Új privát üzeneted érkezett!

Az októbri Öletmozaikot (ez egy barkácsmagazin) ajánlom, van benne szó az alternativ fűtási technológiákról (most a hőszivattyúról épp), a háztartási gépek energiafogyasztásáról és a fafelületek szappanos-lúgos kezeléséről is. Apukám kihajitotta, mondván, semmi érdekes nincs benne. Hát szerencsémre :)

ez meg itt egy klassz oldal, van benne például a cukorgyantáról szó, ugyanúgy múködik, midnt a sima gyantázás, de otthon előállitható. És sok egyéb hasznosság

http://www.pioneerthinking.com/hairgel.html
indianyo
 
 


http://en.wikipedia.org/wiki/Soapwort

Saponaria officinalis magyarul orvosi szappanfű, ez is jó lehet sampon és szappan helyett

Livus most emlékeztett, hgoy holnap környezetvédelmi blognap
indianyo
 
 


Mi a tönkölypelyva? :oops:
saara
 
 

 
 

Sára, a pelyva a gabona "héja", ez védi meg a gabonát a szélsőséges időjárástól, kártevőktől. A tönkölyről nem esik le, amikor betakarítják (mint a többi búzafajtáról), hanem rászárad, ezért külön hántolni kell.
pindi
 
 


Ja, Sára, még akartam írni, hogy a tönkölyös párnákat javasolt időnként mélyhűtőbe tenni egy napra, mert az megöli az esetleges bentlakókat.
Tényleg, azt tudja valaki, hogy miért kell a töltetet 2évente cserélni? Nekem most jár le a két évem...

KépKép
KépKép
safrany
 
 


ZAB! A lurdi házban van egy élelmiszerbolt, ott vettem 340 ft-ért 1 kg zabpehelylisztet. Ez drága?
Este ezzel fürdetem a gyerekeket, de a férjem, aki örök szkeptikus lebeszélt róla. Azt mondta, hogy nem célszerű gluténtartalmú gabonát kenegetni a gyerekekre, főleg nem babákra. Ha szájon át nem kap, akkor bőrön át se kapjon. Szerintem logikus, és nem tudtam érvelni ellene.

o
orsko
 
 


Mamik
Nyitok egy új topikot ahova szeretném összegyűjteni a véleményeket tapasztalatokat, hogy hova érdemes költözni Budapest környékére... hol milyen lehetőségek vannak? Milyen az iskola óvoda?

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 21&start=0


Itt a topik gondoltam, jobb ha egy helyen van és minnél több embert meg tudok kérdezni...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Orsko!

Nekünk a sima víz vált be, ha nagyon szutykosak, pici szappan. Még nem zaboztunk :lol:

Orsi
osoa75
 
 


Sziasztok,

Oktogonon akció van, 1200- egy elég dundi tönkölypárna, egy nagyobb méretű kispárna méretben. (Ezt "jól" sikerült megfogalmaznom, bocs!) Én is gondoltam venni, csak úgy alvónak-vagy arra nem való???
Olyan jó mező illatban aludni...főleg az Oktogonnál :) :?
picinke
 
 


Orsi,
mi is ezt csináljuk, csak mostanában is szó volt a zabról, és megláttam, és gyorsan vettem.

o
orsko
 
 


Héjhéj, várjatok!!!
Pont most kérdeztem meg a rábcakapi Gazduramat, h nem lehetne-e tőle tönkölypelyvát venni. Lehet!!! 10 kg-os zsákban ad, kb 1300 pénzért. Azt is mondta, hogy a héten csépelnek, tehát most érdemes. Van tel.számom, ha vkit érdekel. Anyukám már régen fűzte a fejemet, h kérdezzem meg, mert szeretne egy párnányit- hát ez most egy kicsit több lesz.... :roll: Meg Karira szopis :lol: párna is készülhetne majd belőle neki, mert mindíg irigykedett.
Én sem tudtam, hogy cserélni kell 2évente. Jó mező illatúak, főleg ha huzat nélkül használod, nagyon szupi! Bébi feje is alvás után olyan jó szagú!
Anna
kannácska
 
 


Anna, engem érdekelne, de tíz kg kicsit sok nekünk. Szívesen összeállnék valakivel :)
Egyébként azért lehet érdemes időnként cserélni a tönkölyt, mert a jó kis mezőillat elmegy egy idő után, meg el is kopnak a héjdarabkák, és akkor már nem olyan jó zizegős (hogy a család többi tagja felébredjen minden megfordulásra :P )

Orsko, van abban valami, amit a férjed mond. Akkor felejtjük egyelőre a zabos fürdetést. Nekünk pedig annyira tetszett :( Akkor marad a sima víz, szappanra úgysincs szükség.

KépKép
KépKép
safrany
 
 


A Tudatos Vásárló Magazin 12. számának címe HÚS. Érdekesnek ígérkezik.

http://tudatosvasarlo.hu/magazin

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Sziasztok!

Anna! Engem érdekelne a dolog! Ha kb. 1,5 kg-os (?) egy párna, egy családnak végülis tíz kiló nem olyan sok, de tán 5 is elég...
Sáfrány, ha gondolod, társulhatunk! Szerintem nagypárnát nem szokás csinálni ebből egyébként, vagy igen??
A gabonák és származékaik szerintem azért viszonylag gyorsan "öregszenek", mégiscsak "élő" dolgok, nem poliuretángyöngyök...

Picin
picinke
 
 


én is benne lennék a tönkölypelyva- vásárlásban, de 10 kiló sok nekünk is. szivesen társulok.
indianyo
 
 


Kannácska! Köszi az infót! Hogy ez nekem hogy nem jutott eszembe???!! Én veszek 10kg-ot! Nem sok az! ;) Főleg így karácsony előtt!

hordozo
 
 


De jó ötlet ez a párna! És szerintetek hány deka kell egy párnához?

A Hús újság nagyon jó! Érdemes megvenni, már újságosnál is kapható

Indi: bocs, de holnapra keresztbeszerveztek nekem gyakorlat ügyben - és pont beletrafáltak a Ringatóba, úgyhogy nem megyünk... :( (AMúgy állítólag csak egy hónapig lesz ingyenes, utána 700 ft/alkalom :( )

KépKép
livus
 
 


Nekem max 4 kg kell a tönkölyből, úgyhogy osztozzunk! Picinke, Indi, nektek mennyire lenne szükségetek?

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Sziasztok!
Tegnap hívtam Németh Istvánt, de most azt mondta, mégsem csépelnek/hántolnak? a héten, de küldjek/ küldjünk emilt neki, és akkor nem felejti el, vagy: a piacon is lehet érdeklődni nála. Egyébként feldolgozóknak-gondolom párnásoknak- szokta eladni.
Arra gondoltam, hogy szerzek valahonnan egy mérleget, és lemérem a párnáinkat, hogy tudjatok számolni..... :D
A
kannácska
 
 


Kannácska! Az én 10kg-mat intézzem külön, merthogy egyedül elviszem az egészet vagy szólsz azért is Németh Istvánnak? Én azért vagyok macerás, mert csak nagyon ritkán megyünk a biopiacra, csak gabonáért, úgyhogy azt esetenként szoktam szervezni. Semmiképp sem szeretnék lemaradni a tönkölypelyváról!

hordozo
 
 


Hátha van valakinek ekkora gyereke, vagy a környezetében ekkora gyerek, akit érdekelhet:

http://www.volvocars.hu/_promotional/volvoadventure.htm

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Sziasztok,

tényleg jó lenne tudni, kb. mennyi kell 1 párnához. Esetleg valaki van, aki huzatot varrna? Vehetnénk valami jó kis vásznat, ilyesmit hozzá, nem? És a párnák csücskeiben levendula lenne... :)
Ági jó ötlet, tényleg, karácsonyra egy szép párna!
Indi :) , ti hány embernek szeretnétek csinálni?
Picin
picinke
 
 


Sziasztok!

Egy kicsit fura kérdésem van, lehet, hogy tudtok valaszolni. Neztem bio kölest, és az szerepel rajta: Származási hely: Kína (ezen még nem lepődtem meg... manapság....) De: a Biokontroll Hungaria Kht. ellenőrizte, meg szerepel rajta a BIO ÖKO HU jelzés... Kérdem én: hogy a csudaba ellenorzi a Biokontroll Hungaria a kinai kolest (mert ugye elvileg nem a vegtermeket nezik, hanem a gyartasi folyamatot)? Vagy van egy "Biokontroll Kina" es az ellenoriz, kiallit valami bizonyitvanyt es a Biokontroll Hungaria ezt ellenorzi? Ez kicsit faramuci...

Raadasul ugyanannak a forgalmazonak a bio kukoricadarajan nem szerepel, hogy honnan szarmazik. Akkor most mit gondoljak? Hogy hazai? Vagy hogy epp az is Kinabol valo?

Raadasul kicsit felhaborostam, mert a szerintem sokunk altal kedvelt(?), biodolgokat is arulo drogeria uzletlanc egyik ujpesti boltjaban a biopolcon egy csomo lejart termeket lattam (eloszor azt gondoltam, veletlen, de egy hat mulva is ott volt). Szomoru voltam es szoltam, hogy vegyek le. Mit csinalnak, ha egy ellenor veszi eszre es nem en szolok?

Udv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


Én szeretném lecserélni fiam kedvenc kukacát(ez egy 20 éves nagyon csúnya mászőrme darab, még öcsémtől örököltük) egy általam készitettre, igy gondoltam, hgoy egy jó hosszú szopipárnát varrnék vagy horgolnék de hogy ehhez mennyi pelyva kell? no meg még egy kispárnát is szivesen készitenék. Szóval akár 5 kilót is fel tudnánk szerintem használni.
Esetleg valaki mérje le az otthoni szopipárnáját, hgoy tudjunk tervezni. És köszi a tanácsot, nagyon lelkes vagyok, meg is beszélem az angyallal hamarost, hogy készüljön, mert nehéz lesz a karácsonyi batyuja :lol:
indianyo
 
 


Sziasztok!

Anikó!

Elég sok gabonát meg lehet szerezni Rábcakapiaktól.(biokerteszet.hu) Ez tuti magyar. A többire: :evil: Ezeken már én is gondolkodtam, lila gőzöm sincs, hogy mi alapján teszik rá a Biokontrollos címkét (ezen akkor gondolkodtam el, mikor egy magor boltban árultak pirospaprikát, és tollal volt ráírva a címkére a biokontroll száma... hmm)

MÁS:

Juli lányom elég csúnyán nekiesett a hüvelykujján a körme melletti bőrdarabnak, véresre-sebesre piszkálja. Milyen gyógyírt tanácsoltok?

klári /puma
pumama
 
 


Hú, a házi bio-szakértőm épp külföldön van, nem tudom tőle megkérdezni pontosan, de azt hiszem, úgy van, hogy van valami kölcsönös elismerés Kínával a bio minősítésre, plusz itthon (szúrópróbaszerűen?) ellenőrzik a végterméket. Vagyis alapvetően nem ellenőriz, csak tanúsít.
(Remélem nem mondtam nagy hülyeséget...)

(Hogy mennyire bízol meg benne, hát...hajlamos lennék azt mondani, hogy nem kevésbé megbízható, mint a magyar. De ez rosszindulatú megjegyzés, inkább nem mondok semmit. ;))

Pindi
pindi
 
 


A biopontos kölessel nekem nem elsősorban a származási hely a bajom, hanem, hogy ötből négy csomag gyárilag molyos....
És ez nem banán, hogy a itthon ne lehessen termeszteni.

o
orsko
 
 


A mi párnáink 1, 9 kg-osak, lemértem :) Nagyobb fajta kispárna méret.

KépKép
KépKép
safrany
 
 


biobaba
 
 


sziasztok mamik!

nekünk van szoptatós párnánk is, csak egy fránya mérleg kéne...este most már tényleg megyek egy kört a házban!
most írtam emilt, megkérdeztem, h lenne-e lehetőség 3 zsákot kérni- 1. Ági, 2. Indi, Picinke, Sáfrány 3. mi.
most várom a választ :D .

A
kannácska
 
 


Sziasztok!

Koszonom a valaszokat, vsz. hosszu tavon tenyleg Rabcakapi a megoldas, csak most a DM kozelebb volt :-)

Udv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


Biobaba!

Ez a kismamaberlet nagyszeru otlet! Hogy ezt miert nem vezettek mar be reges-reg!? En eddig csak magamban morfondiroztam, hogy milyen draga a BKV... most megyek szavazni!

Udv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h

Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112 (a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”

Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban,
vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő, név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005
dotti
 
 


livus, köszi a figyelemfelkeltést, én is beszerzem a Hús című lapot! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


a heten nyilt a Marvany utcaban, 38 szam alatt, ha jol emlekszem egy bioblt
Piszkes cuccok a piaci aron, meg zoldsegek
biobaba
 
 


Bőrproblémámra tudtok valamit tanácsolni? :roll: (juli ujjacskájára pontosabban)

Jártam a Mammutban a bioboltban... Azt hiszem, maradok a Mediline-nál meg a Napránál. (ja,és a jó öreg DM...) :D

klári /puma
pumama
 
 


Klári, ekcéma?

Anna
kannácska
 
 


biobaba
 
 


Biobaba, azért az árakra kiváncsi lennék...

GyeZsu
gyezsu
 
 


Kannácska, egy hétre elutazunk, nem leszek netközelben, de ha van tönköly, mi kérünk szépen mondjuk, 5-10 kilót-amennyi jut.

Köszi előre is

Picin
picinke
 
 


GyeZsu, en is:)

Ez a tonkoly 1300Ft/10kg v 1300Ft/kg? Nekem utobbi valoszinubbnek tunik. Legalabbis, akiktol eddig kerdezte a baratnom a piacon, azok ebben az arban adtak volna a pelyvat.

Biobaba
biobaba
 
 


Én egy két hónapja leveleztem a mollys-sal akkor még nem volt nyitva az üzletük. biopamut fehérneműt kerestem náluk. azt írták vissza hogy amint nyitnak majd szólnak és lesz ilyan. de árakról nem beszéltünk.
Laura
tabajd
 
 



Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Lemaradt a szöveg: a Mooncup idehaza is kapható! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Katica írta még nyáron, hogy vett Mooncup-ot, gondolom, azóta már kipróbálta. Ígérte, hogy leírja a tapasztalatokat, de vagy nem írta, vagy elkerülte a figyelmem. :roll:

Liv! Neked van ilyened vagy csak gondolkozol rajta?
m_andi
 
 


Sziasztok!

Válaszoltak a rábcakapiak, úgy néz ki 3 hét múlva lesz tönkölypelyva, lehet több zsákkal is kérni.
Nekem úgy jött le, hogy egy zsák 1300, de a bizt kedvéért rákérdezek. Egy kb 2 kg-os párna kerül kb 2000-2500 pénzbe, nem? Megvarrva, csomagolva, +akinek a kezén átmegy, annak a hasznával...
Már van mérleg, lassan sikerül talán használni is :oops:
Mollys: és láttátok már?
Biobaba: vörös zöldruhás babácska: de jó !

Anna
kannácska
 
 


biobaba
 
 


Homeogéne 9 és Stodal szirup hányszor adható egy háromévesnek, tudja valaki?

Köszi, Pindi
pindi
 
 


Pindi, Stodal szirup gyerekadagja napi 3-5 kávéskanál.

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Sáfrány, köszi!
pindi
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?