Új privát üzeneted érkezett!

Hát igen okr igen én is erre jöttem rá végül, genetikailag meghatározott kész, ennyit hízok terhesen.

úgyhogy fiygelek is, köv. baba előtt lefogyjak.

Csakegy ki vagyok rajtad. ilyeneket enni! atyám mi lehet az IR-del meg inzulinoddal...ha túlfogysz az sem jó. norka mondta a napokban, akkor is romlik valakinek az IR-je, ha túlfogyja magát, nem csak akkor, ha túlsúlyos.

Kép

Kép
rejo
 
 


Mivel már többször volt szó róla!

http://mama-baba.freeweb.hu/taplalkozas.html
Vendég
 


Lányok!

Ti mit tudtok a D vitaminról és terhességről.

Szedte valaki közületek?

Csakegy Te???
Te nagy D vitamin zabás voltál terhesség előtt, ezt biztosra tudom. :)
Vendég
 

 
 

sziasztok!

Én láttam a Szökést :D Szóval már a filmekben is van pco-s.

Jót röhögtem most.Olvasgattalak benneteket, közben férjecském ránézett a képernyőre és meglátta Kavicska pocakfotóját, erre:

"Mi van, Ti szexképeket raktok fel magatokról" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ezoterike
 
 


ezo: :lol:

szereztem mérleget!!! 2 napig mázsálni fogom a szoopikat!!!! ugyanis ma reggelre merő tej voltam. megint. tegnap meg 100 milla tejet betettem a fagyiba, jó lesz főzelékbe alapon. 100 milla...nekem ez hihetetlne:)
ja, és reggel most nem kapott tápit. subidúúú. elvagyok:)
gyerke még alszik. tegnap du. extra nyűgössség volt. a cicim sme kellett neki!!!!!!!!!!! 11től 5ig alig szopizott. sőt. aztán fél 6kor adtam neki 90 milla tápot, azt benyoimta és lenyugodott. a cicimet meg lefejtem. akkor jött le 60 milla. d enem éretm miért nem keleltt neki a cicim. szerintem már annyira fáradt volt,hogy nem volt ereje kiszívni. vagy nemtom....de tök furi. vége az 50 perces szopiknak:( 10 perc után kész. na, mindegy.

ramaty, nyomi idő van. pattanáshegyekaz arcomon. hurkák a hasamon. összeér a combom. :lol: más bajom nincs.

kavics, régen adtak plusz d vitamint terheseknek. ma már nem kell. szedd az elevitet, elég annyi.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Voltunk tegnap uh-n :D
Lányok akkora csoda ez a pocakban növekvő élet, hogy csak na!
CRL: 4.5cm kezecskék lábacskák pocak és fejecske. :P
A dokim próbált elkapni olyan pózt ahol minden látható,esetleg ha a férjem géprerakja megmutizom.

az idő itt is hüvös :?

legyetek jók és pusz a babáknak is
Vendég
 


Még nem tudom mennyit híztam eddig, de Kavicska pociját elnézve bálna leszek............ A fiammal anno 25 fölött álltam meg a végére. :oops: :oops: Ha most is így lesz, T-m el fog itthonról hajtani. Szóval próbálok rá nagyon figyelni! Höhöhöhöhöhöhö

Nekem még mindig csak elméletben van dokim. Még Mészit nem kérdeztem, nála még nem jártam, de a 6. hét óta manuális vizsgálatom sem volt! No, majd kedden tutira lesz a kórházban azt nem fogom megúszni! Engem ez a doki választás nagyon megvisel!

Okr! Surkok indulnak feléd, lassan érkezik a Te időd is!
Kir! Én is kendős szeretnék majd lenni, még nem tudom, állítólag vannak babák, akik nem szeretik, akármit is csinálsz. Majd kiderül!
Rambóka! Nagyon csini lehetsz lefogyva, és komolyan irigy is vagyok rád! :) Ezer milliom gratula!
Vendég
 


Kincsecske!

Erre én is emlékszem, micsoda felfoghatatlan élmény volt..... És ezt mostanában is érzem, a gerincének gyöngysorát és a bordáit elnézve néha elpárásodik a szemem......
A 13. héten kapot dvd-t már rongyosra néztük! :oops: :oops:
Vendég
 


Szió lányok!

Másik topicba már leirtam, de ide is szeretném:

Elmesélem a mai napom, nem egy sima péntek :D:

Párommal úgy döntöttünk, hogy ma elmegyünk a meddőségi centrumba ultrahangra (7. hét, hátha már ver a szivecske). Biztosra vettem hogy sima ügy lesz, hisz terhesnek érzem magam :wink: Erre reggel első pisinél mit látok :?: Vért a bugyimon. Kevés de piros. Sírtam mint egy kisgyerek, de több szerencsére nem jött. Na mindegy, gondoltam elmegyek UH-ra és ott majd meghallgatom: „ Sajnálom, de ......” Sőt felkészítettem magam: Gina erős légy, ne sírj mindenki előtt :!:
A centrumban millióan voltak, na mondom tök jó, a recepciós csaj azt mondja, mindenki UH-ra is. Na fene...megőrülök. Erre 1.nek behivtak. :!: Hüvelyi UH, a nem túl kedves néni nézeget, nézeget, nézeget..és nem szól. Életem leghosszabb percei voltak. Végül felém fordítja monitort és rezzenéstelen arccal mutatja: „ Ez a magzat, és a szívecske pulzál, 6mm. Felöltözhet” Mondom neki a vérzést, azt mondja semmi nyoma a hüvely is tiszta, de majd a dokinéni ad tanácsot. Én még mindig ijedten: „Vagyis végre örülhetek?” Ő: „Persze, ön terhes és magzat korának megfelelő élő és jó helyen fexik” ( semmi kedves mosoly :( )
2 óra várás ez után, mire behiv a dokinénim, (egyszerre kettőnket) hogy sorry, de nagy a fejetlenség. Mindkettőnknek gratulál, szerencsés terhességet kíván és a fotót + valami papírt ( elbocsájtó jelentés) hétfőn postázza. Tök ciki volt a másik csaj előtt említenem a vérzést, de muszáj volt. Dokinéni tanácsa: vérzést nem lát, magzat ok, vagyis szigorú fekvés 1-2 napig és semmi terhelés, emelgetés, és ha lehet beszéljek a nőgyógyásszommal is.
Úgyhogy hazafelé nőgyógyász, aki gratulált, megnyugtatott (végre valaki), ágyba küldött és ajánlott + C vitamint és Magne B6-ot. ( úgyhogy fexem)

Szóval....kisbabánk lesz :) El merem hinni végre!

De mi lehetett a vérzés, fogalmam sincs :o Szerintettek?

Bocsi hogy hosszú voltam :)

Puszi!

Gina
Vendég
 


Kincsecske!

Hihetetlen élmény lehetett....az biztos! Ha sikerül, muti!

Puszi!
Vendég
 


Gina

GRATULÁLOK!!!
fantasztikus!! :D :D :D :D
A vérzés egy megpattant erecske is lehet...nekem is fekvést és 3*2 rutascorbint írt a dokim (a +teszt utáni napon én is véreztem kicsit)

Monácska mint látod a doki kérsdés mindenkinek nehéz... :?
Nekem már listám van és akire a legtöbb szavazat esik és szimpi ő lesz a nyerő de csak a 20.hét környékén ....addig lesz két uh-m és a védőnőm is aranyos...

Lányok még nem köszöntem meg az orvosos válaszaitokat..köszönöm! :D

És íme kiskincs:
Kép

A gépen az idő nem jól van beállítva..
Vendég
 


Woww!

Ez csudajó kép...mindent látok!!!! ( 1 hó mulva nekem is lehet ilyenem :lol: ) Gratula. Ő az igazi KINCS :))
Vendég
 


kiskincs kisfiú???
gratula mindkettőtöknek gina és kincs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
és minden más babásnak nagyon tuti szuper terhességet kívánok!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


( én is kukacosnak látom)
Vendég
 


Kincsecske drága! :D

Ékszer a Kincsesládában! :)

Szívből gratulálok! :D
Vendég
 


Hali

A doki nem mondott semmit hogy lány vagy fiú...mikor itthon néztük a képet fiúnak gondoltam, de ma délután arra jutottam,hogy a lába...ilyen korán így látszana a kukac?
(a tesóméknak 4d-s uh-n 90% kisfiút mondtak, rá egy hétre sima uh-n kislányt :shock: pedig már 20hetesek..)

Kavicska :D
Neked nincs képed?
Vendég
 


Kincsecske!
Nekem csak az a képem van, amit a tickerem mellett láttok! :)
Ezt a fotót kaptam, lefényképeztem és feltöltöttem a gépre!
Van DVDnk is! 7 perc és valamennyi másodperc!
De arról még nem csináltunk képeket! :)
Vendég
 


Az vagy a lába, vagy köldökzsinór egy darabja (elég vastag az).

én mikor az istenhegyin voltam 12. hetin uh-n, gondoltam ilyen szuper géppel már most meg tudják mondani fiú-e vagy lány, rákérdeztem, erre nődoki lenézően közölte velem, ennyi hetesen még ugyanolyan a punci meg a fütyi...mintha tudnom kellene! :roll: ezt nem tanították biológiaórán, és egy kismama könyvben sem volt benne....

Kép

Kép
rejo
 
 


néha meg tudjákk mondani, már 12 hetesen is.
jokalizával beszétem tegnap, meglett az afpje. jó lett. de azt kérdezgette nekem mennyi lett az afp értéke, nem a mom...merthogy kecskeméten azt figyelték meg (lehet máshol is...), hogy akinek 30 alatti, az kislány. akinek 30 feletti az kisfiú. hm. ki tudja....

na, méregelés. megkaptama mrleget. reggel lemértem az első szopinál. cicim totál tele volt, ki is szívta rendesen. és 60 millit szopizott ki összvissz. de bealudt, nem adtam tápot neki. fél 7 óta, most is alszik. hm.

jaj, anyukám fáraszt. :) hogy a gyerek hiperaktív lesz,mert nem hagyjuk aludni :lol: ugyanis minden egyes evés után játszik. (itt volt unokanővérem, és vele beszélték neki ez mennyire furcsa, mert az ő gyerekei kaja után beájultka és aludtak) de zsuzsi eszik, és figyel, leteszem és elvan mint a befőtt. elnézegeti a játékait, vagy beszélgetünk.k. aztán felsír, én felveszem és elaltatom és elalszik. szerintme ez normális. de az esti kaja után is ez van. így 11 körül alszik el, igaz akkor már nagyon sír, emrt nem tud magától elaludni. de velem meg igen. de én nem gondolom,hogy ez baj. mert szerintem eleget alszik. éjszaka ált. 11től 6ig. aztán 7től 9-10ig. aztán fél-1 óra a babakocsiban. aztán délután 2 óra velem. aztán 6-7 köürl is fél óra. aztán jön a köv. éjszakai alvás. ez szerintme elég. jaj, d enem bírom,mikor más okos az én gyerekemmel. ennél már csak anyósom jobb: " A TANKÖNYVEK SZERINT.....".ugyanis csecsemőgondozást is tanít..................grrrrrrrrrrrrr :D ja, és az eleje óta ilyen. barátnőm kisfia simán elalszik magától. eszik, és bealszik. de szerintem ez a ritka!!!ja, merthogy anyukám szerint mi tartjuk ébren a ygereket :lol: és mi játszatjuk :lol: jam, próbálja meg. eszik, és megpróbálja altatni. már próbáltam. néz rám és vigyorog. annyira kópé és aranyos :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ja, nincs ennyir ejó dolgom mindig.néha felkel még egyszer éjszaka.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


na, végigmértem a tegnapi napot. a reggelit elnéztem, akkor tuti szopizott 130at is. ha nem többet!!! mindegy, az elrontott mérés volt.
a többi meg a két ciciből 70-80. délután 60. este 40. és úgy pótoltam, ahogy szoktam. és így pont kijött az a mennyiség, amennyit elméletben ennie kell. és eek szerint jól etetem a ygereket! nem kap többet. úgyhogy kész, abbahagyom a méregetést. vagys még ma megnézem. oszt jóvan. ilyen az én gyerekem. :)

tegnap lagziba voltunk. én két részletben és nem sokáig. pont alvás időre hazaértem. el is aludt manó. 11 vagy fél 12kor. és 7ig aludt! :)

azt hiszem sürgősen el kell kezdenem szedni az adimetet. szédüléses éhségrohamaim vannak......dekoncentráltság, stb. igaz lehet egy szénhidrátszegényebb étrend is segítene. de az adimettle rá tudom benni magam,hogy icipicit visszafogjam magam, csak amennyire kell.....

mindnekinek szép vasárnapot!! ma megyke megnmézem a cicáinkat kint a nyaralóba, szüleimnél!! (ott laknak kint szülőkkel együtt) juj, d ejó lesz!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Dimet!
Milyen volt a lagzi? Zsuzsika tudta, hogy most jó kislánynak kell lenni :D .

Kincs!

Én szedtem D-vitamint, de terhesség alatt nem, illetve addig, amíg meg nem tudtam az állapotot :) . Amúgy nekem a doki (endos) nem tiltotta, azt mondta, hogy jó a csontoknak, de nem is javasolta. Azt viszont hallottam én is, hogy esetleg káros is lehet.

Lányok!

Aki még emlékszik az AFP eredményére! Arra, amelyik olyan 20-30-40 körüli érték, az a ng/ml azt hiszem (NEM a MoM)....szóval megírnátok nekem? Azzal együtt, hogy babukátok utána kisfiú vagy kislány lett-e? Van egy feltételezés, miszerint az értékből következtetni lehet belőle...előre is köszi!!!!!Persze majd beteszem a táblázatot is érdekesség képpen ha érdekel Benneteket!

Puszi Mindenkinek, szép vcasárnapot! Itt délen süt a nap, Apát ráveszem egy kis sétire ha el tud szakadni a számítógépjétől.... :lol:

Gyöngyi
jokaliza
 
 


Sziasztok!

Jokaliza.Levinél az AFP 41 ng/ml és 1,1 mom volt.Most 36 ng/ml az AFP és 0,9 mom .A dokibácsi kislánynak nézte!(?)

Lányok!Meg tudjátok nekem mondani ,hogy mennyi a napi max. magnézium mennyiség mg-ban :?: :?: :?:

Jó éjt mindenkinek,szép álmokat!
Sziasztok!

Kép

Kép
lecso
 
 


Nekem az AFP 50valamennyi volt, mégis lány lett... a barátnőmnél kifejezetten kevés volt (úgy rémlik 30 körül), fiú lett belőle...

nem tudom, tényleg van-e bármilyen alapja ennek, hiszen ha jól tudom az AFP egy borzasztó esetleges vizsgálat, az érték sok minden függvénye, ezért nem is csinálják már meg a nyugat-európai országokban...
Vendég
 


Ja igen, és ha valaki pl. vérezget az első trimeszterben vagy utána, annak magasabb lehet az AFP-je sokkal.
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi az eddigi adatokat. Nem tudom, hogy milyen alapja van, szerintem csak egy sima statisztikai megfigyelés, csak kíváncsiságból kérdezem :D .

Gyöngyi
jokaliza
 
 


AFP a testsúlytól is függ.Vékonyabb nőknél magasabb.

Rejo
Anatómián láttam a10 hetes magzatnál valóban uolyan a fütyi,mint puni.A 12.hétre nemtudom,de sztem nincs nagy különbség.

Kincs
De cuki baba!!Nagyon jó kép lett róla!!!Gratula!!


Gyereket fürdetünk,aztán holnap suli.

KépKép

KépKép
okr
 
 


jujj okr nagyon-nagyon előre vagy már. remélem kibírod salgóig. mikor is indultok?

Kép

Kép
rejo
 
 


MINDENKIT SZERETNÉK MEGKÉRNI, AKI MÁR LEGALÁBB 3 HÓNAPJA SZEDI A METET TELJES ADAGBAN, H. LEGYEN KEDVES KITÖLTENI A HONLAPON TALÁLHATÓ KÉRDŐÍVET, HA LEHET MÉG EZEN A HÉTEN, MERT SÜRGŐS SZÜKSÉG LENNE EGY ÚJ STATISZTIKÁRA, AMIT A DOKIK ORRA ALÁ LEHET DÖRGÖLNI! FONTOS LENNE! ELŐRE IS KÖSZI!
A kérdőív innen tölthető le:
http://www.pcos.hu/pcos_statisztikak.html

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Okr: fúha... visszaszámlálás indul!!!! :)

nagyon jók az UH-k - de én még mindig nem látok rajtuk semmit :( (Lillánál se láttam)

viszont minél több UH-t pakoltok be, annál jobb :))))

nem emékszm mit akarta még írni...

(ja... Lilla tegnap óta folyamatosan apázik, bababázik, papapázik... anyut nem mond... aput sem :)de tök jól elbeszélgetünk :)

találtam egy tök jó honlapot, asszem ezzel fogok az elkövetkező napokban szórakozni :))))))

http://www.yamaha-motor.co.jp/global/entertainment/papercraft/index.html

kár, hogy az ultra realistic motor kinyomtatásához 50 jó minőségű papír kell... (majd elmegyek és veszek mert az a motor nagyon vadul néz ki :))))))

addig meg kinyomtatom az egyik bogarat egy fotópapírra :)
Vendég
 


Na igen visszaszámolás!
2in1 jöttünk haza suliból.Holnap megyek a védőnőhöz kerekasztal beszélgetésre+UH+NST!

Rejo
Szombaton utazunk,és szülésig maradunk.

KépKép

KépKép
okr
 
 


Csakegy!

Baromi jó az oldal!!!
Bár a párom szerint az ultra realistic motor összeállítása nem ideges embereknek való! :lol:
Nekem is a bogarak, meg a béka és a csiga tetszik!
Sajnos egyik sem lenne hosszú életű a ded mellett! :twisted:
De lehet, h. az unokatesókat meglepem majd egy-egy ilyen állattal. Egy 5 éves már csak nem rágja miszlikbe! :wink:


Ide is ideírom, h. azok is kitölthetnék a kérdőívet, akik annakidején kitöltötték, de azóta bebabásodtak v. változott vmi! Minél több adat összegyűlik, annál jobb!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka... adjak még ilyeneket? Kicsit rákattantam a témára, repülőgép modelleket is találtam már :) (nekem a legnagyobb gondom ezzel az, hogy nagyon drága a festék és a papír se két fillér így sajna nagyon át kell gondolni, hogy miket nyomtat ki az ember... )

Én a karácsonyi rénszarvasosból fogok szerintem jónéhányat legyártani ajándék gyanánt:) (azt szerintem sima A4-es papírra aztán kivágás előtt lelaminálom így lesz tartása és jól is néz mjd ki)
Vendég
 


Vendég
 


hali

Okr
Szoritok nagyon,már nem sok van hátra!!!! :D

Ginuska
Nem emlékszem,h gratuláltam-e már,,akkor most megteszem-Hatalmas gratula,,,nagyon örülök Nektek!


Látom nagyon belehúztatok a 2. gyerkőc gyártásba,hajrá-hajrá,minél hamarabb sikerüljön! :lol:



babák nagyon szépek egytől-egyig!!
:)


Egyébként én 1 cn. --gondoltam megirom---most jött meg szülés óta 1*,már kb 1 hónapja éreztem ,.h erölködik a szervezetem,este irtó migrénem volt,hányinger,szédülés...most láttam h vérzek...húú de rég volt!


Egy kép Mironról: Kép

puszka
Vendég
 


Halihóó!

Szia Ella!
Miron baba nagyon aranyos!!
Többször hozhatnál nekünk képet!
Hogy vagytok???

Okr nagyon bátor vagy a sulival!!
De Dorottya is szófogadó kislány!
Drukk nektek és ha történik vmi értesíts minket!

Lecso én úgy tudom 500mg/nap, pedig már Norka is írta nekem de nem biztos,hogy jól emlékszem..

Kavics merre vagy?

Lányok tudna vki olyan oldalt ajánlani, ahol az AFP értékek, és mindenféle baba méretek vannak jól leírva???
A mamanetet tudom, de ott nincs nyakiredő stb...

Köszike!
Vendég
 


Sziasztok!

Most jöttünk meg a 20. heti genetikai uhuról! Minden "épnek tűnő" és "zártnak látszó", aminek annak kell lennie :lol: ééééééééés herezacsija van!!!! Tehát Józsikánk lesz :D :D :D !!!!!!!!

Puszi Mindenkinek,


Gyöngyi
jokaliza
 
 


jokaliza, sms-t is megkaptam. de itt is gratulaaaaaaaaaaaaaaaa :D

okr, hajrá,hajrá!!!!!!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Ella
Nagyon szép baba Miron!Grat az 1 cn-hez (már ha örülsz neki,mert én nagyon gyűlöltem az elsőt)

Jokaliza
Gratula a kis tököshöz!!!! :lol: :D

Kavicska
Nálad UH?????Már most esedékes,nem?!


Egész nap a kórházközelben járkáltam.Jól elfáradtam.
Hízás:10 kg eddig :wink: ,pisi negatív (hogy ezt minek hetente??!!)NST jó,fájás 0. :wink: Az UH szt nagy babám lesz.Persze súlyt nem mértek,csak BPD,Femur,és Thorax mérteket.Fel is hívtam a dokimat,sztem meg 3 kg sincs a baba,ezen adatok alapján.Na hétvégén bennt lesz a kórházban,megyek is hozzá,hátha ő végre megméri.

Elkezdtem inni a málnalevél teát. :lol:
Ja a lepényem I fokban érett,a magzatvíz is átlagos,szal úgy gondolom a 40. hétig kihúzzuk.

KépKép

KépKép
okr
 
 


Vagyok vagyok! :)

Gabika!
Csodálatos a kissrácod!
Gratula az 1 cn.-hoz! Azért ez komoly haladás! :lol:

Jokaliza!
Kispöcsös! :)
Gratulálok neked is az egészséges babához! :)

Okr!
Csütörtökön UH. :)
Nagyon várjuk. 6 hete nem láttuk és még nem érzem... :? De egyértelmű a hasnövekedés.

Kincsecske!
Te hogy vagy???

Rambóka!
Mingyá összekapom magam és kitöltöm, csakha hormon eredmény is kell... hát akkor csak hétvégén fogok tudni segíteni, mert most ezt fejből nem tudom.

Csakegy!
Ügyes a kiscsajod! :)

Dimet drága!
Már rég nem tettél képet a lányodról :)

Cupp cupp.
Most ennyi.

Borozgatok. :roll:
Jólesik.

18. hét. Lányok... rohan az idő... :roll:
Vendég
 


okr, azért sosem lehet tudni.....

képet teszek fel délután. írtó nagyot nőtt a csajszim.
az anyukája is :? :shock: 8)
:D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


fúú, kavics!!!tényleg rohan. de izgi!!
(ilyenkor eszembe jut,hogy úgy szeretnék megint terhes lenni. annyira jó volt!!de még stop.... :) )

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Én kész vagyok a táblázattal.

Kriszti!
Dorottya nagyon ari, h még "eljátszik" odabenn! :D

Tegnap a mi kis törpénk "furdalta" az oldalamat a kezével és közben "kidugta" lábát a bal oldalamon. :lol: apa is meg tudta simizni. :lol: :lol:. Eléggé rendezi a terepet. :lol:

Kép
lara26
 
 


Sziasztok!

Gergő tegnap megkapta az első Prevenar oltását.
Úgy döntöttem, h. ennyit megérdemel! :lol:
Remélem legalább olyan hatásos, mint amilyen drága!!!!
Meglepő módon nem is sírt nagyon.
Pláne a velünk együtt behívott, vele egykorú kislányhoz képest, aki csak mérésre jött, mégis már a doktornő látványától akkora hisztit csapott, h. el is szürkült! :shock:
Affektív apnoe.

Gergő is dolgozik a kifejlesztésén, de egyenlőre még sikertelenül, úgyhogy most inkább a hangerő fokozására hajtott rá. Így az egész környék tudja, h. mi mikor sétálunk! :twisted:
Ha ugyanis a kettőnk elképzelése eltér az útirány tekintetében, akkor a gyerek előbb leül, majd hanyattdobja magát és üvölt, mint a sakál.
Ilyenkor egy kicsit távolabb leülök és megvárom, amíg magához tér és feltápászkodik. Onnantól tárgyalóképes.
Ha nagyon sietnék vhová, akkor nem hagyom összerogyni, hiába megy ki alóla a lába, hanem reszelem pár méteren a cipőjét (közben a ded 120 dB-lel szórakoztatja a nagyközönséget :twisted: ), amíg vhogy rájön, h. nem vagyok vevő a műsoros estjére és visszaköltözik az erő a lábába. Onnantól hajlandó haladni, de a zajszinten nem változtat.

Ugyanakkor már egész jól alszunk!
Mióta kiüldözött minket a nappaliba és egyedül bitorolja a hálószobát, azóta csend van és béke éjjel!
A nappali alvását összevonta egybe, és fél 2 és 5 között alszik 2-3 órát. Minden hiszti nélkül megy aludni ebéd után! Sőt! Ő hozza a kistakaróját (kicibálja a rácson keresztül), h. menne aludni!! :D
Persze időnként felsír, de simán visszaalszik.

Nem tudom, h. a fogzás mennyire fogja megkavarni, mert már átlátszanak az ínyén a tejörlők csücskei.
Az tény, h. nap közben rettenetesen nyűgös, de ez lehet a hidegfronttól is.

Be kellett vezetnem egy 4. étkezést is (tudom elvileg 5 kéne, de nálunk eddig 3 volt, mert vhogy úgy jött ki és eddig a gyerek is elégedett volt), mert elkezdte igényelni.
Reggel 9-kor kel. Reggelizik. Utána babakocsizunk. 1-re haza kell érni. Akkor ebéd. Fél2- 2 körül alvás, 4-5-ig. Akkor uzsi. Utána gyaloggalopp a játszótérre v. a Spárba (kb. 1,5 óra oda-vissza az a 300 méter a fentebb említett okok miatt :twisted: ). 7-kor vacsi. Játék apával. 8- fél9-kor fürdés. 9-kor alvás.
Addigra hulla vagyok!
Nem lehetne a dedekhez alanyi jogon feliratni speedet? :twisted:
Még jó, h. rám ütött és nem az apjára alvás ügyben, mert már csak az hiányozna, h. 6-kor keljen!!!!! :shock:

Meg az sem egy utolsó dolog, h. nagyjából önállóan tud enni, így nekem is van végre időm reggelizni meg ebédelni!
Vagy éppen mosogatni, mosógépet berakni, ha nincs jobb dolgom! :lol:

Na lépek, mert felébredt!!! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Közben én s nosztalgiázni kezdtem, hogy milyen jó is volt terhesen :) Az egy olyan jó kis különleges állapot :) Aztán jön a szurkolás és az emben izgulni kezd, hogy hogy is néz majd ki a jövevény:) Büszkén rakosgatja az addigra bevásárolt cuccokat (aminek a 3/4-e hót felesleges... főleg a babajátékok, zenélő forgó stb:)... Úgyhogy pocakosok rajtatok most a topik szeme :))))))))) (na meg a babás UH-kn...)

Dimet: őőőő... képek?:)

Ella: Miron baba nagyon szép, formás :)))) (egyéként tényleg döbbenet, de a PCO-sok babái MIND szépek és még csak dvariaskodnia sem kell az embernek:))))) (jajj de nem szeretem amikor egy csúnyácsa babát kell szépezni... ezért jó ez a topik, mert itt csak szép babák vannak:))))

Rambóka: most dög leszek... Lilla 6 hónapos kora óta egyedül eszik :) Ha lerakjuk magunk mellé az etetőszékében ő szépen befal egyedül is mindent így mi is meg tudunk kajálni szép nyugodtan...

Viszont rémálom a nappali altatás. Csakis és kizáróag úgy tudom elaltatni, ha a hasamra/mellkasomra fektetem és magamhoz ölelem... így is küzd (iszonyúan) üvölt mint akit ölnek, potygnak a könnyei, kapálózik... aztán 5 perc múlva alszik (mondjuk 10 percet)... hát nálunk ez a nappali alvás. Megpróbáltam az ágyában altatni de nappal nem hajlandó ott elaludni, helyette ücsörög/ácsorog/dumál/óbégat.

Na én ebben vagyok teljesen tanácstalan (mert látom, hogy kéne neki az alvás... egyszer dél körül egyszer meg délután 4-5 körül)

ébredezik...
Vendég
 


rambóka, látlak magam előt ttiteket, ahogy reszeled a gyerek cipőjét :lol: nem rossz..... :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


csakegy: nálunk minden alvás így kezdődik. ordibálás. és rajtamalszik el. vagy férjemen. hétvégén délután.

ma is extra nyűgi volt.

szüleim gépén nemtok képet kicsinyíteni:( majd megcsinlom a laptopon, és rámásolom pen-re, aztán úgy felteszem. de ez idő :)
zsuzsmuzs keleget.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


dimet: a ciki az, hogy én magamtól soha nem jöttem volna rá, hogy így legalább -ha üvöltve is- de elalszik... a férjem találta ki, hogy ő egy zseni mert neki elalszik Lilla... és tényleg (nála üvölteni is csak minimálisan üvölt)...

Na most rágja szét a mobilomat amit nemrég kivégzett... az aksit azért kivettük belőle:) de a mobilt visszakapta, hagy örüljön neki... a játék mobil túl unalmas pedig az még prüntyög is...

(fú, én a laptopon nem tudok/szeretek képekkel játszani... mondjuk ez egy régi példány, valszeg azért - bár a férjem szerint jobb mint a régi asztali PC-m... igaz, azt még az egyetem elején vettem 3000 éve :))

ja.. tegnap ezt gyártottam (kb. 3 éves gyerek szintje... ennyire fussa:)))))... rájöttem, hogy csinálnom kell valamit különben megzakkanok :) (elkezdek előkeresni mintákat aztán lehet, hogy elkezdek gyöngyözgetni...)

Kép
Vendég
 


Na megkajált!!!

Csakegy!

Nálunk is volt egy rövid időszak, amikor 10-15 percig óbégatott/zsinatolt/szövegelt az ágyában a nappali alvások előtt.
De rájöttem, h. minél később megyek be hozzá, annál kómásabb a gyerek.
Egyszerűen ez volt az elalvási szertartása!
5 percnél még éber volt és ki akart jönni.
10 percnél már feküdt és gyűrögette a takaróját, de még nyitva volt a szeme.
15 percnél már csukott szemmel dudorászott és nem ébredt fel, ha bementem.

Persze azért még előfordul, h. állva üvölt és nem hajlandó aludni. De talán ha havonta egyszer.
Néha az van, h. ácsorog és tiltakozik, de ha bemegyek, akkor szinte összecsúszik a kezem közt és lefekszik. Ilyenkor megitatom, befordul, betakarom és onnantól csend van. Csak egy kis szeretgetésre vágyott és arra, h. biztos lehessen benne, h. megvagyok. :D

Na megyek bótba! Hadd örüljenek a körüllakók! :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


egy-két kép a kisszobáról:

Kép

Kép [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 2.6016.jpg[/img]

Kép

Kép

Kép

Kép

A kabátok a nővéremé, majd az enyéim voltak, a macis meleg rugiszerűből hozzuk ki, az ágyon körbe, a plafonon, a csík fölötti kisebb micimackók fénylenek éjjel....képben nem tudom megmutatni, ezek kis csillagok ill. micimackós képek.

és a ráadás: az elefáni-has (este nagyobb)

Kép
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?