Új privát üzeneted érkezett!

Kismamik!

A fóti Corában hatalmas plüss rugi vásár van.
1200 ft / db..
Ugy nálunk aktuális a dolog, mivel ketteske más nemű lesz :)

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Barbi!
Mi az hogy bejött a markoló :)
És utólag nézegettem, hogy nem is wader, hanem bruder, pedig egész jó áron adták :D
Jó, hogy ilyen fokozatosan csinálod a bölcsit Leonnal! :D

And!
Érdekes, ha tippeltem volna, pont fordítva osztottam volna a lapokat, azaz a férjedet képzeltem waldorfellenes, tanuljunk minél többet, minél korábban típusúnak! :wink: (csak, hogy reagáljak egy kicsit a "gonosznak" gondollak mondatodra - bár halkan megjegyezném, hogy ez egyáltalán nem igaz, hogy annak gondolnálak, vagy bárkit, aki maximalista vagy bárkit aki ember :wink: ).

Felvetéseidre a következőket tudom válaszolni
(és először is megköszönöm a témát, jól esik erről beszélgetni :))

(másodszor pedig megint elmondom, hogy egy, magyar anyanyelvű gyerekekről beszélek)

1. Határozottan úgy gondolom, hogy az első osztálytól kéttannyelvűbe járatott gyerekeknek nem lesz annyira nagyfokú az anyanyelvi tudása, mint annak, aki mindent az anyanyelvén tanul. Elég fontos tárgyakat tanulnak a célnyelven. Konkrétumokat a középiskoláról tudok, mert a húgom alsóban járt az egytannyelvű németbe, felsőben az egytannyelvű magyarba, és középiskolában a kéttannyelvű németbe. Szóval pl. a történelmet :shock: célnyelven tanulják, ami épp egy olyan tárgy lenne, ami segíti a beszédkészség fejlődését. A húgomnak (akinek a példája azért a fentiekből adódóan sántít némileg) hihetetlen lemaradásai voltak anyanyelvből felső tagozatra, nem jól használta például a ragokat, az igék vonzatait, a helyesírása is hagyott kivánnivalót maga után, úgy, hogy közben minden évben levizsgázott Magyarországon minden tantárgyból, tehát otthon elég sokat foglalkoztunk vele a tananyaggal (ő 12 évvel fiatalabb, mint én és nálunk mindenki tanár :oops: ), sőt elég sokat olvasott is magyarul, sőt a mi szószátyár családunkban természetesen magyarul nyomjuk a sódert. Az iskola mégis megkerülhetetlen. Persze ez nem behozhatatlan hátrány ( a húgom is behozta, és itt jegyezném meg szintén nagyon halkan, hogy azért őt nem az átlagképességűek közé sorolnám :oops: - gondolom, Eszti sem lesz az). És lehet, hogy nem is annyira fontos, hogy hol használ egy ragot jól, pláne azzal összehasonlítva, hogy milyen jól beszél viszont egy idegen nyelvet. Nekem viszont nagyon fontos az anyanyelv és mégiscsak úgy gondolom, hogy lényeges, hogy azt lehetőleg minél jobban, minél mélyebben ismerjük.- A beszéddel, nyelvvel együtt fejlődik a gondolkodás is, a nyelv valamiképp gondolkodás tükre. Állítólag azért nem tudunk visszaemlékezni egészen kiskori eseményekre, mert akkor még nem tudtunk beszélni. na nem ragozom tovább, talán érthető mit is akarok mondani.

2. Karrierépítés vs. boldog gyerekkor
Én sem értek teljesen egyet a Waldorf-gondolattal, mert üvegbúrának érzem és utána ugye nincs Waldorf-Egyetem, meg Waldorf-Élet. Azzal a gondolatával viszont mélységesen egyet tudok érteni, hogy ha lelkileg. érzelmileg megerősített gyereket helyezünk be egy nehéz helyzetbe, akkor az könnyebben helyt fog tudni állni, mint az, aki bizonytalan, akinek nincs biztos háttere (már szó volt ezeken az oldalakon a Gyermeklélektan c. opusz idevágó példájáról az albán, bécsi és árvaházi csecsemőkön tett megfigyelésekről). Megint csak azt tudom mondani, hogy szerintem ha valaki akar, akkor "normál" körülmények között is meg fog tanulni idegen nyelven. Ami egyáltalán nem biztos, hogy nagyobb erőfeszítést igényel, mint a kéttannyelvű iskola.
Van viszont olyan dolog, ami nem vagy nehezen pótolható később, a játék, a mozgás, a szabadlevegő, a nevetés, az önbizalom és társai, mondhatni egy szóval a jó értelemben vett gyerekkor.
Sohasem élnék a lehetőséggel, melyet polgár-apuka osztott meg a világgal: Nevelj zsenit! (szerinte megfelelő módszerrel bárkiből lehet). Én azt mondanám inkább: Nevelj boldog embert!

3. És itt megengedem, hogy van aki úgy gondolja, hogy a nagyszerű teljesítmény boldoggá is tesz, sőt még igaza is lehet.
Az én apukám is meglehetősen maximalista velünk és magával is. Ő maradéktalanul boldog azokkal az eredményekkel, szellemi teljesítménnyel, amit elért. Én azonban úgy gondolom, hogy könnyebb lett volna gyereknek lennem, ha nincs ez a fajta maximalizmus és szerintem akkor sem lettem volna iskolakerülő. A maximalizmussal az a baj, hogy elég kevészer adódik az életben olyan helyzet, amikor az ember maradéktalanul boldog lehet. ha jól belegondolok, a sport adhat ilyet, egy győzelem mondjuk. Egyébként ott van az emberben a kétely, hogy jól csináltam-e, lehetett-e volna jobban, elégedettek-e vajon a társaim is ezzel az eredménnyel, nem mentem-e az ő rovásukra és még ezrnyi önmarcangolásra, frusztrációra okot adó kérdés. Szóval én egyértelműen a maximalizmus ellen vagyok.
Dehát ez nyílván egy nagyon szubjektív vélemény!


3.

ayse
 
 


Sziasztok!

Pannának mi is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK így kicsit megkésve! :oops: :)

Hajni!
Nagyon helyesek a képek, szuperek a lufik, meg persze a játszósátor is. Csinik vagytok, szemüveg tényleg jól áll nagyon! Pannának annyira csábos szemei vannak, nem semmi kiscsaj lesz!
Mosogatógépért én is szoktam imádkozni, eddig nekem sem pottyant le az égből, úgyhogy azt hiszem más úton kell hozzájutnom, mondjuk addig sopánkodni itthon, amíg leesik a tantusz apának.. :lol:
Ja, egyébként gyógyszertanon dolgoztam az egyetem után, Bendegúz előtt meg egy nagy hazai cégnél gyógyszerkutatással foglalkoztam. Egy év neurológia után, amiből ennyi bőven elég volt.. :roll: :oops:

Maresz!
Briginek mis is BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk!!

Megann!
Köszi! Sajna mi nem fogunk most kijutni sztem a Coraba, annyi dolog van a hétvégéig, meg a hétvégén. Pedig nekem meg kéne néhány kis rózsaszín darab..
Ha lesz időm kismamagatyókérdéssel foglalkozni, jelentkezem, és köszi ha megadod a címet!

And!
Pihenjél!! Jó, hogy azért van segítséged, tényleg használd ki a lehetőségeidet amennyire bírod.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 

 
 

Totka!

Szülinapi képek nagyon szépek.
Milyen nagylány már ez a Panna :shock:

Annamami!

Hűűűűűűűűű de szépek vagytok.
Nyugi, én el sem tudom képzelni hogy tudnék kézben tartani ekkora családot.

Barbi!

Sok sikert a bölcsihez. :wink:

And!

Csak ámulok és bámulok Esztin.
Na látod, hogy milyen rosszul esett a lelkednek először a bölcsi..és lám lám....Eszti döntött hogy neki ez nagyon jó igy. :P :P
Azt hiszem hogy ennél jobban nem is sikerülhetett volna.
Ez a Bejanéni meg biztos egy cukimuki. :wink:

Rókica!

Hát csak nézem és olvasgatom, hogy mi is a szitu.
Sajnos sok hozzászólásom nincs, mert nem értek egy csomó dologhoz.
De nagyon drukkolok hogy jó megoldást találjatok.
Remélem hogy sikerül megfelelő "személyzetet" találni erre a komplex feladatra.
Szerintem sajnos ez sem lesz egy könnyű eset, mert ebben a munkakörben szerintem úgy megy a dolog, hogy vagy bejárónő vagy bébiszitter, a kettő együtt......hát ez Amcsiban szerintem jobban bevált gyakorlat mint idehaza. :( :( :(
Ja és Zsuzsa hányása nagyon fura :roll: :roll:
Nekem még a normál taknyolásos köhögéses betegségre is azt mondta a gondozó hogy lehet hogy pszihés eredetű.
Szóval semmi sincs kizárva.

Thomasanne!
:) :) :)

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Márti!

Hát nem akarlak lelombozni, de volt egy cuki pink szinű, az valamiért csak 799-be került, de azt hittem menten elájulok, hogy én most ilyet nem vehetek :oops: :oops: :oops:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


4. Ez most furcsa lesz egy nyelvtanár szájából. De nem vagyok meggyőződve, hogy mindenkinek, feltétlenül azt kell, hogy jelentse az idegennyelv tudása, hogy anyanyelvi szinten tudjon. A legtöbbünk Magyarországon fogja leélni az életét, sőt a legtöbbünk olyan munkát végezve, hogy egyetlen idegennyelvi mondatot sem kell elmondania közben. Persze hogy fontos, hogy az ember tudjon idegen nyelvet, ne is egyet. Miért is? Hogy megértse az internet idegennyelvű oldalait, a filmeket, az újságokat, nyaraláskor szóba tudjon elegyedni az őslakossággal, nálunk a túristákkal, és a spontán kialakuló barátságoknak se legyen akadálya a nyelv. Ha kell, akkor persze értsen meg komolyabb könyveket is, szakirodalmat. El tudjon intézni egy munkájába vágó telefont. Megértsen egy előadást, tartson egyet. Tudjon tárgyalni. Idegen nyelven is tudjon egyetemi tanulmányokat folytatni (most tlán emelkedő szintek alapján írtam le lehetsége és átlagos élethelyzeteket). Ezek közül egyikhez sem kell anyanyelvi szinten tudni!

ayse
 
 


Sziasztok!

Szilvi
Hurrrrá!!!!! :P

Megann
Azért nekünk sem ment ám könnyen. Ez a 4. hete Marcinak. A múlt héten még esélyes volt, hogy mégsem lesz bölcsis, mert a gondozónők állítása szerint is igen nehéz eset Ő. És nagyon makacs. De hála Istennek minden nappal kevesebb mp-et sír amikor beadom. Ma 1 perc sem volt. És tök jól érzi magát és ebédel rendesen. Léna nem volt még egy hetet sem, nem?
Ezzel együtt átérzem a kétségeidet. Én is átmentem rajta.

And
Viszont Eszti hiper ügyes valóban a bölcsiben! Micsoda vagány kiscsaj! Éljen a pihenés!

Hajni
Nagyon édesesek a képek! Panna hasonlít az apukájára a képen.Figyelj, már régóta foglalkoztat a kérdés és most dobtad a labdát. Miért zavar ennyire,hogy vidéki vagy? Remélem nem haragszol.

Rokica
Sajnálom ezt a kálváriát! Most már akkor nem jár Zsuzsa a bölcsibe?
Dokihoz hétfőn megyünk.

Annamami
Nagyon szépek vagytok!
Mazsi tökre hasonlít a nagyobbik lányzóra a képen!

Barbi
Szorítok, hogy jól menjenek a dolgok!
Nolcsinak már tök jól megy az ovi?

Megann
Én még nem veszem tutira, hogy lányzó a Pici, így hagyom hogy a lustaságom és fejfájásom legyőzzön.Egyelőre nem veszünk rózsaszín rucikat. :P

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


5. Mit értesz azalatt, hogy idegen nyelven gondolkodni? Hogy amikor beszélsz, akkor nem fordítasz magadban - a saját mondataidat - hanem belehelyezkedve az idegennyelv sajátosságaiba, azon a nyelven gondolod el, hogy mit is akarsz mondani? Hát szerintem ehhez sem kell a kéttannyelvű suli. Jó tanár, jó módszer, sok és folyamatos gyakorlás, és nem utolsó sorban jó nyelvérzék.

De nem vagyok a kéttannyelvű ellen, egyáltalán. Van, akinek az jó, aki attól boldog sikeres, neki az való. Az én értékrendemben máshol vannak a hangsúlyok, ezért nem vittem oda - mint írtam óriási hánykolódások után. Sőt! Nem zárkóztam el előle! Lehet, hogy később mégis megpróbáljuk, ha úgy látom, hogy Lilinek való, vagy elengedhetetlenül szükséges! Az alsós nyelvtanulástól sem zárkózom el, Lili jövőre kezdi a németet...

És még egy gondolat a "magasabbra tenni a lécet"-elvhez. Van olyan, akit ez doppingol, gondolom, Te ilyen vagy. Van, akit viszont határozottan frusztrál. Én ilyen vagyok. Részemről azt a szelíd módszert szeret(t)em (volna), hogy mindig egy kicsit emelünk és iszonyúan örülünk a sikernek és aztán megint emelünk és megint örülünk, szépen, fokozatosan. Ugyanoda jutunk. Szülőként azt lesz állatira nehéz elfogadni, ha kiderül, a gyerek nem is a mi léceinket akarja átugrálni, hanem mondjuk szumó-brkózó akar/tud lenni :lol: :twisted:

ayse
 
 


Nem kívánom persze, hogy elemezd a férjed és, hogy anyósod mit ronthatott el. Az incifinci infokból, amit róla tudok: sikeres a munkájában, gyönyörű felesége, családja, otthona van, arra kell hogy gondoljak, hogy elemi hiba mégsem történhetett :roll: :D

(És egy ráadás a saját példámból. Én ugye német nyelven végeztem az egyetemet. És bizony hiányzott/zik, hogy az anyanyelvi fejlődésem nem haladt tovább. Nagyon-nagyon sok olvasással próbálok kompenzálni. Rengeteg bizonytalanság van bennem a helyesírást illetően (a vesszőket nem is használom megfelelően), a mondatszerkesztésemben sokszor germanizmusokon kapom magam. És még sorolhatnám.)

ayse
 
 


Sziasztok,

Az elobb irtam, elkuldtem es leblokkolt a gepem, persze az iromanyom elszallt a fen......be :twisted: :twisted:

Csak roviden, amire emlekszem!
Barbi
Jo volt hallanni feloletek!
Juci
Orulok, hogy javul a rosszulleted es Marci haladasahoz is a bolcsiben
Megann,
Hm????? Csak te tudsz donteni Lena bolcsijevel kapcsolatban! De ha te meg tudod oldani es nem okoz gondot neked, akkor "csak egy velemény" szintjen, hagyd a bolcsit! Talan vidd meg egy hetig, ha meg mindig sir, akkor meg vedd ki! Irtad, hogy szerinted Lena unatkozik veled, mert van egy csomo dolgod, amit meg kell csinalnod, dehat bele is lehet vonni ezekbe a dolgokba! Peldaul ha en takaritok, akkor Balazs seper vagy port torol stb. Ha vasalok, neki is van vasalodeszkaja (bar vasalast akkor csinalok amikor alszik inkabb :lol: )Ha fozok, akkor gyurmazik, fest vagy rajzol az asztalon, krumplibol format vagunk, ra festeket es nyomdazunk stb. Most Balzs sincs dadanal hanem anyuval otthon, de nem unatkozik vele :roll: Annyi dolgot tanul-tanult mar anyutol! Munka kozben dalolnak, mesel neki, nem hiszem, hogy ennyi idos korukban tudnanak unatkozni a gyerekek, amikor nekik meg minden ujdonsag! Majd igen, 3 eves kortol mar valoban tudnak!
Csak egy velemeny volt meg talan egy nagyobb gyermek anyukajanak a tapasztalata :lol: :lol:

Rokica
Sajnalom :cry: Csak azt nem ertem, hogy miert nem magyarazzak el jobban a dolgokat, hogy TE is megertsd ami nekik mindennapos! Ha nem hanyt, akkor miert nem lett jo a teszt??
Bolcsibe viszed meg vagy nem??

Hajni,
Panni csodasan aranyos es szep kislany! Nagyon arik vagytok a kepeken!
Tali: Remelem sogi megszan es ideadja a kocsijat, hogy kedvemre csavaroghassak egy kicsit :lol: Nem akarok kocsit berelni, nincs kedvem egyedul furikazni a gyerekekkel Pestrol le es fel hajnalban, igy a csalad hoz-visz bennunket! De felhivlak, ha meg a regebben megadott telcsiszamaid elnek es megdumaljuk amikor otthon leszek (oktober27-tol november03-ig)

Keszulunk lyoni kiallitasra ezrivel! Kemeny dio lesz, vasarnap fogadas az osszes partnerrel akivel egyutt fogunk dolgozni 2008-ban majd a ket napos kiallitas es termekbemutato! Szakmailag biztosan udito lesz, bar most Balazs is beteg, anya sm gyogyult meg meg teljesen szoval aggodas menni fog ezerrel, hogy itthon minden rendben menjen, bar meg a szomszedaink is be vannak fogva, ha barmi baj lenne, anyanak csak ki kell mennie a kapun, maris van segitseg! :lol:

Ayse
Erdekes amit irtal, de most nem tudok reagalni, mert el vagyok havazva a kiallitasi teendokkel!

Duda,
Natinak jobbulast!

Na mennem kell
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Halihó,

Írtam egy litániát a kétnyelvűségről, és rebootolt a gépem. :(

Tömören: két nyelv ismerete mindenképpen verseng egymással és bezavar az egyik nyelv a másikba, és elkerülhetetlen szinte hogy az egyik nyelv jobban menjen mint a másik. De ezen belül van ezernyi árnyalat, hogy mindkét nyelv anyanyelvi szinten mozog, de az egyik irodalmi szinten, a másik köznyelvi szinten (pl senki nem fogja megmondani Ayse magyarjáról hogy bármiféle csorbulást szenvedett a külföldi egyetem miatt, ezt max ő maga érzi belülről, hogy miben lehetne jobb). Olyan is van, hogy egyik nyelv anyanyelvi szinten van, a másik teljesen passzív. A sok variáció közül egyik sem eredendően értékesebb mint a másik, hanem a helyzetből fakadnak általában.

Egyébként magamon is ezt érzem, éreztem, hogy hol egyik, hol másik nyelv ment jobban. Míg kint éltem, az angolom volt magasabb szinten. 12 éves korom óta mindkét nyelvet anyanyelvi szinten beszélem, mégis volt hogy az angol irodalmi szinten mozgott, a magyar leragadt egy 12 éves gyerek tudásszintjénél. Ezt behoztam valamennyire mikor visszaköltöztem Mo-ra 28 évesen, és természetesen azóta az angoltudásom szenvedett, bár még az is anyanyelvi szinten van, de közel nem irodalmi szinten.

Egyetértek azzal is, hogy az átlagembernek nem cél az anyanyelvi tudás, hanem sokkal inkább a kommunikáció a többi - szintén nem anyanyelvi - idegennel.

Viszont mint írtam, a kétnyelvűségnek sok árnyalata van, és egyik sem eredendően helyesebb vagy helytelenebb mint a többi, feltéve ha az egyén még megfelelően tud kommunikálni. Mindenféleképpen két nyelv elsajátítása gondokat fog okozni valamikor az ember életében.

Magamat pedig most azzal biztatom Zsuzsa kétnyelvűségét illetően, hogy az én családomban teméntelen példa van arra, hogy a gyerekek (engem beleértve) anyanyelvi szinten elsajátították mindkét nyelvet, pedig nem mindannyian egy időben kezdtük el tanulni a kettőt. A különbség annyi volt, hogy Amerikában be vannak rendezkedve az intézményekben a kétnyelvűségre, hiszen egy csomó család kétnyelvű, és sokkal toleránsabbak az ilyen gyerekek iránt mint amit én itt most a saját bőrömön tapasztaltam Zsuzsa bölcsijében.


Anikó:

Én most úgy értelmeztem a terhelés eredményét, hogy a doktornő látott valamit (a piros foltokat a bőrén) ami alapján ő eldöntötte hogy a gyerek allergiás, és ott azonnal abba is hagyták a terhelést (ami mondjuk korrekt) és adtak Zsuzsának olyan gyógyszert ami ellensúlyozta az allergén hatását, ezért nem hányt (ami szintén korrekt). Azt én is neheztelem, hogy ezt nem mondták el nekem érthetően, mert mi teljesen arra voltunk felkészülve, hogy Zsuzsa este hányni fog, kiraktunk neki váltás pizsamát meg ágyneműt, mivel mindig így szokott történni, ha tejet kap. Arról nem is beszélve, hogy mit veszekedtünk Daviddel amiatt, hogy ő teljesen barbár dolognak tartotta, hogy úgy tesztelik az allergiáját hogy addig itatják vele a tejet, amíg nem hány. És dühös volt, hogy én ezt engedem, illetve hogy ennek kiteszem a gyereket. Szóval ezt elmondhatták volna előre, hogy olyan gyógyszert kap a végén amivel nem fog hányni.


Bölcsi:

Egyelőre még jár Zsuzsa, még csak beszélgetünk a bejárónő-ötletről, illetve én elkezdtem keresgélni és majd jövő héten kezdem el idehívni a jelentkezőket ismerkedésre. Mivel nem sürget az idő, ezért inkább több időt szánok rá, de olyat veszek csak fel, aki szimpatikus. Én is attól félek amit Megann ír, hogy nehéz lesz olyan embert találni, akit kibírok hogy nap-mint-nap itt van, és jól megfelel az összes feladatnak (tejmentes főzés, takarítás és gyerekfelügyelet ha nem vagyok itt).

Zsuzsát addig nem akarom kivenni a bölcsiből amíg be nincs járatva valaki. Pláne hogy ma azt újságolta David, hogy Zsuzsa nemhogy nem sírt, hanem jókedvűen ment be. A dada (a régi, a jelenlegi nincs csütörtökönként) meg azt mesélte, hogy reggelizett Zsuzsa (margarinos kenyér volt), és ugyan az ebédnél nem evett, de nagyon nézte a többieket, és "mozgott a szája". Ez a dada ezt mindig úgy értékeli, hogy Zsuzsa éhes és akar enni, de valami blokk is van benne. VIszont gyümölcsöt evett. Ugyanezt a történetet Zsuzsa jelenlegi dadája valószínűleg úgy adta volna elő, hogy már megint nem evett a gyerek.


Hajni:

Nagyon szépek a szülinapi képek! :) :) Több képet is dobhatnál magadról, nagyon jól nézel ki!!! És Panna is sugárzik. Szóval szépek vagytok, na.


Megann:

Én neked még mindig azt tanácsolom, toborozzál magad mellé bombabiztos segítséget mikorra megszületik a kistesó. Pláne ha kérdéses, hogy Léna fog-e járni bölcsibe.


Maresz, Viki:

Zsuzsa is nagy ágyban alszik, egy felnőtt méretű ágybetéten. Sőt, most mindketten ott alszanak... Napközben Szilvi a kiságyában alszik, de az esti altatás úgy a legegyszerűbb ha befekszem közéjük, Szilvit szoptatom, Zsuzsa hozzám bújik, és mikor elalszanak, akkor kijövök. Szilvit első ébredéskor kihozom és az éjszaka többi részét közöttünk tölti a nagy ágyban. Zsuzsa nem szokott rá felébredni hogy ott sír mellette Szilvi, pedig nincs bébiőr, és be is van csukva az ajtó.

Egyébként ott van az ágybetét mellett Zsuzsa kiságya ifjúsági ággyá alakítva, de nem szeret azon aludni, mert kókuszmatrac van rajta, és jóval keményebb mint az ágybetét. Lehet hogy nálatok is ez a helyzet?


And:

Örülök hogy ez a doki jobb hírekkel szolgált... több szem többet lát, nem? Hálistennek. :) Nem tudom, leírjam-e, nem eltántorítani akarlak, de bennem az a kép alakult ki a Klinikákról meg az ott dolgozó orvosokról, hogy keresik a baj, és akkor ott is hajlamosak rendellenességet látni, ahol nincs. Tudom, te ott biztonságban érzed magad ahol megvan a szakmai háttér, de énbennem azt kérdi a kisördög, nem-e azért találnak problémát mert akarnak? Remélem ez érthető volt. Nem kukacoskodni akarok.

Még az az egy szakmai kérdésem lenne, hogy Zsuzsának teljes vérképet rendelt a doktor néni. Ezt muszáj éhgyomorra? Vagy laborfüggő?


Totka:

Nálunk sincs mosogatógép. :( Pedig jó lenne. Bár ami most engem jobban izgat az a szárítógép. Egész egyszerűen nem bírom magam utolérni a sok mosással, és azért nem, mert nincs hova kiteregetni. (Lehet olcsóbb lenne még egy szárítóalkalmatosságot venni, nem gépet? Na de abban mi a jó? ;)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Juci:
miért haragudnék???? :wink: mióta babanetezem, kitárult előttem a nagyvilág.annyira mély a szakadék Budapest, és a mi életünk között, hogy néha cikinek érzem, hogy hol, hogyan élek.képeken is hülledezek(pozitív értelemben), hogy itt a babaneten hogy éltek, hová jártok pihenni, nyaralni, stb, stb.Itt a faluban ha valakinek nagyon jól megy, akkor az nemigazán ismerkedik, beszélget, csak az Ő társadalmi, egzisztenciális szintjén élővel.And férjével beszélgettünk nagyokat erről, és Neki kellett igazat adnunk, hogy mi többszörös hátrányban vagyunk a nagyvárosi emberekkel szemben.Pl.úszás, különórák, hobbi, suli-oviválaszték, stb, stb.
Mondjuk, annak ellenére, hogy néha dohogok nEKTEK, HOGY EZ IS KÉNE, AZ IS KÉNE, GYEREKKOROMTÓL KEZDVE ASSZEM ÉN BOLDOG EMbernek(bocsi, csak közben lenyomtam a caps lockot) vallom, és érzem magam.
Mi ide születtünk, itt élünk harminc éve, és nem tudnánk már pl. a szegedi életet megszokni.


Ma volt a betegség után először Panni bölcsiben, vittünk tortát, volt buli a kicsiknek!!!!!!Olyan rendik voltak a gondozónénik, készítettek egy halom képet, és ideadták cd-n!!Olyan hálás vagyok nekik!
Majd mutatok abból is, ha nem bánjátok!

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


And:
apa és Panna ma tíz percig körömkeféztek, és imádták!!!!!Apa totál elájult, hogy honnan szerezted!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :P :P :P Cupp, cupp-pussz, pussz!
Rokica:
óhh, el sem hiszed, mekkorát nőtt az egóm egy ilyen dícsérő mondatod után!Na, azért nem mindennap dícsérnek, pláne nem egy pszichológus!!!! :D :wink:
a nyelvtanulás-idegennyelvhez szégyenszemre az alap oroszommal nemigen tudok hozzáfűzni semmi értelmeset!! :( Szurkolok Nektek, hogy összejöjjön egy klassz bejárónő!!!!!!Ja, és hurrá TAJ-kártya!!!!!!!!!!!! :D
Márti:
épp mondtam Andinak, hogy szívesen dolgoznék orvoslátogatóként!!!!úgy tudom, mehetnek már nemcsak doktorok, de eü diplomások is.

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Kép Bölcsis torta

Kép ízlelgetjük....
Kép és utánna jókislányként fogat mosunk

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


tesóm két egyforma tortát sütött, csak az itthonit kicsit feltuningoltuk!A bölcsiben egyébként nagyon örültek a tortinak, és hozzátették, hogy vannak páran, akik csak itt esznek ilyen kuriózumnak számító ennivalót. :cry:
a fogmosósat meg tuti apának szánták, mert neki a hoppáréja, hogy ugyan mosnak e ott fogat(mosnak, mert fogy a fogkrém)
az is csak zárójeles, hogy összesen 23 gyerkőc van a bölcsiben(ebből három egy év alatti)-össz húszból ÖTNEK!!!!!van fogkeféje, fogkréme, és hiába kérik a gondózónők a szülők" minek az "választ adnak a gondzóknak. :cry:

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Ayse!!
annyira jókat írtál, és te is Rokica!! de nekem ezt még sokszor el kell olvasnom, hogy gondolkozzak rajta, úgyhpgy még biztos lesz kérdésem-véleményem :) és köszönöm! azért nagyon jó, hogy ennyifélék vagyunk, és látom, hogy nem csak az a tuti, amit én kaptam, vagy én éltem.

Rokica, a vérkép előtt nem kell éhgyomorra menni. legalábbis felnőttnél én sosem kértem ilyet. a bteljes vérkép csak azt jelenti, hogy az összes alakos elemet, vörösvértest koncentrációt, stb mérik, plusz a különböző fehérvérsejt alakokat. nem hiszem, hogy ezeket akár gyerekkorban befolyásolja, hogy eszik előtte. talán a vas és májenzim emelkedés miatt kérte a drnő. olyan ismerős a dokinőtök neve, úgy emlékszem én is, hogy igen elismert szakember, biztos jó kezekben van Zsuzsa.

Hajni, akartam mondani, csak elfelejtettem, hogy kedden voltam a mammutban, ami egy budai pláza. képzeld, olyan kisebbrendűségi érzésem volt, nem tudtam hol vagyok, akkora, olyan üzletek vannak benne, amilyen márkáról még nem is hallottam, stb. de jüót nevettem magamon :lol:

emberrel el akarunk menni szemüveget csináltatni, most mondja, hogy nem lát rendesen. szemüvegesek segítsetek már. elég elmenni egy ilyen ofotért-szerűségbe, vagy szemorvoshoz jobb menni? lehet, h hülye kérdés, főleg, hogy én korábban rendszeresen jártam szemészhez, de a prof már nemigen praktizál, akihez jártam.

Megann, igen, Eszti döntött, és én csak ámulok és bámulok :shock: :shock: :shock: így ;) ma egyébként sírva ébredt álmából, de szerencsére előbb odamentem, és ott voltam. de ez sem a bölcsi miatt van, mert itthon is viszonylag gyakran fordul elő, hogy sírva ébred és anya-anya, rosszat álmodik talán. de aztán megvígasztalódik hamar, 10 perc múlva jött Bejanéni (mert értekezleten volt) és már vigyorgott :) úgy látom, hogy nagyon szeretik, és nagyon örülök neki. sztem itt tényleg az a lényeg, hogy szeressék, törődjenek vele, és ezt az Eszti érzi, viszonozza a maga módján, és ez így működik.
valószínűleg számít az, hogy viszonylag korán bekapcsolódott az életébe a nagypapa, vigyázott már többször rá a másik nagymama, az én tesóm, tehát tudja, hogy ha mással is van, én mindig szeretem és jövök hozzá vissza, és megtanulta jól érezni magát nélkülem. neked azért sokkal kevesebb lehetőséged volt Lénát másra hagyni.

Szilvi! hurrá a sírásmentes bölcsizés!!! :) :)

Barbi! hajrá Leon és bölcsi :)

Rokica, klinika :)
egyedül a klinikán mérték le objektíven a magzatvizet, ott is csak ez a mostani doki. alapvetően egy nőgyógyászban sem tudok megbízni. kizárólag a PIC (NIC) miatt választottam a klinikát, és annak szakmai színvonalában teljesen meg is bízom. egyébként ez a doki közben medikus gyakorlatot is tartott, ahol magyarázott, közben én is feltettem ezer keresztkérdést, és nálam átment a vizsgán :D
de hogy lásd, nálunk sincs ebben családi összhang, idézném embert, aki szerint nőgyógyászom a gyurcsókkal van egy szinten.
nem akarom védeni a klinikát egyáltalán, mert nem érdemli meg, a dokimat is mindig helyre teszem, amikor védi az ultrahangosaikat ;)

KépKép
KépKép
and
 
 


Sziasztok!

Hajni!

Nagyon jók a képek, szép volt a torta is :wink: Rendik a gondozónők, hogy csináltak képeket! Igen, sajna tényleg sok gyerek van, aki csak a bölcsiben, oviban eszik tortát, sütit, sőt főtt kaját is :( Anyu mesélte, hogy volt olyan ovisa, aki még életében nem evett levest :shock: :shock: :shock: :shock: Fogmosáshoz meg elég gáz nagyon sok szülő hozzáállása sajnos! :(

Ehhez kapcsolódva ugye ma voltam fogorvosnál, betömte a fogamat.Peti is velünk volt, végig apa kezében bent és nem is sírt, sőt nézte, hogy mit csinál a doktornéni anyával! :) A végén meg kinyitotta a száját és megmutatta a fogait a doktornéninek. Mondtuk neki, hogy üljön be a nagyszékbe, de azt már nem akarta, és elkezdett sírni, de akkor már kijöttünk és minden rendben volt, sőt itthon még vagy 1000x megnézte "anya fogát" a kis játék fogtükörrel! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Totka!

Már múltkor is akartam irni, hogy annyira de annyira jól néz ki Panna tortája.
És hogy házi torta...na azt meg álmomban nem gondoltam volna :shock:
Egyszer láttam hasonlót, amit egyik bartánőm kapott a szüleitől, az volt hasonló piskótatekercsből elkészitve. :P
A receptet nem is kérdezem..analfabétának érzem magam hozzá :oops: :oops:

Aniko!

Tudom hogy enyém a döntés ezért is nyomaszt annyira.
Férj ugyan elmondja a véleményét, de ugye az olyan mintha nem is mondana semmit, hisz az ő szempontjából majdnem mindegy hogy jár vagy nem jár Léna bölcsibe. Ezt ő is tudja, érzi, ezért nem is kardoskodik semmi mellett. Döntsem el én..ez a legegyszerűbb :? :? :? Neki legalábbis :?

Jó kiállitást nektek...biztos nem lesz semmi gond a gyerekekkel, legalábbis a mama biztos el fog boldogulni.


Totka!

Látod megint valami ami nagyban különbözik a ti falutokban és a mi nagyvárosunkban.
A mi bölcsinkben szigorúan tilos házisütit vinni születésnapkor(még a cukrásztorta is kizárva)..egészségügyi szabályokra hivatkozva.
Ha valaki ünnepelni akar, hozhat édességet, bolti zacskósat.Vanéliás Marikát vagy ilyesmit.
Bevallom a ti bölcsitek nekem sokkal barátibbnak, melegebbnek, családiasabbnak tűnik.
És még valami:A szülőin én voltam az az anyuka aki rákérdezett a fogmosás témára.
Hát azt a választ kaptam hogy ezt otthon intézzék a picik, mert ők még picik és sok a gyerek, nincs rá idő stb..(ami valahol igaz is),...de azért jó tudni hogy van olyan bölcsi is, ahol ez fontos dolog.
Ebből is azt szűröm le hogy a ti bölcsitek BÖLCSI....a Lénáé meg az "átlag gyerekmegőrző" kategória :? :?

Lányok:

Ami most kicsit elkeserit hogy állatira hizom....mondjuk nem is csoda(tábla milka :oops: :oops: )...de már látom, hogy nem hogy kevesebbet hanem még inkább többet fogok hizni mint Lénával.
Hogy fogok én megbirkózni ekkora túlsúllyal??????????? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


M.

Kép

Kép
megann
 
 


Maresz!!
ha brigi egy kicsit is úgy működik, mint az eszti sürgősen vegyetek neki rendes ágyat!! :D Eszti már jó mpár hete nem szeretett belefeküdni a rácsos ágyába. volt a szobájában egy kanapé is, mindig oda mászott fel, sokszor ott is aludt el. és sokszor ki akart jönni a nagyágyba hozzánk. ezt egyszer próbálta meg férj, gyorsan belátta, hogy nem működik, egyikőnk sem tud úgy aludni. tehát volt egy pár esténk, amikor embernek azért több időbe telt elaltatni, de mindig a szobájában. amikor elaludt, utána már ok volt.
és most nagyon büszke a saját nagyágyára :)

KépKép
KépKép
and
 
 


bocsánat Brigi!

Hajni, egyrészt nekem is tetszik a ti bölcsitek, másrészt nálunk sincs fogkefe. én is rákérdeztem, de valahogy úgy vagyok vele, hogy inkább ne mosson fogat, mint hogy másét bekapja. már most látok egy pár fekete fogú vagy részben fogatlan gyereket :( :( és van egy nagy ijedelmem, hogy fogkefével a szájában esik el a gyerek. jajj, nem akarlak riogatni, de tény, hogy ahhoz sok gyerek jut nálunk is egy gondozónőre, hogy én nyugodt legyek efelől...
így is folyamatosan ámulok és bámulok, múltkor írtam, csak pont elszállt, hogy ezek a gondozónők mit csinálnak nap, mint nap. amikor anya lettem, akkor dőlt meg az az érzés bennem, hogy nekem milyen felelősségteljes, komoly munkám van... anyának sokkal nehezebb lenni, mindenféle értelemben, és csecsemőgondozónak meg pláne! hatalmas felelősség, én nem értem hogy bírják..

KépKép
KépKép
and
 
 


Megann, utolsó kérdésedre válasz: SIMÁN! ;) :D :D Lénával sem volt gond :)

KépKép
KépKép
and
 
 


And!
Ez a Baross utcai?
Mert ott Andris egyértelműen lány volt... :shock: :lol: :twisted:

Színhely: a kerítés két oldala, mint Bagi-Nacsánál a két jó szomszéd OV és GYF.
A két laza csávó megbeszélte a tuti bulit:

Andris: átjössz, jó?
Zalán a szomszédból, 3 éves: Oké.

A többiek maguktól csatlakoztak, így 8 gyerek viháncolt ma nálunk...nekem hajat mosni sincs erőm.... :oops: :oops:

ayse
 
 


Nálunk is csak cukrászatból származó tortát lehetett vinni az oviba :(
Persze ha jól belegondolok, talán ez nem is baj :roll:
A gyerekek meg bizony bekapják egymás fogkeféjét...végig paráztam, hogy csak nehogy hepa legyen belőle...

ayse
 
 


Megann!
Mit gondolsz hol kötöttünk ki délután nagybevásárlás cimén? :lol: :wink: Tényleg nagyon cuki a kis katicás pink rugi, úgyhogy megvan az első lányos rucink, meg egy halványrózsaszín body az elején egy kis bocikával.
Szerintem is simán leadod majd.
Én amúgy tegnap is meg ma is vettem a pékboltban magamnak 3 zserbót, nagyon gyilkos, iszonyat finom, de brutál édes, kalóriabomba. Viszont régen esett már valami ennyire jól. :D

Hajni!
Hát én sajnos nem nagyon lennék alkalmas orvoslátogatónak, nem vagyok elég rámenős hozzá, pedig gyerekek mellett ideális állás lenne. Én kísérleti laborban dolgoztam mielőtt Bendegúz megszületett.

Panna egyedül mos fogat? Bendegúznak én sikálom. De lassan meg kéne neki is tanítani szerintem.
Nagyon helyes képek!

Viki!
Milyen okos Peti. Bendegúz annyira utálja a fehér köpenyeseket, hogy még ha én megyek dokihoz akkor is bepánikol szegény. Hát még ha őt viszem. :roll:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Márti!

Na azért, ha Petit viszem dokihoz, már a váróban úgy üvölt, hogy múltkor, mikor beteg volt, ki is jött az asszisztensnő, hogy nyugi, mindjárt mi jövünk :oops: :oops: :oops: Persze, ha hozzá nem nyúlnak, az egész más tészta :lol:
Gratula az első lányos ruhadarabokhoz! :D

Megann!

Sajna itt Pécsett is inkább az a gyermekmegőrző jellegű a legtöbb bölcsi, olyan 13-18 gyerekel egy csoportban! :( Én ezért is nem akartam annyira vinni Petit .
Hízás :( Most nekem is gyorsabban jönnek a kilóim, pedig tegnap is friss salátát ettem kefirrel, meg grill pulyka husival :) ésbaromi jól is esett:) De azért nekem is megy a csoki, a süti, stb... ami Petinél egyáltalán nem volt, mert nem kívántam, mostmeg........... Amúgy hány kilónál tartasz? Én most tartok olyan 3-3,5kg-nál, de rajtam alapból volt is egy 10-es, így igazából én ezt sokallom :oops:

And!

Örülök, hogy jól vagytok, és Eszti lány nagyon ügyes kis bölcsis lett hamar! :D
A Klinikával kapcsolatban megértelek. Nekem is egy csomó ismerősöm magyarázott már, hogy miért nem a megyei kórházban szülök (nálunk ez a két lehetőség van, és a megyeiben sokkal szebb, újabb és modernebb a szülészet, meg van egy csomó alternatív lehetőség, meg stb... stb...) De PIc (NIC) csak a klinikán van, szóval én kibírom, ha megint ágyon kell szülnöm, elfüggönyözött szülőszobában 5 másik csajal egyszerre, csak a gyerek legyen biztonságban, ha mégis úgy hozza a sors!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Ayse :) naugye ;) Tesónak tuti nem lesz már kukija :lol:

Viki, sztem nagyon jól állsz kilókkal,már félidős vagy!! hihtetlenül megy az idő. mindig ránézek a gólyámra és elszörnyülködök, hogy egy hosszabbat lép és már ott is a fészek :)

KépKép
KépKép
and
 
 


Márti!
nekem sem menne az orvoslátogatóság, pláne, hogy a másik oldalon tapasztaltam, hogy mennyire szeretjük őket. de Hajni sztem marha jó lenne benne, pont neki való :)
fogmosás: nálunk is próbálkozik már Eszti, de hanar megunja, és szól Pingvin komának (pinvin tomaaa!!), aki rögtön jön belenéz a szájába és befejezi. Boci pedig a haját mossa. ez két mosdókesztyű, amit ezidáig egyáltalán nem használtunk, már ki is akartam dobni, hogy minek, most meg olyan jó szolgálatot tesznek!

KépKép
KépKép
and
 
 


Viki!

Hát nekem meg 6-7 kiló :shock: :x :evil: :evil: és MÉG CSAK FÉLIDŐ :? :? :?
Nem is értem hogy hogy lett ennyi, pedig olyan szépen indult.
Valahogy meg kellene fogadni hogy kevesebb édességet eszek, de ez most nagyon nehéz.
Ráadásul elindult a teaszezon(én imádom és napi 4-5 félliteres bögrével iszok)..és hát 2-3 hét alatt egy nagy üveg mézet már belevágtam a teákba :oops: :oops: :oops:
Úgyhogy azért megvan ám hogy miért ennyi az annyi.
Csak sajnos tudom hogy amig valaki minusz 15 kilóval jön ki a kórházból, ez nekem nem volt csak -6 kiló :( , a többi az kőkemény zsir.... :( :( és sajnos nem az a fajta vagyok akiről szoptatás alatt hullanak a kilók :(
Szóval kicsit szontyoli vagyok.

And!

Köszi a biztatást, de azért Léna után sem volt az olyan SIMÁN.
És azért most megint öregebb vagyok 2-3 évvel :? :?

Márti!

:D :D :lol: :wink: :wink: Tudtam én hogy felcsigáztalak. :lol: :lol:
Ugye hogy megérte...
Nem is értem miért csak 1-et vettél... :roll:
A többi nem tetszett?????
Én fiúsból is tudtam volna még választani.....lehet hogy még jövő héten el is ugrom.....csak addig valahogy számot kellene vetni Léna régi rucijaival..hogy melyik is az ami viselhető egy kisfiúnak is.

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Lányok!

Nem is meséltem még, de olyan szomorú lettem, mert Peti 3 napja egyáltalán nem szól ha pisil, így újra pelusozunk! :( Én annyira elszoktam már ettől :( De tudomásul veszem, hogy kicsi még, eddig sem erőltettem, ő mondta hogy motornaci-t akar, most meg pelust kér :shock: Na mindegy, holnap megyünk pelust venni, mert a 2 heti készletet feléltük a 3 nap alatt! :( Majd talán tavasszal, ha már megszokta a kistesót is, újra kezdi, de én már nem szólok neki, majd szól, ha készen áll rá, addig meg nem érdekel tovább! :(

Megann!
Viszont rajtad nem volt indulásnak +10 kg! :wink: Szerintem úgyis megbírkózol vele, mint Lénánál is ment, mégha nehezen is! Aztán meg lehet, hogy nagyobb lesz a baba is, mint Léna volt, sokminden más, meg ugye most kisfiú................. Örülök, hogy sikerült jó kisfiús rucikat találnod! :) Én is annyira vásárolnék már, de még nem tudom mit vegyek, vagyis milyen színűt! :( :lol:

Amúgy most az előbb találtukki, hogy hogyan kellene átrendeznünk a lakást! :roll: hát, szinte fel fogjuk forgatni az egészet, de talán jó lesz 2évig megint úgy! Mivel külön szobánk már nincs a kicsinek, Petit kellene cuccostul átköltöztetni a másik szobába, a kicsinek meg a fél szoba is elég lenne, egy ággyal, amiben majd én alszom............... húúúúúúúúúú, hosszú, majd ha megcsináltuk, ami szerintem olyan november eleje lesz, hogy még Peti is megszokja, ne higgye at, hogy minden Tesóbaba miatt van, majd teszek fel képeket! :D Remélem tényleg jól találtuk ki!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok,

Viki-Megann
Ne aggodjatok, elvezzetek a terhesseget, majd utana vigyazhattok a kilokkal :lol: En mindket terhesseggel 25 kilot szedtem fel, pedig nem vittem tulzasba semmit, dehat a hormonok dolgoztak! Es egy ev alatt lejott normal sulyra mind a ketszer. Ha egeszsegesen taplalkoztok, nem viszitek tulzasba az edesseget es a zsiros-lisztes dolgokat, akkor nem lesz gond ledobni a felesleges sulyt!Meg aztan ket gyerekkel mar trappolhattok egesz nap es gyorsabban megy a fogyas is! :lol: :lol:

Viki
Jo lakasrendezest! Akkor kivancsian varjuk vajon mit is rejteget a babuci :lol: :lol:

Rokica,
Remelem bejon a tapszer! Meg megy a drukk, hogy ratalalj a megfelelo szemelyre segites keppen!

Hajni
Valoban guszti a torta! Hm, most megennek egy adagot belole :lol:

Marti
Zserbooooooooooooo, jajj de szeretem!

And
Orulok, hogy jobban vagy, Eszti meg valoban nagyon edes lehet!

Ketnyelvuseg, ha kulfoldon elunk :lol:
Ugye en Franciaban elek mar 12 eve. Tanultam oroszt meg angolt(kozepfokum van +kulker suliban minden angolul ment), de mar alig birok valamit kinyogni belole! Nem hasznalom! A franciat magamtol tanultam, most -mondhatom- ujra tanulom Mattal a suliban az egesz anyagot (suliszinten)de mar anyanyelvi szinten megy, mar franciaul is gondolkodok, pont anya megjegyezte, hogy jobban kenem mint a magyart! :lol: Valoban lehet felejteni, bar minden nap hasznalom a magyart is! Irodalmi szinten ertem! Akcentus :lol: :lol: Meg mindig van, en imadom, ha felfedezik, hogy VAN akcentusom! De mar a magyart is akcentussal beszelem :lol: :lol: Szoval olyan hontalan vagyok! Itt meg nem vagyok francia de otthon meg mar nem vagyok magyar sem :lol:
Nekem mind a ket gyerekem ert magyarul es most anyaval latom Mat el is kezdett beszelni! Biztosan nem fogjak tudni elsajatitani anyanyelvi szinten a magyart, (Mat raadasul mar ket eve angolt is tanul a suliban)ezt sajnalom, de szerintem ez normalis, hiszen francia kornyezetben el ez a fo nyelve stb, de en legalabb olyan szinten szeretnem ha beszelnenek, hogy ne legyen gondjuk megerteni es megertettni a dolgokat!Az ido ugy is megmutatja az eredmenyt!
Szerintem ha tul koran kezdunk el nyelvet tanittatni gyerekeknek, lehet belole az is, hogy a gyerek megutalja addigra, mire valoban felfedezne, hogy mire is jo egy masik nyelv! Persze ez csak egy velemeny!

Aniko


Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Szép jó napot!

Mindjárt indulok Panniért, de közbe útba ejtem Húgomat, viszek Nekik egy kis nutellás palit!Azt sütöttem, meg frankfurti leves főztem.

Tesóm cukrász, és az üzemben készült a torta(Ő sütötte tavaly a keresztelőre a Barbisat), mert itt sem endgednek házit bevinni, ami jogos.A múltkor akartam sütni a bölcsibe muffint, de nem lehetett.

Viki:
Pannit a bölcsi kavarja meg(gondolom lelkiekben), mert van olyan nap, hogy 3x öltöztetik át, mert bepisil.
Míg itthon volt a múlt héten, csak éjsazakára adtam rá pelust, kivétel nélkül szólt.
viszont abszoulte nincs gondja a bölcsiben, vidám, jókedvű, nem hiányol(az a duma van neki beadva, hogy anya ápol, mert így tudunk venni kertes házat :lol: :lol: :lol: ).
a gondózónénik szerint Panninál a pisilés-szobatisztasággal jött ki az egész bölcsis-anyanélkülis élet.
Márti:
pont a rugalmas állás miatt tetszik az orvoslátogatóság, de aszem én erre születtem, hogy ápnő legyek.imádok segíteni, szúrni, intézkedni. 8)
éljenek a rózsaszín rucik!
And a megmondhatója, mennyire imádom az ilyen színeket!!!! :wink: :wink: :D

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a délelőtti körútunkról... :? :? (speciel holnap bográcsolás lesz nálunk és kicsit ki akarom csinositani a lakást, igy vettem egy két őszi kiegészitőt, heloween-es cuccot.)

Egyébként megint ledöbbentem:

Lénának útközben a forgalomirányitó lámpát kellett magyaráznom.
Hogy miért van, hogy miért piros és miért zöld...... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Hazafelé már ő navigált....állj-piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiros felkiáltással és zőőőőőőőőőőőőőőőőőőőd-mehetünk felkiáltással :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Amúgy meg nem engedett boszorkányos diszt venni, mert hogy az csúnya és ne vegyük meg, helyette vettünk szellemeset :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mert az szerinte aranyos :shock: 8) 8)

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Majd még visszaolvasok rendesen és reagálok is, de most neked Megann,
Amit Anikó írt, azzal nagyon egyetértek.
Mi is állandóan intézünk valamit Danival, megyünk jobbra balra, de olyan jól elvagyunk. Persze igyekszem a mindennapi játszóterezést beiktatni, de nem érzem azt, hogy én kevés vagyok neki. Napról napra jobban kommunikál, figyel mindenre, szívja magába a tudást, megbeszéljük a dolgokat. Csak néha nem értem, mit mond, de addig mondja, míg ki nem találom. :oops: :wink: :oops:
Egyébként ezt már Beninél is megtapasztaltam így 2 éves kora körül. Ahogy elkezdett egyre jobban beszélni, érteni és megértetni magát, megjegyezni, kérdezni, annyira jól elvoltunk.
Mi is együtt mosunk, porszívózunk, amikor főzök, akkor az etetőszékben rajzol, pecsétel vagy kihordja az autóit a konyhába és sorbarakja, stb. Együtt visszük/hozzuk Benit az oviba, amit imád, főleg délután, ha játszhat a játékokkal az udvaron. Én is úgy intézem, hogy mindig legyen nálunk kisautó, buborékfújó, mesekönyv, ha épp várnunk kell, mondjuk a bankban. A kocsiban gyerekzenéket hallgatunk, most épp Beni kedvence a "Jön a tigris" a Maszkabálból, így egész úton az oviba az szól, egymás után 3-4-szer, így már Dani is énekli. :)
Tegnap például leszereltük a bicajom kerekét, mert kilyukadt és elvittük a gumishoz. Nem mondom, hogy egyedül nem lennék sokkal gyorsabb mindenben, de annyira jó így. :)
Én meg örömmel használom ki ezt az évet, hogy még együtt lehetünk, jövőre ovis lesz, Beni meg iskolás én megyek dolgozni és újra visszakeveredünk a taposómalomba. :? Ráadásul jár Daninak is, hogy kicsit csak ketten legyünk. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Sziasztok,

Képzeljétek, Zsuzsának éjjelre 39,2 lett a láza popsiban. :( A gyerekorvosa azt mondja, kizárt hogy a tejterhelés miatt, de én már csüt reggel éreztem rajta hogy kicsit meleg, de mivel épp hogy nem volt hőemelkedése, ezért ment bölcsibe, ahol jól is érezte magát. Itthon is jól volt, nem is vettem észre hogy melegebb lenne mint szokott. De éjjel felsírt, és mikor bementem hozzá, éreztem, hogy forró. :( Kapott egy kúpot, azzal szépen aludt. Reggel nem volt láza, de most megint hőemelkedése van, és úgy nézem, menetel felfelé. Remélem nem lesz semmi komoly. :?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Benianyu!

Teljesen megértem, sőt egyet is értek azzal amit irsz.
Épp tegnap ecseteltem anyósnak hogy átgondolom a bölcsikérdést, mert amig jó pár hónapja úgy éreztem hogy társaságra vágyik, mostanában úgy érezem hogy jobban érdekli az amit én mondok, 1000 kérdése van, folyton jön, anya mesélj, anya énekelj, anya ugrálj, anya zajoljál(rajzoljál),én is mondhatom hogy tényleg jól elvagyunk mostanában, egész más vele az élet mint fél évvel ezelőtt.
Csak valahogy mégis olyan egyhangúnak érezem a napjainkat.
Szeretném ha neki is szinesebb és változatosabb lenne, mindamellett hogy nekem is legyen egy kis gyerekmentes övezetem.
Ugyanakkor látom azt hogy ez egy olyan fantasztikus időszak, amikor végérvényesen elültethetem benne az erkölcsi alapokat, a családi szokásainkat, és mindent amitől később "ember" lesz,és egyébként meg annyira szórakoztató és mulatságos is hogy tényleg kár lenne "megszabadulni" ettől az időszaktól.
Szóval dúl bennem a kettősség.
De csak hogy örülj :wink: , minden reggel amikor jön Léna a Nyucival és Alvómacival és bekéreckedik még hozzánk egy negyed-fél órára, és a Nyuci mindig megpuszilgat,na akkor minden reggel úgy vagyok, hogy most őszintén nem megéri nekem lemondani erről a meleg szeretetről, erről a soha vissza nem térő édes kis gyerekkorról csak azért hogy rohanjak, keljek...menjek majd jeget kaparni a kocsiról, és összedobni majd magamat terhesen, aztán meg majd a kicsivel, hogy a bölcsibe kb időben odaérjünk.....
Hát ilyenkor mindig oda jutok hogy nincs bölcsi. :wink:

Rókica!

Hát ez nem jó hir :( Sajnos akkor lehet hogy már búljkált benne valami virus, ezért volt a hányás is...vagy ez hülyeség?? :roll: :roll:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Totka,
Szuperjók a szülinapos képek! :) Azt hiszem ezt a "nagyon sok lufi hegyén hátán" ötletet lekoppintom, Dani is imádni fogja. :wink: :oops:
Panna nagyon helyes a bölcsiben is. Nekem is családiasnak tűnik a bölcsitök és nem "gyerekmegörzőnek", ahogy sokan írják.
Neked meg szuper jól áll ez a szemüveg! De tényleg! :)
Nálunk az oviba még cukrászsüteményeket sem lehet bevinni, ha valaki szeretne tortát, akkor azt az ovi megrendeli. Persze tartanak szüli és névnapot, lehet vinni kekszeket és egyéb nassot. :) Viszont fogat mosnak! :wink:
Nem cikizésből, de most már mi is vidékiek vagyunk ám! :wink: Vidéki és vidéki között is van különbség, ne legyen emiatt kisebbségi érzésed! Nagyon unalmas lenne a társalgás, ha itt mindenki egyform a lenne!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Megann,
:) :) :) :)

Rokica,
Jobbulást Zsuzsának! Remélem, nem lesz komoly!!

Most csak ennyi, mert Dani nem akar aludni. Fél 9-kor kelt és ma nem volt semmi rohangálós program, így nem fáradt el.
Benit ma nem vittem oviba, mert elég rondán köhög és olyan zihálva veszi a levegőt.
3-tól van a doktor néni, elszaladunk, hogy megnézze a hétvége előtt. Persze Dani biztos a kocsiban fog elaludni, de majd átteszem a babakocsiba (azt is már csak ilyen esetkre használom) és még így talán még azt is fogom hallani, hogy mit mond a doktor néni Beni állapotáról. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Benianyu!

Na a taposómalmot meg el sem tudom képzelni egyenlőre.
Hogy hogy csinálják ezt az anyukák.

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Sziasztok!

Egy kéréssel kezdeném lányok.
Biztos dolgoznak nálam is a hormonok a babavárás miatt, de szeretnélek Titeket megkérni hogy többet ne vessézzék már ki a bölcsiellenesek ennyire a témát.
Tudom, hogy Megann hezitál és Neki címeztétek a soraitokat, de paranoiám miatt kicsit azt érzem ki a sorokból, hogy aki bölcsibe adja a gyerekét pedig nem muszáj az helytelenül cselekszik és nem túl lelkes anyuka.
Tudjuk ki hogyan vélekedik a témáról.
Remélem nem bántottam meg senkit.
És Benianyu meg Aniko. Szerencsések vagytok hogy a gyerekek türelmesebb fajták. Marci értelmes kisfiú de türelmetlen, így nem partner az általatok leírt dolgokban.

Rokica
Nagyon sajnálom, hogy Zsuzsa beteg lett :cry:
Marcinak is szívom az orrát tegnap óta és borzalom mik jönnek ki belőle. Szegénykém olyan taknyos.

Hajni
Szerintem nem jogos a komplexusod, de a komplexusok soha nem igazságosak. :wink: Szóval csak annyi, hogy ha szereted az életedet akkor szerintem fogadd el, hogy semmi nem tökéletes és ne törődjél a többivel.

Aniko
Szorítok, hogy a kiállítás jól sikerüljön.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Aniko
A kiállítás alatt azt is értem(főleg azt) természetesen, hogy a gyerekekkel rendben legyen minden.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Még a bölcsihez annyit, hogy nem azért vittem Marcit bölcsibe, mert nincsen időm a házimunkára mellette annak ellenére, hogy nem egy türelmes tipus. Megoldom.
Neki akarok jót. Mert én meg így látom jónak.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Fogmosás Marci bölcsiében sincsen.
Amit mondjuk én megértek olyan szempontból,hogy végig néztem párszor a gyerekek pisiltetését, etetését, öltöztetését. Jó melós. Még a fogmosást is hozzá venni. Nehéz lenni. Arról nem is beszélve, hogy én sem bánom hogy nem rágják össze egymás fogkeféjé. Meg úgy gondolom, hogy ha a szülő reggel, este és hétvégente meg édességek után mossa rendesen a gyerek fogát akkor olyan nagy gond talán nem lehet, még akkor sem ha kimarad a bölcsiben a fogmosás.

Megann
Ha ennyire nyomaszt,hogy többet szedtél föl, mint szeretnéd akkor csökkents kisebbre a csokiadagot :wink: Bár tudom, hogy ezt írni a legkönnyebb, magam is nagy csokirajongó vagyok.

Márti
A zserbó is jöhet! :P

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


íme a fordítás :oops:
bölcsijében,nehéz lenne,fogkeféjét, csökkentsd

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Megann
És a legrondább szenvedélyem a gumicukor. Félek tőle, mint a tűztől mert tudom, hogy ha elkezdem nagyon sokat eszek belőle.
Pedig haszontalan egy portéka, tudom.
Ezért még a polcot is kikerülöm a boltban.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Juci!

Ejnye, ejnye paranoia :lol: :lol: hess, hess, hess :lol: :lol:
Szerintem tényleg egy kicsit paranoiás vagy...na de üsse kő...betudjuk a ketteskének :wink: :wink: :wink:

Szerintem már tényleg mindenki leirta véleményét a bölcsiről pro és kontra, én személy szerint el tudom fogadni a pro és a kontrát is.
És szerintem senki nem gondolja senkiről hogy azért adja bölcsibe a gyerkőcöt mert "nem túl lelkes anya".
És ha még úgy is van, akkor sincs benne semmi.
Nem mindenki született arra, hogy otthon babusgasson évekig egy gügyögő-totyogót.
Vannak ilyen meg vannak olyan emberek.

Te igy érzed helyesnek, más úgy érzi helyesnek..tudod hogy én is bölcsifun vagyok...csak most igy terhesen elég sok érv szól a másik oldalon is.
Ha nem lennék babás, biztos hogy én is kiatartanék a MEGGYŐZŐDÉSEM mellett, hogy a bölcsi igenis jó és hasznos dolog a gyerekeknek.

Fogmosás:
Épp azt irtam hogy tökéletesen belátom a bölcsis lehetőségek korlátait.
Amikor és is bent voltam Lénával, még irtam is hogy akkora hajtás van egész nap a gondozóknak, hogy a nyelvük lóg nap végére.
Úgyhogy teljesen megértem és el tudom fogadni hogy erre nincs mód odabent.

Kilók:
Áhhhhhhhhhhhhh ne is mondd.... már megint azon töröm a fejem hogy mit lehetne nassolni...és sajnos tudom hogy van a spájzban egy tábla milka :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Juci!

Gumicukor :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: na az se semmi :roll: :roll:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Megann
Én is ezt mondom,hogy mindenki leírta már a véleményét.
De nem akarok ebből vitát, ez csak egy kérés volt.
Amúgy nem tartozom szerintem azok közé az emberek közé akik nem akarnak évekig itthon babusgatni :P Ezzel a bölcsizéssel én spec. időt egyelőre nem nyertem a magam számára túlzottan.

Én meg azon töröm a fejemet, hogy honnan szerezzek gumicukrot. :oops:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Egyébként szerintem pont Te tényleg nem vagy az a türelmetlen fajta, sőt, ezerszer hosszabba cérnád mint pl nekem.

Gumicukorhoz nem adok tippet, jó? :twisted: :twisted: :lol: :lol:
Cserébe Te elvarázsolod a spájzból a csokit, ok???

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Ok, szívesen. Várjál,milyen fajta?

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Sima alpesi milka.....

De már találtam más rosszaságot....kakaós győri édes :twisted: :twisted: csak úgy faljuk Lénával :twisted: :twisted: :( :(

M.

Kép

Kép
megann
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?