Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is szülinapi buliba megyünk ma délután, egy másik Jack ma 1 éves (magyar anya + új-zélandi apa). Bár az Andris szülinapi menüjét olvasva, legszivesebben Nagykovácsi felé venném az irányt :wink:.

Timi, de jó az új tickered, tedd fel légyszi a Fincsiképet is nagyobb méretben!!!
Gratula a bilibe pisi-kakihoz, milyen ügyes Fanni.
Jack még sehol nem tart, eddig 2-szer pisilt bele a bilibe, de mostanában rá sem hajlandó ülni, én meg nem erőltetem.

Réka, köszi, Jack már jól van (koppkoppkopp), és tegnap és tegnapelőtt is este 9-től reggel hétig aludt ébredés nélkül (koppkoppkopp). Olyan hülye babonás lettem, tegnapelőtt apa fektette le Jacket, csak reggel vettem észre, hogy a pizsigatyát elfelejtette ráadni :roll: , de mivel Jack olyan jól aludt, tegnap este sem adtam rá gatyót, hátha az a titok nyitja... nem vagyok ám egészen normális :roll: :lol: .

Márti, teljesen megértem a suli miatti rágódásodat, tényleg nem könnyű helyzet.
Tegnapelőtt éjszaka azt álmodtam, hogy iskolába járok, és a tanár megfenyegetett, hogy ha nem sikerül a matekdogám, akkor nem lesz érettségim :shock: , belenéztem a matekkönyvbe, semmit nem értettem a feladatokból, nem is magyarul volt írva a könyv :shock: :shock: , tudtam hogy éjjel nappal tanulnom kellene, de nem tudtam, hogyan kezdjek hozzá, ráadásul Jack is ott rohangált körülöttem. Reggel nagyon megkönnyebbültem, hogy van érettségim sőt diplomám is :lol: , és levontam a következtetést, hogy azért álmodtam ezt, mert itt nagymellényűsködtem nektek, hogy mit nekem gazdasági matek :lol: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ayse, be lehet Hozzátok fizetni menüre? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Az a lúdláb torta nagyon finom, amikor megcsináltam a tesóméknak, mindenki el volt ájulva tőle.Csak azon csodálkoztak, hogy sikerült olyan gyönyörű kerek piskótalapot sütni.....megmondtam mindenkinek, h azt szakmabeli készítette.
Remélem jó lesz a buli és Andris örülni fog az ajiknak!

Fannikép ráadásul nem is mostani, vmikor nyár elején készülhetett.
Manka, én sokszor álmodtam olyat, h újra kell érettségiznem matekból...........
Babona-miért, lehet, h tényleg jobban érezte magát Jack gatya nélkül, nem volt olyan melege.F is kínlódik, ha túlöltöztetem.Mondjuk ő alapból izzadós.
Milyen volt a szülinapi buli?


Márti, nem csoda a dilemmád, látván a tantárgyakat és a vizsgák sokaságát, lehet, h tényleg felesleges kínlódni, ráérsz két év múlva is folytatni.
Amúgy tegnap kifejezetten kellemes volt a közjog, ma meg az EU.Vállgazd kissé száraz, de a tanárnő jó fej, adott feladatokat, amivel plusz pontokat lehet szerezni és ez befolyásolhatja az év végi jegyeket(felfelé).Amúgy azért én is aggódok, hogy mi lesz vizsgaidőszakban.
Ellenben nekem valahogy jót tesz a kimozdulás, sokkal türelmesebb vagyok aznap esténként.Röhej, de tényleg így van.

Végezetül Fanni duma:

Kéredzem Tőle:
-Hogy hívják apát?(Tudja, h Tomi)
Válasz:
-Racsits Apu

ja meg Manka kérésére a nagy kép:





Kép



Megyek, mert amíg ezt a levelet megírtam, addig a kislányom a bilin ülve magára kent egy féldoboznyi jó zsíros popsikrémet :evil:
Minek írok akkor, ha fent van????

KépKép
tibicsoki75
 
 


Pár kép a szülinapról
(a menü nem csak jól hangzott :D :wink: :oops: )

Hoztad! - mondta ANdris, amikor meglátta a tortát. Megörült, hogy tényleg kap ő is tortát, mint Boribon :D

Kép


Csokiskám

Kép

A markoló megpillantása

Kép

Még mindig a markoló bűvöletében

Kép

Apuval és anyuval (Lilinek sajnos fontos elintézendői voltak, nem ért rá egy közös fotóra :) :( )

Kép

ayse
 
 

 
 

Timi!
nagyon szép a fotó Fanniról! :D

Manka!
Ez nekem visszatérő álmom!
Azért, mert körülöttem minden 2. ember úgyszólván matematikus és én igazán elfelejtettem az egészet úgy ahogy volt.... :oops:

ayse
 
 


Sziasztok!

Ayse!
Jók a képek! De nem számoltatok el valamit? :wink:

Timi!
Nagyon szép Fanni! Ezen a képen sokkal nagyobbnak néz ki a koránál, és olyan mintha még szájfénye is lenne.
Amikor olvastam, először azt hittem, hogy más fog kisülni, hogy mit kent magára. Ez azért jobb.

Márti!
Ilyen problémákkal, mint a szoba átrendezése öröm küzdeni. A sulis dilemmád miatt nem irigykedem, nem is írok semmit vele kapcsolatban, úgyis Neked kell döntened.

Manka!
Ilyeneket én is szoktam csinálni, ugyanezen az alapon, hogy hátha az a titok nyitja, főleg régebben az alvással kapcsolatban. Ha jól emlékszem 1- 2 napig tényleg úgy tűnt, de aztán mégsem.

Mi ma megvettük a babakocsit, és egy pelenkázó lapot. Így már megvan mindenünk. A fiúk majd szerelnek, amíg én kórházban leszek. A régi kocsink túl nagy volt, hogy itt a városban közlekedjek vele. És így, hogy van 2 kocsink is, a régiben tudom majd altatni a teraszon is a picit, és nem kell fel- le hurcibálnom.
Márti, Ti megvettétek azt a kocsit, amiről beszéltünk még a nyáron, amikor itt voltatok?

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Ja én is azt hittem, hogy más lesz Fanni-sztori vége :lol:

Réka!
Nem számoltuk el, ahogy kinyitottam a fiókot, ahol a gyertyák laknak, az első, amit megláttam, az Lili szülinapi gyertyája volt két éves korából, egy kettes, így azt is felraktam, meg két másikat is. Mivel Andris ügyesen elfújta, nem égett sokáig, megint el fogom tenni (de sztem már csak nagymama koromban veszem hasznát :lol: )

Márti!
nagyon is megértelek a dilemmáddal, most más helyzetben vagy, mint amikor leadtad a jelentkezési lapot. Gondolom az a folytatás felé lökne, hogy Timi is most jár.
Bevallom, hogy én nem tudnám/akarnám csinálni két gyerek mellett, akiből az egyik picibaba.
Ajánlatom a kedvcsináló himnuszra viszon áll! :wink: :lol:
Végül is ma elmentél? Jól vettem ki, hogy nem?

ayse
 
 


jönnek az ígért képek:

alvás a gépen:
Kép

Kép unokatesók

Kép

Kép

Kép

KépKép
tibicsoki75
 
 


Kép

Kép reggelizünk

Kép belváros

Kép

Kép

Kép Kép

folyt. köv. a szülinappal holnap

KépKép
tibicsoki75
 
 


Ayse,

Andris milyen édes, ahogyan tiszta szívből örül a tortának!!!!
És én is megtartom a gyerek gyertyát!!!!! :lol:
A Matojo meg egyenesen rabul ejtette


Na az szép lett volna ha F a kakival keni össze magát. :shock:
Elvittem lefürdetni, de tiszta zsír maradt még így is.


Réka, tényleg úgy néz ki mintha szájfény lenne, de asszem az valami nyálbuborék volt.Egyébként kettéhasítom, ha idejekorán elkezdi sminkelgetni magát!A mai tizenévesek néha úgy járnak középiskolába, mintha buliba mennének.
Neked már alig van hátra pár nap!Érzel valamit?Pocakos fotót nem teszel fel?

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

De jó, hogy bekukkantottam!! Tele vagyunk fotókkal!
Mi most lettünk kész a jövendő gyerekszoba festési munkálataival, meg a takarítással, úgy hogy közben még bútorboltban is voltunk, és nagyjából ki is alakult a kép, hogy mit veszünk, hurrá! A héten meg is vesszük remélem, és állítólag tök hamar szállítanak. Részletekről később.

Ayse!
Nagyon helyesek a szülinapi képek, úgy látom a markoló bejött Andrisnak! :D Meg a torta is biztos! Ezt a lúdlábas dolgot egyszer kiprószálom én is!
Ja, jól gondoltad nem mentem ma, miután hajnali fél4től majdnem 6ig nem bírtam aludni, és azon agyaltam, hogy csináljuk a szobafestést úgy hogy közben Bendegúz itt van láb alatt, meg miylen bútorok legyenek a gyerekszobában, rájöttem, hogy hiába is ügetnék be reggel 8-ra, úgysem tudnék figyelni. :lol: :oops:

Amúgy tényleg az lök kicsit a dolog felé, hogy Timi meg milyen lelkes. De elképzelhetetlennek tartom a decemberi vizsgákat én is.

Timi!
Bocs, a fentebb említettek folyományaként én hanyagoltam mégis a mai napot, pedig nem így terveztem, viszont eredményes nap volt végül!
Amúgy még mindig itt lebegtetem magam előtt a lehetőséget, hogy esetleg megkísérlek majd pár vizsgát a neten elérhető anyagok segítségével valahogy passzálni (kizárólag írásbelit), meg hogy talán még egyszer-kétszer elmegyek a fajsúlyosabb tárgyak közül valamelyikre, aztán ki tudja mi lesz belőle.
De örülök, hogy Neked tetszettek az előadások, meg hogy élvezed a dolgot. Jó, hogy Te így rá tudsz koncentrálni a dologra.
Majd írok mailt.

Fannikép annyira nőcis, tök csábos rajta a kis kócos. :D
Amerikás képek is nagyon jók, aranyosak az uncsitesók rajta.

Réka!
Akkor eredményes napotok volt Nektek is!
Mi nem vettünk új babakocsit, majd a Peg Peregot fogom használni, de veszek bele egy textilmózest, amiben egyszerűen kiemelem és felhozom majd a gyerkőcöt a harmadikra, a kocsi meg lent marad. Legalábbis így tervezem. Bendegúz már végigjön velem fel-le a harmadikra, kézenfogva persze.

Manka!
Nekem nincsenek ilyen álmaim, csak mostanában rosszul alszom, és hajnalban ha felébredek agyalok, és órákig nem tudok visszaaludni, és biztos az is benne van, hogy pörög az agyam, hogy mit is csináljak. Nem jó ez így.

Milyen volt a szülinapi buli?

De jó, hogy Jack ilyen jókat alszik! :D

Húú, nekünk is tartalmas napunk volt. Laci irtó ügyes volt, hogy kész is lett a hálófestés, holnap folyt. köv persze (fürdő, konyha, ha belefér), de a gyerekszoba szinte költözésre készen áll. Én persze közben Bendegúzt is szórakoztattam, meg kajáltattam, meg OBIban voltam, meg közben nagyon szurkoltam a festéshez, de tényleg szép lett.
Délelőtt meg voltunk bútort nézni az RSben.
Szóval valószínűleg Bendegúznak mégis veszünk olyan fenyő gyerekágyat ami már nem rácsos, de van körbe egy kis kerítésszerű leesésvédő pereme, és akkor a tesó megörökli a kiságyát. Talán nem fog ezerszer kimászni belőle, és erre még körbe köthetek olyan rácsvédőszerű dolgot is, ami alá alábújhat ha akar, mert Bendegúz gyakran úgy alszik el. Előbb-utóbb úgyis kellene új ágy, és végülis Jack is hamar megszerette az övét, ebben bízom én is.
Ma elkezdtük neki mondogatni, hogy az "nagy szoba" lesz az övé hamarosan, és ott lesz majd az ágya, meg a játékai, meg majd a tesó is, és tök úgy nézett ki hogy értette, be is ment a hálónkba és felmérte a terepet. :lol:

Holnap talán a tesóm elviszi Bendegúzt az állatkertbe, és akkor lehet turbóban haladni.
Most lefekszem mert a hasam már nagyon érzi a mai napot. De amúgy meg tök élvezem a dolgot, szeretek így átrendezni, rendezgetni.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Na, azóta meg újabb szuper képek!
Ez a cápás se semmi. És az ágyban összebújós uncsitesós is olyan aranyos.

Amúgy én is azt hittem szájfény.. :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!!

Biztos már más is tudja a jó hírt, de én azért megírom ide, amit Rékától kaptam:

"Tegnap este 20.40-kor megszületett Ronkay Borbála 3500 grammal, mindketten jól vagyunk."
:D :D :D

Még egyszer gratulálunk Nektek Réka, és sok boldogságot kívánunk az egész családnak!


Én azt hiszem lehet hogy Magilla Gorillához mentem feleségül :lol: , át is írtam a szöveget: "Kedves, aranyos, főz-fest-takarít, kész főnyeremény.."
Tegnap Laci kifestette a fürdőt, és az egész konyhát, tényleg minimális piszkot hagyva maga után, ahhoz képest, hogy mire számítottam, legalábbis..
Olyan gyönyörű vakítóan fehér lett minden, és letakarította az összes csak létráról elérhető szekrénytetőt, csövet, hogy ne nekem kelljen. Jó a nagyja takarítást (csempe, felmosás, letörlés) én csináltam, de az elenyésző munka volt ahhoz képest, hogy ő egész nap a létrán kóricált, és nyalta a falakat. És ezzel a nagytakarítás egy része is letudva, összes rongyszőnyeg kimosva. Még a héten szépen aprólékosan lemosom az ajtókat, ablakokat, függönymosi, aztán ha tényleg megvettük a bútorokat, johet a bútorszerelés, és a szobacsere. Hurrá!!

Közben sajnos Bendegúz betegecske lett, tegnap reggel lázasan ébredt, és napközben is csak lázcsillapítóval sikerült a dolgot kordában tartani. Szerencsére eljött a tesóm és kicsit szórakoztatta közben, amíg én tudtam dolgozni.
Még alszik, kíváncsi vagyok hogy ébred, és kell-e menjünk dokinénihez délután. Nem tudom mi lesz belőle, mert nem folyt az ormánya se, és egész nap egész jó étvággyal evett, este nem nagyon akart inni, pedig lázaska volt, lehet hogy fájt a torka.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ráadásul rosszul írtam, igaz ugyanaz az értelme, szóval tegnap este kaptam az sms-t, hogy
"Ma este megszületett Ronkay Borbála..stb" Bár gondolom egyértelmű volt így is. :roll: :oops: :D

Hát Bendegúz ha nem is lázas, de hőemelkedése van, és bágyadtabb a szokásos formájánál, ma már kevesebbet is evett. Azt hiszem azért megmutatom a dokinéninek délután.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


ÓRIÁSI GRATULA RÉKÁÉKNAK!!!!

Csak egy gyors bekukk, Apájánk gépezik...október 23-i ünnepség, 50 éves a suli, továbbképzés és egyebek...

mÁRTI!
sZUPER FÉRJ! :D

Köszönjük a képdícséreteket! :D

Egy Andris-száj:
Andris különböző könyveket is kapott, pl. építkezési autókról (úthenger, markoló, betonkeverő). Mozgathatóak is, pl. a markoló felemeli a karját. Másnap reggel Andris nézegeti a könyvet még az ágyikóban:
- Újisten, Újisten - mondja, mert nem akarja elhinni, hogy ilyen gyönyörűség létezhet. :D

Egy Lili-száj:
- Tudod, a barátnőm, akit úgy hívnak, hogy EMLŐKE :lol:

ayse
 
 


Manka!
Ti milyen ágyat vettetek Jacknek? Nincs róla képed? Mert mi elvileg holnap vennénk meg Bendegúznak, de még mindig bizonytalan vagyok benne, hogy jó lesz-e amit kinéztünk. Körbe van kis pereme, de valahogy most kicsit furcsállom, hogy nincs rendes fejtámla vége az ágynak.

Ayse!
Emlőke :lol: :lol: :lol:
Andris tényleg markolóőrült lehet.. :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok, csak gyorsan:

Nagyon sok szeretettel gratulálunk Rékáéknak, és sok boldogságot kívánunk!!!! :lol:

Ayse, Fanni is lelkes Újistenező!

Márti, nagyon ügyesek vagytok, hogy ilyen hamar készen lettetek.Az urad tényleg főnyeremény.


Majd jövök később, most fogunk csak reggelizni.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Csatlakoznék az előttem szólókhoz :
RÉKA!NAGYON SOK SZERETETTEL GRATULÁLUNK MI IS,ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!!!!!!!!!!!!:)

Bence már nem lázas,nem folyik az orra,még egy picit köhög,de holnap már mehet bölcsibe!

Lili és Andrisszáj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bence is szokott rácsodálkozni dolgokra: Apa felébredt,nézdmár!:)
Még a nyári nyaralásunk alatt történt...sétáltunk,Bence apa nyakában....mellettünk két fiatal lány telefonált....Bence lenézett,és közölte:"sziasztok cicák" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Azóta is van úgy,hogy köszönés helyett annyit mond,"szia cica'"

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Jajj, dejo, hogy pont bekukkantottam!!!

Rekaeknak nagyon.nagyon sok boldogsagot kivanunk es gratulalunk sok szeretettel!
Remelem majd vissza tudok elobb-utobb kapcsolodni en is, de mostmeg pont kijottek az anyuek latogatoba es jovunk -megyunk allandoan.

David: Ujabban ha kenyeret eszik mindig jatszik a darabkakkal, es beszelteti oket : "szia en vadok a hajo. Te mi vagy? En vadok a tehen. Te raersz? Nem en nem erek ra :))"

Kepek nagyon aranyosak, meg Andris es Bendeguz-szaj is..
Es Marti, nem vagyok egyedul a velemenyemmel,de szerintem is nagyon szep nev a SARA :)

Kép

Kép
ppanna
 
 


Színhely: a kerítés két oldala, mint Bagi-Nacsánál a két jó szomszéd OV és GYF.
A két laza csávó megbeszélte a tuti bulit:

Andris: átjössz, jó?
Zalán a szomszédból, 3 éves: Oké.

A többiek maguktól csatlakoztak, így 8 gyerek viháncolt ma nálunk...nekem hajat mosni sincs erőm.... :oops: :oops:

ayse
 
 


Ayse!
Tök jókat írtál a másikban a nyelvtanulásról, próbáltam végigfutni, de alaposabban is át fogom olvasni, azt hiszem érdemes. :wink: :)

Andris igazi társasági ember. :lol:
Jézusom, 8 gyerek. :shock:

Én viszont most megyek mosogatni, és aztán falvédőkarikákat varrni, a gyerekszobába, hogy szombaton fel tudjuk rakni a falvédőket. :D

Bendegúz oltári módon köhög szegény reggel óta. Adtam neki nyákoldót, talán az felszakítja neki. Úgy sajnálom, de talán álmában nem zavarja majd annyira.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ma megvettük az első csajos rucit, egy pinkszínű katicás rugit, meg egy kis rózsaszín bodyt egy tehénkével az elején. :D Annyira cukik. :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Csajos rucik :lol: :lol: ...és ez még csak a kezdet!

Arra gondoltam, h egyszer írtad, h vettél a német barátnőd lányának egy cuki kis ruhát, de nagyon nehezen adtad ki a kezedből, mert úgy megtetszett.
Hát van Fanninak is egy hasonló nagyon édes ruhája,-ebben jött haza a kórházból-ha gondolod szívesen kölcsönadom.Egy rózsaszín plüss nadrág, hozzá valami rózsaszín mintás body meg egy rózsaszín plüss manósapkás kiskabát.56-os.

A többit is szívesen felajánlom, de nem tudom mit lehet velük kezdeni, mivel őszi és nálunk számítottak a hónapok szerinti eltérések, az unokatesóktól örökölt ruhák méretét tekintve.Ráadásul F nagyon picike volt, 50-es mérettel kezdtük.Aztán behozta.

Rékának is felejánlom, de írta, h neki rengeteg rucija van a tesóitól.

Csütörtökön jutottunk le végülis a 2 éves vizsgálatra, 11810 gr és 88 cm.

Találtam egy képet a ruháról:
Kép

KépKép
tibicsoki75
 
 


Persz ez a ruha úgy lógott rajta, mikor hazahoztuk, de mint a képen is látszik, két hónapos korára meg majdnem kinőtte.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi!
Nagyon aranyos vagy, köszi, de sztem addigra tuti be fog játszani nálunk is egy-két (sok) csajos ruhadarab mire kell, ma is jártam a közeli turkiban, és olyan aranyosakat találtam. Meg ahogy a tesómat ismerem ő is ellátja majd rózsaszínnel a picit. :D

Amúgy emlékszem erre a képetekre, nagyon cuki rajta Fanni!

Én úgy várom már az első képeket Rékáék kislányáról! Remélem majd ha lesz egy icipici ideje benéz azért, és meglep minket pár fotóval! :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Tegnap haza jöttünk a kórházból. Mindenkinek köszönöm szépen a gratulációt!

Borcsa egy angyalka. Eszik, alszik,napközben is és éjjel is. Reméljük marad is ilyen jó baba. Azért ha néha sír, akkor hatalmas a hangja.
Ágoston is egy kisangyal volt, míg a kórházban voltam, sokkal simábban ment minden, mint vártam. Tegnap viszont nem akart aludni napközben, nehogy visszamenjek a kórházba. Amúgy idáig vele is minden rendben. Borcsa nagyon tetszik neki, mindig simogatni akarja.
Teszek pár képet, engem ne nézzetek rajta.

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Nem tudom mennyire lesz időm, de majd próbálok néha benézni, és írni is valamit.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Réka, nagyon aranyosak vagytok a képeken, szerintem Borcsa meglehetősen hasonlít Ágostonra, és milyen nagy baba!
Te is jól nézel ki!

:lol:

Reméljük marad az a felállás, h eszik, alszik és csak néha sír.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Réka!
De cukorfalat Borcsa!! Nagyon aranyos, és az a kép ahol hárman vagytok annyira helyes, ott Ágoston teljesen úgy nevet mint Te. :D Amúgy szerintem is nagyon hasonlít Ágostonra, a szeme az utolsón főleg. Kíváncsi vagyok neki is ilyen kék marad-e. Neked barna szemed van, nem?

És szuper, hogy ilyen jó kisbaba, én is ilyet szeretnék!!! :D :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Nagyon édes Borcsa! :D:D:D
Énisénisénis!!!!!
Gratulálok!!!!!
És igen, hasonlítanak a tesók és Ágoston mosolya továbbra is lefegyverző!
Ha lesz időd, mesélj a szülésről!

Képzeljétek, a tanítónéni kitalálta, hogy Béka Bercit, aki egy plössállat és aktív szereplője az óráknak, az a gyerek viheti haza a hétévégére, akivel legjobban meg van elégedve. És első alkalommal Lili hozta haza!!!! :D:D:D
Könnyekig meghatódtam...
Most együtt is alszanak :)

ayse
 
 


Ma voltunk a Mezőgazdasági Múzeumban a National Geographic Kids által szervezett kiállításon. Érdekes volt, de inkább 10-12 éveseknek való. Mivel azonban az unokatesókkal mentünk, jól szórakozott Lili és Tündi, Miki viszont értette is, miről van szó. Interaktív kiállítás volt, jópofa feladatsorral, nyereménnyel.

Andriskám is alakított: volt sok krátert ábrázoló építmény. Plüs az oldal, a közepén egy alulról megvilágított kép és az oldalán kérdések, amik a képpel kapcsolatosak. Akkora, hogy Andris ágaskodva épp bele tudott nézni a képbe. Az utolsó után közölte:
- Beszéletm Fruzsival! - Ő a húgom, aki Bécsben él, és skypolni szoktunk :lol:

ayse
 
 


Réka!!
Gratulálok!!! Hú de sokan vagytok :D :D .
Hát én bizony itt pityergek a képeket nézegetve... nagyon szép család vagytok, annyira aranyos Borcsa baba, és olyan picike, most látszik, hogy milyen nagyok már a mi gyerekeink.

CSak nagyjából olvastam vissza, persze már a negyedére sem emlékszem, főleg, hogy az őszit is átfutottam. Fokozatosan veszem fel a munkát, és alig van időm. SAjnos Jack újra taknyos, elindult a 17. foga is, úgyhogy az elmúlt 2 éjszaka nem volt túl jó.

A képeket azért megnézegettem, örülök, hogy Andrisnak tetszett a markoló, na meg gratulálok Lilinek Béka Bercihez.

Timi, nagyon jók az amerikai képek, látszik, hogy igazi gyerekparadicsom van ott. Puszi a katicás tortára :lol: .

Ayse, én is átfutottam a nyelvtanulásos értekezésedet, igazából én még eddig nem gondolkodtam el ezen, de tényleg igazad van. Nálunk soha nem is volt kérdés a sima magyar óvoda-iskola, hiszen itt élünk Magyarországon és Jack úgyis megtanulja az angolt apától. Aztán majd ha már iskolás lesz és megtanult magyarul írni/olvasni, valószínűleg keresünk neki egy tanárt, aki megtanítja neki az angol spellinget is. De ez még a jövő zenéje, egyelőre még beszélni sem hajlandó :? :D .

Jaj, meg még azt akartam írni, hogy hétvégén a Ferenc napi búcsún megvettem DVD-n az "Égig érő fű" című filmet. Emlékeztek rá? Poldi bácsi nyugdíjba megy, és hiányozni fog neki "az a szép zöld gyep", de Misu és Ulmann Mónika elintézik, hogy füvesítsék a ház udvarát.Én nagyon szerettem ezt a filmet gyerekkoromban,és igazából magamnak vettem meg nosztalgiából,nem is gondoltam volna, hogy Jacket érdekelni fogja. Mivel arra már nem emlékeztem, milyen gyakran mutatják benne a kukásautót :lol: , szóval Jack imádja.

Hú, de késő van. Hétfőn megyek Kölnbe élelemiszeripari kiállításra, majd csak csütörtökön jövök vissza, addig anyukám vigyáz Jackre.

Jó éjt, és szép hétvégét mindenkinek!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
örülök, ha egyet értünk. :) Jack este némileg más, mint amiről írtam, lévén ő bilingvis :)
Tök izgi lehet a munkád :)

ayse
 
 


Jack esete

ayse
 
 


Sziasztok!

Ayse, Lili tanító nénije nagyon jó fej lehet, Béka Berci meg biztosan jól érezte magát Lilivel a hétvégén. :lol:

Fruzsinak hívják a húgod? Nekem nagyon tetszett ez a név, jó eséllyel indult volna ha valami más lenne a vezetéknevünk.Kicsit nehéz lenne kiejteni, de nagyon kedves név.
Kiskoromban volt egy kedvenc meselemezem a "Minden egér szereti a sajtot" című és abban az egyik egérkét hívták így, na azóta tetszik.


Manka, ismerem a filmet, nekem is tetszett.Amúgy is imádom a magyar filmeket.

Kétnyelvűség:
én is Ayse mellett szavazok, az anyanyelv ugye az "anyának a nyelve", nem véleltlenül.Nyilván ezt "kell" először megtanulni, utána jöhet bármi.
Egyszer egy könyves rendezvényen beszélgettem az Oxford kiadó egyik képviselőjével, és szerinte azért nem képesek a magyarok normálisan megtanulni angolul(kivéve aki nyelvtanár, vagy külföldön élt stb...), mert még az alapvető magyar nyelvtannal sincsenek tisztában.Ebben azért van igazság.


Nálunk semmi extra nem volt hétvégén, mivel elkaptam valami taknyolós vírust, plusz elment a hangom, úgyhogy nem nagyon volt semmihez kedvem.
F rendszerint ilyenkor nyúz azzal, h a teljes repertoárt előadjam lefekvés elött(Lencsi lány, Erdő szélén házikó, Igy ketyeg az óra, Cini-cini cincog az egér)Vicces volt ahogy énekeltem, de őt nem zavarta, elégedetten aludt el.
A tegnapi szélben 5 perc játszótér volt, meg annyi, h bementem a városba fénymásolni a sulis dolgokat és annyit sétált, ameddig a parkolóból elmentünk a Copy Generalba.
Ott természetesen meg volt veszve a fénymásoló géptől, annyira, h megnyomta amikor már nem kellett volna, úgyhogy fizettem még pluszba.
Ma viszont az anyu levitte játszani Fannit, úgyhogy kicsit lenyugodott.

KépKép
tibicsoki75
 
 


A tegnapi szél brutál volt....
A gyerekeim megkergültek, nekem szét akart esni a fjem, a férjem sulijában meg szüreti bál volt (szponzor akció) és volt a konferanszié...
Nem volt benne a tgnapip napom a top 10-ben :twisted:

Timi!
Igen, a húgom Fruzsi és a Minden egér...az egyik kedvencünk volt :)

ayse
 
 


Rólunk:

A sarki építkezésre ma betonkeverők érkeztek. Mikor a munka után a legutlsó is elment, ANdris futott utána az utcán és azt kiabálta:
- TEJEJŐ, GYEJE VISSZA!

Valamire csak jó Nagyhangú Zoli, az óra után elmúlt a négynapos fejfájásom :D

ayse
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, de egész hétvégén dolgoztunk, aztán meg jöttek a mamapapa, és velük voltunk elfoglalva.

Szombaton meghozták a bútorokat, amiket vettünk, és nekiálltunk kicserélni a gyerekszobát meg a hálót. Le is zavartuk egy nap alatt, aztán a finomításokat vasárnap, totál kipurcantunk, de annyira jó hogy túl vagyunk rajta, oltári meló volt, és olyan szép lett a végeredmény, majd rakok fel fotókat, ha még lesz erőm. Le kellett bontani a régi IKEAs franciaágyunkat, aztán összeraktuk Bendegúz új ágyát, ágyneműtartóstul, meg áthurcoltunk mindent az új szobájába, és aztán Lacinak még össze kellett szerelni az új franciaágyunkat, és valahogy egyedül, illetve az én minimális segédletemmel behurcibálni az icipici ajtón az icipici szobába. És én végig azon paráztam közben, hogy nem fog beférni, vagy legalábbis Laci belerokkan. Pont befért, szerencsére és még jól is néz ki, és van ágyneműtarója hurrá!! És Laci is túlélte. :lol:
Aztán vasárnap délután megjöttek a nagyik, és akkor tovább dekoráltunk, falvédők, lámpák, és pont olyan lett a gyerekszoba amilyennek szerettem volna. Bendegúz is imádja, állandóan ki be rohangál, és szerencsére simán megszokta az új nagy ágyikóját is. Első este még 2-3x kiszaladt hozzánk, de aztán sikerült elaludnia úgy kis plussz mese után, hogy ébren hagytam ott. És tegnap már sokkal jobb volt, ma meg ki se jött, egyszer szólt, hogy inni kér, és aztán szépen elaludt simán. Reggel se jön ki, hanem szól, ugyanúgy mint a rácsoságyból. Ott áll vele szemben a régi ágya, majd kíváncsi vagyok, ha beköltözik a tesóka, mit szól hozzá?

Közben sajna ő is köhög, meg én is elkaptam, vagy megfáztam fáj a torkom mint a fene, meg taknyos is vagyok, és kezdek köhögni.
Most muszáj egy kis pihinek jönni, mert kezdek kifáradni. Még a hálónkba kell két falvédő, ha megjön az IKEAba végre az a szőnyeg amit kinéztem, meg valami képet felrakni, és akkor az is otthonos lesz.

Timi!
Jobbulást neked is!

Ayse!
Látom én már Andris következő ajándékát.. csak nem egy betontejejő??
:lol:

Manka!
Bendegúznak is jönnek a hátsó fogai, állandóan a kezét rágja, és elkezdte kiköpdösni a kaját, szinte csak a levest eszi meg. Meg persze az innivalójátés a ropit.. Szegényt sajnálom, mert oltári hisztis is, mondjuk ebben benne van a kortünet is, valahogy most kellene megfogni a dolgot, mert néha úgy ordít mint a kissakál. Én meg megőrülök.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat és a képdícséreteket! Aranyosak vagytok!
Borcsa tényleg hasonlít Ágostonra, csak sokkal kisebb. Azért 700 g a születési súlyuk közt a különbség, és ez elég látványos. Amúgy meg úgy tűnik, mintha Ágoston amíg a kórházban voltam hatalmasat nőtt volna, és sokkal masszívabb lett.
Borcsa továbbra is tündérke. Hatalmasakat alszik, jó sokat eszik -néha lemérem: 100 g kb az adagja, de csak 4 óránként éhezik meg, napközben ha nem alszik szépen elnézelődik, nagyon keveset sírdogál, tényleg csak akkor, ha valamit szeretne.
Ágoston egy kicsit nehezebben dolgozza fel, hogy nincs egyedül, és talán még az is él benne, hogy egy pár napig nem voltam vele. Nagyon eleven lett és sokat rosszalkodik. Gondolom idővel lenyugszik. Próbálok vele nagyon sokat foglalkozni, ami nem is nehéz, mert főznöm nem kell, Borcsa pedig egy kisangyal.
Tejem van rengeteg. Fejek, de csak azért, hogy nehogy begyulladjanak a melleim. A lefejt tejet este megkapja Ágoston.
A szülésről majd írok, ha lesz rá időm. Egyelőre csak annyit, hogy nagyon büszke voltam magamra, hogy sikerült végig képben maradnom, és végigélhettem egy szép szülést.

Márti!
Nagyon kíváncsi vagyok a gyerekszobára! Várom a képeket!
Jobbulást Nektek!
(És igen, az én szemem barna.)

Ayse!
A betonkeverő nálunk is nagyon menő volt egy ideig. Most még tart a kukásautó őrület, és mellé jött még, hogy egyfolytában fűrészel és a fából (bármilyen játék) jó nagy tüzet rak.

Manka!
Jack hogy szokott viselkedni amikor anyukád vigyáz rá? És utána Veled?

Timi!
Leht, hogy írtad, csak elkerülte a figyelmemet, mi lett az álláslehetőséggel?

Kriszta!
Hogy vagytok?

Panna!
Ha tudsz gyere, és mesélj Tallinról! Nagyon aranyos, ahogy Dávid morzsái beszélgetnek egymással!

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Sziasztok!

Réka!
De jó, hogy Borcsa olyen jó kisbaba továbbra is, és nem hasfájós! Nagy mázli!
És hogy a szülés ilyen szép élmény volt az is szuper!
Ágostonnál meg sztem ez tök normális, azért ezt fel kell dolgozni egy 2 éves gyereknek, de ő olyan nyugis kisgyerek, biztosan nem lesz gond. Bendegúz mostanában alapból rettenetesen rossz és hisztis, el sem tudom képzelni, hogy ez tovább romoljon. Iszonyatosan tud ordítani, ha valami nem úgy történik ahogy akarja, a másik pillanatban meg egy kis tündér. De előbb-utóbb leöntöm egy kis vízzel az biztos.

Most húzok pihenni, csak gyorsan felteszek pár fotót, este már nem volt erőm.

Bendegúz oldala az új ágyikóval
Kép Kép

Kistesó oldala és a játszósarok ami nem is sarok
Kép

A birtokbavétel
Kép Kép

Esti hangulatfényben
Kép

Hát ilyen lett. :)
A két zöld rattan karosszéknek egyenlőre nem találtunk helyet a lakásban, de azt hiszem mivel itt csak útban lesznek, innen is száműzve lesznek. Egyenlőre olyan jó volt beleülni és körbenézni.
Az üveges ajtóra meg varratok egy függönyt, talán kész lesz hétvégére, hogy az esti TV-számítógép fények ne zavarják majd a kisdedek éjjeli nyugalmát. :D

Laci hétvégén így összegezte a dolgot, amikor készen lettünk: Érzed ahogy szűkül be az életterünk?.. :lol: :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Nagyon szép lett a gyerekszoba, ügyesek vagytok! :D
Jó ez a katicabogaras-virágos lámpapárosítás! :D:D
És a falvédőszőnyeg is a kedvencem! Olyan vidám-barátságos :D:D:D
Bendegúz játszik a házikóval? Én még Lilinek is számon tartom, mint ajándéklehetőség, már régebbóta szemezek vele. Különben tavaly a Jézuska tejejőt hozott Andrisnak, remélem a busz öszejön idénre!

Réka!
Jó, hogy ilyen gördülékenyen mennek a dolgok! Annakidején jó pár hétig nekem sem kellett főznöm, jöttek a szüleim hétvégén a kis mélyhűtős dobozaikkal :lol:
Biztos nőtt is Ágoston, de én a kórházi pár nap után teljesen megdöbbentem, hogy mekkora Lili, különösen a feje :lol: (a férjeméről nem is szólva :lol: ). AZért visszaszoktam idővel a látványhoz...

Timi!
Még a múltkor akartam írni, hogy olyan szépek vagytok azon a bbahordozós képen! Fanni gyönyörű baba, igazi kisangyal!

ayse
 
 


Réka!

Örömmel olvasom, h jól alakulnak a napjaitok!Ágoston simán elfogadta az anyatejet?
Nagyon drukkolok, h ne legyen hasfájós!Ágoston viselkedése egyrészt tényleg korral jár, másrészt bitosan féltékeny is, de majd megszokja.
Állásról letettem, nem akarok kinyiffanni pár hét után az idegtől.Sok lenne a 8 óra munka, bölcsikezdés és még a suli is.Eldöntöttem, h inkább elsőre a kevesebb munka, aztán majd jövőre jöhet vmi komolyabb.
Fogalmam sincs hogy fogja bírni a bölcsit Fanni.Már nincs vissza egy hónap és kezdünk.

Márti!
Igazán klassz lett a gyerekszoba, estére különösen hangulatos.
Jó érzés lehetett, a sok munka után nyugodtan ágyba bújni.
Bendegúz ágya is tetszik, most mutattam meg az uramnak, de olyan undok, szerinte bőven elég lesz a rácsos ágyát átalakítani gyerekággyá. :evil:
Jövő hónapban megtesszük mi is ezt a lépést, mert hálózsákkal együtt tud kimászni-igaz, h nem jellemző, de már láttam lógni a kiságy rácsain.
Addig kell vennünk egy nagyobb matracot.
Jössz hétvégén?


Asye, milyen kedves, amit írtál.F tényleg kis cukorka volt(most is), csak a hangja meg a hisztije óriási. 3 hónapos kora óta műsorozik, ha nem tetszik neki vmi.Talán most könnyebb vele, h értelmesebb és felfogja(ha akarja) mit kérek Tőle.Meg hogy tud beszélni.

Tegnap annyira édes volt, reggel 9-1/2 12-ig a játszón voltunk, alvás után meg nagyszülőknél a kertben, fociztak meg ilyenek.Hazafelé, ahogy begördültünk a ház elé, közölte, h "egy picit a játszira".Már korom sötét volt, lévén este fél 8, de ki kellett vinnie az apjának, mert úgy sírt érte és tényleg egy picit volt a játszin, mert 2 perc után már jöttek is fel egy hang nélkül megnyugodva.

Manka, milyen volt a kiállítás? Jól viselte Jack a távollétet Tőled?


Kriszta! Mi újság bölcsiügyben?

KépKép
tibicsoki75
 
 


Ma Andris segített almáspitét sütni. :D A mixer volt a fúrógép. A tésztanyújtás alőtt a markolók (kezünk) elsimizték a földet (liszt), majd az úthenger (sodrófa) simává varázsaolta a terepet. Végül a daru (sodrófa) beemelte a pitét a tepsibe :lol:
Annyira cukin csinálta, azt hittem, megzabálom :) Mindig könyörgött, hogy CSINÁLHATOM, JÓÓÓÓÓ?

ayse
 
 


Belenéztem a naptárba és mit látok, Ppanna Dávidja is két éves már (12). Sok boldog születésnapot!!!! :D:D:D

ayse
 
 


Esszük jól megérdemelt jutalmunkat, a pitét. Andrisnak a mazsola ízlik belőle a legjobban. Miután szétrancsírozta a pitét és minden mazsolát kievett, belekiabál a tányérjába:
- Bogyó, ébresztő! :lol: :lol:

ayse
 
 


Ayse, Andris nagyon édes! Ezt a jó szokását, h segít a konyhában, reméljük sokáig megtartja!:)

Márti, biztosan nem lesz semmi baj, ha pihensz!
Most jutott el az agyamig a vízzel való leöntés...............hát mi tagadás nálunk már bevetett "észheztérítő" eszköz.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a szobadícséreteket, olyan jó, hogy Nektek is tetszik, mert nekem nagyon! Valószínűleg még egy kis virág fel fog kerülni a falra, mert annyira hangulatos kis fényt ad, és elfér!
Bendegúz is szereti a szobáját, és továbbra is olyan kis okosmókus, hogy nem jön ki az ágyából, amikor lefekvés van, hanem ugyanúgy csak szól nekem, ha akar valamit, és fekszik szépen bent mint a rácsosban.

Viszont amúgy olyan oltári hisztis, hogy ma leöntöttem hideg vízzel. Estére meg is jámborult egy kicsit, és hízelkedett, meg tündérbogarat játszott, de félek, hogy holnap újra kezdődik az egész.
Úgyhogy minden hisztiűző-tippet szívesen fogadok!!

Én ma délután akkorát aludtam Bendegúzzal, hogy most itt pörgök, nem tudom, hogy fogok elaludni, midnenesetre megyek vízszintesbe, apa megmasszírozta már a talpaimat, mert olyan "idegesek" voltak a lábaim. Nektek nem volt ilyen a terhesség alatt? Én megőrülök tőle, ide-oda rakom őket, olyan nyugtalan hülye érzés.

Timi!
Nálunk a hidegvíz ma került először bevetésre, de sztem nem utoljára.
:roll:
Nem valószínű, hogy megyek tekintve hogy Laci szombaton is dolgozik, úgyhogy valószínűleg én passzolom ezt az évet, legalábbis minden arrafele mutat egyenlőre.

Ayse!
Jó lehetett a közös sütögetés, majd én is kipróbálom! Kár, hogy Bendegúz nem annyira sütis, viszont a mazsit ő is imádja!!
Andris tényleg olyan jókat mond. :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
A hidegfront bír ilyen csodákat művelni. :(
Hisztiben nem vagyok jó, ezért csak olyanokat tudok mondani, hogy kivárni, míg a hidegfront elvonul. Ami azért dögség, mert a felnőttek ált. épp fordítva reagálnak rá: legszívsebben takaró a fejre :evil:
Kivárni azt a röpke 2 évtizedet, amíg ember lesz belőle... :twisted:
Nálunk egyébként a kinnti játék, netán autózás, buszozás szokott beválni. (de ez nem mindig lehetséges).

Hadd dicsekedjek egy kicsit! Lilit annyiramegdícsérte a balettanárnénije! :D Mondta, hogy olyan, mintha már két éve járna és nagyon okos, érti, hogy mit akar tőle, és hogy jó, hogy van Lilije a csoportban! :D:D:D Komolyan ez még nagyszerűbb érzés, mint amikor engem dícsértek a saját művemért. Dagad a büszkeségtől az anyai kebel....

ayse
 
 


Ayse!
De kis ügyes Lili! Tényleg büszke lehetsz rá!! :D
Ez nem szimplán a hidegfront.. Bendegúz borzasztó akaratos, és mostanában tényleg mindenért ordít sajnos.. Amúgy meg olyan aranyos, és bújós, meg szeretgetős, olyankor megzabálom. De ezt muszáj valahogy most elkapni, mert már szinte sakkban tart, félek elvinni magammal mondjuk boltba, mert már előre rettegek ezektől a hisztiktől. Pedig tudom, hogy nem az én személyes kudarcom, hanem most van ebben a korban, meg én is elég akaratos vagyok, és biztos örökölt is valamit a szentem :lol: :roll: :oops: , csak néha leszívesebben elsüllyednék, amikor így hisztizik. Azért bízom benne, hogy hamarabb elmúlik mint jósoltad..

Mi ma szerettünk volna bélelt téli bakit venni Bendegúznak, de nem kaptunk sajna. :( Olyan hirtelen jött most ez a hideg, és pont a mi méretünk a 22-23as volt kifogyva azokból ami tetszett. Talán jövő héten, addig kihúzzuk valahogy.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Persze, tudom én, hogy kortünet is, Andris is belehúzott, ráadásul ő Lilitől is látja, hogyan is kell ezt csinálni :evil: AZért a hidegfrontos napokon sztem rosszabb a helyzet. És igen, az akaratosság is szerepet játszik, nagyon is, mi is mindketten nagyon akaratosak vagyunk, de ez jó, ha majd valami pozitív irányba tudja fordítani a gyerek (mint Lili a balettben :D ), de addig sajnos rajtunk gyakorolnak... És ha elégéé tűzrőlpattantak, akkor semmi sem fogja lefárasztani őket, hiszen Lilinek is van energijáa egy kis plusz dacosságra, bármikor :evil:
Ja, nem fog két évtizedig tartani, valahol a közepe táján egyszer csak észrevétlen átcsúszik a kamaszkorba :twisted: :twisted:

Ma különben ANdris is előadta a rossz kisfiú vagyok műsorszámát a boltban - pl. letépte a fanta plakátjának a sarkát. :oops: Engem ez már egyre kevésbé izgat, mármint nem érzem annyira kínosan magam mint Lilivel. Ő különösen nagy művésze az égetésnek. Egyik kedvenc játéka, hogy pl. a zöldségesben megkérdezi, jó hangosan, hogy mindenki hallja: az mi? És rámutat a citromra, brokkolira :twisted: , mintha mi ugye a hagyma-krumpli szinten táplákoznánk. De ez a verbális cikizése, neki is megvolt a hisztizős, bolt közepén földre pisilős. Mit mondjak, remegtem az idegességtől... na azért ezek már szerencsére elmúltak....

ayse
 
 


Andris kifigyelte, hogy sütisütéshez készülődök (ma van a férjem szülinapja). Ő is azonnal segíteni akart. Mondtam, hogy jó.
-SZUPEJ, ANYU! - Mondta ő. :)
(ezenkívül csak rosszcsontoskodott :evil: )

ayse
 
 


Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

Kép
kajla
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?