Új privát üzeneted érkezett!

Vendég
 


Valami ilyesmit tervezünk mi is, csak T-mnek "látnia" kell, hogy hogyan is néz ki, meg mit is gondolok, stb......

Tudod, a racionális férfi, számára csak az létezik, amit meg tud fogni!
Köszönöm Csakegy, ez most nagy segítség volt nekem!
Vendég
 


monácska: hajrá :) Ha elkészült, beraksz róla néhány képet? Biztosan szuper lesz!!!!! (nekem marha jól jött volna csak sajna a légzésfigyelővel tényleg ütik egymást...)
Vendég
 

 
 

Monácska!

Ez helykihasználás miatt kell vagy mert jobb szeretnéd magad mellett tudni a babát?
Érdekes megoldás egyébként!

A leszedhető oldalú rácsos kiságy tényleg jó megoldás lehet. Az legalább függetleníthető egy idő után a Ti ágyatoktól ha úgy érzitek hogy a babának mégis úgy a jobb. :)

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Csakegy! Mindenképpen kaptok fotót!!!! :)

Monee! Is-is. Egyelőre csak a mi szobánkban lesz majd helye a kicsinek, és ha már így alakult, akkor jó lenne, ha nem kellene kikelni az ágyból, ha éjjel kelni kell hozzá. Tavasszal építkezés, majd akkor lesz külön szobája és külön ágykája, addigra az éjjeli szopikat is lehagyjuk... Szerintem! Remélem! :wink: :roll: :oops:
Ákos fiam külön szobában volt, de volt bent egy hatalmas fotel, és rengeteget aludtunk benne éjjel, mert mire megkajált, addigra elaludtam én is..... :lol: :lol: :lol: Talán ez így majd jobb lesz, kipróbáljuk, kiderül, beszámolok!
Vendég
 


monácska: nekem egyébként az jött be, hogy a mellemre csaptam, így aludtunk tovább, az ágy mellé pedig odahúztam a kiságyát így nem tudott legurulni (ld. leesésgátlónak) - mondjuk így se volt légzésfigyelő, de amikor ennyire az ember mellett van szerintem nem is kell... (na ez a mellétehető ágynál már kérdéses mert ott a baba ugyanolyan messze alszik tőled mintha külön ágya lenne max. nem kell kiemelned belőle ha meg akarod etetni)

Én egyébként már profi módon megoldom, hogy csukott szemmel félálomban benyúlok a kiságyba, kiveszem Lillát, csukott szemmel dülöngélve megetetem aztán ugyancsak csukott szemmel visszapakolom. Aztán reggel azt se tudom, hogy hányszor etettem az éjjel...

Az elején tök más volt a helyzet, ott olyan sokáig evett, hogy inkább fekve etettem meg és úgy aludtunk mind a ketten... éjjel meg önkiszolgált így tök jókat aludtam, Lilla meg elégedett volt.
Vendég
 


ja, viszont ami bejött az a jó magasra felemelt ágy amibe nem kell behajolni...
Vendég
 


Sziasztok!

Monácska: tök jó ötlet ez a kiságy! Nagyon praktikus, és tetszik!!
Nekünk külön szobában lesz Eszter, de beraktunk egy nagy kihúzhatós kanapét is, és ott fogok aludni úgyis vele! Meg szerintem a férjem is :D :D .. Úgyhogy igazából nem lesz külön szoba...

Okr: sajnos hasonló körülmények vannak a védőnői tanácsadáson itt Nyíregyházán is... Mindenki hallja mit beszélek, hány kg vagyok, milyen lecseszést kapok a súlyomra a védőnőtől... (Megjegyzem engem cseszeget, holott a 25. hétig szinte semmit sem híztam, és most legutóbb 5 hét alatt híztam 4 kg-t, és kaptam a fejemre... Holott most a 36. hétben vagyok és összesen 8 kg-t híztam....)

Monee: mi háromkerekű babakocsit vettünk, a barátaink ajánlották, ők már 1,5 éve azt használják, és egy izgő-mozgó kisfiúk van, de még soha nem volt semmilyen gondjuk a kocsi stabilitásával. Szerintem ez attól is függ, hogy milyen minőséget veszel. Négykerekű kocsiban is biztosan van olyan típus, ami nem igazán stabil. Nekünk ez van:

http://www.recontra.hu/index.php?pg=mar ... UZ60300080

Erre a vázra jön rá a mózeskosár:

http://www.recontra.hu/index.php?pg=mar ... RM60500080

+ még a vázra csatlakoztatható a maxicosi cabrio bébihordozó is..
Baromi kicsire összecsukható, stabil, de mégis könnyű váz, a sportrész és ha jól emlékszek talán a bébihordozó is két irányban feltehető. Elől bolygósítható kerék, állítható tolókar magasság, sportkocsi része teljesen vízszintesre is dönthető, emellet még van 2 fokozat.
Két hátránya van: 1. baromi drága, 2. alul csak egy kicsike csomagtartója van, amibe nem sok minden fér. Az sem a kocsi alatt, hanem a váz hátulján. De úgysem fogok vele nagy bevásárlásokat bonyolítani.
Vendég
 


Koriági jujjjj mit mondanék én ennek a védőnőnek..hogy mindenki hallja! :wink: :lol:

döbbenet. szóval agyilag is '70-es évek. de hogy kismamákkal így viselkedni! és még csak hagyján ha a súlyodat hallja mindenki, de ennél kényesebb témák is fel szoktak jönni...

Dimet én nem értelek. Itt valami nagy félreértés van. én azt hittem azért aggódsz, mert egy hónap alatt hízott zsuzsi 300 grammot. akkor tényleg kéne aggódnod.

ne haragudj, de...most mit írjak neked? jajj. a heti minimum ami még JÓ, az 100 gramm hízás. akkor még nem aggódunk. havi 4-500 grammnál is még teljesen jó!!! Heti 300 gramm SOK!! nagyon sok!! Az havi 1200 gramm. nagyon SOK!! baba túl van etetve. nem az éhség miatt sír. talán inkább azért, mert fáj a hasa a sok kajától. bocs. nekem erre azt mondta doki néni, én is sírnék, ha hónapokig minden nap disznótorost kéne ennem.

Dokid meg védőnöd nem mondja a heti 300-a hogy sok? Hogy kevesebbet tápolj mellé? cumit kéne adnod neki. nem kaját plusszba.

Monee méhpempőt én is hallottam már. ki kéne próbálni.

Ezo oscillot kipróbáltuk mi is meg gyerekek is, de mi ugyanúgy megbetegedtünk. pedig én évekig nem voltam beteg mindenféle gyógyi nélkül. sztem kimerülés esete van nálam.

Okr akkor már csak 10 nap debrecenben? az jó. jó lesz neked otthon. apa is megy haza veletek? Bár mintha régebben írtad volna, ez most nem papás szülés lesz. adát leszervezted már hova megy ha szülsz? jujj nagyon izgi!!!

Kép

Kép
rejo
 
 


rejo: Lilla kb. 2-2,5 hónap alatt megduplázta a súlyát... utána lassult be (havi 200g is normális lett nála - igaz ő marha sokat mocorgott és leszokott az éjszakai evésről, azért). Nekem is azt mondogatták, hogy túl sokat lóg a mellemen azér sír esténként... miközben tényleg éhes volt. Mondjuk én ilyen ütemű hízás mellett egy gramm tápot se adnék neki de az, hogy sokat eszik és még éhes szerintem simán előfordulhat... (nem tudom mennyi tejem volt de Lilla iszonyú sokat kakilt mindig és emellett volt ez a hízás így azért gondolom csak nem éhezett)

(Lilla most is egy zabagép... most puszilt be szopi után! 3/4 almát és egy jó nagy adag rizspépet... és most tűnik nagyjából(!) elégedettnek... és max. fél óra múlva megint éhes lesz. Ja, ő olyankor is képes enni amikor már ketéáll a füle, tegnap este bevágott egy hatalmas őszibarackot egy eredetileg két adagnak szánt rizspéppel... szopi után... aztán persze azonnal tejet kért mert ő még éhes... én meg nem tudom elhinni, hogy ennyire éhes legyen... a kaja láttán pedig kurjongat és örömünnepet ül... viszont hála a jó égnek mindent boldogan befal amit elé rakok... krumpli, répa, tök, alma, körte, barack, banán, rizspép... most itt tartunk. Ma kap cukkinit is aztán nem tudom mi lesz a következő)

Mondjuk lehet, hogy most, hogy megjött nagyon kevés a tejem ezért is fal olyan lelkesen...

Majd berakok egy képet Lilláról kajálás közben...

Azt ugye már írtam, hogy őt végül a darabos kajálással és önetetéssel kezdtük el hozzákajáltatni? Eszméletlenül jó ez a módszer, annyira aranyos ahogy az egész! krumplit burkolja :) Pont úgy harapdálja mint a nagyok és már szépen meg is rágja - pont ezért nem jött be amikro apró darabokra vágtam - azt nem tudta megmarkolni, az egész krumplit viszont nagyon jól meg tudja fogni. A hús az egyetlen dilemmám, azt szerintem simán megfőzöm majd és vagy nagyon vékony csíkokra vágom vagy simán ledarálom húsdarálóval (de nem pempősítem). Mondjuk meg kéne végre néznem néhány táblázatot, hogy mikor mi mehet mert szerintem nemsokára a hús jön...
Vendég
 


Oscillo: nekem abszolut bejön, férjemnél semmit sem ér. Ezek a homeós dolgok annyira alkati szerek... (a férjemnek a Homeogene jön be)
Vendég
 


Csak azért írtam csakegy, mert én is ebbe a hibába estem johannánál, sír a gyerek, kéri a cicit, ha kap cicit megnyugszik, biztos éhes. cicit kell neki adni. és ekkor borult ki a dokinéni, hogy nem cicit kell neki adni, mert az még tovább ront a helyzeten, hanem cumit. mert nem éhes (pedig totál azt hittem) hanem túl sok neki a kaja. azért sír. de én úgy láttam éhes. nem lehet megkülönböztetni.

nálunk a cumi egy megváltás volt.

ettől függetlenül Zsuzsit nem látom, és nem én vagyok az anyja, úgyhogy nem lehet ebben tanácsot adni.

Csakegy a kisbabák ilyenek, Johanna is örömünnepet ül, ha kaját lát, és BÁRMELY pillanatban képes enni. nincs olyan, hogy nem fér belé több. pl. egy perce fejeztük be az uzsit, de ha most odamennék enni a szeme elé valamit, felcsillana a szeme és azonnal jönne kérni. iszonyat mennyiséget eszik, nem is értjük hova fér bele. mondjuk van kis pocakja! nagyon édes.

Kép

Kép
rejo
 
 


a múltor ebédeltem, miután ő már ebédelt, odamászott hozzám, felállt belém kapaszkodva, és nyafizta Én iiiis!

ja egyszermondtad milyen korán kezdett beszélni, megdöbbentő. én sok kislányt láttam már 8-10 hónaposan szótagokat vagy egyszerú szavakat mondani, de csak kislányt. védőnőnél, családban. fiúkat soha. de képzeld, kb. egy hónapja sztrájkol, nincs új szó, de a régieket sem mondja. :( lehet készül valami nagy dobásra!

Kép

Kép
rejo
 
 


Dimet!

Rejónak igaza van a cumival kapcsolatban.Annak idején nekem is úgy tűnt, hogy Gergő mindig éhes,(holott többet hízott hetente, mint kellene), de mióta cumizik, azt csinálom, ha megeszi a tápit, megbüfiztetem,utána ugyanúgy keres, mintha kaja kéne neki, akkor jön a cumi.És ettől megnyugszik.3 órán belül nem adok neki hamarabb.De tudom, az anyatej hamarabb ürül a gyomorból.
Lehet, hülye ötlet, de próbáld meg, hogy egy-két napig szopi előtt és után méred, és kiderül, mennyit szopik, lehet, hogy nem is kéne tápi neki, lehet, hogy csak szopizni szeret és erre jó lenne a cumi.
ezoterike
 
 


Lilla kiköpi a cumit... pedig néha milyen jó lenne...
Vendég
 


Először Gergő is kiköpte....de én győztem :lol: :lol: :lol:
ezoterike
 
 


á, Lilla nem olyan, hogy le lehetne győzni... van neki is cumija, de rágókának haszálja. Vagy még annak sem.
Vendég
 


Hát, lehet, hogy ilyenkor már nehéz lenne rászoktatni,Gergő még 2 hónapos se volt, mikor rászoktattam.Sok nyűgösködést meg lehet vele spórolni.Kivéve, ha nem :lol: :lol:
ezoterike
 
 


ja, én direkt nem szoktattam akkor rá, így éjjel nem kellett visszapakolni a szájába... csak a kenguruban adtam neki de ott folyton. Most már ott se kell neki.
Vendég
 


Mi egy hónaposan kezdtük a cumit. két hétig tartott, mire rászokott. ekőször mindig kiköpte. ujjal kellett bent tartani neki, de nem tetszett. aztán cseleztem, cicit pillanat alatt kicseréltem cumira, hogy észre sem vette, akkor megtanulta elfogadni. de két hétig küzdöttem.

hát tényleg pakolni kellett az leején éjszaka a szájába. de sztem kevésbé volt fárasztó, mint kivenni ágyból (vagy átmenni hozzá), poló fel, cici szájba, gyerek vissza...

és már jó ideje nem kell pakolni éjszaka. jó pár hónapja. nem tudom miért, mert beteszi magának(oda van csatolva a hálózsákjára) vagy már nem kell neki.

nekünk összeségében nagyon bevált.

Kép

Kép
rejo
 
 


Csakegy johanna 3 hónap alatt duplázta meg a súlyát. elvileg fél év alatt kellene. az lenne a normális. mi is 1- 1,2 kilot híztunk az első hónapokban, és dokinéni erre mondta, ez nagyon sok, a fele lenne normális.

Kép

Kép
rejo
 
 


Lilla 2,64-ről indult, nála ez a tempó volt a normális :)
Vendég
 


Csajok! A metet ti hogy hagytátok abba szülés előtt? Mer ugye azt nem tudni pontosan hogy mikor szülsz, és hogy kell-e műteni, mert ugye műtét előtt 2 nappal nem lehet metezni. Na most ugyebár akkro mikor fejezzem be?
Vendég
 


Rejo
Csak arra az időre utazunk haza,míg meglesz Dorottya.Ada elvileg mamánál lesz,de ha előbb jön a baba,mint a tervben szerepel ,akkor .....nem tudom.

Koriági
Nahát,oda járok hozzátok fősulira!Terhesgondozó a suli mögött,már az egyik.(gondolom sokkal több van)
Úgy látszik ezen arászen ez a "szokás"
Ja,engem meg azért csesztetnek,mert hogy 9,és fél kg-nál járok (ami sztem pont jó),és hát "vékony "vagyok.(bezzeg a hasam óriási,de ezt nem veszik figyelembe)

Cumi
:Én is azért adtam Adának,mert folyton sírt,ha nem a cicin lógott.Védőnő is javasolta,mert már nagyon csúnya volt a cicim,na meg wc-re sem tudtam kimenni egyedül.
Ez úgy 5 hóűnapos koráig bejött,aztán megint kezdte a sírást kaja után.Egyszer aztán jól betejpépeztünk,mert hát tui éhes még..kihányta!De annyit hányt,hogy lélekvesztve rohantam vele a kórházba (nekem egy napi mennyiségnek tűnt :wink: ),aztán kiderült,hogy egyszerűen túlzabálta magát.

KépKép

KépKép
okr
 
 


Koriági
Én a terhesség elejétől nem szedem.A dokim az előzmények miatt letiltott mindenről ami nem folsav,és magnézium a 12. hétig.Akkor meg már nem kezdtem újra.

KépKép

KépKép
okr
 
 


Kriszta!

Ki az az elmehiányos, aki 9,5 kg miatt téged a 38 héten basztat!!

Az eszem megáll! :roll:

Ráadásul tök vékony voltál a terhesség előtt is, de ennyi kilóval most sem lehetsz sokkal vastagabb, kivéve a pocak kerület!
:lol: :lol:

És aki 20 kgt hízik? Annak fejét feszik??? Vagy nem adnak gyedet?
Vagy elkobozzák a gyerekét? Vagy bent tartják a kórházba és nem adnak többet enni neki???

Komolyan mondom most kicsattant a biztosíték! :evil:

Nagyon mérges lettem!

9,5 kiló!

Tök ideális súly! Beszarok!
Vendég
 


Kavicska
Engem azért csesztetnek,hogy ennyi kg gyarapodás kevés!
(Most látom,hogy félreérthető volt. :oops: :oops: )

KépKép

KépKép
okr
 
 


okr,neked nagyon mennek ám a drukkok,l assanrajtad a világ szeme!

nekünk nem volt légzésfigyelőnk,a következő gyereknél se vennék asszem. úgy is folytonott kell lenni mellette,mert eszik, peluscsere, mittudomén. most is még mellettem alszik. mire kinövi ezeket,addigra meg már nem is kell.
na meg az enyém úgy alszik,hogy alvás közben is vándorol a matracon. :lol:
volt,hogy éjjel a sarokból félig kilógva találtam meg, és vigyorgott. :lol:

rabóka, aza hordozó nemlehet semmi! én a lakásban alig birom cipelgetni Marcit.
ami azt illeti magamon is nagyonérzem a súlyfelesleget, egy10kiló minuszban kellene. :cry:

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Koriági!

Én az utolsó pillanatig szedtem, mert a ded egy kicsit kíváncsi volt és 1 héttel előbb jött.
Tervezett császárral szültem, EDA-val. Semmi gond nem volt!
Lehet, h. altatásnál bekavarhat. Holnap megkérdezem a dokimat, ha nem felejtem el!

Csakegy!

Gergő is hamar elhagyta a cumit. Az ujja jobban ízlett! :twisted:

Rejo!

Eddig csak azért nem írtam ide, h. nehogy még mélyebbre toljalak a depibe, de akkor most megírom:
BELEFÉREK A TERHESSÉG ELŐTTI FARMEROMBA ÉS A KIS FEKETE RUHÁMBA IS!!!!! :D :D :D
Mondjuk a hasi bőrkém feszességén még lenne mit alakítani, de majd a következő császáromnál megkérem a dokit, h. egy szép babérlevél metszéssel vegyen be belőle egy kicsit! :twisted: :twisted: :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambók!

Hogy ráncbaszedjen??? :lol: :lol:
Vagy ráncból ki?? :lol: Vagy hogy??? :shock: :? :lol: :lol:
Vendég
 


rambóka de rendes vagy! :wink: :lol:

ha tényleg miattam nem írtad, akkor te egy nagyon figyelmes nő vagy! Puszi érte! :P (csókos szmájli)

jön az újabb sparos pontgyűjtő, láttad? :lol: nekünk már úgyis tönkre vannak az evőeszközeink, a szar mosógatógépünk megeszi őket.

kavics nekem megvolt a 20 mindkét terhességnél, jó kis büntiket találtál ki!! :lol: :lol: végre megint nevettem topikolvasás közben! Asszem ha ilyesmiket helyeznének kilátásba, talán még én sem híznám meg megint a 22-őt! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Kriszta!
Ááá, már értem! :oops: No, akkor visszaszívom! :lol: :lol:

Rambóka!
Gratulálok! Állítólag ez is az "ideális", 1 év után visszamenni a szülés elötti súlyra!

Bár Victoria Beckham.. khm, khm!
6 hét alatt megint anorexia nervosa volt! :roll:
Meg is támadta a sajtó, hogy nem szoptat és koplal, hogy ilyen gyorsan visszafogyott?!
Az intelligens férje azt nyilatkozta, hogy nem diéta volt, hanem SPORT!
Csak kissé furcsa, mert ez a nő az összes gyerekét császárral szülte! :shock:

Azért vagyok ilyen művelt, mert néha nézek TVt és akkor minden ilyen info megtalál, hogy nehogy bután és műveletlenül éljem le az életem.

És gyorsan át is adtam az infot, hogy nehogy a tudatlansággal kikövezett kárhozat útjára tévelyedjetek! :lol:
Vendég
 


Jó reggelt csajok, látom én zártam az Ó napot és én nyitom az Új napot is! :lol: :lol: :lol:

Kincsecske!
Nagyon aranyos álmod volt! :)
Ez a fiús/lányos lelki beállítódás...
A párom amióta ismerem mindig azt mondta hogy neki három fia lesz!
Most hogy babás vagyok, szinte minden ember azt szugerálja, hogy ez a gyerek fiú lesz! :? A Mágus kezdte!
Mához egy hét megyek UHra és attól az érzelemtől félek, hogy azt mondják kislányom lesz és nem fogok tudni örülni neki!!! Én fogok, csak a párom nem! Vagyis ő is, de kissé másképp. Nem tudom ha érted mit akarok mondani!
Két napja folyamatosan arra gondolok, hogy kislányom lesz! :) Hétvégén a páromat is felfogom erre "vértezni". Eldöntjük a lánynevet! Én már tudom, csak ő kell még rábolintson, de szerintem nenni fog!
Ezek nagyon furcsa érzések! :? Már kissé szégyellem is őket!
De muszáj kiírjam magamból.

:)

Ui.: ma megyek méhnyak kontrollra!
Vendég
 


na, vagyok.

cumi bejön. ha nem éhes. de 3110el született, és most 4800. több,mint 2 hónaposan...a doki néni azt modta tökéletes.
de ma reggel is: (itthon vagyok van időm fejni, így reggelre a pizsim totál tej lett!!de szerintem elfolyt belőlem. van ilyen???d ekomolyan. mire felébredtünk puha lett a cicim :D ) ugyanis zsuzsi szopizott, aztán vergődött a cicimen,mikor kiszívta.. mostanában ezt csinálja. nincsenek már 50 perces szopik. 10-10 perc alatt végez. odaadtma neki a cumit. ordított... ordított. nem akart visszaaludni, veszettül sírt. kicseréltem a pelust, próbáltam bezsélni, énekelni hozzá. na, ekkor nem éhes a ygerek?????????????????? adtam neki 40 milla tápot és bealudt!!! ez van. nem vagyunk egyformák. abszolút nem duci baba. és a hasa sem fáj. tudom. annyira már kiismertem. sőt, kb. 2 hete nem is hasfájós.
ja, a héten, amikor éreztem,hogy több a tejem, megmértem szopi előtt-után. hát, a mérleg ugrált sajna, de ha mindent belekalkulálok akkor 60at szopizott ki a cicimből. max. és az nem sok! csak ez a 300 g hízás lepett meg. de azt gyanítom,hogy kaki előtt volt mérve, aznap nem kakilt. előtt elévő héten meg kaki után....de egyébként ő szívesen cumizik. úgy szoktam elaltatni. de ha éhes cici kell. ha nem éhes nem kell neki a cici. sőt, vmikor a cumi sem:) olyankor anélkül is elaszik. hiába, no...okos gyerek :lol:
majd, ha gáz lesz a súlya, akkor vmit csinálunk. egyenlőre jó. fogyókúráztatni nem akarom a gyereket :D :roll: nem szeretem ezeket a sablonos dolgokat. csak mindig úgy megingatnak...mérleg vagyok. ezt érzem is ilyenkor :D

na, kelés van!

ja, mona!!az a kiságy piszok jó ötlet!!!!! én is gondolkoztam ilyenen!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


kavics, ne szégyeldd!!!!!!! mi is úgy gondoltuk fiunk lesz! de igazából tök mindegy volt. csak vhogy én ezt éreztem, és a párom is belelelkesült a fiába. (évek óta mindig lányt terveztünk :) ..)
aztán mikor kiderült nagyon örültünk, férjem megijedt!! hogy lány!!!atyagatya....nem engedi ki sehova 30 éves koráig :)
ha megtudjátok, utána már "csak" az fog számítani,hogy rebdben legyen minden. de ezek a gondolataitok meg természetesek!!! :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


kavics, tehetnél fel pocakképet. tök kíváncsi vagyok!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet
Köszönöm! Jólesett amit írtál! :)

4+4 Kép17+2 (ma reggel készült)Kép
Vendég
 


na, alakulsz már :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Kavics ez érdekes...bizti mindenki átesik ezen
Mint írtam lányosak vagyunk...és mikor Norka egyszer írta,hogy szte fiunk lesz... :shock: nagyon furi volt olyan hihetetlen érzés,megdöbbenés vagy nemtom :oops: , addig nem is gondoltam, csak azt hogy végre jön a baba...és bizti lány

Okr Ti aztán halmozzátok az élvezeteket, drukk,hogy minden terv szerint alakuljon!!
Itt a védő normális,zárt ajtó van...bár még kismamiként csak egyszer teszteltem..
És a klinikán voltál uh-n ilyesmin? tetszik? Milyen?
Az én védőnőm 10kiló hízást enged.

Klinikán akarok/unk szülni viszont dokim még nincs..sokan az ismerősök nem fogadnak dokit vagy csak a 30.hét környékén...azt hiszem mi is így teszünk..és nem akarok olyan dokit aki bejelenti az összeg igényét...Itt mindenkinek volt korán fogadott doki??
Vendég
 


kincs, dokiügyben csak ügyesen! egyébként meg így utólag: szülésznő fontosabb. (hozzáteszem nekem a fogadott szülésznőm végül nem jött be,mivel pont külföldön volt, és az ügyelets szülésznő is rendben volt.) de én az ügyeletes dokinál is szültem volna. hm. mondjuk nálam gyorsan ment minden.
az a lényeg,hogy te figylej oda arra,hogy alapos legyen a doki, hogy a te érzéseidnek alapos-e!!!!

gyerek még mindig alszik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


kavics! nagyon vékony vagy!
én le se merem irnihány kiló vagyok, egy dekát se fogytam a szülés óta. igaz,most itt anyuéknálnem is megy a diéta. majd utána...


a megérzéseksztemjók. nekünk az elején lányt jósoltak,és fiúruhákat vettem,hogy hátha mégis....pedig mindegyvolt,egyszerű megérzés. Kép Marci mászik

Kép

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Te lányok annyit írtok, h nem bírom elolvasni. A tegnap nem oltunk itthon, reggel féltízkor el és csak este 8ra értunk haza. Közben voltunk parkban sétálni és barátnékkal randizni, aztán elmentünk az egyikhez, akk kertes házban laknak a szomszéd faluban. Én is vittem egy csajszikát, nem tudtam, h a kocsinkba befér: 2 babakocsi, 2 gyerek és 2 anyuka, mindenki csomagjával :D
Aztán visszajöttünk és 6tól megnéztünk egy néptánc előadást! Aztán most csodálkozom, h hulla vagyok. Ma reggel elmentünk beadtuk a kérvényt az útlevélre, mégissak jövünk a börzére. AHhoz, hogy úgy boltoljon az ember, mint a mi talpraesett Csakegyünk, ahhoz BP-en kell lakni, asszem. Mé sosem voltam börzén, Tűű dokinál és rég nem láttam soksok BP-en lakó havert, úgyhogy mese nincsen, menni kell, viszket a seggem a mehetnéktől.

Na.
Rambóka: vagény csajszika vagy! De ha én természetes módon szülöm a gyerkőcöket, akkor ki fogja kinyisszenteni a babérlapit??? Nem járja!!! Csalás!!! :D :D :D :D

Monne: én hordozókendős vagyok, nagyon élvezem. Picit bonyi volt megtanulni, de nem is próbáltam mind a százféle felkötözést. Tudok vagy kettőt és az éppen jó. Írtó kényelmes. Kengurum is van, kaptam, de ha hiszitek ha nem: egyszer mentem le vele kenyérért egy üzletbe, de csak azért, h kipróbáljam. Nem jött be, a kendőm sokkal kényelmesebb.

Légzésfigyelő: az nekünk nincsen.

Kilók: összesen 21 kg-t híztam terhesség alatt. Szidott a nődokim, a védőnő, a házidoki, midnenki! De nem jöttem rá, h mitől hízok, az volt az érzésem, h a levegőtől is... A doki szerint nehezen fogok tudni szülni ha nem vigyázok a súlyomra (ezt mondta a 24. héten, amikor már plusz 11nél tartottam, ennek ellenére majdnem a kocsiban felejtettem szegény gyermeket. Olyan pottyantós szülésem volt, h számomra is hihetetlen.

Aztán még írok, midnen témához szeretnék hozzászólni, de most ebédet kell főzzek magamnak és a fiamnak is.
Tudjátok ő mit ebédel? árgarépa, krumpli, hagyma, petrezselyemgyökér és egy pici darab csirkemáj. Ezt minden megfőzöm s csinálok egy pépet belőle, azt bekanalazzuk.
Csakegy jól értem, h ti nem kanalaztok? Hanem csak berágja megának a kiscsaj? Hmmm, nem rossz ötlet... Erről mesélj még, légyszike.

Puszk,
Kir

Kép
k.ir
 
 


Kir velem detto ugyanez volt mindkétszer terhesség alatt, a 22 kilo úgy, hogy nem zabáltam. ahogy mondod a levegőtől is híztam. az elsőnél ezt azzal magyaráztam, hogy nagyon vékony vagyok, túl vagyok fogyva, azért kellett híznom ennyit, hogy elérjem a saját súlyom. reménykedtem, második babánál nem fogok ennyit hízni, mert 10 kiloval többel indítottam diane miatt, mint első babát. itt is ugyanígy meghíztam.

vagy hormonálisan így reagálunk a terhességre, vagy terhesen romlik az Ir-rünk, vagy sok lesz az inzulin, vagy nem tudom, egyszerűrn csak ilyen alkatok vagyunk.

ja és mindkétszer extra gyors és könnyű szülésem volt a hízások ellenére.

de engem nem szidott senki! nem mertek? :wink: :lol:

mondjuk valahogy nem is látszott rajtam terhesen, csak miután megszültem... :lol: mondjuk nekem nagyon jó fej fiatal védőnöm van, meg doki jó fej.

Kép

Kép
rejo
 
 


Hát akkor nekem eddig mázlim volt...3-4 kilónál tartok, ami a terhesség előtti súly, hisz első 12 hétben lement 3 kiló...
Bár tény, nekem még ennyit sem szabadna híznom, de ez már nem ment...sajnos.
Vendég
 


na....megmértem magam... asszem rossz a mérleg mert 43,6 kilót mutat... 44,5 voltam amikor teherbe estem (az volt az eddigi mélypontom)... ha nem rossz a mérleg akkor ideje hízókúrába kezdenem mert ennek nem lesz jó vége... (mondjuk tényleg keveset eszek, azt is délben kezdem és a megevett kaja főleg étcsoki, ovomaltine meg naponta egyszer valami normális...)

megyek is és benymok még két szendvicset és egy bögre ovomaltine-t...
Vendég
 


(egyébként meg simán benymok 3/4 hatalmas pizzát és bármi mást ha kajához jutok, csak egyszerűen nincs kedvem főzni így sokszor WASA kenyeret és hasonlókat eszek azok meg elég diétásak...)
Vendég
 


Lilla kiborította az ovomaltine-om... tök ciki... most az a telefonom is beázott amit azért kaptam mert Lilla beáztatta és ezzel hazavágta a régit... talán az ovomaltine nem olyan gyilkos folyadék mint a lillanyál...
Vendég
 


Sziasztok! :)

Képzeljétek valami csoda folytán megjavult a net!
Ma reggel óta nem volt hajlandó müködni! :?

Monácska!
Neked is látszik ám a pocak és az tutti nem háj!!! :):):)

Csillagfény!
Nagyon aranyos a kisfiad! :)
És már mekkora? :shock: Nagyon telik az idő csajok! :roll:

Csakegy!
A lillanyál kártékony??? :lol: :lol: :lol: Ezen jót szórakoztam! :)

Kincsem bogaram!
Én a nőgyógyász választásban nagyon kivoltam.
Mert tudtam, hogy dokit váltok, de nem tudtam hogy helyben vagy főváros?
És ha maradok, akkor kicsoda?
Nekem fontos, hogy legyen dokim. Akit bármikor zaklathatok, ha van bajom.
De egy biztos!
Csak megbizható és ahogy Dimet is mondta, a TE LELKEDNEK megfelelő dokit válassz!
Nehéz őket leelenőrizni, de biztos vannak topikok ahol abban a városban lévő dokikat szülészetet osztják és szorozzák a csajok!

Én először szakmai szempontból "ellenőriztem" le a dokit (újat és régit) és EMBERI szempontból is fontos volt!
Nagyon nem mindegy!
Topikokat végigolvastam és onnantól már teljesen egyértelmű volt a dolog!

Eddig úgy tűnik bejött! De nagyon!
Most nem akarok oldalakon keresztül dicshimnuszokat zengeni róla! De tényleg, nem gondoltam volna, hogy ennyire szimpatikus lesz!
Ha azt mondom, hogy Mágus kaliberű, akkor mindent elmondtam róla! Egy szóban!

Látom a különbséget a régi és mostani dokim között! Basszus. Óriási!!! (pedig a régi is nagyon rendi!)

Szóval én arra jöttem rá, hogy össze lehet szokni egy dokival, de ha többször is megszólal a fejedben a csengő, hogy nem ez a legjobb számodra, akkor merj változtatni!

Ismervén Kincsecske a te lelkedet erre mindenképp fektess hangsúlyt, hogy korrekt legyen! Emberséges és megértő!
És én nem vagyok biztos benne, hogy a 30-ik héttől elég az idő, hogy elnyerje a bizalmad!

Bár ha elmegy síelni és átad valaki másnak, akkor elbattuk! :lol: :lol:
Bár a te esetedben már nem nagyon megy el síelni... Esetleg egy first minut útra! Kép
Vendég
 


Ja és a lényeg!

Zárt méhszáj!

Tornázni szabad!

Folyás miatt (ami kb 5 napja tart) tenyésztés és hüvelykúp! :?

Semmin sem izgulni, csak úgy mint eddig és élvezni minden percet! :lol:

Ezek az utasítások! :lol: :lol:
Vendég
 


Kincsecske
A klinika nem rossz,csak irtó sokat kell várni.(hozzászoktam,hogy 5 perctől tovább még nem várattak :oops: )UH-n rendesek voltak(tudod,a genetika miatt már voltunk),jövő héten kedden megyek újra.NST -n 3-an ültünk bennt,semmi extra.
A doki,akivel beszéltem,nagyon normális volt,elmagyarázta az eredményt,közben mutogatta,melyik vonal mit jelent.Mondjuk nekem itt nincs külön orvosom,mert nem itt akarok szülni,de az otthoni doki,mondta nyugodtan említsem,hogy hozzá járok,itt ismerik,és nem lesz gond.

Kavicska
Nektek tuti fiatok lesz!Már volt egy ilyen érzésem a pozitív teszted láttán.(kérem is a rózyaszín könyved,nekem kék van)
A férjednek azért említsd meg,hogy leánykoromban én is 3 fiús anyaként láttam későbbi önmagam. :D

Dimet
Működik a tejleadó reflexed,azért tejes a pizsid.Ez jóóó!!!
Egyébként pl. az én anyámnak hiába volt rengeteg teje 3 hónapos koromtól nem voltam hajlandó elfogadni.Nem ízlett!Van ilyen.(pedig még tejtestvérem is volt,annak meg ízlett)

Rejo,kir
A terhesség alatti hízás mértéke,hya jól emlékszem egy ilyen jellegű cikkre,akkor genetikailag programozott.Ezért is kár az anyákat ilyesmivel nyaggatni.

Rambóka
Ügyi vagy!Én a régi ruháimba 2 év múlva fértem bele,persze a metnek köszönhetően.Egyébként sose jött volna rám egyik sem.

Tegnap ki látta a szökés című filmet???????
Rendőrnő a fogvatartójától metformint kért,hogy nehogy elvetéljen.

KépKép

KépKép
okr
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?