Új privát üzeneted érkezett!

Tamás! Nem csak hogy szép karácsonyi ajándék, de duplán is az, mert ikrek lesznek. Nekünk is ez lenne csak az öröm, ha a siker mellett azt is megtudnánk hogy ikrek és egészségesek.

Bella! Neked is majdnem karácsonyi ajándék, én annak fognám fel. Én sem tudom hogyan kell képet feltenni a profilba, magamról nem merek (kollegák miatt-bár valahonnak megtudták a nök hogy lombikra járok, igaz többször volt ott ismerös) más meg nem volt amit feltegyek. Bár a kutyusomon gondolkodok, mert nekünk most csak ö van akiröl gondoskodhatunk.

Snoopy! A kisfiad nyugodt baba? Csodálom hogy mellette ennyi idöd marad hogy olvas minket.

Lányok! Láttátok tegnap este az Ablakot? Az otthon szülésröl volt benne szó, ott volt Geréb Ágnes is. Hát én bizony lecsuknám ha vállal még szülést. Kiváncsi leszek a kollegám felesége kinél fog szülni, mert eddig öt választották, de most a doktornö el volt tiltva. Nagyon csunya, de olyan mérges lettem, hogy ezek a nök biztosan nem vártak éveket babára, ha kockáztatják öket, azzal hogy otthon szülnek. Tiszta méreg vagyok még most is.
Látta valaki? Csak engem kavar(t) igy fel?

Karmen
karmen
 


Hali!

Karmen!
A profilhoz itt oldalt jutsz el. A Segédletek címszóra rákattintasz és ott találod, hogy Regisztráció, Profil. Bejelentkezel, ha nem vagy regisztrálva akkor megteheted. Utána bejelentkezel és kitöltöd. A kép feltöltése itt már egyszerü. Tallózás... stb. Elnézést, hogy ilyen részletesen irtam le, de hátha szükséged lesz ráKép

Otthonszülés: Ne ítélj, hogy ne ítéltess! Ha valaki szivesen szül otthon és a feltételek adottak, és meg is feleltek a szirgoru vizsgálatoknak, a terhesség probléma mentes és a végén sincs komplikáció (toxémiára, egyéb terhességgel összefüggõ betegségre gondolok), a tanfolyamot is elvégezték és a kórház nincs messzebb 10 percnél csak akkor, csakis akkor lehetséges az otthonszülés. Ágnesnél van magzati szív vizsgáló és az elsõ gyanús jelre indítja a kórházba a vajúdót. Baj eddig nem történt, idõben felismerte a helyzeteket. De hány olyan történetet lehet hallani, hogy hiába a kórház a jól felkészült csapat a baj mégis megtörtént. Szüljön ott mindenki ahol biztonságban érzi magát! Mindenki más. Van aki azt mondja a természet megerõszakolása a lombik, van akinek az egyetlen reménye saját családra. Van aki azt mondja, hogy a természetes a bábával való szülés, hiszen a kórházban (nevébõl is ered kór-ház) a betegek ellátása történik nem egy új élet születése. Mások vagyunk. A baba élete a legfontosabb, ebben egyet értünk, de amíg minden jól megy a maga útján addig orvosra nincs szükség. Persze az orvosok ezt nem hajlandóak elfogadni, hiszen mennyi pénzt szednek be... én sem mondanék le a havi plusz 100-200 ezerrõlKép Tisztelet a kivételnek és elnézést a topiktól az off-ért!Kép

pusz
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok Lányok!
Ne haragudjatok, hogy ilyen sokáig eltûntem, de rendszer- összeomlás volt a cégünknél, nem tudtam egészen eddig internetezni!
Bella! HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!KépKépKépKépKépKépDe jó, hogy elsõre sikerült, pozitív példák vagytok elõttünk, nagyon jó lenne, ha hasonlóan szerencsések lennénk mi is!
Most megyek és végre elolvasom a leveleiteket, bocsi, hogy csak a Belláét kerestem ki így elsõre, de már annyira kiváncsi voltam, hogy mi van vele!
Puszi mindenkinek, nagyon hiányoztatok!
Émi
Émi
 
 

 
 

Sziasztok! Végig olvastam a leveleiteket!

Tamás!
Bocs, hogy az elõbbi írásomban csak a lányokat üdvözöltem, nagyon örülök, hogy továbbra is velünk vagy, rettenetesen irigyellek benneteket az ikrekért, nagyon szertnénk mi is egyszerre két babát!

Nina! Tüszõkkel mi a helyzet?

Sac! Mi tavaly elõtt voltunk Vrsarba, nagyon jól éreztük magunkat, klassz hely, bár mi nem a kempingben voltunk, hanem apartmanban. Tavaly is Horvátországban voltunk, csak Crikvenicán, nagyon jó hely, de Vrsar jobban tetszett!

Málna, Sasha üdv köztünk, írjatok sokat magatokról!

Solya Bellához csatlakozva ne csak kukkolj, gyere gyakran, és írj!!!!!

Háttérben olvasó, miért nem árulod el legalább a fantázia neved, nehéz így megszólítani!

Karmen, látom te még mindig egy biztos pont vagy a topikban, midig kedvesen válaszolgatsz mindenkinek, jó, hogy velünk vagy!

Sasha és Karmen, otthon szülésrõl nekem is az a véleményem, hogy ha azt eldöntheti két ember, hogy gyermeket vállal e, vagy sem, akkor azt is eldöntheti, hogy hogyan szüli meg a gyermekét! Nem ismerem pontosan a szabályait, nekem eszembe nem jutna otthon szülni, de bízom benne, hogy egy anya sem teszi ki felesleges veszélynek a babáját! Az orvosok meg a kórházban sem mindig figyelnek oda az emberre, rengeteg figyelmetlenségbõl adódó pobléma van nap, mint nap a kórházakban! Én az intenzíven rosszul bekötött, és fertõzött tû miatt kaptam mély vénás trombózist, utána meg a másik kezemben szó szerint keresztül döfték a vénámat, fél óra alatt kétszer akkora lett a csuklóm, mint eredetileg! Tudnék még mesélni, de ez a topik nem errõl szól tudom!

Szóval mindenkinek nyugodt, szép "babásodást" kívánok!
Számításaim szerint június 25-e körül kezdõdik nálunk a lombik program, addig munka, munka, munka! Jövõ héten költözünk!!!!!
Puszi: Émi
Émi
 
 


Karmen,
az otthonszülésrõl egyetértek Sashával. Úgy, hogy tudnod kell, két szülés van a hátam mögött és az elsõnek komoly komplicáiói voltak. Szerencsére rám nézve. Én sosem szülnék otthon, mert én a kórházban éreztem magam biztonságban. De egy végigkísért, problémamentes terhességnél, nagyon ritka a komoly komplikáció. ill. ha jól tudom, csak ilyen esetben engedik az otthonszülést. Szóval aki ezt tervezi, nem hiszem, hogy felelõtlenül kockáztatná a babája életét, hanem "csak" szeretné megteremteni a számára és a baba számára megfelelõ, legoptimálisabb körülményeket. Az õ értékrendszere szerint. Kép
És mit szóltak a kolleganõid mikor megtudták, hogy lombikra jársz? Beszélgettetek róla? Mert ha jól emlékszem, neked voltak promlémáid, mert nem szeretted volna, ha megtudják, nem? Tényleg kíváncsi vagyok!Kép
Puszi és továbbra is szorítok értetek!
Solya
solya
 
 


Sasha,
Gratula a fiucskahoz!
Sac,
Ugy tekintem, hogy ezt a kerdest fel sem tetted! Kép En is masoktol koppintottam az abrakat. Van meg par, amit nem hasznaltam, majd azokat is felteszem. Mostanaban nem mentettem le ujakat.
Snoopy,
Egyenlore tenyleg nem olvasom meg a szopis-babas topicokat. A Friss kismamakat bongeszgetem neha, de oda meg tul "kicsik" vagyunk.
Karmen,
Mindenkeppen ajandek ez a kisbaba, barmikor is jon! Kép Az biztos, hogy karacsony kornyeken mar mi is nagyon-nagyon izgatottak leszunk.
Engem erdekelne a kutyus, nekem is van egy. Ha van kedved, rakd fel a kepet.
En nem lattam az Ablakot. Az otthonszulesnek is vannak elonyei, de en igazabol megis csak ott erzem magam biztonsagban, ahol szakemberek vesznek korul, akiket ismerek, megbizom bennuk, es akik mindenre felkeszultek. Persze ez nem garancia, hogy ilyen korulmenyek kozott semmi problema nem merul fel. Viszont a kisbabamat nagyon feltem, es maximalis segitseget akarok, ha baj van. Mekkora csalodas lehet, ha valaki otthon szul, gond van es korhazba kell mennie, ahol nem fogadjak kedvesen, mert nemileg vadoljak a tortentekert! De en nem itelek el senkit, mindenki maga donti el, mi a jo neki.
Lanyok,
Nagyon izgulok a hetfoi UH miatt! Egyebkent ugy erzem, hogy minden rendben lesz!
Puszi,
Bella
bella
 
 


Émi! Hurrá, akkor végre hamarosan nektek is elkezdik.

Már csak Adriennröl kellene hir.

Doris nemsokára hazajön vizsgálatokra. Más hireket nem tudok róla.

Na aki esetleg meg akarja nézni 2003.05.27 m2 kb. 20:40kor szokott kezdödni az Ablak. Megismétlik az adáskimaradás miatt.

Akkor nem szitom itt a kedélyeket, nekem sajna a legtöbb barátnöm aki mostanában szült problémamentes terhesség esetén is lett komplikáció. Sajna ez a korház max. 10 perc a nagyvárosokban a legtöbb otthon szülö nönél szerintem nem igaz. Kérdés. Tudja valaki hogy van-e inkubátor ott ha kell?
Én akkor is azt gondolom, ha minden körülmény meglenne otthon a baba biztonsága érdekében, természetesen én is szivesebben szülnék itt, mint kórházban. De szerintem ez nem igy van. A lombikkal meg nem kockáztatjuk a baba egészségét. De mindenki döntse el maga, mit miért vállal.

Bella! Minden rendben lesz, de megint csodálkozok valaki ilyen hamar kapott Uh idöpontot. Dorisnál is igy volt. SZegeden 2-3 héttel a teszt után van csak UH, sajna. Én is akkor hinném el igazán, ha már hallanám a szivhangját is.

Solya! Nem tudom, mert nem reagálok rá. Egyik kolleganöm odajött, hogy ne add fel, majd sikerül nektek is. Erre mondtam, nem vagyok megijedve, egyébként is nem akarunk egy ideig babát (most ugye elfogadtam szünet van, állást is keresgélek, tehát nem hazudtam).
A másik meg 2 napja jött azzal, hogy láttam-e a Sejtjeinket, mire én igen, mert ö közben rám gondolt, hogy én is ezeken megyek keresztül. Csak annyit mondtam, láttam mert nagyon szeretem a dokumentum filmeket, aznap én egy másik filmjét néztem az Almásinak. Ennyivel letudtuk. Nem tudom hányan tudják, viszont nagyon jólesik hogy senki sem emlegeti, nem jönnek oda azzal, hogy szegény (kivéve az 1et) meg na mikor lesz már, hogy álltok? Szóval hallgatunk róla, szerencsémre megértik hogy nem akarok róla beszélni.
A kinos az lenne ha a nagyszájú fiuk is megtudnák és ezzel piszkálnának.

Karmen
karmen
 


Sziasztok!

Otthonszülés: sajnos Ágiról az ismert tények nem mindig fedik a valóságot. Azaz nem mindig sikerül mindenki számára idõben a kórházba indulni.
Nincs náluk inkubátor. Leggyorsabban a Cerny mentõvel lehet hozzájutni, Budapesten és a 120km-es körön belül, ha nem kórházba megy az ember. Akkor viszont a baba kórházba kerül a mentõvel.
A kórház sem fenékig tejfel, ez igaz. Ha viszont nagy baj van, akkor csak a kórházban van lehetõség pl a császármetszésre ellenõrzött körülmények közül. Azt azért senkinek sem kívánom, hogy mondjuk a rohamkocsiban végezzenek rajta csaszit. (kihordott terhességgel várandós kismama a klinikai halál állapotában).
Teljesen jó dolog a természetesség, az otthonos környezet. Nekem is nagyon tetszene. De a biztonság mindennél fontosabb. Lehet, hogy a babám szemébe világítanak, az is, hogy nem fog szopizni az elsõ órában (eddig egyik sem akart, pedig tehették volna), de ha valami baj van, akkor is van esélye, hogy ÉLETBEN MARAD!
Ezt úgy mondom, hogy a második fiam a nappalink padlóján született, mert egyszerûen esélyünk sem volt a kórházba jutásra annyi idõ alatt. Hála az istennek jól vagyunk mindannyian és senkivel sem cserélnék. De legközelebb is úgy tervezem, hogy kórházba megyek, ha szülni akarok.
Bocs az OFF-ért. Emellett mindenki dönthet úgy, hogy otthon szül. Csak jó lenne, ha mindenki felelõsen átgondolná ezt a döntést még egyszer, az összes információ birtokában (amihez sajnos hozzá sem lehet jutni)

Snoopy
snoopy
 


Sziasztok!

Snoopy, jó, hogy írtál így én már csak támogatom a véleményedet. A média kénye-kedve szerint, válogatva adja tovább az információt. Rossz példe, egyik ismerõsünk

A "Sejtjeink"-et részben megint néztem, megint felkavart, de most máshogy, mint decemberben.Sírtam, mikor kidrült, hogy megvan a terhesség.

Az én munkehelyemen mindent tudnak, ez jó, mert nem kell szabit kivenni, ha orvoshoz megyek. Rossz, mert akkor is kérdezgetnek, mikor én nem akarok róla beszélni. Most megállapodtunk, hogy jövõ tavaszig nem beszélünk a témáról, majd megmondom, hány deka és hány centi (a baba).


Megyek dolgozni-azt is kell
Mindenkinek további drukk, +++++++++ hullámok
Puszi Kép
Sac
Névtelen
 


Bocs egyik mondat vége elmaradt (kihivtak és mikor visszajöttem, nem ott folytattam - így jár aki munka közben babanetezik) Egyik ismerõsünk otthon szült, (a legközelebbi kórház 12 km-re volt),szerencsére a szülés rendben zajlott, de a köldökzsínórt nem jól vágták el és hetekig gyulladt és váladékos volt a baba köldökcsonkja - megfogadta, hogy soha többet otthon.

puszi
Sac
Névtelen
 


Sziasztok, ne haragudjatok, hogy ismeretlenul irok, en nem tartozom ide. Eloszoris Bellanak gratulalok, a tobbieknek pedig mielobbi sikert kivanok!

Es amiert irnek OFF

Szoval, az otthon szules temajaban: szerintem a ketto kozotti megoldast kellene letrehozni, otthonhoz hasonlo korulmenyeket korhazi hatterrel. Nekem alkalmam volt kiprobalni, milyen is ez. En egy un. Birth Center-ben szultem volna, ahol szakkepzett szulesznok segedkeznek a baba vilagrajottekor, ujszulott ellatasara, ujraelesztesere alkalmas felszerelesuk, es minden egyeb szukseges eszkozuk van, es a korhaz ket percre talalhato, mindossze egy folyoso valasztja el a ket intezmenyt egymastol. De meg ilyen korulmenyek kozott is az en csoportombol (10-en voltunk) osszesen 3-an szultek ott, a tobbiek a korhazi reszlegben. (Persze vannak csoportok, ahol mindenki ott szul, es 24 oran belul, ha minden rendben hazamehet.)

En azt mondom, hogy a sajat tapasztalatom alapjan nem mernek otthon szulni. Igen a szules nem betegseg, es hal' Istennek az esetek nagyreszeben minden rendben van, de mi van ha nem?

Meg1x bocsi az Off-ert

Mindenkinek mielobbi babasodast (ikresedestKép) kivanva es a hatterbol szoritva

Maci
macimaci
 
 


Draga Karmen, en lombikbabat szultem otthon. Kép
Névtelen
 


Macimaci! Én is ezt irtam. Nekem is sokat számitana egy otthoni környezet, a hangulat, de csakis kórházi háttérrel. Igy én se vagoyk ellene.

Névtelen! Csodállak, mert biztosan azt gondoltam, hogy akinek nehezebben jött össze a baba, az minél kisebb kockázatot vállal, vagyis nem szoktam otthon szülés választani.

Snoopy! Köszi a választ, én is igy gondoltam.

Adrienn senkinek sem üzent?

Bella! Visszamész dolgozni és meddig?

Sac! Én most már nem nézem, 2x láttam, nem is birtam ki sirás nélkül. Föleg amikor a végén kiirták, hogy mégis lett baba Györgyiéknél is.

Hát ezek a megható, szép pillanatok.

Nem tudja valaki, nincs valami hely a neten magyarul ahol a lombik újdonságokról lehetne olvasni? Irtam már hogy azért
is akartam várni, mert reménykedek hogy addigra mire megint megyek, lesznek sokkal jobb körülmények, nagyobb esélyek.
Talán valami orvosi hetilapot nyomon követnem?

Karmen
karmen
 


Sasha! Már a férjemet is idehivtam, mert nem sikerül. Kiválasztom a képet, majd feltöltés, de semmi. Nem értem. ö sem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


A hiba nem nálatok van. Többeknek nem mûködik vmi miatt a profil. Kép
Solya
solya
 
 


Karmen!

Akkor írj a szerkesztõnek a Szerkesztõ topikba! Gabinak hívják! Õ fel tudja neked tölteni, vagy valami ötlete biztos lesz. Kép A kép formátuma? Gondolom Jpg, akkor viszont passz.
Otthonszülni én is csak õgy szültem vona, ha a kórház mellett lakomKép A születésházakat és a szülõotthonokat én támogatom, csak kár, hogy olyan kevés vanKép Nem is ismertem egyet sem csak az Ágiékét, de azt már rég bezárták.

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sasha! Természetesen jpg lett volna Kép

Bella! Nem irtad, visszamész dolgozni?

Puszi: Karmen
karmen
 


Málna
Én is a budapesti Kaáliba járok. Nagyon meg vagyok elégedve és bátran mondhatom, hogy jól választottál, mert igazán jó szakemberek és jóérzésû, segítõkész emberek kezében vagy. Nekünk most lesz a második próbálkozásunk. Az elsõ is sikeres volt, megtapadt egy baba, de 8,5 hetesen elvesztettük valószínûleg genetikai okok miatt. Mûszeresen kellett befejezni. Várnunk kellett 2 ciklust, most fogamzásgátlót szedek és következõ hónapban (június közepe) kezdõdik a stimuláció. Nagyon bízom a sikerben és abban, hogy ép, egészséges babát fogok kihordani. Te hol tartasz ?
Lujza
lujza
 
 


Lányok! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, örülök, hogy mindegyikötök azt mondta, hogy jó helyen vagyok!
Lujza! Nagyon drukkolok, hogy a következõ sikerüljön. Én olyan szempontból még nagyon az elején vagyok, hogy holnap lezs a nagy nap és holnap megyek elõször a Kaáliba konzultációra, kíváncsian várom, mi fog történni. Nálunk eddig Clostilbegytes stimuláció volt, mert a hormonrendszerem teljesen a feje tetejére állt. Sajnos Clostival nem sikerült a baba így nagyon félek attól, hogy a rettenetesen rossz progeszteron-szint és az össze-vissza 3-4 hónapos ciklusok mellett más baj is lehet.
Nekem eddig vérvételen kívül még semmilyen vizsgálatom nem volt, mivel a "sima" nõgyógyász biztos volt abban, hogy a hormonok okozzák a meddõséget. Megnyugtatat az a tudat, hogy most végre nekiugrunk a kivizsgálásnak és kiderül, mi a hiba oka.
Lányok! Gondoljatok rám holnap, az elsõ Kaális napon, szerdán majd jövök, hogy elmondjam mi történt.
Addig is mindegyikötöknek boldog, nyugodt reményekdõ nagyokat kíván: Málna
Névtelen
 


Málna! Ezen nagyon csodálkozom, hogy nem voltak vizsgálataid? Akkor hogy kerülhettél lombikra? Mert ha valaki egybül odajut (én is) annak feltételei vannak, vagy pedig elötte kellett 6 inszem. De akkor már ott elötte kellett csináljanak legalább HSG-t. SZerdán drukkolok.

Lujza! Akkor neked is hamarosan lehet drukkolni. Én csak azért vagyok itt, hogy értetek szoritsak Kép

Karmen
karmen
 


Hello Lanyok,
Meg volt az elso UH! 6,5mm petezsak, benne 2,5mm embrio! A konyvek ilyen idore (5 het) 2mm-t irnak, igy mi jok vagyunk! Kép Egyebkent jol erzem magam, kicsit feszul a mellem, neha sirdogalos hangulat fog el, mas tunet nincs. Megnyugtato volt latni a Manot, hogy minden rendben vele, de megmondom oszinten, hogy igazabol meg semmmit sem lehet latni, olyan picike. Egy het mulva megyek megint, akkor mar tobbet fog mutatni. Sajnos kepet sem kaptam, mert azzal a geppel nem tud csinalni Kép, igy legkozelebb attolja a mutobol a masikat es azzal mar sikerulni fog.
Karmen,
En nem dolgozom most, tavaly hagytam ott a munkahelyemet, hogy kis idore megszabaduljak a stressztol es nyugodtan tudjak a babara koncentralni. Az elozo orvosomnak ugyanis az volt a rogeszmeje, hogy en vagyok az oka a sikertelensegnek, mert tulerzekeny vagyok es nagyon akarom. Most legszivesebben felkeresnem es az orra ala dorgolnem a valosagot. Szoval egyenlore nem is fogok dolgozni.
Ami az UH-t illeti, tulajdonkeppen csak azert jo korabban menni, mert kiderul, ha valami gond van a beagyazodassal, vagy mehenkivuli stb. Igy az ember kicsit megnyugodhat, de tul sokat nem lat. Kép
Lujza,
Nagyon sajnalom, ami veletek tortent! Drukkolok, hogy most minden rendben menjen! En is izgulok meg nagyon, szeretnek mar az elso harom honapon tul lenni.
Malna,
Neked is megy a drukk! Kép
Puszi mindenkinek,
Bella
bella
 
 


Bella
Hûûûûû, de jó érzés lehet !!!Szívpulzálást már lehetett látni?Mikor mész legközelebb? Vigyázz magatokra!
Málna
Akkor elõtted még elég sok vizsgálat áll. Majd számolj be mindenrõl!!!
Lujza
lujza
 
 


BellaKép
Gratula a kis 2,5 milishezKép 2 hét és már többet fogtok látni belõle.
Csak csendben jegyzem meg minden rosszindulat nélkül, hogy a gyerek nem olvasta a könyvetKép Az enyém sem olvasta még azt a könyvet amelyikben le van írva, hogy 2 hónapos kortól átalusszák az éjszakát... még mindig 3-4x ébred éjjelenteKép Sõt azt sem tudja hány kg-nak kell lennieKép
Ezzel csak annyit szerettem volna elérni, hogy felhívjam a figyelmed arra, hogy az a kicsi kis lény aki benned növöget a saját tempója szerint teszi ezt. Ha kicsit nagyobb, netán késõbb kisebb lesz, mint amit a könyvben olvastál ne aggógy, hiszen ha jól érzi magát akkor õ csak ilyen kicsi/nagy baba. Hiszen köztünk is vannak 45 kg-osak és 100 kg-osak is. Ha meg majd megszületik... na az már egy másik történet leszKépKépKép De jó leszKép
Gratula mégeccer!KépKép (hogy fogják hívni???)

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Lujza,
Nem, meg nem lehetett latni pulzalast, talan legkozelebb. Hetfon megyek ujra, mar nagyon varom!
Sasha,
Tudom, igazad van! Kép Dehat ilyen gyarlo vagyok, sokat olvasgatok es az ember akaratlanul is hasonlitgatja a sajatjat, hogy hogyan halad az atlaghoz kepest. Szerintem mas is csinal ilyet. Ez meg nem jelenti azt, hogy ha eltero eredmenyeink vannak, akkor az barmiben is befolyasolna. A dokim velemenyere hallgatok, az a mervado.
A nevvel kapcsolatban meg nem dontottunk. Azt hiszem, megvarjuk, hogy kideruljon kislany vagy kisfiu, es akkor egyszerubb lesz. Regebben sokat bujtam a keresztneves konyveket, de mostanaban nem vettem elo. Persze van mar egy-ket tipp, de meg nem vegleges. Egyenlore Manonak, Picikenek, Mininek hivjuk.
Lanyok,
Kezdenek jelentkezni a tunetek. Delelott volt egy kis emelyges, es eleg sokat sirdogalok. Tegnap este egy meghato torteneten kb. egy oran keresztul bogtem, alig tudtam abbahagyni es elaludni.
Puszi mindenkinek,
Akinek idoszeru, megy a drukk!
Bella
bella
 
 


Bella!Kép

Én is csináltam ilyet, csak én a netet bújtam, minden létezõ várandós oldalon megfordultamKép Feliratkoztam egy körlevélre amit minden héten küldtek és le volt benne írva, hogy most hány cm, hány kg, milyen új "dolog van rajta" milyen új dolgokat érzékel... A végén az UH meg fél kilógrammot tévedett. Annyival nagyobb súlyú babát jósolt. Nem mindegy, hogy 4 kg vagy 3,5 kg... Szóval ilyen eltérések is lehetnek, hiába jó orvos, ha a szeme már nem a régi, vagy épp a gép számol valótlant.Kép Na mostmár tényleg abbahagyom, mert a többiek leszedik a fejemetKép Elnézést kérek.

pusz
sasha

Kép
sasha
 
 


Lányok! Tegnap voltunk elõször és mindenben igazatok van: mindenki nagyon kedves és egyszerûen profik! Meg is van a diagnózis: PCO-szindrómám van! Ti mit tudtok errõl a dologról, mert én még soha nem olvastam errrõl sehol?
A doki csinált ultrahangot és vérvételt és hétfõn lesz az átjárhatósági. Kapok gyógyit, hogy legyen menses, akkor a 3. napon vérvétel és azonnal - 3 hét múlva - inszemmel kezdünk! Azt hiszem, ez a PCO-s hír nem valami jó hír,de ezt a helyzetet kell elfogadni? Ti mit tudtok, milyen az inszem sikere?
Nagyon szépen köszönöm Nektek a bíztató sorokat, az infókat, sokat segítettetek nekem és semmi nem ért tegnap váratlanul!!!
Mindenkinek drukkolok és remélem hamarosan együtt Kaális babák topicját alakítunk!!
Karmen! Valmit félreérthettél, még nem került szóba a lombik, a korábbi dokim mondta csak, hogy annak a legjobbak az eredményei és szerinte azzal mindenkinek sikerül elõbb vagy utóbb! Nekem is végig kell csinálni az inszemeket, feltéve ha a hétfõi átjárhatóságinek jó az eredménye...
Pussz mindenkinek: Málna
Névtelen
 


Sziasztok Lányok!
Adrienn vagyok és végre sikerült regisztráltatnom magam. Egy kicsit hosszadalmas volt, mert a nevem magyar formái már foglaltak voltak.
Itt vagyok, köszönöm az érdeklõdést. Sajnos rossz hírekkel szolgálhatok. Máj 15-én voltam vérvételen, és egyértelmûen kiderült, hogy ez sem sikerült. Jobban elkeseredtem, mint az elõzõeknél, mert most úgy indultam neki a dolgoknak, hogy ugye tidtam, hogy endometriózisom volt, és az lehetett az oka, hogy eddig nem lettem terhes. Most nem tudom, mi az oka, hogy ez sem sikerült. Nagyon bíztam benne. Márcsak azért is, mert ugye ez a betegség visszajöhet, és akkor megint jöhet a mûtét. Vagyis ahogy gondolkoztam ezen, lehet, hogy a köv lombik elõtt megint meg kell csinálni azt a mûtétet, és akkor januárig kell várnunk, mert 1 éven belül nem lehet ismételni. Legalábbis a doki, aki mûtött azt mondta. Vagy lehet, hogy mivel visszajöhet ez a dolog, a Kaáliban azt mondják, hogy hamarabb lehet elkezdeni a következõt. Az lesz a negyedik. Viszont, ha az sem jön össze, akkor az ötödik elõtt valószínû, hogy mindenképpen kell a mûtét. Szóval ezen jár most az eszem, meg azon, hogy spontán összejöhet. úgyhogy egyenlõre most azon vagyunk. Pénteken megyünk a Kaáliba megbeszélésre, akkor már többet fogok tudni. Addig is elfoglalom magam, van mit csinálni, mivel mi is a lakásproblémánkat igyekszünk megoldani, ugyanis építkezünk. A férjem azzal vigasztal, hogy a gyerek tudja, hogy nincs még meg a gyerekszobája, így még egy kicsit várat magára. Remélem, pénteken jó hírekkel jövök el az orvostól.
Málna - ki lett az orvosod? Én is jó véleménnyel vagyok a Kaáliról, jól választottál, sõt én mindenkinek elsõre õket ajánlom, hogy megkíméljem õket a fölösleges torturáktól. Nekem kb 3 évembe telt, mire eltaláltam hozzájuk, addig mindenféle negatív tapasztalatot szereztem különbözõ dokiknál, akik különbözõ dolgokat állapítottak meg csak ránézésre, mélyebb vizsgálatot egyik sem csinált.
Karmen - köszönöm, hogy ilyen sokszor gondoltál rám, ígérem nem tünök el ilyen sokáig
Bella - nagyon örülök, hogy sikerült Neked.
SziasztokKép

Adrienn
audrey
 
 


Sziasztok!
Émi
Jó költözést, Új környezet, új élmények - tuti sikerül a júniusi "action" Kép
Karmen
találtam egy címet, ahol sok minden van a lombikról, csak nem volt idõm átböngészni, angol, www.pregnancymd.org
Málna
PCO=polycystas ovarium (sok cisztás petefészek) ,hormonzavart, menstruációs zavart stb. okoz, többet megtudhatsz a
www.babapont.hu/babavar/fert/pco.html címen (a babapont.hu magazinjában)
Adrienn
Sajnálom, hogy nem sikerült. Ilyenkor csak a remény, hogy a következõ sikerül, enyhíti a fájdalmat. Talán igaz, hogy ha kész lesz a házatok, akkor nyugodtan, feltöltõdve vágtok bele a köv. próbálkozásnak és hipp-hopp sikerül.
Lujza
Nagyon drukkolok, hogy minden jól sikerüljön júniusban. Kép Nekem két vetélésem, volt, az elsõ pszichésen viselt meg, a második fizikailag tett padlóra. Most már jól vagyok, nálam immunológiai okra gyanakszanak, ha minden jól megy, augusztusabn stimulálás. Mi is a budapesti Kaáliba járunk.
Bella
Csak így tovább, ami az émelygést illeti, lehet még rosszabb is (kedves vagyok, mi?). Feltétlenül írd meg, ha már látszik, ahogy a pici szive pulzál. Remélem maradsz itt dumcsizni és beszámolsz a babafejlõdésérõl, és a Te élményeidrõl, majd adjuk az "okosabbnál okosabb" tanácsokat.

Tudjátok mirõl olvastam? A petesejt adományozásról, a Kismama júniusi számában, a cikk szerint elméletileg mûködik a dolog.

Sok Kép mindenkinek
Sac
Névtelen
 


Bella! Gratulálok, hamarosan a szivét is látod már verni, szerintem én is bögnék eleinte.

Andrienn! Sajnálom nagyon. Én is ezt éltem át, mert nekem is van endo, de em azon múlik, a megtapadást nem akadályozza meg, csak a megtermékenyülést. Bennem is van félsz, mert a 4.lesz a jövetkezö nekem is. Sokszor eszembe jut, már annyira kevés a 2 esély, nemigen bizakodok. Nekem az endo után szuri volt, akkor nem várták meg a menszit, hanem az utolsó szuri után kezdték a stimulálást. Endo akkor is volt, most is van, a lényeg ne nöjjön. Ha fog (nyáron megyek a Kaáliba UH) akkor se kell egyböl mütét, hanem a GnRh-t kell 3 hónapig megismételni. Az endo miatt ne aggódj, a baba a nyugalmat szereti. Én endo miatt nem izgulok, jobban félek a 2 lehetöség kevés.

Sac, köszi a cimet, kissé tudok angolul, de majd megpróbálok vele megbirkózni.

Karmen
karmen
 


KArmen!
Köszi a biztatást. Majd pénteken megírom, mit beszéltünk a dokival. Nekem amúgy azt mondták, hogy a beágyazódást akadályozza. Na mindegy! Bizakodom!

Adrienn
audrey
 
 


Adrienn! Én megbizok a dokimban, nem riadnék vissza a lapartól ha javasolná. De nekem ugy mondta, hogy a petesejt fala vastagabb az endosoknál, igy vagy nem tud a spermium belemenni, vagy amikor már sok sejtes, nem tudja a falát átszakitani az emrió, és nem tud megtapadni ezért. (olyasmit mondott, hogy kifolyik ebböl a hártyából amiben volt, miután már sokat osztódott). Nekem mérték is a vastagságát, 2. alkalommal 2 embrión is kellett AH csinálni, legutóbb nem volt ilyen gond, akkor a sokadik alkalom miatt csinálták csak meg.
Nagyon kiváncsi vagyok mit mondanak majd neked!

Karmen
karmen
 


gyorsan küldtem el.

Szóval a beágyazosát is megneheziti, de ezért mert nem tudja hártyából kifolyni.

Karmen
karmen
 


Én is megbízom a dokimban természetesen, nagyon bírom, jó fej, kedves, meg minden. Nem félek a lapartól, mindennek állok elébe, amit a doki javasol. Csak az idõtõl félek, ami múlik felettem. De türelmes leszek/vagyok persze. A dokimmal majd holnap megbeszéljük, hogy mi legyen.
Holnap jelentkezem, hogy mi a helyzet.

Adrienn
audrey
 
 


Sziasztok!
Voltam a dokimnál, júl végén kell mennem, akkor megbeszéljük, a továbbiakat, gyógyszer, szuri stb. Kb. szeptemberben lesz a következõ lombik. Azt mondta, egyenlõre ne aggódjak az endo miatt. Azt nem tudja, mi lehetett az oka, hogy nem maradt most meg. Minden jó volt, azt mondta - 13-as nyálkahártya, szép embriók, minden idõben történt. Most nem kell szednem semmit. Mondtam neki, ennyi idõ alatt még talán most már magamtól is teherbe esek. Meglátjuk. Most elküldött ilyen terheléses vércukorszint vizsgálatra, hogy addig is ne unatkozzak.
Hát ennyi történt.

Adrienn

(Egy kicsit úgy látom le vagytok lassulva. Biztos a melegtõlKép)
audrey
 
 


Adrienn! Sajna ez a legrosszabb hogy nem tudjuk a kudarc okat. Nekem is minden jó volt, söt volt olyan, hogy az embrió 3,5-4 pontos volt (a 4 szinte csoda). Mégsem. Szóval kár ezen gondolkodni, dokik is mondják ha minden ok, akkor is kb. 30% az esély.
Mi ma beszéltük a férjemmel, hogy elinditjuk az örökbe fogadást, igy ha sikerül jövöre, ha nem addig is telik az idö. jövö jun. kiderül a lombik eredménye. Én több százezret nem tuduk már kifizetni, amugy is lehet hogy csak 1-2 gyerek lesz, ami nagy öröm, de akkor is elfér még ide kistesó! Szóval lesz ami lesz, jelentkezünk. Ha meg mégis sokan lesznek az ikrek, gondolom örülnek ha van aki visszalép a sorból.
Még nem tudom hol kell jelentkezni, mennyibe kerül az is, jó lenne róla info, ha tudna valaki mesélni, de én most igy nyugodtabb lettem, mert ahogy telik az idö félek hogy csak 2 lehetöség. Gondolom te is igy vagy vele.

Nekem fel se merült a cukorvizsgálat.
Nyáron lesz UH, hogy áll az endo, tudod irtam lehet hogy lapar kell, lehet hogy csak szuri.Remélem egyik sem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Hello Lanyok,
Elszallt, amit az elobb irtam Kép
Petezsak 17x12mm, embrio 5mm es luktet! Kép
Mar latszik egy kis szikholyag, amibol taplalkozik es a Manocska is jol lathato.
Karmen,
Igazi pulzalast meg nem lehet latni (en nem lattam), talan majd a jovo heten. A doki azt mondta, hogy jo gyerek ez, rendesen fejlodik!
Sajnos hamarosan kidobnak bennunket a Kaalibol Kép, igy orvost kell keresnem es a szokasos dolgok. Ha levizsgazom, lesz idom mindenre.
Adrienn,
Sajnalom! Sok erot kivanok neked, es kitartast, mert sikerulni fog!
Sac,
Szivesen maradok es hallgatom a tanacsokat!
Borzaszto hanyingerem van minden delelott es delutan is emelygek. Etvagyam sem tul jo, de ez csak egy atmeneti allapot.
Puszi es mega drukk mindenkinek,
Bella
bella
 
 


Bella
Szívbõl gratulálok a Manócskához KépKépKép
Lujza
lujza
 
 


Bella! Ez nagyon jó!! Azt én is sajnálom hogy a Kaáliba nem lehet tovább járni ill. a doki magánban nem praktizálhat, mert eddig soha ilyen jó dokival nem találkoztam!!

Karmen
karmen
 


Sziasztok!
Bella, gratula a picurhoz, csak így tovább!
Karmen, majd írnál nekem az örökbe fogadás menetérõl, nem magamnak kell, egyelõre mi még nem gondolkodunk ezen, viszont érdekel a téma! Biztos sokan mondták már, de ha örökbe fogadtok jönni fog a baba is a pocakodba. Két történtet is hallottam már, akik sikertelenül próbálkoztak hosszú éveken át, amikor örökbe fogadtak, spontán terhes lett mindkét hölgy.
Június 16-án megyek uh-ra, 23-a körül kezdõdik a stimulációm! Már nagyon várom!
Bella, úgy szertném, ha nekünk is így menne minden, mint nektek!
Adrienn, ne szomorkodj, tudod, lesz ez még így se! Biztos találnak a te problémára is megoldást.
Mindenkinek nagyon drukkolok!
Lányok még mindig nem tudtunk beköltözni, talán pénteken, már úgy szeretnénk ott lakni!
Adrienn nem irigyellek benneteet a ház építés miatt sem, mi csak egy zerkezet kész lakást fejeztünk be, de a vége már nagyon fárasztó volt, teljesen ki vagyok. Most két-három hét feltöltõdés, aztán lombik!!!!!!
Sac, micsoda infókat találtál ügyes vagy, és köszi a bíztatást!
Mindnekinek szép napot, legyetek szépek és vidámak!
Émi
Émi
 
 


Sziasztok!

Van egy topik amit néha szoktam olvasgatni, és olyan megható, hogy emberek így tudjanak szeretniKép
Gyermekek/Örökbefogadók topikja címen fut. Felülrõl a 14. sor. Nagyon bíztató amiket ott írnak. Egyébként egy élõ topik.

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Émi! Gyorsan eljön az idö neked is.
Igen hallottam ilyen esetet, de mi azért kerültünk egyböl lombikra, mert spontán nincs esély, igy ebben a csodában én nem igazán hiszek. Persze tényleg csoda lenne, és nagy öröm is. Amikor mi a lakást csináltuk megfogadtam soha többet újat. Rengeteg gond volt a mesterekkel, vagyis azóta is van gond, most anyuéknál, nem találni megbizhatót. Tanulság ha mellettül állunk akkor tudnak jól dolgozni, de kinek van annyi szabija?

Sasha! Nem vettem még észre, nagyon érdekel, köszi. Amúgy nem találom. Még megnézem hátha nem az anyaság alatt van.

Karmen
karmen
 


Sziasztok!
Tegnap voltunk vérvételen (immunológia ügyben), kb tiz kémcsõ vért vettek le, nem letem rosszul. Kicsit elkeseredtem, mert nem 3 hét, hanem 6 hét múlva lesz csak eredmény. Ez azt jelenti, hogy ha a nyaralás elõtt meg lesz az eredmény akkor szept. stimulálás. Érdekes, csak kicsit pityeregtem emiatt (aranyosak voltak az asszisztensnõk, vigasztalatak, hogy ami rajtuk múlik, azt gyorsan csinálják, csak több laborba és több orvosnak el kell küldeni majd az erdményeket véleményezésre), vagy kezdem megszokni a negatív esemény sorozatot, vagy már elfáradtam és nem érdekel mikor mi történik.
A kedvem jó Kép , hétvégén lagziban voltunk, utoljára a saját esküvõnkön mulattunk ilyen jót, hajnali 3-ig táncoltunk.
Bella ! Kép
Annyira örülök Kép , hogy szépen fejlõdik a manócska.
A hányinger tényleg átmeneti állapot, eltarthat 3 hónapig is.Annak idején én csak banánt és háztartási kekszet tudtam enni hónapokig, fogytam is az elsõ 3 hónapban.Néha még B6 vitamin szurit is kellet kapnom. A hányigeremet a hideg tej, a ropi és a savanyú töltetlen cukorka enyhítette. Mára ennyi jó tanács. Vigyázz magatokra! A vizsgákra nagy kalappal. Jövõ héten nekem is lesz egy vizsgám, alig tanultam Kép .
Émi!
Elõre drukk a hónap végére.
A mesterekkel mindig sok gond van. Mi új társasházban vettünk két éve lakást, de így sok veszekedésbe és utánajárásba került, mire lakhatóvá vált a lakás. De jó sajátban lenni.
Sasha!
Még én se vettem észre ezt a topicot, majd megnézem.
Snoopy!
Nem felejtettelek el, majd megy az e-mail (ma-holnap)


Mindenkinek szép napot és jó munkát
Kép

Sok puszi
Sac
sackamac
 
 


Két jó hír:
Sikerült regisztrálni magam többszöri próbálkozás után.
Karnmen, a Gyermek téma alatt van az örekbefogadás topic.

Pusz Sac
Kép
sackamac
 
 


Karmen!

Igen Sac jól irja a Gyermekek téma alatt van, de ezt irtam isKép Gyermekek/Örökbefogadók topikja és a GYermekek témában az topikok között felülrõl a 14.Kép
Örülök, hogy érdekel és nem vetted sértésnek, hogy megemlítettem, hogy létezik ilyen topik.Kép

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!
Köszönöm az együtt érzést a költözéssel kapcsolatban, sajnos pechszériában vagyunk: férjemnek megszünt a cége, nincs munkája hétfõtõl: céges autó, céges telefon, munka, fizetés megszûnt!
A kolleganõim mind azt modták, hogy most fog összejönni a baba, amikor a körülmények nem a legjobbak, úgy legyen!
Sac, mi is lagziba voltunk a étvégén hajnali hatig tartott a buli! Jó volt egy kicsit kiszakadni a napi robotból! Mi is a asaját lagzinkon voltunk utoljára 99-ben!
Puszi mindenkinek: Émi
Émi
 
 


Sac! Nekünk is 6 hetet kellett várni az eredményre, nekem még 2 hétre rá vissza kellett mennem, akkor lett teljes. Amugy eleve 2 hónap volt mire bejutottunk a vérvételre.

Sasha! Köszi, dehogy haragszok érte. Pont ez a bajom, nemigen van infom, mi a menete, stb. Remélem lesz saját, de lehet hogy akkor is kell kistestvér.

Émi! Nekünk tavaly ugyanez volt amikor indult a lombik, de szerencsére végül lett állása 1 hónap múlva. Én nagyon ideges voltam, mert féltem a köv. lombikra nem futja. Nektek is meg fog oldódni!!

Na megyek is gyorsan a gyerektémához. Kép
Karmen
karmen
 


Off, bocs mindenkitõl:
Sac, küldtem e-mailt a profilodban szereplõ e-mail címre!

Örömy Orsi
Névtelen
 


Hello Lanyok,
Lujza,
Koszonom! Remelem, hamarosan en is gratulalhatok neked!
Emi,
Biztosan nektek is jol fog menni minden! Remenykedni kell, es legy optimista! A tobbi mar nem toled fugg, szerencse kell hozza.
Sajnalom a paroddal tortenteket, hamarosan lesz uj munkahelye, es megoldodik minden!
Sac,
A savanyu cukorkat meg nem probaltam. Teljesen valtozo az etvagyam, neha semmit sem birok enni, neha meg barmit. Foleg a gyumolcsoket kivanom most, eper, barack, szolo. Neha nagyon nehez, este mar elore felek, hogy hogyan ebredek. Sokszor arra kelek, hogy maris hanyingerem van, sokszor csak fel oran belul jelentkezik. Olyan nincs, hogy egy nap kimaradna! Kép Tegnap mar hanytam is. De az vigasztal, hogy ez mind jot jelent a baba szempontjabol.
Drukkolok a vizsga miatt! Nekem meg harom van, de nagyon nehez koncentralni.
Karmen,
Azert tortennek csodak! Hinni kell bennuk!
Nagyon szep dolog az orokbefogadas! Annyira sajnalom azokat a gyerekeket, akik szuloi szeretet nelkul, gyermekotthonokban nonek fel. A multkor is egy ilyen kisfiu miatt bogtem orakig. Szerencses lenne, akit te befogadnal!
Lanyok,
Tovabbra is mega drukk mindenkinek!
Puszi,
Bella
bella
 
 


Bella! Én hiszem, hogy teljesen tudnám ugy tekinteni, mint egy sajátot. Szerintem akiben kétely merül fel, az ne vágjon bele. Mert nagy felelöség. Amugy ha lesz saját akkor is érdekel ez, mert mindig nagy családra vágytam. Tehát nincs mit megbánni a gyerek mindig öröm.

Sasha! Megtaláltam a topikot Kép

Karmen
karmen
 


Az örökbefogadásról hasonlóan gondolkodom, saját mellé is fogadnék szivesen.

Émi Ne izgulj, minden rendbe jön.

Bella Igazad van, a hányás, hányinger tényleg jó, mert azt jelenti a baba jól van. Ne izgulj a vizsgák tuti jól sikerülnek, hisz ketten készültök és ketten gyõzitek meg a vizsgáztatót, hogy tudjátok az anyagot Kép

Bárcsak már hánynék, ne legyek türelmetlen, eljön az az idõ is - mindig bíztat a párom.

Sook puszi
Sac

Talán sikerül beszúrnom valami szépet, hanem sorry.

Kép
sackamac
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?