Új privát üzeneted érkezett!

(ma enyhe melegfront, holnap hidegfront... de a frontok eddig is jöttek-mentek ami meg ma volt olyan nálunk még soha a büdösben nem volt... )

Ja... viszont Lilla ma új játékot talált ki... feláll a karám mellé és két kézzel rázza... ráraktam ugyanis valami babajátékot amiről lelóg két zsinór rajtuk 1-1 csengővel... próbálgatja az erejét... és rohadtul élvezi, hogy majdnem összedől a karám és közben zörögnek a csörgők...

Egyébként tök gáz a karám... amióta felállítottuk Lilla nem akar mászni inkább a tövében ücsörög és néha belekapaszkodik... asszem tényleg a nappali bababiztossá tétele a megoldás... pedig ma már a fél nappalit leválasztottam neki, hogy legyen egy kis tere...
Vendég
 


Hihi csakegy ezt jól megkaptátok! :lol: Az a Lilla hercegnő szólít is tetszett! :lol: :lol:

engem is szólított elébb johanna hercegnő, konkrétan üvöltött. kiszívtam az orrát, cseppentettem neki nasivint hogy szeleljen éjszaka, megittatam és kapott a fogára is zselét. ennél többet nme tudok tenni,meg volt puszi és cumi és simi is. most alszik. kiváncsi vagyok meddig.

nálunk amúgy jön két rágófog felül.az csinálhat mondjuk ennyire durvát.

ja csakegy én nem is kísérleteztem mással. nálunk az a karám, hogy becsukom a nappaliajtót. :lol: járóka hagyományos arra az esetre, ha postás jön, vagy kifut a kaja, szóval ha hirtelen kell biztos helyre tenni. de ha a nappaliban vasalok vagy ablakot pucolok, akkor is elvan benne, és zsépen játzsik benne. de többnyire a nappali szőnyege az élettere. de ne hidd hogy elég. mindig ki akar szökni, és kifelé vágyik, lesi mikor nyílik az ajtó. úgyhogy kb. a lakás bababiztossá tétetlét tudom ajánlani. ha már nagyon kivan, kinyitom a nappaliajtót, WC ajtó becsuk, fürdőszobaajtó becsuk, konyha becsuk (mert feleszegeti a földröl a morzsákat meg lehulott kajadarabokat. ja igen, nem vagyok képes napi 5X felsöpörni felporzsívózni és felmosni, ahányszor Johanna eszik, most lebuktam, morzsa van a földön...) aztán hadd menjen...

Kép

Kép
rejo
 
 


rejo: a mi lakásunkban állandósult disznóól van, még én se másznék a földön nemhogy egy gyerek:))))) (ld. még meg kéne csinálnunk a mókusketrec alját mert szemetelnek és én sem porszívózok utánuk 5 prcenként, a szőnyegünket lenyúlták a szüleim a helyette beígért szőneggel meg várunk amíg kész nem lesz a dobogó mert akkor méretre veszünk egyet, a konyhán nincs ajtó - a szekrényeken sincs, szóval életveszélyes terep - oda rács megy majd, a nappalinknak sincs ajtaja mert kibontottuk a falat stb. stb :) Úgyhogy a karám a tökéletes megoldás - egy egész gyerekszobányi teret lekerítettem vele... csak Lilla nem akar benne mozogni... gondolom mert így elzártam az olyan tiltott gyümölcsöktől mint a számítógép, a kábelek, a hosszabbító, na meg a lakásban található papírok...
Vendég
 

 
 

Joannának meg kitartást :) Aztán majd csak túllesztek rajta :)))

(azért még mindig le vagyok döbbenve azon, hogy milyen korán elkezdett beszélni... Lilla még nem igazán dolgozik az ügyön... nagyon nem ...)
Vendég
 


Rejó!
Erről az jut eszembe, hogy Vili kedvenc felfedezetlen helye a vécé, illetve mellette a kefe. Ezért az ajtaját mindig csukni kell. Mert különben trappol (azaz hogy mászik) a keféhez. MINDEN KISMAMÁNAK FŐ SZABÁLY: ha nem látod a gyereket, és nagy a csönd, akkor rohanj, mert nagy a gáz!!!
Múltkor a tuti biztos helyen - apai felügyeletre - hagyott gyerek halotti csedben, míg én megpróbálok valami elmaradt dolgot gyorsan megcsinálni. Aztán, mivel már vagy 2 perce csak a csendet hallom, semmi beazonosítható nesz, kirobogok a szobából, és hol találom? A vécé mellett rágja a kefe végét - no nem a szúrósat - csak remélem, hogy azt nem próbálta ki (nagyon naiv vagyok?)... "Valaki" nyitva hagyta az ajtót... Apa meg a gépe előtt...

Jól megmostam a kezét, a száját (belül is) - még nem betegedett meg, csak az apja (lázas és köhög) - meg is érdemelte! :evil:

Kép
vöcsök
 
 


vöcsök: hihihihhiiiii
pasik és a számítógép :D

fejtem ha már fent vagyok, zsuzsi meg alszik legrosszabb esetben is 4ig...hát, két ciciből 20 milli. :? nem sok.....mondjuk ez az aevntes mellszívó meg sem közelíti zsuzsi szívóerejét. :)
de azt hiszem jogos a tápi adag növelése.

rejo, te hogy vagy?? remélem beveted még a jó illatú tusfürdőket és a körömlakkozást!!!!!! mi jövő héten megyünk gyulára, ott leszünk 2 hétig. (ugye nem gáz 2 hónapos gyerekkel 3,5 órát autózni....gyerekülésben) és otthon megyek fodrász és kozmetikus barátnőimhez :) meg lófrálunk majd nagyokat. de jó lesz. férjem meg kialussza magát itthon :) de a hétvégen velünk lesz.
csőőőőőő

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


jajj de gáz... fogkefének "kicsit" nagy :))))))))

Én azon filóztam, hogy olyan kefetartót veszek ami valamilyen csellel lezárható... vagy valami magas dobozszerűbe rakom vagy a WC mellett egy ráccsal megállítom... Mondjuk nekünk az egész WC-t át kéne építenünk mert most minden szó áthallatszik onnan a szomszédba... (az egyeten vékony fal a lakásban...)
Vendég
 


dimet: Lilla 2,5 hónaposan kategóriákkal jobban bírta az utazást mint 5 hónaposan... tök jó, hogy kimozdultok:) Majd mesélj :)
Vendég
 


Csakegy!

Nem kell dumálni a wc-n! :lol:
Szerintem fali tartót szerezz a wc kefének és rakd fel 1 m magasságba, jó ronda lesz, de legalább nem éri el a gyerek!
Ja és a mókusketrecre is találj ki egy zárat, mert 1 évesen elég, ha egyszer látja, h. hogy nyitod ki, onnan már ő is simán ki tudja engedni a mókusokat!!!!!!! Onnantól együtt fogják rágni a vezetékeket! :lol:

Vöcsök!

De jó, h. nekünk külön wc-nk van, és annak mindig zárva van az ajtaja! :lol:

Mélyen egyetértek, h. rohanni kell, ha csend van!
Nálunk van egy nagy papírdoboz, ami tele van az egyetemi jegyzeteimmel. Már rég le kellett volna cipelni a tárolóba, de eddig torlaszként funkcionált, h. Gergő ne férjen hozzá a kanárihoz.
Tegnap éppen az ebédet melegítettem, amikor feltűnt, h. gyanúsan nagy a csend. Rohantam is ezerrel befelé, hát mit látok? A Gyöngyöm áll boldogan a doboz tetején és piszkálja a kalitkát! Megtanult felmászni!
Ráadásul, amikor meglátott elindult felém. Csak éppen a vak ló hozzá képest árokugró bajnok, mert a gyerek nem néz a lába elé, csak jön! A doboz meg 35 centi magas.
De szerencsére megállt, amikor rászóltam, pedig rendesen összetörhette volna a fejét, ha nem vagyok ott! :shock:
Úgyhogy doboznak mennie kell, nekem meg ki kell találnom vmit a kanári elkerítésére. :?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Vöcsök!
Látom, nálatok sem bombabiztos apára bízni a gyereket :lol:
Én is néha megkérem őt, mikor dolgozom, hogy vigyázzon rá, de öt perc múlva apa a gép előtt ücsörög, a gyerek meg ordít :lol:
És apa alíg várja, hogy visszapasszolja nekem a gyermeket :lol:

Most pár napja nálunk is ordítás megy, 3 óránként etetem, de már másfél órával kaja után éhes, utána elkezd ordítani következő etetésig.Már 120 millivel több tápit adok neki naponta, de többet nem merek, mert így is többet kap, mint a napi adagja lenne, és a doki azt mondta nem szabad túletetnem.
Most mi a fenét csináljak????????????????????????????
ezoterike
 
 


Ezo!
Mennyi idős is? És mennyi az a túletetés? (Én inkább etetném, a mi dokinénink azt mondta, hogy ebben a korban még nem számít a testsúly. (Majd meglátod, hogy mennyire lelassul a gyarapodás, amikor elkezd mászni, menni, mozogni...)
Vöcsök

Rambóka!
Van egy külön vécé is, arról még nem tud. Egyelőre...

Egyébként rájött, hogy a kisautók gurulnak, és guringálja őket, olyan édes :):):)

Nálunk a nagykorúak szavazásával eldőlt, hogy bababiztos nappali és gyerekszoba lesz, vécé, fürdőszoba, dolgozó bezárva (becsukva), és a nappaliba egy kiságy/járóka szükség esetére.

Ja: 6 foga van: 3 alul, 3 felül.

Csakegy!
Nálunk is felborul a nap, amikor szombaton 9-től 18-ig suliban vagyok, amikor hazaérek, még szopni sem hajlandó sokszor... Szerintem kicsit sok neki, hogy egész nap nem lát, de már tudja, hogy nem vesztem el. És nekem is nagyon jó kikapcsolódni a gyereknevelésből. Meg apa is átéli, hogy milyen nekem hétközben.

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Rambóka: hűha... ez azért durva...

SKACOK::: BABAKOCSIKÉRDÉS:

Mostanában ugyebár babakocsira vadásztam ezerrel (sokadik kocsinak a közös tárolóba) és 3 kocsi maradt fenn a rostán. Nekem mind a 3 bejön, de valószínűleg az esernyőkocsi lesz az amit nem fogok megvenni... és egyik a 2 lapracsukható közül.

A kérdésem az lenne, hogy kell-e valakinek olcsó kocsi - mert akkor vagy megveszem azt is és majd eljön érte vagy lefoglalom, nehogy elvigye más (ezeket a kocsikat nem hirdették neten, csak én feladtam hirdetést és arra olvanok is jelentkeztek akik egyébként nem hirdettek volna.)

Szóval a kocsik. Én az első 2 között vacilálok még így még nem tudom melyik maradn szabad. (azért írom ezt le mert mosanában jöttem rá, hogy olcsón még nem nagyon lepukkant kocsit nagyon nehéz találni)... aki most áll kocsivásárlás előtt az legalább ilyet is lát :)))) (Hallod Kavicska?:))))) (még mindig nem jutottam l odáig, hogy leüljek írni - vagyis gondolkozni)

1. jelölt (nekem most ez jönne be - igaz ez teljesen no-name de tetszik, hogy átfordítható a tolókar - igazából már biztosra mondtam a lánynak a dolgot, de ha mégsem jönne be teljesen akkor szabad préda lesz - ennyiért ilyen kocsit nem igazán kap az ember...).

Új, csak lakásban, néhány altatáshoz használt babakocsi eladó 6.000,- Ft-ért. Újszülöttkortól használható, tartozik hozzá lábzsák, kupolás, változtatható menetirány, bolygósítható, fékezheto" kerekek, sportkocsinak is kiváló, egyetlen hibája, hogy nem a mai trendnek megfelelo" (sötétkék alapon maci mintás) szín és forma, de tökéletesen megfelel a célnak. A kocsinak 8 db kereke van, az elsők is, hátsók is külön-külön bolygósíthatóak. A kerekek átmérője 17cm, a babakocsi fekvési felülete 72 cm, a biztonsági öv nem 5 pontos, csak alul fogja, de jól.. Van napfénytetője és tároló zsebe is, a tolókar 2 irányba fordítható. Egy mozdulattal összecsukható. A lábzsák rápatentolható.

Kép
Kép
Kép

2.kocsi - ez azért szimpi mert a Gracok elég masszívak és ez elég kicsire összecsukható:

Van egy használaton kívüli GRACO márkájú sötétkék-citromsárga színű kocsink az alábbi paraméterekkel:
- 5 pontos biztonsági öv
- háttámlája (és lábtartója is) állítható vízszintesig
- levehető, mosható huzat - tálcái levehetőek (a tolókaron is van)
- elől bolygósítható kerekek, hátsóak fékezhetőek - jó rugózású, rossz terepen is könnyen tolható
- felül kukucskáló
- téli lábzsák
- könnyen, félkézzel összecsukható
Javítható hibái is vannak:
- a kocsi esővédő kupolája lecsuklik
- a bevásárlókosár elszakadt (megragasztottuk)
A hibái miatt nem árulom, de szívesen megválnék tőle, mert csak a helyet foglalja, és mi egy másikat használunk. 5000 Ft korrekt ár érte.


Kép

3. kocsi - ez azért jönne be mert marha olcsó és esernyő... (csak PC azokat meg nem szeretem)

Van egy már nem használt, de szintén 3. kocsinak vásárolt dönthető háttámlás "öreg" Pierre Cardin kocsink. A Babaszobán vettem tavaly tavasszal, szívesen megválnék tőle, mert csak a helyet foglalja... Használtságának megfelelően kopott a huzat, hibája, hogy az egyik tolókar fogója körbeforog és a gombbal már nem lehet megfogatni, engem nem zavart, mert a lányzóm kezét fogni kellett az öcskös tologatása mellett is. 3.000.- Ft-ért szívesen megválunk tőle.

Kép
Kép

----------

Akinek tetszik valamelyik kocsi az szóljon... (ld. ha lenne tuti jelentkező az egyesre és a kettesre is akkor azt a kettőt biztos, hogy megvenném és aztán az egyiket el lehetne vinni tőlem 5e-ért...)

Sajna csak jövő héten tudom mindkettőt megnézni ezért sem tudok most biztosat mondani...

(ld. ezek tök jók 2. kocsinak vagy ha az ember nem mer drága kocsit beraknia közös tárolóba!)
Vendég
 


(mármint annyiért amennyiért vettem)
Vendég
 


Vöcsök!

Túletetés dokim szerint az, hogy testsúlykilogrammonként 150 ml tápit adhatok a gyerkőcnek egész napra elosztva,ennél többet nem lehet szerinte, mert növelném a refluxra hajlamát állítólag.Gyerek most 4,8 kiló tehát összesen 720 millit kaphat, ezzel szemben én 840-et adok neki,7-szer eszik naponta (egyszer éjjel),tehát 120 millit adok neki egy alkalommal.Most 11 hetes.
Már ez az ordítás megy több napja, de ki kell várnom etetések közt a 3 órát, különben meg a pocakja bánja.
Tanácstalan vagyok........................................
ezoterike
 
 


ja... kérdés a tapasztaltakhoz...

Lilla néhány napja elkezdett grimaszolni és fújtatni... felhúzza az orrát és fújtat hozzá (mint egy mérges süni...)... tök gyakran csinálja...

Ez a foga miatt lehet vagy csak rájött, hogy ilyet is tud? (orrszívóztam már és nincs tele az orra, nem azért csinálja...)
Vendég
 


ezo, tuti azért sír, mert éhes?? lehet fáradt, és aludni akar. cumit próbáltál neki adni? vagy játszani akar....vagy ilyesmi.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ezo: babancs ha jól emlékszem nem tartotta be a 3 órákat és Dominak ez nem úgy tűnik mintha ártott volna... őt is érdemes lenne megkérdezni... (nekem sajna lövésem sincs a témához)
Vendég
 


Dimet!

Cumizik egyébként, de ilyenkor kiköpdösi.(persze, abban nincs tápi,nem hülye gyerek :lol: )
Aludni is megpróbáltam letenni, de csak üvöltött.
Játszani is megpróbáltam vele, de sz...t rám.Csak üvöltés.
Most megetettem, lenyugodott.

Csakegy!
Én sem mindig tartom be a 3 órát,de ha nagyon sűrűn adok neki, megfeszül a pocakja, ezért mondta egy védőnő, hogy próbáljam meg betartani.

Ma már egész nap a kezemben van.Megpróbálom letenni, mert ez nem állapot...
ezoterike
 
 


ezo: van valami hintaféléje? esetleg bölcső... nálunk az tök jól működött (ideig-óráig persze de így pont lett pl. annyi időm, hogy elmenjek WC-re vagy egyek-igyak valamit... szóval kaptam olyankor egy szusszanásnyi időt...)

vagy ha magadra kötnéd... tegnap nálam kizárólag az működött pl.
Vendég
 


1:100 000 ezerhez a Down! :lol: (azt mondta a biológus, hogy ennél jobbat már nem tud elképzelni és nem is érti minek kellett a 16 heteset megcsináltatni)
Elmeséltem neki a történetet!
Azt mondta, hogy így már érti! :lol:

AFP teljesen átlagos! :lol:

Kavics nagyon boldog!

Folytatom az ebédet! :lol: :lol:
Vendég
 


ja... azt mutattam már, hogy Lillának milyen jó kis ugrálója van? (használtan vettük ezt is:)

Ilyen:

Kép
Vendég
 


1: 100 ezer! Így helyes!!
Vendég
 


Kavicska: ez ISZONYÚ jó arány... sőt... döbbenetesen jó :)
Vendég
 


Csakegy!
Ezt a fújtatást mindkét gyerekem csinálta - merő jókedvből, meg mert felfedezték, hogy így is lehet. :)

Ezo!
Nem tudom... Refluxveszély nélkül adnék neki, amennyit kér, de így nem tudom. Esetleg hívd fel a védőnőt, hogy ő mit tanácsol. (Meg a dokit is.) Nálunk nappal sok minden problémában segített a séta is.

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Kavicska!
Gratula a gyönyörű eredményhez!!!!! :)




(Privi ment)
Vendég
 


kavics, gratula!!!
ezo, ha tuti éhes, akkor adjál neki. max. nem teszed le rögtön, hadd emésszen rajtad kicsit:)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Kavics megtaláltam :D Gratulálok, tök jó!!!!:D :D :D
a bőgés kicsit lükévé tett :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Szerintetek érdemes levetetni az őssejtet?

Kavics!
Ez aztán az eredmény!!

Kép
lara26
 
 


Lara, mi szeretnénk.........sohasem lehessen tudni, mire lesz jó pontosabban ne kelljen megtudni mire jó.
Vendég
 


Kavicska
Nagy gratula!!!!!
Tudtam én!

Voltam dokinál szerdán,méhszáj felpuhult,külső nyílik..kenet levéve,meg ellenanyag is.Jövő héten NST.A visszereimre szt mondta a doki,nagyon szép,alig látni :shock: ,és elmúlik 1 nappal szülés után.(legkésőbb)Hát így legyen!Detralexet szte szedjem,ha akarom,de nem fog tőle elmúlni.

KépKép

KépKép
okr
 
 


Krisztácska!
Nemsokára szülni fogsz.
Egyszerre haladunk a hetekben, csak te 20 héttel elöttem jársz! :lol: :lol:

Jujj, nagyon izgi! :D
Vendég
 


Bizony,napra pontosan 20 hét! :D
Azért még a 39.hétig akarok domborítani,mert 15-18-igy még lenne egy konzultációs hetem :oops:

KépKép

KépKép
okr
 
 


Ezo!

Milyen tápitok van?
Gyanús, ha ilyen gyorsan megéhezik a gyerkőc. Lehet már nem fedezi az energiaszükségletét, amit kap.
Domi most Hipp2eset eszik. Nagyon ízlik neki..és mellesleg örülök, hogy nem kell receptért szaladgálnom a dokihoz és persze mindig az a tápszer nincs a patikában amit nekünk felírnak.
Mondjuk Domi már 6,3 kg és mindenevő. :D
Én sosem voltam a rendszertelen etetés híve. A mai napig nézem az órát. Persze nincsenek merev határok, valóban előfordul hogy előbb megéhezik. Akkor nincs mese, enni kell. :D
Az éjszakák jók. Este 6tól reggel 6ig durmolás van, enni sem kel fel. Nappal ha nyűgös, akkor beleteszem az elektromos hintába. Imád benne. :D

Kép
babancs
 
 


csajok, nálunk marci megindult 2 napja, és életveszély lett alakás.csakegy készüljetek időben!!!! képzeljétek,mindezt egy átmeneti helyen, költözés közben, ezer doboz, kacatok, stb....
sőt mostmár fel is akar állni, de csak térdelésig jut,onnan megmegkell fogni, mertvisszamenni nem tud, csak hanyatt esni. :roll:

ajajaj....

mi is mindenevők vagyunk, tejcsi megasszemkevés.most már nemis akarom visszahozni, lehet, hogy veszek egy kis tápit.
babancs, ez a hipptápi, ez tejalapú?

kavicska, örülök nektek!!!!!!!!!!!!


kriszticske, lassan készítheted te is a pakkot!


magunkról mégannyit, hogy metformin receptről álmodozom, még nem sikerült szereznem. valahogy nekem ezzel nincs szerencsém.
pedig nagyonszeretnék egy kistesót marcikámnak.

éjszakák nálunk borzasztóak. 3-4 ébredés minimum,ebből 2 szopi. szerintem a tápi megoldás lesz talán.????

Kép

Kép
csillagfény
 
 


fú, babancs...6tól 6ig. wow!!!!

okr, iszod a málnalevélteát? lassan elkezdheted. és a caullyphyllum? (sosem tudom, hogy kell leírni...)

na, ma este bagolykodás van. már tudom, ha szopi-tápi után nem alszik be rögtön, akkor éjszakázás lesz. vagyis később alszik el....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Csillag!
Valami mástól van ez az éjjeli kelés (talán a fogak...), úgy megetetem esténként, hogy csak na - és mégis kel éjszaka, és ha csak 2x, akkor az jónak mondható. Szerencsére nincs sírás, csak ellenőrzi a ciciket. :)
Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Csillagfény
Keddre terveztem a pakolást,meg a pólyázó,ágy végleges helyre rakását. :lol:

Dimet
Nem iszom még a málnalvelet. :oops: caullyphyllum mire jó?
Attól félek,ha elkezdem korábban jön a baba,és akkor nagyon megdorgálnám magamat. :oops:

KépKép

KépKép
okr
 
 


okr,én februárban szültem, és januárbanmár gőzerővel ittam a teát.
esetleg kérdezd meg az orvosodat,vagy igyálnapi egy csészével, egy hét múlva kettővel, a 38. héttől meg gőzerővel. asszem ezmég nem inditja meg a szülést. lesz szülésznőd? esetleg az ő tanácsát is érdemes kikérni.

hmmmmmmmmmm. ma éjjel kialudtam magam,csakkétszer keltünk. igaz, hogy az elsőnél nem a matracon találtam a gyereket,mert elmászott :D :roll: :o :lol: ,de aztán visszaaludtunk.
felébredek fél kettőkor,és elemllámpával keresem a gyereket a koromsötétben.
:lol:


vettem jó kis laktató babylove tejpépet.
szerintem éhes, mert sokat szopizik, ha felébred.2x egy éjjel. hamég ébred, cumi be, azonnal alszik tovább.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


okr,én februárban szültem, és januárbanmár gőzerővel ittam a teát.
esetleg kérdezd meg az orvosodat,vagy igyálnapi egy csészével, egy hét múlva kettővel, a 38. héttől meg gőzerővel. asszem ezmég nem inditja meg a szülést. lesz szülésznőd? esetleg az ő tanácsát is érdemes kikérni.

hmmmmmmmmmm. ma éjjel kialudtam magam,csakkétszer keltünk. igaz, hogy az elsőnél nem a matracon találtam a gyereket,mert elmászott :D :roll: :o :lol: ,de aztán visszaaludtunk.
felébredek fél kettőkor,és elemllámpával keresem a gyereket a koromsötétben.
:lol:


vettem jó kis laktató babylove tejpépet.
szerintem éhes, mert sokat szopizik, ha felébred.2x egy éjjel. hamég ébred, cumi be, azonnal alszik tovább.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Babancs!
A tápink Milupa Milumil HA Start.Bár most megnéztem a dobozán, többet ír ilyen korban,mint amit a doki mond.Meg azt írja a doboz, hogy a harmadik hónaptól 4-5 kajálásra 200 millit kell adni egy alkalommal.Hát ennyit még nem tudok neki adni, mert még a 130-ból is bukik vissza, megpróbálom most majd lassan emelgetni, hogy ne egyen egy nap 7-szer, mert órát lehet hozzá igazítani, kaja után 2 és fél órára már éhes.
Lehet, hogy ez a tápi nem fedezi az energiaszükségletét, de ez már a 4. táp, amit kipróbáltunk, és a doki nem ír fel másikat, azt mondta, ne váltogassunk állandóan.
ezoterike
 
 


Ezoterike!

Domi sem eszik sokat tápszerből. Olyan 150 ml-t eszik meg max.
Amit imád az a tejpép gyümölcsökkel, meg a főzelék. De hát ezeket Te még nem adhatod.

Fontos, hogy ne adj neki egyszerre túl sokat, főleg ha bukik. Inkább gyakrabban, kevesebbet. Végül is nem gép, hogy úgy egyen, ahogy a dobozra van írva. Kénytelenek vagyunk a gyerek egyedi igényeihez igazodni. Én egyszer csak azt vettem észre, hogy hopp már csak 4 óránként kér enni, aztán 5..aztán most meg már evés nélkül s kibír egy teljes éjszakát. Úgyhogy türelem. Ha 3 óránként éhes, akkor adjál neki. Többet úgysem fog megenni egyszerre, mint amennyit kíván.
Nekünk a H.A.-s táp nem jött be annyira. Mintha túl gyorsan leemésztette volna Domi és hát azt a kakit, amit okozott..hát nem sírom vissza na. Valahogy nem igazán kedveltem "sóskapüréből" takarítani szegényt. :lol:

Csillag!

Hipp2: igen tejalapú.

Kép
babancs
 
 


Köszi Babancs!
Hát igen, "sóskapüré" az nálunk is van, pláne most vasat is kap, úgyhogy el lehet képzelni.
De mivel hasmenése volt korábban, ezért írt a doki HA-s tápit.Úgyhogy ez van.
A kis éhenkórász most is itt nyűglődik a karomban és várja az etetést.
ezoterike
 
 


csajok, nemtom eldönteni kell-e több táp. tejem mennyisége tuti nem nő. szóval nemtom mennyit emeljek. de lehet megmérem mennyit szopizik zsuzsi. mert szerintem kajás. de már nemtom.:)
ma hajnalban is kapott 5et, 9kor is plusszba. bepuszilja és nem is bukja vissza.aztán sír utána még, aztán abbahagyja 20 ms múlva. és elvan. oksa, ilyenkor tudom,hogy nem kell több. de valóban adjak neki már naponta többször??? ááá, hülye kérdéseim vannak, ezt nekem kéne látnom :D
ja, meg vége az 50 perces szopiknak. vmikor 10 perc után már vergődik, mert nem jön a tejcsi úgy.vajon azért ugyanannyit kiszopizik??? pffff. kövezzetek meg, de már várom a gyümölcsös-tökös szakaszt :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!

Az sem túl egyszerű!
Mikor mit lehet adni, mennyit? Miért nem eszi, ha tegnap falta? Stb.
De az tény, h. én is szerettem volna egy telítettség-jelzőt mind a mellemre, mind a dedre!(Tudod olyan átlátszó csík, mint a vízforralókon! :lol: ) Mennyivel egyszerűbb lenne az élet:
Mell üres, ded félig=rápótolunk
Mell üres, ded tele=más baja van, nem éhes
Mell félig, ded félig, de cirkuszol= cummogj még gyöngyöm!
Mell félig, ded tele=lefejjük a többit és megy a mélyhűtőbe
Szép is lenne! :lol: :lol: :lol:

Ma meghajtottam a gyereket, mint Zinger a varrógépet!
Szétrohangászta magát, én kergettem, ő kergetett, akkorákat kacagott! Pacigolt anya pociján, felfedezte a köldökömet (a sajátját nem látja, mert akkora pocija van, h. eltakarja! :lol: ), kitakarta-betakarta, megbökdöste az ujjával, többször visszajött megnézni, h. megvan-e még! :lol:
Végignéztük az összes kedvenc könyvét, beazonosítottuk az összes állatot. Beillesztette az összes beillesztendőt. Végigzenéltette a zenéket többször is a zenélős tetejű tűzoltóautón.
Aztán apa megfürdette és egy mukk nélkül lefeküdt. Kidőlt! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Lilla ma kivégezte a mobilom. Béke poraira...

(ja... és már egy pillanat alatt feláll - persze valamibe kapaszkodva- és már lépegetni próbál... de egyértelműen remegni kezdenek a lábai ha túl sokat ácsorog úgyhogy attól nem kell félnünk, hogy az elkövetkező néhány hónapban elkezd járni... talán... viszont ösztönösen megy neki a visszaülés az állásból)

Ja és ma megittam életem legrosszabb capuccinonak csúfolt borzalmát... bűn keserű KV, rajta dobozos tejszínhab... na ilyen mondjuk sok helyen kapható, ez a hely viszont körbetáblázta magát, hogy Lavazza így meg úgy és, hogy elvitelre is van szuper KV és capuccino .... ráadásul tök korrekt papírpohárban adták nem műanyagban így nem is gyanakodtam... szóval ledöbbentem... az ilyenekkel levetetném a kávézó és a Lavazza feliratot (azért megittam, mert a szüleim otthon még ennél is rosszabb KV-t tartanak és ott még tejszihab sincs ami enyhítene rajta)
Vendég
 


ja... ha nem írtam volna most a szüleimnél dekkolunk ... MAAARHA JÓÓÓÓÓ :) Egész nap foglalkoztatják :))))))) Éjjel meg nem ébredt üvöltve... (nem is emlékszem, hoyg ébredt-e egyáltalán...) ...
Vendég
 


dimet: szerintem amikor Lilla pici volt akkor én folyamatosan éheztettem... vagyis valszeg nem, mert döbbenetes tempóban hízott de akkor még nem tudtam, hogy zabagép és nála nincs az a tejmennyiség ami elég lenne... (most is... úgy betejel, hogy kettéáll a füle... és megeszik rá fél almát fél krumplit meg répát...)

Fene tudja, túléltük valahogy de Lilla folyton a mellemen lógott... talán 2,5 hónapos kora kürül kezdett javulni a helyzet, addig többször is előfordult, hogy lefekvés előtt lefejt tejjel ki kellett egészíteni a vacsorát...

(na jó, iszonyú durva volt, marhára zavart, hogy délutánra mindig úgy éreztem, hogy alig van tejem... ezért hajnalban amikor kimaradt egy-két etetés akkor zombiként, de fejtem... így másnapra mindig volt friss tej... és pusztán ettől a tudattól tényleg elkezdett több tejem lenni... Na ilyen esetekben lehet marha jó a tápszer mint kiegészítés szerintem - monduk én marhára örülök, hogy tápszer nélkül is megoldódott a probléma de olyankor sokszor kívántam, hogy bárcsak végre szilárdat is enne... )
Vendég
 


Teszek fel pár (sok) képet a szülinapi buliról:

Ez volt a tortája, én csináltam anyuval együtt (ő csinálta finomra, én szépre! :lol: ):
Kép

Az első kóstoló: " Hmmm, ehető ez az izé?"
Kép

Először a mókus esett áldozatul:
Kép

Utána a gyertya jött volna:
Kép

Valahol egyszer azt olvastam, h. a csokit még soha nem evett gyerekeknek elsőre nem ízlik a csokoládé. A ded úgy tűnik nem olvas ilyen hülyeségeket! :twisted:
Kép

Miután végzett az érdekes részekkel, kezdődött a dzsindzsázás:
Kép

Némi fürdés után. Kiderült, h. vannak itt még további érdekes dolgok:
Kép

Ki mondta, h. ez játékláda, hiszen ez egy teljesen ideális macska-ház! :lol:
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Jajj de jó buli lehetett :))))))))))))))))))))))))

(ráadásul most azt is megtudtam, hogy kell használni a biztonsági övet az etetőszékhez:)

A mókusnak meg gondolom teljesen befellegzett :)))))

(a macskás kép meg nagyon jó:) (a dobozt te varrtad? ha igen, akkor légyszi szabásmintát és útmutatót :)))) (tök jó ötlet:)
Vendég
 


rambóka, tuti képek.
és tényleg jó volna a szintjelző.
nagy internetezés közben elkezdtem fejni, mert gyerek bealudt. kicuppant belőlem 40 milli. wow. sok kicsi sokra megy. :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?