Új privát üzeneted érkezett!

csajok, lehetséges, hogy csökken a tejem? tegnap és ma is egész nap úgy veszem észre, hogy nyűgibb a gyerkőc kaja után. a cicim is hót puha.....ma már 3szor kellett 60 millit pótolni. ......ma egész nap csak szoptattam. már vagy 8szor, 9szer...................nemtom :?
pedig inni iszok,mindent csinálok, amit kell :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


mellszívó: nekem Avent kézi volt, szuperul üzemelt, miután levettem róla a szilikonos tölcsért. Ehhez mindenféle tartozékokat adtak, pl. poharak, cumisüveg stb, amik csatlakoztathatók rá.
Ha értelmét láttam volna, akkor kölcsönöztem volna Medelát, amilyen a kórházban van - nagy teljesítményű, gépi fejőt.
Domi 2 hónapig kórházban volt, itthon fejtem a tejemet azt a keveset, mert nem adták neki míg bent volt. 2,5 liter fagyasztottam le neki. Ma fogyott el az utolsó pohár. :lol:

Pesztonka: tesóm adott egy "páréves" modellt (mellszívó-orrszívó gépi) :? ..na ne tudjátok meg. A gravitáció erejét kihasználva próbáltam valahogy fejni vele állva..egy órát szerencsétlenkedtem fél deci tejért. Az ujjammal kellett a vákuum hatást kiváltani..hát nemtom az újabb típusok is ilyenek-e, de nekem borsózik a hátam már a nevétől is.. :evil:

mérleg: én nem bántam meg, hogy vettem. A többi kütyühöz képest nem is volt olyan drága (12e akciósan). Minden nap megmérjük vele fürdés előtt Domit. Sohasem idegesítettem magam vele. Igazából ma már csak kiváncsiságból használjuk.
Az elején, mikor 2 kg-os volt Domika nagyon kellett. Akkor nem lett volna elég a havi egy mérés az orvosnál..
kölcsönzés: asszem 1800 ft körül van egy hónapra. Nekünk nem érte volna meg..

légzésfigyelő: nekünk Angel Care van (légzésfigyelő és bibiőrző kombinálva). A bébiőrzőt csak az elején használtam. Akkor annyira para voltam, hogy még WC-re és zuhanyozáshoz is vittem a szülői egységet. A légzésfigyelőt meg tickeltettem..na arról gyorsan leszoktam szerencsére. :twisted:
Amíg kicsi volt Domi súlya sokszor bejelzett tévesen. Különösen akkor, ha az oldalára, hasra vagy valamilyen pólyaszerűségbe fektettem a gyereket.
Mióta átlósan helyezem el alatta, azóta nem ad téves riasztást.
Nem nyúltam az érzékenységállításhoz.
Tény, hogy kicsik ezek a szenzorpadok. Amennyi pénzt elkértek ezért a légzésfigyelőért, megcsinálhatták volna egy kicsit praktikusabban is..

orrszívó: Csöpi üveg porszívós orrszívót vettem. Remekül működött, míg el nem törött a mosogató lecsepegtetőjén.
A sógornőm ezt is sterilizálni szokta, én csak simán kimostam.
Domi rühelli az orrszívást, még nem is vettem a törött helyett újat. Na majd ha folyik az orra..

baba-bónusz program: már egy csomó mindent vettem belőle a DM-ben. Volt benne 2 kupon, ami C&A-ban 50%-on levásárolható ruhára váltható be. Ez jól jött, mikor megvettem a téli overált..6ezer ft helyett féláron.
Sőt a rossmannos Hipp-es kupont is beváltottam. Asszem azt kapunk még 8 hónaposan is.

DM: szinte mindent ott veszek. pl. a saját márkájú popsitörlő jó nekünk. Jóval olcsóbb duopackban, mint a többi nagy márka..

nekem is van egy kérdésem: van valakinek cumisüveg-melegítője? Ha igen, milyen? Én kombinálton gondolkozom (autós-hálózatra köthető). Azt hallottam róla, hogy igen lassan melegíti fel a tápszert/főzit. 2 hét múlva elutazunk és a szállodában ezúttal nem adnak mikrót..a mikrót meg nincs kedvem magammal vinni..

Kép
babancs
 
 


Én műanyag porszívós orrszívót használok ez kevésbé törékeny. Csak elmosni szoktam meleg vízzel a napi orrszívások után, nem tudom, h. ki lehet-e főzni.
Ha már nem kell mindennap használni, beáztatom sterilező folyadékba.

Van vkinek motoros kézi orrszívója? Az milyen hatékony? Mert mondjuk utazáshoz biztos jobb, mint a porszívós!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

 
 

ÚrIsten csajok! :shock:

Mikről beszéltek :?: :?
Semmit sem értek. :lol:

Egyelőre a babakocsi teljesen leköti az összes idegszálam. :lol:
Vendég
 


Kavicska: nemsokára válaszolok :)

(Most tettem le Lillát aludni és rendeltem meg a neten át egy pizzát mert nincs erőm kaját csinálni -a férjem meg dolgozik úgyhogy marad a bűnözés:)
Vendég
 


Húúú,mennyi iromány!Felületesen olvastam csak,többre most nem futja. :oops:

Gyerkőcök gyönyörűek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mellszívó:Nekem madela kézi van,most elektromosra gyűjtök!

Melegítő:Autósunk van,nem tudom milyen márka,anno a brendonban vettük pár ezerért.Nagyon jó,mert sokat utaztun,és az ébedet ezzel melegítettük.Igaz,inkább a bébiételt,mint tejet.

Orrszívó:Mezei gumitömlős.Beteszem a táskába,és bárhová elvihetem.Ja,és bölcsibe is mindig volt egy tartalék.(már van 3 db)

DM:én is mindig ott vásárolok!

Csakegy
A visszereimnek az intimtorna már nem sokat segít,mert túlnőttek az intim részeken.Azért a magam módján gyakorolgatok,jól jön majd szülés utánra! :oops: :lol:

KépKép

KépKép
okr
 
 


nekem ez egyébként olyan fura... Lilla este nagykönyv szerint tehető le aludni... ma is amikor kimentem a szobájából még játszott aztán jó kisgyerek módjára szépen elaludt - és ez így megy minden nap, pontosan tudjuk, hogy a fektetés max. egy fél perces procedúra - nekünk legalábbis... ehhez képest nappal lehetetlen lefektetni - akkor alszik amikor beájul - vagy pl. ma vagy 3* a mellemen... este viszont cici nélkül is gyönyörűen és szófogadóan elalszik.

Aztán éjjel meg felébred és visít... ÉN EZT NEM ÉRTEM... a cikkek mind az altatásról szólnak azzal meg nincs gond - a nappali alvás meg nem számít, én is rühelltem gyerekkoromban ha kötelező volt... de ha este ilyen szépen elalszik akkor éjjel miért nem? Vagy ha az esti altatás már ilyen jól megy ne aggódjak mert néhány hónap és éjjel is vissza tud majd aludni magától?

Egyébként valami volt ma a levegőben mert egész nap csak hozzám akart jönni és alig akart egyedül játszani... és nappal is többször elaludt a karomban pedig ilyen hónapok óta nem történt (általában már zavarja ha fogom, úgy nem tud elaludni - csak ha kenguruba teszem)
Vendég
 


Ja... és a behülyülés határán állóknak akiknek nincs szabad kezük a könyvek tartásához és mondjuk egy gyerek mellett ülve/szoptatva kell leélniük az életüket:)))))

... ma ezt bogarásztam a neten... szerintem zseniális, a mai menü nálam a Canterwille-i kísértet volt, holnapután meg Drakulát fogunk Lillával hallgatni (sajna csak angol és német file.-okat láttam eddig magyart nem...)...

http://librivox.org/
Vendég
 


nem jön a pizza... asszem nagyon morcos leszek ha nincs itt 10 percen belül...
Vendég
 


végszóra :)

hoztak hozzá ajándékba egy Hell nevű energiaitalt. De jó. (csak oda tudom adni valakinek:)
Vendég
 


Babancs!

Nekünk van cumisüveg melegítőnk(nagy szükség van rá, mivel nem szoptatok :( )
Márkája :Baby moov, nem egy nagy márka, szerintem, de jó.Hálózatról,illetve autós csatlakozója is van.Hálózatról kb.2 perc a melegítés, nagyon gyors,az autós a lassú, mert az kb. 10 perc, de azt mi nem nagyon használjuk, legalábbis eddig.
Szerintem sokkal jobb, mint mikróban melegíteni, mert egyenletesen melegít.(én valahogy nem tartom egézségesnek mikróban melegíteni egy kisbaba kajáját a hullámok miatt, ez vízgőzzel melegít)Lehet benne cumisüveges tápit, ill. üveges bébikaját is melegíteni.10000 volt, de szerintem megérte.
ezoterike
 
 


Csakegy!

Nálunk is ez volt. Este mukk nélkül elaludt, de éjjel többórás küzdelmek voltak. Óránként ébredt, alig lehetett visszarakni, ment a hiszti. Aztán amikor kikészültünk, akkor kiköltöztünk a kanapéra.
Most sem mondom, h. tökéletes a dolog, de átlag heti 5-6 éjszakát végigalszunk!
Nemrég, amikor leszokott az esti szopiról is, akkor két napi békés lefekvést követően, a 3.-on elkezdte a "ma akkor sem alszom el!" programokat, de cici nem kellett neki, csak rohangászott, játszott
Aztán tegnap a szülinapi buliján teljesen kifárasztottuk és szó nélkül kidőlt, ma volt egy kis nyügi, de megitattam és azóta csend van! Remélem ma is elalszik!

Azt olvastam, h. az esti elalvás tanítható, az éjszakai felriadást viszont nem lehet befolyásolni, ha zavaró tényező van, akkor a gyerek felébred! Tehát nem tudsz mást tenni, mint kiiktatni a zavaró tényezőket! Speciel nálunk úgy tűnik mi voltunk azok! :twisted:

Azt viszont ne hagyd, h. a nappali alvásoknál a fejedre nőjön!
Nálunk egy időben nem volt gond, simán elaludt, aztán hirtelen jött egy időszak, amikor majd meghalt a fáradtságtól, de akkor is ébren maradt. Utána volt egy idő, amikor csak hosszas hisztivel aludt el, de elaludt (Rejo ennek egyik példáját láthatta, amikor együtt toltuk a gyerekeket Pécs legnagyobb sétálóutcáján és a gyerek hétmérföldes hisztit nyomott, mire kidőlt. Nem is minket nézett mindenki! Ááááááá!!!!) De hiába tutujgatta az ember, csak annál később kezdte a hisztit, ami viszont nem maradhatott el semmiképpen!

Aztán eljött az idő, amikor elkezdte kialakítani a saját kis elalvási rítusait, úgyhogy azon kaptuk magunkat, h. hiába a rongyis kutya, hiába a kis plüss-zsiráf, neki egy régi agyonmosott babatörölköző gyűrögetése kell az elalváshoz. Egyenlőre kb. bármi, ami frottír, megfelel, de sejtem, h. ez nem lesz mindig így, ezért örülök, h. nem plüssállat, mert azt később nehezebb lenne pótolni, ha elvész, ezt a törölközőt viszont kettévágom, beszegem és a felét elrakom biztonsági tartaléknak.
Már persze, ha közben nem néz ki vmi mást! :twisted:

Mostanában többnyire simán le lehet tenni napközben, anyuéknál szokott kicsit tiltakozni (néha nem kicsit, ilyenkor az az alvás elmarad), de itthon többnyire nincs gond.

Van nálatok vmiféle napirend, rendszeresség? Kajálásban, alvásban, játékban?
Nálunk a ded alakította ki magának, én meg próbálok alkalmazkodni, ill. alakítani a magam szükségleteihez.
Két verzió van: délelőttös, amikor délelőtt nem alszik ( ezt mostanában én szoktam erőltetni, mert így tudok délelőtt bemenni a városba) ilyenkor fél 2-re haza kell érni és kaja után be az ágyba, alszik fél 5-ig.
A délutános verzió a 8-kor kelés. 9-kor reggeli. 11 - fél 12-kor alvás, 14-ig, amikoris ebéd, majd délutáni program: játszótér, belváros stb. néha 5-6 közt beiktat egy rövid alvást is. Ez a jó, ha délután anyuval be akarunk menni bevásárolni a városba, v. ha rá akarom testálni a dedet, amíg én itthon vmi olyan dolgot csinálok, amit nem lehet gyerek mellett (pl. varrás).

Lehet, h. csak ez hiányzik Lillának, h. előre számíthasson rá, h. most alvás jön!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Napirend az nem igazán van - vagyis az hótziher, hogy 11 és 12 között alszik fél órát legalább (ha sikerül elkapom a tökéletes pillanatot akkor beviszem az ágyába, leengedem a redőnyt és akkor ha nincs itthon a férjem akkor sokat alszik. Ha itthon van akkor nem annyira (ld. én kevesebb vizet zavarok mert csak csendben netezek:)))))). Ha reggel nem sikerül visszaaltatnom mellettem 9-ig (ld. az ágy másik fele foglalt:)) akkor 10 körül is alszik fél órát... utána játszadozik és vagy alszik vagy nem... de 5 körül megint alszik egy kicsit. Igazából ha nem mozdulunk ki akkor van napirendje... vagymi...

Ha kimozdulunk akkor nem igazán - bár ha kocsival megyünk akkor olyankor szépen elalszik a hordozóban.

Nálunk egy fix. napirendi pont van, az az esti fektetés ami 7:30 és 8 között van (eddig 8-kor volt de Lilla mostanában már 7 körül hulla fáradt kezd lenni...)

A nappali altatás egyébként nálunk érdekesen megy. Beviszem Lillát a szobába, bepakolom az ágyába, mondom neki, hogy aludjon. Ő erre szépen lerakja a fejét, elhelyezedik, bekapja az ujját (csak elalvás előtt szopja úgyhogy ez nála tuti jel)... kb. fél percig kifelé néz a fejéből mintha mindjárt elaludna... aztán felpattan, felül, feltérdel és óbégatni kezd, hogy ugyanmár, hogy gondolom én azt, hogy ő most aludni fog...

Hát ez a nappali altatás...

Egyébként ma is felébredt úgy 9 körül. Hallom, hogy óbégat. Bemegyek, az ágy végében talán térdel... (vagy állt? fene tudja)... szóval mondtam neki, hogy kész, neki aludnia kellene, visszafektettem, kapott egy puszit... és azóta is alszik. Szóval érdekes dolog ez. Most nem visított tejért mint éjjelente (pedig 7-kor evett utoljára).

Mondjuk általában valszeg a férjem szuszogására ébred fel - szerintem iszonyú hangosan alszik. Nem horkol, de forgolódik, meg hangosan veszi a levegőt - főleg allergiaszezonban. Na olyankor tüsszög is, de amiatt sokszor ki is megy a szobából.

Viszont megszokás is van a dologban.

Most néhány napra elutazik a férjem, én meg valszeg utazóágyastól a szüleimhez fogok költözni (potyakaja, ott a babakocsink, nagy kert, HBO 1-2 stb...)... Na én ebben bízok...

Amikor elmentünk nyaralni, Lilla végigaludta az első éjszakát. Aztán elmúlt a lelkesedése :(
Vendég
 


hali, nekünk is tegnap nyűgi volt. viszont este bealudt 10től, 6ig....én meg fél 6tól malmoztam,mikor kel a gyerek, úgy berobbant a cicim a tegnap sok szopitól... :)

ha időm én is érdeklődök az elalvásról...

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok,

Csatlakozni szeretnék hozzátok. Én is pcos-os vagyok . 1 év Metformin 2x850 szedés után jó lett a hormoneredményeim, de ritkán kb. 3 havonta van lh tesztel is kimutatható peteérésem. Lombikozunk a párom azoospermiája miatt. Túlsúlyos vagyok, ami a fogigátló abbahagyása utána alakult ki. 2 lombikon vagyok túl, novemberbe megyek a fagyibabákért.
Kérdezni szeretnék Tőletek. Hogy kell inni a petesejt termelésre ható gyógyteákat?

Kép

csibe
csibe32
 
 


Tegnap nálunk is cirkuszolós nap volt, mindenért visitozott! Lehet, h. front jön?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Jipiiiii :) Lilla megsejtett valamit abból, hogy összeesküvés készül ellene és kaja nélkül kibírta este 1/2 8 és hajnali... nem tudom... talán 7? (már világos volt) között... akkor evett egyszer és 1/2 9-ig húzta:)

(ami érdekes... úgy hajnali 1 körül ért haza a férjem és a mosás is kb. akkor lett kész így ő is beszállt a teregetésbe - a hálószobában. Na ekkor pont sikerült kifognunk Lilla felszínes alvási szakaszát így logikus módon azonnal fel is ébredt... Viszont még teljesen világos volt és hát a teregetés az egy érdekes dolog ezért üvöltés helyett inkább felült és lelkesen figyelte a teregetést... A teregetés végén jött volna a visszaaltatás ahol eldöntöttem, hogy nem lesz kajáltatás az altatáshoz, a férjem max. 10 perccel később alszik el, megpróbálom simán visszaaltatni Lillát... néha-néha felüvöltött, sírdogált 1-2 percet de nem volt vészes... olyankor szóltam neki, hoyg jó éjszakát stb. .. aztán kb. 1/4 óra alatt el is aludt... és aludt is békésen reggelig. TUTI!!!!! hogy nem az éhség miatt szokott ébredni, akkor szerintem most se húzta volna reggelig.)

Kezdek optimista lenni :)

DIMET: gratula a sok-sok tejhez :)))))) (na én ilyenkor kezdtem el éjjel félálomban lefejnia tejet és tartalékot képezni... ami persze azóta is a frigóban dekkol így nem sok értelme volt így abba is hagytam:) )
Vendég
 


Rejo!
Kicsit megkéstem....
Nagyon boldog 1. szülinapot kívánok Johanna babának! És sok-sok puszit küldök :)
Kép

Lányok!
Ma voltam Utrót iratni a nőgyógyásznál :) És az ultrahangon szépen láttuk az 1 nagy petezsákot. :lol:

Pussz!

( az normális, hogy a cicim kevésbé fáj? )

Gina
Vendég
 


a szülinapost nagy betűkkel akartam írni :oops: :oops:

így:

Nagyon boldog 1. szülinapot kívánok Johanna babának! És sok-sok puszit küldök
Vendég
 


ááá, nem akartam fejni,mert tudtam, hogy nemsokára kel.
nem sok, de van :D

csakegy, jó, hogy írod ezeket z alvásos sztorikat, met suerintem nálunk is lesznek-vannak gondok. egyenlőre örülök, hogx éjjel már kiságyas alvás van. de csak úgy alszik el, ha altatom, sokáig. és én is kicsit elalszok. ez most még nem baj, de később majd..,...nemtom. voltunk barátainknál. ott 11 hetes a kisfiú. legelejétől fogva simán elaltatja magát :) hát, nem vagyunk egyformák :)
mondjuk, őszintén bevallva, úúúgy szeretem amikor rajtam szuszog.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Szia Gina!!!
Gratulálok a szép petezsákodhoz!!
A cickóm nekem sem egyformán fájt, néha nem is éreztem!
Semmi gond odabenn minden rendben!

Kir!
A fiad már jó nagy!Gyomroznivaló!

Dimet Zsuzsi kacsintós képe nagggyon jóóó!

Csakegy a karámról kérünk képet! Lilla is legyen benne!

Johanna és Gergő szülinapi képei????????

Azt hiszem gyakrabban jövök hozzátok, már jegyzetelem a hasznos gondolataitokat :D
Vendég
 


Okr jobban vagy??Hogy tetszik az új város?
Ada ovis, vagy kettesben vagytok?

Csibe a teákhoz nem értek, nem ittam.
De lombiknál sztem ne idd, felesleges bekavarni!

Ezeket kihagytam :oops:
Vendég
 


Ginuska
Gratula a petezsákhoz!!!!!!!!!!!!!!Kép

Kincs
Vmivel jobban vagyok,köszike!De vár még ma rám vagy 350 km-nyi autózás,úgyhogy a nap végére tuti nem lesz ez így. :roll:
Gratula a 10 hetedhez!!!!Nagyon megy az idő! :shock: Ja,és látom kislányos a tickered! :D

A város jó lenne,ha nem lennék itt is folyton egyedül.Apa vasárnap óta,most jött haza,nincs 5 perce. :( Ada ovis,így csak délután vagyunk együtt. :wink: Már előre félek,hogy szülés környékén nem fogom még d.u sem látni! :(

Dimet
Ilyenkor van egy fiziológiás tejcsökkenés.Vagyis úgy érzed kevesebb lett a tej,de inkább agyerkőc ritkább szopási periódusához áll be.Sok folyadék,vitamindús táplálkozás,és ami nekem jó volt,az a lactoherb tea.Na meg szopi-szopi-szopi!

Csakegy
Az én lányom 2 éves koráig egyszer sem aludta át az éjszakát,és elaludni is csak ringatva,ölbe tudott! :wink: Kitartás!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Gina!

Millió gratula a petezsákhoz!!!! A cicm nekem sem egyformán fájt mindennap! Lafi tudna is mesélni egy hisztimről........ :wink: :wink:
Ne aggódj drága, csak pihenj, és növeszd a csodababádat nagyra!
Vendég
 


Gina, ez óriási!!!!!!!!!!!!!!!!!!szuppppppppper

és igen, teljesen normális, hogy hol így fájsz, hol úgy!!!Nekem semmi tünetem nem volt és most egy elefáni vagyok!!!!Ha neked sincs tüneted, ne parázz, örülj!!!!Ja és kislány még mindig ezt mondom! :wink:

Már plusz 3 kilónál tartok.... :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


Sziasztok!

Látom itt is van termelés... Valahogy elolvastam :D

Rambóka, Csakegy, köszi a tippeket. Az van, h már régóta viszket a hátsóm és mehetnékem van, főleg Bp-re. Végre kiegyeztünk az urammal, h megyünk azon a 7végén amikor van a börze. Úgyis mennénk egyszer, haverokat látoatni, stb. Szóval akkor összekötjük a kellemeset a hasznossal és egyúttal elmegyünk a börzre is. Csodálkozom, h itt ilyen leócsárló vélemények vannak róla, innen akik voltak teljesen ki vannak ájulva, h milyen profi cuccokat lehet ott venni és milyen olcsón... Na midnegy, elmegyünk és legalább máskor tudni fogom, h érdemes-e odacuncókázni...

A Zsuzsis kép írtó édes. Nem az én fiamnak kacsintottv életlenül :)) :twisted:

Gina: gratulálok, de nagyon! Mikor mész szívhangfigyelőbe? Szrítok! Te vagy az Avandásbabás??? :)

Lefekvés: nálunk ezzel hálistennek sosem volt gond, illetve egy időben ragaszkodott hozzá a drágám, h cicin aludjon el, ez olyan 3 hós körüli korban volt. Mostanában vacsora után bedugom az ágyába, puszi-pusz, aludj jól, otthagyom, sokszor van, h még "beszélget" egy kicsit a mackójával, ami ott lóg az ágya szélén és aztán egyzercsak lekoppan a szemecske.

Éjszakai kelés nincsen, de nem is volt soha. Icipici újszülött korában is éjféltől reggel 6ig nyomta az alvást, mostmár este tíztől reggel fél7-7-félnyolc, mikor hogy kel...

Alvás: általában éjszakán kívül még délelőtt alszik, aztán délután ébren van és vigyorgunk egymásnak, játszunk, enekelgetünk, stb. Ja, a kimnő is ebéd után van.

Kivéve szerdán, akkor megyünk a központi parkba barátnézni és az délelőtt van, tehát szerdán már olyan fáradtan ebédelünk,h jó ha nem alszik el ebéd közben :)) és akkor délután alvás. Ha jönnek a hidegebb idők, akkor át kellene szokjunk a délelőtti sétára... meglátjuk...

Na, legyetek jók, ja, és köszi a dícséreteket, tényleg jó helyen nyaraltunk, nagyn jó helyen lakunk :wink: elég nagy lokálpatrióta is vagyok, de mi sem nagyobb bizonyíték erre, h még itthon... :oops:

Kép
k.ir
 
 


Sziasztok!
Bevallom lafead téged kerestelek. Nem tudom, emlékszel-e még rám més a costy-s oldalrol. Juniusba volt egy terhesség befejezésem. Most végre sikerült! most vagyok 8 hónapos és 1 napos! Tegnap voltam UH-n, és 16mm-es a picikém, és láttam, hogy dobog a pici szive. Egy kissé aggódok, mert sikerült jól megfáznom, most itthon nyögök. Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy eddig minden nap meglátogatott a róka, és a cicim is majd' leszakadt, és ma reggel se nem hánytam, és a cicim sem fájt. Ugye ez azért normális? Vagy az az oka, hogy hogy egész nap feküdtem?
Valaki válaszoljon, mert egy kicsit izgulok, hogy minden rendben legyen.
Köszi, puszi!
Vendég
 


Jezsek!
Gratulálok a pocakbabócához! :)

A pihenés mindenképpen jót tesz. :)
A tünetek (átmeneti, lehet végleges is: főleg a hányás) megszünésén ne aggódj!

Sok pihi, forró citromos-mézes tea!
Ha esetleg hőemelkedésnek indulnál paracetamol tartalmú készítmény. Mondani kell a patikusnak, hogy kismama vagy és tudja mit kell adnia! :D

cuppp

16+0
Vendég
 


mennyi kismama....tök jóóóóóóóó

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Jezsek, ez fantasztikus!!!!!!!!!Nagyon örülök!!!!!!!!!Tudtam én, hogy sikerül!!!!!!!!!
Ha megbetegedtél esetleg, akkor a házidokid kérdezd meg pontosan, mit vehetsz be, de ha 1x van tünet 1 nincs, nem jelent semmit!!!!Nekem nem volt semmi tünetem!!!Ez a kisbabó ott marad!!!!!!!
Vendég
 


Rejó, Rambóka!
Boldog szülinapot - kissé megkésve - a gyerkőcöknek! (Szívesen megnézném a gesztenyetortát...)

Jó, hogy itt vagytok, új kismamák!
Én egy kicsi úgy elszomorodtam, mert Vili hirtelen nagy lett - hova lett a kisbabácskám? -, és egyre többet eszik, áll, játszik... - mindenféle. (Olyan jó lenne megint babát várni... :oops: ) Persze imádni valók mindketten így is... :)

Vöcsök
Kép ládafia01

Kép ládafia02
Kép ládafia03
Kép ládafia04

Kép
vöcsök
 
 


Basszus Vöcsök, mekkora már ez a Villám Vili, pedig még emlékszem,amikor született............szép szál nagylegény lett belőle!
Vendég
 


tényleg mekkora már vili bébi!!!! gyönyörű fiaid vannak!!!

lafi, már 26. hét.....wow. írtó gyorsan telik az idő.

na, ma "panaszkodtam", hogy zsuzsi nem alszik csak úgy el. na, ma ez történt :) bezabbantott és beájult.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Jesszusom! Vöcsök!

Én mindig azt hiszem, h. csak Gergő nő vihar iramban, de Vili is jól belehúzott! :D
A babavárással én is így vagyok. Vhogy megint irigykedek, ha nagypocis kismamákat látok! :(
De azt nem bánom, h. Gergő nő. Vhogy most sokkal könnyebb, mint amíg nagyon pici volt.
Most is vannak hisztik (sőt!!! :twisted: ), de mostmár a helyükön tudom kezelni őket lassan! Amíg nem tudtam, h. miért üvölt, sokkal rosszabb volt!
Meg számomra minden nap egy-egy csoda, végignézni, ahogy napról napra fejlődik, okosodik, ügyesedik.
Belegondolni is szörnyű, h. ha lesz valaha is kistesója, őt majd kb. ennyi idősen kénytelen leszek beadni bölcsibe. Pedig ez a legjobb szakasz. :(

Jaj! Ezt el kell mesélnem:
Ma vacsi után annyira teletermelte a pelusát, h. tisztába kellett tennem mielőtt apa hazaért volna az esti fürdésre. Mint már máskor is, most is hagytam, had rohangásszon pucéran és lengesse a kis pöcsét szabadon, amíg apa hazaér. :D
Párom közben hazaért és éppen beszélgettünk, amikor a gyerek lazán lepisilte a lábfejemet, miközben a játékát akarta elhelyezni a térdemen (biztos nagyon koncentrált! :lol: ), én hirtelen felkiáltottam a meglepetéstől, mire a ded annyira megijedt, h. szívszaggató bömbölésben tört ki, alig lehetett megvígasztalni. Mi meg közben dőltünk a röhögéstől, h. én állok a tócsájában és még neki áll feljebb! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Rambóka szétröhögtem magam, mert elképzeltelek :))
Szülinapi képet kapunk??? :)

Ez a ládában ülő fiúcska nnnaaaaaaaagyon édes :)) (van olyan szájli itt, h szíve van, dobog, vagy ilyensmi?)
Miért szeretnek a gyerkőcök ládában, fiókban ülni? Nekem is van pici koromból ládában ülő képem :))

Rólunk: ma voltunk a sétatéren, szerda délelőtt mindig klubozunk. Van ilyen nálunk, hogy várandósók és kisbabások klubja, az a lényege, h mgyar klub és szeretünk járni. Nos a pocakosok csütörtökön járnak, általában mindig van valaki meghívott (szülésznő, jogtanácsos, pszichológus, stb) Van amikor az utána következő pletykaparti jobb, mint az előadás :))
S a kisbabások szerdán délelőtt találkozunk a parkban.
Na, csak elmeséltem, h tudjátok :))

Nos egész tali alatt az én fiam ordított. Tettem kendőből kocsiba, ölben, pumapóz, semmi sem volt jó, csak üvöltött. Nos amikor hason tartottam a 8 kilóját, elkezdte rágni a karomat. Hagytam, h rágja, mert addig legalább csend van. És egyszercsak fájfájfááááááj, s hát be is lilult, asszem valami fogacska búskál. Ez már magyarázza a 3 napja tartó nyálazást, nyűgölést...

Sajnálom szegénykémet... :((
Lányok:
1. minden fognál így mg kell szenvedni?
2. mégis meddig tart? pár nap, hét? vajon mikor bújik tényleg ki?

Na szép estét, látom ma pangott itt a terep, látszik, h Csakegy elment :))
A 7végén én sem leszek, meglátogatjuk anyukámékat :)) szedjük le az almát, rengeteg lett az idén, összetörtek a fáink a nagy súlytól.

Puszik,
Kir

Kép
k.ir
 
 


Az ízlelőbimbóim teljesen megvadultak.

Rámjött az ehetnék. De nem akármit kívánok :shock:

Csípőspaprika savanyúság!

Amikor már éreztem, hogy nincs tovább, mert annyira éget, akkor egy hagymát apróravágtam, só, sok ecet és most azt kanalazom. :shock:

Én nem értem ezt a babát a pocakomban. :roll:

Látom ma nagy pangás van erre!

Csakegy tényleg hiányzik! :D Várom a privijét. :)

Jók legyetek.
Vendég
 


Itt a kezemben egy Adimetes recept :)))))

Eltörölték a pro famíliás lejelentési kötelezettséget így aki eddig szállította a recepteket újra szállítani tudja:)

Előtte mondjuk jó lenne egy terheléses inzulin de még mindig nem kértem időpontot a diabetológiára :(

(Kavicska: bocsi... az agyam tiszta szita... tökre elfelejtettem, hogy írni akartam... ez van, a kisgyerekes léttel jár:)
Vendég
 


Ja... tegnap suliban voltam... 2 óra polgári jog, 4 óra alkotmányjog... 6 óra tömény jegyzetelés és koncentrálás... bevallom, élveztem:)))))))))))

Ma meg turkálóban voltam... 3000 Ft-ért vettem vagy 10 plüss rugdalózót, 4 harisnyát, hosszúújjú pólókat, egy gyönyörű kisvirágos - fodros kordbársony ruhácskát és baba tréninggatyát:)

Utána Lilla kutyázott - egy 4 hónapos beagle kölyökkel összepuszilkodott (a kutya kipucolta a fülét:) stb. stb. Lilla oda volt meg vissza, végig sikongatott a kutyának amikor az elment a közeléből:)
Vendég
 


Sziasztok!

Csakegy Te aztán vásároltál :D

Kavics rám is elég sokszor jön az ehetnék :? csak nem tudom mit ennék, ha meg eszek fáj a gyomrom..bár csak tegnap óta van...normális,hogy eddig semmi gondom nem volt és most kezdődik? :shock:

Rambóka nagyon tetszik a lengetős pisilős sztori! :lol:

Vidám csütörtököt!
Vendég
 


Agyhalott vagyok!
A gyerekszobával határos szomszéd addig zörgött a radiátor körül, amíg a ded hajnal 6-kor teljesen éberré nem vált. Úgyhogy muszáj volt felkelni, pedig én még úgy, de úgy aludtam volna legalább egy icipicit! :cry:
Így viszont 9-kor már cipelte a kis takaróját és egy mukk nélkül le is feküdt, azonban ezzel borult az egész nap. Hogy ebből mi lesz???? :shock:
Én mindenesetre hulla vagyok, de ilyenkor már nem bírok visszaaludni! :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kavicska!
Nálam a csípős babgulyás a tutibefutó mióta terhes vagyok! Nagyon csííípőőősen! És a hagyma, az is minden mennyiségben.
Viszont nem kell az édesség! Már reklamált a család, hogy csináljak valami sütit!
Vendég
 


disznóól van, minden undorító de Lilla EGÉSZ NAP olyan hisztis, mint máskor 2 héten át összesen...

most dobta le a tányérját a földre...

rendet akarok csinálni de így hogyan????

Megérezte a gyerek, hogy az apja elutazozz néhány napra?

Na mindegy, holnap átmegyek a szüleimhez ... aztán jól kialszom magam amíg ők Lillára vigyáznak :)

(az is lehet, hogy átviszem hozzájuk Lillát és hazajövök rendet rakni...)

katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítok addig itt mindent...

Na megyek, Lilla hercegnő szólít...

maszírozás, fürdés és ha elég hatékony vagyok akkor 8-tól szabad vagyok :))))

(iszonyú... ahányszor lerakom aludni úgy üvölt mint akit ölnek... szó szerint... vígasztalhatatlanul. Szerintem jön a foga... csak bújna ki végre...)
Vendég
 


Na eddig 4szer mentem vissza fektetni... most csönd van... kérdés, hogy vihar előtti-e (máskor aznnal csönd lesz...)

Létezik, hogy már 6 hónaposan elkezdődik a szeparációs szorongás és az verte ki Lillánál a biztosítékot, hogy kedden elmentem a suliba és 8 órán át nem látott? (a tejet sem volt hajlandó elfogadni a 8 óra alatt, kizárólag az almát és a banánt... aztán hazamentem és akkor a szopi után megitta az egész napi tejadagot is...) Igazából már tegnap is egész nap rajtam lógott csak akkor annyit mászkáltam, hogy nem volt zavaró...
Vendég
 


Csakegy!

Nincs kizárva!
Gergő akkor szokott rá nagyon az ujjára annó, amikor felmentünk Pestre a Petrányis előadásra és egy teljes napig nem látott minket.
(Nála az ujjszopás a fáradtság ill. a szorongás fokmérője is.)
Akkoriban az etetéshez is minden kanál előtt ki kellett venni a kezét a szájából!
Aztán rájött, h. nem tűnünk el végleg.
Szerintem nálatok is meg fogja szokni.

Az is lehet, h. apahiánya van.
Gergő mindig végigcirkuszolta az éjszakákat, ha a párom szabin volt (hogy szegény még akkor se tudja kipihenni magát!), de az igazi rettenetek mindig akkor jöttek, amikor visszament dolgozni, olyankor egész nap hiszti volt! :evil:

De ma talán inkább a hidegfront kavarhatott be.

Brendonban láttam szilikon, csúszásgátlós, tapadókorongos tányéralátétet, amivel bármilyen tányér a tálcán tartható:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... o=1&whid=7
Nálunk is felmerült már rá az igény! :twisted:
De kicsinyt drágállom! :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


az apahiány sajna sanszos... a férjem minden nap itthon szokott lenni már 2 körül, elég ritka ha csak marha későn jön haza így megszokta, hogy körülötte van és sokszor rávigyorog (bár a fukciója ezzel lényegében ki is fúj:)

Na mindegy, jobb ha megszokja... (a férjem amiatt aggódott, hogy ha vasárnap jön haza akkor még fog-e rá emlékezni ... de szerintem egy ekkora gyerek már emlékszik az emberekre - a szüleire meg pláne -bár nem tudom meddig... de a szüleimre pl. mindig jól reagál, mondjuk őket hetente többször is látni szokta... az anyóst csak úgy 2-3 hetente...)

na megyek vissza ganézni... egész jól haladok a konyhával :))))
Vendég
 


ja... és gondolod, hogy ez a tapadókorong jobban bírja mint az Ikeás? az nálunk a 2. alkalom után már használatatlan volt... (egyébként Lilla még soha nem dobálta a tányérát, most nem tudom miért kellett eldobnia... mondjuk most úgy etettem, hogy leraktam a mókusok elé és együtt ettek... lehet, hogy rajtuk elkesedett fel ennyire:)
Vendég
 


cskaegy nálunk is ez van. nem tudom véletlen-e, johannának is a foga jön-e, vagy van cvalami a levegőben, amit éreznek ezek a babák, front, napkitörés mittudomén.

pedig Johanna még soha nem hisztizett eddigi élete folyamán, este ágyba leraktam és jóccakát, most nálunk is ez van, két napja nem tudom lerakni este, üvölt mint akit ölnek, és ki akar jönni az ágyból. hogy vegyem ki. ilyet eddig soha nem csinált, ha sírt is, elég volt neki ha megsimiztem, vagy énekeltem, azonnal megnyugodott, hogy ott vagyok.

nem tom mi van. ja és nappal is rajtam lóg állandóan, ami szintén nem volt szokása, sőőőt.

remélem nem lesz beteg, akkor is ilyenek szoktak lenni.

Kép

Kép
rejo
 
 


akkor lehet, hogy mégiscsak van valami a levegőben... (Lilla általában órákig is elvan egyedül... kivéve ma... )

mindjárt utánanézek mi van/lesz most...
Vendég
 


semmi
Vendég
 


basszus, csajok. nálunk is ma egész nap hiszti volt!! tuti van vmi a levegőben. éejjel is felkelt, nappal nyűglődött. végül délután aludt rajtam 3 órát. hiába tettem le....felkelt. aztán megint ordibálás. kapott kétsze ris tápit napközben. de lehet nem kellett volna, d emindig benyakalta :D jóhogy. de nem sokat....
fürcsi után most szopi, tápi 120 milla és beladt,mint a bunda egyből. szegényke kidőlt......
most lépek és elterülök a kádban. pffffff
szóval, ez a hidegfront....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?