Új privát üzeneted érkezett!

Livus: hehe, hajrá!!! Én amúgy nagyon kiábrándultam az orvoslásból, de ilyen IBCLC szívesen lennék. Ma este felhívom R. Ibolyát, és megbeszélem vele, mik a feltételek. Pécsett még nincs IBCLC emberke, szóval biztos hasznos is lenne.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Liv: hajrá!!! :) Nálad az angol szakirodalomolvasás sem akadály! Engem kicsit az is visszatart...
OFF: Miért ábrándultál ki az orvoslásból?

KépKép
livus
 
 


Liv: én is csak bíztatni tudlak! Sztem Neked való lenne, ahogy így megismertelek :wink:

Eszter

Kép
esztercica
 
 

 
 

OFF: Livus: mert csak a pénzről, meg az OEP-ről szól az egész. Ha akarod, ha nem. Meg mert nem holisztikus. Meg még sok mindenért, de ez a kettő a legrosszabb.

Köszi csajok a bíztatást, majd beszámolok, hogy egyáltalán lehet-e...elég kemények a feltételek. Most vettem észre, hogy ilyenek az IBCLC-k, mint a Boros Judit meg a Diószegi Eszter, meg az Ungváry Renáta...hát, nem tudom.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


A szopis napon kaptunk egy füzetet, amiben benne vannak az IBCLC-k. azért vannak egy páran... Még védőnők is! Irigykedtem is, mikor olvastam, hogy milyen jó lehet annak, akinak IBCLC vnője van...
(B.J: a dokim! :D )

OFF: Hát ezt sajnálom... és és nem is szeretnél már orvosként dolgozni?

KépKép
livus
 
 


Liv,
én is csak bíztatni tudlak, hajrá! :) Vicces, de én is utánakérdeztem már, pont Diószegi Eszternél érdeklődtem még 3 éve, és azóta is egyszer utánakerestem. :D Aztán kissé eltántorított az a rengeteg kötelező gyakorlat (nem tudom, szopós baba mellett hogyan oldható meg :roll: ). Ettől függetlenül azért még lehet, hogy egyszer én is belevágok. (Vagy kertész leszek, mert az is tök jó dolog! :P ) Majd számolj be, mit mondott Iboly!

Livus,
BJ nekem is a dokim volt a mostani, 3. terhességem során, aztán végül otthon szültem, és amikor telefonon megmondtam neki, a reakciója nem igazán volt kedves, pedig szóltam is neki előtte. Eléggé megbántódtam...


Zsizsa
zsizsa
 
 


Liv,
ja, és nehogy már eltántorítson, hogy kik lettek eddig IBCLC-k! Én eddig egy nagyon alapos, érdeklődő, karakán embernek ismertelek meg, semmivel sem vagy kevesebb náluk, ott a helyed a klubban! :wink: :D Bízz magadban!!! 8)
Zsizsa
zsizsa
 
 


Köszi, csajok! :D :D (Zsizsa, mivel orvos vagyok, sok vizsgát és gyakorlatot nem kell megcsinálnom, hátha így könnyebb. De persze a pontos feltételeket még nem tudom!)

BJ az egyik barátnőm orvosa is...nagyon jó dokinak tűnt az elmondásaiból, bár mihelyst jött a második, azonnal leállíttatta a szopiról, ami fura, mostanában már nem izélnek ezzel a dokik. :roll:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Off
BJ az én orvosom is :lol: és végül én is otthon szültem, de velem tök normális volt. Megbeszéltük, azt is, hogyha nem kell feltétlenül a legközelebbi kórházba menni, de kell, akkor vár. Vajúdáskor szóltunk, hogy akkor most, meg mikor megszületett Nándi, akkor is, hogy minden ok.

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Liv, bizz magadban! Hajrá! :D
szerintem nagyon jól menne, mindenféle adottságod és előéleted megvan hozzá. nehogymáá pár keményebb vizsga riasszon meg.

én is ilyeneken morfondírozom, hogy szopistanácsadó, meg hordozókendő oktató. :D de mindig elbozonytalanodom, hogy vajon ha már nem lesz szopós gyerekem akkor is szivesen foglalkozom majd ezzel? most annyira benne vagyok, de később lehet inkább az általános iskolás problémák fognak lekötni :lol:
savitri
 
 


[quote]v írta:ajon ha már nem lesz szopós gyerekem akkor is szivesen foglalkozom majd ezzel? most annyira benne vagyok, de később lehet inkább az általános iskolás problémák fognak lekötni


Savitri! :shock: :shock: :shock: hát én erre még sose gondoltam. Pedig biztos igazad van!

KépKép
livus
 
 


BJ: nyilvánosan nem akarok erről részletesen írni, de szerintem a szimpátia sokat számít nála.

Én nem tudom elképzelni, hogy ne érdekeljenek majd a szoptatásos és hordozókendős dolgok később, mert olyan jó mások szemét is rányitni a világra! :)
zsizsa
 
 


[quote="zsizsa"]
írta:
zsizsaÉn nem tudom elképzelni, hogy ne érdekeljenek majd a szoptatásos és hordozókendős dolgok később, mert olyan jó mások szemét is rányitni a világra! :)


Egyetértek, nálam ez már mánia! :D :D :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


szerintem Savitri sem úgy gondolta, hogy később már nem fogják őt érdekelni ezek a dolgok, csak hogy más lesz előtérben, más témák kerülnek majd központi helyre a gondoltaiban-gondolatainkban. Végülis ez így természetes. :)

De lehet, hogy épp ezért is jó szopis tanácsadónak lenni. Mert akkor mindig találozhat az ember kisbabákkal. Akkor is, mikor az övéi már nagyok. :)

KépKép
livus
 
 


Jajj, van egy édes sztorim, már száz éve szeretném elmesélni nektek!
Egy ismerősömék mentek vhova nyáron, és nagyon meleg volt, de nem volt náluk innivaló. A legkisebb gyerekük, egy hároméves kisfiú nagyon szenvedett, aztán támadt egy ötlete, és megkérdezte az anyukáját, hogy nincs-e teje. :) Hogy juthatott eszébe, nem tudom, mert szerintem kb. 1-1,5 éve már nem szopizik. Aztán mentek tovább, de a szomjúság ugye nem csillapodott, így a kisfiú odasomfordált az egyik kisiskolás korú nővéréhez, és bizalmasan megkérdezte tőle: neked sincs egy kis tejed? :lol:

KépKép
livus
 
 


Livus :lol:

Eszter

Kép
esztercica
 
 


:lol: ez cukiii :lol:

azért gondolom, hogy esetleg megváltozik majd az érdeklődési köröm, mert már tapasztaltam. amint abbahagytam Hana szoptatását, szinte egyik napról a másikra úgy gondoltam milyen terhes lesz majd Ivánt sokáig szoptatni :shock: meg hogy az egészhez semmi kedvem.
khmm 5 hónapos terhesen azon keseregtem, hogy szegény gyereknek járna a szopi de ez engem már annyira fáraszt. :roll:

aztán persze a szüléssel azonnal minden megint magától értetődő lett és a világ legklasszabb dolga a szopi azóta is.

szóval most teljesen mániákus vagyok én is az összes babás dologban, sőt úgy érzem az anyaság a legjobb hivatás a világon és nem is kell nekem soha más. de azért el tudom képzelni, hogyha majd a gyerekek iskolába járnak délelőttönként akkor esetleg már nem dob majd fel annyira a helyes mellretétel. pedig most nagyon is :D
abban is lehet valami amit Livus ír, hogy talán pont az benne a jó, hogy a gyorsan elillanó babakort megőrzöd egy kicsit

KépKép
savitri
 
 


savitri!

meddig szoptattad terhesen Hanát?
a várandósság alatti szopi téma eléggé foglalkoztat, ha esetleg van vkinek még tapasztalata, megoszthatná velem :)

köszi, orsi
osoa75
 
 


Orsi,
nekem mindkettő terhesen szoptatásnál 2 hónap után iszonyú érzékeny lett a mellem, kínban szoptattam. Az elsőnél Diószegi Eszter tanácsára elhagytam az éjszakai szopikat, és csak a reggeli és az esti maradt meg, azokat lerövidítettem, nem is bírtam volna, annyira fájt. (Azért javasolta a csökkentést, mert az első terheségemnél a 21. héten kórházba kerültem korai méhtevékenység miatt, és utána végig gyógyszert kellett szednem, hogy ne induljon be a szülés). Aztán a 4. hó végére ezt a kettőt is leépítettem, mert egyszerűen nem bírtam a fájdalmat. :roll: De tejem sem volt már, egyáltalán nem kellett apasztanom. A másodiknál simán szoptattam a 3. hó végéig naponta ezerszer (a 14 hósom még nem evett mellette mást), bár a végén már kellemetlen volt nagyon. Utána vérzés miatt kórház, emiatt szegény kisfiamnak egyik napról a másikra napi egy cicizés maradt (a látogatáskor). :( A hazajövetel után napi kettőre emeltem, többre nem mertem (méhösszehúzódások ugyan nem voltak, de folyamatosan véreztem, de ez nem a szopi miatt volt, hanem rossz helyen volt a méhlepényem, és vérömleny is keletkezett). Kis idő múltán a reggelit elhagytam, de az esti maradt, csak rövid ideig (nagyon fájt). És a 4. hó végén teljesen magától hagyta abba, egyik nap még sírt, amikor lecuppantottam a ciciről, a következőn már ő köpte ki, még két napig elfogadta, de fél perc után kiköpte, és a 4. napon nem kérte. És ekkor sem kellett apasztanom, szóval valószínűleg már nem volt tej. De ismerek olyanokat, akik végig szoptattak, utána meg tandem szoptattak (úgy emlékszem, náluk is alig volt tej a 4. hónap után, de azért szopiztak a gyerekek rendületlenül :D ). :)

Zsizsa
zsizsa
 
 


Sziasztok,
csak épp bekukkantok, rég nem voltam már itt... igaziból már nem is "tartozom" ide, mert a másodikom, kb. egy hónapja már nem szopizik (most 28 hónapos), de jöttem egy kicsit nosztalgiázni :)
Tán van még, aki emlékszik rám (Zsizsa?): Cicó a nagyobbik (kislány) ötéves lesz decemberben, Zeze a kisebb, ő a fent leírt korú. Hadd mondjam büszkén: Zeze egy hónapja bölcsis, éééés a nagy szopi-fan pár nappal a bölcsikezdés előtt magától hagyta teljesen abba a dolgot (az utolsó akció augusztus 19-én volt, 22-én kezdődött a bölcsi).
Érdekes, amit fent írtok, az biztos, hogy nekem már nagyon másfelé jár az agyam, ez biztosan hormonális is egy kicsit, de tényleg megnyuvadnék, ha most is a helyes mellretétellel kellene nap mint nap foglalkoznom (igaz, mi eleinte sokat kínlódtunk mindkettővel). A hordozókendő az más, csak már nem bírom el benne :)

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Zsizsa!

OFF:
Te Fringilla (is) vagy? Vagy rosszul emlékszem?


Köszönöm a válaszod. Húú, hát igen. Emlékszem, hogy a nagyom a második várandósságom alatt hogyan szopizott, én is átéltem a fájdalmas szopikat, rendkívül érzékeny cicivel. (De tök változó volt, volt amikor simán ment, volt, amikor meg akartam halni a fájdalomtól) Most egyelőre megy a szopi (van, hogy napi sokszor+éjjel is), aztán majd meglátjuk (csak Zsomborom még csak 10,5 hós...)

Orsi
osoa75
 
 


Kriszi,
hát persze, hogy emlékszem, főleg az örökmozgó ropi Cicóra! :) Zeze ügyin intézte a szopi befejezését! :)

Orsi,
igen, Fringilla is én vagyok (kellett egy nick a harmadik babóhoz is :wink: ). Hát, igen, mi pl. azért halasztottuk el az először tervezetthez képest a kistesóprojektet mindkét alkalommal, mert nagy szopirajongó volt mindkét idősebbikem, és nem akartam megkockáztatni, hogy esetleg elapad a tejci. Mondjuk így sem lettek túl nagy korkülönbségek, 2 év és 20,5 hónap, szerencsére hamar beköltöztek a tesók. :D
Drukkolok, hogy menjen még neked és Zsombornak a szopi egy jó ideig!

Zsizsa
zsizsa
 
 


Nekem is elég hamar fájni kezdett a szopi, amint terhes lettem. Ráadásul a dokim közölte, hogy sürgőssen hagyjam abba, mert milyen veszélyes. :? persze kiröhögtem, hisz akkor Hana még 3 óránként szopizott minimum, éjjel és nappal is.
Viszont a fájdalom miatt elég kedvetlenül szoptattam és hát hogyismondjam, sose felejtettem rajta a gyereket, inkább előbb lefejtettem. Azt terveztem, hogy majd az éjszakai szopikat megszüntetem, hogy majd ne 2 gyerekhez kelljen kelni ha megszületik a pici. (hahaha micsoda naív egy-gyerekes elképzelés volt)
végül a nappali szopikat sokkal inkább ki tudtam váltani, meg akkor tudtam magyarázni is hogy most miért más és miért nem a cici. Éjjel semmi esélyem se volt, hiszen a gyerek aludt és én nem szivesen kockáztattam, hogy totál felébresszem azzal, hogy inkább vizes cumisüveget adok. ráadásul iskolába jártam és az egséz első trimeszter hihetetlenül lestrapált, egyszerűen semmiféle következetes idomításhoz sem volt türelmem (meg aztán nehezen is értek vele egyet, de hát fájt ugye)
nappali szopikat kiktattam, az éjszaka viszont ment teljes gőzzel 3 óránként kb.
egyik este mikor nem voltam épp otthon, Hana idő előtt kelt és bár elég nehezen, de apukájának sikerült őt visszaaltatni, pusztán pár korty víz után.
na innentől felbátorodtam és éjjel amikor kelt (együtt aludtunk) mindig mondtam, hogy elfogyott, itt van víz, majd reggel lesz. ezt tök jól elfogadta. Pár nap múlva az egyszem reggeli szopi is elmaradt. ekkor voltam kb 4 hónapos terhes
semmiféle apasztásra nem volt szükség.
ami nagyon fura, hogy egy hét múlva már úgy viselkedett mintha soha életében nem cicizett volna. mintha megszűnt volna az agyában az a terület ami ezért felelős.

Orsi, lemaradtam valamiről? babát vársz?
savitri
 
 


Orsi, én is ezt jöttem kérdezni... :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Érdekes, az enyéim is olyanok voltak pár nap cicimentesség után, mintha sosem szopiztak volna.
Én az éjszakairól úgy szoktattam le a lányom (majdnem másfél éves volt akkor), hogy elmagyaráztam neki, hogy éjjel a cici is alszik, és amikor világos van, akkor ébred fel. Egy nagyon húzós éjszakánk volt, kettő icipicit sirdogálós (fél perc ébredésenként), utána elfogadta. Egy rövid ideig még kért vizet éjjel, aztán már az sem kellett, csak egy kis simi (és ő jóval kevesebbszer is ébredt ezután).

Szerintem igen, Orsi babát vár! :D
zsizsa
 
 


Igen lányok, áprilisra várjuk!!! :)

Savitri!

És ekkor Hana mennyi idős volt? Már amikor éjjel sikerült cicimentesíteni? Balázs is kb 1 és fél volt, amikor magyarázni kezdtem neki, hogy elfogyott, meg elvitte a cica, meg nem tudom még miket találtam ki. Ekkor már értik, de jó lenne, ha 1 1/2 éves korára Zsombor már leszokna ugye, hogy ne kettő nyúzzon éjjel :roll:
Amúgy most megadtam magam, nálunk is inkább nappal tudom kiváltani a szopikat, mert Zs. sokat és szépen eszik mindent, de éjjel jobb a nyugalom és akkor cicizünk...


Orsi
osoa75
 
 


Gratula! :D :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Gratula! Izgiiii! :D:D

igen Hana másfél éves volt akkor és érezhető is volt rajta egy nagyobb változás. mintha egyik napról a másikra babából kisgyerekké vált volna. lehetett neki magyarázni, hallgatott a szavakra. addig inkább csak nagy gesztusokkal(ölelés, cici, arréb rakom) kommunikáltunk
savitri
 
 


Lányok: Teljesen kivagyok! :( Rémes, hogy Bobó mit művel mostanában éjszakai alvás címén. :(
Ma pl. fél kilenc körül aludt el, és most (23 h van) szoptattam ötödjére azóta!!!
És később se sokkal jobb a helyzet: óránként egyszer-kétszer garantáltan felekel. Lehet, hogy tényleg jön most foga is (bár napközben nem szenved), de most nem is erről van szó. Hanem, hogy egyáltalán nem érzem pihentetőnek így az éjszakákat.
És korábban sem nagyon tudok lefeküdni, mert ugye még az sincs most, hogy lefektetem, és tehetem a dolgom. Mert egyfolytában felkel. És persze csak szopival alszik vissza. Az sem működik, ha a férjem megy be hozzá. Akkor csak sír, végül felébred teljesen, ha nem kap cicit (mert mondjuk épp fürdök).
És most úgy érzem, hogy fényévekre van tőlünk a másfél éves kor, mikor már elvileg el lehetne neki magyarázni, hogy éjjel nincs szopi. :cry:
Tavaly nyár óta nem aludtam át egyetlen éjszakát sem... :cry: És ha annyit kelne fel, mint eddig (kábé 5-6x), az nem lenne (annyira)vészes. De ez a rengeteg ébredés, még annak ellenére is megvisel, hogy együtt alszunk. :cry: Mondjatok valami bíztatót!

KépKép
livus
 
 


Livus: jaj, nem is tudok mit mondani! Két példa:
Barátnőm kislánya ma 10 hónapos, tehát Bobóval egykorú és gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, mint nálatok, Elli kábé fél óra-óránként kel éjjel szopni, kialvatlanság, fáradtság stb. hasonló.
Másik: ma írt egy ismerősöm, akinek a kislánya pont Sárival egyidős (5 hónaposak) és napi 5X szopik KIZÁRÓLAG, este 8-reggel 8 ig alszik és 8.8 kiló!

Minden gyerek más. Az én Nórim 10 hónaposan is már rég átaludta az éjszakát-és biztos vagyok benne, hogy azért, mert cumizik. :roll: De lehet, hogy ő is csak egy variáció...

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy többen emlékeztek rám, én lennék a "tejköves". :)
Most, nem a tejkő miatt panaszkodnék- az, szerencsére az állandó görögszénázásnak, elmúlt - hanem más gondom lenne a változatosság kedvéért.
A gyerek 1 hét múlva lesz 1 éves és még mindig 90%-ban szopik és a maradék csak a normál étel, már ha megeszi. A gond az lenne, hogy kb. 2 hónapja úgy szopik, hogy v. csípked v. kaparja a mellemet, karomat olyan erővel, hogy már lassan alig indul be a reflex, mert olyan fájdalmaim vannak közben. Van olyan, hogy az egész felkarom belső részén kb. 15 véraláfutásos csípkedés van, a dekoltázsom meg úgy néz ki, mintha belefutottam volna egy bokorba. Már mindent csináltam, kezébe adtam dolgokat, a nyakamat eltakartam, lefogtam a kezét v. rászóltam. Erre abbahagyja a szopit. Ha újra nekiállunk szopizni, akkor ugyanezt kezdi csinálni. :( Akárhányszor félbehagyjuk, hogy jöjjön már rá, hogy ez nekem fáj, legközelebb újra csinálja. Olyan mély barázdák vannak a mellemen, hogy még egy nap múlva is látszanak, nem beszélve, hogy elég kényes a terület és sokáig fáj. Mindezt csak szopikor csinálja, még félálomban is. Egyébként, egy nagyon kedves, bújós baba, állandóan hízeleg, de ha szopizni kezd, akkor rögtön csípked, söndörgeti a bőrömet és karmol.
Sokszor simogatom a kezét, hátha ez legalább eltereli a figyelmét, de kihúzza a kezét, és folytatja a marást. :(
Mit csináljak vele? Van valakinek valami jó ötlete?

Erika
erika2004
 
 


Liv: köszönöm a szavaid! Remélem, hamarosan jobb lesz a dolog... Most az is rátett egy lapáttal, hogy két napig fájt a fejem. De már elmúlt, így talán jobban fogom venni az akadályokat. :?

Erika: ez borzalmasan hangzik! :shock: És ha esetleg azt csinálnád, amit harapásra javasolnak? Hogy mikor elkezd kínozni, MINDIG gyorsan levennéd a melledről, és határozottan mondanád, hogy "nem szabad" :roll: :?: Nem tudom, ez csak egy tipp...

KépKép
livus
 
 


És egyébként nem tudod, mi lehet az oka ennek? Történt valami két hónapja, mikor ezt elkezdte csinálni?

KépKép
livus
 
 


Livus: nekem csak annyi ötletem van, amit én is csinálok.. Ha apa itthon van, akkor reggel miután Óurasága Nándi kinyitotta a csipáját átpasszolom apukának (ugyebár ez leginkább csak hétvége, abból is a vasárnap) és én még alszom 1-1,5 órát, addig ő bírkózik a gyermeknevelés gyönyöreivel..Néha hétköznap is összejön ez, ha nem kell korán mennie és ráér csak 7.30-kor elkezdeni készülődni. Másik, hogy megfogadtam tanácsaitokat és délután alszom Nándival. Minden le van ejtve. A lelkiismeretfurdalás mégiscsak kevésbé gyötör mint a kialvatlanság :D

Erika: Ez borzasztóan hangzik tényleg! Szoptatási tanácsadó esetleg?

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Sziasztok!

Semmi nem történt, hogy ezt kelljen csinálnia. Lehet, hogy nem is 2 hónapja, hanem régebb óta van ez a szokása. :( Ha belegondolok, mindig karmolászott, amikor tudott, csak akkor kisebb volt és puhábbak voltak a körmei és akkor még legalább nem tudott csípkedni. Akkor tűrtem, de most már elég brutál a dolog. Sokszor zoknit húztam a kezeire, de most már leveszi. Sokszor mondom neki azt, hogy "nem szabad", de akkor elkezdi a bőgést és abbahagyja a szopit. Ezért inkább hagytam, de most már nem csak karmol, hanem csíp és söndörgeti a bőrömet, ami igencsak fáj és már idegesít is.

Szoptatási tanácsadót kb. 25-ször próbáltam elérni a már lassan 27 hónapos szoptatásom alatt, de eddig még egy sem vette fel a telefont, így én már őket többet nem keresem.

Erika
erika2004
 
 


Erika: lehet, hogy röhejesen fog hangzani, de: karkötő, nyaklánc!!! Vagy neki, vagy rád, legyen mit söndörgetni szopi közben!!!ű
Hátha segít...

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livi!

Már ezt is próbáltam, bár hatásosabb. :) A fülbevalómat tartottam neki, de úgy cibálta, hogy majdnem kitépte a fülemből. A nyaklánc verzió is volt már, azt meg majdnem elszakította. Lehet, hogy beszerzek valamilyen kutyanyakörvet, hátha az elég erős lesz a kisasszonynak. :lol:
Na, este ki is próbálom! :roll: :twisted: Komolyan mondom, akik hallották az én szopis dolgaimat, mind a két gyereknél, azok már röhögőgörcsöt kapnak, hogy én miket alkotok, csakhogy még maradjon a szopi egy kis ideig. :)

Erika
erika2004
 
 


Erika!

Egyrészt tök jó, hogy elmúltak a tejkövek :) :) Görögszénát megjegyzem magamnak.

Karmolás: Gergővel is szkanderozni kell :evil: Ő az anyajegyeimet műtené le :(
Nyaklánc: a Hogyan ne legyünk tökéletes anyák?-ban a horgászdamilra átfűzést javasolják - azt nem olyan egyszerű eltépni, de persze csak gyöngysorra megoldás.
Esetleg nyakba akasztott kulcscsomó? Ezek a kulcstartó-pántok jó erősek :D

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Erika, ha tudsz angolul, akkor itt ez a beszélgetés a Mothering fórumon ugyanebben a témában sok jó tanáccsal szerintem.
A vége felé van egy anyuka, aki azt írja, hogy annyira bebabaolajozta magát mindenhol, hogy a gyerkőcnek csúszott a keze, nem tudta megcsípni. 1-2 nap babaolajban úszott minden, de a csipkedés elmaradt... :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok!

Erika,
minden részvétem. Most mondjam azt, hogy Cicó is karmolászott? Igaz, ő abbahagyta még elég korán...

Babaolaj elég hatékony megoldásnak tűnik, bár kicsit övön aluli módszernek érzem, de ki tudja, hátha a babó nem így látja ;)

Kulcstartó, nyakörv, hehe, jól hangzik, miért is ne? Most vannak ezek a naaaagy medálos láncok-nyakbavalók, jól zörögnek-csilingelnek is, valami brutál szíjra felfűzve jó lehet.

Jó, nekem könnyű itt rötyögni, már Zeze sem szopizik, de ennek ellenére markolászik! Igaz, ennyi idősen már megérti, hogy fáj, és egy percre is abbahagyja néha. Szöveg a dologhoz: "Egy kicsit idefekhetek Anya pólójára...kettő cicije van Anyának..." (képzeljétek hozzá, hogy a kölöknek brutál baritonja van a kétéves fejével ;D )
kriszi
 
 


Sziasztok!


Na, kipróbáltam mindent. Ez a gyerek kifog rajtam. :lol:
Sokféle nyakláncot kipróbáltam, de nem sokra mentem velük. Megfogja a láncot v. bármit az egyik kezével. Azt húzza-vonja, de a másik kezével továbbra is csípked, és mindent csinál, ami fáj. Sőt, a nyaklánc elvonja a figyelmét, és inkább játszik, mint szopik, így inkább nem láncozom.

Olvastam az angol oldalakat, hát elég sokunknak van hasonló gondja. Azért kíváncsi lennék, hogy miért csinálja néhány baba ezt...
Az olajos dolog nekem kicsit meredek, de lehet, hogy csak lusta lennék utána takarítani, de a gyereknek biztos tetszene. :oops: :lol:

A szopit azért szeretném fenttartani, addig, amíg a gyerek akarja, tehát tűrök akkor rendületlenül. :roll: :lol:

Erika
erika2004
 
 


Erika: és az nem megoldás, hogy fekve szoptatsz, az egyik kezét a teste mellé teszed (az alsót), és a felül lévőt megfogod?

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Erika, nem vagy egyedül. Eddig nem írtam le a problémámat ide a fórumra, mert valahogy nem tűnt annak. Egészen mostanáig, amikor már komolyan fáj a karmolászás és a csipkedés szoptatás közben. A kisfiam kb 3-4 hónapos kora óta csinálja, most 1 éves. Eddig nem kerestem az okát, hiszen nem tudja hogy csíp vagy kapar. Az anyajegyemet is le akarja kaparni.

Én nem olajoznám be magam vagy a kicsi kezét, mert akkor hasra/arcra esika kövön, kúszás-mászás közben. Mondogatom, hogy nem szabad és fáj. Még az jutott eszembe, hogy talán kevés már a tejem és ezért karmol vagy csíp. Most már vagy három hónapra legalább 6x felébred 23.00 óra és 06.00 között és állandóan szopik, vagy 20 percenként. Napközben nem is tudom, hogy fiú vagyok-e vagy lány a fáradságtól. Egy hete megpróbáltam jobban megetetni esténként, de nem fogadja el a tápszert, ellöki a cumisüveget, nem kell a tejpép csak hetente kétszer. A tápszert mondjuk hetente kétszer megissza pohárból, de nem jellemző. A héten két éjszakát végig aludt, ezért gondolom, hogy talán hamar megéhezik az esti szopi után. Ha van valakinek ötlete, nagyon megköszönném.
rifu
 
 


Őslakosok, szeretnék egy kis segítséget kérni.

Milyen oldalakat érdems ajánlani szoptatással kapcsolatban az lll és a szoptatasert oldalakon kívül?

Köszi!!

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Szerintem ami ezen a két oldalon nics, az nem is létezik! :lol: :wink:

szoptatasportal esetleg még

és a nlc-s online szopis tanácsadás!


Majd számolj be, milyen volt, hányan voltak, mit szóltak! :)

KépKép
livus
 
 


Esztercica!

Az én ajánlott oldalaim is a következők magyarul:

www.szoptatasert.hu
www.szoptatasportal.hu
www.lll.hu
http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&s ... 21&func=kf (Schneiderné Diószegi Eszter on-line tanácsadó oldala)
http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&s ... =bloglista (Scheiderné Diószegi Eszter szoptatási alapkérdésekkel foglalkozó blogjai)
www.iboly.hu Itt a cikkek és a gyakori válaszok lehetnek nagyon informatívak.

Ha tud angolul, akinek ajánlani akarsz, és még ideje is tengernyi, akkor még ajánlhatod a www.kellymom.com oldalt és a http://www.llli.org/ oldalt.

Üdv:

Zita
pzita
 
 


Én is a Kellymom-ot ajánlanám, messze a legjobb oldal!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Köszönöm szépen az ötleteket!!

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Sziasztok!

Livi!

Próbáltam már lefogni a kezeit, de mindig kihúzza, és ha nem sikerül neki, akkor ordít, így ezzel már nem próbálkozom.
Most a nyakláncos verziót használom, de komolyan mondom, most már röhejes az egész. Egyik kezével fogja a láncot úgy, hogy közben ugyanazzal a kezével tudja csípkedni a lánc alatti bőrt. A másik kezével v. kaparja a másik mellemet v. az orromat csavargatja v. kifordítja. :lol: :roll: Ja, és azt már meg sem említem, hogy közben a lábai is járnak. :lol: Néha nagyon idegesít az egész, és már van olyan is, hogy inkább abbahagyom az egészet, és lefejem neki a tejet és bekanalazom neki.

Rifu!

Az én babám is most volt 1 éves. Én este a szopit tejpéppel egészítem ki, a tápszert nekem se eszi meg. A tejpépért se rajong, max. 3-4 kanál az, amit örömmel megesz, aztán vége. Kicsit erőltetnem kell az egészet, mert volt már olyan, hogy kihagytam a pépet, és akkor nekem is 2 óránként ébredt éjjel. Tudom, hogy sokan ellenzik, de én bekapcsolom neki a TV-t, - reklámokat imádja - és amig tátott szájjal nézi, addig becserkészem neki a tejpépet. V. játékot, pl. papírfecnit adok a kezébe, és amikor azt akarja bekapni, benyomom neki a pépet. Igy simán megeszi a pépet. Mondjuk én hajnali fél 5-kor megszoptatom újra, de csak azért, hogy ne maradjon ki túl sok idő szopi nélkül. Nekem sose volt sok tejem, de addig szeretnék szoptatni, amíg a gyerek igényli, és ehhez kell a hajnali szopi, ami félálomba történik, és 98%-ban fel sem ébred.

Erika
erika2004
 
 


Szia Erika!

Nekem sem volt sok tejem sohasem, mindig csak annyi, amennyi éppen elég a kisfiamnak. Éjszaka, amikor megszoptatom, félálomban is karmolássza a másik mellemet, vagy ami még rosszabb - a melbimbómat csípkedi, de körömmel. A lábacskáival nem kalimpál, ez nem jellemző.

Nem értem miért nem ízlik neki a tejpép, amikor valóban finom, mint valami tejberizs vagy kása. Amikor főzeléket eszik, nem kell semmi trükk, szívesen megeszi. De a tejpépből - akárcsak a te babád, csak 3-4 kanállal eszik. Előfordult, hogy a héten az apja megitatta pohárból "szép álmokkal" este és hajnalig aludt. De pl ma este már nem fogadta el. Látja, hogy mi van a pohárban és nem issza meg. Csőrös pohárra nem szoktattam rá, ezért látja, hogy mit is kínálunk. Nehezek az éjszakák, különben szívesen szoptatnám akármeddig. Gondolkodtam én is, hogy valahogy belediktálom a pépet, dehát olyan jó evő, most rontsam el azzal, hogy bohóckodunk vagy játszunk evés közben. Nem tudom, még gondolkodom rajta...
rifu
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?