Új privát üzeneted érkezett!

AFP 1,6 :P

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Még annyit ehhez a bölcsis dologhoz, hogy a múlt héten ki voltam akadva egy-két apróság miatt.
Van egy kislány(a valakinek a valakije)-akik Panna jelét akarták-;na Ő agyon volt dédelgetve, mikor az anyukája otthagyta, és a kislány szomorú volt, nekem meg az volt az érzésem, hogy Panni is egy picit meg volt illetődve a sok idegen láttán, de az ÉN LÁNYOM negyedakkora törődést nem kapott. :( (férj szerint engem a bölcsi jobban megvisel, mint a Pannit)

Panna most az Öreg néne Őzikéjét hanyagolja(hál Istennek), most a Hófehérke a hét törpéjével a befutó. :twisted:

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Megann:
AFP :D :D

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 

 
 

Barátnőmék kislányának-Ő a JÁZMIN-vasárnap volt a keresztelője.Olyan édesek, megkukkanhatjátok Őket a 2007.nyári babák topikban, Szylvi néven találjátok, most tett fel képeket! :D

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Sziaasztok!

Csak gyorsan jövök, mert tüdőgyulladásom lett, egy kis arcüredgyulladással megspékelve :evil: :evil:
Gondoltam, hogy nem normális, hogy 2,5 hét után egyre szarabbul vagyok.......

Ayse!
Árzuhanás-on nem kell regisztrálni, csak rákattintasz a "kosárba helyezés" gombra, utána a jobb felső sarokban lesz egy "kosár tartalma" rész, ahol van egy "rendelés" gomb, ott haladsz szépen tovább. Majd itt kéri az emil címet, stb.

Pusztok: B.

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


AFP 1,6 :P

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Halihó!

Életjel!

Még mindig a szeptemberi iszonyú programáradt sodrában vagyunk. David szülei szerdán utaznak haza, szombaton esküvő Hévízen (babysitterrel utazunk!!! :shock:) és aztán végre vége a hónapnak...

De legalább autóm van már. Eddig autó nélkül csináltuk végig tömegközlekedéssel a szülők városnézését, Zsuzsa bölcsibe hordását, stb.

Apropó bölcsi. :evil:

Zsuzsa új dadát kapott (most hogy kemény 3. hete jár oda) mert állítólag ő kiválasztotta és odament hozzá. Merthogy túl nagy lett a csoport és fel kellett venni egy harmadik dadát. No mindegy, először örültem neki, mert ennek a nőnek is van tejfehérje allergiás gyereke, tehát legalább az étrendnek nem kell bemutatni.

Viszont minden beszélgetésünk után olyan eszméletlen lelkiismeretfurdalást kelt bennem, hogy iszonyú. Az eddigi dadája a pozitívat próbálta hangsúlyozni, ő meg olyan érzést kelt bennem, hogy direkt kínzom a gyereket és megnehezítem az életét, mert otthon nem magyarul beszélünk és ezért Zsuzsának nehezebb most a bölcsiben (miért nem beszélek vele magyarul? miért nem visszük angol nyelvű bölcsibe?), mert messziről viszem be (miért nem a kerületben adom be valahova? miért nem más útvonalon jövünk?), mert Zsuzsa úgy sztrájkol a bölcsi ellen, hogy szinte semmit nem hajlandó enni (ez így nem fog menni hogy meg se hajlandó fogni a kanalat). És néz rám vádlóan, hogy Zsuzsa ehhez még pici.

Ma már azon voltam, beszélek az igazgatónővel hogy akkor most mi van, ő hogy látja a dolgot, tényleg nem való Zsuzsa a bölcsibe? Mert ez a nő komolyan olyan érzést kelt bennem, hogy én vagyok a rossz anya.

Egyébiránt Zsuzsa bent alszik, állítólag játszani is szokott, de ételt nem igazán fogad el, leginkább csak gyümölcsöt. Reggel sírdogál mikor beadom, de nyújtja a kezét a dada után és elég hamar elhallgat.

Szerintetek?

Én már ott tartok, hogy tényleg meg kéne nézni a kerületben, hogy talán még be lehetne nyomni valahova. Nem tetszik hogy Zsuzsát kézről kézre adják, és aztán még a dada adja a sértődöttet, hogy nehezen szokik be. Tavaly az volt, hogy a dadája állandóan hiányzott, most meg a 3. héten átadják egy másiknak... milyen egy dolog ez???

Ahhh... csak mérgelődöm.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Barbi,
Jobbulást neked! Elég húzós a tüdőgyulladás, hátmég, ha arcüreggyulladással van spékelve. Fekszel egyébként?

Megann,
Éljen a jó AFP érték! :)

Ayse,
Hajrá bilizés! :) Kíváncsi vagyok, Andris biztos nagyon ügyes lesz. Dani olyan messze van még a szobatisztaságtól. Most - bár eddig sem - nem siettetem. Nem szeretnék télen gyakorolni, sietni az utcán pisilni, amikor van rajta body, harisnya, nadrág, overáll és még mi nem! Majd tavasszal visszatérünk rá. :wink:

Totka,
Jobbulást neked is! Lehet, hogy igaza van Apának, tényleg lelkileg téged jobban megvisel a bölcsi, mint Pannát. Azért drukk, hogy továbbra is ilyen ügyes legyen! :) A kivételezés tényleg nagyon csúnya és nem fair. :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Sziasztok!

Megann!

Gatula az Afp-hez! :D

Na megjöttünk az uh-ról, 17 órára volt időpontunk, de majd fél órát csúszott a dolog, mert a doki később tudott bejönni! Minden rendben van, mindene magvan, annyi, amennyinek lennie kell, normál a szíve, a vesék rendben, gyomortelítődés van, méhlepény a fundusban, köldökzsinór 3 erű, viszont nem igen látszott, hogy milyen nemű! A doki szerint inkább lány, mint fiú, de egyáltalán nem mondta egyértelműre, és nem is látszott, összeszorította a lábacskáit a kis szégyenlős! :lol: De a lényeg az, hogy egészséges, és végre láttam az arcát is! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Viki,
A lényeg, hogy minden rendben a Pocaklakóval! :) Legkésőbb 154 nap múlva úgyis megtudod, hogy kislány-e vagy kisfiú! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Újra itt a táblázat! :)

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Manka, Márti,
Ha olvassátok!
Jacknek és Bendegúznak (utólag is) BOLDOG 2. SZÜLINAPOT kívánok! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Vitamin:

Vitaminkészítményt nem adok Zsuzsának, bár gondolkoztam róla, mert már megint alig eszik valamit. Bölcsiben sztrájkol, itthon is csak a tésztát szeretné. Majd ha a szülők elmentek, akkor szigorúbban fogom, egyelőre nem akarom hogy hisztit rendezzen az amúgy is komplikált vacsoraidőben.

Viszont anyatejet próbálok neki hetente egyszer-kétszer adni, ahogy sikerül fejni.


Megann:

A bölcsiben gyümölcslé a tízórai, tehát szerintük (is) ez megtömi a gyerekek pocakját. Én szinte sosem adok Zsuzsának gyümölcslevet, mert csak cukor és semmi tápértéke nincs, csak üres kalória. Sztem ha rosszul eszik Léna, iktasd ki a gyümölcslevet, adj helyette igazi gyümölcsöt, abban legalább rost és vitamin is van.


Hiszti:

Nálunk két dolog provokálja a legtöbb hisztit: a fáradtság és az üres pocak. Meg ha én is ideges vagyok, ezt megérzi rajtam mindkét gyerek.

Egyébként Zsuzsa is többet hisztizett mikor Szilvi megszületett, szerintem így reagálta le a helyzetet, másrészt átragadt rá a mi feszültségünk is. Ez elmúlt hálistennek.


Ancsi!

Nagyon szépek vagytok!!! :)

Séta: testvérfellépő (ha ezen hajlandó megmaradni Meli) vagy testvérbabakocsi... szerintem az első periódusban elengedhetetlen, pláne ha a nagyobb még nem megbízható olyan szempontból hogy irányítható séta közben.


Juci:

Jobban vagy már? Végül mi hatott? Gratula Marci haladásához a bölcsiben. Bár Zsuzsa is megenné a kosztot!!!


Ayse:

Hogy igazi juharszirupot hol lehet kapni Mo-n azt nem tudom, de a Tescóban lehet kapni a nemzetközi kaják között juharizű szirupot amit az amcsik a reggeli palacsintájukra szoktat rakni. Nem mondom hogy nem drága (bár pontosan már nem emlékszem hogy mennyi) de legalább jó sokáig eltart. :D

Az 1000 forintos kakaó tényleg túlzás.


Csikken!

Rolinak jobbulást!


Barbi:

Ti már kilábaltatok?

Jaj, most olvasom, hogy nem. Jobbulást!!! Nálunk David betegeskedik most, tök furcsa, ő sose szokott beteg lenni. Eddig minket elkerült. Remélem te is hamar kilábalsz!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok, mi is megvagyunk, csak sok programunk volt mostanában, na meg vendégek, szokásunk szerint. Tegnap tizen voltunk és 20 emberre készitettem vacsorát, mint utóbb kiderült, úgyhogy egy darabig most nem főzök.

Kezdődik a bölcsis korszak, látom sokatoknál ez most a program. Julcsi is vágyakozva szokott benézni a bölcsi kertjébe, ahol sok gyerek van, jó kis játékok. Kár, hogy nem lehet beugrani 1-2 órára a játszótérre hozzájuk.
Én nem is tudom, hogyan tudom majd elengedni, amikor majd ovis lesz. Most még nem tudnám..., na persze ha muszáj lenne, megtenném.
Már azon gondolkozom, hogy talán ovis sem lesz még jövőre, ráérünk. Persze attól függ, mennyire lesz más gyerektársasága ahétköznapokban, mert arra azért szükség van és itt nincs játszótér.

Rókica, szerintem is egyszerűbb lenne mindnyájatok élete, ha valami közelebbi bölcsit találnál. Nektek sem olyan jó, meg zsuzsának sem ez a sok utazás. Azt azért nem hiszem, hogy kinzod vele, hisz megszokja, de valóban kicsit megterhelő lehet.
Az angol nyelven beszélésbe nem értem, miért szól bele a dada, valószinűleg fogalma sincs, hogy épp az a legjobb és leginkább természetes módja a két nyelvre szoktatásnak, hogy az egyik nyelvet hallja otthon, a másikat a közösségben.
Zsuzsa otthon sem eszik, nem? Csak azt, amit szeret.
Egy barátnőm rossz evő kislánya most háromévesen oviba került, ő semmit nem eszik meg ott. Pedig a szomszéd ház az ovi és mindenhol magyarul beszélnek hozzá :wink:
Milyen autót vettetek?

Barbi, szegény, jobbulást! Jól elhúzódik ez a betegség. Milyen tünetei voltak a tüdőgyulladásnak?

Hajni, drukkolok, hogy férjed jó kis állást kapjon.

Juci, annyira átérzem, milyen szarul vagy! Pedig én ennyire nem voltam, de rettenetesen rosszul éltem meg. Csak ismételni tudom, hogy egy hős vagy! Hátha elmúlik hamarabb ezúttal.

Vitamin: én Béres cseppet adok Julcsinak és magunknak is, mert tavaly egész télen betegek voltunk, és már idén is elkezdődött. Meg azt hiszem, egy csomó nyomelem, vitamin hiányzik a táplálkozásunkból, még ha igyekszem is egészséges ételeket főzni.

Ayse, tegnap az egyik étel a tepsis halad volt, pluszban egy spenótréteggel a hal alatt (friss spenótból). Isteni lett!

KépKép

KépKép
majola
 
 


Majola:

A közelebbi bölcsivel az a baj, hogy itt a IV. kerületben nincs időleges megőrzés (amihez nem kell lemondani a GYEDről és munkáltatóit bemutatni), hanem csak egész napos, és arra is 2009-re van már a várólista ÉS csak úgy lehet feliratkozni ha átjelentem őket a kerületbe (és ergo kijelentkezem az I. kerületből, ergo lemondok az ottani biztos bölcsihelyről. Magánbölcsiről 1-ről tudok, és ott is 2009-re van már a várólista. :( Addigra bőven ovis lesz Zsuzsa. Szóval én megpróbálkozom, de szerintem nem lesz sok eredménye.

Autót nem vettünk hanem végre egy hónap múltán sikerült megjavíttatni! :evil: Iszonyat pipa vagyok a szerelőre, tudja, hogy itthon vagyok két kicsi gyerekkel (egyik mindig rajtam lóg mikor érte megyek) és erre egy hónapig húzta-halasztotta a szerelést. Szóval újat kell keresni. Mármint szerelőt. Az autót pedig valószínűleg megpróbálom eladni, és egy rokontól nagyon valószínűleg megvesszük a Toyota Corolláját. Nem új, de legalább tudjuk hogy jól bántak vele. És egyel nagyobb mint ami most van.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Atyaég Barbi!
Fú ez nagyon kellemetlen lehet! :( Lázad van?
Jobbulást!
És köszi az infot, pláne így! :)

A rendelés sikerült! :)

Hajni!
Neked is jobbulást!

Hajni/Barbi!
Sajna az úgy van, (mint tudjátok is) hogy a gyerekbetegségtől az anyuka szenved a legjobban, mondhatni kutyául... Nekem elég jó immunrendszerem van, évtizedes szinten nem voltam beteg, amíg Lili be nem lépett az ovi kapuján...hát azóta nekem már mi minden volt...és sokkal, de aokkal vacakabb, mint régebben és persze hosszabb is, Lili már rég meggyógyult én meg még mindig nyögtem...

Hajni!
Az egyik ismerősömnél is volt egy hasonló sztori. Tavasszal megígérték, hogy a gyerek jele vitorláshajó lesz. A család erre építette az egész nyarat, Balaton miegymás. AZtán szeptemberben kiderült, hogy a vitorláshajót megkapta egy liebling és a gyerk jele. KIFLI :twisted: :lol: :shock: Szerencsétlen...abba se mentek bele, hogy akkor legalább gőzhajó legyen...
(és hogy egy kis miliő-ábrázolással is kiegészítsem, ez Mo. sztem egyik legszebb óvodája, Blaha Lujza hajdani villájából kialakítva, ősfáa parkban, mesés panorámával...mikor anno Lilivel megnéztük, hogy ide járjunk-e, a leendő ovónénije rá se nézett...)

Benianyu!
Tök igazad van a bilizéssel kapcsolatban. Én is ezt gondolnám, ezért is foglmaztam így, hogy rá kellett szánnom magam. De nem tudtam nem észrevenni, hogy Andris elkezdett érett lenni rá, és szeretné is. Majd meglátjuk hova alakulunk. Persze nem bánnám a pelusmentességet, mert a kakis pelusból egy kicsit elegem van... :oops: :oops: :oops:

Rokica!
És milyen autód van?

Őszinte legyek, vagy udvarias?
Szerintem őszinte leszek: számomra is egyértelmű, hogy Zsuzsa szabotálja a bölcsit, már a múltkori bejelentkezésed után is az volt. Sőt bevalllom szorongva vártam, hogyha visszakerül Zsuzsa a bölcsibe, lesz-e megint beteg. "Szerencsére" "csak" az evéssel próbálja felhívni magára a figyelmet. Mivel abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy nem kell dolgoznod egyelőre, én bizony a helyedben kivenném Zsuzsát a bölcsiből. Az, hogy odavitted még nem jelenti hogy rossz anya vagy, sztem nem ezt akarja mondani Neked, ki nem mondott szavakkal a dadus, hanem azt, hogy találj egy Zsuzsa számára elfogadhatóbb megoldást. Megértem, hogy nehéz a helyzeted egy pici és egy kicsi mellett és kell a könnyítés. Nem tudok igazán ötletet adni, hogy akkor mit. Mondjuk egy dadát (olyasmi, mint Anikóéknál), aki délelőttönként elviszi?

Bevallom, nem szeretem a bölcsit, persze tökéletesen megértem, ha szükség van rá! Eszméletlenül hálás vagyok a sorsnak, hogy számunkra más megoldás is van. Ezt azért írom, hogy nem ab ovo vetem el a lehetőséget és nem ítélkezem!

ayse
 
 


Ayse:

Inkább mindig őszinte legyél mint udvarias! Valódi véleményekre vagyok kiváncsi, csak abból fogok tanulni.

Az a gáz, hogy de igenis kéne dolgoznom (nem visszamenni a munkahelyemre!), és az első lépés efelé, hogy Zsuzsa bölcsibe szokjon. Persze lehet hogy úgy kéne inkább megoldani, hogy mindkét lányra babysitter vigyázzon hetente pár alkalommal, és lehet hogy még anyagilag is jobban jönnénk ki. Nem tudom. Viszont a közösségnek egy csomó más előnye is lett volna. Meglátjuk hogy alakul a dolog, és ha nagyon nem megy, akkor megvitatjuk ezt az alternatívát, hogy maradjon itthon és inkább babysitter vigyázzon rájuk míg én dolgozom.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Rókica, én is épp ezt találtam ki, hogy tudjak egy kicsit dolgozni. Keresni akarok valakit, akihez hetente kétszer-háromszor 2-3 órára elvihetném a lányokat együtt. Mondjuk mifelént olcsó az ilyesmi, csak nem könyű megtalálni a megfelelő embert.

Neked és mindenkinek, akinek nem 1-2 éves autója van, hanem régebbi: apa nagyon jó barátjának itt van szerelőműhelye, nagyon-nagyon becsületesek és ügyesek is azt hiszem. Az ügyesség pesrsze konkrét eseteknél derül ki igazán, de hogy becsületesek, az 100%. Ők nem találnak még 5 bajt a kocsin, csak azért, hogy többet fizesen a kuncsaft. Szóval nem vagyunk túl közel, de ha egy régebbi autóval rendes szerelőt kerestek, őket szivesen ajánlom.

KépKép

KépKép
majola
 
 


Majola:

Nagyon aranyos vagy! A szerelő becsületességével nekem sincs bajom, mert eddig tényleg csak olyat mondott amit más is megerősített, meg ő is ismerős ismerőse. Azzal van bajom hogy naponta hívogattam, hogy na mi van már, és először is 3-4 napba tellett míg egyáltalán elvitette innen a kocsit, aztán pedig minden nap azzal hitegetett hogy aznap vagy másnap kész lesz, és ez ment több mint 3 hétig!!! Jó ebben benne volt olyan is, hogy itt állt az autó a ház előtt, mert nem volt alkalmam leadni neki a kulcsot, de akkor is!!! Mondja meg, hogy 1 hétig ne számítsak az autóra, és akkor abba én beletörődöm.

Másrészt meg olyan messziről végképp nem tudnám megoldani ha ott kell hagyni, hogy hogy jövök haza illetve megyek érte újra.

De köszi szépen!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Barbi!

Most olvasom :shock: :shock: :shock:
A fenébe.....hogy sikerült összeszedni egy tüdőgyuszit???A virusos fajtáját????
Akkor gondolom most ágynyugalomra vagy parancsolva.
Hogy tudod megoldani Nolcsi ovibajutását?

Rókica!

Hát tényleg van abban valamit amit Ayse mond.
Ugyanakkor megértem maximálisan hogy "vársz valami pluszt a gyerekközösségtől".Ezért vittem én is Lénát bölcsibe.
Úgyhogy a döntés tényleg nehéz.
Mindenesetre ha Zsuzsa továbbra is igy "sztárjkol" akkor lehet hogy tényleg érdemes elgondolkozni a másik variáción is.
És jövőre talán már ovisként jobban fogja viselni a dolgot.

Gyümölcslé:
Mivel ugye Léna is a bölcsiben tizoraizik, nem tudom kivitelezni a gyümölcsöt.....de igazság szerint Léna akkor eszik nagyjából rendesen ebédet ha nem is kap tizorait, hanem csak reggelit :roll: :roll:
Aztán majd ez is változik gondolom...vagy remélem :roll:

Benianyu!

Köszi a táblit :) Sajnálattal mustráltam hogy egy hónap múlva megint öregithetsz rajtam egy évet :( :( :(
Szörnyű hogy repül az idő.....
És ez leginkább a gyerekeinken látszik.
Már 2 évesek...szinte hihetetlen hogy hogy szaladt el ez az év nap nap után, hét hét után. :roll: :roll: :roll:

Bölcsi:
Mióta hazajöttünk a bölcsiből agyalok, meg agyalok, meg agyalok, hogy mi is a lejobb Lénának, bentalvás vagy nem alvás.
Egész egyszerűen nem tudok dönteni.
Férj is csak annyit mond, hogy ha a szivére hallgat akkor otthonalvás, ha az eszére akkor bentalvás.
Na marhára ki vagyok segitve :twisted: :roll:
Most épp az itthonalvás párján vagyok, csak nem tudom hogy hogy fogom ezt elfogadtatni a bentalvás párti gondozónőkkel.

Juci!
Ugye jól emlékszem hogy Marci is kimondottan fél napos lesz?
Úgy rémlik Te irtad, hogy még kicsik és Te mindenképpen elhozod Marcit.

Nos valahogy én is igy érzem, gondolom. Az is igaz valahol hogy mindegy hogy hol alszik, de valahol mégsem mindegy.
Mert itthon engem lát amikor elalszik és engem lát amikor fölébred.
És ez megnyugvással tölti el őt is és engem is. Ugyanakkor viszont kap is izelitőt a társas életből és az bölcsis/ovis rendről, és nekem is marad némi időm.
Szóval jelenleg igy gondolom :roll: , lehet hogy reggelre megváltozik a pártállásom????

M.

Kép

Kép
megann
 
 


sziasztok!

Barbi, Hajni, jobbulást nektek!!! remélem mi kihagyjuk legalább bölcsi előtt ezt a kört.

Juci, neked további kitartást!!! én nem is tudom elképzelni milyen vacak dolog lehet hónapokon keresztül émelyegni és hányni, még szerencse, hogy ilyen jó fej a család, Marcit is beleértve :)

bölcsi:
én biztos vagyok benne, hogy ez nekünk tuti nehezebb, mert ez az első elszakadás. akármennyire is megindokoljuk, hogy miért kell vagy jó, akkor is még olyan picik ezek a gyerekek. én is úgy vagyok vele, hogy szeretnék majd egy kicsit dolgozni, amikor a pici pár hónapos lesz, és akkor a picit rá tudom majd hagyni a nagypapára. kettejüket azért elég húzós. bébisziterrel meg valahogy én olyan bizalmatlan vagyok, jobban bízom az "állami rendszerben". na ez jó hülyén hangzott. a magánbölcsivel is ez a bajom, azon kívűl, hogy az egyetlen nálunk szóba jöhető helyen havi 50 ezer a beugró, és az nagyon sok. elvileg sok engedélyt kell beszerezni, meg minden, de inkábbb azt láttam, hogy több a kompromisszumos megoldás, mint kellene.
nehéz megmondani, hogy mi a legjobb.
Rokica, kívűlről nézve tényleg nem túl jól néz ki Zsuzsa szempontjából a helyzet. szerintem is az a legrosszabb neki, hogy minden nap ilyen messzire kell, hogy menjen. végszükség esetére mondom, hogy ha úgy döntesz, hogy lemondasz a gyedről, lesz munkáltatóid, be tudnád adni közelebb bölcsibe Zsuzsát, egyszer visszamehetsz gyedre... egyébként nem tudok okos lenni :( :(

KépKép
KépKép
and
 
 


Sziasztok!

Benianyu! :D
Köszönjük a jókívánságokat, megvolt a szülinap, torta, gyertyafújkodáspróbálkozás.
Bendegúz mondja is ha megkérdezik hány éves vagy, hogy kettőőőő, és vigyorog mint a vadalma. (amúgy ha ráérsz javíts már ki a tábliban engem is 35re, pár hete betöltöttem.. :roll: :( ) Köszi!

Hajni!
Jobbulást! Öblögess azzal a jó kis sós-szódabikarbónás cuccal amit a múltkoriban Te ajánlottál, nekem az egyszer már elég jól bevált. Mi egyébként a Neocitranra esküszünk, és az Oscillococcinumra (bár nem hiszek a homeopátiában, ez mégis úgy tűnik mintha használna), és esetleg egy korty házipálesz torokfertőtelnítőnek lefekvés előtt.. :roll: :D .
De jó, hogy Panni élvezi a bölcsit!

Barbi!
Neked is jobbulást, Te szegény!

Megann!
AFP! :D

Viki!
De jó, hogy minden rendben volt az UHon, kár hogy szemérmeskedett, de a lényeg hogy minden OK. :D

Rokica!
Én is pont most gondolkozom azon, hogy el kellene kezdeni lassan szoktatni Bendegúzt valami helyes bébiszitterhez, mert elkezdtem egy levelező sulit, és néha muszáj lenne pár órára rábíznom valakire. Még soha nem vigyázott rá senki, csak családtag, de ez nem megoldható rendszeresen sajna.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Megann, és, ha Léna dönt úgy, hogy bennt szeretne aludni?? mondtad, hogy bele akart feküdni 3 ágyba is ;)

Hajni, sajnálom a repülős dolgot, majd jövőre ;) de ezt ne mondd a Csabának, tuti nem vígasztalja ;)

KépKép
KépKép
and
 
 


Hajni!
(Barbit nem merem zargatni)

Már megint gondban vagyok a rendeléssel. Azt választottam, hogy fizetés előreutalással (nm volt más lehetőség). Erre most azt írják az emilben, hogy akkor utaljak át az ilyen és ilyen számlára ennyit és ennyit. Ez nálatok is így volt? Én azt hittem, hogy kihozzák, én meg fizetek... :roll: :shock: :oops: :evil:

ayse
 
 


én éemaradtam teljesen a szülinapi kívánságokkal :oops: :oops: :oops:

de utólag is sok boldog szülinapot kívánok az aktuális kétéveseinknek! :D :D :D

el is felejtettem, hogy mi meg megünnepeltük Eszti szülinapját szombaton apával és Esztivel :) ugyanis apa és lánya beruháztak AZ Ajándékra pénteken, apa már péntek este odaadta voilna, mert nem bírta ki. végül szombat lett belőle, ami ellen én először nagyon ellenkeztem, de végül nem bántam meg, mert jövő héten lesz nagy családi buli egy csomó ajándékkal, és akkor túl sok mindentre kell majd figyelnie, így ki tudja magát addig örülni. szóval gazdagabbak lettünk egy álomkonyhával ;) Eszti aznap este 10x jött ki, hogy játék, másnap reggel 6-kor már főzött, és még egyelőre tart a lelkesedés, úgyhogy apa tök elégedett, én meg persze örülök, hogy mindenki boldog. hát ez van :)

KépKép
KépKép
and
 
 


Ayse!!
neked meg elfelejtettem ezerszer megköszönni azt a bőrgyógyászt!!!
köszikösziköszi :)
képzeld, megnézte az Esztit, totál megnyugtatott, hogy el fog múlni, és semmi olyan, mint amit a heim pálban odabigyesztettek nekünk. meggyőző volt. jaaa, és nem fizettünk semmit!! :shock: :shock: ebben nem volt semmi kollegiális gesztus vagy ilyesmi, csak egy anyukakénk mentem egy magánrendelőbe, időpontra. megnézte, megnyugtatott, és elküldött. na ehhez szóljatok hozzá, ezen még én is meglepődtem. azóta már a húgom is volt nála :)

KépKép
KépKép
and
 
 


Sziasztok!

Marci a bölcsiben én Anyuéknál. Lassan indulok majd érte. Amikor beadtam nem sírt. Kicsit hallgatóztam akkor sem. A többi majd kiderül.

Megann
Én úgy érzem Marcin,hogy ez a 3 óra bőven elég Neki. Még azon is gondolkozom, bár az lenne a praktikus, hogy Árpi vigye e ha beszokott. Mert akkor már 4,5 órát lenne bent. Mióta bölcsibe jár
8-kor este már tök fáradt és napközben alszik 2-3 órát.
Kifárasztja. Fel kell dolgoznia. Marci is elalszik a kocsiban. De inkább ez. De áthidaljuk.
Szóval persze gyereke válogatja.De én Marcinál ezt bőven elégnek találom.
Képzeljétek én nem bántam,hogy ott Ő egy a többi gyerek közül. Amúgy 12-en vannak egy csoportban és 3 felügyelő jut rájuk.
Pontosan úgy gondolom, hogy meg kell tanulnia hogy az életben mások is léteznek és együtt kell tudnia működni. Ez egy pici lépés ennek irányába. Tőlünk megkapja a maximális figyelmet és megértést és nyilván ott is elvárom, hogy a korához mérten kezeljék és szeretettel, de ott egy a többi gyerek közül. És ez így van jól. NÁlunk hála Istennek nem fedeztem fel kivételezést.

Rokica
Szerintem felháborító, hogy a dada ilyen szinten bele folyik a döntésedbe. Úgy gondolom, hogy elég lenne egyszer óvatosan véleményt formálnia és aztán segítenie kéne Neked és Zsuzsának hogy optimistán tudjtatok a dologhoz állni.
Arról, hogy mi lenne a jó Zsuzsának úgy gondolom csak Ti tudtok dönteni. Te vagy vele, Te látod, hogy mire van szüksége. Sajnos valóban nem könnyű a közelben bölcsit találni.

Ayse
Nagyon ügyes Andris! :P
S. Judit tényleg nem egyszerű dolgokat főz, már úgy értem, hogy anyagilag. De jó nézni, ahogy élvezni :P

Benianyu
Beniszáj :P
Köszönjük a táblát. Én is már 28 éves vagyok. Majd javísd ki ha gondolod, bár engem nem zavar a 27 :wink:

Most indulnom kell lassan, meg még ennem is kéne.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


szörnyű volt a mai irományom :oops:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Sziasztok,

Megint lemaradtam, de uj gepem lett, virust kaptam es edig a regi dolgokat kellett visszatoltenem, munka is van rengeteg, raadasul kedden meghalt anyai nagyapam, vagyis anyu apukaja, hat eleg dramatikus volt a mult het, mivel ugye nem tudott reszt venni a temetesen :cry: :cry: :cry: Most mar hal Istennek legalabb nem sir minden ot percben!

Minden betegnek jobbulast kivanok, Hajni, Barbi es Juci!

Juci neked kulon kitartast, nagyon rossz lehet ez igy!!!Nekem sem volt kulonosebb gondom a terhessegeimmel, hat el sem tudom kepzelni igy mennyire faraszto allandoan emelyegni stb!

And
Orulok, hogy jo jatekot talaltatok Esztinek! Valoban ez a konyha nagyon jo otlet! Remelem te is jobban vagy es mar nem kemenyedik a pocid nagyon

Benianyu-Ayse
Hat ezek a gyerekdumak halaliak!!

Benianyu
Szerintem is latni fogod, ha Dani megerik a dologra a bilivel kapcsolatosan! Nalunk Balazs teljesen szobatiszta es tenyleg egyik naprol a masikra! Nem mindig konnyu az igaz, hiszen ha megyunk ide-oda, vigyazni kell, hogy nehogy baj legyen, de o peldaul mar a delutani alvasokkor sem akar pelust, kijelentette, hogy nem akar es valoban nem is volt meg baleset belole. Elobb-utobb valoszinuleg o fogja kerni a :lol: :lol: bilit

Barbi,
Aranyos lehet a kutyus es jo, hogy ennyire hamar beszokott! Biztosan jol meglesz a fiukkal!

Marti
Utolag is boldog szulinapot Bendeguznak!

Viki,
Oh, gondolom azert egy kicsit csalodott voltal nem???, marmint hogy nem lattatok a nemet!! En alig vartam az otodik a honapot, hogy megtudjam, annyira lanyt akartam :lol: :lol: :lol: Termeszetesen hozzateszem, hogy a jo eredmenyek a legfontosabbak es az, hogy minden rendben!!!!!

Megann
AFP :lol: :lol:

Rokica
Toyota Corolla :lol: :lol:
Zsuzsa nem evese :cry: :cry:
Aterzem a helyzetedet,egyreszt kajaugyben, bar Mat sosem szelektalt ki kajakat es csak azt ette, o mindenbol evett csak irto keveset! A mai napig :cry: Balazs haromszor kieszi :lol: Nagyon sok helyen jartam mar Mattal, ra akartam jonni miert nem eszik, milyen okai lehetnek! Mivel semmi testi rendellenessege nincs, ra kellett jonnom, hogy inkabb lelki okok miatt hanyagolja az evest! Ha nincs semmi gond, akkor kajal, de barmi stressz eri, leall es hetekig vagy akar honapokig csak durkal a kajaban! Olyan kepet vag, mintha kinoznam, ha kajalnia kell! Miert is irtam ezt??? Mert meg mindig aggaszt ez a dolog es szerintem fog is annak ellennere, hogy jol fejlodik! Dehat Zsuzsa ket evesen nem ehet csak tesztat! Raadasul ugye neki meg az allergiaja reven ki is van tiltva rengeteg dolog az etrendjebol! Valoszinuleg innen is fakadhat ez a szelektalas nem?
Ertheto, hogy faradt vagy es a bolcsi valoban jo megoldas lenne, hogy egy kicsit felszabadulj, de oszinten mondva(Aysehez hasonloan), en a te helyedben kivennem Zsuzsat innen! Termeszetesen tanacsot a legkonnyebb adni, csak te tudod felmerni, hogy mi a legjobb megoldas szamotokra! De ha mar alaphelyzetben problemak vannak Zsuzsa taplalkozasaval es ugy latszik, hogy a bolcsiben sem eszik (holott neha a nemevo gyerekek tarsasagban jobban esznek), valoszinuleg lehet benne valami, hogy igy akarja tudatni veled a nemtetszeset??????? Persze ezek csak talalgatasok csak TE tudsz donteni!
Az pedig amit a nyelvrol regelt a dada, hat szegyelje magat!!!!!! Nehany het eleg, hogy Zsuzsa felfejlodjon a magyar nyelvbol is, eszmeletlen mennyire okosak ebben a korban! Semmi hatranya nincs abbol, ha te csak angolul beszelsz vele, csak latszik, hogy az uj dada nem akarja farasztani magat meg ezzel is! Szegyelje magat!! Ha meg latja, hogy celzasai talalnak, akkor persze, hogy nem fogja abbahagyni a megjegyzeseit! Ezert kellenne NEKED mihamarabb dontened, hogy jo vagy nem jo ez Zsuzsanak! Csak te latod milyen hatassal van ez ra!

Megann,
A bennalvassal is ugyanez a dolog! Nem a dadanak kell eldonteni, hogy mi a jo a gyereknek, hanem neked! Egy dologra figyelj csak szerintem, ha meglesz a masodik baba, lesz-e lehetoseged elhozni Lenat akar alvas elott akar alvas utan! Szerintem tedd erre a hangsulyt, hogy neked melyik megoldas a megfelelobb!

Most mennem kell!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Hajni!
Köszi az infót!
Intézkedtem, ha van valami fejlemény, majd szóljunk egymásnak, jó?

And!
Örülök, ha elégedettek voltatok, mondom, én már régebben ismerem, mint a férjemet.... :lol:

Rokica!
Még egy kicsit gondolkodtam a bölcsi dolgon.
Én azért azt sem hagynám figyelmen kívül, hogy a dada akkor is látja Zsuzsát, amikor Ti nem és valószínüleg a véleményében nem csak a nem evésre alapoz (pont azt is akartam írni, amit Anikó, hogy a gyerekek általában jobban esznek közösségben, mint otthon). Valamint van összehasonlítási alapja, látott már beszokó gyereket és talán azt érzékeli, hogy Zsuzsa esete valamiért nem úgy zajlik, talán nehezebben, mint az átlag.
Valószínüleg nem jól kommunikál a nő, azért van rossz érzésed, én azonban nem feltételeznék rossz szándékot mögötte. Mért is lenne, mi érdeke fűződne hozzá? Tanárként is mondom, hogy az ember sokszor nagyon jól fel tudja mérni egy gyerek érzéseit, helyzetét, családi körülményeit és nyílván véleményt is tud alkotni, hogy mi lenne jobb, szerencsésebb a számára. Ezt Jucival ellentétben nem érzem beleszólásnak, ha jól van tálalva a dolog, végső soron a gyereknek akar jót.

ayse
 
 


Sziasztok!

Bendegúz, Jack, boldog szülinapot kívánunk Nektek!!!(picit megkésve ugyan) :oops:

ma Panni bepisilt, bekakilt a bölcsibe..,..... :( Ill.rettentően anyás, csak én vagyok neki jó, Apa nem kell :( Tényleg igaza lett a vezetőnőnek, ki kell rajtuk jönni valamilyen formába ez az új élet!
Rokica:
tudod milyen béna vagyok az idegen nyelvekhez, de a többi két-háromnyelvű család ismerőseim közül (szlovák, német, görög), az anya magyarul, az apa görögül beszél a gyerkőchöz.V.pl.a szlovákoknál az anyuka csak szlovákul, az apuka csak magyarul, ha hárman vannak, akkor csak angolul beszélnek.
Te nem mint most édesanya, hanem mint szakember(nem kérdeztél kollégát?), miként vélekednél, ha pl.Pannival volnánk ilyen helyzetben?Szerintem pszichológiai oka van annak, hogy pl.Zsuzsa így sztrájkol
Corolla: :D :D Anyukáméknak ilyen járgány van, apu imádja, anyukámnak Avensis kéne, de az apu oda nem adná semmiért sem, nagyon jó autó!
Juci:
épp tegnap mondta anyukám, hogy igenis ne a Panna legyen a középpontban, tanulja meg hogy vannak más gyerekek is!S csendben hozzáfűzte, hogy túlidealizálom a gyermeknevelést! :roll:
Mártonod is nagyon ügyi a bölcsivel!!!!! :) Kakiügyben hogy álltok?
Anikó:
részvétem a nagyid miatt! :(

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Barbi:
gyors jobbulást, hát jól megjártad! :cry: fújjad a Bioparoxot, orrmelléküreg gyull.ra kiválló!(egy hátránya van:kicsit drága)

Én köszönöm, picit jobban vagyok, a homlokom se, a torkom se akar szétrobbanni már! :)

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


And:
Nagyon jó fej ám az Esztiapu!!!!! :wink: Mutatsz képet majd a kiskonyháról?

mostmár tényleg mentem!

Csóközön!

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Barbi
Jobbulást Neked!

Hajni
Nálunk is nehezebb nap volt ma. Mondjuk nagyon korán kelt és kakilnia kell(ez a dolog változatlan). Így nem volt túl jó passzban.
Remélem holnap jobb lesz.

Ayse
Igazad van abban, hogy jó esetben a jószándék vezérli a gondozót, pedagógust. De az, hogy Rokicában ilyen érzések keletkeztek ennek hatására az valahol nem a megfelelő kezelésre utal.De az engem azért rosszul érintene, ha egy kívülálló megkérdőjelezné az anyai/szülői döntésemet.Voltam egy picit hasonló helyzetben amikor gyógytornászhoz vittem Marcit. Ordított, hogy hozzám akar jönni amikor tornáztatta és megkérdezte a csaj, hogy sokat van velem a gyerek????(akkor volt 10 hónapos kb)Mondom én vagyok az anyja. Erre azt mondta, hogy kicsit elkényeztettem. Baromira padlót fogtam aztán rájöttem, hogy elnézést a kifejezésért, de kapja be! Hogy jön Ő ahhoz, hogy ilyet mondjon nekem. Nem is ismer minket.
Nyilván más a kettő eset. Csak nem építő jellegűre sikerült a hsz a dadának szerintem.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Sziasztok!

Életjel :oops:
Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket!
Szombaton tartottuk Tomi szülinapi buliját, egy csomó kicsi, és egy nagyobb ajándékkal. Egy igazán férfias konyhát kapott az én pici fiam! :lol: Imádja! Kihurcolássza utánam a konyhába és egyszerre sütünk, főzünk. Este prezentálok képeket is.
Vasárnap családi banzáj volt, a maradék tortával. :wink:
Tortáról jut eszembe, voltam olyan buta, hogy figurás tortát csináltattam, mégpedig tűzoltóautósat, mert azt imádja.
Arra azonban nem gondoltam, hogy mi lesz majd, ha fel akarjuk vágni. Tomi nagyon örült a tortának, "elfújta" a gyertyákat, vigyorgott, de amikor Apa fel akarta vágni, keservesen sírva fakadt. Pár perc után nyugodott csak meg. Nagyon édes volt!

Hétfőn elkezdtük a bölcsit, egyelőre jól haladunk, bár meglepődtem azon, hogy máshol milyen gyorsan mennek a dolgok. Mi első nap csak egy órát voltunk, ma csak kettőt, én végig ott voltam. Gondozónénink szerint csütörtökön elmehetek egy kicsit, de az épületben maradok.

Kuha
Találkoztunk Gergővel. Nagyon vagány volt, ma is!

Jack és Bendegúz! Nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

Barbi
Jobbulást!!!
A fiúk is otthon vannak még?

Juci
Örülök, hogy ilyen jól megy a bölcsi, mégis jó, hogy nem egy helyre jár a két betyár! :wink:

Márti
Édes lehet Bendegúz! Tomi is megtanulta, hogy kettő a válasz, a hány éves vagy kérdésre, csak ő ordítja: tettőőőő! :roll:

Ayse
Andris nagyon ügyes ezzel a bilizéssel. Lehet, hogy nekem is erőt kellene csak vennem magamon és elkezdeni. :roll:

Mennem kell, este még jövök!
Szilvi

Kép
Kép
thomasanne
 
 


Juci/Rokica!
Szerintem kéne a dadával alaposabban beszélgetni, hogy mért mondja ezeket, mire alapozott a véleménye!
Egy hosszasabb beszélgetésben talán jobban meg tudja fogalmazni a véleményét, ill. Rokica is el tudja dönteni, hogy mennyire érdemes hallgatni rá.
Mert a segítő szakmák ilyenek, a szakember nem egy gép, akinek van az adott feladat és azt zokszó nélkül végrehajtja, hanem önálló véleménye, netán döntései vannak. Széles persze a skála, hogy hol, mikor, mennyit, mi etikus még és mi nem az, illetve magától a szakmától is függ, pl. az orvosi döntésekbe nem nagyon szoktunk ugye beleszólni (bár ez is változóban van), másoknál meg más a helyzet. A gyógytornász beszólása szerintem is beszólás és nem jótanács.

Viszont vannak helyzetek, amikor igenis érdemes meghallgatni a szakember véleményét.
Ez különben pont egy ilyen szituáció, lévén, hogy nem látjuk pontosan mi zajlik, ha nem vagyunk ott, és nem rendelkezünk óriási tapasztalatokkal a beszokást illetően.

Különben mi volna az a pont, aminél azt mondanátok, hogy na ezt tényleg nem kellene erőltetni, mert ez már inkább árt, mint használ? (most tekitsünk el attól, hogy nincs választási lehetőség - általában azokban a helyzetekben a gyerekek is jobban veszik a lapot, ha tudják, hogy nem lehet másképp).

ayse
 
 


hali

nagyon figyelem a bölcsi témát, nekem ez még annyira új, nekem is fel kell dolgozni. Rokica többszörösen le a kalappal előtted, ilyenkor nem értem mit tudok össze nyavalyogni, nem tudom hogy csinálod. két gyerek, rokonlátogatás, autószervíz, bölcsis gondok plusz a diétás mizéria, és még biztos van, amiről nem tudunk. hát ilyen egy anya ;) és tényleg mi van ezzel az allergiával, mikor próbálkozhattok újra tejes cuccokkal??


Hajni, azt nem is mondtam, hogy amikor mondtam apának, hogy ne vegye ESztinek meg A konyhát, azt mondta, hogy ok, akkor magának veszi meg :shock: :lol: a lányának mindent, sztem totál elkényeztetjük az Esztit, kicsit kezdek félni, de azért igyekszem tartani magam ahhoz, hogy amiben lehet és kell szigorú legyek. persze ilyenkor jön az apja és rögtön védi, én meg vagyok az (a)nyanya :?

tegnap este apa letette a voksát egy név mellett, és mondta, h szokjam :) az eszter is így kezdődött ;)
csak azon gpondolkodtam, hogy ha én nem vagyok férfias, a tesóm egyáltalán nem bölcs, akkor lehet egy olyan jelentésű keresztnevet választani, hogy ragyogó? :roll: :D

KépKép
KépKép
and
 
 


Koszönjük a további köszöntéseket! :D

And!
Milyen nyelven ragyogó, latin, római, vagy középlatin-spanyol?? :lol: (engem furdal ám a nevetek és rákerestem, de 4 verziót találtam :lol: )
Amúgy nálunk még nincs befutó név, egy erős jelölt van. De én még bizonytalankodom.. :roll: :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Bölcsi:

Beszéltem az igazgatónővel és a gondozónővel félnapos bölcsi ügyében, mindketten azt mondták hogy nincs kizárva a lehetősége, csupán nem praktikus és nagyobb trauma lesz a gyereknek ha mégis fog aludni majdan, és hogy fáradtak a gyerekek stb..

Nos a lényeg hogy én döntök...azaz lehet hogy én csak itt agonizálok, meg beszélgetek jobbra balra, Léna meg közben dönt.

Ma 10 kor bementem az épületbe, Léna egyedül maradt, egyszer kérdezte hogy hol van anya??akkor emlékeztették hogy tudod, elment vásárolni és jön vissza.Szépen el is fogadta.
Aztán amikor jöttek be az udvarról akkor volt megszeppenve hogym még nem vagyok ott, de ismét emlékeztették és szépen bejött átöltözött, kezet mosott, és bement a szobába játszani.
Állitólag csak bigyesztette a száját, de nem sirt.
Aztán ebédnél szépen ebédelt egyedül, viszonylag evett is.
És már az asztalnál húzta a cipőjét hogy ő megy aludni a kicsi ágyacskára. :shock:
Úgyhogy 11 óra helyett majdnem 12-kor jöttek nekem szólni, hogy mivel nincs itt az alvó nyuszi, menjek be Lénáért, és mehetünk haza.
Na Léna ugyen örült hogy látott, de elpityeredett hogy nem aludhat ott az ágyán és hogy haza kell menni.
Meg kellett igérnünk hogy holnap jön alvó nyuszi is és ott aludhat. :shock: :shock: :shock:
Hát nekem kicsit gyors ez a tempót, de úgy látom hogy hagynom kell hogy Léna irányitson.

Igazából gondoltam hogy nem lesz vele nagy gond, de ez még engem is megdöbbentett.
Viszont elszállva sem vagyok , mert tudom hogy ez volt a MÁSODIK nap és lesz majd még máshogy is.
Mindenesetre mondtam a gondozónőnek hogy a mi életünk elég mozgalmas, ezért egy héten egyszer-kétszer-háromszor..mikor hogy.....szóval menni fogok Lénáért ebéd után.

Bizom abban hogy nem fordul visszájára a dolog..mert akkor nem tudom hogy hogy tudnám elfogadni a helyzetet.

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönjük szépen a köszöntéseket, nem is számítottam rá, amilyen ritkán járok errefelé :oops: .

Azért olvasgatlak ám Benneteket, meg izgulok, hogy a bölcsis nagylányok és nagyfiúk jól vegyék az akadályokat.

Sajnos a betegség minket sem került el, hn. 4-re viszem Jacket doktornénihez.

Már nem is ígérek semmi olyat, hogy mostantól gyakrabban jövök, mert bizony nekem is el kell kezdenem dolgoznom. Viszont remélem majd összefutunk valamelyik talin, és NEM csak a kapuban, mint Annamamiéknál. Totka, Rólad meg már kétszer maradtam le, remélem harmadjára már megismerhetlek személyesen :) .

Addig is egy nyarat idéző kép "Baywatch" címen :D
Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Megann
Nagyon ügyi Léna a bölcsivel. Drukk, hogy minden simán menjen ezután is.

Thomasanne
Üdv.

Barbi
Ez nem semmi. Próbálj sokat pihenni :wink: . Mielőbbi gyógyulást kívánok.

Benianyu
Köszi, hogy feltetted újra a táblázatot, mert elég szita az agyam, így könnyebb nyomon követni az eseményeket.

Ezúton kívánok én is Jacknak és Bendegúznak Sok Boldog Születésnapot.

Kép
Kép
maresz
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a bölcsis hozzászólásokat!

Én még arra hajlok, hogy ez a beszoktatási idő, és ilyenkor szerintem még türelmesnek kéne lenni a gyerekkel, és nem azt hangsúlyozni, hogy ez nem fog menni!!! Két és fél hete jár, szerintem elhamarkodták a beszoktatási időt (Anyukám szoktatta be, mert azt mondták, ne én szoktassam be, mert így könnyebben elválik) de már harmadik napon ott kellett hagyni őt. Tőletek meg azt olvasom, hogy hetekig anyuka bent ülhetett a szobában. Hát itt ilyen nem volt. Ez alatt a két és fél hét alatt dadát váltottak vele. A magyar nem az első nyelve. Szóval szerintem még bőven belefér amit ő csinál, hogy egy pityereg mikor beadjuk, de amúgy meg állítólag nem. Csak nyűgös, hisztis, gondolom mert nem eszik. Ma is elkapott a nő, és rázta a fejét, hogy Zsuzsa nem eszik. Kérdeztem, hogy semmit? Inni se ivott? Ebédnél se evett? De kiderült, gyümölcslevet ivott tízóraira, és gyümölcsöt evett ebédre. De ezt nem így tálalta a nő, hanem hogy a gyerek SEMMIT nem evett míg ott volt. És hogy hiába mondta neki ő szépen magyarul hogy egyen, Zsuzsa csak nézett rá, és nem értette mit mond. Sőt mi több, nem AKARTA érteni hogy mit mond. :shock: ?!?!?!??!

A másik pedig hogy nem (csak) azért adom bölcsibe, mert jól jön a könnyebbség. Azért adom bölcsibe, mert dolgoznom kéne, illetve eleget tennem a szakmai gyakorlatomnak, amihez nem adnak munkáltatóit. Persze, nem MUSZÁJ abból a szempontból hogy nem vesztem el az (angoltanári) állásomat a cégemnél ahol számon vagyok tartva ha most nem kezdek el (pszichológiát) praktizálni. De szükségünk van a pénzre, ez már többször felmerült Daviddel, hogy egy fizetésből nem nagyon bírjuk.

Továbbá azt reméltem, hogy amint írtátok, Zsuzsa majd vérszemet kap a bölcsiben és eszik főtt kaját a többiekkel együtt, és nem utolsósorban megtanul magyarul. Nem tudom, hogy csak azért terrorizál engem ez a nő, mert látja hogy van kistesó és ergo úgy gondolja, otthon kéne maradnom mellettük, vagy így "támogatja" a többi anyukát is.

Ayse, igazad van hogy a benti dolgozók Zsuzsa más oldalát látják, de az eddigi dadái nem ezeket hangsúlyozták. Ez a nő múlt héten vette át Zsuzsát, tehát 1 hete figyeli őt. És úgy érzem, mintha már le is írta volna.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Rókica!

Érdekes a helyzet, képzeld Lénának is van egy csoporttársa aki kinai és alig beszéli a nyelvet azaz kimerül a Néni szóban, és látszólag nem is nagyon érti a magyart, ennek ellenére egész jól aklimatizálódott, ahogy én elnéztem, csinálta azt amit a többi. Igaz, már idősebb mint a mi gyerekeink.
Tehát nem reménytelen a dolog csak csupán lehet hogy nehezebb.
És ez talán lehet hogy Zsuzsa elég markáns jelleméből is fakad.
Amúgy ha úgy érezed hogy leirták Zsuzsát, lehet hogy van benne valami. Ennyire nem tévedhet az anyai megérzésed.
Viszont szerintem leirni TILOS egy gyereket.
Hát kiváncsi leszek hogy hogy alakul a sorostok, de kivánom a legjobbakat.

Léna délután játék közben mondta hogy Baba sirt bölcsiben.
Kérdeztem tőle hogy miért:és ő mondta is hogy azért mert anya elment a közértbe.kérdeztem hogy hol sirt, az udvaron vagy a szobában, és ő megint szépen válaszot hogy az udvaron.
Gondolom hogy ez az az eset lehetett, amikor jöttek be és lebiggyesztette a száját.De aztán kérdeztem hogy holnap megyünk-e bölcsibe és mondta hogy igen, és szépen megbeszéltük hogy anya megint el fog menni közértbe, mert elfogyott a műzliszelet és kell venni Lénának másikat.
De majd holnap rákérdezek, mert sajnos fültanúja voltam az első napon, hogy az egyik anyuka talán telefonon érdeklődött, és jött egy dadus kérdezni a gondozót, hogy sirt-e a gyerek, és a gondozó mondta hogy mondja azt hogy nem nem sirt, közben pedig mondta hogy sirt valamennyit de nem sokat.
Na nem szeretném ha engem is csak kábitanának.
Jogom van tudni az IGAZAT.

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Sziasztok!

Jaj Andi, nem fogok tudni aludni, ha nem tudom meg Esztitesó nevét!!!!!Kifurja az oldalam a kíváncsiság!J betűvel kezdődik????????Esztiapu ilyen, szerintünk(férjem szerint is) tök jól nevelitek Esztit, szó nincs kényeztetésről!!! :wink:
Megann:
akartam már kérdezni:érzed már hogy mocizik a POCILAKÓD????

Hűha, Panna igen próbára tesz:ma du-tán kb.fél óra volt, amit nem üvöltött.(de úgy istenigazából, torkaszakadtából)Belenéztem zseblámpával a torkába, de nem látok semmi bajt, pöttyöt, pirosságot.

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Sziasztok

Szülinaposoknak Boldog szülinapot!

And, kiváncsi vagyok ám a konyhátokra :)

Bölcsis dolgok, hát szerencsére nem érintenek. Én nem vagyok a híve így is lett tervezve, hogy ne kelljen visszamennem dolgozni de mégse 24 ezret kapjak...
Vannak bizonyos helyzetek amikor kell, de nálunk nincs rá szükség.

Roli kapott antibiotikumot, :(
remélem legalább hamar meggyógyul.

Barbapapa, gyógyulass :)

Róki, Zsuzsának miért nem az első nyelve a magyar? Tervben van, hogy visszamentek? Egyébként nem értem..
Illetve elég messze is lehet neki és fársztó azért az utazás. Még egy felnőttnek is sok, nemhogy egy pici gyereknek.
De persze ezt te látod, és gondolom hogy nem akarsz rosszat neki, nem véletlen mentek nap mint nap ennyit.

Üdv mindenkinek: Kriszti

KépKép
Kép
csikken
 
 


Rókica, eszembe jutott valami. Csak nem figyeltem eléggé: ki viszi most Zsuzsát bölcsibe? Még anyukád, vagy már te? Illetve ki hozza el?
Mivel szegényt eléggé megviseli ez a helyzet, jó lenne, ha lenne benne számára valami extra jó is. A legjobb, amit kaphat, ha csak veled tölthet egy kis időt, Vivi nélkül, amikor csak rá figyelsz. Nem lehet megoldani, hogy pl. bölcsi után, ha te viszed haza, legyen mindig egy kis közös programotok? Mondjuk elmentek egy félórára játszóra, vagy meginni egy bambit, vagy bármi.

Ez a kétnyelvűség szerintem nem probléma, egy csomó gyerek van igy, megszokják, később meg csak előnyük van belőle. ha külföldi férjem lenne, én is igy csinálnám.

Ma én is jól elfáradtam. Anna belépett az anyás korszakba, néha nem tudok egy lépést sem tenni nélküle, jön utánam a fürdőszobába is, ahol ha Karcsi az esti indulása előtt fürdik, minden úszik a vizben, meg amúgy is jó hideg a kő. Nem tudom Julcsit pisiltetni rendesen, mert azonnal ugranom kell, hogy őt kipateroljam a fürdőből. IOlyan, mint egy kismacska, kiszaladok vele a gyerekszoba legtávolabbi csücskébe, adok neki egy játékot, de mire visszaérek a fürdőbe, szinte már ott van ő is.
Kicsit türelmetlen vagyok vele, igaz, Julcsival is nehezen viseltem ezt a korszakot, csak akkor legalább nem kellett kétfelé figyelni.
Viszont szuper, hogy néha Julcsi is leköti Annát. Figyeli, ahogy játszik, Julcsi mutogat neki, kergetőzik vele. Nincs ennél jobb érzés, amikor látom, hogy szeretik egymást. Érdekes, mert egyre több az egymásra figyelés, a közös játék és ezzel párhuzamosan egyre nagyobb a féltékenység is. Úgy vagyok vele, hogy természetes, szivesen kihagynám az életünkből, de tudom, hogy nem menekülhetek előle.

KépKép

KépKép
majola
 
 


Hali...

Csikken:

Azért nem a magyar az első nyelve, mert itthon mindketten angolul beszélünk hozzá. Ezt még születése előtt döntöttük el, hogy az otthonunk nyelve az angol, mert ez mindkettőnk anyanyelve, ráadásul ha csak az egyik szülőtől hallja az angolt, akkor nem tanulja meg rendesen. És mindkettőnknek igen fontos volt, hogy szépen, igényesen beszéljen angolul, nem akárhogy. Úgy gondoltuk, hogy a magyart magába szívja a környezetből, a család többi tagjától, és az intézményekből. (Plussz TV, barátok, stb.)

A baj csak az, hogy én szeretném ha magyarul is szépen és igényesen tudna, és nem tudom, ezt ki tanítaná meg neki, ha nem én? Na de most akkor mi legyen?

David most azt javasolja, hogy ha magyar környezetben vagyunk, beszéljek hozzá én is magyarul, mert fel fogja fogni, hogy az angol az otthoni nyelv, a magyar a "kinti" nyelv. Hát nem tudom. Én szerintem belezavarodnék...


Távolság:

Valóban sok a 45 perc oda, 45 perc vissza. De mivel ezt a távolságot amúgy is szinte mindennap megtettük, csak nem a bölcsibe hanem anyukámhoz, a lányok hozzá vannak szokva az autókázáshoz.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Majola:

Nálunk is anyásság van! Borzasztó fárasztó... Egy pár hete, talán egy hónapja kezdődött, mióta Vivi elkezdett hernyózni. Most már komolyan azt csinálja, hogy odakúszik a küszöbhöz és onnan mammammmammázik nekem siránkozva ha kimegyek a konyhába. Ez a jobbik eset, rosszabik esetben sír. :(

Zsuzsát először anyukám szoktatta be úgy hogy David vitte egy darabon, átadta anyukámnak, aki bevitte és ottmaradt vele. Aztán mikor már nem kellett benntmaradni vele, akkor David adta be, Anyu hozta el. De ez e héten felborult, és most volt hogy én vittem-hoztam őt. Úgy terveztük/tervezzük, hogy David fogja vinni őt, én pedig hozni.

Egyébként amúgy is próbálom azt csinálni, hogy amint David hazajön, én kimegyek Zsuzsával a játszóra és Vivit itthagyom neki. Ebben a vendégjárásban ez most volt hogy elmaradt, de cserébe itt volt két nagyszülő akik fáradhatatlanul foglalkoztak Zsuzsával minden délután.

Lehet hogy ez is megviselő számára, hogy ilyen mozgalmas most az életünk (még annak a tetejébe hogy ő bölcsibe jár) de sajnos ezzel nem tudok mit kezdeni. Várom, hogy vége legyen a hónapnak és találjunk valami kerékvágást. Most hétvégén még esküvő van, de ezzel a nagyja lecsengett.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Viszont azt kell hogy mondjam, hogy szerintem kifejezetten szerencsés hogy pont most voltak itt a nagyszülők mikor ez a nyelvkérdés felmerült a bölcsiben, mert szerintem ellensúlyozta Zsuzsának a magyarral való kudarcélményét, hogy közben itt volt két új ember is akik állandóan játszottak vele és akik megértették hogy mit mond!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép

Végre megvannak a képek is! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?