Új privát üzeneted érkezett!

Kavicska!

A Vatera és a Teszvesz elég jó turkás hely ám.
Viszonylag olcsón, akár alighasználtat is lehet kapni. Időnként remek vásárokat lehet csinálni, a lényeg, hogy folyamatosan figyelni kell az aukciókat.

Néhány szempont abból, ami nekem fontos egy babakocsinál:
átfordítható tolókar,
teljesen dönthető háttámla,
nagy, felfújhatós gumikerék,
fix és nem bolygósítható kerék,
összecsukható legyen,
lábzsák, esővédő
nagy pakolós kosár az alján

Vegyük ugyebár figyelembe, hogy én vidéki vagyok, extrém rossz állapotú utakkal (nagy, felfújhatós és nem bolygósítható kerék), buszra, egyéb járgányra nem fogom a babakocsit feltenni (tehát nem számít a súlya).
Vendég
 


kavics, ezzel én is így voltam :lol:
zsuzsi előtt életemben nem pelusoztam. aztán csak sikerült belejönni 1 hét alatt :)

babakocsi:
peg perego uno
vízszintesre :) dönthető, ez fontos
könnyű!!!!!!!!!
átfordítható kar, ez is jó
kicsire összecsukható
2 bolygós, 2 nem bolygós nagy kerék. ezt annyira nem szeretem, de nem gáz. szerinte,m felfújható nem jó....
mélykocsi és sportkocsi is.
alul lehet pakolni.

ruci: keleti mellett tuti turi van. annyira aranyos rucikat turiztam.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok! :)

Köszönöm a tanácsokat.

De lenne néhány kérdésem és észrevételem. Továbbra is a neten tanult-látott adatok alapján beszélek.

Néztem az UNOt és a VENEZIAt. OK. De nincs hozzájuk hordozó és még egyéb alkatrész.
Most ha azt is meg kell venni, akkor gyakorlatilag ott vagy, mintha venne az ember lánya egy komplett felszerelt babakocsit 130 ezerért. (drágábbat már nem is merek említeni :roll: )

Vagy a második megoldás: használtan venni egy teljesen felszerelt babakocsit lányegesen kevesebb pénzért (és az ember reménykedik, hogy hátha talál nem leamortizáltat)

Egy dolog nekem nagyon fontos! Vízszintesig dönthető legyen!!! És elég magas legyen a tolókar (bár ha Rambóka férjeura tudja tologatni, akkor nálam és a páromnál sem lehet gond :lol: )

Most nagyon töprengek a mózesen. Kell e ez nekem??? (mármint a még meg nem született kisbabánknak).

Vannak akik kifejezetten mellette kampányolnak.
Séta után abban is fel tudod vinni a gyereket. Utazáskor alhat benne. (csak hogyan fér be a kocsiba???) Ti. nem szeretném azt használni utazáshoz, ahhoz mindenképpen babaülés, azt sem tudom a mózes kicsinyíthető e? :roll:

Ha síma dönthető ülőset veszek, akkor miben viszem fel a gyereket??? (ti. tárolóban tartjuk majd, utánna cammmogás fel a 3-ikra, nincs lift.) Főleg ha alszik. Megvárom, amíg felébred???

Szóval van baj bőven. :lol: :lol: :lol:

Hétvégén Brendonba fogok ólálkodni (remélhetőleg Pécsett és abban is reménykedem, hogy megtaláljuk az áruházat :roll: :lol: )

Mi a családot megkértük, hogy vegyék meg a babakocsit. Erre anyós nagy bőszen kijelentette, hogy apóssal ketten veszik meg. Mondtuk, hogy nem tudják mit beszélnek. Mire anyós: nem lehet több a babakocsi 30-40 ezer ft-nál. :shock: A kis naív. Mondtuk: minimum 70 ezer (mi kis naívak :shock: ) :lol: :lol: :lol:
No, függetlenül attól, hogy közösen veszik e meg, vagy tényleg csak ők ketten, a lényeg, hogy nem kellene megkoppasztani őket. Nem lenne szép dolog.
De azért csak Peg Peregoban tudok gondolkodni! :shock: :lol: :lol: :lol: (dilis Kavics) :lol: :lol:

Monácska, Dimet!

Babarucikkal kapcsolatban. Ismerős túrkálós megbízást kapott, hogy intézzen nekünk sok kisbaba és kismama ruhát. Novemberben kapom kézhez. Kíváncsi leszek. :lol:

Norka!
Akartam már kérdezni, hogy Bécsben (Shopping City Süd - Jól írtam a nevét??? ) igaz, hogy olcsóbb minden,??? akár a babakocsik is???
Mert megkockáztatnánk egy Bécsi kiruccanást is.
De csak Karácsony előtt... fincsi puncs, sült gesztenye, cukormázzal bevont alma, bejgli... Gyönyörű Bécs belvárosa a karácsonyi díszekben... :D

Karácsony... milyen jó is lesz az! :)
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Dimet!

Elolvastam én is a storyt, felháborító a doki viselkedése. Jól tettétek, hogy nem adtatok neki semmit.
Én a terhesgondozásért nem fizettem semmit, a szülés után adtam egy nagyobb összeget. Nem akarta elfogadni a dokim, el sem várta. Ismerősünk, de én mégis akartam neki adni, mert 100%ig elégedett voltam vele és megérdemelte.

Csakegy!

Sajnálom, hogy Lilla rászokott az éjszakai kelésre. Nem lehet hogy a fogai bántják és amiatt ébred fel? Vagy csak éhes?
Domika este 7től reggel 7ig alszik újabban. Rájöttem, hogy nem kell egész nap altatni..ha napközben elfárad, akkor éjjel igen be tud aludni.

evés: hát jó étvágya van a kisfiamnak. A védőnő szerint már adhatok neki húsos főzeléket is, nem számít hogy korababa.
Nálunk a kanalazás még nem nagyon jött össze, gyak. mindent cumisüvegből kap. Reggeli Hipp-es vaníliás tejbedara (260 ml), ebéd főzelék vagy gyümölcsturmix (260 ml), uzsonna tejberizspép (260 ml) és még fürdés után eszik 120 ml tápszert. Ha éjjel kel, akkor kb. 150 ml tápszert még megeszik.

Kavics!

babakocsi: a miénk Cam típusú. Hát azt hittem, megütöttük vele a főnyereményt, de mára ennek is kijöttek sajnos a hibái. :?
Recseg a műanyagrész, a fék nem működik már keresztbe - olyan gagyi alkotórészekből állították a féknél össze, hogy szétjött.
Állítólag nem fog ennyire recsegni, ha sportrészre váltunk. Nagy előnye, hogy pici, szétszedhető elemeire, travel system. A vázra variálhatom a mózest, a hordozót és a sportrészt is.
Hátrány: terepen gyak. használhatatlan, nem elég jó oda a rugózása. A bolygós kerék kipörög a füvön vagy elakad (mondjuk ki lehet bolygótalanítani), de a bevásárlóközpontokban jól jön a kis bolygós kerék, mert pici helyen lehet vele fordulni.
Nekünk elsősorban "városi" babakocsi kellett, annak megjárja. És mivel van sportrész hozzá, nem kell újabb kocsit venni. Igen jól jött a babakocsitáska, ami elég vastag falú, így még termosz nélkül sem hűl ki benne olyan gyorsan a kaja.
Ami még nagyon jó a mózesben, hogy bele van építve a baldahin, amit teljesen előre lehet húzni, rá a kocsira, így anyuéknál kint merem hagyni a teraszon miközben alszik - nem tud ráfeküdni a macska :D , és a bogarak sem tudnak bemenni hozzá.
A tolókar sem mindegy, a férjem 185 cm én 157, direkt állítható magasságú tolókart akartunk.
Ja és a vázra pattintás variálható, aszerint hogy a gyerek előre vagy háttal ül a hordozóban ill. a sportrészben.
A sportrészt még nem ismerem. Ahhoz adtak napfénytetőt is.
A hordozóban volt fejszűkítő, az bizony jól jött, mikor Domikát 2 kg-san hoztuk hazafelé.. :D
Adtak esővédőt is, eddig 2-3* használtam, de elkel az is.

A mózesben én semmiképp sem utaztatnám a babát az autóban..úgy tudom nem is szabad, bár lehet kapni specilis rögzítő, de nemtom az milyen.
Nekünk jól jött a mózes. Amikor elutaztunk valahova pl. szálloda, anyuék Domi mindig abban aludt.
A mi babakocsikhoz mindent adtak. A hordozó tényleg nagyon kell. Önmagában jó drágán árulják a hordozókat, főleg a jobbakat. Igen jó, ha van rajta árnyékolótető. Ez jó esőben, szélben, hidegben, védi a kicsi fejét.
Nálunk a tárolóban van a mózeses babakocsi. Nem cipelném fel az első emeletre semmi pénzért a lakásba. Egyrészt koszosak a kerekei, másrészt mózessel a gyerek hmm. hát elég nehéz. Mikor bejövök a lépcsőházba már fel is ébredt Domi, kézben praktikusabb őt felcipelni.

pelenkázás: nekem sem mutatta meg senki. Úgy lestem el a sógornőmtől, hogy csinálja. Domi 2 hónapig kórházban volt, ezalatt egyszer sem tehettem tisztába. Itthon volt az első. A védőnő semmit sem mutatott meg. Mégis belejöttem. Sőt a férjem is. :lol:
Ezek a dolgok úgy adják magukat. A fürdetés is először kínai volt..úgy éreztem, nem bírom el a 2 kg-os gyereket. Most meg már simán megfürdetem a 6 kg-jával egyedül is. :)

És akkor néhány kép a féléves nagyfiúról :lol: (amúgy 62 cm és 6 kg)


Kép Kép
Kép Kép

Kép
babancs
 
 


Na... én mint 3 babakocsis anyuka (hihi:) nyilatkoznék a kocsikról:)

1. kocsi: PP Klassic: Anyukáméknál tároljuk, eddig egyszer használtuk 3 napig amíg Lilla pici volt (2,5 hó) és meghívtak minket egy lagziba. Tök jó volt, mert este abban tettük le aludni, aztán amikor már aludt akkor megfogtuk a mózest, sutyiban rápakoltuk a vázra és elsétáltunk vacsorázni anélkül, hogy Lilla felébredt volna... aztán szépen hazatoltuk és leemeltük a vázról. Én szívem szerint eladnám mert BP-en használhatatlan, de ha esetleg jön a ketteske akkor még marad mert az első 3-4 hónapban jó lesz utazóágynak + a szüleimnél altatáshoz. Masszív kocsi, vidékre (falura) igazából jó szívvel ajánlom. Nagyok a kerekei, jó a rugózása, Lilla egyszer sem ébredt fel benne pedig jó sokat tologattuk benne a faluban :) (le kellett dolgozni a vacsorát:) - utazóágynak meg szerintem 4-5 hónapos korig tökéletes (amíg el nem kezd kimászni belőle) - szerintem ennek van a legnagyobb merevfalú mózese az összes kocsi közül. (20e volt használtan, van sportrésze is!)

2. kocsi: ABC Design: Most vettük kifejezetten a nyaralásra. 2 hétig használtuk, teljesen elégedettek vagyunk vele. Ez is a szüleimnél lakik egyébként, a 4. emeletre nem tudjuk felvonszolni - ha anyukám vigyáz Lillára ebben viszi sétálni úgyhogy jó, hogy van.

Amiért ezt vettem:
- Óccsó (használtan 12e volt)
- Átfordítható tolókar
- Állítólag könnyű összecsukni (nekem nem ment, férjemnek 2 mozdulat:) lapracsukható
- nem foglal olyan sok helyet a kocsiban
- majdnem vízszintesig dönthető (kisbabának érdemes bele venni egy textilmózest)
- nem túl nagy, nem tűnik el benne a gyerkőc - de nem is olyan pici, hogy ne férjen bele felszerszámozva
- jó a színe, masszív a kocsi

Nekem itt a lényeg az átfordítható tolókat volt, az alvópozíció (lényegében ezért vettük), a kicsire összecsukhatóság (láttunk ugyanilyen BB comfortban és az bazi nagy volt), masszív, középméretű kerekek (a túl nagy kerék nem kellett volna az összecsukhatóság miatt viszont ez a közepes kerékméret terepen is jó volt) - na meg az ár. Tudtam, hogy lényegében csak nyaraláshoz és kirándulásokhoz kell majd ezért nem akartam 10-15e-nél többet költeni rá.

3. kocsi: Römer Verve

Állat ez a kocsi. Vagyis nem is kocsi, hanem csak váz - erre lehet egy kattintással rácsatlakoztatni a Römer Baby Safe plus hordozónkat. A kocsi nagyon könnyű, egy mozdulattal, fél kézzel (!) kinyitható! Állat. Jól néz ki, jól navigálható. Viszont sajna CSAK városban, jó minőségű úton mert picik a kerekei (bár még mindig nagyobbak mint egy esernyőkocsi kerekei) - mi jellemzően bevásárláshoz, éttermezéshez használjuk. Ilyenkor simán kivesszük Lilla hordozóját a kocsiból és néhány mp-en belül már tolhatjuk is tovább. Városi kocsi.

Van ülőrésze is ami sajnos tényleg csak ülő rész, nem lehet hátrébb hajtani ezért én 1 éves kora előtt nem valószínű, hogy használni fogom. Utána viszont praktikus mert könnyű a kocsi és 1 mozdulattal kinyitható - szerintem ezerszer jobb mint a kis esernyőkocsik. Most azért azon filózok, hogy meg kéne buherálnom az ülőrészt és belevarni valami toldást, hogy hátrébb dönthető legyen (szerintem megoldható).

Na ezt a kocsit az autónkban tároljuk folyamatosan, mindig velünk van, a lakásba viszont ezt se visszük fel - minek, ha a hordozó is a kocsiban lakik. Egyedül meg úgysem babakocsizok, tömegközlekedés kizárólag az Ergóval.

Szerintem:

marhára túl lehet élni a babázást babakocsi nélkül is egy jó kenguruval (marha sokat kirándulunk vele úgyhogy tény). Ha viszont babakocsi akkor többféle kell - egy a napi használatra (ld. könnyen csukható stb.) egy meg az extrém esetekre.

Később majd lesz nekünk egy sima esernyőkocsink is (max. 5e-ért használtan) mert a Römer túl drága ahhoz, hogy a földszinten hagyjam és egy tizensok kilós gyereket inkább nem cipelnék a hátamon folyamatosan. A gagyi esernyőkocsi meg talán a kutyának se kell majd.
Vendég
 


Babacs: milyen szép kisbaba Domi :))) Hatalmas gratula hozzá :))))))
Vendég
 


Sziasztok!

Kavicska!
Hát meg tudlak érteni az aggályaid miatt.Én sem tudtam semmit a babákról, pelenkázást is a kórházban lestem el a nővérektől, aztán csináltam és kész.

Babakocsi téma:
Mi már a második kocsinál tartunk :oops: ,az első egy nagykerekű, nem bolygósítható dög nehéz monstrum volt.Első sétáltatás alkalmával eldöntöttem, hogy eladom.Arról nem is beszélve, hogy az autóba be sem fért.
Mostani kocsi egy Coneco Astral.Lengyel márka,nem olyan drága, és meg vagyok vele elégedve.Hasonló elven működik, mint a Cam kocsik, csak jóval olcsóbb.A külön vázról levehető a merevfalú mózes, rátehető a sportrész,egy mozdulattal összecsukható alu váz.Most várjuk a hordozóhoz az adaptert, és akkor ez is rátehető ülön a vázra.
Úgyhogy ha ebben elalszik a gyerek, (mármint a mózesben), akkor simán levehető a vázról(ez nekem azért még nehézkesen megy, páromnak már könnyebben), és felvihető a gyermek az emeletre.(Anyósom emeletes házban lakik, tehát mi is ezt így csináljuk.)
Ja, és bolygósíthatók a kerekei, de fixálhatók is.Szerintem sokkal könnyebb vele kanyarodni, mint egy fix kerékkel.(Az első kocsinál a fix nagy kerekei miatt állandóan emelgetni kellett a kocsit, ha egy sarkon kanyarodni akartam, és ez egy nehéz kocsival, plusz gyerekkel elég gáz.)
ezoterike
 
 


lakzi...lagzi... anyám... de hülye vagyok...
Vendég
 


ja még annyi: az átfordítható tolókar szerintem létfontosságú. Egyrészt mert amíg pici a baba nehogymár kifelé legyen fordatva - ha lát minket sokkal nyugodtabb és sokkal lelkesebb, biztonságos terepen meg simán kifelé fordítja az ember. Másrészt a nap miatt. Mi nyáron állandóan ide-oda fordítgattuk, attól függően, honnan sütött a nap. Ez iszonyú jó dolog!!! (sokkal jobb mint a napfénytető + a napernyő együtt)
Vendég
 


Ja igen... nem tud valaki egy KORREKT hozzátáplálási táblázatot?

Lilla szeret enni úgyhogy ezzel nem lenne gond de mi igazából még mindig csak az almánál tartunk naponta egyszer (lusta disznók vagyunk, azért) és talán el kéne kezdeni már mást is... (répát egyszer kapott - 3 napon át, azt is szereti - de azt főzni kell ezért kampányszerűen kapja). Na szóval asszem valami rendszert kéne vinni a dologba...

Ja. Olyan táblázat kellene ami kifejezetten allergiára hajlamos gyerekeknek lett kitalálva - akik 1-1,5 éves korukig nem kapnak tejterméket és gluténes dolgokat... (amiket találtam azoknál már 7-8 hónaposan megy a glutén)

Köszi!

(ja... és hát nálunk az egészkajás etetés megy - megjegyzem teljesen jól:) úgyhogy a bolti bébikaják lényegében kilőve, azokat szerintem csak utazáskor fogja kapni)
Vendég
 


Babancs, ez most komoly, hogy Domi már féléves????Nagyon szép, és azok a lyukak, még mindig szerelmes vagyok abba a két lyukba!!!

Babakocsi, mi 45 ezerért vettük, Pierre Cardin modell, nem rossz, kicsi súlyú, tolókor ide-oda rakható, bolygósítható kerekek elől, van hordozó meg egyéb kiegészítők, dönthető ülés....na majd kiderül, milyen lesz.
Vendég
 


Húha csajok!

Ezt nevezem összefoglalónak. Nagyon köszönöm, ha valakinek még van kedve beszámolót írni, azt is szívesen veszem.

Szóval nem mindegy, hogy mire és hol kell. :roll: :D

Csakegy! Rambóka!
Áruljatok el néhány olyan honlapot, ahol használt babakocsikat árulnak. :)

Sok puszika

Ebéd. :lol:
Vendég
 


Babancs!
Domi csodajóképü kiskrapek! :D

Mi az az ergo??? :oops:
Vendég
 


Szia Kavics!

Azt ugye tudod hogy a pécsi Brendon elköltözött a városközpontból az Interspar épületébe? Egyébként szerintem sokkal könnyebb oda odatalálni és a parkoló hellyel sincs gond. Szólj ha segítség kell a navigálásban! :wink:

Én a www.babaszoba.hu -t ajánlom a használt cuccoknak.
Van külön apróhirdetéses rész ahol ömlesztve van minden. Szerintem ennél sokkal jobb ha a Csevegő-be mész be és ott választod ki a babakocsis részt. Itt tudsz téma, feladás időpontja, stb szerint szűrni és nincs tele egy csomó, oda nem illő hirdetéssel. Itt a link: http://www.babaszoba.hu/forums/forum?fo ... szek-kocsi

De ahogy láttam pl a www.babazo.hu apróhirdetéses része is korrekt. Jó vadászatot! :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Kavicska:

Én a babaszobán (babaszoba.hu) szoktam babakocsira vadászni az apróhirdetések között, ott jó áron vannak a kocsik. Van még a Vatera is (vatera.hu), csak ott nem lehet kiírni az elérhetőséget így a licitálás előtt nem nézheted meg a kocsit ami szerintem necces. Van még a teszvesz (teszvesz.hu) ami sokkal drágább mint a Vatera viszont tudsz privát üzenetet küldeni így a licit előtt megnézheted a kocsit. Ja, és az Expresszen is szoktak hirdetni kocsikat, az indexen is stb.

Ha leírod milyen kocsit szeretnél (ld. mikor hogyan mire fogjátok használni) szerintem összeszedünk néhány szóba jöhető modellt:)

Kérdések:

- terepen vagy városban fogjátok használni (ld. ha 90% város akkor inkább 2 kocsi kellene, egy kisebb kerekű a városba és egy masszív terepre)
- fogsz-e vele tömegközlekedni (ld. akkor könnyű kocsi kell - inkább kiskerekű) - bár én tömegközlekedésnél inkább a kengurut ajánlanám
- Naponta mennyi időt tölt majd benne a baba
- Max. hány kiló legyen
- Összekapcsolható legyen-e pl. az autósüléssel
- Cipeled-e emeletre vagy a földszinten is hagyhatod (na ez az egyik legfontosabb kérdés)
- Na meg ami az eszedbe jut

Én igazából az ABC design kocsinkat csak ajánlani tudom, én nagyon szeretem, könnyen kormányozható, kell bele egy házikészítésű háromszög-szivacs (ld. szerintem csak 150 fokig dönthető) és akkor textilmózessel újszülött kortól jó is jó - ráadásul olyan olcsó, hogy ha nem jön be simán eladod és max. 1-2 ezret bux a dolgon...

(Mondjuk mivel mi mindig autóval megyünk mindenhová ezért nekünk a Römer jött be a legjobban, a kiszolgáltatottságot rühellem (ld. könyörögni, hogy segítsen valaki felpakolnia buszra a babakocsit) ezért egyedül meg ott a kenguru... Én viszont soha nem vittem Lillát a parkba sétálni stb. ezért nem hiányzott a klasszikus babakocsi. ha valaki minden nap sétálni megy agyerkőccel akkor viszont jó az. A klasszikus kisbaba tök sokat alszik így ha mázlija van az embernek akkor a parkba kitolva még olvashat is amíg a baba a kocsiban alszik...

Ergo kenguru - Rambóka fedezte fel én is úgy vettem meg az ajánlására - és IMÁDOM!!!! Nagyon hosszú erdei stb. túrákat tettünk vele a nyáron, tegnap meg felmásztunk vele a fellegvárba Visegrádon (iszonyú gáz terep) és semmi baja a hátamnak!
http://www.happy-baby.hu

Az ABC designunk (ez 12e volt - mi Sz.fehérváron vettük, ott van egy bizományos lány, tök jó áron adja a kocsikat - ennek 19 centis a kereke)
Kép
Kép
Kép
Kép

A Römer (ezt is használtan vettem még 9 hónap garanciával 35e-ért + 4e az adapter):
http://roemer.hu/termek/roemervervebabakocsi/roemervervebabakocsi.html
Vendég
 


Lafim, nekünk is Pierre Cardin babakocsink volt és én nagyon szerettem! Szerintem Te is fogod!

Mózes: imádtam, hogy bent felöltöztettem a gyereket, bele a mózesbe és nem kint a hidegben kellett befektetni a (hideg) kocsiba.

Én a bolygósítható kereket szeretem. Toltam hatalmas fix kerekű kocsit előtte, és ahogy Ezo is írta, egy monstrum volt, egy padka és a fordulások bizony próbára tettek rendesen! (ha mégis zavar, fixálni is lehet...)

Állítható tolókar, amiatt amit Csakegy is írt. Eleinte Dorka akkor volt nyugodt, ha látott bennünket, később viszont "kikövetelte" magának hogy fordítsuk meg mert nézelődni akar :lol:

Férjen be az autóba!!! Ez volt az egyik leglényegesebb szempont, amelyik kocsi ennek nem felelt meg már ki is esett - anyósomék 120, anyuék 50 km-re laknak... A Fabia pedig nem egy hatalmas autó...

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Ja, Kavicska (csak most olvastam a fenti hozzászólásod ahol leírod az alapszitut :)))) (kicsit szelektíven olvasok:)))))

szóval biztonsági gyerekülés az autóba: ne vegyél olcsót... a gyerek biztonsága fontosabb. Csak olyat vegyél ami az ADAC minősítésen legalább 4-est (gut) kapott... nem olcsó, de használtan 10-15e körül is tudsz ilyet venni... Újonnan, garanciával viszont tutira fel kéne jönnötök Pestre és a Soroksári úton az outletben megvenni. Ott babakocsik is vannak majdnem használt kocsi áron. Kihagyhatatlan üzlet! (ez a Brendon outletje)

[url]
www.babyoutlet.hu[/url]

Ui: én a gyereket a kenguruban viszem fel mert bazi nehéz...
Vendég
 


Vendég
 


+ körkérdés HT témakörben:

Ha Lilla érzékeny valami kajára az mennyi idő után jön ki rajta?

csak mert az előbb banánt ettem amire Lilla is rácuppant és néhány perc alatt benyomta a banán harmadát (izé... mondom én, hogy zabagép:) ... előtte még soha nem evett banánt és nem tudom, hogy holnap adhatok-e neki vagy várjak egy picit...

Imádta... szó szerint elszopogatta azt a harmad banánt (egyben kapta meg persze):))) (aztán vigyorgott mint a vadalma:)))))))

(tudom, hogy a déli gyümölcs mint a banán allergizálHAT, ezért kérdezem...)
Vendég
 


csajok, hol tudok olcsón jó pihenőszéket venni? rejo még mondta az auchanba, holnap megnézem ott. brendonban bazi drága......

babancs, domi iszonyta jó pasi:) azok a gödröcskék. hogy mennyit nőtt mááááár!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1190648072.9358.jpg[/img] [/img]

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


megy a pörgetés ezerrel!!! főleg a sárga oroszlánt pörgetjük... :lol:

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Ikea?:))))
Vendég
 


Sziasztok!

De jó hogy benéztem! :D

Micsoda babák és micsoda témák!!!

Csakegy ez az utolsó oldal amit beraktál tetszik, jövök máskor is hasznos infókért!
Pelenkázás etetés büfiztetés fürdetés szoptatás öltöztetés még nekem is nagyon kínai, nincs vmi könyvecske amiben minden hasznos infó megtalálható? Vagy vmi használati utasítás? :lol:
Vendég
 


Kavics!

Szerintem nézz körül a használt piacon, mert az igazán jó kocsik nem harcolódnak le 1-2 gyerek után sem!!!!

A PP -nek van hordozója, ami minden travel systemes PP kocsira rápattintható (látott már vki nem travel systemes PP-t? :?: )

Ha olyan kocsit veszel, amire rápattintható a bébihordozó, akkor szerintem felesleges a mózes!
A kemény falú mózest be lehet kötni az autóba, de abban a gyereket csak egy hasöv fogja, ami oldalirányú ütközésnél nem hiszem, h. elég lenne!
A puha falú mózesek meg inkább a lábzsák helyett vannak, másra nem hiszem, h. jók lennének.
A bébihordozóban bárhova magaddal tudod vinni:
- emeletről le
- autóba be
- kocsira rá és már mehetsz is!
Én csak a ház körüli sétáknál tettem a kocsiba a gyereket csak úgy "lapjával". :lol:

Az a legfontosabb, h. milyenek az útviszonyok!
Ha terepen (kavicsos út, füves részek, kátyúk) akarod használni, akkor minél nagyobb kereke legyen és a bolygókerék fixálható legyen.
Ha nálatok jók a járdák és nincsenek 10 centis repedések az aszfalton, akkor a Venezia kereke is elég!

Az áthajtható tolókar szerintem is alapkövetelmény, sok hisztit meg lehet vele előzni! A napernyő nálunk nem vált be mert a gyereket rendkívül izgatta, h. csillog a rugós szár és állandóan le akarta szerelni! :twisted:

Én semmiképpen nem vennék fix kerekű kocsit, mert azt a legkisebb irányváltáshoz is emelni kell és pont ezek a batárok a legnehezebbek (van amelyik 18 kilós!!!!!! és akkor még a gyerek nincs is benne!!!!). A Veneziában én azt szeretem, h. mind a négy kereke bolygósítható és amikor átváltod a tolókart, akkor csak be kell fékezni az addig bolygó első kereket és bolygósítani az addig fix hátsó-de immáron első- kereket és már mehetsz is tovább. Majd megmutatom, ha jössz, h. mennyit számít a dolog!

Az új Veneziákon pedig már van cumisüvegtartó és tálca is, bár én eddig jól megvoltam ezek nélkül is, mert alulra a kosarába mindent be lehet pakolni!

Ergo tényleg jó! Gergő már 10 kiló, de háton még mindig simán elbírom!

Én most kerese az ideális esernyőkocsit tavaszra, de valszeg már nem fog kelleni, mert addigra erővel sem lehet majd belekényszeríteni! :lol:
Télre maradok a Veneziánál, mert azért ez jóval melegebb, mint egy esernyőkocsi és sokkal jobban szeretjük mind a ketten!

Dimet!

Pihenőszéket itt is nézhetsz a Keres-kínálban!

Babancs!

Domi tényleg nagyon aranyos a kis gödröcskéivel! :D

Csakegy!

Az ABC design szimpi!
A Römer nem annyira, iszonyat kicsi kereke van! Viszont mostmár tudom, h. mit láttam a minap egy kispapánál! Össze volt csukva, így csak gyanítottam, h. babakocsi. Alig nagyobb egy kézitáskánál! Gondolom hiperkönnyű! :D

Szerintem ne pánikolj a banánon, kevéssé valószínű, h. ki fogja ütni, viszont számíts rá, h. fájhat a hasa tőle és beszorulhat!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ja, nemrég találtam vmit, ami az én életemet tuti jelentősen megkönnyítette volna:
Büfipad:

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kincsecske, nagyon nagy gratua! Csak mostlátom,hogy kismama lettél!!!!!! Üdv közöttünk!!!!!!!!!! :D :D :D

Kocsi: nekünk abc design van:
amit szeretek benne: nagyon jó massziv, strapabíró kocsi. kicsit átmenet a vidéki, és a városi kocsi között, mert tényleg massziv. nehezebb kocsi, de azért ha minden kötél szakad, akkor még a hannoveri vilire is felpréselhető. külvárosi zöldövezetbe viszont kell ilyen,az utak, meg ilyesmi miatt.
klassz bevásárolni,sokszor 10-15 kilót is bepakoltam az aljába. :D

amit nem szeretek: nem állítható a tolókarja.
újszülötthordónak csak az autósülése van, és az se egy nagy szám, mondjuknapi 1-1,5 óra max a gerinc miatt.
viszont biztonságosnak tűnik.jó súlía, meg alváza van, nem fújja ela szél. monsjuk gyerekkelegyütt nem is tudod a fél karodon lóbálni, mint egy kosarat. :)

mi aztán a viszszintest megoldottuk, hogy beletettük a mózest, mózes aljába meg a keménypapírlap helyett, egy kis deszkát tettünk, rá meg egy törölközőt, hogy ne legyen olyan kemény.

emellett még kellett egy másik kocsi is, vettüónk egy pierre cardin esernyőkocsit, bkvzni, kocsi csomagtartóba kirándulni, stb... nagyon klassz, nagyon szeretem, rengeteget használtuk már, másodkocsinak kiváló.

most valószinű én is PPt vennék ha még egyszer vennék, használtat, úgy jóval olcsóbb, és még egy ügyes kis autósülést.
mondjuk ha veszel egy mindienttzdót 130ért, az se mindenttudó,mert sehoá nem tudsz vele felszállni.
szóval ugyanott vagy. szerintem 2 kocsi alatt nem lehet megúszni.

autósülésben miasszem römert veszünk.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillag!

Ha Römert akartok venni, akkor kérdezzetek rá a Kikára, h. van-e még nekik, mert szeptemberben akciózzák a Römer King TS Plust 43000 Ft körül. Mi 46000-ért vettük a Brendonban akcióban! Apát a guta kerülgette, amikor a vásárlás másnapján meglátta a Kika katalógust!!!!!!! :twisted: ( De a Brendopnban meg csak augusztusban volt akcióba, úgyhogy mi is utolsó nap zárás előtt vettük meg hosszas hezitálás után. Chicco X-Plus volt a másik jelölt. Az is nagyon jó, a gyerek kicsit mintha azt jobban szerette volna, de az ADAC teszt döntött! :roll: )
Szerintem a Römer nagyon szuper, kényelmes, jók a vállpántjai, és nagyon szilárdan rögzül az autóban. Azt h. mennyire biztonságos nem szívesen próbálnám ki!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ellaudtunk. ez jó. lteszem a gyereket. kibotrkálok félálomban. párommal. ő mots jött feküdni. ketten szerelmesbe betesszük a sterilizálót a mikroba. bekapcs. lefekszik.....akkor jut eszébe, hogy amikro, az grill funkción volt.............szétcsesztük, megolvasztottuk a sterilizálót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ez még haggggyááán (j?), de a haberman is benne volt. amiatt tettem bele. A ROHADT ÉLETBE. tönkrement. a strerilizáló is és a haberman is, eggyé olvadtak. egyedül a teteje maradt meg.

REJO. HELP ME. hol vehetek palackot hozzá? minál hamarabb. nézegettem, de nemtom itt a közelben hol van. :evil: basszus. basszus. kiment az álom a szememből, ráadásul büdös is lett. faszán mérgező műanyag szag. még jó, hogy gyors becsuktuk a szobaajtónkat. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


:cry: :cry: :cry:

na, megyek aludni. kidühöngtem magam.
ez az este nem a miénk volt.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!!!

Engedd meg hogy röhögjek egyet. :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem rosszindulatból, de muszáj. Vizuális típus vagyok.
Remélem azóta már megnyugodtál :)

Csillag, Rambóka. Ezek az autósülések már 15 kg fölötti babáknak kell, ugye???

Csillag!
Köszi a te összefoglalódat is! :D
Vendég
 


Gergőnek nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok!!!

Kép

Kép

Kép
anyoooka
 
 


meg. kicsit. mérgelődöm. nem tudtam elaludni, pedig zsuzsi 7,5 órát aludt ma......persze kivettem a kiságyból, és magam mellé tettem,mert már paráztam folymaatosan, hogy lélegzik-e. olyan rossz érzésem volt ezek után. tudom,hülye vagyok....

gergő, boldog, boldog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Gergőnek Boldog szülinapot! :lol:

Dimet sajnálom. csak a palack ment szét? Nem olyan a csatlakozója, hogy sima cumisüvegre is rámegy? Azt próbáld ki először. Mi itt vettük a Brendonban, Budaörsön. de soroksáron ott az outlet, amit Csakegy is írt, mi oda jártunk még.

Zuglóban van még anyatejes dolgokhoz minden, de pontos címet nem tudok, ott sztem csak alját is vehetsz, kis családi bolt, vannak csak alkatrészek is, ha kéred megnézem a címét.

Kép

Kép
rejo
 
 


csak mert nekem mikor dominál fejtem, találtam kis cumisüveget fillérekért, asszem Dm-ben, vagy Rossmanbann?ami pont jó volt a medeláés fejőre, rá tudtam tekerni. meg a tetőket is.

Kép

Kép
rejo
 
 


aventosra tuti nem jó. jam, csak az üveg ment szét. eggyé olvadt a sterilizálóval..... :?
lehet elsétálunk a dm-be. hátha van vmi pici üveg. mert tudod, ennek vékonyabb a szája.
rossmann nincs itt.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


van a brendonban. 3 ezer ft, 3 db. meg venni kell sterilizálót is. ott van cumisüveg nélküli.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet olyan készletem nekem is van! :lol: Átadom akkor ezt is olcsóbban neked mint a boltban, de egyszer sem használtam! :lol: Úgyis csak eladnám, nem tartogatom.

aztán égetheted szét őket, ebben van három! :lol:

hol talizzunk? hívj fel valamikor majd.

Kép

Kép
rejo
 
 


Dimet!

Ez elég zűrösen hangzott....... A lényeg, hogy megoldódott. Sajnálom! :(

Babancs!

Domi gyönyörűséges!!!! Gratulálok a fél éveshez Nektek! :)





Van valaki, aki ismeri ezt a kocsit? Esetleg...... http://www.vatera.hu/tiko_mely_es_sport ... 79771.html
Vendég
 


monácska: szerintem ez is csak 150 fokos + fura, hogy nincs róla más kép. Kérdezz rá mert gyanús.

Nézzetek el inkább az outletbe, ott is vannak jó és új kocsik ennyiért...
Vendég
 


GERGŐNEK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!

AZTA MÁR EGY ÉVES?:))))))))))))))))))

KépKépKépKépKép
Vendég
 


Kavicska, mi most 9-18 kilós autósülést tervezünk venni. 10-12 körül a teszveszen van vadiúj huzattal. túl sokatnem ér, igazából csak anyuéknak van kocsijuk, nekünk nemis lesz egy darabig, jó kiköltekeztünk a költözködéssel.

de pici babának is kell, jó masszivat vegyél, ha a kocsihoz nem adnak.

Gergőnek boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lehet kováncsiskodni?
Mit kapott a kis csibész? Torta volt?

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat! :D
Nem, ma még nem volt buli, csak a küldött puszikat adtam át a csirkefogónak, meg persze a sajátot is! :D
Buli vasárnap lesz családi körben, gesztenyetortát kap, mert a túrót vhogy nem igazán szereti.
Ajándékok lesznek bőven, párom családja igen népes lévén.

Dimet!

Sajnálom az éjjeli kalamajkátokat. Én is elképzeltem a szitut és tudom, h. milyen, amikor az ember rutinból próbál túlélni és félálomban műxik. :(
Remélem sikerül pótolni a tönkrement dolgokat!

Monácska!

A lap tetején leírt igényeidnek szerintem tökéletes ez a kocsi, de azért nézz körül, h. használtan Bergont nem kapsz-e ennyiért, mert az nem mindegy, h. van-e alkatrész utánpótlás, ha eltörik vmi!!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Lányok!

Ma egész nap fájdogált a pocakom. :roll:

Estére úgy éreztem, hogy leszakad a méhem, mintha szétnyomnák. :shock: Nem is értem miért kell ezen meglepődni :lol: :lol:

Bevettem 2 MgB6-ot, forró zuhany, most forró teát kortyolgatok. Már ettől sokat szűnt. Aztán bezuhanás az ágyba. :D

Úgy tűnik már csak a kismamanadrágomat fogom tudni hordani.

Ma felvettem a cipőkanalas farmerom. Addig nem is volt gond, amíg nem ebédeltem egy főzelékfalóban.
Azt hittem szétreped a pocakomon. :shock:

El is rakom, ne legyen szem elött, mert képes vagyok felvenni. :roll:
Vendég
 


Johanna babának is visszaszámolhatunk. :)

A topik első három babája! :)

Bogi, Gergő, Johanna! :D
Vendég
 


na megvettük a tönkrement cuccokat :)
ja, de képzeljétek az van ráírva a medelásra, hogy nem ajánlott mikorzni,mert tönkremehet. de mi mikrozzuk, eddig is mikróztuk a streilizálóba és semmi baja....igazából az érdekekel, hogy nem-e vmi anyag estleg kioldódik belőle, ami veszélyes.....vajon...lehet felhívom a medelásokat.
ma is jót aludtunk. 11től 5:47ig. akármikor van fekvés 5:47kor vagy 37kor van kelés :D
auchanba nem volt pihenőszék. :(
megyke ma cipőt venni magamnak. juhéj. meg este megyünk férjemmel vacsizni. itt van anyukám.

kavics, ne erőszakold meg a nacidat. mostmár elkezdhetsz kismama nacikat hordani!!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


na megvettük a tönkrement cuccokat :)
ja, de képzeljétek az van ráírva a medelásra, hogy nem ajánlott mikorzni,mert tönkremehet. de mi mikrozzuk, eddig is mikróztuk a streilizálóba és semmi baja....igazából az érdekekel, hogy nem-e vmi anyag estleg kioldódik belőle, ami veszélyes.....vajon...lehet felhívom a medelásokat.
ma is jót aludtunk. 11től 5:47ig. akármikor van fekvés 5:47kor vagy 37kor van kelés :D
auchanba nem volt pihenőszék. :(
megyke ma cipőt venni magamnak. juhéj. meg este megyünk férjemmel vacsizni. itt van anyukám.

kavics, ne erőszakold meg a nacidat. mostmár elkezdhetsz kismama nacikat hordani!!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


na megvettük a tönkrement cuccokat :)
ja, de képzeljétek az van ráírva a medelásra, hogy nem ajánlott mikorzni,mert tönkremehet. de mi mikrozzuk, eddig is mikróztuk a streilizálóba és semmi baja....igazából az érdekekel, hogy nem-e vmi anyag estleg kioldódik belőle, ami veszélyes.....vajon...lehet felhívom a medelásokat.
ma is jót aludtunk. 11től 5:47ig. akármikor van fekvés 5:47kor vagy 37kor van kelés :D
auchanba nem volt pihenőszék. :(
megyke ma cipőt venni magamnak. juhéj. meg este megyünk férjemmel vacsizni. itt van anyukám.

kavics, ne erőszakold meg a nacidat. mostmár elkezdhetsz kismama nacikat hordani!!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


bocsi, csak egyszer akartam

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ÓÓ,de gyönyörűek ezek a babák!!!! :D Látszik,hogy a szüleik "megdolgoztak" értük! :lol:

Rambóka
Gergőnek itt is :Boldog szülinapot,még legalább 99-t!!!

Kavicska
Babakocsihoz annyit tudok hozzászólni,hogy ha sokat utazgattok vele,akkor mindenképp mérd le összecsukva,befér-e a csomagtartóba.Nehogy úgy járj ,mint mi! :lol:
Pocakfájás:biztosan a telehold! :evil: Én hétfőn este hittem azt,hogy megszülök.Ma sem aludtam túl jól.Nekünk sztem még egy trappista sajtos ég,és kijön Dorottya.Neked még sok sajt van hátra!Kismamanadrágot pedig már tessék beszerezni!
Én most bővítettem ki ,egy régi farmerom.Szuperul megcsinálta avarrőnő,még állítható is. :D

Dimet
Sajnálom,hogy tönkrement az etetőtök! :( :? Gondolom micsoda méreg!
Nekem mellszívóm van medela,és mindig kifőztem,sima vízben.

KépKép

KépKép
okr
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?