Új privát üzeneted érkezett!

kavics, nyugiiiiiiiiiiiii....istenhegyisekkel beszélj megint. én is pont így jártam. olyan alacsony volt az ösztriol,hogy a down-os babáknak is majdhogynem több.....

csajok, voltam nődokinál. minden rendben. de a lényeg: annál aki a kismama újságban írt. kiveséztük a pcot.....és felírta a metformint. a többit később elmesélem,-érdekes-most szopi.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 



Sziasztok :)

Aranykavics :) igaz nem nagyon ismersz,mert én egy zug olvasó vagyok, a másik fórumról.
Nagyon gratulálok a kisbabádhoz :) :) :) :)
Leírtakhoz tennék én is valamit :wink:
12.héten a kötelező Uh-n voltam a klinikán+ elmentünk az istenhegyire,mert Mágusunk javasolta,hogy megbízható jó a teszt.Az én unokahugon babája Down-kóral született,és ezért is szerettem volna mindent megcsináltatni,ami kizárja,hogy bármi bajuk van a babáknak!
12.uh tökéletes,vérévételre nagyon magas arányszámot írtak,tehát semmi baja nincsa babáknak,így jöttünk el a géndiagnosztikáról.
Aztán jött a 16.hetu AFP,amit ikreknél állítólag nem szabad figyelembe venni,mert nem ad helyes eredményt.No az enyém olyan alacsony lett,a többi ikreshez képest,hogy ihaj :shock:
Elmentem Hajdú doktornőhöz,Ő azt mondta,hogy minden OK. a babákkal,felhívtam Krizsát is,Ő azt mondta,ha a babának a 12.héten van orrcsontja akkor nincsen semmi gond.(Down-os babáknak kb.15.hét körül alakul ki az orrcsont,és a nyaki redő is jóval vastagabb)
A dokim elküldött genetikai tanácsadásra,ahol egy fiatal tanársegédet fogtunk ki,akit nem érdekelt semmi lelt,már írta is az amniora a beutalót.(nem mentem el)
Gondolhatod min mentünk keresztül :shock: :cry: :?:
Aztán újból elmentünk az istenhegyire a20.heti genetikai Uh-ra,ahol a fülcipájuktól a kislábkörmükig végignézték a babákat.
NEGATÍV leltet tartottam a kezembe.
Az orvos elmondta,hogy a Downos baba szívénél is van eltérés,a mozgása is teljesen más,mint egy egészséges babának,stb....

Minden vizsgáltra menj el(,Hajdú doktornő az egyik legjobb diagnoszta,beszélj vele,kérd ki a véleményét,biztosan segítségedre lesz
:wink: :wink: :wink: :wink: és megnyugszol:)

Bocsi,hogy hosszú voltam :oops: Napszemcsi.

KépKép
napszemcsi
 
 

 
 

Sziasztok!

Tegnap annyira kiakadtam! :evil:
Sétáltatjuk a gyereket az Örökség fesztivál keretében megrendezett kirakodóvásáron családilag.
Békésen ücsörög a kocsiban és nézelődik.
Erre odarohan hozzá egy olyan kétéves forma kiscsávó, átöleli a gyereket, aztán se szó, se beszéd, beleharap a homlokába!
Az anyja meg rohan oda és rántja el a kölyköt, de semmi mentegetőzés!
Hirtelen fel sem fogtuk, h. mi történt! Láttuk, de nem hittük el!:shock:
Hálistennek nem harapta meg nagyon, de a Gergő annyira megijedt, h. még sírni is elfelejtett! Ezt azért utóbb pótolta, alig lehetett megnyugtatni!
Én máig nem értem, h. mi visz rá egy gyereket, h. megharapjon egy vadidegen kisbabát???? :shock:
Még, ha játék közben, vita során, de így, nyílt utcán? :shock:
Az anyja meg, ha tudja, h. ilyen a fia, akkor miért nem figyel oda jobban?????? :evil:
Apám szerint ezentúl nem a kutyákra kell odafigyelni, hanem a gyerekekre!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Lányok!

Köszönöm a bíztatást.

Minden rendben van! :)

A biológus is azt mondta, hogy az Istenhegyi a jobb (jobb UH, legjobb reagensek, más számítási mód). Meg azt is kiderítettük, hogy 11+3 kicsit korai volt levenni a vért.

Elbeszélgettünk, megnyugtatott. De már nyugodt voltam, mert szombaton belémvertétek a nyugodtságot. :)

Gabikáztam egy kicsit és Miron babáztam.
Köszi Gabika! :) Ezt még meg kell egy párszor ismételni. :)

Napszemcsi!
Nem véletlenül nem csinálják az AFPt külföldön. :roll:
No de itt még lehet ijesztgetni! :lol: bár tény, hogy nem szándékosan ijesztgetnek. Nem a doki vagy a biológus tehet arról, hogy milyen reagense van egy kórháznak. :roll:

Most ennyi!

Cuppp
13+6
Vendég
 


kiskavics nagyon aranyos :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Kavicska!

Örülök, hogy minden rendben van! :wink: Ez az afp..hmm, sztem javarészt csak a paráztatásra jó. Pedig egy kismamának nem tesz jót az izgalom. :twisted:

Rambóka!

Sajnálom ami Gergővel történt. Persze nem a gyereket okolom én sem, hanem az anyját..Domit is meg akarta már több kisgyerek fogdozni, de igen vigyázok rá, hogy senki se tapogassa (na meg az anyukák rá szoktak szólni ugye). Csak simogatná, simogatná, aztán egy jót odavágna..főleg mikor Domi még csak 2 kg volt..hát igen féltettem. Az utcánk elején vannak cigány kislányok..na már nem merek arra sétálni, mert amint meglátják a babakocsit, rácsimpaszkodnak. Egyszer erővel kellett róla leszakítanom az egyiket..nem volt éppen tiszta a keze. És bármikor előjöhet az apukája, hogy miért nem engedem babázni a kislányát. :shock: Téboly, de hát nincs más megoldás, mint elhárítani minden lehetséges veszélyt. Persze nem lehet burokba zárni a gyereket, meg nem is lehet felkészülni ilyen váratlan eseményekre, de tény hogy az idegen kisgyerekekkel nem árt résen lenni.
Sógornőm kisgyereke is csak barátkozni akar Domival, de mindig olyan érzésem van, ha nem állítom le, kinyomja Domi szemét. :) Vagy csak túlaggódok?

Kép
babancs
 
 


rambóka, gyereket beoltattátok veszettség ellen? :)

csajok, gáz, ha a gyerek nézi a tv-t? nem sokat :) de letettem az ágyra és megy a tv és bámulja. elé feküdtem, és próbált kikerülni. na, persze nem hagyom sokáig :) de elvan,mint a befőtt.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok :)

kaptam ma egy e-mailt kismama bérlettel kapcsolatban :)
Bemásolom Nektek,és ha gondoljátok látogassatok el a linkre,és írjátok alá :wink: szerintem nem rossz gondolat :!: :!: :!:
További szép napot 8)

Az alábbi üzenet továbbítására kértek meg:

*Kedveseim! * **
*A Don Bosco kórus listájáról kaptam a következő kezdeményezés hírét,
amelynek ötlete Tima Szilvi (ex)KIM-es - jelenleg kismama - munkatárstól
származik. *
*A „kismama bérlet" lényege, hogy a gyermekét otthon nevelő szülő ugyanolyan
kedvezményes bérletet kaphasson a BKV járatain, mint a tanulók és a
nyugdíjasok. Ez a konstrukció a munka helyett GYES-en vagy más
jövedelempótló támogatáson levő szülő helyzetét könnyítené meg, ugyanis a
gyermek után járó támogatások összege jóval alacsonyabb a munkából
szerezhető jövedelmeknél. *

*A dolog lényege pedig, hogy Rétvári Bence egyéves munkája nyomán a Fővárosi
Közgyűlés június végén végre EGYHANGÚLAG elfogadta tervet, Így már csak a
GKM-ben kell átvinni!!! *

*Ehhez sokak támogatása szükséges .Kérem, aki csak teheti minden fórumon
hirdesse. A petíciót a következő oldalon lehet aláírni:
www.kismamaberlet.hu*
*Üdv, szeretettel: Janó*
*--
Varga János plébános
Remetekertvárosi Szentlélek Plébánia
Fogadó óra: hétfő, csütörtök 15-17 (egyelőre megbeszélés alapján!)
1028 Budapest, Máriaremetei út 34.
Tel: +36/1/397-45-58
Mobil: 06/20-823-44-95*


Szerintem az ötlet jó,látogassatok Ti is el erre a linkre,és támogassátok a kismama bérletet Kacsintó Kacsintó Kacsintó

KépKép
napszemcsi
 
 


kitegyem ide a dokitörimet, vagy elküldözgessem??? megírtam végre. név és kórház nélkül :)
de el is küldhetem, akit érdekel.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet, sztem tedd ki, ha kivetted belőle a nevet meg a kórházat, így neked is egyszerűbb...
Vendég
 


Dimet, tedd ki ide! Úgyis mindenki tudja itt hogy melyik kórház melyik dokijáról van szó és könnyebb így!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Az érdeklődésre való tekintettel elkezdem leírni a doki-sztorit. Igaz már nagy része feledésbe merült, az agyam próbálja kitörölni és csak a kiszsuzsinkra gondolni, hiszen az a legfontosabb.
Azt hiszem azt mindenki nagyjából tudja, hogy milyen konfliktus helyzet alakult ki köztünk a terhességem alatt. Ő gondolt egy összegre (100-120 ezer Ft), amit mondtam,hogy nem biztos, hogy ki tudunk fizetni, és így esetlegmás orvoshoz mennénk. Erre ő: az „ő” kórházába ne is gondoljak erre, úgysem fog senki sem elvállalni. Ezt így a terhességem 29. hetében ejtette meg….Végül, abban „maradtunk”, hogy ő ezt mondta: Ő nem alkudozik, de akkor legyen 80….(no comment, ilyet mondani), de gondoljak csak bele, mit nekünk az a 20 ezer Ft, hogy az ő szakértelmét megfizessük.
Na, kissé zaklatott lettem ezek után. Sokat idegeskedtem. És már akkor is éreztem, hogy az ő terhesgondozása nagy semmi. Akármit kérdeztem, mindig elhárított. Ha volt vmi gond, akkor azt mondta menjek be a kórházba, nagyon szakértő kollegái vannak ott, majd megnéznek. Ez engem nem is zavart. De másokat hallva furi volt.
Aztán jött a szülés, ami szerintem azért is indult be hamarabb, mert már annyira beparáztam, hogy megindítja a szülést, hogy szerintem megindult magától Ugyanis a dokimnál mindig magasabb volt a vérnyomásom (na, vajon miért….) És kitalálta, hogy még egyszer menjek be hozzá a magánrendelésre, és utána megindítja a szülést. Megvárjuk a szülésznőmet is, hiszen ő nyaral. issé nagyot néztem, hiszen ha sos kellett volna megindítani a szülést, akkor nem várt volna 1 napot sem. Kissé azt éreztem, hogy kényelmi szempontból akarja a megindítást, hiszen szabin volt. Így amikor ő akarja kellett volna bejönnie a kórházba…na, de ez is feltételezés. ki tudja…..
Elindult a szülés. (Ja, a szülésről egy kedves dokival beszélgettem bent a kórházban. Akinél uh-n voltam. )
Azt tudjátok, hogy nagyon felgyorsult minden, mire beértünk 4 ujjnyira ki is voltam tágulva Fel is dobtak az ágyra, és jöttek is a tolófájások. Szóltak a dokimnak (mondtam,hogy nem fontos…). A fiatal doki ott ült mellettem, nézte a szívhangot, és malmoztunk. Közben már nyomtam volna. Férjem meg is kérdezte, hogy most mire várunk??? (gondolom a dokira) Aztán beszáguldott, és nyomhattam is végre…..a szülésben semmi extra nem volt.  jó volt nagyon. dokinak nem sok dolga akadt. kijött zsuzsi, a férjem rászólt a dokira, hogy hó-hóóóóó ő akarja elvágni a köldökzsinórt, mert már majdnem elvágta. Kissé hiányoltam, hogy lett rámtéve a gyerek rögtön, stb….na, de mindegy már. A doki összeöltött ahol kellett. Sokmindent nem mondott. Aztán elviharzott. Férjemnek azt sem mondta, hogy gratula, vagy, hogy ez meg ez történt és minden rendben van. Családomnak ode sem vakkantott. Lehet hülye elvárás, de ha már a fogadott orvosom….
Aztán eltelt 1-2 nap és a dokim rám sem nézett. Másnak, akinek fogadott dokija volt, többször bement hozzá. Megvizsgálta. Aztán 2. nap este felhívott, hogy akkor ő másnap bejön és „elbúcsúzunk”. Be is jött, elmondta, hogy 6 hétig no házasélet és uszoda. És egyek májat. És majd kiesnek a varrataim. És mosolygott. Én meg megkérdeztem, hogy nemtom, hogy szokás nála a tarifa, mikor szokás odaadni, de férjem fel fogja hívni és elintézik én a kórházba nem hozok ennyi pénzt. Azt mondta jó, felállt és elviharzott…..Eddig érdekeltem. MEG SEM NÉZETT, MEG SEM KÉRDEZTE HOGY VAGYOK, KI SEM SZEDTE A VARRATAIMAT, AMIT KI KELLETT VOLNA!!!!!!! (azóta kiestek a varratok). Kissé kiakadtam, hogy ennyi. Ezért fogadtam orvost???!!!! Az ügyeletes dokival anno többet beszélgettem, mint vele….este a szülésznővel megnézettem magam, hogy minden rendben van-e. Hiszen először szültem, és honnan tudjam nem vérzek-e nagyon, minden rendben van-e.
Másnap jött férjem értünk. (doki engem nem látott a kórházban…vizitnél csak rám néztek, oszt jóvan…hiszen mindenkit a fogadott orvosa nézett meg, akinek meg nem volt, az….) Be volt pipulva rendesen a dokira. Én kiakadva, fáradtan, csalódottan. Barátnőm utánam szült 1 nappal. Érdekes, hozzá naponta 4szer benézett a dokija. Nem várta a pénzét. Még a gyerekre is ránézett. És ez pl. a szobatársammal is így volt!!!
Férjem mondta, nyugodjak meg ő megbeszéli vele. Persze annyira szar helyzet volt, hiszen a pénz ott volt nálunk, összegyűjtögettük. Nem 100at, 80at. Amennyit végül mondott a doki. De nem éreztük, hogy azt is megérdemelné. Férjem felhívta. Én ebből már nemtok minden részletet, mondtam, hogy nem akarom tudni. Lényeg: mondta neki a doki, hogy menjen el a magánrendelőjébe, és vigyen 100 ezer Ft-ot. (ezt így lazán) Férjem közölte vele, hogy itt pénzről szó sincs, hiszen olyan etikai vétségeket követett el, ami nem indokolná ezt….a többit nemtom 
De amikor bent voltam, beszélgettem egy szülésznővel. Kérdezte mi a véleményem a dokimról, és, hogy mennyit kér mert ő kíváncsi rá. Mondtam, hogy nem mondok összeget, mert nem lenne „fer”, de sokat….és nem is ez a baj, hanem, hogy nem vagyok/voltam vele megelégedve. Elmosolyodott és azt mondta, hogy nem én vagyok az első aki ezt mondja, sokan panaszkodtak már rá. Hát, ennyi. Azóta voltam egy másik orvosnál 6 hetes kontrollon és a régi dokim után meglepedt, hogy mennyire érdekeltem és türelmesen elmondott mindent.(Lehet mással nem ilyen ez a doki, lehet én vártam túl sokat, de ez így esett…) Örülök, hogy problémamentes terhességem és szülésem volt , de ha nem az lett volna, nemtom, hogy megbíztam-e volna a dokimban. Sokan mondtátok, hogy váltsak dokit, mert ez bizalmi kérdés. A szülés. De a szülésnél nem zavart a doki. nem is érdekelt igazán ki van ott velem. De váltanom kellett volna. Amiatt ami utána volt. Annyira kiakadtam rá, hogy lehet a stressztől sem indult be rendesen a tejem. Pedig engem nehéz kiakasztani. :)
De egy a lényeg: macifülünk ott szuszog a kisszobában egészségesen. (nem, nem az ágyában. a mienkben…)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ne... :)
a kockák mosoly jelek :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!Szegénykém, de jó, hogy minden zökkenőmentesen zajlott le!Örülj Zsuzsinak és jó, hogy lett végre egy normális dokid!
Vendég
 


Sziasztok,
sajnos soha nincs időm semmire, de

Dimet, elolvastam a várva várt történetet. Hát, sajnálom. :?

Nagyon furcsa, mert mintha nem is ugyanarról az orvosról irnál... teljesen le vagyok döbbenve.
Pedig tudjátok, hogy én is mennyire iszonyatosan kritikus alkat vagyok. Ennek ellenére ugyan nem 100%-osan, de mondjuk 75%-osan meg voltam vele elégedve, az előzetes elvárásaim nagyját teljesitette. Nem értem! :shock: :(

Ezentúl nem fogom ajánlani senkinek, mert az egy büdös nagy tanulság, hogy egy orvos nem lesz mindenki számára ugyanolyan.

Viszont még egy apróság: milyen varratkiszedés? :shock: Megváltozott volna a technika? Nekem speciális felszivódó varratom volt, nem is esett ki semmi... te mást kaptál ezek szerint?
Vendég
 


Dimet: Tudod mit? A lényeg, hogy szép és gyors szülésed volt.

Az ex-orvosod meg pukkadjon meg!
Vendég
 


Sziasztok!

Dimet!
Hát ezen a történeten kiakadtam.Meg azon, hogy egy orvos egyáltalán közli, hogy mennyit vár el egy szülésért.
Nálunk ez nem így megy!!!
Sőt a kórházban minket az éppen ügyeletes doki is mindennap megnézett, megnézték a hasunkat, hogy rendesen húzódik-e össze a méh, és minden ügyeletes doki nagyon kedves volt!!!Pedig csak a saját dokinak adtam pénzt!!!
Meg az is furcsa, hogy olyan gyorsan hazamentetek.Nálunk mindenki legalább 5 napig bennt van, akinél besárgul a pici (mint nálam is), az tovább.

Norka!
Ezek szerint megváltozott a technika.Nekem is varratszedés volt, persze csak a külső varratok, a belsők felszívódók voltak.(A varratokat a dokim szedte ki, szabadságról , nyaralásból jött haza,akkor adtam neki pénzt, persze meg is voltam vele elégedve!! :D )
ezoterike
 
 


ezoterike: akkor mázlid van... rám speciel szülés után 4 napig senki se nézett (hja... március 15-e... 4 napos ünnep) aztán a dokim a hazamenetel előtt gyorsan 2 perc alatt rámnézett (rohannia kellett a műtőbe) aztán annyi...

Mondjuk én emiatt nem fújtam rá mert nem zavart, hogy szülés után mindenki békénhagy, nem nézegetnek - igazából inkább örültem neki és zavaróbb lett volna ha naponta megnéznek.

(+ a dokim már bebizonyította előtte, hogy emberi, amíg a kórházban lapultam mindig bejött hozzám beszélgetni és tartotta bennem a lelket és a szülésnél is iszonyú korrekt volt - csak hát neki is ott volt a családja a kisfiával így érthetőnek tartottam, hogy a soknapos ünnep alatt csak miattam nem jön be - ha egyszer minden rendben volt. Mondjuk ő nem is tartotta a markát, a varratszedéskor is egy bor mellé bepakolva adtuk neki oda a borítékot és biztos volt benne, hogy csak bort kapott mégis megköszönte... Na majd a napokban úgyis mennem kell hozzá rákszűrésre, ott majd kiderül, hogy keveselte-e a pénzt... mert nem adtunk sokat, azt viszont jó szívvel:)
Vendég
 


(ja... nekem se volt varratszedés, a doki mondta, hogy 2 hét múlva majd kiesnek... persze... volt amelyik begyulladt nekem meg annyira elegem volt a kórházból, hogy eszem ágában se volt visszamenni és megmutatni... aztána 6. hétre teljesen Ok lett a helyzet de utólag mondta a dokim, hogy miért nem mentem be, kiszedte volna... Na majd legközelebb...)

Tényleg skacok: nekem még mindig nem jött meg... hogy lesz ebből kistesó? (+ metformint se szedek még, be kéne jelentkeznem a diabetológiára...)
Vendég
 


norka, ne legyen lelkiismertefurcsaságod,hogy ajánlottad. sosem lehet tudni. de neked is csak 75%ban volt jó....én lehet maximalista vagyok, de ha fizetek 100%ot várok el.....de legalább 90et :) igazából nem is volt elvárásom. mégsem jött be....
hát, én is azt hittem felszívódó lesz, főleg, hogy csak két öltés volt. de kiestek belőlem a varratok. ja, ráadásul hegesedtem:( még gyógyulnia kell:(((( pedig jó lenne már szexelni :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bocsi, de felröhögtem.....
Vendég
 


Dimet: nekem úgy 8-9 hét kellett a szülés után, hogy már ne legyen érzékeny a heg... inkább 10... (6 héttel utána viccnek tűnt volna a szexnek még a gondolata is)... viszont azóta nyom nélkül eltűnt és semmit se kavar be...

Türelem :)) (+ csíkosító:) pl. floragyn a DM-ből...)
Vendég
 


Dimet!

Akkor jól értem, h. végül nem kapott egy fillért sem????? :twisted:
Jól tettétek!!!!! :twisted:
Inkább költsétek Kiszsére!!!!!
De azért azt sajnálom, h. a párod nem vette fel a mobiljával, amikor a doki odarendeli a magánjába a 100 ezer Ft-tal! Azzal azért meg lehetett volna szorongatni a tökeit egy jó ügyvéddel!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
(Hú de gonosz vagyok, de megérdemelné az ilyen!!!!!!! Én is adtam a dokimnak, de ez a szintű követelőzés már kicsapja nálam a biztosítékot!!!!! :evil: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


nem kapott, zsuzsira költöttük, költjük.

itt volt ma anyósom. babázott egész nap. én meg főztem, takarítottam, mostam. vasalást ráhagytam. 2 óránként szopi volt, egyszer volt csak tápi. lehet az sem kellett volna :) kipihentem magam. sütöttem is. boltba is voltam.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


szeritnem kevesebb a tejem:( vagy, nem több, nem kevesebb. de ugye a gyereknek már több kellene. pedig úgy szoptatok, amikor csak kell. de vmikor már nem elég neki. pffff...... :( szóval, akárki, akárki mond, nálam nem szaporodott be a tej a sok minden kipróbálás után sem..... :? jó, vmikor van több. de a habermann jó.
viszont ma reggel megint átvágott zsuzsi. kapott tápit, mert nyűglődött, fúrta magát belém :) és kapott. na 3 órája alszik.......nem kellett volna táp. mert mostanság reggelente nem kap. és délelőtt is csak ritkán. délután is esetleg egyszer, ha nem kapott délelőtt. és este meg kell a táp. jaj, basszus, ha tudom,hogy eddig alszik, akkor fejek......feszít a cicim.......mostmár mindegy. lassan úgyis felkel.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet, nyugi!

Egyébként kezet foghatunk: félliteres volumenkorlát, tápi, Haberman. :lol: Reggel-délelőtt tejcsi, késő du-este táp.
Minden stimmel. :lol:

De mégis mondom neked utólag, hogy ne stresszeld magad!! Így még sokáig fogsz szoptatni, ez biztos. És ez a fő. Elapadni nem fog!

Habermanban milyen fokozaton szív most Zsuzsi?
Vendég
 


azért norka lehet van vmi azokban a cikkekben......... :)

a legrövidebb és a középső vonal között szoktam. nemtom az jó-e. :roll:

voltunk sétálni. összefutottam egy babakendős csajjal. leszólítottam :D megadta az elérhetőségét és megmutatja a kendő megkötését. hiába van hozzá füzetem, béna vagyok :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


nem apad el. tuti??? :roll: :) :)
lényeg,hogy kapjon vmennyit :)

jaj, el kellene kezdenem az adimetet...............................................

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


A Habermanra idővel maradjon csak a legkisebben Zsuzsi, nagyon erősíti a szopireflexet. Én csak akkor csavartam nagyobbra, amikor Bogi mondjuk nagyon kivolt idegileg és látszott hogy mindjárt aludna, de még nagyon éhes.

Ha szopikázik Zsuzsi, azaz mindig megmaradtok a magatok ritmusában akkor nem fog elapadni. Nekem a félliter azért stabil 3-4 hóig megvolt. A 4.hónapban ott jelentkezett a probléma, hogy hízott Bogi a táptól, és elkezdtem adni a Fruttapurát, őszibarackot (pont szeptember volt, azaz tavaly), sütőtököt, és onnantól fogva egyre kevésbé érdekelte a cici. De azért ez a folyamat legkésőbb féléves korban úgyis elkezdődik.

Az adimetet én sem mertem elkezdeni... :oops:
Vendég
 


oksa, akkor hagyom a legkisebben. azon is szopizik ezerrel. csak nem volt tiszta, hogy akkor az totál zárt, vagy kicsit nyitott a lyuk....

adimetet a jelenlegi étkezési szokásom miatt nem merem elkezdnei......no comment. hízok :? szerintem.

kár, hogy mi 4-5 hónaposak januárban leszünk.....milyen gyümölcsöt fogok beszerezni. fagyasztva meg nem az igazi.

ja, norka. írtam a dokinőnek. de még nem válaszolt. majd úgyis beszélek vele telón és megkérdezem, feltehető-e a honlapra.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Alma, sütőtök akkor is lesz... én fagyasztottam őszibarackot, kicsi citromlével le volt locsolva fagyasztáskor hogy ne barnuljon be a húsa, és kiengedéskor ugyan kicsit szottyos volt meg leveses, de összeturmixoltam és Bogi nyammogta befele. :D :D
A Fruttapura is színtiszta gyümölcs, és az alma-banán verziót Bogi bizony már nem egész 4 hónaposan ette. :roll:
Vendég
 


Csajok várjátok ki a második gyereket, utána minősítsétek magatokat mint fejőstehén! :lol:
majd meglátjátok!! jó értelemben.

Nézzetek meg engem, vagy Vöcsököt. a második gyerek mennyivel több tejet és mennyivel sikeresebb szoptatást jelentett.

nem kell több tej a gyereknek, ahogy nő. vagy minimálisan kell több mennyiség. azért nem lehet napi másfél-két litert termelni, hogy pl. egy 10 kilós gyerek csak anyatejjel jóllakjon. a nagyobb baba kb ugyanannyi mennyiségből jóllakik úgy, hogy jobban hasznosítja és feldolgozza a szervezete ugyanazt a mennyiségű tejet. meg a tej minősége és összetétele is változik.

Bármikor kezdi el az ember a hozzátápit, almát, sütőtököt, a teje csökkeni fog. a baba meg kevesebbet szopik.

Dimet azt mondtad úgy tűnt, ha ittada kecskerutát több lett a tejed. iszod folyamatosan? nem blicceled el? :wink: :lol:

nézd meg, lehet ha elkezded az adimetet több lesz a tejed is. de ne parázz ezen, ez van, tök jó ez így, kap egy kis tápit is, és akkor mi van? sztem lazulj.

Kép

Kép
rejo
 
 


Norka bébi péntek van? :lol: Nincs már suli és melóóóóó, lehet jönni netezni! :lol:

én kivagyok mint a dög, ettől a betegségtől. meg kezdi a migrén is, meg fog jönni.

ma ebédeltem, johanna odaállt mellém, belémcsimpaszkodott, és azt nyafizta: Én iiiiis! :lol: :lol: pedig ő már ebédelt. de ez nem zavarta abban, hogy belevesezzen velem, aztán szuszogva (náthás) falja a rakott kelt, mint aki egy éve nem evett. eszméletlen a kiscsaj.

az zavar egy ideje, hogy amióta szedem a metet, most már hozzászoktam ehhez a kezdő adagomhoz, azóta nem korog a gyomrom ha éhes vagyok. nagyon hiányzik az érzés. meg amikor korgó gyomorral leültem enni, hogy éreztem azt a kellemes érzést, hogy végre eszem. és azóta jóllakottnak sem érzem magam soha, akármennyit eszem. (mondjuk nem eszem nagy adagokat)
és korgás helyett annyit érzek délben, hogy enni kéne, mert olyan késztetésem van, diszkomfort érzés, de nincs korgás. hiányzik.

Kép

Kép
rejo
 
 


dehogy van kevesebb....pfff :lol: most 6kor ömlött a szájába. persze 3kor meg alig volt tejem. adtam is egy kis tápit neki...nem kellett volna. 6kor amikro szopizott. sok tejem volt. és csak az egyik cicim kellett neki.....áááá. én nekem ez az éhes-nem éhes dolog sosem fog menni :lol:

ma alig volt alvás. most elaludt rajtam. letettem a kiságyba....5 percig bírta.....no comment.

rejo, mentek hétvégi buliba?? tombold ki magad. és csinibe menj ám!!! dögösen, hogy férjed kollegái pukkadozzanak,hogy milyen jó csaja van a kollégájuknak.

na, megyek. kelés van.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ja, kecskeruta. napi 3 l minimum. vagy 4. én szeretem. nem sumákolom el, mert szeretem az ilyen gyógyteákat :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


3-4 liter?????? :shock:
És a katétert ki kötötte be????? :lol:
Én tuti nem tudnék fél méternél távolabb menni a fajansztól, ha ennyit innék!
Most betegen, lázasan 1,5 litert tudtam lenyomni, de folyamatosan pisilni jártam! A gyerek már totál összebarátkozott a WC-vel, mindig megnézi, h. hogy folyik le a víz! :lol:

Apropó:
Szobatisztaságra nevelés: Ki hogyan csinálta, akinél már van nagyobb gyerek?
Mikor kezdte bilire szoktatni? Hogyan?
Vagy egyből WC szűkítő????

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


tejcsi: már nekem is jóval kevesebb tejem van, a gyerek meg kétóránként kel éjjel.semmi nem izlik neki, a doki javasolta az üveges bébikaját.hát az izlik neki!!!!!!!!!!!!
az én főztöm miért nem??????
mondjuk nem nagyonszeretném, ha tejpépen és hónapokig hűtés nélkül elálló kajákon nőne fel a gyerek.

nálatok milyenekaz éjszakák?????????????

szobatisztaság érdekel engem is. mondjuk még apelenkázás se nagyon megy, mert forog, kúszik, mászik közben, nemhogy a bilire ültetés.... :roll:

rejóka, vöcsök, többiek?

dimet, szerintem egyre sikeresebben szoptatsz te is! kis tápi nem gond. a mi generációnk csak azon nőtt fel.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillag!

Nálunk az volt a szitu, h. Gergő eleinte bármelyik bébikaját boldogan tömte befelé. Aztán kiszelektálta a Kecskemétit ill. a spenótféléket. Később egyre válogatósabb lett. Ezzel párhuzamosan rászokott a házikosztra, de csak arra, amit anyu mindannyiunknak főzött, amit direkt neki főztünk válogatott alapanyagokból, sószegényen, biofűszerekkel, azt soha nem ette meg. Bezzeg a körömpörköltöt azt igen!!!! (Két hete. Komolyan!)
Volt 1-2 hét, amíg a tejbetápiját sem volt hajlandó megenni vacsira (Valószínűleg a túróval kevert gyümölcsök gyanússá tettek mindent, ami fehér és pépes. Ugyanis azt sem szereti egy ideje, pedig az elején szerette. ) Csak és kizárólag kifli, felvágott/virsli (Kroko Kid), gyümölcs, csirkehusi, krumpli.
A paradicsomot nagyon enné, de pöttyös lesz tőle a szája körül.


Szóval nem olyan rossz a bébikaja és, ha időben megkínálod majd a saját kajáitokból, ha kinézi a szátokból a falatot (ne külön adj neki, mert az úgy úgysem kell, csak az amit ti esztek!!!!!!!!), akkor szerintem nem lesz bébikaja függő!
Csak könyörgöm, ne a danonínóra szoktasd át! :lol: Az függőséget okoz!

(Jut eszembe: vki a korosztályomból emlékszik még arra a nagyon émelyítő eperhabra, amit - akkor egyedülálló módon - nem kerek, hanem kicsit lekerekítetten szögletes pohárkában árultak? Utólag belegondolva igen mű íze volt, de annakidején faltuk! :twisted: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Igen, Rejó - sokkal jobb ez a szoptatás, érdemes volt az első 2-3 hónapot végigküzdeni. Sokszor a legszebb élményem, amikor este a paplan alatt összebújunk, és Vili szopik. Közben simogatja a kezével a didit, az arcom - és néha meggyömöszöli az orrom is... :) Álmos ekkortájt - 8 hónaposan - hagyta abba, Vilinek meg esze ágában sincs...

Csillag!
Mi is kelünk éjjel többször - sőt igazából éjjel szopizik nyugodtan -, de nem kap mást, csak cicit, nehogy rászokjon az éjjeli evésre. Úgy érzem, 5-7 helyett 4-6 alkalommal szopik már "csak". Reggel-délben, délután, este - és éjjel párszor. Kezdi jobban "kezelni" a darabos ételeket.

Vécére szoktatás - közkívánatra

Álmosnak sosem volt bilije. Rögtön vécészűkítőt kapott, azt sem azonnal, amint ülni tudott. Én ugyanis azt olvastam, hogy fél éves kor tájékán még csak véletlenül pisil bele, semmi tudatosság nincs ilyen téren. Tehát megvettük a szűkítőt (puha, NEM HIDEG, párnásat), és én gyakran ráültettem pelenkázás előtt, és ő szerette is, főleg lehúzni utána, és nézni a lezúduló vizet.
Aztán később egyszer csak semmi pénzért sem akart ráülni, pedig ekkor már tudott önállóan pisilni kezdeni (nem kellett pl. vizet engedni egy kis ingerért). Ekkor hagytuk, nem erőltettük a dolgot, és pár hónap múlva magától visszaszokott. Hát ennyi. "Puppy" azóta is megvan, várja Vilit :)

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Huh... ma éjjel kétóránként keltünk, 12,2,4,fél7.
este 8-kor volt lefekvés.
és úgy üvölt, minhta megnyúznám!
ha cumit akarok neki adni, akkor rángatja a fejét, de ha sikerül beletennem,azonnal visszaalszik.
2x szopi is kellett.
hová tűnt a jól alvó, újszopós kisfiam?
mikor hagyják el a gyerekek ezta 2 óránként kelést?Rambóka, nálatok is így volt, nem? most hogy van?
én is vettem babyloveos tejpépet, hátha éhes, este azt kapott. de nem sokat használt.

Rambóka, Marci kinézi a szánkból a kaját, de azt nem eheti, amit mi legtöbbször még.

Hányszor kell rendes kaját enni kbegy 7hónapos gyereknek?csajok, és 3hónapja szonét se láttam védőnőnek.
van tippetek bébikajára? nagyon válogatós ám!!!!!!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillag!

Nálunk a védőnő csak egyszer jött legelőször, azóta csak én viszem tanácsadásra a gyereket havonta-kéthavonta a dokinénihez.

Az éjszakai ébredéseket rengeteg minden okozhatja:
-éhes
-szomjas
-jön a foga
-rosszat álmodik
- ha veletek egy szobában lakik, akkor akár még a ti forgolódásaitok is!

Próbáld meg sorban kiiktatni a dolgokat!
Nálunk Gergő nyáron csak éjjel volt hajlandó inni, de akkor rengeteget. Nappal viszont elutasította a vizet. Próbáld meg, hátha szomjas!

Kajálás?
Hát Gergő folytatta az extrémritka kajálásait az extrémritka szopijai folytatásaként, úgyhogy szerintem mi nem vagyunk támpont, mert nálunk 10 hónaposan már csak reggel-este szopizott és azon kívül reggeli-ebéd-vacsora. Tehát összesen öt étkezés, de valójában csak 3, mert pl. fél 8-kor szopizott, 9-kor reggelizett, 14-kor ebédelt, 18-19-kor vacsizott, és 20-kor esti szopi. Szóval vhogy így.
Rejo, ha jól tudom kettővel többször etette Johannát, de nekünk vhogy nem fért be a napi ritmusba még 2 kaja.
Most, h. már nincs reggeli szopi én is beiktattam még egy uzsonnát, de néha elmarad.

Bébikaja:
Nálunk a Hipp és a Nestle volt a nyerő. De abból sem minden.
Amit bármikor megevett az a Nestle Duo kajái: borsó-csirkehusi, répa-csirkehusi, két külön rétegben.
De ha bejutottam a Rossmannba, ott lehetett kapni talán Mildi nevű olcsóbb kaját, egy időben azt is szerette. Később meg nem.
Amit nem evett meg, mert éppen olyanja volt, az ment a fagyasztóba jégkockatartóban és később más kajákhoz kevertem hozzá.

Dimet!

Hidd el, h. fagyasztva is nagyon fogja szeretni!
Majd belekevered a tejpépjébe.
Egyébként sem baj, ha kicsit löttyedt a gyümi. Én direkt túlérett gyümölcsöket kerestem a piacon, az a legédesebb, legfinomabb és az van legmesszebb az utolsó permetezéstől!
Mostanra egy virslit alig tudok betenni a fagyasztóba, annyira tele van gyümivel (és a páromnak lett igaza, h. mégis a 3 fiókos verziót kellett volna megvenni! :twisted: ).

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok! :)

Továbbra sem tudok hozzászólni a beszélgetésetekhez. :lol: :lol:

Ezen a héten rászívtam magam a babakocsikra (interneten). Húha, hogy mennyi féle és milyen árak. :shock:

Rájöttem a háromkerekü babakocsik nem jönnek be. :?

Az ami az abszolut kedvenc 170 ezer. :shock:
No ezért megyünk el börzékre, hogyha megtalálnánk használtan jó állapotban akkor megvennénk.

Szerintetek új vagy használt? Világosabb szín, vagy inkább sötétebb?

Rambóka!
Itt válaszolok, ha nem gond. :)

Nekem még a szoba festése is gondot okoz. :lol: Azt tudom, hogy sárga lesz, sőt még a nagyjából árnyalatot is sejtem, csak azt nem tudom, hogy a plafon fehér legyen és dekor fehér elválasztó, vagy inkább dekor (mondjuk miszimaszkós) tapétát tegyünk a sárga falra.

Kész K.O. vagyok. Egyszerűen nem értem.
Agyam zokni, fejem fáj, ma meg elkezdte a vesém, talán a vesém... :roll: mert ugye ezt nem lehet tudni, de az is lehet, hogy az izom. Rossz mozdulat. A fene tudja. :roll: :lol:
Most ezzel a fájdalommal kínlódok. Én izomra tippelek, mert szokott nagy ritkán hasonló lenni.

Közben főztünk. Húslevest, grilleztem husit, püre. Stb.
Persze mindezt úgy, hogy a ZAndi féle ebéd 50 gr CH-ot betartom. :wink:

Most meg beájulok az ágyba.

Pedig mára nem alvást terveztem.

Jó étvágyat mindenkinek az ebéd elköltéséhez. :D

Cuppp

Kavics
14+4
Vendég
 


képzeljétek, kiságyas éjszaka volt. sőt, délelőtt 2 óra alvás babakocsian, délután 1 óra kiságyban.......alig szopizott még ma. kezdek aggódni :lol: (hozzáteszem reggel kapott tápit, a 6 órási szopinál, mert kérte....de nem hinném,hogy amiatt a táp miatt nem éhes még mindig.... :) mert csak 1-1 cici kellett neki. vagy több tejcsim lenne ma?) ma álomkór van a gyereken. és kaki nap van.....fáj a poci.
ja, sokat járok klotyóra. de én mindig ilyen sokat iszok. 10 éve hozzászoktattam magam......jól tisztít. :)

kavics, rambókától kérd el a babakocsis doksiját. nekem jó volt. a babakocsink is jó :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Szép estét mindenkinek!

Csillag, mi úgy csináljuk, hogy ebédre főzelék (Sára adagja 300 ml, azt mondta a védőnő, hogy ennél többet ne adjak, igy aztán nem derül ki, hogy milyen mennyiségnél mondaná azt, hogy nem kér többet), 6 körül pedig kb. 200 ml gyümölcs. Én csak azért mérem, mert tényleg bármekkora mennyiséget képes lenne benyomni ezekből. Szerencsére mindenevő. Holnap kezdjük a husievést, ez valószinű laktatóbb, igy lehet, hogy beéri kevesebbel.
Reggel, kora délután és este pedig szopi, majd póttejci üvegből.

Az üveges kajáknak nagyon jó állaga van, én olyanra próbálom az itthonit is csinálni, jobban csúszik :D

Kép

Képurl]
espero
 
 


Szasztok...

Lilla rászokott az éjszakai kelésre... kétségbeesetten sír ha felébred. Tegnap kislámpát is hagytam, hátha a sötéttel van baja. Nem azzal.

Ez van. Azt hiszem jobb ha inkább hálás vagyok azért, hogy kb. 4,5 hónapos koráig teljesen átaludta az éjszakákat...

(emellett iszonyú sokat eszik... nappal nem is tudom hányszor kap enni, éjjel hozzájön a 3-4 kajálás + vagy fél alma vacsorára 2 szoptatás között amitől végre nem folyik ki a kakija a pelenkából reggelre :) )

Ja... Lilla durvára reszelve kapja az almát és jellemzően két kézzel nyomja befelé, a répát meg párolva és ugyancsak egészben. Az első 2-3 kaja óta soha nem nyel félre, úgy látom egyre ügyesebb... ja, és ha almát lát akkor teljesen bezsong (ma vettünk 130 kilót:).

Az meg jó kérdés, hogy ő az éhenkórász vagy nekem kevés a tejem... a suli miatt legutóbb éjjel is fejtem és akkor 150 milik lejöttek úgyhogy szerintem annyira nem lehet rossz a helyzet. Asszem el kéne vinnem Lillát végre a védőnőkhöz és megméretni.
Vendég
 


Sziasztok Csajok!

Képzeljétek ma voltam bababörzén.
Ez attól érdekes, hogy ott álltam (álltunk) a párommal, mint a szerencsétlenek és fogalmunk nem volt, hogy mit kellene nézni??? Mire is lesz nekünk szükségünk.
Volt néhány babakocsi, de nem tetszett.

Teljesen kiakadtam magamtól, hogy ennyire fogalmam sincs a babák világáról. De honnan tudhatnám??? :roll: :oops:

Ráadásul meleg volt, sokan voltak, izzadtság szag volt, állot ruha szag... a vérnyomásom megfogta a minimumot, alig bírtam hazáig vánszorogni. Többször le kellett ülni és szó szerint csak támolyogtam a lépcsőkön felfelé.

Azt mondtam a páromnak, hogy a legközelebbi kiruccanásomkor megkérek egy "friss" anyukát, hogy mutassa meg, hogy kb mi micsoda. Mert nekem fogalmam sem volt. :oops: :?

Érdekes volt.... Nagyon elveszettnek éreztük magunkat. :? :lol:

Hát ezért kell időben elkezdeni.. mire egyáltalán eljön a 20-ik hét és esetleg már aktivan nézelődünk, addig tudjuk, hogy MIT!!!, hol mennyiért, mennyit!! :lol:

Kéretik nem röhögni. Úgy tűnik nekem ez nem jön ösztönösen...

De legalább már tudom mit jelent, hogy bolygósítható kerék... :roll:
Vendég
 


Kavicska drágám!!

Én kb. 32 hetes terhes voltam, amikor egy jó közeli ismerős megmutatta nekem, hogyan is kell pelenkázni egy kisbabát, mikor van tele a pelus stb. stb. Mert akkor már permanens szorongásrohamaim voltak, hogy fogok ellátni egy kis csöppséget.
Anyám mondogatta, hogy ehhez nem kell PhD fokozat. Én akkor ezt nagyobb kihívásnak éreztem, mint a PhD szigorlatot! :roll: :lol:

Aztán tényleg igaz, hogy az élet hozza magával. Én egyébként először szar babakocsit vettem, nem volt elég 56-as ruha (Boginak kellett a 4 kg-ja ellenére, mert nem volt hosszú), egy csomó minden nem volt ami kellett volna, azt hittem felkészültem a Suttogóból (sőt még jegyzetet is készítettem :oops: :oops: :oops: mint egy iskoláslány - pl. behajtottam ott a könyv lapját, hogy melyik sírástípus micsoda :oops: :oops: :oops: ), aztán rájöttem, hogy erre igazából nem lehet előre készülni, ez ösztönösen jön, de majd akkor, ha megszültél. :wink: Szóval nyugi!! Mindennek eljön az ideje!
Vendég
 


Kavicska
Most olvasom mi történt veletek :?
Nem tudom a Down kockázatot miből szűrték ki ,a tarkóredő teljen jó,orrcsont van , a véreredmény tökéletes...(nekem 1:1698 lett)
Sztem ne izgulj!!!!Szépek,és egészségesek vagytok! :D
Pocakod van már???

Dimet
A szülés sztorid eszméletlen! :evil: Kár volt így belerondítani ennek a dokinak az egyébként szép eseménybe!
Én ilyen eset elkerülése végett szeretnék otthon (otthon a városra értendő,és kórházára) szülni.remélem Dorottya egyetért velem. :wink:


Láttátok már ezt?:http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=1&language=38

KépKép

KépKép
okr
 
 


Kavics!

Nyugi!
Én pont ilyen elveszetten álltam a börzén, még jó, h. ott volt a 2 gyerekes sógornőm és mondta, h. mit vegyek!
Ha jössz Pécsre, hozz jegyzetfüzetet, majd segítek! :wink:

Pl. kising.
Hát a gyerekágyon volt szerencsém hozzá! Kis átkötős ingecske, ami egyből felcsúszik, amint megfogod a gyereket. Mégis vannak újságok, amik ma is ajánlják! :evil:
A body sokkal egyszerűbb!
De aztán abból is van több féle nyakmegoldású, itt-ott-amott patentolódó! Az ember eleinte azt sem tudja, h. mi a jó! Pedig vannak különbségek!

Én egyébként a kórházból való hazaérkezés után itthon hisztiztem, h. most mit csináljak, mert alig van 56-os babacuccom. Aztán kiderült, h. bőven elég! :lol:

Babakocsit szerintem neten keress inkább! A börzén nálunk már csak igen lestrapált darabokat árulnak, ezek szerint Pesten se más a helyzet!
Gondold végig, h. mit szeretnél, h. tudjon, aztán annak megfelelően keress! Most már vannak hipercsodajárgányok, de azok sem tökéletesek!

Tényleg csajok!
Mindenki elmesélhetné, h. mit szeret/nem szeret a saját babakocsiján!
Mi az, amit totál feleslegesen vett meg, amit sose használt, v. használhatatlannak bizonyult?
Mi az amire utólag jött rá, h. meg kellett volna venni mégis?
Szerintem ez nagy segítség lenne mindannyiunknak!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?