Új privát üzeneted érkezett!

Ez a beszéd Patrícia! Ne is hagyd, hogy ez a hisztis nő felhúzzon, jó, hogy a baba el tudta vonni a figyelmedet róla mocorgással! :D

Melinda

Kép
melinda80
 
 


Meli! Nyugi, én sem érzem, és kitapintani sem tudom :( De majdcsak eljön a mi időnk is ;) Jó az új aláírásod is :D

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok!

Hát megjöttem!
NAGYON KÖSZÖNÖM A DRUKKOKAT BEVÁLLTAK! éS MINDENKINEK KÖSZI AKI IZGULT ÉRTÜNK!

Ne tudjátok meg, nem volt semmi a tegnapi napom!( de azért leírom)
Elmentem a kerületi nőgyogyijhoz vizsgálatra nem nem azért hogy vizsgáljon hanem ő vett fel betegállományban múlt héten és bementem a papírért! Erre ő: kérdeztem hogy megkaphatom e a táppénzes papírom a válasz erre minek az nekem hiszen én már úgy sem dolgozom többet és majd kapom havonta. MI????? hogy én nem dolgozom ??? hiszen azt beszéltük pihenek egy kicsit nem azt hogy már szülésig???!!! Erre rámförmedt megalázó hangnembe hogy akkor most döntsem el hogy gyereket akarok vagy dolgozni és hogy ha anyának érzem magam akkor a gyerek legyen az első. Hát felment a pumpám és közöltem vele az ő stílusában hogy már 5 éve anya vagyok és annak is érzem magam xcsak nem erre számítottam és nem felelőtlenség csak mit mondok most a munkahelyemen?? Hiszen eddig számíthattam rájuk és én nem szeretném őket cserben hagyni mert arról volt szó hogy október végéig maradok és keresnek a helyemre addig valakit! Ő erre : majd megoldják őt nem érdekli és ő betegállományban tart és kész!
Kicsit elszomorodva vártam az estét ugyanios este fél 8 ra mentem a dokimhoz. ( ez egy magánrendelő és egy nagyon jó doki!)
Sajna szülni volt úgy hogy fél 8 helyett fél 12 kor kerültünk sorra, addigra már teljesen kivoltam.
De ő olyan kedves és türelmes volt rögtön megvizsgált és a lényeg hogy MEGNYUGTATOTT minden rendben van( legalábbis eddig)
Szépen fejlődik a kicsi és minden jó csak az a valami van a lepényen de ez ő szerinte nem okozhat godot!!!!!!!! És a kedvessége olyan megnyugtató volt. Ő szerinte nem indokol a betegállomány se még úgy hogy hétfőn megyek a majom dokihoz és megmondom hopgy a saját felelősségemre írjon ki.

még egyszer köszi puszi
Pepi

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 

 
 

Melinda!
Amit én vettem Dm-es krém, annak babylove mama terhességi csikok elleni olaj, rozsaszín kupakos és egy mosolygó "nagy pocakos" kismama van a matricán!
A védőnőm nekem azt mondta nem szokták ilyen korán hallgatni, csak 16 hét körül, de velem kivételt tesz a párjaink ismeretsége miatt is mert az én párom is mindig sokat segit az övének és ez vissza is igaz!!! Remélem azért neked is sikerül meghallgatni, nekem is nagy megnyugvás volt, mert semmi jele nem volt eddig a terhességemnek kivétel hogy a mensi elmaradt, meg az elején mellfesz., ugyhogy nagyon jo volt hallani!! :D :D :D

Lexi!
Nyugi én is nagyon nehezzen vettem rá magam, még csak most jelentkeztem a fogorvosnál elöször, de mindjárt kiderült, hogy van 1-2 apró lyukacskám, ugyhogy mennem kell jövö hét kedden reggel megcsináltatni!! :? :? Már előre parázok!!

Patrícia!
Ne hagyd hogy egy ilyen h...e p...a felidegesitsen, és ha eddig nem hiányzott neki a pénze, akkor ezek után meg már nem oszt, nem szoroz hogy te mikor fizetsz! Küld el melegebb éghajlatra, de csak ugy hogy a baba ne érzékelje, hogy felidegesitenek!!! Ja és tedd hozzá, hogy költse gyógyszerre a türelmetlensége miatt!!! :wink: :wink:
Vendég
 


:oops: Bocsi nagyon bepörögtem de kijött belőllem! :oops:

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


[quote="csujzi."]J írta:csujzi.a és tedd hozzá, hogy költse gyógyszerre a türelmetlensége miatt!!! :wink: :wink:


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pepike!
Örülök, hogy minden rendben, már nagyon izgultunk érted. Miért van ennyi idióta doki????? A nőgyógyászat szakon felvételi követelmény hogy a felvettek legalább 70%-a vadparaszt érzéketlen és faragatlan legyen???? VAgy csak fakultatív tantárgyként veszik fel? :roll:
Egyszerűen fel nem foghatom, hogyan mehet az nőturkásznak, akinek nulla empatikus képessége van a kismamákhoz. :x

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Mpatr!

Nagyon köszi édi vagy! Szerintem azért ekkora segg mert ügye elég pénzéhes ez a nőgyógyász szakma (tisztelet a kivételnek) és hát egy kerületi sztk nem az ő zsebükre dolgozik lehet hopgy ez a majom a mgánrendelésén tud ember lenni, engem meg ilyeszget feleslegesen!
Én is járok fősulira és vannak választható tantárgyak nálunk van olyan hogy empatikusság az embertársainkkal, konfliktuskezelés, pszichológia, azt hiszem hétfőn amikor megyek hozzá a paírjaimért beadom neki a jegyzeteimet is!!!!!!!!!!!!! :lol:

Sok puszi Pepi

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


Egyszer azt hallottam, hogy van olyan, hogy ORVOS és van olyan, hogy DOKTOR ÚR.
Asszem, ma már egy másik vonatkozásban feszegettem ezt a témát.
Bőven van sutyerák a diplomások között is, csak ők DOKTOR SUTYERÁK-ok, és sokan csak emiatt hasraesnek tőlük. Pokol nehéz lehet ekkora anyagi és szakmai nyomás mellett EMBER-nek megmaradni. Néhánynak szerencsére sikerül.
NA őket keressük mi.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Hello!

Patrícia!

Ne is hagyd magad,de téged nem kis kell félteni!! :D
Klassz hogy ilyen sokat érzed a babát :D
Én kb.naponta csak 1x-2x.

hasonalvás:-hát én szinte a kezdetektől már nem merek hasonaludni,nehogy összenyomjam... :? :) De így voltam az előzőeknél is.

Nem tudom a képet feltenni,ehhez én béna vagyok :oops:
A férjem meg folyton elfoglalt,de egyik este megfűzöm,hogy segítsen... :)


Pumperka!

Tudod meséltem hogy viszem a nagyfiam a SOTE gyerekszemészetre,hát ma tudta,m őket elérni telefonon és okt 18-ta dtak időpontot.Hát elég tele lehetnek... :? Remélem azért vannak ennyien náluk mert nagyon jók,Kiváncsi leszek mit mondanak majd.

forró fürdőzés:-nekem kifejezetten mondta a doki most is(meg eddig is)hogy nem jó,mert ahogy valaki már írta is,vérbőséget okozhat.Szülés előtt pedig kifejezetten pont jó,épp a vérbőségfokozása miatt.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Jó reggelt!

Pepike,
de jó, hogy minden rendben Veletek!!! :D Szerintem is a magándoki véleményére adj, ő biztosan maximálisan foglalkozik az emberrel és ha ő mondja, hogy dolgozhatsz, akkor szerintem az így is van. Engem is kiosztott régebben egy sztk-s doki, meg félrekezelt, na azóta nem bízom bennük. :twisted:

Lexi,
igazából ezt az új vonalzót a legjobb barátnőmtől kaptam, átküldte nekem délután mail-ben a hivatkozást és este meglepiként feltettem. Nekem is nagyon tetszik. :)

Csujzi,
köszi, hogy megírtad a DM-es krém leírását. Ma veszek is egyet.


Mindenkinek szép napot!

Melinda

Kép
melinda80
 
 


Panny!

Közben nekünk meglett a szemüvegünk. Egy hét alatt meg is szokta, iskolában nem csúfolják, mindenki dícséri.. Szóval jól vettük az akadályt, egész nap szépen hordja. Ha egy másfél hónapon belűl nem jelentkezik a csúnya fejfájása, akkor szerintem nyerő a dolog. Addig nem kiabálo9m el. Az első két nap illyesztő volt, mert még nem látott vele jól. A könyvben nem tudta elolvasni a betüket. Azt hittem ez így maradt. De megérte a kitartása, mert mostmár ragyogóan tud váltani vele közelnézés és távolbanézés között. :D
Ezt gondoltam leírom bíztatásnak.
A mi gyerekszemészünk is alapos volt. Mind a kétszer fél órát voltunk bent majdnem. Persze mivel mindenkivel alapos, így vártunk is egy csomót.. Szóval gyerekszemészet: háromnapi hidegélelem. :wink:

Mpatr!
Bámulom, milyen jól bírod a megpróbáltatásokat. :D

Pepike!
Jó, hogy megnyugtatott az orvos. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Lexus, Pepike
13 hét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lányok
Ne hagyjátok magatokat felhúzni... az idegeskedés árt a bébiknek...
Be kell venni a lesz... om tablettát... :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Pumperka,
de jó, hogy ilyen jól bejött a szemüveg a lurkónak, meg hogy az osztálytársaknak is tetszik és nem csúfolják! :D

Grat a kerek 13. hetet betöltőknek!

Ma hazafelé bementem a DM-be, láttam, hogy terhességi csíkok ellen van masszázskrém is, meg olaj is. Nem tudtam eldönteni, hogy melyiket vegyem meg, így megvettem mindkettőt. Gondoltam, kipróbálom őket, aztán amelyiket jobban megszeretem, azt fogom majd használni.

Ma voltam fogdokinál. Ebben az évben szépen lassan kicseréltettem az amalgán töméseimet. Ma volt az utolsó csere. :) Megnézettem a többi fogamat is, hogy rendben vannak-e, de az egyik tömést ki kell cserélni, mert két fog közöt szuvasodás van. Nem baj, még időben kiderült.

Remélem mindenki jól van!

Pusszantás

Melinda

Kép
melinda80
 
 


Sziasztok!

Mi ez a pangás, kérem??? :o Senkit nem enged ide a főnöke? Vagy a babanet rosszalkodott? Ez nem ránk jellemző, tessék jönni!!!

Pepike! Nagyon örülök, h minden rendben van!!! ♥

Meli! Elárulod, h a csík elleni hókuszpókuszok közül melyik mennyi volt? Most, h írod, h kettő is van, én is elkezdtem gondolkozni, h mit vegyek. Tapasztaltabbak, tipp? :)

Fogorvos: na mostmár aztán.. Annyian írjátok, h vtatok, h nekem is el kéne mennem! :D Pontosabban LE kéne mennem, mert h a cégnél is van fogdoki, szal gyakorlatilag rajtam múlik, h mikor megyek, mert még időpont sem kell.. Holnap jókislány leszek, és ráveszem magam! :roll:

Hasonalvás: én még az elején kérdeztem, h ti mertek-e, mert én nem - és ez azóta sem változott. Ahogy Panni is írta, félek, h összenyomom!

Kedves 13-as társaim, Mommy és Pepi! Éljen-éljen!! :D

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok!

Ma tényleg nagyon pangás van, de nem csak a mi topicunkba, ahogy néztem!

Meli! Örülök, hogy sikerült venned ilyen kencét a csíkokra, mikor én vettem csak egyféle volt, de majd ha kiprobálod mindegyiket írd le légyszi melyik jobb, mert ki tudja, lehet hogy a krémnek jobb a beszívodása! Bár az olajat még csaqk 1* használtam én! :?

Gratula minden betöltött 13. hetes kismaminak!!! :D :D

Holnap szorítsatok nekem, mert este megyek dokihoz és megnézzük mi a helyzet a kis Csurival!! Bár kicsit már könnyebb a kisszívemnek, hogy tegnap hallottam a szívhangját, már csak az a kérdés, hogy minden ok vele!!! Remélem minden ok!!! Holnap látja meg először a férjem is igy "élőben", mert az elöbbi vizsgálatra ő nem jött be!!! Majd kérek megint uh képet, és majd megpróbálom feltenni!!! talán majd sikerül!! :? :?
Vendég
 


Lujzi! Megy a drukk, de tuti minden OK ;)

Nem is újságoltam: találkoztam ma egy barátnőmmel, akit már nagyon rég láttam! Elmentünk vásárolgatni, szereztem magamnak egy szuppper pizsit!! Hosszúujjú, viszonylag vastag is. Az alsó része csíkos, és, ami fontosabb, h nem gumis a dereka, hanem fűzős! :D Tehát jó darabig jó lesz majd, remélem! A teteje szürke. Nagyon beleszerettem :D Utána meg beültünk a Börger Kingbe, a különböző burgereket nagyon nem kívántam (meg aztán nem is hiszem, h célszerű lenne most olyat ennem), úh megkóstoltam a BKOOL-t, vmi új cucc (fagyi), isteni :P

Szóval jó napom volt :D Most megyek aludni, majd holnap jövök, jó éjt!

KépKép
lexus
 
 


Hello!

Reggel olyan jó meglepetés ért. Végre rámertem állni a mérlegre, azt hittem híztam, de mégse. Tartom a súlyom! + 2 kg hízás jött fel a terhesség eleje óta. :lol:

Lexi,
szorítok a fogorvoshoz! :) Nem is hallottam még ilyen pizsiről. Biztos jól nézhet ki, nagyon praktikus, hogy nem gumis, hanem állítható a szélessége. Ja, hasonalvás...én se merek csak úgy hason feküdni, de képzeld, sokszor éjjel arra kelek, hogy hason fekszem, aztán gyorsan átfordulok az oldalamra, nehogy baj legyen. De állítólag addig feküdhetünk hason, amíg nem érezzük, hogy nyomna az a pozíció. De azért tudatosan én se fekszem a hasamra.

Csujszi,
drukkolok az esti UH-hoz, írj mindenképpen!

Ja, a masszázskrém ára: 650 Ft, és 150 ml, az olajé 700 Ft és 250 ml. A krémet használtam először, az gyorsan beszívódott.

Na, megyek dolgozni, szép napot!

Melinda

Kép
melinda80
 
 


Jó reggelt!

Meli! Nekem fogalmam sincs róla, h mit csinálok álmomban :shock: Lehet, h sokszor én is át fordulok - de amiről nem tudok, az nem fáj, ebben az esetben nem aggaszt :D
Gratula a nemhízáshoz! ;) És köszi az árakat!

Mindenkinek szép napot!

KépKép
lexus
 
 


át fordulok = átfordulok :o,
és Meli! Köszi a fogdoki drukkot, rámfér!!

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok!

Hát megvolt tegnap a genetikai vizsgálathoz szükséges uh a Söfiben. Még szerencse, hogy nem az az orvos a kezelő dokim, aki tegnap volt az uh-n. Szörnyű volt! Hallottam már róla egy ismerősömtől, szegény nála szült 5 évvel ezelőtt, állítólag már akkor is egy vadbarom volt. Nem is tudom, hogy lehetett nála 9 hónapot kibírni. Igaz, mondta ez a lány, hogy szakmailag viszont kíváló. Hát nagyon remélem, mert 50%, hogy ő fogja csinálni a szúrást. Lekezelő volt, és úgy csinált, mintha én egy gazdatest lennék, semmit nem mondott, semmit nem mutatott, és amikor megmertem kérdezni, hogy mekkora a babám, közölte, hogy az orvosok nem szokták megmondani, majd 6 évesen megmérik a magasságát, mert akkor van értelme. Jó- mondtam-, akkor legalább azt mondja meg, hogy a halántéktól halántékig mért távolság az normális-e ebben a 15-16 hetes korban. Erre a válasz- nem normális, ha most születne a baba és akkor sem, ha most fogant volna. Nem is ragozom, az asszisztensnő arca mindent elárult, kifelé menet azt mondta, hát ez van.....
Na mindegy, megúsztam bőgés nélkül, de hazafelé menet már nem bírtam, olyan feszültséget keltett bennem. Csak sikerüljön a vizsgálat, és elfelejtem örökre, hogy léteznek ilyen nőgyógyászok. Összeteszem a kezem, hogy akihez évek óta járok, az egy tök rendes, empatikus ember, aki embernek tekint és nem egy felesleges tárgynak. Csak azt nem értem, hogy ha ennyire nem becsüli ez a pasas a nőket, ennyire nem veszi őket semmibe, akkor miért ment nőgyógyásznak. Tudom pénzes szakma, de éppen lehetett volna fogorvos is, ott is halálra kereshetné magát. Akkor legalább mondhatná, hogy női pacienseket nem fogad. Szóval, azért annyit megtudtam, az asszisztensnőnek való diktálása közben, hogy a babámnak jó a szívhangja, szépen kirajzolódik a gyomra, és 33 mm a halántéktól halántékig mért távolság. Jövő héten szerdán du. 6-kor kell jelentkeznem a kórházban, másnap reggel megcsinálják a vizsgálatot, és aznap délután mehetek haza. Aztán pár nap pihi, és kb. 2 hét múlva meglesz a lelet. Rajta lesz a papíron az is, hogy fiú vagy lány.
Már nagyon szeretném, ha jövő hét péntek lenne!!!!!
Kicsit hosszúra sikeredtem, de gondoltam, megosztom veletek a tegnap történteket.

Ildi

Kép
kikó70
 
 


Sziasztok,

Bocsi, nem olvastalak vissza Benneteket, csak Kikót és muszáj azonnal reagálnom!!! Ezt az aljas szemetet, minek megy az ilyen orvosnak! Arra lennék kiváncsi, hogy a privát betegeivel is ilyen-e, mert nem hiszem, hogy akkor bárki jelentkezne hozzá... Lehet, hogy nincs is magánbetege, azért lett ilyen :lol: Azért az ilyeneknek szívesen csinálnék egy prosztatavizsgálatot hasonló stílusban (és hosszú műkörmökkel)

Szegény Kikó! Remélem, majd elfelejted, amikor minden rendben lesz a genetikánál...

De azért láttad legalább a gyereket? Milyen ennyi idősen egy baba? Már gyerek formája van vagy még ET? Ha jó az AFP, akor is kell a genetikai vizsgálat?

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Szerintetek az normális dolog, hogy az utóbbi két UH során úgy ugrándozott a baba, mint aki be van sózva? Ugye nem lesz hiperaktív gyerekem?? :roll: :shock:
Igaz, nem sok okot adok rá, hogy nyugiban legyen, hisz én is pörgök ezerrel állandóan...

Lexi! Már lefényképeztem a farmert, csak fel kellene raknom a gépre...

Pumperka! Szombaton megyek reggel 9-től a jógára, mert kaptunk a főnökünktől színházjegyet mára, azt meg nem akarnám kihagyni... Te nem jössz? Mármint a jógára... :D


Békés, szép napot Lányok!

Kép
pété
 
 


Kikó!
:( :shock: :shock: :evil:
Ez egy idióta barom!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Nagyon szurkolok neked a szúráshoz, másik toikon írták többen hogy nem annyira gázos. De én is nagyon aggódnék a kicsikém miatt... Minden rendben lesz!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Csajok, rosszullét mindenkinél múlik/elmúlt?

Kép

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Sziasztok!

Ma megyek a dokihoz megint, remélem már látszani fog a neme!!! Bár a magánrendelőben nem túl szuper az UH gép, de hátha..

Pété, jó, hogy ugrándozik, kiélvezi, amíg még van hely a lubickolásra :).

Kikó, én ilyenkor köpni-nyelni nem tudok a felháborodástól, aztán utólag már bánom, hogy miért nem álltam fel, és mondtam neki, hogy menjen a fenébe, engem ugyan nem fog így vizsgálni, és hogy attól még, hogy a beteg a kiszolgáltatott neki, lehetne normális stílusban is... :x

Patri, sz.... le a nőt, küldd el neki átutalással, hogy ne is kelljen vele találkozni!

Hasonalvás: nekem már lukat kellene vágni az ágyban :).

Felteszek egy képet az elsőszülöttről :):

Kép

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok!

Én is a DM-s babaolajat használom és tényleg nagyon jó. Jól és gyorsan felszívódik és egyáltalán nem hagy zsíros nyomot. Nem szárad ki az ember bőre.
A krémet én is láttam, de inkább az olaj mellett döntöttem. Ha ez elfogy esetleg kipróbálom a krémet.

Mi is jól vagyunk leszámítva az allergiát amivel most szenvedek. Egyfolytában folyik az orrom és könnyezik a szemem. Hiába használtam szemcseppet és orrsprayt :cry:
Mozgást még nem érzek. Tegnap fürdés közben beszéltem a "Kisnyúlhoz" hogy mutassa meg az anyának, hogy hol van, de nem reagált pedig még simiztem is.

Remélem az allergia holnapra már elmúlik, mert már teljesen kikészít.

Kép
cicuka78
 
 


Cicuka! Ha Te nem érzed, több, mint 14 hetesen, akkor valószínűleg csak képzelődtem ma reggel, amikor a hasamra tettem a kezem, és valami lüktetés félét éreztem.. Tehát, akkor csak szerettem volna, ha a babóca az... :oops:
Bár, amilyen éjszakám volt, nem csodálnám, ha inkább ki szeretett volna jönni... Ugyanis tegnap este rámozdultam a KFC-s csipős csirkemellcsíkra... Háááát, nem kívánom senkinek! Hajnali 4-kor olyan gyomorgörcsöm volt, hogy alig bírtam megmozdulni, majd fél 5-től a WC-n ültem.... :?
Mzx! Tündéri a nagytesó! Mostanában elolvadok minden aranyos kisgyerektől. Bezzeg, ha látok egy hisztiset, egyből arra gondolok, hogy nehogy ilyen legyen az enyém is, és szentül megfogadom, hogy nagyon sokat fogok majd vele foglalkozni...

Kép
pété
 
 


Köszi csajok az együttérzést, túl vagyok rajta! Tegnap hazafele menet vettem mákosgubának valót, megcsináltam otthon, és egy jót ettem belőle. Az édesség egy kicsit elfelejtette velem ezt a "kedves" embert!

Eszter!
Nagyon aranyos, igazi kisbaba már, nagyon jól látszódott a gerincoszlopa is. Ja, és olyan szép kerek feje volt. :lol:

Miután ez az orvos nekem nem mutatott semmit és nem is mondott semmi adatot, ezért úgy várom a 25-ét, akkor megyek a saját dokimhoz mozizni egy kicsit. Fölrakom majd a friss képeket akkor.

Az AFP sajnos nem megbízható vizsgálat, úgy tudom külföldön nem is csinálják. Sokszor hamis adatokat hoz ki, és ilyenkor szokták pl. elküldeni a kezelő orvosok a kismamákat a genetikai szűrésre. Az első tanácsadáson 3 ilyen kismamival is találkoztam, akiket a rossz AFP miatt küldtek oda, ellenben a koruk miatt még nem lett volna szükséges. Szegényekre csak a frászt hozták!
Nekem jövő héten van a szúrás és utána való héten az AFP.
Kb. egyidőben lesz meg a két vizsgálat eredménye.

Ildi

Kép
kikó70
 
 


Hello!

Kikó!

Nem tudtál volna elmenni a Bolgárkerék utcába a vérvételes getenetikai szűrésre??Tudom hogy sajna drága de sokkal veszélytelenebb.Tartottak ott nekünk egy kis előadást és azt mondták,hogy az lenne a jó gyakorlat ,hogy csak azoknak kéne menni erre a hasbaszúrós vizsgálatra akikank ez a vérvételes szűrés indokolja.Ez 94%-os pontosságú.Volt ott egy lány aki 18 hetes volt,nála a 4 markeres vizsgálatot csinálták,és ha az netán indokoja akkor megy csak a szúrásra.

Pumperka!

Klassz hogy a fiadnak zökkenőmentes a szemüveg,remélem nálunk is ez lesz majd!!!!

Holnap 13 hetes leszek,de jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Szia Panni!

Gondoltam rá, de az orvosok szerint, vagy csak bizonyos orvosok szerint, vérből nem lehet kimutatni a down-kórt. Az az igazság, hogy semmi nem biztos, csak amikor kibújik a pici. Végülis a genetikai tanácsadás után úgy döntöttem, vállalom ezt a vizsgálatot. Állítólag ez kromoszóma vizsgálat, 5-6 féle betegség szürhető ki vele. Már nem rágódom rajta, eldöntöttem, és nagyon remélem minden rendben lesz! Majd beszámolok róla.

Ildi

Kép
kikó70
 
 


Sziasztok!

Kikó:Hát ez szörnyü, ahogy a doki bánt veled!!! Azt nem értem, hogy az ilyen mért nem megy inkább lódoktornak, (NE ÉRTSETEK FÉLRE, teljesen 100%-ig ÁLLATBARÁT vagyok!!!!) mert a ló válaszul egy jó nagyot rughatna belé!!! Akkor aztán tudná kivel hányadán állna!!! :D :D :D :D :D

Mzx:Nagyon édes a kisfiad, bizti a következő baba is nagyon aranyos lesz!!! Bár szerintem minden baba egy tünemény!!!

Mindenkinek további szép napot!!
Vendég
 


Sziasztok,

azt akartam megkérdezni tőletek, hogy nálatok is rendez-e a leendő gyermeketek apja furcsa érzelmi kirohanásokat, vagy csak nekünk van ilyen problémánk?!? :roll:
Szerencsére, amióta látta a fejlődő picúrt uh-n, azóta nyugodtabb, de korábban (egy-egy rossz pillanatban mostanában is) előfordult, hogy nagyon kikészült azon, hogy ő apuka lesz! Alapvetően fél, hogy hogyan lesz, hogyan tudunk ugyanilyen színvonaalon élni, meg hogy talán várni kellett volna még 1-2 évet, hogy még kialakultabb körülmények közé szülessen...stb. és hogy ezt én akartam így....
Szóval sokszor nem egyszerű ezeket a vitákat végigélni...
(persze hozzáteszem, hogy az én férjem művész, úh. speciálisan érzékeny.)
norco
 
 


Szia Norco!

Nálunk, hála, nincs ilyen, sőt nagyon örül a férjem a babának. Amikor este fürdés után lefekszik, sokszor mondja, hogy hadd bújjak a babám mellé, és ilyenkor nem rám gondol, hanem a kicsire. :lol:
Ellenben, sajnos nálam előfordulnak kis "hisztirohamok" , én is félek, hogyan lesz ezután, kijövünk-e a pénzünkből, stb. Aztán amikor arra gondolok, hogy nemsokára foghatom a kezemben a kicsikémet, már el is felejtem a sopánkodásomat. Hidd el, legalábbis én úgy gondolom, a párod is megváltozik, ha a karjaiban tarthatja a babátokat. Csak Neki talán most még nehezebb ebbe beleélnie magát, mert nem "Vele" van a kicsi, nem Ő járkál havonta orvoshoz és láthatja a gyermekét stb.
Szóval, biztos meg fog nyugodni, csak hirtelen most azt érzi, hogy rá fog szakadni hamarosan a nagy felelősség, és ezzel még nehéz megküzdenie. Próbálj türelmes maradni, a férjem is nagyon megértő, és mindig megnyugtat.

Ildi

Kép
kikó70
 
 


Norco!

A férjed reakciói tök normálisak,majdnem mindengyik szakkönyv ír ilyen esetekről!!!Mivel mi a 3. babát várjuk nálunk már nem ilyen irányú félelmei vannak a férjemenk,de az elsőnél egyszer-kétszer neki is volt.Az a tapasztalatom és véleményem ,hogy az apák igazán akkor lesznek"apák"a szó szoros értelmében,és akkor fogják fel igazán ha megszületik a baba!!Sok barátnőm is így tapasztalta a párjával!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Norco!
Nálunk rosszabb volt a helyzet(bár csak kb. két hétig). Egyik pillanatban veszekedett velem, hogy ő erre még nincs felkészülve, még élni akar bla-bla-bla, aztán fél óra múlva odajött elkezdett puszilgatni, meg arról beszélni, hogy akkor már kezdjünk el gondolkodni, hogy hogy alakítsuk át a lakást, aztán fél óra múlva megint jött a hiszti, aztán megint a bújás....
Mondtam neki, hogy szerintem megkattant...Én meg folyamatosan bőgtem... De aztán egy kis idő elteltével valószínűleg feldolgozta és mostmár nagyon örül neki. Sőt tegnap több, mint egy órán keresztül fürdött, mert közben kiolvasta a Kismama magazint, amit a védőnőnél kaptam, majd bejött a szobába és olyan szerelmetesen nézett rám, majd közölte, hogy most egy csomó mindent megtudott, és láttam, hogy talán felfogta, hogy nekem sem könnyű....

Úgyhogy kitartás! Próbálj meg (szerintem) minél többet beszélgetni vele a babáról(de ne a jövőről, hanem a jelenről). Vagy add a kezébe a Kismama magazint!!!! :D :D

Kép
pété
 
 


Egyébként a pasik mindig jobban szeretik sajnáltatni magukat, és már előre paráznak, pedig mindenre van megoldás. Szerintem attól még nem kell bezárkózni a 4 fal közé, mert megszületik a gyerek, anyagi téren pedig mindig van megoldás, bár nekünk is összébb kell majd húzni a nadrágszíjjat, de biztos, hogy egy pici baba mindenért kárpótol. Szerintem a párod is így fogja látni, csak neki több idő kell, hogy feldolgozza...

Bocsi, ha sokat okoskodtam, de látod, én is átéltem....

Kép
pété
 
 


Sziasztok!

Hát végre megnyugodhattam! Tegnap du. láttam a babánkat!!! :lol: 7,2 cm, és valószínűleg éppen szunyókált, mert nem nagyon mocorgott. Felhúzta a két kezét a feje mellé, úgy feküdt. :) De láttam, ahogy ver a kis szíve, és ez nagyon jó érzés volt!
Ma rávettem magam, és felkerestem az utálatos védőnőmet is. :( Rengetegen voltak, s mikor kijött, odaszólt, hogy nem fog ráérni, de két perc és jön időpontot egyeztetni, hogy mikor jöjjek. Erre másfél óra várakozás után megjelent! :roll: Megkaptam a kiskönyvemet, úgyhogy már papíron is kismama lettem! És most nem is volt olyan undok, mint szokott. Csak az keserített el, mikor közölte, hogy akkor ezentúl megint havonta fogunk találkozni.
Én eddig 3 kilót híztam, de rám is fért, azt mondják, mert 50-ről indultam.
Lányok, ne hagyjátok felhúzni magatokat holmi h...e p...ák, és bunkó orvosok által! Nem éri meg. Bár sírni néha kell, hogy kiengedjük a feszültséget.
Nekem is sikerült tegnap bőgni egy jót. Alexámnak nem tetszett, hogy pelenkát kell cserélni, ezért jól beleharapott a karomba. Harapott már meg korábban is, de ennyire még nem. Ruhán keresztül felsértette a bőrömet. Kapott egy nagyot a szájára, aztán rögtön el is bőgtem magam a fájdalomtól, meg attól, hogy megütöttem. (Meg az elmúlt hetek izgalmától, gondjától, bajától stb.)
Vendég
 


Csujzi! Hagyjuk a lódoktorozást :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Norco!
Nekem mindkét gyereknél volt apuci-féle műsoros est. A kicsinél már csak röhögtem rajta és vártam h elmúljon neki.
A magyarázat roppant egyszerű: a MI szervezetünkben fejlődik a kis CSODA, érezzük a változást, a hormonjaink függönyén át az ANYASÁGRA, mint érzelmi feladatra készülünk. Ő mit lát, hánysz mint a murányi kutya (állandóan foglalt a wc, több papírt kell venni, stb) halál álmos vagy állandóan (miden rá marad, és még szexelni se akarsz) és semmi másról nem vagy képes beszélni csak a gyerekről (basszus, mennyibe kerül a pelenka???). Nekik ez most még FELADAT és FELELŐSSÉG. Az összes barátnőm férje így reagált, csak változó volt mennyi ideig. Volt, akit elhagyott a teremtés koronája és a szülés előtt visszakönyörögte magát...
ELMÚLIK!! :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Már nem tudom, ki írta a 90/60 vérnyomást. Az enyém ma 86/52 volt, marha alacsony. A védőnő azt mondta, igyak kólát és kávét, mert így bármikor elájulhatok. Aztán felhívtam anyut, aki egészségügyis, hogy féljek-e, hogy egyszer csak elvágódok az utcán. Ő azt mondta, hogy ne, mert amúgy is mindig alacsony volt a vérnyomásom, és ha ájulni készülnék, azt megérezném előtte, nem csak úgy kiterülök.

Apa téma: A férjem az első gyereknél elég lassan fogta fel, hogy apa lesz/lett. (igaz én is, hogy anya vagyok.) Kis csecsemő korában még alig merte megfogni, aztán mikor már tudott vele "mit kezdeni", akkor lett igazán APA. :D :D :D
Most már semmi gond nincs, a következő csemetét várva.
Vendég
 


Mpatr:Senkinek sem bántóan mondtam ezt, elnézést, ha valakit is megsértettem volna ezzel, de egy ilyen emberbe egy jó nagyot tudna rúgni az a szerencsétlen állat, mert legkönnyebb egy érzelmileg labilis embert bántani és azzal bunkózni!! Nagyon sokszor vagyok én is ugy, hogy hatalmas pof.val áldott meg az ég, de nem tudom az épen adott helyzetet lereagálni, mert mint a hideg víz ugy ér! Mégegyszer bocs!!! :roll:

Én egy kicsit irigylem az alacsony vérnyomásuakat. mert az enyém elkezdett szőkni, még az is meglehet, hogy gyógyszert kell szednem!! Remélem a babámnak nem lesz tőle semmi baja!!

Apakérdésbe nálunk hál istennek semmi ilyen nem volt, már most nagyon "megörül" érte és mondja neki, hogy gyorsan nőjé szép nagyra és gyere ki apához mert már nagyon vár!! Remélem így is fog maradni, nem szeretném negativan átélni a dolgokat és sírni ez miatt!!!!

Na megyek mert még rendbe kell szednem magam, nemsokára jön haza a férjem is meg össze kell készülnünk, mert megyünk uh-ra!! Majd este jelentkezem!!!!

További szép napot mindenkinek!!!!
Vendég
 


Csujzi! Most vettem észre, hogy mindketten 13+5-ösök vagyunk. :D Neked mégis 183 napot ír, nekem meg 184-et. Mikorra vagy kiírva? Én márc. 17-re, a legújabb megállapítás szerint.
Vendég
 


Sziasztok!

Pété!
Szombaton családi egészségnap lesz a sulinkban, szóval a jóga még várat magára...

Csujzi!
Mennyire szökik avérnyomásod? Nálam is ez a mumus.

Nállunk apuci féle műsor nem volt egyik terhességemnél se. De még egyenlőre nem is kötődik annyira érzelmileg az új babihez. Általában ez akkor változik nagy mértékben amikor ő is érzi a mozgását. Persze azért dicsekszik rendesen, hogy jön a harmadik. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Tök aranyosak vagytok. :lol:
Szerencsére most már elmúlni látszik a nagy para, de aggódva figyelem, hogy mikor fog még egyszer újra úgy hisztizni, hogy zeng a ház.... :roll:

Mindenesetre /ettől függetlenül/ ő a legcsodásabb férfi, akit valaha ismertem, ezért is szeretném, hogy csakis az ő (és az én) sejtjeimből jöjjön világra a gyermekünk! :oops:

Amúgy meg úgy látom, hogy talán jobb ha ezek a problémák(egzisztencia, karrier stb) a gyerek születése előtt szóba jönnek, mint utána... Több babás ismerősömnél is úgy látom, hogy az hogy nem beszélték meg ezeket időben, komoly nehézségeket, kapcsolati problémákat okozott, amikor már ott volt velük a gyerek!
norco
 
 


Sziasztok!

Kikó,
de faragatlan volt ez az orvos, elképesztő mit meg tudnak engedni maguknak, mert ők doktorok... :twisted: Le kéne ilyenkor állítani őket, de hát olyan kiszolgáltatott helyzetben nehéz bármit is mondani, nemhogy visszareagálni. Szerencsére nem ő a dokid, úgyhogy próbáld meg elfelejteni és mást lebeszélni, hogy hozzá járjon!

Mzx,
nagyon édes a kisfiad, tündéri! :)

Kiszazsu,
gratulálok az UH-hoz és a kiskönyvhöz! :D

Pété,
szerintem nagyon is normális, hogy úgy fickándozott az UH alatt a babád. Az enyém is össze-vissza szökellt egyik oldalra, másikra, fel, le. Nem tudott nyugton maradni. Míg van helyük, csak mocorogjanak! :lol:

Nálunk apa nem rendezett hisztit, de azért még a terhességem elején mondta, hogy "na, ha megszületik a baba, én a második leszek". Azt válaszoltam neki, hogy szerintem én is csak a 2. leszek az életében, de ez a természetes. Be fogom vonni a babával való foglalkozásokba (szerintem szívesen fog közreműködni), fürdetés, etetés, ringatás, stb. Így szerintem nem fogja magát annyira elhagyatottnak érezni. Apa kicsit szentimentális, halak jegyű lesz a bébi, hajlamos lesz rá ő is, ez van... :shock:

Melinda

Kép
melinda80
 
 


Lexi,
voltál fogdokinál, mi volt???

Melinda

Kép
melinda80
 
 


Sziasztok!

Nem bírtam ki, hogy be ne lépjek a babanetre, még mielött elmegyünk, és hogy vissza ne olvassalak titeket!! :?

Kiszazsu! Nem tudom mi az oka az eltérésnek, a védőnő szerint én is márc 17-ére vagyok kiírva, majd most meglátjuk mit mond a doki, hogy mekkora a kisemberke!!! :D :D Lehet, hogy az utolsó mensink első napja nem azonos, vagy nem tudom!! Ez elég furi, hogy mind a ketten ugyanarra a napra vagyunk kiírva, és ugyanannyi idősek a lurkóink, de a napok nem egyeznek, ami még hátra van!! Nem tudom!!

Pumperka: Sajna a családba bennt van ez a betegség és már régebben is voltam gyógyszerre állítva, de saj. felelőségre áttértem a fokhagymabogyokra, hogy az mégiscsak természetes!! Akkor bevált!! multkor a védőnő 140/90-et mért, most pedig 140/100 volt, ugyhogy már két helyen is pirossal kihangsúlyozta a hipertonia szót, ugyhogy lehet hogy gyógyszerre állitanak, hogy ne legyen baj!!

Lexa:hol vagy mostanában??? Remélem nem olyan h...e gondolataid vannak, mint amit írtál a másik topicba!!! Gyere beszélgetni!!!! :D :D :D :D

Na most márt tényleg elhuzok, mert elkések a dokitol, és nem látom a kis Csurit!!
Vendég
 


LEXAAAAA!!!!
MÁMEGINHÓÓÓVAAAAGY!!!!!!???????

Kép

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Csujzi!!!
Jaj, basszuska, tök gáz, én is csak vicceltem!!! De tudod én is állatorvos (lódoktor :lol: ) vagyok és ezt az alacsony labdát nem lehetett kihagyni... Még annyit tennék hozzá, hogy remélem, hogy ezt a vadparasztot így is lerúgja valaki, ha más nem hát legalább egy felbőszített kismama!!! :wink:

Norco: még annyi hogy örülj a párod kiborulásának, ez azt bizonyítja, hogy felelősségteljes, lelkiismeretes pasi :wink:

Rövid(?) helyzetjelentés:
ma voltam helyettesíteni egy kollégánál, annyira jó volt kimozdulni, dolgozni egy kicsit az előzmények után!
Képzeljétek, kiderült, hogy ezt a hirdetős csajt sokan utálják, pont a stílusa miatt. Kár érte, mert egyébként egy tök értelmes, temperamentumos nő, és amit csinál azt jól csinálja. Jó ötlet, utalni fogok neki!
Tegnap rengetegszer, szinte egész nap éreztem a mocorgását a kicsinek. Na, gondoltam Halleluja, mostantól Hawai lesz, erre ma délutánig semmi. :? :shock: Akkor is tök máshol, mint eddig. Gondolom valami érzéketlenebb helyre költözött a kis hamis. Nem baj, már nem sokáig tud kicselezni, hehe. :D

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


mzx, csujzi, mi volt a dokinál???
JELENTKEZZETEK!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


[quote="eszterxx"]A írta:eszterxxzért az ilyeneknek szívesen csinálnék egy prosztatavizsgálatot hasonló stílusban (és hosszú műkörmökkel)
...
Már gyerek formája van vagy még ET?


Eszter! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
NAgyon formában vagy ma!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?