Új privát üzeneted érkezett!

Kavics!

Ugye milyen jó érzés???? :D :D :D
Párod kezdi már felfogni, h. apuka lesz?
Az enyémnél sokat jelentett a 12. heti UH! Onnantól dumált a kölyöknek, ő nyugtatta le a tenyerével, ha ki akarta rúgni az oldalamat. Máig is ő csitítja a dedet, ha én már nem bírok vele!

Csakegy!

Ezen a kávéskanálnyi dolgon mi is jót röhögtünk annakidején!
Amint Gergő rájött, h. van élet az anyatejen kívül is :lol: , az addig a cicire irányuló falánkságot átkonvertálta bébipapira. (Mostmeg szilárd kajára).
Az éjszakai alváson nálunk sem javított a hozzátápi, sőt időnként a pukizások csak rontottak rajta!
Aztán volt egy időszaka, amikor nagyon beszorult a vaspótló cseppek meg a sok alma és banán miatt, akkor áttértünk a barackra meg a felfőzött és leturmixolt aszaltszilvára és az rendbetette.



Tegnap börzéztem egy csomó klassz cuccot!
Remélem jók lesznek neki, most vannak mosás alatt.
Hihetetlenül sokan voltak, mind árusok, mind vásárlók.
Voltak páran, akik egy kicsit el voltak tévedve ár ügyben, ezek főleg a viszonteladók voltak, akik felvásárolják a használt cuccokat és itt próbálnak megszabadulni tőle. Ők 1000 Ft felett akartak adni egy bodyt és 2-3000-ért egy kantáros nadrágot! :shock: Hát én elkerültem a standjukat, mert a saját cuccukat árulóknál a feléért meg tudtam venni.
Nem beszélve arról, h. ott tudtunk egyeztetni, h. kb. mennyi idős az ő gyereke, meddig volt jó rá a ruha/sapka.
8 (nyolc :oops: ) sapit vettem a dednek (családom már csak röhög), de annyira aranyosak voltak, h. egyiket sem tudtam otthagyni. Majd a használat során bemutatom, amik jók lesznek.
Azért nem tudom biztosan, mert én inkább nem viszem be abba a tömegbe a gyereket, h. rápróbáljam a cuccokat.
Persze lehet, h. lesz, ami kicsi lesz, de annyival olcsóbban vettem, mint a bolti ár, h. így is megéri!
Ha kocsiban vinném, akkor alig tudnék közlekedni (mások meg a kocsitól nem), ha hordozóban, akkor meg tuti agyonnyomnák!
Így is rengetegen jöttek kocsival, meg hordozóval, gondolom nem volt kire bízni a gyereket, de szerintem ez nem ilyen piciknek való kaland!
Azok sem jártak jobban, akik nagyobb gyereket hoztak (gondolom azért, mert rá már muszáj rápróbálni, és megkérdezni, h. tetszik-e?), a gyerekek ugyanis hamar megunták a dolgot és nyűgösek lettek, v. b verzió: kinéztek vmit és hisztiztek, amiért nem kapták meg.
Szóval szerintem hülyeség gyerekkel jönni, ha nem muszáj.
Sógornőm sem hozza a két kislányát, azokra a barátnője férje vigyáz a saját fiával együtt és a 3 gyerek várja a meglepit és a vásárfiát! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csakegy! Lilla annyira fain a nagy szemeivel, meg ahogy a kanalat is megenné legszivesebben!!! :lol: :lol: :lol: Zabálni való!



Rambóka!
Olyan régen tettél fotót Egőről.......
Lééééégysziiiiiiiii
Vendég
 


Sziasztok Lányok :)

bocsi,hogy csak így beírok a fórumba, :oops: de nem tudtam megállni,hogy ne írjak :)
A másik PCOS fórumba anno még amikor tehettem,akkor olvastalak benneteket :wink:,mindenkinek gratulálok :) :) :) :) a gyönyörű babákhoz!!!
:) :) :) :) :)

További szép estét kívánok :) napszemcsi.

KépKép
napszemcsi
 
 

 
 

Szia Napszemcsi!

Hogy vagytok??????
Milyen az élet két babával?
(Avagy: Mikor fürödtél utoljára sok vízben, habfürdővel, legalább 20 percet ázva? :lol: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


A ded mostanában lelkes fogmosó, már persze, ha nem a sajátjáról van szó (azzal kapcsolatban diszkrét közelharcok folynak! :twisted: )

Kép

És egy kiflivéggel is teljesen össze tudja maszatolni magát:

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Helló Rambóka :D

hát,a kérdésedre azt tudom válszolni,hogy nagyon régen :) igaz nagyon jó babáim vannak,mert este 20 és 20:30 óra között már alszanak,és hajnalban ,olyan 5-6 órakkor kelnek hamizni,és utánna 8-9-ig alszanak :)
De ha Ők már korán alszanak,akkor én is minnél hamarabb lefekszem,kivétel a hétvége,mert azért napközben igen éberek,csak a babkocsiban alszanak :?
Most ettek,és ilyenkor van egykis szünetem enni,és bekukkantani a fórumokra.
Gergő nagyo nagyott nőtt,mióta nem néztelek benneteket :wink: de minden baba ,akik idősebbek vagy egyidősek az enyéimmel nagyon szépek :) :) :)
Furcsa,az ember azt hiszi,hogy csak nála pereg az idő :shock:
Néhány kép Kicsikéimről,akik ma nem tudom miért,de ordítós hangulatukban vannak, :shock: :shock: :shock: de remélem egész hétre megvolt a hiszti :roll: :wink: Kép Kép

Megyek játszani :D :D :D :D
Üdv, 8)

KépKép
napszemcsi
 
 


Dimet!

Írtam pü-t!
Fontos lenne.
köszi
ezoterike
 
 


ma, nyűgös nap van mindenhol??????

norka, te a habermannból a legrövidebb csíknál cumiztattál??
ja, az én gyerkőcömnél nincs gond a szopás erősségével. a habermanból ugyanolyan gyorsasággal kiszívja a cuccost,mint a sima cumiból. jóóóó, látszik rajta, hogy dolgozik keményen. de ügyes nagyon. én is kipróbáltam a sima cumit és a habit. vízzet tettem bele és rácuppantam. na, a sima aventes cumit meg sem kellett szinte szívnom. jött a víz. a habinál meg horpadt a fejem, mire ki tudtam préselni vmit belőle :lol:
ma reggel jók voltunk mennyiségileg. 80at kicumizott a gyerek. kb. plusz mínusz 10 a mérleg miatt. nem is volt kajás, elaludt, persze másfél óra múlva megint szopi. de elvagyunk.

csajok, hogy van az a meddig hagyjuk sírni a gyereket?? hány perc, vagy hogy?? le kellene szojtatni rólunk,mert eldurvul a helyzet....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Áááá, Napszemcsi, végre itt! Mostmár van egy ikres mamink is a személyedben! :wink:

Őszintén szólva, elcsodálkozom, mikor nézem a két szép gyönyörűségedet... kb. 1 éve lombikoztál. Ugye? Iszonyat, hogy elment az idő...

(Ilyenkor elképzelek Bogiból két darabot... szerintem kifutnék a világból... :lol: :lol: :lol: )

Rambóka, látom a szakmai ártalom előjött a gyereknevelésben is. :lol: Csak hülyülök, Bogi is elég sokat fogkefézik, mostanában már mindig utánoz, ha fogat mosok, akkor ő is kéri az övét. :shock:
Kérdezhetek valamit? Minden fogorvosnak gyönyörű, hófehér fogsora van?? :oops: Hogy csináljátok?

Dimetke, én egy csöppet nem tudtam kiszívni a Habermanból. Majd figyeld meg, 1 hónap múlva Zsuzsi meg már a sima Aventből nem fog tudni inni, mert rá fog állni a szopis szívásra. Merthogy másképp kell a kettőt, szerintem nem a szívás erősségétől függ. Nekünk az volt a vicces, amikor már Bogi fél éves kora táján álltunk vissza az Aventra, mert már nem szopizott, és újra meg kellett tanulnia abból inni. :shock: Bár itt hibáztam, mert bőven jó lett volna a csőrös pohár is fél évesen. Most bezzeg folyamatosan hurcolássza a cumisüveget és abból sörözik. :?
Vendég
 


csajk, nálunk asszem megint jönnek majd a fogacskák, met megint kelünk 3-4x egy éjjel.
Rambóka, gergőnek is távol vannak a fogai egymástól, marcinak is. hogy van ez,hogylesz ebből szép egyenletes fogsor?

dimet, meddig hagyjuk sirni?
az anyai ösztönöd mit mond? a kisbabaádnak, baja van,és hiv téged!!!!!
éhes, szomjas,álmos, melege van, fázik, anyahiány, lelki bánat, rossz álom, akármi. szüksége van rád.
biztos, hogy magatehetetlen csecsemőként kell megtanulnia azt, hogy nem kaphat meg mindig mindent? és biztos érzékelni, hogy már eltelt 5 perc....
úgysem tudsz mindigazonnal menni, sztemaz bőven elég sírni hagyás. a nevelés kommunikáción alapul sztem, azon, hogy elmagyarázol neki dolgokat, amiket ő megért.
pl anyánakdolga van, játsz5 percig egyedül, kb másfél évesen.
most csak azt
fogja érzékelni, hogy egyedülvan, és nem törődnek az ő bajával.

én hiszek abban, hogy enélkül is lehet nevelni.
nálunk plaz a baj, hogy énitt anyuéknál nem tudok, mertha éjjel sír egy picit, rögtön cici, hogy ne ébresszen fel még 3 embert.
de ha elköltözünk, akkor cumi lesz, vizecske, simogatás, és ha még mindig sír, akkor szopi.

más: ha már valamiért sirni hagyod, légy ott mellette. az teljesen más úgy!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


dimet: jajj, ne próbáld meg tudományos alapokra helyezni az 1 hónapos 1 hetes gyereked gondozását... 3-4 hónapos kor előtt meg se próbáld a nevelést... akkor csak szeretni kell a babát és lesni minden gondolatát. Egy tök pici gyereket nem lehet elkényeztetni, az csak sokkal később jön...

(Na Lilla már határeset, de már én is tudom, hogy mikor vernyákol csak azért mert épp engem kóstolgat és mikor van tényleg szüksége rám... ráadásul Lilla olyankor úgy tud rám nézni, hogy kénytelen vagyok azonnal felvenni... de talán 3 hónapos koráig ez nem volt tudatos nála, egyszerűen szüksége volt rám és kész... az pedig egyszerűen mellékes volt, hogy a mellem azért kellett neki mert éhes volt vagy azért mert épp cumizni akart. Így utólag azt mondhatom, hogy eddig SEMMIT se bántam meg azzal kapcsolatban ahogy nevelgettük pedig már 6 hónapnál tartunk. Aztán majd kiderül, mert most van sajna az a pont amikor már tényleg el tudjuk rontani.)

Ja... jövő héten elkezdem a posztgraduális képzést (jogi szakokleveles izé)... fú... 2 hetente (remélem nem értettem félre és tényleg csak 2 hetente) egy délután... ami az én esetemben azt jelenti, hogy 1-kor elmegyek itthonról és este 8-ra érek haza... Szép lesz. Nem tudom hogy oldjuk meg, de az azért megnyugtat, hogy Lilla imádja az almát így ha nem ízlik neki a fagyasztott tej akkor azzal is be lehet kajáltatni. Aztán ha hazaértem akkor még lefekvés előtt megszoptatom. (a férjem elvileg 1-ig dolgozik így ha minden jól megy akkor Lilla átvonul fél órára a szüleimhez aztán a férjem átveszi... ) Kemény menet lesz így az elején, Lilla még soha nem maradt fél napig nélkülem. (+ kezdhetek újra tejet fejni, hogy olyankor legyen otthon tartalék)
Vendég
 


norka: hát úgy lehet olyan szép foguk, hogy akinek nincs az csinál magának :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (te beülnél egy olyan fogorvos keze alá akinek csúnyák a fogai? vagy egy olyan kozmetikus keze alá akinek csúnya a sminkje?)
Vendég
 


ja még annyi, hogy ÉN anno Lillát mindig és azonnal(!) felkaptam ha sírni kezdett... mindig. Éjjel-nappal (szerintem 6 hónapja csak felületesen alszom... sajna). Most ott tartunk, hogy ha kell akár egy óráig is eljátszadozik egyedül egyetlen mukkanás nélkül - persze csak ha nincs semmi baja (nem éhes, nincs tele a pelenka, nem álmos). Kaja, alvás és pelenkacsere után viszont tök jól elvan. Ha meglát engem a szoba túlsó végében akkor rámvigyorog - és tovább játszik. Ha viszont kimegyek akkor nem pánikol.

Most lehet, hogy csak mázlink van vele de szerintem az is sokat számított, hogy anno iciri-piciri korában folyamatosan TUDTA, hogy elég megnyikkannia és máris ott van valaki aki megvígasztalja, megeteti stb.

Mondjuk ez ma is így van (de már néhány perc türelmi idő beiktatásával), ha sír akkor felveszem (kivéve ha álmosan sír mert akkor jobb hagyni és kivárni amíg bealszik magától). Mondjuk mindezt annak a tudatában teszem, hogy ha semmi baja akkor tényleg jól elvan egyedül.

Aztán majd meglátjuk mi lesz 9-12 hónaposan amikor jön a szeparációs szorongás... (aztán a dackorszak aztán ez, aztán az, aztán a kamaszkor, aztán stb. stb.). Bevallom én pont ezért általában félve olvasom amiket Rambóka a maga extra fél éves tapasztalatával ír :))))))
Vendég
 


(+ én csalok is, mert a mókusokat kineveztem fő-fő bébiszitternek... Lillát bekötöm eléjük a pihenőszékbe, felkapcsolom a lámpájukat, odadom nekik a bérüket -alma, makk stb.- aztán hagy szóljon :) Lilla imádja nézni ahogy rohangálnak, sikongat közben, dumál nekik stb.:))))
Vendég
 


oksa, csak kíváncsiskodok mit lehet. de nem tudom úgysem sírni hagyni. egyedül főleg nem. csak legtöbbször rajtam alszik....na, lépek. sírááás :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


hajrá dimet :)))) néhány hónap és jönnek az élvezetes részek :))))) (én speciel napról napra jobban élvezem a babázást pedig ezzel együtt napról napra macerásabb is Lilla... de jobban meg is jutalmazza az embert az igyekezetéért:) Csak ki kell várni :) )
Vendég
 


Érdekes dolog ez a nevelés kérdés. sztem 2 éves kora körül lehet vele beszélgetni először ilyen dolgokról. vagy talán 3. addig csak szeretni.

én sem hagytam soha sírni johannát. mindig azonnal reagáltam rá ha sírt, éjjel-nappal. ez nem azt jeletni, hogy mindig felvettem ilyenkor, főleg éjszaka nem. akkor a hangom elég volt neki.

nagyon bejött ez az elv. a gyerek nyugodt, kiegyensúlyozott lett, és bízik bennem. egy hónapos korában a cumi sokat segített, meg a ferde fektető. onnantól kezdve nálunk nem volt sírás. egy dolog volt ami fontos volt: nem lehetett egyedül hagyni, akkor nyugtalan lett. de ha látott, feküdt a fektetőjében és nézett engem és csöndben volt. ha sírt kivettem, mert biztosra tudtam baja van, és volt is, ilyenkor büfi általában. ahova mentem vittem magammal abba a szobába, hogy lásson, és soha nem volt gond. abba is aludt. (nem hordozó, ebben egyenes volt a gyerek háta)

nekem nagyon bejött ez a módszer.

biztos nagyon fáradt lehetek már, mert ahogy visszaolvastam, nem ismerek magamra. :lol: mintha a telefonkönyvet olvastam volna! :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


én egy dolgot bántam meg eddig a gyerekneveléssel kapcslatban, illetve kettőt:
- hogy a kórházban nemvolt folyamatosan mellettem
- hogy kb2-3xvédőnői tanácsra kipróbáltam a sirni hagyást. nem nagyon működött, max 10 perc volt, de a mai napig lelkiismeretfurdalásom van.
most ha megnyikkan, azonnal ugrom, és marci is nagyonkiegyensúlyozott, mindigjókedvű, barátságos baba. pedig káosza köbön az életünk, most anyuéknál lakunk,folyton pakolunk, aztánköltözünk tovább, egy csomó ügyintézésrec ipelem, stb...
de tudja, hogy számíthat rám bármikor. ha éppen nincs időm játszani vele, szinte egész nap elvan, úgyhogy csak a közelemben van, és én mondjuk pakolászok, és zenét hallgatunk, énekelünk.

amikor ilyen tudományosan igazolják a sirni hagyás dolgot, nekem mindig az jut eszembe, vajon a természeti népek ez hogy csinálják? nézik az órát, hogy most már eleget sírt?
aztán ők általában kevésbbé ismerik a depit,meg a lelki bajokat.

dimet,élvezd tudatosan eztaz időszakot, a nehézségeivel együtt is. ha nekem akezembe kerülegy 56-os rugi, el se hiszem,hogy marci ilyen kicsi volt...
visszahozhatatlan, és nagyon hamar elmegy!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok :)

Hát Norka,pont 1 évvel ezelőtt kezdtem a szurikat adni magamnak,aztán 25-én volta a leszívás,és 28-án a beülti.Aztán 10nappal később +teszt,amit Neked írtam meg előszőr!:):):)és 40héttel később jún.12.-én megszülettek:):)Néha elsem hiszem,hogy ez velem történt:)

látom,írtok az alvásról,és lenne kérdésem,méghozzá a déli,délutáni alvással kapcsolatban.
Tegnap,valószínű azért voltak sírósak,mert fáradtak voltak,mert ilyen fejhangon való üvöltést még soha nem hallottam Tőlük :shock: :shock:
Szertném rászoktatni Őket a déli alvásra,mert olyan fáradtak estére,hogy pl.Barnus nyitott szemmel bambul vagy alszik nem is tudom.Ti hogy csináltátok :?: :?: :?:
A másik kérdésem a nagydologgal kapcsoltaban lenne :oops: Mostanában 2x kakilnak,egyszer többet,máskor kevesebbet.
Mindketten 140-t esznek(tápit),vacsorára kapnak többet,hogy éjjel ne keljenek fel :)

Dimet, :) a sírással én úgy vagyok,hogy nem tudom Őket állandóan felkapdosni,ezért van,hogy zeng a ház a hangjuktól :shock: Nagyon fifikásak,mert ha látja az egyik,hogy a másik kézben van,akkor már kezdődik a sírás.Szerintem érezed,hogy mikor van baj,és mikor van a műbalhé :)
Viszont Nóri,kb 6-7 hetes lehetett,amikor a férjem azt mondta,hogy elég a ringatásból esténként,mert később a 8-10kg babát nehéz lesz ringatva elaltatni.1hét kellett ahhoz,hogy ne legyen sírás az esti alvásnál,mindkettőnk részéről(olyan pici volt Nórci)
Barnus akkor jóldöntött,mert azóta este elalszik egyedül,csak a szobába kell bent lenni,hogy érezze a közelséget.

A harmadik kérdésem a játék,amire más oldalon kaptam egy-két hsz-t,de azt hiszem azokat a tanácskat nem követném.
Mivel kötöttétek le Őket 3 hónapos korukban?

Kicsit hosszú voltam,és a főnökeim kiabálan a szobájukból :D megyek öltözeteni Őket,és hamizunk is egyett :)

További szép napot :wink: kívánok,Napszemcsi.

KépKép
napszemcsi
 
 


Vili itt ül a kezemben , ezért csak két mondatot:

Kavics!
Mindkét fiamnál a 12. uh marad meg legjobban bennem, mert akkor "egészben" látni a gyereket, később csak részletekben, és mert csodálatos szép volt, ahogy integetett...

Csakegy!
Sok kitartást, erőt a sulihoz. Szerintem nagyon jó kikapcsolódásképpen a gyereknevelés/háztartás témakörből, csak a vizsgaidőszak a macerás kicsit... (Most negyedéves másoddiplomásként azért már nagyon várom, hogy vége legyen, nekünk szerdán délután és szombaton egész nap 9-18 tart).

Napszemcsi!
gyönyörűek a babáid. Mindig ikrekre vágytam, de elég húzós lenne a
két fiú után, pedig a nagyobb azt mondta, legközelebb lány tesót szeretne, kettőt egyszerre.

Vili tegnapi hahotája:
Kép vigyor

Kép
vöcsök
 
 


jaj, vöcsök. csudi jó kép.

oksa, akkor gyerek rámnőve :lol: nálunk az nem segít,hogy mellette vagyok. rajtam kell lennie. most is.....jó esetben mellettem.
ja, és 4 kilósak vagyunk. bezony ám. 56os ruciknak annyi pedig olyan kis manó volt bennük. annyira bííírom,mikor nyújtózkodik. totál átéléssel:)

rendeltem hordozókendőt.

és igaz,hogy elovasunk sok okosságot, de belülről érezzük mit kell tenni. az apja is már olyan jól rájön,hogy mikor miért sír.

ja, megyek nődokihoz. majd elmondom mlyen volt. de csak szombaton megyek.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1189582447.7796.jpg[/img] [/img]

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


rejo, köszi a rucikat!!!! nagyon jók!! és a pelusok is jól jöttek. legalább nem kell mosnom kétnaponta, mert sokat használom őket.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Norka!

Nem azzal a dokival kell fogat csináltatni, akinek szép fehérek a fogai, hanem meg kell kérdezni, h. ő hol csináltatja! :wink:
Egyébként éppen a páciensek elvárásai miatt ilyen fehérek a dokik fogai, nekik ingyen van a fogfehérítés! :wink:
De viccen kívül, én láttam nagyon sok rossz v. csúnya fogú dokit is.
Ennek több oka van:
- Mivel ő belülről ismeri a szakmát, elég nehéz olyan embert találnia, akinek beülne a székébe! :twisted:
- A napi betegellátás mellett már nem igen marad ideje a saját fogaira. :(
- Egyeseknek ciki beülni más doki székébe és kinyitni a száját, mert esetleg kiderül, h. bort iszik és vizet prédikál, aztán ahogy romlanak a fogai, már egyre cikibb lesz! :oops:
- Az ember nem is nagyon szívesen kezel kollegát, mert itt nem lehet hibázni, hiszen a kolléga is tudja, h. mit hogyan kéne csinálni; esetleg ő máshogy szokta csinálni, mint én; szóval ha kiteszem a lelkem, akkor sem lesz jó. Egyébként is alapszabály, h. rokonnak, ismerősnek, kollégának sosem sikerül semmi!
Tehát mindenki kezelgesse a saját fogait! :twisted: :twisted: :twisted:
(Sajnos ez nem megoldható! :? )

Dimet!

Itt én vagyok egyedül szemét és szadista anya.
Mindenki más ösztönből tud gyereket nevelni.
Én sajnos nem!
Én keresem a megoldásokat a problémákra, meghallgatok egy csomó véleményt, kipróbálok ezt-azt, aztán vagy bejön, vagy nem.
Utána meg lelkiismeretfurdalásom van.
Hát ez van!
Gergő mindennek ellenére egy meglehetősen vidám és barátságos emberke. Ugyanakkor akaratos és türelmetlen, mint az anyja! :twisted:
Szerintem a gyerekek már egyfajta kialakult temperamentummal születnek, ami nem igazán fog megváltozni életük hátralévő részében. Ehhez kell alkalmazkodni.
Ha Gergő egy olyan baba, aki elalszik attól, ha simogatom a hátát, ha megnyugszik attól, ha ringatom, valószínűleg sosem folyamodtunk volna a Ferber módszerhez.
De nem olyan baba. Ő feszítette el magát a mellkasomtól, ha felvettem és még jobban üvöltött. Hiába vettük be magunk közé (mert azt is megpróbáltuk), csak azt értük el, h. egyikünk sem aludt.
Apa hurcolta jó darabig, de egyre csak romlott a helyzet. A Ferber csak végső megoldás volt.
De hatásos. Az elalvással azóta nincs semmi probléma. Esti szopi után leteszem, betakarom, megkapja a kedvenc gyűrögetős rongyát és alszik.
Az éjszakai ébredés más tészta, azt így 1 évesen sem lehet befolyásolni. Van, h. elég megitatni és visszafektetni, de van, h. ki kell venni az ágyából, mert annyira ordít. Ez mindig helyzetfüggő. Meg front-függő. Gergő hidegfrontos, olyankor elszabadul a pokol, nyügi van éjjel, nyügi van nappal. De mostmár készülünk rá és így kevésbé zavaró.
Mindenesetre a Ferbert én sem javaslom ilyen pici gyereknél.
De azt esetleg ki lehet próbálni, h. tényleg olyan rettenetesen sír-e ha lerakod. Gergőnek is volt olyan időszaka piciként, h. leraktuk és üvöltött, aztán 5 perc sem telt el és már az igazak álmát aludta!
Valószínűleg csak a helyzet megváltozása felett érzett elégedettlenségét óhajtotta kifejezni! :twisted:

Napszemcsi!

Én kis kulcstartós figurákat akasztottam egy, a kiságyon keresztbefeszített zsinórra:
Kép
Nagyon szerette nézegetni és próbálta megfogni. Ha az egyikhez sikerült hozzáérnie, mozdult az összes, ez rendkívül szórakoztató egy ilyen pöttöm számára.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Fú... szerintetek menyni tej kellhet Lillának majdnem egy napra? (ld. 11-kor el kell mennem otthonról és csak este 8-kor érek haza... tehát 11-kor még eszik egyet, 8-kor pedig már eszik egyet...)

Közben mondjuk kap almát vagy répát... de az max. a kajálások kiegészítésére elég...

(hülyeséget mondott nekem a tanulmányi előadó ami azért szívás... aszonta, hogy 2-től 7-ig lesznek az órák... erre jött az órarend és kiderült, hogy 1-től 7-ig... a férjem meg 1-ig dolgozik, 1/2 2 előtt nem érne oda a sulihoz - úgy terveztük, hogy majd ott veszi ilyenkor át Lillát...)
Vendég
 


(ja... szóval az a lényeg, hogy így át kell majd hívnom anyukám, hogy vigyázzon addig Lillára amíg a férjem haza nem ér - ami 1,5 óra veszteség...)

Ja... és ha egy napig nem eszik a Lilla akkor vigyek a suliba fejőcuccot nehogy apadni kezdjen másnapra a tejem? (ld. WC-ben 3 óránként fejés, tej a lefolyóba:(
Vendég
 


Dimet szívesen! :D

Rami!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ritkán teszek be ilyeneket, de most csak neked! csak most! csak itt! :lol: :lol: A fenébe már mit csináljunk veled, tessék kicsit vidámabbnak lenni!! Pokolba már ezzel a depis hangulatoddal! Hmm. de jobban átgondolva igazad van. tényleg így jöhet le neked, ha ilyeneket írunk, hogy mi nem hagytuk sírni a babaát, mi vagyunk aztán a fasza anyák! :lol: ne haragudj ránk ezért.

itt is igaz, hogy egyénileg kell mérlegelni. minden baba más. és minden anya is. te nagyon jó anyja vagy gergőnek, mert ahogy mondod nagyon vidám és jópofa baba gergő, ezt azért nem produkálná, ha annyira szarul érezné magát. sztem mentél te volna egy csomószor az ösztöneid meg a saját fejed után, csak lehet a környezet nem hagyta.pl. apa. :oops:

ja, és persze teljesen más életkoról van szó, úgyhogy ne vedd magadra. de ezt te is írod, a ferber módszer nem 3 hónaposnak való. azért most hogy Johanna 1 éves én sem ugrom már annyira, de asszem már jobban elviseli.

ma reggel új depiűző módszert próbáltam ki. nem is depiűző igazán, mert nem vagyok most rossz hangulatban, csak kellett valamit kezdenem már magammal. azt csinálom, mint mikor dolgoztam. minden reggel korán kelek, zuhi, haj belő, hajfény, paszta, vettem itthonra is csini rucit, pihe-puha melegítő, szép pólót veszek fel, nem csak olyan itthoni szakadtat, hogy az jó lesz, hogy a gyerek összekoszolja, parfüm, smink. most itt ülök teljes sminkben. :lol: :lol: tök jó.ezentúl ezt minden reggel meg fogom csinálni.

Vöcsök Vili cuki! És zsuzsika is! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Dimet!

Hát nekem még nem sok tapasztalatom van gyereknevelés terén,de megpróbáltam a suttogó tanácsait ötvözni a saját kitalálmányaimmal és azt hiszem bejött, már prímán el van a kiságyban.
Ő speciel szeretett az ölemben elaludni, és ott aludni szinte egész nap.Mikor már egy ideje aludt, betettem a kiságyba.Eleint mikor észrevette,ordítás volt.Erre kivettem, megnyugtattam, mikor elaludt , újra kiságy.És ez így ment.Mikor ordított, persze megnéztem, nem kakis-e vagy valami más gond van.Eleinte többször kellett ki-be tennem a kiságyba, de a végén már(ez most van ) elég ha odamegyek, simogatom a fejecskéjét (ez néha eltart egy ideig), de aztán visszaalszik, és elvan.
A cumi is sokat segített, mert megnyugtatja, sokszor csak azért "szól", hogy kiesett és ha visszateszem, már meg is nyugszik.

Meg még csináltam azt is, hogy éjszakára abban az ágyneműben tettem magam mellé, amiben a kiságyban alszik (ez most egy nagy paplan, amit alá,és fölé hajtok, jó meleg van neki odabenn), és második éjjel már ebben az ágyneműben ment vissza a kiságyba, és reggelig is aludt.
szóval nekem ezek jöttek be.
Sírni nem hagyom sokáig (kivétel,ha érzem, hogy nem lehet semmi baja,csak nyűgös, és már végleg nem tudok mit kezdeni vele,de ez ritkán van), tudnia kell, hogy mindig ott vagyok, ha kellek, de elég, ha simizem, és nem veszem ki a kiságyból.
Sajnos az igaz, hogy elkényeztetni nem tudjuk, de tény, hogy mi alakítunk ki bennük szokásokat, amiket utána elvárnak, és ha nem így van,sírnak.
Suttogó szerint a rossz szokásokról 3 hónapos kor után nehezebb leszoktatni őket, mert tovább tart, ezért igyekeztem én is inkább most leszoktatni az állandó cipelésről, mert ahogy Napszemcsi is írta, hogy cipelgetném majd 10 kilósan????
ezoterike
 
 


csakegy miért kéne lefolyóba, ha steril fejőt meg üveget viszel magaddal, akkor nem lesz semmi baja a tejnek. mikor Domi ekkora volt, már csak sima csapvíz alatt elöblítettem a fejőt.

a hűtést kéne valahogy megoldanod. de az mindig van az egyetmeken.

az két szopi 2 és 5 körül. (még az újszülött is kibírja, ha 3 óránként kap enni! :wink: ) egy szopira mennyit ehet 120? 150?de ha nem leszel ott, lehet nem is fogja keresni a tejet. és lehet akkor több almát vagy répát eszik. a folyadékpótlásról kell gondoskodni. tejen kívül megissza a vizet, ha úgy alakul? hogy nem éhes hanem szomjas.

Kép

Kép
rejo
 
 


Issza a vizet (nagyon is szereti) de utána azonnal tejet is kér...

Igazából nem is azért aggódom, hogy mi lesz ha már az apjával lesz itthon (imádja úgyhogy ha az apja van vele akkor észre se veszi, hogy nem vagyok mellette... talán:)

Egyébként most beszéltem anyukámmal, átküldtem neki az órarendem. Ő fog rá vigyázni 12 és 1/2 2 között ilyenkor...

viszont úgy látom, hogy jobb lesz ha elkezdek neki répát is adni, az talán jobban telíti mint az alma... (jövő keddre már komplett haditerv kell:)

(egyébként az a baj, hogy Lilla iszonyú sokszor szokott enni kérni. Mondjuk arra tippelek, hogy már kevés neki a tejem, ezért. Ha lefejt tejet kap akkor lehet, hogy ritkábban kér majd mert akkor tutira megkapja a szükséges mennyiséget... (akkor én 300 milivel számolok + 1 almás, 1 répás kiegészítéssel)

A Sinlac szerintetek jó ötlet lenne? (mondjuk az almával összekeverve).. vagy azzal várjunk még?
Vendég
 


Sziasztok!

Ezt találtam:http://www.kismama.hu/cikk.php?id=1&cid=16438

Nem tudom igaz-e!

Kép

Kép
lecso
 
 


működik... de totál szénhidrátbomba... (nekem ízre bejött -túlságosan is:))))
Vendég
 


Csakegy lehet pont azért működik? mert ch kell a tejhez... :lol: főleg ha jó vékony az illető, és nincsenek egyéb tartalékok.

amit Kavicskától kaptam babamasszázs könyvet, abban írták le, hogy Indiában ilyen golyócskákat, meg egyéb gyógynövényes golyócskákat esznek a frissen szült kismamák. és tök jól lesznek tőle.
nagyon praktikusnak tűnik, mert nem kell hozzá egy órára leülni a kockás abroszhoz, míg végigeszel egy rendes ebédet, csak gyorsan bekapsz egy golyót és kész, mehetszt tovább büfiztetni, szoptatni, sőt e tevékenységek alatt is simán bekaphatod. mármint a golyócskát! :lol: :lol: :lol:

Vöcsök azért piros a cipő, hogy ez a szín jobb kedvre derítsen, egy esős őszi napon. :D

Dimet nem is mondtam, büszke lennél rám, magamtól vettem olyan szupi tusfürdőt, testpermetet és másik tusfürdőt is IR-nél!

Kép

Kép
rejo
 
 


rejo: csináltál már ilyen golyócskát? Én mindent úgy csináltam ahogy írják és marhára nem lehetett belőlük golyócskát gyúrni úgyhogy inkább kanállal ettem a mixet :))))

és igen, 99,99%, hogy a magas ch tartalom miatt is működik... (én sokszor ezt reggeliztem ha nem volt időm reggelire vadászni... volt is tőle tejem:)
Vendég
 


fúúú, rejo!!! büszke vagyok rád!! :lol: de az arckrémet is használd ám!!!

helyzetjelentés: szopi, kicsit tápi, anyán elalvás. kiságy. ordítás. ordítás. anya megebeédelt. ordítás. anya felvesz. cumi. mesélés. elalvás. kiságy. és alvás. :lol:

ez van. lehet nem fog sokáig aludni, de már fél órája alszik. kis cuncimókusom :lol: 8)

lépek, én is alszok. hátha........

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ja... és valamikor meg kéne ejteni azt az anti pco diétás (a kötőjelet úgíis rosszul teszem ki úgyhogy inkább kihagyom:))))) talit...
Vendég
 


Lányok!

Hol a szopi, hol az elaltatás, hol a sírás probléma.... :shock: :roll:
Ez maga a döbbenet. :lol: :lol:

Mi vár itt rám...

Már nagyon várom... :D

Rejoka!
Nagyon tetszik amiket írsz. Így kell ezt csinálni.
Fujj depi, fujjj!!! :lol:
Vendég
 


kavics, van már pocakod???? hogy érzitek magatokat? szerinted kislány vagy kisfiú lesz. (szerintem lány)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Rambóka, ne csináld!!!!
vannak más típusú gyerekek. ebben az esetben a Te anyai ösztönödazt mondta,itt mosta legjobb megoldás a kicsitbékén hagyás lesz. Te ismered a gyereket, és tudod, hogy ez mennyire illet az ő egyéniségéhez.
nálunk is volt olyan, hogy marci akkor nyugodott meg a legjobban, ha letettem,és nyivákolt egy kicsit.

és olyan is volt, hogy annyira üvöltött a fáradtságtól,hogy nem tudtam megnyugtatni sehogy se, hiába voltam ott mellette, csináltzam bármit, kiüvöltötte magát, aztán cumi be, és aludt.
erre az olt a megoldás, hogy az első ásításnál megpróbáltam nyugodt helyre tenni,mellé egy képeskönyv, és el is aludt.

egyébként szerintem az is fontos(suttogó),hogy a gyerek igenis megtanuljon valahogy aludni,mondjuk 1-1,5 éves koráig. valahol olvastam,hogy akiknek ez nem sikerül, és mindigcsak külső segítséggel alszanak, azoknak egész életükben problémájuk lehet az alvással.(pl asszem én is ilyen vagyok)
ismerek olyat, akinek a több mint 2 éves lánya még mindig szopin alszik el. na ugye azért igy nem lehet felnőni....

Kép

Kép
csillagfény
 
 


ő... én amikor hallom, hogy álmosan sír akkor mindig békénhagyom... olyankor 5 percen belül alszik, ha meg felvenném akkor egy percet sem aludna... úgyhogy azért már nálam sem igaz a mindig felkapdosás...

Tegnap éjjel egyébként megpróbáltam nem kivenni az első -hótbiztosan nem éhes!!!!!- ébredésénél... ő nyert. 10 perc után kivettem. Túl álmos voltam ahhoz, hogy még fél órán át nyugtatgassam - megjegyzem reménytelenül... így meg 2 perc alatt bekajált és visszaaludt.

Nem jó ez a közös szoba, külön kéne mennünk. Most is én ébresztettem fel a tüsszögésemmel és az orrfújásommal. Tűkön ülünk, hogy mikor jön végre az asztalos, csinálja meg a dobogót és akkor végre átköltözünk a nappaliba neki meg ott lesz a külön szobája...

Így még kistesót se lehet gyártani...

Komolyan filózok, hogy kerül amibe kerül alapon hívok egy fizetős asztalost... (a mostani az egyik barátunk aki ingyen segítene)
Vendég
 


Kép
Vendég
 


ma nem alszunk...je-je.......összesen eddig kb. másfél órát aludt a csajszim. én speciel kezdek álmos lenni. ő nem :lol:
fábry tetszik neki. no meg nappal a függönyön átszűrődő fény, illetve egy csíkban bejövő fény. ha meg beborult az ég, és nem volt napocska, akkor jött a sírás. :)
ez a gyerek nem szeret aludni. tuti. az anyukája viszont nagyon :D

csakegy, tudok jó asztalost. nem pesti áron dolgozik, viszont nagyon jól!!

azt hiszem engem a vaniliás karcsi tart ébren. nem kéne zabálnom, de ez van :)

szombaton megyek nődokihoz.

ja, kiságy csak fél óráig jó. addig alszik benne, utána felébred. már mindint végigzongoráztunk. betettük a kispaplanját, hátha úgy melegebb és barátságosabb. de nem jött be. ráadásul ma, mikor végre elaludt, betettem és settenkedtem ki a szobából belerúgtam az ágyába, szegény felsikoltott...........én hülye. 10 perc dajkálás kellett, de visszaaludt. picit.....
jöttek aztán barátaink. a csajszi felvette zsuzsit, mert ugyebár pont letelt a fél óra a kiságyban:) és rajta aludt másfél óra hosszát. :)

na, lépek. végre a fábrynak és zsuzsi kapálózik. a híradó nem tetszik macifülnek. :lol:

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


dimet: Lilla 6 hetesen CSAK a mellemen tudott megnyugodni úgyhogy szerintem lejts örömtáncot, hogy dajkálással elaltatható :)))) (én anno úgy is altattam... magam mellé vettem nappal is, a mellemre csaptam és amíg ő órákon át szopizott én aludtam egy jót:)))) (nem is voltam fáradt... most bezzeg örökmozgó én meg esélyt sem kapok a nappali alvásra...)

vaniliás karika ... nyami :))))) (én kekszet faltam csokival, az tartott életben:)))) Most meg a KV :))))
Vendég
 


férjemmel kivarázsoltuk a kakit éjfélkor, aztán beájult. gyors szopi volt és 3/4 7ig aludtunk. mellettem, nem rajtam. ez is jóóóó.......most meg szopi után kapott tápit, mert vhogy kevés volt a tejem, vagy hamar kicumizta. így 60 g lecsúszott és alszik. egyedül:) tök sok mindent megcsináltam azóta. most fejek, internetezek és kvzok közben(no koffein...)... szegényt már sajnáltam nagyon tegnap. kaki volt a gond. viszont mi meg észrevétlenül átestünk egy holtponton és nem voltunk álmosak 1kor sem.....
na, dől belőlem a tej. (nagyjából) reggel meg semmi. de azért mert ilyenkor szoktunk szopizni.
tegnap kimaradt a kecskeruta,mert elfogyott. a boltba is. majd ma hoz anyukám.

egyébként ha nincs gond zsuzsi tényleg dajkálással elaltatható, és tök jó baba. igazán másokat hallva egy szavunk sem lehet. az,hogy a kiságyban nem alszik, majd orvosoljuk. próbálkozunk vele:)

csinálni akarok almás sütit. hátha lesz rá időm. egyenlőre a zuhira hajtok:)))

rejo, dominak hogy tetszik a suli??? és milyen otthon johannával kettesben??

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Vaniliás karika?? hm.. Asszem ma boltba megyünk :lol: :lol:

Kipróbáltam Gergivel a kengurut.(no name márka) De leszakad a hátam!!!!!! Pedig a gyermek még csak 4 kiló és csak 15 percig bírtam.Hogy fogunk így buszozni????????

Csakegy!
Látom Lillán borostyán nyaklánc van.Hol vetted?? És mikor kezdtétek használni? Éjjel is rajt van vagy csak nappal?
ezoterike
 
 


de nem tej bevonós, hanem ét. az eredeti recept szerint :lol:

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Akkor most csak magamról...

Leírom, hogy jártam a tegnapi napon.

Szóval 12 ik heti UH és vérvétel...

Természetesen úgy gondoltam, hogy nem kell ezért más városba menni, jó lesz helyben elvégeztetni (nem Budapest).
Tudni kell ebben a városban 11 - ik terhességi héten csinálják a vizsgálatot.
11+3-ik napon pénteken megvolt az UH : 1,6 mm tarkóredő, orrcsont volt, egyéb méretek is rendben, utánna vérvétel. Azt mondták két hét múlva eredmény.
de természetesen meg sem mutatták az UH-n vizsgálat közben a babám, fotot sem adtak. :x

Ezért teljes felháborodás közepette eldöntöttük a párommal, hogy bejelentkezek az Istenhegyire, Hajdu doktornőhöz.

12+2 terhességi időre kaptam időpontot. Megvolt a vizsgálat, 1,1 mm tarkóredő, orrcsont látszik, méretei rendben, de mérete alapján 12+6 nak írta a gép. Megvolt a vérvétel és kijött a kockázat: Down kórra: 1: 23 226 (egy picit távol van a 1:150 től).
Megkérdeztem a biológus csajszit, hogy javasolja e a négyes tesztet, de azt mondta, hogy ilyen eredmény birtokában nem javasolja. De tegyük függővé a az AFP eredménytől. Mert a négyes tesztet a 18-ik héten is meg lehet még csinálni. (akkor megyek a genetikai UHra).

Erre tegnap hazajövök pestről és vár egy levél az itteni nőgyógyászatról, hogy Down kór gyanús a gyerekem és jelenjek meg genetikai tanácsadáson, mert kromoszóma vizsgálat javasolt. :cry:

Kissé kiakadtam.
Felhívtam a dokimat, hogy szerinte most mi van??? Elmondta az itteni tapasztalatokat. Abban maradtunk, hogy hétfőn hívjam fel mindkét biológust (Istenhegyit és az ittenit) és vessem össze az eredményeket. Hol van eltérés?
Mert 1,6 és 1,1 tarkóredő között nem lehet nagy eltérés.
Mindkét helyen 27 és fél éves voltam.
A baba méretei nagyjából ugyanazok, sőt Kecson lényegesen nagyobbnak mérték, mint rá egy hétre az Istenhegyin (de Kecson mégis csak 11+5-öt vettek figyelembe, azt hiszem ).

Szóval kivagyok.
Már nem ez az első, hogy engem itt teljesen beszaratnak... A hócipőm tele van.

Lafi tegnap megnyugtatott. Tartott kb 2 órát. Este már megint csak sírni tudtam.
Azt mondja a párom, hogy nem véletlenül mentünk el korrekt időben (betöltött 12 hét) az Istenhegyire.. mert abban sokkal jobban bíztunk.

Jajj lányok. Én ezt egyszerűen nem értem. Ma reggel már 6kor ébren voltam és ezen töprengtem. És azóta is csak ez foglalkoztat. Időnként gyűlnek a könnyeim és nem értem. Hol a hiba.
Hiszen hat nap különbséggel mértek egy 1:23226 és 1:150, ez óriási különbség....

Azt mondom az Istenhegyi az igazi, de belémültették a félelmet.

Hát ennyi... Ma meg egész nap egyedül vagyok itthon. Most azon töprengek, hogy felhívogatom az ismerősöket és remélem találok egy barátnőt, aki hajlandó lesz ma engem viditgatni... :roll: Önző módba kapcsolok.

Puszika Nektek.
Vendég
 


Hi!
Kavics!
Ne idegeskedj!!!
Szerintem tuti negatív lett az eredményed!! Az én eredményem 12+0 napon 28 évesen 1:2695!
Elő az optimista hozzáállással!!!!!!!

Kép
lara26
 
 


Kavicska: az Istenhegyin tudják mit csinálnak!!!!! Sajna pont az egyik orvos ismerősünk mondta, hogy túl nagy üzlet az amniocentézis, ezért próbálnak midnenkit rávenni arra, hogy megcsináltassa... (ld. ezt simán ki lehet szedni az OEP-ből...) Ki tudja. Lehet, hogy felétek majdnem az összes kismama ugyanazt a levelet kapta... (durván hangzik, de ami ma folyik annak a tudatában szerintem több mint valószínű)

Nekem aszonták anno, hogy 1 a nemistudommenyinél kevesebb a valószínűsége, hogy downos (ld. ennél kisebbet már nem lehetett volna mérni... talán 25e volt?)... a kórházban a dokim meg nem is szarozott ezen hanem simán elfogadta (én a Bolgárkerékben voltam, de tök ugyanaz a cuccos mint az Istenhegyin, csak az túl messze lett volna nekem)

(megjegyzem az 1,6 mili az szerintem olyan tökéletes, hogy ihaj... Lillának talán 2 mili lehetett... + szerintem a betöltött 12. heti UH az előírás, nem tudom miért néztek a 11. héten)

Szerintem kérdezz meg néhánx kollégát az OEP finanszírozásról és hamar kiderül, miért is hívtak vissza ilyen tökéletes adatokkal...

(ha meg bizonytalan vagy akkor a Bolgárkerékbe is elmehetsz Czeizelékhez konzultációra csak, hogy megnyugtassanak!!!)
Vendég
 


Kavicska, ne félj, semmi baja a babádnak! Hajdu doktornő az egyik legjobb, ha ő azt mondja, hogy nincs baj akkor nincs is!
Én is jártam nála anno és csak a legjobbakat tudom róla elmondani! Én maximálisan megbízom benne! És ott nézték jó időben... Nyugi!!! Teljesen egészséges babácskád lesz!!!!!

Lenne Hozzád egy kérdésem, írok pü-t!

Kép

Kép
anyoooka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?