Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kicsit sok volt a lemaradásom olvasásból, mert tegnap Pestre vittük Zsebit a vesemedencetágulata miatt.
Hát a tegnapi napunk ezzel a kirándulással együtt egy komlett katasztrófa voltKép Kezdõdött azzal, hogy éjjel 1-kor belecsapott a házba a villám, mitõl feldobta a talpát a telefonunk és egy pár mûszaki ketyerénkKép Veszteségeinket magunk mögött hagyva a déli melegben elindultunk Pestre a két gyerekkel (mert a nagyobbat sincs otthon kire hagyni), mondanom se kell, baleset miatt terelés volt a 4-es fõúton, aztán a Hungária körúton is tötyörögtünk egy keveset az üvöltõ, nyöszörgõ dedekkel, miközben kerestük a megfelelõ útirányt a BethesdábaKép Persze Timi napszuri okozta láza nem múlt el nyomtalanul, így õt külön is sajnáltam a hurcolászásért. A kórházban a kapott idõpont ellenére 1 órát várnunk kellett, Zsebi persze ordított az éhségtõl és a szomjúságtól, így a folyosó kellõs közepén ( a liftbõl kilépõk majdnem az ölünkben landoltak) elszántan megszoptattam. Így amikor bejutottunk a dokihoz, a gyereket a szokásos kólikás hasgörcse kínozta, amitõl non-stop üvöltött, hogy egymás szavát se értettükKép A kommunkáció érdekében róttam a köröket a rendelõben és ráztam a gyereket, és persze közben beszélgetni próbáltam a dokivalKép Az orvos nagyon szimpi és kedves volt, de azt azért elmondta, hogy az a ceglédi doki, akitõl én sikítva menekítettem a gyerekemet, az egyik legnagyobb név a szakmában és érezni lehetett a hangján, hogy kicsit túlzottnak érzi a szülõi aggodalmat. Ezen a párom meg is sértõdött, ezért jobbnak láttam kitessékelni az ajtón az üvöltõ deddel. Ekkor végre négyszemközt mindent meg tudtam beszélni a dokival, aki végre tisztességes felvilágosítást adott a betegség fokozatairól és a kezelésekrõl, amiért nagyon hálás vagyokKép Azt azért elmondtam neki, hogy attól, hogy valaki nagy név a szakmában, még nem ártana emberségesnek is lennie és azt a hülye aggódó szülõt is megnyugtatni egy kicsit, ami a kedves ceglédi fõatyaúristenrõl nem mondható el. Sajna az újabb hasi UH miatt jövõ csütörtökön újra fel kell mennünk, de hátha javult azóta a gyerek. Mikor ezt a férjem meghallotta, majdnem rám borította a hordozót gyerekestül, szóval nem volt nagy formábanKép és rámtámadt, hogy miért nem csináltattam meg Cegléden a kontrasztanyagos röntgentKép Na ezen jól össze is vesztünk, közben anyukámtól összeszedtük Timit, aki persze egy szemet sem aludt még du.4-ig, így rohadt nyûgös voltKép A hazaút elég paprikás hangulatban telt, a dedek ismét egymást túllicitálva üvöltöttek. Mire hazaértünk Timinek 39 fokos láza volt újfent, Zsebi pedig elhatározta, már nem alszik aznap többetKép Itthon persze nem javultak meg maguktól a villámsújtott cuccok, úgyhogy csak még morcibb lett a párom. Ja és a munkahelyén hiába kért szabit tegnapra, mégis akkor mentek a telepre ellenõrizni a munkáját, naná, hogy teljesen kiakadt rajta.
Már ott tartottam, hogy leülök egy sarokba és megvárom, míg vége lesz a napnak, amikor végre elcsendesedett hibbant kis családom minden tagja. Felüdülésképp még megnéztem a Vészhelyzetet az agytumoros Green doki búcsúzkodásával, hát mit ne mondjak, nem volt hangulatjavítóKép, aztán csicsikálni tértem.....volna, ha a lázas Timi nem sír fel többször is, így csak hajnali 1-kor lett csicsisó engedélyezve. És ekkor jött megint a viharKép.......rohantunk lakásszerte mindent kitépni a konnektorokból és kínunkban könnyesre röhögtük magunkat. Aztán végre jött pár óra szundi és ma már kezdenek helyrerázódni a dolgokKép
Hát nagyon hosszan ennyi volt a kálváriánk, viszont az, hogy ezt most egyszerre begépelhettem, azt jelenti, MINDKÉT GYEREK EGYSZERRE ALSZIKKépKépKép

Csucsuka, ismerõs ez a pókafalonszerû rohangászás (nálunk a csigalépcsõ a legkritkusabb pontja a lakásnak)Kép A kakatakarítás ma nálunk is stafétában ment, két Timipopsi pucolás közé egy Zsebi beiktatvaKép

Myssnia, részvétem a mellgyuszi miatt és gyógyulgass meg hamarKép

Miszike, igen "osonos" a pancsivár, de protkóval kellett hozzájutnunkKép

Andi, az én lányaim mindíg anyatejet kaptak/nak itatás gyanánt is. Az elsõ, vizesebb tejci pont erre jó. Igaz, néha könnyebb lenne az életem, ha a ded ismerné a cumisüveget, de nekem elveim vannak kéremKép és eddig általában a cici volt a kényelmesebb megoldásKép

Mariann, biztosan több lesz a tejed, ha Marci rákap a szopi ízére, mert ha jó a technikája, lekõröz minden fejõgépetKép
Addig is gyors javulást a kicsi fiadnakKép

Franyó, nekünk a vesemedencetágulat miatt kell havonta pisit gyûjteni, hogy nincs-e valami fertõzése a leányzónak, mert könnyen vesemedence-gyulladás lehet belõleKép Egészséges babának nincs erre szüksége, ne izgulj, nem maradtál ki semmibõlKépKépKép

Norka, remélem, megoldódik az albérletkérdés ezzel az ajánlattal, majd meséld el a megtekintés eredményétKép

Most rohanok, mert Timi kiabál.
üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Norka,
A Szuletes Hete joreszt az otthonszulesrol- gyenged szuletesrol fog szolni, ezert nincs agyonreklamozva! Az Erdi szuleteshaz topikba feltettek a lanyok a programjat, es azon az oldalon, amit belinkeltel is megtalalhato!

Andi,
Az en szuleim is azzal jonnek mindig, hogy miert nem adok neki mar teat, vagy vizet! Mert amikor mi szulettunk ez volt a divat! Ha igeny szerint szoptatod nincs semmi masra szukseg, mint anyatejre. Nagy melegben kinald meg gyakrabban! Amit eloszor szopizik az egy vizesebb tej, szomjolto, es kevesbe laktato, mint a hatso tejci! Ilyenkor ugysem fog sokat es sokaig szopizni a baba, eppen csak "iszik" par kortyot!

Csucsuka,
Kép Orulok, hogy nem csak velem tortennek ilyenek minden nap! Kép

Gyorgyi,
Nagyon jooooooook a kepek!!! Kép

MAjd meg jovok....

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Momo!

A férjek már csak ilyenek! Én is mindent túllaggódoka férjem szerint, így pl amikor az Emmát a hasmenéses betegségek után (mivel az orvos nem tartotta szükségesnek és így nem volt beutalónk) elvittem a magán Uh rendelésre,a kkor errõl bölcsen hallgattam. Szegény csak azt nem értette hogy ha a múltkor a Heim Pálba tartoztunk akkor most a második Uh-nál miért a Madarászba? Kép
A villám miattKép
És akkor végülis kiderült vaalmi bíztató Zsebi vesetágulatával kapcsolatban?

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Sziasztok!

Megint eltûnt egy adag hozzászólás! Kép Az eltûntek miatt nem értem a régieket.Kép

Tegnap láttam valahol, hogy Mariannál is baba van. Gratulálok! Ebbõl teljesen kimaradtam. Mikor született? Hol találok róluk valamit vajon?

Ma járt itt a doktor néni, megvizsgálta a csemetét. Felhúzta ülõ pozícióba, nagyon ügyesen, sokáig tartja magát. Annyit röhögtünk rajta, ahogy ült, irtó édes volt. Kép Nem tudom ki, írta, hogy pelus nélkül jobban mozog, de tényleg. Kipróbáltam, csupasz fenékkel hasra fektettem, felhúzta a lábát, próbálkozott az elõre haladással, majd megzabáltam. Kép Lassan négykézláb fog mászni.Kép Ja, és fogdossa a tárgyakat maga mellett, ez is új. Tegnap addig küzdött, míg elérte a szájával a textilkönyvet, és elkezdte szopizni! Most szinte napról napra fejlõdik, mindig csinál valami újat. Kép Kangi, elloptam az ötletedet, sztaniol-bolygókat küldtem a feje fölé, végre nézegeti. Eleinte nem akart felfelé nézni, csak oldalra, de már az is megy, mióta van mit. Fürdés közben csak úgy pancsol, anya, apa tiszta víz. És ma - úgy értelmezem - végigaludta az éjszakát: 11 elõtt feküdt le és 6-kor kelt. Hurrá! Viszont nekem tiszta karikás a szemem, úgy látszik, túlaludtam magam. Kép

Köszi a szájpenészes hozzászólásokat. Szerencsére másnapra eltûnt a cicimrõl a fehérség, Lõrinc szájában sem látok semmit. De meg akartam kérdezni a doktor nénit, csak elfelejtettem.

Leszter! Ha jól érzed magad az anyósodéknál, nagyon jót fog tenni az utazás neked. Én bátran adtam oda a gyereket a családtagoknak, hadd szokja az embereket. A látogatók tömegével már voltak fenntartásaim, fõleg, mikor egyszerre jöttek. Néha fogtam a gyereket és kimenekítettem. De õ élvezte általában.

Kangi! A képeken nagyon édi Julcsi! És milyen önálló! Kép Hajszárító? Nálunk a porszívó jött be, véletlenül jöttem rá. Elcsöndesíti, de sajna nem tartós az eredmény. (Zsuzsó, látom, nálatok is.)

Norka! Anyós: mindig igaza van, bármit csinálhatsz. Az enyém állandóan takargatja, 35 fokban is. Meglátogattuk õket, Lõrincnek elkezdett remegni a szája, ahogy szokott.
- Hú, gyorsan sapkát rá, fázik, remeg a szája.
- Mondom, nem attól van, hanem… (téma körüljárva, orvosok hada közölte infóit, ezt próbáltam továbbadni).
Jó, azért sapka fel, mert az történethez hozzátartozik, hogy akkor spec. tényleg hûvös volt.
Néhány nappal késõbb, kánikulában:
- Ugye, hogy ebben a melegben nem remeg a szája?
Beu, lemondóan:
- Ugye.

Amúgy mit kéne látnom a profilodban? Én téged látlak kendõvel + Jázival? Nagyon szépek vagytok, de a hozzászólásod alapján apát kéne Jázival. Vagy rosszul értelmeztem?
Közben rájöttem, hogy naponta változtatod a képeket a profilodban. Az apásból úgy látom lecsúsztam. (Franyó, látom, Te is) Kép Viszont megcsodáltam, hogy van rajtad Jázi. El kell már mennünk hozzád tanfolyamra.
És most elértem oda, hogy megvan az apás kép. Ez az egész eddigi iromány fölösleges volt! Most már azért sem törlöm ki! Viszont nagyon szépek apával!

Zsuzsi! Nagyon édes a mosolygós Miki!
Nem is értem, hogy bírod három gyerekkel. Én az egy mellett sem érek rá pihenni.

Hasonlítás: Nálunk bárki látja Lõrincet, az elsõ szava: Tiszta Balázs! Esetleg: Tiszta apja! Már megõrülök tõle. Alig vártam, hogy Balázs hozzátartozói után jöjjenek az én barátaim. Jöttek: Tiszta Balázs!- mondták. Kép Szerintem leginkább a másfél évvel idõsebb unokabátyjára hasonlít. Az is olyan gyerekformájú. Én semmi hasonlóságot nem látok Balázshoz. Õ viszont felfedezte, miben hasonlít hozzám: lefelé görbülõ száj, elálló fülek, hatalmas lábfej. Köszi! Kép (Amúgy tényleg.)
Myssnia, Orsoly! A fiúknak pedig az anyájukra kellene hasonlítani. Ez így törvényszerû, nem?!!!Igazság szerint lényegtelen. Bárkire hasonlít, szerintem gyönyörû! Kép

Heni! Dorina beszorult? De édes lehetett! És nyafizott vagy tûrte a rabságot? Milyen átalakítás folyik nálatok? Ebbõl is kimaradtam. Dorina is nagyon szép!

Urszila! És ki szedte ki Zsuzsit a medencébõl? Elég borzasztó lehetett.

Zsurló! Milyen aranyos Andulka! Kis kerek képû!
Mi voltunk UH-n is meg a Bethesdában is. Más kérdés?

Franyó! Meglestem a profilodat! Szépek apával! Nem buktál le? Lehet én is csatlakozom. A profilba rejtés jó ötlet, mert egyébként én is kapnék a fejemre. (Bár néha beleolvas, biztos pont ezt fogja.)

Kangi! Gombóczokniaknákat rejtegetõ kispapák megfelelõ neveléssel változtathatók. Korbács van otthon? Vagy ételmegvonás? Eltiltás a gyermek dédelgetésétõl? Jujj, ez egyre drasztikusabb! (Mi történt velem?)

Gombóc! Fogorvos Kép Kép Kép Kép Szegény, szegény, szegény, már az olvasástól fáj nekem is! Milyen rucit vettél magadnak?

Timici! Bencus nagyon drága.
Tej: nekem 24 órát mondott a védõnõ.

Myssnia! Jobbulást. Jó érzékeny melled van! Persze adott esetben ez még hasznos is lehet! Kép

Györgyi! Micsoda kis forgolódó lányod van! Az utolsó képen tetszik a legjobban! Kép

Andi! Én nem tudom, mikor éhes, mikor szomjas, de folyton szopik, ha ébren van. Próbáltam adni teát, vizet, hogy útközben vagy nélkülem se haljon éhen-szomjan, de nem kell neki. A cumisüveget egyszerûen nem tudja szívni, üvölt helyette, elég vicces. És most már pohárból sem iszik meg semmit.(Pedig a kórházban még tudott pohárból inni.) A múltkor üvöltés közben begyûjtötte a szájába a teát, majd egyszerre lenyelte, majdnem megfulladt. Inkább szopjon.

Csucsuka! Ezt olvasni is fárasztó! Kép

Momo! Ezt még inkább!!!! Kép

Snoopy! De aranyos!!!! Kép

Muszáj elõkerítenem az eltûnt hozzászólásokat, mert egy csomó érdekes dologról esett szó.

Úristen! Egy regény! (Inkább vasaltam volna? Mindegy, most már megkaptátok. És ha ezt olvassátok, akkor végigrágtátok magatokat rajta! Kép)
beu
 
 


Akkor most képek, hogy le ne maradjak:

A kalapos csajoknak egy sapis fiút Bence mellé:

Kép

A beindított, de nem folytatott "Kapaszkodom" sorozathoz:

Kép

És most egy különös mutatvány: Lõrinc megpróbál szopizni a könyvbõl:
Kép

És most megyek és erre a nagy munkára eszem sütit tejszínhabbal! Kép
Beu+Lõrinc
beu
 
 


ManóKép

Köszi az együttérzéstKép Nem haragszom én a páromra, neki is kiborító volt a meleg meg a két süvöltõ dervis, csak az bosszantott, hogy minden döntést rám hagy, aztán lebarmol, ha véletlenül nem jól választokKép De én most sem bánom, hogy kikértük másik doki véleményét is, így legalább tisztán látokKép
Zsebi betegsége egyelõre külsõ vizsgálat alapján nem tûnik veszélyesnek (értsd: jól gyarapszik, vidám, pisilelete negatív, nyomásra nem érzékeny a veséje), de meg kell várnunk a jövõ heti UH eredményét, és a végleges döntés azután lesz. Ha szükséges, utána még megcsinálják Cegléden a röntgent és most már legalább azt is tudom, hogy nem egy rémisztõ dolodról van szóKép

ZsuzsiKép
én mindíg azzal vígasztalom magam, hogy milyen jó nekem "csak" két gyerekkelKépKépKép

SnoopyKép
olvastam a születéssztoridat és nagyon izgi voltKép Szerintem te is jobban csípted, mint az elõzõ szülésedet (az olvasottak alapján gondolom).
Ha idõd és fiaid engedik, gyere minél gyakrabban!
A kis Levente nagyon helyes ámKép

Jaj, Franyó, elfelejtettelek megdícsérni a táblicsku miattKép NAGGGGYON SZUPERKép

üdv
Momo és nyafka macskái


Momo
momo
 
 


Sziasztok!
Ma megejtettük az ultrahangot. Minden OK. Ded persze ordított, cumi kiköpve, gügyögém, hogy "Semmi baj, kint szopizunk egy kicsit" Erre a doki néni, hogy NEHOGY! Azaz tele van a pocakja tejcivel, látszik az UH-n, és nézzem csak meg, feszül is rendesen! Kisímogatta, és a leányzó nemcsak pukizott, hanem még kakilt is, ordiba befejezve. Több doki ismerõs mondá már, hogy fejezzem be ezt az összevissza evést, a babus csak annyit tud, hogy valami rossz, és persze, hogy cicizik, tej megy is lefele, amitõl még drámaibb lesz odabent a helyzet. No, most légy okos Domokos, akkor igény szerinti szopi, avagy kb. 3 óránként?És sajna még a III-nál sem tudom eldönteni, hogy éhes, vagy szeles. Most is ugyanúgy sírt, mintha éhes lenne, a lábait sem húzkodja, semmi jellegzetes hasfájás tünetet nem produkál.
Doki néni szerint vegyünk szélcsövet, mert valszeg túl zár a gyermek alul-felülKép
Vettünk is, aranyárban van az a kis mûanyag csövecske! (1500 ft!!!)

KÉRDÉSEM: emlékszem, hogy van aki használja, csak már nem tudom, hogy kicsoda. Szóval: patika szerint ki lehet fõzni, tényleg?? és kb. hány centit kell bedugni???

Olvasni titeket még nem volt idõm

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!

Tul vagyunk az oltason(mit oltason, oltasokon). Szegeny eleg keservesen sirt, de par perc utan megnyugodott, majd szopi utan aludt egyet. Most megint alszik, ami felettebb furcsa. Biztos a Germicid C miatt van. Kép Remelem azert ejjel is fog aludni.

Urszila!
Mi az a szelcso? Na jo sejteseim vannak, de hogyan es hanszor? Hal isten ilyen godnunk sincs, de meg elofordulhat, mindig tanul valamit az ember.

Myssnia!
Oneway-es body-val kapcsolatban egyetertek. Ne ijjeszgess szet is fog szakadni. Nem eleg, hogy draga, de nem is tart? Nalunk csak apa tudta kipatentolni, de meg csak egyszer volt Rekan.

Mano!
Hat bizony ez azon ritka alkalmak egyike, amikor orulok anyosnak, ugyanis furdorucit o kuldte. Ausztraliaban, Uj-Zelandon minden gyerek ilyenben(na nem pont ilyenben) van a vizparton es bizony a felnottek kozul is sokan nem tartjak egonek viselni (na persze azok csak felsok, nem kezeslabasok). Szerintem nagyon jo, de Europaban meg nem lattam, pedig nem hulyeseg. Megprobalom Rekat ovni a naptol, hatha mire felno nem lesz divat a napozas.

Beu!
Lorinc tok ari, es meg merjetek azt mondani fius anyukak, hogy a fiukat nem lehet oltoztetni! Olyan vagany abban a sapiban. Kép. Milyen kis mozgo fejecskeket tudsz! En meg csak szomorut es mosolyt tudok. Meg vigyorgot es mergeset sem,nem hogy ilyen eksztrakat. Tessek minket mezei halandokat is beavatni ilyen hajtek dolgokba.

Gomboc!
Gyokerkezeles Kép.

Igenyszerinti szopi/viz temaban. Szerintem par korty viz nem arthat, ha olyan rekkeno hoseg van mint a napokban volt. Ha szomjas megissza, ha nem akkor nem. Reka nem igazan keri. Egyebkent asszem mar szopi temaban is megnyilatkoztam mar mint oriasi egy gyerekes szakerto. Reka sosem ismerte a kicsit szopizunk temat, es ha tul gyakran etettem orditott egesz nap. Utana betartottam a legalabb ket ora szunet ket szopi kozott dolgot, azon felul meg ahogy o kivanja es nem volt problemank.

Na megyek megnezem mit csinal gyanusan sokat alvo Rekababa.

Gyorgyi

Momo!
villam Kép. Remelem kovetkezo UH jo eredmenyeket hoz Kép.

Egyebkent Pesten is villamlott es dorgott? En csak az eros szelre emlekszem, este be is csuktam az ablakokat. Aztan az egesz csalad bedobta a szunyat es senki nem hallott semmit. Reka is csak szokasos fel hatos szopiert jelentekezett, majd aludt fel nyolcig. (el sem hiszem, hogy mar husvet ota alszik ejjel. Minden este attol rettegek, hogy nem lehet ilyen mazlink, ma biztos veget er a sikerszeria).

Ma "hal isten" apanak vacsizni kell az ugyfellel. Remelem nem lazasodik be nagyon az aprotalpu es furdetest, altatast is szerencsesen megusszuk apa nelkul.
rekababa
 
 


Sziasztok!

Köszi az itatós infókat. Én is maradok a "csak a cici,semmi más" elvnél. Anyám viszont jön holnap "segíteni", remélem nem fogja agyba-fõbe forralni a vizet itatás céljából. Kép
EGyébként én is úgy tudom, hogy a tejcit a hûtõben csak 24 óráig lehet. De már több véleményt hallottam, így semmiben sem vagyok biztos.

Nekem is van kakitakarítós sztorim. KépKépKépKépKépKép Képzeljétek, ma, amikor pelenkáztam a Danit, láttam hogy áll a fütykös, na - mondom - most nem fogsz lepisilni, gyorsan visszanyomtam a pelust, és nagyon büszke voltam magamra, hogy sikerült a pisifürdõt megúsznom. Ekkor pelus le, popsi kitisztít, új pelus elõ, s jön a kaki ezerrel, sugárban. Természetesen több turnusban. HÁt az hogy én olyan lettem, az egy dolog. De a kiságy, a pelenkázó, a parketta, a ruhája... . Kép Apuka meg csak nevetett, de majd egyszer õ is megkapja (kis kárörvendõ)

Manó, nem tudom, milyen típusú a légzésfigyelõ, mi ezt a barátnõméktõl kaptuk kölcsön. Az van ráírva: Csecsemõ légzés-figyelõ Apnoe alarm. Más nevet nem látok a dobozon.
Dani ráadásul hason szeret aludni, így folyton frászban vagyok (bár a dokinéni szerint semmivel nem nagyobb az esélye a bölcsõhalálnak hason, mint háton), és egy csomószor felriadok éjjel és megnézem lélegzik-e. Kép

Na megyek, etetés van Kép

Andi
psandi
 
 


Hali!Kép

Myssnia,
MellgyulaKép. Ez a babakocsikérdés engem is izgat. Most úgy használom, hogy felraktam a sportrészt is, de nem cseréltem le azokat a karokat, amik a mózest tartják, így ha nézelõdni van kedve a kiscsajnak, lekapom a mózit, és berakom a sportrészbe egy kicsit. De ez séta közben nehezen kivitelezhetõKép. Viszont még nem szívesen tenném csak az ülõsbe, mert ha elalszik, nem lehet túl kényelmes. A használatiban az van, hogy akkor használd a sportrészt, ha már ül a kicsi. De egy hosszabb baba simán kinövi a mózest 4-5 hónapos korára. Azt hiszem, ennek a kocsinak ez a gyenge pontja. De gondolkozom rajta, hogy meghosszabbítom azt a szíjat, ami a támlát tartja, és akkor jobban ledönthetõ lenne.

Gömb,
már rég voltam a Millenárison, a halastó túl nagy csábítás Malackának, és ott nagyon tûz a nap. De azért megbeszélhetünk egy randitKép.

Csucsuka,
ezen én is jót vigyorogtamKép. Mert nem velem történtKépKépKép.
De néha én is úgy érzem, hogy az egész életem egy végtelen pelenkázás.
Vígasztalásképp: Malacka legújabb mániája, hogy kilógatja a kukiját a pelusból. Ma nagy nehezen elindultam velük reggel, 3 pelenkázótáska, plusssz az én táskám, plussz Maca hordozóstul. Mire leértünk a fszt.-re. és kiriasztottam, beriasztottam, Malacka kipisilt a pelusból. Azt hittem, agyvérzést kapok. Visszacipekedtünk, lementem felmosni, gyereket átöltöztettem, stb. Ilyenkor sírni tudnékKép.

Urszila,
ez az igény szerinti szopi tényleg nehéz kérdésKép. Annával mázlim van, mert nem volt sose hasfájós, és 3 óránként igényel enniKép. Tehát vele nincs nehéz dolgom. De Malacka hasfájós volt, 6 hétig szinte szünet nélkül ordított. Akkor én sem tudtam dönteni, hogy ez most éhség, vagy hasfájás. Aztán a doktornõt megkérdeztemn, és Õ azt a ma már kõkorszakinak titulált véleményt mondta, hogy NE etessem meg a kölköt minden nyikkra, 2 óra teljen el két evés között. Tudom, hogy ez ellenkezik az LLL ajánlásával, de nálunk bevált.

Gombóc,
gyökérkezelésKépKépKép. De látom megvígasztalódtál utánaKépKépKép.

Momó,
örülök, hogy nincs komoly baj Zsebikével, remélem az UH is jó eredményt mutat majd!Kép
Na nem akarok regényt írni, de még muszáj eldicsekednem Maca legújabb tudományával. Négykézlábra áll, és úgy hintáztatja magát, közben pedig vigyorog ezerrelKép. Annyira édes!KépKépKép

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Andi!

KépKépKép Az az egy légzésfigyelõ van ami tényleg tutira rossz. Rózsaszín a doboza, nem? Ez a híres medicoros MB 01-es készülék. Mindenki csak panaszkodik rá. Sajnos.Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!


Megjöttünk Veszprémbõl!

BeuKép

A fürdõt verjük szét, és kicserélünk mindent, ugyanis 30 éve nem volt benne semmi változtatásKép Csak egy mosógép lett berakva. Valamint a lépcsõt csempézzük.
És ez egy 2 és fél éves gyereknek nem egy idilli állapot.
A picivel egy ismerõshöz megyünk, ahol a fiam kapásból szétpakolna, vagy összetörne mindentKép
Itthon meg nem tudnék takarítani, mivel naõpi fél órát alszik.
Dodót könnyû volt kiszedni, de szegény megilyedt, hogy mit is tett.

Mindenkinek köszi a légzésfigyelõs hozzászólást.
Visszavinni nem tudom, mivel kb egy éve vettem Ausztriában més az adó miatt nincs meg a számlájaKép
Ja meg elmondani sem tudnám, hogy mi a bajaKép
A dolog érdekessége, hogy csak éjjel csinálja, nappal nem.
Majd még megpróbálom keresztbe tenni az érzékelõt, háthaKép

Nem tudom ki kérdzte a zuhanyzókabinos fürdetést, de állítólag lehet valami beleillõ mûanyagot venni.
Ezt onnan tudom, hogy megkérdeztem a szomszédomtól, ha baba lesz, akkor hol fürdetik, és õk mondták.
De sajnos még nem leszKép Kép


ZuluKép

Gratula Anna ügyességéhez!!
Dodó is már csinálja, csak begurul, ha fáradt, és nem sikerül neki.

SnoopyKép

Én valami hasonló szüléstõl féltem, mint a Tied volt.
De bátor és ügyes voltál!!!!!


Most a "hogyan ugráltassuk anyut " címû játék van soronKép

MyssinaKép

Ha lesz idõm, akkor megpróbálok valami honlapot kreálni.
Köszi a segítségedet.
Részvétem a mellgyuszi miatt!!!

Most megyek etetni, majd még benézekKép

Heni
heni1979
 


Sziasztok!

Többen panaszkodtatok a sírós, hasfájós babótok miatt. Nekem a barátnõm Tummy Tub nevezetü spéci fürdõkádat vett a bébijének és a pocifájások megszüntek. Babóci azóta imád fürdeni nyakig a finom meleg vizben és mindenféle beszorult böfikék könnyedén tudnak így eltávozni. Tõle tudom, hogy ezt a kiskádat külföldön a TB is támogatja. Ezek szerint tényleg jó. Gondoltam ezt veletek is megosztom, hátha a sírós órák számát le tudjátok jelentõsen csökkenteni.

Verci
Névtelen
 


Sziasztok lanyok!

Most nincs idom visszaolvasni, talan majd egy kicsit kesobb. Le vagyok torve.Kép Volt itt ma a dokineni. Az elejen megvizsgalta Petrat, es igy "legyintgetett" a szeme elott. Kerdeztem mit csinal, azt mondta, hogy most pislognia kene (tudjatok, igy hirtelen kozelitette a kezet Petra szemehez), de nem pislog, majd ezt meg legkozelebb ujra megnezi. Es mondta, hogy nagyon sotet a gyerkoc szeme, nem latja, hogy hogy reagal a pupillaja a fenyre. Es elkezdett kerdezoskodni, hogy koveti-e a targyakat vagy minket a szemevel. Mondom persze. Szoval ugy tunt, mintha nem lenne biztos abban, hogy Petra lat.Kép Ebben persze en biztos vagyok, a szemunkbe nez, nevetgel a macijaira, stb., ma meg kulon probalgattam is, hogy akkor is kovet-e a szemevel, ha csondben vagyok. Kovet. Aztan kerdeztem a kancsalsagrol, eloszor elkezdte mondogatni, hogy ez meg normalis lehet, de aztan azt mondta, hogy majd a jovo heti UH-os szurovizsgalat utan tobbet tudunk, es hogy azert elkuld majd szakorvoshoz, ha nem valtozik ez a ket "problema". Erre persze kisse beparaztam, erre azt mondta, hogy ne aggodjak azert, o inkabb ekuld foloslegesen, es kapjunk par negativ leletet, mint hogy egy pozitiv leletet tul keson szerezzunk be. Ez igaz, na de akkor is, a fraszt hozta ram!
Aztan megkerdeztem, hogy az normalis-e, hogy Petra neha szo szerint sugarban lelo minket a kakival pelenkazas kozben. Erre is azt mondta, hogy rendben, DE az UH utan stb... En megertem, hogy vedenie kell magat, es ezert kivizsgalas nelkul nem mondhatja azt, hogy minden rendben, de akkor is, egyaltalan nem nyugtatott meg...Kép
Ezen kivul a ma reggeli szopi kozben Petra elkezdett szipogni, valszeg van egy kis trutyi az orraban. Szerencsere a torka, tudeje rendben, csak Sterimarral kell kezelni, de ez meg ratett egy lapattal, csak hogy jo kedvem legyen...Kép Raadasul nekem mindig melegem van, es nyitva tartottuk a kanikulas napok alatt az ablakokat, en azt hittem, hogy neki is jot teszek ezzel, mert kipettyesedik, ha melege van. Egyebkent csak szopi kozben es siraskor lehetett hallani, hogy ott van az a valadek. A kovetkezo szopinal meg mindig szipakolt szegeny, a Sterimart viszont meg nem valtottuk ki, igy cseppentettem az orraba anyatejet, es a kovetkezo szopinal nem szipogott. Remelem, hamar meggyogyul, bar nem tudom, hogy igy Kaskaekhoz tudunk-e menni, foleg, ha nem lesz annyira jo ido... Na majd meglatjuk.
Bocsi, hogy igy ratok zuditom a bajomat, csak olyan jo lenne egy kis biztatas... Nagyon remelem, hogy nincs gond, olyan kis tokeletes baba Petra... Lanyok, akiknek hasonlo koru babajuk van, esetleg megneznetek, hogy a Ti babatok pislog-e?

Puszi:

Leszter es Petra
leszter
 
 


Urszila!

Téged átvágtak, mi ezerért vettük a szélcsövet, tök olcsón! Kép
Kifõztük, baja nem lett.
A miénken van valami jelféle, addig kell bedugni a vékonyabbik felét (kb. másfél cm.) és finoman hóúzogtani. Mi csak akkor használjuk, ha nagyon muszáj.

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Beu
Tetszett az iromanyod! Mar kezdtem volna valaszolgatni a kerdesekre, mire rajottem,hogy megy ez Neked egyedul is! Kép
Anyos - fantasztikus! Neha egyebkent nekem olyan erzesem van,mintha anyosom mas bolygon nevelte volna fel a 2 gyereket. Szerintetek letezik,hogy akkoriban nem remegett meg a babak szaja??? :0////
A kendot meg mindig imadjuk, igy kenytelen vagyok ujabb kotesi formakat kieszelni, mert uncsi a kiscsajnak a fekves. Kép
Gratula az ejszakahoz es a "nyulkalashoz" Kép Ugye milyen hihetetlen gyorsan fejlodnek?

Momo
Timi jobban van?
Nem irigyellet a turaert. Na meg a villamcsapta cuccokert sem! Kép De talan ha biztositva van a lakas?

Urszila
Mostanaban en is ugy erzem neha, hogy "feleslegesen" etettem meg, csak szopizni akart. De szerencsere arra egyre gyakrabban hasznalja az ujjat. Hasfajassal eddig nem kevertem ossze- vagy csak nem tudtam rola???
A szelcsovet (dokineni szerint) eleg csak szappanos vizzel lemosni hasznalat utan (ha mindig csak u.az a gyerek haszn. )es fertotleniteni lehet. Fozesrol nem esett szo

Gyorgyo
Kép Oltas
Remelem kiscsaj hamar kiheveri. Olyan rossz,mikor ilyen bagyadtak!

Andi
Kaki sztori tetszett! Kép

Csucsuka
Legalabb nem hizol el! Kép

Zulu
Hat Ti sem unatkoztok! Kép

Heni
Koszi a zuhanyzotalcas infot! Van esetleg 5leted,hogy hol alljunk neki keresgelni? Inkabb baba bolt v. inkabb muanyag cuccoknal?

Leszter
NYUGI! Biztosan nem lesz semmi baj!Ahogy itt a tobbi babacskara is igaz: tobb szem tobbet lat! Es tenyleg az csak jo,ha megnezik Petracskat. Tudom, konnyu mondani, de ha valami nagy baj lett volna, surgossegivel beutal meg ma! Szoval tenyleg fel a fejjel!!!

Lanyok
Nalunk mostanaban az a divat,hogy 1 nap van kaki (akkor is 1x/nap) 1 nap nincs. Ma akkorakat durrogott Jazi,pedig tenyleg semmi extrat nem ettem.Viszont mar ott tartunk,hogy szinte barmikor meg tudom nevettetni. Olyan edes!! Kép Reggel ha meglat fulig er a szaja. Olyan jo erzes!

Na lepek!
Norka es Jazmin
norkini
 
 


Leszter dragam,
Mar megint kezded?! Emlekszel hogyan indult a terhesseged? Mennyit paraztal? Aztan tessek, ott az egeszseges babucit, es megint jossz itt az aggodalmaiddal! Egy anya persze allandoan aggodik, de nehogy mar az is baj legyen, hogy sotet a gyerek szeme es a dokineni nem latja a pupillajat!? Sugarban kaki teljesen normalis, biztos jok Petra hasizmai...Danikam is el tudott loni a szoba kozepeig! A szeme is tuti normalis, ha nezegetsz babafotokat, meglathatod, hogy legalabb minden masodik gyerek kancsal a kepeken. Aztan tuti normalis egyenesszemu felnott lesz beloluk! Nem azt mondom, hogy ne vidd el szemorvoshoz (bar most meg korainak tartom), de ha neked nem tunik fel semmi rendkivuli, akkor valoszinuleg nincs semmi gond vele!
A gyerek meg akkor pislog, ha o megijed, nem amikor a doktorno ugy gondolja, hogy meg kene ijednie. Azert foloslegesen most ne kezdd el ijesztgetni szegeny PEtrat! Kép Es fel a fejjel Kép Kép!!! Az orrba-anyatejet jol csinaltad! Ha szaraz a levego, akkor a kisagy fole is nyomhatsz egy szusszanasnyi Sterimart!
Nagyon szep babakepeket tettetek fel ismet!

Norka, ez a kendo meg szep nyari viseletnek is jo, olyan csini!
Lorinc meg gyonyoru kiffiu, es milyen nyugodtan alszik! A fulecskeje is nagyon tetszik!

Verci,
Koszi a tippet, bar mar nagyjabol kinottuk a hasfajast, azert lehet, hogy kiprobalok egy vodrot holnap!

Momo,
Nem lehetett konnyu napotok! Remelem feleslegesen futkostok dokikhoz, es nincs semmi baj a picivel, es hogy most mar Timibol is kiallt a szuras!

Urszila,
Daninal hasznaltuk a szelcsovet, mar akkor is profin fujta. Igaz azota hangszert valtott, es mar nem alul-trombital, hanem felul klarinetozik. Mikinel kb. ketszer vetettem be a szelcsovet, de nem szolt olyan szepen. Kb. 1- 1,5 centire megy be, de nagyon ovatos legyel, en picit be is olajoztam a veget. Van rajta egy CE felirat, az volt a hatar, max. addig ment be (a CE es elotte egy par millimeter mar nem) Kép. Altalaban kaki is jon vele, ugyhogy vigyazz a polodra! Kép Es ki lehet fozni, nem lesz baja, csak a vizkotol kifeheredik. Jo trombitalast!

En 6 naprol tudok, ami az anyatej hutoben elallasat illeti. Mondjuk en max. 2-3 napig tarolnam, annal tovabb nem. Sajat eszrevetelem, hogy uveg-uvegben jobban elall, es kisebb valoszinuseggel budosodik meg, mint muanyag-uvegben.

Beu,
En sem ertem hogy birom (ill. nem birom) harom gyerekkel. Es ugy veszem eszre, hogy egyre nehezebb lesz, mert Miki mar alig alszik napkozben! A fozes mar kesz mutatvany, kozben 10* mosok kezet, mert hol hust vagtam, es azert, hogy Gyuri kakilt es mostam a sejhajat, azert. Szoval tenyleg futkosok, mint pok a falon.

Psandi,
Ezek a Danik jol ki tudnak babralni az anyjukkal! Kép

Na jo, Zsuzsi mara kipurcant, mert megint nem tudott napkozben egy percet se pihenni! Es Danival meg nem is foglalkoztam, csak elvittem egy jo kis konyvesboltba, es otthagytam egy orara, hogy valasszon konyvet maganak, addig meg en nezelodtem.
Mikor hazaertunk Miki panaszkodva sirt apja vallan. Es amint a hangomat meghallotta abbahagyta, amikor meg kezbevettem, mar szinte nevetett. Meg uszott a konnyben a szeme, amikor oromeben heves rugkapalasba es csapolasba kezdett! Olyan meghato volt, hogy igy orul nekem, hogy en is elsirtam magam. Szegeny babam masfel oran keresztul azt hitte, hogy otthagytam?!

Jo ejt,
Zsuzsi- aki faradt, mint mindig
zsuzsi74
 
 


Norka,
En sem emlekszem, hogy remegett volna a masik ket gyerekem szaja. Vagy nem is remegett, vagy elfelejtettem, nem tudom.
Mikie viszont remeg.

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Beu
Lörinc édes! Hogy áll most súly és magasság terén? Õ volt a rekordbaba a frissmamákban. Kép

GyörgyiKép
Szét nem szakad, csak egyszer azt veszi észre az ember, hogy a patent mind két oldala egy oldalon lesz. Kép

Andi
Kép Kakisztori

Zulu
Egyetértek. Nekem is az jutott eszembe, hogy az autósülést csapom rá, ha bámészkodni akar. Ebben kicsit idétlenül ül, nem látszik kényelmesnek. Kipróbáltam a sport részt is, és elég jó megdönthetõ. Nem tudom hogy a Tiéd mennyire dönthetõ hátra, mert az a része már nem egyforma. A mózesünk tuti egysémára készült, és Szilárd már végig ér benne. Kép Pedig lesz még pár hónap mire ülni tud.

Verci
A Tummy Tub vödör nekem is nagyon tetszik, de akkor hogy rugkapál a gyerkõc? És hány hónapos korig jó?

Leszter
Ne aggódj! könnyû ezt mondani. Perta biztos egészséges. Az anyatej csöppentése orrba csak jót tehet, még akár szembe is ha gyulladás lenne. De itt nem errõl van szó, tudom. Szilárd is az elsõ hetekben sokat bandzsított (ezt így kell írni?), most pedig úgy bámul, hogy néha elfelejt pislantani is. Kép Szóval remélem nálatok minden ok lesz!!!Drukkolok!
egy kis energia++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Norka
Nálunk is ritkábban van kaki. Max 2 szer, kivéve ha megiszom egy csomo narancslevet. Kép Korábban napi 4szer 5ször is volt.

ZsuzsiKép
Aranyos lehetett Miki, ahogy megnyugodott nálad.
Nálunk is megremeg Szilárd szája, de csak egy fél pillanatig, és általában mikor pisil. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok

Gomboc
Jonnek en csak ido az mar keves,Alex nagyon ugyesen mozgolodik mar + igenyeli a tarsasagom.
Remelem jol vagytok es talalkozni is sikerul majd.
Igen a noveremeknek amilyen nehezen jottek a fiuk most pikk-pakk jott ez a kis mano aki mar tuti hogyegyedul van : )))
Jovo hetvegen jonnek masfel honapra ,mar alig varom.
Kozben kiderult hogy nem kellenek a rucik mert teli neki is van most meg nyaron lesz a nagy hasa : )))
UGyhogy ne aggodj nekem meg nem surgos ; )))
Nagyon szepen novoget Zsombi,olyan jo lenne mar eloben is latni.Vezetsz mar vele???
Van uj kep a rolunk is a profilomban.Majd a jovo heten felhivlak mert irni azt mindig nehezebb.

Miszike
Ne haragudj,tudom hogy logok neked,de a hetvegen ha itthon lesztek atugrunk vele,ok???

Mindenkinek minden jot,
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Gomboc, es osszes tovabbi kedves erdeklodo:

Hetvegi kertipartis talirol most irtam a frisskismamikhoz infokat! :-)))

Leszter, Beu, Toffifee,
mail ment!

Minden szepet s jot! :-)))

Kaska
kaska
 
 


Zsuzsi, Norka, BeuKép
Kösz a szélcsöves infókat! Tényleg van rajta egy CE felírat. Addig Eu-kompatibilis a benyomása?Kép
Holnap kipróbálom! Remélem használ, mert sokszor igencsak feszes a pocak, amikor durrog, akkor viszont óriásiakat, lehet, hogy csak akkor tud, amikor már nagyon összegyûlik a levegõ?

RekababaKép
A szélcsõ, amint ma megláttam, egy kb. 10 cm hosszú mûanyag, mindkét végén nyitott csõ. Beolajozás után be kell dugni baba popsijába, imígyen kinyílik a szoros záróizom és a pukik eltávoznak.
Rékababa édes!!!

BeuKép
Lõrinc igazi karakteres, jóképû ífjú! Zsuzsi után én ugrottam be a vízbe+szembõl egy pasi, míg az úszómester vidáman dumált valakivel, az egész jelenetbõl nem vett észre semmitKép Zsuzsi ügyes volt, szépen feljött a felszínre, onnan halásztam ki, még meg sem ijedtKép

MomoKép
Jó, hogy megnyugodtál! Nekem nagyon + a Bethesda, Zsuzsival voltunk bent egyszer 3 napig agyrázkódás miatt (mindig Zsuzsival történik mindenKép), nagyon kedvesek voltak.

LeszterKép
Holnap kipróbálom a pislogósdit. Különben nekem is ilyen doki nénim van, inkább feleslegesen küldözget, mint hogy valami baj legyen. Biztos nincs semmi probléma! És komolyan mondom, Julka is sokszor kancsalít, most direkt figyelem! De mindig visszatér a normál állás, ha másfele néz!
Kaki ügyben olvasd el Andit! Pont ma írt le egy kakisztoritKép És mi is jártunk már így minden gyerekünkkel!

FranyóKép
Papa+babaKép

GombócKép
Kép fog. Tavaly én is ugyanígy jártam, átérzõ együttérzésem.

Holnap kipróbálom a min. 2 óránkénti evést! Eddig azt hittem, hogy kevés a tejci, azért kéri gyakran Julka a cicit, de ma úgy megnyugodtam, amikor 2 órával a szopi után UH-n ott lötyögött még a tej a hasában!Kép Különben mostanában Julka hiába vágyna csak kis, nyugtató szopira, a sok szopitól a tejbelövelõ reflex csúcsra van járatva, egy szívás, és más dÕl is a tej, szegény issza kénytelen-kelletlen. Kánikulában én is adtam és adok egy kis Hipp édeskömény teát. Ha nem kell, kitolja a szájából, de néha szívesen issza. A nagyokkal felesben volt csak tejem, cumisüvegbõl kapták a tápit, mégis sokáig szoptak, így nem félek attól, hogy nem kell majd a cici az üveg után.

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!

Koszi mindenkinek a biztatast.Kép Hat remelem, hogy tenyleg nem lesz semmi gond, hetfon megyunk UH-ra, akkor mar tobbet tudunk majd. De szerintem jol lat a lanyka, es ha mar 5 hetesen ilyen jol lehet vele kommunikalni, akkor csak nem lesz semmi baj?!

Mindjart teszek fel egy ma delutani kepet rola.
Puszi:

Leszter es ordiba utan nagy nehezen megyugodott Petra
leszter
 
 


Sziasztok, ime a kep:

Szerintetek jollakott?Kép

Kép
leszter
 
 


Na majd legkozelebb talan sikerul a kep is...
Jo ejt:

Leszter
leszter
 
 


Jó éjszakát mindenkinek!

Kiment az álom a szemembõl. Kép A lázam eltünt a fájdalom is elillant, alig érezhetõ, de a mellem 1/3-ában kemény az élet. Bár panaszra nincs okom, mert már most is kisebb, és lazább az óriáscsomó, de parázom, hogy mikor múlik már el. Az elõzõ gyuszinál sem a fejés segített, inkább a szopi, de ott kisebb volt a csomó, és hamarabb eltünt, szinte magától. Most próbáltam egy kicsit rámasszirozni, melegvizes pakolással felváltva, utána fejni, de nem sok tej jött, csak pár csepp. A tegnapi szopinál is 30 grammot sikerült Szilárdnak kivennie. Szép adag, ugye?
Már hajnal 2-kor tülkön ültem, hogy meddig akar még aludni a gyerkõc (máskor hogy örülnék...), aztán fél 3-kor enyhe mozgásokat észleletem, amit magamban "végre felébredt" jelzésnek konsatáltam. (persze, csak mocorgott) Azért én óvatosan kivettem az ágyból, hogy "ugyan gyere már szopizni, hogy minél elõbb gyógyuljak"! Szopizott, és oldalrafeketés után alszik tovább.
Ez a gyerek mindenhogy szeret aludni, csak háton nem.Kép Ez rám is igaz.

KAtaa
Alex nagyon édes!

URszula
Eleinte mi is össze vissza szopiztunk, mert imádott rajtam lógni. Nem zavarta, hogy jön-e tej, vagy csak alig. Késõbb, azaz mostanában nagyjából ki tudom számítani, hogy mikor éhes, de még most sem mindig jön be. Van, hogy nyöszörög, és láthatóan éhes, és alig eszik valamit. MAjd egy óra múlva megint, de akkor már sokat. Én is Hipp teát adtam neki, és most már nem bánom, mert a nagy melegben nem akarta tejet, viszont 1 deci tea lecsúszott. Majd egy szûk óra múlva farkaséhes lett. LEhet, hogy a tea is jó étvágyat csinál?

myssnia, egy kiló Burrow kenõccsel
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Snoopy
Most ovastam el a szülésstorid! Óriási gratula nektek! Nagyon élveztem az olvasást! És külön jó, hogy megúsztad a sérüléseket! Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Jo reggelt!
Kiprobaltuk a Tummy Tub-ot (alias vodrot!)! Miki tok jol erezte magat benne, tenyleg hatalmasakat bofogott kozben, es egyaltalan nem sirt, sot, vigyorgott, mint a tejbetok!
Sajna belepislogott a kepekbe, ami meg vaku nelkul keszult az tok eletlen lett, de muszaj megmutatnom!
Verci koszi az otletet! Lanyok, viszont nem hinnem, hogy megerne a tobbezer forintos Tummy Tub, ha egy par szaz forintos muanyag vodorrel lehet potolni...igaz, nem atlatszo...
Archimedeszileg viszont kicsit elszamoltam magam, igy uszoda lett az egesz furdoszobabol, pedig csak kb. 2/3-ig toltottem a vodrot...Miki meg mintha rajott volna, hogy jo dolog pancsolni, ugyhogy tenyleg minden (beleertve anyjat es kisebbik batyjat) csurom viz lett!

Kép
Kép
Kép

Myssnia,
Gondolom ma faradt leszel az ejszakazas miatt! Mult ejjel kivetelesen nemcsak Miki, de Gyuri is sirva ebredt, rosszat almodhatott (elvittek ot a madarak)!


Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Ujra itt!
Majdnem 5-ig szambáztam, mert nem voltam álmos. Közben Szilárd 4:15-kor éhes lett és megszoptattam. Ezzel a mennyiséggel kb 3/4 órát bírta utána hiába próbálkoztam, alig jött valami. Kép Gyorsan elõvettem a fagyaszóból kb 125 grammot, és békésen lecsusszant neki, és aludt tovább. Remélem ez még nem a vég. Mert nem akarom, hogy elapadjon a tejem. Eddig soha nem kellet éjszaka más, elég volt a szopi is. Hogy még jobban örüljek, találkoztam egy pici véres foltal is. Ugye nem akar még megjönni? Ha nem, akkor mi a franc lehetett? Volt már valakinek hasonló?

myssnia, aki kezd kikészülni
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Zsuzsi
Reggel nyolcig aludtunk, és most nem érzem magam álmosnak. Elõtte nagyon nyugisan simultam az ágyhoz 2-ig. LEhet, hogy ezért. És talán, mert az elmúlt éjszakák sokkal rosszabbak voltak a láz miatt...
Miki nagyon ennivaló a vödörbe, most már tuti én is kipróbálom. Õ hogy viselete?
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Ja bocs, már olvasom is.
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia,
Nagyon tetszett neki, a kezevel csapkodott...a labaval is probalt, de az nem nagyon ment neki! De lathatoan elvezte! Csak sajna az osszes vakus kepen becsukta a szemet, igy az osszes jo kepen "alszik"! Ezt muszaj volt kiprobalni!
Viszont vigyazz, csak felig toltsd a vodrot, mert ha jol sejtem alt. 12 literesek, + a 6 kilo gyerek...szoval Archimedesz bacsinak valszleg igaza volt...(jut eszembe, fel kene mosni...)
Ne add fel, van ott tejci! De tudod mar a receptet, szoptass gyakran, es sokaig. Ha meg megjon, hat tuleled...ugy tudom amiatt is lehet mas izu, talan meg mennyisegileg is kevesebb a tej?! Drukkolok...es tuti nem a veg, jon meg majd Szilard a kissamlival utanad, hogy cicit ker!

Tegnap elovettuk ismet a kabatot...hogy nekunk miert nem jutott csak egy par fok abbol a pesti kanikulabol?!
Nincs itthon tej, pedig grizsmarnit (magyarul csaszarmorzsat) akartam csinalni a kolykoknek ebedre. Hogy fordulhat ez elo? (Megmondom, volt itthon egy liter, amit a dragaim kint felejtettek ejszakara az asztalon, es kefir lett belole reggelre). Szoval el kene menni vasarolni...
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi!
Kepek nagyon jok! Kép Rekaval probaljak nagyobb vodrot. Ujabban mar nem furdetem a nagykadban, mert sokszor par perc utan megunja, a kiskadban viszont olyan pacsat csap (foleg a labaival), hogy uszik az egesz szoba. Parkettanak gondolom nem tesz jot. Kiskad nem fer be a furdobe, mert kicsi a hely. Van valami otletetek? En arra gondoltam, hogy hatha az egyutt furdes erdekesse tenne megint a nagy kadat es nem unna meg par perc utan. Valaki probalta mar?

Myssnia!
Ilyen foltok nekem is voltak par hete, teljesen magam alatt voltam, mar "ereztem" is a csokkeno tejmennyiseget. Egybol hivtam baratnot, o azt mondta nyugi, ilyen neki is volt, viszont csak a 10 honapban jott meg. Hal isten nekem sem jott meg meg, de biztos nem lesz ilyen mazlim, hogy 10 honapig kihuzzam. Tobbgyerekes anyukak mire szamithatunk kb?

Gyorgyi + ma reggel nem lazas es vidam Rekababa
rekababa
 
 


Gyorgyi,
Ez mindenkinel tok mas! Van, akinek hat het utan megjon, nekem ameddig egy csepp tejet is lefejtem nem volt peteeresem, de amint total abbahagytam, 28 napra ra megjott (kopp-kopp-kopp) Remelem most sem lesz maskepp, es hogy Miki ugy 2 eves koraig szopizni fog!
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi,
Koszi a biztatást! Szilárdal csak az a baj, hogy ha éhes, akkor morogva-kinylódva szopizik, és mindig kikõpi, közben segítségkérõen néz rám, ha nem jön elég tej. Ha meg jólakott, akkor akkor nem szív intenzíven, csak cumizgat, és elalszik. Semmiképp nem adom fel, mert mindenkinek a szopi a legjobb. Csak ennyire válságos még nem volt. Kiváncsi leszek mennyit sikerül kiszívnia a köv szopinál.

OFF:Faterom imád Szilárdhoz beszélni, de miért mindig akkor, mikor megiszza a reggeli jó erõ kávéját? A gyerek koffeinmérgezést kap, ahogy beszél hozzá. ESte meg zöldhagymás vacsora van, mert ugye ez a sláger, az után is jó az arcába beszél, na és amikor egy kis víditót iszik, akkor meg hagy rugjon be a szegény gyerek... Nekem már mindennel bajom van?

Györgyi
Akkor van még esély, hogy ez nem az. Hát drukk neked, és nekem is!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia Kép
ne aggódj a hagymás lehelet miatt, legalább a hozzátáplálásnál nem lesz gond, egy csomó szag ismerös lesz neki Kép Mondjuk a viditót még úgy 18 évig nem javaslom Kép
Örvendek, hogy mellgyulád múlóban, gyakori szopi a megoldás a maszatoláskor csökkenö tejre, nekem is volt, pedig szedem a Cerazette-et.

Zsuzsi Kép
Miki a vederben KépKépKép
Én is veszek vödröt! Énisénisénis!!!

Beu Kép
MÉG, hansúlyozom, MÉG nem aknásitja a terepet zokniaknákkal, de ö igen jól drillezett, mivel élt egyedül is meg haverral is, és csak aztán cserkelt be engem (illetve izé, ez most mindegy Kép)

Leszter Kép
biztosan nem lesz semmi baj!

Momo Kép
villámsújtás KépKépKép De örvendek, hogy Zsebi javulni látszik, az a legfontosabb, ne meg, hogy Apával jól legyetek.
De mint tudjuk, nincsen ebéd kanálcsörgés nélkül KépKépKép

Urszila Kép
drukk a szélcsö sikeres használatához!!

Csucsuka Kép
jó kis sztori ... de jó, hogy még csak egy gyerekem van, az is kicsi Kép

Viszont most nyávog, úgyhogy megyek!

Ja! Tegnap este nem örjöngött!!! Tök meglepödtem! Lehet, hogy a kikészitett hajszáritót látva emberelte meg magát?! Örvendtem, mert több, mint 2 hete müvelte ezt az óbégatást, és már kissé untam.

Pussz
Kangi és estecsendes Julcsi
kangi
 
 


Lanyok!

Ti kiviszitek ilyen szelben a manokat? Tegnap nem voltunk kint, mert oltas is volt. Ma meg bizonytalan vagyok.

Gy
rekababa
 
 


Leszter: Lacko is szipog neha, ugyanigy siraskor es szopinal. Szerintem ez nem gond! Vegulis sirasnal neked is taknyos az orrod (bocsiKép), szopinal meg szerintem a tejci keveredik valahogy oda.Kép

Momo: villamKép, turaKép

Zsuzsi tuti jo ez a vodor! Szerinted Lacko 7 kilosan meg elferne benne? Egyebkent erdekes, hogy mindenki babaja pancsol, Lacko halal nyugis a vizben, neha beszelget es vigyorog rank, de pancsi, az nincs.Kép

orsoly
orsoly
 
 


szopi: 20 gramm, megyek egy kis fejéssel kifacsarni valamit.
úgy látszik, elsiklott mellettem a téma, mert én nem ismerem a Cerazette-t, és azt sem tudom mire jó...
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Leszter!

Biztos nem lesz semmi baj! Az Uh-ra ilyen--olyan indokkal általábanmindenki elkerül. Mi is voltunk Emma 6 hetes korában, mi a hasfájás miatt. persze énsem tudtam hogy ez olyan szûrés jellegû, és mikor a orvos hasa után gondterhelten közölet hogy a fejét is megnézné, hát én biztos voltambenne hogy talált avalamit,mivel mi csak hasi Uh-ra voltunk hívva. erre kiderült hogy ez is a szûrés része, hasi, kopony aUh egybenvan. Hát énmajd elájultam az idegességtõl.
Ja, amúgy a kísérleteet végrehajtottam, bár nagyon nem egyidõsek a babáink, d ekiváncsi voltam. emma röhög ahogy legyintgetek a szeme felett, de nem pislog.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Leszter!

Reka is ugyanazt csinalja mint Emma, rohog, pislogni eszebe sem jut. Azonban, ha apat meglatja a lakas masik feleben grimaszolni, vagy rohogni, o is rohog. Szerintem ne aggodj, ha koranak megfeleloen lat, kovet szemevel dolgokat, semmi gond.

Gy
rekababa
 
 


Sziasztok!
Zsuzsi
tuti 5let! Es meg a zuhanyzos lakasban is bevalhat par hetig!Bar Jazi imad pancsolni kezzell-labbal. Majd meglatjuk mit szol hozza?

Myssnia
Tenyleg ki legetsz borulva.Nem irigyellek! Kép A babacskanak szerintem sem artanak a szagok. Sot, olvastam a neten, hogy 3ik honaptol szagoltassunk vele mindenfelet! Kép
Cerezette= fogamzasgatlo
Sok sikert a fejeshez!

Gyorgyi
Mi voltunk kint tegnap (kajaert), de iszonyu szel volt. Ma nem valoszinu,hogy kimereszkedunk! Inkabb 1-2 nap pihi,mint ilyen-olyan gyulladas!

Hosszas vajudas utan, nehezen, de ma de. 10.30kor megszuletett a KAKI! Azota nalunk csond van es nyugalom! Kép
Tegnapi furcsi is nyekergesmentes volt es az elalvas (kislampa mellett persze...) csucsgyors!
Ma este ,ha Jazi is ugy akarja, lelepek 8 utan a baratnommel traccsolni! Sot, meg 1 dl. bort is engedelyeztem magamnak! Mar nagyon varom! Kép

Szep napot Nektek!
Norka es kikakiltamagat Jazmin
norkini
 
 


Norka Kép
borért irigyellek ... nekem annyira nem esik jól, hogy teljesen odavagyok: tán absztines lettem?!! jujjj.... Kép
Nagy gratula az újszülött kakihoz Kép

Kangi
kangi
 
 


Györgyi Kép
próbáld úgy, hogy a kiskádat beteszed a nagykádba. Elég derákfájditó neked, de legalább nem úszik a padló ...

Kangi
kangi
 
 


Sziasztok!
Na, ha a babukám hagyja, akkor ez egy kisregény lesz, mire mindenkinek válaszolok, annyit írtatok megint! Kép

Andi!
Én sem adok neki anyatejen kívül mást, csak ha olyan helyen vagyunk, ahol nem lehet megszoptatni, akkor kap vizet. (Biztonság kedvéért viszek mindig magammal cumisüvegben, forralt, lehûtött, cukor nélküli vizet.) Kakitakarító sztori nagggyon jóóóóóó!!!!! KépKépKép

Csucsuka,
akkor ez a keddi nap nálad a kaki jegyében telt Kép! Jó volt a sztori, jót nevettem, bocsi! KépKépKép

Snoopy,
Levente titán nagyon édes!!! Kép Gyere gyakrabban, várunk! Ha írsz adatokat, beraklak a táblába is!

Momo,
szegény, durva volt ez a történet, ezen nem is nevettem KépKép, szegény, jól összejöttek a dolgok! Akkor legalább az pozitív, hogy megnyugtattak, hogy nem vészes a vesetágulat Zsebinél. Drukk, hogy ne is találjanak semmi rosszat! És Timi jobban van már? Köszi a tábla-dícsérõ szavakat!Kép

Beu,
szájremegõs-anyósos sztori tetszett!Kép Lõrinc mennyit nõtt, mióta utoljára tettél fel képet róla! Nagyon aranyos abban a sapkában!!! Kép Nálunk is mindenki azt mondja, hogy Apjára hasonlít, pedig szerintem még egyáltalán nem látni, hogy kire ütött. Mondjuk, a szeme talán, igen, az az apjáé. Profilbarejtett képpel még nem buktam le szerencsére! Szerintem nyugodtan próbáld meg te is! Kép
Aranyosak az ölelgetõs smiley-k, amiket Gombócnak küldtél! Erre emlékszel még? Kép
Kép

Zulu,
aranyos lehet négykézláb hintázó Annácskád! Kép

Verci,
köszönjük a vödrös infót! Kép

Leszter,
ne idegeskedjél!!! Kép Nincsen semmi baja a gyönyörû kis Petrababádnak!!! Most nem tudom megnézni ezt a pislogást Annánál, mert hálisten alszik (kopp-kopp), de nagyjából mindegy is, hogy más babák mit csinálnak, ha Petra követi a tekintetével a dolgokat, akkor tuti lát, szóval ne izgulj!!!

Norka,
nálunk is kb. 2 naponta van kaki, de van, hogy 3... viszont most már legalább MAGÁTÓL, hurrá! Kép Szerintem nem baj, mert a héten voltunk egészséges rendelésen, ahol mondtam, és nem mondtak rá semmit.

Kataa,
Alex nagyon aranyos! Kép

Urszila,
kíváncsi vagyok, hogy jön be nektek a 2 óránkénti evés. Én is próbáltam, de akkor meg azért üvöltött, mert éhes volt... nem soká bírtam Kép. Anna állandóan cicizni akart az elsõ hat hétben, sõt, még tovább is kicsit.

Myssnia,
akkor most már azért jobban vagy, nem? Szoptass minél gyakrabban, tuti vissza fog állni! A foltocska-ügyben nem tudok segíteni, nekem szerencsére még nem volt.

Zsuzsi,
naaaaaaaaaaaagyon aranyos Miki a vödörben, látszik, hogy élvezi! KépKépKép

Kangi,
ezt a hajszárítót lehet, hogy nekem is ki kéne próbálni? Hétfõ óta leányzó felvette azt a rossz szokást, hogy 4 körül elkezd nyekegni, utána egyre jobban, és végül már kajával se lehet kiengesztelni, csak ordít estig, még vállon se nyugszik meg. Csak fürdés közben van csönd. Én ezt nem értem, mert biztos nem a hasa fáj (?), kakil szépen magától, pukizgat is nagyokat, kb. 3-4 óránként eszik rendesen, alszik is délelõtt elég sokat, sõt, még délután is legalább 1 órát, szóval fogalmam sincs, mitõl lehet, de tegnap már azt hittük Apjával együtt, hogy megbolondulunk, mikor még este 10-kor is teli torokból üvöltött, igaz, közben volt kb. fél óra, amíg a szájába tudtam tuszkolni a cicit, és evett. Ááááááááá, olyan, mintha egyre rosszabb lenne, nemhogy múlna a sírósság, hanem egyre durvább......................... Délelõtt meg semmi baja, nevet, alszik. Ki érti ezt???

Györgyi,
tegnap én se vittem levegõre Annát, viszont ma egy 20 percre lementünk, gondoltam, hátha az a baja, hogy nem volt levegõn, bár nem hiszem, mert elõtte nap meg volt, és mégis ordított. Szóval nem zavarta õt a szél, elég hamar elaludt a kocsiban, és azóta alszik, most kb. másfél órája. Kép

Orsoly,
Anna se nagyon pancsizik fürdéskor, vigyorog, meg nagy szemeket mereszt, de nem nagyon ugrabugrál!

Megyek, szép napot mindenkinek!
Pusz
Franyó
franyo
 
 


Györgyi,
asszem te kérdezted, hogy lehet ilyen fejecskéket csinálni. Hát ugyanúgy, ahogy a képet rakod fel, image {kép neve} szóközök nélkül. És akkor úgy töltöd fel az elõzõleg a saját gépedre lementett gif-et (fejecske, animáció stb.) Pl. itt találsz lementhetõ fejecskéket: www.smilies.org

Pusz, sok sikert!
Franyó
franyo
 
 


Leszter,
nagyon sajnálom, hogy így rád ijesztettek. Tényleg jobb elvinni, minthogy félév múlva a fejedet verd a falba, hogy vmit nem vettél észre.
Próbáld ki azt, hogy teljesen hangtalanul (szelet se kelts) szóval nagyon óvatosan menj oda hozzá, és viselkedj úgy mint mindig mosolyogj,stb. de teljesen hang és intenzív mozgás nélkül.
Azért fontos, hogy ne is mozogj, mert azoknak a babáknak, akiknek valamelyik készségük nem mûködik jól, más készségeik nagyon fejlettek tudnak lenni.
(A rossz hallást persze emiatt sokkal nehezebb észrevenni.)
Így azonnal otthon házilag megnyugtathatod magad az UH elõtt.
A tesóm kisfia iszonyúan kancsalított ilyen pici korában. Aggódtunk is, mert anyukám (és mindhárom testvére) kancsalok, de most múlt féléves a kisfiú és az égadta világon semmi baja a szemének.
Ja, anyukám ennek ellenére teljesen boldog életet él.
Egyébként emiatt idõnként én is parázok, mert olyan mintha Dana határozottan "baloldalas" lenne. Anyukám egyik szeme tompa látó, és a férjemnek is, pontosabban neki a másik. Szóval, néha engem is aggaszt, hogy lehet, hogy a kiscsaj nem lát jól a jobb szemére, de még túl kicsi ahhoz, hogy ezt megvizsgálják.
Azért majd tudósíts az eredményekrpl!
Myssnia,
nekem is volt pici vér. Dana négy hónapos korában két napig minimális pecsételõ vérzés, majd rá két hétre egy napig menzi szerû, de aztán mintha elvágták volna. Mondjuk aznap Dana egész nap obégatott vagy hisztizett. Én is azt hittem, nem elég neki a tejci, próbáltam pótlást adni, de nem ivott belõle semmit. Szóval elég volt, valszeg csak az íze nem volt az igazi. Most érdeklõdve várom, hogy mi lesz.
Azért meglepne, ha megjönne, mert Dana csak szopik (napi6-8 alkalommal, éjszaka is.
Ma viszem szegény teremtést öthónapos szurira.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Sziasztok!

Leszter,
szegénykém, jól megijesztettekKép. Ne izgulj, a doki köteles elküldeni vizsgálatokra, de õ nem látja Petrát a nap 24 órájában, tehát csak az alapján hozhat döntést, amit az adott pillanatban lát. Nem lesz semmi bajKépKépKép!

Csucsuka,
tegnapi nagy vigyorgásért megkaptam a magamétKép. Estére a kiscsaj AKKORÁT trottyantott, hogy alig tudtam levetkõztetni. Tisztába tettem. Kimentem a nappaliba, ahol közben Malac alkoholosfilccel rajzolgatott a parkettára. Gondoltam Rátok.

Zsuzsó,
Anna is ma kapja a szuritKép. De aztán jó sokáig nyugi lesz, a köv. oltás 15 hónaposan van.

most megyek, jön a dokinéni
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok lanyok!

Koszonom mindenkinek a valaszokat.Kép Mar sokkal nyugodtabb vagyok.Kép A dathanak most ugy tunik nyoma sincs (koppkopp), azert meg nyomatom a Sterimart es az anyatjet az orraba. Nem is utalja annyira.Kép

Ujra megprobalkozom a tegnapi keppel. Szoval, szerintetek jollakott?Kép

Kép

Puszi:

Leszter es alvo Petra
leszter
 
 


Sziasztok lanyok!

Koszonom mindenkinek a valaszokat.Kép Mar sokkal nyugodtabb vagyok.Kép A dathanak most ugy tunik nyoma sincs (koppkopp), azert meg nyomatom a Sterimart es az anyatjet az orraba. Nem is utalja annyira.Kép

Ujra megprobalkozom a tegnapi keppel. Szoval, szerintetek jollakott?Kép

Kép

Puszi:

Leszter es alvo Petra
leszter
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?