Új privát üzeneted érkezett!

dimetke,a kiskanalazást én 1 napig csináltam, nem csoda ha kikészülsz tőle. nekünk nem lett cumizavaros az üvegtől,de csak egy nap egyszer kapott belőle. egyébként meg szopi, akármeddig.kb 2 hónap után lett jobb.


csajok, nálunk már lassan az ellenkezője van. marci nem eszik eg semmit, pedig már lassan ráállítanám. mondjuk 1 éves kora után már nem szeretném szoptatni. nincs valami tippetek, hogyan tereljem a rendes kaják felé? alma, barack, sütőtök. ennyi a repertoár. jobb napokon zabpehely gyümölccsel, átverésként 1 kanál répa a gyümibe.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


a habermant nemt, a szopitanítra gondolok még. szerintem az lesz. és jóhogy tápozo. a gyerek kutacsa besüppedt. nem fogom kiszárítani...............nem mondtam,hogy feladom. csak túl van spirázva ez a szoptatás. kétóránként etetek. és ha éhes kap még tápit. ma délután 70et becumizott a cicimből. de sírt utána. most bírja ki 2 óra hosszáig a sírást és az éhséget???? ördögi kör.....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ja, és zsuzsi sem cumizavaros. :) szív ő. hiszen fejéskor szopi után kb. 5-10 milli jön ki a cicimből. egyszerűen nem állt még be a ereslet-ínálat,mert nem elég a tejcsi. meg a tápi jó neki nasinak :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 

 
 

sajnos. mármint a nasi. de franc tudja. kér,hogy nem tudnak a babák beszélni :lol:

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet, biztos, hogy éhség miatt sír? Ha kétóránként eszik, szerintem nem lehet éhes.

Sára Habermannból kapja a cuccokat, eleinte nem is tudott enni belőle, aztán szép lassan megszokta a legerősebb fokozatot, de beletelt jó pár hétbe, mire eljutottunk a legkisebb vonalig. A cicin nyújtott teljesítménye nem lett jobb, de rosszabb sem.

Nekem egyébként hiába tanácsolta volna az LLL, hogy hagyjam el a cumit, én nem tettem volna. Nagyon jó szolgálatot tett a műtétkor, az izotópos vizsgálatkor meg a vérvételekkor. Sarlai doktornő nagyon kedves volt velünk is, de sajnos nem tudott segíteni a bimbóvédőről való leszokásban... :cry:

Kép

Képurl]
espero
 
 


Dimet!

Most le fogtok engem fejezni azért amit írok.

Te emlékszel annak idején, mit kínlódtam össze a szopival? Egy lelkes LLL tanácsadóra hallgattam Bogi nem egy egész hós korában, hogy mindent dobjak el, csak cici. Másnap 19-szer raktam mellre a gyereket, és ez nem vicc. Bogi egész álló nap sírt, én pedig az állandó szoptatástól és stressztől annyira kikészültem, hogy estére nem volt tej, de makacsul tartottam magam, és azt mondtam, nem adok lefejt tejet sem (mert tápot egész addig nem adtam). Egész este ciciztünk, Bogi egész este sírt, nem aludt, a kialvatlanságtól már szopni sem volt ereje. Aztán este 10 óra körül összeestem az előszobában. Akkor a férjem fogta magát, és azt mondta: Nóri, ezt befejeztük. Te feküdj le aludni. Ő meg elment és megcsinálta Boginak a tápot Habermanba. És utána mindenki jól aludt.

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy egyfajta ésszerűség határain belül muszáj megmaradni mindenki érdekében. Így is tudtam szoptatni Bogi 5 hós koráig, és szerintem egy stramm, egészséges kisgyerek, mondhatni vasgyúró.

Nem biztos, hogy mindenki képes a kizárólagos szoptatásra. És nincs is ezzel semmi baj, nem vagyunk egyformák, ez mindig is így volt mióta világ a világ. Ilyenek vagyunk oszt kész. Az a lényeg hogy egy kis tejcsi legyen Zsuzsinak még hónapokig, annyit meg fogsz tudni produkálni, ha másképp nem, fejéssel.
Vendég
 


Ja, és egyébként a Haberman azért is volt jó, mert csomószor becsaptam Bogit. Nagyon sokszor csináltam azt vele 2-3 hós korában, hogy szopizott, aztán megelégelte (vagy már nem jött úgy a tej), bedugtam a Habermant, 1 percig szívott tápot (semmivel nem könnyebb szívni mint a cicit), utána visszadugtam a cicit.
A Szoptanit is jó lehet, de ott úgy tudom, mindig folyik a táp is.

Ezekkel a manőverezésekkel, hogy vannak pótmegoldások, sokkal nyugodtabb voltam én is, és még 1-2 hónapig biztosan tartottam a napi félliteres "hozamot", mert nekem ez volt a határ.
Vendég
 


Egy kis bizonyíték:

Kép
Vendég
 


Csillag!
Ez a repertoár nem olyan rossz. Szerintem nincs miért aggódnod. Én is kb. 1 éves koráig szeretném szoptatni. Most Vili naponta 1x kap gyümölcsöt és 1x Sinlacot. A védőnőnk azt mondta, még hónapokig mehet úgy, hogy naponta 1x gyümi, 1x főzelék (és a főzeléket egyelőre Sinlacra cserélem, mert még nem szereti a főzelékdéléket meg a húst, kivéve a sárgarépát).
És lelkesen szopizik naponta 5-7 alkalommal. Meg 2x 1 deci tápszert is kap. Szóval, mi is ott vagyunk, hogy a napi 7- deci tejet kéri, csak egy kicsit kiegészítve. :) Amilyen hirtelen felgyorsították a szopási idő lecsökkentését, olyan hirtelen fognak majd "csak" enni, amikor kijön a többi foguk is.

Norka!
Végre nem azt mondod, hogy csődöt mondtál a szoptatással. :)
Egyébként első gyereknél nálam is 5 dl tej volt a napi mennyiség, attól feljebb nem tudtam menni, pedig akkor még fejtem is minden szopi után. A másodiknál - most - napi 6,5-7 dl-ig jutottam. Ezt azért írom, mert szerintem szülésenként van ebben is fejlődés (vagy pedig amiatt növekedett, hogy Vili nem bimbóvédőzik). Majd a harmadiknál tökéletesítem a következtetést.
Egyébként édes kishölgy lett Bogiból... :)

Csakegy!
Jók a fotók - és a rejtőzködő támaszok :):)

Dimet!
Átérzem, amit érzel. Olvasd el a tanácsokat, aztán hallgass a szívedre. Te vagy az anyja, senki más nem érzi jobban, mint te, hogy mire van szükségetek.

Vöcsök

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Dimet: hajts a túlélésre... ennyi :) Ha táppal akkor táppal, ha tejjel akkor tejjel... a lényeg, hogy ne stresszből álljon az első néhány hónap hanem tényleg élvezhesd egy kicsit a babázást...
Vendég
 


Ja: Lillának MINDIG cumisüvegből pótoltam a tejet ha kellett... sima Aventből. Ennyi. Nem lett cumizavaros. Éjjel egyszer próbáltam a kiskanalazást aztán sűrű röhögések közepette el is pakoltam. (Ld. az etesse éjjel kiskanálból a gyerekét akinek jó tollas a háta:)

Nálam annyi volt a trükk, hogy jó mélyen bepakoltam Lilla szájába a cumisüveget, mintha minimum a fél mellem bekapná. Így nem csak a szopóka végét kellett szívnia a tejhez hanem lényegében az egészet.

A neten láttam egy mell formájú szilikon itató izét, nekem az tetszett még iszonyúan. Ha megtalálom akkor bepakolom rá a linket!
Vendég
 


Vendég
 


jaj, de gyönyörűűűű bogi!!!!!!!!!!!!!!!most ennyi. pont most van kelés:)
este 6 órát aludt.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


norka: köszi......
és mindeninek köszi. nem vagyun egyformák. én már megtettem mindent. még holnap elmegyek rejohoz a habermanért. oszt jóvan. de egyébként kevesebb tápot eszik most meg zsuzsi. és több is a tejem. de érzem,hogy ez a maximum. amennyi neki kell, azt megkapja. szerintem kissé túl van lihegve ez a "6 hónapos orig csak szoptatás". maga a tény jó és igaz. de ezzel iszonyat sok nőt bestresszelnek. (még engem is sikerült, pedig nem vagyok egy stresses fajta...) és ezzel nagyobb baj van,mintha egy icsit máséppen tálalánák a dolgokat. nemtom. vkiből dől a tej, vkinek abszolút nincs semmi sem. vki szőke, vi barna. vki hízékony, vki csontsovány akármennyit is eszik.
csakegy, megnéztem ezt az etetőt. ez sem hülyeség!!
ja, zsuzsmuzs szív,mint a porszintyóóóó....a tej jön belőlem rendesen, de szopi után szinte semmit sem tudok kifejni. max. két szopi között. de ha 2 óránként etetek, annak nincs értelme. igaz a délután halál volt szopi szempontjából. az egész napos nem alvás miatt a isasszony bealszik. most itt alszik mellettem, várom,hogy felkeljen szopizni. mert táp nélkül(!!!!) bealudt.....majd 11 körül kel. szopi és remélem ma is alszik fél 6ig....
mindenkine szép álmokat!!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


dimet: ezt nehogy kötekedésnek vedd, de én az első 2 hónapban volt, hogy folyamatosan CSAK etettem... Lilla jövő héten lesz 6 hónapos és csak ma kapott először almát... és ezt rohadtul nem gondoltam volna az elején... a tejem soha nem ömlött, a fejés is iszonyú nehezen ment, ha teljesen tele volt -mondjuk 6-8 óra szünet után- akkor tudtam 2 mellből 150 milit lefejni! - szoptatás után pedig egy csepp se volt a mellemben... Lilla viszont ennek ellenére nem halt éhen... (bár a kritikus időszakokban előző hajnali fejésű mirelitt tejet kapott a lefekvés előtt a szopi után).

Ja, és ma sem tudom, hogy egy nap hányszor eszik. Sokszor. Csak most már néhány perc alatt végez így már nem izgat az sem ha naponta 20* rakom mellre. Ráadásul már sportot űzök abból, hogy milyen hülye helyeken etetem meg (pl. a bivalyrezervátumban bivalynézés közben, erdei túrán, barátokkal séta közben a madárrezervátumban :), templomtorony tetején, kastély kertjében stb. Persze anélkül, hogy lebuknék:)))) (ergo kenguru rulez:))))

Az elején durva volt a szitu, volt, hogy csak annyi időre tettem le nap közben, hogy elmenjek a WC-re. Emiatt nem is mertem elmenni otthonról mert tudtam, hogy Lilla akármikor megéhezhet és akkor 1 óra szoptatás jön. Minimum. Jó ha a szomszéd Kaisersbe el mertem menni. Ez kb. 6-8 hetes koráig tartott!

Ja. Persze ma már egyértelműen tudom, hogy ennek az időnek a 90%-a csak cumizás volt, nem is a kajáról szólt és igazából simán leszedhettem volna a mellemről (volt olyan időszak, hogy a férjemet egy méteres közelembe sem engedtem mert olyan iszonyúan érzékenyek voltak).

Ezzel igazából csak azt akartam írni, hogy egy egy hónapos babától ne várd azt, hogy olyan hatékonyan szopizzon mint egy 5 vagy 6 hónapos. Ha egy órán át szopizik akkor egy órán át... sajna ez ilyenkor még természetes. Ha 2 óránként kér enni/vágyis a cumizásra és ettől nem fáj a hasa akkor meg hagy egyen 2 óránként (ugye a szopizás kezdetétől méred az időt?). A mell sajna kikészül ettől, de én határozottan állítom, hogy néhány hónap után már észre se veszi az ember ha a gyerkőc a mellén lóg (bár engem iszonyúan zavar, hogy a mellem max. tejesüveg funkciót tölt be)

Nincs azzal semmi gond, ha tele van a hócipőd az egésszel (az első hónapokban nem volt az a pénz amiért engem meg lehetett volna győzni, hogy ha elkezdődik a hozzátáplálás az nagyobb macera lesz... csak makacs fajta vagyok így én nem azért nem adtam fel mert kívülről stresszeltek hanem mert eldöntöttem, hogy nekem lesz tejem)...

Szerintem csak az a lényeg, hogy ne legyenek irreális elvárásaid. Egy egy hónapos baba még a saját kis világában él és amire a legjobban szüksége van az a szeretet. Ha táppal akkor táppal, ha anyatejjel akkor anyatejjel etetve... Tényleg tök mindegy. Egy éhező anyatejes babánál nincs is rosszabb... a kérdés csak az, hogy tényleg éhezik-e... (Lilla speciel éhenkórász volt mindig is, nála a mai napig sincs olyan, hogy ne fogadná el azonnal a mellem és ne ugrana rá úgy mintha éhen akarna halni... max. kaja után szó szerint kiömlik belőle a felesleges tej :)

Bevallom én amit írsz abban sok türelmetlenséget és néha irreális elvárásokat látok - magad felé is és Zsuzsi felé is...

Úgyhogy szerintem kapkodás helyett inkább figyelj arra a belső hangra amit anyai ösztönnek hívnak... ja, és Zsuzsira :)

(tényleg nem akartam kötözködni, de nekem valahogy ez jön le...)

Ja... és sok sikert a Habermannhoz!!!! Remélem ez segít majd a probléma megoldásában! (bár ha jól értem nincs itt semmi komoly gond max. annyi, hogy kicsit ki kell egészíteni a tejet - amihez a Habermann valszeg tényleg a létező legjobb megoldás)
Vendég
 


nemtom, lehet türelmetlen vagyok. inkább megijesztett a bizonytalanság. :)
de most pl. azon agyalok,hogy a gyerekkel mi van. márminthogy hogyhogy alszik úgy, hogy szopizott. és nem sokáig. vagyis a délután abból telt hogy szopi, kicsi alvás...szopi, alvás. és most alszik 2 órája, pedig most nem 1 órás szopi volt. és tápi sem volt. máskor ilyenkor ordít.
a, többet szopizott sunyiba :)
b, annyira fáradt, hogy beájult. :)

igen, megtaláltam a belső hangot már. :) szopik. oszt ha éhes még, akkor kap még tápot. szól ő. és már kezdem jól kiismerni a jelzéseit. de majd a második gyereknél tök rutinos leszek. reméljük. vagy nem. :D

ah, felkelhetne. hogy tegyem így gyakran cicire, ha alszik :lol: 8)

ja, és ha én fejek. mert volt olyan,hogy fejtem amikor szopi lett volna, mert akkor is bealudt. akkor is max. 40-50 milli jött le 2 ciciből. nem vagyok irreális magammal szemben. én csak nem szeretném, ha éhezne a gyerekem. és ez a legfontosabb :)
és nem a szoptatással van tele a hócipőm, hanem a sokféle nézettel. és a kiskanálla-pohárral :lol: (ki a franc tud éjszaka poharazni. én ma napközben poharaztam. ment is. tök ügyes volt zsuzsi) vagyis nem is tudom ezt így megfogalmazni....hm. na, mindegy.
:roll:

egyébként meg tök jól elvagyunk. nem vagyok fáradt. egész jól átálltunk a megszakított alváshoz. ja, és 2 hete nincs éjszaka hiszti. evés és alvás. ennyi. ma is fél 6ig aludt. szopi, büfi. és aludtunk még 9ig. mind a hárman. :) sőőőőt....ma férjem pesztonkált. én meg főztem, mostam, hajat mostma, körmöt festettem. :) és kaptunk ma egy-egy nagy mosolyt is!!!!!!!!!!! annyira édes,mikor mosolyog. még nem túl gyakran. de kezd belejönni.
(ez a gyerek hót kóma. kéne mán szopizniiiiii....)

na, üdv mindenkinek. köszi a jótanácsokat, történeteket.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


a bivalyrezervártumban bivalynézés közben....wow....ügyes vagy :lol: és te nézted a bivlyt, vagy ő nézett, hogy mit csinálsz??? :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


mai lövés... (fú... bevallom már alig vártam:))))

Kép
Vendég
 


dimet: adj hálát mindenkinek, hogy ennyit alszik :))) Lilla is aludt... a mellemen :) Miközben cummogott... vagy nem...

Viszont profi módon megtanultam szoptatás közben gépelni, késsel-villával enni és hasonlók :))))) Lilla lényegében velünk nézte végig a szökés 2 teljes évadját :))))))

(és ahogy már írtam, SOHA nem tudtam, mennyit eszik egyszerre... ha szépen békésen aludt akkor valszeg nem volt éhes:)

Bivalyrezervátum: izé... kölcsönösen figyeltük egymást :)))) Videó is van róla :)))) (megjegyzem az Ergóban a külső szemlélő tényleg nem veszi észre ha épp kajál a gyerek:)
Vendég
 


ja... egyébként így indult az almakajálás:))))

Kép
Vendég
 


Csakegy!
A templomtorony sem rossz... :) Űzd a sportot, ameddig lehet. Vili kb. 6 hónapos koráig mindenütt hajlandó volt szopni, bár én csak a kevésbé egzotikus helyeket (pl. vonat, bevásárlóközpont...) tesztelte. Aztán annyira "kinyílt", hogy a legapróbb rezzenés is megzavarja a szopit. Most ott tartunk, hogy csak kettesben lehet, még a családtagok sem jöhetnek be. Szóval élvezd, amíg lehet.

Ergó Ergó! Kenguruval járunk Álmiért az oviba. És közben gondolkodtam, hogy megkérdem:
- mennyire nehéz ki-berakni a gyereket (mert 10 perc gyaloglás - 20 perc vonat - 10 perc gyaloglás - 20 perc vonat - 10 perc gyaloglás a program, és a vonaton ki szoktam venni).
- hány kg-os koráig kényelmes neki?
Mert a mi egyszerű kengurunk a lábánál gumis, és bevág...

Köszönöm a választ előre is.

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Csakegy!

Én az Ikeás előke alá szoktam kötni egy textil előkét is, mert túl széles a nyaka és ott bepotyog a kaja.
A tegnapi keksz evészetnél spec elfelejtettem, erre tiszta morzsa volt a pöcse pelenkázásnál, mert a bodynak is ki volt nyúlva a nyaka, úgyhogy ment minden egyből a pelusba! :lol: :lol: :lol:

Egyébként számíts rá, h. az előke el fog repedni. A miénk lassan kukaérett lesz. :evil:
A tányér tapadós része sem tapad már sajnos.
Hiába, a svédek sem tökéletesek! :twisted: Vagy a kínaiak?...... :lol:

Ja! Nemsokára te is meg fogod tapasztalni, h. nem csak a szopi nem egyszerű, de a hozzátáplálás sem! :wink:
Majd, amikor nem hajlandó megenni azt, amit tegnap még kétpofára falt, amikor már a 3. kaját csinálod neki és egyiket sem hajlandó megenni, amikor már több kaja van a szék alatt, mint amennyit addig megevett! :twisted:
Mi végül vettünk a Baumaxban méterben kapható műanyag fóliát a szék alá, mert a sok felmosástól már kezdett más színű lenni a fúga a járólapok közt. Ez lemosható, így a ledobált kajákat simán vissza lehet pakolni a gyerek elé.

És még vmi: Találtam két aránylag jó könyvet a babakonyháról:

Dr. Kerekes Judit: Babatáplálás kézikönyve
Ebben rengeteg recept van. Ad tippeket a hozzátáplálás megkezdésével kapcsolatban is. Külön részletezi az egyes hozzávalók jelentőségét és bevezethetőségük idejét. A könyv végén foglalkozik az egyes betegségek pl. reflux, megfázás, hasmenés, szorulás diétás kezelésével, ill. a különböző táplálékallergiák diétájával.
És rengeteg recept van arra az időre is, amikor már a családdal együtt eszik a gyerek, tehát, h. hogy lehet bababaráttá tenni a szokásos kajákat is. Nem beszélve arról, h. meglehetősen zöldségcentrikus és azt hiszem a receptek többsége simán beilleszthető a mediterrán diéta tárgykörébe :wink: . Szóval egészséges életmódra nevel.
Alexandránál 3850 Ft.

A másik a Devics Józsefné féle Csecsemők szakácskönyve
Ez is elég jó kiindulásnak. Elég egyszerű recepteket közöl, de nálunk Gergő nem igazán eszi meg a sima vízben megfőzött húsfeltéteket, úgyhogy szerintem a másik könyv ebből a szempontból jobb. Ez viszont korosztályokra lebontva hozza a recepteket, bár elég kevés receptet tartalmaz. De kiindulásnak nem rossz.
Alexandránál 1500 Ft.



Dimet!

Én is úgy vagyok, h. LLL-ék rengeteget segítenek a nőknek, de hatalmas hibájuk, h. ennyire nyomatják a kizárólagos szoptatást.
Egyszerűen el kéne fogadni a tényt, h. egyes nőknek, ha meggebednek sincs elég tejük! Ez van. De ettől még ők is ugyanúgy szeretik a gyereküket, mint a többiek!
Az a baj, h. a Kismama újság eleve bűntudatot ébreszt az emberben:
- ha nem természetes úton szül,
- ha mer EDA-t kérni,
- ha vissza meri vinni a gyereket éjszakára az őrzőbe,
- ha nem tudja ellátni elég tejjel,
- ha 6 hónapos kor előtt bármi mást mer adni anyatej mellett,
- ha nem szoptatja legalább 2,5 éves koráig!
Szerintem sokkal lazábban kéne kezelni a dolgot. Persze fontos, h. népszerűsítsék a szoptatást, de nem hiszem, h. ez a nyomulás jót tenne az ügynek!

Ha úgy érzed, h. kell neki a tápi, hát adj neki!
Ha úgy érzed, v. attól tartassz, h. emiatt ellustul a szopiban, akkor használd a Habermannt (a Szoptanít nem hiszem, h. jó ötlet, mert, ha jól tudom, abból simán folyik a tej, nem kell érte megdolgozni)!
Az a fontos, h. egymásra hangolódjatok és h. mindenki jól érezze magát!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka, azt kihagytad, hogy:
- ha fekve mer (vagy kényszerül) szülni...

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


A műanyag fólia tetszik, mert már elegem van abból, hogy állandóan feltörlök alatta (és valahol mindig marad valami...).

Egyébként az a tapasztalatom, hogy 2-3 hónap alatt megtanult tökéletesen kanalazni - és hozzátanulta a szájból való fröcskölést is!!! Úgyhogy rám is kell valami IKEA-s cucc. :)

Kép
vöcsök
 
 


sziasztok!

Szegény Gergim lebetegedett :cry: Hasmenés.Akkor kezdődött, mikor bukások miatt kapta a Nutrilon tápit.Én mutattam a védőnőnek,hogy előtte nem volt olyan híg,ő meg azt mondta, normális.A végén meg már véres lett a kaki.Kapott antibiotikumot, bélflórarendezőt, másik tápit,(milupa startot), amit persze bukik rendesen.
Plusz lecseszést kaptam a gyerekdokitól, hogy kár, hogy leálltam a szoptatással, mert nem lenne most hasmenés.
Azt persze elfelejtette már, hogy elmeséltem neki, hogy nem volt tejem, 10, 20 illetve 0 milliket szopott két mellből,lefejni csak pár cseppet tudtam, szóval nem önszántamból és jókedvemből nem szoptatok :evil: Hagytam volna éhezni a gyerekemet?
Ő azt mondta, nem a Nutrilontól van hasmenés.Érdekes, előtte nem volt :evil: (Csak a nutrilonban nincs prebiotikum, ami segítené az emésztést, és szerintem ez is gond volt.)
Plusz a tápszerre rá van írva, hogy kizárólagos használatra 4 és 6 hónap közt lehet adni.Erre ő felírta egy 6 hetes babának.
Kész vagyok.
Annyira piros a kis feneke is, már azt sem tudom mit kenjek rá.Talán Bepanthent????
Úgy sajnálom szegényt szenvedni látni :cry:
Nem tudom mennyi idő, míg ebből kimászunk...... :cry:
ezoterike
 
 


jó ez az almevés-projekt.
rambóka, egyetértünk.
csakegy, 150 milli....én amikor kimaradt szopi max. 40 millit fejtem le. a ma reggeli szoip után, meg azt éreztem.hogy feszül a mellem. fejtem 30 percet. 20 milli jött le.

voltun uh-n. csípő még kicsit fejletlen, tornázni kell. eddig is tornáztunk. és egyik vesén kicsi vesetágulat van. 6 hét múlva kontroll. ja,és petefészekben ciszták. azt 4 hó múlva ellenőrzik megint. de semmi komoly és remélem ezek is megjavulnak :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ezo
szegényke. sudocream. vagy mi a szösz a neve. de majd a csajok megmondják. mi azzal kentük mikor a pelus mellett kipörsent. 2 nap alatt elmúlt. és rossz is a kedve gergőnek????

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Kép Hajnalok hajnalán

Kép Kópé

Kép
vöcsök
 
 


Sziasztok!

Ezo, a Sudocrem tényleg nagyon jó! Dorkának amikor jött a foga, iszonyú hasmenése volt és még a pisije is mart, agyonra kipörsögött a popsija és a Sudocrem tényleg egy-két nap alatt helyrehozta! Olyankor nem spóroltam vele...
Hú, ez a gyerekdoki elég gáz! Lehet hogy érdemes lenne váltani... Nincs másik? Tápszerből a Beba HA Startot nem próbáltátok? Újszülöttkortól adható, hypoallergén, bifiduszos...

Norka, Bogi tündéri hölgyike! :lol: Kis fürtös!

Csakegy, Lilla édes az almával! Ahhoz képest hogy hogy fintorgott az elején, jól belejött! :)

Néha jövök ide babákat nézegetni, olyan gyönyörűek!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


ezo, mi is a beba ha startot esszük. néha bukik. de csak ha nem büfizünk sokat, vagyis hamar leteszem, vagy ha túletetem. azt hiszem. nem eteted túl?? kivárod a 3 órát???

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Na, megjöttünk a dokitól.Popsi leecsetelve valami piros izével.Ezenkívül a doki neogranormont javasolt, én rákérdeztem a Bepanthenre, azt mondta, az még jobb.Úgyhogy vettem,de van sudocremem is.
Tápiból a Milupa Milumil Ha Startot kapta,szerintem hasonló lehet, csak a gyártó más.Ebben van prebiotikum, az olyan ,mint a Bifidus, nem??????????
Amúgy ezt a dokit sokan dícsérik,hogy nagyon jó.Ma elég barátságos volt.Anyu azt mondta, szerinte a gyerek érdekében cseszett le, mert imádja a gyerekeket.Na, majd meglátjuk....
Azért írta ezt a tápit, mert ő mindig ezzel kezdi a sort, nem értette, miért írták a Beba 1-et a kórházban, és mondta, hogy akkor most kezdjük előlről ezzel a táppal.

Lehet, hogy túletetem,bár 100 ml-t adok neki 3 óránként, amikor kiveszem a cumit, akkor bukik egy hatalmasat.Lehet, hogy az utolsó 10 vagy 20 ml már nem kéne?
Meg hígabbra kell kevernem, mint a dobozon van, így azért szerintem nem olyan tápláló, de meg kell várnunk, míg rendesen emészti, akkor kaphat előírás szerint több tápit egy adag vízbe.
ezoterike
 
 


Ezo!

Miért kell hígra keverned?
Nekünk, amikor sokat bukott a gyerek éppenhogy teljesen sűrűre kellett kevernünk a Sinlacot, igaz abból csak pár kanállal kellett adni szopi előtt neki. Az felszívta a tejet, így nehezebben dolgozta vissza a nyelvével a gyomrából.
Én sem értem, h. hogy írhattak fel 1-es tápot nektek! :evil:
Akkor már miért nem ezt írta?
http://www.pirulapatika.hu/230131689/adatlap
Gergő még most is a HA-t tápot eszi tej helyett!
Az 1-es, 2-es, 3-as tápokban már nincs olyan mértékben hidrolizálva a tejfehérje, mint a HA (hipoallergén) tápokban.

Vöcsök!

Nagggyon csibész!!!!! :lol:
Fólia nekünk nagyon bevált, mert mostanában mindent ledobál, aztán néz utána érdeklődve, mintha nem is ő dobta volna le! :twisted:
Mi a kanalazásban le vagyunk maradva. Te hogyan csináltad? Mert ha kanalat adok a kezébe, abból szinte semmi nem jut a szájába, viszont annál több az arcára, hajára és 10 kilométeres körzetben mindenhova!
Már én is elgondolkoztam, h. nekem is kéne egy előke... majd a Börzén nézek! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Na... megvolt a téli nagybevásárlás ruhából :) elköltöttem 12e Ft-ot, Lilla kapott egy overált, egy hordozóba való zsákot, marha vastag hálózsákot meg ki tudja mennyi téli ruhát... kabátokat, pulóvereket, kardigánt, egy csomó nadrágot, csini ünneplőrucikat stb. stb. Kb. 3 adagban tudom csak őket kimosni, annyi mindent :) Szóval azt hiszem jó vásárt csináltam :) (túrtam 3 kilónyit + az indexen hirdetett valaki egy bundazsákot, elmentem hozzá és végül ott hagytam még 4e-t ruhákért :)))

+ Lilla ma megint kapott almát... úgy nyelte, mint kacsa a nokedlit... viszont nem engedte, hogy én etessem, a kanalat kiszedte a kezemből... mondjuk ha irányítottam akkor tök jól belepakolta az almát a szájába :) Komolyan ilyen egy éhenkórász gyereket :) (fél órával előtte kajált aztán fél órával utána is... az alma max. jobb étvágyat csinált neki pedig 3* is fordultam, hogy még reszeljek és minimális hulladék mellett kb. 1/4 almát benyomott... zabagép... (a fóliás tippet mi is köszönjük, megfogadjuk :) (mondjuk van egy olyan érzésem, hogy komoly hatással volt rá, hogy ma végignézhette egy 10 hónapos nagyfiú etetését... én meg hát közben megdícsértem a nagyfiút és gondolom este Lilla is bizonyítani akart :) )
Kép
Vendég
 


Csajok ,most nem tudok írni senkinek. bocsesz.

Johanna születése óta először éreztem ma szarul magam. a tököm tele van, hogy

minden cipőm orra tönkremegy egy nap alatt, a hülye babakocsi fékpedáljának fel-és lepöccölgetésétől...

elindulni valahova egy órás tortúra, mire összepakolok mindent

úgy mozgok buszon és utcán, mint egy mozgássérült

egy éve nem volt időm kilakkozni a körmömet

lóg rajtam a háj és kövér vagyok. elegem van. olyan akarok lenni mint régen voltam. szép.

na megyek is.
csakegy, lilla nagyon édes. és a többi babab is. még vilmosra emlékszem, kis kópé...

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo: csővázas hátizsák? abban a nehezebb babák is cipelhetők háton ... (bocsi, de nincs jobb ötletem... max. a részvétemet nyilváníthatom sajna :((

Vagy mondjuk csinálhatnánk egy anti-PCO diétás talit valahol :) ("ezen már semmi se múlik viszont jobb tőle a kedvünk" alapon :)))
Vendég
 


Anti PCO-diétás tali?????? :lol: :lol: :lol:
Én annyira benne lennék!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rejo!

Én is ugyanebben a cipőben járok!!!!( Na nem a kopottorrúban! :lol: )
Solaris depresszió. Fényhiány.
Boldogult leány koromban többféle megoldás kínálkozott:
1. Vegyél pár új cuccot!
2. Menj el fodrászhoz és csináltass új frizurát v. festesd át vmi dögös színre!
3. Menj el kozmetikushoz egy exkluzív kezelésre!
4. Ülj be egy cukrászdába vmelyik barátnőddel egy kávéra v. sütire!
5. Cseréld le a pasidat! (Hát ezzel már kicsit elkéstél, úgyhogy marad az első 4!!!!! :twisted:)
Én az 1. ponton már túl vagyok és szándékomban áll eljutni a 4.-ig!!!!! :wink:

Csakegy!

Én holnap megyek börzézzeni és szándékomban áll otthagyni egy csomó pénzt! :twisted:
(Na az is tuti, h. a szándékolt összeg 2X-ét fogom otthagyni :roll: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


rejo. holnap átugrom. igaz gyors leszek, de hátha segít.
én anti pco diétázom: túrós rakott palcsit eszek.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


rambóka!

Az elsőn már túl vagyok. ott akadtam ki. vettem magamnak egy gyönyörű piros cipőt. (na vajon miért piros?) És első nap már volt folt az orrán.

másodikon is túl vagyok, de nem az igazi a hajam, nem jó nekem ez a rövid, meg kéne növeszteni megint...de azért most jobb mint volt.

kilakkoztam az előbb a körmeimet.

3.-4. pont még hátravan, hátha az segít. de nálam hálisten ezek a rossz időszakok nagyon rövid ideig tartanak.

Rami!

leírhatom a másik topikon a továbbiakban a véleményem őszintén, vagy inkább ne, mert ha ez különbözik a tiédtől akkor megsértődsz.

itt kérdezem, mert privikre nem válaszoltál egyre sem.

Kép

Kép
rejo
 
 


Depi?

Hát, a mai napomat próbáljátok meg überelni! :evil:

1. Másfél óra fogorvosnál, a tavalyi gyökérkezelt fogamat szedték ki egy az egybe, fúrtak csapot az ínybe és még mehetek háromszor, mire koronám lesz. És még fájt is. :( Nem tudom miért, nem vagyok az a nyafis fajta.

2. 8 dpo-ra megjött a mensim ma!!! azt hittem elájulok, ez valami rossz vicc

3. be voltam jelentve ma fordrászhoz végre, egy melírra (előző időpontra elmenni nem tudtam), erre kiderült hogy nem fogadnak, mert összekeverték az időpontot

Lehet, hogy nekem is a körömlakkozás marad mára? :roll:

Na, fel a fejjel mindenkinek! Dimet, megnyugodtál már?
Vendég
 


megnyugodtam. ez van. szoptatok én gyakran, de akkor is éhes a gyerek. holnap megyek habermanért rejohoz. oszt lesz itt tápi, tejcsi minden,mint a kánaán.
ja, én is kifestettem a körmeimet. ez bejön.
na, fürcsike

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


csakegy el is felejtettem írni, ez az anti-pcos tali nagyon jó ötlet!!

ki kéne dolgozni a részleteket!!

Többi anyuka, kismamákok benne vagytok??? babákkal együtt!! ha kicsit jó idő lesz még. na??? Akoor legalább látnánk egymás babáit is.

Kép

Kép
rejo
 
 


Norka részvétem. ezt tényleg nem lehet überelni. Dimet a te körmöd milyen színű? Az enyém rózsaszín és ezüstösen csillogó. ünnepi. kicsit karácsonyos. de a kárminpiros lakkon is gondolkodtam. az kéne most nekem. a lelkemnek. meg menne a piros cipőmhöz... :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejó!
Miért piros cipő???
Nekem meg elegem lett a rossz útviszonyokból, meg a babakocsi-cipeléstől (lépcsőkön), és már 2x hordozóval mentünk Álmiért oviba. De első alkalommal meg soknak találtam, hogy a hordozó+gyereken kívül még volt egy táskám, egy takaróm és egy esernyőm, ezért pénteken SEMMIT sem vittem, megkértem Vilit, hogy lehetőleg ne kakáljon be, de azért - biztos, ami biztos - az egyik kabátzsebembe egy textilpelust tettem, a másikba egy cserepelust, az egyik nadrágzsebben a kulcs volt, a másikban zsepi és bérlet. Ernyőt nem vittünk (a felhőket is megfenyegettem) - és tükröt sem, így aztán fogalmam sincs, hogy festhettünk így kitömve :)

Rambóka!
A kanalazáskor az én kanalamból eszik, persze nála is van egy, amivel hadonászik, én meg megpróbálom azt kikerülni, meg eltolni, ha útban van. Szerencsére, ő, amikor éhes, iszonyatos tempóban képes enni, és hozzá kitátja a száját jó nagyra, mint egy madárfióka. A tálkát meg jó messzire tartom, így, ahogy mondtam is, egész jól megy a dolog.

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Norka!
Jaj, a fogorvos... Én is voltam ma, először szülés óta, és lenne javítani való, de azt mondta, maíg szoptatok nem foghat hozzá (én nem vagyok olyan "hős", mint a férjem, hogy ne kérjek érzéstelenítőt...). Most azon filózok, hogy ha 1 napon belül kimegy a gyerekre ártalmas hatása, akkor addig fejnék, és mégsem kellene várnom 4-? hónapig, amíg Vili szopik...

Kép
vöcsök
 
 


Rambóka!

Azt a _Nutrilon A R tápit is felírta a doki, de attól kezdett el hasmenése lenni, és arról írtam korábban, hogy rá van írva a dobozára, hogy 4-6 hónapos kor között adható kizárólagos táplálásra.De Gergi mégcsak 7 hetes.
Szóval most a hasmenés megszűntetése a cél, illetve azt hiszem megszűnt, mert lassan 24 órája nem volt kaki.Ez gáz csajok???????
Már mindenért aggódok.

Ja, és azért kell higítanom a tápot, mert doki szerint talán nem tudja megemészteni a benne lévő szénhidrátot, talán sok neki,ezért volt hasmenés.És ezért várni kell, és utána már majd adhatom neki az előírt higításban.Ezt a tápit is bukja,bár nem mindig,de van amikor nagyon .Ez nem tudom miért ilyen változó, pedig mindig büfiztetem.

Úgy elkényeztettem most, hogy beteg volt, hogy csak a kezemben alszik el,ahogy leteszem bömbölés van.Mit tegyek, hogy szoktassam le???Semmit nem tudok mellette csinálni....
ezoterike
 
 


Ezo!

Ez érdekes, mert a dobozon tényleg az van, h. újszülött kortól! :?
Egyébként valszeg ugyanaz lehet, mint a Sinlac, mert abban is szentjánoskenyérmag van. Ez elvileg gluténmentes, meg minden szempontból allergén mentes stb. Nem értem.
Szerintem azon most ne csodálkozz, ha esetleg csak holnap fog kakilni, kipucolódott rendesen!

Bömbölésre nincs más megoldás, mint h. vagy hurcolod, v. leteszed és tűrsz egy kicsit. Meglepően hamar fel szokták adni a végeérhetetlennek tűnő üvöltést is (nézd az órád!)!
De a te döntésed, h. melyik verziót választod!


Norka!

Nekem is kb. ilyen napom volt. Jobb lett volna fel sem kelni! :(


Vöcsök!

Gergő is nagyon tudott tátani ennyi idősen és bármit megevett. Most meg iszonyú válogatós lett. Semmi pépes és semmi konzerv bébikaja. Csak darabosat hajlandó enni. Sajt, virsli, kifli, keksz, gyümölcs. Ebből áll a repertoár, meg persze anyu főztje. Amit én főzök neki, azt nem hajlandó megenni. :evil:


Rejo!

Írom azt a privit!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


norka, szegény te...valóban szar napod volt!!!

ezo, figyi. nálunk ez a helyzet. kiságy napok óta tabu. ahogy leteszem kipattan a szeme és nyugtalan lesz. hagyom kicsit vergődni. de nem alszik el. csak rajtam. és utána HA, mondom HA mákom van mellettünk alszik. vagy végül rajtam. én kitámasztva mindne oldalról, és alszunk. együtt. de alszunk. mindketten. ez van. elejétől fogva ilyen zsuzsi. majd leszokik.

rejo, én a lábamon festettem ki. sötét bordó, átfestve csillámossal. hm. ünnepi. a hajam viszont iszonyat. hullik. korpásodik. mindent csinál.

vöcsök, fel voltál ám készülve mindenre!!!

na, lépek tusolni. lehet bealudt zsuzsimacifülespogácsabanánhéj. a kiságyába. én meg itt mondom,hogy nem alszik ott:)
férjem lagziba van szegeden. a kis piszok:) de feltáraztam dobozokkal. :lol:

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Rambóka!
Azt hiszem, a bömbölési variációt fogom választani.Azt hiszem én rontottam el, mert mikor hazahoztuk a kórházból, mior megetettem,csak letettem a kiságyba, és aludt.Erre egy hét múlva úgy gondoltam, hogy azért kéne néha kényeztetnem is, hurcolásznom,erre ez lett a vége.
szóval muszály lesz tűrnöm a sírást, mert soha semmit nem fogok tudni így megcsinálni, már úszik a lakás.

Dimet!
Mellettem aludt az éjjel,férjem ágyneműt forgalmaz, kipróbáltam, hogy alszik benn.Hát durmolt, mint a bunda, egyik etetés ki is maradt.szóval ebben fog aludni.

Na lépek, most uram foglalkozik vele, addig teszem a dolgom.
ezoterike
 
 


Sziasztok!

Micsoda problémák... :shock: :? :roll:

Rejokám drága fel akartam ajánlani, hogy elmegyek hozzád és kifestem a körmöd kárminvörösre. Vagy ahogy akarod. Van legalább 2 tucat lakkom. De látom már elkéstem.
Nekem most kárminvörös van a körmömön. :lol:

Egyébként nagyon aranyosak vagytok ezzel a nyafogással. :D

Nyafogás= maximális jóindulattal írtam :D

Én csütörtökön voltam UHn. 12-ik hetin. Mert ugye telik az idő. :D

Istenhegyin voltam. A doktornőnek komoly erőfeszítésébe tellett, hogy felébressze a gyereket a pocakomban. Nem akaródzott megmozdulni. Aztán amikor végre megmoccant, akkor nagy kápálózások közepette hátatfordított az UH gépnek. :lol:

Én meg ott feküdtem gombóccal a torkomban, megfeszült izmokkal, az izgalomtól a gyomrom kissebb volt mint a bal vesém és lelkem sírt az örömtől.
Sosem gondltam volna, hogy a szívhang és a babám mozgása ilyen erős érzelmeket vált ki belőlem. És az apukájából is.
Nagyon jóó volt....
Vendég
 


Kavicska: jipiii :)))))) (hát igen... az ember igazából a 12. heti UH-n hiszi el, hogy ebből a kis bogyóból a hasában tényleg baba lesz :))))))

Dimet: türelem, türelem :))))

Egy éhező gyerek :) (Lilla már kb. 3. napja hozzátáplálós baba... ami persze az alvási -vagyis éjszakai ébredési- szokásain semmit se változtatott... pedig iszonyú sokat eszik... a védőnő 1-2 kávéskanálnyi max. ajánlásához képest legalábbis mindenképp:)))))
Kép
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?