Új privát üzeneted érkezett!

Hajfestés: én alapvetően biztos, h nem mertem vna. Az igazság meg az, h amelyik nap fodrásznál vtam, aznap teszteltem pozitívat! Én egyébként legutóbb azt hallottam, h pl. ha hennázva van, akkor egyáltalán nem ártalmas. Ódry! Milyen színű a hajad? Vicces egyébként, amit MNiki ír, h lehet árnyalatbeli eltérés - az én hajam fekete volt, és vörösen jöttem ki a fodrásztól. Na nem azért, mert ez lenne az a bizonyos eltérés, hanem mert elcseszte a csaj.

Meli! Nagyon édes lehetett az a plüss! Én egyébként imádom őket, amikor meglátok egy-egy kisebb, édes darabot, sosem tudom otthagyni! A Nici boltba szoktam még járni sokszor, ott van egy hatalmas bari - az is csak az ára miatt nincs még a tulajdonomban ;)
Köszi a tippet az albumhoz, ez lesz!

Mona! Ha van képed, ne habozz elküldeni! :D

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok,

Én most voltam fodrásznál és festett szőke hajam van... nem tudok mit tenni, havonta muszáj menni, ezek szerint már háromszor voltam, mióta ő van (jó-jó, ebből csak kettő tudatos).

A régi fodrászomnál végigasszisztáltam a terhességet, végig dolgozott, annyi volt csak más, hogy a festék összekeverését másra bízta, de ő maga kente fel... meg gyakrabban szellőztetett. Neki is festett haja volt és nem lett semmi baja.

Megkérdeztem a mostani fodrászt is, ő is azt mondta, hogy semmi gáz, jöjjek. Én ezekből nem csinálok túl nagy ügyet, mondván, állapot, nem betegség. Persze, próbálom kivédeni, amit csak lehet, így is ezerszer egészségesebben élek, mint előtte, de pl. egy három hónapos lenövéssel együtt élni... lehet, de nem könnyű... azért mégis nők maradnánk, vagy mi a szösz...

Én ott adtam fel a semmi egészségtelent nem teszek dolgot, amikor iszonyat erővel előjött az allergiám, a két orrom helyén két betontömb van (most is, állandóan, ez sajna nem múlik). Voltam vele 4 fül-orr-gégésznél, akik mind azt mondták, hogy lehetőség szerint próbáljam kerülni az orrcseppet, mert vetélést okozhat, a nőgyógyász is ezt mondta, de amikor kérdeztem, hogy rendben, mi a megoldás, mert a dugulás miatt napok óta nem alszom és fuldoklom, akkor az volt a válasz, hogy próbáljam valahogy kibírni...

Ezzel meg én nem tudtam mit kezdeni...

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Lexi szívem!
Nekem még csak dvd-m van, de a számítógépem nem játsza le, és ezért nem tudok képet kivenni nektek belőle...... Nekem még nincsen képem...... Brühühühühühü
De lesz majd pocifotóm a hétvégén, mert apácskával lefogom fotóztatni őgömbölyűségét, és akkor majd megpróbálunk alkotni valamit Borsókáról is!

És a genetikai is csak 21-én lesz..... Olyan soká fogom még csak látni......... :cry:
Vendég
 

 
 

Képzeljétek, találtam egy újabb tök jó oldalt:
www.mamanet.hu

ott van egy olyan rovat, hogy a védőnő (Leto) válaszol és mind a válaszai nagyon szimpatikusan, mind a kérdezők is olyan aranyosak, legalább olyan "hozzáértő" kérdéseik vannak, mint nekünk!!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Sziasztok!
Hogy telt a napotok? Nekem nagyon sok munkám volt tegnap és ma is, ez meg is látszik azon hogy eléggé fájdogál estére a hasam és akkora mint egy hordó úgy bekeményedik estére.

eszterxx!
Jó az oldal, belenéztem. Kicsit vicces a szüléskalkulátor próbáljátok ki aki utolsó m. első napja júniusban van az áprilisban szül!!?? :lol:
Hát én nem. Én inkább maradok a márciusnál.....

Ódry!
Megkaptam a levelet a szopipárnával elküldtem a tájékoztatót róla és a huzatmintákat.


mindenkinek pussszzi

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


Sziasztok!

Örülök nagyon, hogy emlékeztek még rám. :D

Lexus!
Küldtem az adataim. :D Köszi, hogy beteszel a tábliba.

Éva!
Jó ötlet mégegy dokit megkérdezni. Lehet, hogy az UH gépe mér másképp. Sosemnemlehessen tudni.

Hajfestéshez én sem tudok hozzászólni, mert nem festem.
Nagyon megoszlanak a vélemények. De azt mondják, ogy a mai modern jó minőségű festékek már nem ártalmasak.
Ki tudja a testápolókkal is mit viszünk be a szervezetünkbe :?: :?

Monácska!
Olvastam a testvéred történetét. Sajnos ezek nehéz döntések. :(

Rólam.
Ma voltam védőnőnél. Végre kaptam kiskönyvet.
Csak superlativusokban tudok beszélni a védőnőmről: fiatal, szép, beszédes, kedves, intelligens, mosolygós, segítőkész, rendes, stb.stb.stb.stb.stb.stb Nagyon boldog vagyok tőle. :D

Jövő héten lesz az Istenhegyin a 12-ik heti UH-m. Akkor majd lesz foto és video is. :)
Úgy tünik a primer terhességi tüneteket teljes mértékben megúsztam.
Mellem minimálisan jelez, ma viszont jól felidegesítettek így görcsöltem egy picit. :?
Még lapos a pocakom és egy dekát sem híztam. :roll:
Azt mondta röhögve a doki, hogy ekkora nőben (180 cm) az a pár centi eltűnik. :lol: :lol:

Sok puszika Nektek. :)
11+3
Vendég
 


Lányok!

Még egy kérdés.
Ha minden rendben megy a várandóságotok során, meddig szándékoztok dolgozni???
Én már azon töprengek, hogy Karácsony előtt elmegyek táppénzre és januártól már nem megyek vissza melózni... :roll:

Eszter!
Teljes mértékben egyetértek veled abban, hogy a várandósság ideje alatt is nők kell maradjunk. Sőt milyen nők??? Csodálatosak... :D
Vendég
 


Ja, március 18-ra vagyok kiírva.
Nem lustaság közel három hónapot nem dolgozni??? :roll: :oops: :lol:
De ki tudja, lehet, hogy március elején már szülök. :lol:
Vendég
 


Én is erre gondoltam, hogy decembertől már otthon leszek. Karácsonykor amúgy sincs kedve dolgozni az embernek, hát még pocakosan... :) Meg amúgy sem tudok napi 11 órát ott ücsörögni, már most is érzem a hasam és hátam estére. Talán ha lehetne fél napot dolgozni...

KépKép
KépKép
mni
 
 


Miután hazaestünk a melóból, Tibi kitalálta, h menjünk el mozizni, mert h moziünnep van, és ugye milyen olcsó a jegy. Úgyhogy elmentünk, beültünk ismét a Harry Pottere. Nem, nem vagyunk fanatikusak! :D Aztán benéztem egy játékboltba is, ott kicsit felhúztam magam, majd hazajöttünk. Megnéztem felvételről a Barátok köztöt.. végigbőgtem :(

Eszter! Valóban állapot, és nem betegség a terhesség. Én is azt tervezem, h nem fogok együtt élni a lenövéssel.. majd konzultálok a fodrászommal, h mit gondol, ha más nem, hát hennázunk, végül is már vörös vagyok, lehet! Egyébként észrevetted, h jópár dologban egyezik a véleményünk? ;) Egyébként én is allergiás vagyok, és mivel nem orrcsepezhetek, ezért úgy alszom el, h a két orrlyukamból csak az egyiken át kapok levegőt. Marha kellemes, de legalább ősszel már nem lesz.

Mona drága! Jaj dehogy van messze az, amikor látod! Mi a köztudott erről a topikról? H repül vele az idő ;)

Aranykavics! Benne vagy ám most is a táblában, csak adatmentesen :D Köszi, h elküldted, helyrepakollak benne, és akkor mindjárt dobok egy friss táblit!

Meló: 2008-ban már nem szeretnék dolgozni... viszont a főnök még nem tud róla, h van baba. De egy hét, és ez már nem lesz így..

KépKép
lexus
 
 


Na, akkor egy friss tábla :)

Kép

Jó éjt!

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok csajszik,

voltunk tegnap doktor bácsinál, aki megnyugtatott. Képzeljétek behívta apát is, aki olyan áhitattal figyelte a monitoron a kis nyuszkókánkat, hogy tökre meghatódott tőle. Azt mondta a doktor, hogy 12 hetesnek megfelelő a mérete, 43 mm, kaptam két képet, az egyiken a kis keze az arcánál van, a másikon csak fekszik, mert tegnap este már picit lustika volt, lehet, hogy mi ébresztettük fel :D

Szóval köszönöm a bíztatást mindenkinek,és íme a képek:

Kép

Kép

KépKép
bnesz.eva
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Bocsi, h a héten nem nagyon voltam aktív, de sok volt a meló, plusz most költözünk kertes házba, és hát van mit tenni. 7végén már takarítunk, szóval lassan-lassan ott tudunk aludni ( csomó mindent át kellett alakítani, és nagyjából mostanra végeztünk)..Amúgy igazi kis mézeskalács-házikó, alig várom, hogy ott ébredjünk minden reggel!

Hajfestés: szerencsére nekem természetes a hajszínem, de úgy tudom nemigen jó ilyenkor a festés..Soha nem festettem, ezért nem akarok belekotnyeleskedni, de nem lehet ilyenkor az eredeti színére visszafesteni, hogy erre a 9 hónapra ne okozzon problémát?

Meló: hát én már mostanában is azt érzem sokszor, hogy itthon tudnék maradni, napokat..mondjuk aludni :D Januártól én sem dolgozom, az biztos..szerintem egyáltalán nem túlzás két hónapot pihenni, sőt!! Úgyis fel kell töltődni energiával mire megérkezik a trónörökös, nemde?? Nem beszélve arról, hogy meló mellett, a karácsonyi őrületben biztos nem lesz idő beszerezni minden szükséges dolgot, szóval alig várom, hogy 2008-ba úgy vágjunk bele, hmm...melyik bababoltba is menjünk kelengyét vásárolgatni.. :D

Sajna, nekem még nincs fotóm a kis babszemről, nem is értem miért nem kaptam..első terhesként biztos rengeteget bénázok - lehet, h nekem kellett volna kérnem..na majd legközelebb..

Viszont vonalzót már gyártottam, de nem sikerült felraknom, tud vki segíteni, pontosan hová kell bemásolni a profilban? nagyon köszi!!!

Mindenkinek nagyon szép hétvégét!!!

Manna
kmanna
 
 


Eszembe jutott még vmi: olyan furcsa, hogy valakinek 4,2 van akinek 7,8 a crl-je a 12hetes genetikai uh-n. Nálunk 4,8cm volt, és azt mondták teljesen normális..de akkor mi az oka, hogy ekkora különbség van a babák mérete között? (vagy a napok, esetleg egy-két hét eltérés, amikor készítik, ekkora különbséget jelentene?)

KépKép
kmanna
 
 


jupiíííí, sikerült a vonalzóm!! kérdés törölve!! :D

KépKép
kmanna
 
 


Sziasztok!

Évikém! Látod, h nincs semmi baj? Nemhogy kicsi a baba, de 11 hetes vagy, ő pedig 12 hetesnek felel meg. Remélem, már megnyugodtál ;) A képek nagyon édesek!

Más: úgy érzem, h náthás vagyok! :( Mit csináljak, h ne legyen rosszabb?? Csak folyik az orrom, nem fáj semmim, és jó lenne, ha nem is fájna.. már ittam ma két citromos teát, és ebben ki is merültek az ötleteim. Help mí plíz!

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok! Csak 1 percre néztem be, épphogy visszaolvastam, már m,ennem kell.
Lexa! Én is voltam náthás, a védőnő azt tanácsolta, szedlek homeopátiás gyógyszert, az nem árt. 3 nap alatt teljesen meggyógyultam,pedig cudarul voltam. A neve:coryzalia.
Na puszi mindenkinek!!!!

livi
livike
Tatabánya
 
 


Lexus!

Ismered a homeopátiás szereket??Bátran merem ajánlani.Abszolút ártalmatlan terhesekre és jó is!Én az előző két terhességem alatt ha megfáztam csak ezt szedtem be8mást nem akartam9és mindig használt!!!
Van felétek olyan patika ahol árulnak ilyeneket???Ha igen,ott érteniük kell hozzá és tudni fogják hogy mi kell a tüneteidre!!

Ja látom,Livi is ezt tanácsolta!!! :lol:

hajfestés:-én az elsőnél betartottam és vissazállítottam az eredeti barna hajszínem.A másodiknál már a 12 hét után mentem melírra,és szerinetm most is fogok(már alig várom)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Livi, Panni! Köszi szépen! Anyunak van ilyenje, és hamarosan jön is hozzánk, úgyhogy elhozza. Egyébként már sokkal jobban vagyok, mint reggel voltam, remélem, elmúlik teljesen!

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok!

Éva!
Gratula a babácskához. :)
Nem úszod meg, a minimum 3,5 kg-s babát te sem. :lol: :lol:

Manna!
Sárga vagyok az irigységtől, vagy zöld? , hogy kertesházba költöztök. :D Nagyon jó lesz ott babát nevelni. :D
Nekem 11+3 napon 5,9cm a CRL. Kíváncsi vagyok a 12 hetes genetikai UHn mennyi lesz???
Én azt olvastam, hogy 40-80 mm között normális a 12-ik héten.

Lexa!
Személy szerint a homeopátiás gyógyikat nem ismerem.
De ha komolyra fordulna a megfázás akkor Algopyrin, paracetamol tartalmú (Coldrex, Neocitran, Panadol stb) gyógyszer mehet. Ezek gyulladás, fájdalom és lázcsillapító hatásuak.
Arra kell vigyázni, hogy ne legyen hőemelkedésed, vagy lázzad.
Nyomasd a citromosteát és pihengess a puha paplan alatt. És egyél sok citromot. :D

Cupp azoknak akikhez nem szóltam. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Aranykavics! Mi egy napra vagyunk kiírva! :)
Csodálkozom, hogy sokan a betöltött 12. hét után mennek a 12 hetes UH-ra. Nálunk Kecskeméten 11 hét pár nap kell hogy legyen és akkor küldenek. Engem speciel 11 hét 2 naposan küldtek. CRL 5,8 volt. Képet nem adtak, nem is szoktak. Itt minden úgy megy, mint a futószalagon. Semmit sem mondanak kb. 2 percig vagyok a vizsgálóasztalon.

Én nem dolgozok, GYED-en vagyok, a kisfiam 20 hónapos. Nagyon félek, hogy mi lesz ha megszületik a kistesó. Ha most az ölembe veszek egy csecsemőt rettenetesen féltékeny, és a lábánál fogva le akarja húzni az ölemből. Meg utánozza a kicsiket: pl. melléfekszik és őt is ugyanúgy kell nézegetni, beszélni hozzá, mint a kis babákhoz. Amúgy is abban a korban van, hogy egy percig nem téveszt szem elöl engem, és mindig vele kell foglalkoznom. Persze ez nem megy mindig, ezért néha bűntudatom van.
Van még valakinek hasonló korú lurkója?

Bocs, hogy ritkán írok de eddig csak megfigyelő voltam inkább. Úgy látom nagyon jól ismeritek már egymást és kicsit idegennek érzem magam. De ezen majd változtatok. :)

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet
 
 


Aranykavics! Igyekszem pihenni, köszi, de szerencsére folyamatosan javulok :) Már csak nagyon néha kell fújni az orromat szerencsére!

Judit! Már hiányoltunk! Ne érezd magad idegennek közöttünk! Ennek a fórumnak az a lényege, h összegyűljenek azok, akik 2008. márc-ra várják a babát, így aztán neked is itt a helyed ;) És majd te is megismersz mkit :D Úgyh tessék jönni, okés?
Amúgy én a jövő héten, konkréten 7-én megyek 12 hetes uh-ra, akkor leszek 12+1.

KépKép
lexus
 
 


Lexus! Köszi!

Azt szeretném még kérdezni, hogy szedtek -e elevitet vagy valami mást. Nekem azt mondta a dokim, hogy legalább 3 naponta szedjek elevitet. MagneB6-ot is szedek.

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én az előző terhességemnél és most is az első három hónapban nagyon éreztem hogy nyúlnak a méhtartó szalagjaim (a doki mondta, hogy ezt érzem). a 14 hét után mult el. a magne B6 sokat segített. Most még sokszor érzem, a feszülést, meg szinte érzem, hogy növekszik a méhem. Ki is birom tapintani.

A hajamat én is festem. Muszáj, mert nagyon őszülök. :cry:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet
 
 


Én szedek Elevitet is, meg Magne B6-ot is, doki javaslatára! A szalagok nyúlását én is érzem, néha nagyon feszül. Mondjuk én kitapintani nem tudom, ill. lehet, h tudnám, ha próbálnám, de eddig ilyet még nem csináltam.

Titanicot nézi vki?? Én igen, csak közben félig néha itt vagyok ;)

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok!

Ha nem bánjátok, csatlakoznék hozzátok... elvileg 2008. március 20-ra várjuk a babánkat...
A párom katona, én ápolónő vagyok.
Három kutyus tartozik még a családunkhoz...
Vendég
 


Kép Kutyusok

Kép bálba készülve

Kép utolsó nyaralás kettesben
Vendég
 


És akkor talán a vonalzó is sikerül...
Vendég
 


Hahó!

Mommy! Üdv köztünk, jók a képek. És mi egyidősek vagyunk :P

És már csak kereken 200 nap!!! Szép napot :D

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok lányok,

nem vagyok éppen a toppon, úgyhogy csak bekukkolok,

Lexikém: remélem már tényleg jobbn vagy és nem kerülget az a fránya orrfújás. Nőtt már a pocakod?

Juditkecskemét: nálunk az uh-ra időpont kell, nem tudnak mindenkit 11+ valahány napon megnézni. Mi mindig kapunk képet is, és hál Istennek odafigyelnek az emberre. A méhszalagok tágulása eléggé kellemetlen, nekem is sokszor feszít, de nekem a magneB6 sem használ. Azt mondta a doki semmi ok pánikra ez miatt.

puszi

KépKép
bnesz.eva
 
 


Aranykavics,

hát igen, egy óriási álmunk válik valóra a kertes házzal! Igazi kis mézeskalács házikó, gyönyörű kerttel, beleszerettünk első látásra..most már a takarításnál tartunk, elég hulla vagyok - egész nap csutakoltunk..de a cél a lényeg!!!
És köszi az infót a babaméretekről :D

Judit,

én is kecskeméti vagyok!! Hát igen, nekem se túl jók a tapasztalataim a kórházról - az hagyján, hogy futószalag, de nekem szabályosan fájt, ahogyan rángatta bennem az uh-t a nő(!), plusz olyan megalázó, hogy együtt kell vetkőzni másokkal..képet persze én se kaptam...megpróbálom ledumálni a dokimmal, hogy csinálja ő a kötelező uh-kat a jövőben..

Én Béres Gravidát szedek, és fogok is szerintem még szoptatás alatt is..nagyon jókat halottam róla..Magneb6tól nekem hasmenésem volt, de már nem is annyira durván fáj, mikor nyúlnak a szalagok, szóval inkább nem szedem..

Mommy,
üdv a csapatban! :D nekünk is van kutyusunk, egy zsemleszínű spániel - nagyon bolond kutya, imádjuk!

pusz mindenkinek!

KépKép
kmanna
 
 


Halihó!

Délután/este évnyitón voltunk, hát nem mondom, rendesen megviselt ez a sok ember! Ezt eddig még soha nem tapasztaltam magamon, amióta pocis vagyok, most mégis úgy éreztem, h iszonyatos volt ott állni ebben a tömegben..

Évikém! Jobban, sőt, jól vagyok, köszönöm :) Te hogy vagy?? Pocim talán kicsit nőtt, majd 12 hetesen csinálunk fotót ;)

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok!

Hamarosan indulok a munkahelyre. Nagyon nem akarok :? Na, igazából egy kérdést szeretnék feltenni; szerintetek mitől van az, h morog a hasam? Olyan, mint amikor a gyomrom szokott korogni, csak lentebb érzem, tehát a hasi részen, és nincs olyan erős hangja. Kicsit idegesít..

Kellemes napot mindenkinek!

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok!

Olyan jó hétfőnként azzal bejönni, hogy első gondolatként, na, vajh' kivel mi történt a hét végén?

Munka: én egyetértek mindenkivek, aki már decembertől otthon marad, szívem szerint én is azt tenném. Még dilemmázom, mert főkönyvelő vagyok, annyira nem egyszerű itthagyni a céget pont az éves zárásban, fair lenne maradnom január végéig.

Viszont januárban olyan hajtás van, hogy tavaly volt, amikor bejöttem hétfő reggel és csak kedd éjjel mentem haza, na, ezt nem fogom vállalni semmi pénzért. Igazán én is csak fél napot dolgoznék, mert ha jól vagyok, annyit bőven bírok, viszont valamikor muszáj lenne bevásárolni is a gyereknek.

Szóval, nem tudom... ahogy magamat ismerem, túl lelkiismeretes vagyok, valószínű a január vége,de sok múlik kedvenc főúnököm viselkedésén is, ha genyó, akár már október is lehet :lol:

Képzeljétek, én is megvettem az első kismama nadrágot, a Brendonban, méregdrága volt, de az én magasságomra nem könnyű normálisat találni, ami nem zsákszerű (178 centi vagyok, asszem Aranykavics írta a 180 cm-t, részvétem :( , hasonló problémáink lehetnek). És olyan jó volt kényelmesen ülni, úgy, hogy nem nyomott sehol sem, mint az eddigi farmerok!

Mi is voltunk moziban, megnéztük a Simpson családot, szerintem 10-ből 9 pontos és a Hajlakkot, az 10-ből kb. 7, mindkettőt bátran ajánlom bárkinek, nagyon jók voltak! A Hajlakk második felét már úgy néztük, hogy apuci keze a pocakomon, rajtam a kismama nadrág, most először éreztem magam igazi kismamának!

Hajfestés: én a szőkét vissza sem tudnám festetni, mert ledobná róla az eredeti barnát, úgyhogy ugyanúgy havonta mehetnék immár barnára festetni, aztán amikor végre visszaállna, akkor meg mi lenne, ha kiderülne, hogy még őszülök is??? Annyi ideje festetem már, hogy azon gondolkodtam, hogy nem is venném észre, ha őszülök... máshol gyanta, itt festék, majd ha elkezd a szemöldököm is őszülni, akkor fogok rádöbbenni, hogy öregszem :lol: !

Na, szaladok kicsit dolgozni, mindenkinek szép hétfőt! (lassan már nem is kell hányás/émelygésmenteset, mert mindannyian túlleszünk rajta és ez olllllyan jó!)

Sziasztok,

Eszter

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Sziasztok!

Üdv, Mommy!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást a hajfestéshez! :wink:
Egy kicsit megszívtam a dolgot:
Mivel eredetileg barna a hajam (bár már nagyon rég nem láttam úgy), most meg szőke voltam, így gondoltam visszafestem olyan - nagyjából - eredetire. De nem akartam tartós hajfestéket venni, így hajszínezőt vettem, gesztenyebarnát. Na, ehhez képest szerintem padlizsánlila. Azóta kerülöm a tükröt... Amúgy nem lenne gáz, csak az a probléma, hogy még a szokásosnál is fehérebbnek tűnik tőle az arcbőröm színe. :oops:
A dobozon az van, hogy 24 mosást "bír ki". Hát, ha minden nap hajat mosok...

A homeos cuccokat én is tudom ajánlani mindenkinek. Allergiára is azt szedek - illetve még nem kezdtem el az idén, mert azt is csak akkor használom, ha már haldoklom. :lol:

Pepike! Köszi az infót a párnáról! Szerintem élni fogok vele! Addig kisorsolom, hogy melyiket szeretném, de egy kicsit várok, hátha nemsokára megtudom a baba nemét! (Nem mintha nem uniszexek lennének, de mindegy.)

Mindenkinek szép napot! Most haladnom kell... :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Kicsit felve, de irok... Mar a topic megnyitasatol kezdve olvaslak benneteket, de most volt erom es batorsagom irni! Egy nagyon aranyos csapat vagytok :wink: !
en 20eves vagyok, 11het es 5napos terhes, na mar 12het es par napos lennek, csak a doki szerint a 46mmes babocam kicsi a 12hethez, de ti nagyon megnyugtatattok! Sajnos nekem meg a pocakom mindig lapos :(! Amugy Londonban elek es itt is szeretnek szulni!
Mindenkinek nagyon szep napot!
rima
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el, csak a múlt héten szabin voltunk, és egész héten jöttünk-mentünk!

Nagyjából megpróbáltalak titeket visszaolvasni (hát nem volt könnyű)! Nos arra nem igazán emlékszem, hogy ki dobta fel a témákat, de megpróbálok én is véleményt mondani róluk!

Szemüveg a gyereknek: (ha jól emlékszem Pumperka) mi mindig azt beszéljük a párommal, ha csak az lesz a baja, hogy szemüveget kell hordania, az még kiküszöbölhető, de más baja ne legyen. Attól még egészséges, ha szemcsis lenne! Nálunk a párom kiskora óta szemüveges, és ő átélte, hogy ez mivel jár, de semmi negatívum nem maradt benne!

Hajfestés: hát én is azt hallottam, hogy a 12 hetet nem árt ha megvárja az ember, de egyébként nyugodtan lehet festetni!

Egyébként üdv az újaknak!

Egy kicsit rólam! Úgy volt, hogy ma megyek dokihoz, de tegnap este felhívott, hogy mégsem tud fogadni ,mert halaszhatatlan dolga támadt. Elvileg holnap kellene mennem helyette, de valószínű, hogy át kell tenni, mivel az meg nekem nem jó most! Ez van! Holnap egyébként megyek védőnőhöz is, na az viszont nem hiányzik!

Képzeljétek a múlt héten leegyeztettük az esküvőnket. Ha minden jól megy, akkor október 27-én lesz a nagy nap. Elég könnyen ment a szervezés, ami még egyalátalán nincs meg, és elintézve, azok a ruhák. De majd minden megy a maga útján, és előbb utóbb minden meg lesz!

Most megyek, egy kicsit dolgoznom is kellene! Majd még benézek.
Addig is szép napot mindenkinek!

Kép
tand
 
 


Rima, Mommy, üdv a csapatban! :)

Manna, én 13+0 naposan voltam a genetikai UH-n, és a 7,4-es CRL-lel 13+4 napos kort hozott ki a gép. Úgy tudom, hogy a 11-13. hét folyamán bármikor jó genetikai UH-t csinálni, dokija válogatja, hogy mikor csináltatja. Egy hét alatt hihetetlen sokat nőnek ilyenkor már a babák, szóval mindkét érték lehet normális.

Teszek fel egy-két linket a 9 hónap történéseiről:

http://www.vital.hu/themes/baba/kilencho2.htm
http://mama-baba.freeweb.hu/hetrolhetre1.html

Lexus, ahogy nő a méhed, egyre jobban szorítja el a dolgokat bent, íezért van, hogy néha csak bugyborékolva tudnak haladni bent a dolgok :). Majd megszokod :). Egyébként amikor először érzed, hogy megmozdul a picúr, akkor is bugyborékoló érzés lesz, szóval sokáig nem is lehet megkülönböztetni a baba mozgásait az egyéb történésektől.

Lányok, én már csak kismamanadrágban tudok közlekedni :roll: , és máris híztam 2 kilót :(. Oké, a nagyon vékony kategóriába tartozom alapból, de két két alatt két kiló??????? :cry:

Kép

Kép
mzx
 
 


Rima, üdv közöttünk! Csinálj vonalzót, mert akkor mindig tudjuk, hol tartasz és amúgy is várjuk a hozzászólásaidat!

Mzx, én NEM tartozom a vékony kategóriába és már rég túlszárnyaltam a két kilót... már nem is írom meg, mennyinél tartok, de úgysem tudok rajta változtatni, így muszáj beletörődnöm, hogy ez van. Naponta sportolok, zöldségen, gyümölcsön élek, nem vacsizom, fogyózni mégsem kezdhetek a gyerekkel!

Ja, és a pizzát állandóan kívánnám, de eddig még mindig ellenálltam, de ehhez azért nagyon-nagy önuralomra van szükség :cry: !

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Tand!!! Akkor te meg kibulizod magad, nekunk talan csak jovo nyaron lesz az eskuvonk, ha lesz....es a szemuveggel teljesen egyetertek, sot en 10evesen konyorogtem egy szemuvegert, mert a tanarnonek is az volt es akkor milyen okosnak nezek ki :wink:

Mzx! en is akarok egy kismamanadragot, olyan rossz, h mindenki ugy nez ram, h te terhes? a doki penteken azt kerdezte, h melyik kismamaval vagyok, pedig a 8.heten mar elkezdett novogetni a pocakom es aztan lelapult....


Eszterx!!! neked aztan egeszseges egy babad lesz, az tuti! en meg reggeltol estig fast foodon elnek, de azert tomom magamba a gyumolcsot is :wink:
rima
 
 


Csak gyorsan belesek, és életjelet adok magunkról, mert annyi a meló, h ki sem látszom belőle. A fejem szétreped, meg a lábam is, mert sikerült felvennem egy szar cipőt.. már alig várom, h levehessem!

Rima! Üdv köztünk, és grat a babához!

Részletesebben majd később, cupp nektek!

KépKép
lexus
 
 


Mzx, küldtem neked egy privi kérdést!

Eszter

(ps. az én fejem is iszonyat fáj...)

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Sziasztok!

Sajnos eltűntem vagy két hétre, mert valami történt a gépemmel. Nem ment az internet, pedig volt kapcsolat, marha lassan töltötte be az első oldalt, aztán nem ment tovább. :( Ma meg: mintha semmi nem történt volna. Nem tom, mi volt!
Jó sokat kellett visszaolvasnom, úgyhogy bocs, ha nem reagálok sokmindenre. :cry:
Üdv az új érkezőknek: manna, pété, mommy, rima!

Eszter, Patrícia! Gratula a kisfiúkhoz!

Lexa! Táblainfo: szeptember 13-án megyek legközelebb dokihoz. Vagyis UH-ra, mert akkorra csúszott át a 12.heti Uh-m. Én nem tudom, hogy tényleg ilyen sokan vannak-e :?: A 8-heti UH időpontot a 11.-re kaptam, a 12. heti meg (némi rábeszélés után a 13+3-ra). Közben meg izgulhatok, hogy minden rendben van-e! És irigykedhetek a ti képeitekre! :oops:

Judit! Az én kislányom is 20 hónapos. Dec. 28-ai. A te kisfiad?
Én most még nem érzem, hogy féltékeny lesz. Ha az utcán kisbabával találkozunk, mindig nagy örömmel megy oda, és ha tovább megy a baba, sír, hogy maradjon. Szerintem szeretni fogja a kistesót! Bár ki tudja! A karomban még nem fogtam babát, nem tudom, arra hogyan reagálna. Mindenesetre ha mondom, hogy adjon puszit a kisbabának, megpuszilja a pocimat. Nem tudom, mennyire érti a lényeget, de nagyon édi :!: :P

Rémálmok: Nekem pont az elmúlt éjjel volt rémálmom a babáról. Nem részletezem, mert nem kellemes. Jó volt felébredni!!!

Egy kérdés: ti hogy viszonyultok a jósláshoz? Pl. kártyavetés. A férjem nem hisz benne, mégis kíváncsiságból jósoltatott. Az illető nem tudhatta, hogy babánk lesz, mégis a babára nézve rosszat olvasott ki a kártyából. Szerintetek??? Ugye emiatt ne aggódjak???

Remélem, nem fog már bekrepálni a gépem, úgyhogy tudok majd jönni!

Puszi mindenkinek!
Zsu
Vendég
 


Sziasztok! Szép napot mindenkinek!

Lexus
:lol:

Kicsit olvasgattam...
Hajfestés... mehet nyugodtan, csak a helyiséget kell szellőztetni, ahol csináltatjátok...

Munka
Én valószínűleg szinte végig fogok dolgozni... itt nincs gyed, gyes...

UH... hogy ti milyen sűrűen jártok :roll:
Itt a 18-20. hét környékén van egy és kész...
Orvosnál is csak 1-szer voltam eddig...
(pedig én még szerencsés vagyok, mert egy kórházban dolgozom... )
Vendég
 


Szia mommy!

te hol elsz pontosan? csak mert en tiszta para vagyok, h otthon tenyleg mennyi kivizsgalas, stb..itt meg max. 2 UH! sot itt azt mondjak, h a sok UH art a babanak, bar nekem is igy a 12hetben jarva mar volt 3UHm, de az csak azert mert tobbszor gorcsoltem es vereztem, amugy nem lett volna semmi...itt a szules utan, 6orat vagy a korhazban es mehetsz haza, na ettol tartok egy kicsit :?
rima
 
 


Sziasztok, kiemelt figyelemmel üdvözlöm az újakat, Rimat és Mommyt!

Rima! Hidd el nagyobb teher, mint haszon ez a rengeteg vizsgálat. És abban is biztos vagyok, hogy még ha első gyerkőc is, 6-8 óra bőségesen elegendő arra, hogy az otthonodtól távol töltsd el egy újszülöttel. A szoptatási tanácsokat megtudják mutatni így is, ha a szülés utáni 2 órában semmi rendkívüli nem történik veled, akkor minek is kellene feleslegesen bent töltened az időt! Szerintem persze, de mindannyian másként vélekedünk erről!

Mommy! Azt viszont nagyon hiányolom, hogy a "korosabb" mamiknak nincsen genetikai uh a 12. hét körül. Mivel szűrik a Down kórt, a nyitott gerincet, stb, stb....... Ez fura, és számomra eléggé kevésnek tűnik! A többivel egyetértek, hogy nem igazán szükséges, és TALÁN nem is hasznos, bár ezt még senki nem bizonyította!

Jut eszembe! Mommy! Ti hol éltek? Persze ha nem akarod megmondani, megértjük!
Vendég
 


Rima
USA, Wyoming... itt is haza lehet menni szülés után, ha nincs semmi gond...
Ami otthon megy az már kicsit túlzás... szegény kismamikat úgy kezelik, mintha betegek lennének...
Persze, probléma esetén legyenek vizsgálatok, de egy egészséges fiatal nőnél, sima terhességnél miért kell annyi?
Vendég
 


Monácska
A "korosabb" mamik más kategóriába esnek... meg ha valami gond van...

(mi a katonai biztosításunkkal jól járunk... full... :wink: )
Vendég
 


Dokim is azt mondta, h terhes vagyok es nem beteg! Inkabb csak elvezzem ezt a par honapot es kesz! Nekem csinltak Down koros szurest, ugyanis lehet kerni, egy hetet kell az eredmenyre varni!
rima
 
 


Sziasztok!

Kiszazsu!
December 16-án született a kisfiam, Levente.
Ő nagyon ellenségesen szemlél minden gyereket, kivéve a szomszéd kislányt. Nagyon féltékeny ha kisbabát, vagy kisgyereket veszek a kezembe.
Mostanában még a játszótéren is ütlegeli a többi gyereket. Pedig ilyet sehol nem látott, és nagyon bújós, puszilgatós kisfiú. Addig még megpróbálok utánajárni, hogy is kezeljem a dolgot, mit mondjak neki. Még most korai ezzel foglalkozni, azt írták valahol, hogy túl sok a várakozás ha korán beavatjuk őket. Bár ő is mondja, hogy anya hasában pici baba van, és már meg is simogatta.

engem megnyugtat a sok UH. Az első terhességemnél is mindig azt képzeltem, hogy már nem is él a baba, mert még nem éreztem (19. hétig). Utána is mindig nagy örömmel mentem UH-ra és boldogan újságoltam hogy hány cm, hány g.
Nekem akkor már a 9. héten megmondták hogy fiú.
Olyan nagy volt, hogy a méretéből következtetett a doki. A 12. héten már látta is.
Most is óriás, mindenki 3 évesnek hiszi. Több mint egy méter és 16 kg. Az iwiw-en vannak róla képek. A teljes nevem Nagy Judit (Kecskemét).

A kilókkal kapcsolatban is majd még írok.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet
 
 


Szerintem az hogy ki mennyit hízik, félig meddig genetika. Rengeteg kismamát ismerek aki szó szerint zabált (2 hamburger, 2 fánk - tízóraira) és nem hízott sokat, olyat is ismerek aki rengeteget evett és sokat hízott, van aki keveset eszik mégis hízik, vagy éppen keveset eszik és keveset is hízik.

Most ezt jól levezettem :D De értitek?!
Én túlsúllyal indultam és végig nagyon vigyáztam. Kefir, hamlet, gyümölcs stb. Úszni is rendszeresen jártam.
a 26. hétig 5 kg-ot híztam, a 37. hétig további 5-öt, az utolsó két héten meg még 5-öt de az víz volt. Gyümölcsnapokat tartottam, az ujjam nyoma látszott a lábamon. Az utolsó két héten nagyon nagy lett a hasam. Szülés után 3 kg maradt rajtam (otthon ment le, a kórházban csak a gyerek súlyával, 4 kg-al lettem könnyebb :( ) A szoptatás alatt mások fogynak én híztam 7 kg-ot. Sajnos ezt a terhességet 5 kg-al többel kezdem mint az előzőt. Most is vigyázni fogok. Szinte kiakadtam, mikor a kórházban láttam a többi kismamát nápolyit, és süteményeket enni. Meg itták a sok cukros, tartósítószeres üdítőt.
Nekem ez tilos! Pajzsmirigy alulműködésem van, ezáltal nagyon hízékony vagyok. Bár mindig az voltam, még mielőtt kiderült akkor is.
A barátnőm cukordiétát volt kénytelen tartani, és nemhogy hízott volna fogyott egy csomót. Most megpróbálom majd én is valamennyire véghezvinni ezt a diétát. A babának nem árt, ő szépen fejlődik abból amit szabad enni, na meg az anya tartalékaiból.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?