Új privát üzeneted érkezett!

Eszter, Patrícia, gratula a fiúcskákhoz! A lányok általában később derülnek ki :).

Lexa, én bevennék egyet elalvás előtt, aztán majd meglátod! Ha éjjel ezután is kínoz, akkor vegyél be akkor is egyet. Nálam az van, hogy ha ég a gyomrom, akkor már elalvás előtt elkezdi, és egy tabletta után nem is kell újat bevenni egész éjszaka. Nekem a lefekvés előtti tejivás is használt valamit, de a tabletta a tuti! Átírnád, hogy legközelebb szeptember 14-én megyek a dokihoz? Köszi!

Ma voltam genetikai UH-n. Csúszás volt, így gyorsan lezavartak mindenkit. Azért megnézte a doki, amit kell, de nem sokat tudtam mozizni :(. A lényeg, hogy a tarkóredő 1,5-ös lett, a CRL-je 7,4, így lábbal együtt már olyan 11-12 centi lehet :). Az UH képen már mindene látszott, de kukit nem mutatott. Reméljük ez így is marad :).

Hajhullás: nekem az előző terhességemnél pont, hogy megállt a hajhullás. A hajam is alig nőtt, és kellemes mellékhatásként a lábamon is sokkal lassabban nőttek ki a csúfságok. Ezt már most is tapasztalom. Viszont a szülés utáni fél évben olyan voltam, mint egy vedlő kutya :(. Minden hajmosás egy rémálom volt, már azt hittem, hogy nem is marad hajam. Aztán visszatértem eredeti állapotba :).

Kép

Kép
mzx
 
 


Mzx! Köszi a tippet, akkor így fogok tenni, ma beveszek egyet elalvás előtt. Tegnap szerencsére viszonylag időben el tudtam menni aludni, és csak pisilni keltem fel. Remélem, ma is így lesz, de nem bízom benne.. Persze, átírlak a táblában!
Drukk, h kiscsaj legyen ;) Én is ezt remélem :)

Az uh képet kérjük feltenni! És gratula a kerek 13. héthet ;)

KépKép
lexus
 
 


Lexa, sajnos csak papírt kaptam, és nem tudom beszkennelni :(. Lefényképezve pedig már alig látszik belőle valami, de majd még próbálkozom :).

Kép

Kép
mzx
 
 

 
 

Pété, nagyon röhögtem a leírásodon, olyan életszerű :lol: !

Lexa,

nekem a védőnő azt mondta, hogy az első három hónapban semmilyen sportot nem szabad, a doki is nagyon ellene volt, szerinte csak nagyon óvatosan bármit, de leginkább max. sétálgassak!

A dokim szerint a 3. hónap után el lehet kezdeni sportolni, mert az otthon ülés rosszabb, mint bármi, a védőnő pedig rám parancsolt, hogy ez a két év nem a sportról szól, a legfontosabb legyen a gyerek meg a szoptatás. Arra a kérdésre persze nem tudott mit felelni, hogy egészséges lesz-e a gyereknek húsz kiló hízás... :lol:

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Eszter! :lol: Egyébként igen, azt már nekem is mondták, h a 12. hét előtt ne akarjak csinálni semmit se, de azt még nem, h mindentől el vagyok tiltva. Mellesleg tuti, h ki sem bírnám. Most is megőrülök, h nem mozoghatok! De a baba az első! :) Meg aztán mindjárt itt a 12. hét 8)

KépKép
lexus
 
 


Én csak a 8. hétig bírtam ki, az a legveszélyesebb, de persze a többit sem ajánlják. Viszont annyira kibírhatatlan voltam mozgás nélkül, hogy az élő fába, de már magamba is belekötöttem (ha épp nem aludtam). Jobb volt ez sokkal így, mozogtam is, de óvatosan, bicikiztem, gyalogoltam a futógépen hegymenetben, lábizomra dolgoztam meg kicsit karra.

Azt hiszem, belebolondultam volna, ha nem lehet, na meg annyira hozzá van szokva a szervezetem, hogy csak mozgás után megy az alvás (meg az emésztés is) :lol:
Most képzeljétek el ezek nélkül egy pukkancsként... hát... mindenkinek jobb volt így!

De most már végre szabadon szabad!!!!!! Olyan tök jó látni, hogy eltűnt a bűvös 12-es szám, sehol semmi nyoma már!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Lexike: a következő orvosi vizsgálatom holnap 29-én 14.30-kor lesz, remélem tudok majd képet is mutatni :lol:

KépKép
bnesz.eva
 
 


Sziasztok!

Most értem haza az UH után. Minden rendben van. 6,27 cm, nyaki redő 1,6 mm. Már láttuk a 2 kezét, a 2 lábát, az ujjait. Valamit látott a lába között, de nem tudta megmondani, hogy mit.
Képet nem kaptunk most róla.
A koránál egy héttel nagyobbnak tűnik a méretei alapján.
A 16. héten kell majd legközelebb mennünk és akkor a védőnőhöz is APF-re és vérvizsgálatra.

Kép
cicuka78
 
 


Sziasztok!

Jó kis pörgős topik lettünk. :D :D
Gratula mindenkinek a szép uh eredményekhez.

Nekem 2 nagyon szutyok nap áll mögöttem, megint vissajött a hányinger és hányás is, tetejébe a dokim tegnap akkora bunkó volt, hogy haz őskorban él, vele csapkodták volna le a mamutokat...

:evil: Lényegében annyi történt, hogy megkérdeztem tőle, hogy mit szólna a dúlás szüléshez erre kikelt magából, elkezdett mesélni a rossz dúlás élményeiről, mondta, hogy csak szülésznőt választhatok, sőt még a szülési tervtől is mereven elzárkózott (nyilván nem most akartam megbeszélni, csak egyeztetni, mit szeretnék a későbbiekben.) Mondtam neki, hogy az előző szülésnél (vele és az ügyeletes szülésznővel) nagyon profi volt minden szakmailag de emberileg több odafigyelésre és bátorításra lett volna szükségem. Erre közölte hogy arra való a szülésznő. Én ezt nem így gondolom. A szülésznő egészségügyi szakember és nem várható el tőle, hogy az egész szülés alatt a lelkivilágommal gyógypeddezzen, ha éppen úgy áll az igényem rá.. Végülis arra bíztatott, hogy menjek el a felkészítő előadásokra és aztán döntsem el. Kerek perec, kicsit (?) durván kijelentette, hogy ha nem tetszik, akkor válasszak más orvost és nem lesz harag de fel is út le is út, csá. Csak ültem, mint akit leforráztak.
Az már csak hab volt a tortán, hogy anyagilag sem úgy számolt, ahogy legutóbb ő maga mondta (lett volna kedvezményem a magánrendelésén, én ezzel neki megadva a tiszteletet nem kívántam élni, erre átvállalta, hogy kifizeti a magánlabor-költségeket. Most meg teljes díjat számolt és közölte, hogy akkor a labort is fizessem már ki. Ez plusz több ezer ft különbség volt.) Az meg már csak az én lelkemnek esett gyatrán, hogy ránézett a kisfiamra uh-val, de a képernyőt a világért felém nem fordította volna egy pillanatra.

Szóval dilemmázom :?
Mint orvosban, teljesen megbízom benne, de emberileg nem ez az első ilyen eset (6 hetes uh-on közölte, hogy túl kicsi az egyébként napra pont jó méretű petezsák és ez nem is biztos hogy terhesség na mindezt jó paraszt stílusban előadva).
A Kistarcsai kórházról nagyon kiválóak a tapasztalataim. Kivéve, hogy a gyerkőcöt születés után viszik mintha kötelező volna...
Úgy tűnik, hangulatember, mert a legutóbbi vizsgálatkor meg a popsim nyalta, ahogyan azt az ember egy magánrendelésen 8-10 ezer ft-ért/kb. 20 perc talán jogosan elvárja...
Ami még ellene szól, hoyg Érden lakunk, Kistarcsa innen baromi messze van, úgyhogy lehet, hogy a kocsiban szülök meg.
A Szent Imre volna a másik választás. A dúlák is javasolják és nagyon jók a szülésznők. Ott ügyeletes dokinál szülnék.

Párommal egyetértésban valszeg ez az utolsó szülésem, amennyiben minden rendben van a gyerekkel (nem szeretnénk harmadikat). Akkor pedig valóban dúlát kellene választanom, mert ez a nagy álmom és nem lesz még egy lehetőségem valóra váltani.
Még nem döntöttem, rágódom. Érdekelne a véleményetek pro és kontra is.
Bocs hogy ilyen böllérrre :wink: eresztettem az írást de nagyon pörög az agyam...

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Sziasztok!

cicuka78!

Gratula örülünk hogy minden ok!

Lexus!
sajna még nem tudtam képet küldeni de holnap nem dolgozok és rajta leszek!



Amúgy......
Nekem van egy baba Boltom a XV. kerületben és ha valakinek szüksége lenne valamire szívesen segítek( ha csak tanácsra, tapasztalatra is) vannak új és használt dolgok is!
Rucik, pelusok, kissapik, babakocsik, hordozó, járóka stb......
Későbbiekben nagyon ajánlom figyelmetekbe a szopipárnát nekem nagyon bevállt a kislányomnál terhesség alatt alvásnál amikor már sehogy sem volt jó! És később a szoptatásnál sokkal könnyeben megtalálod a megfelelő pózt hogy a szopi anyának és a babának is kényelmes legyen ez fontos! nagyon jó áron tudom adni és sok féle mintával van.Sok a megrendelőm még vidékre is, tényleg szupi!
( most 4990.- az ára)

Remélem hogy senkit sem zavart ez a kis reklám de tényleg szívesen segítek ( tapasztalattal is) ha tudok!

Sok puszi
pepike

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


Mpatr!

Sajnálattal olvastam amit írtál, és én váltanék a helyedbe!
Nekem és minden anyukának nagyon fontos hogy az orvos egy "társ" is legyen akire számíthatsz mind fizikailag de ÉRZELMILEG is és ha már most gajra tesz érzelmileg!!?? És szerintem úgy szülj ahogy neked a legjobb!!! Itt te számítasz meg a kisfiad nem az ő önző véleménye!

Az én dokim is kb. ilyen volt a lányomnál amikor terhes voltam vele de féltem váltani mondván már hozzá járok régóta stb.......
A végén egyre rosszabb volt egyáltalán nem adott nyugtató választ a kérdéseimre csak pofákat vágott mondíg ha kérdeztem, de a zsebét azt tartotta....... ( A lányom koraszülött lett amit neki is köszönhetek mert nem vette észre hogy elöregedett a lepényem és nincs magzatvizem az ügyeletre mentem be mert már olyan rosszul voltam és ott evtték észre hál égnek még a baj előtt)
Bocsi az elrettentő példáért de kijött belőllem!
Sok erőt és jó egészséget a picihez és ne idegeskedj!!!!!!!!!!!!!!!!

puszi pepike

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


PEPIKE NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!
Kérlek szépen, minél többen szóljatok hozzá, ha lehetséges!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Pepike, még egy kérés, bababolt miatt légyszi dobj egy telcsiszámot!! (lehet priviben vagy itt ha nem titkos)

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Sziasztok!

A Baba Bolt száma: 06706367767 Címe: XV. Rákos út 7 szám mellett
(Csokonai u 2.)



pussszzz
Pepike :lol:

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


Jó estét!

Képzeljétek, 6 körül elmentünk vásárolni apával, és csak nemrég keveredtünk haza - vacsoráztunk, megnéztem a Jóban rosszabant és a Barátok köztet videóról, és jöttem is ide. Vettem magamnak két szuper felsőt, amikkel úgy tervezek, h még a pocakomra is feljönnek majd, meg egy olyat, ami most jó, meg majd szülés után lesz! :D Úgyhogy most hiper boldog vagyok! Ja, és rosszul se vagyok ;)

Pati! Sajnálom, h te viszont igen :( Hogy mi az egy szavas véleményem az orvosodról, azt, ha megbocsátasz, inkább nem írom le, ugyanis később problémáim adódhatnának belőle, ha vmi moderátor ránéz a topikra! :evil: Sztem egy emberrel nem lehet így bánni, pláne akkor nem, ha az illető kismama, aki mindent száz fokkal jobban a szívére vesz.. és ha még csak arról lenne szó, h a szívedre veszed. Ez egy bunkó ... OK, tényleg nem írom le.
Ha valóban nem szeretnél több babát, de tényleg álmod, h dúlával szülj, akkor én azt mondom, hagyd a p*csába (bocs, de ideges vagyok) ezt az embert, és hajrá Szt. Imre, hajrá dúla, és hajrá ügyeletes doki! Én továbbra is azt gondolom, h nekem a szülésznőm lesz választott, nem az orvos. Az kell, h olyan módon szülj, ami NEKED a legjobb, mert ha neked jó, akkor nyilván a gyermekednek is jó, hiszen úgy alakítod a körülményeket. Véleményem szt. nem éri meg erre az emberre több időt fecsérelni. Mi az, h nem mutatja meg a fiadat? Nekem sem ez, sem amit leírtál, h h viselkedett, nem fér bele. Toleráns vagyok, de nem ennyire.
Bocs, ha kibuktam, nagyon kemény és kőbunkó voltam, de utálom az ilyet. Remélem, tényleg úgy tudsz dönteni, ahogy NEKED, NEKTEK a legjobb lesz! Végülis időd még van :) Én nagyon szorítok!

Évikém! Képedet várom!! Az uh-hoz pedig drukk, vagyis inkább gondolok rád :)

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok lánykák!
Elvittük hétfőn a tesómat egy otthonba, és ez iszonyatosan felzaklatott...... Kb. 4 napja nem alszom, állandóan csak bőgök. Ma jönnöm kellett dolgozni, tehát elkezdem magam talpra rántani.

Visszaolvasok, és írok!

Jól vagyunk egyébként, Borsóka is, legalábis remélem, nincsenek ennek ellenkezőjéra utaló jelek. Hányinger, pisilés állandóan..... Apácska már mindennap megsimizi Borsóka átmeneti otthonát, és megkérdezi, anya hogy van! Nagyon jó érzés.....
Vendég
 


Siasztok!

Nem győzök visszaolvasni... :? :lol:

Csak bekukk mert festés van nálunk ,én meg álarcban segétkezek a takarításnál... :wink: elég jól nézek ki.Csak nem akarom a festéket beszívni,azért kell.
Nagy fiamnak vadállatos mintás lesz a szobája(tapéta)ezt választotta,a kicsi meg focisat kap.Nekünk mályva lila lesz a hálónk.A pici maszatka szobáját még nem merem semmilyen színűre festetni,majd csak ha kiderül.. :lol:

szopipárna:nagyon jó én is tanusítham!!!!!!mindenkinek én is ajánlom!!

Egyenlőre ennyi,majd később jövök...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Pati!
Ezen megakadt a szemem....... Hát, köpni nyelni nem tudok!
Nem tudom néztétek-e a táblázatban, de én pontosan az ilyen dolgok miatt szeretnék otthon szülni. Tudom, tudom, ismerem a reakciókat, én csak annyit kérek, hogy én senkit nem agitálok, de ne is bántsatok érte.
Viszont! A szülés, ahhoz, hogy jól menjen, egy teljes bizalmi kapcsolatban kell lezajlódjon. Ha nem így van, akkor jönnek azok a dolgok, hogy gyenge, elégtelen fájások, elhúzódó vajúdás, stb, stb...... Én soha, de soha nem szülnék ilyen orvosnál, de még vizsgálatra sem mennék hozzá, mert nem tartja tiszteletben azt, amit én szeretnék. Persze egy határon belül lehet csak akarni intézményben, de a dúla mai napság nem extra kívánság!
Pati! Merj váltani! Az Imre hatalmasan jó hírnek örvend, természetesen ott is vannak olyan dokik, akiket jobb kicsit elkerülni, de olvasgasd csak akár itt a babaneten a fórumokat, dícsérik az Imrét, szabadelvű, nyitott, elfogadó kórház!

Sajnálom, hogy ezen át kell menned. De egyet ne feledj el!
TE FOGSZ SZÜLNI! ő ÉREZZE MAGÁT MEGTISZTELVE, HOGY OTT LEHET MELLETTED, ÉS KÍSÉRHETI A SZÜLÉSEDET!!!!!!!!!!! És ehhez tartsa magát, ha nem tudja, mert azt gondolja, hogy a világ összes vajúdó nőjénél jobban tudja, mi fán terem az egész folyamat, akkor menjen a sóhivatalba!!!!
Remélem segítettem!


És most folytatom a visszaolvasást......
Vendég
 


Mpatr!

Hát nagyon felháborított amit írtál, és egyben félelemmel is tölt el. Én is Kistarcsán szeretnék szülni, igaz nem ugyanannál az orvosnál, mint Te. Egyenlőre az én orvosom is nagyon szófukar, így eddig nem is nagyon kérdeztem. Valahogy nem éreztem, hogy Ő ennek teret enged. Még a telefonszáma sincs meg, hogy kérdezzek, ha valami baj lenne. Csak a rendelőt tudom hívni, ott meg 2-szer van egy héten.
Bocs, hogy inkább magamról írtam, de azt hiszem ezzel véleményt adtam a Te esetedről is. Mindenféleképpen most Ti vagytok a legfontosabbak, szóval ha úgy érzed váltani kell, akkor meg kelltenni.
Én most valahogy úgy érzem, ha problémamentes a terhességem nincs is szükségem az orvosra, csakhogy meglegyen a 4 pecsét. Ettől függetlenül tudom, hogy kell nekik a pénz, és szükség van az ők szakmai odafigyelésükre. Eddig nem adtam neki pénzt, de holnap már fogk (12. hét), ha utánna is nagyon kimért, és nem szán rám időt, akkor nekem se éri meg, hogy tömöm pénzzel a szinte semmiért. Ez inkább most olyan elvi kérdés nállam, nem annyira lelki. Persze, ha valami gond lenne bennem is egyből megjelenne az igény a ngyobb odafigyelésre. Ez csak a mostani lelkiállapotom, hogy viszonylag lazaán veszem. (
Szülés közben eddig én eléggé befeleforduló voltam, a nehéz résznél senkire nem volt szükségem, nem is nagyon figyeltem ki mit mond. Addig meg a férjem volt a beszélgetőtársam, de onnantól, hogy igazán fájt, vele se nagyon törődtem szegénnyel. Olyan megoldom magam hangulatba kerültem, és nagyon erősen befelé koncentráltam. Persze, ha valami nem a dolgok menete szerint megy akkor kell a jó orvos és szülésznő. Lehet, hogy ahogy telnek

Mit csinálnak a gyerkőccel születés után mintha kötelező volna? Nem adják oda?

Időben vagy még, kitartás... :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Más!

Ma megyünk vissza szemészetre, izgulok, hogy milyen erősségű szemüveget állapítanak meg a fiamnak.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Más!

Ma megyünk vissza szemészetre, izgulok, hogy milyen erősségű szemüveget állapítanak meg a fiamnak.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Jó reggelt!

Tegnap este bevettem egy Rennie-t, és használt!!! Csak pisilni keltem fel 3x, de minden további nélkül visszaaludtam utána! Úgyhogy Mzx, ezer hála és köszönet a tippért!!!
Most elég szarul vagyok, de mindjárt alkalmazom Évi hidegvízes megoldását :P

Pumperka! A múltkor mondtak vmit a szemészeten? Bocs, ha írtad :oops:

Panni! Helyes, h álalrcban festegetsz, nem is szabad máshogy ;)

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok!

Pati! Én is arra biztatlak, hogy merj váltani! Az az igazság, hogy szakmailag szinte senkiben nem kételkedem, de a korrekt hozzáállással, empátiával nem rendelkező dokik nálam elbuktak!
Az első fiam születésekor a 30.! héten váltottam kórházat és dokit! Az a doki nem volt ilyen súlyos mint a Tiéd, de valahogy mégsem éreztem magam összhangban vele, ráadásul kb. 5 perc után kiszórt mindenkit, pedig magánrendelésre jártam. Volt olyan is, hogy elfelejtett bejönni a kórházba uh-ra a megbeszélt időpontra, én meg ott dekkoltam több mint fél órát, ráadásul munkaidőben...
Szal, úgy döntöttem, hogy a hozzánk legközelebbi kórházban szülök inkább (vidéken), csak azt nem tudtam ki az, aki szülés előtt 10 héttel átvesz, de ez a doki nagyon jó fej! Mindent elmagyaráz, mindenre válaszol, ha kellett még rajzolt is, ha nem értettünk (férjemmel) meg valamit. Egyáltalán nem bántam meg, hogy Őt választottam, így most a 3-at is együtt készülünk szülni.
Ebben a kórházban tavaly óta lehet szülésznőt választani, de nekem ebben (is) mákom volt, mert mindkétszer ugyanaz a tündéri csajszi volt, most pedig már nem bízom a véletlenre és felkérem, hogy kísérje végig a szülésemet és a várandósságomat, ha lehet.

Úgyhogy hajrá! Ráérsz még megtalálni az ideális orvost! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


[quote="ódry"]V írta:ódryolt olyan is, hogy elfelejtett bejönni a kórházba uh-ra a megbeszélt időpontra, én meg ott dekkoltam több mint fél órát, ráadásul munkaidőben...


:shock: :shock: :shock:

Hát ez azért nagyon durva! Nem csodálom, h váltottál.. nekem egy barátnőm mesélte, h az ő barátnője 32. hetesen váltott dokit, és vele együtt kórházat is, mert nem volt megelégedve.

KépKép
lexus
 
 


Pumperka! Szorítunk Nektek! Biztosan nem kell még túl erős szemüveg a kisfiadnak!

Panny! Jópofák lehetnek a tapéták! :lol:

Pepike! Vidékre hogyan oldod meg a szállítást? Postán? Én is nagyon gondolkodom egy szopis párnán. Jó lenne, ha csak a tartáson múlna, hogy tudok-e szoptatni, mert akkor tuti vennék, ugyanis a két fiút szinte egyáltalán nem tudtam. :cry: Annyira boldog lennék, ha a 3. baby-t sikerülne!

Lexi! A Rennie tényleg használ! Nekem eddig még nem kellett bevennem, de félidőtől szinte biztos, hogy megint azon fogok élni! Mondjuk nem szoktam az egészet elszopogatni, elég volt egy fél - szerencsére, mivel nem igazán tetszik az íze. De a lényeg, hogy használ!

Megyek takarítani, pedig egyáltalán nincs kedvem... :roll:

Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Pepike! Én mindenképpen szeretnék egy szopis párnát! Érden lakom, hogyan lehet megoldani a szállítást, fizetést és ami a legfontosabb, a szín kiválkasztását? :roll: :oops: Inkább a te zsebedbe rakom ugyanazt a pénzt!
Már most is úgy tudok aludni, ha a pocim alá hajtom a takarót..

Monácska, asszem lemaradtam a tesódat illetően. Miért is vittétek be (ha kérdezhetem :oops: )? Próbálj megnyugodni, a kesergés árt a babának és ami a legsz@rabb, hogy nem is oldja meg a problémát... Tudom, könnyű mondani.. Gyere, mesélj bármikor, ha könnyebb lesz a lelked tőle!!!!!!!!!!
Nem ítélem el az otthonszülést, magam is a saját szakmámban alternatív nézetek szerint dolgozom, nem állnak tőlem távol ezek a gondolatok. Ha megfelelő a team, szerintem ugyanannyira biztonságos, mint a kórház. Én gyáva vagyok hozzá...

Lexa!!! Tarts ki, már vágod a rosszullétes centit visszafelé. De annyira de annyira tündér vagy, hogy így kikeltél magadból, de azért ne zaklasd fel magad, nem szeretném, ha miattam Törpicseknek ideges volna a mamija. :lol: Köszönöm a tanácsot, azt hiszem egyre inkább így gondolom én is, így letisztulóban.
Sajna nekem visszatért néhány nap után a hányinger, bár ma eddig legalábbis jobb. Három betegem vár oltásra, meg be kell menjünk kedvenc biztosítósunkhoz megbeszélni csomó mident, gyakorlatilag végigaludnám a napot ehelyett... :(

Ódry!Ezek szerint normális, hogy ennyire rágódom a váltáson. A másik topikon is írták többen, hogy nem jó érzés ezt a döntést meghozni, bár egyre inkább erre tendálok. Csak valahogy még ha rossz (? ebben sem vagyok biztos) is volt, biztos pont volt... Olyan ez, mint egy rossz házasságból kilépni...

Pumperka!!!!
Azt direkt kihangsúlyoztam, hogy Kistarcsa nagyon nagyon jó kórház!!!!!!!! Sőt ha ügyeletben a dokimnál szülnél, még attól sem intenélek. Nyugodj meg, a legjobb kezekben vagy. Én szívesen maradnék ott, de így, kórházon belül nem akarok váltani, főleg a távolság miatt (Érd). A babák gondozása külön osztály (csecsemősök) hatásköre, a fiamat 2 perc után vitték (szürke volt állítólag, megjegyzem, akkor hogy adhattak neki 9/10 apgart??????) aztán csak órákkal később kaptam vissza. Állítólag ez javult, de mivel nem a szülészeti osztály hatásköre, nemigen tudnak vele mit kezdeni... Szakmailag igen kiváló team, de számomra nagyon fontos (mai tudásommal különösen) az első együtt töltött 1-2 óra és szopi (colostrum). Ami nagyon jó, hogy gyönyörűek és felszereltek a szülőszobák! A dúlákkal amikor leveleztem, adtak meg jó szülésznők nevét, ha gondolod, majd elküldöm. Meg van szülésfelkészítő előadás-sorozat is, menj el egy sorozatra, ott sokat meg lehet tudni egy intézményről. Tehát összefoglalva, a személyes emberi konfliktusom téged ne befolyásoljon egy ilyen kiváló kórház megítélésében!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Sziasztok!
Most beszéltem az orvosommal és jövő hét csütörtökön mehetek hozzá UH-ra és akkor csinál tarkóredő mérést. Akkor leszek 13+6 napos. Szerintetek az nem késő? Kinek mi a tapasztalata? Látom már jópáran voltatok ilyenen, de mindenki az Istenhegyi úton, pedig ezt a kórházban is megcsinálják. Szerintetek?

KépKép
KépKép
mni
 
 


Pati!
Nincs ezen mit szégyelni, max kicsit off a dolog..... 3 és fél éve volt egy motorbalesete az öcsémnek, amiben nagyon komolyan megsérült. Koponyasérülésénél fogva szellemileg is leépült, a sógornőm nem bírja tovább a gondozását. 3 és fél éves a kislánya, számolj vissza, a balaeset idején volt 3 hetes a kislánya....... Nagyon megvisel a dolog, habár a tolószékből ugyan kivakartuk, de nem tudjuk tovább fejleszteni, ennyi..... Ez kevés ahhoz, hogy életet lehessen rá építeni. Egy 4-6 éves gyerek szintjén van mentálisan. Belepusztulok félig, hogy míg nekem mindenem megvan, addig neki egy túlzsúfolt otthonban kell lennie, hogy nem lehet mellette a családja.
Ááááá, mindegy. Majd feldolgozom valamikorra.

Mni! Nics későn! 11-14 hét közt ajánláják, én is a 13. héten fogok menni, ne aggódj, a lényeg, hogy az eredmény jó legyen!
Vendég
 


Monácska! Hát ez azért nem egy könnyű dolog.. remélem, minél hamarabb túl jutsz rajta, és remélem, h az öcsédnek is jobb lesz!

A tarkóredő mérést ugyanakkor csinálják, mint a 12. heti uh-t? Ilyenkor nagyon gáznak érzem magam, de vhol fel kell tennem a kérdésimet :roll:

Pati! Törpicsek anyuja jól van, köszi :D Amúgy nem gondolkodtatok még a baba nevén?

KépKép
lexus
 
 


Igen, a 12 heti uh egyben a tarkóredős genetikai uh is!!!

Semmi baj! Ne csináld már!!!



Nekem is van kérdésem! Lán yok, szégyen nem szégyen, de borzalom székrekedésem van. Annyira erőltet, hogy belegörcsölt a hasam, nagyon félek, hogy gond lesz..... :roll: :wink:
Vendég
 


Mona, vegyél igmándit!!!nekem napi 2 dl használ!!!!Gyógyitárban kapható!!!Hunyadi vagy Szent valaki a neve!
Vendég
 


Lafika!
Ez ásványvíz? okés, akkro azt veszek, tudom, hogy egyéb nyavajákat nem szabad beszedni....
Vendég
 


ez egy szar, pocsék, undorító ízű ásványvíz!!!!gyorsan és hirtelen kell meginni reggel éhomira vagy kaja előtt bármikor 2 dl-t, csak vigyázz, ha kajálsz, legyen wc a közelben :wink: !!!!
Ja, és ha nem használ, emeld 5 dl-re egyszer, majd beáll, én kétnaponta iszok 2 dl-t, de ha voltam wcn, van, hogy csak hetente 2x, vagy 1x iszok!!!De a lényeg, hogy ha egyszer hozzászokik, nem kell naponta 2 dl, elég akár heti egyszer 2dl!!!De addig naponta kell.De hamar hozzászokik a gyomor!
Vendég
 


Köszönöm.
Most 4 napja már nem voltam, és jajjj, szó szerint megszültem a végeredményt, mire végeztem annyira begörcsölt a hasam, hogy nagyon megijedtem!
Mindenképpen meg fogom próbálni!
Vendég
 


Monácska!
Amikor egy hete kórházban voltam, körülöttem minden lánynak hasonló problémája volt. A nővérke első lépésként azt javasolta, hogy ébredés után igyanak meg egy pohár vizet, jó nagy kortyokban, ha ez nem működik, akkor jöhet a többi variáció...
pété
 
 


Mona, már bocs, de most nagyon seggbe verlek!!!Hogy a fenébe gondoltad,hogy jobb kierülködni a terhesség ilyen fázisában azt a szart (szószerint)..........szóval ezt nem szabad a kezdeti időkben!!!!!!!!Irgumburgum!Irány a patika és legyen tartalékod belőle, gyorsan fogy!
Vendég
 


:oops: :oops: :oops: :oops: Na jó van na...... okés, okés, éreztem én, hogy rossz volt a "módszer", de azért na.... Szóval rendben, már meg is rendelem a szomszéd patikában, ha esetleg nincsen!

Pété! Ezt is megpróbálom! Nagyon gáz a székrekedésem.... khm. Na, megyek, intézem ezt a vizet!
Vendég
 


Pati!

Én is feltétlenül váltanék, nem érdekel az orvos lelki világa, ahogy őt sem az enyém! Az a lényeg, hogy úgy szüljél, ahogy te nyugodtan érzed magad, meg ahogy Te szeretnél, nem az, ahogy elvárják (Monácska, neked is szól, nem itélnék el senkit azért, hogy mit választ). Tudom milyen nehéz váltani már ilyenkor is, én is ezen rágódo pár napja... Pedig nekem könnyű dolgom van elvileg, a dokim nagyon szimpi volt, de csak a Jánosban dolgozik, viszont a páromnak érzelmileg rossz emlékei vannak a Jánossal szemben, nem szeretne sosem oda visszamenni. Így aztán tulajdonképpen nincs is más választás, csak most nem tudom, hova, kihez, mit fog szólni az új doki, hogy rendezzem le az eddigi anyagiakat a régivel, stb... de annyian mondtátok már, hogy inkább szülésznőt választotok orvos helyett, hogy ezen a megoldáson is gondolkodom erősen. Mivel első gyerek, ezért halvány fogalmam sincs, milyen lehet szülni, de úgy gondolom, gyerek még nem maradt benn, az orvosoknak közel tíz év tanulás után talán megvan a tudásuk, ha gond lenne, amúgy sem nyújt biztonságot erre még egy magándoki sem... Szóval okosat nem tudok mondani, csak határozottan a váltást!!!

Székrekedés: nekem a Danone Kaukázusi kefír jött be, az Igmándi meg a Salgus víz brrrrrr...... utolsó esélyként... de 4 nap után tuti bedobnám ezt is, ha ettől nem hánysz, akkor semmitől...

Monácska: szörnyű volt olvasni az öcsédet, veled vagyunk lélekben, bár ezt túlélni, amit a sógornődnek kellett!!! Le a kalappal, ez már túlmegy bőven az elviselhetőség határán!

Mni: azért megyünk magánklinikára vele, mert ott nem csak tarkóredő mérést csinálnak, hanem mindent, ami down-kór és még 3 másik genetikai rendellenesség ellen kell. Nézik az orrcsontot, mert az is fontos jele, valamint vesznek vért is és abból 94%-os valószinűséggel meg lehet állapítani a Down kórt. Én a Bolgárkerék utcában voltam, nem az Istenhegyin, ez a Czeizel klinikája. Gyakorlatilag tök mindegy, mindkettő ugyanazt csinálja.

Itt kétszer vesznek vért, egyszer a 11-14. hét közt, egyszer pedig a 16-18. héten, ebből állapítják meg. A www.downszures.hu - n mindent megtalálsz!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Köszönöm Eszter! Éppen az előbb hívtam! Jól el van, már megfürdött, és most tv-ni fog! És igen, nagyon jól érzi magát, és volt ebéd is........... A lényeg, hogy őt nem viseli meg.
Azért én még csúful elbőgtem amgam, mikor letettem a telcsit!
De jobban leszek, ahogy majd látom, hogy őt nem bántja ez a helyzet.
Vendég
 


Köszi, Mona :oops:

Lafi! És ha én 2-3 naponta el tudok menni wc-re, de akkor azért nem jön könnyen, ami jön (OK, nekem azért megszülnöm sem kell ;)), akkor is kell inni ezt a konyvaszt? Asszem tudom, h miről beszélsz, feltéve, ha zöld üvegben van :roll:

Én a kaukázusi kefirtől sem tudok gyakrabban vagy eredményesebben wc-re menni, mert szinte napi rendszerességgel fogyasztom, és nincs javulás :( Pedig az még finom is!

KépKép
lexus
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el, csak tegnap találkoztam munka után a legjobb barátnőmmel, utána meg miután hazaértem, hamar elaludtam, ki voltam purcanva.
Jól sikerült az UH, meg volt mindene a kis édesnek, olyan aranyos volt, ide-oda szökellt, hol fel, hol le, hol balra-jobbra, aktív volt. :D
5,2 cm-es és a tarkóredő nagysága 1,7 mm-es. Azt mondta a doki, hogy minden oké.
Papírképet kaptam a babciról, de megpróbálom lefényképezni, és feltenni, remélem látszani fog belőle valami.

Cicuka,
hatalmas grat az UH-hoz! :D

Éva,
kíváncsian várom, neked hogy sikerült az UH!!!

Mpatr,
nekem is a lányokhoz hasonló a véleményem a dokidról. Tiszteletben kellene tartania a dúlával kapcsolatos elhatározásodat, mégiscsak Te szülsz! Túl sok húzása volt, ami miatt orvost váltanék, Neked most nem erre a magatartásra van szükséged, valamilyen szinten támaszodnak kéne lennie. Nem csípem az ilyen hangulatembereket.

Lexi,
kíváncsi vagyok, milyen felsőket vettél, feltennéd őket ide?

Pumperka,
írjál majd légyszi, hogy milyen erősségű szemüveg kell a gyerkőcnek!

Melinda

Kép
melinda80
 
 


Kép Íme a kisbabám [/img]

Melinda

Kép
melinda80
 
 


Fejjel lefelé volt a Babci, úgyhogy fordított képet raktam fel, mert így jobban kivehető.

Melinda

Kép
melinda80
 
 


Sziasztok!
Két és fél óra alatt bejutottunk a szemészetre. A következőt állapították meg: Ball +3,5 jobb +2,0. Hát ez van... :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Mpatr!

Hát azt én se szeretnhém ,ha elvinnék a babámat, én is tudom milyen fontos az az első kétóra együttlét. A lányom csak szopizott és nézett a szemembe tágra nyílt szemekkel. Hát azt hiszem ez mindent megér.... De azért megnyugtaTÓAK IS voltak a szavaid.... :D


A szülésznőkre majd később még visszatérünk.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Sziasztok lányok,


csak gyors bekukk és emlékezetből válaszolgatok:

Pati: hát szerintem ez nagy szégyen egy orvosra nézve, ha így viselkedik a betegeivel, ez az orvos nem érdemli meg egy anya bizalmát és beszéljünk nyíltan a szülés utáni pénzt sem, amit elvárnak mindenkitől, ha fogadott orvosod van. Szerintem soha nem késő váltani, ha úgy érzed, akkor rajta, a babád érdekeit nézd, csak az övét!!!!!

Lexikém: remélem jobban vagy és hatott a reni vagy a hidegvíz kúra, hoztam ám képet :lol: :lol: :lol:

Monácska: sajnálom, hogy babásan ekkora traumát kell átélned a tesód miatt, decsak egyre szabad gondolni, ott sokkal jobb kezeben van, hisz porfik veszik körül, akik tudják mi is kell neki igazán, ahhoz, hogy lelkileg is jobban érezze magát.

Mi ma voltunk uh-n, a doki szerint minden rendben, káttam a két kis lábát és a két kis kezeit meg az ujjacskáit is, és képzeljétek folyton hadonászott a kis kezeivel, mintha meg akarná fogni anya pocakját. Mindjárt felrakom a képet, bár nem túl jó minőségű, én a monitoron tisztán láttam, jobbra van a kis feje, balra a kis teste és a kezei természetesen a magasban!!!!

Kép

KépKép
bnesz.eva
 
 


Most olvastam vissza. Bocs! Ball=bal

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Csajok! Nagyon édesek az uh fotók, ma vagy holnap mennek is az albumba! ;) Egyébként ez nektek első uh kép? Csak h akkor milyen albumba kerüljön :)

Meli! Voltam olyan iszonyat mázlista, h még mielőtt Párizsba mentünk, elromlott a fényképező :cry: De ha jó lesz, mindenképp felteszem a felsőket! Egyébként az Aboriginalban vettem őket, abszolút nem kismama felsők, de sztem egy darabig tuti jók lesznek.

KépKép
lexus
 
 


BEUS!!! NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!

Jó éjt! :)

KépKép
lexus
 
 


Hömm, hát, végülis Törpicsek is kívánhat :roll: szóval én akartam boldog nnapot kívánni, csak már reflexből többesszám jött. Sztetek egyébként ez gáz?

KépKép
lexus
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?