Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A kicsi fiam a hét elején volt a legbetegebb, már szerencsére túl vagyunk a nehezén (ma mondta a doktor néni). Vírus: herpeszes torokgyulladás, hasmenés, láz, bőrkiütés. Nehéz volt ez a két nap. Mint írtam vasárnap este előkerült a cumi, egyenlőre használom megnyugtatásként.
De a cumisüveget elfelejtettük! Szerencsére.
Már ő kéri a cicit! És rendszeresen azon alszik el nappal is és este is! Nagy boldogság ez számomra!
De hétfőn, amikor nagyon fájt a torka és nam tudott nyelni, pár korty után sírva fordult el tőle. Nagyon fájt érte a szívem, na ekkor jó szolgálatot tett a cumi.
Igyekszem a legkevesebbet használni, vettem egy hordozó kendőt is, s ha nyűgös inkább abba teszem, úgy látom tetszik neki. Képzeljétek ma még elősem került a cumi, remélem nem is fog. Na majd meglátjuk...
erikamol
 
 


Jaj de jó Erika, nagyon ügyesek vagytok! :D :D :D

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Erika! Ez szuper! :) Egész gyorsan ment a dolog - bár gondolom neked nem így tűnt. További sok sikert!

KépKép
livus
 
 

 
 

Gratulálok és további kitartást kívánok!!

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy így ismeretlenül írok, de egy régi Babanetes vagyok, nem sokkal az indulás után csatlakoztam, amikor a fiamat vártam. Ennek már több, mint 6 éve.
Mostanság írogatok megint, és rátaláltam erre a topicra. Az emlegetett LLL-es régi ismerősöm innen, és mindenkinek nyugodt szívvel merem ajánlani :lol:

Erika, a hideg rázott a történetedtől, le a kalappal előtted, hogy kitartottál és végigcsináltad! Nagyon örülök, hogy rendeződtek a dolgok, nagyon ügyes vagy. Ahogy így leírtad, lehet, hogy az egész azért történt, mert a picurnak már fájt a torka, csak nem tudta neked máshogy jelezni.
Az én fiamnak is volt egy hasonló betegsége 2 évesen, és majdnem kiszáradt, semmit nem volt hajlandó elfogadni! Szóval tényleg nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Eszter: a rizst hogyan készíted Nándinak?

KépKép
livus
 
 


OFF:

köszi, akik írtak a blogkommentekbe és megvédelmezték Bucka-anyukát (ez én lennék, az okosbabafórumon buckalakónak neveznek épp, hihihihihi...) hálás vagyok!!

ON: :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


OFF: egyébként célom a barátságosabb hangnem... :lol: ON

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Kedves mamák, babák és persze papák!
...mindenkit szeretettel várok Aug 30.-án 16 órakor nyíló kiállításomra a Fise galériába, Ahol a szeptemberben megjelenő Kaláka Ukulele verseskönyv illusztrációi mellett, egyéb grafikai munkáim is bemutatásra kerülnek.
A kiállítóteret babzsák foteleimmel igyekszem a gyerkőcök számára is hangulatossá tenni.

FISE GALÉRIA
1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16. Telefon: 311-3051
http://www.fise.hu/


Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


OFF: Liv: egyszerűen szóhoz sem jutok, mivé lett a blogod! És ez a "buckalakózás" meg a még durvábbak... :cry:
Én már nem is reagáltam a nekem címzett beszólásokra, annyira parttalannak láttam az egész vitát. Sajnálom, hogy így eldurvult. Remélem, nem húztad fel nagyon magad. (Mert én igen.) További jó blogolást! Puszi így "ismeretlenül" is! :)

KépKép
livus
 
 


Livus: köszi, nem húztam fel magam tényleg. De láttad volna a páromat...húúú, na ő még mindig pipa! :D Főleg a félreértelmezésekért.

ON:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


OFF: Én még mindig kivagyok! Ennyi rosszindulat és durvaság! :( Éjjel ahányszor felkeltett Bobó, mindig eszembe jutott ez az egész... Jajj, egyszerűen nem tudom ezt hova tenni... Nagyon távol áll tőlem ez a stílus (hála Istennek!)

KépKép
livus
 
 


Csk hogy ON legyen megint: miért nem az anyatej a TEJ? A TEJ lehetne tehéntej.... :D szerintem aranyos!


Kép

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livi!


OFF tőlem is elismerés, amiért nem húztad fel magad, amiért higgadtan, indulatok nélkül tudtad lereagálni a másik oldal nagyon-nagyon rosszindulatú kommentjeit, és nem vetted magadra a személyeskedéseiket.
Én többször is majd lefordultam a székről, miközben olvastam őket.

Viki

ON

Múltkor emlegette valaki közületek a ciciben a szopi után jól látható fognyomokat. A minap eszembe jutott ez, és megnéztem, és tényleg ott vannak :shock: :lol:

Viki
vamberyviki
 
 


Liv: :)

Viki: jó neked, hogy nézegetned kell...

KépKép
livus
 
 


OFF
Liv, engem is nagyon felkavart az a töménytelen mennyiségű rosszindulat. Folyton ezen agyaltam és semmi építő nem jutott az eszembe, amit hozzászólhattam volna. Nagyon jó érzés volt most olvasni, hogy gza így kiállt a családjáért.

ON

Hathort-t imádom :D
nálunk egyébként már bocitej néven fut a "tej"
pár hónapja agyon fontos lett Hanának, hogy tisztázzuk ezeket a dolgokat, mert ugye Ivánt még nem kínálhatja meg a saját bocitejes itatójával. :)
savitri
 
 


Livus! Csak nem?
vamberyviki
 
 


Viki: ? Hogy harap-e? Igen! Alul 2, felül 3...

Múltkor láttam a könyvesboltban ezt a könyvet: http://www.jonathanmiller.hu/konyvek/sz ... /konyv.htm

Ha könyvesboltba jártok, nézzétek meg! Annyira jó képek vannak benne! :)

KépKép
livus
 
 


Livus :( :( :(
Tudod, a pár hónappa ezelőtti eset után nekem rinocéroszbőr nőtt a cicimre :lol:
vamberyviki
 
 


Na, Bobó azért nem úgy csinálja, mint Szófia (egyelőre...)
:lol: :lol: :lol:

KépKép
livus
 
 


Sziasztok,

Milyen szerintetek az igény szerinti szopi egy 15 hónapos gyerkőccel? Már azt hiszem többször írtam hogy nem nagy evő tehát én nagyon örülök hogy napközben még többször szopizik de ami elengedhetetlen az a reggel, délután alvás előtt, és este lefekvés előtt. (és még éjszaka is szopizik) ezenkívűl lennék kiváncsi a véleményetekre hogy mikor kéri, ti mindig adnátok neki. Most már tudja hogy hol van jön, húzogatja a pólomat fülig ér a szája és mivel még nem beszél bológat lelkesen amiből én tudom hogy szopizni szeretne van hogy csak egy kicsit de olyan is van hogy összebújunk majdnem 10-15 percre. igazából azt szeretném kérdezni tőletek hogy ha elmegyünk valahova és kéri, és meg tudom szoptatni, megszoktam vagy szerintetek már kezdjem neki magyarázni hogy majd csak otthon itt nincs szopizás stb. nekem nem teher bár már többen mondták hogy lehet hogy a sok szopi miatt nem eszik rendesen.
szóval az igény szerinti szopi mennyi idős korig érvényes?

Köszi Laura
tabajd
 
 


Szia Laura! :)

Épp a múltkor volt erről szó itt. Szerintem addig "érvényes", amíg mindketten jól érzitek így magatokat. Tehát ha ő szívesen és gyakran szopizik, téged pedig ez nem zavar, akkor szerintem engedd el a füled mellett a beszólásokat, és szoptasd, ahogy jólesik! Ahogy mindkettőtöknek jólesik. :)

KépKép
livus
 
 


Laura: egyetértek én is Livussal!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Azon töröm a fejem egy ideje, hogy ha majd egyszer befejezem a szoptatást, akkor miféle tejet adjak a gyereknek? Boltit nem szeretnék, valódi tehéntejet (bár lehet kapni), szintén nem adnék, mert ki tudja milyen bacik vannak benne? Akkor adjak babatejet?Azt meg hogyan? Ha eddig nem cumizott, mégsem tölthetem bele egy cumisüvegbe, hogy mondjuk 2 évesen (most 11 hónapos) szoktassam rá a cumira. Bögréből meg vajon megissza majd? Nem olyan, mint a cici.
Kisködmön effektus.
rifu
 
 


Rifu, szerintem ha eddig nem cumizott, most már ne szoktasd rá! Meg fogja tudni inni kispohárból, bögréből mire akkora lesz.

Az én fiam megoldotta a tej problámáját.... 10 hónapig szopizott, majd egyik napról a másikra nem kellett neki. Na, akkor vegyünk tápszert. Alig ivott belőle. Addig szenvedtünk, hogy elérte az egyéves szülinapját, hát akkor próbáljuk meg a tehéntejet. Az sem kellett neki. Szóval vagy cici vagy semmi alapon nem kellett a gyereknek a tej. Kapott tejterméket, így nagyon nem aggódtam. Azóta hallottam már másnál is hasonló történetet:)
Na, okosabb nem lettél tőlem :lol:

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Rifu: az én kilenchósom gond nélkül iszik pohárból. De már másfél naposan is simán ivott (tejcsit kapott). Akkor még több ment mellé, mint mostanság, de ment belé is jócskán. :)

KépKép
livus
 
 


Az én kisfiam is szívesen iszik pohárból - vizet. Attól tartok, hogy nem fog ízleni neki az az akármi, amit majd anyatej helyett kap. A kálciumra viszont még sokáig szüksége lesz. Meg arra gondoltam, hogy a szoptatás nem csak az evésről szól, és ki hallott már meghítt bögreivásról vagy poharazásról (hacsak nem sör-bor van benne)?
Pl. ha hajnalban felkel és még visszaaludna, ahogy szopi után szokott, akkor itassam meg bögréből? Hülyeség, lehet, hogy nem is fog 2 évesen hajnalban felkelni, nem?
rifu
 
 


Rifu: majd meglátod! Mindenesetre az én 2 évesem pohárból vedeli a 3,5%-os biotejet, és az anyatejet is. Meghitt bögreivás? Az enyémet csak akkor lehet felvenni a földről, ha ő akarja, nem ám csak mikor én akarom!!! Büszkén ül az asztalnál és eszik iszik- EGYEDÜL! :D :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livus, Livi köszi :D
tabajd
 
 


Rifu, mi a reggeli ágyban iszogatáshoz használjuk a csepegés mentes varázsitatót.
Az én lányomnál nem ment olyan egyszerűen a poharazás, mi szívószállal kezdtünk.
Kalcium sok mindenben van (pl olajos magvak) nem kell feltétlen bocitejre cserélni a kiapadt melleket. (de miért is apadnának ki?) valami biztos ízlik majd neki.

egyébként a 2 évesek nagy sikerrel művelik a fényevés művészetét :lol: és még így is produkálják a tankönyvekben előírt hízást.
savitri
 
 


Rifu,

ha nem akarsz tehéntejet adni, de valami tejszerűt mégis szeretnél, akkor esetleg próbáld (majd) ki a rizstejet. A natúr rizstej is alapból édeskés ízű, tehát nem annyira "anyatejidegen", mint egy tehéntej. (Szófiát időnként megkínálom és legalábbis ő szívesen iszogatja.) Vagy ott van még a zabtej. Mondjuk nem egy olcsó dolog, öt-hatszáz forint egy dobozzal :(
A szójatejet is mondanám, de mostanában annyi rosszat mondanak a szójára, hogy inkább nem ajánlom senkinek (csak én iszogatom itthon, zugban :lol:
A kalciumról én is azt tudom, amit Savitri írt.
Az én gyerekem is pohárból iszik; vettünk ugyan csöpögésmentes szuperpoharat is neki, de mivel nem ismeri a cumisüveget, ezzel sem tud igazán mit kezdeni. Egyelőre.
Nekünk a múlt évezredből ismert nagymama-féle vastagfalú, picit kifele hajló szájú üveg kávéspohár jött be legjobban, ha majd már lehet a kezébe adni, akkor kétfülűt fog kapni.

MÁS
Tegnapelőtt megkérdezte tőlem egy néni, hogy hogy csinálom azt, hogy még mindig szoptatom a 11 hónaposomat. Annyira zavarba jöttem ettől a -számomra hülye- kérdéstől, hogy hirtelen semmi értelmeset nem tudtam válaszolni, mert sehogy nem csinálom, illetve csak simán úgy, mint mások, hogy "csecsre" teszem a babát, mikor kéri. Motyogtam neki valami olyasmit, hogy nem időre, hanem igény szerint szoptatom, és a sok-sok cicizés serkenti a tejtermelést, meg hogy figyelek arra, hogy eleget igyak. És azóta is gondolkozom rajta, de most sem tudnék jobbat válaszolni :(

Viki
vamberyviki
 
 


Viki: :D :D :D :D :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Van valakinek tapasztalata igény szerint szoptatott gyerek + iskolába járás tekintetében?

Felvettek egyetemre, most megkaptam az órarendet, azóta dilemmázok, hogy menjek e vagy mi legyen :(

Kéthetente péntek 9-19-ig, szombat 9-15,30-ig van suli..
Ráadásul az altatás se nagyon megy nélkülem, kipróbáltuk, ordítás van, alvás nem.. :shock:
Ahogy a párom találóan megjegyezte: "az én cicim nem megfelelő erre a célra" :lol:

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Eszter: én minden szombaton suliba járok 9-kb.16.ig. Mi úgy oldjuk meg, hogy a férjem is erre áldozza a szombatjait. Reggel vagy együtt megyünk, vagy ha épp úgy jön ki, hogy indulás előtt szopizik Bobó, akkor esetleg itthon maradnak, és csak később jönnek utánam.
Amúgy egész nap a suli környékén sétálgatnak, nézik a játszótéren a gyerekeket, stb. És ha Bobó megéhezik, behozza nekem. Én minden tanárral megbeszéltem, hogy ez a helyzet, abszolut normálisan állt hozzá mindenki. Úgyhogy a telcsim le van némítva, és akkor az az egyezmény, hogy ha szopi van, akkor megcsörget, más ügyben csak sms-t ír.
És akkor, ha hív, én szó nélkül felállok és indulok.

Én bárhol megszoptatom, meg szombaton amúgy sincs nagy nyüzsi az egyetemen, úgyhogy általában leülök egy sarokba a folyosón, vagy keresek egy üres termet. Szopi, peluscsere, és vissza az órára.

Hát kb. ennyi. Bobó amúgy hordozva is hajlandó elaludni, úgyhogy a férjem felköti, és akkor megvan az alvás is.

Amúgy mit fogsz tanulni? És hol: Pesten?
Ki fog vigyázni Nándira?

KépKép
livus
 
 


Márti,
nekem két barátnőm is van, akik ugyanúgy csinálják, ahogy Livus: a férjük/anyukájuk viszi a babát (és a tesót), kint sétálnak/játszóznak/olvasnak, és az anyukák kimennek, és megszoptatják a babát, ha kell.
Zsizsa
zsizsa
 
 


Köszi a tippeket, a szoptatást én is így gondoltam,én is szoptatok bárhol, nemcsinálok belőle ügyet. :D Ami nálunk a gondot okozza inkább, hogy kendőben csak én tudom Nándit a hátamra kötni (pedig a férjem is volt tanfolyamon), ERGO-ban meg nem alszik el, csak üvölt egy idő után. Valahogy a kendőbe jobban be tud bújni. Meg sokszor úgy alszik el, hogy szopi, összebújunk az ágyon és egy idő után elszunnyad :(
Szóval nem tudom hogy lesz.

Livus: pesten és perinatális szaktanácsadó képzés. Most indul először.

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Eszter,
jaj, ne haragudj, nem tudom, miért írtam Mártit! :oops: :oops: :oops:
És ha a férjed előre veszi Nándit? Megkötöd rajta a kendőt keresztezve, aztán csak pakolgatni kell a lurkót. Hátha akkor jobban elalszik.
Meg aztán most már jön a mászós korszak is, ha nektek nem gond egy kis kosz, akkor szabadon lehet ereszteni a folyosókon (némi játékot kiszórva). :) Aztán jöhet a kézmosás. :D
Nagyon jól hangzik ez a suli! :) Ha végeztél, mit lehet csinálni vele?
Zsizsa
zsizsa
 
 


Eszter: és esetleg csípőre kötve? Az nem bonyolult.

Mit takar ez a képzés? És hol van ez a szak?

KépKép
livus
 
 


Semmi gond Zsizsa, azért sejtettem, hogy rám gondoltál :D
Elöl már nem alszik el, csak háton, asszem idegesíti, hogy úgy nem tud nézelődni. Csak háton :shock:,oldalt sem. Illetve hosszas üvöltés után, ha elég álmos, akkor biztos, de eztm ég sose bírtam végigvárni
Babakocsi kilőve, nincs is, olyat akarok majd venni, amiben ültetni lehet, de még önállóan nem tud, asszem addig nem lehet.
Kosz nem gond, abból most is megvan a napi adag :D de még nem mászunk ,1-2 hónap..

Perinatális szaktanácsadó az olyan, aki várandósgondozással foglalkozik, de nem egészségügyi dolgozó, mint mondjuk a védőnő. Az ELTE Pszichológia Karon indul, másoddiplomás képzés.Azt még nem tudom, mit fogok vele csinálni ha végzek, mert mi leszünk először ilyen "szakemberek" és egyelőre még nem nagyon van piac, de majd termtünk :lol:

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Köszönöm a sok jó ötletet a tejivással kapcsolatban. Főleg a zabtej-rizstej izgat. Lehet, hogy finom.

Szoptatással kapcsolatos gondolat anyósomtól:
a sógörnőm még szoptatja 2 és fél éves kislányát. Anyósom hetente felelősségre vonja/zaklatja telefonon, hogy "miért nem hagyja abba már a szoptatást, hiszen egy ilyen kis gyereknek a szopás olyan, mint a drog! A gyerek drogozik!"(! :twisted: )
rifu
 
 


Rifu,
Hát ez durva :shock: . Drog? De miért? Nem is nagyon értem a gondolatmenetet.

Képzeljétek belevágtam a suliba, azon kívül, hogy én péntek estére migrént kaptam az idegeskedéstől, Nándi vígan vette az akadályt. Párom hozta szopizni, ebédszünetben hazarohantam altatni (gyerek kendőben a hátamon, én meg közben sétálgatva ebédeltem :lol: ).Csak 10 percet késtem a délutáni előadásról. De megbeszéltem, ahogy Livus Te írtad és teljesen rugalmasan állnak hozzá, akkor jövök-megyek amikor akarok.
Az a fura, hogy így valószínű kevesebbet szopizott mint amennyit egyébként szokott és nem is tűnt éhesnek, csak én éreztem, hogy nekem már "lenne igényem". Kb mára állt vissza a normál állapot, tegnap itt zaklattam szegény gyereket, hogy egyen már... :lol:

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Eszter: úgy tűnik a gyereke(in)k tudják, hogy hétvégente anyának suli van, és nincs annyi szopi. :lol:

Bobó sem tudom, "miből élt" szombaton. Nekem rövid napom volt - kábé 3-ig voltam. De képzeld el, hogy mikor még aludt reggel fél 8kor szopizott itthon. Utána 10-kor kelt (már ez is meglepő), és mikor egy órára behozta a férjem, a kedvemért ímmel-ámmal szopizott egy kicsit. Hogy nem halt éhen??? :shock: (délelőtt szokás szerint csak kölesgolyót fogadott el szilárd kaja címén , de azt mondta a férjem, hogy csak pár szemet evett abból is)

Van ebédszüneted? Az jó! (Nekem is van: asszem 10 vagy 15 perc :? )

KépKép
livus
 
 


Off:
Bobó eszik már szilárdakat? Nándi nem nagyon kér semmit, tegnap egy kis almát rágcsált, de sztem több ment az ölébe, mint a gyomrába, mert amit leharapdált, azt módszeresen kiköpködte. :roll:
Próbáltam rizspépet, darabos kaját, turmixoltat, nem lelkesedik..

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Bobó sem lelkesedik továbbra sem. Egyáltalán nem. Egyedül a kölesgolyót szereti, azt viszont nagyon. Úgyhogy próbálkoztam kajadarabokkal is, hátha úgy teteszene neki más ennivaló is, de nem.
Épp a múltkor írtam a nlc-n a szopis tanácsadónak emiatt, mert már annyit mondták a családban, hogy "nem lesz ez így jó, hogy csak szopik még mindig". De Eszter is megnyugtatott: azt írta Bobó pontosan tudni fogja meddig elég neki csak a tej. Ha már kevésnek fogja érezni, el fogja fogadni a szilárdat is.

KépKép
livus
 
 


Livus, Eszter,
az én nagyom 10 hósan kezdett érdeklődni a szilárd ételek iránt (amikor megevett 6 szem meggyet, indiántáncot jártam :D ), a középsőm meg 14 hósan csak azért kezdett enni, mert kórházba kerültem. Addig max. 5-10 kiskanál ennivalót fogadott el, aztán mondta, hogy nem. :D Szegénynek elég drasztikusan történt a szopicsökkentés ezzel a kórházzal... :( De ez volt, túléltük. Azért így utólag kíváncsi vagyok, meddig húzta volna még.
Zsizsa
zsizsa
 
 


Na akkor meg is nyugodtam. Tegnap 3 edényt koszoltam össze azért, hogy utána az egész cucc az ölemben landoljon és ez némiképp frusztrált..

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Ez sajnos így van. Mire az ember összeturmixolja a nemtudommit, lesz egy halom koszos edény. Utána a gyerek a felét vagy rádköpi, vagy a padlóra.
rifu
 
 


Még annyit akartam, hogy azt írta még Eszter (szopis), hogy az a 3-4 kanál, amit Bobó esetenként megeszik, egyáltalán nem kevés ebben a korban.

KépKép
livus
 
 


...én nem is tervezek az idén semmit Sárinak. Karácsonyra lesz 8 hónapos. Majd jövöre...

Csajok, arra gondoltam, hogy a Szoptatásért Magyar egyesület oldalán olvastam, hogy akár én is lehetnék laktációs szaktanácsadó. Valami, ami szívesen lennék!!! Jaj, nem tudom, mi a véleményetek?

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Liv, ez tök jó!!!!!!!!!!! :D Pedig a generátor nem is ezt írta ki Neked! :lol: :wink:
Amúgy már én is nézegettem... :roll: Meg szopis napon érdeklődtem az LLL "tanácsadóvá válásról" is. De azért az is elég sok idő, meg energia. Úgyhogy előbb be kéne fejezni az egyetemet....
:(

KépKép
livus
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?