Új privát üzeneted érkezett!

Hali Csajok!

Zsófim nem hajlandó vizet inni, inkább óránként cicizik, mindez nem zavarna, ha nem látnám az egész csillagos eget, nappal... remélem az éjszakát nem reformálja meg...

Mariann, óriási gratula a sráchoz, remélem mihamarabb otthon lesz õ is!

Kangi, én minden du. meprószálok aludni, pedig Zsófi is jókislány éjjel, mint JulcsidKép Viszont õ most rút kiskacsa, úgy kipattogzott a kis pofázmánya... kalaposkép királyKép

Vasárnap lent voltunk a tanyán, és elmentünk ebédelni 4esben, szerencsére törzshelyünkre. Odaérünk, leülünk, rendelünk, Zsófi elkezd orditani... apa eteti a fiút, én rázom a lányt mindent beleadva, aztán csere, kaja kijön, mondom,apa egyél, addig sétálok a lánnyal, nehogy kihivják a vendégek a gyivit... na mire apa végez, addigra a lány is lenyugszik, én is ehetnék nyugodtan. Erre nagy hangon Danó bejelenti tisztán, és érthetõen:"BEKAKILTAM!!" Na itt apa berakta a lányt a babakocsiba, a fiút a nyakába és faképnél hagyott... úgyhogy egyedül ebédeltem, viszont nyugodtanKépKép

na pussz
Zsófi + egy szivós cicifüggõ
Csucsuka
 


Sziasztok!
Kicsit hanyagolom a topikot, most is csak gyors bekukkantottam.

GombócKép
Ismerõs a helyzet. Szilárd is hasonlókat produkál. Eddig úgy gondoltam, hogy elég neki, ha csak anyatejet kap. De tegnap csináltam neki kamillateát, és csak nyakalta. Szerintem is a meleg az oka.
Ha jól emlékszem nálatok volt gond a kaki? VAgyis hogy nehezen megy. Tegnapelõtt ittam egy csomó 100%-os narancslevet. Szilárd a délelõtt folyamán 3szor is rottyantott. Már kezdtem aggódni. Kép

TimiciKép
Megkaptam leveled, válaszolni fogok.

KangiKép
Üdvözletem a napozós szerkós Julcsinak, nagyon csábos.Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Megvolt Andris 9 egész éves szülinapja. Mármint az osztály (2 dobostorta, Family Frostos, ajánlom nektek, nagyon finom) és a családi, mert lesz még keresztszülõs + gyerekbuli, de kiharcoltam a gyermeknél, hogy azt csak május végén tartsuk. Annyira hihetetlen, hogy már 9 éves! Hagyomány szerint elmeséltem neki a születéssztoriját, olyan élénken él bennem, mint a Julkáé!

Julka is egész nap cicin lógott, most kukkant el. Vettem Hipp édesköményteát (4 hónapos kor van ráírva az EU miatt, a nagyoknál még 1 hetes kor volt, patikus biztosított róla, hogy uaz), de két szívás után kilöki az üveget, és ordít a ciciért. Ennek megfelelõen iszonyú vizeseket rottyant. Volt ma dokinénink, aszonta, hogy az állandó cicizés miatt rengeteg elõtejet eszik, ezért vizes a kaki.
Két hét alatt Julka 410 g-t hízott (kb. mert csuda tudja, hgy éppen mennyi a tej benne, éhesen ui nem lehet lemérni), nagyon meg volt vele elégedve.

Fenék+likKép
megkérdeztem doki nénit,t azt mondta, hogy a magzatnak tényleg van ott egy lyuk, genitáliák fejlõdésével függ össze. Aztán bezárul, de egy ideig látszik a helye. A jó vicc az, hgy a III. gyerekemnél vettem csak észre!
Viszont a nagylányom sebe enyhén fertõzött, ezért nem tud hegesedni. Jó, hogy látta, mert én semmi fertõzésjelet nem láttam rajta, dokinéni viszont igen. Nem tudom már, írtam-e, hogy hét végén Zsuzsi+Andris összementek biciklizés közben, Zs húzta a rövidebbet, nekiesett a szomszéd kerítésének és egy óriási mély horzsolás lett a lábán.

Bömböl a rabszolgatartóm. Remélem, legalább éjszaka alszik majd

Urszila
urszila
 
 

 
 

Sziasztok Anyukák!

Hónapok óta nem jártam itt, mindenkitõl bocsi. Balázskánk megszületett március 9.-én ( húú, de régen nem jártam itt tényleg ). Gyönyörû kicsi baba, és talán mostanában már hagy egy picit fórumozni is :-)).
Ami miatt "idetévedtem", az az, hogy szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy kinek mennyit segít otthon a férje. Néha annyira féradt vagyok, hogy úgy érzem kellene ennél több segítség. Tudni szeretném, hogy csak én vagyok ilyen, vagy számíthatnék - e tõle többre is? Persze tudom, hogy mindenhol máshogy alakul az idõbeosztás is, de mégis jó lenne valami rálátás.

Docika
docika
 
 


Docika,
Szeretnelek megnyugtatni, az en ferjem se sokat segit, vagy abbol sincs sok koszonet! Olyan, mintha nem is 3, hanem 4 gyerekem lenne! Estenkent ugyan elmosogat, de meg arra sem tudom ravenni, hogy maga utan hajtsa le a wc deszkat, es hogy ne gombocban dobja be a zoknijat a mosasba.

Urszila,
Mondtam mar, hogy az testverem is Andris? Igy mi is Zsuzsi+Andris vagyunk, bar nalunk Julka mar nincs (bar konyorogtem anyukamnak megegy kistesoert, amikor ugy tiz eves lehettem, de nem dolt be!)

Milyen volt a tali, Lanyok? Gondolom jol kipurcantatok a melegben babastul.
Itthon hagytam a ket kisebbiket apjukra, Danival meg elmentunk nezelodni egy oracskara. Vettem egy ruhat. Remelem nem videoval figyelik a probafulket, mert erdekes latvany voltam, az tuti. Belebujtam a ruhaba, elol kigomboltam, es a lukon kiraktam egyszer az egyik cicit, aztan meg a masikat. Mert ugye iden nyaron, es talan meg jovore sem tudok masmilyen ruhat hordani, csak elol nyitottat. Bar most divat az indiai salvar kamez mintajara a nadraggal hordott ruha...

Docika,
Gratulalok Balazskahoz, mar majdnem ket honapos! Tenyleg jo sokaig hanyagoltal minket!

Lanyok,
Horvatorszaggal kapcsolatosan fel tud valaki engem homalyositani! Ugyanis megint forr a verem, utazni akarok! Mar ki is talaltam milyen hazugsaggal kerem el Danit a sulibol! Bungalowba szeretnek menni a tengerpartra egy hetre, megpedig most majus vege fele, nem a nyari hosegben-tomegben! Belevagjunk? Lehet ilyenkor mar pancsizni a tengerben? Mert ugye ez volna a cel! Vagy nem vagyok normalis, hogy ilyesmin gondolkodom?

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Györgyi!
Mióta el volt törve Levi karja azóta nem kínzom az állandó méregetéssel, csak hetente egyszer "dobjuk" a mázsára. Csak 1-2x mértem le, hogy mégis mennyit eszik, hát nagyon elkeseredtem Kép.
Szerintem is igazából az a gond, hogy nem igazán "kapcsolok" ki, mindig itthon vagyunk Levivel, esetleg a környéken sétálunk. Kispapát megkértem februárban, hogy egyszer vigyen el étterembe, vagy moziba, akkor megígérte, aztán azóta semmi. Mindig csak a munka, alig van itthon (átlagosan napi másfél órát, amikor Levi is ébren van).
"Barátnõzni" a normál életemben sem nagyon szoktam, sajnos! Néha arra gondolok, hogy tuti depressziós vagyok... Kispapa már kilátásba helyezte, hogy elvisz "dilidokihoz" Kép.

Docika!
Mennyit segít otthon a férjed? Én is úgy érzem, hogy nem vagyok elkényeztetve (mint a fenti soraim is mutatják), kíváncsi vagyok mások miben részesülnek. Szóval várom a válaszokat én is! Nálunk férjember szokott vásárolni és ha éhes önkiszolgáló módon étket készít magának és nekem is, ha kérek. Azt hiszem ennyi. Ez sok vagy kevés?
Ja, ha végre hazaér kíméletlenül a kezébe nyomom a gyereket, kínlódjon Õ is egy kicsit a nyügivel.

Mariann!
Gratulálok én is és mihamarabbi hazamenetelt kívánok! Én is várom a történtek leírását minél hamarabb!

Megyek fürdetni, jó éjszakát, lehet, hogy jövök még!
Pusza, Virág
virga
 
 


Sziasztok!

Milyen volt a tali??

Zsuzsi
Mi tavaly voltunk H. o-ba majus kozepen (Jazi is velem volt, csak meg nem tudtam Kép ) es meg nagggyyyyon hideg volt a tenger, de nem birtam kihagyni, pedig nagyon meleg volt akkor is. Szoval szerintem a gyerkocoknek meg hideg lenne pancsira.

Docika
Szijjja! Kép Mail megy!
Apa nalunk 5ig dolgozik, utana setalni szoktunk, mert akkor talan mar nincs az a dog meleg. Aztan o furdet, amig szopizunk o elvan es utana altalaban segit vacsit csinalni. (Ne nem mindiiiggg! )Amugy 7vegen mindig beosztujik, hogy ki mit vallal a takaritasbol. Soxor eroteljes szigorral kell"fellepnem", de mar tudja, hogy nem erdemes ellenkezni... Kép Szoval nalunk tenyleg sokat segit , de ez nagyreszt nekem koszonheto, hogy regebben nem hagytam ra, hogy van-e kedve csinalni, vagy sem.


Urszila
Lyuk sztory Kép

Lanyok
Veszunk egy legkondit!!!!! Tyuhuuuu, nem fogunk megsulni! Kép Persze Jazit kicsit feltem, de ugysem fogjuk feltekerni 1000el!

Norka es durmizo Jazi
norkini
 
 


A mai nap kepe:

Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Vagy inkabb ez?

Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Talis beszamolot kerunk!!!!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi
Nagyon jok a kepek!!! Kép Latom jol elvannak a sracok! ;0)

N
norkini
 
 


Sziasztok!

Hát majdnem elkiabáltam Anikó alvását, volt két éjjelünk is, amikor kelt hajnalban. Aztán tegnap azt hittem, megint hosszú éjszakánk lesz. Este 8-fél 9 körül bekajált, de dugig, nem is hittem, hogy még éhes, amikor még keresett, de az volt. Utána kaki, csuklás, vigyorgás minden volt. Negyed 10-kor megfürdettük, na ezután viszont csak üvöltött a cicin, merthogy dugig volt. A vállamon aludt el. Tuti voltam benne, hogy még lesz minimum egy ébredése, hisz pancsi után szokott utolsót kajálni. Ezek után reggel 5-ig aludt!
Kereslet-kinálat kezd beállni, estére is van mit enni, ugyanakkor most már kb másfél hete nem volt csomó, pirosodás.
Eszter: én is csatlakozom az elõttem szólókhoz: miért fejsz? Abból, amiket irsz, teljesen elég Petrának a tej, szaporitási célból nem érdemes fejni, ráhagyhatod a babára. Az, hogy ha ritkábban fejsz és utána már "csak" 10-20 ml-ket tudsz fejni, az nem azt jelenti, hogy baj van, hanem éppen azt, hogy alakul a kereslet - kinálat egyensúly. Fejni akkor érdemes, ha valami célod van a lefejt tejjel, adni akarod valakinek, avagy tudatosan készülsz egy késõbbi idõszakra, amikor majd nem tudsz valamiért szoptatni. Viszont a fagyasztott tejet sok baba nem fogadja el, sokan a végén kiöntik. A mennyiségekbõl itélve nem tûnik valószinûnek, hogy késõbb ne lenne elég tejed. Méregetni is felesleges, látszik, hogy van neki elég, bõven elég, ha egy héten egyszer méred a súlyát. MOndjuk jó érzés, ha az ember tudja, hogy a babája 150-180 g-ot evett, de az már kára a méregetésnek, ha a 140 -es evés kétségbeesést szül. Eg ekkora babától a 140 is bõven sok! A kisebbik fiam soha életében nem tudott 150-nél több tejet megenni!Nemhogy egyhónaposan, de félévesen se! (pedig volt bõven). Én anno az ikrekkel úgy jártam, hogy a sok fejés miatt bõven fölötte volt a termelés a keresletnek, emiatt állandóan fejnem kellett, hogy ne csomósodjanak a cicik, minden szopi után (éjjel nem), szopikat csak otthon ill közeli rokonnál csinálhattam, sehova mozdulni nem tudtam. A babák meg nagyobbrészt a tej elejét ették, pont a zsirosat fejtem le, és pakoltam a fagyasztóba. Ahonnan aztán nagy kinnal a fõzelékekbe használtam el, tisztán tejnek nem volt rájuk szükség. Most nem fejek, igy 3 hét alatt úgy tûnik kezd beállni a dolog, és mondhatom sokkal kényelmesebb.

Apropo. Akik nem fejnek: hogyan oldjátok meg a K-vitamint? Mert addig oké, hogy pár kanál tejbe kéne bekeverni és bekanalazni. De akkor egy héten egyszer csak elõszeditek a fejõcuccokat? (én kézzel sose tudtam, azt felejtsük el) Vagy csak úgy tej nélkül adjátok neki? (múlt héten még napi egyszer a bal cicit fejtem, akkor még oké volt, azóta ma lesz esedékes, most úgy néz ki, csak ezért megpróbálok fejni egy kicsit)

Talihoz jó idõt kivánok nektek!
Én még kicsit tartok a kimozdulásoktól, elsõsorban az igény szerinti szopi miatt, ráadásnak elég világvégén lakunk, innen mindenhova órákig tart közlekedni, és hát ha a buszon óhajt szopizni.... nos elvben nincs ellenemre, de még barátkoznom kell a gondolattal. Úgy egyáltalán, a házon kivüli -utcai- szopi még eléggé ijesztõnek tûnik, pláne úgy,h ogy sokszor még mindig 40-50 percig tart egy komplett evészet, olykor hisztikkel. De célom, hogy megbarátkozzak a dologgal.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Zsuzsi Kép
jihhhháááá képek!!! Kép
... mindig elképedek, mennyire hasonlit rád Miki KépKépKép

Norka Kép
na akkor ha akarnál, akkor már fözhetnél. Örülök, hogy nem habokra kapattam szét veletek a tüzhelyet Kép Na persze nem úgy értem, hanem, hogy tök jó, hogy már jó!
... és persze örvendek, hogy tetszik a kislányom ...

Myssnia Kép
köszönet a csábos Julcsi nevében Kép

Csucsuka Kép
kajálás nem lehetett semmi Kép Rendes egy apócád van, hogy a földön fetrengös röhögés helyett volt lelkiereje elvinni a gyerköcöket Kép

Docika Kép
hellohegyek nektek!
Apasegités: múlt hét végéig Apa itthon dolgozott, igy muszáj volt mindenben segitenie, fözött is, meg takaritott is, de mindketten megszenvedtük. Én attól gyötrödtem, hogy folyton a munkáját szakitom félbe azzal, hogy kérek valamit, ö meg szintén pont ettöl Kép Mert azért otthon ugye nem szabott nyolc órát dolgozik az ember ...
Most fürdetésre ér haza, és ö fürdet, meg ma a vacsit is megcsinálta Kép Szemetet leviszi, ha szólok, néha akkor is, ha nem szólok Kép
Az én Julcsim jó gyerek, a héten eddig minden délelött tudtam csinálni némi házimunkát.

Juj! Elkezdödött az agyatlanságom a TV-ben!

Pussz
Kangi + Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok!

MAriann, Docika, gratula a babakhoz!

MAriann,
miert nem engedtek haza a fiadat? Mi a gond? Drukk, hogy mihamarabb hazamehessen! Kép

En tovabbra is kivagyok, mint a lo....Zsombi annyit eszik, mint 3 hetes koraban, a vizet azt meg deciszamra issza. Kép A faradtsagtol meg apadni kezdett a tejem, nem tudom, hogy lesz eleg Zsombinak, ha visszater a regi etvagya. Kép

Voltam a talin, eleg erdekes volt. Kép Zsombit napozoba oltoztetve beraktam a kocsiba a hordozoval, eljutottunk a MArgitszigetre, ott egyedul osszeraktam a babakocsit es ra a hordozot (buszke is vagyok magamra! Kép ), es elindultam babakat keresni. HAmar rajuk leltem, rengeteg babakocsi volt egy fa korul es baba + mama a foldon ulve, hemperegve. Odamentem, kerdeztem vigyorogva, hogy ez a BAbanetes tali, valaki mondta, hogy igen, de senki se szolt hozzam. Kép Alltam egy darabig, probalkoztam bemutatkozassal, de oszinten szolva senki meg csak ugyet se vetett ram. Kép Aztan a tuloldalrol szolt egy hang, hogy menjek oda, ott vannak a "kisbabasok". Kép Igy megismertem Zulut es Pocok-ot, Orsolyt es Tunit. Nagyon szimpik mindannyian. KépKép Aztan sajnos egy kis dumcsi utan ZSombi nyugos lett, elkezdett nyehereszni, aztan sirni es nem birtam megnyugtatni. Vegul egy kis viz, meg az autosulesbe visszaultetes segitett, en meg ugy dontottem, hogy eljovok gyorsan, amig elaludt, nem aszalom tovabb a gyereket. Akiket megismertem, Ok tenyleg aranyosak voltak, a tobbiek nem igazan akartak ismerkedni velem. Kép De lehet, hogy ok mar egy osszeszokott csapat es furcsaltak az ismeretlen anyukat es a gyerkocet. Kép

Zsuzsi, tok jok a fotok! Kép

Megyek, mert meg vasalnom kell a ferjemnek. Jaaa, mostanaban megtanult magara vasalni (en a babruhakat vasalom, az is eleg), de ma nehez napja volt, igy ma megcsinalom en. MI a kajat hetkoznap a foodexpressztol rendeljuk, hetvegen vagy fozocskezek, vagy a ferjem foz, vagy nagyszulozunk Kép. A takaritas az ugy nez ki, hogy enyem a konyha, a furdo+WC, parom ennyi ido alatt kiporszivozza a nem tul nagymeretu masfel szobankat (a portorleshez veszekednem kell vele Kép). A szemetet O viszi le, a mosast en pakolom be. Teregetesrol leszoktam, bevagok mindent a szaritoba. A babaval nagyreszt en foglalkozom, a furdes az kozos. JAtszani a ferjem is szeret a gyerkoccel, es neha besegit, ha nyugos. Hat ennyi.

Sziasztok,
Gombóc
gombóc
 
 


ZsuzsiKép
Még ilyet! Nem tudtam, hogy a tesód Andris! És még egy adalék: Kézdivásárhelyen, Erdélyben, a Néprajzi Múzeumban van egy népviselet állandó kiállítás, Zsuzsi és Andris babák mutatják beKép Úgy látszik, menõ ez a két név együtt! Nálunk bejött a tesókéregetésKép
De jók a srácok!Kép
Tavaly mi júl elején voltunk Ho-ban, tényleg szörnyû meleg volt, viszont a tenger OK. Bevonultunk a fenyõfák alá a parton, ott ki lehetett bírni.
Julka különben Ho.nak köszönheti létét, nem ott lett, csak a tenger jócskán eltolta a ciklusomatKépKépKép

PIldiKép
Én sem vagyok a kézzel fejés bajnoka, sõt, de hát csak egy pár cseppel vegyítem a K-vitamint a kanálban, az meg fejés nélkül is kijön. Az íze szerintem akkor is pfúj, ha több tejben van, felejtésnek gyorsan beadom a cicit a szájába, és valszeg mivel sajnálom a leányzót, az elsõ szívásra lejön a tejci.

Férj+háztartás:
nálunk férj keresi a pénz oroszlánrészét, én meg kellemesen elücsörögtem az egyetemen szabad munkaidõs állásban, gyereket nevelve. Valakinek muszáj kevésbé hajtós munkahelyen lenni, ahol nem rugnak ki a második gyerektáppénz esetén, mármint nem muszáj, de nem egy bébiszitternek szültem a gyerekeimet. Szóval hét közben övé a kutyaetetés, a kert, hét végén viszont a legtöbbször és önként õ fõz, ami óóóriási dolog, legalábbis nekem! És minden reggel kivasalja a soros ingét és nadrágját. Most meg esténként õ fürdeti Julkát. Takarítani soha nem szokott, mosogatni sem, inkább vett egy gépet. Segíthetne többet is, de tényleg nincs rá ideje, örvendek, ha a gyerekekkel tud foglalkozni, nem a takarítással. Most éppen van taki néni is, egyszem gyerekkel még bírtam a takarítást, de a nagylányom születése után is volt kb. két évig.

Urszila
urszila
 
 


Aki lemaradt, annak ket kep a talirol, a feeling kedveert. Kép
Sajnos, csak egy bena digifenykepezonk van, igy ha akarnek se tudnek most olyan kepet feltenni, ahol barki is felismerheto lenne.
(Ill. egy kep sikerult jol, pont amin Zulu van. Kép )

Kép
Kép

Remelem, legkozelebb tobb "kisbabas" jon. Kép
Jo ejt,
Gombóc
gombóc
 
 


Halihó mameszok!

Én is lerogytam végre a gép eléKép. Tali jó volt, jó sokan voltunk.

Gombóc,
örülök, hogy találkoztam Veletek végre élõbenKép. Nekem is furcsa volt az elsõ ilyen tali, de már belejöttemKép. A többiek nagyon jófejek ám, csak tényleg egy idõ után már mindenki belemélyedt a traccsolásbaKép. De mentségünkre szóljon, hogy kettõtõl fél háromig az összes szembejövõ babakocsist meggyanúsítottuk, hogy hozzánk tartozikKép.
Kár, hogy hamar elmentetek, de tényleg nagyon brutál meleg voltKép.
Kedves párom ránézett a gépre, és pont a házimunkabeosztásotokra tévedt a tekintete, és rögtön mondta, hogy nalátom, így kell csinálni. Persze afölött elegánsan átsiklott, hogy a párod porszívóz, és kiviszi a szemetet. Én már rég feladtam, és takinénizünk inkább, egyszerûen nincs idõm semmire. (persze netezni azért vanKép)

Kangi,
Julcsiszerkó ééédes! Én rettentõ kalapmániás vagyokKép, Macának is van vagy 6, és hol van még a nyárKép. Ennél már csak a cipõmániám durvább, Apasas megfenyegetett, hogy ha még egy ötcentis cipõt meglát, kihajítjaKép. Hát apa az ilyen? És azt még nem is tudja, hogy a múlt héten láttam egy 15-ös méretû parafatalpú hasítottbõr szandálkát, középen kis margarétával, és hatalmas önmérsékletrõl téve tanúbizonyságot, NEM VETTEM meg! De a héten visszatérek érteKép!

Ildi,
bevallom, én nem faxnizok, egy csepp Dvitamin társaságában beküldöm a kiscsajba a Konakiont, és mire elkezd fintorogni, már a szájában találja a cicitKép.

Zsuzsi,
nagyon jók a fotók! Te nem vetted észre, hogy ha Gyurka sír, Miki is rázendít? Anna nagyon együttérzõ, mindig zokog Malaccal, és az az érdekes, hogy most a talin, mikor más babák sírtak, nem bömbölt. Pedig már elõre izgultam, hogy végigüvölti az egészet, mert biztos mindig talál valakit, akivel együtt lehet érezniKép.

Norka,
rettentõen irigykedem a légkondi miatt! Itt kb. 40 fok van már most, legfelsõ szint, lapostetõKép. És ráadásul minden fal külsõ.

Mariann,
gratulálok MarcihozKép, és kívánom Nektek, hogy minnél elõbb együtt legyetek.

hú, mennem kell, a többi betût holnap írom ki magambólKép
pusz mindenkinek
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Remelem, meg nem faradtatok bele teljesen a talizasba, mert engem elkapott a lelkesedes orvenye es gozerovel belevagok a kovetkezo, avagy Kaska-fele kertipartis buli szervezesebe :-)))

Ket datum merult fel, leginkabb a 17-e szombat, esetleg a 24-e szombat. Nyilatkozzatok minel hamarabb, es gyertek minel tobben! Ha lehet kerni, akkor a frisskismamikhoz irjatok, mert nem mindig tudom mindket topicot kovetni!

Nyugodtan johetnek azok is, akikkel meg nem ismerjuk egymast, hiszen egyreszt par honapja meg senkit nem ismertem, masreszt ezen epp ideje valtoztatni :-)))

Parameterek: Wekerletelepen lakunk, ami a Hatar uti metrohoz van kozel. Tetoteres tarsashaz, hatul kerttel, tehat elferunk, lehet hozni csemeteket es kispapakat is :-))) Van egy grillezonk, lehet husit sutogetni, meg van egy csomo tarsasjatekunk, tobbfele Activity, meg Scrabble, Catan telepesei meg ilyesmik, csak kicsiknek valo jatek nincs meg,ugyhogy azt hozzatok! :-)

Remelem, ezuttal sikerul osszehozni :-)))

Kaska
kaska
 
 


Sziasztok!

Tegnap tényleg dögmeleg volt, öszinte együttérzésem a panelosoknakKép Nálunk a ház olyan jól szigetelt, hogyha éjjel kiszellõztetek, másnap max 25 fok van bent. Szóval nem nagyon merészkedtünk ki napközben.
Kiscsaj éjjel megint jót durmolt, igaz, 1 órával korábban kelt, mint tegnap, de így is meg vagyok vele elégedveKép Viszont a nagy melegtõl meg a fáradtságtól tegnap estére elég határeset volt a tejmennyiség, így most kicsit el vagyok kenõdve, mi lesz itt még a nyáron.
Timinek elkezdtünk egy gyereksarkot lekeríteni a kertbõl (mivel a többi része nem épp gyerekbiztosKép), ahol lesz homokozó, pancsoló és ugrálóház, hogy legyen mivel elfoglalnia magát szegény elhanyagolt gyermekemnekKép Remélem, nem hiába strapáljuk magunkat apájával.
Jelentem, a jótanácsokra hallgatva félredobtam a spéci zacsit és így marha gyorsan sikerült is a pisigyûjtésKép A végterméket aztán elégedetten beletöltöttem a zacsibaKép Már csak az lenne szuper, ha mindent rendben találnának.

Pildi, én is csak pár csepp tejben keverem el a K-vitamint, ahhoz tényleg nem kell fejõgépKép A vitamin ízén (mivel én marha, mindent kipróbálok szegény gyerekeim védelmébenKép) pedig tényleg nem segít a több tejcsi semKép

Docika, szerintem pasija válogatja a segítség mértékét. Nekem nem volt szükségem holmi nevelési praktikákra, mert a páromat úgy nevelte az anyósom (és az élet a válása után), hogy mindent meg tudjon a háztartásban csinálni és igénye is legyen ráKépKépKép Aztán most nem lenyúlni a pasimatKép
Szóval nálunk általában õ takarít, mióta megvan a 2. poronty is, esténként elmosogat, a mosás és teregetés az enyém, a vasalást szívesen átvállalja. Vásárolni õ szokott munkából hazafelé jövet. Kaját hétközben rendelünk, hétvégén együtt fõzõcskézünk. Leginkáb úgy mûködik nálunk a háztartás és a gyerekekkel foglalkozás is, hogy az csinálja, aki éppen ráérKép És persze a páromé a nagy kert, ahol nevelgeti a zöldségeket, ápolja a gyümölcsfákat és katonásra nyírja a fûvetKép. Szóval nem túl nyugis nálunk az élet, de egyikünk se az a leülõs típus, sõt a férjem kétségbe is esik, ha 5 percnél tovább egyhelyben kell csücsülnieKép
Ha úgy érzed, nem bírod egyedül a háztartást és a gyereket, szerintem beszéld meg a pároddal a jobb elosztást. Persze én el vagyok kényeztetve, de egy pasi, ha tényleg szereti a feleségét, képes a házimunkával a megbírkózniKép

Norka, mi is tervezzük tavaly nyár óta a légkondit, mert a tetõtérben 1 hónapig 35 fok alá nem vánszorgott az a fránya higanyszálKép Csak sajna, elõbb még a házikóhoz is hozzá kell építeni, mert a konyha és ebédlõrész csak 3 embernek elég, ezért még várat magára a dolog.

Zulu, az én lányom pont az ellenkezõje Annának, ha valaki torkaszakadtából bömböl, õ kerekre tágult szemmel és kukkcsöndben hallgatja a fejleményeket. Megvárja, míg a konkurencia elhallgat, aztán rákezdiKép
A talin te a két gyerek mellett beszélgetni is tudsz? Mert szerintem én állandóan Timi után rohangásznék Zsebivel a kezembenKép

Kangi, tegnap végre én is megszemléltem Julcsit és nagggyon tetszik...õ is, meg a szerelése isKép Timinél még én is rengeteg cuccot vettem (mivel nem voltak elfekvõ rokoni babaruhakészletekKép) és mindíg örömködtem, hogy milyen jól néz ki a kiscsajKép Most szegény Zsebi a nõvére levetett cuccaiban jár, még az a szerencséje, hogy õ tavaszi baba, Timi meg õszi volt, így legalább két évszakban kénytelen az anyja új ruhákra fanyalodniKép Persze anya ezt nem bánja, csak apája morgolódik a gyerekruhák kihasználatlanságán. Ilyenkor szoktam mondani, hogy nosza, jöhet a következõ porontyinvázió, és ekkor a férjem rémülten visszavonulót fújKépKépKép

Na eldugulok mert vár a reggelimKép

üdv
Momo és még alvó csemetéi


Momo
momo
 
 


Jó reggelt Kép
Julcsi a félhatos szopi óta a nagyágyban hempereg, némi nyöfögés-nyomkodás után most éppen alszik, gondolom, köldöktöl hátközépig kakisan, de nincs szivem felébreszteni ...

Momo Kép
köszi a bókot ... nekünk a barátnöimtöl kerültek/nek át cuccok, de nyárija senkinek sem volt ilyen pinduri (Julcsi még mindig 56-osban feszit, igaz, már némelyik tényleg feszül Kép), ezért kénytelen voltam venni, és a Börzét nem tudtam megvárni, annyira meleg lett. És még az sem biztos, söt, majdnemhogy kizárt, hogy a Börzére megyünk. ... összel én még igencsak kispocis voltam (na jó, épp félidös asszem), de már akkor az agyamra ment a meleg és a tömeg, most, hogy Julcsi megvan, dehogy vinném be a 100 fokba!

Zulu Kép
juuujjj, margarétás szandi KépKépKép ... én a napraforgósnak nem tudok ellenállni Kép
Úgy sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni (tudom, én tehetek róla).

Gombóc Kép
akkor nem is tudtál a nagyobbakkal megismerkedni? Kár ... de a következö talira már azért ismerösként mész. Tudod, nehéz egy összeszokott társaságot megbolygatni egy friss érkezönek, pl buliban is, úgyhogy ne vedd a szivedre, köv. alkalommal igérem, tényleg legalább megpróbálunk elindulni!!! Kép

Pussz
Kangi + még mindig hortyizó Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok!
Anna még alszik!!!!!! Ilyet! Igaz, hogy negyed 5-kor ébresztett, utána meg 6-kor is, de negyed 7 óta olyan szépen alszik, mint egy kisangyal, itt, a nagy ágyban! Kép Én meg közben megreggeliztem, elmosogattam, kivasaltam! Kép

Mariann!
Óóóóóóóóóóóóriási gratula neked Marcihoz, és drukk, hogy minél elõbb otthon lehessen veled!!! Mi volt a baj? Ha lesz idõd, gyere majd, és írj!

Snoopy!
Neked is gratula még egyszer, és várjuk az izgalmas történetedet! KépKépKép

Pisigyûjtés: ez minek kell? Nekünk még nem mondták, hogy kéne... Vagy nem mindenkinél van ilyen?

Györgyi,
horrorisztikus ez a sztori, de fel a fejjel, legalább nem kellett ebben a melegben végigautóznotok a városon!

Csucsuka,
bocs, de hangosan nevettem az éttermes sztorin! Kép De legalább megpróbáltátok... KépKépKép

Urszila,
utólag is Isten éltesse Andris fiadat! Kép

Docika,
de jó, hogy itt vagy, gyere gyakrabban! Balázs fiad az én névnapomon született! Kép
Az én pasimról kb. ugyanazokat tudom elmondani, mint Momo az övérõl (Momo, hát nemcsak a lányaink...??? Kép), úgy lett nevelve, hogy szívesen segít, ahol tud, nálunk pl. a takarítás teljes egészében az övé (na jó, a portörlés az enyém), legtöbbször a bevásárlás is, mióta a baba megvan (ezt mondjuk utálja Kép), és sokszor elkészíti nekem a reggelit, a vacsit, és foglalkozik a babával, amíg én hétvégén fõzõcskézek. Ha megkérem, tereget is. Hétvégén mindig együtt megyünk sétálni, ami ooooooooolyan jóóóóóóóó!!!!!!!!! Szerintem próbáld meg megbeszélni vele, hogy több segítségre van szükséged! Kép

Zsuzsi,
nagyon aranyosak a srácok!!! KépKépKép

Horvátország:
mi is tavaly júliusban voltunk (életemben elõször jártam tengerparton Kép), és baromi meleg volt. Én már tudtam, hogy nem kettesben vagyunk! KépKépKép

Ildi,
a K-vitamint én is kiskanállal adom be, amibe még pár csepp tejecskét cseppentek, ennyit kézzel is ki lehet szenvedni. (Bár néha sikerül úgy eltalálni, hogy szanaszét spriccel a szobában Kép)

Gombóc,
tényleg jó a "feeling"-je a képeknek! Kép Hát iszonyat meleg volt tegnap, az biztos! De ügyi vagy, hogy sikerült azért kimennetek!

Szerkó: Annára tegnap felpróbáltam két nyári kalapkát, amit ismerõsöktõl kaptunk, irtó aranyos volt benne, csak még nagy rá, úgyhogy én is ma megyek venni ezt-azt, nyári cuccokat neki, mert csak két világoskék napozónk van, amit az unokabátyjától örökölt Kép, ideje már nõiesíteni picit! Itt egy kép a sapeszpróbáról:
Kép

Pussz
Franyó + mégmindigalvó Annácska
franyo
 
 


Sziasztok!

Az ismerjük meg egymást-ban a Westend topicban vannak képek a taliról!

Gombóc!

Nem összeszokott csapat, én is most voltam elõször. Szerintem kicsit sokan voltunk.Kép Így egyszerûen képtelenség volt mindenkivel megismerkedni, én sem beszéltem egy csomó emberrel. Én épp a kisbabaás éa a nagybabaás rész között ültem, Orsoly mellett. Így sikerült néhány kis és nagybabaással is megismerkedni, de még így is van akiket csak nézek a képeken hogy egy szót se beszéltem velük. na sebaj, majd legközelebb!

Orsoly!

A muffin (vagy minek hívjákKépKépKép) nagyon finom volt!!!! sajnálhatják akik messzebb ültek és nem kóstolták.Kép

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Virga!

Nálunk is kb ennyi a férjem dolga!
bevásárlás és fõzés néha, fõleg hétvégén, néha hétköznap is, de azért néha morog hogy miért nem fõztem.

Ehhez ha még hozzáadjuk az én totális rendetlenségemet,a kkor nagyjából el tudjátok képzelnia nálunk uralkodó kaotikus állapotokat.Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Csajok! Julcsi hasról hátra fordult ma, elször masszázs közben, aztán többször is hasra tettem, mert nem hittem a szememnek ... Kép Ö meg olyan meglepett képet vágott mindig, hogy majdnem meghaltam a vihogástól Kép
Tudom, hogy ez tök normi már az ö korában, de én akkor is oooollyyan büszke vagyok rá, még le is videoztam Kép
Ennek köszönhetöen a ma délelöttre tervezett vasalás ugrik, ded pedig az ágyában méltatlankodik, hogy mit vacakolok, azonnal menjek oda hozzá, mert a Világegyetem kicsinyitett mása (továbbra is a macik lábára kötözve) nem nyeri már el becses tetszését. Na ja! Egy ilyen komoly nagylánynak ...

Pussz
Kangi + hasrólhátra Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok!

Kangi
Gratula a forgolodashoz!!!!!! Kép Kép

Momo, Franyo
Micsoda pasikat valasztottatok?
Nem uncsi igy az elet?? Kép

Kepzeljetek Jazi 1.30kor szikas szerint megebredt. Nyomkodott kettot es mire kivettem volna az agybol, visszaaludt. Kép Igy 7.31tol hajnali 3.30ig birta kajcsi nelkul. Igaz, kkor ugy hammolt, mintha meg sosem evett volna. Kép Hatha megtartja a jo szokasat!

Tovabbi jo porkolodest mindenkinek!
Norka es sokatalvo Jazmin
norkini
 
 


Kangi,
Nagyon ugyi Julcsi, ha mar forog! Meg egyaltalan nem "normi" szerintem, inkabb korai! De epp ezert nagy gratula hozza! Add at neki legyszives!

Jazinak is nagy puszi, hogy hagyott aludni Titeket!

Franyo,
Annacska nagyon edi a kalapban!
Tegnap en is beruhaztam egyre Mikinek, bar kicsit lanyos, de azert vilagoskek, es nem olyan kenyelmetlen, mint a fiuknak kaphato sildes bezbolsatyi! Es legalabb ved a nap ellen a karimaja! Majd lefotozom!

Ki hol volt Horvatorszagban? Mert nem tudjuk eldonteni, hogy Istrian keressunk valami helyet, pl. Porec, vagy menjunk el Krk-ig? Hol milyen a tengerpart? Volt valaki bungalowban? Mar most tiszta hulyenek erzem magam, hogy ilyesmibe bele akarok vagni! Tolunk am nem 600 km, mint otthonrol, hanem legalabb 1000!!! Es harom gyerekkel, autoval! Remelem a kocsi kibirja odaig, meg vissza is, a tobbit meg majdcsak tuleljuk valahogy!!!

Norka,
Nalunk eleg szelsosegesek a gyerekek. Dani barmilyen homersekletu vizben elvan jo sokaig, anelkul, hogy fazna, Gyuri meg szetdidergi magat meg az uszoda meleg gyerekmedencejeben is! Tavaly se ment bele a tengerbe, pedig dog meleg volt!

...

Jaj, Lanyok, mit csinaltam!!! Otthagytam a spenotot, es elkezdett puffogni!!! Ne tudjatok meg, hogy nezett ki a konyha!!! Sirhatnekom tamadt! A kicsi ordit a mozeskocsiban, mert almos, a nagy meztelenul rohangal, fol-le ugral a bilirol, mert elvileg kakilnia kell, gyakorlatilag meg csak a bilibe-kakiert beigert fagyit akarna elolegbe kicsikarni! En meg pucolom a spenotpottyoket! Meg a plafon, a fal, az osszes konyhaszekreny, de meg szemben a mosogato is tiszta spenotfolt!!! Olllllyyyyyan marha vagyok!!!!!!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Reka ma meg csak egy 20 perces alvast produkalt, szerintem maximum meg egyszer vagy ketszer ennyi lesz a nap folyaman.

Csipo UH ingyen van a babaknak a Heim Palban, be kell jelentkezni, mi Kecskes Rudolf foorvosnal voltunk, akitol nem voltam elajulva, eleg mogorva volt, nem sokat foglalkozott a gyerekkel, de legalabb UH-on megnezte. Mar kellene vissza menni kontrolra, de mindig elfelejtek idopontot kerni.

Ferj temaban asszem, szerencses vagyok es megis mindig sarkanykodom vele (szegeny para, lasd tegnapi eset) Igy utolag szegyellem magam, de akkor pillanatnyilag olni tudnek. Nalunk is van mosogatogep, es takineni egy heten egyszer, viszont sajna nincs szarito, nem fer be. Ferj mindent megcsinal, nalunk is elofordul, hogy nincs benne koszonet, de hat legalabb igyekszik. Igaz gyakran emlekeztetni kell ra, mert elegge elter kettonk rend/tisztasag igenye. Fozni is nagyjabol felesbe szoktunk, de miota bebi van mind a ketten hullak vagyunk estere. Szoval mos, foz, mosogatoba ki be pakol, mosogat, takaritani nem nagyon kell, ha kell elpakol es persze vigyaz a bebire is. De ahogy elnezem hal isten ma napsag ez mar nem annyira ritka. En meg igy is ugy erzem magam sokszor mint egy egyedulallo elvalt/ozvegy asszony, mivel leghamarabb 6-ra er haza, de nem tudom mit csinalnek, ha semmit sem segitene (azt hiszem idegroncs lennek). Ja es nem lehet rola lebeszelni a gyerek szuletese ota ejjeli szopinal o kel es hozza a bebit anyahoz agyba, majd kajcsi utan viszi vissza a kisagyba.

Tetoteres es legfelso emeletesekkel egyutterzek. Mi is tetoterben aszalodunk, delutan boven 30 fok folott van. Raadasul mienk teljes felso szint, igy reggeltol estig a lakas valamelyik reszebe tuz be a nap. Hiaba amit telen/osszel/tavasszal olyan jo, vilagos, az ilyenkor atok. Nalunk is remelhetoleg meg majusban legkondi lesz. Mivel csak bereljuk, hal isten a tulaj bukszajat apasztja. Mar volt itt a legkondis, kesz vagyon lesz, 1 millio folott szerelessel es azt mondjak, hogy nagyobb teljesitmenyut kell beszerelni mint ami a minimum, hogy ne kelljen allandoan fujatni es huzatba ulni. Remelhetoleg hamarosan okosabbak leszunk.

Lanyok nektek hogy isznak a babak. Reka bena es nem tud, sem Avent varazsitatobol, sem cumisuvegbol, sem poharbol inni, mindegyiknel a nyelvet dudgdossa. Aventes cumisuvegbe lehet mas ceg cumijat beletenni. Mert valaki meg azt javasolta, de hova vegyek meg cumisuveget, mikor itt allnak az Aventesek es sosem hasznaltuk oket.

Van valakinek egyteru (Citroen Picasso, Renault Scienic, stb) autoja, gondolkodunk csaladi nagy meretu auto vasarlasan, mivel mostani mar oreg, igy is ugy is cserere erett, es hat a csomagtartoba nem sok minden fer a babakocsin kivul, ugyhogy nem hiszem, hogy utazasra, vagy ket gyerekkel utazasra alkalmas lenne.

Tobb gyerekes mamik csodalatom minden nap a tietek, hogy birjatok.

Na megyek mert gyermek nyeheg. Mennyi alvas kell egy kozel ot honapos bebinek. Este 8-9 kozott elalszik, egyszer megebred hajnalban 3-6 kozott, 10-15 perc szopi, majd reggel 7-8-ig alszik. Napkozben ketszer-haromszor 20 perc, van mikor nemelyik 50 percesre sikeredik.

Gyorgyi + jatszani akaro Rekababa
rekababa
 
 


Sziasztok,
talán most lesz idõm írni...meglátjuk.

Meleg ügyben mi már tavaly feladtuk a harcot itt a panelben és vettünk egy klímát, így most a hirtelen beköszöntõ nyár nem viselt meg. Szerintem az évszakok 4-rõl 2-re csökkentek.Kép Van nyár és tél, pedig én úgy szerettem régen a tavaszt. Ruha ügyben meg vagyunk lõve, 1db vékony rucink van és kész, úgyhogy nagyon filózom a börzére menésen csak a tömeg rettent kicsit vissza...
Valaki, aki már volt: kb. milyen árak vannak???

Orsoly,
jól emlékszem, hogy Te tavaly ott vettél Liberót? Mennyi volt?

Kangi,
gratula Julcsinak a forgáshoz! Bence egyenlõre csak akkor fordult a háról hasra, ha elfáradt miközben tartotta magát és eldõlt.Kép Most háton fekvésbõl oldalra fordulással próbál tovább fordulni hasra...eddig 1-2* sikerült neki, de az egyik keze mindig beszorul és akkor megy a visítás.

Orsoly,Zulu,Gombóc
tök jó, hogy tudtatok talizniKép, én nem tudok vezetni, BKV-zni ebben a hõségben még gyerek nékül is horror, gyerekkel pláne, úgyhogy sajna mi nem hiszem, hogy el tudunk menni a legközelebbire, pedig jó lenne megismerkedni, talán, ha Bence kicsit nagyobb az idõ pedig kicsit hidegebb lesz.Kép

Zsuzsi,
van egy ismerõsöm(remélem még ott dolgozik) a HBC-ben, ha érdekel...Én a helyedben Porec-re nem mennék, ott nem túl tiszta a tenger, inkább IstriaKép.

Myssnia,
várom a mailt.Kép

Na, hát ennyi volt...ded megint ordít, hol az én okos, jó kisfiam?Kép mióta hazajöttünk anyósoméktól nem bírok vele. Régebben szépen eljátszott egyedül, most meg csak a bömbi megy, hát igen ott mindig valaki fogdosta.Kép
Már reggel kezdõdött, 8.30kor le is vittem sétálni, 1órát voltunk lennt, hazajöttünk és aludt még 10.45-igKép, utána szopizott, azóta meg hiszti ezerrel!!!Kép
Esélyem sincs, hogy kövessem a topicot...
Timici
timici
 
 


Sziasztok!

Hát iszonyú a hõség itt a 4. emeleten is.
Így a reluxával be van sötítve az egész lakás, kicsit elviselhetõ.

Valahol a 2. táján lakást újjítanak fel, mint a harkájok, nagyon happy vagyok, még jó, hogy Dorka tud aludni, tõle.

Ma vettünk (internetes rendelés) digitális fényképezõ gépet nikont 3.2 mpixest, ha jól írom, amennyit értek hozzá, azt mondta a férjem, hogy ez már jó.

Sajnálom a talit, hogy nem jött össze.

Gödöllõre legközelebb a földhivatalba kell menni, mert az OTP-be Kistarcsára kell menni, még mindig van hétföre egy körünk, tegnap sem sikerült mindent elintézni, mert apeh igazolás is kell.Miért nem tudják elõre megmondani azt nem tudom.

Csak nehogy valami simán összejöjjön.

Hát ismét, fájnak a melleim. Tegnap este úgy 9 felé megyek fürödni, Dorka a megmaradt fejt tejet szlopálta apja ölében, és elkezdett folyni a tej a mellembõl.
Na add ide a gyerköcöt "munka van" poénkodtam a páromnak, csak szegénykém a nagy sietségben nem jól kaphatta be, és mot már a reggeli szopizásnál is úgy fájt, hogy na, a mellszívó se különbb.Így most megint hadilábon állok a szopival.
Pedig már kezdett beállni, és voltak olyan napok mikor csak tejcsin élt a kisasszony.
Ma reggel szopi után alig tudtam 60ml lefejni.
Így most van tartalék 120ml a hûtõben, de kezdek aggódni, hogy nem lesz elég...
Akkor megint kaphatja a tápot...Pedig úgy nem akarom.

Eldöntöttem ma megiszok 2 l folyadékot, hátha segít, igaz a meleg miatt nem ártana több, úgye jól gondolom?


Jók legyetek
Manó2+Dorottya, aki cuppog az újjával a szájában a kiságyba, még csöndben...
manó2
 


Leszter nekunk nem kellett fizetni az uh-szuresekert! Nektek miert kell, vagy maganba mentek?

Ferjtema: enyem ferj szinte semmit nem segit, igaz, napi 16-18 orat robotol.Kép Ugyhogy meg a gyereket is alig latja. Az elejen ha itthon is volt, nem igazan tudott mit kezdeni Lackoval, most mar jobb a helyzet, gitarozik neki, cipeli, stb. Szoval a haztartasban enyem minden melo, ebbol egyedul a fozest szeretem. Nem is rendelek, ezzel elvagyok. Takinenit meg keresnek, de miutan eggyel valo kiserletem kudarcba fulladt (raadasul nem is szeretem, ha valaki idegen itt szoszomotol a lakasban mikozben itthon vagyok), most pihentetem a temat. Igy a lakas fut, de ez van.. Ja meg ferjecske annyit megtett, hogy a szules utan o jart nagybevasarolni az en listam alapjan. Aztan ezt surgosen beszuntettem, mert mindig agybajt kaptam hogy miket vett.Kép (Ja es mar megkoszontem anyosomnak is, hogy ilyen klassz hazias fiut nevelt nekem..Akinek meg a kenyeret is megkente vajjal. Csoda-e hogy ilyen lett?Kép)

Ildi ahogy Zulu, en sem faxnizok, kanallal lekuldom a Konakiont es megy egybol a cici a szajaba!Kép

Tali: hat igen, szerintem mar tul sokan voltunk. Es Gomboc ha az megnyugtat, en ugyan tudom, ki kicsoda volt, de beszelni szinte senkivel nem beszelgettem, csak a kispocisokkal. Es oszinten szolva, aaaaannyira meleg volt, hogy meggondolando, megyunk-e Lackoval amig ilyen nagy a hoseg.

Mano koszi a bokot muffin-ugyben! Vegul en is megkostoltam, telleg jol sikerult.Kép

orsoly
orsoly
 
 


Mano2 2 liter a szokasos mennyiseg egy felnott embernek (nyaron meg tobb!!Kép), szal nyugodtan ihatsz akar 3-4 litert is ebben a hosegben. Es pihizz!

Timici jo a memoriadKép, en vettem Liberot tavaly a borzen. Csak Newbornt es Minit vettem, azok 28 ft-ok voltak tavaly a 36 helyett. A nagyobbakat akkor meg nem neztemKép En nem megyek ki iden, tavaly is alig vettem valamit. Gyerekkel meg meg jobban meggondolnam, akkora volt a tomeg es most raadasul hoseg is vanKép

Kakukk elfelejtettem odaadni a belepot a borzere!

Ma voltunk 4 hos oltason, eddig jol viseli. Most epp kinn szunyal a teraszon. Le is mertek: 7 kg napozostul-pelenkastulKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Csak bejelentkezem, mert rengeteg a dolgom, mióta hazajöttünk. Átgörgettem egy-két oldalt: a kalapos csajok ennivalók!!!!!!!!!!!!!!

Taliért nagyon irigykedem, de gyáva vagyok, nem mertem belevágni a kb. óránként szopizó fiammal és a "bazi nagy olasz" Kép babakocsimmal.

Majd jövök! Úgy vigyázzatok! Kép Kép

Beu és Lõrinc, aki tegnap volt hét hetes, és akinek jót tett a vidéki út és a látogatók hada
beu
 
 


Sziasztok Netmamik,

...persze a magamfajta pocis mindig fél, hogy lemarad vmi hasznos infóról, és olvasgatja a babás topicot is...És nemhiába!

Most csak -segítõ szándékkal-, 2 infóm lenne:

Györgyi,
mi 3 hónapja vettünk egy 1 éves használt Renault Scenicet, (hiszen nemsokára igazi család leszünk!) és isteni! 3 felnõtt hátul kényelmesen, lábak derékszögben, mintha széken ülnél. Bazi nagy csomagtér, és a székek egyenként kivehetõek, tehát 2 kölyök mellett is férnek csomagok, illetve a hosszabbaknak is van hely...+tetõcsomitartó. 7km/h-nál bezáródik a kp-i zár, és asszem a legtöbb modellen gyerekzár is van. Nagyon jól variálható, praktikus, tágas, és tök jól fogyaszt (a férjem jár vele, napközben városban is csak 7,7 liter!!) Ja, és tele van tök jó zsebekkel, tartókkal a lábak és ülések alatt, a sok gyerekkacatnak...Mi imádjuk! Budakalászon vettük, ott a legnagyobb a választék használt Renault autókból.

A másik pedig a légkondi, látom többen akartok, gondolkoztok rajta... hát, nagyon nézzetek körbe, hogy kiben bíztok meg!
A split-klíma állítólag nagyon hangos, nem lehet tõle aludni, bár ezt csak többektõl hallottam, nem saját tap. Mi 2 éve szétvertük (felújítottuk, perszeKép) a lakást, és mivel 10. em panel, a férjem mindenképp akart beépített légkondit. LG, elég jó minõség,halk, szuper, DE: a "szakemberek" aszonták, hogy elég 1 készülék, mert az úgyis lehûti az egész kérót. A kapacitással nem is lenne baj, bírná a 72 nm-t, de a kül. légáramlatok miatt a nappaliban már fagy, az étkezõ kellemes, a háló szo-szo, a túloldali gyerekszoba viszont továbbra is katlan...
És 2 db kisebb is ugyanennyi lett volna, de most már ugye vadiúj tapéta, gipsz meg minden van, nem verjük szét még 1x...
Bocs, nem akartam senkit elriasztani, csak ha ilyesmiben gondolkodtok, ne sajnáljátok az idõt és a fáradságot több céggel is beszélni, mert megéri.

Remélem, hamarosan csatlakozhatok hozzátok,
sziasztok

Ellimami
34+1
ellimami
 
 


Timici,
Lehet, hogy el vagyok maradva, de mi az a HBC?
Porec az nem Isztrian van? Ugy lattam, hogy az Isztria nyugati partjan egy varos. Igaz, tegnap mar majdnem ejfel volt, mikor nezegettem a terkepet, szoval ki tudja...

Mano2,
Nyugodtan megihatsz tobbet is, mint ket liter. Mondjuk ugy 3-4 nyugodtan mehet! Javaslom a gyumolcsteat lehutve! Nagyon fini!

Nagyon durva napom van. Miki most aludt el eloszor a nap folyaman! Probalt o mar tobbszor is, de nem ment. Persze mar rendesen tul volt huzva, ugy sajnaltam szegenyt. Orditott, es nem birta abbahagyni. Szegeny Gyurikam, latta mennyire kivagyok, es egyedul ment kezet mosni, es aludni. Egy szal pelenkaban, mert a fagyieveshez levettem rola mindent! Es a kedves batyja cseszett odamenni segiteni kinyitni a csapot, mert meg a samlijarol sem erte el! Pedig olyan szepen kerte! Persze amikor raszoltam Danira, hogy menjen mar Miki ujbol felriadt es ujabb kor orditas kovetkezett. Szetesek menten, olyan faradt vagyok...es meg en akarok nyaralni menni?!

Orsoly,
Muffinrecept johet, ha megvan!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Hali Csajok!

Örülök, hogy jót rötyögtetek, bevallom mi is utólag ezt tettükKép. Az a legszebb az egészben, hogy elötte 2 nappal már gyönyörûen összejött a vendéglõs ebéd a 2 prücsökkel, Zsófi nézegetett egy kicsit, majd bealudt, Danó szépen evett és megtanult szivószállal inniKépKép

Képzeljétek, tegnap megint begörcsölt a belem, majd meg haltamKépKép, igy most belgyógyászt keresek... Olyan rossz, hogy minden nyomorékságom, ami elõjött a pocakoslét alatt - és mindre azt mondták, hogy amint kint lesz a pocaklakó elmúlik - mind ittmaradt nekemKép

Kangi, nagy gratula a kis ventillátorhozKépKép, kicsit korán kezdi a csaj, ha igy folytatja, 9 hónaposan már rohanhatsz utánaKépKép

Apával én csak dicsekedni tudokKép, miközben a lényeget nem is mondtam, Zsófit már egy hete a nagykádban úsztatjuk - vagyis az apjaKép. Tényleg lehet ebben a nevelésben valamiKépKép. De én is jó anyós akarok lenni, igy Danó minden este elpakolja a cuccaitKépKép Remélem, hálás lesz majd egy morzsányit az én menyem is...KépKép

manó2 látom nálatok is zajlik az életKép, kitartás!

Kangi, minden hétvégén kinnt vagytok a hegyen?

Na megyek letentézek én is a két kis mormota mellé... Raktam fel 3 képet:
[url=http://babanet.hu/album/main.php?album=46&page=4" TARGET="_top]http://babanet.hu/album/main.php?album=46&page=4[/url]
a netes rosszemberkék miatt az egyiket kicsit cenzúráztamKép

Pussz
Zsófi
Csucsuka
 


sziasztok!

Mi ma is megjártuka várost Emmával, bementünk az Árkádba vásárolgatni. Hát nm tudom, õ már nagyobb baba, de semmi baja a BKV-zással mostanában, persze , elsõ alkalommal nem tetszett neki de most már semmi gond. A meleg se zavarja, egy szál bodyban, naptejjel bekenve, sapi a fején.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Csucsuka Kép
édesek a képek Kép A cenzúra jogos, én se teszek ki pucér képet, cask legfeljebb toplesst Kép
Igen, tulonképpen minden hétvége hegyi hétvége, talán a mostanin itthon maradok, ha Apa talál valakit, akivel ki tudják takaritani a végreelkészült (szo-szo, mert a meszelés még hátravan) házikót.
Én nagyon hálás leszek neked, ha Julcsi esetleg Danót választja, és nem kell majd megszakadnia tökegyedül, miközben férje azt sem tudja, a seprü melyik végét kell megfogni Kép
Ez egy üzenet a többi fiús mamának is ... bár igazából asszem, az apai példa jobban számit, sajnos ...

Egy szegény kisiskolás lány pont most csengetett be. Még csak az elöbb ébredtem (bugyi + szétzilált szopis melltartó, hajamat ne képzeljétek el, mert rosszat álmodtok), hát felugrottam, egy inget magamra, majd bájos mivoltomban ajtót nyitottam, hát nem eltévesztette egy emelettel Zsuzsi barátnöjét?! KépKépKép A szegény gyerek, sztem tuti megállt most a fejlödésben Kép

Gyereköcém még mindig alszik, holnap a szerelö sk kihozza a megszervizelt kocsimat, hát nem csodálatos az élet?!!! Kép

Pussz
Kipihent Kangi + sokatevett ésbealudt egyszálbodyban Julcsi
kangi
 
 


Gomboc!

Kar, hogy nem talalkoztunk, mi is ott voltunk a talin, de elhuztunk, mert nem birtuk a hoseget.
Majd legkozelebb.

Orsoly!

Meddig maradtatok?
Nem baj a jegy, ugyis kell a ferjemnek es anyunak is, igy vegeg kell allni a sort. Azert koszi! :l)

Voltunk ma Emmaval a Heim Palban. Kép
Ekcemas a hata, meg a hajlatai. Allitolag ez orokletes, pedig nem is volt ilyen a csaladban.
Kaptunk egy halom kremet es persze orakig vartunk. Remelem tobbet nem kell oda menni.
Az ejszakaink melyponthoz erkeztek. Nem tudom, mi van vele, a meleg, vagy meg mindig az oltas utohatasa, de az elszaka kozepen orakig nem hajlando aludni. Ilyen meg par napos - hetes koraban sem volt. Kép
Papaval hullak vagyunk, lakas fut, stb Kép Kép Kép

Na eleg a sirasbol, legyen mindenkinek jobb napja, pusz

Kakukkfu
Emma
kakukkfu
 
 


Kangi!
Gratula Julcsinak pörgés-forgáshoz! Anna még csak oldalról hasra tud, de azt nagyon ügyesen! Kép

Norka,
tudom, mekkora mázlista vagyok! Kép Bár, ami azt illeti, a férjem is! Kép

Zsuzsi,
kíváncsian várom a sapis fotót Mikirõl! Spenót Kép!
Horvátországban mi Makarskán voltunk, ami sokkal délebbre van, mint Isztria, ez már Dalmácia.

Jajjj mindjárt jövök (vagy nem mindjárt), gyermek ébred...

Franyó
franyo
 
 


Franyó Kép Zsuzsi Kép
köszi a gratulát, átadom a lányzónak!

Gombóc Kép
jó nagy kavalkád volt a képek alapján Kép

Beu Kép
hehe, a frissmamáknál láttam a képet, cukorbárány!!!
Jövö héten egy fagyizás?! Persze, ha lehült az idö ... mert ez valami örület ... Még nem voltunk ma lent, tegnap is kora este sétáltunk, Julcsi uuutálja a meleget Kép

Pussz
Kangi + elsötétitett szobában hüsölö Julcsi
kangi
 
 


Franyo! Kép

Erdekelne, hogy hogy tetszett az a resz Horvatorszagban, mi is oda keszulunk, lehet hogy valamelyik szigetre a kozelben.
Nagyon gaz autoval? Jo szallasotokot volt? Ferjem annyira parazik a hosszu auto uttol gyerekkel, hogy repulni szeretne. (Malevnak van jarata Splitbe).

Kakukkfu Kép

Kitartas, szerintem a meleg elegge zavarhatja az aprotalpuakat. Reka meg napkozben nem hajlando 15-20 percnel tobbet aludni.

Szerveztem ma estere bebicsoszt. Erre ismerosok lemondtak a talalkat, apa meg itthon akar dolgozni. Remelem meg meg tudom puhitani, hogy menjunk el vacsizni. Ha ehes muszaj lesz, mert tok ures a huto es ma sem foztem. Kép Kép Kép

6-ra megyunk Rubin Hotelbe bebiuszni, kivancsi vagyok, milyen lesz. Egy biztos en elvezni fogom az uszit. Lehet, hogy addigra apa is hazaer es akkor harmasban megyunk. Hurra!

Gyorgyi + arnyekos teraszon szendergo Reka
rekababa
 
 


Kangi
En is gratulaltam a janyodnak! Nem am az enyemet nem adod at nekije???!!!! Kép

Gyorgyi
Milyen volt az uszas? Remelem esti "kiszabadulas" osszejon!

Franyo
Igy mar ertem!! Talalkoztatok, megbeszeltetek,hogy mindkettem iszonyu rendszereto, munkabiro, kedves emberkek vagytok es osszehazasodtatok! Kép


Kakukkfu
Kitartas! Kép Ekcema pedig remelem hamar-hamar elmulik!

Zsuzsi
Mi Krkvenica-ban voltunk, Krk szigettel szemben. Meg szezon elott.Tok olcson kaptunk szallast (villaban 2000Ft/fo/ej). Szep hely ajanlom. Bar lehet,hogy N.o-bol van kozelebbi jo hely is. Van itt valahol egy nyaralasos topik, ott irtak jo H.o-i helyeket, csak mar nemtom pontosan hol.

Ellimami
Koszi a legkondis infot! Nagyon igazad van! Kép Mi ismerostol vesszuk, kemeny 17E Ft-ert!!!! Kép Azt mondja neki bevalt, csak nagyobb lakasba koltoznek es nem eleg az 1 szobaba. Nekunk meg a masfeles lakasba jo lesz. Ennyiert meg foleg! Kép

Lanyok
Nagyon nem akarom elkiabalni, de Jazmin kb. 1 hete nem "hasfaj"!!! Olyan vigyori pukikat ereget, hogy jo nezni. Nega nyogdos hozza egyet-kettot de mar reg nem sir! Biztosan sokat szamit, hogy menzas kajan elek. Kép Ja, tudja valaki mi az a granatos teszta? Az lesz holnap ebedre!
Holnap megyunk 3ho-s oltasra, pont a 3 ho-s evfordulon Kép De remelem ezeket is jol birja majd. Eddigi oltasokkal nem volt gond.
Csajok, nem csinalna mar valaki valamit ezzel a kanikulaval??? Kép

Norka es mellettem durmizo Jazi
norkini
 
 


Sziasztok!

Most elõbb írok, aztán olvasok.Kép

Ma itt járt a barátnõm, Bencével egykorú lányával.
Hát mondanom sem kell Bence hozta a formáját. Hónapok óta nem volt ilyen hisztis. Meg is jegyezte a csaj, hogy biztos az õ tiszteletükre ilyen. Dodó is anyakezébensétálok-ot akart játszani. De a csaj is meg foja tudni. Egy hónap múlva szül.

Ez a meleg megbolondította Bencét. Ebédre mindössze 1 kiflit evett.

De a szimultán-eteteés volt a mai nap slágere. Tipikus kétgyerekes történet.
Nagy az etetõszékben, kicsi a hordozóban. agyot etetem, kicsi ordít. Kicsihez odamegyek, nagy vigyorogva az olébe önti a gulyást.....
Kiicsi éhes, nagy éhes.
Bal kezemmel nagyot etetem virslivel (igaz lassú volt a tempó, és átvette), jobb kezemmel a kicsit banánnal.
Dodó kifejlesztette a kanálból cumizás nevû evésformát.
Csak most azért ordít, mert lassan adom neki. De ha nem megy gyorsabban..

Dodó fehúzza a térdeit, és úgy tolja magát elõre. Meg tudja tolni magát hátrafele a kezével. Halad a kiscsaj nem?
Én meg nem tudtam, miért kicsi neki a nagypléd.
Lehet hogy mászni készül? De szerintem az még odébb van.

Na megyek, mielõtt kijön az anyag a pelusból

Heni
heni1979
 
 


Egész nap ment a nyüglõdés megint, most a "hûvösben" alszik mint a bunda. Éjjel viszont nagyot aludt Julka-Bulka, ha így folytatja, nappal csinálhat amit akarKép
Nálunk is a tetõtér katlan, a földszint tûrhetõ, a terasz is, mert észak-keleti. Még a pelenkázólapot is kiköltöztettem a teraszra (4X5 m, mármint a terasz, a garázs teteje), ded de. 11-tõl ott lébecol.

KangiKép
Tényleg nagy szám Julcsi! Megnéztem a naplónkat, Andris, Zsuzsi 5 hónaposan produkálták ugyanezt. Julcsi korban csak hátról oldalt tudtak.

ZsuzsiKép
Mi tavaly Porecben voltunk, biztosan nem egyidõben Timicivel, mert nagyon-nagyon tiszta volt a tenger. Már két méterre a parttól nyüzsgött az állatvilág, és még a korlátnál is látszott az alja, pedig ott már jó mély volt. Viszont homok egy szem sem, csupa szikla, nem kicsiknek való, még az én tavaly 8 és 6 évesemnek sem tkp. Jövõre bizti Olaszo-ba megyünk, vagy Görögo-ba, ahol homokos a part.

FranyóKép
Kösz a jókívánságot Andris nevében!

HeniKép
Ismerõs történet 6-7 évvel ezelõttrõlKép Még szerencse, hogy rövid idõ múlva csak a humoros oldala marad meg a momentán felettébb kimerítõ dolgoknak!

BeuKép
Jó, hogy elõkerültél! Lõrinc nagyot nõtt!

Andris ma csellóvizsgázott, és felsõbb osztályba lépett! Olyan aranyos, amikor szépen kiöltözik!
Megyek, kezdõdik az esti program! Bár már a nagyok lezuhiztak, ui a fél homokozónkat egymásra dobálták, csak a fürdõszobáig engedtem be õketKép Julkát meg fel fogom most költeniKép, nehogy asziggye, hogy ez az éjjeli alvás!

Urszila
urszila
 
 


Norka!

Gránátos koca = krumplis tészta

Heni
heni1979
 


koca=kocka

Heni
heni1979
 


Orsoly,
Koszi a recepteket!

Heni,
Ismeros a helyzet! Nagyon brutal napunk volt ma, teljesen kikeszultem, Miki alig aludt, ettol tulhuzta magat, es iszonyat orditasba kezdett. Nagyon faradt vagyok!

Ok, akkor ugy kerdezem: hol van Horvatorszagban homokos tengerpart? Mert nalunk csak az johet szoba!
De mar ketelkedem, hogy lesz erom vegigcsinalni!

Miki 7-kor bealudt, mindjart megyek atpelenkazom, cicizunk megegyet, aztan remelem alszik tovabb!

Gomboc,
Hogy kajal Zsombi? Nemi reszvetet ebresztett bennem irasod. Gyuri is cumisuvegbol itta az anyatejet (meg Dani is, sajnos), es emlekszem milyen kinkeservvel lehetett ill. nem lehetett beletuszkolni az "eloirt" mennyiseget! Hagyd a fenebe az egeszet, egyen annyit amennyit akar! Tudom, hogy nehez nem aggodni, de akkor sem fog tobbet enni. Talan segit, ha teljesen zavartalanul, sotetben, siri csendben eteted, ugy, hogy csak ot nezed kozben, de nem szolsz, nem moccansz! De legjobb elfelejteni a mennyisegeket! Gyuri soha nem evett 150 millinel tobbet, de azt is csak ritkan. Aztan 9-10 honaposan mar egyaltalan nem ivott tejet, tapszert sem, annyira utalta! Azota sem a kedvence! Es az egesz kolyok irigylesre meltoan kockas hasu, de ugy is fogalmazhatnank hogy siman elbujik a seprunyel moge, nem logna ki! (Ja, es a ferjem most mar rendszeresen osszekeveri a ket kisebbik ruhajat!)

Timici!
Aztan most mar tenyleg irjal emailt!!!

Myssnia,
Mi van veletek?!

Franyo,
Kep majd egy nyugisabb napon lesz sapkaban. Bar rajta volt ma is, de nem volt tul jo kedve a gyereknek!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Urszila Kép
tyüüü, ilyen mozgékony a kislányom?! Mondjuk nincs rajta sok zsir, ami gátolná KépKépKép

Norka Kép
naná, azt már korábban átadtam, csak nem irtam Kép

Fürdés után mindig közelharc van a cicivel ... szopna is, meg fáradt is, igy legtöbbször cicivel a szájában ordit Kép Kép Ez egy félórás müsor, utána megnyugszik, cummog egy kicsit, és akkor le tudom tenni (ébren). Ma nagyon izzasztó volt ...

Télleg, ti miben altatjátok a gyerköcöt ebben a höségben? Én vékony hosszúujjó body, vékony pamut ujjatlan rugi és ujjatlan, de vastagabb hálózsák. És még mindig adok rá sapit a hajmosás után, mert akkora a haja, hogy félek, hog ymegfázik a nyitott ablaknál. merthogy ugye ö múlt hét óta résnyire nyitott ablaknál alszik. Szóval ti?

Köszpussz
Kangi és alvó Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok!

Heni
Koszi! De akkor miert nem irjak ki magyarul?? Kép

Kangi
Azert neztem be, hogy ugyanezt megkerdezzem! Kép En csak rovidujju polot v. bodyt adok ra+ vekony ujjatlan halozsakot de igy is melege van. Sokmaslanyok, Ti miben altatjatok a pindurikat? Olyan nem jo nezni azt a sok rucit rajta, de ejszaka azert kitakarozna pleddel...

Urszila
Gratula nagyfiad csello vizsgajahoz! Kép Ha nem fuvolaznek, biztosan a csallot valasztottam volna!

Na lepek pihizni! Holnap oltas. Brrrrr
Norka es 8tol durmizo Jazi
norkini
 
 


ZsuzsiKép
Itt vagyok, csak valahogy sosem úgy jön ki a lépés, hogy aktívan részt tudok venni. Persze délelõtt beleolvastam a topikba, mert nem bírtam volna ki. De írni már nem tudtam. Kép
Ja! Édesek a fiúk, Gyuri olyan "nagyfiús" már.

Szilárd is elaludt. Kép
Sajna a mai napon úgy vettem észre, hogy a kukija vége piros egy kicsit. Még nem akartam hívni a dokit, mert lehet, hogy nem nagy gond, ezért érdekelne hasonló tapasztalatok. Remélem semmi komoly.
Szopi téren nálunk az megy, hogy csak a bal mellem kell neki elsõre. A jobbról ledobja magát, ha ott kezdjük a szopit. Ennek oka az, hogy míg a bal mellemben hétágra jön a tej, a jobból csak 2 sugárral. Kicsit aggódom, nehogy elapadjon a jobb mellemben a tej. Éjszaka viszont nem válogat, így akkor a jobb mellem "használjuk".
A szopival kapcsolatban az gondoltam mikor terhes voltam, hogy 6 hónapig csak tej. Azt hiszem ez már az elsõ héten megdölt, amikor még pótlást is kapott. Szerencsére ez már a múlté. Az elmúlt napok melegében nem volt túl jó az étvágya Szilárdnak, ezért kipróbáltam, hogy reagál egy kis teára. Mondanom se kell, nyakalta. Kép ÚGy tûnik, ha szomjas, akkor nem a tejet igényli.

KangiKép
Szilárd pamut bodyban és újjatlan vastag hálózsákba alszik. Ha hüvibb van, akkor még egy vékony takarót is teszek rá.
Gratulálok a forgáshoz, nálunk még jele sincs forgásnak. Viszont nagyon érdekli a keze és a lába. A kézfejét nézve próbálja az öklét a szájába terelni. Kép

GombócKép
Kár, hogy nem tudtam a talira menni, bár lehet, hogy én is ott magányoskodtam volna, ahogy magamat ismerem. Kép Ahogy írtam, Szilárd sem eszik annyit mint máskor. Amióta ilyen meleg van. Napközben alig akar szopni, én meg kicsit parázok, hogy el ne apadjon a tej. PErsze valahol olvastam, hogy az sem megy olyan könnyen. 40 nap alatt lehet teljesen elapasztani.

UrszulaKép
Gratulálok Andrisnak, imádom a hangszeren zenélõ emberkéket.

Manó2
A 3.2 megapixel tényleg jó! Kép

myssnia és Szilárd (11 hetes)
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?