Új privát üzeneted érkezett!

Halihó mindenkinek!!

Szilbee nagyon jót szólt a topikunkról, igazat adok neki mindenben!
Mi viszont már csak vas-ig leszünk... :cry: hétfőtől lemondtuk a netet, itthon már nem lesz! de ha eljutunk Szilbeeékhez, vagy netközelbe kerülök, megnézlek benneteket!

minden babának, kismamának, anyukának jó egészséget, sok-sok boldog pillanatot kívánok!!

Sziasztok!!!!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Dorka!
Kép

Rólunk!
Levente eredményei rendben vannak. Viszont iszonyat a plafonon vagyok a magyar egészségügy miatt!! Azt hiszem nem nagyon kell ezt kommentálnom... Kép Arról nem is peszélve, hogy egy barom kamionos majdnem nekünk jött a dömperjével és Ádámot majdnem elütötte. Kép Kép
szilbee
 
 


Ú, Szilbee, de azért már remélem megnyugodtál! Semmi idegeskedés tudod!

Jó, hogy minden ok Leventével! :lol:

Nyugi tyúkanyó, jó a topic és szeretjük, és tényleg mindenben támogatjuk egymást, és együtt tudunk örülni.
Szerintem a nagyon sok lakó sem olyan jó, mert már tényleg követhetetlen, hogy kivel mi van! :oops:

Kép És a nap híre: felvettek a fóiskolára!!!!!!
Azért kussoltam az elmúlt napokban többnyire, mert készültem a felvételire és sikerült! Ma voltam Kecskeméten, nem voltunk olyan sokan, csak 35-en. Gyorsan végeztünk, mert három helyszínen ment a vizsga. Én rögtön a tesivel kezdtem, mert attól egy kicsit tartottam, de meg kell mondani, hogy jólesett ugrálgatni egy kicsit! Na jó nem kértek hátraszaltót, vagy tripla leszúrt rittbergert, de azért megnézték, hogy mennyire vagyunk bénák! :wink: Aztán a beszédkészségen voltam, ott olvasni kellet egy mese részletet, és utoljára hagytam az éneket! Na attól egy kicsit féltem, jobban mint a tesitől, de a végén azt mondta a tanárnéni, hogy nagyon szép hangom van. Szerencsére nem kellett szolmizálni, vagy ilyesmi, mert hát azt elég régen tanultam, kb. 16 -éve! :oops:

Amikor megérkeztem, majdnem lehasaltam. Azt hittem, hogy én leszek a legöregebb és a futottak még kategóriába fogok tartozni testalkatilag is. És láss csodát, na jó nem én voltam a leg fiatalabb, de nem sokan voltak nálam fiatalabbak. Úgy látszik, nem csak nekem jött meg most az eszem. :shock:

Kisherceg!

Sajnos a vidék le van sajnálva, mármint a kezdeményezések terén, mert én kapcsolatba léptem, nem is olyan régen egy dúlával, akik Pesten tartanak dúla tanfolyamot és kifejtettem neki, hogy én szívesen megszervezném itt helyileg a dúlaképzést, ha ők támogatnának ebben, ingyen és bérmentve. De csak az volt a válasz tömören és röviden, hogy ők most nem tudnak Szolnokra lejönni, mert sok a kismamijuk és aki akar menjen Pestre. Pedig azt gondoltam, hogy esetleg lehetne egy országos hálózatot kiépíteni, de hát így saját kútfőből nem tudom megcsinálni!

Na mindegy én most önző leszek és csak annak örülök, hogy felvettek a fősuliba! Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 

 
 

Sziasztok!
Üdv az újaknak! Na, és a régieknek is!

ildi!
Gratulálok! Ügyi vagy! Aztán hajrá! Most akkor Te is oda jársz, ahova Olga?

Szilbee!
Jó, hogy minden ok. Leventével. Ha nagyon ráérsz, a mi neveinket is megnézhetnéd, előre is köszi.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Ildi!! :D
Kép

Akkor...

Véda
Ferenc
Andrea
Gábor
Bernadett
Judit
Gréta
Leti=Letícia??


Valakinek még óhaj-sóhaj?? :) csak mert akkor egyszerre csinálnám meg a gépelést. De még most tessék szólni!!! :wink:
szilbee
 
 


Sziasz!


Tyűha, akkor én még most gyorsan szólok Szilbee :D léci: György.
:roll: [size=18]KÖSZI [/size]

fanna3
 
 


Bbj, igen én is oda fogok járni, ahova Olga, csak én benga elsős leszek, ő meg már ügyi másodikos lesz! :lol: Kép Kép Mindenkinek!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


[color=darkred]Ildikó gratulálok!!!!![/color]

Kép
kbernadett
 
 


Na szóltam gyorsan......

szóval sziasz!




Ildi!
Gratula! Írjál már pontyosan akkor róla.....ez Óvónő képzés? Mikor kell menni? Milyen tárgyak vannak? Meg majd hg hogy érzed magad....na de azt majd később. Ügyi vagy!!!! És ez térítéses?

Szilbee!
Aranyos vagy....nincs elég dolgod...még ez is...mi? :roll:
Jaaaa! idegeskedést meg most bízd másokra!....tudom hg könnyű mondani.....

Jajj....mondtam már hg Nimcsi kúszik???Még egy fél hónap és jön utánam....

....egy kép....hétvégi sörözés után....
Kép

fanna3
 
 


Szilbee! Én már nem mertem, de ha beleférek... Balázs, Péter, Olga. Köszönöm! :oops: :oops: :oops:

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Judit
(héber) Júdeából származó nő

Egy nő számár lehet-e nagyobb feladat, mint valakit naggyá tenni? Ez lesz sorsának alapja. Támogatnia kell párját, hogy valamilyen területen hatalomra tegyen szert. Amennyiben a karriert választja, inkább az egyéni utak lesznek meghatározóak Elvárja, hogy a társadalom elismerje és megbecsülje. Céljait mindenáron megvalósítja, ezért csak a célok kérdésesek. Teljes odaadással küzd a családért és szeretteiért, de mindenkitől teljes bizalmat és odaadást vár. Ezt várja el párjától is. Vállvetve küzd társával, de csak ha ő választja a célokat. Ezért a párkapcsolatában ő akar irányítani, nem foga alárendelődni, inkább független marad. Akkor oldja meg jól a feladatát, ha a kapott lehetőségeket mások javára tudja fordítani. Erre azért lehet szükség, hiszen ha öncélúvá válik, a sors fogja elvenni tőle a dolgokat.


Véda
(indiai) bölcsesség, tudás, ismeret

Életfeladata megtanulni, kezelni a tudást és információt. Különleges memóriával rendelkezik, amit érdemes kihasználnia. Minden és mindenki érdekli, emiatt nagyon jó képességei vannak arra, hogy emberekkel foglalkozzon. Az igazi hivatása a tanítás. Az életével kell tanítani, így a hitelesség alapvető elvárás. Könnyen elfogadtatja magát, népszerű személyiség, de ezzel nem élhet vissza. A lehetőségek jó kihasználásával juthat el a sikerekig. Mások is hisznek benne, hogy sikeres lehet. A környezetében lévőknek kell utat mutatnia. Meg kell tanulnia, hogy egyedül nem megy. Nem lehet öncélú, adottságait a segítéshez kapta. Ebben van szüksége egy megfelelő társra, akit elfogad és akivel együtt halad. Nehezen fogadja el a kudarcot, ezért mindig változtat. Életének problémáit felületessége és szétszórtsága hozhatja. A vágyai árthatnak a hitelességének és így elmegy az illúziók felé.


Bernadett
(német-francia) erős, mint a medve

Életfeladata a célok megvalósítása. Mindent és mindenkit alárendelni a céloknak és akaratának, ez életének a kulcsa. Fontos számára az érvényesülés és siker, ezt akkor érheti el, ha másokért küzd. Feladata mások céljainak segítése. Minden helyzetben lehet rá számítani, ahol úgy érzi, hogy segíti céljait. Roppant racionálisan gondolkodik, nehéz rábírni bármilyen változásra. Az egyik legnagyobb problémája a rugalmatlansága, merevsége lehet. Talán a legnehezebb feladat számára az érzelmek vállalása. Emiatt a párja sem várhat lángoló érzelmeket. Megkapja az energiát és a lehetőséget a kiteljesedésre, de csak akkor lesz igazán sikeres, ha másokkal együtt talál célokat. Nagy kérdés, hogy miként tud alkalmazkodni és elfogadni olyan helyzeteket, ahol nem ő irányít. A sikertelenség emberkerülővé és önpusztítóvá teheti.


Andrea
(latin) férfias

Küzdelem a gyengékért, ez lehet a feladata. Ez legkönnyebben talán a családban valósulhat meg, ezért törekednie kell családra. Csak érzelmi elkötelezettséget ismer. Segítőnek született, ebben lehet sikeres. Ez lesz igaz párkapcsolatában is, így olyan társ felel meg neki, akit segíthet és támogathat. Rendkívül vonzó és meggyőző tud lenni. Vigyáznia kell, mert könnyen érdekemberré válhat. Mivel megjelennek az érzelmi elfojtások, hajlamos a fanatizmusra. Nagyon fontosak számára a lelki kapcsolatok. Ilyen lesz párjával is: hatalmas érzelmek és váratlan összeveszések. Nagy szerelem, de zsarnoki megnyilvánulásokkal. A jó választás olyan életterület, ahol közös életcélokat valósíthat meg párjával. Meg kell becsülnie azokat, akik segítik előrejutását. Negatív esetben az élvezetek és az anyagiak teljesen kifordíthatják önmagából.


Péter
(héber-görög-latin) kőszikla; orvos, gyógyító, jövendőmondó

Minden élethelyzetben racionálisan dönt és cselekszik. A célok és lehetőségek éltetik, ezekről nem tud lemondani. Nehezen fogadja el és kudarcnak éli meg, ha valami nem sikerül. Ezért keményen és határozottan küzd. Sorsát a győzni akarás és a harci készség fogja vezérelni. Minden eltervez és kiszámít. Nagyon jó számára az olyan hivatás, ahol a céltudatosságra van szükség. Semmit nem ad fel, nagyon kitartó. Nem tűr megalkuvást, és nem viseli el a tehetetlenséget. A legnagyobb tehetsége abban lehet, hogy meg tudja valósítani feladatait. Képes a terveit valóra váltani. A jó választás számára az olyan életterület, ahol mások céljait és reményeit valósítja meg. Párkapcsolata is akkor működik igazán, ha közös célokért küzdenek. Problémája merevségből és keménységből adódhat.


Szabolcs
(magyar) (meg) szab (megállapít értelemeben)

„Mindig nekem van igazam” ez a meghatározó tulajdonság az életében. Sokszor a hiúság vezérli. Fontos neki, hogy elhatározásait véghezvigye. Gyakran illúziókat kerget. Figyelnie kell, hogy célszerűen építse fel életét. Nem szabad hagynia, hogy kibillentsék stabil helyzetéből. Nehezen alkalmazkodik, nehéz meggyőzni. Képes az érzelmeit háttérbe szorítani, ha érdekei azt diktálják. Ez ütközési pont lehet a párkapcsolataiban. Az adottságait arra tudja leginkább használni, hogy mások érdekében kiálljon és szót emeljen. Ezért hivatásában egyféle érdekvédőként kell megjelennie. Képes a környezetét vezetni és irányítani, ezzel elismerést vívhat ki. Problémái az önfejűség és a makacssággal adódhatnak. Gyakran hiszi azt, hogy neki mindent szabad.


No már ennyi... Majd folyt. köv...
szilbee
 
 


Szilbee!
Jaj, nagyon köszi, aha, Leti= Letícia. Ja, meg Mihály is, vagy esetleg, ha már sok, nincs fent valahol a neten? hogy keressem?

Fanna!
már Nimi végigéri az ágyat keresztbe, akkor, több mint 70 cm? Ez nem semmi! Mi a múlt heti mázsáláson 5470-ek voltunk ruhástól, meg 63 cm! Na és a kúszás! Mi ilyeneket nem csinálunk, bár nálunk Leti utál hason lenni, szóval nem is nagyon fog, gondolom. Inkább már gyakorolja a mászás-elindulás folyamatát. Lépeget a kezével amíg csak hasra nem fordul, aztán jön a segítség anya.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Sziasztok :)

Tyűh, merje valaki aszondani, hogy nem él a topic; nemgyűzöm visszaolvasni :twisted:

Sztem mi is hasonlóképpen összetartóak lennénk hasonló esetben...inkább örüljünk, hogy ilyesfajta erőösszevonásra nincs szükségünk!
Egyébként sajnos több tragédia is történik itt a babaneten :cry:

Kicsit vidámabb téma: kedden átestünk a kéthós oltáson! Kicsilányomat megetettem, zsupsz a kendőbe, irány a rendelő. Útközben mosolyogva nézelődött :D Még el is facsarodott a szívem, hogy hazafelé majd ordítunk :oops: A váróban sétálgatva elpilledt a kicsikém, aztán bementünk méricskélődni (5650 g, 61 cm), majd megjött dokibácsi, oszt végighallgattam (Annalucus ismét bealudt) 3 babóci bömbölését...hát kész voltam :shock: Bementünk, Bogyóm nyújtózkodott, míg dokibácsi a kicsiszívét hallgatta, majd megkaptam az instrukciót: szuri után azonnal magamhoz ölelni, puszilgatni, úgy könnyebben megnyugszik...nah, ömlött rólam a víz! Pöttömöt megszúrták, be az anyag... Édeském meg nyújtózkodik nagy nyugodtan :shock: Mintha észre se vette volna :lol: Úgy meg lettünk dícsérve :lol: Meg esett le mindenkinek az álla :D Szal bücke vadok a stramm kiscsajomra :wink: Be se lázasodott (kopp-kopp-kopp), csak a másnap délelőttöt átaludta...

Szalai Márta (Mária?! :oops: ): nála kezdtem a terhességet, csak hozzá tudtam keddi napra (akkor csináltam a tesztet, éshát azonnal tudni kell biztosat :mrgreen: ) bejelentkezni. Nagyon szimpi volt, dehát ahogy ti is írtátok, se UH, se kórházi háttér... annak meg tényleg mi értelme, hogy hozzá járjak, ha szülésnél hozzám se nyúlhat...sőt, ott sincs!
Az uh-ozáson meg kiakadtam! Dér Alízhoz küldött. Lelkemre kötötték, hogy tele hólyaggal menjek. Azzal is mentem, legalábbis pisilnem kellett :mrgreen: Déralíznak ez nem volt elég. A váróban lenyomtam 6 pohár vizet. Félóra múlva majd összehugyoztam magam. Újra bementem hozzá, és úgy húzgálta rajtam a leolvasófejet, mintha legalább 10 kilós lenne...egyszerűen belenyomta a hasamba :shock: Egyrészt majdnem beeresztettem, másrészt meg rohadtul fájt, ahogy a tele hólyagomat nyomkodta. Az utolsó pillanatban fejezte be a vizsgálatot, már majdnem elájultam :( Aztán meg kérdésemre, miszerint rendben van e minden, közölte ímmel-ámmal, hogy biztosat ilyenkor még nem lehet mondani (5 hetesen)...aszittem szívinfarktust kapok :shock: Az oké, hogy az első harmad rizikósabb, ezzel tisztában vagyok, de ha nincs alapja, akkor mijé kell ilyeneket mondani egy elsőbabás nőnek?! Szal lemondtam erről a párosról :?

Szilbee...khm...izé... Luca, Attila... ha még nem unod a gépelgetést :oops:

Jóhoccú lettem...

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Szia Judit!
Nagyon ügyik vagytok!

Na, egy honlap, itt is lehet nevekről olvasgatni, bár nem egészen uaz, amit Szilbbe írt, de ez is egy variáció!
http://szuleteshete.hu/index.php?id=51

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Andi, jaja, kerekek vagyunk :wink: Védáról tegyél fel képet léccilécci! Olyan keveset látok róla...nemrég az iwiwen leskelődtem :mrgreen:

Fanna, Nimi már kész óriáslegényke :D A talin is megdöbbentem, én kicsi gyereket csak Annalucámat látom a környezetemben, ott meg mindenféle méretű Babucit :lol:

Ildi, gratulálok! :lol:

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Druszám, eccerre :lol:

Tényleg, egy közös kép (ha nem baj, hogy felteszem :oops: ): Védababa, Annalucus :wink:

Kép

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Jah, amit elfelejtettem:

Dorka :( Azé gyere néha :)

Fanna, de tapintatos voltál :lol: Nemcsak Apuka, Anyuka se kisdarab :mrgreen: És mosmán Annalucus se :wink: :D
Ma megnéztem egy képet, amit Anyukám csinált nem sokkal a kórházból hazajövetel után. Alig hiszem, hogy volt a gyerkőc olyan kis gizda :shock: Komolyan megdöbbentő volt látni (pedig nem volt kórosan vékonyka)...nemhiába bőgtem a kórházban, hogy éhezik a kis drága :(

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Azé jóelvótam így este... menek Kés/alatt-ot lesni :)

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Balwin!

Szupik vagytok! Petike úgy üvöltött az oltáskor, ahogyan az meg van írva! :twisted:

Fanna, Nimi igazán édi-bédi kisbaba és milyen sokat nőtt.
Igen én is óvónéni leszek, ha sikerül elvégeznem. Szeptember 7-én lesz az első konzultáció. Olyan izomlázam van, hogy alig bírok felbotorkálni az emeletre. :twisted:
Képzeljétek, tegnap kaptam a férjemtől egy tolltartót, cerka, radír hegyező benne és egy uzsonnás dobozt. Hát nem édes!
Anyósomék tegnap eljöttek hozzánk, szerdán jöttek haza Romániából sok ajándékot hoztak. Imike favonatot kapott, kalapot, Petike egy kalapot, Ancsika egy nagyon szép hímzett blúzt és ékszereket. Mi meg borokat, sajtot, római tálat és tányéralátétet.
Körbejárták az egész magyar lakta vidéket.
Viszont úgy veszem észre, de lehet csak jól álcázzák, mintha nem repesnének attól, hogy fősulira fogok járni! :evil:

Na cső, etetés van!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Gréta
(babilóniai-görög-német-magyar)

Feladata, hogy megtanulja kezelni önmaga különlegességét. Élete a szabadságról és a függetlenségről szól. Keresi az olyan kapcsolatot, amelyben szabad akarata érvényesülhet. Emiatt csak olyan párkapcsolat lehetséges számára, amelynek ő határozza meg kereteit. Nehezen fogad el korlátokat, mindig kilép belőlük, azt hiszi, akkor jobb lesz. Sokszor túlhangsúlyozza a szabadságát. Vonzódik a mássághoz, mindenben ezt keresi. Mindent meg akar változtatni, és ezt hangsúlyozza is. Ezért a házasság és a család nem magától értetődő. Az igazi feladata a kiszolgáltatottságot megélni. Ez lehet az embereken való segítés, vagy akár párjának való kiszolgáltatottság. Nehezen találja meg a célokat, így jobb, ha ezt mások jelölik ki. Nehézséget az állandó kielégítetlenség okozhat, ami nyugtalanná és szélsőségessé teheti.


Letícia
(latin) öröm, vidámság, kellem, máj

Feladata önmaga vállalása a világban. Ez gyakran a szélsőségességben nyilvánul meg. Olyan tevékenységre van szüksége, amelyben a külvilág elé kerülhet. Harmóniát próbál teremteni a környezetében, de ez csak a saját törvényein keresztül lehetséges. Fontos számára a változás, keresi a lehetőségeket. Nagyon fontos lesz számára, hogy elfogadtassa magát és törekvéseit. Gyakran hiszi azt, hogy ezt különlegességével éri el, emiatt elmehet ebbe az irányba. Mindent azon keresztül tud elérni, hogy megfelel-e a külvilágnak, és ennek érdekében sokszor színészi képességeket csillogtat. Kerüli a konfliktusokat és a vitákat. Nehezen alkalmazkodik, aminek gyakran az az ára, hogy nem vállalja önmagát, szerepet játszik.


Luca
(latin-magyar) virradatkor született; sugárzóan fényes

A környezetének megfelelni és bizonyítani, ez lehet életének célja és feladata. Fontos lesz számára a harmónia megteremtése, ez adhatja életében a stabilitást. A két véglet, amelyeket meg kell élnie, a szenvedélyek és a megfelelés. Túlságosan függ a külvilág véleményétől, de nem bírja a kudarcot. Ilyenkor szélsőségessé és lázadóvá válhat. Nagyon erősek a kötődései, szeretetével birtokolni akar, és ez féltékenységet hozhat. Egész életében az elfogadásért küzd, keresni kell azokat a helyzeteket, ahol ez megvalósulhat. Párjától is odafigyelést és megbecsülést vár. Ennek megfelelően pozitívak lehetnek azok a hivatások, amelyekben megjelenik a diplomáciai érzéke vagy a művészet és a szépség. Problémát az anyagi vágyak okozhatnak. Hajlamos az élvezeteknek alárendelni céljait.


Olga
(német-orosz) megszentelt, egészséges, boldog

Kapcsolatteremtés minden körülmények között – ez lesz életének mottója. Életfeladatul kapta, hogy a világban egyfajta összekötő legyen. Hitelesnek kell lennie, mert így fogadják el. Rengeteg embert ismer, előtte minden ajtó nyitva áll. A világ azt sugallja, hogy csak rajtunk múlik, mit érünk el. Azért gyakran a gazdagság megteremtésén keresztül szeretne elismertséget és megbecsülést kivívni. Már gyermekkorban nagyok vele szemben az elvárások, melyeknek nem akar megfelelni. Mindenkit meghallgat, vigasztal és bíztat, de mindig kívül marad. Ez megjelenik párkapcsolataiban is, irányítja párját, de nem érzi a másik igényeit. Férje büszke lesz arra, hogy mennyire fontos lehet a szerepe. Hagyni kell, hogy önmaga találja meg a lehetőségeket, akár a hivatásában, akár a családban. Nem szabad kényszeríteni, mert bezárul és szerepeket játszik. Számára a vágyak gyakran csapda lehet. A kényelem és nyugalom óvatlanná és lustává teheti. Megjelenhet a gazdagság, a hatalom, de ez gyakran negatívan hat személyiségére.
szilbee
 
 


máj=báj.... :oops: bocsesz
szilbee
 
 


Sziasz!

Azsetudom hol kezdjem a hozzászólalásomat......mindegyikőtöknek azonnal akaróznám.......Pöttöm baglyok.....nem vagytok még fáradtak hg a gyerkőcök nőnek? Nem kéne emberi időpontyban lefeküdni?????????? :roll:


Ildi!
Azta, küldéj ide is ilyen rokont!!! Sztem ha úgy érzeted nem az lehet a bibike hg ennyi után ....és te meg nem csak otthon akarsz kotyvasztani meg mosni,takarítani????? De könyörgöm, ha van az anyukának kedve,és főleg energiája....miért ne pazarolná valami értelmesre???? Na....még egy év...és én is beíratkozok.......Tényleg fizetős??

Ájájjjjájjj! BalwinJudit!
Mikor és hol találkozott Véda és AnnaLucus??????? HE????? Lemaradtam...........VAgy rokonok vagytok?????? Ti is????? :roll:

Judit!
Áhhh......azt nem tudom Mini hánycenti meg kiló.....majd kerek egy hónap múlva megyünk mérőzni.....Nem tudom hova nő,mert párom se 190.....én is csak 170........ :shock: de majd biztos csakmegáll.....és akkor talán 2!!!! hétnél is jó tovább a ruhája......... :shock:
Ti meg minik vagytok.......én mindig is szerettem volna pici lány lenni.....ehhh ez nem jött össze...pedig milyen jó eltűnnnniii........Könnyű nekik!!! Majd vehetnek fel csini magassarkút.....nemúgymintén!!!!! Hogy van ez a kúszástáma????? Írjad már részletesen a műveletet!!!!!!!!!! esetleg illusztráció!!!!!!! :lol: Hason Nimi sem szeret sokáig...goromba lesz.....hm...


namost gyorsan elugrok kozmetikushoz!!!! Majd 1 év után..........aztán jövök...már nem tudom mit akartam........

fanna3
 
 


Attila
(hun-gót) atyuska, apácska, szeretett apánk

Az emberek támasza. Életfeladatában megjelenik környezetének a segítésem támogatása. Mindig lehet rá számítani. Szorgalmas és kitartó azokban a helyzetekben ,ahol céljai vannak. Szívósan küzd az anyagi sikerért, de sokszor rugalmatlan és makacs. Igazán egy olyan hivatásban tud kiteljesedni, ahol megfelelő feladatokat és felelősséget kap. Gyakran idősebbnek hat a koránál, mert mindent komolyan vesz. Tehetsége a munkába jelenik meg igazán. Ha nem talál megfelelő célokat, elbizonytalanodik, és befelé fordulóvá válhat. Fő problémáit az érzelmi elfojtások okozhatják. Ennek megjelenése a szenvedélyekben várható. Állandó függésben van az anyagi lehetőségektől. Ha sikertelen, akkor túlságosan merev és mogorva lehet. Amivel mindig meg kell küzdenie, az a birtoklás és a magány.


folyt. köv..
szilbee
 
 


szóval ennyi gyermek után.......Ildi..

fanna3
 
 


Dorka: :cry: :cry:

Ildi: Gratulálok!!! :D :D

Baldwin: :D :D Nekem is van egy Dér Alizos sztorim. Igen, Szalay Márta engem is Dél Alizhoz küldött UH-ra és ugyanúgy a lelkemre kötötte, hogy teli hólyaggal menjek. Oké. Azért okos voltam, mert csak MAJDNEM teli hólyaggal mentem, de nem eléggé okos, mert az egy órás csúszást nem bírtam ki és 3 perccel a cél előtt el kellett mennem pisilni, vagy elúsztatom a várót. :? :twisted: Na, ahogy te is, ittam, mint a kefekötő és magam elé engedtem 2-3 embert, mire teli hólyagot tudtam produkálni, de így sem látta a nyálkahártya vastagságot 5 perc kín után sem. :shock: Tényleg azt hittem, a vizsgálófej kilikasztja a hólyamomat... :shock: :lol: Azt mondta a ciklus 14. napjára, hogy kb. 4-5 mm, de nem látja tisztán..... :shock: :shock: Aztán elküldött pisilni, akkor meg az nem sikerült.....Kicsit furán nézett rám....Többet nem jártam nála. Aztán Mosonyi azt mondta, hogy semmi baja a nyálkahártyának, nagyon szép, nem érti, mit nem láttak ezen mások....

SZilbee: Magyar eü.....

Lányok, rémálomfélém volt, mentünk szülni (de nem is voltak fájásaim, assetudom, mi az...) bevezettek a szülőszobára, ahol volt 10 ágy és ebből 9-en nyögött-bögött valaki, ahogy láttam, mindenki kisebbségi volt. Mellettük mindenhol ott ült az Apa. Szörnyű volt. Kifordultam és annyit mondtam Apának, hogy inkább a kórház portásánál szülök, mint itt és majdnem bőgtem....

Egyébként még 4 hónap és tényleg szülök. :shock: :shock:

Bocs, ha hosszú voltam.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Kép

Ildi!
Rá se ránts! Az élet úhyis téged igazol majd!!! Erre majd anyósodék is rájönnek... idővel...

Balwin!
Nem semmi csajod van!! :D Levente is meglepte ily módon a dokiját, aki úúúúúútál szurit adni... épp ezért mindig örült, ha oltások alkalmával Levent volt soron. :lol:

Jaimee!
Hát akkor nem sokat aludhattál.... :? Nekem Ádám ma reggel azt mesélte, hogy valahol külföldön vásárol Dávidnak egy 60-as meleg body-t ÁLMÁBAN. :lol:

Rólunk:
Délután megyünk uh-ra. Már nagyon kíváncsi vagyok!!! Este majd beszámolok! Most megyek és rendbevágom a hétvége előtt a lakást!!
szilbee
 
 


Szilbee: Nem, tényleg nem aludtam sokat. Még most is csak kóválygok.... :? Nade itt a hétvége.

Remélem nem lesznek a dokinál egymillióan! De jó! Látod a picikét! :D

Apától jut eszembe, az Uram olyan aranyos mostanában. Ahogy járunk-kelünk a városban, itt-ott, minden babakocsit megnéz - ahogy én is - és kielemez, előnyök-hátrányok....Ugyanúgy, mint általában sok pasi az autókat. Meg is dícsértem, hogy példás leendő családapa a szentem. :lol: :lol:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Sziasztok!

Hú, annyit írtatok, hogy biztos nem fogok tudni mindenre reagálni!

Dorka, sajnálom, hogy nem lesz netetek, nekem is volt egy ilyen évem, de aztán nem bírtuk tovább, és újra előfizettünk:)

Szilbee, hát nem tudom más hogy van vele, de nagyon igazak amiket a nevekről írsz. Az én párom is Attila, és mintha leírtad volna a jellemzését, tök ilyen :lol: :(
Tényleg lányok, reagáljatok már, nektek is ennyire "igazak" a nevek-személyiségek kapcsolat?

Hááát, nem tudom, nekem 5 hetesen Erdődi hüvelyi UH-t csinált (volt egy cisztám, de ki kellett zárni, hogy véletlen nem-e méhen kívüli terhesség). Akkor azt mondta, hogy ilyen fiatal terhességet csak hüvelyi UH-val lehet nézni, mert a hasi nem igen mutat semmit! Egyébként is azt mondom, hogy egy nőgyógyászati UH-t nőgyógyász csináljon, ne egy sima ultrahangos!

Fanna, megnyugtatlak, nem könnyű a "kis" nők sorsa! Én 154 cm vagyok, hát nagyon sokáig hátrányként éltem ezt meg, és még a mai napig is sokszor van kisebbségi érzésem.
Ja, magassarkú cipő... nekem muszáj abban járnom, mert egyébként "törpének" érzem magam. De nem mindig kényelmes ám az... Szóval sokáig tartott amíg megjött az önbizalmam, és igazi nőként tudtam elfogadni magam...

Ildi, igaz én csak egy gyerek mellett csináltam végig a fősulit, de egy percig nem bántam meg. Nem volt könnyű, segítség kell hozzá, de annyi plusszt adott, hogy áldom az eszem, amiért belekezdtem, és elvégeztem :lol:

Szilbee, jól megijjedhetetek a kamiontól :( Pontosan mi történt?

Balwin, nagyon ügyes Lucus, hogy meg sem nyikkant? Észre sem vette? Stramm kis csaj :lol:

Bbj, hogy haladsz a tanulással?

Hú, más nem jut eszembe...úgyhogy egyelőre ennyi.

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Sziasztok!

Tényleg felélénkültünk! :lol: Csak Nóri hiányzik... Bocs, ha valakit kihagytam. Bár láttam őket tegnap előtt az Intersparnál, ugyhogy nem vesztek el!

Lányok! A babák még mindíg szépek és gyönyörűek és, és, és... De tényleg!

Szilbee! Köszönöm az eddigi jellemzéseket. Hát azt mondanám 90%-ban, hogy páromra illik (Péter). Azt, hogy rám-e? Majd megkérdem, és leíratom ide. :lol:

Évi! Már megint igazad van! :lol: Uh-t ilyen korai terhességeknél hüvelyi uton szoktak csinálni... legalábbis hozzáértők. :wink:

Ildi! Akkor 7-én együtt vonatozunk! Az engem is érdekelne, hogy neked ingyenes lesz-e, mert én úgy hallottam, hogy csak azoknak maradt államilag finanszirozott, akik 2006 előtt már felvételt nyertek. Ezt már régebben is írtam neked. De nem biztos, hogy jól tudom. Te hogy tudod?

Anna! Igaz Ilditől kérdezted, de egy félévben átlag 17 tantárgyunk van! :lol: Ha érdekel később leírom.

Na üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Hmmm.. Nekem még soha nem volt hüvelyi UH-m...Mondjuk, most már nem is hiányzik.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Sziasztok!

Olga, 17 tantágy???? Hát az rengeteg!!!! És ebből mindegyikből vizsgázni is kell????

Jaimee, nekem a múltkor volt egy kis problémám, akkor is csinált Erdődi hüvely uh-t. Abból látta pl. hogy megvékonyodott a nyálkahártyám (vagy mi, nem is tudom). Nem szörnyű, de ha lehetek egy kicsit morbid, nekem mindig a vibrátor jut róla az eszembe, bár olyat még sosem használtam :lol: :lol:

Évi és
Kép
csongianya
 
 


17 tantárgy nem olyan sok főiskolán/egyetemen, ebből biztosan van néhány, amiből megajánlott jegy van, vagy ZH, vagy esszét kell írni az aláírásért, vagyis vizsgaidőszakban már nem kell vele foglalkozni. De nem okoskodom. :oops:

Évi: Jellemző, vibrátor. :lol: :lol: :lol: Nekem a botmixer jut róla eszembe. :lol: :lol: Ezt már használtam viszont.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


No most már legalább tudom, miért nem akarok vibrátort... Nekem volt már 2 alkalommal hüvelyi... kegyetlen rossz volt. :x Kifejezetten fájt. :cry:

Jelentem a kaja kész, takarítás félig megvan ... és a fiam elaludt az ágyunkon... :shock: és mikor átvittem a szobájába és csuknám az ajtót, hát szól hogy ne menjek sehova nélküle.... :shock: :lol:

A kaminos dolgot igyexem elfelejteni... mert nagyon rossz volt, így ha nem gond majd egyszercsak leírom, de nem most... majd amikor már röhögünk az egészen... talán akkor....

A Zuram is úgy járja a bababoltokat, hogy csak a babakocsis részig megy el, ott leragad... :lol: Hiába... mindenbe a kocsit látja... no :lol: Ő is csak férfiból van!! 8)
szilbee
 
 


Jöttem............


Olga!
Írhatod!


Igen......Nóri nekem is hiányzik........ :shock:


Jajjjjj kismamik! Irígykedik itt az ember!!!!!!!!! Életem legboldogabb időszaka.....persze a születés után...sorrendben!


Látom ez az első UH- akkor ilyen....nekem Jakab csinálta a kórházban....kis zöldfülű voltam....(mondjuk most se sokkal sárgább...) de úgy fájt,majd kiugrott a szemem....mondom agyonnyomja azt a kis babszem egyetlen gyerekemet... :?
De mikor már Erdődihez mentem ő sokkal kíméletesebb volt,meg sem éreztem. Ja én meg magam kértem a hüvelyi UH-t asszem 19 hetesen...mert annyira kíváncsi voltam hg ugye van kukaca. Mondtam neki hg én innen addig haza nem megyek míg ki nem deríti..igaz nem is nagyon örült neki mert olyan idősen már nem nagyon csinálnak. Én nem éreztem semmit..........de ez a botmixeres ügy...tényleg frenki..éreztem hg vmi ilyesmire gondolok....de nem jutott el a megfogalmazásig.... :roll:

fanna3
 
 


Kép
szilbee
 
 


Fanna: :lol: :lol: botmixer.....
Én akkor "irigykedem" pl. amikor Nimis fotót látok. De inkább sóvárgok.

Szilbee: Húú, ennyire gáz volt ez a kamionos ügy? :shock: :shock:

Szép hétvégét mindenkinek! Lassan megyek babázni.

Lakik valaki a Dr. Sebestyén u. -hoz közel? (Zagyva cuki, Rendőrkapitányság...etc.) A barátnőmnek egy 3 hónapos kislánya van. Szívesen "ismerkedne" kismamákkal.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Ja...! Egy kicsit durva volt... :(

Hát Leventém úgy tűnik az alatt az 5 perc alatt aludta ki magát, míg az ágyunkon szunyált... Nem bírják ledönteni a lábáról az álommanók... Szegény anyósom meg majd küzdhet vele, míg mi odaleszünk uh-n .... :( Mert ugye ha nem alszik délután min. 2 órát, iszonyat nyűgössé válik... :?
szilbee
 
 


Jaimee!

Lakik.......írjon ide........tudod szégyenlős vagyok,utcán NAM ismerkedek idegenekkel!!!! Ezt Nóri is tanúsíthatja......néha még őt sem ismerem meg........tyűűű ja ott nekem is van ismerősöm...az a ház/környék tele van kisbabásokkal... :shock: pedig...

Hát kellemes pihenést,jó hétvégét! Használjatok ki mindent!!!!!!!
Én úúúúgy mennék úszni...pölö.



Szilbeee!
Köszönjük szép!!!!! Én úgy röhögök.....mióta íródeják vagy....örömünkre........2-3 szó, 1-2 mondatra van időd beszólni :mrgreen: na akkor majd este, mi volt!!!??? :mrgreen:

fanna3
 
 


Hát a pötyögést mindig reggel végzem, mert olyankor az apját nyúzza a gyerkőc... egyébként meg délre mindig elfáradok... no meg az elmúlt pár nap is elég kemény volt... nem is nagyon akarok róla írni, mert igyexem inkább elfelejteni.

Végre Levente elhallgatott... mármint elaludt, de most meg Dávidom nem hagy pihizni... olyan mintha valaki becsempészett volna neki egy dobszerkót (azt ne részletezük hogyan)... annyira rugja a köldököm.... :roll:
szilbee
 
 


Jaimee! Szerintem igen is sok egy félévben ennyi tantárgy! Sőt mások szerint is sok, akik más főiskolákra/egyetemre járnak. Abban igazad van, hogy van beadandó, de mire könyvtárba mész, összeállítod, legépeled, kinyomtatod... Idő. És nem kevés. Már aki komolyan veszi. Én mondjuk stréber vagyok, nem megyek felkészületlenül, vagy félmunkával. Mint ahogy más jegyzetéből sem tudok tanulni. Na mindegy.

Ildi! Igazából neked akartam írni! Most kaptam levelet a fősulitól, hogy megváltozott az iskolakezdés időpontja, 14-én kezdünk. Szerintem nektek marad a 7.-e. Vagy nem. Majd kapsz levelet. Vagy nem. :lol: Ugyhogy valószínű nem együtt vonatozunk. :cry:

Anna!
1 évfolyam, 1 félév tantárgyai

1. A tanítás-tanulás elmélete
2. Természetismeret (első félévben biológia és földrajz, második félévben kémia és fizika)
3. Ének
4. Bevezetés a pszichológiába
5. Bevezetés az informatikába
6. Helyesírás
7. A játék pedagógiája
8. Matematika
9. Gyakorlati testnevelés
10. Drámapedagógia
11. Bevezetés a szociológiába
12. Ének-szolfézs
13. Dramatikus népi játékok
14. Önismeret
15. Vizuális alapozó studiumok
16. Környezetvédelmi alapismeretek
17. Nyelvészeti alapismeretek
18. Vizuális kommunikáció

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


1 évfolyam 2 félév tantárgyai

1. Testnevelés módszertan
2. Irodalmi alapfogalmak
3. Helyesírás
4. Alkotási gyakorlatok
5. Neveléstörténet
6. Matematika
7. Fejlődéslélektan
8. Ének
9. Természetismeret
10. Filozófia
11. Technika (elmélet, ag-ok szerkezete, ilyesmi)
12. Anyanyelv módszertan
13. Informatikai eszközök
14. Számítástechnika

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Olga, szerintem is sok. Nekem max. 11 volt, inkább csak 7-8. Az egy dolog, ha nem kell mindenből vizsgázni, de a beadandó dolgozatok is rengeteg időt és energiát igényelnek. Egy barátnőm járt tanítóira, volt amikor 3 vizsgája volt egy nap, hogy ne kelljen neki minden nap menni vizsgázni.
Én egyszer tettem két vizsgát egy napra, hááát, mit ne mondjak, szörnyű volt. Egyszerűen nekem nem állt át az agyam a kövekezőre :(

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Nah én is rá szánom már magam az írásra:D

Dorka sajnálom hogy már nem jösz olyan sűrűn de azért számolj be ha gép elé jutsz hogy hogy vagytok, mit tudtok mekorák vagytok meg stb stb... :D

Szilbee!

köszi a nevem, nagy része igaz rám, s még az ikrek általános jellemzéséhez is hasonlít:D

Olga!

Hát ha én is ide akarnák járni tök jó lenne mert még lehet felmentését is kapnék lehet:D
Nekem is volt: Bevezetés a pszichológiába , Bevezetés a szociológiába , önismeret, Fejlődéslélektan, Számítástechnika

bár mondjuk nekem ilyen hogy szolfézs meg ilyenek hogy ének nem igazán az én hngomohoz való ugyhogy én ezrt nem lennék jó ovónő azt hiszem :oops:

De szép az tuti.

Kitartást nektek csajok

Niminek boldog hófordulót...egy hónap és már féléves lesz tök jó!

nah szép napot mert még nézelödöm a neten lakáshitelek után :lol:

puszika

Kép
kbernadett
 
 


Olga, igen mehetünk együtt, még úgy néz ki, hogy vonattal megyünk! :lol: Most néztem meg az Elvirán, hogy mikor indulnak a vonatok. Te melyikkel szoktál menni?

Tegnap azt mondta a tanulmányi osztályon a hölgy/ csaj, hogy vigyek igazolást arról, hogy tgys-en vagyok és akkor elméletileg megkapom a költségmentességet. Még nem kaptak miniszteri utasítást. Amúgy 17000 Ft, egy hónap, nem egy ökör ára, másra is elszórjuk havonta ezt az összeget. Ja és azt is kérdezte, hogy miért nem jelentkeztem a tavasszal államilag támogatottra és nappalira, mert amikor meglátta az érettségi eredményemet, azt mondta, hogy ejha. Én meg előadtam, hogy akkor szültem.....stb.


Kép Kicsit banya leszek megint, pedig nagyon szeretem az anyósomékat, ma is kiviszik a gyerkőcöket a kertbe, kivéve Petit és csak vasárnap hozzák őket haza. Szóval tegnap amikor mondtam, hogy felvettek meg minden, akkor láttam rajtuk, hogy igazából nem szárnyallnak a tényektől, na de mindegy, de amikor mondta a nyósom, hogy ő a maradék szabiját kifizettette, na akkor kinyílt a nemlétező bicska a zsebemben. Ígyis még gondolkodunk, hogy hogyan oldjuk meg a péntekeket, mert ugye Imike nem ovis és akkor vigyük őt is mindig magunkkal? Petikéven anyukám el-el sétálgat még, de két gyereket nem tudok és nem is szeretnék rábízni. Főleg azért, mert nem tudjuk hova fektetni. nNa meg ha Petike megéhezik, akkor anyukám megcsörget és megyek szopiztatni. De ezt is csak kb. 3 hónapig fogjuk csinálni, mert amikor már betöltötte a fél évet, akkor már nem csak anyatejet ehet és anyukám is megtudja etetni itthon és akkor Imikére is tud majd vigyázni. Szóval három hónapról van szó, ez kb. 6 péntek lenne, de meg se kérdezte, hogy hogyan tudjuk megoldani, vagy segíteni hogyan tudnának? Szerintem nem is gondolták, hogy meg tudom csinálni a felvételit! :lol: 8) Na meg úgy vannak vele, hogy majd anyukánék segítenek, azzal a címszóval, hogy ők úgyis nyugdíjasok! :?

Na reggel meg anyukámtól hidaltam le majdnem. Felhív reggel, hogy ők arra gondoltak, hogy nemsokára úgyis szülinapom lesz, mit szolnék hozzá, ha vennének nekem egy hasizomerősítőt és egy comberősítőt? Hát először is eléggé meg kellett válogatnom a szavaimat, hogy nehogy rögtön tűnjek megbántottnak! Mondtam neki, hogy köszi, de ugye megegyeztünk, hogy nem veszünk egymásnak semmit, csak a gyerkőcök kapnak ajándékot! Azt gondoltam ez meggyőző lesz! ÁÁÁÁÁÁÁ. Mondja erre, hogy ő tudja, hogy a pincében van kondigép, de akkor nepközben nem tudok lemnennei, mert a gyerekeket nem tudom hova tenni. És elkezde az előnyöket sorolni......... :roll: , mi meg már mentünk volna be a városba!
Na de aztán elővettem a diplomatikus Ildikót és kellő hatékonysággal értésére adtam, hogy nincsen szükségem rá, majd úgyis tornázok a fősulin! Erre ő: igen, de az csak két hetente lesz.....na itt már kész voltam, mint a házi feladat :roll: .De a végén mégiscsak hagyta magát lebeszélni róla. :? Reméééééélem!

Délelőtt ügyeket intéztünk a városban négyesben, Imike elaludt a buszon, szegény Ancsika alig bírta tartani. Lekínlódtam Petivel a babakocsit a lépcsőn itt nálunk és Imikét beletettük Peti kocsijába. Elég komikus látványra sikeredtünk, úgy nézett ki Imike Peti kocsijába, mint aki csuma részeg és az asszony tolja haza taligával. :lol:
Petikét meg Ancsika hozta, hát ő meg nagyon élvezte, mert mást is látott nem csak az eget!

Na Peti már nem bírja tovább a rattan fotelban, úgyhogy megyek, meg amúgy is sok voltam, így egyszerre!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Olga, akkor valószínű, hogy nem együtt megyünk. Kép

Na erre varrjatok gombot, írni is olyan sokat tudok, mint beszélni! Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!
Ti hogy szeditek vagy(szedtétek) a Vigantol cseppet?
Nekem azt mondták,hogy hetente 5 cseppet kell,de amikor a kislányommal terhes voltam napi 1 cseppet kellett szednem!!
ivett&fanni
 
 


Ivett én nem szedtem, őszintén, van, hogy Petikenk is elfelejtem beladni. :oops:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Szóval Petinek! 8)

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Ivett én azt hiszem heti 2*5 cseppet szedtem...Bettikének meg napi egy csepp kellett adni.
Amugy nekem valaki azt mondta vagy orvos vagy védönő már nem tudom hogy nyáron nem annyira fontos hogy most feltétlenül kelljen mert a nap az sokat segít ilyenkor a csontoknak

Kép
kbernadett
 
 


Ivett! Nekem hetente 2X5 csepp, babócának pedig egyik nap 1 csepp, a következő nap 2 csepp. Igy nagyjából megvan a heti 10 csepp neki is.

Ildi! Írtam pü-t!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?