Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap Zsombi is nagyon nyûglõdött, én is a szeles idõre fogtam Kép

Leszter
Lehet, hogy zsinórhúzás, de nekem egész mellben és két napja olyankor folyik is mindkettõ, még jó, hogy vettem melltartóbetétet Kép Már kezdtem félni, hogy nem is kell.
A szerkót én gyártottamKép
Petra nagyon szép babaKép

Urszila
Julka is nagyon szép Kép Szegényt megsajnáltam a sírós képen!

Myssnia
Szilárd kis tündérKép te is kaptál tõle virágot, ugye?Kép

Manó
Ilyen profi képet EmmárólKép Nagyon édes ott a fûbenKép

Zsuzsi
Miért nem próbáljátok meg a korit? (állíthatót vagy a nagytesóét, lehet, hogy utána már nem is akarja igazán)
Mi is vettünk pénteken, azóta Szandi és Apa egész nap korizik a környékenKép Igaz, a lányom 5,5 éves, de kb. 3 hete láttunk egy kisfiút, 3 év körülinek saccoltuk és úgy ment a soros korival, mintha azzal született volna.Kép Aranyos volt nagyon.

Megyek, megetetem a nagyokat, utána (vagy közben) úgyis jelentkezni fog Zsombi isKép

És mindenkinek nagyon szép babája van, csak már nincs idõm név szerint írni!
További szép napot mindenkinek!
Toffifee
toffifee
 
 


Szia mindenki! Kép

A tegnapi nap nálunk is nyafi volt, és már én is észrevettem, hogy amikor szél van, akkor Annácskánál is szél-problémák vannak, csak eddig majd' mindennap voltak ilyen jellegû bajok, most viszont elõtte már 3 napig béke volt, tegnap nyafi, és ma is kis tündér, úgyhogy most már egyértelmû! Kép

Momo,
jó fej lehet Zsebi, ahogy kukkantgat szopi közben Kép! Annácskám is hasonlót mûvelt valamelyik nap. A szoptatós fotel mögötti ablakon egy nagy piros virágos függöny lóg. Ezeket a virágokat fedezte fel magának, úgy, hogy egyszerre akarta a virágokat nézni, meg enni is. Viszont, hogy a virágokat lássa, kicsit fel kellett emelni a fejét, így viszont kicuppant a cici a szájából. És ezt csinálta egész szopi alatt, fej le-fej föl, egy kis virágnézés, egy kis szopi. Könnyesre röhögtem magam. Kép

Gombóc,
gratula a sárga kakihoz! Micsoda örömök érik az embert, nem? KépKép

Zulu,
én is megmosolyogtam a játszóteres sztorit, de nem szívesen lettem volna a helyedben! Kép Persze, ahogy így írod, úgy tûnik, már szokva vagy az ilyesmihez! Kép

Miszike,
Beki akkor sem alszik be, ha leviszed sétálni? Anna a kocsitologatás közben legtöbbször elalszik, és akkor (legalábbis mostanáig) elég sokáig bírja. Kivéve, ha hasfájás van, mert akkor nem alszik Kép.

Lányok,
tulajdonképp mi is ez a BabyGym? Ez az, amit a földön fekvõ baba fölé lehet állítani, és mindenféle játékok lógnak róla?

Myssnia, Szilárd!
Köszönjük szépen a csokrot! Kép Nekem olyan fura, hogy Anyák napja rám is vonatkozik! Kép

Urszila,
jajjjjjdehelyes Julkád van!!! Kép

Norka,
a kendõs hozzászólást nem nekem szántad, ugye? Mert nekem nincs is kendõm... Kép A táblát meg ügyesen csináltam, én is meglepõdtem a tehetségemen Kép!
Hasfájás nálunk is talán-talán múlófélben, annnnnyira jó lenne!!! Tegnap mondjuk nyüglõdés volt, de az ugye a szél miatt, ma viszont délelõtt megint aludt 4 órát az erkélyen, és most készülünk sétálni menni, csak Apa még végignézi a Forma 1-et Kép.

Leszter,
megnéztem Petrát, nagyon édi! Nagyon tetszik az a kép, amikor Apája nyakába ásít KépKépKép!

Urszila,
papaverin-kúp, az micsoda, doki írja fel, vagy így kérhetõ a patikában?
Annácskám elöl kopaszodott le, de már egész jól kinõtt az új hajacskája.

Toffifee,
nagyon ügyesen kötsz, Zsombi nagyon csini a szerkójában! Kép

Pusz
Franyó
franyo
 
 


Raktam fel a profilomba új képet Annáról!

F.
franyo
 
 

 
 

Franyo,
Gyonyoru a kislanyod!!!

Toffifee,
Vettem ma egy agyonhasznalt Fisher Price cipore szerelheto egysoros(!) babagorkorit! Mar most megerte az 1 eurot, mert Gyuri jol eljatszik vele az eloszobaban bukdacsolva! Kivancsi vagyok estere is odalesz e meg a korizasert. Ha igen, akkor majd nezek neki rendeset, bar 25-os meretben meg nem lattam! Csak feltem, mert olyan kis csontvaz a gyerek, nehogy osszetorje mar magat!

Off: aggodom Gyuri anyajegye miatt, egyre jobban kidudorodik es sotetedik! Es ha ez meg nem volna eleg, Miki szemoldoke folott is van egy koromnyi sotetebb foltocska, ami anyajegynek tunik (tuti nem koszmo). Ugy el vagyok keseredve mind a ketto miatt! Jo tudom, ez legyen a legnagyobb bajuk amig elnek, de akkor is!!! Kép
Miki ma egesz nap alszik, nem tudom mi lelte! Reggel nem akart szopizni, aztan 11-tol 3-ig meg orankent kovetelt!

Franyo,
Pontos a BabyGym meghatarozasod! Szerintem eleg hasznos tud lenni! Bar szerintem minden jatek megeri az arat amivel te 5-10 perccel tobb idohoz jutsz!
Csak azt sajnalom, hogy otthon nincsenek olyan baba-borzek, ahol fillerekert jo minosegu hasznalt cuccokhoz lehet jutni, mint itt! Bar rajottem, hogy ez mentalitas kerdese is. Itt abbol indulnak ki sokan, hogy ne foglaljon mar helyet a sok doboznyi babacucc, inkabb eladjak annyiert, amennyit adnak erte. Otthon meg mindent elteszunk, hogy jo lesz ez meg, mert mi van ha jovore xy rokon is gyereket szul, meg mi van ha....es en is ilyen vagyok! Kép
Miki baba nyekereg...
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Franyo, nagyon szep a kislanyod! Kép
Igazad van, sohasem hittem volna, hogy egyszer meg sarga kakinak fogok orulni. Kép

Toffifee, ilyen jol tudsz kotni? Nagyon aranyos az a kis szerko...Kép

Urszila,
nagyon szep kislanyod van! Kép

Zsuzsi,
nem tudnad borgyogyasznak megmutatni azokat az anyajegyeket? Ami fekete es nõ, azt azert jobb ha latja borgyogyasz, nem? Gratu az uj szerzemenyhez! MIndig almelkodom, hogy miket tudsz beszerezni fillerekert...Kép

Myssnia koszonjuk a csokor viragot! MA en is meghatodtam, ezt kaptam a fiamtol (persze, apaja kozremukodesevel Kép):

Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc
 
 


Franyó, Gombóc
Köszönöm a dicséretemet kötéstudományomban, eléggé igyekeztemKép Utoljára akkor fogtam kötõtût, amikor a lányom a pocimban volt (6 éve), már eléggé be voltam rozsdásodva, de van egy új pulcsim, Zsombinak a kezeslábas, a sapi és egy kardigán (az kicsit nagy lett, de ugyanez a szín)Kép Most Apa lenne soron, de még nincs sok kedvem kötögetni és neki olyan nagyot kell Kép és a lányom is leadta a rendelést egy kapucnis kardigánra Kép
Anna és Zsombi nagyon szépek!Kép

Zsuzsi
Hátha bejön ez a koriKépKépKép
Anyajegy: együttérzek Veled, rajtam annyi van, mint égen a csillag és a lányomnak is van már pár pöttye, pedig apjuk mentes ezektõl.

Megyek, mert készül a vacsiKép
Éhes is vagyokKép
Toffifee és Zsombi
toffifee
 
 


Gomboc,
Nagyon ari Kisgomboc a viraggal! Nem kostolta meg?
Azt hiszem nekunk is ilyen hordozokendonk van, mint a profilodban levo!

Toffifee,
Sajna Gyurinak pont a homloka kozepen van, mint az indiai noknek, es ugy latom, hogy egyre nagyobb es kidudorodik. A labarol mar levettek egy fekete anyajegyet pontosan egy eve (amikor mar kb. egy hetes terhes lehettem Mikivel, es errol mit sem sejtettem)!
Mikinek most egy nagyobb, de remelhetoleg halvanyabb kezdett noni a jobb szemoldoke felett, es annyira nem szeretnem, ha besotetedne! De miert pont az arcukon????!!!! Igazsagtalansag!!!!!
Nekem egyetlen anyajegyem van az oldalamon, ami halvany es leginkabb csak tukorbol latni!
Meg fogom kerdezni a gyerekdokit legkozelebb! Sebeszileg nem szeretnem eltavolittatni, mert csunya heg marad utana, de olyan jo lenne, ha valaki levarazsolna onnan!

Feltettem egy montazskepet a profilomba tegnapi ill. mai kepekkel!

Boldog Anyak Napjat muterkaim! (Termeszetesen nalunk errol mindenki megfeledkezett, de ezt mar megszokhattuk! Kép )

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Ezt kifelejtettem a montazsbol, es lusta vagyok ujat gyartani:
Ilyen a szuper hiper baby-gymunk Kép :

Kép
zsuzsi74
 
 


Hali Csjszik Kép
megjöttünk a hegyröl, de olyan fáradt vagyok, hogy mindannyiótokat elolvastalak ugyan, és szépségesek a babácskák, disznajda módon nem irok mindenkinek ...

Ja! Elötte még kaki téma: Julcsi úgy 10 napja zöldeset kakil, nem pedig szép sárgát, mint elötte. Amúgy nem tünik betegnek, jókedvü, ritkán sirós és jól alszik éjjel. Micsináljak?!

Myssnia Kép
köszönöm a gyöngyvirágot a csinos fiatalembernek! Kép

Zulu Kép
szopis sztori RULEZ KépKépKép Mondjuk annyura nem irigykedem, mint amennyire röhögtem ...

Ezexerint tali a Margitszigeten, de hol?!!! Segicség! Segicség!

Most lezuhanyozom marha izzadt testemet, aztán ágyba zuhanok. Leo di Caprio nem vonz annyira, mint az ágy Kép

Pussz
Kangi és barnaorca Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok Lanyok!

Hat ez tenyleg nem semmi, egy-ket nap nem nez ide az ember es orakba telik mire behozza a lemaradast.

Kepek nagyon jok! Erot kell vennem magamon es nekem is egy szep montazst osszehozni.

A Zenelo kut, az Arpad hid fele van a parkolonal?

Ha valaki megtud valami bovebbet az anyajegyekrol az engem is erdekelne, ugyanis abbol nekem is jutott boven. Lehet valamit tenni, hogy a picurkanak ne legyen? Azon kivul, hogy nem napoztatom. Noveremnek szinte alig van, azonban a fianak jutott boven, viszont a lanyan nincs???

Egyebkent Alsopahokon voltun a Kolping csaladi hotelben. Nagyon jol ereztuk magunkat, bar kesz anyagi csod. Ha valakit erdekel reszletesebben szivesen beszamolok, csak most engem is huz az agy.

Norka, hol vettel olyan tunderi sapeszokat Jazinak? Nekunk meg semmi nyari cuccunk nincs. Hosszu ujju bodyk, pluss rugik, stb.

Gyorgyi + horkolorekababa
rekababa
 
 


Sziasztok!

Norka!

Megpróbáltam lekapni a popólyukat, de már fényképen nem vehetõ ki akárhogy nagyítom (ezekszerint növi el a lányKép)
De úgy nézett ki, mintha a gerince folytatásában egy vágás lenne, mintha két feneke akart volna nõni. De már szinte alig látni.

Minden baba nagyon aranyos!

Testvér és szopi:
Bence elõször mindig olyant produkált, hogy abba kellett hagynom a szoptatást, és futnom hozzá( pl. direkt becsípte az ujját a fiókhoz). De már minden tele van biztonsági zárral, úgyhogy most ha szopik a Dorina õ odaáll mellém és cuppog, vagy cumisüvegben kéri a vizét.
De látja hogy a szigor mind a kettõjükre vonatkozik, így nem reklamál.
Tehát és ha tisztába teszem a Dodót, akkor neki is mondom, hogy ejnye-ejnye, a bilibe kell pisilni,kakilniKép

Baby gym:
Nálunk is egyenlõre Bencét érdekli jobban, vagy lehet, hogy a Dorinát nem hagyja kibontakozni??

Lenne egy kérdésem, azokhoz, akiknek nem csak szopik a baba:
Milyen hamar tanul meg kanállal enni? Mármint úgy hogy befele tereli a dolgot a nyelvével, és nem kifelé.
Mi már 2 hete próbáljuk, de még messze van az igazitól.
Csak azért aggódom, mert Bence már 3-4 alkalom után rájött a lényegre.

Na jó, most berekesztem magamat mára.

Heni
heni1979
 
 


Heni,
Nalunk akkor ment befele, ha izlett, es akkor jott kifele, ha nem! Pl. Gyuri a krumplit egyaltalan nem volt hajlando elfogadni, igy rizzsel keszitettem neki mindent. Rohogve nyomta ki a szajan amit betettem, sot, talan meg tobbet is! Kép

Gyorgyi,
Szerintem az anyajegy mar a fogantataskor be van kodolva. Amit tehetsz, hogy magas fenyvedofaktoru napozokremet hasznalsz, es nem aszalod a napon a gyereket.
Nekem a hasam foltos lett egy nagy leeges utan, de az nem igazan anyajegy. Az igazi anyajegy meg babakorban elojon. Gyurkae 3 hetes koraban kezdett latszani, de remelem Mikie nem lesz olyan sotet. Ha ilyen maradna nem bannam, ezt meg csak en veszem eszre!
Gyurie ilyen:

Kép

Lehetoleg ne vegyetek mar eszre a pizsamajan virito kakao-foltokat, jo?!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Ugy tunik, most meg egymas hegyen hatan szervezodnek a talik!
Amelyikrol en beszelek, az a Madrina kismamaplazaba szervezodo jovo heti tali.
En most keptelen vagyok normalisan attekinteni a helyzetet, ugyhogy azt kerem, aki jon, az hetfo estig dobjon mar egy levelet errol a frisskismamik topicba, es azt is irja oda, hogy neki szerda vagy csutortok vagy mindketto a jo! Elore is nagynagy koszi! :-)))
Hetfo este osszesitek, aztan megirom Nektek is a vegeredmenyt!
Ja: odautazashoz ugy tudom, meg van szabad kapacitas autosok reszerol! :-)))

Csak villamlatogatas volt, de a friss kepeket azert megcsodaltam, hat volt itt ooo meg mmm hang boven a kepernyo elott :-)))

Anyak napja alkalmabol a szokasosnal is szebbeket s jobbakat kivanok! :-)))))

Kaska
kaska
 
 


Úgy látszik, görkorik napja vagyon! Ma a fiam+lányom (mármint a nagyobbik)elmentek az apjukkal soppingolni, és korikkal jöttek haza, az alkalom Andris szerdán esedékes szülinapja. És nagyon jól mennek vele az óriási teraszunkon+verandán. Ki még nem engedtem õket, amíg nincs térd+könyökvédõjük, mert azt nem vettek az Kép
Engem is a fiam köszöntött, a saját kertünkbõl vágott virágzó japánbirs ággal. De az a lényeg, hogy eszébe jutott!

Azon aggódom, hogy szopi közben még mindig jön belõlem a barna trutyi(bocs). Nem emlékszem már, hogy mennyi ideig tartott a nagyokkal, de valahogy nem ilyen sokáig. Nagyon nem hiányozna egy kórházi befekvés + kaparás (brrrrKép) Nálatok meddig tartott a gyermekágyi folyás?

FranyóKép
Nekem a dokinéni írta fel, mind a 3 gyereknél. Nem hiszem, hogy recept nélkül van, végül is nyugtató+görcsoldó. Nem is szoktam csak végsõ esetben használni. De már csak egy pár nap, és adhatok neki Gripe Watert. Jesszusom, hogy telik az idõ! Mindjárt 1 hónapos!
Nálatok is telik, úgy látom! Leányzó mind nagyobb, és gyönyörû!

Nálunk is kakiprobléma van! Eddig naponta 4-5 kaki volt és sárgát, ma csak 1 reggel, az is kicsi volt és zöld! De valahogy nem tûnik betegnek Julka, egész nyugis napja volt, most már alszik a kicsi rendes lányomKép

GombócKép
De édes a fiad!

ToffifeeKép
Ügyi vagy! Ilyen szép babusnak ilyen szép ruhácska!
Lám-lám, milyen szadi mama vagyok, bömböl a kölyök, és ahelyett, hogy cicit tömnék a szájába, fényképezem!

LeszterKép
Jó ez a zsinórhúzós hasonlat! Eddig a legpontosabb, amit hallottam Gratula anyósodnakKép Bár én is az egész mellemben érzem. Nekem is fáj, amikor szívni kezdi, arra emlékszem, hogy nem marad ez mindig így, de hogy meddig tart? Julkának is laza a köldöke, csakúgy mint Zsuzsinak. A Zsuzsiét látta már sebész, azt mondta, hogy pár öltéssel ambulánsan össze lehet majd húzni, amikor majd a kisasszonynak fontos lesz a szép köldök. Még nem zavarja, bár haladunk, mert kijelentette, hogy nyárra most már melltartós fürdõruhát kér, hogy ne látszodjon a cicijeKép

ZsuzsiKép
A sötétedõ és növõ anyajegyet alkalomadtán szerintem is mutasd meg egy bõrgyógyásznak. Nálunk én+Andris vagyunk tele anyajeggyel, szegény Andrisnak van egy kicsit kiálló barna a pofacsontján, nagyon jól áll neki, de vsz le kell szedetni mielõtt borotválkozni kezdene majd - juj, de furcsa belegondolni, hogy szakálla lesz majd!

Urszila
urszila
 
 


Urszila,
Amit Gyurinak a labarol levettek az eleg csunyan hegesedett. Na marmost jo lenne, ha nem lenne olyan az arcan...persze ha muszaj...!!!
Gyermekagyi folyas: elsovel 3 het, masodikkal 6 het, harmadikkal 5 es fel het. Szoval meg nyugi, altalaban pont hat hetig szokott tartani, csak lehet, hogy nem emlekszunk ra!
Szerintem egy pici koldokserve szinte minden babanak van(a kiabalos fajtabol valoknak), foleg amig ki nem novik az orditos korszakot! Aztan szep lassan elmulik!
Kaki: ilyenkor kezdik hatekonyabban emeszteni a kajat, ezert kevesebb a kaki, nem jelent semmi rosszat. Miki szerintem tok keveset kajal, viszont jol emeszti, kaki csak 3-4 naponta van emberes adagban, gyerek viszont szepen hizik (legalabbis ugy nez ki, de mar vagy egy honapja nem mertuk!). Szoval a kaki mennyisege nem all egyenes aranyban a tej mennyisegevel!

Jo ejt!
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Boldog mamiknapját kívánok mindenkinek!KépKépKép

Tali: május 7., 14.00, zenélõ kút, és jó sokan leszünkKépKépKép.

Anyajegyek: Malackának a derekán van, nem domborodik ki, de viszonylag nagy, fél centis. Gondoltam, hogy levetetem, nehogy bajt okozzon, de nem jártam még utána, hogy csinálják a levételt, és hogy egy ekkora gyereknél meg lehet-e csinálni. És persze, hogy érdemes-e? Viszont bõrgyógyászhoz mindenképp elviszem megnézetni.

Zsuzsi,
mi az, hogy szegény gyerek kakaófoltos pizsamában kénytelen nyugovóra térni?! Nem félsz, hogy lecsap Rád a GYIVI?KépKépKép

Momo,
remélem Zsebinél csak átmeneti a stagnálásKép. Én már egész hozzászoktam, hogy a kiscsaj nagyon vigyáz a vonalaira, szerencsére a dokinénink nem aggódik, azt mondja, jól néz ki a Maca, nem sápadt, élénk, vidám, úgyhogy próbálok nem parázni, ez többé-kevésbé sikerül isKép.

Heni,
Anna sem nagyon tud mit kezdeni a kanállal. És hát nagyon közeledik az idõ, amikor meg kellene kóstoltatni a gyümölcsöket, kicsit izgulok, hogy mi lesz.

Megnéztem az összes babuleket, és még mindig gyönyörûek!!!KépKépKép

pusz mindenkinek
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Gombóc,
nagyon ari a virágos kép (és a profilodban levõ is)!!! Kép Én is kaptam Anyák napi virágot, Apa Beki kezébe nyomta, úgy adták át, és amikor vettem volna el, Beki nem akarta elengedni Kép.

Franyo,
nagyon édes Annácska, különösen a középsõ tetszik! Kép

Franyo, Norka(gondolom nekem szántad a kendõs dolgot Kép)
Beki sajnos már nem alszik el, ha babakocsizunk, viszont kipróbáltam úgy a hordozó kendõbe betenni, mint a kenguruba szokták, csak nem magam felé fordítva, hogy kilásson. Nagyon tetszett neki, kamerázott mindent Kép.

Norka,
örülök, hogy kipihented magad a szittereknek köszönhetõen Kép.

Urszila,
a folyás nálam hol erõsödött, hol gyengült, attól függõen, hogy milyen intenzíven házimunkáltam Kép. De összességében egy hónapig volt. Azt olvastam, hogy a "kispapázásnak" méhösszehúzó hatása van, hamarabb gyógyulsz. De vajon az "alhasi vérbõség" nem csak ront a helyzeten?

Leszter,
remélem, hogy Petrácska nem fog bekattanni az utazástól, mint Beki! Kép A védõnõ nekem azt javasolta, hogy ne adogassák a rokonok kézbõl kézbe, mert azt ált. rosszul tûrik a babók. Ezt megtartottam, mégis azóta nagyon igényli a társaságot.

Myssnia,
köszi a szép virágot! Kép

Ma voltunk a szülés óta elõször templomban, kicsit tartottam tõle, hogy Beki túlkiabálja majd a papot, de nagyon aranyosan csöndben volt, csak nézelõdött. Utána meg kirándultunk egy nagyot a közeli erdõben, Beki Apáján volt a hordozókendõben, 5 perc után elaludt Kép. Annnyira édi volt, meg tudtam volna enni Kép.

Köszi mindenkinek a szórakoztatáshoz az ötletet, vígasztalást Kép.

Pusz
Miszike+Beki
miszike
 
 


Jó reggelt!

Zsuzsi, Gombóc, Urszila, Miszike,
köszi a dicséretet Anna nevében Kép!

Zsuzsi,
Anyajegy-ügyben ne aggódj fölöslegesen, mutasd meg egy bõrgyógyásznak, lehet, hogy semmi gond vele! Gyurié nekem speciel nagyon tetszik, és szerintem lesz még olyan lány, akinek szintén KépKépKép! Köszi a BabyGym-infót, meg a képet is, 17-én lesz itt a Fehérvári úti Mûvházban bababörze, majd jól körülnézek. Ruhákat is kéne vennem, babókám kezdi kinõni a 62-eseket!
Miki baba gyönyörû, és milyen békésnek tûnik Kép ezeken a képeken! Aranyos, ahogy próbálja bekapni az ujját, Annácska is ezzel van elfoglalva mostanában. Ja és most láttam, hogy Miki Benedek is, majd javítom a táblában!

Gombóc,
Zsombi tök édes azzal a virággal, látszik, hogy nagyon érdekli! Kép

Kangi,
kaki-ügyben a védõnénidet nem kérdezted? Neked jó fej védõnõd van, ha jól emlékszem, biztos tud okosat mondani. Nekünk végül is semmi gond nem volt, pedig Annának is vagy két hétig tartott a zöldes kaki. Nekem csak annyit mondott a dokinõ, hogy "van ilyen". Kép

Rékababa,
engem érdekel a "nyaralási" beszámolód!

Urszila,
nekem a 6. hétig tartott a "trutyi", bár a végén egyre halványabb volt.

Lányok,
megy valaki BKV-val a margitszigeti talira? Milyen "felszereltséggel" érdemes nekivágni ennek a pikniknek? Nagyon szeretnék menni, de lehet, hogy nem lesz merszem ilyen hosszú útra menni, még sosem voltunk két-három buszmegállónál messzebb.

Mindjárt jön a tábla, én meg megyek, mert Anna ébredezik!

Pusz
Franyó
franyo
 
 


<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Baba születési adatai Baba kora
Manó Emma 2002.10.10 3400 g, 51 cm 29 hét + 4 nap
Zulu Anna Sarolta 2002.12.02 3500 g, 55 cm 22 hét + 0 nap
Rekababa Réka 2002.12.12 3640 g, 56 cm 20 hét + 4 nap
Zsuzsó Dana 2002.12.14 2900 g, 54 cm 20 hét + 2 nap
Virga Levente 2002.12.19 3800 g, 59 cm 19 hét + 4 nap
Andy78 Márk 2002.12.27 3660 g, 55 cm 18 hét + 3 nap
Orsoly László 2002.12.30 3950 g, 55 cm 18 hét + 0 nap
Gombolyu Lili 2002.12.31 3530 g, 53 cm 17 hét + 6 nap
Kakukkfû Emma 2003.01.03 3470 g, 52 cm 17 hét + 3 nap
Heni1979 Dorina 2003.01.17 3822 g, 51 cm 15 hét + 3 nap
Timici Bence 2003.01.22 2900 g, 51 cm 14 hét + 5 nap
Gombóc Zsombor Viktor 2003.01.28 3350 g, 52 cm 13 hét + 6 nap
Norkini Jázmin Sarolta 2003.02.09 2600 g, 48 cm 12 hét + 1 nap
Zsuzsi74 Miklós Benedek 2003.02.11 3460 g, 54 cm 11 hét + 6 nap
Miszike Rebeka 2003.02.15 3590 g, 54 cm 11 hét + 2 nap
Myssnia Szilárd Márk 2003.02.20 4050 g, 59 cm 10 hét + 4 nap
Kangi Julianna Angéla 2003.02.23 2700 g, 48 cm 10 hét + 1 nap
Franyó Anna Virág 2003.02.24 3000 g, 54 cm 10 hét + 0 nap
Manó2 Dorottya Rebeka 2003.02.25 3100 g, 53 cm 9 hét + 6 nap
Judó Hunor György 2003.02.26 3900 g, 56 cm 9 hét + 5 nap
Momo Adrienn 2003.03.03 3200 g, 53 cm 9 hét + 0 nap
Regli Lilla Regina 2003.03.11 3800 g, 56 cm 7 hét + 6 nap
Zsurló Hajnal Anna 2003.03.15 4320 g, 54 cm 7 hét + 2 nap
Beu Lõrinc 2003.03.19 4450 g, 62 cm 6 hét + 5 nap
Maci_2 Veronika 2003.03.23 2670 g, 50 cm 6 hét + 1 nap
Csucsuka Anna Zsófia 2003.03.31 3900 g, 53 cm 5 hét + 0 nap
Urszila Júlia 2003.04.09 3200 g, 50 cm 3 hét + 5 nap
Leszter Petra Jázmin 2003.04.09 3600 g, 56 cm 3 hét + 5 nap
Toffifee Zsombor 2003.04.22 4050 g, 54 cm 1 hét + 6 nap</pre>
franyo
 
 


Franyó,
azt beszéltük meg a másik topicon, hogy azok hozzák a pokrócokat, kaját, innivalót, akik kocsival jönnek, így nem kell cipekedni a többieknek. Én viszek egy hálózsákot, az kihajtva jó nagy és puha, meg két játszószõnyeget.
Beszti tett fel egy térképet a másikra, ott jól be van jelölve, hol leszünk, bár szerintem nem lehet majd eltéveszteniKép.

Szép napot mindenkinek, mi megyünk szandált venni Malackának, hááát nem lesz egyszerû...

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


szasztok, csak félkarúan, ölemben jobb cicin a kiccsaj Kép
tali visszaigazolva, eszerint ez nem azonos a Kaska-féle talival, káááár... de azért ott leszünk.

Franyo Kép
én is tömegközlekedek, az 1-es villamossal megyek, és az Árpád-hidtól besétálok. Nagykocsival megyünk, mert Julcsi nem kendöz, utál ölben lenni, csak ha vigaszt vár.
Cuccok: pelenkázótatyó, azaz pelus, popsitörlö, vizhatlan alátét+textilpelus, zacskó a szottyos pelusnak, popikrém, ha használsz, és én viszek masszázshoz olajat is. Ja, egy pótbody és pótrugi (vagy napozó) se árt, meg persze kiskabát, hátha hüvösre fordul. A babán valszeg csak body, pelus és napozó lesz, ha addig elmegyek a MiniManóba napozót venni, mert most még csak ujjatlan rugikban nyomjuk Kép Ja, cérnasapi vagy kalapka.
Magadnak nagy üveg itóka (nekem kétliteresben csapviz Kép), szendvics, papir zsepi, esetleg kéztörlö kendö (nekem megmaradt hüsikendö a szülésböl, azzal megyek Kép) Meg egy nagy pléd, takaró, hordozókendö, törölközö stb, szóval amire leteszed magad. Esetleg párna. ha felfázós vagy ...
Pénz, bérlet, személyi Kép

Kolléganök, biztos kihagytam valami irtó fontosa, úgyhogy pls olvassátok és javitsatok!!!

Megyek, mert tisztába kell tenni.
Ja, kaki: én is úgy tudom, hogy tök normi a zöl is, na, azért majd esetleg rácsörgök a védönénire. Bár mondom, kedélyileg oké a csaj...

Pussz
Kangi + nagyotevett ésrottyantott Julcsi
kangi
 
 


Zulu Kép
most látom, hogy irtál ... nahát, én meg leirtam az alapszettet, amit úgyis mindig visz a mama ... bocsi, Franyó! Kép

kangi
kangi
 
 


Sziasztok lanyok!

Kicsit aggodom (tenyleg csak kicsit), ugyanis nem tudom miert, de Petra valahogy kevesebbet eszik a szokasosnal... Egyebkent jokedvu. Ejszaka hamarabb is ebredt ma, mint szokott, probaltam ugyan kicsit huzni meg az idot es visszaaltatni, de par perc utan mar annyira vigasztalhatatlanul sirt, hogy persze feladtam. Be is vagott 140 g-ot, de eddig ha igazan ehes volt, akar 180-at is befalt. Vajon mi lehet az oka? Biztos nem az, hogy keves a tejem, mert meg vagy 50 ml-t leszippantottam utana. Amugy a tej miatt is aggodtam egy picit, mert mint mar irtam is, mostanaban nem nagyon ment a fejes, kinkeservesen, par cseppenkent sikerult ugy 10 ml-t leszivni. Ugyhogy most inkabb ejszaka is fejek.Kép Nagy elmeny...Kép De mintha mar javulna a helyzet.Kép Vagy csak kepzelem?Kép Letezik, hogy 1-2 napnyi gondosabb fejessel mar novelheto is a mennyiseg? Na meg iszom is az asvanyvizet es a Laktoherbet literszamra.
Tegnap meglatogattuk Petra dednagymamajat, vittunk neki gyongyviragot a kertbol, hogy Petra szedte, olyan meghato volt...
Talizos lanyok: egyelore meg korainak tartom, ugyhogy csak irigykedem, de a kovetkezore mar szeretnenk mi is menni!Kép

Toffifee,
Gondoltam en, hogy sajat gyartmanyu a kotott ruci.Kép Nagyon ari, meg egyszer!Kép Hat meg a viseloje!Kép

Franyo,
Megneztem Annat, gyonyoru!Kép Aranyos lehetett, ahogy nezte a viragos fuggonyt.Kép
Paromnak felolvastam, hogy megdicserted a nyakaba asitos kepet, hat csak ugy virult a feje!Kép

Zsuzsi,
Nagyon szepek a fiaid!Kép
Legyen igazad a koldokservvel kapcsolatban!Kép

Urszila,
Nekem is folydogal meg idonkent ez a cucc, bar mar nagyon halovany. Foleg szopi es seta kozben jon. Szoval szerintem ne aggodj. Vagy majd egyutt fekszunk be a korhazba?Kép Bar ez nem lenne olyan jo vicc...Kép
Zsuzsid aranyos lehet, a melltarotos furdoruhaval.Kép

Miszike,
Arra en is nagyon vigayzni fogok, hogy Petra ne legyen tobbet kezben, mint itthon. Bar ugy tunik, ez nalatok nem volt eleg...

Na puszi:

Leszter es alvo Petra
leszter
 
 


Franyó!

Én is BKV-val megyek és ha összejön akkor jön Manó 2-is és együttt BKV-zunk Kõbányáról. Amíg Emma kissebb volt még jobban viselte a BKV-t, mert végig aludt. Most hogy már unatkozni is tud nehezebb vele. Ha van kedved jönni és fel tudod a babakocsit tenni a buszra (mert szerintem itt van a gond, ha már fent van mindegy hány megállót kell menni), akkor gyere el. Lesznek kissebb és nagyobb babák is, szerintem elfogllajuk a fél szigetet. Felszerelés alatt mit értesz? Hogy az Annának mit hozz, vagy hogy amúgy a talira miket viszünk?

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Leszter!

Általában minden hónap elsõ csütörtök a tali, csak most a május 1 miatt szervezõdött át. Úgyhogy majd tudtok jönni.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Leszter Kép
fejés miatt ne aggódj! Én csak a csomókat eltüntetendö szoktam kicsit masszirozni, meg fejni. Julcsi sem fal mostanában, biztos, hogy a nagy melegben Petra étvágya is kisebb. Ne aggódj!!! Ez parancs! Kép

Nincs ma szerencsém, már a lépcsön is leestem kissé, meg az elöbb az ujjam is elvágtam Kép Asszem ma már nem nyúlok semmihez Kép

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Hali Csajok!

Zsófi ma 5 hetes, 4,45 kiló, ezennel beszüntetjük a napi méreckedéstKépKép Tegnap reggel pedig egy nagy orgonacsokor rohant felém pilicka lábakon, nagy "anya anya" felkiáltásokkal, csak kissé olvadtamKépKép

Én folyamatosan olvasok, viszont a kistyúk egyre gyorsabban végez, mire irhatnék, általában már rakhatom vissza alukálni. Ez egyrészt nagyon jó, mert pikk-pakk, már alszom is, viszont igy kissé lemaradok...

Babafotók nagyon szuperek, a 4 nap alatt mi is csináltunk párat, de még nem volt idõm felrakni, de ami késik nem múlik!

Kanalas témához: Danónál is és most is a vitaminokat bébikanállal adtam/adom kezdettõl fogva, most már Zsófi is szépen leszopogatja róla az anyagot. Majd a kostólgatásnál csak a kaja lesz új, a kanál meg a szokásosKép.

Na megyek, nekem is jár egy kis délutáni csendespihiKép
Pussz
Zsófi
Csucsuka
 


Sziasztok!

Zsuzsi
Szerintem is siman bejon szexepilnek Gyuri anyajegye. Nekem nagyon tetszik!

Urszila
Nekem is kb. 4 hetig volt folyasom, utana csak kis barnas foltok.

Franyo
Bocsi! Persze, hogy Miszikenek irtam (volna...) a kendos cuccot! Kép
Anna nagyon edes! (Ezt viszont tuti Neked irom! Kép )

Miszike
Orulko, hogy azert bejott megis a kendo. Mi is nagyon szeretjuk.

Miszike-Leszter
Ezt, hogy tudjatok megoldani, hogy a gyerkocok ne legyenek folyton olbe????? En megorulok, ha anyos+Apa novere jonnek le sem teszik Jazit. Multkor Jazmin bealudz, lefektettem, erre anyos kiveszi az agybol, hogy "Unatkozott..." NO Comment

Gyorgyi
Boldog nevnapot! Kép
A sapikat egy turiban vettem....200 Ft./ darabocska.

Heni
Koszi azert, hogy megprobaltatok fefotozni. Vicces lehetett!! Kép

Kangi
Azert vigyazz magadra! Julcsi lanynak meg szuksege lesz egy Fitt anyucira! Kép

Lanyok
Jazi ma felfedezte a huvejkujjat. Tok edes. Ugy aludt el ,hogy szopizta, es ha veletlen kiesett az ujja ebredt es mar tette is vissza! (Masfel oraja ez megy...Kép )
Megvolt az elso ejszakai nagy 1utt alvas. Hasfajos volt nagyon es ugy tunik nagyon bejott, mert ugyesen vegigaludtuk az egesz ejszakat.
Kepzeljetek, ma bejelentette a batyom, hogy megnosul 13-an! Hihetetlen!!! Kép

Norka es tegnap 12 hetes Jazi
norkini
 
 


Norka Kép
én kerekperec szertehintettem a rokonságban, hogy "Háát kééépzeljétek, ez a gyerek uuutál ölben lenni!" - persze a saját nagymamám nenm állta meg egyedül, volt is orditás rendesen Kép
Anyósom gyerekorvos volt, igy ö tudja, milyen egy nem bújós gyerek, szóval vele nincs gáz. Meg valahogyí úgy senkivel se. Biztos mákom van a családommal Kép
Gratula az ujjszopihoz!!! Már én is várom, mert a cumit pöködi és óbégat, és vissza kell tenni neki, aztán megint kiejti, és inkább úgy tünik, az öklét nyammogná, ha beférne a szájába. Na majd nemsokára ...

Megyek. A gyerek üvöltözött séta közben, pedig közben meg is szoptattam (az utcán, egy parki padon). Most a szomszéd néni pesztrálja odalent, mig én feljöttem teregetni KépKépKép

Pussz
Kangi és bérbeadott Julcsi
kangi
 
 


Kangi
Az a baj,ha en is ezt mondanam, akkor mindenki be akarna bizonyitani, hogy nala bezzeg szeret ucsorogni a gyerek, mert Jazi 1elore mindenkinel szeret ellenni... Kép

Lanyok
Segitsetek!! Jazinak a nyakanal a 2 redo alatt mindig rendesen megmosom, de masnap du. ra mar mindig budos trutyi van mogotte. Most nem talaltam ilyet, viszont nagyon piros es ugy latom, mintha valadekozna. Nem hiszem, hogy izzadna, mert nincs rajta csak 1 rovidujju body... Segitseg..kicsit megijedtem!

Ja, mi a kulonbseg a body es a napozo kozott???

Norka
norkini
 
 


Norka Kép
akkor gáz a rokonság ... Kép kár ...
A pároddal beszéld meg, hogy mit szólna, ha pl édes anyájának határozottan megmondanád, hogy NEM szeretnéd, ha felkapkodná a gyereket. Majd, ha az ölébe bújik, meg pár hónappal késöbb VALÓBAN nyújtogatja felé a kis karját, akkor felveheti, de ne cibálja ki az ágyból, mert pl. megharapod, vagy ilyesmi Kép De most komolyan.

A nyaka szerintem "kipállik", mégpedig igenis az izzadtságtól: ahogy összeér a két börfelület, ott muszáj neki izzadnia, mert nem tud szellözni. Kérj a dokinénitöl kencét rá. Semmi baj nem lesz, ne aggódj. Este fürcsi után úgyis jól megtörlköd, hagyd egy picit szellözködni is, ne öltöztesd fel azonnal. Remélem, hamar rendbe jöttök!

Napozó: rövid szára van. A body pedig "fölszabott" Kép

Lányok, voltam ma a MiniManóban, ééédes 3db napozót vettem + 1 kék kalapkát (az összeget nem irom ide, Apa este úgyis megöl, a végrendeletemböl majd megtudjátok Kép). Most kimostam öket, de majd teszek fel képet a profilba, ha beöltöztetem kis nyifogó ribi lányomat, aki most elszenderedett idehaza, de séta közben nem és nem, csak a bömbi. Most a hüvösön cumival van ledugózva, egyelöre hallgat ...
Hanem az eladó csajszik a MiniManóban! Hát az valami hipergáz!!! Én nem vagyok sértödös, igy inkább csak csodálkoztam, mikor megkérdeztem, hogy hol találok napozókat, közölte, hogy "Hát ott, maga mögött", majd mikor kérdeztem, hogy egész kicsit is ott keressek-e (mert azok a sztender közepében voltak elrejtve, elöl-hátul 94-esekkel takarva), imigyen szolgált ki: "Hát persze, meg amilyet akar". Csak néztem, mint a gázálarc ...
Szóval hogy jövök én ahhoz, hogy egy komoly, felnött 21 éves szuperpálca hidrogénezett hölgyet csak úgy megszólitsak nyilvánosan! KépKépKép Tökre vicces volt, mintha valami szivességet tenne, hogy egyáltalán válaszol, ahelyett, hogy mélán és szó nélkül lehányna.
Nem voltam elégedett, na.

Ettöl ftlenül a szomszédnéni ma aranyos volt, úgyhogy megvan a nap pozitivuma is KépKépKép

Pussz
Kangi és ledugózott Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok!

Melyik az a zenelo kut? Az elejen a nagy szokokut?

Voltunk ma 4 honapos oltason, es nem akarom elkiabalni, de egyenlore meg sem kottyant a helyszini nyikkanastol eltekintve. Viszont a multkor is inkabb masnap allt a bal.
Emma 5,5 kg es 64 cm. Szerencsere megint hizott fel kgt a honapban. Nalunk minden honapban ennyi volt, illetve az elejen 600g. Kepzeljetek, 12 cm t nott szuletese ota! Kép

GYonyoruek a babak, megneztem mindenki profiljat. Ki jon a borzere?

Udv
Kakukkfu, Emma
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

Kakukkfû!

Én is csak azt tudom, hogy van egy olyan megálló hogy zenélõ kút. Mi ott leszállunk, aztán csak megtaláljuk a többieket. Az árpád híd felõli elsõ vagy második megálló azt hiszem. A hotelek közötti füves részen lesz a tali, úgyhogy ha máshol nem ott megtaláljuk egymást.

Úgy látszik ezek az Emmák ilyen nagyok, képzeld Emma most 71 cm 7 hónaposan, az azt jelenti hogy eddig 20 cm-t nõtt. Megnéztem, õ 4 hónaposan 65 cm volt. És mellé 6600 gr.Kép

A börzén én gondolkodom, de nem hiszem hogy összejön. Oda állítólag korán érdemes menni, nyitásra, az meg 8-kor van, akkor nem vagyok otthon mikor Emma ébred. Ha meg családostól megyünk akkor 10-11 elõtt biztos nem érünk oda, addigra meg minden jó dolgot megvesznek.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lányok,
a talira én is benevezek, de csak épp beugrun Danával, mert f4-re megyünk úszni. Ma voltunk elõször és kifejezetten élvezte. Remélem, ez így is marad.
Én valószínûleg kocsival megyek, van valami kívánságotok?
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Sziasztok,gondoltam beköszönök.Kép
Nem tüntem el, csak elutaztunk a hosszú hétvége "örömére" anyósomékhoz. Megmutattuk a dedet a nagymamának, nagypapának, dédinek, stb.stb. Mit mondjak, tudtam volna másképp is múlatni az idõt. Mindegy, legalább túl vagyunk rajta és most egy ideig nem kell menni.
Igyekszem visszaolavsni, talán holnap már írni is lesz idõm.
Addig is puszi a babapocakokra, álommanós jó éjszakát Mindenkinek.Kép
Pusza
Timici
timici
 
 


Sziasztok!

Leszter, Zsombinak is kisebb az etvagya, szerintem a melegtol van. HA kicsit huvosebb lezs az ido, szerintem visszajon a nagy etvagy is. Kép

Kangi,
ezek szerint mindenkit eler a zold kaki. Kép A Kismama magazinban (vagy az Anyak Lapjaban) talaltam egy cikket, aszerint a begyorsulo belmozgas hatasara az epe nem tud visszaszivodni a belbol szervezetbe, ettol (is) lehet zold a kaki. Es a babak nagy reszenel elojon az elso honapokban. Kép Ugyhogy nyugi. KépKép

Koszi az infot a talirol. A Zenelo Kutat is tudom hol van, olyan kis gloriett a japan kert mellett elbujva, es a zold mezot is. Remelem, eljutunk Zsombival odaig. Kép Nekem mar csak egy kerdesem van, ott tudok valahol cumisuveg melegitesehez melegvizet szervalni vagy vigyek itthonrol termoszban? Mert ha ott etetem meg ZSombit a lefejt tejcsivel, akkor rengeteg cuccot kell majd vinnem. Vegulis nem baj, ha latjatok, hogy jon szembe egy karacsonyfa, akkor az en leszek, legalabb megismertek...Kép

Anyososok. Kép Kedvenc anyosom kiakadt hetvegen, ugyanis meghivott minket magahoz, ahol mar a megerkezesunkkor bejelentette, hogy o babazni AKAR, adjam oda a gyereket. Odaadtam vigyazva, de Zsombi azonnal orditani kezdett a kezeben. Persze anyosom ilyenkor nem nekem adja vissza a gyereket, hanem mindig a fianak, de most Viktor se tudta megnyugtatni, igy aztan vegul megint nalam kotott ki. Ezt a kort ketszer is eljatszottuk, nalam nyugi volt, nala orditott. Kép Aztan elkeseredve feladta. Kép
De rajottem miert sir ZSombi nala. Anyosom allandoan hangosan, mondhatni kiabalva beszel, es nem egy nyugodt szemelyiseg. Szerintem ezt erzi a gyerkoc.
Meg hat nem is igazan empatikus ember. Kép Amikor letettem az egyik szobaban aludni a gyereket, akkor utanunk jott, es elkezdett kibontani egy tabla csokit. Ott zizegett a gyerek fule mellett, fogdosta a gyerek labat es nem ertette, hogy miert ebredt fel az akkor_mar_alvo ZSombi, es miert bog mar megint. No comment. KépKép

Borzere en soha tobbet nem megyek ki. TAvaly osszel voltunk, nem igazan tetszett. KépKép Eleve a belepodij+kocsiparkolas mar olyan osszeg volt, hogy csak huledeztem. Reggel 8-ra mentunk, es mire ket sort vegigjartunk, mar 10 ora volt, es olyan tomeg, hogy lepni se lehetett. (Eleg nagy volt akkor mar a pocakom, mindenki belekonyokolt, tobbszor apa kapott el, mert feldontottek.) Kép Azt hiszem, inkabb a kisebb, MuvHAzakban tartott borzekre fogok jarni. KépKép De a vallalkozokedvueknek jo vasarlast! KépKépKép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc
 
 


Sziasztok!

Hat sajna ugy alakult, hogy nekunk is szerdan lesz talink, bocsi kulonosen Kangitol, de nalunk meg volt, akinek a csutortok nem lett volna jo, es a szerda tobbeknek praktikusabb volt...

Remeljuk, legkozelebb osszejon! :-)

Puszi Nektek es a babocaknak! :-)))

Kaska
kaska
 
 


Sziasztok!

Megvolt a szandálvásárlás. A részleteket le sem merem írni, csak egy kis ízelítõt: míg én az eladóval keresgéltem a megfelelõ méretet, a kölök megette a csaj almáját, ami az asztalon volt. Persze mehettem sorba állni a zöldségeshez, hogy pótoljam, Anna mindeközben ordít, Malac a zöldségesnél újabb gyümölcsöket kíván meg, etc.... Ilyenkor azon szoktam merengeni, hogy miért pont én?! Mit tettem elõzõ életeim során, hogy így kelljen vezekelnem?

Börzén én is erõsen gondolkodom, Annát semmiképp nem vinném abba a tömegbe, Apjával meg hiába hagyom itt, nem fogadja el a kaját, ahhoz a cirkuszhoz meg most nem nagyon van kedvem, hogy Apa kint sétál a mókuskákkal, amig én bent shoppingolok. Pedig megérdemelnéKép!

Gombóc,
nekem van szivargyújtós cumisüvegmelegítõm, elvigyem? Elõbányászom a csatlakozóját, remélem az nem maradt az exautónkbanKép

Timici,
nekünk annyi a rokonunk, mint égen a csillag, és szinte minden hétvégén megyünk valahova, van hogy mindkét nap. És én minden ilyen hétvégén elhatározom, hogy emigrálok Pápua-Újguineába, ott talán nyugisabb lesz.

Norka,
kened valamivel Jázi nyakát? Én Dávidot egyszer elcipeltem bõrgyogyóhoz, a nyakában levõ trutyi miatt, doki meg alig bírta visszafojtani a röhögést, mikor meglátta, hogy a gazdagon felkent babakrém rakódott ki a kölök nyakára.

na most megyek aludni, nehéz napom volt, ugye.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Norka,
én úgy oldom meg, hogy ne vegye fel mindenki lépten-nyomon Bekit, hogy mielõtt még babaközelbe kerülnének, kikötöm, hogy csak akkor lehetnek vele, ha betartják az utasításaimat, miszerint a gyerek NEM kap citromlevet, ha csuklik, köszöni, de NEM kér cumisüvegbõl teácskát (mert az anyatejtõl megszomjazott), NEM hangoskodnak, ha alszik és AZONNAL odaadják nekem, ha én azt mondom. (Persze udvariasan mondtam mindezt.) Csak pislogtak, mint a sülthal, lehet, hogy picit meg is sértõdtek, de nem érdekel. Beki nyugalma a legfontosabb.
Beki tokája is pont ilyen piros volt, Bepantennel kentem be, miután lemostam. Mára elmúlt. Biztos a nagy melegben izzadt össze a bõröcskéjük.

Kangi,
én múlt héten voltam a Minimanóban, és hasonlóképpen viselkedtek velem is az eladók Kép. Én nem sértõdtem meg, csak elhatároztam, hogy többet nem megyek oda Kép!

Leszter,
egyre inkább úgy látom, hogy nem az utazás vagy a sok rokoni tapogatás tette ilyen törõdésigényessé Bekit, egyszerûen unja már mindig a plafont vagy az eget bámulni. Ha lehetõséget adunk neki, hogy teletömje a buksiját információval + jó levegõn van, utána szinte egész nap nagyon szépen alszik. Ettõl függetlenül szerintem is meg kell majd védened Petrácskát az állandó utyuli-putyulizástól Kép.
Egyébként miért fejsz ilyen gyakran? Petrácska nem fejlõdik eléggé? Mert azt látom, hogy nem kis súlyú baba, akire nagyon oda kell figyelni. Én csak egyszer fejtem össz-vissz, az elején, amikor még nem állt be a kereslet-kínálat. És még nem volt semmi gond, sosem maradt éhen Beki. Nagyon strapás lehet, szerintem kérdezz meg néhány megbízható szakembert, hogy feltétlenül indokolt-e ez az állandó fejés, mert ez a non-stop plusz munka nagyon elfáraszthat. Azt olvastam, hogy ha nincs semmi gond, akkor nyugotan hagyatkozz az ösztöneidre (ésszerû határokon belül persze), vagyis az sem jó, ha többet iszol, mint amennyire szomjas vagy, mert attól is csökkenhet a tej. És mérlegre sem kell tenni a babát állandóan szopi elõtt és után, mert pont ez jön ki belõle, ami sajnos nálad is van: (többnyire) ok nélküli aggódás. Elég hetente egyszer mérni, ha a babó vidámnak látszik és egészségesnek. Bízz benne egy kicsit, õk általában jobban értenek ehhez, mint mi Kép.

Pusz mindenkinek
Miszike+Beki
miszike
 
 


Leszter,
Szerintem se fejjel allandoan! Nekem a szuleszno kifejezetten megtiltotta a fejest, mert ugy nem all be a kereslet-kinalat. Hagyd, hogy Petra annyit egyen, amennyi jolesik neki, ne is meregesd! Ha nagy meleg van, az etetesek kozott is "megitathatod" egy kis elso tejjel, ez egyben fokozza a tejtermelest, es oltja a szomjat Petranak!
Fejni csak akkor erdemes, ha csomosodik a cici, akkor is csak addig, amig a csomot egy kis masszirozas kisereteben sikerul eltuntetni. Hidd el, van eleg tejed, ha meg atmenetileg nem volna, Petra majd gyart maganak, ha nem ragaszkodsz a szigoru harom orankenti eteteshez!

Kar, hogy nem mehetek veletek talizni!
Itt raadasul ma megint beborult! BAr meg csak 8 ora van, remelem kesobb kisut majd a napocska! Gyuri kempingezni akar menni, pontosabban satrazni, mert valamelyik prospektusban latott satrat, es nagyon erdekli a tema!

Ahogy az anyosokrol irtok csak az tud eszembe jutni, hogy en is csak egy anyos leszek majd, es tuti semmi nem lesz majd jo, ahogy en csinalom... uuuuugy szerettem volna egy kislanyt!!! Egyebkent Miki a ferjem kezeben is ordit, csak nalam van el, meg most mar anyukam is tok jol meg tudja nyugtatni (kar, hogy nincs itt). Amikor meg nyugos, es nalam is kiabal, akkor ugy vagyok vele, hogy kiabaljon masnak, kivancsi vagyok ok meddig birjak!
A gyumolcsozessel neha anyukam is elojon, de megmondtam neki, hogy hat honapos koraig csak anyatej, semmi teacska, citromle, meg alma, oszibarack...ugy nez ki elfogadta, vagyis nem merne neki sajat elhatarozasabol adni, de azert neha emlegeti...

Tegnap a ferjem elvitte Gyurit setalni, es nem vette eszre, hogy nincs rajta pelenka, pedig o adott ra rendes nadragot, mert itthon csak egy alsogatya volt rajta. Amikor meg bepisilt, azt hitte, hogy a gyerek beleult valami trutyiba! Ferjem tok ideges volt, hogy haza kellett jonni emiatt, en meg jot rohogtem magamban.

Norka,
Pancsi utan, meg ha nagy meleg van pelenkaval jol "tunkold ki" a hajlatokat, redoket. Ha kicsit kipalik Bepanten, ha nagyon (sebes) akkor inkabb Neogranormon. A Neogranormont viszont par ora elteltevel olajos vattaval le kell torolni.

Zulu,
Ismerosek ezek a helyzetek! Kép Maskor ne legyel olyan udvarias, kerj bocsanatot, aztan alaszolgaja, maskor tegye a polcra az almat! Vagy inkabb fizesd ki neki, meg azzal is jobban jarsz!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zulu,
Ezt neked kuldom. Szoval ez a gorkorizas sem olyan idilli korulmenyek kozott zajlott, mint a kepen! Miki orditott, kivettem, kozben parszor Gyuri majdnem felboritotta a kocsit a gorkorin egyensulyozas kozben, en meg toltam a kocsit, fogtam Mikit, es Gyuri kezet, mikozben hatalmas tempoban (kb. mint a csiga hatrafele) setaltunk!


Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Tegnap tv-t vettünk, addig Dorina és Bence anyósommal voltak.
Dorinán meg is látszott, hogy 2 órát nem voltam itthaon, mert egész este nyûgös volt. De nem akartam a forró autóban magammal cipelni.
A lényeg, hogy este 9 körül elaludt, majd 1-kor szopi, aztán, f6-kor felébredt, amikor kivételesen a bátyja aludt.

Háromnegyed 8 óta ez az állapt áll fenn:
{Dscf0010}

Ez Bence ágya, mert õ meg Apával aludt a mi ágyunkban, mi meg a Benu szobájában "kukorékoltunk", hogy ne zavarjuk a fiúkat.Kép


Most megyek, de még jelentkezem.

Heni
Ja és Bence 8-kor kelt, úgyhogy továbbalvásra esélyem sem voltKép

Leszter!
Én átmeneti megoldásként este szoktam csak fejni, amíg tévét nézek. Így marad másnapra tartalék, vagy le tudom fagyasztani.
heni1979
 
 


Kép

Itt a kép
Heni
heni1979
 
 


Lanyok!

Teljesen el vagyok keseredve. Szalad a lakas, vasalnivalo hegyekben, fozesre gondolni sem merek es en is teljesen elhanyagolt vagyok. Reka nem hajlando napkozben aludni, ketszer haromszor fel orat. Semmire sincs idom, gyerek nyugos, most mar hogy forgolodik allandoan figyelni kell, mert mindig forog es mindig valahol elakad. Lehet, hogy nem valo nekem tobb gyerek, ha eggyel sem birok. Az elet kedvem is elmegy tole, ha ra gondolok, hogy el kellene mennem, neki nyari ruhakat venni, mert szegenynek semmije nincs. De ilyen hosegben, hova rangassam.

Mindjart megerkezik tokeletes baratno, full sminkben, kipihenten, gyereke legujabb olasz szafari divatban en meg csak most mostam fogat, sminkrol azt sem tudom mar, hogy micsoda, gyerek meg nem akar aludni, csak cumival szendereg a teraszon, ugyhogy hulla nyugos lesz mire vendegek megerkeznek, nyari ruhaja pedig 2 db van ami a teraszon szarad.

Mindjart ossze szedem magam es ha lesz meg idom elolvasom a termest es irok pozitivabbat. Tudom, hogy bena vagyok, de nem talaltam a masik topicban a pontos reszleteket a talirol. Most akkor hanykor es hol kut, vagy ret? Tegnap este apa jatszott a szamitogeppel, ugyhogy eselyem sem volt.

Gyorgyi Kép Kép Kép + eber+nyugos Rekababa
rekababa
 
 


Szerintetek nem lehet vhol elore jegyet venni a borzere?
Kakukk
kakukkfu
 
 


Györgyi Kép
osztom szenvedéseidet, az én Julcsim sem alszik napközben, csak kb. 2 x fél órát. Néhány gondolatot tudok csak megosztani veled, hátha segit.
Fözés: felejtsd el, rendelj pizzát.
Vasalnivaló: nem szalad el, dugd el egy szekrény aljába.
Lakás: biztos nincs térdig trágya Kép Elég, ha nagyjából elpakolsz ott, ahol a vendégek lesznek. Akik különben sem irányadók, mert könnyü egy órára máshol szépnek és illatosnak lenni (ld még randevú-együttélés különbségénél Kép). Olasz szafari szerkóról már múltkor vezércikkeztem Kép Különben is, kismama sminktelenül is szép! Na!

Tali: 14.00 zenélö kút, utána a Thermal mögötti rét.

Pussz, megyek mert az enyim is nyeheg
Kangi
kangi
 
 


Sziasztok!

Szinte minden nap végigolvastalak Titeket, csak nem volt idõm írni. Gyerkõc folyamatosan nyafog, többet akar látni a világból, csak hát a fizikai korlátok... Egész nap sétálni szeretne, legfõképpen kézben Kép. Anyja idegei pedig cafatokban lógnak Kép, az este hét körül hazatérõ Kispapa pedig nem érti, mi a baj, amikor az Õ kisfia egy angyal.

Norka!
Egy barátnõm úgy oldotta meg a rokontapi-kérdést Húsvétkor, hogy a kicsit berakta a babaülésébe/hordozóba (ahol egyébként szeret lenni) és megmondta a rokonoknak, hogy itt lehet a gyermekkel csacsogni, simizni, utyuli-putyulizni, de nem lehet kivenni. Náluk bevált.

Jázmin nyakáról: egy régebbi Kismamában a Veres doktor válaszol rovatban volt hasonló kérdés, Õ akkor azt a hintõport ajánlotta, amit a köldöknél is használni kellett (most nem jut eszembe a neve), ami szárazon is tartja a bõrt (nem pállik be) és fertõtlenít is.

Miszike!
Nekem nagyon tetszik a rokonokhoz intézett "használati utasításos" módszered! Nekem is így kellene, csak az a baj, hogy nálunk nem mûködik, mert valahogy mindig elfelejtik,hogy én vagyok Leventének az anyukája és talán én tudom, mit és hogyan szeret...

Anyósom eddig egy dolgot vett figyelembe: nem fogjuk be a gyerek orrát, ha nem enged ki valamit a szájából. Bár amikor láttam az orrbefogást elég erélyesen szóltam, mert kicsit ideges lettem...

Leszter!
Szerintem sem kell állandóan fejni, fõleg nem éjszaka. Inkább aludj, az alvásnál nincs jobb a tejtermelést illetõen!

Momo!
Képzeld sikerült beszerezni az Urticat, egy másik patikából. Itt szó nélkül odaadták, sõt még tájékoztatót is kaptunk, egy egész könyvecskét!
A szoptatás topicban a tejserkentõ praktikák között a D4 van, én ezt vettem, aztán elolvastam a könyvben és rájöttem, hogy ez sokkal erõsebb, mint amit Te használsz, így aztán két napig szemeztem vele, mig ki mertem próbálni(most vettem be a második adagot).
Lehet, hogy csak beképzelem magamnak, de én egy kicsit émelygek miután elszopogatom. Ez normális szerinted? Te szoktál ilyet érezni?

Börzére szeretnék menni, de egyre erõsebb a gyanúm,hogy Leventét itthon kellene hagyni inkább. Csak nincs kire hagyni, mert anyósék nyaranta hétvégenként a telken vannak Galgahévizen Kép. Hát azt kell mondanom, hogy sajnos...
Pedig nagyon szükségünk van nyári ruhákra Levinek!

Na megyek, mert Levi hamarosan felébred, megyünk újságért a sarokra.
Pusza, Virág és Levi
virga
 
 


Györgyi!

Én is megértem a sznevedésed, de bár tudom nem vigasztaló, másnak se megy jobban. Legalábbis én nem ismerek ilyet.Kép
Nálunk a különbség az hogy Emma nem csak csendben nyûglõdik, hanem teli torokból ordibál. Ma reggel is ezt a koncertet adtuk, mert akkor is megreggeliztem és elmosogattam, mert rájöttem hogy ha állandóan engedek neki csak rosszabb lesz. Úgyhogy most nagy nevelésben vagyok.Kép És a kiscsaj elaludt a járókában!!! Képzeld mi már odáig jutottunk, hogy már az apjánál és anyukámnál is üvöltözik, csak az én ölemben hajlandó meglenni, reggel 7-este 9-ig. Elegem van!!!

Ja, nyári ruha gyanánt a rövid ujjú body is megteszi. legalábbis Emma ebben virít itthon. na jó, van neki pár kimenõs ruhája is (használtan kapott, használtan vett, remek kis rucik).

manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Virág!

Hát nálunk a leányzó az apjának is bemutatja hogy nem egy angylka.Kép Örülj hogy Levi legalább olyankor jó, én jelenleg akkor se tudok gyerek üvöltés nélkül házimunkát végezni ha a férjem itthon van.Kép Hiába veszi fel, hiába játszik vele, csak üvölt és üvölt. Igaz ezt csak mostanában kezdte, hogy ennyire anyás lett.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Megint sziasztok!

Amig én irogattam, addig is irtatok!

Györgyi!
Fel a fejjel! Szerintem a "szalad a lakás" szindróma kismamák esetében általános, ne legyen lelkiismeretfurdalásod!
Kajaügyben: nincs valami olyan hely a környéken ahonnan rendelni lehetne? Mármint minden napra ebédet, és ezzel elfelejthetnéd a fõzést hét közben mégis ennétek fõtt kaját is. Pl. Foodexpress sem csak itt van, hanem vidéken is, és szerintem nem drágább, mint ha otthon fõznél. Egy szendvicset pedig Kispapa is összedobhat magának, ha esetleg megéhezik Kép.
Csatlakozom Kangihoz, egy órára tényleg könnyû frissnek és üdének lenni Kép.

Ne aggódj, mások is szoktak ugyanígy érezni, csak szerintem nem mondják! Én is el szoktam gondolkozni azon,hogy vajon nekem találták-e ki ezt az egész anyaságot, és tényleg kell-e még egy gyerek. Hiszen ehhez az egyhez sincs mindig türelmem... De aztán valahogy mindig túljutok a mélyponton.

Szóval fel a fejjel Kép Kép Kép Kép Kép!

Felébredt a gyermek, mennem kell.
Üdv, Virág
virga
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?