Új privát üzeneted érkezett!

Szia Ildi!
Nagyon szomorú történet,ami anyukáddal történt!
Remélem nálunk ,majd minden rendben lesz.
Nem is merek belegondolni ilyen dolgokba!
ivett&fanni
 
 


Hú most olvastam el tisztán a dolgokat!

Ildikó hát nagyon szomorú ez tényleg.Örlüök hogy leírtad nekem nekünk ezt s remélem neked is jobb most már!

Borzasztó ami Mirkával történt, én ezért vagyok mérges mert vannak akik évekig közdenek a babáért hogy születhessen nekik meg alig várják a baba érkezését mások meg énte kétszer is mennek abortuszra. ez úgy el tud szomorítani.igazságtalan az élet!!!!


Anna gyönyörű egy gyermek:-) olyan szép kis hajas baba


Véda utólag is nagyon boldog hófordulót kívánok!
Andi!
Itt kinn van az msnen címem vegyen fel tesód ha gondolja szívesen válaszolok minden kérdésére:-)

szép napot mindenkinek!

Kép
kbernadett
 
 


Szilbee, igen végül én is ezért döntöttem így, hogy nem döntök más helyett..aki akarja meg tudja védeni magát, és nem olvassa el. Nekem mondjuk kifejezetten fáj, ha egy közelebbi ismerősöm, családtagom nem fordul hozzám a bajával, csak ha öröm éri. Ez is valahol az összetartozás jele, és azt jelenti bízom benned, akkor is ha ez nem olyan kényelmes, mert nem azt akarom, hogy pl. sajnálj.

Az UH-t nem tudom, Véda babának a neme is kétséges volt, pedig voltunk genetikai uh-n a 24. hétben, voltunk 3d-sen, ahol izzadt a hölgy aki csinálta, mert semmit nem tudott megmutatni, egy negyed arc volt a legtöbb az is felülről.
Véda minden köldökzsinort bepakolt maga elé, és ha nem a kezét a lábát emelte még oda. Pedig forgatott, már az oldalam felől nézte...
...én nem hiszem, hogy van olyan hogy tökéletes vizsgálat, és tökéletes biztonyosság.
Mikor Védának elzárta az ereit a trombózis, nem látták itt a kórházban, pedig nézték a veséjét, és a rög ott volt...mondjuk azt a gépet amit erre a SOTE-n használnak össze sem lehet az itteniekkel hasonlítani. Hanghullámokkal igazából hallgatták a vér áramlását egy-egy kijelölt érszakaszon, és meg tudták a képernyőn festeni az ereket valahogy.

Persze ettől még elképzelhető, hogy lehetett volna máshogy..de ez már sajnos mindegy. :cry:

Kép
Kép
Andi
kisherczeg
 
 

 
 

Köszönjük Betti! :-) hogy telik az idő, még most csusszant ki :-)
Megírtam Nórinak, még szerintem Kécskén van, talán csütörtökön megy haza Ceglédre.

Kép
Kép
Andi
kisherczeg
 
 


Andi!
Az hogy valami eltakarja a nemi jegyeket, az egy dolog, de szivet nem tudja se kéz, kar, de köldökzsinór se eltakarni a 2D-s uh elől. Ha én láttam a fiaim szívkamráit, akkor az tuti, hogy egy szakember is láthatja. De ez az én véleményem.

Jaimee!
Pénteken megyünk. A szokott időben, 15 órára. Jön párom anyukája vigyázni Leventére, mi pedig megyünk babalesre. :) Ti mikor mentek??
Ja igen! Most vettem ki két könyvet a könyvttárból. Az a címük, "Sorsunk a nevünkben". Az egyikben lány a másikban fiú utónevek szerepelnek. Van néhány nagy marhaság benne, de van olyan is (pl. az én nevemnél), ami eléggé beletrafál a dologba. Szóval csak szelektíven érdemes forgatni és jó adag kétkedéssel... de azárt érdekes... Ha gondolod, érdekel, akkor szívesen elküldöm, hogy mit ír a Tiborról és az Emeséről.
szilbee
 
 


Szóval Mirka baba elment... Nem merek visszaolvasni náluk... Olyan szomorú. :cry:

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Szilbee!

Léci, léci nézz utánna a nevemnek! Azt tudom, hogy a Hildából ered és harci sisakot jelent, vagy mi! :lol:
Köszi!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasz!

Állhatok sorba én is a nevemmel Szilbee?????? :roll: :roll: :roll: köszike 8)

fanna3
 
 


Fanna!

Nimi hogy halad az evéssel? Petike ma látványosan sokat visszabüfizett! Lehet nem adok még neki 120 ml tápit, mert vszínű, hogy sok, azért jön ki belőle.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


sziasztok. babát várok és orvost keresek. tudtok segíteni?
zsanett555
 
 


ui.: van nő szülész Szolnokon?
zsanett555
 
 


Kép

Tessék úgy olvasni ezeket az elemzéseket, mintha horoszkóp lenne!!! :wink: Nem kell feltétlen komolyan venni őket...

Takács Tibor: Sorsunk a nevünkben

Anna
(héber) kegyelem, Isten kegyelme; kellem, báj, kecsesség

Elfogadni saját nőiességét és tehetségét. Az igazi feladat számára: megtalálni érzelmi és lelki egyensúlyát. Keresni fogja azokat a lehetőségeket, melyek alapján lehetősége lesz a külvilágban szerepelni. Ebben akár a művészet, akár az üzleti életbeli karrier megjelenhet. Igényt tart az emberek szeretetére és megbecsülésére, de magához is köti őket. Ezért kedvessége sokszor csak álarc. A társától is feltétlen elfogadást és megbecsülést vár. Szenvedélyesen képes szeretni, de nem képes megalkudni. Társának segítenie kell a célok megválasztásában, hogy elkerülhesse a kudarcot. Érzékenyen reagál minden kritikára, ami miatt megsértődhet. Nem szereti a változásokat maga körül, Nagyon könnyen csalódik, és nem nagyon ismeri be esetleges felelőségét. A félelmei és aggodalmai állandó védekezésre késztethetik. Legnagyobb problémája, birtoklása és a veszteségek nyomán, a pszichés labilitása.

Ildikó
(német) harcos, harci sisak

A név a harcot szimbolizálja, a környezetéért, a családért való küzdelmet. Tele van energiával, dinamikusan halad a célja felé. Környezete gyakran érezheti, hogy „sok” belőle. Olyan személyiség, aki senkit nem hagy hidegen, vagy barátom, vagy ellenfelem lesz. A sikerért való küzdelemben nemcsak az akarata, hanem a külső megjelenése is fontos szerepet játszik. Amíg a munkában és a hivatásban ez a harcos név a győzelmet jelenti, addig a magánéletét, a párkapcsolatát ez megnehezítheti, ezért ott engednie kell, és a párjára támaszkodni. Az igazi az lehet, mikor társát támogatva haladnak egy közös célért. Csapdája lehet, hogy erőszakossága miatt magára marad.
szilbee
 
 


Szia Zsanett!
Kép

Én nem ismerek nő nőgyógyászt, de nem is mennék hozzá, de ez csak az én magán véleményem! Egyszer voltam a sztk-ban annó 20 évesen a nőgyógyászaton, mert az egyik éjszaka úgy éreztem, mintha a hasamban valami szétdurrant volna. Akkor egy nő vizsgált meg a lehető legnagyobb fájdalmaz okozva, a végén meg tárgyilagosan kijelentette, hogy nagy valószínűséggel rákos vagyok. Na én ezek után azonnal elmentem Vargadudáshoz, aki meg is csinálta a rákszűrést, p3-as lett. Mi is gyerekvállalás előtt álltunk és végig a 9 hónap alatt, minden hónapban megcsinálta a rákszűrést. De ez velem történt és 11 éve! Amúgy van egy ismerősöm a Hetényiben, aki nő nőgyógyász, úgy hívják, hogy Gyenes Orsolya, évfolyamtársam volt ált suliban. Iwiwen is megtalálod.

Csajok, teljesen szétesett a topic. Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Na én is jó vagyok, először azt írom, hogy nem ismerek nő nőgyógyászt, aztán meg mégiscsak? :lol: Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Zsanett!
Nő szülészt én se ismerek csak olyat, aki sima nőgyógyász (Dr. Keller Emese), de ugye ő nem szüleszt.... szóval nálas nem jöhet szóba.

Ildikó!
Hogy érted, hogy szétesett a topik??
szilbee
 
 


Egyetértek Ildivel. Szétestünk. Már elég régen. Csak senki nem írta még meg. :cry: Szomorú. Főleg, így olvasgatva a Szent Imréseket. :cry:

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Üdv Zsanett! Én is erről a két nőgyógyászról tudok. Illetve a Szalai Mártáról, a Dobó uton van magánrendelése, de nem tudom szüleszt-e. Szerintem nem.
Hány hetes terhes vagy?

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Bocs, megint én. :oops: A Gyenes Orsi szüleszt.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Köszi Szilbee a nevemet!
Csak úgy estünk szét, hogy szinte alig írogatunk. Persze szerintem is csak a Szentimrés sokk miatt!
Kép
Hahó mindenki! Tessék jönni!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Jó reggelt, mindenki! :D

Szalay Mártának nincs kórházi háttere, ezért én nem ajánlanám kismamáknak. Terhesgondozást vállal, UH-ja nincs (!) és szülni Pestre küldi a kismamákat, mivel fasirtban van a Hetényivel.

Én jártam hozzá egy időben, nagyon kedves és mindent meg lehet vele beszélni, ez az egy bibim volt vele, hogy én nem akartam Pesten szülni + ha bármi gubanc van, úgyis a Hetényibe visznek, ő meg nincs ott...

Szilbee: Én hétfőre halasztottam a Mosonyis vizitet. 5 hét telik így el a legutóbbi óta, remélem nem fog letolni... :? Apa nem ér ma rá és pénteken szinte soha nem szokott, így nem is reménykedem. :cry: Rákuksiznál majd az ajtóra, hogy hétfőn egyébként rendel egyáltalán? Köszi előre is.

Naaaa, és az Emese/Tibor??? Én is kérem leírást! :wink:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Emese
(magyar) anyácska

A klasszikus anya megtestesítője. A család támasza és iránymutatója. Ezen keresztül tud kiteljesedni. Érzelmileg erősen kötődik, emiatt szélsőséges lehet. Képes mindent alárendelni a családjának és környezetének. Párkapcsolatának igazi hátteret tud adni, ezért a tradicionális feleségtípus. Ő a váll, amelyen mindenki kisírhatja magát. Támaszt nyújt a rokonoknak, barátoknak, a gyengéknek. Ugyanakkor rendkívül határozott és kemény tud lenni. Engedelmességre tanítja a gyermekeit, a saját érdekükben korlátozza őket. Nehezen fogadja el, hogy nem csak az a jó, amit Ő annak tart. Ha ellenállnak neki, ezt kudarcnak éli meg. Csapdája lehet a „szegény én” eljátszása, önmaga sajnálata, ami által saját boldogságát veszélyezteti. Gyakran visszahúzódó és magányos.


Tibor
(latin-magyar) tiburi

A tekintély és céltudatosság jelenik meg életében. Szereti és elvárja, hogy felnézzenek rá. Keresi az olyan élethelyzeteket, ahol irányít. Mindig saját erejét és tudását használva jut el a sikerig. Amit kitűz maga elé, azt teljes szívvel csinálja. Akkor teljesedhet ki, ha a tudásáért nézhetnek fel rá. Ezért tudását nem szabad megkérdőjelezni, mert erre szélsőségesen reagál. Számára lényeges minden olyan szerep, ahol emberek közötti kapcsolatot kell létesíteni, ezért olyan pálya lehet számár a megfelelő, ahol egyfajta közvetítő szerepet vihet. Ilyen lehet a tanári pálya vagy a kereskedelem is. Más emberek fölé helyezkedik, de azt, hogy ezt miben teszi, az az ő felelőssége lesz. Ez várható a párkapcsolatában is. Mindenben neki kell döntenie, nem fogad el irányítást. Veszélye a makacssága és az önhittsége. Fel kell ismernie, hogy a céltudatossága nem jelent tévedhetetlenséget.
szilbee
 
 


Szilbee: :D :D A makacsság stimmel az uramban, az már bizti. :D
Nagyjából jó a leírás, bár ő ennél sokkal jobb ember... :wink: De tényleg....

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Hát ezért mondom én, hogy olyan ez, mint horoszkópot olvasni. :)
szilbee
 
 


Sziasztok!

Na, Szilbee, most már engem is kíváncsivá tettél. Kérhetném az Éva és a Csongor nevek jellemzését? :lol:

Szalai Márta állítólag nagyon drága. Egy barátnőmnek voltak nagy nőgyógyászati problémái. Elküldte UH-ra (magánban), a rendelésen megnézte a másik doki által készített felvételt, majd elkért érte több ezer forintot és megoldást sem adott!

Ildi, Olga nem a sokkra gondolt szerintem, hanem arra az összefogásra, szeretetre és odafigyelésre ami a másik topicon van!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Csongi: SZalay Mártánál tavaly 6000 volt a rákszűrés, de 5000-öt mindig otthagytam, akármi volt. Úgyhogy igen, konzultációnak tényleg drága, mert mást nem is tud csinálni. Kérdés, mit ér egy nőgyógyász kórházi háttér nélkül (műteni nem tud, segíteni nem tud, kezelni sem kórházi keretek között) és nagyon hiányzik sztem az UH...A szakorvosi UH és a radiológusi nem ugyanaz.

Általában bajban van nagy összefogás. Ha minden happy és fényes, akkor kevésbé.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Évi: De idióta vagyok, Csonginak küldtem az üzit!!! Na, ő sokra menne vele... :D

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Éva
(héber) élet, életet adó nő

Életfeladata egy közösségért való küzdelem, a biztonság létrehozása. Nagyon kettős a személyisége. Egyrészt az érzelmi függetlenség megteremtése a célja és törekvése. Ebben az esetben a karrier az, ahol kiteljesedhet. Ez természetesen a családban nehezen valósulhat meg. Másik oldalon a kötődés jelenik meg. Ilyenkor minél előbb családot és otthont próbál létrehozni. Olyan kapcsolatokat létesít, ahol nem szorul háttérbe, és nem kell szélsőséges helyzeteket megélnie. Még a barátaival is képes távolságot tartani. Nem akarja kiadni magát. Párjától is ezt várja el. Csak akkor lehet irányítani, ha ő is akarja. Ingadozik a szenvedélyek és a magány között. Érzelmileg szeretne mindenkit magához kötni, és ily módon irányítani, de csak ha ez őt nem korlátozza.


Csongor
(török-magyar) sólyom

A fensőbbséget szeretné képviselni, érezni akarja saját hatalmát. Ez akkor lehet pozitív, ha másokért teszi. Lehetősége lesz mások fölött uralkodni, leginkább a családban. Olyan párt keres, aki ezt elfogadja. Egyértelműen vezetői analógia, ami mindig felelősséggel és kötelezettségekkel jár. Mindenért meg kell dolgoznia, semmit sem kap ingyen. Olyan élethelyzetbe fog kerülni, ahol más embereket vezet, ezért megbecsülik és tisztelik. Az irányítás a feladata, ezt akkor teszi helyesen, ha környezete érdekében teszi. A veszélye, hogy elhiszi magáról, hogy ő több másoknál, és ezért bármit megtehet.
szilbee
 
 


Nem baj, Jaimee, értem, és vettem az adást :wink:

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Szilbee, na az én jellemzésem 90%-os :lol: Szóval a fiamból meg vezető lesz :lol: Hát engem vezet már most is :lol:
Köszönöm!!!!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Sziasz!


Köszi szépen Szilbee a fáradozást :lol: !..... Nimródot meg mondani sem kell, vezér lesz "az ősapánk" :roll:

Harci sisak! Elvagyunk...próbálok ráállni hg kevesebb tej,több kaja.....de most hg pöttyös...talán tejkúrát tartunk....Nem vittem még el a dokihoz,hátha múlik......csinálna szted valamit??? Na Petike! Ebben a melegben , melegben ill. összevisszaidőjárásban kevesebbet esznek a babák, na majd ősszel meg télen!!!!!! Belehúzhattok!!! :lol: :lol: :lol:

Sztem a többiek,nem csak a nemírásra gondoltak..........
Ott egyszerűen mások a témák,több különböző ember van több különböző véleménnyel.... Az igaz...amit véghezvittek az tényleg szívmelengető és megható hg ismeretlenül is imával mennyien próbáltak segíteni.....

Ildi!
Sok témában csodálatraméltó az őszinteséged!!!! Most az jutott az eszembe....nem idevág....hg Macs hogy tudja a történteket így felfogni és elfogadni...és írta rá valaki hg neki még egy pár életet meg kell élnie mire hasonló szintre jut.....na nekem is...


Jajj igen: Én is jártam Szalay Mártához és nekem nagyon bejött a stílusa és a magyarzatai! Kár hg ahogy Jaimee írta tényleg nincs kórházi háttere.....állítólag onkológusnak is jó.
Voltam még Dr. Tóth Kláránál is...de nála sem lehet már szülni.
Na jó sokat segítettünk mi?

fanna3
 
 


Fanna! :)

Nimród
(bibliai) lázadó, lázító

Az élete a szabadságról és függetlenségről szól. Nem fogad el korlátokat, főleg nem olyat, amely az akaratát akadályozza. Mindenben az újat, különlegeset keresi. Mindig mást akar, mint a körülötte lévők, ezt nehezen viselik. Igazi feladata a kiszolgáltatott embereken való segítés. Keresi az olyan embereket, akik a társadalomban nem találják a helyüket. Olyanokat kell támogatnia, akik nem képesek önálló döntéseket hozni. Adottságai egy közösség vezetésére a legmegfelelőbbek, ha képes szolgálni a közösséget. Nehézséget az állandó kielégítetlenség okozhat, ettől nyugtalanná és szélsőségessé válhat. Megjelenhet a másság túlhangsúlyozása. Negatív esetben kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet.
szilbee
 
 


Én személy szerint azért is nem írtam a egy jó darabig Mirka tragédiája előtt és után, mert annyira megdöbbentett a dolog, hogy értelmes két szót nem tudtam volna leírni...
Számomra ez az egész olyan felfoghatatlan... csak a miértek jutnak állandóan az eszembe... Miért kell egy csöpségnek, aki még nem is igen élt, ennyit szenvednie? Miért kell születése után pár nappal meghalnia? ... és még van egy csomó miért... amire félek soha nem kapok választ... ill. nincs az az ember aki el tudná magyarázni, hogy ennek így kellett történnie ezen és ezen okból... meg hogy ettől mi leszünk többek... stb. Én inkább nem akarok ily módon "több" lenni, ha ezért egy pici lánynak "kell" meghalnia... :cry: :cry:

Na most jó ki is írtam magamból a dolgot.... :?
szilbee
 
 


Fanna, na, Nimróddal is meggyűlik a bajod, ha igaz, amit Szilbee kimásolt :lol: Aztán majd összeeresszük őket, és vezethetnek egy nagyvállalatot :lol: Legalább mi nem fogunk éhen halni nyugdíjas korunkban :lol:

Szilbee, ilyenkor én mindig arra gondolok, hogy a sors útjai kiszámíthatatlanok. Hogy kinek miért kell megélni ilyen dolgokat, másoknak mert miért nem? Ki tudja.... :(

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Fanna, még annyit akartam írni, hogyha az őszibaracktól pattogott ki, akkor jobb, ha hanyagolod neki egyelőre. Szerintem pár nap alatt el kellene múlni a kiütésnek, ha allergiától van, a doki sem mondana mást. Ha meg nem múlik el, akkor érdemes megmutatni.

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Szilbee: Sokat segít a vallás sztem. Mondjuk, én sem vagyok templomba járó, nem is divat ma hinni, de a hit sok mindenre gyógyír. Pl. ha a nagyszüleim által átéltekre gondolok - semmi köze a babákhoz - hit nélkül biztos jobban megtörte volna őket az élet, mint ahogy...

Egyébként mindannyiónknak megvannak a maga tragédiái, sajnos, van akinek sokkal nagyobbak jutnak, vagy látványosabbak, az igaz.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Évi!




Kép úgy legyen :!: Kép




Kép

fanna3
 
 


Sziasztok!

Sok-sok szomorú történetre tértem vissza... Asszem nem is ragozom túl a dolgokat, nagyon fájdalmas témák kerültek most elő...

Katlina! Mizújs? Rég hallottam felőletek!! Jól vagytok?? Oltás?

Judit! Sok boldogásgot és jó egészséget még egyszer Annalucusnak keresztelője alkalmából! Tényleg mindekettőtökre hasonlít, tündérei kislány!

Kép

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Dorka!
Jó hogy írsz! Mostanában te is eltüntél.
A járókával kapcsolatban... egyáltalán nem használtuk ki a járókát, mert ugye mindig kint volt hempergőbe Levente, amikor csak ébren volt. Porszívózás és takarítás alkalmával meg beletettem a kiságyba.
Meg ugye "nekünk" egy hálós összecsukhatós járókánk volt / van, amit Levente nagyon gyorsan kinőtt.
Én is olvastam, hogy érdemes korán hozzászokatni, de mi nem használtuk. Szóval ha gondolod, ott van ez a járóka anyudéknál. Próbáljátok ki hogy mennyire van ténylegesen szükségetek járókára, aztán ha gondoljátok, akár maradhat is (de mivel hálós, így a csemete nem sokat lát kifelé belőle).
szilbee
 
 


Szilbee, én is kérhetek egy kis pötyögést nekünk? (Véda, Ferenc, Andrea)

Nem tudjátok véletlenül a Hanga és a Gyöngy anyakönyvezhető?

Én szeretem Szalay Mártát, de a Szent Imrében a szülészem és akihez a Mona Lisára jartam fantasztikusak voltak. Ilyet orvosban még nem láttam...
Az első terhességemmel a SOTE I. Nőin voltam, sajnos csak 12 hétig :-( de az a klinika egy egészen más kategória, jobb helyen nem lehettem volna a műtéthez, végig szorították a kezem. A nővérke reggel megsimogatta az anyukát a szomszéd ágyon, előző nap ikreket szült, nagyon aprókat, és úgy keltegette lekapcsolt világításnál! és megvárta míg magához tér. Mindenki nagyon tapintatos volt, és sokadszor is megnézték uh-n, hogy biztosan nem él, és hatalmas szakmai támogatást nyújtottak a későbbiekhez.
Mégis a Szent Imre mellett döntöttem Védával, és az én vérmérsékletemnek, elképzelésemnek ez egy tökéletes döntés volt.
Olyan volt, mintha itthon lennénk, bármit kitaláltam rajta voltak. Bepakoltak oxitocinpumpával a zuhanyzóba, térdeltem, guggolgattam, kádaztam, mindenki nagyon türelmes volt és a dokim 5x indult neki, hogy műtőbe megyünk, és ötször gondolta meg magát miattam. Mikor én fáradtam el, és Feco behívta, akkor még Ő kért fél órát...

Különben, ha valaki átél egy születésélményt egy orvossal akkor érthető, hogy kötődik hozzá, nagyon erősen kötődik. Mindenkinek a saját dokija a No.1. és ez így van rendjén. Szerintem mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő szülészt, a szerencsések első körben :-) Ezt el kell fogadni, és félve javasolni másnak, hiszen van akit a műszerek sokasága megnyugtat, van akit pánikba ejt. Van aki határozott irányítást vár, van akinek jobb, ha nem szól hozzá senki...
Nekem nem jutott eszembe felérünk-e Pestre, sőt az sem zavart volna ha az úton kell szülni :-) más félelmeim voltak... Más meg beköltözne a kórház melletti házba...

De szülni mégiscsak az anyák szülnek, ők választanak jó esetben, és az a legjobb, ha olyan sok dolga nincs az orvosnak. Ellenben egy szülésznőnek gyors könnyű szülésnél is akad feladata, és nem mindegy rá tud-e hangolódni a kismamára könnyedén. Egy-egy biztató szó, egy-egy mosoly átlendít a nehézségen és hatalmas erőt ad...
úgyhogy Éljenek a szülésznők! :-)

Kép
Kép
Andi
kisherczeg
 
 


Zsanett üdvözöllek!
mikorra vagy kiírva?

Szilbee! küldhetek majd pár képet amit felraknál nekem ide?
Én is kérhetném a Bernadett és a Gábor jelentését?köszönöm


Ma volt az ovónő cswalád látógatáson, nagyon rendes ovónéni lesz igaz nem az akit szerettünk volna eredetileg de igy is jó:-)
Jövőhéten kezdjük a beszokatást.

valamit még akartam írnide már elfelejetettem :oops:

szép napot!

Kép
kbernadett
 
 


Betti! :)
Persze küld csak a képeket!

Ma egynlőre ennyi futotta pötyögésre, majd alkalmasint felteszem még a neveket. Nem feledkezem meg róla, csak most nincs nagyon időm...
szilbee
 
 


Ez a hölgy itt Betty Bettikéje!!! :D 8)

KépKép
KépKép
szilbee
 
 


Cső mindenki! Gyors leszek, Pötty most aludt el, de csak cici volt, úgyhogy hamarosan ordítás lesz. :twisted:

Fanna, irulok pirulok, hogy én csodálatraméltó lennék? Lehet az élet edzett meg és egészen higgadtan tudok szemlélni már dolgokat, pesze tele szerettel és érzelemmel, ha erre gondoltál....?
Minden, ami nem ől meg, az megerősít!

És az is igaz, hogy a bajban sokkal nagyobb az összefogás!

Majd még jövök!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Na Pötty ordított is, csak most Ancsi adja oda neki a tápit!

A kajálással visszaáltunk a 90ml-re, mert az nem jön ki belőle, mármint a száján. :lol: Éjszaka meg már csak egyszer eszik, de úgy is volt már, hogy 1/2 11 kor kajcsizott és reggel ötkor kelt fel!!!!

A meleg minket most nem zavar, bár nem sok ruha van rajtunk! :oops:

Én amúgy hiszek abban, hogy nem véletlenül történnek dolgok, akkor és úgy. Mindennek van valami üzenete, csak nyitottnak kell lennünk rá. Én hívő ember vagyok, igaz két éve keresztelkedtem meg és konfirmáltam. Akkor találtam rá az igazi hitre, a hit mélységére és egyben a szeretet erejére. Amikor az úrvacsorát veszem, mindig könny szökik a szemembe, mert annyira érzem a szeretet erejét. Hiszek az emberi jóságban és a jóakaratban, és abban, hogy mindenkinek van dolga, fontos dolga ebben a világban. Hiszek az örök életben, a születés és a halál összefonódásában! Abban viszont nem hiszek, hogy bárkire is rá lehetne erőltetni a hitet, ezért nem is vagyok elvakult vallálos. Én békében élek a hitemmel. Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


sziasztok. 8 hetes vagyok. még az elején.
Akkor igazából a Gyenes Orsolya vezet szülést? Megnézem az iwiwen.
Jó nektek, hogy már átéltétek a szülést, én nagyon izgulok.
zsanett555
 
 


Betti, így könnyű volt a lakásfelújítás!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Betti, nagyon jól áll Bettikének az a henger :-) Gyönyörű kislány, csodajó látni! :-)

Topik: hát én ott szültem, és fent voltam/vagyok a topikon náluk. Hatalmas a forgalom, nagyon nagy a kórház forgalma is...
Nehéz követni az eseményeket, mégis megéri...fantasztikus társaság, nagyon jó a hangulat, és "képzettek" pl. homeobogyókban nagyon otthon vannak...biztos van valami összefüggés, hogy Véda születése utáni reggel homeos támogatást kapott a dokinénitől, és a szülés előtt/alatt a szülésznők is adták a bogyókat... :-)

Bemásolom egy példának a születésre felkészítő előadássorozatot, amit amúgy mint mindent az anyukák igényeire építettek fel.
Szerintem annyira jó lenne, ha Szolnokon is meg lehetne nézni a dokikat, szülésznőket egy-egy előadás alatt, nem? Mint ahogy a terhestorna, vagy relaxáció sem jönne rosszul a "kórház szervezésében". Én azt gondolom az igény támasztja fel a lehetőségeket...majd egyszer. :-)

2007. I. 09 - XII. 18.
(hely: F épület I. emelet Dr. Zellner Pál terem, kedd este 6-7 óráig)
1. VIZSGÁLÓELJÁRÁSOK A VÁRANDÓSSÁG ÉS A SZÜLÉS ALATT
I. 9., III. 13., V. 22., VII. 24., IX. 25., XII. 4.
Előadók: Dr. Balogh Tibor, Dr. Kocsis Éva,
Dr. Szánthó József, Dr. Urbán Márta,
Dr. Vass Zoltán, Dr. Zsigmond Tamás
Asszisztens: Mészáros Erzsébet szülésznő

2. INTIM TORNA
I. 16., III. 20., V. 29., VII. 31., X. 2., XII. 11.
Előadó: Lukács Bori, tréner
Asszisztens: Kecskemétiné Nyíregyházi Vera szülésznő

3. A VÁRANDÓSSÁG, A SZÜLÉS ÉS A GYERMEKÁGY
PSZICHOLÓGIÁJA
I. 23., III. 27., VI. 5., VIII. 7., X. 9., XII. 18.
Elôadók: Dr. Bálint Mihály és Ujvári Bori szülésznő

4. VÁRANDÓSSÁG – ZENE – SZÜLETÉS - TÁNC
I. 30., IV. 3., VI. 12., VIII. 14., X. 16.
Előadó: Dr. Gutmann Orsolya
Asszisztens: Nyulas Jolán szülésznő

5. SZÜLÉS, EGYÜTTSZÜLÉS, ALTERNATÍV SZÜLÉS
II. 6., IV. 10., VI. 19., VIII. 21., X. 30.
Előadók: Dr. Bálint Balázs, Dr. Bardóczy Zsolt, Dr. Kovács Zoltán
Asszisztensek: Horváthné Kondor Katalin szülésznô
és Káldi Szivia szülésznő

6. FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ ELJÁRÁSOK
II. 13., IV. 17., VI. 26., VIII. 28., XI. 6.
Előadók: Dr. Barna István, Dr. Bencsik András, Dr. Barna Péter
Asszisztens: Széles Ágnes szülésznő

7. AZ ÚJSZÜLÖTT, BABA-MAMA SZOBÁK (ROOMING-IN),
A SZOPTATÁS
II. 20., IV. 24., VII. 3., IX. 4., XI. 13.
Előadók: Dr. Kónyi Olga és Dr. Tőrös Éva gyermekgyógyászok
Asszisztensek: Bodó Edit és Gazdácska Csilla
csecsemő-gondozónő

8. KOMMUNIKÁCIÓ AZ ÚJSZÜLÖTTEL
II. 27., V. 8., VII. 10., IX. 11., XI. 20.
Előadó: Dr. Makó Zita gyermekgyógyász
Asszisztens: Harasztiné Ábel Erika csecsemő-gondozónő

9. ÖSSZEFOGLALÁS
III. 6., V. 15., VII. 17., IX. 18., XI. 27.
Videofilmek vetítése (külföldi és saját tapasztalatok)
Moderátor: Dr. Bálint Sándor
Asszisztens: Horváthné Kondor Katalin szülésznő

Kép
Kép
Andi
kisherczeg
 
 


Én nem tudom, hogy honnan ez a sok nega gondolat. Én nagyon jól érzem magam ebben a topikban. Én még nem találkoztam itt egyetlen olyan emberrel sem, aki ne lenne szimpi. Az meg hogy nem tudunk 2 percenként hozzászólni egyes témákhoz, az csak azt jelenti, nem vagyunk olyan "sokan" és hogy nem egyfolytában a gép előtt vagyunk, hanem csemetézünk is. Mert ugye a másik topikban azért sokkalta többen vannak, nem csoda hogy akkora a forgalom!!!!!
És azt gondolom, hogy itt is csupaszív, jóindulatú emberek gyűltek össze, akik segítik és támogatják a többieket!! A különböző nézetek is megvannak, mégsincs vérremenő hadakozás, mégis elmondhatja mindenki a véleményét!!
Ja és már több mint egy éve ÉL a topikunk!!!!!! :lol: 8)

Rólunk!
Ma megyünk a kórházba kontrolra, vérvételre és kéztőcsont röntgenre. Sz'al ma nem igen leszek, úgyhogy... Kép
szilbee
 
 


Jó reggelt!

Ildi: Egyetértek mindenben! Lásd utolsó néhány hozzászólásod. :wink:

Zsanett: Már aki átélte a szülést.... :D Én nem nagyon izgulok még, akinek nem jött össze rögtön - mint mi - az örül, hogy él és virul. Ahogy apa mondta, "Hát valahogy majd csak kijön, ha már olyan ügyesen betettük oda és 9 hónapig növesztgeted..." :lol:

Szilbee: Jó ég, már csak 12 heted van hátra... :shock: Nekem most olyan, mintha megállt volna az idő...Az egész terhességben az a legmeglepőbb, hogy tényleg 9 hónapig tart. :D

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Szia Zsanett!
Gyenes Orsolyánál lehet szülni,és állítólag nagyon jó szakember!
Ő az egyedüli szülésznő Szolnokon!
ivett&fanni
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?