Új privát üzeneted érkezett!

BogarkamKép
Ez mar talan mosoly?KépKép
leszter
 
 


Sziasztok!

Hát, megerõsitettetek, hogy nem kell homeoorvoshoz mennem, szabadon beszerezhetõk a dolgok a tejszaporításhoz.
Kispapa szerint "pénztárcapátiáról" van szó Kép!

Talit reménytelennek tartom magunknak, akár a Margitszigeten lesz, akár Budaörsön, mert nem tartom magam elég erõsnek ahhoz, hogy a ruhástól 7 kg gyermeket magamra kenguruzva BKV-zzak Kép. Számunkra marad az unalomig ismert környék magányosan, néha kettesben a környékbeli Babanetes kismamával.

Zsuzsi!
Mi a nagy zörgõs lufit március elején kaptuk, és csak a múlt hétvégén jött le a plafonról. Most már nagyon lötyi, de Levi így szereti.

Leszter!
Fájdalom nekem is volt eleinte, ez a tejleadó reflex jele. (info a Szoptatás topicból). Nekem nem csak szoptatás közben jelentkezett, hanem néha a legváratlanabb helyzetekben: pl. villamoson, fodrásznál. Mostanra elmúlt, néha egy kis bizsergés van szoptatás közben.

Próbáltam Leventének inni adni ebben a nagy melegben, de még mindig nem fogadja el. Csináltam neki almalevet, az egy kiskanálnyi kóstoló az elõkén kötött ki Kép. Hát, úgy néz ki maradnak a rövid séták, mert mindig aggódom, hogy nem szomjas-e nagyon.

Pusza mindenkinek! Virág és a ma 19 hetes Levente
virga
 
 


Deeeee jo nektek, hogy otthon jo meleg vaaaan!!!!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 

 
 

Sziasztok!

Mi is csak akkor megyünk a talira ha a Mikkamakkában lesz.
Mert nem tudom kivinni a gyerköcöt a ligetbe, mert babakocsival nem lehet, a kenguruba pedig nehéz lenne vele annyit sétálni.

megnyugtatásként Márk 3hónapossan volt 5270gramm. Igaz azóta leállt és nem hízzik csak heti 50grammokat ami elég kevés ezért álltunk rá már a rendes kajákra.

A tejes dologtól pedig nem let kiütéses és nem volt hasmenése sem, elég nehezzen kakil a pépektõl és a föziktõl.

Na most megyek
sziasztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok!

Leszter
Nagyon szép a "Bogárkád"Kép és szerintem mosoly KépKépKép
Én bizsergést érzek, amikor jön a tej, egy-egy szopi alkalmával többször is, + ha vizet folyatok a zuhannyal stb... Fájdalmat akkor érzek, amikor Zsombi elkapja a cicit és ezerrel elkezdi szívni, na, az nagyon fáj Kép

Juli Kép
Ti már voltatok kint? Nekünk azt mondta a doki néni, hogy kb. 10 naposan kezdhetjük a szoktatást, 2-3 nap múlva pedig mehetünk ki, ha nem nagyon fúj a szél.
Melyik védõnõ kap jelentést? Az otthoni?
A Margitról még annyit, hogy az én zárójelentésem szerint Zsombi 10 ó 15-kor született, az övé szerint 12 ó 15-kor, és szerintem is. És hogy fájásokkal jelentkeztem a kórházban. Na, ja, a vizsgálat nagyon fájt...Kép

Beu
Nagyon szép Lõrinc Kép és nem baj, ha nincsenek hurkák, majd lesznek idõvel Kép

Urszila
Elraktároztam a praktikáidatKép
A lányommal édeskömény olajat ettem (kockacukorral), nekem az akkor nagyon bejött Kép

Magdi
Pohárból issza, mint a gép, nagyon ízlik nekiKép Reklamál, hogy kevésKép A cicit azóta nem említette, én pedig tuti, hogy nem mondom Kép

Hûha, ébredés van (5,5 óra egyhúzóraKép)
Toffifee + most már nyávogó Zsombi
toffifee
 
 


Köszönöm a bölcsõhalálos hozzászólásokat, megnyugtattatok, ugyanis az én lányom is hason szeret aludni, és eszerint az nem befolyásolja.

Andi
Névtelen
 


Andy!

Én babakocsival viszem Emmát, de nem végig tologatjuk õket, megbeszéltük hogy csak akkor megyünk a szigetre ha le lehet ülni a fûre plédekre. mert több órát babakocsiban egyik baba sem ül meg.

Jó nektek, hogy nincs gond a tejjel, én mindíg parázok. Most is pl elkezdtem a gluténos dolgokat (pl búza, keksz), erre most megint hasmenése lett, de nem úgy hogy sokszor, csak egyszer egy nap de akkor van. Na most akkor ez mitõl van??? Persze a régi szorulásos idõszakot se kívánom vissza, de örülnék ha a lánykám emésztése végre beállna valami közel állandó szintre, mert így az örületbe kerget néha. Egyébkénta fõzleéktõl neki csak akkor kakilt nehezen, ha sárgarépát evett vagy banánt . Viszont a körte hasmenéses, a szilváról jobb nem is beszélni, úgy jártam vele...alig bírtam a gyereket kimosni a sok kakiból, mindez vidékre utazás elõtt 10 perccel, és délután egy esküvõ közepém, ünneplõ ruhában.Kép

manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mano!

Bar Reka joval fiatalabb es csak tejet kap meg, de ot is elonti minden delelott egyszer a kaki. Ma delelott 10-kor mar a harmadik valtas ruhaban diszelgett.

Reggel annyi pisi volt, hogy azt nem birta a pelus, utana pedig jott a szokasos delelotti adag. Kepzeld el ha nem kakilna minden nap!!!!!

Nekunk tulajdonkeppen mindegy, hogy hol lesz a talalka. Remelem addig nem jon kozbe semmi. En egyebkent keszulok az uj bebiaruhazba mert nincs nyari cuccunk es lanyrol lepattannak a 68-as rugik. Ugyhogy ha valakit erdekel...

Gyermek csak delutan mutatta meg apanak az uj tudomanyat, de azota le sem lehet allitani, forog, porog, mintha muszaj lenne.

Gyorgyi + Rekababa
rekababa
 
 


Kangi!

Utananeztem mindentudo konyvben, 4 honapos korra 100 ml per gyerek kg-ra csokken a tejszukseglet es persze ez szepen fokozatosan el kezd csokkeni addigra. De ez annyira atlag, hogy ez alapjan nehogy kiakadj Julcsira. En sose mertem, igaz foleg azert mert csak ugy van ertelme ha minden etetest megmersz, ejjszakait is es ennel joval lustabb vagyok.

Lanyok!

Valahol regebben olvastam, hogy az hogy a gyerek eleg koran kezdi a mozgolodast annak is lehet a jele, hogy hiperaktiv lesz kesobb. Ugye nem????? Nyugtassatok meg.

Aggodo Gyorgyi + hiperaktiv Reka
rekababa
 
 


Györgyi!

Hát igen, ha mindennap így lenne én sem aggódnék, de nála néha kemény kaki, nagy nyögések akár 1 hétig is, aztán jön egy ilyen hasmenõs idõszak, én meg beijedek, hogy vaalmit nem bír. Fõleg azóta vagyok ilyen ijedõs miót beteg volt januárban.

Akkor ti is jöttök a talira? vagy másik taliról beszélsz? Kezdek bekavarodni. majd beírom ebbe a topikba hogy mi a végsõ helyszín, gondolom csak jövõ héten derül ki ha már megjósolták az idõt.Kép

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


györgyi!

Látom azért te is találsz magadnak ijedezni valót.Kép Ugyan miért lenne hiperaktív, azért mert eleven és jól mozog? Az én lányom lustácska, erre majdnem fejlesztõ tornára küldötta védõnõ. Mondtam neki nézze meg jobban a gyereket, megmozgatta, és belátta hogy semmi baj, csak épp arra vár hogy mi ültessük fel, hanyatt fekve nem hajlandó semmit sem csinálni.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Megpróbállak benneteket is olvasni, de nem igérek semmit, most pl. sikerült egy nap után újra feljönni, de ez nem mindig lesz igy.

Urszila: hát tudod, aki mázlista... Amúgy nyilvánvalóan benne volt, hogy jött a Húsvét, és mindenkit dobáltak kifele, akit elõttem csasziztak, õ vasárnap jöhetett. A dokim meg ráadásnak már csüt. szabin volt -ehhez képest még csüt reggel és péntek este is benézett hozzám -, minek is tartott volna ott. Amúgy ez szerintem tök jó, sokkal gyorsabban gyógyul az ember otthon, mint a 4 méter fel , 4 méter le sétálgatásokkal, nyögésekkel a szobában. Ahhoz képest most már tök fitt vagyok, egyedül a tüsszentéseknél érzem még a dolgot, de már hajlamos vagyok hasizomból ülni fel meg ilyesmik.
A Túl az... topikba vagyok rendszeresen, ott meg lehet találni.
Ja, hogy tovább irigykedhessetek: Anikó egy hetes kora óta átalussza az éjjeleket, csak tartsa meg ezt a jó szokását. Igaz, nehezen alszik el, néha csak éjfélkor, de aztán 6-7 órát alszik egyben. Imádom a lányom!

Leszter: köldöksérv nem egy vészes dolog, és sok gyereknél magától elmúlik! (anno Gergõnek még ragasztották, ezt ma már nem tartják jó módszernek, neki anno 2 hét alatt elmúlt tõle, és a ragtapasz is valami bõrbarát volt, és nem bántotta egyáltalán a bõrét.) Teljesen normális, ha szopi elején érzékeny a melled. (enyém is...) Szépen hizik a csemetéd, gratulálok!

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Kép
Kép
Kép

Mai kepek!
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!
Mano
Latni a lyuk veget, csak megis fura,hogy ott van egy melyedes...! Kép

Leszter
Edes a Petrus! KépEs ugyesen hizik!

Gyorgyi
Szerintem sincs sok koze a hyperaktivitashoz annak, hogy beindult a lanyod. Ne aggodj Kép

Ildi
Irigylesremeltoak az ejszakaitok! Kép Remelem sokaig igy marad!!! Kép

Kepzeljetek, ma meglatogatott a volt osztalyfonoknom Kép A majdnem 2 eves kislanyaval jott, tok jo fej volt.
Holnap mi is elutazunk, mar olyan mehetnekem van. Imadom, hogy jo ido van! Kép

Norka
norkini
 
 


Zsuzsi
Miki nagyon edes! Remelem mostanaban mar sokat mosolyog!!!

N
norkini
 
 


Norka!

Ne aggój, én is valami hasonlót fedetem fel Dorina hátsóján, úgy 4 hetes kora körül, majd rohantam vele a dokihoz, hogy mi ez, de megnyugtatott, hogy semmi gond.
Nem ígérem, hogy holnap, mert a holnapi napom zûrös lesz, de lefényképezem, és elküldöm Neked, ha akarod!

Zsuzsi!

Miki nagyon aranyos! Kép

Heni
heni1979
 
 


Norka,
Egyre tobbet mosolyog, de azert az estek meg mindig nagyon nyugosek, es hat az ejszakat sem fogja meg garantaltan ataludni egy darabig! De nem panaszkodom, mert altalaban 9-kor eszik utoljara, legkozelebb 1 es 3 kozott kel, szopizik, aztan alszik 5-6- ig. Akkor viszont felebred, es kezdodik a nap. Ha szerencsem van, delben tudok fel orat komazni, ha van atfedes Gyuri es Miki alvasa kozott. Olyankor ugyan Danival kene foglalkoznom, de o annyira fel szokott huzni, hogy inkabb elobb pihizek, mert utana ugysem menne!
Jazmin nagyon helyes kis dundi pofis! Sajnos meg nem tudtam lefotozni ahogy Miki mosolyog, tul lassu a gep, meg en is! Es ha meglatja a fenykepezot el is megy a kedve a mosolygastol!

OFF: Hogyan lehet egy kephelyre tobb kepet bevagni? Vagyis hogy lehet kepet szerkeszteni? Ezt most jol megaszontam, de nem tudom mashogy!
Myssnia, segits!!! Olyat szeretnek, mint ami neked volt a profilodban regebben, egy kepen a babakocsi, pocak, meg a kisagy! Uff!

Lanyok, mentek nyaralni az iden babaval? Hova? Hogyan?

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Toffifee!

A körzeti védõnõ kérdezett rá az 1. viziten, hogy mi volt a gond a zsinórral. Én meg néztem értetlenül. Amúgy ma esett le a köldökcsonk, hát nem egy szívderítõ látvány, ami alatta van.
Azt mondta a gyerekorvos is és a védõnõ is, hogy ha a kinti és a benti hõmérséklet hasonló, akkor elég itthon sapkával plusz felöltöztetve 1-2-szer szellõztetni, és utána mehet a séta. Remélem, holnap már mehetünk.
rjuli
 
 


Sziasztok!

Györgyi,
jaj. Ha ez így van, akkor én orbitálisat szívok a két hipraktívvalKépKépKép. Mondjuk Malackám tényleg nem egy sarokbanolvasgatós típus, és Õ kilenc hónaposan kezdett járni. Anna eddig mindent ugyanakkor csinált, mint a bátyja. Megint csak jaj.

Zsuzsi,
szobatisztaság nálunk is nagy meccs lesz. Dávidot már nagyon idegesíti a pelus, gondolom melege van benne, és ezt a problémát ógy oldja meg, hogy egész egyszerûen kilógatja a kukiját belõle. És persze kipisil, szóval édesmindegy, hogy adok-e rá pelustKép.

Képzeljétek, két napja egy szobában alszanak a dedek, eddig bejöttKép. Anna már unhatta a mózikáját, mert határozottan jobban alszik, mióta beköltöztettem az ágyába.
Jövõ hétre hivatalosak vagyunk egy kedves ismerõsünk esküvõjére. Mindenképp szeretnék elmenni, viszont a kiscsaj nem eszik cumisüvegbõl, így nem merem Anyut megkérni a gyerekfelügyeletre. Mostanában szépen elalszik egyedül 9 körül, nem szívesen zökkenteném ki azzal, hogy késõbb érek egy kicsit haza. Az meg olyan ciki, hogy a vacsora után lelépek. Vagy ez hülyeség, és egy alkalomtól nem zökken ki?

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!


Nagy nehezen ide kavarodtam a gép elé.
Ennyi dolgot, mindig ez a házi munka, nem semmi Ti hogy oldjátok meg, hogy ne haljon éhen a család, fõleg saját magad, (van mikor 11-12 között reggelizem) és legyen a férjednek tiszta vasalt ruhája, és rend is legyen, na meg a babóval is foglalkozzál?

Szerdán ismét voltam babakocsi túrán a polgármesteri hivatalban, és az OTP-ben, hát hétfön kell érdeklõdni a fejlemények miatt.

Milyen taliról van szó, azt hittem kimaradtam valamibõl, pedig igyekszem olvasni a topic-ot.

Manó: Esetleg nem megyünk együtt, tudom kicsit körülményes a nagy kocsimmal...
Mikor lesz mert lehet, hogy kedden kell menni a kistarcsai otp-be, meg Gödöllõre a közjegyzõhöz, de ez nem biztos, ez ügyben kell telefonálni.

Képzeljétek el tegnap csak anyatejet kapott a babó, hol cicibõl, hol üvegbõl, de elég volt, ma is elég lett volna, mert bent csücsül a hûtõben 220ml, de vacsorára ( éjfélkor ) tápot kapott, mert holnap is menet lesz, ablakot megyünk megrendelni, és fürdõszoba dolgokat venni.Így a távollétre tartogatom a tejet, egyszerübb odadni neki, mint a tápot megcsinálni.
Vagy szerintetek elõre meg lehet csinálni és 3-4 óra múlva odadni Neki, hisz a dobozokon más van.

Kezd rendezõdni a napi élet, reggel 7 kor volt ébresztõ, ( 3. éjszaka van úgy, hogy este 10-12 között van fürdés, és kaja, elealvás éjfélkor, majd egy kis nyöszörgés 2-3 óra között, ekkor hasra fordítom, és alszik 6-7 óráig.)
9 ig szopi cickóból, maj alvás 12 ig, 12-13 között evés, kimentünk a majálisra, és ott 17-18 között ettünk, és most volt fürdés 23,30kor és éjfélkor "vacsi" és talán reggel 8-kor ébresztõ...Ja és 4 szer ettünk ma, igaz most is bevágott 220ml.


Nálunk is szokott kaki ár lenni, igaz akkor a hordozó ülés is bánja...
Jó éjszakát!
Manó2+Dorottya
manó2
 


Hali csajok!

Elõszõr egy kis helyzetjelentés rólunk:
Szerdán piacoztunk, Danó élvezte, Zsófi elõszõr szigorúan nézegetett, aztán kicsit nyekergett, majd bealudtKép. Tegnap családi séta volt, itt a közelben, ma irány a MargiszigetKép

Beu, dokibácsid elmehet szemészhez nyugodtan, Te pedig ne halgass rá ezügyben! Tündéri a srácKép

Ildi, gratula Anikóhoz, tesók mit szólnak hozzá?

Leszter, édes Petrabogarad van nagyonKép

Zsuzsi, Miki is nagy szivtipró lesz, ilyen szemekkelKép

Manó2, jaj de jó, látod megy ez nektekKépKép

Apropó, mikortól lehet kengurúzni?

Na megyek vissza az ágyba,pusz
Zsófi
Csucsuka
 


Manó 2!

Én Bencémnél úgy szoktam, hogy egy üvegbe kimérem a port, egy másikba meg a hozzávaló vizet. Aki eteti, az meg csak megmelegíti a vizet, és hozzáönti a porhoz

Heni
heni1979
 
 


Sziasztok!

Tali: Szerdán, a Margit szigeten, PIKNIK, úgyhogy jöhetnek a kengurúsok is!!! Elõreláthatóan sokan leszünk. Ha esetleg rossz idõ lesz, akkor mikkamakka.

Manó2!

De jó lenne ha ráérnétek szerdán ti is! Ha jöttök persze hogy mehetünk együtt. A kocsit meg csak segít valaki feltenni a buszra.

Manó+E.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szia Juli!

Nekünk még nem esett le a csonk, de jobb is. Amit nekem mutattak bent ápolás néven, a dokim elszörnyedt tõle. Utána mondta, hogy megmutatja, sõt, meg is csinálta. És megállapította, hogy õ volt az elsõ, aki Zsombinak normálisan megcsinálta Kép ,azóta mi is úgy csináljuk.
Tegnap én is megszellõztettem Zsombit, akkorát aludtKép
Elõtte szopi közben akkorát produkált, hogy kétoldali gátszakadás volt a pelusban, teljes átöltöztetést eredményezveKép
És ma evett negyed egykor, utána 3/4 hétkor. Kép Remélem, ez már azt jelenti, hogy kb. elég a tejcsiKép

Zsuzsi
Szép, formás Miki babád vanKép

Mindenkinek jó levegõzést kívánok KépKép(irigy is vagyok, de már nem sokáig)

Toffifee + a 10 napos Zsombi
toffifee
 
 


Sziasztok!
Megvagyok még én is, csak nem nagyon volt idõm írni...

Leszter,
Petra baba nagyon aranyos! Kérünk szépen még képeket! Kép

Zsuzsi,
ez a Miki micsoda helyes kis hapsi! KépKépKép Nagyon édes abban a sapeszban!

Ildi,
gratula neked Anikóhoz!

Kangi,
sajna ez a tali most kimarad, nemcsak a dokinéni miatt, hanem a Budaörsre való kiközlekedés bonyolultsága miatt. Na, ezt jól megaszontam.

Csucsuka,
asszem te kérdezted, hogy a kengurut mikortól lehet. Nekem azt mondták, hogy 3 hónapos kortól. Anna hétfõn tölti a 10. hetet, de én már most szándékozom venni, mert úgy látom, hogy nagyon erõsen tartja magát, sose csuklik le a feje, és már olyan jó lenne babakocsi nélkül is mászkálni vele.

Rjuli,
üdv itt neked is! Kép


<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Baba születési adatai Baba kora
Manó Emma 2002.10.10 3400 g, 51 cm 28 hét + 1 nap
Zulu Anna Sarolta 2002.12.02 3500 g, 55 cm 20 hét + 4 nap
Rekababa Réka 2002.12.12 3640 g, 56 cm 19 hét + 1 nap
Zsuzsó Dana 2002.12.14 2900 g, 54 cm 18 hét + 6 nap
Virga Levente 2002.12.19 3800 g, 59 cm 18 hét + 1 nap
Andy78 Márk 2002.12.27 3660 g, 55 cm 17 hét + 0 nap
Orsoly László 2002.12.30 3950 g, 55 cm 16 hét + 4 nap
Gombolyu Lili 2002.12.31 3530 g, 53 cm 16 hét + 3 nap
Kakukkfû Emma 2003.01.03 3470 g, 52 cm 16 hét + 0 nap
Heni1979 Dorina 2003.01.17 3822 g, 51 cm 14 hét + 0 nap
Timici Bence 2003.01.22 2900 g, 51 cm 13 hét + 2 nap
Gombóc Zsombor Viktor 2003.01.28 3350 g, 52 cm 12 hét + 3 nap
Norkini Jázmin Sarolta 2003.02.09 2600 g, 48 cm 10 hét + 5 nap
Zsuzsi74 Miklós 2003.02.11 3460 g, 54 cm 10 hét + 3 nap
Miszike Rebeka 2003.02.15 3590 g, 54 cm 9 hét + 6 nap
Myssnia Szilárd Márk 2003.02.20 4050 g, 59 cm 9 hét + 1 nap
Kangi Julianna Angéla 2003.02.23 2700 g, 48 cm 8 hét + 5 nap
Franyó Anna Virág 2003.02.24 3000 g, 54 cm 8 hét + 4 nap
Manó2 Dorottya Rebeka 2003.02.25 3100 g, 53 cm 8 hét + 3 nap
Judó Hunor György 2003.02.26 3900 g, 56 cm 8 hét + 2 nap
Momo Adrienn 2003.03.03 3200 g, 53 cm 7 hét + 4 nap
Regli Lilla Regina 2003.03.11 3800 g, 56 cm 6 hét + 3 nap
Zsurló Hajnal Anna 2003.03.15 4320 g, 54 cm 5 hét + 6 nap
Beu Lõrinc 2003.03.19 4450 g, 62 cm 5 hét + 2 nap
Maci_2 Veronika 2003.03.23 2670 g, 50 cm 4 hét + 5 nap
Csucsuka Anna Zsófia 2003.03.31 3900 g, 53 cm 3 hét + 4 nap
Urszila Júlia 2003.04.09 3200 g, 50 cm 2 hét + 2 nap
Leszter Petra Jázmin 2003.04.09 3600 g, 56 cm 2 hét + 2 nap
Toffifee Zsombor 2003.04.22 4050 g, 54 cm 0 hét + 3 nap</pre>


Pusza mindenkinek
Franyó
franyo
 
 


Oké, sikerült eggyel elõzõ táblát beraknom... bocsi...

<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Baba születési adatai Baba kora
Manó Emma 2002.10.10 3400 g, 51 cm 29 hét + 1 nap
Zulu Anna Sarolta 2002.12.02 3500 g, 55 cm 21 hét + 4 nap
Rekababa Réka 2002.12.12 3640 g, 56 cm 20 hét + 1 nap
Zsuzsó Dana 2002.12.14 2900 g, 54 cm 19 hét + 6 nap
Virga Levente 2002.12.19 3800 g, 59 cm 19 hét + 1 nap
Andy78 Márk 2002.12.27 3660 g, 55 cm 18 hét + 0 nap
Orsoly László 2002.12.30 3950 g, 55 cm 17 hét + 4 nap
Gombolyu Lili 2002.12.31 3530 g, 53 cm 17 hét + 3 nap
Kakukkfû Emma 2003.01.03 3470 g, 52 cm 17 hét + 0 nap
Heni1979 Dorina 2003.01.17 3822 g, 51 cm 15 hét + 0 nap
Timici Bence 2003.01.22 2900 g, 51 cm 14 hét + 2 nap
Gombóc Zsombor Viktor 2003.01.28 3350 g, 52 cm 13 hét + 3 nap
Norkini Jázmin Sarolta 2003.02.09 2600 g, 48 cm 11 hét + 5 nap
Zsuzsi74 Miklós 2003.02.11 3460 g, 54 cm 11 hét + 3 nap
Miszike Rebeka 2003.02.15 3590 g, 54 cm 10 hét + 6 nap
Myssnia Szilárd Márk 2003.02.20 4050 g, 59 cm 10 hét + 1 nap
Kangi Julianna Angéla 2003.02.23 2700 g, 48 cm 9 hét + 5 nap
Franyó Anna Virág 2003.02.24 3000 g, 54 cm 9 hét + 4 nap
Manó2 Dorottya Rebeka 2003.02.25 3100 g, 53 cm 9 hét + 3 nap
Judó Hunor György 2003.02.26 3900 g, 56 cm 9 hét + 2 nap
Momo Adrienn 2003.03.03 3200 g, 53 cm 8 hét + 4 nap
Regli Lilla Regina 2003.03.11 3800 g, 56 cm 7 hét + 3 nap
Zsurló Hajnal Anna 2003.03.15 4320 g, 54 cm 6 hét + 6 nap
Beu Lõrinc 2003.03.19 4450 g, 62 cm 6 hét + 2 nap
Maci_2 Veronika 2003.03.23 2670 g, 50 cm 5 hét + 5 nap
Csucsuka Anna Zsófia 2003.03.31 3900 g, 53 cm 4 hét + 4 nap
Urszila Júlia 2003.04.09 3200 g, 50 cm 3 hét + 2 nap
Leszter Petra Jázmin 2003.04.09 3600 g, 56 cm 3 hét + 2 nap
Toffifee Zsombor 2003.04.22 4050 g, 54 cm 1 hét + 3 nap</pre>
franyo
 
 


Sziasztok!

Tegnap hanyagoltam a netet, mert elmentünk majálisozni nagycsaládilag 3 gyerekkel. No nem én voltam ilyen gyors, a 3. kölök a férjem nagyfia az elsõ házasságábólKép Timi egészen megkedvelte a srácot, délelõtt szavukat se hallom, úgy eljátszanakKép
A majális egy kicsit zsúfolt volt, bár Zsebi a babazsákban egész jól viselte a nyomort, csak kicsit melege volt a fülledt idõben. Timinek kerekre tágult a szeme, és mindent látni akart közelrõl, apája ki is akadt, mert rengeteg játékosstand voltKép Aztán sikerült a kisasszonyt lekenyerezni egy kis gokartozással (úgy tekerte a kormányt, mint a nagyokKép) és két hatalmas lufival(igaz, ez is baromi drága voltKép) Szóval nem éppen pénztárca kímélõ gyerekkel majálisba óvatlankodniKép De azért remekül szórakoztunkKép

Csucsuka, kb 3 hónapos kortól illetve, amikor már jól tartja a fejét a baba, akkor jöhet a kenguru. Nem tudom, nektek milyen van, de nekünk fejtámasz is van hozzá, ebbe kicsit korábban is bele lehet ültetniKép Vagy van a babazsák, ami a hóna alatt tartja a gyereket és a fejét is támasztja, ezt mi már 3 hete használjuk.

Zsuzsi, gyönyörû a fiadKép Az éjszakák nálunk is pont így néznek ki. Én legjobban a 6 órás kelést úúútálom, mert Timi 8-ig is tud durmolni és már én is hozzászoktam ehhez. Egyébként is bagoly tipus vagyok, szóval kora reggel életveszélyes hozzám szólniKép
Engem is nagyon érdekelne, hogyan lehet képmontázst csinálni, mert már végignéztem a gépemen az összes programot és eddig nem találtam sehol megoldást a kérdésre. Vagy csak én vagyok a bénaKép

Leszter, remélem már képzitek a pitbullokat a lyány töméntelen udvarlója ellenKépKépKép Viccet félretéve gyönyörû és nagyon hasonlít az én Timimre úgy 1,5 évvel ezelõtti kivitelbenKép

Zulu, szóval ti már összeeresztettétek (hú de jó kis sorminta ez a szóKép) a két gyerkõcöt éjszakáraKép Én is ezt tervezem, de egyelõre az éjjeli kelés miatt nem tûnik jó ötletnek, mert Timi is könnyen felébredKép Nálatok Anna már átalussza az éjszakát?

Franyó, mi az, hogy nincs idõd írni??? Jusson eszedbe az én elrettentõ példám, és minimum két gyerekig ne is hivatkozz ilyesmireKép Hogy van Anna pocakfájása? Nálunk kicsit javulni látszik a helyzet, de a késõ délutáni nyûgösködés úgy látszik, ettõl függetlenKép
Az esti szopi nálatok még mindíg folytatásos teleregény? Nem akarok dicsekedni, de az én lányaim már kisded korukban is roppant elfoglaltak, mert anno Timi és most Zsebi se hajlandó 20 percnél többet áldozni a szopizásraKép Mondjuk én se vagyok egy nyugis alkatKép

Györgyi, szerintem se parázz ezen a hiperaktivítás dolgonKép Én csak azt olvastam, hogy az a gyerek, aki gyorsan fejlõdik mozgásban, az kicsit késõbb kezd el beszélni és fordítva. Ez Timi lányomnál be is jött, mert 1,5 évesen (bár megért mindent) de egy-két szót mond max, viszont szalad, mint a csík, és csak gyõzzem levadászni minden megmászható dologrólKép

Na megyek egy kicsit pihizni, amíg csönd vanKép

üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Momo,
Elkiabaltam...ejjel nagy mellennyel, hogy most mar eleget tudok aludni ejfelig le sem fekudtem, erre mikor kel a gyerek? Egykor. Aztan kettokor Gyuri kezdett hangosan sirni valamiert (ha valaki ott fekszik mellette, amikor elalszik, akkor amikor felebred, sirva keresi; ha egyedul alszik el semmi gond). Ezek utan annyira ideges lettem, hogy nem aludtam egesz ejjel, csak forgolodtam. Ezek utan ma sem igazan tudtam pihenni, nalunk legkesobb reggel hatkor van keles, Miki kezdi, aztan szep sorban Dani (suli miatt) es Gyuri is. Regebben Gyuri is szeretett lustalkodni reggel, volt, hogy fel kilenckor is csak elkuldott a banatba, ha ebresztgettem. De szep elet is volt!!!

Mano2,
Az Auchanban lehet kapni tapszeradagolot, vagy 99, vagy 199 forint, mar nem emlekszem. Ebben 3 adag tapit tudsz tarolni, es a vege egy kis tolcser, amivel konnyen beborithatod az uvegbe! Szerintem eleg praktikus! Jo, hogy van eleg tejcsi, ugyes vagy, hogy visszatornaztad a mennyiseget!
Haztartas: fozni egyszeru dolgokat szoktam. A lenyeg, hogy mindig legyen otthon minden, amibol lehet varialni! Altalaban reggel, meg felalomban kigondolom, hogy mit lehetne kotyvasztani. Megmondom oszinten mas nagyon nem erdekel, a furdoszobat menet kozben teszem rendbe, amikor hasznalom. Takaritasra es a rendre nem sok gondot forditok, bevallom, beagyazni sem szoktam minden nap.
Babaval valo foglalkozas mostantol egy kis fantaziat is igenyel (ld. Norka otleteit). Kepek a falon, szines papirok, egyebek felfuggesztve, ha van kert babakocsi egy fa ala tolva par percre lekotik a baba figyelmet.

Franyo,
Zuluval egyetertesben: hogyhogy 1 gyerekkel meg irni sincs idod??????

Csucsuka,
Lehet hogy rosszul tudom, es akkor rosszul is csinalom, de en azt hallottam, hogy 1 honapos kortol lehet kenguruzni. En felvaltva kenguruzok es hordozokendozok, mikor milyen allapotban van a hatam, es mit kell elintezni! A hordozokendovel eleg csodabogarnak szamitunk, es ugy sokkal konnyebb ugyintezni!

Zulu,
Akkor nalatok sokkal egyszerubb lesz a szobatisztasag, ha mar eljuttok oda, hogy zavarja! Gyuri orak ota kakis, es egyszeruen nem engedi magat bepelenkazni! Mar kereszthuzatot csinaltam a lakasban, de igy is eleg elviselhetetlen!

Gyorgyi,
Nem hiszem, hogy a hiperaktivitas es a mozgasfejlodes kozott osszefugges lenne. Nekem mind a harom gyerekem tok mas. Miki egyelore nem tudja magat hason kinyomni, ezt a tobbiek mar kb. 3 hetes koruktol tudtak. De ettol meg szepen tartja a fejet, csak mintha a kezevel nem talalna meg a "kinyomasi" poziciot. Dani semmit nem csinalt a hason fekvesen kivul 7 honapos koraig, amikor is felallt, 10 honaposan mar jart. Gyuri vegigment a lepeseken a nagy konyv szerint, csak egy kicsit gyorsabban, o mar 6 es fel honaposan acsorgott a kisagyban, 9 honaposan szaladt. Miki szerintem egy kicsit lassubb tempoju lesz, de sebaj.

Koszonom a bokokat a legkisebb kiralyfi neveben is!
Myssnia kerulj elo legyszi, es meseld el nekunk a kepmontazskeszites trukkjeit!

Ja, nem is mondtam, ma delig mennyi mindent csinaltunk! Reggel elvittem Gyurit kajalni a hypermarketbe-itthon nem eszik, ott meg egesz turhetoen benyom egy komplett reggelit, ami most eleg onkoltsegi aron van. Aztan IKEA-ba mentunk, ez kb. 50 km-re van tolunk. Es fel 12-re mar itthon is voltunk!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Momo, Zsuzsi Kép!
Igazatok van! Nem a gyerek miatt nem volt idõm, hanem mert rokonlátogatások, kajafõzések, és némi bevállalt munka terhelt le Kép. De igérem, behozom a lemaradásomat! No meg, ha a férjem nem foglalja le a gépet... Kép

Képmontázs-ügyben, bocs, hogy belekontárkodom, tudom, nem engem kérdeztetek, de talán tudok segíteni. Pl. a Photoshop nevû program, vagy más, képszerkesztõ progi segítségével lehet ilyen montázst csinálni, ugyanezzel lehet a képet kicsinyíteni is. Ez nem ingyenes program, nem tudom, létezik-e olyan ingyenes progi, amivel szintén meg lehet ezt csinálni. Én ezennel felajánlom a segítségemet bárkinek, akinek szüksége van rá, mert nekünk van ilyen progink, ezzel dolgozunk Kép.

Momo,
nem akarom elkiabálni, de két napja nem volt este balhé... fürdés után eszik és alszik, mint egy kisangyal... ilyet háromhetes kora óta nem láttam. És napközben meg akkorákat alszik, hogy csak na, séta után babakocsistul kirakom az erkélyre, és 4-5 órát is alszik egyhuzamban. Éjjel általában felébred egyszer, de volt már, hogy este 10-tõl reggel fél 7-ig húzta a lóbõrt.
Az esti szopi most is eltart egy-másfél órát, de most nincs közben üvöltés, azért ez így sokkal-sokkal jobb!!! De tényleg nem akarom elkiabálni, ez még csak két napja van... Kép

Manó,
akartam írni már reggel, csak elfelejtettem, hogy naaaaaaaagyon tetszik az a kép Emmáról! Igazi tavaszi kép tényleg, és milyen romantikus Kép!!!

Pussz
Franyó
franyo
 
 


Franyó!

Köszi szépena dícséretet. Annyira jó ez a 4 nap, szép idõ van+férjem itthon, nagyon jókat sétálunk, ma is nagyon jó képeket csináltunk. És ma már rövid ujjúban lehetett ráadásul. Ez az idõ a legjobb, a nyári kánikulát már nem lehet annyira élvezni.


Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


FranyóKép
Ezek szerint a gyerekeink hasonlóan mûködnekKép. Nálunk is kb 2-3 napja kezd normalizálódni az esti evés, igaz, tegnap azzal bosszantott a kiscsaj, hogy minden korty után kicsit körülnézett a szobábanKép De legalább nem üvöltött 2 slukk utánKép Mostanában napközben is egész jókat durmol, csak nálunk Timi a súlyosbító körülmény, mert szegény Zsebi még álmában is megijed kedves testvérkéje visítozásátólKép
Képmontázs: én már keresgéltem az Olympus digitális fényképezõmhöz kapott képszerkesztõ programban, de ott nem lehet elmenteni az összeállítást, csak kinyomtatni. Vagy én vagyok ehhez alacsony felbontásúKép? Az ACDSee képkezelõben meg nem találtam ilyen jellegû funkciót.


Tényleg, többgyerekes anyukák (Zsuzsi, ZuluKép), nálatok nincs balhé, amíg a kicsi szopik? Én már mindent kipróbáltam, de Timi ilyenkorra idõzíti az összes hisztit és a kicsi rendszeresen megijed és sírva fakad a ricsajtólKép Sajna, nem úgy tûnik, hogy meg tudná szokni, úgyhogy Timit kéne valahogy ledumálnom a fesztiválozásról.

Na megyek, mert rögvest rádõlök a monitorraKép

üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Momo,
De. Balhe az nalunk mindig van, szopi kozben, elott ,es utan! Es Gyuri is nagyon szeret visitozni, kiabalni, berregni, es olyan hangokat kiadni magabol, amitol Miki megijed!
Gondoltam ma veszek olyan szep fenyes heliumos lufit! Nehogy mar azt higgye a gyerek, hogy rajta akarok sporolni, meg aztan abban a remenyben, hogy minel nagyobb, annal jobban fog neki tetszeni megvettem a legnagyobbat! Erniet es Bertot a Megane Scenic csomagtartojaba alig birtam betuszkolni (kozben gyerek rajtam kenguruban), a hosszu madzag a nagy szelben hatszor ranktekeredett, stb. Hazaerunk, Miki felebred, ranez a hatalmas monstrumra, ami az aruhazban meg turheto meretunek tunt, de itthon a fel haloszoba elfoglalja, legorbul a szaja, es vehemens orditasba kezd! Na ennyit a fenyes lufirol. Raadasul most mar en is felek bemenni a sotet szobaba, olyan idetlenul vilagit a szemuk. Kikoltoztetem Erniet es Bertot az eloszobaba, remelem ejjel nem kell ott kozlekednem!
Mondom remelem....
Momo, Nekunk is ACDSeenk van, akkor ezek szerint nem csak en nem talalom benne ezt a funkciot...

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

En is megjottem, es tudom, nem illik ilyet irni egy_darab_nyugis gyerek mellett, de kisse faradt vagyok. Kép

Most felirtam, hogy szerdan tali a MArgitszigeten, de kb. mikor? Telhetetlen vagyok, igaz? Kép Nehogy ugy jarjak, hogy Ti delelott vagytok kint, mi meg delutan megyunk...Kép
Budaorse sajnos nem nagyon tudok menni, igy az a tali a legnagyobb sajnalatomra kimarad. Kép

Leszter, Zsuzsi, nagyon edik a kepek! Kép Uuuugy szeretek itt babafotokat nezegetni, minden baba annyira aranyos. KépKépKép

Zsuzsi, kepet valamilyen kepszerkeszto programmal lehet kesziteni, altalaban a profik a Photoshop-ot vagy a CorelDraw-t hasznaljak erre. Mindketto eleg huzos arban van, ha hivatalosan megveszitek valamelyiket.
De vannak ingyenes szoftverek is, a [url=http://www.origo.hu/szoftverbazis/multimedia/grafika/indexrating.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/szoftverbazis/multimedia/grafika/indexrating.html[/url] web cimen talalsz egy parat. Sajna, eggyikkel sincs tapasztalatom, de ezen a web cimen van roluk kritika is. VAlaszd ki valamelyiket, toltsd le, es jo kiserletezest! KépKép

Kenguru. Zsombi 3 honapos szulinapja elott 2 nappal probaltuk ki eloszor, ugy tunik, o nagyon szereti, azonnal elalszik a hasamon. Egy dologra kell vigyazni vele, nem szabad tuloltoztetni a gyereket (legalabbis az enyem ilyen), mert a hatul levo szivacs+ az ember hasa is tovabb melegiti a torpit. Aztan csurom izzadsagosan nem nagy elmeny kimenekiteni belole + hamarabb megfazhat utana, ha nem oltozteti at az ember. KépKép

Zold kaki. Kepzeljetek, amiota megvan a gozsterilizalo, azota sarga ZSombi kakija, es eddig minden nap magatol produkalt is. Egyreszt boldog vagyok, hog yezek szerint most rendben van, masreszt meg lelkiismeretfurdalasom van, hogy nem-e a Chicco hidegfertotlenito vegyszertol volt zold? Mindig alaposan atmostam utana mindent, de esetleg nem volt eleg...KépKépKép

TOvabbi jo hetvegezest! Kép
Sziasztok,
Gombóc
gombóc
 
 


Momo,
Megvan!!! Van egy InfranView nevu program (szerintem bizti ingyenes, mert mi ilyesmit nem szoktunk venni), es abban van ilyen montazs funkcio!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Momo,
balhé az nálunk is van, bõséggelKép. Ma pl. a játszón megéhezett Anna, és miközben a kiscsaj kajált, Malacka már árkon-bokron túl volt (jó nagy a játszótér), hiába kiabáltam utána, meg se hallotta. Begyûjtött néhány motort, rollert, felmászott arra a mászókára, amire tudja, hogy egyedül nem mehet, zaklatta a kertészeket, stb. Én egy darabig rikoltoztam a padról, aztán láttam, hogy nincs mese, rohanni kell, mert leesik nekem a mászókáról. Anna persze maratoni cicikélést tartott, ilyenkor lehetetlen kivenni a cuccot a szájából, így kénytelen voltam a cicimen figyelõ kiscsajjal átszelni a játszóteret, és begyûjteni Malacot, a kertészlegények döbbent tekintetétõl kísérve. Visszavittem a motorokat, rollereket ordító tulajdonosaiknak, elnézést kértem mindenkitõl, és odavonszoltam Malit a padhoz. Annát lefejtettem magamról, elrendeztem a kocsijában, szerencsére rögtön elaludt. Ekkor futott be Apa, akinek az volt az elsõ mondata, hogy nahát, micsoda mázli, milyen nyugisak a kölkök. Inkább nem szóltam semmit.
Alvás: Anna még ébred éjjel, vagyis hajnalban, de be van rádiózvaKép, úgyhogy elsõ nyekkre anya rohan. Szerencsére általában ugyanakkor követeli a kaját.

Gombóc, (és mindenkiKép)
tali szerdán lesz, kettõkor találkozunk a zenélõ kútnál. Ha van valami friss infó, majd megírom. Piknik leszKépGyertek, jó lenne minnél több babát és anyukát megismerni személyesen.
Szerintem ne legyen lelkifurid a Chicco miatt, zöld kakit annyi minden okozhat, biztos csak véletlen egybeesés.

Zsuzsi,
sajnos Malacka is szeret a kakiban trónolniKép. Azzal próbálom nyugtatni magam, amit a suliban tanultam fejlõdéslélektanból, hogy a gyerekek ebben az életkorban a saját testük részének képzelik a kakit, és emiatt ragaszkodnak a cucchoz. Csak remélem hamar kinövi.

Franyó,
ez szuper, Anna is rájött, hogy milyen jó is, ha ez ember egész nap alhat, mikor kedve szottyanKép. Most az én lánykám is tapintatosan elalszik legkésõbb 9-kor, remélem, megtartja ezt a szokását.

Nálunk már olyan szauna van a lakásbanKép, Anna is nyüglõdött az elalvással, de féltem jobban levetkõztetni, mert azért éjjel még lehül a levegõ. Most egy rövid kombi, ujjatlan hálózsák van rajta, és egy textilpelussal van betakarva.
Esküvõvel kapcsolatban rájöttem a megoldásraKép, 8 körül hazahozom a két lurkót, ágyba dugom õket, aztán visszamegyek. Szerencsére Anna csak 3 körül ébred elõször, addigra már biztos itthon leszek, ha meg elõbb követelõzne, akkor Anyu rámtelefonál, és akkor hazarohanok. Ez jó szerintetek? Vagy nem illik ilyent csinálni egy esküvõn?

pusz mindenkinek
Zulu és az ÖthónaposKép

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Zsuzsi,
montázs ügyben a legegyszerûbb, ha megnyitsz egy Paint-et (Kellékek, Paint), meg lehet adni, hogy mekkora méretû lapot szeretnél (Kép, Attribútumok), és beállítod akkorára, amit a montázs méretének szeretnél. Megnyitsz egy másik Paint-et, itt megnyitod az elsõ képet, kicsinyíted/nagyítod, Másolod, az elsõ Paint-be Beilleszted az üres lap tetejére. Paint kettõben megnyitod a második képet, méretezed, Másolod, Beilleszted az elsõ Paintbe, lejjebb húzod, hogy ne fedje az elsõ képet, stb. Remélem érthetõ volt, és ha ezt már tudtad, csak más megoldást kerestél, akkor bocsi.
A lufis sztorin nagyot nevettünk! KépKépKép

Zulu,
a játszóteres történet haláli! KépKépKép Bár gondolom Te nem élvezted ennyire Kép.
Szerintem mindenki megértõ lesz, ha haza kell ugranod a lagziról egy kicsit! Kép

Gombóc,
nem hiszem, hogy a fertõtlenítõ folyadéktól volt zöld a kaki, zöld az úgy csak magától is. Beki csak szopik, nem ettem semmi extrát, és kb. egy hónapig zöldet kakilt. És csak úgy elmúlt neki. Ne aggódj, biztos nem tettél kárt a piciben! Kép

Franyo,
huhh, gratula a tündérlányhoz! Jó lehet, hogy ennyit alszik! Kép

Manó2,
én azon csodálkozom, hogy régen hogy oldották meg a nõk a dolgot, 5 gyerek, földbõl kihuzigált totál nyers zöldségek, szaladgáló (ebédnek való) csirke, kézzel mosás, no áram, stb... És akkor körülnézek, rumli a lakásban, vasalatlan kupacban, korgó gyomor, állandó fáradtság, és csak egy gyerek... Én sem tudom, hogy kéne megoldani...

Norka,
köszi a kendõ infót, én is olyat vettem szerdán, de Beki nem nagyon szereti Kép. Pedig jó drága volt. Na nem baj, majd jó lesz, ha nagyobb lesz és mindig ölbe kéreckedik.

Jut eszembe, a babaképek nagyon arik!!! Apucival szoktuk nézegetni együtt, és lelkesedünk Kép.

Ti már rövidujjú bodyt adtok a gyerkõcökre?

Úgy néz ki, a napközbeni pihenésemnek végleg lõttek, Bekin nem látszik, hogy ki akarná nõni a hisztizési szokásait. Valszeg kíváncsi, mert akkor elhallgat, ha körbe hordozom a lakásban, verset szavalok, vagy énekelek neki. Vagyis egész nap szórakoztatni kell, de mivel utálja a hordozó kendõt, így nekem kell vele maradni. Emiatt állandósult a rumli a lakásban és a szemem alatti fekete karika Kép. Nincs valami ötletetek?

Pusz
Miszike+Beki
miszike
 
 


Zulu,
Fenti irasod kisertetiesen emlekeztet a Dorka naplojaban Futva szoptatas fejezetben leirtakra! Kép Itt meg messze van a nyar, sot egyre messzebb, bar a tavasz itt szebb volt, mint otthon! Mult ejszaka viszont zuhogott az eso, es olyan eros szel fuj, hogy menni alig lehet!

Voltam bababorzen, felszerelkeztem nehany jatekkal veszhelyzet esetere. Vettem egy Baby Gym-et Mikinek, meg egy keljfeljancsit. Gyurinak meg harom hosszugatyat.
Miki ennek ellenere vegig durmolt amig nezelodtem- ezt ertekeltem! Daninak csak egy helyesiras konyvet vettem, mindig megszivja szegeny!
Gyurinak viszont nem kaptam cipot...ui. az osszes cipojet (azt az egy parat kiveve ami a laban volt) otthon hagytuk (egyszeruen nem talaltuk meg!!!). Johetne mar a nyar itt is!!!
Mostanaban allandoan ugynokok zaklatnak telefonon. A legjobb a tegnapi volt, aszondja, hogy megadtam az adataimat a korhazban, ahol szultem...kerdezem, igen? ugy remlik, mintha itthon szuletett volna a gyerek...ooooo, ize, tenyleg? akkor biztos a dokinal toltottem ki a kerdoivuket....hmmmm, mondom, dokihoz is leginkabb csak Magyarorszagon jartam...aztan megkerdezte, hogy raerek e jovo kedden delelott. Kertem, hogy hozzon harom babysittert a harom gyerekhez, es akkor igen, kulonben nem. Ja, es ezek mar szemelyesen is beallitottak, egeszen veletlenul epp a szules utan egy oraval, de a szuleszno kirugta oket.

Miszike, a porszivozast is szeretik a babak. Legalabbis Miki ma addig volt csendben, amig zugott a masina.

Megjott a csaladom, es ertetlenul neznek, hogy miert nincs ebed. Indulas elott megkertem a ferjemet, hogy parolja meg a zoldseget, most meg csak mered ram, hogy mi van?!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Úgy látom, nem egyedi problémám a békés, ellazult szoptatás utáni vágyKép No nem mintha ez megnyugtatna, mert Zsebi egyre idegbetegebb evés közben a nagylány hisztijétõlKép Éjszaka meg csak nem tölthetem bele az egész napi adagjátKép

ZuluKép
a játszótéri szösszeneted egészen addig megmosolyogtatott, míg el nem kezdtem beleélni magam...és akkor elpárolgott minden jókedvem. Általában én is már csak akkor tudok harsányan röhögni magamon, amikor másnak mesélem a kínosabbnál kínosabb sztorijaimatKép
Az együtt altatással nem is igazán a kicsi éjjeli kelése a gond (nekem is van bébiõröm), hanem hogy a kis ravasz nem feltétlenül alvásra használja az éjszakát. Úgy kb 3 hete azért költöztem ki Zsebi szobájából, mert nem bírtam aludni a szörcsögéstõl, nyögdécseléstõl, cuppogástól és egyéb érdekes hanghatásoktólKép Nem hiszem, hogy Timi díjazná ezt a szöszmötöléstKép

GombócKép
köszi a montázsprogramos ötletet, de én már semmit nem merek letölteni, amire azt mondják, hogy ingyenes, mert már többször jártam úgy, hogy x nap letelte után mégis csak be akarták hajtani a pénzt rajtam (és a program megszünt mûködni)Kép
A kenguruval én is úgy jártam a majálison, hogy egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a törpinek gyöngyözik a homlokaKép

ZsuzsiKép
én is betáraztam egy óriási színes lepkelufit május elseje tiszteletére, de Zsebi sem rajong érteKép Hogy nálam miért nem jönnek be a másnál bevált szuper ötletek???
Ja és nálunk a babatornáztatóval is Timi játszik, mert Zsebi csak ordít alattaKép

MiszikeKép
nem akarlak elkeseríteni, az én kicsi lányom ugyanilyen szokásokkal van megáldva és eddig semmilyen jótanács nem jött be. Próbálom én mindenfélével lekötni a figyelmét, de neki csak az "anyakörbecipelalakásban" címû brazil sorozat tetszikKép Nekem is van kendõm és kengurum, házon belül azonban egyik sem jó a nacsasszony popójánakKép Állítólag ezek tipikus "kétemberes baba" tulajdonságok. Csak azt tudnám, a másodszülötett mér nem világosítja fel a természet, hogy rá már nem jut két szülõ? Azért legalább az vígasztaljon, hogy így gyorsabban visszanyered a régi kondidat és a súlyzodnak hála, még izmosodsz isKép Ja és természetesen nemsokára ez is elmúlik...de lesz majd helyette másKépKépKép

Hát én most aztán nagyon okos voltam, úgyhogy inkább berekesztem magamKép
üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!
Az elmúlt napokban nem nagyon látogattam a topikot. Egyszerûen lusta voltam. No meg tegnap nem is voltunk itthon. A május elseje nekem azzal telt, hogy full Törpivel foglalkoztam, hogy ünnep legyen a nap. Kép
Ma a délelõtti alvást virágvásárlásra szántam, mert úgye anyák napja... A legközelebbi virágoshoz mentünk el, és vettem két csokor virágot. De! Azt hittem hozzájuk vágom, olyan igénytelenül kötötték meg. Mindenképpen kész csokrot akartak rámtukmálni, én meg azt nem szeretem, mert mindig van elképzelésem. Jól megvariáltattam velük, de még így is át kellett kötnöm itthon, hogy valahogy kinézzen. (Szerencsére volt egy ismerõsõm, aki addig az üzlet elõtt tologatta Törpit, mert felébred közben.)
A tegnapi grillpartira 3 körül mentünk, amikor Szilárd aludni szokott. Gondoltam, legalább tudunk beszélgetni. Persze 5 percenként felébred, és rohangáltam a babakocsihoz. Valsz a meleg miatt nyûglödött. A barátnõmnek 7 hónapos kislánya van, és egymás mellé téve konstatáltuk, hogy majdnem egyforma nagyok, annyit nõtt Szilárd. Hihetetlen. Kb 6 hete voltak nálunk, mikor még óriásnak tûnt Törpi mellett a leányzó. Ezen a képen persze nem ez látszik, mert Bori igencsak közel van, de olyan édesek:
[url=http://www.pollar.hu/0503/bori_szili.jpg" TARGET="_top]http://www.pollar.hu/0503/bori_szili.jpg[/url]

ZsuzsiKép
Látom már megoldódni látszik a grafika probléma. Én Photosopot használok, és csak azt szeretem, és szerintem a legjobb. Az Acdsee csak képnézegetõ, ha jól tudom. A photosop is letölthetõ, try out verzióban. Ha ezt választod küldök neked egy fájlt amivel nem feltörhetõ.

UrszulaKép
Nagyon tutik a praktikák, amiket összírtál. Egy barátnõm hozott nekem egy tál kesudiós golyókat, csak túl finom volt, és hamar elpusztítottam.

Babakocsi: Valaki kérdezte, és bocs, hogy már nem emlékszem, hogy mi van ha 3 kerekûvel patkára megyek. Az igaz, hogy egy keréken nehezebb egyensúlyozni, de a nagy kerék könnyek felkapaszkodik a bukkanón.

myssnia

Kedvves lányok!
FOGADJÁTOK EZT A CSOKOR VIRÁGOT ANYÁK NAPJÁRA TÕLEM:
[url=http://www.pollar.hu/0503/anyaknapi.jpg" TARGET="_top]http://www.pollar.hu/0503/anyaknapi.jpg[/url]

Szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


MiszikeKép
Lehet, hogy egyre jobban érdeklõdik a környezete iránt Beki. A lakásban horozósdi nálunk is mostanában lett népszerû, Szilárd nagyon szereti. Azt hiszem én sem szívesen feküdnék egész nap egyhelyben, ha már egyszer megkostóltam a jövés-menést. Kép Nekünk még nincs kengurunk, de alig várom, menetiránnyal szembe magamracsatoljam, és úgy sétálhassunk.Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!
Máj 1 tiszteletére megvolt az I. sétánk nekünk is, sõt még a májusi hagyományos 3 családos disznóvágáson is részt vettünk. Mármint nézõkéntKép, a család többi tagja bezzeg dolgozott. De azért megfüstölõdött egy kicsit Julka is. Prímán aludt 7 gyermek ricsajában, némi szopik között. Ma bezzeg olyan viharos szél van, hogy még a teraszra sem merem kitenni. Apa meg a nagyok bezzeg a Bakonyt járják!

NorkaKép
Én is felfeldeztem egy mintha lyukat, de tüzetesebb vizsgálat után kiderült, hogy mégsem lik.

LeszterKép
Nagyon édes! Csak én látom úgy, hogy Petra+Julka hasonlít egymásra? Biztosan a koruk teszi! Majd összeismertetjük õket! Hogy mi milyen jól kitaláltuk, hogy egy napon szültünk! Garantáltan nem fogom elfelejteni Petra szülinapjátKép Julkának is a homlokában volt a haja, most húzódik felfele. Milyen a szeme Petrának? A Julkáé kékül.

ZsuzsiKép
Miki mind szebb lesz! Már ha lehet ezt fokozni!
Nálunk is vannak féltékenységi jelenetek a druszád-lányom részérõl. Idõnként kibírhatatlanul idegesítõen viselkedik, ha megszidom, kijelenti, hogy nem is szeretem õt. Megbeszéljük a dolgokat (7 éves lesz ugyibár), egy ideig hat, aztán csak kezdõdik elõlrõl. A picivel prímán bánik, viszont ha a bátyja veszi kézbe, vagy tolja a babakocsit, rögtön rohan, és tépné ki a kezébõl. ALig várom már, hogy Julka vigyorogjon meg gõgicséljen, szóval lehessen vele kommunikálni, hátha jobb lesz a helyzet.
Részvétem a lufi miattKép Szerencsére mi anno kisebbeket vettünkKép

PIldiKép
Én is teljesen fitt vagyok, sõt már a kórházból való hazajövetelünkor az voltam. Úgy látszik, jó módszer ez a gyors kirúgása az ágyból a nyögõ csaszisoknak.
Éjszaka én is meg vagyok elégedve a leányzóval. Együtt fekszik a nagyokkal, kb. fél tízkor durmol már, így van egy órácskám magamra is álomba zuhanás elõtt. 3-ig, 4-ig alszik, fél órácska szopi, fél hétig durmol, akkor költöm a nagyokat, és úgy látszik, Julka is felébred, mint jó testvérKép

ZuluKép
A tojásos habarás: 2 tojás+1 evõkanál liszt. Összekevered, hígítod egy kis levessel, majd beleöntöd a levesbe. Ha csomós lett a liszt, akkor szûrõn keresztül öntsd bele a levesbe.

És most a képek, egy intelligens, egy sírós

Kép
Kép

Urszila
urszila
 
 


Zsuzsi
Most olvasok vissza, és látom milyen montázst szeretnél. Szívesen csinálok neked, csak küld el a képeket, vagy rakd fel valahova. Nekem nem tart sokáig.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


UrszulaKép
Nagyon édes, szép a lányod! Kép

Zsuzsi
Miért is ne visszafelé olvasnám a topikot... Az újságot is hátulról kezdem... Én hülye. A lényeg. Miki nagyon édes. Talán ezek a képek lennének azok, amit montázsolni szeretnél?

myssnia, aki a nem tud egy értelmes, összeszedett üzenetet írni.
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Urszila,
Nagyon szep kis Julcsad van! Ahhoz kepest, hogy csak "asztali" kamerad van, egesz jo a kep!

Myssnia,
Koszonjuk a gyongyviragot! Edes Szilard nagyon!
Koszi a tippeket is, azt hiszem az InfranView tudja, amit szeretnek, meg reszletesen nem merultem el benne, tegnap este mar faradt voltam hozza! Egyebkent teljesen off: az ocsem allast keres, es az oneletrajzahoz le kene adni kepet is, ami eleg draga, ha ugy csinaltatja. Ezert gondoltam, hogy lefotozom, osszemontazsolom, hogy egy 10*15-os kepre keruljon ra 6 v. 8 kep, es ezt elohivatom 20 centert, vagy o otthon megcsinaltatja!

Momo,
A baby-gym-hez Miki hozza sem nyulhat, de a 11 (!!!) eves es a 2 es fel eves batyja veszekszenek rajta, hogy ki nyomja a gombokat! Persze sikerult kifognom egy szuperhiper Fisher Price darabot, ami eljatsza az osszes alsos enekkonyvet, es villog is hozza! Mikit is alatettem, de csak nezett hol jobbra, hol balra, a ket lokott batyjara! Ezt a balhet persze videora is kellett venni!

Gyuri most azert van kiakadva, mert neki nincs egysoros gorkorija! Egesz delutan emiatt sirt, persze Dani csakazertis gorkorizni akart ma menni, hogy bosszantsa szegenykemet! Az mas kerdes, hogy nyomban kitorne a nyakat a gyerek! De azert ha latok legkozeleb piacon, lehet, hogy kap olyan gyerek-negykerekut. Na akkor meg majd az nem tetszik neki!

Lanyok,
Nalatok szokott lenni Anyak Napja? Nalunk rendszeresen elfelejtik, meg soha nem jutott eszebe sem a ferjemnek, sem Daninak (hacsak nem az ovoda, iskola juttatta eszebe)! Ez egy csoppet rosszul esik, de azt hiszem jobb, ha trenirozom magam, elvegre fiaim vannak!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Hali!

KicsiSzilárd, drága vagy!!!KépKépKép

Myssnia,
édesek a képek!Kép Ha a mózeshez viszonyítok, (nekünk is ilyen vanKép), akkor szerintem Annát is behozta már SzilárdKépKépKép.

Miszike,
hát azon én is gyakran merengek, hogy régen hogy bírták a háztartást az anyukák. Én meg itt vagyok, tele mindenféle szívó, sikáló, fújó, stb. masinával, és nem boldogulokKép.
Anna rövid cuccokba van már burkolva, eleinte kicsit furi volt, hogy a bundazsák után a rövidnaci jön, de olyan nagyon meleg volt egyik nap, hogy egy napozó volt csak rajta, és ráterítettem egy pelust.

Zsuzsi,
elolvastam Dorka élményeit, és naggggyon megnyugodtamKép. Akkor a probléma valószínûleg általános. Jó, hogy írtad, majd elolvasgatom a többi sztorit is, erõt adKépKépKép.
Görkori: Malackának van... Szerencsésebb napokon csak a babakocsiba kapaszkodva huzatja magát, rosszabb napjainkon nekem kell loholnom mellette. Ez kábé akkora égés, mint a szopisfutás, mert vagy félkézzel tolom a Macát közben, vagy rajtam van kenguruban. Õ egyébként élvezi, nagyokat sikkant örömében.
Ja, idõjárás miatt ma ne irigykedj, itt ma olyan sirokkó van, hogy majdnem lefújt az erkélyrõl, pedig nem vagyok egy nádszál.

Urszila,
Julka nagyon tündéri!!!KépKépKép

Momo,
alvás: Anna is szuszmog, nyög, forgolódik álmában, cserébe Malac is hortyog, beszél, dobálja magát, úgyhogy jól elvannak együttKép.
Kétemberes baba: nem elkeseríteni akarlak, de nálunk sem jött be semmi, pedig tényleg jó tanácsokat kaptam, Dávidka csak rajtam tudta elképzelni a napjait. Aztán persze szerencsére a hurcibálásra már nem volt igénye egy idõ után, viszont még most is szereti, ha csak vele foglalkoznak.
Gyereksztorikon én is mindig vigyorgok, amig nem velem történik.Kép Bár néha annyira groteszk a szitu, hogy kínomban röhögök magamon.

pusz mindenkinek
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Ha mar itt tartunk: en minimum azt vartam egy harmadik gyerektol, hogy ne legyen hasfajos, es ne harom orankent keljen ejszaka kajalni! Annak viszont baromira orulok, hogy vegre tudok szoptatni, es ezert minden egyes szopizaskor elmondok egy imat es megkoszonom Karin neninek a biztatast es a segitseget!
Amugy meg nem panaszkodom, a hasfajast most mar lassan csak kinojuk! Ha meg egy picit ordit, mert egyedul van, hat Istenem, van ilyen...viszont emlekezni nem fog ra, es talan lelki serult sem lesz! Azert igyekszem nem sportot uzni az "ordittatasbol", csak ha nincs mas valasztas!
Most delutan kettesben jatszottunk a foldon fekve! A hasalas nem a kedvence, ebben nagyon kulonbozik a batyoktol!

Zulu,
Aze gy dolog, hogy szeret rajtam logni Miki, de lehetoleg mozogjak is, mert ha meglallok, akkor aztan jajjjj! Kezdodik a ficanka!

A szel jelentem elmult, gondolom meg par ora, es otthon is alabbhagy!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!
Legalabb masfel ora volt, mig elolvastam a termest... Kép

Heni
Megkoszonom, ha lekapod a popolyukat! Kép

Lyuk tema
Koszi lanyok, kicsit megnyugtattatok, hogy masnal is van ilyen. De mi a fene ez????

Zsuzsi
Nyaralni mi nagyon szeretnenk menni. Addig jo, mig Jazmin szopizik, es nincs gond a kajacsinalassal. Valami nyugis kirandulos helyre gondoltunk (No Balaton)
A lufis sztori nagyon edes. Kép Es kar, hogy nem jott be a BabyGym. Talan kesobb? Mi is most keszulunk venni, de valami teljesen alaptipust.

Zulu
Jatszoter Kép
Eskuvo. Hat mi is ma lettunk meghivva legjobb baratnom eskuvojere. Nem fogom kihagyni. De Jazit nem akarom a "gonosz anyosra" hagyniiiiii!!!!! Kép Amugy a hazaugrassz 5let a legjobb szerintem!

Mano2
Az ejfeli elalvas nem semmi! Jazi akkor szokott eloszor ebredni! Kép

Franyo
Nezem, nezem a tablat es mar harmadszor szamolom, hogy letezik hogy elszamoltam, es Jazi csak a 11ik hetet tolti be?????? Kép Kép
Hogy tetted a csajszit a kendobe? Lehet, hogyga kengurunak kotned meg, vagy csak siman atdobva a valladon ultetned (hogy kilasson) elvezne. Fekudni mar Jazmin sem nagyon szeret benne. A masik ket poz viszont nyero!

Mano
Emma nagyon helyes a viragok kozott!!!

Myssna
Nagggyyyyon koszonjuk Szilardnak a csokrot. Olyan edesek vagytok! Kép


Tegnap elutaztunk a noveremekhez Kaposvarra. Du. rabiztam a tesora a babucseket 1,5 orara, csucs volt Apaval flangalni!! Ma pedig Apara biztam reggel 1 oracskara es a noveremmel vasarolgattunk. Haaaat, nem mondom kipihentem magam! Kép
Ugy tunik muloban a hasfajas!Persze elkiabalni nem akarom, de mar lassan 1 hete alig van hiszti. Viszont sok a mosoly!
Olyan jo volna meg par zabadnap, hogy Apa is itthon legyen velunk! Holnap megyunk szalonnat sutni ,remelem jol sul el a dolog. Jazi imad levegon lenni. Csak az anyosomat birjm elviselni es minden rendben lesz...Kép

Jo ejt
Norka es holnap 12 hetes Jazmin
norkini
 
 


Sziasztok!

ZsuzsiKép
Zsebi detto ilyen, ha megállok, az már kész merénylet az õ felfedezõ vágya ellenKép Egyébként ma belehúzott a személyi tréneremKép: délután 3-kor úgy döntött, letudta a napi alvásszükségletét és jöhet a séta anya lábánKép Szerintem valaki súgott neki, hogy panaszkodtam a neten és most bekeményítettKép Remélem, legalább holnap Anyák napja alkalmából megajándékoz egy kis nyugivalKép

MyssniaKép
Szilárd egyre jobb pasi és még virágot is küld nekünkKépKépKép

ZuluKép
lehet, hogy a lányom elirigyelte Anna gyarapodási szokásait, mert úgy megtetszett neki az 5 kiló, hogy már másfél hete el se moccan rólaKépKép Te hogy bírod cérnával? Én attól félek, a gyerekorvos majd elküld mindenféle vizsgálatra, hátha valami anyagcsere zavara van. A babanyúzás pedig nem az én mûfajomKép

Jó éccakát minden babának és mamánakKép
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok lanyok!

Koszi a valaszokat a szopi elejen jelentkezo fajdalommal kapcsolatban.
Megint eltuntem par napra, de mostantol mar igyekszem rendszeresebben jonni. Persze nem csak rajtam mulik.Kép

Velunk minden rendben (a tejpottyoket kiveveKép), hatalmas nagyokat setalunk a szep idoben. Csutortokon meg "kirandulni" is voltunk, felmentunk Petrastul a Szechenyi-hegyre, es ott tologattuk egy darabig. Elvezte, csak az volt a gond, hogy indulas elott szopi, aztan mig en fejtem meg feloltoztem, addig elaludt. Aztan az oltozteteshez felebredt, az autoban elaludt, amikor a babakocsiba athelyeztuk, akkor megint felebredt, es ugyanez hazafele is.
Tegnap csak itt a kornyeken setaltunk vagy egy orat, aztan meg 3 oran at aludt Petra a babakocsiban a kertben, mig Apja fuvesitett.Kép
Ma pedig delelott 4 orara lepasszoltuk a kisleanyt Anyukameknak, mi pedig elmentunk utazoagyat venni, mert 2 het mulva utazunk Miskolcra Anyosomekhoz, es ott ebben fog szundizni (remeljukKép) Petra.Kép

Petra koszoni szepen a dicsereteket!Kép Tovabbi kepek lathatok rola a www.adline.hu/petra cimen.

Vegigolvastam a termest, a sztorikon (foleg a lufison es a jatszoteri szopisonKép) jokat nevettem, meg fel is olvastam oket.Kép

Lanyok, az utobbi 1-2 napban valahogy nem nagyon megy a fejes, alkalmankent alig 10-20 ml-t birok kinkeservesen leszivattyuzni. Petranak biztosan jut eleg, mar van, hogy 180 ml-t is bevag egyszerre, de azert vegyem ezt into jelnek? Lehet, hogy az a baj, hogy ha van ejszakai szopi, akkor mar nem fejek?

Toffifee,
Zsombi nagyon aranyos husis baba.Kép Es a szerkoja is nagyon meno!Kép
Bizsergest en is erzek szopi kozben, a kezdeti fajdalom utan. Ezt a bizsergest Anyosom ugy irta le (szerintem nagyon talaloan), hogy olyan, mintha egy zsinort huzogatnanak a mellbimbo belsejeben. Bar neha nem csak a bimboban erzem.

PIldi,
A doktornenink is emlitette a ragasztast, de azt mondta, hogy nincs igazan hatassal a dolog kimenetelere. Petranak pedig mar most latszik, hogy erzekeny bore lesz, ugyhogy inkabb nem kinzom ezzel.
Csaszis seb: en azon lepodtem meg, hogy a csaszarmetszessel szult szobatarsnom 2-3 nappal a mutet utan mar teljesen jol mozgott, es olyan mutatvanyra is kepes volt, hogy haton fekve azaz felig ulve a babaval a karjaban be akart takarozni, es a labaval szepen magara huzta a takarot. Nekem volt mar regebben hasi mutetem, hat messze nem gyogyultam ilyen gyorsan.
Gratulalok Anikohoz, tenyleg nagyon rendes baba!Kép

Zsuzsi,
Miki nagyon szep, de nem hiszem el, hogy ez a gyonyoruseg kepes sirni is!Kép
Mi ha minden igaz, a Balatonra megyunk majd augusztus vege fele, akkor Petra negy es fel honapos lesz. Nagymamamnak van ott egy pici fahaza, viszunk kadat, es az uj utazoagyat, es veszunk majd valami kis felfujhato pancsolot, mar alig varom!Kép

Norka,
Megneztem Jazmint multkor, o is szepseges!Kép

Csucsuka,
Ma voltunk a Brendonban, es mi is erdeklodtunk kenguru ugyben. Azt mondtak, hogy amelyiknek magasabb tamleja van, azt mar ket honapos kortol, a tobbit harom honapos kortol javasoljak. Amelyikben fektetni is lehet a babot, azt mar ujszulottek is hasznalhatjak.

Momo,
Akkor Petrabol is olyan szep kislany lesz, mint a Te Timid?Kép Jajdejoooo!Kép (Na nem mintha attol feltem volna, hogy nem lesz szep...Kép)

Gomboc,
Szerintem se ragd magad a zold kaki miatt.Kép

Zulu,
Nalunk is nagyon meleg volt mar a lakasban... En sose birtam jol a meleget, de a szules ota folyton melegem van, es annyira birok izzadni...Kép Pedig szerintem nem hiztam el, ugy 5-6 kilo maradt rajtam. El fog ez mulni?
Szerintem jo az eskuvos otlet!

Myssnia,
Add at legyszi Szilardnak, hogy koszi a koszontest.Kép Nagyon edi!Kép

Urszila,
Tenyleg, mintha hasonlitananak egymasra a lanyaink. Foleg Julka siros kepe.Kép De Petranak barna szeme lesz. Petra haja ketoldalt kezd kikopni, ha jol tudom, ezt hivjak androgen tipusu kopaszodasnak.Kép
Es Persze Julka gyonyoru!Kép

Jo ejt mindenkinek, mi meg csak most megyunk pancsoltatni Petrat.
Puszi:

Leszter es Petra
leszter
 
 


Tegnap szörnyûséges du-nk volt. Most már III-szor figyelem meg, h ha nagyon fúj a szél, akkor Julka is nagyon szeles. Este dobkemény volt már a hasa, Apu maszírozása és 1 papaverin kúp segített csak rajta. Anyukám már jajongott, h hívjak dokit, elsõ gyereknél biztosan fel is hívtam volna, annyira ordított. Asszem, túl is ette magát, mert cumi helyett is csak engem használ, este alig szopizott egy picit, beájult és 4-ig aludt.
A III. gyerekrõl azt mondják, hogy köszöni, hogy él, ezért kedves, rendes jó baba szokott lenni. Hát Julka ezt vagy nem tudja, vagy bizti megérezte, hogy bár nem tervezett babus volt, elsõ perctõl örültünk neki, mert nem mutatja a III. gyerek szindrómátKép És úgy látom, Miki sem, ZsuzsiKép

LeszterKép
Julka is kopaszodik kétoldaltKép Sõt, a hátáról is lekopott a pehely, pedig úgy élveztem, csak Andris volt kiakadva, h miért szõrös a háta. Julkának viszont kékül határozottan a szem. Mi is tervezünk egy aug. közepi családi Balatont, ki kell vennünk egy házat valahol.
Nekem is volt a gyerekek elõtt petefészek mûtétem, sokkal kínosabban gyógyultam, mint a két csaszival. Vsz a lelkiek sokat számítanak!

MyssniaKép
Köszönjük a virágot! Ilyen jól nevelt, jóérzésû ífjút szeretnék én majd võmnekKép

Urszila
urszila
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?