Új privát üzeneted érkezett!

Ezaz Dimet!

Hajrá! Csak így tovább!!!!
Lesz itt tejcsi, csak az ördögi kört kell megszakítani!!!!! :D

Szorulás lehet, h. a tápitól van, de az is lehet, h. nektek 1 héten 1X kakilós babátok van! (Sokkal gazdaságosabb, mint a naponta 3X kakilós! :lol: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


ja, én is erre gondolok. mert semmi baja nincs. jó a színe. egyszerűen nem kakil. tecso gazdaságos baba :lol:

alszik. még mindig. beevett.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet, hajrá!!!!!!!!!! Tök klassz, be fog indulni a tejcsid, egy pár gramm tápitól meg még egy gyereknek se lett baja.

Rambóka, a Csakegy féle táblica azért alapnak nem rossz. pl kiderül belőle, hogy a 9-36 kilós autósülések csak dísznek valók. Meg van egy jó kis ijesztegetős videjó, mivan, ha rosszul kötöd be az ülést... Mondjuk hasznos. Pl benne van, hogy azülésmagasító önmagában semmit nem ér, és hogymittudoménhány cventiig, gyakorlatilag még10-12 éves korig is kell az autósülés.

A baj, csak az, hogy a legtöbb ott tesztelt típust nemnagyon lehet itt kapni.
A Römer jóm, meg a Maxi Cosi is, általában, a Chiccora is jót írtak.
Én megpróbálok használtan venni egyet a neten, tényleg csillagászati. Díszülést nem akarok.

Kép

Kép
csillagfény
 
 

 
 

Hajrá Dimet, Hajrá Dimet!!!!!
Ez igen!!! És még a jó arányokat is meg tudod találni a tápi és a tej közt!!!! :lol: :lol: :lol: Én nagyon boldog vagyok!
Vendég
 


itt volt anyósom. aranyos, meg minden. meg szakember, hiszen oktat csecsemőtantr, meg ápolástant meg mig mindent...de....férjemmel már kiröhögtük magunkat......olyan típus, hogy mindenen aggódik, agonizál.
namármost tegnap.....grrrrrr...........
szoptatom zsuzsit, és kicsit felsírt közben. erre ő: biztos nem jön neki a tejcsi, szeeegénykeee.....(mondom magamban fasza, stresszeljen még ő is...)
ja, előtte kiszenvedte magát, hogy ő a fiait csak kéthónapos korukig szoptatta, utána tápi, mert nem volt teje. és az mennyire rossz, mert miket okozhat, ha vki nem szoptat. erre is gondoltam nagyon jó, így most nekem ezeket mondogatni.....
na, aztán fejek. mire ő: ezért a pár cseppért nem érdemes szenvedni............(ja, 15 milli kijön, az egy nap akár 40-50 milli is....)
és a vééééég: itatom a gyerkőcöt tápival, örülök, hogy nyakalja befelé, nem lesz éhes, aludni fog. erre ő:azért milyen jó, hogy meg tudom etetni vmivel. én felnézek és visszakérdezek: ugye most így etetés közben nem az afrikai éhező gyerekekre gondolunk??????!!!!!!!!!! de, igen :twisted: azt hittem eldobom az agyam. férjemmel most délután már csak röhögtünk rajta. de áááááááááááááááááááááááá......................... :shock:
na, mindegy. kitakarított és főzött levest. finom volt. én meg gonosz, hogy így kibeszélem. de idegesített egy idő után.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!

Remélem anyósodnak nincs Tamika nevű ismerőse, mert akkor mindjárt megkapod a magadét! :twisted:

Röhögj rajta! Ne idegeskedj!
Az a lényeg, h. ti hárman nyugodtak, és elégedettek legyetek! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Dimet!

Kitartás szopiügyben!
Csak a széklet miatt írok: ne aggódj, hogy nincs naponta. Vilinek ugyan az első hetekben volt naponta többször is, de utána hosszú hetekre átállt arra, hogy 5-6 naponta egyszer... És nem volt kemény a széklet 5-6 nap után.

Anyós: eközben pár hétig nálunk volt az anyósom, és egy alkalommal, amikor már a 6. napon is túl voltunk, könyörgő szemmel kérte, hogy vegyük meg a szükséges "szettet", és csináljunk beöntést a gyereknek. :shock: Mondtam, hogy szerintem még nem olyan súlyos a helyzet, és tényleg, másnap megvolt az esemény: és 7 nap után sem okozott semmi különösebb erőlködést... :)

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


jam, férjemmel jókat kacagtunk:)

volt kakeeee....de akkora :) a hasától a háta közepéig. csak sajna félbeszakította a kezdődő alvást....most párom próbálja altatni.....nem nagy sikerrel :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


jam, férjemmel jókat kacagtunk:)

volt kakeeee....de akkora :) a hasától a háta közepéig. csak sajna félbeszakította a kezdődő alvást....most párom próbálja altatni.....nem nagy sikerrel :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


dimet: hajrá :)))) Menni fog :) a kaki miatt meg ne aggódj...

Az anyóst meg inkább kerüld :)

(izé... most sokan a torkomnak fognak ugrani, de csak leírom... én pont olyankor nem adtam Lillának extra tejet stb. amikor fogyóban volt... mert így igaz, hogy lényegében egész nap a mellemen lógott viszont néhány napon belül lett is elég tejem.. amikor kiegészítettem a kajáját akkor nem szopott annyi ideig így nem is törekedett a szervezetem arra, hogy több tejet termeljen... én pont ezért mirelitt tejet Lillának kizárólag az utolsó szoptatásnál adtam lefekvés előtt, hogy jobban aludjon. Nappal viszont inkább a mellemre ragasztottam... (nekem is kevés volt a tejem, Lilla legalábbis mindig éhes volt... a kis éhenkórász :) Igaz, az elején olyan ütemben hízott, hogy csak lestünk... kb. 2-2,5 hónap alatt megduplázta a súlyát... úgyhogy annyira nem éhezhetett... Ja... aztán volt egy időszak amikor az utolsó szoptatás után fejtem még mielőtt lefeküdtem volna aludni így lett vésztartalékom... és ez pszichésen annyira megnyugtatott, hogy hirtelen nem is lett gond a tejjel... gondolom mint nálad a táp. Csak arra vigyázz, hoyg nehogy a szoptatás rovására menjen a kajakiegészítés. Az elején tök normális, ha a baba órákon át cummog...)
Vendég
 


Anyósom szerint, bár örül a gyereknek, de kockára teszem az egészségem.... Ennyi idősen gyereket vállalni.....Ejjjjj, ejjjjj.
Csak úgy az anyósról jutott eszembe.
Viszont ő volt az is, aki mikor meghallotta, hogy a fia nem is akarta igazán a babát az anyagiak miatt még nem olyan régen, lazán rávert a vállára a nagy mamlasznak, és azt mondta azért van a család, hogy segítsen, mit aggódik........ Nehéz na.....

Dimet! A lényeg a Te lelkinyugalmad, a kicsid békés estéi, és a férjed mosolya, mikor együtt lát Benneteket! A többi meg....... Neki adjuk az éhező afrikai árváknak! :twisted:
Vendég
 


ma reggel 90 g-ot szopizott!!!! de nem akar elaludni. megint megtettünk már vagy 50 km-t a lakásban. :) ja, éjszaka. akkor sem akart a kiságyban elaludni. fél 9től küzdöttünk. aztán a fél 12es szopi után bealudtam. ő meg a mellkasomon hasalva, kitámasztva én párnákkal. és 5ig aludtunk......pffffffffff....aztán meg 8ig 6tól. de nemtom mi ez a "nem szeretek mindig a kiságyban aludni" design.
na, mindegy.

az anyósok meg már csak anyósok maradnak. ki tudja mi milyenek leszünk. :D

mona, korod miatt?????????? :shock: jaj, jó beszólás lehetett.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Mi alszunk, mint a bunda! :D
A ded kitúrt minket a hálószobából és most ő birtokolja egyedül, de így viszont meg sem nyikkan!!!!
(Kicsit aggódom is, mert pont most döglött be a légzésfigyelő, és így tuti nem hallom meg, ha vmi baj lesz! :shock: De remélem nem lesz!)
Talán jövő héten megpróbálunk visszaóvakodni, de ha nem megy, akkor muszáj lesz venni egy kényelmesebb kanapét, mert ezen nagyon fáj a hátunk! (Vagy egy nagyobb lakást! :roll: )

Tegnap megnyírtuk tüsire, ma még majd meg kell igazítani, mert kissé egyenetlen lett, de egész jól tűrte (rosszabbra számítottam! :twisted: ). Eltettem az első hajából egy kicsit emlékbe. :D

Dimet!

Na látod, fog ez menni!!!!! Majd megtanul az ágyában aludni is! :D
Mózest v. kosarat nem próbáltatok? (Én olvastam már tejesládáról is, mint átmeneti ágymelletti! :oops: :lol: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka nehogy visszaóvakodjatok!!!!!!

csak ha nem akarsz többet éjszaka aludni!!! :lol:

nagyobb kanapé jobb ötlet hidd el.

akkor ezért aludt nálunk is olyan jót.

Kép

Kép
rejo
 
 


Rambóka!

Nálatok volt, hogy Gergő nagyon rászokott a gyümölcslére?
Domi "rájött", hogy a gyümölcslé és a főzelék anyatejjel ezerszer jobb mint a tápszer...ma utoljára éjjel 2kor evett tápszert. :roll:
Mit csináljak? Lehet, hogy az a gond, hogy cumisüvegből adom neki a gyümölcslevet és tápszer helyett is azt inná (?)..

És pár fotó:

Kép Kép
Kép

Kép
babancs
 
 


Szakadék!
Hány éves vagy? :) Ha nem titok... Gratulálok a babához!

Dimet!
90 ml?, az szuper! Remélem, holnap reggel is hasonlóan jó lesz!

Babancs!
Édes Domi - nekünk is hasonló kádunk van :) csak Vili inkább a nagy kádat szereti már...

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


megy a kakilás ezerrel. lehet az alkoholmentes sör is hatott....férjemet egy nagy hernyó találta el fürcsi előtt :lol:

babancs, domi nagyon édes :) olyan kis okos feje van. annyira figyel!!!!! :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Babancs! Dominak a fürdőzőse az aktuális kedvencem...... Kéjeleg a kis nyavajás, tündéri!!!!


Vöcsök! 35-öt töltöm nem is sokára. Mire Borsóka megszületik 36 leszek.


Dimet!! Hogy vagytok ma??? Kakilást olvasom, de mi a helyzet a szopival? Cicid fáj még?
Vendég
 


cicim nem fáj, az csak a legelején fájt. azzal nincs gond. ma kísérletezgetem...egy ciciből szoptatok, felváltva. persze ez így nem elég, így mindig pótolok. de egy ciciből 30-40-et cumizik ki. aztán fejek picit. és legközelebb a másikból szopi. hátha így jobban megtelik. nemtom. :) de ma vagyok először egyedül, és tudtam zuhizni, reggelizni, ebédelni. emilezni. aludni. úgyhogy egy szavam sincsen!!! :lol:

szakadék, ne fárassz a koroddal :lol: én 31 leszek, alső gyerkőccel. és jelen pillanatban 3-at szeretnénk. úgyhogy bele kell majd húznunk. :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ja, el is felejtettem írni. ma reggel megmértem a ygerkőcöt. múlt hét hétfőn volt 2850 g. most 3140!!! wow.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!
Néha bekukkantok ide is, ha nem gond, az én Adimetes Zsomborom már 10 hónapos volt tegnap, lassan gondolkodnánk a kistesón is.
Dimet! Gratulálok a gyarapodáshoz! No meg a szüléshez is! Ügyesek voltatok. Engem érdekelne a dokis sztori is, azt hiszem még nem írtad meg, én is a Bajcsyban szültem, és érdekelne.
Szakadék! Neked is nagy gratuláció a kismanóhoz!
Lányok! Lenne valakinek tuti receptje az elválasztáshoz? Nagyon véget kellene vetni a szopinak, mert nincs tejem, de a manó még mindig rajtam alszik el.
Köszi
Vera
verona
 
 


Babancs: gyönyörű gyerek ez a Domi :)))) Olyan értelmesen néz :))) + gyönyörűen kinyomja magát... nemsokára kúszni fog? (vagy már kúszik? bár az még korai lenne nála?)

Dimet: hajrá :)

Szakadék (fene tudja...a régi neved nekem jobban bejött :))) 35 az nem sok :))))) én 32 vagyok és anno eleve úgy terveztem, hogy csak 35 éves korom körül fogok szülni... aztán meggondoltam magam, de sok barátunk szült 35 körül és mindnek gyönyörű babái lettek!!! (állítólag minél később szül az ember annál okosabbak lesznek a babák :) (max. kicsit több vizsgálat kell a terhesség alatt)

Ja... és Lilla ma felült egyszer ... teljesen magától :) Olyan büszkén nézett körül utána, hogy kár, hogy nem fényképeztem le... imádnivaló volt :))))) Nekem ez még kicsit véletlennek tűnik, de ha annyira az lett volna akkor nem ült volna ott olyan diadalittasan... nem? Na mindegy, még van kb. 3 hete 6 hónapos koráig úgyhogy még véletlenül sem kéne ülnie... ahhoz képest tök jól áll :) (vagyis ül:))))) (azt csinálta, hogy behúzta maga alá mindkét lábát, négykézláb állt, aztán oldalra kitolta az egyiket, ráült, közben kinyomta magát mind a két kezével aztán kihúzta a hátát... tök ügyes volt:))))) Mondjuk úgy, hogy két kézzel felhúzom aztán elengedem már vagy 1,5 hete ücsörög (OK, 1,5 hete épp, hogy megmaradt 1mp-ig, néhány napja kb. egy percig, tegnap meg már ülve játszott vagy 5-6 percet). A lakás még romokban... azt hittük, mászni is később kezd majd erre ha nem figyelünk, már a nappali közepén kóborol...
Vendég
 


Sziasztok!

Hát igen... gondolkoztam már rajta hogy a nekem tetsző tippeket szopi-altatás ügyben felírom valami füzetbe, de ehhez azért lusta vagyok. :D Majd én is jövök inkább kérdezni ha eljön az ideje. :D

Rambóka!

Írj nekem lécci egy pár szóval ezt az alvástanításról. Hallottam már róla csak nem tom hol lehetne utánanézni...
Autósülésben nem tudok okosat mondani.
Esetleg annyit hogy a Férjem gyermeke, 12 éves és mivel alacsony még mindig ülésmagasítón ül. A gyereknek kényelmesebb így, ő akarja használni. Volt hozzá háttámla, de azt már egy ideje nem használjuk. Nekünk karfás az alsó rész, neki ez azért jó, mert rátámaszkodik és be tudja rendesen fészkelni magát az ülésbe. Kisebb gyereknél lehet hogy nem jó megoldás, mert „fennakad” rajta a gyerek amikor megpróbálod bepaszírozni az ülésbe. Ha meg alszik a kicsi akkor majdnem reménytelen, szerintem (a sógornőméknél láttam ezt a mutatványt elégszer). Amikor még kellett a háttámla akkor jó volt benne, hogy volt hozzá olyan kiszélesedő fejrész, meg válltámasz, mert Kata gyakran el bír aludni az autóban és így nem nyeklett össze-vissza a feje. Szerintem csak a télikabát ügy miatt ne vegyetek másmilyet.
A használt is jó ötlet szerintem!

Dimet!

Ügyik vagytok! :wink: Hajrá tejcsi!
Van aki az alkoholmentes sörre esküszik, próbáld, hátha (már ha meg tudod inni, nem mindenki szereti).

Üdv:
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


kaptam a sparban karamalzot, vagy mit. az a maláta ital.

nagyon nyűgös éjszakánk volt. a délelőtt is. most alszik zsuzsmuzs. megyke én is.

csakegy, gratula lillának :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Csakegy! Írj amit szeretnél, hallgatok a Mónira, Monára, Monácskára is. Sőtt az nlc-n HH-nak hívnak....... Skizofrén állapot..... :):):):):):):)
Hoppácska, Lillácska kisasszony már világot lát??? Ez igen!

Dimet! Mit írhatnék..... Aludj, pihenj sokat...... Nem próbálod meg kendőben magadra kötni Zsuzsmust napközben? Hátha kicsit békésebb lenne..... ÉS Te is felszanadulhatnál!
Vendég
 


Csakegy!
Gratulálok a felüléshez :) Biztos nem véletlen volt... Vili még nem vette észre, hogy megtehetné, pedig néha akaratán kívül már szinte úgy fordul, hogy az félig ülés... Kb. úgy, ahogy te leírtad. És ő is mászik, szerencsére még lassan, és állandóan a radiátorhoz meg a szerverhez megy. Ez a kettő a kedvence, és persze mindkettőt megenni szeretné...

Dimet!
Tuti, hogy minden rendben szopi terén, ha egy mellből szoptatva itt tartasz! Ha kevés a tej, akkor egyszerre mindkettőből szoptass! (Én kezdettől így csinálom - védőnői tanácsra - mindkettő gyerekkel.)

Szakadék!
Akkor majdnem egyidősek vagyunk :) (Én most töltöttem a 35-öt...)

Verona!
Engem is érdekel a leszoktatás...

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


az a baj a két mellel is,hogy keveseli a kishölgy. 60 got szopizik ki általában. és kell pótolni hozzá. és akkor szent a béke. nyugi van. :) szerintem rákapott a sok kaja ízére. hízik is a drága. no, nem baj. egy a lényeg, jól érezze magát.

annyira hülye idő van ma. fülledt. pfff.

egyébként annyira hülyeség ez, hogy ki mikor szül, hány éves korában. ez annyira kitolódott már. nekem a legtöbb barátnőmnek nincs még gyerkőce, és 30 évesek. és nem is akarnak még.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet, lllék szerint, a baba tud szopizni, akkor is, ha fejni már nem tudsz. én az elején 45-60 percig szoptattam. aztán rövidesen lerövidült egyik pillanatról a másikra 30,20 majd 10 percre.
estipótlás kellett, hogy nyugodtantudjunk aludni, napközben elvoltunk.két cici szerintem is.
alkoholmentes sör nagyon bejött nekem is. homeos bogyó inkább csökkentett.

a gyerekülésnél a biztonság a fontos! az adac.de (köszi csakegy!) van egy videjó, nézzétek meg... ülésmagasítót ne! és gagyi üléseket se. mi valszinű römert veszünkhasználtan. legrosszabb esetben veszel rá egy huzatot.

rambóka, mi is egy szobában elszunk, és sokx felébresztjük Marcit. Persze kérdés, ha egyedül aludna, felébredne-e? Bár erre most jelenleg nincs lehetőség.

csajok, 3 napja van egy kis csomóa mellemben. picike, piros, fáj, nem jön ki, pedigborogatom, szoptatok, fejni próbálok, úgy végképp semmi se jön, akkor se ha tele a cici. eztvégképp nem értem. lehet, hogy a baba olyan erősen sziv, hogy a mellszivó már nem is inger?
mit csináljak szerintetek? nem akarok belázasodni.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillag, milyen masinával fejsz? Nem hiszem, hogy nem jön semmi fejéssel, ha teli van. Kézzel is próbáltad?

Kép

Képurl]
espero
 
 


Dimet, csak vigyázz, hogy nehogy a cumisüvegre is rákapjon Zsuzsi...
Saci már csak a könnyen hozzáférhető részeket szopizza ki, mert tudja, hogy utána jön a tejjel-mézzel folyó kánaán. 60 mili körülit tudok még kifejni utána.

Kép

Képurl]
espero
 
 


Sziasztok!

Ezt a topikot még néha van időm elolvasni, de a másikat....

Dimet!
Gratula a szoptatáshoz,nagyon jól haladtok.Hát nem semmi anyósod.
Az én anyósom nagyon aranyos.Most voltunk nála pár napig, sokat segít, és nem szól bele semmibe, mindent úgy csinál, ahogy mi a gyerekkel, és persze kinyalja a seggem, ami már néha kellemetlen, de hát ő ilyen.
Mi jól vagyunk, bár tápszerből már a 3.-at próbáljuk, mert sokat bukott.Remélem ez már jó lesz.Plusz mióta rászoktattuk a cumira, bőgéssel jelzi, ha kiesett.Így van programom.De ha nem cumizna, akkor meg non-stop sírna, így ez még mindig jobb, mert megnyugszik tőle.
A kiságyban nálunk sem alszik el mindig, így néha magam mellé veszem, mert csak én alszom a szobájában, így elférünk a nagy ágyon, és az úgyis az övé lesz, ha kinövi a kiságyat.Így már most megszokja.Nem tudom, ez helyes-e, de a bukások miatt is éjszaka ezt biztonságosabbnak érzem.
Tegnap megvettem a Suttogó titkait,remélem tudom hasznosítani, bár még az elején vagyok, nem sok időm van olvasni, meg takarítani is kéne valamikor :oops:
ezoterike
 
 


sziasztok!

Espero, nemsemmi a tejcsi! :D

a terheléses cukrom 7,5 lett. ez nagyon gáz, nem? mennyi a normál? a doki szerint a hormonjaim rendben vannak, aztmondta ez a szülés után rendeződhet is, majd szopi után elválik. azt mondta elválasztás után várjunk 3 hónapot a menszire, és menjek vissza, megnézzük, hogy kell-e met. a cukorral meg meglátjuk mi lesz, lehet, hogy megismételjük.
jajjj csajok, asszem, diétáznom kellene.....

Kép

Kép
csillagfény
 
 


csajok nem tudom mi van, a gyerek óránként felébredt éjjel, felsír, aztán alsziktovább, 2x kellett szoptatni is. ez már 2-3 napja tart.fogaknak nyomuk sincs. hová tűnt a jó alvó kisfiam?

Kép

Kép
csillagfény
 
 


csillag, vmi van alevegőben. mi reggel 6 ótanyűglődünk. zsuzsmuzs alig aludt egész nap.......pfff......és a szeme meg begyulladt:(

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


hehe Domi is alig aludt ma (egész délelőtt sírt)..és ő is legalább 2* kel éjjel, holott ez korábban nem volt jellemző.. :roll:

Kép
babancs
 
 


Mitől gyulladt be zsuzsmus szemecskéje?

Babancs, éjjel tápit adsz neki, ha felkel?

Én kezdek nagyon kikattanni. a gyerek meg persze kialudt egész nap, nagyokat vigyorog, és néz, hogy a mamája miért nem tud vele játszani. :roll:

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Azt hiszem, félreérthető voltam, az hogy 60 milit tudok fejni, az nem azt jelenti, hogy sok a tej, hanem, hogy Saci keveset szopizik ki a ciciből. Reggel még benyammogja a 140-et, utána a lefejt 60-70-et is nekiadom egyből, délben már rendes hamit kap, utána 3 körül már csak 60-at hajlandó szopizni a maradék 60-at kiszivattyúzom. A 6 órás kajálások már annyira katasztrofálisak voltak, hogy ebben az időpontban már csak cumisüvegből kap. Utána este 9-kor is csak 50-et hajlandó szopizni. Utána nem fejek rögtön, hanem csak éjfél körül, 120-at.
Ja és úgy néz ki, hogy ez is már csak múlt, mert két napja olyan nyűgős, hogy nem hagy fejni napközben, ezért ma már érezhetően kevesebb lett a tej. De ezen már nem kesergek, van amennyi van, oszt jóvan....

Csillag, mi lett a csomóddal?

Kép

Képurl]
espero
 
 


Espero!

Te 7 hónaposan még fejsz? Éjfélkor is? :shock:
És cumisüvegből adod Sára manónak?

Hát nem tudom, de szerintem ilyenkorra már elég jó a dedek porszívókája.
Nem lehet, h. elkényelmesíted a gyereket?
Minek dolgozzon meg a tejcsiért, ha anya úgyis odaadja üvegből?

Nem lehet, h. az éjjeli fejéssel leszívott 120 hiányzik a reggeli szopijához? (És akkor nem kéne hozzápótolni?)
A déli kaja után pedig egyszerűen még nem elég éhes 3-kor?
Nem tudom, h. egy 7 hónapos gyereket is 3 óránként kell-e szoptatni, ha már mást is eszik mellette?
Mit eszik egyébként? Még csak gyümölcsöt v. már bébikaját?
Mert lehet, h. az már elég neki hosszabb időre és azért nem akar enni 3-kor is meg 6-kor is!
Esetleg próbáld meg a 3-as szopit egy órával későbbre rakni.
Hátha akkor lelkesebb lesz! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csillagfény!

Igen, éjjel tápszert adok neki. Anyatejet (fagyasztóból) csak délben adok neki a főzelékhez. Na abból megeszik 2,5 dl-t. :shock:
Tápszerből 100 ml-nél nem eszik meg többet. A gyümölcslevet imádja. Mindent cumisüvegből adok neki. Próbáltam kanállal, de szopja a kanalat és igen lassan megy úgy az etetés. Szerintem még kicsi a kanalazáshoz.

Kép
babancs
 
 


no alvás....de tegnap este már annyira fáradt volt, hogy 9kor beájult, pedig alig szopizott és 2ig aludt.....lehet tegnap túletettem napközben..... :)

de nemtom csajok nekem nem lesz már több tejcsim :cry: :roll:
mondjuk, látványra több van. de nemtom elég-e. ördögi kör ez a tápszer is.....ma még egy próba nap. nincs tápszer, csak este. és napközben ha kell óránkét szopi. hátha még több tejem lesz.
most lépek, mert letettem, de egyre jobban sírdogál:(

pffffffffffffffffff

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!Egy pár héttel ezelőtt Lafi írt a másik topikban valamilyen 5 pontos vagy valami ilyesmi vizsgálatról!Ha jól emlékszem benne volt az Afp is.Tudja valaki miről volt szó???Mostmár érdekelne engem,de Lafi pihenni ment el!
Légyszi ha valaki tudja miről hadoválok szóljon!Köszike!

Kitartást a szopizáshoz csajok+na meg az álmatlan éjszakákhoz!
Az én kisfiam 3 hónapig szopizott csak ,utánna eltolt magától,sírt,hogy neki nem kell a cici.Még utánna egy hónapig kapott tejcsit üvegből,majd elapadt.Azóta is tápszert eszik és egészséges hála.Alvás!1 éves koráig a 2 kezemen megtudnám számolni hányszor aludta át az éjszakát.6 hónapos koráig evett éjszaka,majd ki tudja miért mindig felkelt.Pedig az első foga 11 és fél hónaposan nőt ki.

Szóval!Sok erőt küldök!
Sziasztok!

Kép

Kép
lecso
 
 


Lecsóka!
Az IStenhegyin van, és a 12. és a 16. héten néznek vért plus uh-ot, ebből csinálják a vizsgálatot. Ezt hívják kombinált vizsgálatnak. Asszem erre gondolsz ugye?
Vendég
 


Lecsó!

Én írtam. Itt nézz utána a dolgoknak, de azon a klinikán is kérdezz rá, ahol szülni szeretnél, v. ahova terhesgondozásra jársz, mert pl. nálunk Pécsett a Klinikán teljesen ingyen megcsinálták a kvarter tesztet (csak éppen senki nem beszél róla, h. van ez a lehetőség és ezért pl. a Megyeiben csak AFP-t néznek!! :evil: )!

http://www.gendiagnosztika.hu/index.php ... &Itemid=41
http://www.downszures.hu/site.php?mid=1
http://www.downkorszures.hu/index.html
http://www.informed.hu/eletmod/ideal/?a ... k=46247019

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


(Bocs, az integrált tesztet!)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Köszi szépen csajok!

Kép

Kép
lecso
 
 


Rambóka, nem 7 hónaposan fejek, hanem 30 évesen :-) És igen, nagyon rossz anya vagyok, amiért próbálok minél több anyatejet adni a lányomnak :-))
Igazából szerintem nálunk mindennek a rohadt bimbóvédő az oka. Még mindig nem hajlandó nélküle szopizni (ennyit az én dedem porszivókájáról, amikor irtad a múltkor, hogy horpad a hátad, na ez az érzés az én életemből eddig kimaradt), pedig amikor sikerül pár másodpercre "átverni", akkor érzem, hogy mennyivel több inger lenne ez a mellbimbónak. Igy viszont nagyon sokáig tart a szoptatás, 1 óra. Tehát pl. reggel 8 és 9 között megeszi a 140-et. Ha nem adok pluszba, akkor 10-kor már éhes. Ha megint megszoptatnám, az megint eltartana egy órán keresztül és akkor sem tudja megenni azt a mennyiséget, amivel kitart a következő evésig. Szóval a saját kényelmem érdekében fejek, mert igy legalább van időm reggelizni, tenni-venni,és Sacinak is marad ideje játszani. Fél 12 körül ebédel, krumpli, répa, sütőtök, alma, barack valamilyen kombinációját, ebből simán megeszi a 200-at. Fél kettőkor elalváshoz is kéri a cicit, de ez szerintem nem mennyiség, nem is mérem soha. Én annak a hive vagyok, hogy többször kevesebbet, tehát szimpatikusabb a napi 5 evés, mint a 4. Ez viszont csak akkor van meg, ha eszünk 3-kor is. Igazából éhesnek is látszik, megeszi a pótkaját is mindenfajta ellenkezés nélkül.
Vasárnaptól egy hétig nyaralunk, de utána a 6 órás kaját fogjuk gyümölcsre cserélni, addig viszont ekkor is tejet kap, amit megintcsak nagy lelkesedéssel fogad. Szóval nem az a baj, hogy nem éhes, hanem az, hogy a ciciből nem tudja és soha nem is tudta megenni, amennyi neki kell. Ha nem fejek, csak magam alatt vágom a fát, mert hipp-hopp eltűnik a tej. Amig birom és szivesen csinálom, szerintem nincs ezzel semmi baj.

Kép

Képurl]
espero
 
 


Rambóka!

Írtam pü-t. SOS!!!!!!!!!!!!!

Ezo
ezoterike
 
 


ezo, írd meg priviben az emil címedet és elküldöm amit kértél.
mi a baj, hogy így sos segítség kell??? rem. semmi nagy baj!!!

hát, én kezdem feladni. már mindent kipróbáltam. egyszerűen nem jön több a cicijeimből. és nem elég a gyerkőcnek. mindig pótolnom kell. már a létező összes technikát végigjátszottuk. 1 cici (na, ilyenkor fáj is a cicim, amikor kimarad egy körből, de amérleg szerint akkor is "csak" 40 jön ki...), 2 cici (ilyenkor nem töltődik fel eléggé mindkettő a következő szopiig. de persze van benne, a kettőben 50-60 milli), óránkénti cicizés (hátha bedurran, vagy beindul. de nem. nem is adtam akkor pótlást tápiból. egész nap ordított és nem aludt zsuzsi). csak este beájult a tápszerezés után. 5 óra hosszáig. rövid szoptatás, merthogy keszívja ami kell neki 10-15 perc alatt. ez sem jött be. hosszú szopi. na, ilyenkor a cicim bánja. pffffff....mi is volt még??? ja, persze. a fejés. most 2 napja nem tudtam fejni. de azt vettem észre, ha fejek, kevesebb van. iszom az alk.mentes sört, a karamalzt, eszek levest, iszok teát, eszek homeos bogyót. :lol: két lábon járó kísérleti nyuszi vagyok :? :shock: meg sme kérdezem van-e még ötlet, mert ennél több már nincs :) és nem parázok rajta!!! úgy vagyok vele, hogy szoptatok, amíg birok, oszt jóvan. szóval, nem értem. :)
na, eldőlök pihizni.

nemtom, de én nem bííírom ezt a meleget. ti hogy bírjátok???

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet, én is keresztül mentem ezen pár hónapja, azzal a különbséggel, hogy Sacit nem zavarta különösebben, hogy nincs elég tej. Nem sirt, aludt rendesen, sőt akkor, 2 hónapos korában kezdte el átaludni az éjszakákat. A mérleg viszont egyhelyben toporgott.
Én is mindent kipróbáltam, nekem pl. nem jött be az urtica urens homeós bigyó. Ami viszont sokat lenditett a tejhelyzeten, az a kecskeruta tea és a görögszénamag tea. Most már ezeket is hiába iszom, több már nem lesz, de legalább szinten tartja a napi adagot. Esetleg próbáld ki őket, hátha neked is használ.
A következőket ajánlották még, de én nem igazán tudtam lemérni a hatásukat, mert össze-vissza használtam őket, tehát nem tudom, hogy hatott-e egyáltalán valamelyik: narancslé, lucernacsira, répa, kesudió, mandula, malátakávé, karfiol.

Kép

Képurl]
espero
 
 


dimet, nekem a homeos bogyó határozottan csökkentette a tejet!

a kecskeruta eddig mindenkinek bejött, igyad csak, lesz tejed.

Sarlai Katalin doktornő István kórház, csecsemőosztályon lehet időpontot kérni,már többünknek segített szoptatási ambulancián.
nálunk azóta mennek rendben a dolgok, amióta voltam nála.

az biztos, hogy a 2 cici jobb, mert több inger éri a melledet, és a tejszopi közben is termelődik. ha nem is tudsz már fejni, a baba még akkor is tud szivni.
nekem sarlai dokinő mondta, hogy a nők többsége szt hiszi, kevés a teje,pediga90%nál minden O.K.

3 hetes Zsuzsi, nem?
nekem kb6 hetes volt, mire beállt a normál tejmennyiség.
az elején én is adtam tápit,most megannyi van, hogy nem akar elmúlni sem.

Kép

Kép
csillagfény
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?