Új privát üzeneted érkezett!

Rekababa,
Viszont a bolcsohalal valoszinusege az atfordulas megtanulasaval drasztikusan csokken! Szoval fel a fejjel!
Egyebkent nekem minden babam hason aludt, Miki is, de mas rizikofaktor nem jatszik. Viszont Miki nem tul ugyes a fejemelgetest illetoen, emiatt neha aggodom is!
Eleg vacak napunk volt, es kezdek depizni. Ma ki sem mozdultunk a lakasbol, mert ugye apuci elvitte az autot, holott nem is esett napkozben mar az eso. De a szel az fujt rendesen, ugyhogy maradtunk. Meg is latszik rajtam.
Miki sem volt el ma egy percet sem magaban, erzem is a hatamon!
Csak legyunk mar tul ezen az elso egy even! De varom mar!!!

Momo,
Szex? Az mi?

Urszila,
Mit tudsz meg Snoopyekrol? Otthon vannak mar? Vagy a rend kedveert bent maradtak a korhazban?

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok, most gyors leszek, mert ded ugyan alszik, de Apa vásárolni van és ki tudja mennyi az idõm...majd este még jövök.

Tegnap megkapta a gyermek a 3.hós oltását, hát mit mondjak, már az orvosnál üvöltött 30percet, aztán bealudt hazafelé és végül az este egész jól telt, sõt át is aludta az éjszakát 9tõl 5.15-ig.Kép DE ma egész délelõtt baromi nyûgös, sírós és hisztis volt. Semmit sem aludt egészen 1óráig, na akkor végre jött az álom és 1órát csúszott a szopi. Hát ez van, a lényeg, hogy azóta jól van és remélhetõleg ezzel vége is az oltás utóhatásának.

Meg is mérték tegnap, 5700gr és 62,5cm.Kép A védõnõ szerint kövér, szerintem meg tök normális.

Persze megint megkérdezte, hogy adtam-e már almát Bencének. Mikor mondtam, hogy nem és nem is szándékozom, nem tetszett neki. Szerinte muszály, hogy adjak neki, mert mikor majd 6 hónaposan nem lesz elég tejem, bajban leszek ha nem fogad majd el mást helyette(gyümik). Annyira szarul esett, hogy már most sulykolja belém, hogy nem elég a tej, csak azért, mert volt egy ilyen esete és ott az anyuka nagyon megszenvedte, hogy nem adott addig gyümit.
Könyörgöm, az elején még szopni sem akart a gyerek, most meg 5700gr, akkor miért ne lenne elég a tej??? és ha mégsem, akkor majd elkezdem az almát, addig minek.Kép Ilyenkor az a csepp önbizalmam is elszáll...KépKépKép

Úgy tûnik teljesen bealudtKépKép, úgyhogy akkor mégiscsak most írok:

FranyóKép
tündéri törpilla, szépek a pillák isKép Nagyon jók a képek, gratula hozzá. Néha nehéz elkapni a jó pillanatot, de látom Nektek sikerült. Írtó édes, ahogy a játékaira vigyorog.Kép
Bence mostanában a tükörképére mosoly és ma elhatározta, hogy meg is fogjaKép, nagyon teszik magának.KépKépKép


Snoopynak gratula Leventéhez! én is nagyon kiváncsi vagyok a storyra.Kép

Gombóc,
részvétem az okoskodókhoz. Mi még nem mozdultunk ki BKV-val, talán azért nem ért ilyen atrocitás.Kép
Súly ügyben szerintem ne aggódj, Bence is hasonló paraméterekkel rendelkezik és kb. 2hete õ sem igen gyarapodott. Szopi ügyben nálunk is vannak néha hullámok, de én ezen sem aggódom, hiszen én sem eszem mindig egyforma mennyiségeket.
Fejtartás ügyben nekem azt javasolták, hogy arra az oldalára tegyek érdekes, színes tárgyakat, amerre kevésbé néz, hátha akkor arra is nézeget majd.

Urszila,
örülök, hogy akkor minden OK az éjszakai szopik ügyében, elõbb-utóbb már nem fog kelleni a csumis tej, addig meg tökéletes.Kép Család édi, ahogy asszisztálnak a fürdéhez.Kép

Orsoly,
OK, akkor megnyugodtam, bár a védõnõ kicsit megint elkedvetlenített, lásd fennt.
Bence az elsõ orvosi vizsgálat alkalmával játszotta el, amit ma LackóKép gyönyörû ívben pisilte magát szemen és minden ruciját le.KépKépKép Azóta mindig viszek váltás ruhát az orvoshoz is, eddig szerencsére nem kellett.

Kangi,
mondom én, hogy jókat írszKép, Tadzs Mahal?KépKépKép ismerõs nagyon a szitu.
Sapi ügyben ma változás állt be, minden zokszó nélkül vettük az akadályt, ki érti ezt? Még, hogy egy vízöntõ érzékeny, ugyaaaaaaaaaanKép

Manó2,
kitartás, én is csak ezt mondhatom.
Bence egyáltalán nem akart szopizni, megjártam vele a szoptatás ambulanciát, segített a csecsemõs+védõnõ, beszéltem ligásokkal, végül megoldottunk mi magunk szépen kettecskén, de nem volt egyszerû. Az elsõ idõkben volt, hogy 1,5 órán át szopizott és mivel kis súllyal született azt mondták 2 óránkét etessen. Képzelheted, éjjel-nappal ez ment, fél órám volt 2 szopi között vagy ha elaludt esetleg több. Fájt a mellbimbóm, attól, hogy felázott és a szájpenésztõl viszketett, sírni tudtam volna mikor mellre tettem, de szépen belejöttünk, mindig egyre rövidült az idõ és egyre ügyesebben szopizott, mára pedig teljesen szuper minden. Mikor Bence 3 hetes volt és lelkendezve azt mondta nekem valaki, hogy milyen jó szoptatni és élvezzem, meg tudtam volna fojtani, hogy ugyan mi van ezen élvezni való, hiszen egész nap a mellem lóg is semmire sincs idõm. Mára pedig tényleg öröm és jó nézni õt, ahogy cuppog.
Kitartás, elõbb-utóbb belejöttök és lesz napirend és minden szép lesz, ne add fel!!! Az ujjszopás meg nem csak akkor jellemzõ, ha éhes, hanem most ez nyugtatja meg õt, ismerkedik az ujjaival, stb. ez az orális korszak. Bence is szinte egész nap a szájában matat.Kép

Megyek is, utánanézek a dednek van-e még kezeKép, na meg már így is kisregény lett Kép Pusza,
Timici
timici
 
 


Timici!

Reka lassan 5 honapos es meg mindig nem kapott mast mint jo kis anyatejet. (leszamitva a furdetokremet amit rendszeresen lenyal magarol, le kell fenykepeznem, nagyon draga, de mindig lebukik, mert ahogy a hasarol osszeszedi kis ujjairol a kremet, azt be a szajaba es szaja korul ott a krem maszat, ja es persze furdovizet is imadunk inni!) Persze, ahol tenyleg keves a tej, vagy tapszer van, vagy akar aggodo anyukat megnyugtatja ott egyetertek vele, de egyebkent raer. Reka is pont ennyi kilo volt 3 honaposan, most 6,5 kg es novi ki a 68-as ruhakat. Ne hagyd magad, ha te meg nem akarsz neki adni, csak magadra es a picurra halgass. Nalunk egyebkent doktorneni mondta rendszeresen, hogy majd 4 honapos kortol elkezdunk gyumolcsot enni. Most mar nem mondja. Kép

Gomboc!

Egyutt erzunk, bar mi csak dicseretet zsebeltunk be ma a seta soran, de egyik baratnom megjegyezte, hogy o bizony nem hagyna bebiszittere a gyereket = azaz en egy szivtelen dog vagyok, hiaba toltottem az elmult kozel 5 honap minden percet lanyommal, mert most ugy gondoltam,hogy heti egyszer 2 szopi kozott 2,5 orara magara hagyom, plusz esetleg neha egy mozi. Nem esett jol, de hat ez van.

Fejtartast illetoen lexikon bizarr otletnek tunik, talan en is inkabb a szines jatekokra voksolnek. Reka jo sokaig a pelenkazon mindig csak egy iranyba nezett, forgattuk, stb, de o akkor is csak egy iranyba volt hajlando nezni. En suketsegre gyanakodtam, de csorgos kiserletek bizonyitottak, hogy megint csak szegeny anyuka aggodik tulsagosan, gyerek meg hadd nezem arra amerre akar. Errol azonban leszokott.

Zsurlo!

Mi mar aggodunk hogy szegeny gyerekre nem csak a Rekababa ragad majd, de esetleg majd azt hiszi, hogy Rekabababababa-nak hivjak. ugyanis ezt rendkivul viccesnek talalja, hosszasan kacaraszik rajta, ugyhogy sokszor hulyeskedunk vele igy. Szegeny gyerek, mindket szuloje kicsit debil.

Egyebkent apukat a minap 22 evesnek neztek mar megint. Pedig iden lesz 30. Bezzeg engem sose neznek fiatalabbnak, nemhogy ennyivel. Volt mar aki meg is jegyezte, hogy furcsa a korkulonbseg az o javara. Ez mindig lelomboz. Nem eleg, hogy nem vagyok szafaris bezzeg anyuka, de meg hogy mindig apukanal is oregebbnek nezzenek! Kép Kép Kép

Nyugodalmas jo ejjszakat mindenkinek (foleg a csemeteknek!)
rekababa
 
 

 
 

Timici! Kedves vedonod enyhen nemnormalis. Tudtommal, ha feleves koraig el is fogy a tejcsi, azt nem gyumivel kell potolni, hanem tapszerrel (feherje kell). A gyumi csak kiegeszites melle! Hol a feneben tanulta ez a no a szakmajat???

GgghhhhhrrrrrrrKép

orsoly
orsoly
 
 


sziasztok
bocsi a közbekérdezésért, de Ti biztos többet olvastatok már róla
ugye a bölcsõhalál az nem kimondottan az, hogy megfullad a takarója vagy a matraca miatt? Hanem valami idegrendszeri éretlenségrõl olvastam, hogy amiatt nem vesznek levegõt és hogy ez nem függ attól, hogy épp hogy fekszik? ÉS amelyikõtöknek van légzésfigyelõje, Ti tudtok ujraéleszteni is? Vagy mi a teendõ, ha gond van?
köszi szépen
Andi
Névtelen
 


Andi
Szerintem jól tudod. Nem feltétlenül megfullad a bébi. Én úgy tudom, hogy ha felébreszted, ás "magához tér", akkor vesz újra levegõt. De ne forduljon ez az eset senkinél sem elõ!
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Rekababa,
na ne mar...nem normalis az az ismerosod! Kép Probalt mar o honapokig egy csecsemovel egyutt lenni, a napok nagyobb reszet kettesben? Kép Szerintem mindenkinek jar egy kis babamentes ido, engem a parom direkt el szokott itthonrol kuldeni, hogy ne kettyenjek be...
Eddig harom honap alatti babamentes elmenyeim: egy sorozes, ket mozi, egy vasarlas es egy hokimeccs....KépKép
Nem sok, de ilyenkor toltodom fel. Kép

Andi,
en is hasonloan tudom. Engem megnyugtat a legzesfigyelo, csak benezek a szobaba, hogy pislog-e a led, es nem kell almaban megfogdosnom a gyereket, hogy tenyleg lelegzik-e. Eddig 3X riasztott az elso hetekben, es a mai napig nem tudjuk, hogy csak nem erzekelt valamit vagy ZSombi tenyleg nem vett levegot, es csak a szirena hangjara ebredt fel.
Ujraeleszteni? Remelem, nem lesz ra szukseg...valamikor a KRESZ egeszsegugyin probababan gyakoroltam. Meg van egy rajzos leiras a keszulekhez, azt attanulmanyoztam.

Sziasztok,
Gombóc
gombóc
 
 


Sziasztok!

Megprobalkoztam egy "kis eji osszesitessel" kismamaplaza tali ugyben.

Ezek szerint jonnenek
Kangi
Gyorgyi
Franyo, de csak csutortokon er ra
??? Andy, Orsoly, Ti erre a talira gondoltatok?

Aki meg jonne, irjon!

Hu, meg akartam valaszolgatni, de hirtelen olyan kabasag tort ram, hogy muszaj vagyok elkuszni az agyig, bocsi :-(

Csak jokat Nektek, es pussz a babak hasara :-)))

Kaska
kaska
 
 


Hazajöttünk a nagyszülõktõl, Beki hozzáállásában semmi nem változott Kép. Rátört a tavaszi éberség. És nagyon köszi minden együttérzõnek!!!!

Ma voltunk a 2 hónapos oltáson .Én kérdeztem rá a gyerekdokira, hogy nem kéne már??? (Beki mindjárt 2 és fél hónapos.) Õ meg: ja, de. hozzam. GRRRR) Szegény Beki, a szivem szakadt érte, amikor bevittem a rendelõbe, épp egy kisfiút oltottak, és nagyon panaszosan sírt (mint akit ölnek). Bekinek elkerekedett a szeme, a kicsi szája meg kétségbeesetten legörbült, és nagyon félt. Itthon sosem csinálja ezt. Én meg úgy éreztem magam, mintha a vágóhídra vinném Kép. A szuri után hamar megnyugodott, de 2 óra múlva nagyon keservesen kezdett el sírni, és abba sem hagyta vagy 3-4 órán keresztül. Azóta átlag 1 óránként szopik. Hát, a pandamackók megirigyelhetnék a szemem alatti fekete karikákat Kép.

Csak az utolsó napi termést volt idõm elolvasni, látom, valami tali készülõdik. Mi is benevezhetnénk?

Momo,
én majdnem a nõgyogyi szemébe röhögtem, amikor fel akart írni fogamzásgátlót. Tiszta pazarlás lenne! Kép Kép Kép Annak örülök, hogy nektek megy a dolog, egy kis kikapcsolódás a rosszcsontok után Kép.

Orsoly,
nem lehet, hogy Lacko a modellszakmára gyakorol a sok átöltözéssel? Elvégre a szépsége megvan hozzá! Kép

Gombóc,
részvét a BKV-s ürge miatt! Mi holnap veszünk valamiféle hordozót, mert már leszakad a karom. És akkor én is abban fogok BKV-zni, nem érdekel, hogyha ufo-nak néznek Kép.

Norka,
milyen típusú kendõtök van? (Megkötõs/karikás...)
Irigy-irigy a szalonnasütésért! Kép

Kangi,
én is szoktam a körbemacikkal kísérletezni, Beki 3 percig türelmesen nézegeti is õket, majd elkezd nyavikolni, hogy "oké, mostmár vegyél fel, ha kiszórakoztad magad a zenélõke állandó felhuzogatásával) Kép

Pusz mindenkinek
PandaMiszike + Beki
miszike
 
 


Hali csajok!

Kangi, mintha hájjal kenegetnélKép De sajna még van rajtam 4-5 kiló, csak nem izgatKép

Györgyi van egy olyan topic, ahol minden ilyen gyedes kérdésre válaszolnak, csak nem találom... amint meglesz, adom a cimet!

Gombóc, jót rötyögtemKép

De jó nektek a tali miatt, én még nem merek nekivágni kettõvel, de majd a következõre...

JaKép habzsolháp most kelt 5kor elõszõr este 8 ótaKép és megtanult szopi közben büfizniKép

Szex szülésutánKép: Anno Danónál nem birtuk ki a 6 hetet, no de akkor elõtte 9 hónap elvonás volt... Most nem tudom mi lesz, mert este bedõlök az ágyba, reggel meg arra ébredek, hogy jön a nagy, hogy tejetkéjek!!!! SzerencséreKép mindketten hullát játszunk még, igy egyformák az igényeink, már az ágyat illetõenKép

Timici, vldõnénire hagyd rá a dolgokat! Nekem Danónál magyarázta a tejpépet már 6 hónaposan... én viszont nem éreztem szükségét, hagy anyatej helyett azt adjak, végül ez ki is maradt a fiam életébõlKép

Na az ilyen barátosnõktõl ki tudok bukni rendesen... Miért szivtelen anya az aki magával is törõdik??? Csak a "mindent feláldozok a gyermekemért" nõcik a jó anyák?? Tapasztalatom szerint érdemes korán kezdeni a ded szoktatását, akkor neki is teljesen normális lesz, hogy néha nincs anya...

Miszike, jó hogy újra itt vagytokKép

Na megyek, még visszabújokKép
Pussz
Zsófi
Csucsuka
 


Sziasztok!

Andy, Orsoly!

Szivesen mennek a talira, jo lenne mar latni titeket, meg persze mindenkit. Nekem az a plaza ugy messze van, meg nem is vezetek, de a Honved utcai klub az jo, ha erre gondoltatok.
Persze az is szamit, hogy mikor lesz.

Lanyok, babak!
Mit gondolnatok egy talihoz a szabadban, mondjuk Varosliget, vagy Margitsziget?
Mondjuk jovo hetvege? Vagy vegulis hetkoznap is jo!
Jo lenne, ha minel toben el tudnatok jonni, hogy vegre lathassuk egymast!

Timici!
Mindig felforr az agyam, ha ilyet hallok! Kép Mondd meg neki, hogy te nem 6 honapig, hanam akar 2 evig is akarsz szoptatni, ha a babo is ugy akarja! Kép Kép Kép
Arra kell gondolnom, hogy feltekeny, mert neki nem volt teje!

Mi nagyon valtozekonyan alszunk. Ma megint nyugi volt, persze reggel 8 kor ilyenkor beajul.
Kepzeljetek Emma olyan edes, mar egy ideje hangosan kacag es sikerult is lefilmeznunk. Percekig hahotazott. Megzabalom! Kép
Tegnap adtam ra egy kis nyari ruhat eloszor, gyonyoru volt. Na nem aradozom tovabb,

pusz
KAkukkfu
Emma
kakukkfu
 
 


nyugi = nyügi
Bocs, nem magyar a billentyuzetem, egyebkent nagyon idegesit, hogy ekezetek nelkul irok

K
kakukkfu
 
 


toben= többen
kakukkfu
 
 


Kaska en egy masik talira gondoltam, ez 7-en lesz a MikkamakkabanKép Aki szeretne, termeszetesen jojjon, baba-mama taliKép

Kakukk a Honved utcaira gondoltam, akkor oda eljossz?Kép

orsoly
orsoly
 
 


Hááááj! (rajtam van böven Kép)
Gyors leszek, mert kispapa a programozási munka végét járja, és kihasználom a szabad perceket.

Tegnap este ridegtartás felkiáltással résnyire nyitva hagytam az ablakot a gyerexobában. Láss csodát, Julcsi megint csendben volt éjjel, és nem azért, mert megfagyott, hanem mert jól aludt, hurrá! Hurrá!
Reggel visszatettem a Naprendszer modelljével dúsitott körbemacikat az ágyára, és kb egy óra múlva levettem, mondván,hogy lehet, hogy túlingerlödik a ded, és azért nem tud elaludni. Kicsit tényleg nyugisabb lett, ja, és még a félhomályt is jobb szereti a nagy világoságnál ... ey különben úgy derült ki, hogy ma hajnalban Apa is felkelt velünk, és visszafekhettem aludni, addig ö pesztrálta Julcsit, és mikor 9 elött kimásztam az ágyból (persze nem sokat aludtam, mert Apa nyekergéstüréshatára magasabb az enyémnél), a lány a nappali kanapéján hempergett körbebástyázva, félig behúzott sötétitöfüggönynél, viszonylag csendben KépKépKép
Apa tisztába is tette, mert állitása szerint a "füligszaros" kifejezés csak haloványan fedi gyermekünk akkori állapotát Kép
Ja! Még annyi, hogy némi reményteljes turkálás után boldogan fedeztem fel, hogy az összel beszákolt cuccok közül nemcsak a laborköpenyem jó még rám, hanem néhány más, akkor gigászinak itélt darab is KépKépKép Az egyiket mindjárt fel is vettem, és Apa megdicsérte Kép Úgyhogy hurrá van!!!

Miszike Kép
jó, hogy újra köztünk! Én a kéthónapos után is beadtam egy fél kúpot szegény kis óbégatómnak.

Gombóc Kép
jók a kérdés-válaszok Kép
Nehogymá' felhúzd magad a kengurus sztorin! Legközelebb próbáld meg kifelé ültetni Zsombit, oszt kész. Ne idegeld magad KépKépKép

Jujj, nem tudok most többet irni, mert megéhezett a ded, utána meg sétálni viszem, olyan meleg van, nem aszalom idehaza.

Pussz
Kangi + reggelkétszázatevett Julcsi
kangi
 
 


Ja! Még annyit, hogy Julcsi KONZEKVENSEN (kb két hete) nem eszi meg a napi "elvárt" adagot, azaz kilónként 150g-t. Hanem mintegy 10%-kal kevesebbet. Mostan én akkor aggódjak?!

Köszpussz
Kangi + hiábaevettkétszázat haigyseeszikeleget Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok!
Miszike kotos a kendo! Kép

Norka
norkini
 
 


Sziasztok!

Momo!
Egy 12 éves gyerek nagyon sokat tud segíteni a kicsik körül és remekül le tudja foglalni a Timi korúakat. Legalább is a Niki nálam nagyon bevált, imád játszani, idétlenkedni Mikivel és így én is felszabadulok pár órára, mert manó is nagyon le tudja foglalni az embert. Hátha szerencséd lesz a kis vendégeddel. Kép

Zsuzsi!
Jó neked, az én Mikim nem hajlandó bilire ülni, már vettem a wc-re is szûkítõt, de csak bejelenti, "nem, pejust kéjek".
A Niki már két évesen teljesen szobatiszta volt, van valami ötleted? A doki azt modta, hogy majd ha érett lesz rá magától leszokik a pelusról, de Õ nagyon szereti. Kép Jó mondjuk neki sokkal kényelmesebb, így nem kell figyelnie, mikor mi jön. Kép

Timici!
Az ilyen védõnõ miatt nehgy már elszálljon az önbizalmad. Mond meg neki, hogy nézzen utána jobban a dolgoknak és csak utána beszéljen hülyeségeket. Kép

Lányok!
A babák az új képeken is csodaszépek. Kép

Puszi
Magdi
32+3
gallainémagdi
 
 


Sziasztok!

Egy kicsit tudtam visszaolvasni, de szerintem az az 5 nap (kórház), +2 nap (amíg rá sem tudtam nézni a gépre) kimarad az életembõl. Vagy majd pár hét múlva visszaolvasom.

Babócák nagyon szépek, olyan jó látni, ahogy fejlõdnek Kép

A többgyerekeseket nem irigylem, az én lányom is visszafejlõdött egy hét alatt, de szerencsére a pelenkáig nem ment vissza Kép Pedig sokat foglalkozunk vele, igaz, tévé nincs (ebbe akar belehalni igazánKép)
Mindenkinek kitartásKépKépKép

Gombóc
A villamosos pasitól meg kellett volna kérdezni, hogy mi a foglalkozása, lehet, hogy valami statisztikus volt Kép És én is ki szoktam az ilyeneket fogni, de mivel mi még nem vagyunk mobilak...Kép
A babák gyarapodásában is vannak stagnálós idõszakok, legalábbis a lányomnak volt, akkor mondta ezt a doki. De biztosan ezt is gyereke válogatja. De szerintem is szép méretei vannak Zsombinak Kép
És tetszett a viccKép

Urszila
A lányommal olyan pikk-pakkra kialakult minden rendszer, Zsombival ugyanilyen pikk-pakk úgy eldobtam az elveimet Kép Nálunk is nagy a káosz, de eddig még tényleg élvezzük (Apa is) Kép
Jó a lufi-ötlet!Kép

Orsoly
Én még csak most szokom ezt a body1, body2 és társait, de az a pici szerkó milyen messzire elhord Kép

Zsurló
Írtad a salátalevest, errõl jutott eszembe: lehet enni salátát? A tojásos nokedlihez volt, de én nem mertem (csak egy kicsitKép)
Zsombim óriásbébi? A kórházban leóvodásozták, pedig nem õ volt a legnagyobb, de 4 kg felett ez járt, a védõnõ szerint meg nem is olyan nagy - lehet, hogy õ eddig csak 5 kilós babákat látott?Kép

Timici
3 hónapos gyereknek almát? Én a lányomat 5 hónaposan kezdtem szoktatni, mert be kellett adnom a bölcsibe Kép Most nem szeretnék a majdani 5 hónapos Zsombinak almát adni Kép Szerintem engedd el a füled mellett, amit mond a védõnõ, esetleg okos nézéssel bólogass hozzá (én anno azt tettem, amikor hülyeséget tanácsoltak )KépKépKép

Rékababa
Lehet, hogy a fürdetõkrémtõl és a fürdõvíztõl gyarapodik olyan jól a kislányod KépKépKép
A barátnõdnek van gyereke? Úgy gondolom, nincs. De akkor elítélnie sem kellene Téged, majd ha neki is lesz tapasztalata.

Csucsuka
Teljesen igazad van, az anyukáknak magukkal is kell törõdni! A babának sem mindegy, mit lát, nem? Egy feltöltõdött anyukának pedig szerintem minden családtag csak örül Kép

Kangi
A Tadzs Mahal sem semmi lehetettKép

Myssnia
Szép nagy szemei vannak Szilárdnak Kép Nagyon aranyos Kép

Lányok, lenne egy kérdésem, fõleg a többgyerekesekhez.
Az én lányom 5,5 éves, és most kitalálta, hogy meg szeretné kóstolni az anyatejet, cicibõl. El nem tudom képzelni, hogy õt is magamra csatlakoztassam. Volt valakinek hasonló "élménye"? Mit csináljak? Csatlakozzon?

Megyek, mert nagy a mozgolódás a kiságyban...Kép
Toffifee + éhes Zsombi
toffifee
 
 


Csak ficánkolt álmában, pedig én már szétszakadok...

Toffifee
toffifee
 
 


Kangi!

Ne aggódj, hogy mennyit eszik. Szerintem mérni is felesleges, mert a tej minõsége nem mindig egyforma.
Ha hízik a ded, nincs gond.
Dodó már 3. hete csak 100 gr-kat hízik, de azt mondta a védõnéni, hogy meg nem lehet tömni. Ha éhes, akkor úgysem hagyja magát.

Ez a védõnéni a nõgyógyászon felesége, és a Bencével egyidõa a fia. Ja és tényleg érti, amit csinál.

Magdi!

Bence 2és fél éves, és még mindig nem hajlendó sem a wc-re, sem a bilire.
Ha végzünk a fürdõszobával, akkor lesz ám szigor. Nem lesz pelus, csak kisgatya, és rájön, hogy abba nem érdemes bepiszkítani. Csak az én idegeim bírják tovább, mert mindig keresi a tûréshatárt.

Dodó egész éjjel evett, Bence meg aludt, de nem látszik rajta, annyira nyûgös. Ha a Dodót fogom, Benu ordít, ha a Benut, akkor Dodó ordít.
Így én, kegyetlen anya, nem fogom egyiket sem. Csodák csodája, 5 perc múlva csönd van.

Na megyek, mert a Dodó már megint kezdi.
Ja és csak mi vagyunk, meg egy mesterember a fürdõben.
Apa dolgozik.

Heni
heni1979
 
 


Heni,
Gyuri is ket es fel eves, tegnap meg en is ugy gondoltam, majd en bekemenyitek, szobatiszta lesz a gyerek es kesz. Adtam ra kisgatyat, hat nem csak bepisilt, de be is kakilt. Harom gatya, trening, es zokni fogyott el. Aztan feladtam!
Dani ket evesen mar ejszakara is szobatiszta volt, igaz, o meg textilpelust hordott.
Miki fantasztikusan jol elvan egy fa bohoc- csorgovel, amit a baldachinjara csiptettem. Azt hiszem most mar teljesen biztos benne, hogy van keze, es azzal csorgeti a bohocot!
Nagyon cuki!
Harmadik napja itt vagyok bezarva, kedves ferjem ma is elvitte a kocsit (szerintem csak hogy bosszantson), "esni fog" felkialtassal! Pedig nem fog esni, csak borus ido van!
Ma akartam volna IKEA-ba menni... Kép Kép Kép (ami amugy sem lett volna semmi ket gyerekkel, 40 km-re innen)!
Buntibol ma grizesteszta az ebed, azt utalja (viszont a kolykok imadjak, sot, Daninak a kedvence)!

Timi,
Onbizalomerosites cimen szolj be a vedononek! Es tedd fel a "Szoptatas. Kitol ne fogadj el tanacsot" topikba nevvel, cimmel! Gondolom mas temaban sem fogsz hasznalhato tanacsot kapni tole!
Amugy szerintem Miki szeretni fogja az almat! Mar volt, hogy annyira bamult, mikor ettem, hogy "kenytelen voltam" odatenni a szajahoz, csak ugy kivancsisagbol. Es elvezettel nyaldosta- volna, ha hagyom...
Dani mar hat hetesen kapott oszibarackot annak idejen...akkor az volt a modi! Es kb. harom hetes koratol, ha csuklott, kapott egy kaveskanal citromlet! Kép Ez most erdekes modon eszembe sem jut (sot, mitobb, teljesen megbotrankozom rajta- anyukam mar pedzegette a dolgot).

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Hello Toffifee!

Szerinted cumisüvegbõl lefejt tejjel nem érné be?
Zsófi még ilyennel nem rukkolt elõ, de már nedves törlõvel kell õt megtörölni, fürdés után kötelezõ a popsikenõcs és nem kevés idõt tölt az elõszobában a nagy babakocsiban.
Szóval alakulnak a dolgok nálunk is.
rjuli
 
 


Sziasztok!

Lacko folytatja tegnap elkezdett ruhabemutatojat. Minden rucijat hordani akarja ugy latom 2 napon belulKép Ma csak a rugit kakizta ossze (a combresznel folyt ki, a body meguszta), erre mikor lehamoztam rola a szaros (bocsKép) rugit, szepen megmarkolta a combjat. Eredmeny: hosszu ujju body ujja tiszta kaki, kezecskeje nemkulonbenKép El kell gondolkoznom azon, hogy vegyek-e meg neki ruhat, mert ezt nem fogja birni a mosogep.Kép Es sajna nem a pelussal van a gond, ezt a mennyiseget nincs az a pelus ami elnyeliKép

Most epp beajult, immar tobb mint 2 oraja keresztben!! alszik az agyikojabanKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Most Rekanak is volt egy kakis jelenese. Szep csendben ult az olemben, majd furcsa melegseget ereztem a combon. Kaki kiontott a pelusbol, gyereknek meg a zoknija is csupa kaki volt es az en nadragom is tocsogott a kakiban. Mindkettonk teljes ruhazata aztatas alatt, tovabba zuhanyoztunk egyet kettecsken, mivel en is kakis lettem meg nadragon keresztul is. Szep kis aranysarga, jol mutatott szep fekete nacimon. Kép Kép Kép

Most megyek, mert szorakoztatoi szerepkoromnek kell eleget tennem, ugyanis unja magad a draga.

Gyorgyi es Rekababa
rekababa
 
 


Sziasztok!

Ma mi is megkaptuk a 4hónapos oltást. Elég rosszul viselte a kicsi mert ahogy megszúrta a dokinéni rögtön sírt és ez még csak 1 volt utána még jött a karjába a másik, az teljesen kikészítette. De mire haza értünk szerencsére megnyugodott és most el is aludt.
Kajatéma: Én már 2hónaposan adtam neki almát, de sajna nem szereti. Mostmár kapja a bébi kajákat plusz krémtúró joghurthab. És áttértünk a Nutrilon 2 es tápszerre.

Kakukk: Én a másik talira gondoltam ami a mikkamakkában lesz jövõhét szerdán.

Kép\

Sziasztok
Andy és Márk
andy78
 
 


itt van mégegy

Kép\
andy78
 
 


Sziasztok!

Andy!

A karjába??? De fura, én eddig mindenkitõl azt hallottam hogy a 2 lábba oltanak. Emma is ma kapott oltást, neki az egyik lába ugyen még nincs rendben, így õ a combjába és a fenekébe kapta, a kar fel sem merült.

Kajcsi: Emma 4 hónapos kora óta eszik, gyönyörûen, erre 1 hete meg semmi kanalasat nem eszik meg. Ez van. Én nem fogom eröltetni. Én joghurtot meg más tejterméket még nem merek adni, pedig már 7 hónapos. Andy: Márk nem lett kiütéses tõle vagy hasmenéses?Emmának még a NAN 2-es tápszertõl is hasmenése lett az elsõ két nap mikor elõször kapta a hA mellé.

Tali: Gyertek minél többen!!! Már ha a jövõ heti másik topic által szervezett taliról beszéltek. Bár még majd jövõ hétig pontosítunk, mert olyan gyönyörû idõ van hogy felmerült a szabad téri tali lehetõsége is a Mikkamakka helyett.

Manó+Emma

Tali: Tök jó lenne ha minél többen lennénk.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szia Juli!
Pohárból adtam, azt mondta, nagyon ízlik. Még kérne, de a cicit egyelõre nem hozta fel - én nem nagyon szeretném. Amit eddig lefejtem, nem volt egy nagy mennyiség, azt vagy pohárból megkapta Zsombi(ha ébren volt), vagy kiöntöttem, most gyûjtöm Kép
Hogy vagytok?
Elmentetek, kaptam két jó szobatársat, de valahogy mégis nagyon nehéz volt még azt az egy napot kibírni. Nekem a nagydarab csecsemõssel nem volt bajom, a szõke viszont kiborított, de túléltük.
A doki nénink kiakadt a csecsemõs szokásoktól (õ ott volt gyerekorvos), pl. tudtad, hogy a hazaadás napi vizitre be kellett volna hívniuk az anyukákat? Mindegy.
Azért várom a híreket rólatok!Kép
Toffifee
toffifee
 
 


Sziasztok!

Valami miatt nekem egyre kevesebb az idõm. Csak véletlenszerûen tudtam beleolvasni az elmúlt két nap termésébe. Nagy pakolásban vagyok, holnap elutazunk néhány napra a nagyszülõkhöz.

Ma voltunk a 6 hetes vizsgálaton a nõgyogyinál. Megtapogatta Lõrincet, majd megkérdezte, nem mondta-e a gyerekorvos, hogy kevés a gyarapodása, szerinte híznia kellene. (5 kg 15 dkg volt hétfõn! Kép) Szerintem jól gyarapszik, de azért felidegesített, mert állandóan parázok a tejem mennyisége miatt.

Urszila! Egyszer jártam a szopis topicon, ott látam, hogy Te kértél (és talán kaptál is) tejszaporító praktikákat valakitõl. Én is kértem, de biztosan elkerülte a figyelmét az illetékesnek (már nem emlékszem kinek) és nem kaptam. Ha van valamid, továbbküldenéd nekem is? Köszi, elõre is.

Kaska! Talira lehet hogy megyek, ha visszajövünk addig. Hányra tervezed?

Fotókat megnéztem, nagyon szépek. Mint mindig! Urszila! Nem tudsz nagyítani? Jó lenne!

Na most megyek, amjd jelentkezem. Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!

Sziasztok!

Beu + a ma 6 hetes Lõrinc
beu
 
 


Beu Lacko 4760 gramm volt 6 hetesen, ugyhogy LOrinc szerintem teljesen ok. Kulonben se a dekakat nezd, hanem a pelusokat es a kedelyetKép

Megvolt a 3. valtas ruha bevetese is...Kép

orsoly
orsoly
 
 


BeuKép

Ne izgulj Lõrinc súlya miatt (mondom én, aki kétségbe esett vasárnap, mert csak 15 dekát hízott Zsebi egy hét alattKép)
Timinél én már eljátszottam ezt az állandó parát, késõbb a hozzátáplálásnál igyekeztem mindent beletömni, sikerült is rosszevõ gyereket csinálnom belõleKép Most, hogy már nem izgat a súlya, az õ étvágya is kezd visszatérniKép
Az én tejszaporító praktikám csak egy homeobogyó: Urtica urens D12 napi 3x5 golyócska. És tényleg nagyon jót tesz a Csucsuka által említett délutáni vízszintes pihi is.

Lányok, ha nem muszáj, a tejtermékeket tényleg ne adjátok 7 hónapos kor elõtt, mert gyakran okoz allergiát. Timinek még 9 hónaposan is ment a hasa a tejcukortólKép

Györgyi, tegnap én is így jártam Zsebivel, aztán éjjel is volt egy nagy produkcióKép Csak az tûnt fel a majdnem kukksötétben, hogy a fehér bodynak nagyon fura színe vanKép Aztán a lepedõig vezettek a nyomok, szóval fullos csere voltKép

Jaj, én ma tök kripli vagyok, Zsebi egész nap 1 órát aludt össz-vissz, a többit nyüglõdéssel töltötte kisebb-nagyobb méltatlankodás közepetteKépKépKép Persze ettõl Timi is megkergült, úgyhogy ugrálhattam, mint pók a falon. Naná, hogy estére már tejem is alig vanKép. Mi lesz még itt az éjszaka???

Mindenkinek nyugodalmasabb jóéccakátKép

üdv
Momo és a kis rabszolgahajcsárok


Momo
momo
 
 


Beu,
Szerintem 5 kg 15 dkg barmennyivel is szuletett Lorinc, teljesen jo suly!!! Sot!!!
Nekem bejott ar Urtica Urens C5 homeobogyo, mint tejszaporito. Altalaban csak este szoktam bevenni egy adagot belole, es csak akkor, ha ramjon a para!
Napkozben meg igyal sokat, vizet, vagy gyenge gyogyteakat, vagy valami tejszaporitonak titulalt teakevereket!

Esti musor megy... Kép Kép Kép

Jovo heten veszek Mikinek olyan csillogo lufit azt hiszem. Csak nem tudom hol fogom felfujatni. Kb. mennyi ideig birjak?

Gyuri ma azt a megoldast valasztotta, hogy egesz nap a bilin ul, es tevet nez. Delre mar jo tele is volt a bili pisivel, amikor is csongetett Dani, es mivel szoptattam, megkertem Gyurit, hogy nyisson ajtot. Felallt, es kiboritta a bilit. En meg szepen vegigneztem, ahogy a vajszinu szonyeg szep lassan elkezdi beszivni a sarga pisit. De nem volt szivem megzavarni szegeny Mikit a szopiban. Ugyis eleg sokat ki kell birnia szegenykemnek. (Pl. nagyon nem birja, ha Gyuri elkezd sivitva-visitva hisztizni).

Azt hiszem megint ram van szukseg...(nem mehetnek el ket nap szabira???)

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Beu,
Anna 3 hónaposan volt 5200. Ez biztos megnyugtatKép. És tudom, hogy van elég tejem.
Pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Kangi! Ne viccelj mar! Merleget tessek eltenni! Egyebkent az atlagos "tejszukseglet"/gyerek kilo, csokken a honapok haladtaval. A konyv a statisztikaval leanyzo szobajaban, aki mar beajult, de holnap majd megirom, de ezek nagyon atlagosak, ugyhogy emiatt nem kell egybol elasni magad.

Toffifee nem semmi nagy lanyod anyatej "szukseglete". Kép Kép Es meg mi egy gyerekes panaszkodunk, mi lesz ha ketto lesz...

Beu! A suly szerintem is boven atlag feletti, probald meg tultenni magad kedves orvos megjegyzesen.

Urszila!
Esetleg megoszthatnad tejnovelo praktikakat velunk, hisz mindannyian parazunk neha.

Reka egyebkent ma ugy dontott ismet bedob egy uj trukkot szulei szorakoztatasara. Ugy dontott mar unalmas a hason, illetve hatom oramutato szeru porges illetve tul snassz csak hasrol hatra fordulni es atfordult hatrol hasra. Kép Kép Kép Nem hittem a szememnek, azt hittem ez meg sokkal kesobb lesz csak. De hogy meggyozze hitetlenkedo anyjat, hogy nem csak veletlen volt, masfel oran keresztul folyamatosan porgott hasrol hatra, hatrol hasra mint akit felhuztak.

Na megyek apahoz mert a vegen meg a Baratok koztbol tanul meg szegeny magyarul. Kép

jo ejjt minden maminak es manonak!
rekababa
 
 


Sziasztok!

Nem hiszem, hogy gyõzném olvasni a topikot, igy nem jelentkezem hivatalosan be. Akik ismernek a frissbõl, azoknak azért megirom, hogy most már mi is idevalók lennénk. Anikó 16-án született, programcsaszival (vártak, de nem indult magától a szülés,tovább meg nemvártak), 3900 g-al, 55 cm-vel, 38 cm fejkörfogattal. És 19én, 72 órával mûtét után már itthon voltunk!

Urszila: ne haragudj, elmaradt az sms. Pároma túl az topikba megirta a hirt, biztam benne, hogy eljut hozzád is. Amúgy a 3-asba kerültem, rögtön a mûtõbõl. 11-kor született Anikó, kora délután már velem volt, igaz aludt. Este mellre tettem. Elsõ éjjel bent, aztán végig velem.
Elsõ hét itthon zûrös volt, én nem akarok fejni, mert ikrekkel túl sok volt, és azt nem akarom újra, igy küzdöttem a mellgyusziközeli állapotokkal, csomókkal. MOst mintha kezdene beállni a dolog. Anikó nagyokat eszik, persze aztán meg bántja a pociját.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Köszi a kajálással kapcs. hozzászólásaitokat Kép Nem aggódtam, csak nem tudtam, hogy nem kellene-e aggódnom Kép
Most már rettentö fáradt vagyok, pedig rendes kiccsaj volt ma Julcsi. Csak valahogy egész nap le nem ülök egy percre szinte, vagy legalábbis úgy érzem. Na mindegy, megyek aludni!

Holnap megyünk a Somlóra, illetve Füredre, és onnan pénteken a hegyre, úgyhogy csak vasárnap leszek. Addig szép napokat babáknak és mamáknak!!!

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Toffifee!
Szerintem hagyd csatlakozni, persze, ha nagyon zavar, akkor inkább kínáld meg pohárból. Az én Nikim pohárból kóstolta, de nem ízlett neki. Kép

Heni!
Te zord anya. Kép Kép Kép

Magdi
32+3
gallainémagdi
 
 


Sziasztok!
Ha a tali nem Budaorson lesz, hanem pl. MArgitszigeten, akkor en is csatlakoznek. KépKépKépKép
Budaorsre meg nem vallalkozom Zsombival. Kép

MA en is kivagyok, Zsombi egesz este sivitozott. Ilyet eleg ritkan csinal, nem lehet, hogy megint front van? Kép

Bocsi, de most megyek, mert mindjart kidolok! Kép
Sziasztok,
Gombóc
Gombóc
 


De jó, hogy itt a meleg! Többrétegû öltöztetés kilõve! Kiscsaj szokásos formájában, két óra szopi, két óra alvás. Megrendeltem az Urticat, hétfõn hozzák, remélem, segít. Nagy ész vagyok, internetes bogarászással rájöttem, hogy az Urtica=csalán!

TimiciKép
Erõt öntöttél belém, Julka ma reggel volt három hetes, és kezdtem már bezsongani a folyamatos szopitól. De hátha nõ nálunk is a teljesítmény!

NorkaKép
De édes Jázmin! És látom, máris szeret öltözködni, olyan "de szép vagyok" vigyorral feszít a sapikban!

AndiKép
A bölcsõhalál idegrendszeri fejletlenség, túl mélyen bealszik a baba és elfelejt levegõt venni. Túl nagy csend "segít", ezért ajánlják azt, hogy az elsõ fél évben a babus aludjon a szüleivel egy szobában(l. horkolás, mint zajforrás Kép). Mi béreljük a légzésfigyelõt Snoopytól + tartott egy fejtágítót is nekünk vészhelyzet kezelésére vonatkozóan. Pl. felvilágosultam, hogy a rázás mit sem használ, max. kitöröm a gyerek nyakát, mert ha ne adj isten nem szuszog, akkor tónustalan is.
Nekünk nagy megnyugvás a légzésfigyelõ, mert Julka, akárcsak a testvérei, csakis hason alszik jól.

AndyKép
Gyönyörû ifjú Márk, így lányos szemmel!

BeuKép
A nagy súllya született babák lassabban híznak, mint a kis súllyal születettek. Ne parázz, jó a súlya! Nõdoki mit ért a bébikhez?
Nagyítani nem tudok, mert csak egy kis számgép kamerám van, ami ráadásul alapmódban mûködik csak, mert nem kompatibilis a szoftvere. Apanyúzás folyamatban digit kameráért.

PIldiKép
Gratula AnikóhozKépKépKépSzép nagy babus! Snoopy informált, hogy jól vagytok. Sajnálom, hogy hiába volt a sok lépcsõzésKép Pedig látom, hogy még engedtek neked egy napot! Micsoda kivételezés, hogy már 3 nap múlva hazaengedtek? Azért gyere néha ide is! Melyik topikban fordulsz elõ gyakrabban?

ZsuzsiKép
Tegnap még kórházban voltak, Leventének magas volt a hematokrit szintje, valszeg besárgul.

No akkor közkívánatra a tejszaporító praktikákKépKépKép
 Malátakávé.
Maláta van akinél tejserkentõ vagy édeskömény csepp ebbõl egyszerre pár cseppet szabad és napi adag se lehet sok.
Ezenkívúl rám például õszibarack lé is ilyen hatással volt, ja meg madártej. Azt tudom nagymamám rántottlevest etetett volna velem, nekem az nem jött be.
 dió
 õszibaracklé vagy más rostos
 Teakeverék: kecskerutafû, ánizs, édes köménymag 1:1 arányban
 vagy Komló, melisszavirág, bodzavirág, édeskömény, ánizs, köménymag keveréke 1-1 rész.
 Vagy 2 rész görögszéna (foenum graecum) 1-1 rész: köménymag, ánizs, édeskömény.
 Édeskömény illóolaj. Ez nagyon tömény, egyszerre csak 2-3 csöppet egyél kockacukorra szopogatni, (az íze elég rossz), vagy egy kanál tejjel. Szerencsére elég ritkán kellet használni, mert jól szoptak a gyerekek, de ha reggel ettem, estére érezhetõen több tejem volt. 3 hétnél hosszabb ideig nem szabad használni egyfolytában. Aromax olajat szoktam venni, ez 100% tisztaságú.
 Teakeverék: citromfû, kakukkfû, csalánlevél, édeskömény, kecskeruta, kamillavirág. Naponta másfél litert. A másfél liter éppen felforrt vízbe kb. 6-7 púpos teáskanál. Letakarni, majd 15-20 perc múlva leszûröm.
 Urtica D4 nevû homeopátiás bogyó: az a jó benne, hogy nem kell állandóan szedni, hanem csak 3 napig 2x5 golyó.
Aztán mikor megint úgy érzed hogy kevesebb a tejci, megint 2-3 napig.
 Vagy Oleum Ricini D6 homeopátiás bogyó 2x5 golyocska, ha nem jó, 1x5.
 Teakeverék:
40g kerti kakukkfû
30g bazsalikom
80g kecskeruta
50g csalánlevél
50g édeskömény
50g ánizsmag
25g majoranna
ezt össze kell keverni, 1/2l vízbe 2ek., leszûrve ízesíthetõ.
 A homeopátiás doktor néni javasolta:
1. hét: napi 1x5 Aconit D30
2. hét: napi 2x5 Urtica Urens D12
3. hét: napi 2x5 Alfalfa D12
4. hét: mint a 2. héten
5. hét: mint a 3. héten, stb.
 Alkoholmentes sör
 Madártej
 Tejserkentõ golyócskák:
Hozzávalók (kb. 40 golyó):
250 gr búza, 150 gr árpa, 100 gr zab, egy marék kesudió, 150 gr vaj, 150 gr barnacukor.

Elkészítése:
a gabonát lisztté õröljük, a kesudiót finomra aprítva aranybarnára pirítjuk, ezután hozzákeverjük a vajat, cukrot. 10-15 másodperc múlva levesszük a tûzrõl, és ha kicsit kihûlt, 3-5 evõkanálnyi vízzel elkeverve 2-3 cm átmérõjû golyócskákat formálunk.
A teakeveréket lehet váltogatni.

Urszila
urszila
 
 


AndyKép
Nem Márknak van lányos szeme, hanem én nézem a fiúkat lányos mama szemmelKép Ily késõn már nem túl friss az agyam!
Urszila
urszila
 
 


Lányok! Kösz a nyugtató szavakat. Doktorbácsi egyébként jó fej, de tényleg nem értem, miért paráztat. Valószínûleg hurkás lábacskákat szeretne, de Lõrinc hiába ilyen nagy súlyú, nem duci, mert nagyon hosszú is.

Urszila! Köszi a praktikákat!

Na és búcsúzóul egy friss kép, hogy el ne felejtsétek, míg nem vagyunk! Kép

Kép

Még egyszer jó pihit mindenkinek.

Beu
beu
 
 


Szepjoreggelt!

Gyorgyi
Hat nem semmi, milyen tempoban fejlodik Reka! Kép Nagy gratula hozza!!!

Beu
Lorinc nagyon eeeedeees! Kép Es ne aggodj, lesznek meg hurkak!Ha pedig nem, az sem baj!!

Kangi
Ne csinalj mar magadnak aggodnivalot!!! Kép

PIldi
Gratula a babucsekhoz! Kép

Gomboc
Kitartas! Hatha mara mar valtozik a helyzet! Amugy frontok jonnek-mennek ezerrel.

Urszila
Meg nem fujtam Jazi cuccara a kullancs trutyit, csak vasarnap megyunk, de koszonom, hogy megerositessz, hogy nem hulyeseg. Kép
Kiscsaj leginkabb vetkozni szeret. Az barmikor, barhol mosolyra fakasztja. Kép

Itt pocsek ido van, de talan nem fog esni.
Jol aludtunk, 2 rovidke ebresztoval. Szerintetek lehet, hogy Jazi hajnalban a (meleg)parologtatotol szittyog? Nem megy folyamatosan, csak 2 orankent fel ora hosszat. De hajnalban mindig szittyog, utana elmulik. Szerintetek?
Kepzeljetek, talaltam Jazmin feneklyuka (ma bocs Kép ) felett meg 1 lyujat! Kép Kép Eleg erdekes, majd dokinenit megkerdezem, mi lehet. Mar nem ugy ertem, hogy az is kakikimenet lenne, csak lyuk. Tegnap majdnem eldobtam az agyam mikor eszrevettem... Kép

Szep napot, virslizest mindenkinek
Norka es Jazmin
norkini
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi!

Ez a Gyuri nagyon jó fej gyerkõc lehet! Igazi nagy kópé, imádom az ilyet.Kép

Norka!

Már hogy lyuk??? Szóval csak egy mélyedés, vagy tényleg lyuk, aminek nem látod a végét? Egyébként születéskor rögtön nézik, hogy lyukilag rendben van e baba, legalábbis nálunk látszik a videóna mikor a csecsemõs ezt leellenõrizte.

A profilomba betettem egy mai képet, szerintem nagyon édi, igazi tavaszi, végre. Bár tegnap még jobb lett volna, mert akkor rövid ujjúban sétáltunk.

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Beu! Lorinc meg mindig nagyon aranyosKép Es ha ez megnyugtat: Lackon is alig van hurka, cserebe o is jo hosszu (most 4 honaposan kb 67 cm). A karja pl hihetetlenul ropi, szerintem ha azt meglatna a dokid, hatast dobna, es azonnal tapszert javasolnaKép Pedig a sulya tok jo, 20-25 dekakat hizott az elso 3 honapbanKép Na mindehy, tenyleg nem a hurka a lenyegKép

Gomboc jelen allas szerint a gyermekes topikos tali jovo het szerdan (7-e) Margitszigeten lesz. Gyertek ti is, alig van pici babaKép Es persze a tobbiek is, ha messze van BUdaorsKép

orsoly
orsoly
 
 


Gombóc!

Igen gyertek!!! Budaörs semmiképp.Kép Ha jó az idõ Margitsziget, ha netán rossza akkor Mikkamakka a nyaugatihoz közel, de reméljük hogy jó!

Beu!

Nem lehet minden gyerkõc hurkás! A felnõttek se m egyformák. Szerintem Lõrinc nagyon jól néz ki.KépKépKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok lanyok!

Huuu, alig tudtam bepotolni az olvasast, mert par napig nem nagyon volt ra idom. Velunk minden rendben, Petra nagyon jo kislany, par napja mar csak 5x eszik. Viszont hizik nagyon szepen, az elmult egy het folyaman 280g-ot birt magara szedni a draga!Kép Mondjuk beszippant egyszerre 150-170 g-okat!Kép
Ma volt nalunk a doktorneni, es kimondta, amit en mar gyanitottam, hogy Petranak koldokserve van.Kép Nem orulok neki, bar ennel nagybb bajunk sose legyen...
Nincs idom mindenkinek valaszolni, de a babacskak mind gyonyoruek!Kép

Na, kozben eltelt par nap, en meg nem fejeztem be ezt a hozzaszolast. Gondolom, mar semmi nem aktualis, de juszt se torlom ki, hanem elkuldom igy es kesz.Kép Aztan majd irok aktualisabbakat is talan.Kép

Lanyok, annyit irtatok mar itt a tejleado reflexrol, nekem meg fogalmam sincs, hogy az milyen, es mit kene ereznem... A tejci pedig biztosan jon, mert amig Petra szopizik, a masik cicimbol szep utemesen kicsepego tejjel elaztatok vagy 3 zsebkendot. En csak annyit erzek, hogy a szopi elejen az elso 10-20 masodperc elegge faj, ez normalis?

Miszike,
Hat nem irigyellek a kizokkent kislany miatt. Akkor szamithatok ra, hogy rank is ez var, ugyanis 1-2 het mulva megyunk anyosomekhoz Miskolcra.

Beu,
Azota nem volt "igazan" ataludt ejszaka. Olyan volt parszor, hogy este 8 korul szopi, aztan ejjel 1 es 3 kozott valamikor megint szopi, aztan csak reggel 6 es 8 kozott ebredt. De van, amikor nem alszik vissza szopi utan, es 2 oran at kukorekol, en meg kelek hozza otpercenkent. Nappal is jol alszik, altalaban 4-5 orankent ker enni, de van, hogy szopi utan nem alszik, hanem nezeget, aztan ugy mafel ora mulva elunja magat, es nyuszogni kezd. Akkor jon a cumi, es a kiejtegetes-visszarakas ismetlodik parszor... (Kangi, kozben olvasom, hogy nalatok is ez megy.Kép) De nem panaszkodom, egy majdnemharomhetestol szerintem ez sem rossz.Kép
Lorinc nagyon aranyos, igazi kisfiu!Kép

Momo,
Biztos hamarosan nalatok is rendezodik az elet, es akkor Te is nagyokat tudsz majd pihenni.
Szennyeskuka!KépKépKép

Gomboc,
Zsombi gyonyoru!Kép

Timici,
Bence is nagyon szep!Kép Es azok a szemek!Kép

Zulu,
Szerintem nem erdemes osszehasonlitgatni a babakat. Persze en is orulok, hogy Petra ennyit gyarapodott, de a lenyeg, hogy a Te lanykad igy erzi jol magat a boreben.Kép

Urszila,
Gratula a felszedett dekakhoz!Kép

Zsuzsi,
Kitartas, es ne sargulj!Kép Miki gyonyoru es egeszseges, ez a legfontosabb!Kép

Gomboc,
Ne allj le idegenekkel beszelgetni az utcan!Kép Beszelgess inkabb velunk!Kép

Es kuldok mindjart ket kepet Petrarol.Kép

Puszi:

Leszter es a 3 hetes PetrabogarKép
leszter
 
 


Kép

Kép
leszter
 
 


Szia Toffifee!

Már kezdem nagyon unni a bezártságot. Hiába van szép idõ, úgy fúj a szél, hogy nem merek kimenni Dórival negyed óránál hosszabb idõre. Ma megetettem cumisüvegbõl, hogy kipróbáljam, itthon lehet-e hagyni másra is, és egész jól ment a dolog, úgyhogy délután lelépünk a Zsófival.
Nálatok mi a helyzet?
Te pl. tudtad, hogy a védõnõ a szülés másnapján jelentést kap? Õ tudta, hogy a gyerek nyakán volt a zsinór. Szerintem egy kicsit azért rám is tartozik, a zárójelentésen pedig nyoma sincs ilyesminek. Tényleg mókás hely ez a Margit.
rjuli
 
 


Leszter!

Szerintem normális a fájás, én is csillagokat látok az elején. Emlékeim szerint késõbb enyhülni fog.
rjuli
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?