Új privát üzeneted érkezett!

Mozgás: az elsőt 20 hetesen, a másodikat 17 hetesen éreztem előszöt.

Dimet: örülök a jobb éjszakának!

Csakegy: nálunk a nap beszólása Álmié volt: miután hiába küszködött saját jószántából a mit sütsz kis Szűccsel vagy 5x, azt mondja: Mit főzöl, kis Szűcs?" :):):)

Csillag:
Ami a csokit illeti, egyetértek. Álmi kb. 3 éves kora után tudta meg, hogy a Kinder-tojásban mi van... És semmi baja. De a nagyikra haragszom... Lassan előszivárog a gyerekből, hogy az egyik mindennap elvitte unokatesókhoz, és hagyta, hogy ott mindennap fagyizzon - pedig határozottan kértük, hogy NE!!! A másik meg a határozott kérés ellenére elvitte a strandra (egy régimódi, "mohás" medencébe)... Én úgy fel tudom ezen húzni magam. Miért csinálják? Amikor a gyerek úgyis elmondja...

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Csakegy!

Nem akarlak elkeseríteni, de olvasd vissza az én hsz-eimet, amikor Gergő kb. ugyanennyi idős volt!

pár szemelvény:
"Aztán éjszaka keltett minket 2-kor, az még oké, de aztán 4-kor, majd 6-kor. A 6-os ébresztőnél a párom megelégelte, közölte a gyerekkel, h. kizárt, h. éhes legyen, kivitte a nappaliba és visszaaltatta fél óra alatt. "

"Fél éjfélkor volt az utolsó szopi. Ennek ellenére a gyerek kelt: 2.30 , 3 , 5 , 7 –kor. "

"Mi is 4-5 óránként szopizunk (sőt, van, h. 6 órát is simán kibír!), ezért nagyon furcsa, h. éjjel 3 óránként ébred! Egyszerűen nem tudom mit csináljak!
Próbáltuk már azt, h. egész nap nem nyektettük, amint elfáradt már raktam is le, szinte átaludta a napot, de estére akkor is totál nyűgös volt!
Általában szopit követően 1-1,5 órát aktív, utána dörgöli a szemét, ásítozik és ha lerakom megkeresi az ujját és elalszik. Ez érvényes a nap nagy részére. De este 6 után megkergül!
Régebben úgy ment, h. 6-kor szopi, játék apával, 8-9 közt szundi, fürdés masszírozás, 10-11 körül szopi, utána alvás, éjjel max 1 szopi.
Most a 6-os szopi után elkezdi a nyüglődést, sehogy nem jó semmi, nem akar játszani sem, holott nap közben annyira aranyos, de nem is hajlandó lefeküdni sem, hiába rakjuk le, csak kepeszt, kukacol és nyögdécsel. Még a mesélés sem használ, pedig régen, ha odaültem és elkezdtem mesélni, akkor egy darabig felemelt fejjel vigyorgott, majd letette a buksiját, bekapta az ujját és onnantól már sima volt az út álomországba, most rám se hederít, csak küzd az elalvás ellen!
Arra is gondoltunk, h. esetleg a szelek bántják, mert rengeteget durrog, de a kimasszírozást nem tűri, a hőmérőzést meg még annyira sem (pedig régebben ezek használtak!).
Szóval most arra fogjuk, h. jön a foga. Kapott egy nagyon szuper MAM-os rágókát (tappancs alakú sárga és piros egymásba rakható gumi rágóka), azt imádja rágni, de estére azt is csak dobálja.
Úgyhogy teljesen tanácstalanok vagyunk. Túlélésre rendezkedtünk be, ha én kiborulok, akkor átveszi a párom, ha ő nem bírja, akkor megint én. Majd csak elmúlik!"

"Épp az imént sírtam vizesre Rejo válltömését, h. én ezt már nem bírom tovább, megkergült a gyerek v. mi a fene van!
Az elmúlt 4 napban egy tömör küzdelem volt az éjszakánk, egyszerűen nem akar aludni! Minden szopi után fél-egy óra mire ágyba lehet imádkozni!
A párom tegnap meg is jegyezte, h. röhely, h. két felnőtt ember retteg az éjszakától egy 7 kilós gyerek miatt! De ha egyszer bojtosra cincálta már az összes idegvégződésünket?"

"Egy 4-6 hónapos gyerek alvásigénye ELVILEG 14-15 óra! Kár hogy a Csöppöm nem tud olvasni!
Megőrülünk tőle, ma eddig összesen aludt 3,5 órát reggel 6 óta! Semmit nem lehet tőle csinálni, mert csak nyüglődik folyamatosan, hálistennek anyu beállított egy kamionnyi kajával, így legalább főzni nem kell!
De idegileg kezdek kikészülni!
Éjjel 2X kellett kelni hozzá, reggel 8-kor már a hátára fordulva hisztizett, egyedül séta alatt aludt 1,5 órát, azóta fenn van és nem hajlandó aludni, ha el is alszik 15-20 perc után visítva ébred! Hiába próbálok játszani vele, mondókázni, mókázni, talán, ha 10 percre köti le, aztán újból kezdi a nyüglődést.
Már rá se bírok nézni!
Most a párom pesztrálja, fürdenek. De ott is csak cirkuszol!
Elegem van!
Semmi mást nem akarok, csak aludni. Sokat.
Már bőgni sem bírok!"

"Mostanában nálunk sem egyszerű a szopi, mert annyi minden fontos dolog van, amit szemügyre kell venni, akkor és azonnal!
Cicivel a szájában néz körül a szobában, majd kiesik a szopis helyzetből! Persze közben nyújtja, mint a rágót!
Tudod, a régi vicc: " Játszhatsz vele, de ne vidd messzire!"
Úgyhogy mostanában ráterítek egy textilpelust a fejére szopi alatt, akkor legalább egy darabig nyugton marad!
De ahogy csökken a tejleadó reflex, elkezd játszani, kiköpi, vigyorog, bekapja, cummog, rágcsálja, kiköpi, körülnéz, megint bekapja... A szó szoros értelmében szórakozik!"

Aztán kiderült, h.nem szórakozott!
Már nem volt elég a tejcsi!

"...lemérettem a gyereket, mert a párom megkért rá.
Hát teljesen ledöbbentünk. A gyerek könnyebb, mint egy hónappal ezelőtt!
Ugyanakkor egyáltalán nem sovány, élénk, vidám.
A dokinéni sem érti, szerinte vagy a múltkor mérték el, v. az a baj, h. most nem ugyanazon a mérlegen mértük (múltkor digitálissal, most mechanikussal mérték), mert a gyerek szerinte sem úgy néz ki, mintha éhezne!
Mindenesetre felírt tápit, meg le kell vinnem két hét múlva ellenőrzésre, de addig ne adjam a tápit, csak a gyümölcspépeket, amiket szoktam neki adni, meg banánt.
Hát én nem értem ezt az egészet! Igaz, h. mostanában nagyon rosszul szopik, mert minden más sokkal fontosabb. Meg gondolom a két foga is zavarja.
De nem ordít, h. éhes, pedig nem az a típus, aki csendben tűrne!
Bár a dokinéni szerint van ilyen, h. a gyerek beáll egy alacsonyabb alapanyagcserére.
Nem tudom, mit tegyek.
Nagyon remélem, h. csak elmérték!"

"Tápszert nem váltottam ki. Anyatejet és gyümölcsöket kap."

"Nálunk is megy a küzdelem. Én, aki soha semmilyen gyógyteát nem ittam meg, most ezért a csirkefogóért képes vagyok Lactoherb teát inni, pedig mindennél jobban utálom az ánizst!
De a fiatalúr nem igazán töri magát a tejtermelés fokozásáért, csak szórakozik a cicin, utána meg kinézi a gyümölcslevet a számból! Komolyan, majd kiverte a poharat a kezemből, annyira nyúlt érte. "

"Ma megint tele van a hócipőm!
Megint megjött! Szép szabályos 28 napos ciklus. Örülnöm kéne neki, tudom!
De az a baj, h. nekem ilyenkor szinte a nullára esik a tejtermelésem és hiába csinálok bármit!
Az lett gyanús, h. hajnal négykor éhesen ébredt a gyerek. Aztán reggel kiderült az oka is! Elegem van!
Lehet, h. mégis kiváltom azt a tápit! "

"Jajj, látnotok kellett volna ma! Az öcsém szivatta a gyereket "Kérsz túrós sütit? felkiáltással. Gergőnek meg csorgott a nyála, cuppogott a szájával és nyúlt érte.
Persze nem kapott, de az az érzésem, h. az egyik oka annak, h. nem érdekli a szopi, az lehet, h. egyre jobban érdekli az, h. mi mit eszünk. Ugyanis amikor anyuéknál kajálunk, őt is az asztalhoz szoktuk ültetni a babahordozóban (persze ő szopizik előtte), és egyre érdeklődőbben nézi, ahogy eszünk. Néha szinte kinézi a szánkból a falatot! "

"Holnap megyünk vérvételre, mert sajnos a gyerek tényleg alig gyarapodott 1 hónap alatt. Végül mégis ki kellett váltanom a tápit, amit felírtak. "

"A falatot kinézi a szánkból, de ugye LLL-ék annyit rágják a szánkba a "6 hónapos korig csak és kizárólag anyatej!" szlogent, h. komoly küzdelmet kellett folytatnom anyámmal, aki minket már igen korán mindenfélével etetett (akkoriban ugye az volt a divat!).
Kompromisszumos megoldásként kezdte el kapni a gyerek a leveket.
Erre most kiderül, h. éhezik?????? És, h. nyugodtan adjak neki gyümölcsöt, zöldségeket (és valszeg ma azt is kimondják, h. husit is!).
Szóval nekem LLL megint bekavart! (Vajon miért nem szeretem őket? )
Persze én vagyok a hibás, mert miért nem vettem észre, h. éhezik a gyerek?!
De hiszen a dokinéni le sem akarta mérni, mondván, minek élénk, mozgékony, jókedvű!
Aztán most meg mégis gond van!
Úgy tűnik a labor alapján, h. vashiánya van, meg (a labor alapján!) lehetett vmi vírusfertőzése, mert eltolódott a fehérvérsejtek aránya a leukociták felé. De nem volt hasmenése, nem volt taknyos, nem volt láza, akkor miből kellett volna észrevennem?
De szinte 100 %, hogy több tényező játszhatott közre! Egyrészt az én mensi miatti tejtermelés lenullázódásom , másrészt a gyerek hihetetlen mozgásigénye , harmadrészt az az 5 fog, amit pillanatok alatt kinövesztett!
Azóta kapja a pépeket és a tápit, nyeli, mint kacsa a nokedlit! Tegnap este 10-kor lenyomott kb. 60 ml pépet + 120 ml levet. Azt néztük, h. lehet-e egyáltalán a hasára fektetni, vagy billegni fog, mint a hintaló? "


Hát nálunk így volt! :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


csakegy, létezik. fejlődési ugrásokban nekünk is volt/ van ilyen, legtovább 2-3 hét volt, teljesen kikattantam.

cukor: remélem mutat vmit a vizsgálat, mert utána bementem egyturiba, és olyan rosszul lettem, hogy alig tudtam hazajönni. gyorsanbe kellettmenjek egy közértbe venni egy kis kaját. remegtem csajok.

a koleszterinszintem is a határértéken van.
aug 23-án megyeka dokihoz, ott tudom meg az eredményt.


majd jövök még, sziasztok

Kép

Kép
csillagfény
 
 

 
 

Csakegy két lehetőség van:

vagy éhes a gyerek, vagy nem. :lol:

ha este rendesen bekajált, egy akkora gyereknek mint Lilla, nem szabadna éhség miatt felkellnie éjszaka, egyszóval nem lehet éhes hajnali 2-kor. ilyenkor inkább anyahiány, bújáshiány. nálunk ilyenkor cumi be, egy pillanat, és már aludt is vissza.

ha hajnali 2-kor tényleg éhes, akkor már nem elég neki csak az anyatej, adnod kéne neki este valami ütősebbet.

Domi után én ezt fogadtam meg, de nekem nincs annyi energiám hogy visszakeressem a saját hsz-em mint Rambókának, szóval Domi 5 hónapos kora körül már 10X keltett éjszaka, de nem, 6 hónapos koráig nem kell (nem lehet??) mást adni neki mint anyatejet...és nincs másra szüksége még, csak anyatejre, az fedez neki mindent...

szóval akkor még nem esett le, hogy domi éhes volt...most Johannánál már előre készültem erre, ha sűrűbben kezd ébredni, azonnal adok neki este pépet...és bejött.

több lehetőséged van. adsz neki estére a fagyasztott tejekből pótlást, adsz neki tápit (az laktatóbb mint a tej), adsz neki főzeléket vagy valamilyen reform cuccot, ahhoz te értesz.

jajj Vöcsök ne is mond ezeket a bosszúságokat. és anyukád vagy anyósod volt ez a nagymama?

anyu mindig mindent úgy csinál ahogy mondom, ebben biztos lehetek, ha még hülyeséget is kérek tőle, akkor is...másik oldalon már nem mondhatom el ugyanezt...ennél rosszabb érzés nincs...

Kép

Kép
rejo
 
 


egész nap megy a sírás....... :? :cry:

védőnő szerint hetek óta ilyen minden baba......nem tudnak már mit kitalálni.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


na, eltünt ma mindenki?? :)
fél 7kor aludt el a gyerek. már a bekattanás szélén álltam. pedig férjem nagyon sokat segített ma. ő dél körül kattant be :) még jó,hogy nem egyszerre........de szegény gyerek csak sírt, sírt és sírt....... :roll: most alszik még. megyek és lezuhizok, hajat mosok.

barátnőm szerint írassak fel tápszert.....de én még nem akarok. a védőnő is azt mondta, várjunk még ezzel. pfffffff......basszus, erre nem készültem fel :) terhesnek könnyebb volt lenni.

na, üdv mindenkinek. remélem szép éjszakája lesz minden babának és szülőnek :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


azt hiszem helytelenül táplálkozom......
sőőőt, rohadtul helytelenül.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!

Tarts ki!
Mi is így voltunk!
Az ember néha azt hiszi, h. ennél nincs rosszabb, de aztán összekaparja magát és megy tovább! Aztán később kiderül, h. van rosszabb! :twisted:
Lesz még pár ilyen napotok, amikor egész nap nyűgös lesz! Ilyenkor muszáj segítséget kérni! Addig jó, amíg a párod otthon van. Utána anyukád, anyósod tud majd jönni?

Egyél, ami jól esik! Meg ami gyorsan bekapható! :twisted:
Most a tej az elsődleges, fogyózni ráérsz 9 hónap múlva!!!!! :lol:
A többiek biztos tudnak tejszaporító kajákat, nálam tuti az is gond volt, h. baromira keveset iszom! Úgyhogy igyál!!!! :wink:



Dühöngök egy kicsit, jó? :lol:
Szóval Gergő szombaton belázasodott (39,1).
Vasárnap is lázas volt (39,4).
Hétfőn viszont egész nap láztalan volt, de mivel reggel bejelentettük dokinénihez, hát elvittem, h. zárjon ki minden lehetőséget.
Balszerencsénkre helyettesítés volt!
A helyettesítő dokinéni, miután fél centire szétfeszítette a gyerek fogait (!), közölte, h. csúnya vörösek a mandulái és be van gyulladva a torka. Zinnat!!!!! :shock:
Hogy honnan látta , nem tudom, mert én itthon, éles napfényben, kiskanállal lenyomva a gyerek nyelvét nem láttam pirosnak. Nem köhög, nem taknyos, eszik rendesen, kicsit nyűgös, de azért elég élénk, jön, megy, játszik.
Úgyhogy megegyeztünk a párommal, h. egyenlőre nem váltjuk ki az antibiotikumot.
Kapja a Calcimuscot. Erre tegnap estére megint kicsit felment a láza, de a Germicidre jól reagált.
(Párom szerint tutira javul, mert szombaton és vasárnap amikor nagyon lázas volt, akkor végigaludta az éjszakát, mostmeg megint volt műsor éjjel! :twisted: )
Reggel megint hezitáltunk, h. kiváltsuk-e, de ma már egész nap láztalan volt a gyerek, úgyhogy megint nem váltottuk ki!
Kíváncsi leszek, holnap mi lesz!
Remélem meggyógyul anélkül, h. azzal a vacakkal ki kéne nyírnunk a bélflóráját!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Szerintem nekem elég a tejem... nap közben Lilla elégedetten bambul.. csak ez a hajnali kelés necces... de akkor már inkább szoptatom hajnalban is kétszer de ki akarom húzni 6 hónapig a kizárólag anyatejes kajálást... (Lilla soha nem szokott nap közben éhes lenni, csak hajnalban... és ezek a hajnali kelések is a nagy hőség óta vannak úgyhogy az a tippem, hogy ott elromlott valami aztán Lilla szépen rákapott a hajnali kelésre... legalábbis remélem...)

Múlt hónapban majdnem fél kilót hízott... aki éhezik az szerintem nem hízik... nemsokára megint megméretem aztán akkor kiderül, hogy éhezett-e (szerintem nem)...

Mondjuk az lehet, hogy az ucsó kajánál már keveset eszik... (általában este 7-körül, még a masszázs - fürdetés előtt is jól bekajáltatom, aztán 8-kor, a fektetésnél megint kajál... de lehet, hogy 7 és 8 között már kevesebb tej termelődik mint amennyi kellene? Bár igazából korábban is így kajáltattam...)

Nálam hála a jó égnek nincsenek olyan alvási gondok mint Rambókánál, Lilla 8-kor max. 2 perc alatt kidől ha esik, ha fúj... és az éjszakai kajálás után is 10mp. alatt bealszik...

Azért szerintem holnaptól megpróbálom felélni a fagyasztott tejeket... (hátha sikerül még azt is belediktálnom Lillába...)

Azért még abban reménykedem, hogy csak egy növekedési ugrás jön... (előző hónapban nem nőtt csak 0,5 centit ami nála extra kevés... a legutóbbi hasonló alkalom után nőtt 5 centit egyszerre...)
Vendég
 


dimet: nálam a nyűgös napokon az jön be, hogy hordozóba a gyerekkel aztán hatalmas séták... tök mindegy hová, csak el innen... olyankor kisangyal :)))

Kitartás ... (+ próbáld meg a melledre csapni és vele aludni az ágyatokban... hátha működik... Lillánál bejött... csak mostanra sajna már elmúlt...)
Vendég
 


Ja... még valami... Lilla amióta éjjel ébred azóta nappal is alszik néhány órát... korábban soha sem aludt... lehet, hogy ez is befolyásol valamit? (igazából vagy 2-szer is szokott többet aludni)
Vendég
 


Csakegy!

Az normális, ha napközben kétszer alszik vmennyit!
Gergő napközben 4 órát alszik. Ezt többnyire 11-14 és 17-18 közt teszi, de van, h. lenyomja egyben délelőtt ill. ha délelőtt nem tud aludni, mert úton vagyunk, akkor délután alszik egy nagyot!
Próbáltuk már, h. nem hagytuk aludni, de éjjel akkor is ébred!


A fent idézett időszak során jutottunk el a Ferber módszerig (3-5-7-11 percig üvölteni hagyni), amivel gyönyörűen megtanult elaludni!
Ezzel azóta csak ritkán van gond!
Sajnos akkoriban még nem tudtuk, h. az éjszakai ébredések, majd a késő délután kezdődő nyüglődések azért vannak, mert éhes a gyerek!
Szépen leszoktattuk az éjszakai szopiról, majd elkezdett estefelé döglődni, akkor megtanítottuk elaludni. Holott csak éhes volt!
Azóta is lelkiismeret furdalásom van!
Csak amikor az ember már hetek óta nem alszik, akkor gyors megoldást szeretne! És nem tud gondolkodni!!!! :cry:

Mostmár gyönyörűen elalszik. De az éjszakai ébredést nem tudjuk befolyásolni!
Tegnap éjjel is olyan szívszaggatóan sírt, de semmivel nem lehetett megnyugtatni!
Valszeg a foga jön, de majd csak utólag fog kiderülni, h. most éppen mit rontunk el! :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csakegy!
Nekem a védőnő azt mondta, hogy a tej délutánra-estefelé csökken, úgyhogy akkor adtam neki egy adag tápit. Ha már előveszed az anyatejet, akkor próbáld neki adni - estefelé, késő délután.

Rambóka!
Hogy van Gergő? Álmi is kapott antibiotikumot. És folyamatosan adom neki a "bélflórarendbehozót" még hónapokig... :roll: :roll:

Dimet!
Nálunk is sokszor csak a séta segített. Szopi után beletettem a kocsiba, és 1-2 óráig is sétáltattam, aztán irány szopizni (főleg, ha már szirénázott...)
6 hét után jobb lesz! Tarts ki!

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Rejó!
A strandos: anyukám (ő egyszerűen nem tartja tiszteletben, amit szülőként mondok...), a fagyis meg anyósom (ő meg kiskapukat keres, mert elméletben megteszi, amit kérünk, leggyakrabban gyakorlatban is).

Csak azt nem értem, hogy miért gondolják, hogy a gyereknek rossz, ha nem ehet édességet? Tegnap délelőtt is édességet kunyerált Álmi, de aztán körtét kapott, és 1,5-et jóízűen megevett...

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


köszike, kitartok, tartunk.
ma nem is panaszkodom. éjszaka ügyeske volt. reggel volt egy kis hiszti. de azóta szopi és alvás. tegnap este óta már van kb. 40 milli tejcsim lefejve. így ma lehet elmegyek boltba délután, én bevásárolok. és ha nagy a baj, vagy éhes majd azt belétömi férjem. majd anyósom jön szombaton. itt lesz 2 napig, kitakarít, vasal. anyukám meg kedden jön pár napra. az azért megnyugtató, hogy ez nem csak nálunk megy így :D

gergő hogy van? és álmi??

na, most főzök. amíg fel nem kel a gyerkőc.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Álmi jobban van, Vili is, csak reggel kell néhányszor "kiporszívózni" az orrát (mint az a háttérben látható).

A képen Vili legújabb tudománya. :)
Szép napot mindenkinek - legközelebb este jövök, ha nem alszom el, mint tegnap... :oops:

Vöcsök
"Ha büdös a pelus, majd jó messzire tartom..."Kép

Kép
vöcsök
 
 


dimet tápszert ne!!! helyette fejjél amennyit csak bírsz!! Ahány szopi után bírsz!!! ha kell napi 5X-6X fejjél!!van tejed, csak be kell még állnia. tápszerrel megpecsételed a sorsod, egyre kevesebb lesz a tejed!!!!!!

tápszert csak a legvégső esetben!!

Kép

Kép
rejo
 
 


ja, rejo. én is így gondolom. fejek, mint a fejős tehén. férjem riskának hív :lol: 8) de nem éhes szopi után, meg nappal két óránként szopi van tegnap óta. ahogy igényli. de így igényli :)
még éjszakai szopi után is fejtem. most lehet odaadom neki a hajnalit.

mennyi ideig "kell" fejni? mert fejek, fejek, és még mindig jön belőle. de nem durran be a cicim, ha benne hagyom. de megunom azért 10-10 perc után. vagy fejjek többet????

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


lemértem zsuzsit, igaz 3 napja mértük. de 80 g-ot hízott azóta!!!!!!!!

most viszont megy a hiszti. :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Ha jól fejsz, 15-15 perc alatt kijön a tej 80-90%-a. A maradék fejése helyett szerintem már inkább pihenj. De 60 percnél véletlenül se fejj tovább!!! Mert akkor 2 óránkénti szoptatással számolva alig marad idő a tejtermelésre... Szerinten fél óra is elegendő. (Ha belejössz, szopi után 5-5 perc, vagy 10-10 perc alatt is kifejed a 80-90%-ot. Mivel fejsz? Én a kézi Aventtel fejtem/fejek, ha kell, pl. mikor Álmit vittem a nagyszüleihez, és Vilit otthon kellett hagynom, 10-10 perc alatt kifejtem a két mellből 90-90 milit. Most nem magamat akarom fényezni, hanem a mellszívót :):)

Nagyon jó, hogy gyarapodik Zsuzsi!!!!

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


3 nap alatt 80 gramm az szerintem bőven elég.
én minden szopi után fejtem az elején, amig jött belőle, addig.
amit lefejtem, ált napi 80-120 összejött, azt az esti szopi után megkapta, és ez nagyon sokáig jól működött, nem volt éjjel éhes,nem is nagyon keltünk, amig csak ki nemköpte a cumisüveget. végén már elég volt csak reggel fejni a maradékot.
nekünk ez nagyon jól bejött!!!!

jó, hogy a családod igy támogat.

tápszer kérdés: én 1-2 szer adtam neki, akkor kellett is, mert éhes volt. én a magam részéről nagyon örülök neki, hogy a kórházban kaptam, mert nagyon nagy biztonságot adott, hogy ott volt, és sose kellett izgulnom, hogy elfogy a tejci, és éhesen üvölt a gyerek, vagy félóránként felébred.
estére amikor mértem,már nagyon kevés tejcsim volt mindig 30-40mili max. volt, hogy kevés tejcsijött össze, vagy fejlődési ugrás, és egy kicsit kipótoltam. meg olyan is,hogy elkészítettem, de mégsem kellett.

Vili baba nagy kópé! :D

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Rambóka: de Lilla estefelé már azért nyűglődik mert álmos... ha olyankor hagyom aludni akkor mindenki happy... Éjjel se szokott üvölteni/sírni (soha nem csinált ilyesmit kb. 1 hónapos kora óta... és akkor is csak nagyon ritkán), max. jelzi, hogy ébren van (nyökörög és nyaffant kettőt... ami nálam már a sírás kategóriába tartozik)... én meg megetetem... ő meg azonnal visszaalszik... (a férjem meg jellemzően semmit sem vesz észre ebből)

(na... tegnap nem ittam KV-t, ma 3/4 6-ig aludt este 8-tól... aztán kaja és alvás 9-ig... hátha a KV a ludas a hajnali kelésekért.. ma majdnem behaltam olyan álmos voltam de nem ittam KV-t... holnap kiderül mi lesz.. Lilla ma mindenesetre iszonyú álmos volt egész nap, 8-kor már kivolt, hogy hagy aludjon végre... és szokás szerint 10 mp alatt bealudt...)

Úgyhogy szerintem tök más a szitu mint Gergőnél, mert Lilla az éjszakai ébredésen kívül jó alvó...

Egyébként meg valahogy úgy vagyok ezzel, hogy ha este kevesebb a tejem ezért Lilla hajnalban megéhezik és bekajál aztán reggel megint happy akkor mi a gond? Éhezni tutira nem éhezik, max. nekem iszonyú kényelmetlen, hogy 7:30 helyett 5:30-kor vagy jobb esetben 6-kor ébred első körben - és ha iszonyú peches vagyok akkro hajnali 2-kor... de még mindig gyanús, hogy erről a KV tehet... (ld. ha éhes akkor úgyis szól... olyankor kap kaját aztán annyi... aztán ha mázlim van akkor a gyakoribb kajálástól több lesz a tejem is... )...

(jó, én iszonyú tápellenes vagyok és ha kiderül, hogy tényleg kevés esténként a tejem akkor inkább elkezdek újra lefekvés előtt fejni és azt is odadom neki... ma sajna nem tudtam fagyasztott tejjel megitatni mert szopi közben ébreszthetetlenül bealudt)
Vendég
 


szívás... nem KV-ztam... Lilla 3/4 2-kor, 3/4 5-kor aztán 7 körül kelt... aztán 9 körül kb. egy órára... azóta meg már 2* aludt...

de hajnalban tuti, hogy bekajált, még utána is folyt a tej a mellemből tehát tuti, hogy nem ez volt a gond.

Franc :(

Visszasírom a régi 12 óra egyhuzamban alvós időket ...
Vendég
 


(ja... nekem az az érzésem Lillánál, hogy ha éjjel egyszer is felkel akkor onnantól kezdve megvolt a nagy alvás és utána már kb. 3 óránként enni kér... mintha nappal lenne... csak éppen átalussza a kaják közti időszakot... )
Vendég
 


csakegy,ez nálunk is igy volt, van: ha egyszer megébred, akkor 3 óránként kaja.

nálunk marci az őszibarackon és az almán kivül nem hajlandó megenni semmit. van valami tippetek?

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillag!
Én nem erőltetném, mert tulajdonképpen nincs elkésve egyáltalán. (Vili is csak pár féle gyümölcsöt eszik, és most kezdjük a zöldséget-húst.) Álmos fiam is nagyon sokáig csak almát evett. Ha ez ízlik, egye ezt, esetleg néha próbálkozz egy-két kanál mással is. Előbb utóbb úgyis érdekelni fogja. Semmit sem lehet erővel. Igaz, hogy egész más terület, más példa: de volt egy idő, amikor Álmi nem volt hajlandó ráülni a vécészűkítőre, korábban pedig mindig oda ment már. Akkor hagytuk, hogy megint minden a pelusba menjen, és egy idő múlva megint hajlandó volt.

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Csillag, bármivel próbálkozol, keverj hozzá egy kis barackot. Nekünk tegnap répáskrumpli volt a kaja, az első 50 milit még megette mert nagyon éhes volt, de utána trükközni kellett, hozzákervertem egy barackot és simán benyomta....

Kép

Képurl]
espero
 
 


Vili nagyon szereti a körtét és a szilvát. Azt esetleg próbáltad már?

Kép
vöcsök
 
 


Franc... tényleg éhes... a férjem most nyomott bele 90 milit a mirelitt tejből... kajálás után... pillanatok alatt bepuszilta... (fuh... most akkorát böfizett mint egy viziló:))))))

OK, akkor ma estétől lefekvés előtt fejni fogok... aztán FIFO elven megetetjük vele a mirelitt tejet...
Vendég
 


csakegy Domi is pont 5 hónaposan kezdett éhes lenni.sztem nem 6 hónap, hanem 5 hónap a vízválasztó. nem kell olyan mereven betartani a 6 kizárólag anyatej hónapot

rambóka pécsen akkor mondta hogy Lilla éhes, mikor mutattad a papírzsepi oldalát... :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


ma olyan jó a gyerkőc. hiányoltam a hiszztiket. lehet kezdi megszokni a külvilágot.

rejoooooooo, cuki cím!!! :)

majd felhívlak vmikor az otthoni telón.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


rejo: azért fene tudja... lehet, hoyg Lilla benyomta a 90 milit viszont fürdés után alig volt hajlandó enni valamit annyira tele volt... úgyhogy gyanús, hogy én most ezzel a pótkajával kiváltottam a vacsorát... de reggel okosabb leszek. Ha átalussza az éjszakát akkor éhes volt. Ha nem, akkor nem...

Egyébként tök aranyos volt... bementem teregetni mialatt ő aludt és felébredt a zajra... körbenézett, megállapította, hoyg minden OK, otthon van... kinyújtotta a kezét, megmarkolta az ágy végében dekkoló zsiráfot és odahúzta magához... és visszaaludt :)))))))
Vendég
 


Csakegy!

B verzió: jön a foga! :wink:
Mi volt ma?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


nálunk ma egész napos nem alvás volt....éjszaka 1kor elkezdte, és nem hagyta abba délután 4ig......
a védőnő mondta, hogy csak próbáljunk meg tápszert, a gyerekorvos is mondta. ma még fejni sem volt időm. ki voltunk,mint a ruca.....most fejtem először. mértem a gyereket. de kiakaszt az a fasz (bocs) mérleg......úgyhogy jövő héten megyünk be a védőnénihez, meg csinálunk próbaszopit is. lehet a fáradtságtól, de szerintem ma kevesebb volt a tejem. azt mondta a doki néni,hogy kaja után adjak a gyerkőcnek 30 millit. most fejtem, lejött szopi után még kb. 30 milli. de a mérleg úgy mutatta, hogy zsuzsi kb. 30-40-et evett.....
holnap jön anyósom, majd megszakért. olyan jó kis sírógörcösk jönnek rám. ez tök fura. én nem vagyok ilyen. nyugtassatok meg, másnál is ez van....

ezo, veletek mi van???? hogy vagytok???

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Ide is bekukkantok kicsit.

Összességéban az a véleményem, hogy eddig azt hittem hogy gyereket a legnehezebb "csinálni" de kezdek rájönni hogy a java még csak utána jön! :D

Sok ++ mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


dimet: nehogy tápold... ha kell akkor állj a fejed tetejére de még próbálkozz egy kicsit... csak addig amíg még bírod, de amíg nem próbáltál meg minden fájdalommentes módszert addig ne add fel... (homeós bogyó, szoptatós teák?)

Hála a jó égnek én nem méricskéltem Lillát különben bezakkantam volna. Szerintem tök mindegy mikor mennyit mérsz... a lényeg az, hogy hét végén minimum 100 grammal többet mutasson a mérleg mint az elején...

(nem azért, de szerintem ez a mérlegelés többet árt mint használ... az szerintem max. a korababáknak kell)
Vendég
 


Ja... Lilla tegnap éjjel (vagyis ma hajnalban) is felkelt 4-kor, függetlenül az extra tejtől. Ez van.

Viszont érdekes ébredés volt a ma hajnali.

Lilla nyökörgött, nyökörgött.. gondoltam, hagyom... aztán nagyon nyökörgött végül nyekeregni kezdett. Kisvillany felkapcs. Lilla a hátán feküdt, az ágy túlsó végén - ld. a nyökörgés azért volt mert vándorolt. Megfogtam Lillát, a hasára fordítottam a kiinduló pozícióba, kapott néhány puszit, jó éjszakát kívántam neki - Lill elkezdte cumizni az ujját, becsukta a szemét és aludni kezdett... és "aludt" is egészen addig amíg le nem kapcsoltam a lámpát és korom sötét nem lett. Akkor a hátára dobta magát és sírni kezdett. Kislámba felkapcs, Lilla vissza astarthelyzetbe. Hüvelykujj a szájba, Lilla úgy tesz mintha aludna. Villany lekapcs, fél perc múlva nyekergés - sírás előtti állapot. Na akkor megtörtem és megetettem. Kaja után már úgy beájult, hoyg nem érdekelte, hogy korom sötét van.

Na szóval ha éhes lenne akkor szerintem lámpa mellett nem kezdene el aludni. Igazából ha hagytam volna a lámpát lehet, hogy szépen el is aludt volna... (de nem hagyom a melatonintermelés miatt... bár tudom, hogy ezzel sokan nem értenek egyet). Elaludni úgy szokott, hoyg a nappaliból átszűrődik egy kis fény így van egy olyan érzésem, hogy a nagy hőség alatt átszokott a hajnali kelésre és még ma is fel-felriad éjszakánként... és a koromsötét miatt nem mer(?) visszaaludni... ezen segít ha bekajáltatom (nekem altató van a tejemben... az összes kaja után aludni akar:))))

A hajnali 2-es kelés oka is logikus: amikor én is 2 körül megyek aludni akkor fel szokott riadni (izé... lebuktam).. de azonnal visszaalszik. Amikor viszont már korábban elmegyek aludni akkor amikor 2 körül felriad már korom sötét van, nem szűrődik be sehonnan sem fény.

Ez mennyire logikus magyarázat?:))))

(Na jó, fene tudja... bevallom most szívesen felpakolnám egy mérlegre, hogy tudjam mi a helyzet... lehet, hogy hétfőn be is megyek emiatt a védőnőkhöz... max. hülyének néznek...)
Vendég
 


Csakegy!

Most tanult meg megfordulni? Mert Gergőnél is volt egy olyan időszak, amikor már meg tudott fordulni, de vissza még nem, viszont háton nem tudott elaludni!
Én hülye, meg napokig álltam mellette esténként és fogtam, h. ne tudjon megfordulni! :oops:
Aztán a Ferber módszerrel két nap alatt megtanult háton is elaludni!!! :twisted:
Látom már, h. Lilla nagyon hasonló úton halad, mint Gergő annakidején! :lol:

Monee!

Pontosan ezért nyitottam ezt a topikot! :wink:
A teherbeesés és a terhesség ehhez képest sétagalopp!!!! :shock:

Dimet!

Nem tudtok kölcsönözni egy másik, megbízható mérleget?
Ha ennyire kikészít a dolog, inkább pótolj egy kis tápival! Sokkal fontosabb a kettőtök kiegyensúlyozott kapcsolata, mint a "mintaanyaság"! A picidnek nem egy végletesen kimerült, kétségbeesett anyukára van szüksége!!!!!
Ha annyi tej van amennyi, akkor annyit kap és kész, a többi tápival kiegészíthető! Csak ügyelj, h. a cumisüveg miatt ne szokjon le a szopiról!!! Norkától kérj tanácsot, h. hol vette a Habermannt v. a Szoptanítot! Lehet, h. később még beáll a tejcsi, ha minden kaja után fejsz, de a tápi miatt már nyugodtabb vagy!!!
Sírógörcsök: kimerültség, frusztráció. Természetes, a hormonális változások miatt van. Majd elmúlik!
De, ha nagyon depibe hajlassz, inkább kérj szaksegítséget!

Rólunk:
Az antibiotikumot végül nem kellett kiváltani, kedden már teljesen láztalan volt!
Tegnap és tegnapelőtt voltunk vele Sikondán fürdeni.
Nagyon élvezte! Nyomja a békatempót és hiába visszük ki időnként melegedni, ahogy földet ér a lába, már megy vissza a medencébe! :lol:
Nem a gyerekmedencébe vittük, mert ott már nagyobb gyerekek voltak, akik elvették a labdáját és akiknek ő nyúlta le a játékait. :twisted: Nem beszélve arról, h. azért ő még nem elég stabil és a nagyobbak könnyen felborítják.
Így inkább a nagymedencében úsztattuk egymás közt. Annyira ügyesen lehajtja a fejét ugrás előtt, h. néha alig tudtuk összeszedni a víz alól. Nyelt eleget, de nem igazán zavarja. Született vizicsibor! :lol:

Egy éjszakát anyuéknál aludt. Ott is ébredt éjjel, de a 2. nyikkanásra már nem mentek be, így visszaaludt.
Tegnap itthon mi kiköltöztünk a nappaliba a kanapéra. És szintén nem mentünk be a 2. nyiszorgásra és tényleg elhallgatott és visszaaludt! :twisted:
Kíváncsi vagyok, h. ma mi lesz? Ha ez bejön, kell vennünk egy normális kanapét, mert ezen nagyon fáj a hátunk! :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka: igazából már hetek óta meg tud fordulni (mindkét irányba) csak valahogy nem gyakorolta eddig... a kiságyban legalábbis soha... erre pont a napokban elkezdett a hátára fordulni (folyamatosan)... vissza meg nem akar (tudni tud mert lebukott már néhányszor)... Azóta nem forgott amióta elkezdett mászni (négykézláb ácsorog és egyre ügyesebben közlekedik a földön... nemsokára karámot kell tenni a nappaliba)... most meg forog is és mászik is... (és ülni szeretne de nagyon... ha felé nyújtom a kezem akkor azonnal ülésbe húzza magát)

Szóval tanul a gyerkőc, keményen :)

(nálunk mondjuk nem működne a Ferber módszer mert az ágyunk mellett van a kiságya és mi hamarabb feladnánk mint ő... úgyhogy inkább puszit adok neki, az tök jól elaltatja :) )

(ja... de ha végre jön az asztalos akkor költözünk:) Van kihúzható kanapénk de azon nem akarunk aludni úgyhogy dobogót építtetünk, az alá meg simán betoljuk az ágyunk nappalra ... a dobogón meg a számítógép és a kanapé / dohányzóasztal fog lakni...
Vendég
 


most olvasom, hogy Gergő már a nagyok játékait is lenyúlja? Höhö :) Akkor tényleg nem unatkoztok mellette :)))))))

(Lilla viszont ma együtt itta a vizet velem a bögrémből :)))) Az esti szopi előtt még gyorsan odamentem a csaphoz és teletöltöttem a bögrém vízzel, Lilla meg a kezemben volt... elkezdtem inni a vizet, Lilla megragadta a bögrét és elkezdett belőle inni... mint a nagyok... visszaszereztem a bögrét, ittam belőle... na ezt Lilla nem tűrhette, megint megragadta és megint ivott belőle :)))) aztán lement mégegy kör és elvonultunk :)))))) (hála a jó égnek Lilla nagyon szereti a vizet... mondjuk a mi tisztított vizünk szerintem elég édeskés... nem is tudok más vizet inni a Janán kívül mert az összes olyan furának tűnik)
Vendég
 


rambóka, szar kedvem nincs. csak amikor fáradt vagyok, akkor jön rám. ma reggel is mértem, és 20-20at cumizott összesen. kapott egy kis tápit. ez van. ja, kezdetektől iszom a teákat, szedem a homeos bogyót, és sokat iszom. anyósom itt van, így most tuti tudok minden szopi után fejni. ő is azt mondja, hogy kevés a tejcsi. de megpróbálom kanalazni majd neki a tápit. vagy pohárból. de ha persze nem éhes a cici után, akkor nem kap!!

lilla akaratos egy csajszi ám :)) de gergő sem kutya :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


dimet: szurkolok, hogy legyen tejed + a táp is bejöjjön...

Lilla ma hajnalban 3-kor! ébredt... aztán 8-kor :) (arra ébredtem, hogy zenél a zenélője... Lilla megpróbálta felhúzni és egy picit sikerült is neki... ez olyan ahol a zsinórt kell húzni... kb. egy hete is összejött neki egyszer de elég nagy erő kell hozzá ezért nem könnyű munka:)
Vendég
 


Gergő többször nyiszorgott éjjel, de már nem sírt fel. Úgy tűnik a külön szobában alvás jobb neki.
Mi nem igazán férünk el a kanapén, és cefetül fáj a hátunk, de ennyit megér!
Gondolkodom egy "fecskefészek projekten" :lol: , de kevéssé valószínű, h. a panelhez hozzá lehetne toldani még egy fél szobát, úgyhogy el kell gondolkodnunk a költözésen! :?
9-ig alukált és teljesen kipihenten és vidáman ébredt. Alig tudtuk délben letenni aludni!

Csakegy!

Van egy olyan érzésem, h. rövidesen le fogod szerelni azt a zenélőt, mert ha reggel fel fogja tudni húzni, akkor semmi nem fogja visszatartani, h. hajnalban ne húzza fel! :twisted:

Istenem! Ha én egy puszival vissza tudnám altatni! :shock: :lol:

Dimet!

Kitartás!
Nem ér annyit a szoptatás, h. tönkretedd magad!
Pihenj, amennyit csak tudsz!



Ki mire jutott autósülés ügyben?
Az egyik helyen azt írják, h. jó a 9-36 kilóig ülés, máshol azt írják, h. egy ülés, ami jó egy 8 hónaposnak is, meg egy 6 évesnek is, az tuti nem lehet jó, inkább 9-18 és később egy másik ülés.
A Babaneten egyszerűen nem találok autósüléses topikot.
A NLC-n az összes babaüléses topik a Römer King TS és a Concord Trimax egekig magasztalásáról szól. Csak éppen ezek aranyárban kaphatók!
Nincs is más olyan autósülés, ami jó lenne?
A boltokban számtalan másfajta ülés van, azokról senkinek nincs tapasztalata?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


[url]adac.de[/url]
Vendég
 


Úgy látszik tényleg kialudta magát az éjjel, mert már hallom a kisszobából, h. "Aaaaada!"! :lol:

Csakegy!

Nem töréstesztekre vagyok kíváncsi, hanem gyakorlati tapasztalatokra, pl. :
-mennyire könnyen köthető be az ülés a kocsiba (nincs isofixünk!)?
-mennyire könnyen dönthető pl. a vezetőülésből hátranyúlva?
-mennyire könnyen beköthető a gyerek?
-mennyire könnyen alakítható rá az ülés? (pl. van olyan ülés, amelynél a vállrész a fejtámla emelésekor szélesedik, h. kövesse a gyerek növekedését. Ez így jól hangzik, de mi van akkor, ha télen a nagykabát miatt szélesebb hely kellene, ugyanakkor még nem olyan magas, h. a fejtámlát feljebb emelhetném?)
-mennyire kényes a huzata? Ha koszolódik, mennyire könnyen levehető és mosható?
-mennyire könnyen száll be a gyerek az ülésbe?(pl. a karfa kérdés, kényelmes-e egy karfa, ami fix magasságban van? Ugyanakkor nem nehezíti-e meg a gyerek beszállását az ülésbe? 15 kilósan már nem biztos, h. emelgetni szeretném, pláne, ha esetleg közben terhes leszek!)
Szóval én ilyenekre lennék kíváncsi.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Lilla ma kapott egy függőszéket :)

Kép

de ilyen is volt a bótban (állat... csak Lilla már kimászik belőle - 10e-ért meg kicsit drága... hiába volt nagyon leárazva):
Kép
Vendég
 


Csakegy!

Szerintem ebben sem fog sokáig megmaradni!
Ha majd fel tud ülni, simán átbukik fejjel a szélén.

Gergő most tanulja a háttal lemászást az ágyról, miután párszor már lezakózott. :twisted:
Ma elszabotálta a délutáni alvást is, állt az ágyban és "dajdajozott"! :lol:
Aztán a kocsiban kipurcant hazafelé:
Kép
Kíváncsi leszek az éjszakára!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


kb. 5 centivel a föld fölé fogjuk kikötözni (pont, hogy még ne érjen le ha Lilla benne ül... )... Én egyébként arra tippeltem, hogy majd úgy 1 éves kora körül lesz jó amikor már magától is bele tud ülni... aztán majd meglátjuk...

Gergő és a dajdajozás :)) Nincs róla videó? Tök aranyosan alszik :) Pont mint egy kipurcant gyerek :)))))
Vendég
 


jó ez a kép gergőről. csupa fog kisindián :D

és lillának tetszik a hinta????

rólunk: este kapott tápit, így aludtunk 11től 5ig. reggel mértem egyet, és "csak" 50got szopizott. rá másfél órára megint cici és kicsi tápi. és most alszik nyugiban. de nem kakilt tegnap. és még ma sem. ez a gyerek nem szeret szarniiiiiiiiiiiiiiiiiii.........de puki, meg bélműködés hangosan van. de nem értem..... :?
egyébként jó kislány volt. ja, és megmértük tegnap. 1 hét alatt hízott 150 g-ot. persze le kéne számolni a benne lévő szart :lol:

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


egyébként akárki, akármit mond, tuuuudom, csak anyatej....de megnyugtató,hogy a gyerek nem éhezik :) így ma reggelre pl. tuti több tejem volt, mert a hálóingem elázott. majd beállunk, addig meg kapja a plusszokat.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?