Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Évi!
Még a szülésedről nem is nagyon meséltél??? Végig Erdődihez jártál? És amúgy milyen volt? Kár hogy ő nem az a :shock: fölöslegesen szófosó :shock: típus.....pedig jó lett volna ha engem is szórakoztat......Ő a dolgára koncentrál.....nem a "bulizásra" pedig szerintem nagyon ott van!

Dorka...azt nem Jaimee-től kérdezted?....

Megy még valaki nyaralni?

Betti!
Nem tudom milyen cd-ket küldtél....írtam privit,megkaptad?? Tudod nekem a babazene 2 és 4 megvan!...Majd ha ideért megmondom. Köszi szépen!

fanna3
 
 


Fanna, hát hogy őszinte legyek, nem voltam Erdődivel túlzottan megelégedve. Nem szakmailag, inkább emberileg.
32. hetesen kórházba kerültem, 10 perces fájásokkal, ő volt az ügyeletes. Egész éjjel a szülőszobán voltam, majd felkerültem a terhespatológiára. 5 napig voltam benn, egyszer sem jött megnézni, hogy mi van velem!!! Holott előtte hónapokig hozzá jártam magánba. Utolsó nap én kerestem, meg hogy hogyan tovább.
Szóval a szülés a 39. héten történt, elfolyt a magzatvíz, és mint írtam 2 óra múlva teljesen kitágultam. Megérkezett a doki, jöttek a tolófájások, de nem jött a gyerek. Másfél órán keresztül, le a lábat, fel a lábat, tolni, vissza, fájást várni, húúú, azt hittem sosem születik meg. Szeritem főként nálam volt a hiba, mert megijjedtem, hogy én most tényleg szülök, és ezt megérezhette Csongi is. Aztán utólag derült ki, hogy mikor kicsusszant a buksija, elmúlt a fájás, és a nyaka "szorult". Akkor a következő fájásnál gyomortájékon nyomott egyet a doki, és kicsusszant a baba.
Mivel kicsi volt, lekerült a korára, pedig már a kezemben tátogott és én úgy megszoptattam volna...
A dokit újból nem láttam azokban a napokban, csak a varratszedéskor. Na, nem is kapott annyit, mint amennyit előre gondoltam.
Egyszóval szakmailag semmi gondom nem volt vele, de nekem azért több törődésre lett volna szükségem.

Bocs, ha valakit untattam vele, de gondoltam, ha már kérdeznek, válaszolok :lol:

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Ha belekotyoghatok, én is hallottam egy E-s sztorit hétfőn.

Azt mondta egy kismama, hogy Erdődi akkor rendes csak, ha priviben megy hozzá az ember, akkor sem mindig. A kórházban, nem fogadott orvosként leordította a lány haját...Csak azt nem értettem, hogy ezek után miért kereste meg még privin amikor terhes lett. Na mindegy...

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 

 
 

Jaimee, én is gondolkodtam anno rajta, hogy orvost váltok. De a 32. hétig hozzájártam, pénzeltem, hogy menjek már át ilyenkor máshoz? Így maradtam... De ha lesz véletlen második gyerek, akkor nem fogok hozzá járni...

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Szép napot mindenkinek!


Olvaslak titeket, csak nem tudok mindig válaszolni/reagálni.. Már vége a „nyaralásnak”, most már magamnak kell főznöm. :( Nem is tudom mikor álltam neki utoljára 1-kor elkészíteni az ebédet. De most már kész van. Összedobtam egy gyors borsólevest, meg rizses húst. Uborka még reszelésre vár. Tegnap már palacsintát is sütöttem. :)

Fejem már egyáltalán nem fáj. Most már teljesen jól vagyok. Már aludni sem kívánok annyit, mint eddig.
Kicsifiam még jó baba. Bár már tud huncut is lenni. Sír, tekereg, mint akinek hasa fáj, aztán felveszem és mosolyog, elégedetten nézelődik. Anyósom azt mondta, hogy hát ha pont akkor múlt el a hasfájás amikor felvettem, és amikor lerakom akkor újrakezdődik. Lehet benne valami? :) :) Hihi

Nagylányom most alszik. Jövő héten megyünk az oltásra. Ezt vajon karba, vagy combba kapják? Azzal „riogatnak”, hogy ha combba kapja, akkor két napig nem bír majd menni. Tapasztalat? Szövődmények? Lábduzzanat, láz…?

Márti!
Kitartást, sok erőt, türelmet kívánok neked, és természetesen mielőbbi javulást anyukádnak.

Elin!
Igen nyugodt természetű vagyok.

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


Hát Erdődiről nekem is van story-m, de azt már úgyis ismeritek. Nálam szakmailag ásta el magát!!! :evil:
szilbee
 
 


Évi!

Valóban bölcsiből akkor az ismeretség! :) Csak volt egy csoporttársam, akit úgyanúgy hívnak, mint téged, és ketten terrorban tartottuk a többieket, minidg ellpotuk és megettük az uzsijukat... :D

Látom, most a dokitéma megy ismét, én Dinyáról tudnék sok jót írni. Nem egy barátnőm és ismerősöm szült nála, és senkitől nem hallottam rosszat!

Erika! Nagyon ügyes vagy, 2 gyerkőc mellett palacsinta! Megemelem a kalapom!! :)

Fanna! Mi újság Nimivel? Rég írtál róla! Szereti még a banánt?

Szilbee! Tegnap meddig maradtatok még? MI hiába mentünk ki az Intersparba, nem volt cumisüvegmelegítő.
Tök jó képek vannak hoxa ldalán, de hogy lehet ide őket bemásolni??? Szőke lettem...

Tényleg, v.ki nem tudja, hol lehet kapni 12V-ról működtethető, autóban is használható cumisüvegmelegítőt? Mi nem találtunk még itt Szolnokon.

Katlina! Írtam e-mailt!
Szép délutánt, pihenjetek sokat!!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Évi! Bocs, bénázok: NEM bölcsiből az ismi!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Dorka!
Csak egy ötlet! Ne csak cumisüvegmelegítőt vegyetek, hanem olyat amiben tudsz bébikaját is melegíteni a későbbiekben, ha kirándultok vagy messzire mentek. Picit drágább, de hosszabb távon olcsóbb és kifizetődőbb. Nekünk nem egyszer jól jött volna, mikor pl. Pesten, Létavértesen vagy Battán jártunk Leventével. Így csak merülőforralóval meg kislábassal tudtunk a kocsiban kaját melegíteni, viszont megőszültünk, mire felmelegedett Levente kajája. :x
Tegnap mi indultunk is haza, ahogy elváltunk, mert már vacsi idő volt.

Jaimee!

Kár hogy végül nem jöttél!!! Jó lett volna találkozni végre!! :(
szilbee
 
 


Szilbee: Áh, hatig dolgoztam. :cry:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Még után is ott voltunk. :( Olyan 7 körül jöttünk el... vagy később... Nem baj! Legközelebb majdcsak összejön. :)

Dorka!
Az oldalt behozod :arrow: ball klikk a kiválasztott képen :arrow: megjelenik egy kis ablakban a kép/anime :arrow: jobb klikk :arrow: "kép mentés más néven" :arrow: melléklet feltöltésénél bedig feltöltöd
szilbee
 
 


Hát írni akartam valamit de mire ide eljutottam már el is felejtettem.

Donyáról csak anniyt nekem nagyon szimpi volt mert szülésnél is sokszor bejött meg amikor a gyerek ágyon voltam ott is naponta meg látógatott, ez nekem nagyon tetszett benne s Bettikét is megnézte nem csak engem ami meg jól esett mert mindig dicsérte hogy milyen nagy baba :-) :lol:

Dorka lehetek indiszkrét?

Elküldöd nekem pirivibe hogy te adtál e Dinyának s ha igen mennyit a szülés után? csak kiváncsiságból hogy mennyivel változott :)

köszike

Erika!

Én nem is tudom hogy kívántam e de ha nem akkor utólag is nagyon boldog születésnapot Brigittának :-) sIsten éltesse!
Megy oviba?

Mi is már szinte mindent amit tudtunk megvásároltunk neki a kezdésre. Ugyanis jövöhéten jön az ovónő látogatásra s következő héten viszem szokatni. Olyan fura ez. Msot született s már ovodába viszem. Ilyenkor mindig ugy meghatodok vagy nem is tudom olyan fura. Én vagyok evvel csak igy? Örülök is neki de ugy hát nem is tudom mit érzek.... :? :roll:

nah szép napot!

puszika

Kép
kbernadett
 
 


Szia Mindenki!
Köszönöm a bíztató szavakat mindenkitől.Ha majd több időm lesz részletesen leírok mindent.Nagyon ideges vagyok a holnapi vizsga miatt.
Betti!Nekem Angéla még 2 éves sem volt mikor beadtam a bölcsibe, 3 hét múlva pedig mi is megyünk az oviba.Nekem talán jobban fáj az elválás, hiszen a bölcsis évek tették őt igazán nagylánnyá, féltették, szerették, hiszen kevés gyerek volt a csoportban így jobban oda tudtak rá figyelni, az ovi pedig már szinte egy tanintézmény.Bár Angéla vígan mondogatja hogy ő már ovis lesz.Szerencsére az óvó nénik is aranyosak.Szerintem az elválásban és az egész beszoktatásban az a leglényegesebb, hogy a baba ne érezze azt hogy te sajnálod, mert akkor sokkal nehezebben hagyod majd ott, és mivel ezt ő is érezni fogja kihasználja a helyzetet. Az első 1-2 hét a legnehezebb, de hidd el utána már mindennap egyre könnyebb lesz.
Egyébként én is Dinya Dokit fogadtam meg, végig hozzá jártam és még mind a mai napig is a magán rendelőbe megyek rákszűrésre hozzá.Nagyon emberséges és szerintem szakmailg is kifogástalan.

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Én Jakabról nem tudok semmi jót mondani. A terhesgondozóban régebben ő volt szerdánként. Ultrahangon is mikor voltam a legelsőn, hozzám se szólt, diktált az asszisztensnek, aztán viszlát. Úgy kérdeztem vissza rá, hogy akkor rendben minden? Csajok, egy szót nem szólt hozzám! Lát gyereket, nem lát, hányat lát... SEMMIT! Ugyhogy én teljes szívből utálom. Az SZTK-s rendelésen is ugyanilyen volt. 10 másodperc aztán viszlát!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Kép [img]-%20https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1187194530.29.jpg[/img] Kép
Családi nap volt a körös-parton 2 hete

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Márti!
De nagy már a lányod!! :D
Nagyon szurkolunk holnap!!! :D Mikortól mehet a drukk? Hánytól??
szilbee
 
 


Erika, Imike szeptember közepén fogja kapni a 3 éves oltást, de bizti a karjába adatom, azért mert annak idején Ancsikának a combijába adattam és alig bírtuk anyuval hazavinni! Szegény tényleg nem bírt a lábára állni! :cry:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!
Mi is megvagyunk, csak sok a dolgom!
Jövő héten szülői az oviban, gondolom majd kapok egy listát, hogy akkor mit is kell beszerezni, de már nézegetem a dolgokat.

Petri!
Timi, hogy viselte a szurit? Nálunk Leti már a kocsiban elaludt, kúpot nem adtam Neki, de nem volt semmi probléma!

Márti!
Sok sikert a vizsgádhoz, és anyukádnak nagyon sok kitartást, testben, és lélekben egyaránt.

Betty!
nekem is küldjél már valami listát, én is megnézném, hogy mitek van!

J. T. hát, hasonló véleméyn, mint Olga. Nagyon megijesztett Letvel, mikor Dinya szabin volt, aztán kiderült hogy teljesen felesleges volt, és olyat nem tudott, ami sztem szakma, szóval :mrgreen:

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Kép


Márti! Viizsga????? Sikerült?

Betti! Írtam pü-t!

Szilbee! Mi újság, mentek ma Leventével játszóra?

Virág! Én 2 nappal a lagzim előtt már hót ideg voltam,v eled mi újság? Várod már, gondolom! Szombaton megyünk!!!

J.T-hez: egy nagyon közeli rokonom őrülten csalódott benne... Már más dokihoz jár, ám egy véletlen folytán az ő kezei közé került egy műtét alkalmával... Hát, nagyon rosszul sültek el a dolgok...
Én személy szerint cak egszer találkoztam vele, mikor vizitelt a gyermekágyon, nekem semmi bajom nem volt vele, normálisnak tűnt.

Oltás: mi 27-én kapjuk a 2 hónaposat, annak vannak durva mellékhatásai? Már lelkiekben készítem magam...Erős leszek... :roll:

Kati és Kincső! HOgy vagytok?? Minden rendben? Kérhetünk még képeket Kicsikincsőről??

Szép napot!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Na, megint bénáztam... A képet nem sikerült feltennem....
Sorry... :cry:

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Hűha, szóltak, hogy hamarosan taníthatom be az utódom...Még sacc per kb. 6 hétig dolgozom. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Nem térek magamhoz a sokktól.

Dorka: Barátnőm egy hónapja volt a 2 hónapos oltáson és a babó nagyon jól viselte. A barátnőm kevésbé, ahogy mesélte. :D

Hát igen, J. T, a megosztó. Nekem is csak jó véleményem van róla a kórházi kalandokból, de terhesgondozáson irritálta 1-2 kérdésem. Gondolta, mit húzom az időt, kérdezzek priviben a saját dokimtól.....De legalább ő nem mondta, mint Svéd, hogy sorakozzunk kinn az ajtó előtt, mert gyors lesz a terhesgondozás. Mert mikor volt lassú, kérdem én? Komolyan, a tenyésztehenek állhatnak így sorban az állatorvosnál.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Sziasztok!

Hát, Dorka, a 2 hónapos szurinak biztos lesznek hatásai... a Te lelkedre. :wink: Legalábbis magamból kiindulva, tök rossz volt látni, ahogy szurkálják a pöttöm gyereket. Ilyenkor egyébként azt javasolják, hogy adj neki utána egy lázkúpot, egyébként szerintem ne ijjedj meg, nem lesz semmi különös hatása!

Márti, remélem már túl vagy rajta, és sikerült!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Sziasztok!

Annyira aranyosak voltatok, köszönöm mindenkinek a véleményeket és a fogadtatást :!:
Úgy tűnik megpróbálkozom Dinya dokival, ha visszajön szabadságról, aztán lesz ami lesz...
jaimee: igen, én csak egy héttel vagyok 'lemaradva' mögötted, úgyhogy akár szülhetünk is együtt! :D Akkor ezek szerint te Karácsony és környékén számíthatsz babára??

KépKép
Kép
sagi1
 
 


Sagi: igen, elvileg dec. 24 vagy 26 a kiírás dátuma, orvosa válogatja. :?

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Sagi! Kép
Az én orvosom Georgevics János volt,de úgy látom már döntöttél!

Dorka!
Mi 22.-én megyünk a lázkúpot mondta a védőnő hogy szerezzem be,de szerintem mint ahogy Évi is írta engem jobban megfog viselni mint őt! :(

Márti!
gondoltam rád,remélem sikerült!

Hát képzeljétek találtam egy tanfolyamot Gyermek és Ifjúságvédelmi asszisztens még utána kérdezek és ha minden ok akkor elkezdem!

:D :D

Kép

Kép
katlina
 
 


Katlina!
Hol indítják ezt a képzést??? és mennyiért? gyes/gyed alatt államilag támogatott a képzés??
szilbee
 
 


Lányok, teljesen el vagyok veszve itt...Ha októbertől elmegyek táppénzre, utána jön optimálisan a TGYÁs decemberben, akkor mit kell első lépésként tenni? Forduljak bizalommal a munkaügyhöz? A munkaügyes egy kígyó.... :cry:

Katlina: Micsoda energiáid vannak! :D De jól teszed, ügyes vagy!

Márti??? Siker?

A tegnapi aktív nap után ma csendben van a Baba. Pihen vagy ilyenkor mi van? Mocorog, néha rug egy egész picit, de tegnaphoz képest ez semmi.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Sziasztok!
Köszönöm szépen hogy gondoltatok rám és szorítottatok nekem.
SIKERÜLT!!!!!!!!!!!Már csak az igazolásért kell bemennem és az okmányirodába a jövő héten.Ha minden jól megy e hónap végére megkapom a josimat.Nagyon boldog vagyok, még igazán most sem hiszem el.

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Kép :mrgreen: Nagyon ügyes vagy!!!!
szilbee
 
 


Kép :D :D Gratula!!!!!!!!!!!!

szilbee!
majd holnap telefonálok nekik,de az biztos hogy nem államilag támogatott,az a nagy helyzet hogy olvastam valamikor erről a kismamában de nem tudom a honlap címét ahol utána nézhetnék,de majd a keresőben megnézem!

Kép

Kép

Kép
katlina
 
 


Márti!

Gratulálok! Ha módodban áll, akkor vezess sokat, hogy rutint szerezz.

Palacsinta: csak villogni akartam hogy egyedül csináltam. Valójában a vendég gyerekekkel eljátszott Brigitta, barátnőmmel pedig felváltva sütöttük a palacsintát. (azért nem vagyok annyira ügyi).

Betti!
Hozzánk jövő csütörtökön jönnek az ovónénik, és 27.-én kezdjük az ovit. Már nagyon várom, mert Brigitta szenved a közösség hiányától. Járunk játszótérre, de az nem pótólja a kispajtásokat. Nincs is mindig olyan korú pajtás akivel együtt tud játszani. Bölcsibe jártunk, így talán nem lesz olyan nehéz a beszokás. Ha ti most kezditek a közösséget, akkor nem lesz könnyű.

Jó éjt.

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


Sziasztok :)

Ildi, örülök, ha örömperceket szerezhetek neked :mrgreen: :wink:

Dorka, mi a Baross úti butiksoron a Babavilágban (asszem ez a neve) vettünk szivargyújtós cumisüvegmelegítőt. Még nem használtuk... Elvileg nem ilyet akartam; a Tefal szupercuccára voltam ráizgulva, de Szolnokon nem kapni... asszem az hálózatról is működtethető. És 6000-8000 körül van az ára :? Ami most van nekünk, 5000-ért vettük, semmi extrát nem tud. Jelenleg az Avent termotasiját használom - az is fasza drága vót :? , de tényleg tartja a hőt :)
Egyetértek Szilbee-vel, ha már beruháztok, hibridműködtetésű ételmelegítőt érdemes venni.

Márti, gratula :D

Jaimee, aztat nem tudom, alkalmazottként hogy működik a dolog :oops: Mármint mikor kell a munkáltatóval intéztetni, és mikor kell sk. Nálam úgy volt, hogy táppénz a szülés napjáig (gondolom a táppénzes papírt majd viszed a munkáltatódhoz), utána pedig intéztük a tgyás-t a tb-nél. Szerintem a tgyás-t neked is saját magadnak kell majd...

Az Uh-on én Erdődivel voltam úgy, mint Olga Jakabbal :? Mintha ott se lettem volna.
A gyerekágyon Jakab doki asszem egyszer látogatott meg. A vajúdás alatt meg kb. félóránként jött, kérdezett, vizsgált (ez utóbbit hálistennek nem félóránként!). Amúgy a legjobban a végén örültem, hogy ott volt :mrgreen: Annyira fogalmam sem volt az egész szülés dologról, meg rohadtul fájt is, a külvilágot szinte totál kicsuktam; szóval annyira jó volt, hogy mondta valaki, hogy mithogycsináljak :) Bár gondolom ezt minden orvos így csinálja.
Ildi annyira felcsigázott Zobokival... lehet a második babónál kipróbáljuk :wink:

2 hónapos oltásra mi kedden megyünk :|

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Márti! Kép Gratulálok!

Szilbee, Katlina, ha tanulni akartok, akkor látogassatok el a www.efeb.hu ra és válogassatok. Kismamiknak 50% kedvezmény minden tanfolyam árából! :P

Balwin, de jó, jó lenne már talizni, egyeztethetnénk időpontot! :lol:
Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Kép

Ildi, Katlina!
Kösziiii!! :D
szilbee
 
 


Sziasztok!

Márti, nagy-nagy gratula neked, ügyes vagy :lol:

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Jaimee, mindjárt megpróbálok neked utánanézni a munkaügyi dolgoknak...

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Judit!

KÖszi az infókat, tegnap az egytelen kocsinkkal, a babakocsival kizúgtunk a Médiába, és sikerült vennünk egy valami noname olasz cuccost, 6.500-ért. Bébiétel és cumisüveg is melegíthető benne, és hálózatról meg szivargyusziról is működik... Remélem ez jó lesz, bár ehhez is kell egy kevés víz.
Van valami kis egyszerű termoszunk is, majd lassan így már el is merek indulni egy hosszabb útra, bebiztosítottuk magunkat..
:lol:

Most egy kis dilemmában vagyunk: ajánlottak egy anyukát, akinek sok teje van, és lehetne tőle háztól hozni anyatejet. Nem tom, hogy a napi kb. 250-300 ml tápszer helyett jobb lenne-e egy másik anya teje. Mert így tudom, hogy a tápszer minden vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amire Szabinak szüksége van, és nem utolsósorban tudom, hogy tiszta körülmények között kerül a pocijába. Míg ha háztól hozzuk, nem tudhatom, hogy az az anya hogyan táplálkozik, milen körülmények között fejile a tejcsit stb.
Meg a vírusokról ne is beszéljünk..
Ti hogy gondoljátok???

Képzeljétek, mióta épül a buszpálya, a tőle 100 m-re lévő garázsunk lassan összedől. Reped ezerrel, omlani kezdett a vakolat stb. A gariszövetkezet meg kemény 6000 FT-tal támogatná a rendbetételét, ami alsó hangon is tíz-, de inkább 100 ezrekbe kerülhet... Szóval megint ügyintézés megy ezerrel, mindig van valami, és akkor még szocpolt nem kellett intéznünk, igaz, Ildi??? :D

Újabb próba egy kép beszúrására: Kép

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Jaimee, megpróbálom leírni amit a törvényből kihámoztam:

a TGYÁS a napi átlagkereset 70%-a. Adóköteles, de nem kell utána egészségbizt., nyugdíjbizt. magánnyugdíj járulékot fizetni.

Az anyát a szülési szabadság időtartamára, azaz 168 naptári napra illeti meg. A szülési szabadságot kiveheted a szülés előtt 28 nappal, de kezdődhet a szülés után is. Mindig akkortól számít a 168 nap, amikortól szülési szabira mész!

Mivel Te alkalmazott vagy, a TGYÁS-ra az igényt a munkáltatódhoz kell benyújtanod, és ő adja be a nyomtatványt az OEP-hez. A jogosultságot a terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolással és terhesgondozási könyvvel, a szülést kórházi igazolással kell igazolni.

A szülést követően a munkáltató fizetés nélküli szabira vesz, ez azt jelenti, hogy állományban maradsz, de fizetést nem kapsz. Ha letelik a TGYÁS, akkor kell igényelni a GYED-et. Ha még ekkor is van munkáltatód, akkor szintén neki kell beadni a nyomtatványt.

Ja, és majd a táppénzes papírodat is a munkáltatóhoz kell vinned, nekik kell intézni mindent!

Azért beszélj azzal a szörnyű munkaügyissel, legalább készítsd fel rá :lol:

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Dorka!
Ha hozattok is tejet, szerintem mindenféleképpen vizsgáltassátok be az anyukát a szokásos cuccokra!!!!! Én másként nem merném neki adni más anyatejét.
Bár szerintem az anyatejvédelem megvan a te tejedből. Inkább akkor fontos anyatejet venni, ha egyáltalán nincs vagy csak nagyon-nagyon kevés a tejed... de hát neked azért még van bőven. Ja és gyerkőc 4-6 hós koráig fontos ez igazán.
szilbee
 
 


Sziasztok!


:shock: Ildi Drága! :shock:
Hogy jött be az ismerős kisbabának a másik anyatej?? Eszi?

Meg akkor majd teszel fel képet a Balwinos 2 személyes talitokról!!!


Amúgy meg Öreg csajok!! Nóri :mrgreen: stb! Mi akkor már nem is beszáááálgetuuunk itt a fórumon.....pedig.....fényezem már magam hg már a 2. oldalon rajta vagyok!!!....Jól van Szilbee mán az elsőn is... :roll:

SZÁJP NAPOT!

fanna3
 
 


Húúú Csajok!
Hirtelen felindulásból rááltam a mérlegre..... :shock:

Kép

65 kg... vagyok.... nem olyan sok, de azért kevesebbre számítottam. :roll: (55,5 voltam a 12. héten) Nem parázok rajta, mert azért ez még nem oly vészes, de azért rendesen meglepődtem.
szilbee
 
 


Szilbee! nem is látszik rajtad! Az a mérleg bizti jó???
A kép viszont nagyon tuti!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Biztos előnyösen öltözködöm... :wink: :lol:

Egyébként nekem is fura a dolog, mert a fekete szoknya amit adtál, tudod vannak rajta olyan fehér minták, még mindig jó és a kék farmer szoknya, ami Leventével való váradóságom félidejénél már szüköcske volt, még midig bő rám... Szóval a Jó'sten tudja... :roll:
:)
szilbee
 
 


Szilbee: Én sem paráznék a helyedben. Ahogy rémlik, te vékony vagy.

Én még mindig -1-en állok a fogantatáskori súlyomhoz képest, (hétfői adat), ami már szomorúbb....De most legalább már tudok enni és igyekszem gyümiből, zöldségből, sovány húsból, tejtermékből alaposan feltankolni. ...Hm...az a baj, hogy egyre inkább kívánom a csokikát, kekszikét, sütit......amivel eddig nem volt gondom.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Évi: Szita agyammal elfelejtettem megköszönni az infót táppénz, TGYÁS ügyben, köszi, köszim, köszi. Majd elbeszélgetek a szimpatikus munkaügyes kolleginával jövő héten....Már most látom, hogy fel fog idegesíteni valamivel.... :roll:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Hát az anyatejes dologhoz annyit hogy tudnék én is helyben de nem tudom mit eszik,hogyan fej(higénia)így azt hiszem marad a tápi!
Ha viszont tényleg olyan jó ismerősöm lenne akiről tudom hogy biztos tuti a dolog akkor simán megpróbálnám!

szilbee!
nem hívtam őket,egész délelőtt Szolnokot jártuk,öltöny, ing,.....
de nekem nem találtunk semmit csak egy nadrágot és amikor kérdeztem pár üzletben hogy hosszabb derekú felsőrész nincs akkor hülyén néztek rám,de mióta megszltem nem tudom elviselni ha ki van a hasam(pedig nincs is olyan nagy hájam már)

jaimee!
Ja ez így működik ahogy Évi írta,most én még szülési szabin vagyok mert nem vettem ki előtte!

Kép

Kép
katlina
 
 


Jaimee!

Nekem azt tanácsolta a dokim, hogy a szülési szabadságot a szülés napjától vegyem ki, addig marad a táppénz. Ja, és a vicc: mikor itthon votlam tp-en, TÖBBET KAPTAM 4-5.000 Ft-tal, mint amikor dolgoztam!(közalkalmazotti bér) Mert ugye a tp. hiába a fizu 70%-a, de nem vonnak mást, csak magánnyugdíjpénztári járulékot, meg SZJA előleget.

Egy saját tapasztalat: ha kekszek, édességek csúsznának le, akkor bátran! Ha ésszel csinálod, és keveset eszel belőlük, de mindg, amikor megkívánod, akkor elvileg nem lesz gond! Én 10 kg-ot híztam a 9 hónap alatt! De emellett nagyon egészségesen igyekeztem enni, de egy szombati zagyva cukis fagyit nem hagytam volna ki! És 3 héttel a szülés után már ugyanannyit mutatott a mérleg, mint teherbeesés előtt. Pedig nem diétáztam!

Katlina! Itt Szolnokon elég nehézkes normális rucit kapni, de legalább a nadrágot sikerült megvenned!
Tejcsi: nem ismerem, akitől lehetne hozni, hanem ismerősöm ismerőse... :? Ezért agyalok én is rajta. Asszem marad a tápszer.
NEm is kérdeztem még: ti milyet esztek? Mi beba H.A Start Aktívot, beválik, csak sugárhajtású lett Szabika egy kicsit.. :D De legalább nem marad benne!

Kép

Kép
Kép
dorkáék
 
 


MAjd elfeledtem: ROBIKÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!! Kép

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Dorka, ti is szocpolt intéztek, vagy csak azért emlegettél, mert a múltkor írtam: :oops:

Drága Fanna! 8)

Jól olvasom a szavaidból, hogy meghariztál, vagyis nem csak olyan mintha.....mindenki jöhet aki akar! :lol: Csak Balwinnal még pocakosan taliztunk és arra gondoltam, hogy most már megint vannak közös motyognivalóink.

A tejcsit még hordják az ismimék, bár szegény annyira parázós! A múltkor elment megnézte, hogy milyen körülmények között lakik a csajszi, mert adig a férje hordta a tejet. Kicsit elbizonytalanodott. :?

Én tuti, hogy nem hordom mástól, pontosan a felvetődött kétségek miatt. Amikor Imike megszületett és nem volt vele szint egyáltalán tejem a férje unokatesójáéktól hordtuk a tejet, mert másfél hónappal volt idősebb a kislányuk. Szóval Anikóval nagyon meg voltam elégedve, igaz fagyasztva hoztuk el, de nem egyszer láttam, hogy fejés után rögtön tette AVENT-es zacsiba és minden adagon rajta volt, hogy mikor fejte le és a mennyisége is fel volt tüntetve. Hordhattuk volna frissen is, a szomszéd lépcsőházban laktak, de ez így jobb volt.
Most inkáb én is maradok a biztos steril tápnál, mint Ancsikával. Ő egyem is meg csak tápszert kapott! Viszont kétéves koráig nem volt beteg, de most sem beteges!

Szilbee, a múltkori képedre Ancsika azt mondta, hogy ú de vékony! :lol: Semmi para!

Én már egy keveset fogytam, de még nem az igazi! Kép

Jut eszembe Fanna el vagytok veszve mostanában! Kép

Én ma délelőtt Kép , kaja maradt tegnapról!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Hali!

Elmentek a vendégek.. Kép . Azt hittem, tovább maradnak. Holnap Macifesztivál lesz Rákócziba, arra még jó lett volna elmenni.

Voltunk a Dominó játszóházban. Meg kellet állapítsam, hogy attól, hogy piciknek való játékok is vannak, annyira még nem Lilcsinek való. Persze Lilcsi mindig a 4 éves vendég kislány után ment volna, csak hát arra a mászókára még nem tudott mászni. Egy amolyan Tesco gazdaságos kis csúszda még lehetne nekik, és okés lenne.
Tettem fel képeket a www.-re.

Fanna Kedves! Miről akarsz még itt is beszélgetni öreganyáddal?

Betti! Én is küldtem neked priviben egy kérdést!! Nem kaptad meg, vagy mi a helyzet?

Ildi! Én meg láttalak benneteket vmelyik nap a buszról a Szecskán! Mentetek anyukáddal. A babakocsiról ismertelek meg... Kép

Ja! Aki kispicőt akar venni: a Siestában is és a Tisza parton is (101 kiscipő?) 20-30%-os action van!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?