Új privát üzeneted érkezett!

én sem paráztatni akarlak!!! Csak Dominál én is azt hittem, ha alszik ennyit meg annyit, biztos nem éhes. de domi sárga volt, és azért aludt.

zsuzsi nem sárga???

De figyelj egyetlen dolog mérvadó, hízik???? Csak icipicit...

Az leső három napban elég a 40 gramm, de most már több kéne...de ezt is csak akkor lehetne kijelenteni, ha nem csak egyszer mérnél, mert van olyan, csak 40-et eszik, aztán meg 100-at.

csak Domival mi is így indultunk. gyerek alszik, mellem csöpög, mi baj lehet? de ő soha nem evett 40-nél többet. zsuzsi van olyan hogy többet eszik??

Fejés? szopi után, büfi, aztán fejés. vagy arclemosás és olajok helyett...jujj most nagyon gonosz voltam, ne haragudj, de ezt nem hagyhattam ki... :oops: :wink: de ismersz, remélem nem sértődsz meg! :wink:

szar az eleje, de ha gond van, az elején lehet még elcsípni. mérd meg hízik-e a gyerek!!!!!

Kép

Kép
rejo
 
 


Dimet még egy!

hogyan szoptatsz, mindig minden szopinál két mellből? vagy egy szopi egy mell?? Hogy jön össze az adagja?

Kép

Kép
rejo
 
 


dehogy sértődök :D (de én a vichy arckrémet nem hagyom ki :) )

nem sárga a gyerkőc abszolút, doki néni is mondta.
változó,hogy szoptatok. vmikor egy ciciből,mert lecuppan róla és nem is kell a másik neki. de vmikor mindkét cici kell.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 

 
 

na, most lemérem szopi előtt és után. de szerintem szar a mérlegünk.... :? múltkor is lemértem és szopi után 10 g-al kevesebb volt.... :?

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


mérlegelésnél egy nagy kaki pl. be tud zavarni. ugyanabban ruhában, tisztába tétel nélkül mérsz?

ha kapálózik a gyerek akkor sem mér rendesen. tedd hasra, akkor jól lehet mérni. digitális?

Azért 100 vagy 70 gramm kaját ki kell mutatnia... :roll:

Kép

Kép
rejo
 
 


de mondom egy mérés nem mérés, lehet pont a kisadagos kajáját fogod ki, ha csak egyszer-kétszer mérsz...

de mindez nem számít, ha a gyerek hízik...

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejó!
http://www.gyermekszek.hu/ (Az árát ne kérdezd... Életünkben ennyit nem költöttünk 2 székre - szégyentelenül drága, de azt reméljük, hogy tényleg együtt nő a gyerekkel felnőttkoráig.) A lakásunk tényleg szép (üres) :) Köszönöm!

Rambóka!
Köszi :) Egyébként a tesó is kapott egyet (narancssárgát). A férjem választotta a színeket, mert én a Vilivel való teherbeesés óra mindenből a pirosra indulok be...

És: Vilinek is láza lett a héten a foga miatt, nem is alacsony, habár a védőnő alacsony lázat mondott a fogzáshoz. És az orrából átlátszó folyik, ami a védőnő szerint szintén a fogzás jele. Tehát lehet lázas a foga miatt egy gyerek!!! Habár először tapasztalunk ilyent az elmúlt 5 évben.

Dimet, Ezo!
Drukkolok, hogy minden rendben legyen a szoptatással meg a pihenéssel, alvással!

Nálunk:
az éjjel megvolt Vili élete első két nagy hisztije:
1. Azért, mert nem csomagoltam ki elég gyorsan a cicit, amikor enni kért. Úgy begurult, hogy 10 percig üvöltött - szó szerint -, rá se hederített az időközben előkerült cicire, és inkább evés nélkül elaludt a hiszti után. Vigasztalás sem kellett neki.
2. Aztán egy idő múlva megint felébredt - még éhesebben - ekkor már nagyon gyorsan ott volt a cici, de nem jött első szívásra belőle a tej, ami ugye felháborító... Tehát megint egy sor hiszti...
Egészen meglepett...

7 hónaposan egyébként 8200 a súlya, és az elmúlt 2 hónapban már "csak" 600-600-at gyarapodott.

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Vöcsök: jók ezek a Stokke székek de olyan hihetetlenül drágák, hogy én inkább kihagyom és veszek valami sima (ugyanilyen design) no-name széket mondjuk 12e-ért (vagyis van még egy ami tetszik de az 17e)

részvétem a hisztik miatt :(

Dimet: ha nem sárga akkor szerintem elég hetente nézned a súlygyarapodását... (Lilla sárga volt, mi mégis csak hetente néztük így nem is stresszeltem miatta)
Vendég
 


Ezo, nekünk is volt kb 3-4hetünk, hogy Marci 2-3 óránként evett,80-100miliket. minden evést mértem. ha visszaolvasol a csajok alig akarták elhinni. :D előzmény viszont sok fogyás, és stagnálás volt.

Dimet, énaz elejénúgy fejtem, hogy szopi után5 perc büfi,a gyereket oldalra fektettem kitámyaszta, 10-15 perc fejés,majd megint felvettem büfizteteni, és a büfi is sikerült. később aventtal fejtem, azzal 3-5 perc is elég volt.
nekünk elég durva volt az első 3 hónap, semmi másból nem állt az életünk, mint szopiból, meg fejésből.

etetőszék: mimég gondolkodunk, marci még egyáltalán nem is ül.ikeás kb meddig jó?

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Ikeás: szerintem sokáig.. mi egy (kb.) 3 éves kislány Ikeás székét fogjuk nemsokára megkapni...
Vendég
 


Dimet!

Szopi ügyben nem tudok tanácsot adni mert szoptatási antitalentum vagyok :lol: , de kiságy téma. Sztem akkor még nem voltál itt, vagy nem tudom, amikor megszületett Bogi. Utána írtam, hogy kiságyban nem akar aludni, előtte meg tök jól megvolt a kórházi kosarában. Aztán mondták itt a csajok, meg anyu is, hogy az a kiságy egy ekkorka babának egy kib.szott nagy préri, puszta, üres, kemény. No, onnantól Bogi kb. 3.5 hós koráig csak a bölcsőben aludt, amiben alig fért el. :lol: De az körülölelte és a matraca is sokkal puhább volt. Esetleg próbáld meg őt bevackolni egy pihe-puha sarokba, bekeríteni, hogy biztonságérzete legyen. A Suttogóval nem sok mindent tudtam kezdeni annak idején, de az jól hasznosítható tanácsa volt, hogy nyugtatáshoz, altatáshoz bugyoláljuk be a babát (keze se legyen szabadon) és abban is fektessük le.

Istenem de fura visszagondolni ebbe a nagyon-pici-baba korszakba... egyik legszebb időszak de kétségtelenül nagyon fárasztó is, pláne ha az anyuka teljesen tapasztalatlan még. No nem veszek arra mérget hogy a másodiknál nem fogok ugyanúgy bénázni. :wink:
Vendég
 


Vöcsök tegyél fel képet a másik székről is légysziiiii!!!!

Meg a két székről együtt a gyerkőcökkel!!

Kép

Kép
rejo
 
 


kiságy: nálunk Domika csak a kiságyban alszik a gyerekszobában. Valószínű, hogy azért is szeret ott aludni, mert már a kórházban (koraszülött-intenzíven) megszokta az egyedüllétet az inkubátorban, majd a kiságyban. Nem igényli, hogy együtt aludjunk. Pár órákra míg "kisebb" volt aludtam már vele, de annyira terjeszkedett :lol: , hogy nem fértem el mellette a gyerekszobai ágyon.
Ha mégegy gyerek lesz, őt sem szeretném a szülői ágyba szoktatni. A gyerek nagyon könnyen megszokja a "jót". A Suttogó is arról ír, aki egyszer az ágyába szoktatta, utána már nem nagyon megy a kiságyban altatás.
Nálunk a menő az ágy sarka :lol: , ahogy a képen látszik. Ja és újabban csak hason altatom, hogy erősödjön a nyaka/háta. Így végigaludta az elmúlt éjszakát is.

Kép

Kép
babancs
 
 


Babancs!
Édes Domi! :)
És igazad van, a "jót" nehezen hagyják ott. Velünk együtt aludt Álmi, és mostanra szokik/szokott ki, hogy Vili megszületett. Vili viszont könnyebb eset lesz - már látom -, mivel neki nagyon vonzó Álmi társasága is. Tegnap is Álmi "altatta el". De nem bánom, hogy így alakult. Mármint, hogy velünk aludt Álmi, de azt sem, hogy a következők nem fognak, csak amíg szopnak. :)

Rejó, a kedvedért (más kép még nincs nagyon, nagyon újak a székek...):
Kép Jucus (unokatesó) a széken

Kép Ilyen lesz a nagycsalád? (egyelőre unokatesókkal)

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


1. esti mérés: 40 g
2. összetettük a gépi fejőt, nem sok, de vmennyi még kijött a cicimből. azt még odaadtam neki. de mostmár fejni fogok.
3. norka ötlete éppen kipróbálás alatt van, beletettük a kókuszpólyába. egyenlőre ordítás van. megyek is.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


hajrá dimet!!

Fejjél. 40 gramm kevés.

géppel nagyon jó. tedd rá a melledre a fejőt a leggyengébb fokozaton, és fokozatosan növeld a szívóerőt. ez fontos, mert ha a legerősebb fokozaton kezdett bereped a bimbó, ha meg gyengén hagyod, nem feji ki.

tedd rá és pár percig menesd a gépet. nem fog jönni tej, vagy csak pár csepp, esetleg egy 10-es. na ha ment pár oercig a gép, ne hagyd abba ha nem jön, itt jön a trükk, igyál meg eg ynagy pohár vizet, miközben megy a gép, ha nem vagy szomjas akkor is. és utána elkezd ömleni a tej, mert az ivás beindítja a tejleadó reflexedet. ez eddig mindenkinél bejött, aki próbálta, nekem is.

jó egy hét mire hat ám a fejő!

két szopi között nem szabad fejni. nem az a cél, hogy a gyerek elől szipkázd ki.

ha tudsz minden szopikor mindkét mellből szoptass. ez nagyon fontos. ha kell ébreszgesd a lányt, pl. masszírozd alábát, vagy csipkedd a pajeszát. lehet szopna ő még, csak bealél.

szoptass két óránként, ez is növeli a tejet, de ne sűrűbben, és mindig mindkét mellből.

Kép

Kép
rejo
 
 


Mmmm de szép a másik szék is!!!

Tényleg jó "tágas" még a lakásotok!! De könnyű még ilyenkor takarítani!! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Kép
Kép
Vendég
 


Lilla az elején lényegében folyamatosan a mellemen lógott.. egyszer megpróbáltam azt, hogy minimum 2 órát kihagyok 2 szoptatás között... és Lilla éhezett.. akkor visszaálltam a non-stop szoptatásra és megint helyreállt a béke ...

Vannak gyerekek akik tényleg mindig éhesek (vagy vannak anyák akiknek olyan kevés egy szusszra a tejük, hogy a gyereknek lényegében folyamatosan szopnia kell? Fene tudja... )

Lilla egyébként ma is legalább 10* kajált (legalább... délelőtt 10-ig már vagy 3 komplett reggelin is túl volt ... amit 2 csurig telepakolt pelenka követett...)... Mondjuk most már 5 perc alatt végez így ha kell akkor félóránként is a mellemre csapom... (nálam egyébként egyre jobban működik a tejadó reflex... mostanra már a kezdeti 0-ról 90%-ra nőtt azoknak a szoptatásoknak az aránya ahol érzem... és hallom is mert olyankor Lilla bazi nagyokat nyeldes :) )
Vendég
 


sziasztok, kérdezhetnék????

Szóval:

1. rengeteget pisilek már-----------a baba miatt lehet???ugyanannyit iszok, de szinte másfél óránként pisilek már....ez most betegség vagy teljesen normális?Ez úgy kb 1 hete tart már folyamatosan.

2. miért nem érzem a babát???már félidős vagyok és semmi, pontosan nem tom, hogy az bélmozgás vagy babamozgás........tudom, kövér vagyok, de azért már kéne éreznem, nem?
hisz már félidős vagyok és semmi.........nem értem, pedig mozog, az tutti, mert az uhun alig látszódik , annyit ugrál..........
Vendég
 


rejo, köszike. hajnalban nem volt erőm fejni, de ma reggel is fejtem és fejni is fogok. mostmár több tejcsi jött ki fejéskor. gyerkőc meg bealudt a reggeli szopi után, a saját ágyában!!!!!!!!!! és aludt éjjel is. 11kor elaludt, 4kor kelt. szopi. alvás, fél 7ig. szopi. és most megint alszik. az apjával. ő is nyomja még. :) ja, és hajnalban volt kaki. jó sok. na, felkelt. megyek.

lafi, igen. pisilés normális. nyugi, majd fogod érezni!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


nem ő kelt fel. a szomszéd :)
ja, és ugye a tejcsit hűtő nélkül 6 óráig lehet kint tartani? csakmert akkor rá tudok fejni, ugye? és 24 óráig sima hűtőbe.

de, ő keleget. :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!

Én tuti nem hagynám kinn a tejet!
Úgy csináld, h. átöntöd egy gyűjtőedénybe és amit utána fejsz, azt mindig külön lehűtöd és úgy öntöd hozzá!
Mert, ha mindig ráöntesz meleg tejet, akkor nagyon elszaporodnak benne a bacik!
Nap végén meg vagy megitatod vele, vagy megy be a fagyasztóba.
Ne ijedj meg, az anyatej szétválik két részre és borzalmasan néz ki, de ez nem jelenti azt, h. megromlott! Meg állítólag a szaga és az íze is undorító, de a babák szeretik!
De, ha fagyitejet engedsz fel, azt már nem szabad visszafagyasztani, úgyhogy inkább több kisebb 50-80 milis csomagban fagyassz, mint nagy 150 milisekben!!!!
Gyógyszertárban lehet kapni Medelás zacsit, de állítólag az
Aventes poharak is jók. Csak mindegyik jó drága!

Lafi!

Pisi teljesen normális. Én is katétert akartam beköttetni annakidején! :lol:
Nem csak a pocihájtól függ, h. érzed-e, hanem attól is, h. a méhlepény hol helyezkedik el és a ded merre rugdos.
Ne izgulj rövidesen fogod érezni, aztán majd még sok is lesz a jóból!
(Bár már én is visszasírom! :twisted: Most, h. kezd helyreállni a császár miatt elvágott idegek ingerületvezetése, esténként olyan furcsa érzés, teljesen olyan, mintha megint rugdosna vki odabenn!!! És annyira hiányzik!!!!! :roll: )

Csakegy!

Látom Lilla is lelkes buborékfújó! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Dimet semmiképpen ne hagyd elől a tejet!!!!! hogy jutott eszedbe?? nyár van babám...de ha tél lenne akkor sem.

lafi ilyenkor sűrűbben pisil az ember. Cukrod nem okozhat sűrűbb pisilést? Kérdezd meg majd Tűűtől, írtad mész hozzá.

babamozgással időben vagy még. pár hét és erősebben fog rúgni.

Kép

Kép
rejo
 
 


fagyasztás: sima jégkockazacskó... kb. 200 Ft 10 darab...

Rambóka: Lilla lelkes szájpukizó :)) éjjel-nappal nyomja :)))))
Vendég
 


csajok, köszönöm!!!!!!!
Vendég
 


oksa, köszike. férjem most vett tejtároló poharakat. nem sokat fejtem most ki legutoljára, de elteszem.
és mielőtt odaadom neki meleg vízben melegítem fel?? tudom,hogy hülyeségeket kérdezek.... :oops: de ezekre nem készültem fel :) majd belejövök. :)

lafi, ha olyasmit érzel,mintha pillangók verdesnének szárnyukkal a pocakodban, az az......de majd hirtelen fogod érezni.
fúú, nekem annyira hiányzik a pocakomból a rugdosás :)

képzeljétek,megint alszik a kiságyában!!!!!!!! nem akarom elkiabálni. szundított a mellkasomon vagy 40 percet, aztán letettem és alszik. pfff.......

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ja... forró vizet egy edénybe, bele a tejescsuprot, néha megrázni aztán ha kellemes meleg akkor megitatni...

(tele a fagyasztónk anyatejjel...)
Vendég
 


Nyugi Csakegy!

Jól jön az még, amikor majd már pépeket is eszik Lilla! Így neked nem műízű tejpépeket kell majd adnod reggelire, hanem anyatejben készítheted el a 7 gabonás pelyhet!

Csajok!

Párom tortát akar a gyereknek az első szülinapjára! :shock:
De Gergő még sem tejet, sem tojást nem evett. Vajaskrémről nem is beszélve! Csokit még nem is látott életében!
Mi a fenét csináljak????? :?:
Már csak 5 hetem van a megoldásra! :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka, olyan anyagokat használj a tortánál, amiket már evett. Gyümölcstorta (alma, répa) piskótával vagy valami ilyesmi??

Sacit fodrász nyírja. Amikor anyósoméknál vagyunk Jászberényben, átugrik a szomszédból és két perc alatt lenyisszantja a zabolátlan fürtöket. Nem szokott kapkodni az olló után, de azért sokat segit, hogy közben elterelem a figyelmét.

Dimet, fejjél, fejjél, fejjél! Ha meg tudjátok oldani igy az elején, büfiztesse már, amig te fejsz. Az szerintem ne izgasson, hogy mennyit eszik, a lényeg, hogy gyarapodjon, 2-3 naponta mérjed pucéran fürdés előtt és ha van gyarapodás, akkor jó. Sára sohasem ette meg a kilónkénti előirt minimum 150 milit, még akkor sem amikor cumisüvegből tömtük, de hizott rendesen.
Ja, és a nyeldesés sem jelent semmit, nekünk volt olyan, hogy egy óráig nyeldesset, azt hittem, hogy bekajált vagy 100-at, aztán kiderült, hogy csak 30. De volt forditva is, hogy azt hittem, alig evett, mert nyelni sem hallottam, és mégis megvolt a 120.

Babancs, Domi nagyon keres valamit a sarokban, olyan édes. :lol: A mi lányunk is a sarkokat kedveli, de oldalt fekve tapad fel az ágy falára, mintha az lenne anyuci.

Kép

Képurl]
espero
 
 


Sziasztok!

Annyira édesek a babák, olyan szépek! Tényleg igaz a dolog a pco-s anyák gyerekeiről! én is akarok pici babát...

Lafim, ne félj, fogod érezni Hunort! :wink: Én is a 20. hét körül éreztem Dorkát először!

Rambóka, szülinapra torta dukál! :lol: de mi lenne, ha Te csinálnál neki?! :wink: :P
Ez a torta http://www.stahl.hu/index.nof?o=0&nyelv ... ceptid=208 már akkor tetszett mikor a tévében láttam! Csoki helyett esetleg tehetsz bele lekvárt, ami szintén összefogja - vajat ne hagyd ki - tetejét kirakhatod gyümölcsdarabokkal tálalás előtt (így nem szívja magába a gyümiből a nedvességet és nem lesz "szottyos"...) Kókuszgolyó tésztája után szabadon, bababarát verzióban...

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Ja és mérlegeléskor a mérleget ne mozditsátok el közben. Nálunk egyszer anyós kitakaritott szopi közben, persze odébb rakta közben a mérleget és vagy 50 grammal kevesebbet mértünk, mint amikor kezdtük.

Kép

Képurl]
espero
 
 


Rami, a Babafalván vagy hogy vannak fent receptek. Ne félj tőle. Sima piskóta, bekened valami krémmel és jólvan. Láttad hogy én milyen szörnyűséget csináltam. :lol: Oda neki, jót markolászott meg persze evett is belőle, másnap is, és kész.

Babapiskótát sem kapott még Egö?

A cukorbeteg ismerősöm a gyermekének a lisztérzékenység gyanúja miatt túrótortát csinált, az is egy lehetőség. Bár Bogi azt meg nem ette volna. :lol: Ő nagyon piskótás sajna.

Dimet végül bugyoláltad a gyermeket vagy csak úgy magától mégis kezd visszaszokni az ágyába?
Vendég
 


Norka!

Én isteni piskótát tudok sütni. 6 egész tojásból! :twisted: Csak éppen Egö még nem evett egyáltalán tojást!
A babapiskótában nincs tojás???
Anyám szerint mi ennyi idősen már mindent ettünk és mégis itt vagyunk!
Nem tudom, mi legyen!

Babafalvát megnézem!

Anyó!

Köszi a tippet, átgondolom!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!
Te ezt hogyan csináltad? Mármint, hogy csokit még csak ne is látott!!!!!! :shock:
A vajat tojást megértem, de a tejet, azt hogy oldottad meg? Mivel hígítottad a neki készített ételt? Mármint a főzelékféléket!!!

Fúúú, jó sok kérdésem akadt hirtelenjében....... Bocsika érte!
Vendég
 


rambóka ne csináld ezt, simán ehet már tojást!!!

pláne megsütve, beletéve piskótába...abban már nincs is tojás... :lol:

holnap tegyél a főzelékébe egy kis főtt tojást, még három nap, és két pofára fogja zabálni!! 5 hét múlva már nyersen is megeszi!! :lol: :lol:

Azért ennyire nem kell komolyan venni. egy egészséges 1 éves gyerek mindent ehet!

johanna pár hete már a mi kajánkat eszi. tökfőzelék pörkölttel. jó nem a zsíros szaftot adtam neki, hanem a húst, de uyganaz a fűszerezés.

szinte már csak tejet, tejfölt és vajat tejszínt nem kap, de ezeket is csak magában nem, mert utólag mint megtudtam anyu tett a főzelékbe tejfölt... :shock: :lol: nem lett semmi baja tőle...

nem fosott, nem lettek pöttyei...domi is így evett, és nézd meg nem allergiás.

Kép

Kép
rejo
 
 


egy laza friss gyümölcstortát tervezek én is johannának, lehet esetleg túróval bolondítva, vagy joghurtos krémmel.

Kép

Kép
rejo
 
 


találtunk teljes kiőrlésű lisztből babapiskótát. azt eszi pár hete a gyerek a régi hagyományos helyett.

most néztem meg, van benne tojás, liszt és tej. most már mindegy! :lol: :lol:

a hagyományos régiben valamelyik nincsen, tej vagy tojás nincs benne. liszt van abban is persze!

megyek sütök spenótos palacsintát. hmm. palacsintát is evett már johanna. abban is van minden. :roll:

Kép

Kép
rejo
 
 


hm, palacsinta. csinálok héten.

norka, végül nem jött be a bebugyolálás :)

de jól aludt éjszaka. mellettünk.....

de ma is ordibálás, nyűglődés volt reggeltől. végül délután kivittük sétálni, a második körben elaludt, azóta alszik. most kelt. megyek is. fürcsiztetünk és kaja. férjem büfiztet a héten. én fejek, fejek, fejek.....

köszi minden tanácsot mindenkinek!!!!!!!!!pfff, de jó,hogy vagytok :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Rejo!

Gyümölcstorta jó ötlet! Már körvonalazódik!!!!!! :lol:

Monácska!

Az úgy műxik, h. ha már kevés az anyatej, de tápira már nem szorul a gyerek, akkor HA (hipoallergén) tejpépet írnak fel a gyerekorvosok. Ez egy por, ami meleg vízzel kikeverendő és így tejbegríz-szerű lesz. Én mondjuk csak így nem használom! :lol:
Ugyanis kiválóan alkalmas arra, h. a gépi aprítóval felmiszlikelt gyümölcshöz hozzákeverve, azt sűrű péppé tegye. Így egy finom gyümölcsös tejbegrízt reggelizik a gyerek.
De kevertem már húspéppel, párolt zöldséggel is!
Mások főtt krumplival sűrítenek, szerintem ez így egyszerűbb, beletenni egy kanálnyi tejpép-port, mint mindennap megfőzni egy krumplit! (Tudod lusta dög vagyok! :oops: )

Csokit miért kellett volna látnia? :shock:
Alapból próbálom nem édes-íz függővé tenni, hamár én az vagyok!
Én megérzem, ha a párom fél kanállal kevesebb cukrot tesz a teámba! Nem szeretném, ha a Gergő is ilyen lenne!
Persze nem lehet csoki nélkül felnevelni egy gyereket, de szerintem ráér még!!!!! :lol:
Egyébként éppen a napokban olvastam egy cikket arró, h. a probléma ott kezdődik, h. a csoki a mi kultúrkörünkben JUTALOM!
Így előbb utóbb egyenlő lesz a boldogsággal!
Ezért aztán az ember(lánya :lol: ) bánatában is csokit zabál! :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Én kukoricadarás-almás tortát tervezek :) A makrobiotikus szakácskönyvekben egyébként iszonyú sok tej-tojásmentes süti van, egy csomó olyan is van ami csak kukoricaliszttel készül... úgyhogy valszeg ilyesmire fogok szavazni...

Másik megoldás a spéci rizsfelfújt. Ez tej nélkül készül, almát kell belereszelni stb. (ez is makrobiotikus recept)... közé meg sima sült almát tesz az ember... azzal még körbe is lehet kenni így teljesen torta formája lesz :)

Szóval a kulcsszó a makrobiotika vagy a glutén/tej/tojásmentes diétás receptek pl. az NLC fórumjaiból :)

(hála a jó égnek a tej simán helyettesíthető rizstejjel... a liszt pedig hajdinaliszttel is helyettesíthető... a tojás meg... na azzal én se tudok mit kezdeni...)

(ja... valami banánkrémes hajdinalisztes torta?)

(csokival eleve óvatosan kell bánni mert nyomokban mogyorót stb. tartalmazhat...)
Vendég
 


Csakegy!
Én örülnék neki - ha a többieket nem zavarja -, ha egy-két kedvenc makrobiotikus sütireceptedet betennéd... A hajdinás receptek meg különösen érdekelnek. (Majd utána is fogok nézni.)

Rambóka!
Én még régebben ezt olvastam: http://www.kismama.hu/cikk.php?id=18&cid=24397

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Csakegy!
Én örülnék neki - ha a többieket nem zavarja -, ha egy-két kedvenc makrobiotikus sütireceptedet betennéd... A hajdinás receptek meg különösen érdekelnek. (Majd utána is fogok nézni.)

Rambóka!
Én még régebben ezt olvastam: http://www.kismama.hu/cikk.php?id=18&cid=24397

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Ó, én is csak a Kövesdi Natália féle szakácskönyvből garázdálkodok... (igaz abban egy csomó gluténes kaja is van, de tejet, tojást nem használ és sok kukoricás, köleses stb. kaja is van benne...) (Nagyi és Nati szakácskönyve)... de még én is átböngészem majd az évek alatt összegyűjtött receptjeimet (van belőle egy hatalmas aktányi... jellemzően tej és tojásmentesek... ha azokból kiválogatom a hajdinás + köleses recepteket akkor nyert ügyem van:) ha kész vagyok akkor megpróbálom beszkennelni + felpakolni őket...

Egyébként nemrég találtam ezt az oldalt... na ez nem is olyan rossz... bár az egyik receptnél amikro azt írja, hogy tegyünk bele egy kis guargumit elkezdtem röhögni mert azt hittem, hoyg ez csak vicc lehet... de nem volt az :)))))

http://etelallergia.blogspot.com/search/label/%C3%89dess%C3%A9gek
Vendég
 


Ja... és ha ide klikkeltek egy csomó tök jó hírlevélre fel tudtok jelentkezni (én a sütist kapom hetente :)))
[url]
http://chetday.com/easyhealthyrecipes.htm[/url]
Vendég
 


Vendég
 


Rákukkantottam az oldalra meg a palacsintára... A szakácskönyv viszont jelenleg nem kapható, pedig egészen érdekesnek tűnik (egy-két receptre belőle rátaláltam a neten: http://www.vegetarianus.hu/ujsagok/vegh ... eptek.html).

Nem biztos, hogy éppen szülinapra való, de nem tudom megállni, mivel ebben semmi sincs, ami Rambókának nem tetszene - vagy igen???:

Kukoricatorta
Hozzávalók:
2 csésze kukoricadara
1 csomag mazsola megmosva
8 csésze víz
2 csipet tengeri só
1 ek hidegensajtolt olaj
díszítéshez: idénygyümölcs, dió
A kukoricadarát sós vízben, folytonos kevergetés mellett megfőzzük. Hozzáadjuk a mazsolát, és addig főzzük, amíg a kanál megáll benne. Kuglófsütőt vagy tortaformát az olajjal kikenünk, ebbe tesszük a masszát, és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, egy tálra vagy tányérra kiöntjük, a dióval és a gyümölcsökkel feldíszítjük.

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Lafi, én pont a 20. héten éreztem határozottabban a babót, előtte 1-2 hétig finom bélmozgásszerűeket. kérdés, hogy aznem a baba volt-e már????? sztem igen, ezért van, hogy a többedik terhességnél a nők már előbb is érzik a babát.

dimet, sok erőt nektek!

csakegy, recepteket kérek én is!

szakadék, én egyenlőre anyatejcsivel higitok, vagy inkább semmivel, egy üvegreszelőn reszelgetem a gyümiket, a kruplit, répát turmixolni fogom. egy éves koráig nem baj, ha nem lát tejet a gyerek. csokit meg főlegnem, én 2 éves koráig tuti nem adok neki, disznóhúst se.
csak mi vagyunk csokifügggők, ő még nem tudja, hogy az milyen. nemmarad le semmiről, de nem akarok már a kezdet kezdetén elrontani mindent. na jó, karácsonykor meg lehet kóstolni a szaloncukrot. :D

tejcsi fagyasztás: múltkor anyukám véletlenül kivette a fagyasztóból a tejcsit,és olyan kásásra felolvadt,jeges darabokkal. gyorsan visszadugtam. nagyon sok tejcsi,kb egy liter, kis adagokban.
még főzelékekbe szerintetek használható? nagyon sokat szenvedtem vele, na meg azért marci már nem olyan kisgyerek.
mit gondoltok?

ma megyek terheléses cukorra csajok. brrrrrrrrrrrrrrrrrr....

Kép

Kép
csillagfény
 
 


fú, csillag majd írd meg mi volt a cukron. délutánra lesz eredmény??

képzeljétek, jó éjszakánk volt :) felkelt 3-4 óránként, evett, tettem vele 15 perces sétát. semmi büfi. de visszaaludt a saját kiságyéban. én meg fejtem utána. de most meg nem akar elaludni.
de nem sok tejcsi jön ki belőlem szopi után. kb. 20 milli........
de érzem,hogy több a tejem picit. most férjem ringatja reggel óta. most nem akar elaludni :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


A nap beszólása:

Férjem Lillához reggel 9-kor:

"Jajj de aranyos baba vagy, hogy csak most ébresztesz"

Ja... és hajnali 2-kor és hajnali 6-kor... ENGEM!

erre: " hogy te milyen ügyes baba vagy, hogy csak anyádat ébreszted és engem hagysz aludni"...

Egyébként meg azt hiszem ez az a pillanat amikor átgondolom, hogy az a kis kávé amit nappal megiszok valóban megér-e ennyit... mert ahogy egyre jobban filózok kezd derengeni, hogy Lilla azóta szokott az éjszaka közepén is felébredni amióta én galád módon elkezdtem visszaszokni a KV-ra...

Úgyhogy mától megint KV-tilalom lép nálunk életbe... Remélem Lillát még nem rontottam el végleg és visszaszokik az éjszakai alvásra... (mondjuk most sincs nagy gáz, mert szó szerint csak kajálni ébred, ha befejezte a kaját akkor már alszik is így éjszakánként 2*5 percről van csak szó... de akkor is kellemetlen, hogy ilyenkor félálomban ücsörgök az ágy szélén és egy félálomban lebegő gyereket etetek... és reggel meg emiatt hulla fáradt vagyok...) Vagy szerintetek létezik, hogy egy 5 hónapos gyerek éhen akarjon halni hajnali 2-kor (esetleg 4-kor)??? (tényleg olyan mintha éhen akarna halni... úgy veti rá magát a cicimre...)
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?