Új privát üzeneted érkezett!

Dimet!!!!!

NE HAGYD MAGAD BEPARÁZTATNI!!!!Az a tejtermelés legnagyobb ellensége!
Nyugi!

Gergő is addig volt kisangyal, amíg haza nem hoztuk! :twisted:
Új neki a hely.
Meleg van.
Még az is lehet, h. nemhogy kevés lenne a tejed, de hirtelen megnőtt a mennyisége és még nem tudja kezelni a kis pocija a mennyiséget.
(Ha nem méred, nem fog kiderülni.)
Az is lehet, h. csak a frontot érzi!
Sajnos sosem fogjuk megtudni, h. a babák mitől nem alszanak!
Te csak annyit tudsz tenni, h. minden tőled telhetőt megteszel azért, h. kiküszöbölj minden zavaró tényezőt!
Megkajáltatod, tisztábateszed, jó alaposan megbüfizteted, megdédelgeted.
És biztosítod neki a tejcsit azzal, h. iszol, mint a gödény és pihizel, amennyit csak tudsz!!!!!! Nem vicc!!!!! Hót komoly!!!! A létező legkomolyabb!!!
Segít neked vki?
Akkor bízd rá a levegőztetést délután, te meg dőlj le pihenni!
Ja és még vmi:
EGYÉL RENDESEN!!!!!
Tudom, mennyire nincs rá idő, de muszáj!!!!!
Tudom, h. egyesek szerint a szoptatós anyuka korpás kekszen kívül semmit nem ehet, mert minden más puffasztja a dedet, de én személy szerint azt figyeltem meg, h. babon, karfiolon és káposztán kívül minden más mehetett, nem volt eltérés a dednél!
De van egy tippem, h. Csakegy sem mondott le a lencséről!
Használj ki minden nyugis pillanatot és egyél! Készíts ki reggel egy nagy bödön teát, kétliteres pillepalack ásványvizet és nap végére idd meg!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Dimet tej valszeg elég.

van elég pisis pelusa egy nap?? Hány pisis pelusa van egy nap??

De ha mondjuk jó nagyokat szarik naponta többször is, akkor tuti eszik, annak be is kell meniie valahol. az elején nem árt ha méred hetente a gyereket, hogy hízik-e, és ha igen semmi de semmi ne paráztasson hogy nincs tejed.

őrület hogy az elején mindenki ezen parázik!!

ja, gonosz leszek: mikor mostál utoljára hajat, mikor kenegetted magad utoljára arclemosóval, tejjel, olajjal, krémmel?? :wink: :lol: :lol: fogat mosni egyáltalán volt időd? :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


dimet! van tejed! és egyre több lesz majd. kecskeruta tea, laktoherb tea egész nap, sok pihi. az elején mindenkinek nehéz. a babának is. meg kell tanulni rendesen szopizni, na meazt is, hogy éjszaka aludni kell. :D nálunk inkább nappal volt cirkusz, de az se volt könnyű. aztán 6 hét után mintha kicserélték volna a gyereket.

Kép

Kép
csillagfény
 
 

 
 

Ha magától lecuppan, biztos nem éhes. Meg fogjátok találni a közös ritmust, csak ne aggódj a tejen...

Kép
vöcsök
 
 


Rambóka: lebuktam... bablevessel indítottam :)) (mondjuk üvöltött is szegény egész éjjel és iszonyú büdöset kakilt...) de 1 hónapos korában újra megpróbáltam... azóta a csilis bab nemzeti eledel nálunk :) (ma meg káposztás hasét kajáltam:)))

masszív kölyök lesz at tuti :)

Dimet: ha túlélted az első 3 hónapot akkor nyertél :) kitartás és BÍZZ MAGADBAN :)
Vendég
 


+ laktoherbbel óvatosan.. nekem sok tejet csinált, Lillának meg hasfájást... (asszem... az viszont tény, hogy Laktoherb mellett hajnalban üvöltve és pulizva ébredt rendszeresen... aztán kapott egy jó nagy pocakmasszázst, kakilt egy nagyot és máris jól volt... amikor leszoktam a laktoherbről akkor furcsa mód ezek az éjszakai ébredések is elmúltak...)
Vendég
 


köszi csajok :D ma is ilyen éjszakánk lesz------ :? tuti,hogy az emésztés. (most férjem mászkál vele. szerintem lassan árok lesz a nappalinkba.) mert esténként kakil, meg hajnalban, meg reggelre.
pisis pelus is van elég. és tuti eszik rendesen. nem aggódok. csak ne sííííííírnaaaaaaaaaa :lol: éjszaka. ma napközben iszonyat kisangyal volt. de este......
és iszok. ajaj. de mennyit. napi 5 litert minimum, nem is megerőltető, szeretek inni. laktoherbből bevásároltam, de rájöttem,hogy engem felpuffaszt, gondolom a gyereket is. ma nem ittam egy kortyot sem, tegnap sem és semmi bajom. szóval, lehet nekem nem jön be. pedig olyan finom. de rápróbálok megint.
ja, testápolás. ma mostam hajat, krémekről, hasmasszázsról le nem mondanék. szóval, ez nem para. anyukám itt volt. ma ment el. most férjem itthon lesz aug. 21ig. de anyósom jön közbe takarítani,meg ilyenek. ez is jóóóó. csak a kezdeti nehézségek. de majd elmúlik. tudjátok, örök optimista vagyok. na, a gyerkőc elaludt férjemem.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


na, most meg bealudt a nappaliba az ágyon.......ha átviszem akkor felkel. de férjem visszavette a vállára. azt mondja néz vele filmet, én meg aludjak picit. hát, kíváncsi vagyok én erre :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


a kecskeruta vajon felfújna? na, holnap vetetek párommal.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Ez érdekes, mert nálunk a Babamosoly tea volt ilyen, h. jobban döglődött a gyerek miután megitta, mint nélküle. Pedig abban is édeskömény van.
Mindkettőnek undorító ánizsos szaga van! :x

Rólunk:
A gyerek leginkább egy dalmatára hasonlít: folt hátán folt! :twisted:
Ugyanis esik-kel, de nagyokat! És nem hagyja, h. fogjuk a kezét! Néha nagy kegyesen ő megfogja az ember egyik ujját, de többnyire inkább nem!
Ja és a "Fujj, nem szabad!"-ra eldobja ami a kezében van, majd BELETÖRLI A KEZÉT A RUHÁJÁBA!!!!! Lehidalok tőle!!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Szia Dimet!

Ha a párod vissza tudta tenni a vállára anélkül, h. felébredt volna, akkor az ágyába is le tudjátok tenni!!!!! :wink:

Valszeg tényleg a pocija fáj!
Infacol v. Espumisan sokat segíthet!
Csökkenti a buborékok felületi feszültségét, így azok egybeolvadnak és könnyebb a dednek felböfizni!
Szerintem (legalábbis nálunk) a böfiztetés az egyik legnagyobb/legnehezebb művészet!
A cél: minél kevesebb bubit bennehagyni a dedben!
Nem ám csak úgy tartogatjuk szopi után a vállunkon pár percre, mint a könyvekben!!!! Megpaskoljuk a hátát, böffen egyet és kész!!!! :roll:
ÁÁÁÁááá! Átdobjuk a vállunkon és 20 percig hurcoljuk, mert ami nem jön fel, az megy tovább a pici belekben és csikar piszkosul!!!!! :evil: Te is ordítanál!!!!
A másik megoldás a bubi kicsalogatása a ded másik végén.
Pocimasszírozás, tornáztatás, lábikók nyakba tologatása. Meg fogsz lepődni, h. mekkorákat tud pukizni egy ilyen pici manó!!!!! :lol:
Sok sikert és kitartást!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


(Fú... Lilla mostanában akkorákat böfög, hogy még a férjem is irígykedik rá :)))))) (de ő talán 2 hónapos koráig egyetlen egyszer sem böfögött... gondolom most pótolja be vagymi :) )
Vendég
 


Lilla meg úgy döntött, hogy nem várja meg amíg mi kezdjük el nála a hozzátáplálást...

Kép
Vendég
 


Ejnye-ejnye! Egyből tengeri hallal kezdeni a hozzátáplálást!!!!! :lol: :lol: :lol:


Nálatok aludtak a dedek?
Nálunk műsoros est volt éjféltől 3-ig! :shock:
Már mindent végigpróbáltunk, kapott inni, megdédelgettük, megmasszíroztuk, énekeltünk neki, bevettük az ágyunkba (!), még enni is kapott, volt ringatva, hurcolva, simizve, de semmi nem volt jó, egyre csak romlott a helyzet. Végül nem tudtunk már mit csinálni. Mindenki lefeküdt a saját ágyába, mert reggel kelni kell. 3/4 órát üvöltött, mire végül elaludt. Nekem végtelennek tűnt! :(
Vagy a frontot érzi, vagy beindult a fogacskák újabb rohama! De most még a Panadol szirup sem használt!
Ennek ellenére 8-kor vidáman ébredt! :twisted:
Én meg, mint a mosott kaki! :(
Rég nem ittam kávét, de most muszáj lesz!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


fúúú, csakegy :lol: papírmasét készített a ygerek??

hát, volt nyűglődés nálunk is, de végül mellettünk aludt :oops: 8)
lehet a front.
böfiztetés: mindig ezt csinálom 15-20 perc séta, vállon átvetve. hátpüfölés, dörzsölés. vagy aztán tornáztatás. de nagyon ritkán büfizik. hozzáteszem úgy rácuppan a cicimre, vákumot képezve,hogy a levegőnek esélye sincs bemenni. szóval, lehet nem nyel igazán sok levegőt.
ma lemértem szopi előtt-után. és kb. 50 g-ot cumizott. jók vagyunk :)
férjemmel vetettek kecskeruta teát. víziszonyom van :) de folyamatosan iszok.
egyébként szerintetek....kefírt ihatok???? a gyümölcsleveket nem, arra már rájöttem. vhogy mintha nekem is más lenne a bélműködésem.
most letettem hason, és kemény leszek,nem veszem fel,ha sír. de jól haladunk. mert picit sírdogált, de most nagy csend van. elaludt.

rambóka, hatott a KV????? :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Rambóka!
Nálunk is volt egy órás műsor éjjel 11-tól... Vagy a foga, vagy front...

Dimet!
Vili is hasfájós volt az első két hónapban, minden patikai csodaszert megvettünk, de egyetlen egy ért valamit: szélcső. Tudom, hogy sok gyerekorvos ellenzi (rászokik, hogy azzal kakál), de ez nem igaz. A védőnőnk szerint viszont 20 éves tapasztalata alatt egy ilyen eset sem volt, ellenben mindenhol segített. Amikor elmúlt a hasfájós korszak, azt is elfelejtettük, hogy létezik. Amíg meg fájt a hasa, iszonyú sok pukit kihozott belőle. Naponta 10x is.

És végül: Vili 7 hónapos - kapott etetőszéket, és nagyon boldog volt benne :) :) :)

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


akkor fogjuk a frontra :D
na, megcsináltam a vonalzómat :)
megírom a szüléstörit is mingyá, meg a doki törit külön :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Jó a tickered!!!!!!!!!!
Vendég
 


Nescafe 3in1 kib....tt sok tejszínhabbal!!!!
Lehet, h. megkerget (fo...at :wink: ), de most muszáj volt a lelkemnek!
Gyerek kidőlt, úgyhogy én is visszafexem! :twisted:

Törikre már nagyon kíváncsi vagyok!!! Küldd el, ha kész vagy!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ja!

Mi hőmérőztünk, ha már semmi más nem használt, de még a régi jó higanyos hőmérővel, annak lekerekített és vastag a vége, szemben a mostani digitális vackokkal!
Csak készülj fel, h. a puki mellett kaki is jön (mit jön, néha szinte kirobban! :twisted:)! Úgyhogy egy kötény nem árt!!!!

Vöcsök!

A múltkor az jutott eszembe a képről, amin a Álmi és Vili örül egymásnak, h. vajon, ha annak a dokinak van egy kis rafinériája és Álmi egész kezét beköti, akkor vajon még szopná-e az ujját????
Vagy akkor a kötéssel együtt szopná?
(Csak már készülök, h. vajon hogy oldjuk majd meg Gergő nagyobb korában a leszoktatást! :twisted: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


2007. augusztus elsején, körülbelül éjszaka fél 1kor hirtelen jött egy nagy fájás. De aznap már éreztem, hogy vannak kicsit erősebb fájásaim, de nagyon rendszertelenek voltak, és keményedés sem volt mindig. És szerintem jól gondoltam, hogy aznap már szivárgott a magzatvizem. Nem tudtam, hogy az-e, de utólag visszagondolva tuti!!! Szóval, jött a fájás és egy kisebb adag magzatvíz is elment. Na, itt tudtam, hogy szülünk. Gyorsan bekaptam még egy adag caulyphyllumot, amit már aznap egyszer vettem be, meg előző héten is. És elkezdtük nézegetni, hogy rendszeressé válnak-e a fájások. Megbeszéltük férjemmel, hogy nem rohanunk be a kórházba, csak az 5 perceseknél. Na, jöttek a 20 percesek. 3 darab. De aztán jött 10 perc múlva is, és eléggé erősen. Anyósomat is hívtam közben, ő azt mondta, na, nyugi, ez még az eleje Beültem a kádba, de nem esett jól, pedig erre készültem nagyon. Kikászálódtam, de hirtelen felgyorsult minden, mert 5 percenként jöttek már a fájások. És ez kb. másfél óra alatt történt. Persze férjemnek el kellett rohannia a kocsit megtankolni, mert iszonyat kevés benzin volt benne. Aztán kivitte a cuccaimat, felöltöztem és usgyi be a kórházba. De alig tudtam beülni a kocsiba, olyan fájásaim voltak. Beértünk 5 perc alatt. Felkászálódtunk az emeletre. Megjegyeztem, hogy remélem legalább 1 ujjnyira ki vagyok tágulva, mert nem szeretném, ha még messze lenne a vége. Persze jókat rötyögtünk közben. Az ügyeletes doki egy kedves fiatal doki csaj volt, aki mondta, hogy feküdjek fel a vizsgálóasztalra, hogy megnézzen, de mondta, hogy nyugi van, első baba még ráérünk. Itt már véreztem kicsit, mondta ez valszeg a tágulási vérzés.
Na, megvizsgált és majdnem hanyatt esett: „Itt mindjárt szülünk. 4 ujjnyi!!!” Feltettek a szülőágyra, a legsnasszabb szobába Mivel a szülésznő közölte itt már nincs idő semmi alternatívra, sőt se beöntés, se borotválás. (Még jó, hogy ezekre előre gondoltam otthon….) Feltették az nst-t, ami nem is mutatott nagy fájásokat. De fájt, és hanyatt nem is tudtam feküdni. De minden rendben volt, és már jöttek is a tolófájások……A dokim beesett, átöltözött és már nyomtunk is. Fél 3kor értünk be, fél 4kor kezdtem nyomni a dokival együtt Érdekes és jó és szép érzés volt. Fájt piszkosul, de vhogy olyan jól kihasználtam a szüneteket, hogy nem volt megerőltető. Férjem a fejemet nyomta, én meg a gyereket kifelé. Egy furi érzés volt az egészben, mikor már bent volt a szülőcsatornában, és elkezdett a kezével-lábával kapálózni. Fúúúú, az nem volt jó Aztán lassan megjelent a buksija, mondták, hogy fogjam meg. Mondtam, hogy nem, inkább nyomjuk ki Mondta a doki, hogy még két-három nyomás és kint lesz a gyerek. Na, ott eldöntöttem, hogy meg tudom csinálni és kinyomom. Jött egy fájás, és apait-anyait beleadva kinyomtam ZSUZSIT. Pontosan fél 5kor. 3110 g-al és 51 cm-rel. Hatalmas sírással. Nagyon-nagyon-nagyon jó érzés volt!!!!!! Én felültem ránéztem és azt mondtam: Úristen, Te bennem voltál??? :) Férjem megkérdezte: Na, jöhet a következő? Mondtam, hogy naná!
Gátat végül nem kellett metszeni, kicsit szakadtam, de két öltés volt az egész, meg a hüvelyembe is. De nem fájt utólag sem. Szóval, olcsón megúsztam
Férjem elvágta a köldökzsinórt (úgy kellett a dokira rászólni, hogy nana…ő akarja elvágni) Aztán elvitték Zsuzsit, mire visszahozták már a család végigtapizta szegényt De aztán mellém tették, és elkezdett cumizni rögtön, mint egy kis porszívó Azt hiányoltam a kórházban, hogy egy picit még hagyták volna a köldökzsinóron, és úgy tették volna rám csupaszon…de majd legközelebb.
Úgyhogy ez volt a szülés. Életem legjobb történése!! És hiszem, hogy hatott az, hogy lélekben egész jól felkészültem rá. No, meg a málnalevéltea, meg a cau. és a gátmasszázs. Meg a szövetek. De egész vidáman is telt a dolog, így, hogy gyors volt. Egyetlen hátránya volt a gyorsaságnak: fel sem fogtam mi történik velem.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ja, beszereztünk higanyos lázmérőt is, e célból. most alszik, mint a bunda. én meg iszok, mint a gödény :?
hmmmm, tejszínhab!!!!!!!!! úgy ennék gesztenye pürét..... :)
ja, nem szedem a metformint. nemtom miért, de így alakult. már nem merem most megint elkezdeni. ez van.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


hát Dimet eddig volt egy Villám Vilink,most meg egy Villám Zsuzsink, gratulálok!!!!

ui:miért nem mered a metet újból elkezdeni?bármikor el lehet kezdeni, agy szopi alatt inkább nem akarod???
Vendég
 


Jaj, Dimet, nagyon ügyesek voltatok... Gratulálok még egyszer!!!
(Olyan jó lenne megint kisbabát vááárni :))

Nálunk egyébként 5! gyerek van most (1 hétre itt vannak az unokatesók, és nagyon jó, olyan szép, mikor körülülik az asztalt, hogy úgy érzem, én is szeretnék még legalább 2-t... De aztán mikor ágyba dőlök esténként, arra gondolok, hogy micsoda megkönnyebbülés lesz holnap reggel... :lol: :shock: :shock:

A lázmérővel kapcsolatban: a szélcső annyival jobb, hogy juk van rajta és könnyebben kijön, aminek ki kell (1600-2000 kb. az ára), és mivel hajlékony, egy kicsit tovább lehet felhelyezni. De kezdetben mi is lázmérőztünk :):)

Vöcsök :shock: :shock: :lol:

Kép
vöcsök
 
 


Rambóka!

Az bizony jó ötlet lett volna a dokitól....
Vajon miért nem sikerül a kis Villám Vili etetőszékes képét feltennem? Pedig kisebb 600-nál, vagy csak éppen akkorát lehetne???

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


na, akkor veszünk csövet. hátha. de annyira ódzkodok bármit is dugdosni a gyerekbe :) majd férjem.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet!

Szépen be kell kenni a végét kenőccsel, akkor könnyedén becsúszik. Én sem vagyok egy "dugdosós alkat", de amikor kijött az a több klégöbméter puki, akkor erő vettem magamon... Egyébként próbáljátok meg előbb a lázmérővel, és ha tényleg a puki a baj, akkor vegyétek meg. Gyógyszertárban vagy gyógyászati segédeszköz boltban. Több méret is van, a legkisebbet kérd!!!

(Nálunk is a férjem csinálta, amikor otthon volt, szívesen átengedtem...)

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Lilla is fokozza az éjszakai felkelést... ma hajnalban arra ébredtünk, hogy be nem áll a szája és rázza a rágókáját... Én lapultam mint xar a fűben... de a férjem hörgött és sóhajtozott (hja... nem kapott levegőt az allergiája miatt... csak azt nem értem, miért nem lehet halkan fuldokolni :twisted: ) Szóval Lilla ahányszor meghallotta a férjem halálhörgéseit, újra rákezdett az egyre hangosodó valószínűleg "ébredjetek" csatakiáltásokat tartalmazó dumájára...

Aztán pechemre benyúltam érte a sötétben és végigtapogattam, mert gyanús volt, hogy a hátán hever és úgy nem tud visszaaludni... na erre fellelkesedett és kajáért kezdett ÜVÖLTENI... úgyhogy kénytelen voltam hajnalok hajnalán megetetni... aztán aludt nem tudom meddig... és újra evett (mint aki az éhenhalás szélén áll)... aztán 9 körül megint evett egy kört... Szóval kb. hajnal 3 és 9 között 3* evett... sokkoló...

Ha ma éjjel is ezt csinálja akkor lehet, hogy hagyom üvölteni... nehogymár a nyúl vigye a puskát...

(modnjuk tegnap éjjel gyanús volt, hogy tényleg éhes... 9 körül értünk haza és nagyon álmos volt már így nem hiszem, hogy túl sokat evett volna lefekvés előtt...)
Vendég
 


én MOST azt gondolom, ha egy gyerek sir, főleg ha üvölt, akkor valami baja tuti van. az első 2-3 hónapban 1-2x nagy elkeseredésemben és fáradságomban én is hagytam sirni, de 5-10 percnél nem bírtam tovább,ma már ezeket is sajnálom,és legközelebb valszinű nem igy csinálnám.
ha látszólag ok nélkül sir, akkor is lehet valami baja, ha más nem anyahiány, vagy szopihiány, vagy ilyesmi,és Rád van szüksége. velünk is van, hogy magányosak, nyűgösek, stb vagyunk, és egyszerűen csak odabújunk a párunkhoz egy kis kényeztetésre, nem? :oops: és ugye milyenmás rögtön, és a másnapunk is? hááááááát még egy pár hetes gyerkőcke. :roll:
szerintem igenis minden nyekkenésre reagálni kell. egy babának a sírás, nyivákolás, mosoly,nyafogás a kommunikációja. éreznie kell, hogy fontos nekünk amit mond, meghallgatjuk és reagálunk rá. neki fogalma sincs még a nappal-éjszakáról, és arról se, hogy éjjel miért reagálunk másképp a sirására, mint nappal.
nekünk egyébként a cumi bejött az éjjeli szopiról való leszoktatásnál, de akkor, amikor már éreztem,hogy nem éhes. vagy ha nem, esetleg az ujjadat is odaadhatod neki szopizni.
remélem nem bántottam senkit, csak egyre inkább ezt gondolom.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


jaj, most aludt el fél órája. 1 óta fent volt!!!!!!!! vagy fél kettő. de mindegy. egyszerűen nem aludt el a kiságyában, vagy a férjemen, vagy cumi közben. végül most beájult. ma nem lesz fürcsi. remélem alszik sokáig. pfffff......már kikattantunk mindketten.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


én 3 hónapos kora előtt az első nyekkenésére is ugrottam, egy mp-et se sírt anélkül, hogy ne vígasztaltam volna...

Mostanában viszont elkezdett HISZTIZNI... és a hisztit úgy kell érteni ahogy írom... én se hittem volna.. iszonyú akaratos. Ha neki kell valami akkor az KELL... és azonnal... Ha elveszem tőle a ragasztószalagot amiről épp lefelé nyalogatná a ragasztót akkor megint ott a hiszti és az üvöltés... ilyenkor megpróbálom elterelni a figyelmét de ez van... (ma pl. csak az nyugtatta le, hogy a mellemre csaptam ahol szépen elaludt...)

Úgyhogy én most, hogy az 5. hónap felé közeledik, hagyni szoktam néhány percig sírni - HA biztosan tudom, hogy csak azért üvölt mert nyűgös - mert iszonyú álmos.. ilyenkor kaja + megigazítom körülötte a dolgokat, hogy el tudjon aludni...

De szerintem így az 5. hónap környékén már 99%-os pontossággal meg lehet mondani, hogy miért sír (ld. fáj valamije vagy éhes, álmos vagy csak simán unatkozik...). Mondjuk ez még változhat, de nálunk most működik a dolog ... (ld. ha unatkozik akkor pik-pakk el tudom terelni a figyelmét... ha fáj valamije -max. a foga szokott- akkor cici + előtte fogínymasszázs, ha éhes akkor cici, ha álmos akkor fejsimogatás amíg el nem alszik...)

(aminek én nem tudok ellenállni, hogy ott ül a pihenőszékben, felém nyújtja a karját és az arcára van írva csupa nagy betűvel, hogy VEGYÉL FEL... akkor hiába nem akarom felvenni mert pl. épp WC-re rohannék, egyszerűen fel KELL mert tudom, hogy tényleg csalódott lenne... ráadásul tényleg döbbenet mennyire jól látszik az arcán amit szeretne... )

Azt előre látom, hogy iszonyú kemény menet lesz a Lilla-nevelés...

(szerintem Rambókát ki fogom nevezni szaktanácsadónak...)
Vendég
 


Csakegy!

Hát, ha arra gondolsz, h. mi addigra már pár menet hisztin túl leszünk! :wink: :lol:

Ez a sírni hagyás egy érdekes dolog.
Gergő kezdetektől furcsa kis emberke volt ilyen szempontból.
Őt nem nyugtatta meg, ha felvettük és dédelgettük, sőt úgy feszítette el magát, h. majd leesett.
Ha hiszti van, ma sem lehet ölelgetéssel megnyugtatni! Olyankor vagy sikerül elterelni a figyelmét vmivel, vagy hagyni kell, h. kidühöngje magát!
De ha vmi bánata van v. megütötte magát, akkor mindig én kellek neki, hozzám bújik, meglapul kicsit, hüppög kettőt-hármat, aztán rohan felfedezni ezt a nagyon érdekes világot!
Azthiszem ehhez kell alkalmazkodnom. Nem fogom tudni megváltoztatni!
Már most hatalmas akarata van! Ha látnátok, amikor gyalogol és nem szabad megfogni a kezét, mert Ő AKAR EGYEDÜL menni. Lerázza az ember kezét és képes teljesen felhergelni, magát, ha nem hagyjuk, h. ő csinálja egyedül! De azért ott kell lenni mellette egy segítő kézzel, h. HA Ő AKARJA MEGFOGNI, akkor legyen mibe kapaszkodni!
Azt hiszem ez lesz a legfőbb jellemvonása egész hátralévő életében és nekem ezt az egyensúlyt kell majd megtalálnom a szabadságban és a segítésben. Nem lesz könnyű!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Dimet, gratulálok! Jaj, olyan gyönyörű ez a Zsuzsi baba! Kérünk újabb képeket is!:D

Most látom csak, hogy milyen hamar elrohant ez a 6 hónap. Annyira jó volt az az időszak, amikor Saci büfizés közben elaludt a vállamon és a fülembe szuszogott. Most meg, alig várja, hogy végezzünk a szopival és már "rohanna" is játszani....
Bár csütörtök este szülinapi ajándékként kaptam tőle egy ilyen vállonbealvóst, arra sem ébredt fel, hogy leraktam a kiságyába, ez volt este 10-kor, reggel 8-ig aludt.

Szerencsére máskor sincs problémánk az éjszakai alvással. Normál menetrend szerint fél 11-kor betesszük a kiságyába, elbeszélget a rácsvédő állataival, körbefordul párszor és 11-kor legkésőbb elalszik, általában magától, de van hogy néha be kell mennem cumit beadni. Reggel 7 és 8 között ébred, mostanában pont 8-kor. Az átmenetek is zökkenőmentesek voltak, amikor a mi ágyunkból a bölcsőjébe szoktattuk, onnan meg a kiságyba. Az elmúlt 4 hónapban csak egyszer kellett átvinnem magam mellé hajnalban. Van hogy felébred 2*, 3* , de cumival pár perc alatt visszaalszik....
Nappal viszont soha nem rakom a kiságyába azóta, hogy nehezen alszik el napközben. Inkább a mi ágyunkban szenvedünk, nehogy rossz emlékek kötődjenek a kiságyhoz. Játszani sem játszunk a kiságyban, az csak alvásra való. (Csakegy, nem is értem, miért van rágóka Lilla közelében alvás alatt. :) )
Napközben viszont csak cicin hajlandó elaludni vagy babakocsiban és csak ritkán alszik egyszerre 30 percnél többet.

Kép

Képurl]
espero
 
 


Ilyen dörgésben tutira nem tudok elaludni, inkább teszek fel pár képet....

Megint voltunk fodrásznál:
Kép Előtte

Kép Utána

És már etetőszékben eszegetjük az almát, barackot és a krumplití. Kép Nyami

Kép

Képurl]
espero
 
 


"Végre szétnézhetek rendesen az asztalon..."
Kép kep03

Kép
vöcsök
 
 


jaj, de szépek vagytok espero és vöcsök.......
nekünk jó éjszakénk volt, így ezt kihasználva 9 óta nem alszik el csak rajtunk. amint letesszük ordibálás van. pfffff.........pedig már volt hatalmas kaki is. az normális,hogy csak kettőt kakil egy nap. pisi van.
tegnap is végül 7kor aludt el, de egy óta szenvedett. már mi is.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


bealudt végre. az apukája vállán. aztán letette az ágyunk közepére és ott alszik....nem értem....ki is mondta,hogy nem aludt a kiságyban sosem a gyerek,mert nem szerette?????? pfffffffff

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


hát, én rájöttem, hogy a kiságy a legfeleslegesebb bútordarab. :D
nekünk van kettő is, a 120x60ban szinte sose aludt, mert csakmellettünk aludt el, és ha visszateszem felébred, stb. játék, úgyhogy sokkal egyszerűbb volt mellettünk aludni.
mára kinőtte, kilóg keze-lába, ha egyetmoccan, és ő szétterülve szeret aludni. van egy 140x70es ágyunk, aminek leengedhető a rácsa. ha lent van,már lassan félek, hogy kiesik, ha fent vanakkor ugye a probléma a betevéssel, illetve a kivevéssel, mertannyira felébred tőle, hogy már lehetetlenség az alvás. ezenkívül,mindig ráfordul a rácsokra, és ott szenved szegény. :roll:
szóvala legjobb egy jó kis 100x200kókuszmatrac,ha lehetegyenlőre ágy nélkül, ha már nemesik le egy jó nagy ággyal, az aztán maradhat is.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


ja, már azt akartam kérdezni,hogy mi az az LLL könyv?? pontos cím, ilyenek. vagy neten nézegessem??? bocsi, de ezt még nemtom :oops:

ded alszik. 3 órája. pffff. végre.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Rejo!

Johanna nem lett beteg?
Gergő ma délelőtt belázasodott (39,1). Adtunk neki Panadol szirupot, hűtőfürdőztük. Most alszik.
Semmi más tünete nincs.
Nem tudom, h. mi lehet.
Lehet a fogától?
Mindenhol az írják, h. a fogzás nem okozhat lázat! Vagy mégis?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Dimet!

Itt megtalálsz mindent:
http://www.lll.hu/main
Meg itt is:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=kiadvany
http://www.babanet.hu/publ/szoptatas.htm
http://www.szoptatasportal.hu/temak

De egyvalamit ne felejts el: A te babád külön személyiség, ezért nem szentírás semmi, amit olvasol!
Ha neked más jön be, akkor csináld úgy!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


csajok, vélemény plíííz....ez a gyerek nem akar vagy nem tud kakilni. minden más baba napi többet kakil ő max. kettőt. pisi az van rendesen. mondjuk ha szarik,akkor jó nagyot :lol: vagy esetleg egy kis kakifolt van a pelusban. hm. remélem nincs baja :shock: viszont lemértem, ma reggel 40 g-ot szopott. viszont próbálok fejni utána, de nem sok marad. meg pl. előtte is a jobb cicimből alig jön vmicske, de ha rácuppan a gyerek és kiveszem közben a cicimet (jóvanna, le kellett ellenőríznem :D ) a szájából, akkor dől a tej. hm. meg 2 óra múlva meg már csöpögök. :) naturalistán leírtam mindent, de hátha tudtok vmi tanácsot mondani. most alszik. végre a kiságyban. komolyan, ez a büfiztetés-elaltatás a legnehezebb. viszont a ma éjszakánk jó volt. 11kor beájult, és 5kor kelt......persze a mi ágyunkban aludt.....

a másik topicban az a tamika vagy, ki...háááát...olyan pipa voltam rá.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Rambóka simán lehet fogzástól láz. Dominak minden foga előtt két nap magas láz!El ne hidd aki azt mondja fogtól nem lehet láz!!!

Espero nagyon csinik vagytok!!!

Vöcsök kedvenc etetőszékem!!!!! jajj nagyon gyönyörűűű!!!!! És zöld!!! nekünk még Domi régi etetőszéke van. de álmom egy ilyen szék. hol vettétek? mennyibe került?? Szép a lakásotok!

Dimet itt ne is beszéljünk arról az emberről, jó?

napi két kaki bőőőven elég. lehet olyan lesz majd mikor beáll az emésztése, mint Domi, ő ötnaponta kakilt egy szép aranysárgát, amíg csak anyatejes volt. Tök jó, alig kell pelus! Tecso gazdaságos gyerek!

Johanna minden pelusba beletermelt egy kicsit, és zöldeset.

szóval kakiügyileg rendben vagytok szerintem.

tej: milyen sűrűn van mellen Zsuzsi? Igény szerint szoptatsz? Tehát akár fél óránként eszik?

namost én inkább LLL -ék felé hajlok, a szoptassuk míg fel nem nő, meg akár 4 éves koráig elméletet kivéve, de azt észre kellett vegyem johannánál, hogy bizony fáj a hasa, ha fél-, egy óránként kap enni. ha kibírtam, hogy 2-3 óránként etessem meg, (nehéz volt, mert sírásra ösztönösen meller tettem volna mindig), akkor szépen aludt, nem fájt hasa, szépen kakilt. Domit meg kulacs miatt csak 3 óránként ettethettem, és soha nem fájt a hasa, és nagyon szépen beállt az emésztése.

más. ha félóránként szopik, vagy óránként, akkor elég a 40 gramm. ha ritkábban, akkor ez kevés. kezdj el fejni, mert így nem fog eléggé beindulni a tej. a tejcsöpögés nem mérvadó, hogy mennyi tejed van, nekem Dominál csöpögött, és csak 10-20 milik voltak a mellemben.

elején aludhat azért is mert sárga, és nem a jóllakottságtól. sztem sínen vagytok, de kicsit fejjél. és kecskerutázz. ha nem megy fejés, segítünk, csakm ost ennem kell.

Norka bébi legközelebb ezen a topikon írj magadról, ez zártabb!!

ja és nem voltam gépközelben, de mondtam is Rambókának pénteken mikor sétáltunk, hogy simán hozzad Bogit ha nagyon nem tudod kire hagyni, de most holt komolyan, bedobod, és mész fodrihoz! (cserébe meg bótolsz nekem időpontot Tűűnél!! :lol: :lol: ) nekem mindenki vigyázott anno Domira, barátnők, szomszédasszony... :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Hát, azt hittem,már sose jutok gép közelbe.Most apa eteti Gergit.
Volna egy kérdésem hozzátok: Szerintetek az normális, hogy a gyermek két óránként üvölt a kajáért? De a két órát szószerint értsétek, mert éjjel is két óránként üvölt, és kb. átlagban 70-80 ml tápit eszik.(Na, néha előfordul, hogy kibír 3 órát, de ez ritka.)Én már úgy szeretnék egy éjjel mondjuk 4 órát egyhuzamban aludni.Kezdek kipurcanni.Ma 5-kor apa átvette a műszakot, de a teljes éjjelt nem vállalja :(
Kaja után meg elég sokat bukik.Ez ellen lehet valamit csinálni?
ezoterike
 
 


Ezo!

ha sokat bukik lehet refluxos, de az is lehet sok neki a kaja. próbáld meg a cumit!

Kép

Kép
rejo
 
 


Ezo!

Lehet, h. nem azért sír, mert éhes, hanem azért, mert fáj a pocija a benyelt buborékoktól. (a két óránkénti sírás, meg a bukás szerintem inkább erre utal!)
Próbáljátok ki az Infacolt v. az Espumisant.
1. nap ne várjatok tőle csodát, de sokkal könnyebben fog tudni böfizni tőle és egy-két napon belül javulást eredményez!
Esetleg próbáld ki a ferde fektetést, amit a minap leírtam, ha van szopispárnátok (de egy összetekert pléd is megteszi!), hajtsd félbe és támaszd bele a picit, úgy, h. a feje kb 20 centivel magasabban legyen. Így könnyebben feljön a buborék!

Az elején még olyan pici a gyomruk, h. a benyelt levegő is telíti. Így jóllakottság érzést okoz, pedig tudna többet is enni, ha még férne. (Persze ez nem biztos!)
Felböfizni nem tudja, így megy tovább a belekben, ez is feszít és kényelmetlen (gondolj bele, milyen, amikor csikar a hasad!). Ezért felébred és sír.
Viszont a benyelt buborékok egy része, ami fel tud jönni, felhozza a kaját is, emiatt bukik.
Így a buborékok nem csak, h. helyet vesznek el a pociban a kajától, de még vissza is hozzák, ezért lehet, h. a 70-80 ml-ből csak 50-et sikerül hasznosítani végül.

Nálunk is a böfi volt a neurotikus pont a babaetetésben.

Espero!

Sára manó tündéri a kis piros csíkos matrózblúzában! :D
Ti hogy vágjátok a haját? Kézzel v. géppel?
Egönél is eljött az ideje a birkanyírásnak, de nem dédelgetek hamis illúziókat azügyben, h. megülne nyugodtan, amikor egy Fiskars olló kering a feje körül! :twisted: A hajnyíróval sem lesz egyszerű ügy! :shock:

Vöcsök!

Sógornőméknek is ilyen etetőszékük van, csak olajzöld. Ez tényleg együtt "nő" a gyerekkel! Valószínűleg én is ilyet veszek, ha Egö kinövi az Ikeásat.
Vili már egyszerrek két dolgot is meg tud fogni??? Nagyon ügyes!!! :D

Rejo!

Egö végigaludta az éjszakát. Valszeg a Panadol miatt. Fél 7-kor megszopiztattam, utána visszaraktam az ágyába, mert mellettem csak rugdosott és aludtunk 10-ig!!!!! :D
Ma már szépen reggelizett (tegnap se reggel, se délben nem evett) és már nem ül meg mellettem a kanapén tv-zni! :lol:
De még mindig lázas, úgyhogy megint adtunk neki Panadolt.
Remélem tényleg csak a foga lesz!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Köszi Rejó,Rambóka!!

Megpróbáltuk a cumit,kb. két percig el is van vele, de röhögtem, milyen meglepett képet vágott, hogy abból nem jön semmi. :lol:
Aztán jött az üvöltés.De azért próbálkozunk tovább.Most megpróbáljuk, hogy csak 3 óránként kapjon kaját, de szerintem addig szétüvölti a fejét.
Infacolt már adjuk neki minden etetés előtt, ennek ellenére is van nála hasfájás, asszem...
A szopispárna módszert is kipróbálom, bár azt hiszem most inkább a kajáért üvölt, de még 2 órát ki kell bírnia.Meg nekem is, mert ilyenkor úgy sajnálom, de nem etethetem meg minden órában....
ezoterike
 
 


Ezo!

Az Infacol önmagában semmit nem ér, ha nem böfizteted meg rendesen!
Az Infacol csak abban segít, h. a sok apró bubiból nagyobb bubi álljon össze. Kaja után nálunk minimum 20 perc függőlegesben hurcolás kellett ahhoz, h. a ded végül elégedetten böfizzen párat! (Na én ezért nem fejtem! :twisted: )
Ha meg bealudt kaja után, akkor veszett fejsze nyele! :(
Volt, h. az egész napi sikertelen böfiztetési kísérleteim következtében a gyerek folyamatosan cirkuszolt, mire hazajött a párom és végtelen türelemmel 1 órás kemény munkával kizavarta belőle a levegőt alul-felül! :twisted: Utána csönd volt! :D

(Esetleg lehet, h. ki kéne próbálnod a hordozókendőt! Van, ahol kipróbálásra is odaadják!
Magadra kötöd függőlegesen, így könnyebben böfizik és testkontaktusban is van. Talán beválik, én nem próbáltam annó, csak erszényt, de azt hamar kinőtte és nem volt állítható.)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ezo 3 hétig kínlódtam, mire Johanna elfogadta a cumit. erőltetni kellett, benttartani a szájában, félálomban hozzászoktatni, cici helyett kicserélni, míg megszokta. nem cuppant rá azonnal. nekem is barátnőm mondta, ez nme így megy, sokáig kell próbálkozni.

Kép

Kép
rejo
 
 


rejo, köszi. annyira nem akartam a tej dolgon parázni, de annyira el lett ültetve a fülembe.... :? tudom, ez atejcsi legnagyobb ellensége, de mit csináljak?? most alszik a gyerkőc, 4 óta. akkor is a legbensőm azt mondja, ha agyerek éhes lenne, nem aludna sokat egy huzamban. éjszaka 11től 5ig aludt. fejjek. mikor? szopi után? de fejek, ha megbüfizetettem (de ahogy rambóka írta büfi miatt noncs mindig erőm, időm). kézzel fejtem. de ha sokáig van cicin, akkor csak pár csepp jön ki. fejjek két etetés között?? egyébként zsuzsi úgy cumizik, ahogy jön. de óránként ritkán szokott. minimum két óra. de mondom sokkal hosszabb intervallumok szoktak lenni. és kezd kiakasztani,hogy nem alszik a kiságyában....rajtam elalszik, meg mellettünk. de ahogy beteszem a kiságyba, pár perc és ordítás van. ma fél óra volt a max. a kiságyban.
na, kifertőtlenítem a fejőgépet.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?