Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Nóri hg utánnnnajártál!!!!!
Kicsit tisztább a dolog :lol: szóval akkor nem vágják át végig....ugye?.....

Ez szuper abban amit a szülés előtt állóknak kerestél!!!: Ha széklet jön, nemhogy nem szegyen, hanem annak a jele hogy jól csinálod. Nagyon fontos ODA LE koncentrálni a nyomás erejét.........kár hg ezeket a hasznos infókat előtte nem találtam! És az is kár hg a vajúdóban ezt a nővérek,szülésznők nem közlik!!! Legalább a technikát!!!!

fanna3
 
 


Fanna, lehet, hogy nem egy centis volt a vágás, hanem három miliméter, de azt tudom, hogy egy öltés volt a külső, és vagy ötven a belső. Akkor én úgy éreztem. Már csak akkor vágtak, amikor szinte félig kinn volt a feje Petikének. Amúgy meg valami új cérnával öltögetett Zoboki, ami nagyon tetszett neki, és egy teljesen sajátos öltési technikával. Szerintem a szülésznő látja igazán, hogy mennyire van kitágulva az ember lánya, amikor ott kalamol a két tolófájás közben. De erről Betti tudna szakszerűen nyilatkozni.Szóval, hát én eztet nem tudhatom, de nagyon érdekelne. :lol: Azt viszont udom, hogy közvetlenül a szülés után petike születése után, nem reszkettem, mit a nyárfalevél és a varratszedést meg sem éreztem. Mondja Zoboki, hogy kész vagyunk! Mi, már kész is? - persze egy varratot nem tart sokáig eltávolítani, de én észre sem vettem. Ja és még valami, de saját vélemény, hogy akinek nincsen gátmetszése, az sokkal aktívabb tud lenni már az első perctől kezdődően és jobban tud a babájával is foglalkozni. Emlékszem Ancsika és Imike születése után, alig bírtam ülni, de vagy három hétig éreztem a gátat.
Na befejeződtem most már.....

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Na ezt a reality a szülés körül én is elolvastam. Kicsit úgy hangzott, mintha egy túlélőtáborban lennél és a kiképző őrmester a füledbe ordítja az instrukciókat: AKKOR IS MEG TUDOD CSINÁLNI, MEG KELL CSINÁLNOD, MEG AKAROD CSINÁLNI. GYERÜNK, GYERÜNK, MOST CSAK RAJTAD MÚLIK, HOGY MEG TUDOD CSINÁLNI. HA MOST NEM AZT TESZED AMIT MONDOK, AKKOR AZ OSZTAG FOG SZENVEDNI ÉS NEM KAPSZ VACSORÁT.....Valóban nagyon realisztikus volt és így is zajlik, de már kopnak az emlékek, és így is van rendjén. Az embernek a testén okzott sérüléseit a lelke is gyógyítja.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 

 
 

Hát nekem,ezekről beszélt Marcsi akkor de én csak arra emlékeztewm hogyha székelési ingerem van akkor már nem sok van hátra,és ha azt érzem hogy nyomnom kell akkor szóljak!Na meg mondta hogy hogyan üljek,hogyan lehetne egy piit gyorsítani a folyamatot és én próbáltam is betartani!
Az emlékek nekem is halványodnak,de azt tudom hogy nagyon jó volt és semmi fájdalom nem jut ilyenkor eszembe és már a pocakom sem hiányzik!
De jó lett volna szülés előtt ezt elolvasni! Kép

Kép

Kép
katlina
 
 


Szia Katlina! De jó helye van Robidnak! :wink:

Azóta is olvasgatom ezt a www.anyaleszek.hu oldalt, tök jó cikkek vannak benne.
Kép
Végül is ebből a gátmetszés dologból azt vettem le, hogy első babásoknak még megcsinálják, másodiknál és a többinél már nem szükséges.

Juditok! Mivan veletek?

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Sziasztok :)

Na nem írom le micsinál éppen Bogyóm, mer tuti felébred :roll: :wink: :mrgreen:

Huh, látom felkorbácsolódtak a kedélyek... nem kell ez jányok! Nyugika... vagymi... Néha tényleg sok a jóból, dehát ez a fórum arról (is) szól, hogy leírjuk a gondolatainkat, véleményünket (pro és kontra), aztán meg lehet szelektálni ízlés szerint :wink:
Amit Dorka írt, nagyon szíven ütött, Atti meg Édesanyám a megmondhatója, mennyit bőgtem amiatt, hogy nem tudok teljes értékűen szoptatni. Az első tápoztatáskor annyira idegben voltam, hogy összevesztem Ancimmal, sőt, faszául le is ordítottam a fejét :oops: Aztán meg bőgve (örültem, hogy végre egy jót eszik) néztem végig, ahogy Annalucus mohón beissza az egész üveget... Namindegy, nekünk most ezt osztották. Majd máskor máshogy lesz.
Azt meg magam részéről fontosnak tartom elmondani, hogy én nem irigylem senkitől, hogy tud szoptatni rendesen, kizárólagosan! Akiknek ez megadatott, joggal lehetnek büszkék! :D

Fanna, naon cuki Nimid :D Az utolsó képen megjelenő huncutosság mán nekem is ismerős, Bogyóm is alkalmazza előszeretettel ezt a nézést :lol: A füttyülős kép meg nekem inkább az Axe-os wowchikawahwah-ra hajaz :mrgreen: A fogorvososra.
Jah, tom, hogy a tarjáni kórház bababarát, de bennem (mint ahogyan sok tarjániban) él még a beidegződés: aki bevonul abba a kórházba, élve nem jön ki :? Tudom, hogy mostanában nagyon fejlesztik, meg átépítik, meg minden, de akkor is... amúgy sehogyse szültem volna ott, mert a tarjáni dokim Gyöngyösön dolgozik :)

Jah, még annyit a szoptatáshoz, hogy a (gazdag) zöldségleves (vagy gyenge husileves) jó a tejmennyiség növelésére :) Nekem beválik.

Judit, mondok neked még egy nevet: Dr. Jakab Tamás :) Amúgy üdv köreinkben :D

Szilbee, ez Levente?? :shock: Annyira nem hasonlít a mostani arcocskájára... :oops:

Judit, nagyon eltűntél...

Kata, én is bűnöztem, de én úgy 2-2,5 évvel a teherbeesés előtt leszoktam a bagóról – ilyen kis előrelátó csajszi vagyok :mrgreen: Nekem minden napom úgy kezdődött, hogy a reggeli KV-hoz elpampogtam 4 cigit. Amikor a cigi elmaradt, onnantól kezdve rosszul voltam a kávétól :shock: Szóval arról is muszáj volt lemondani :roll: :)

Gátvágás: nekem asszem 4-5 öltésem volt...így éreztem :roll: 3 kívül, 1 vagy 2 belül. A belső(k) a bal oldalon, a külsők meg középen hátul. Ezt is csak éreztem, mer nem kérdeztem :oops: És nem vágtak.
Nekem a tolófájások megjelenésétől még volt kb. egy órám, amíg megszültem a Csöppemet... nem is tudom, miért hajtják ezt a székelési ingert, nekem a hólyagomat nyomta folyamatosan :? A beöntés sem volt 100%-os, a tolófájások erősödésekor távozott a maradék lé :oops:

Katlina, Robika nagyon aranyos :)

Nah, végszóra felébredtünk... pá...

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Szijja Judit!

Csak halkan megsúgom,hogy ezt a Hetényiről is mondják én mióta az eszemet tudom hg egy vágóhíd........ :oops: na mindegy...úgy látszik mi túléltük.... Vagy igazából nem mindegy hg milyen osztályra kerül az ember....mert a szülészetről igen ritkán hallani hg fedéllel együtt tolnak ki.... Na bemorbidultunk....de ez van.
Új Fotó???? :mrgreen:


Szilbee!
Nem az még nem fogacska....de tényleg úgy látszik! Én leszek az első aki majd elújságolja!!! bezony!!!

Tényleg BBJudit? Olga?

Nóri!
Én is azt olvastam du. csak az anyák lettünk verzióját. Nagyon jó!!

fanna3
 
 


Fanna, de én erről nem tudtam (hogy a Hetényinek is híre van), így nem volt min görcsölnöm :D

Jah! Jaimee, nekem is nevet, nekem is! Kivi vagyok a pocakra, nekem nagy volt :lol: Most is az :?

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Nadetyúkagy vagyok :? Nembaj, így leszek nemsoká Középhaladóból Haladó felhasználó :mrgreen:
Nah, új fotó diccse... illetve van, csak fel kell varázsolni...ha lesz bővebb időm, megteszem :)

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok Lányok!

Végigolvasni sem volt még időm miket írtatok, amíg nem voltam...így CSAK MOST BEJELENTKEZEM!
MEGVAGYUNK!!!!
ANYAI ÉDES TERHEKKEL...időhiánnyal és fáradtsággal!

A szülésemet szeretném majd elmesélni nektek, amihez csak pozitív élmények kapcsolódnak...,de elmesélném azokat az élményeket is, amin kibuktam lelkileg...a gyerekosztályon!....
Ördögi körbe kerültem:
Hiábavaló próbálkozások voltak a bimbóvédő nélküli szoptatásra...mert nekem nem befelé fordulós bimbóm van, hanem inkább nincs bimbóm...
A bimbóvédő meg akadályozza az ingerlést, ami a tejtermeléstserkentené és a méhösszehúzódást gyorsítaná...
Kaptam tehát összehúzó injekciókat, cseppeket. Ezek meg csökkentik a tejtermelést....szóval kínlódtunk!!!
Tudva lévő, hogy a gyerekosztályon nem adnak pótlást, csak vizet....az én kis mohó kislányom kezdte ezt megelégelni...én meg idegeskedni...
CSAK ŐRÁ FIGYELETEM...és nem ittam eleget, amiből éktelen fejfájásom lett fülzúgással , szédüléssel..
Nos, így kínlódtam tovább, mintha 6-an ültek volna a fejemen...
A dokim nem akart így elengedni, a KINCSEM csak fogyott...
Egy csecsemős....megfejt, de inkább megerőszakolásnak mondanám....életem legmegalázóbb élménye volt!....
Fájdalmam, alázottságom, kiszolgáltatottságom zokogásában törtem ki, taknyom-nyálam folyt a kezére, miközben azon gondolkodtam meddig tűrjek....hol a saját személyiségi jogom határa...
SENKINEK sem kívánom azt az érzést, amit ott átéltem!!!!
A dokim emberségből is 5ösre vizsgázott!!!!
3x jött vissza aznap, amikor kiborulva látott...megértette, hogy ha nem enged még...sosem gyógyulok meg!!!!
Július 27-én született a kislányom, Augusztus 1-én jöttünk haza!!!

Sajnos erőltetések után sem lett tejem, de nem adom fel, mert csak most fogyott el a méhösszehúzó cseppem...hátha azután még beindul valami...
Most tápszerezni kényszerülök. A doktornénink egy tünemény!!!!
Mindenkor, mindenben készségesen segít!!_nagyon megnyugtató ez egy kezdő anyukának!!!
Sajnos 3. napja hajnal 1-től 3-4óráig szélgörcsökkel kínlódva járkálunk, sírunk...talán ennek is vége lesz...most elkezdtük az Infakol cseppeket...

Hárt mára ennyi...
Küldök pár képet majd a Tüneményünkről...le kell kicsinyítenem..
IMÁDJUK!!!!-mint ti is mindannyian a tiéteket!....
Ja, majd javítom a vonalzómat is...türelem..

Kati+ Kincső

Kép
kk0229
 
 


Jó ég, Kati, nagyon megszenvedtetek! Annyira sajnálom! De meglátod, minden szépen kialakul otthon! Még egyszer gratulálok a Kincsőhöz, legyetek nagyon boldogok és legyen sok örömötök. :lol:

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Kati!
Ez nekem új, amit írtál a bimbóvéfőről... :shock: Nekem is dettó az volt a gondom a szopival, mint neked... lényegében mellbimbóm se volt, annyira el volt lapulva. Nekem pont a bimbóvédő hozta meg a sikert és segített abban, hogy ne apadjak el. Ha nem jövök rá, hogy frankón kiemelli a vákummal a bimbót, nem hiszem hogy sokáig tudtam volna szoptatni, így viszont tejcsárda lett belőlem 18 hónapon keresztül...
Volt esetleg gond a méhösszehúzódás terén és azért nem javasolták a bimbóvédőt??
szilbee
 
 


Szia KAti!

Örülünk hg itthon vagytok!
Tudom mit éltél át, én is. :cry:
Akinek olyan szerencsés hg nincsenek a kórházban szoptatási vagy gyermekápolási gondjai,kifogásai annak persze nincs rossz élménye ezzel kapcsolatban az osztályosokkal. A problema ott jön,mint már korábban írtam...amikor az anyukának komoly lelki és táplálási nehézségei adódnak. Azért vannak ott hg ezt észrevegyék és ne úgy kezeljék az embert mint egy darab fát!!!!!!!!!! Segíteniük kellene,nem pedig alázni és frusztrálni!
Örüljön aki volt olyan szerencsés és nem tapasztalta ezt meg!!!

Annyira rossz érzés ezekre visszagondolni. Én is megpróbálom elfelejteni,nagyon nehéz. Elalvás előtt még igen sokszor átélem az egészet.....és mérhetetlenül dühös leszek,amiért nem lehettem felhőtlenül boldog életem legfontosabb első pillanataiban!!!!!!!!!
Kiszolgáltatva és főleg ha az első babáról van szó,tudás hiányában nem mer szólni az ember mert megbízik az ott dolgozókban és azt hiszi minden úgy kell hg legyen.....
Biztos unjátok már ezt tőlem...de szomorú is vagyok...amikor a dühöm alábbhagy.....

Várjuk a Csöppségről a képeket!!! :D

fanna3
 
 


Kép Kép Kép KépPuszilunk benneteket! Kati+ Kincső

Kati+ Kincső

Kép
kk0229
 
 


Kati!

GYÖNYÖRŰ BABÁTOK SZÜLETETT!! csODASZÉP KISLÁNY, NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT ÉS EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEK!
Én azóta csatlakoztam, mióta te szültél, és asszem ismerjük is egymást: egy 120 órás továbbképzésen (médiaismeret) voltunk egy csoportban.
Bízom benne, hoyg pici Kincsőnek az Infacol segíteni fog, nekünk sokat segített, Szabolcs már nem is hasfájós!



Balwin! Bocsika, ha defibrillátor vagyok, és ütögetem itt mindenki szívét:) Mi is találkoztunk már, a szülésre felkészítőn voltunk együtt.

Szilbee! Őssejt levétel kapcsán annyit, hogy hiába intézed el a neten az adminisztrációt, a szettet át kell venned Pesten. Illetve lehet, hogy el is küldenék postán, de mi felmentünk, összekötöttük egy jó kis vásárlással. Mi a 34. héten voltunk.
Számolj még egy 20.000 ft-os kiadással, ami az anyai vérvizsgálatot foglalja magában. Ehhez már nem is kellett nekem vizsgálatot csináltatnom, megnézték az elküldött mintából, szűrték a HIV_et, a hepatitist, Citomegalovírust meg még valamit. Van egy másik lehetőség is: szülés előtt és után is megcsináltatod ezeket, de pl. csak egy HIV teszt az ANTSZ-nél 4.500 Ft körül van, mivle nem anonim vizsgáklatot kell kérned. A hepatitis szűrés 3.800 Ft, vagy 2.800, már nem emlékszem... Szóval mire összeadod ezeknek az árát, közel leszel a 20.000-hez, ráadásul szülés előtt és után bebattyoghatsz az ANTSZ-hez egy kis cspolásra, ha megvannak az eredméynek, akkor meg azonnal küldened kell a sejtbankhoz. Úgyhogy mi inkább az első verziót választottuk.

Köszönöm a kávéval kapcsolatos infókat is tapasztalatokat! Asszem a napi 1 kutyulós kávé bele fog férni, majd holnaptól kipróbálom!

Évi! Én is szeretném, ha írnál! Remélem nincs harag benned amiatt, amit írtam!
:roll:

Jó éjt mindenkinek!!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Kati! Üdv újra itthon! Megint és újból kinyílt a bicska a zsebemben!!! Nem tudom megérteni az osztályon dolgozókat! Hogy lehetnek ilyen kegyetlenek? Ezt már büntetni kéne! Fannához és még jónéhány topiklakóhoz hasonlóan nekem is negatív a véleményem a gyerekosztályról, de valahogy mindig abban bízom, hogy a következő szülő majd pozitív változásokról számol be. De hiába.... Nem igaz, hogy nem lehetne tenni semmit! Az egész garnitúrát nem lehet lecserélni, gondolom, de hát ez nem embernek való bánásmód! Nekem is fejt egyszer egy idősebb szülésznő, de ő csak egyszer szorította meg, közölte, hogy "van ebben tej" és utána elmagyarázta a fejést.
B. Artúrnak elmondtad, mitől vagy kiborulva?

Gyönyörű babuci Kincső! Gratulálunk!

Milyen tápit adsz neki? Nem lehet, hogy attól fáj a pocija? Mert Lilcsi attól volt beteg, míg végre 4 hónap után az asztalra csaptam, hogy márpedig tászercserét akarok. És onnantól kezdve, mintha elvágták volna a hasfájást. Pedig én is adtam neki Infacolt is, kapormagolajat is, meg az a másik csppet is, nem jut eszembe a neve...nem használt egyik sem.
De nektek ne így legyen!!!

Kívánom, hogy a rossz élményeitek a feledésbe merüljenek (ohh, mily költői.. :lol:)

Várjuk a szüléstörténetet!

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Elszállta az egész amit eddig írtam :twisted: :twisted: :twisted:

Kati!
Gyönyörűséges, formás kis angyalkád van! Gratulálok! Kívánom, hogy mielőbb jóra forduljon minden!!

Szilbee!
Sajna még nem találtam megfelelő sz.riasztót de még nem adtam fel. Viszont azokat a vegyszereseket én továbbra sem ajánlom de ha mégsincs más választás akkor nagyon jól szellőző szobában szabad csak használni.
Amúgy ha valaki még nem ismerné akkor ajánlanék egyet a szabadtéri programokhoz amit már csecsemőknek is szabad használni. Ez a Galaktív Bio (DM-ben lehet kapni).
Citrom és Kókusz-olajat tartalmaz.

Cigi!
Balwin! Nem semmi, hogy így letetted a cigit. Pedig ezek szerint nagy bagós lehettél.

Én sem szívtam már 1,5éve és mégis kívánom :shock: :twisted:

FAnna!
A terhesség alatt én is undorodtam még a szagától is. Én viszont nem tudok csak néha cigizni. Ezért is nem akrok visszaszokni

Na mennem kell. Jó éjt

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Kati, gratulálok a kicsi Kincsőhöz! :D Édes hajasbaba :) Hatalmas baba! Vagy te vagy apró termetű?! :roll: :lol:
Sajnálom, amiken át kellett menned a gyermekágyason :( Sajna sokan tudjuk, miről beszélsz :?

Dorka, tuttamtuttam, hogy ismerős vagy valahonnan :lol: Csak úgy voltam vele, hogy biztosan hasonlítasz valakire - én ugye nem szolnoki vagyok, úgyhogy meg se erőltettem a koponyabelsőt; gondoltam kizárt, hogy régről ismernélek :) Amúgy párom is mondta, hogy ismer téged, de neki sem ugrott be...ő kosármeccsre tippelt :D Tök jó az arcmemóriánk...
Mi is a Sejtbanknál vetettük le a kzsv-t, és mi is a kényelmesebb, kzsv-ből végzett vizsgálatot választottuk :) Ti kaptatok már papírt az eltárolásról? Állítólag 3 hónapon belül küldik...

Kati, nagyjából 10 évig bagóztam, egyszer még egy 1 éves szünetet is sikerült beiktatni :D Az utolsó 3 évben napi 2 doboz szofit szippantottam el :? A terhességemig én is úgy éreztem, hogy bármikor rá tudnék gyújtani, azóta viszont eszembe se jut.
Keveset én sem tudtam szívni, próbáltam, de majd beledöglöttem, hogy pl. napi 4 cigit hogyan osszak el...egész nap azon kattogott az agyam, hogy mennyi idő van még a következő cigiig :?

A gátsebhez még annyit, hogy nekem kb. 4 hétig tartott a vérzés, és még 2 hétig játszotta azt, hogy 2-3 napig semmi vérzés, majd 1 napra újra előjött (persze már nem olyan erősen) . És annak ellenére, hogy a szülés utáni első éjszakát ülve töltöttem síró Bogyómmal a kezemben (akkor nem fájt a varrat), jó 3 hétig biza érzékeny volt. De úgy az egész puncim :oops:

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Kép

Kati!
Nagyon szép, formás lánykád van! :)
Csecsemősnővérek!! :evil: Én csak egyet ismerek közülük, aki nagyon-nagyon rendes volt, de ő csak aznap jöt azon a héten, amikor én már készülődtem haza.

Dorka!
Köszi!
Hát akkor nekem is lesz az egszerűbb, ha most megyünk fel elintézni ezeket... mert ősszel azért az már nagyon macerás lenne, hogy nagy hassal rohangáljak a városban, no meg hogy császár után is még bemenjek az ANTSZ-hez....

Kati!
Köszi az infókat! A Galaktív Bio-ról én is hallottam. 8)

Teszek ide is egy pocifotót!
Kép

Balwin!
Jaimee most nyaralni van, de az iwiw-es ismerőseink között rátalálsz, ha ismerőseink ismerősei szerint keresed. (V.E. a monogramja).
szilbee
 
 


Sziasztok!

Kati! Gyönyörű kislányotok van! Olyan formás, kis angyal arca van! És milyen nagy, sötét haja van! Szépséges! És te is nagyon jól nézel ki!
Tejcsi meg hátha lesz. Egy gondolat, ha megengeded: Fél éves koráig bombóvédővel szoptattam Balázst. Még most is szopizik, de már anélkül. Szilbeevel együtt értetlenkedem: szerintem így is kap elég ingert a cici.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Jóóó reggelt!
Nagyon csini a pocid Szilbee! Így szemmel simizem...ha megengeded :lol:

Kati! És ehhez a guargumi mizériához mit szólsz? Tegnap adtam Lilcsinek túrókrémet, néztem, van-e benne? Azt nem találtam, viszont azt elfelejtettem, mi ennek a guminak az E- száma...412? Mert az volt benne. Dehát rengeteg kaján nem is tudom megnézni.. :cry: , úgyhogy nem tom...

Cigi...már, hogy én is leírjam. 7.-es koromban kezdtem (a kajapénzt arra költöttem :oops: ) és 2000. január 6-án szoktam le róla (17 év). Egyszerűen letettem. Előtte én is próbálkoztam azzal, hogy fokozatosan lecsökkentem a mennyiséget, de akkor én is mindig azt számolgattam, mikor jöhet a következő? Ezt nem is egyszer eljátszottam, nem vált be. Aztán egy szombati nap úgy ébredtem, hogy a kv-hoz nem szívok cigit, meglátjuk, mi lesz. Hiányzott-e? Hétfőn már mint idegbeteg mentem melózni, és szóltam a többieknek, hogy leszokok a cigiről, ingerült leszek, előre is elnézést. De támogattak, mondták, majd verexünk, ha az jól esik nekem. És nálam bejött az, hogy az első 3 nap, az első 3 hét és az első 3 hónap a nagy vízválasztó. Az első 3 nap nem is volt olyan gáz, no, de az első 3 hónap!!! Ölni tudtam volna. Utcán mentem bele a cigifüstbe, annyira kívántam, de nem gyújtottam rá. Aztán elmúlt, ma már hányingerem van még a bagós emberek szagától is.
Volt egy állandó köhögésem is, az 1,5 hét után úgy elmúlt, mintha sose lett volna :lol: , pedig előtte még gyogyit is szedtem rá néha.
Viszont az a feszültség, nyugtalanság azóta is meg van, igaz, nem olyan szinten. És ezt egy barátnőm is tapasztalja, aki most szokott le róla.

No, ezt a témát is kiveséztük...

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Sziasztok Lányok!
Most regisztráltam és sem képet, sem mást nem tudok feltenni, de nem adom fel. Már van 3 kisfiam és most szeretnénk egy kislányt(?).
Balogh Artúrhoz járok, és Vele elégedett vagyok,de a kórháztól nagyon félek. Az előzőeket Miskolcon egy kicsike kórházban szültem és isteni volt, persze ismertek minket. Itt volt egy középidős vetélésem, de szörnyű emlékként él a bánásmód és a stílus bennem. Mivel már két iskolás csemetém van, már nem megoldott hazamenni, amúgy Újszászon lakok.Az időmérő centiket hogy raktátok fel?
Csak csodálom a piciket, egyik aranyosabb, mint a másik. Nekem a legkisebb is már 6 éves és olyan jó ilyen piciket nézegetni.
Sziasztok. :lol:
gréta 35
 
 


Csak, hogy tovább füstölögjük.....

Én sosem voltam erős dohányos, az igazság az, hogy mindig hányingerem volt tőle, de hát olyan "menő" az ember, főleg fiatalon. Most már égőnek érzem magam inkább. Na szóval voltak cigis időszakaim, de mindig le tudtam tenni, biztosan azért, mert nem nagyiparban füstölögtem. A legutóbbi alkalom, egy éveel ezelőtt volt kb. akimor a központifűtést cseréltettük. Olyan ideges voltam, hogy mennyibe fog kerülni, mert hát a mester azt mondta, hogy a végén majd számolunk, szóval én olyan feszült voltam emiatt, hogy vettem egy doboz cigit. Bár nagyon útáltam magam emiatt, a férjem nem is tudta meg azonnal, csak már amikor beszerelték a dolgokat. Két napig tartott a szerelés, az első napon kb. egy óra alatt három cigit szívtam el, már annyira égett a nyelőcsövem és a légcsövem, majd megzavarodta, de nem érdekelt, csak az a pláne, hogy egyáltalán nem nyugodtam meg tőle. Másnap jött anyukám, akkor már elfogyott a cigim, és kértem tőle, aki nagy kerek szemekkel nézett rám, mert tudta, hogy a szagát sem bírom. Szóval, kaptam egy igen velős szülői lelki kontrollt, amint én még el is gondolkodtam és akkor mondtam magamnak, és így szoktam megbeszélem magammal a dolgokat :roll: , hogy mekkora barom vagyok, hát szeretnénk még egy babucit én hülye meg itt kockáztatok. Azon nyomban letettem a cigit, és nem is kívánom. Hát igen ez is én vagyok, voltam. :cry: :twisted:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Nóri!
Nagyon szeret benne lenni!!!!! :D

Kati!
Gyönyörű Kincső!!!!!!!!!!!!!!!

És hát a gyerekágyról tudnánk tényleg beszélni,sajnos sok jót én sem tapasztaltam!!És ugye nekünk is nagy gondunk volt a cicizés!Segítséget viszont csak úgy kaptam hogy a védőnő aki meglátogatta az összes babát őt ismertem és ő próbált segíteni amúgy senki más,jöttek mondták feküdjek le rányomkodták babómat és ezzel elvolt intézve!

Kép

Kép
katlina
 
 


Kati, nagyon szép Kincső babád, még egyszer gratulálok hozzá. Kép

Gréta üdv a klubban, remélem többször fogsz nekünk írni! Kép

Te vagy az én emberem!Nagyon remélem, hogy összejön a kiscsajszi. Van egy topik, már én is olvatam, az a témája, hogy a harmadik baba nemét meg lehessen választani. Mindenkinek két vagy három azonos nemű gyereke van és szeretnének egy kislányt, vagy egy kisfiút. Érdekes, amúgy mintha úgy rémlene, inkább azok vannak többségben, akik fiúk mellé szeretnének kislányt.
Én már írtam a csajoknak, hogy én még szívesen bevállalnék még egy gyerkőcöt, annak ellenére, hogy nemrég szültem, persze ez nincs is összefüggésben ezzel. Én is a csajszira hajtanék, de ha fiú lenne, hát fiú.

A csajok, majd eligazítanak a vonalzó és a kép feltétel ügyben, nekem is ők segítettek.
Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!

Kati annyira szépek vagytok!!!! De azért sajnálom hogy ilyen rosszul sültek el az első napok de remélem minem megoldoódik:D

Sok sok kitartást nektek. Sok puszi

amugy épp este még altattam Bettikét gondolkoztam hogy írok majd ma sms-t mert már rég hallottam rólatok, :D


Cigi!

Én aniti dohányos vagyok de én annyira hogy gyülölöm, allergiás vagyok arra hogyha a kislány körül cigiznek zavarom el még ha nem is arra megy a füst. Fúj!!!!!


egyenlőre ennyit majd még írok ma

puszika

Kép
kbernadett
 
 


Kati: gyönyörű Kincső baba, és persze az anyukája is. Én is alig várom már,hogy újra legyen a háznál egy ilyen kis csöppség. Sajnos a gyerekággyal kapcsolatban én sem tudok semmi jót írni. Nekünk is csak a szerencsén múlt,hogy lett tejcsi, de ez is az otthoni nyuginak köszönhető meg a család segítségének. Nekem is a kórházban a "segítséget" elintézték annyival,hogy kétszer ráerőltették Emmát a mellemre és ennyi. Amikor meg kezdett besárgulni egyfolytában szidtak,hogy szoptassak , mert így nem mehetünk majd haza...remélem most,hogy a második babócánál már ezek ellen felvértezve megyek könnyebb lesz a bentlét..

Kati74: én mielőtt teherbe estem (hála a "jó" munkahelynek, mielőtt ott elkezdtem dolgozni már egy éve nem bagóztam) már napi két doboz ciginél tartottam. Mikor már sejtettem,hogy valaki van a pocakban,úgy döntöttem (egy bulin),hogy ez itt az utolsó szál cigarettám. És az is lett. Ez volt több mint két éve. De a mai napig ha valahol nagyon sokat kell várni, vagy valami nagy stresszhelyzet van megkívánom. Pár szál dologgal én sem próbálkozom , próbáltam már, de nekem is az lett a vége,hogy számoltam a perceket a következő cigiig.
Nálunk a párom is leszokott bár neki annak ellenére,hogy kevesebbet szívott mint én nehezebben ment. Egy ideig itthon nem cigizett, csak a munkahelyén titokban, de egyszer megéreztem rajta a cigiszagot és nagyon kibuktam, ekkor úgy döntött , hogy sehol sem szívja(de neki is hiányzik a mai napig).

gréta35: a vonalzók feltétele: www.babafalva.hu oldal ha bejön jobb oldalon találsz olyat,hogy szolgáltatások, alatta pedig a babafalva vonalzók. Erre ha rákattintasz elkészítheted őket. A társalgóba úgy teheted be őket, hogy ha belépsz ide az oldal legtetején találsz olyat,hogy segédletek, azt ha legörgeted van ott egy olyan ,hogy profil abba kell belelépned. A babafalvától majd kapsz egy levelet abban lesznek a volnalzók "leírásai" tudod url vagy van egy másik is BBCode. Nézd meg a profilodba melyik van bekapcsolva(HTML vagy BBCode). Ha az HTML akkor az url-eset másold be , ha a másik akkor azt. Ja és a profilban az aláíráshoz kell bemásolni. Remélem érthetően sikerült leírnom, igyekeztem.

Kép

Kép

Kép
lizocska82
 
 


Szia Gréta! Jó, hogy te is csatlakozol! A neved utáni szám a korodat takarja? Mert akkor lassan ÖTYE-t nyithatunk :wink: ! Írjál már a nagy családodról bővebben is! És a vonalzókat is várjuk! Már, ha elfogadja mind a négyet a rendszer... :cry: Babás vagy már? Mennyi idős?

Na, csajok, ma olyan új infókhoz jutottam bölcsi ügyben, amit ha már a múlt héten tudok, nem pattogok itten.. :cry: . Mert hogy kötelesek bevenni a gyereket bölcsibe év közben is, nem csak szeptemberben. Csak elég határozottnak kell lenni (és jól tájékozottnak :? ). Itt a Babavilágos Ágival beszélgettem erről, ő nagyon képben van....szóval ő is így járt anno majdnem, mire elment az önkormányzathoz...onnantól kezdve sima volt az út a bölcsibe. Mert eleve úgy kell menni, hogy már a munkahely által le van pecsételve a jelentkezési papír, hogy visszavesznek. És be KELL, hogy vegyék a gyereket. Mondjuk itt senki nem akarja bölcsibe adni a manót...csak leírtam. Hogy tudjátok.

Lizocska! Te hol voltál elveszve? :shock:

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Sziasztok!

Elin! Lizocska!
Hát nem semmik ezek a bagós történetek! ERőt adnak az embernek a leszokáshoz. Addig tényleg nem lehet letenni még saját kis agyunkban meg nem születik az elhatározás.

Elin!
Az igazság az, hogy a guargumi (E412) eddig is benne volt nagyon sok termékben csak most egy ,,kicsit" mérgezőbb mint eddig. Ugye úgy szokták ezt elsunnyogni az okosok, hogy az egészségügyi határérték alatt van.
Amúgy már nem csodálkozok semmin. Pár hónapja folytatok ,,kutató munkát". NAgyon sok dolog van ami elborzaszt. Azt azért megosztanám Veletek, hogy van egy olyan veszélyes anyag amit érdemes kerülni és ez a Sodium Laureth Sulfate

Sodium Laureth Sulfate (nátrium laureth szulfát)
A Sodium Laureth Sulfate alkoholos változata a Sodium Lauryl Sulfatenak. Kevésbé irritáló, azonban komoly kiszáradást okozhat. A tisztítószerekben vagy a samponokban található anyagokkal reakcióba lépve mind a Sodium Laureth Sulfate, mind a Sodium Lauryl Sulfate rákkeltő nitrátok és dioxidok keletkezéséhez járulhat hozzá. Csupán egyszeri hajmosással nagy mennyiségű nitrát kerülhet a vérkeringésbe.


Pl. a ,,csodálatos" dzsonzon termékekeben is van.


és még egy kis érdekeség:

Néhány példa káros hatású összetevőkre:
Szájvíz:
Alkohol, ízesítőanyagok, Sodium Lauryl Sulfate
Fogkrémek:
Fluor Sodium Fluorid, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Propylenglykol, Saccharin
Samponok:
DEA, Diethylphtalat, LAS-Tenside, Oxybenzon, Propylenglykol, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate
Borotvahab v borotvagél:
DEA, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, faggyú, só
Dezodorok:
Alumíniumsók, Butan, Propan, Propylenglykol, Alkohol Talkum
Tusfürdők. szappanok:
DEA, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, faggyú
Krémek:
Formaldehyd, Glycerin, Kaolin, Lanolin, ásványolaj, parfüm, Petrolatum,
Propylenglykol
Színezett nappali krémek/Make-up-ok:
PEG, ásványi olaj, parfüm, Propylenglykol, Glycerin

Na már itt se vagyok, eldugultam!

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Na most aztán képzelem mit gondoltok rólam. :oops:
De ezek engem nagyon érdekelnek!

Viszont arra gondoltam, hogy hamarosan össze kellen hozni egy talit mert még ha lassan is de elkezdenek hullani a levelek és csomagolhatjuk a karácsonyi ajándékot és ennek az évnek is vége, oszt viszonlátás nem is találkoztunk.

MERT ÉN NAGYON SZERETNÉLEK BENNETEKET MEGISMERNI! :D

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Lizocska merre jártál? Kép

Nóri, ÖTYE=öreg tyúkok egyesülete?Nem is vagy öreg!

Kati, igazad van, jó lenne összeröffenni még a tél előtt!

Azt lehet tudni vajon mióta szennyeznek minket ezzel a rákkeltő anyaggal, vagy csak most éppen bevizsgálták véletlenül, és így derült ki? Nem tudok semmit, mert nálunk állandóan csak a mese megy a tv-ben. :lol:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


sziasztok!

Én sem tudok semmit,mert nagy-néha megnézem az éjszakai filmet....és kész.

Kati!
Biztos megvan neked a pontos terméknevek listája....kérlek írj le nekünk néhányat amelyeket a mindennaoi életben használunk.....és esetleg azt,hg mit lehetne helyette......Mindannyiunknak fontos infók ezek....és ha már a dokikat favorizáltuk,nem hiszem hg bárki számára "bántó" reklám lenne!
Köszi szép!!!!! :roll:

BalwinJudit.......hehhhhhh na én meg azommal érzem azóta az időjárásváltozást!!!! :shock:

húúú még akartam vmit.......na sebaj majd később...

fanna3
 
 


elin, ildi: itt vagyok ám én minden nap és olvasgatok. Eddig azért nem írtam, mert pár napja beírtam egy terjedelmes szöveget, mire kicsi lányom kattintott egyet az egérrel mire elszállt a szöveg, én meg mérgesen rákiabáltam,hogy mit csinált. Aztán a pici megilletődött szemeit látva nagyon mérges lettem magamra,hogy emiatt kiabáltam vele, ezért úgy döntöttem addig amíg nem tudom nyugodtan bevonni Emmát az "én" játékomba nem írok. Ma mikor írtam előrelátóan mentegettem a szöveget,hogy ne szálljon el, és Emma végig itt ült az ölemben, és nyugodtan hagyta,hogy írjak :lol:

Most jut eszembe,hogy még a gátmetszéshez akartam írni. Engem is vágtak, és varrtak, de valahogy észre sem vettem. Úgy ugráltam Emmával az ágyra le-fel,hogy a szobában megkérdezték ,hogy nem volt gátmetszésem? Szóval van ilyen is..

Kép

Kép

Kép
lizocska82
 
 


Szia mindenki!
Bocsi a hogy csak most jelentkezem, de az erő elhagyófélben van, minden összecsapotta fejem felett. Köszönöm a névnapi köszöntést! Üdv az újaknak.
Ezek a bébik nagyon aranyosak.
Vezetni még járok de már nem sokáig.Meló rengeteg.most voltam a bölcsiben szülői értekezleten, hó végén ballagás.
Judit! Köszi a meghívást.
Elin! Te ajándék és internet terén nagy szakértő vagy, olyan órát keresek amibe minden számhoz egy képet lehet illeszteni, nem pedig csoport képet.Ha tudsz segíts légy szíves- bölcsis ajándék lenne a gondozó néniknek.

Kép
Kép
bmárti75
 
 


[i]Húúú, Márti, most megfogtál! Gőzöm sincsen, miről beszélsz, vagyis én még nem is hallottam ilyen óráról... :shock: :oops: . Hol láttál ilyet?
Na, megbosszulta magát a pörgésed? Jelzett a szervezeted, hogy Állj? Akkor fogadj is szót neki!

Ó, Ildi! Köszi Kép ! Nem is annyira, hogy annak érezném magam, csak hát a korosztály...

E412: Indiából érkezett valami dioxinnal szennyezett guargumi szállítmány (egész Európába...), amiből azt a stabilizálószert csinálják, aminek a fedőneve E412. Már egy csomó cég jelezte, hogy ők is felhasználói lehetnek, vizsgálatot kérnek....de egy csomó meg nem.. :cry: . Rákkeltő, immunrendszert, hormonháztartást, meg mittudom én még mit károsíthat. Nem szabad ilyen terméket venni, mert lehet -de nem biztos- hogy fertőzött, de ha mégis ilyet veszel, blokk ellenében vissza lehet vinni. Én túrókrémben találtam tegnap (nem magyar). Anna! Képtelenség felsorolni, mikben lehetnek! Mindenben előfordulhat. Meg kell nézni, mit veszel. De szerintem a szoljon.hu-n, vagy akármelyik híroldalon biztosan van erről hosszabb és érthetőbb cikk. A tegnapi és a mai Néplap is tele volt vele.
Ennyit nagy vonalakban...

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Gréta, Lizocska üdv!

Lehet szőke leszek, de te Lizocska már írtál ide? :oops: Vagy Nóriék a szolnoki kismamikból ismernek?

Gréta! Reméljük sikerülnek a vonalzók! A képeket meg eléggé le kell kicsinyíteni, hogy beférjenek. És akkor most babuci már útban van?

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Na, Márti, rákeresetm a dologra.
http://www.pddgrafika.hu/hu/fenykepes_faliorak/
http://www.ajandekcentrum.hu/index.php? ... id=CF0018a
http://www.webajandek.hu/shop/index.php?lap=139
Viszont ezek mind csak 1 fényképet emlegetnek. Ilyen cég van rengeteg....de érdemes lenne felhívni őket, próba-cseresznye alapon :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Márti!
A Várkonyi téri fényképésznél csinálnak fényképes órát, azt tudom, hogy egy képet bizti rátesznek, tesómmal én is rajta vagyok anyukám óráján. Szerintem kérdezd meg. Gondolom 12 gyerkőc van a csoportban.
Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Na, tessék, itt a megoldás!! :lol:
Mondjuk tényleg nem nagy tudomány kell hozzá, óralapra képeket ragasztani, vagy nyomtatni, lelaminálni oszt hadd szóljon...

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Szió!

Én a Várkonyi térinél pólóra akartam Nimit nyomtatni ajándékba...4500Ft-ba került volna....így a Kápolna úton elvittem a Digitális nyomdába....ott vmi 800Ft-ba került. És ua! kicsit nem mindegy az ára..... :? Érdemes az órát is máshol is megkérdezni.....

fanna3
 
 


Lányok, kicsit kutakodtam megen...állam leesett, hogy ilyen is van... http://www.mavszuleszet.hu/belep.html És ez a "régi", most épp felújítás alatt van szeptemberig. Hol van ehhez a Hetényi...?

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Olga: igen eddig csak a szolnoki oldalra írtam, később fedeztem fel ezt a topikot bocsi,hogy itt nem mutatkoztam be külön.

elin: hát ez nem semmi...el sem tudom hinni ,hogy ilyen van. És ez egy sima állami kórház? Hihetetlenül barátságos, ha a gépek nem lennének el sem hinném ,hogy kórházról készültek a képek. Az biztos ,hogy mi itt ehhez képest sehol sem vagyunk.. :cry:

Kép

Kép

Kép
lizocska82
 
 


Hát igen, ezt nevezik bababarát kórháznak...pl. 1 személyes szülőszoba, 3 ágyas kórtermek, de azok is milyenek...
A szülésfelkészítő tanfolyamot is el lehet olvasni...kis különbség van a Hetényis meg eközött.

Már akartam írni, hogy olyan neve van a lányodnak, de OLYAN! Hogy ha nekem jönne még egy, azt is úgy hívnák :lol:
Nem tettél még fel képet róla, ugye? Mikor pótolod a hiányosságot? :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


elin: Emma a nevét az én dédnagymamámról kapta. Halála előtt nem sokkal meglátogattuk (akkor már jó ideje nem ismert meg senkit, engem utoljára kicsiként látott), és képzeld el,hogy amikor rám nézett mosolygott és látszott a szemén,hogy tudja ki vagyok. Ezt az emléket őrzöm róla és mivel egy nagyon kedves, szeretetre méltó ember volt, amikor teherbe estem egyből ő jutott eszembe.

Képet még azért nem tettem fel Emmáról mert csak régi képeim vannak itthon a gépen, ugyanis nekünk nincs digitális gépünk, de ígérem nemsokára pótolom(anyukám ugyanis folyamatosan fotózza Emmát az ő digitális gépével, és megígérte,hogy kiírja nekem cd-re őket)

De ha már a neveknél tartunk a te kislányod neve sem mindennapi, na és az a gyönyörű hajszín. Volt egy sorozat az volt a címe,hogy Anna (Ann Shirley volt a főszereplő lány neve), na neki volt ilyen természetes vörös haja, azóta tetszik, anno én is próbáltam ilyen színt elérni a hajammal :lol: , de mára már visszatértem az eredetihez (ami egy meghatározhatatlan szín a sötétszőke és a világosbarna között... :?


Történt most este egy vicces dolog velünk. Láttam apán és lányán,hogy fáradtak (én még nem tudtam..tudok aludni) így elküldtem őket ,hogy feküdjenek le (szokott Emma köztünk is aludni). Néztem a tévét, egyszer csak dübörgést hallok a kisszoba ajtaján. Odanéztem hát két pici tenyér ütögette belülről az ajtót. Az én drágám ugyanis beájult , Emma valahogy kibotorkált az ajtóig a félhomályban, de nem esett kétségbe, gondolta ha kopog anyu majdcsak meghallja :lol:

Kép

Kép

Kép
lizocska82
 
 


Igaz,hogy ez nem mai kép, de a huncutsága már itt látszik... Kép Emma még mászós korából

Kép

Kép

Kép
lizocska82
 
 


Na és ha már így sikerült rájönnöm a képfeltevés rejtelmeire, itt van a drágám miután hazaengedtek minket a kórházból. Hihetetlen ,hogy ilyen pici is volt :lol:

Kép végre otthon

Kép

Kép

Kép
lizocska82
 
 


Sziasztok!

Lizocska, semmi gond, csak mondom ennyíre híg az agyam? :lol: Tudod én nem szoktam átolvasni. Örülök, ha a fiam ezt is engedi. Húh, máris könyörög. Nagyon szépek vagytok! El vagyok ájulva Emmán milyen kis fekete haja volt! És mennyi!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Hát a Hetényi egy sertéstelep a Máv-hoz képest!!!!!!!!!
És az a baj hogy ez a kórház soha nem fogja elérni ezt a szintet!!!!!Nekem még az kapta meg a szemem hogy akárki mehet hiába nem tartozik a körzetbe!!!!!!

Lizocsak nagyon szép Emma,olyan kis huncut!!!!

Szilbee!!
Én is simizhetem gondolatban a pocidat??? :D

Tegnap voltam Georginál!
Minden rendben,szegény még most is a szemét mutizta és látszik rajta hogy még nem tökéletes a gyógyulás!!!És szerintem még mindíg szégyellte magát a történtek miatt!de megbeszéltük hogy a következő majd összejön :D :D :D

Hát nagy döntés előtt vagyok csajok!
Valószínű bezárjuk a kocsmánkat!
sajnos két alkalmazottal nem éri meg a dolog! :cry:
És hát én sem tudok úgy ráfigyelni mert ügy első a kisfiam!Szóval még nemtudom de valószínű hogy ez lesz a sorsa

Dorka????

Kép

Kép
katlina
 
 


Katlina!
Persze lehet simizni... gondolatban is... Látod, hogy Elinnek is szerensét hozott a múltkori simi a Plázában. :wink: :lol:

Dorka!
Ma megint 6-ig lesz Ádám... :( Ti mikor mentek sétálni? Ha nem fáj nagyon a hátam ( megint a priccsen aludtam Levente mellett Ádám horkolása végett :? ) akkor szívesen csatlakozunk valamelyik játszónál... de ez csak délutánra derül ki, hogy mennyire tudtam regenerálódni.
Veletek minden ok?
szilbee
 
 


Lemaradt...

Leventének is volt allergiás kiütése a J&J tusfürdőtől... no azóta Gabi-t használunk. 8)
szilbee
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?