Új privát üzeneted érkezett!

Katlina!
Sajnálom, hogy nem maradtak úgy a dolgok. :( De hát a köv lépés, hogy túl kell esni ezen a perióduson... leginkább lelkiekben (neked). Mondjuk én könnyen beszélek.... :?
Bár ezt tudom hogy különösebben nem kell mondanom (tudod te anélkül is :) ), de tedd azt, ami úgy érzed és látod, hogy a legjobb a fiadnak. :) 8) Ezt csak te tudhatod, mi csak itt dumálunk mit hogy kéne, de te és Robika éled meg a szitut... ergo te tudod legjobban mi jó neki.
szilbee
 
 


Katlina! Csak Szilbee üzenetét tudom én is mondani: ami Robikának és neked jó, az az első, a többivel pedig nem kell foglalkozni. Hidd el, minden a helyére kerül nagyon gyorsan, és rendben fognak menni a dolgok!
Tudod, én is mit éltem át ezekben a napokban, amiben most ti vagytok. Én magamat hibáztattam, selejtesnek éreztem magam, no meg tehetetlennek. De pár nap múlva, mikor Robika békésen szunyálni fog annyi kajcsitól, amennyi neki kell, helyrebillennek a dolgok.

:wink:

Ma volt a védőnéni, szerencsére nem kérdezte dekára pontosan, mennyit hízott Szabika, mert 14 nap alatt 77 dkg-mal nyomunk többet! Így lett 4.97 kg, de formás maradt, szóval nem kaptam fejmosást, hogy agyonetetjük! :roll:

Ildi!
Te is adsz tápszert éjjel? Mert ma éjjel Szabika sírt nagyon a szopi után, és adtam neki, de a védőnéni szerint csak forralt vizet adjak, ha még éhes. Szerinted ez beválna? Te próbáltad már?
Én nem hinném, hogy működne, meg sem merem próbálni, mert ha bealudna, 1 óra múlva biztos kajáért sírna...

Szilbee! MAradt a Dávid Andor?

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Katlina, és biztos, hogy az éhségtől ordít??? Sajnos ennél többet nem tudok segíteni.
Ezért nem leszek szoptatási tanácsadó :(

Az igazság az, hogy én semmit nem tudtam a szoptatásról, míg Csongi születése előtt rá nem találtam a Babanetre. Akkor még nagyon kevesen voltunk itt, többnyire pici babások, és egy pár csajszi, akiknek már éppen a 2.-3. gyerkőcük született. Én szerencsére egy olyan csapatba kerültem, ahol a szoptatás fő téma volt, köszönhetően annak, hogy köreinkben volt egy LLL-es lány, illetve olyanok is, akik az elsőt vagy másokdik babát nem tudták szoptatni, de a következőt már igen, mert hathatós segítséget kaptak.
Nekem ez a társaság annyi információt, segítséget, önbizalmat adott, hogy amikor Csongi megszületett már el sem tudtam képzelni, hogy esetleg nem tudom szoptatni, mert hát anyu sem tudott engem.
Tök természetesen fogtam fel a dolgot, hogy ez az élet rendje, nem paráztam, nem méregettem, amikor kért cicit kapott. Első hónapban fejtem, de mivel 10 ml jött, utána meguntam. De nem voltam megijjedve, tudtam, beáll a kereslet-kínálat. Tápszert íratni eszembe sem jutott. Anyukám próbált néha terelgetni, de mivel látta, hogy határozott és nyugodt vagyok, így hagyta, hogy úgy csináljam, ahogy jónak érzem.
Lehet, hogy szerencsés voltam, mert sok gondom nem volt, de az biztos, hogy sokat jelentett, az, hogy milyen municiókkal indultam!Lelkileg megerősödve, meggyőződve, és nagy támogatást kapva.
Én úgy gondolom a világ legtermészetesebb dolga a szoptatás, a nők 80-90 %-a képes rá, csak sokszor megijjedünk, könnyű a tápszert beszerezni, és annyira működnek a régi beidegződések és sztereotípiák, hogy azokat letörni nagyon nehéz. Csongi 10 hónapos koráig szopizott, magától hagyta abba, ami nekem nagyon rosszul esett. Én imádtam ezt az időszakot, és utáltam a tápszert kevergetni (na nem is itta meg csak vagy egy hétig). Hiányzott az a meghitt légkör amit a szopi teremtett, és hát valljuk be ez volt az első "leválása" tőlem.
Jó lenne, ha minden anyának sikerülne ezeket a hónapokat stressz, kétségbeesés nélkül megélnie. Én mindenkinek kívánom, hogy úgy sikerüljön, mint nekem.

Na, ettől okosabb senki nem lesz, de jó volt kiírnom magamból.... :oops:

Évi és
Kép
csongianya
 
 

 
 

Dorka!
Na ugye!! Mondtam én, hogy nem eteted túl!! 8)
Nem tudom még hogy marad e a név... Olyan hektikusak vagyunk... :oops:
Ja egyébként az albumban a sapis kép nagyon király!! :lol:
szilbee
 
 


Évi!
Minden elismerésem a tiéd, hogy így működtek nálatok a dolgok. Sajna nálunk már ez nem jött össze, még ha nagyon is szerettem volna.
Csak annyit akarok mondani, hogy a tápszerhez nyúlni nagyon is nehéz dolog!!!! Mert sírva bontod fel az első dobozt, és zokogsz végig, amikor a gyermeked mohón szippantja be. az első kortyokat...
Egy éhes gyermekkel kevesebb, de egy illúzióval is, hogy jó anya vagy... Mert igenis ez jár az agyadban az első pótlásoknál, és igazán lelket próbáló dolog! Még most is könnybe lábadt a szemem tőle, pedig Szabikánk már 3 hete kap pótlást. Ép ésszel, racionálisan belátjuk, hogy ez így van rendjén, nem éhezhet a gyerek, de lelkileg anyaként elfogadni nagyon nehéz feladat. És persze rossz érzés abba a bizonyos 10-20 %-ba tartozni...

Persze tudjuk, egy anya nem ettől jó anya, de együtt pulzálsz a kis manóddal, igyekszel mindent megtenni érte, és szembesülni azzal, hogy mégis valamiből kevesebbet tudsz adni neki, mint amire neki szüksége lenne... Hát, életem eddigi legnehezebb feladata volt az ebbe való beletörődés. De a kisfiunk sokat segített, mert annyira boldog pillanat az, amikor jóllakottan mosolyog rád egyet, aztán beájul, és alszik 3 órán át!!! :)

Na, ezzel én sem segítettem senkinek, de nekem is jólesett kiírnom magamból!! :)

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Hát egy alkalommal nekem is kellett ugye tápihoz nyúlnom, mert annyira felidegesítettem magam valamin (az most lényegtelen, hogy min), hogy egyszerűen egy szopi erejéig nem volt tejem. Valóban nem a világ legegyszerűbb dolga tápihoz nyúlni, mert az ember azért tudja a kis agyában, hogy onnan már nem igen van visszaút. Szerencsére nekem volt.. de én más eset voltam. Én nem tartoztam abba a 10-20%-ba... mégis tudom, hogy milyen nehéz tápszert adni a gyereknek anyatej helyett. Én néha még szopi mellett is úgy éreztem, hogy nincs Leventének rám szüksége... mi lett volna, ha még szoptatni se tudom... :?

Lényegében én anyatejpárti vagyok, de csak addig amíg a gyerek nem szenved hiányt. Azt meg azért tudom, hogy Dorka te is milyen sokáig szenvedtél, hogy több legyen. Nem könnyű látni, hogy az ember gyereke nem hízik... Kemény döntés ez. Arról nem is beszélve, hogy az ember lemond arról a luxusról ami a szoptatással jár... nem kell melegíteni a tejcsit, mert mindig jó hőn van... nem kell porból kikeverni... találgani, hogy vajon mennyit fog megenni és aszerint belőni az adagot... bármikor előveheted a cickót, mert mindig tettre kész lehetsz... Ezek olyan dolgok, amiről az ember nem szívesen mond le.

Ezért mondom, hogy Én Mázlista voltam Leventénél és ugyan nem tudom, hogy mitől voltam ilyen szerencsés, hogy 18 hónapig szoptathattam, de remélem a második gyermekemet is megsegíti a sors egy 18 hónapos szopival.

No menek, mert a fiam FÜRDENI AKAR!!! Pedig nincs is meleg idebent. :shock:
szilbee
 
 


Hát igen Dorkával teljesen eggyetértek,nem tudom hány átáztatott zsepim volt mostanában,nem könnyű ezt feldolgozni,"hogy én már szoptatni sem tudok"nézem ahogy eszik cumisüvegből amikor én annyira szeretem szoptatni de nem megy,nem lakik jól a pincúr és nyugtalan,nyűgös nem alszik,szerintem ettől rosszabb nincs amikor lelkiekben felkell dolgozni hogy sajnos pótólni kell mert nincs más lehetőség!

Kép

Kép
katlina
 
 


Jaj csajok, megsíratjátok itt az ember lányát! :cry:

Tényleg borzasztó nehéz, mint már írtam, 4 hónapos kora körül Balázs óránként cicizett, mindíg sírt. Persze én is vele, hogy nem tudom etetni a fiam. Aztán kíderült, hogy a pocakja fájt. A 4 órás etetésekkel szépen lenyugodott. De tudom nálatok más a szitu. De tényleg az a lényeg, hogy jóllakjanak a drágák.

Évi! Én is annyit görcsöltem azon, hogy lesz-e tejem, mert anyukám egyikünket sem szoptatott. Idáig annak tudtam be, hogy nem volt teje, de mostmár nem vagyok biztos benne. Lehet neki könnyebb volt a tápszert keverni. És nekem is olyan nagy boldogság volt, hogy tudtam szoptatni Balázst. Bár egy anya nem ettől jó anya.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasz!

Na Beeeee Happy!!!!!! :twisted:


Kép
Egy kis frissítő......

Dorka!
A Kisfiad nagyon-nagyon hasonlít rád! Már akartam jelezni, de mindig lemaradt.......már vagy 1 oldal óta...... :lol: A Férjedet nem láttuk de Ő tiszta TE!

fanna3
 
 


Sziasztok!

...de jó, hogy idetaláltam. Babát szeretnénk... de nincs még nőgyogyim... és nem tudom kit is válasszak...

A barátnőim közül volt aki Dr. Svédnél szült, és volt aki Dr. Dinyánál... mindkettőről hallottam jót is és rosszat is... ti mit tudtok mondani?
Van valakinek tapasztalata?

Úgy hallottam, hogy baba-barát kórház a szolnoki.Apás szülés ugye van a Hetényiben? - erről tudtok mondani 1-2 dolgot?

Előrrre is köszi a válaszokat:

Judit
kuckomackó
 
 


Fanna! :lol: :lol: :lol: Jó ez a sorozat.

Én már láttam a Zurát!!! ... és arcra tiszta anyai nagyanyja és egyúttal Dorka (mert hogy ő meg tiszta anyukája), de testre, izomzatra tiszta apja!! Le se tagadhatná. :lol:
szilbee
 
 


Katlina, tényleg, az még nekem is eszembe jutott, hogy nem a hasa fáj Robikának?

Olga, most így visszagondolva, szerintem a mi anyáink nem a kevés tej miatt nem tudtak nagyrészt szoptatni. Nem volt ennyi információjuk, és akkor még teljesen más "szokások" voltak. Arról nem is beszélve, hogy hamar vissza kellett menni dolgozni, nem propagálták ezért a szoptatást, cumisüveget könnyebb volt adni, ahhoz nem kellett az anya.

Katlina, igazából nem az a lényeg, hogy tudsz szoptatni vagy sem. Bár én még mindig optimista vagyok ám, ahogy Ildinek sikerült, neked is sikerülhet!!!
A lényeg, hogy szereted, gondozod, odafigyelsz rá. Nem ezen mérik, hogy valaki jó anya vagy sem. Hidd el, a fiadnak Te vagy a legjobb anyukája. Majd meglátod milyen jó érzés lesz, ha rád mosolyog, magához ölel!
Még egyszer azt mondom, nyugi! Először szopi, csak utána tápszer, ha úgy érzed nem volt elég! Inkább a szopi legyen gyakoribb, mint a tápi, aztán majd meglátod, hogy alakul! Higyj magadban!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Jaj, Dorka, lemaradtam a hozzászólásodról! Megértelek, nagyon nehéz lehet. Főleg abban az időszakban, amikor egyébként is rátörhetnek az anyukákra a hangulatváltozások, és akkor még nem is lakik jól az anyuka.

Nem bántásként írtam amit írtam, csak egy történet, hogy azért létezik olyan is, akinek sikerült. Hogy lássátok, mekkora hatása lehet annak, hogy vannak melletted olyanok, akik segítenek, és tartják benned a lelket. Nekem a sors küldte a Babanetet, és amiket írok, csak azért teszem, hogy átadjak valamit abból a tudásból, tapasztalatból, abból a segíteni akarásból, és szeretetből, amit én kaptam. Tényleg csak segíteni akarok, mert hiszek abban, hogy lehet!
Bocs, ha nagyon "erőszakos" vagyok, próbálom a mondandómat csomagolni, mert tudom, hogy nagyon kényes téma ez! Csak annyira szeretnék segíteni, nézzétek ezt el nekem, plííííz!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Szia Kuckomackó!

Hm........hát itt szinte mindenkinek más az orvosa, ha ránk hallgatsz :lol: innen úgysem tudsz majd dönteni...hisz mindenki a saját dokijában bízik. :D Az enyém Dr. Erdődi volt....és én is mint mindenki meg vagyok a sajátommal elégedve :lol:
Talán már azt is írta valaki itt,hg igazából nem az orvos végzi a "nagyja" munkát egy sima szülésnél hanem a szülésznő,akit méltánytalanul nem dícsérnek és honorálnak agyon.

Nem ez nem egy hivatalos Bababarát kórház,abból csak 9 van az országban.....(ha gondoljátok felsorolom) De rooming-in szobák vannak,ami azt jelenti hg egész nap és éjjel együtt lehetsz a babáddal.

Apás szülés van! Fényképezés,kamerázás....minden megengedett (talán a sörözés nem.... :shock: )

még egy kis nézegetnivaló...... Kép Kép Kép

fanna3
 
 


szia Judit!

én személy szerint Dinyánál szültem de amikor benn voltam szülni be hívta Svéd Attikát is mert vacuum szülésem volt :?
Az orvosokról még annyit hogy itt szinte majdnem mindenkinek más orvosa van s mindenki a saját magáét tudja mondani, hogy milyen s igy majd valószínű nehéz lesz ez alapján választani

Van apás szülés a kórházban igen, de ehhez kell egy 900 forintos csekket befizetni amiért kaptok egy zsilip ruhát.

a gyerekágyon a babák 24 órán keresztül veled vannak.

Nem tudom még mire vagy kiváncsi. Írj nyugodtan s üdvözlünk közöttünk. remélem tudtam/ tudunk segíteni.

szép napot

Kép
kbernadett
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat... igen, azt gondoltam, hogy nem így fogok választani... :)... hiszen mindenkinek van jó - rossz napja.... persze...

leginkább arra lettem volna kiváncsik, hogy kiről van "úgy általában" jó vélemény... ki az aki legvalószínübb, hogy bejön majd a szüléshez, odafigyel... ilyesmire...
mert egyenlőre teljesen tanácstalan vagyok e téren...

:) sörözni? :))))) lehet, hogy ott nem ez jutna az eszembe :) de ki tudja :)

.... na igen egy éve született az egyik barátnőm babája ... így tudom, hogy tényleg a szülésznőn is vagy inkább jórész a szülésznőn van a munka nagyja :)....

De odáig - mármint a szülési is el kell jutni.... mert addig még lesz egy-két hónap ... ill. vizsgálat úgy tudom....és akkor az orvoshoz kell mászkáni...

Judit
kuckomackó
 
 


vagyis Attilát bocsi :oops:

Kép
kbernadett
 
 


Judit!
Én Dinyáról, Zobokiról és Mosonyiról nem hallottam még rosszat, de ez utóbbi kicsit hazabeszélés lenne, mert hogy nála szültem.
Érdekelne nagyon, hogy mi az a negatívum, amit Dinyával kapcsolatban említettél. Lehet pü-ben is.

Fanna!
Kép Hű mekkora szemei vannak Niminek! :shock: :lol: Gyönyörű!!
szilbee
 
 


Kép Leventéről és Dorkáék Szabolcsáról! :D 8)
Kép
szilbee
 
 


Huhh, Fanna! Kész felüdülés volt a te hozzászólásod! :lol: A képekkel meg sikerült megint jó kedvre derítened...Akkor ma jó napja volt Niminek?
Melyek a bababarát kórházak? Írd már le!

Dorka! Nagyon klasszul leírtad azt, amit én is gondolok erről az egészről.
És még annyit, hogy a tápszerben is megvannak azok a vitaminok, amik a babák immunrendszerét ellenállóvá teszik. Nem lesznek betegesek, nem kell félni!
Az összebújások sem hiányoznak, gondolom, azok most is megvannak. Meg cici nélkül is össze lehet bújni.

Judit! Én Svédnél szültem, ő volt ügyeletben. De reménykedtem is benne, hogy nála fogok szülni, mert nagyon jó szakembernek hallottam. A szülés folyamán nem sokszor láttam, nem is igényeltem különösebben senki társaságát. De beszélgettem egyszer egy anyukával, ő mind2 gyerekét nála szülte, és a 3. terhességével is hozzá ment. Amúgy Balogh Artúrhoz jártam végig.
Dinyát nem ismerem, de még én sem halottam rosszat róla, engem is érdekelne, hogy te mit hallottál?

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Dorka!
Megadnád az Őssejtbank címét és / vagy esetleg honlapját. Lassan esedékes lesz azt is intéznünk... mint ahogy a bevásárlást is...
szilbee
 
 


elin!
Mivel nem saját tapasztalat... (ismerősöm mondta el az "élményét"), nem szívesen írom le, mert nem ismerek minden részletet, és nem keltem rossz hírét senkinek úgy, hogy nem én éltem át a vele kapcsolatos dolgot.
Én sem a szülés folyamán "igényelném" - inkább addig míg eljutok odáig.

Judit
kuckomackó
 
 


Kis nosztalgia 2005-ből... Levente kb. 8 hetesen... :)

Kép
szilbee
 
 


Évi, te miről beszélsz most, hogy nekem is sikerült? Mi, az, hogy kajcsik alkalmával cicire teszem kiszívja azt a keveset, majd odaadom neki, ami a tápszeres doboz szerinti egyszeri alkalomra van kikísérletezve? Hát, ha sikerről beszélünk, akkor tényleg sikerült, hogy nem éhezik a gyerekem! Amúgy meg cicizés nélkül is lehet meghitt egy anya gyermek kapcsolat, Ancsikával is sajna csak a tápis üveget szorongathattam az etetések alkalmával, de azért még szeret engem, és nem beteges, mert ahogy Nóri írja, minden fontos tápanyag megvan a tápszerben. Én már hallottam olyat is, hogy anyatejes táplálás melett, mindenféle allergiás baja lett a kisgyereknek.
Dorkának is igaza van és a szívemből szólt, hogy mindenki szeretne szuper anya lenni, és szoptatni, de ha a természet ezt rendelte, akkor ez van.

Kuckómackó, üdv a csapatban! Kép
Csak nem te is kecskeméti csajszi vagy? :lol: Csak a kérdéseidből ítélve és semmi rossz indulattal. 8)
Az én favoritom Zoboki doktor, a harmadik gyerkőcömet nála szültem és a legszebb szülés volt mindhárom küzül.


Betti, már azt hittem, hogy ilyen jóban vagy Svéddel, hogy csak Attikázod! :lol: Kép

Fanna, legközeleb egy focimeccsre szervezek talit, Nimi már tud fütyüli egy, sőt két ujjal is, előtte sörözünk, majd rágcsálunk egy kis szotyit... Képutánna meg rázunk egy kicsit.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Jaaa! Judit, így már más....csak hát, nem csak engem érdekelt volna...írta itt más is.
És nem akarsz fogadni orvost, hogy csak addig kéne, amíg kihordod a babót? Dehát azt írtad, hogy
[quote]k írta:i az aki legvalószínübb, hogy bejön majd a szüléshez, odafigyel... ilyesmire...


Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Szilbee, okosan csináljátok, hogy Leventét szoktatjátok a kisebb méretű babákhoz. :shock: Ha elfogadsz egy jó tanácsot, amikor megszületik kistesó, akkor engedd Leventét mindig a közelébe, kérj segítséget tőle, pl. Léci macikám hozd már ide a popsitörlőt, vagy töröljük meg együtt a száját a babának.....Így majd talán kevésbé lesz féltékeny, nem véletlenül írtam, hogy kevésbé. Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


elin!
:) Nem csak a 9 hónap alatt számítanék az orvosra...nyilván azért érdeklődtem úgy ...

Mivel nem volt még babánk ..és nőgyógyászhoz sem kellett sűrün járkálnom... ezért keresek megfelelőt... pontosabban:
olyat akiről a legkevesebb negatív dolgot hallani...

Úgy gondolom... a 9 hónap alatt ..és majd a szülésnél is szükséges az orvos.... és a szülésnél persze a szülésznő is....

Bocs, hogy nem vagyok napra kész... :) de még, mint írtam is most szeretnénk babát...és nem tudom, mi minden vár még rá :))

Judit
kuckomackó
 
 


Üdv.Judit!!!!
Nálam a nyerő Georgevics,én hozzá jártam sajnos a szülésnél nem tudott ott lenni,de nem nyaralás miatt!Így ügyeletesnél szültem Tóth Zoltán és rá sem tudnék semmi rosszat mondani!Na és ott volt istennőnek tartott szülésznőm is (Cseh Mária)!
Itt mindenki mást fog mondani,de ha megfogadsz valakit akkor bizti hogy ott lesz,na jó ne az én esetemből indulj ki(amúgy műtőtték az orvosom szemét ezért nem tudott ott lenni :cry: ),de a szülésznőn van a hangsúly szerintem!

Évi!
Mi is úgy kezdünk hogy szopi és tápi!
A hasfájást már most felismerem,és nem az :cry:

Szilbee!
Olyan szép Levente,és hát ez a szájbiccentés! :D :D

Fanna!
Nimi,kész füttybajnok :D ,a focimeccsben én is benne vagyok Ildi!
Majd Nimi fütyül helyettünk :D

Kép

Kép
katlina
 
 


Szia Nóri!

..................próbálkozok.............. :roll:

Amúgy nem, Nimi ma is ordított......Úgy érzem hg nagyon hamar berág mindenen és sehogy nem lehet a kedvére tenni. :cry:

Bocsi jelenleg csak 8! intézmény szülészete Bababarát.:
- Szent István Kórház -Bp.
- MÁV Kórház -Bp.
- Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum
- Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Vaszary Kolos Kórház -Esztergom
- Petz Aladár Megyei Oktató Kórház -Győr
- BAZ Megyei Kórház -Miskolc
- Semmelweis Kórház -Miskolc
- Szent Lázár Megyei Kórház -Salgótarján
........én Judit helyébe kipróbáltam volna.....mit szólsz?

Ildi!
Hehehe, okés! Szervezd meg! Amúgy bizti tőlem tanulta.....én tudok úgy fütyülni... :lol:

Szilbee!
Jajj de széééép Levente! El sem hiszem hg volt ilyen picibaba!Naon cukor a képen!!! :D

fanna3
 
 


Katlina!
Mutogassad Robikának! Elkél a segítség..... :shock:

fanna3
 
 


Ildi, teljesen félreértetted amit írtam :cry:

Egyáltalán nem mondtam, hogy aki tápszerezik az rossz anya, és úgy gondolom, ezt le is írtam. De nem fogok vitázni, azt is írtam, kényes a téma. Én csak segíteni próbáltam, de látom támadásnak vettétek, pedig egyáltalán nem állt szándékomban.

Fanna, fantasztikusan jól sikerült képek! Meg lehet enni, annyira jó ahol a két ujja a szájában van!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


PASIKÉPZŐ OKJ-s szakképzés

A képzés alcíme: Olyan intelligenssé válni, mint egy nő.

Cél: Aktiválni a férfiak agyának idevágó részét, amelynek létezéséről sejtésük sincs.

A tanfolyam árát a tényleges szükségletek felmérése után állapítjuk meg, kedvezményt adunk azoknak a jelentkezőknek, akik mindegyik kurzuson részt vesznek!!!


KÖTELEZŐ TANTÁRGYAK:

1. Leválni az anyámról (2000 óra)

2. A fizetésemet a feleségemnek adom (550 óra)

3. A feleségem nem az anyám (350 óra


KÖTELEZŐEN VÁLASZTHATÓ TANTÁRGYAK :

1. Nem vagyok féltékeny a gyerekemre (50 óra)

2. Kész vacsora ..... egy mosolygó feleség (200 óra)

3. Nem viselkedem úgy, mint egy fajankó a feleségem barátai előtt
(több mint 500 óra)

4. Hogyan lazítsunk úgy, hogy ne tűnjünk lustának (300 óra)

5 Leküzdeni a távirányító-szindrómát (550 óra)

6. Nem pisilek a WC mellé (100 óra, gyakorlati foglalkozás videó
rögzítéssel)

7. Előbb sikerül kielégítenem a feleségem, minthogy elkezdené tettetni
(kb. 1500 óra)

8. A cipők maguktól soha nem mennek el a cipős szekrényig (800 óra)

9. Hogyan jussunk el a szennyes tartóig úgy, hogy útközben nem
tévedünk el (50 óra)

10. Hogyan éljünk túl egy náthát agonizálás nélkül (200 óra



FAKULTATÍV TANTÁRGYAK:

1. Emésztési technika, hang nélkül

2. Agyamba vésem, mely napokon esedékes a szemétlevitel

3. Konyha - kezdő szint: háztartási gépek: ON (bekapcsolni), OFF
(kikapcsolni)

4. Konyha - haladó szint: az első zacskós levesem anélkül, hogy
elforralnám az összes vizet

5. A jégkocka tartó megtöltésének veszélyei (diavetítéssel kísért
bemutató)

6. A legújabb tudományos felfedezés: a házimunka nem okoz
impotenciát

7. A WC ülőke dörrenésmentes lehajtása

8. Miért nem szükséges a takaró emelgetése, miután megszabadultunk
bélgázainktól?

9. Alapvető különbségek a szennyeskosár és a padló között
(zeneterápiás laborgyakorlat)

10. Hogyan repül a kávéscsésze a mosogatóig (gyakorlatok David
Copperfield irányításával)

11. Érzékeken túli kommunikáció: mentális gyakorlatok azokra az
esetekre, amikor világosan elmondják, hogy a keresett dolog a
szekrényfiókban van, ilyenkor ne kelljen visszakérdezni, hogy melyik szekrény, melyik fiókjában

HÁZIDOLGOZATI TÉMÁK:

(A témák nehézsége és összetettsége miatt csak 2 dolgozatot kell
beadni)

1. A vasaló: a ruhák titokzatos útja a mosógéptől a ruhásszekrényig

2 . Én és az elektromosság: a villanyszerelő kihívásának anyagi előnyei villamossági hibák esetén (a legbanálisabbaknál is!)

3. Miért nem bűntény virágot ajándékozni a nőnek a házasságkötés után?

4. A WC papír: a WC papír vajon a papírtartóban jön a világra?

5. Az eltévedt férfi autóvezető is kérhet útbaigazítást a járókelőktől anélkül, hogy impotensnek tűnne

6. Tisztítószerek: adagolás és gyakorlati felhasználási tanácsok a
javíthatatlan károk elkerülése céljából.:-)

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Sziasztok!

Üdv Judit köztünk! Mint ahogy Ildi is, én is Zoboki doki hívő vagyok. Nekem az tetszett benne, hogy mikor mentünk a magánrendelésére, hiába voltunk ezren (azóta már lehet időpontot kérni), mégis másfél órát foglalkozott velünk, pedig akkor ismert meg minket és én már 18 hetes terhes voltam. Illetve egyszer találkoztunk tanácsadáson, és már ott is olyan rendeske volt, hogy őt választottam ki a nagy eseményre. Nem bántam meg. Volt olyan nem is egyszer, hogy felhívtam, hogy itt fáj, ott fáj, mire mondta, hogy találkozunk a kórházban fél óra múlva. Be is ért. Neki köszönhetem, hogy van egy egészséges kisfiunk, aki nem született meg a 17., 24., 28., 34-36., 37. héten. Ugyanis ennyiszer voltam kórházban, az első kivételével mindíg a vajúdóban... Röviden: a magánrendeléséről sosem dobott ki minket 5 perc után. Szerintem fél óránál kevesebbett sohasem voltunk nála. Fiatal, lelkiismeretes orvos. Én mindenkép nála maradok.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Anna! Nimi nagyon aranyos! Bár a két ujj a szájban nekem inkább csúfolódásnak tünik! :lol:

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Huh, mennyit írtatok egy du. alatt!
Gyorsan próbálok mindenkinek reagálni!

Fanna! Igen, asszem rám jobban hasonlít, de azért a szeme és a testfelépítése az egy az egyben az apjáé. Ő 193 cm, igazi sportos, izmos férfi, remélem Szabika is oylan lesz! A rajt az jól sikerült, 56 cm-rel született!
Nimi egysszerűen gyönyörű, mint minden baba itt a fórumon!
NAgyon kis

Szilbee! www. sejtbank.hu, itt mindent megtalálsz, de szívesen elmondok mindent, mit, mikor, hogyan kell intézni!
Jaj, de édes volt Levente, már el is felejtettem! Emlékszem, még megfogni is alig mertem!

Kuckomackó!
Én Dinya-párti vagyok, szívsen mesélek, ha írsz privát üzit!!

Elin! Persze szopizunk is, nagyon szeretem, ahogy hozzámbújik!!
No most mennem kell!
Jó éjt mindenkinek!!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Kép

Dorka!
Mikor Szabi megszületett és megláttam a friss képeket, nekem az jutott eszembe, hogy ez a gyermek már a pocakodban is gyúrt, olyan kis izmos volt már akkor is. :)
Köszi a sejtbankos infót. Ha valamit nem értünk, akkor bizti igénybe vesszük a ti hozzáértéseteket. :)

Fanna!
Jól látom? az ott lenn a "fütyülős barack" képen van alul két fogacska??

Tegnap este gyerkőcöm kivételesen a karjaimban itta meg a bögre tejét (egyébként a mi ágyunkon szokta, szétdobált végtagokkal :lol: ) és pont úgy nézett rám tejcsizés közben, mint mikor még szopizott.... hú nagyon megrohantak akkor az emlékek... de mintha neki is rémlett volna valami, mert esze ágában sem volt kimászni a karjaim közül. :) Húúú olyan jó érzés volt. :lol:

Ildi!
Hát nekünk nagy mákunk van. Ha Szabi nem lenne, nem lenne kihez szoktatni Leventét.
Egyébként azt tervezem, hogy mondom Ádámnak, Leventét ne hozzák be a kórházba, mert azt szeretném, ha itthon találkozhatna a kisöcsivel először, mert ugye neki nagyon fontos, hogy meg is érinthesse, mint ahogy Szabit is állandóan simizi... meg ringatja.
szilbee
 
 


Jó reggelt!

Szilbee! Látod, mire nem jó egy sógor meg egy sógornő a családban, apró kis csemetével!! :) :D :lol: Nekünk anno meg az volt nagyon jó, hogy egyáltlán élőben láttunk ilyen apró csepp babát, és kipróbálhattuk a pelenkázást, fürdetést stb. :) Szóval kölcsönösen jól jönnek az apróságok a családban! :)))

Ja, és az a kávé nagyon jól esne, amit bemásoltál... Tényleg, 3 in1 kávét nem lehet inni? Gondolom nem, amíg szoptatok... Vagy valaki lájtos kávét vagy kapuccsínót iszik szoptatás alatt?

Nóri! Ez tetszett!!!

Évi! Szerintem senki nem vette támadásnak, amit mondtál, én legalábbis nem. CSak az eltérő nézőpontokat és tapasztalatokat "ütköztettük", ami tök jó dolog, mert ezért van a fórum! Meg azért, hogy mindenki kiírja magából, amit szeretne, már néha egyfajta blog-ként működik!
LÁbad hogy van? Elmúlt már a duzzanat?

Ja, még Zobokihoz annyit fűznék hozzá, hogy egyszer volt terhesgondozáson, sokat foglalkozott velem, elmagyarázott mindent, pedig dög fáradt volt, mert az előző éjjel ügyeletes volt, és egy csomó császár meg szülés volt épp akkor éjjel.
Szóval szerintem is rendes!

No léptem, Manócskám ébredezik!!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Hát csajok olyan sokat írtattok:D

Ildi azért javítottam ki, a félreértések elkerülése véget, amugy majdhogy nem a nagyapám lehetne :oops: , de az apám az tuti.
Amugy jó fej szerintem, birom mert mikor bejön a szülőszobára vagy valami akkor mindig szivi gyere már szívjál már fel egy ampulla oxytocin pl. de minket mindig szivi-nek hív :oops:
Meg azért jó mert hogy ad eséélyt nekünk hogy segítsünk s hogy tanuljunk, ez tökre tetszik benne.

amugy megkaptam a listát majd folyamatosan írjuk ki s aztán majd ha kész szólok , csak tudod most kevesebbet lehetetk gép előtt mert anyáék szobáját csináljuk s igy ők vannak itt, korábban fekszenek le s igy este nem bírok gépezni. remélem nem baj.

Fanna, nagyon cukik a képek, tetszett rajta nagyon, olyan kis huncut, vagy csak én látom ezt?

Szilbee!
Ez a kép nagyon jó, olyan kis csücsöris :D
De majd jön nem sokára a másik babó azt nem kell nosztalgiázni. Milyen jó lesz az:-D

Tényleg akkor Juditnál lezs tali vagy nem?
Nos azt hiszem mára ennyit

Szép lassan megyek eszek, aztán meg nem is tudom mit csináljak ablakot tisztítsak, vagy redőnyt , vagy porszívozzak, vagy a maradék papírokat rakjam el amit még nem tettem, szóval..........nem is tudom hol kezdjem.

nah puszik
szép napot

Kép
kbernadett
 
 


Dorka, én is bajban voltam a kávé témával!Bár én iszogattam a tehesség alatt is, így amikor megkérdeztem a védőnőt, hogy lehet-e a szoptatás alatt inni, akkor ő azt mondta, hogy ha ittam előtte is, akkor most is ihatom. Bevallom őszintén kell is, mert nagyon eltudok fáradni. De ha megiszom és lefekszem, akkor meg olyan jót tudok aludni. Hát ez vagyok én!

Katlina, majd elfelejtettem, szerintem az éjszakai víz itatás baromság!Bocsi a kifejezésért. A baba éjszak is éhes, és nem szomjas, őket nem lehet becsapni.

Évi, sajnálom, ha megbántottalalk, de szerintem már sok ez a nagy igyekezet. Nagyon aranyos vagy, hogy segíteni próbálsz, de hidd el, mi pont azok vagyuk, akik mindent megtennénk és megteszünk, hogy szoptatni tudjuk a babánkat, de ha ez másképp alakul, akkor nincs mit tenni csak az tesszük,hogy a legjobbat kihozzuk a helyzetből.
Már nem is emlékszem, mikor csatlakoztál hozzánk, de amikor még várandósak voltunk Katlina, Balwin és én, akkor pont ez volt a téma, hogy mennyire jó lenne, ha tudnánk saját testünkből táplálni a babánkat. Így viszont, hogy már egy kicsit túllihegjük a témát, csak éppen az ellenkezőt váltod ki belőlünk, hogy mi biztosan men jól csináljuk, selejtesek vagyunk......
Csajok, bocsi, hogy más nevében is írtam, de szerintem ez az igazság.Szerintem! Kép De azért nincs hari ugye? :wink:

Szilbee, hogy neked is írjak valami okosat: mi úgy csináltuk, hogy már jó előre elkezdtük mondogatni Imikének, hogy anya majd bennt lesz a kórházban és pár nap múlva hazajön a kistesóval. Hogy fogod kibírni, hogy nem látod Leventét?

Kuckómackó Judit!
Csak osztani tudok Olga véléményét, sőt szorozni, mert én is nagyon meg voltam elégeve Zobokival. Az a helyzet, hogy nem részesedek a jövedelméből, de csak ajánlani tudom. Én az első két gyerkőcömet Varga Dudás Pálnál szültem, de ő már nem vállal szülést, mert szegény lerobbant. Így, amikor kismami lettem, a szülésznőm, akit imádok / Komáromi Katlain /, ajánlotta Zobokit. Ők együtt szeretnek dolgozni, és nagyon hatékonyak. Ők az a páros, akik csak akkor alkalmaznak gátmetszést, ha ténylegesen nagyon muszály. Nálam is így volt, csak az utolsó másodpercben kellett egy centis bemetszést ejteni, mert annyira el voltak hegesede az előző varrataim helyei, hogy tényleg muszály volt. Nagyon figyelmes, készségesen elmagyaráz mindent.Én csak ajánlani tudom. :lol:
Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Ildi!

Egyetértek... tényleg túllihegjük már a témát... :oops:

Nagyon nehéz lesz Levente nélkül 4-5 napig bent a kórházban! :shock: Mikor nagyszülőknél van két napra, már alig várom a másnap délutánt. Persze lehet, hogy ez azért is van, mert nincs mi lekössön ilyenkor... talán majd a picúr segít nekem ebben... :( ... elvonni a figyelmemet...
szilbee
 
 


Ildi! Szerintem is igazad volt, "kissé" túl lett pörgetve a tanácsadás. Távolból amúgy sem tud az ember igazán hatékony tanácsokat adni. Ez tapasztalat, én is kapcsolatban voltam egy LLL-s csajjal, de azon kívül, hogy kapkodtam, mindent kipróbáltam amit írt -ami szintén nem biztos, hogy jó- , idegeskedtem és vártam a leveleit, nem használt semmit.
De persze nem én kaptam a tanácsokat, nem rám tartozott a dolog, nem szólhattam, hogy STOP!

Elég kaki éjszakánk volt megint Kép . Pedig már 3 éjjel jól aludtam. De lehet, a foga jön Lilcsinek, mert olyat termelt a pelusba, hogy még, az előbb! Bocsi a témáért, de olyan nyálkásat. Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Ildi! Ezt írtam:

[quote="csongianya"]
írta:
csongianya
A lényeg, hogy szereted, gondozod, odafigyelsz rá. Nem ezen mérik, hogy valaki jó anya vagy sem. Hidd el, a fiadnak Te vagy a legjobb anyukája. Majd meglátod milyen jó érzés lesz, ha rád mosolyog, magához ölel!


Egy szóval nem mondtam, hogy aki tápszerezik az selejtes, rossz anya, rosszat tesz a gyerekének. De azért nem fogom szégyelni magam, hogy én tudtam, és azt a tudást amit kaptam, átadjam másoknak is, akiknek szüksége van rá. Többet nem írok erről, max. priviben segítek, ott aki akar megtalál.

Alig aludtam az éjjel emiatt, és most egy kicsit read-only :(

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Évi!
Tök egyértelmű, hogy jó szándékkal írsz. Senki nem kérdőjelezi meg ezt. Fontos a többféle nézőpont.... szerintem, csak tényleg van hogy a nagy igyekezetben esetleg az ellenkezőjét érjük el, mint amit szeretnénk. Személy szerint én továbbra is várom, hogy megoszd velünk a tapasztalataidat. Viszont ezt a szopis témát jó lenne egy időre jegelni... és most már én se vetek fel mindenféle körkérdést ezügyben, mert azt hiszem az se használt a "gondban" lévő anyukáknak... :oops:

Dorka!
Ti online rendeltétek meg a kitöltendő papírokat? csak mert egy csomó adatot kéne megadnom Ádámról, csak hát nem hiszem hogy különösebben örülne neki... Vagy felmentetek Pestre és ott kértetek pípírokat??

Anyám.... dudorodik a hasam... asszem megyek és letekepszem a fiam mellé, mert olyankor pindúr pandúr is mindig lenyugszik... 8)
szilbee
 
 


Sziasztok!

Anna! Nagyon jóképű, édes kis pasi Nimi.


Szilbee! De kis pinndurka volt Levente, kis ,,aranybogárka". Az a szájjtartás a gyerekülésben hát nem semmi.

Elin!

Naon tettszik a pasiképző!!!!!!!
Hál'istennek ez az én drágámra nem vonatkozik! De sok pasit ismerek aki neki ülhetne és bemagolhatná..

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Na szóval szájtartás :oops:

Tényleg! Kávét én is iszogatok. Elég rossz szokás de hát legalább ez ha cigi :oops: :oops: :oops: már nincs. Mert ugye a kávé cigi nélkül olyan mint a Dallas Bobby nélkül. Viszont 1,5 év után is kívánom. :shock: Ez szörnyű!!!! Nem akarok azért visszaszokni!!

Egyébként van még valaki aki cigizik vagy cigizett terhesség előtt? Bár lehet, hogy csak én voltam ilyen ,, rosszéletű"?

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Kati!
De jó hogy vagy. Te elég környezettudatosan élsz... (most nem a bagóra gondolok persze) tudnál nekem ajánlani olyan szobai szúnyogrisztót, ami gyerekre nem ártalmas?? Tudod... a múltkori írásod miatt kérdem... (asszem te írtál a szúnyogrisztókról... ugye? :shock: ) A szúnyogháló nálunk szóba se jöhet mert lesz..ják a fecskék... sajna.... :(
szilbee
 
 


Sziasz!

Most nem olvasok csak félig....

De Ildi!
Már akartam régebben is kérdezni, .......kicsit eggyügyű módon.....hogy lehet a gáton egy centis bemetszést csinálni...,mikor majdnem egy centis az egész? :shock: :shock: :shock: :shock: értetlenke,jó,magyari el!!!! :wink: amúgy azt meg honnan tudom meg hg nekem végigvégták-e??? Nem látok el odáig,meg sztem nem is látszik így utólag.....SZAL?????? Vagy hogy van ez? attól függ mekkora a baba feje? És ezt hogy saccolja meg a doki hg nem is látja????

fanna3
 
 


Kati!
Rég olvastunk már rólatok!
Én bűnös életet éltem,és még most is kívánom :oops:

Dorka!
Én kávézom 3in1-bent iszom,de én terhesen is ittam napi eggyett,ha nem iszom akkor csak kóválygom!

Évi!
Persze a tudásodat mindenképp oszd meg velünk!!!!!!

Kép

Kép
katlina
 
 


Fanna! Nem engem kérdeztél, de én úgy éreztem, mikor varrtak, hogy a jobb oldalon dolgozott rajtam a doki....
Pár link:
http://www.babanet.hu/faq/szul07.php
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... nt&tid=178

Ezt meg a szülés előtt állóknak (bár most kevesen vannak :cry: ). Nagyon jó kis tanfolyam...: http://www.anyaleszek.hu/az-igazsag-a-szulesrol--cikk

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Kati! hehe
Nekem érdekes szerencsém volt mert attól a pillanattól kezdve hg teherbe estem nem kívántam a cigit,sőt!!!!! Szóval nem volt nehéz nem dohányzoni....de mondjuk elveim szerint ha kívántam volna sem gyújtok rá! Nem adok semmi esélyt a fogyatékosságnak ha rajtam múlik,ilyen piti dologról lévén szó meg pláne!!
Ez egész múlt hónapig ki is tartott,amíg nem a hormonjaim kezdtek visszarendeződni a normál kerékvágásba.... :? azóta nagyritkán egyet-egyet de azt is csak a társaság kedvéért....amúgy nem járok sehova,nem tudom miért fogom a társaságra....hisz többnyire hozzánk jönnek babanézőbe....Na csak jól hangzott....

Nóri!
Hát igen.....lehet egynémelyik fickón csiszolgatni!!!!

LLL-es tanácsadó!
Úgy ahogy Nóri írta,én is leveleztem ua.az asszonnyal! Csupa rosszat tudok róla mondani sajnos..... Ugye ez a probléma elég szűkös határok között mozog mert már 1-2 hét után de kinek hogy(szervezet függő) nem lehet visszahozni az elapadt tejet. Na és nekem kemény 1 hét után válaszolt....igaz elnézést kért mert elkavarta a levelemet.....de magyarán akkor már kitörölhettem vele a ....... szóval........ :shock: ennyi...... :evil:

fanna3
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?