Új privát üzeneted érkezett!

Húh, na most tettem le a pettyet. Végre elaludt! Egész nap nem aludt még idáig. Adtam neki vizet, és bekómált. Lehet nem attól, de most alszik, vagy nem? :?
Imike is alszik, Ancsi a szobájában van, így most teljes a csend.
Na megint mocorgás van, megyek....

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Szilbee! na, most esett le!

Most már tudományos alapon baromira érdekelne, hogy van e köze a tejtermeléshez a plussz folyadék bevitelnek.

Erre azt hittem, ha én iszok! Na mindegy az első fele az a kérdésedre a válasz! Aztán már látom, hogy leírtad, csak nem olvastam figyelmesen!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Sziasztok!!
Nagyon rendesek vagytok,hogy enyien aggódtok értem!

Ildi!
Én is ugy gondolom mint ahogy te nem fogom most megszülni.
Teljesen egészséges a baba azt mondta Mosonyi nem szabad egy egészségesnek mondható életet eldobni!!Ha meszületik a baba akkor egyből megmütik kb.5-10 perc alatt és utánna egész életében nem lesz gond!
Remélem tényleg Mosonyi jo orvos!
ivett&fanni
 
 

 
 

Kép Mindenki!

Ildi!
Nem lehet könnyű így három gyerek mellett. Kéz csoda, ha egyszerre alszanak vagy pihiznek, nem?
Te azért tudsz töltődni??

No jól bafagyasztottuk a topikot a szopis témával. :lol:

Tegnap voltunk a tiszaparti játszón... Nagyon nem tetszik nekem az átalakítás. Eleve nem kisgyerekekre van méretezve még a kicsiknek "szóló" mászóka és csúszda sem. Akkora a létrafokok között a különbség, hogy még Levente (aki azért a korát meghazuttoló méretetkkel bír) sem tudott, csak segítséggel felmászni rajta. A hinták nincsenek körülkerítve és kivették alóluk a gumilapokat. Most már azok alatt is sóder van. Szóval nekem jobban tetszett a régi. :?
szilbee
 
 


Szép jó reggelt!

Katlina, mi újság a szopival?????

Szilbee, pedig gondolom az a játszótér már EU szabványosan készült. Én is nincs gumiszőnyeg a hinták alatt? A sóder kevésbé lehet balesetveszélyes? Én még nem jártam arra, a mi játszóterünk nem szuper, de a gyerekek tök jól elvannak benne :lol:

Erika nem is írtam tegnap, hogy örülök, hogy gépközelbe kerültél! Ezek szerint nagyon jó kisfiad van :lol: Raksz majd fel róla képeket?
Pihenj amennyit tudsz, egy ilyen anyós, aki főz rátok, aranyat ér!

Nekem meg van valami a lábammal. Már tegnap reggel arra ébredtem, hogy nagyon fájnak a lábujjaim, nappal még valahogy elvoltam vele, de ma reggelre úgy ébredtem, hogy a nagylábamujja melletti ujj duplájára van dagadva, alig tudom mozgatni, ha mozgatom nagyon fáj. Teljesen tanácstalan vagyok, nem rúgtam bele semmibe, nem ütöttem meg. A háziorvosom két hétig szabin van, azt sem tudom kihez forduljak. Van itt nálunk a 4. emeleten egy belgyógyász doki, megpróbálom neki megmutatni. Nem tudom mi lehet ez, volt már valakinek ilyen tapasztalata?

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Sziasztok!

Teázás: 4 hónaposan kapott először Balázs. Nem bántam meg, ugyanis nagyon hasfájós volt. Csak anyatejet kapott semmi mást addig. Mikor megkapta az első cumisüveg teát (már nem emlékszem mennyit ivott belőle), de az utánna következő percben annyit produkált a pelusba, hogy nekem is átt kellett öltöznöm. :lol: Most egy-két hete értünk el oda, hogy a teljes üveggel megissza egyszerre, ami 125 ml.

Képzeljétek, tegnap voltam pedikürösnél. Ami nem téma. Csak egy kicsit sokba került... Úgy 50-100 ezer forintba. A Sóház utca sarkán sikerült koccannunk, persze a jobb elejével, ahol babóca ült... Szerencsére semmi komoly, csak a lökhárító sérült.

Ivett! Nagyon bátor vagy! Bízni kell Mosonyiban! Tényleg Isten ments töle, hogy egy 5-10 perces műtéttel elvégezhető beavatkozás helyett ne szülessen meg a babátok.

Na ennyi.

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Ja, Judit! Nem akarok én elsőnek kavarni, de nem biztos, hogy mi tudunk menni jövőhét szombaton. Jönnek tesómék, leendő keresztszülők. De az is lehet, hogy vasárnap. Előtte 1-2 nappal fog kiderülni. Ha vasárnap jönnek, akkor mi ott leszünk szombaton nálatok!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Jó reggelt!
Olga!
Az baj lenne, mert rajtatok kívül Ildi jelezte, hogy ők bizti nem, így nem is lesz semmilyen tali. :cry:
Az nem lehetett sámli! Te vezettél, vagy apa? Biztos jól megijedtetek! És Balázs? Ő mit vett észre?


Senki nem akar eljönni idáig? :(

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


sziasztok!

Már két hetesek vagyunk!!!
Még mindig vérezgetek, van mikor erősebben, máskor gyengébben. Normális ez? Második gyereknél tovább tart a tisztulás?
Fejem is sokat fáj. Az előtt nem voltam fejfájós. Összefüggésben lehet a vérezgetéssel? Elkéne mennem a dokihoz?
Egy kis alvás után, enyhül, de mindig visszatér.

Katlina? Tejcsi???

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


Kép Kép Kép [/img]

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


Judit!
Mi jövő héten valszeg megyünk Battára, de ha nem akkor meg Ádám túlórázik. :(

Erika!
Nagyon szépek a gyerekek. :D

Olga!
:(
szilbee
 
 


Dorka!
Küldtem képeket mail-ben. Kuksizd már meg... vagy már elmentetek Falvára?
szilbee
 
 


Naszóval,VAN TEJCSI!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D
Tegnap újra bepróbálkoztam a szopis teával de most raktam bele cukrot is(pedig én minden ilyet cukor nélkül iszok)És most nem fájt a pocak,én a cukorba tudtam le a hatást de lehet hogy hülyeség ba mindeggy az a lényeg hogy van!Éjjszaka csak cici volt és csak az eggyikbőlevett,és még délelőtt is elég volt az eggyikből etetni!!!!!!


Nálam a fodrász volt(házhoz jön)de jövőhéten megyek én is pedikűröshöz mert kész katasztrófa a lábam :oops:

Kép

Kép
katlina
 
 


Sziasztok!

Erika!
Gyöngyvirág minden gyermeked! :D
Sztem nem lehet gond,én 4! hétig véreztem......és persze 2 héttel utánna meg már kezdődött a havi is.... :shock: nem sokat henyélt.... :lol: És a doki mindent rendben talált.

Tali!
Az sajna most nekünk se, férjem vállalt túlmelót....meg még az sem tiszta mikor tartjuk a szülinapját ami 16-án van......meg másik sajna hg csak Szolnokon tudunk elmenni.....nincs babaülésünk.....

fanna3
 
 


BBJudit

Én csak azért nem írtam tali ügyben mert a múltkor is nagyon el akartam menni és Timi orrfolyása lemondta. Most nem akartam elkiabáni nehogy megint közbe jöjjön valami.
Azt hiszem ez a tali elmarad :cry: Egyébként nekünk inkább a hétköznapok a jobbak (azért a hétvége se kizáró ok) Szombat-vasárnap általában nagyszülőzünk, és forma1 is akkor van, amit nem tudok kihagyni
Csaba nem hiszem hogy eljönne ő nem az a fajta :evil: :evil:

Katlina
HURRRÁÁÁÁÁ :D :D :D

Olga
Baszus jó sokba került a pedikűrös, még jó hogy nem lett komoly baj! Én Timit mindíg hátra teszem, igaz jobb oldalra.
Tegnap Csabába is bele mentek a piros lámpánál de szerencsére van vonóhorog a kocsin, ezért csak a mögötte lévő opelnek lett baja elől és hátul is. Nem ő volt a hibás hanem az opelt tolta bele hátulról egy suzukis a mi seatunkba.

Erika
Szépek a gyerekek! Brigi már jelentkezni tanul? :lol:
A "mikuláshoz" nem tudok hozzászólni, nekem császárom volt. Én kb egy héteig véreztem.

Szilbee
Ezt már más is mondta hogy a tiszaparti játszó rosszabb lett! :evil:

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Erika! Nagyon szépek a gyerekek! Brigittának utólag nagyon boldog szülinapot! Ünnepeltetek? Gondolom csak szerényen. Így két héttel szülés után gondolom még nem nagyon serénykedsz.
Hát ez a vérezgetés nálam is így volt. Én 7 hétre mentem vissza Zobokihoz (mert karácsony és szilveszter közé esett a 6 hét) és én is mondtam, hogy még mindíg és erősen. UH-n megnézett, de minden okés. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a méhlepényből marad vissza valami, és ilyenkor fordulhat elő vérzés, erős hasfájás. Fejfájásod meg lehet, hogy a vérveszteségtől van, nem? Nem tudom, én szerencsére nem vagyok fejfájós.

Katlina! Ügyesek vagytok! Csak így tovább!

Judit! Nagyon szertenék menni. Próbálom noszogatni húgom, hogy jobb lenne, ha vasárnap jönnének! :lol: Bár ha már kevesen maradtunk és inkább elnapolod...
Apa vezetett. Babóca nem érzett semmit. Négy hülyegyerek úgy gondolta, hogy rájuk a STOP-tábla és a sebességkorlátozás nem vonatkozik. A nagyobb baj az volt, hogy a hülyegyerek maga alá csinált, és megvártuk még apuka eljött és megmondta mit csináljon. Az volt sok idő, még az apja odaért. Aztán már zajlott gyorsan.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Ja, játszótér. Igaz, mi csak a bébihintát használtuk, de valóban homok van alatta. Meg az egész játszótér környéke kaviccsal van felszórva, amin képtelenség a babkocsit tolni. Úgyhogy ezt valaki jól elk*rta.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Hú Olga!
Ez nagyon gáz! Apuci kicsi fia! A hatökre!!!! A férjed nyugodt ember? Nem szedte szét darabokra? Hát mi egyébként is forróvérűek vagyunk, lehet leordítom a haját a fejéről, mire apuci odaért volna!
Ja, és nem napolom el! Aki jön, jön. Legfeljebb magunk bulizunk!

Erika!
Nagyon szépek a gyerekek! És tényleg jelentekzik Brigi? Én is sokáig véreztem, de azóta sincs Mikulásom, legalább spórolunk! Bár Grétivel is 1 éves volt, mikor megjött, aztán megint nem 2-3 hónap, majd megint, összevissza! De nem hiánycikkkkk!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Hú,Olga most olvastam el rendesen amit írtál,hát akkor tényleg drága volt a pedikűrös :( :( :(

Kép

Kép
katlina
 
 


Katlina!!! :D :D :D
Ügyik vagytok!!!


Olga!! Szerencse, hogy nem lett semmi bajotok!! Teli van őrült kiscsírákkal a város így a nyári szünet alatt, akik apuci kocsijával repesztenek! Mi is tapasztaltuk!!

Erika! Én is 4 hétig véreztem erősebben, utána meg lassan "lecsendesült" a dolog. A dokim szerint még a 6. hét után is elúőfordulhat ritkán rózsaszínes folyás, még az is belefér. Sajna a fejfájáshoz én sem tudok hozzászólni...

Évi! Semmi ötletem, mitől lehet dupla méretű lábujjad.. Amúgy nem lilult be, vagy ilyesmi??

Szilbee! Köszi a képeket, mi is tettünk fel!!! Kár, hogy most esik, ma is mehettünk volna!
Holnap mentek Rákócziba? Nekünk az időtől függ... Ha esik, nem hinnáém, hogy felpakoljuk a fél háztartást, akkor itthon leszünk.
Ma de. úton voltunk, ilyenkor mindig alszik Szabika!!! Bezzeg itthon küzdeni kell vele. Szerintem unja már a lakást, imád nézelődni, aztán 10 perc után beájul, és alszik, míg haza nem érünk!!
Ja, ma még lehet talizunk az autó miatt!!!

Kép hajnali parádé

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Dorka!
Levente is mindig aludt a kocsiban az első pár hónapban. A Corában a vásárolgatást is végigszunyálta. Akkor még egyszerű volt vele... most már jóisten se állítja meg, ha mehetnékje van. :lol: ... talán esetleg a fotocellás ajtó... :lol:
Holnap anyáékhoz megyünk, mert most Boldogházán lesz Búcsú. Remélem nem lesz nagy sár, hogy levente tudjon sergőzni.

Katlina!
Hát ez tök jó hír!! Nagyon ügyesek vagytok! Kép
szilbee
 
 


Annyira szép ez a kis drága!!!!!!!
Nem aludtatok Dorka?
Márcsak azért hogy ti még hajnalban is fotózkodtok :?:

Kép

Kép
katlina
 
 


Dorka!
Megtaláltam azt a liberós oldalt, ahol lehet jelentkezni ebbe a liberós klubba.... Tudod, ahova a csomagoláson lévő kis emblémákat kell beküldeni és utána küldenek neked vagyis a picinek ajándékot pár havonta. A baba fejlődési ütemének megfeleően mindig másra lehet beváltani ezeket a "pontokat".

Libero Gólyahír Klub
szilbee
 
 


Olga, amikor először olvastam, hogy pedikűrösnél voltál.....még egyszer el kellett olvasnom, hogy felfogjam. Még szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. Bár az anyagi kár sem elhanyagolható.
Én biztosan letéptem volna a fejét, mint Judit!

Szilbee, sajna nem mindig alszanak egyszerre a gyerkőcök. Én nem szoktam olyankor pihenni, mert akkor szoktam általában mosogatni, vagy éppen főzni, vagy valamit.....csinálni.
Panaszkodhatnék, hogy nagyon fáradt vagyok, meg zsong a fejem, stb...de olyan jó, hogy vannak nekem, hogy nem bánom, ha a fejemen is ugrálnak, csak körülöttem legyenek. Na nem mindig vagyok ám türelmes, van, hogy veszekednem is kell, de a nap végére már úgy bánok minden kiejtett hangos szót.

Erika, én kb öt hétig vérezgettem, aztán, mint amit elvágtak. Én is hét hetesen mentem vissza Zobokihoz, rendben volt minden szerencsére. Te is Zobokihoz jössz vissza, vagy a kecskeméti dokihoz mész?

Dorka, nagyon cuki Szabolcs!

Katlina, ügyi vagy, ne add fel, még én is küszködök. Ma már nem ittam szopis teát, nem is fájt Peti hasa.
Olga, azt hiszem te írtad, hogy az éjszakai szopitól több lesz reggelre a tej. Na tegnap ki is próbáltam, és még szopi után fejni is tudtam. Eddig mindig úgy csináltam, persze csak kényelmi okokból, hogy éjszaka csak tápit adtam Petinek, mert olyan fáradt voltam, hogy csukott szemmel etettem. Most is fáradt vagyok, de leküzdöm, fő az anyatej.

Ivett, remélem már megnyugodtatok. Nincsen semmi baj, csak várjátok úgy, mint eddig, mert neki az a legfontosabb, hogy szerető szülei legyetek. Kép
És most tedd azt amit írok. Mindkét kezed helyezd a pocakodra kényelmesen, és mondd: nagyon szeretlek édes kis drágaságom, anya és apa már nagyon várja, hogy a karjában tartson. Te választottál minket, és mi nem hagyunk cserben téged!

Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Szia Ildi Angyalka! :D


Nektek is jóéjt!!

fanna3
 
 


Sziasztok!

Katlina! Éljen! Nagyon ügyik vagytok!

Ildi, igen, az éjszakai szopi nagyon jó hatású, reggelre szétdurran a tejcsarnok :lol: Egyébként szerintem kényelmesebb megoldás, mint tápszert melegíteni :wink:

Hú, Olga, gondolom jól megijjedtetek! Apuci kisfia, jajjjjj! Csodálom, hogy a férjed nem szedte le a fejét. Nekünk is volt egy hasonló koccanásunk, úgy hogy Csongi benn ült, én nem voltam ott, de a hideg rázott a gondolattól, hogy ha máshogy találja el a kocsit.... Na, a pénzt is sajnálja az ember, de szerencse, hogy nem lett bajotok!

Na, a lábamról annyit, hogy a doki nem volt otthon, csak a felesége (3 hete van még a szülésig), ő is egészségügyis, az első tippje izületgyulladás. Felhívta a férjét, ő Cataflam-ot és kenőcsöt ajánlott és hogy mindenképpen menjek ki hozzá vagy ma a kórházba, vagy holnap a Mórára, lássa orvos! De Évike ügyi volt, mert reggel pont Cataflamot kaptam be, és Diclac kenőccsel kentem :lol: Azért sokat tanul így 32 éves korig az ember lánya.

Délután Szajolba mentünk a barátnőm 30 éves szülinapjára, és este 9-re értem haza, mivel vezetni nem mertem, így szállítottak. Így holnap délelőtt elmegyek a Mórára, aztán majd meglátjuk!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Sziasztok :)

Olyan szépek a gyerkőcök! :D

Nah, elértem azt a stádiumot, hogy behozhatatlannak kell minősítselek benneteket 8) Eccerűn képtelen vagyok mindenre reagálni, amire akartam :oops: Mindegy, ez az én egyéni szocproblemem.

Szopihoz: nekem sose volt az a klasszikus tejbelövellésem a szülés utáni 2-3-4. napon...nem feszült, nem durrant szét, meg ilyesmik. Az is egyetlen egyszer történt meg, hogy Bogyóm alaposan kiszívta a mellemet :( Amikor hazajöttünk a kórházból, rácsatlakozott az egyikre (fél napos ordítás után), és úgy szívta (aszittem leszíppantja a hónaljmirigyeimet), mint az előtt sose - és azóta se :(
Időnként még bízom a csodában, hogy talán lehetünk még anyatejes babucik :wink:
Ha már itt tartunk; elbizonytalanodtam az Aventes cumik hatékonyságában... sztem ömlik belőle a tej, egy másik cumihoz (Nüby) képest mindenképpen. Ezt a Nüby-t Bogyóm egyszerűen nem tudta megszívni :shock: Bekapta, szopizta is, ahogy kell, csak épp nem elég erősen...
Éjjeli szopi: mostanában nem sok esélyünk van rá, Annalucus szinte már végigalussza az éjszakákat...

Aug. 18-án keresztelkedünk :) Nem mintha iszonyat vallásos lennék, de örülök neki :)

Ohh, újonnan érkezőket én is üdvözlöm :D Lassan már én is annak számítok, amilyen sűrűn jelenek meg itt :?

Annyi mindent akartam még, de nem jut eszembe (vagy hova) semmi.. :oops: Megyek is horpasztani...

Jó éjt mindenkinek!

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Évi, nem lehet annyirra mesüge, hogy az éjszaka kellős közepén tápszerhez melegítem a vizet! Egész pakkot viszek magammal a lefekvéshez. Tápi por, három cumisüvegbe bekészítve a víz, vagy amikor még hűvösebbek voltak, akkor termoszba vittem a vizet. Most meg amúgy is van vagy 28-30fok tehát a víz hőmérséklete is megegyezik a szoba hőmérsékletével. Amúgy meg úgyis muszály odaadni a tápit neki, mert hát azt a keveset szinte nem is hiányolja, amit amúgy meg kiszopizik. Persze csak éjszaka, mert akkor ő is kómás. Nappal el sem tudom, ő sem tudja elképzelni, hogy nem kapjon cicit.

Balwin, én meg vagyok elégedve az AVENT cuccokkal. Biztos csak egy lyukú a cumitok? AnnaLucus amúgy cicizik még? Nekem szokott jönni az a tejleadó reflex, na olyankor még a hátamat is begörbítem, olyan furi érzés. Csak az a baj, hogy nálam szinte óránként van ez a jelenség, pettyem meg nem éhes óránként. A tejfelfogót meg nem használom mindig, csak szopizáshoz, mert akkor is folyik a másikból. Én biztos selejtes vagyok!

Petike már mondja, hogy ge. Olyanokat kacarászik. Nagyon cuki pofa.

Nálunk meg folyik az építkezés. Alsóépületet épít a férjem és az apósom. Ma fognak betonozni, ha nem esik az eső.
Na megyek, felébredt a család!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Fanna, miért vagyok én angyal? :? :lol:
Amúgy jó az új képed! Tedd fel az eredetit is!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!

ERika!

Nagyon-nagyon szépek a gyerkőceid!
Én mind a két csajszi után kereken 6 hétig vérezgettem. Az első 3-4 héten elég rendesen.


BBJ!

Jövő héten esküvőre megyünk. Annyira sajnálom. NAgyon szerettem (szerettünk) volna menni.

Húúú de szeretnék még írni de mennem kell.

Üdv. Mindenkinek

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Szió!

Kép

Mert olyan szépet írtál Ildi mint egy Angyalka üzenete.....

Hát Gyerekek az én Nimim meg elromlott egy pár napja. Olyan nyűgös vagy én nem is tudom,úgy megváltozott,mindenért ordít.... :cry: Tegnap voltunk ketten a Tescoban...hát a végén gondolkoztam hg taxival kell hazajönni...mindenki bennünket nézett...még a pénztáros is adta a tanácsot hg mit csináljak vele...de sehogy sem volt jó neki.... :cry: Olyan szokatlan,sosem volt ilyen! Így sehova sem tudunk menni.......:((((((

fanna3
 
 


Erika! Én is 6 hétig véreztem! Szerintem nem véletlenül van a 6 hetes vizsgálat is 6 hetesen... :lol:

Fanna! Tegnapelőtt semmi baja nem volt még Mininek! Mit csináltál vele... :lol: Este megint olyanokon agyaltam, amin már nem kéne...eddig tartott a feltöltés... :cry:

Balwin! Nekem is gyanús az Aventes cumitok! Az 1 lyukúból még én is alig tudtam szívni! Nem a Variábilis etetőcumitok van? Mert abból tényleg dől a lé....vagy már ki lenne törve?

Évi! Mi volt a dokinál? Meg van még a lábadujja??

Ildi
Kép...ezt megérdemelted Annától! :lol:
Hát az elég érdekes, amennyit Imike iszik tejből! Lilcsi eddig 3dl-t i vott, de most megemeletem, és így jobban alszunk mindketten...

Talira mi sem tudunk menni Judit! :cry:

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Nóri!

Akkor valamit eltekerhettem rajta.. :shock: , a kórházból meg elfelejtettem elkérni a használatit....... :shock:

Amúgy meg szólj bátran bármikor ha tankolni vágysz!!!!!! :lol:

fanna3
 
 


Sziasztok!

Na, voltam a dokinál, nagyon rendes volt, még vizitdíjat sem kért :lol: A lábam is jobb már, mint tegnap. Bár be van még dagadva, de már rá tudok állni.
Azt mondta, izületi gyulladás, kaptam rá gyógyszert és kenegessem, holnapra már jobbnak kell lenni. Lehet cipőtől, vagy rossz fogtól (most már tényleg elkell mennem, van egy két rossz fogam). Szóval úgy néz ki megmaradok :lol:

Ildi, az nem baj, ha nem csak szopi közben van tejleadó reflex :lol: De ha így van, ahogy írtad, akkor felesleges tovább a szopi miatt aggódnod :lol: Próbáld csak meg éjjel is a cicit odaadni, szopizik egy kicsit, fel sem kell kelnetek, aludhattok együtt tovább.
Nekem volt úgy, hogy csak Csongira gondoltam, már szúrt is. Sőt amikor már abbahagyta magától,akkor is előfordult még egy-két érzelmesebb pillanatomba.

Balwin, sajnos neked nem tudok mit írni, ehhez már az én tapasztalataim kevesek. De ne rágd magad ezen, felnőnek tápszeren is a gyerekek, a lényeg, hogy szépen fejlődik, kiegyensúlyozott! És már átaludja az éjszakát? Tudod Te mekkora szerencsés vagy? :wink:

Fanna, nagyon szép vagy a menyasszonyi képen! Niminél nem az időváltozás oka a nyűgösségnek. Csongi pl. kicsi korától kezdve utálta a szelet, és mindig jelezte, ha valami front közelgett :?

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Ja, Elin, min agyaltál még amin már nem kellene? Hogy döntöttél végül, mész vissza az ősszel dolgozni?

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Sziasztok :)

Fanna, codálatosz mennyasszony voltál :D Mondjuk anyukának sem vagy utolsó :wink: :lol:

Ildi, a "cuccokkal" én is, csak a cumival nem :wink: :lol: Nadekomoan... (Elin, tijéd hozzászólásra is reagálva) Először a mellszívóhoz adott cumisüveget/cumit használtam, azóta meg veszem ezeket a két darabos kiszerelésű Avent cumikat, újszülötteset... 0+, vagy +0 van rajta :oops: Lehet rosszul alkalmazom :roll: Felrázom a cuccost a cumisüvegben, oszt utána az első döntésnél mindig folyik belőle a tápi (vékony vonalban, mint amikor egy kisfiú pisil :mrgreen: ), aztán már csak csöpög... ezzel sem vagyok kibékülve; kérdem én, normális az, hogy szívás nélkül távozik belőle a kaja?! Csöpögnie sem kéne, nem?... Sztem a sterilizálás sem tesz jót neki...

Évi, megbékéltem már a helyzettel, csak néha (amikor kicsit nagyobb a kínálat a tejcsárdában) elkezdek reménykedni :D
Tudom, hogy rohadt szerencsés vagyok az éjszakai alvások miatt :mrgreen: De az a helyzet, hogy szinte kezdettől fogva így van...max egyszer kelünk, enni. Csak a kórházban nem aludtunk éjszaka, meg az első éjszakán itthon; ezeket is csak azé, mer ugye nem volt elég a tejem neki, éhezett a szentem... Mióta meg tudom tölteni a bendőt, semmi gond :)

Druszám, mi még bizonytalanok vagyunk a szombatot illetően :roll: Párom (anyagi szempontból szerencsére) be van táblázva 2 hónapra előre. De ha ennyi embernek nem jó, lehet másik időpontot kellene találni...

Etetés...

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Készen vana szobánk!!!!!!

Éljen!!!!!!!!

Balwin hát tényleg mázlista vagy, az én gyermekem már lassan 3 éves és még most is fel kell pláne az elmúlt pár napban meg nagyon sokszor, szóval irirgykedek nagyon :oops:

Évi!

Hát ez olyan fura hogy rossz fogtól van begyulladva a lábad, ez nekem annyira hihetetlen :oops: :roll: akkor lehet nekem is a fogaim miatt fáj a térdem :lol: ?

Olga!
Hát rád nagyon nem irigykedem...szegény jó kis kozmetikus volt tényleg :( :cry: én ezért félek vezetni...amugy meg úgy szeretek!!!!

nah de most megyek mert hulla vagyok, de közben meg már anyék ki vannak pakolva a z ő szobájukból s az lesz csinálva, szóval kész káosz van nálunk :cry: :cry: :cry:

puszika
szép estét
Fanna!
egyet értek Évivel nagyon szép mennyasszony voltál!! Jah és nem mellesleg amugy is gyönyörű anyuka vagy:D

Nah ha nekem lesz egyszer lagzim titeket is tuti meghívlak :D

Kép
kbernadett
 
 


Hát itt vagyok!
Ildi!
Éjjszaka nekem is sokkal több a tejem!
Nem aludtaunk tegnap éjjel 11:30-tól 3:40-ig ma teljesen kész voltam!
Nóri!
Min agyalsz????

25.-én megyünk lagziba,már most kétségbe vagyok esve hogy mikor találok magamra ruhát,mármint árban!
Ja meg apának is mert ő terhességem alatt szolidalitásból velem eggyütt hízott és hát az öltönye nem megy rá!(mert ügyi ő nem fogyott vissza)

Kép

Kép
katlina
 
 


Kép ó Ti ! Köszkejaz bókokat........pironk....pironk.....namúúúgyvagyonámaz :shock: amúgy meg a képen nem látszik de mán Nimi 4 hónapja ott lakozott.

Judit!
Nekünk MAM-os cumink van,ez műanyag és teljesen szétszedhető darabjaira így nagyon könnyű tisztán tartani,kifőzhető és a tápi nem folyik belőle. Van hozzá 1 meg 2 -es cumi és nagyon jó,csak akkor jön ha szívják. (Gyuri vette ,mán nem nagyon emlékszik rá de kb. 1000-körül volt az ára, a DM-ben vette) Szóval mi is kipróbáltunk 3-4 fajtát,mindegyikből ömlött a cucc, főleg a tej meg a tea mert az folyékonyabb...és ez vált be. Rengeteget fuldoklott a Törpe ....nekem meg mindig egyben volt a gyomrom. Most meg aztán akár fejen állva is tud inni-enni ebből. Na ezisegy vélemény...milyen jó hg mindenkinek más jön be....megvehetnénk akkor minden hülyeséget.......Szouval csák úúúúgy montttam! :roll:

fanna3
 
 


Szép estét mindenkinek!

Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt. Akkor a vérzés miatt nem aggódom, a fejfájás aggaszt még. Mert emiatt türelmetlenebb, ingerültebb vagyok. Gyógyszert még nem vettem be.

Volna még egy nehéz kérdésem, hátha ebben is van valakinek tapasztalata:

Kisfiam arca „ki van pattogva”. Védőnő szerint valamit nem tud megemészteni. Ahogy telik az idő, erősödik az emésztőrendszere is, és el fog múlni, de ezt meggyorsíthatom azzal, ha diétázom és megkeresem a kiváltó okot, ami lehet tejtermék, gyümölcs, zöldség… bármi, amit megeszem.
Feltételezzük, hogy a kiváltó ok a paradicsom. Ha holnaptól nem eszem paradicsomot, akkor hány nap alatt tisztul ki az arcbőre?

Judit!
Köszönjük a meghívást. Nekünk messzi vagytok. Ezért ne számítsatok ránk. Majd itt olvasom az élménybeszámolókat. Nézegetem a fényképeket. Talán, majd ha a baba nagyobb lesz...

Nyugis éjszakát mindenkinek.

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


Fanna!

nekem írtad, mert ha igen akkor tudom hogy egy vagyon ezért nem lesz még egy jó darabig én ugy gonodlom ohogy meg lesz a házunk meg a zsakmám s még a második babó előtt, szóval még vagy négy 5 év az tuti :oops: , de ez van, akkor sem leszek vén lány :D

erika, szerintem egy 2-3 nap de ez az én véleményem amugy nem nagyon tudom de kb ez az idő még végig megy a bélrendszer az étel, azt hiszem.

puszantás

ui.: a meghívást mindenkire értem, (bocsi rosszul fejeztem ki magam :oops: )

Kép
kbernadett
 
 


jah és azt figyeltétek hogy mindjárt elérjük a 3000.hozzászólást? tök sok, nem?

Kép
kbernadett
 
 


Sziasztok!

Erika! Balázs arcán is voltak kiütések, tejkiütések. Nem ilyesmi lehet nektek is? Nekünk kenőcsöt írt fel a dokinő, gyógyszertár keverte ki. Minden este fürdés után kellett bekenni nagyon vékonyan az arcát. Kb. 2x vagy 3x kellett bekenni és helyrejött. Én magammal nem csináltam semmit, bár nem is mondta az orvos.

Remélem hamar helyrejön Józsikátok!

Üdv mindenkinek!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Erika!
Nálunk is kivolt pattogva Robika,nekem azt mondta a védőnő hogy erős a tejem és ezért van,de nem írt fel semmit annyit mondott hogy a fürdetőkrémjével kenjem le fürdés előtt!
De egy idő után elmúlik!
ja és igen ha erősebb kaját ettem(pl:fűszeresebb)akkor is kipattogott!


Hát abba hagytam a teát mert cseppem csak feszeleg tőle szóval most hozzátáplálunk,ez van!

Kép

Kép
katlina
 
 


Szia Ildi!
Nagyon rendes vagy!
Szabályosan meghatódtam ezen a pár soron!!
ivett&fanni
 
 


Katlina!
Melyik teát iszod? Vagy már írtad? :oops:
szilbee
 
 


Katlina, most miért is táplálsz mellé? És milyen teát hagytál abba? Én még ott járok, hogy minden rendben?! Megpróbáltad a 3 napi csak szopit???

Erika, szerintem is tejkiütés lehet, nem kell aggódnod érte, ez többnyire előfordul az anyatejes babáknál. Nem gondolom, hogy allergia lenne, pár nap és elfog múlni, ne izgulj!!!

Hali, Ivett, hazaértél? :lol:

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Cső csajok, látom ma is beindult a verkli!

Erika, csak, hogy én is mondjak valami teljesen mást, nálunk is tejkiütés volt, ami azt hiszem a csalánkiütéssel egyenlő. A védőnőnk azt mondta, hogy csak lokálisan a kiütés helyén hintőporozzam be. Hát egyszer sem hintőporozam be az az igazság, de teljesen elmúlt magától. Szerintem ha most kezdesz el kísérletezni, hogy milyen ételtől van a kiütés, akkor elképzelhető, hogy valamit meg nem viszel be a szervezetedbe, ami viszont fontos volna.
A fejfájással kapcsolatban, csak azt tudom mondani, hogy a szülés nemcsak érzelmi, de idegi megterhelés is egyben. A megelőző kilenc hónap, a sok aggodalom,, feszültség és minden nyavaja csak gyűlik, gyűlis. A szüléssel a testi megpróbáltatásoknak ugyan vége, de az idegrendszeri változások nagyon lassan mennek végbe. Ennek jele ehet a fejfájás. Minden újdonsült kismama a szülés után egy szorongásos időszakon megy át, gondolj csak bele, hányszor kérdezted meg magadtól, hogy valyon eleget evett-e a kicsi, elég időt fordítok-e a nagyobbra? És ott van a házkörüli teendők körül kialakult kaotikus helyzet, amikor csinálnám de nem tudom, vagy nem érek rá állapot következik be.
Nem szupernőnek kell lenni most ebben az időszakban, de hát valljuk be nem szeretjük, ha mások gyengének látnak minket.
Én Ancsika és Imike születése után, alig bírtam kiszállni az ágyból, most viszont már a kórházban rohangáltam a folyosón, olyan jól éreztem magam, szerintem biztos a könnyebb szülés miatt.

Adj időt magadnak, és a szervezetednek, hogy feldolgozza az elmúlt hónapok eseményeit. Amúgy nekem a hathetes vizsgálat környékén volt egy kisebb agybajom, olyan nyomást éreztem magamon, hogy a nap bármely pillanatában bőgni tudtam. Ez van, az idegrendszer így segít feldolgozni a nehezebb dolgokat.

Na más: Petike imád hason aludni, már két napja altatom hason és nem is kel fel három óránál hamarabb. Nem tudom miért, vagy egyáltalán van e valami összefüggés a hasfájással és a hasonalvással kapcsolatban.
Katlina én sem iszom a teát, van tejem is legalább annyi, mint eddig volt, és nem is fáj Peti hasa.

Ivett, szívemből szóltam, tudom milyen elveszteni a pocaklakót. Nekem Peti az ötödik terhességem volt, előtte két babuci is angyalka lett, az egyik a 9, a másik 12 hétben. :cry:

Fanna, éppen arra gondoltam, amikor meglátam a menyasszonyi képedet, hogy olyan más az arcod. Most már tudom, Nimike tette mássá. :lol:

Nóri, te gondolkodó....most min agyalsz éppen?

Betti, írok privit.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


A laktoherbet ittam cukorral,de így sem vált be,próbálkoztunk a csak szopi és semmi más de akkor pettyem egész nap ordítana az éhségtől!!hát ez van! nem mindenki tejcsárda

Kép

Kép
katlina
 
 


Hát, biztos nem Katlina. Én sem vagyok az. Próbálkoztam azzal is, hogy amikor sírt csak cicit adtam neki, de akkor meg annyira kirágta szegény, és nem is lakott jól, hogy szinte óránkért akart szopizni. Hát ez van, ahogy írtad!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?