Új privát üzeneted érkezett!

Katlina!

Írtam e-mailt! Szopis teából én átálltam a HUMANA szoptatós teára! Én most azt iszom, granulátum formátumban lehet kapni pl. itt a Corában, meg egy-két gyógyszertárban! Nem tom, lehet ettől, de valamivel több atejcsim! (Na jó, nem őrült mennyiséggel, de 10-20 ml szopinként kb.) Szabika pedig 1-2 hete nem is fájlalta a hasiját!

Szilbee!

Bármelyik név jó lesz. Peti kérdezi, hogy mit szóltok a Mike-hoz???

Fanna!

Tegnap elszállt amit írtam, de tuti egy csoportba jártunk.

Olga!

Ti hány hetesen kezdtétek a tápszerezést és honnan tudtad, hogy mennyi kellett alkalmanként?

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Dorka!
De csakis úgy hogy Májk! :lol: :lol:
szilbee
 
 


Dorka!
Mikor szoktatok mostanában (hogy kicsit hűsebb van... legalábbis a 40 fokhoz képest) sétálni?
Ja egyébként a nagyszülők (mindkét részről) bizti kitérnének a hitükből, ha Mike lenne! :lol: :lol:
Ja tényleg! Anyut megkérdezzem ezzel a szopis teával kapcsolatban...? .... tudod árrés nélkül ...

Hál'stennek mindkét fiam hagyott aludni, így most csak kicsit vagyok álmos. 8)
szilbee
 
 

 
 

Köszönöm az információkat, a dokim (Altorjai Balázs) is azt mondta, hogy szuper kórház. Apás szülés lesz nálunk, vagy megint nagymamás még nem tudom a párom (első kettőnek nem édes apukája) nagyon szeretne bejönni. Mivel Ő is doki (állatdoki), nem hiszem, hogy felkészítőre kellene járnunk. Amikor a nagyobbakat szültem a doki megkérdezte amikor elkezdődtek a komolyabb fájások, hogy kit akarok látni? Én mondtam, hogy az anyukámat, Ő pedig minden felkészítés nélkül behívta és hagyta, hogy anyukám vegye át a szülésznő szerepét. Anyukám a mai napig büszke arra ,hogy Ő látta meg először az unokáit :D

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33
 
 


Sziasztok!
Mosonyi tel.számát valaki megtudná adni?
ivett&fanni
 
 


Sziasz!

Dorka!
Akkor nincs szükséged 2 csomag BEBA HA tápszerre? Van itthon emellett még 3 doboz MILUPA Aptamil 1. is. Nimi egyiket sem bírta,nem tudok vele mit csinálni olyan szívesen odaadnám kidobni nem akarom,hiszen csak pénzbe került!
De akinek szüksége van rá szóljon.(Babanézésért cserébe odaadom!!!) Ő csak a HAAR-est bírja :cry: az 2600Ft/ doboz :? az van itthon tartalékban.

Ma adtam felesben Fél banán+ fél alma (meg 40ml táp) és ordított...de hát könyörgöm nem hiszem hg nem volt elég!!!! Én is reggelire 1 banánt eszek!......amúgy szegénykémnek nagyon rossz napja van...eddig sírt..most kifáradt és alszik......

Szilbee!
HEhehehe.....én is állandóan aludtam:))))) kérdezte is a főnököm....délben hazajöttem,húztam egy kis lóbőrt és délután vissza:))) .....mindig a "Van aki forrón szereti"-t néztem és alukáltam.....milyen nagyon jó is volt!!!! Olyan jó volt várandósnak lenni!!!!!!!!!!

Nóri!
Csak elfogadod??? Nagy gratula az előléptetéshez!!! Ha ez így megy :lol: szülsz még és te leszel a Vezérigazgató :D :lol: :D puszika

fanna3
 
 


Nóri, de jó, jó!
Szerintem ne habozz, nem fogod megbánni.Tudom most ez váratlan fordulat és hát Tündérkéd a szíved rabja, de sajna ez a helyzet most a jövőtöket alakítja. :?

Fanna, képzeld az ismim ismeri a tejes csajszit, egy szobában voltak a kórházban. :lol:

KLARISSZA ÜDV KÖZTÜNK!
Van egy másik kismamink is aki Kecskemétről jött szülni ide.Milyen érdekes, hogy mi nem vagyunk megelégedve a kórházzal, mások meg örömmel jönnek ide szülni.Persze az orvosok nagyon jók. :lol:

JUDIT, Leti, jobban van?
Évi, Csongival mizu?
Ivett, hogy érzed magad?

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Mosonyi: 30-928-4079

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Hali mki!
Szóval voltunk ma 2 bölcsiben. A Czakó úti lesz a nyerő. Ott azt kérdezte a vezetőhelyettes, hogy mikor akarom beadni, nem azt, hogy ekkorra meg akkorra már nincsen hely. És pont ez az Enikő lesz Lilcsi dadusa is, ha viszem. Szimpi is volt. 12-13 fős a csoport. Lilcsi már játszott is a gyerekekkel, igaz, ezek még a nagyok voltak. Ebben a bölcsiben van a játszócsoport is, délelőtt. Még egy kis baleset is történt, Lilcsi és egy bicós kisfiú összeütköztek. Lilcsinek a szája és a kisfiú szemöldöke talizott :lol: . Nem sírt egyik sem, csak meglepődtek, de a többi gyerek is csak állt és néztek. Olyan csend lett, hogy hallottuk, ahogy tojik a pók :lol: . Kértem jelentkezési lapot is.
Csak ugye most már azon kell rágódnom, hogy mikortól is akarok visszamenni dolgozni? Mert szívem szerint akkor nov-dec-ben venném ki a szabit és jan.1-től meló, de addig nem várnának rám, jogosan. De egy októberi kezdés meg olyan közeli, sokkoló! :cry:
Hétfőn felhívom az ig.nőt és beszélek vele, mikortól gondolná ő? Nyilván holnaptól, ez egy hülye kérdés lenne részemről, no, de sebaj, lesz még több is!! :lol:
Nem olyan kinevezés ez! Csak hát mégiscsak irodai meló. Mondjuk most is a nyüzsgés hiányzik a legjobban, de pörögni Ili mellett is kell. Szilbee: a lé ugyanannyi, mintha az eladótérbe mennék vissza, de nem panaszkodok! Sőt, én még ennyire sem számoltam. Azt tudtam, hogy hozzáemelik a gyesről visszamenők bérét a többiekéhez, de ott sem mindenkinek egyforma. A tól-ig skálán én a tól-ra számítottam, ehelyett az ig-et igérték. De mondjuk biztosan nem annyi, mint Svájcban :wink: !
Bocsánat, hogy monológot írok....de muszáj valakikkel megosztani a kétségeimet, gondolataimat. Anyukám bölcsen nem ad tanácsot most (mert amúgy kéretlenül is :evil: ), rám bízza.

Amúgy jövendőbeli főnököm miatt már nem egy ember hagyta ott a helyet. De ma egy másik kolléganő mondta, hogy ki lehet jönni Ilivel. Szal nem tudom... Én spec. feszélyezve érzem magam a társaságában, barátnők bizonyára nem leszünk, mint a mostani főnökeimmel. :cry:

Évi! Nagyon sajnálom Ivettet! Jó lenne, ha ő is írna nekünk! Biztosan nagyon megviseli :cry: . De ha baj is van, akkor sem helyrehozhatatlan akkor, ugye? És a műtét hol lesz?
A gondolkodással kapcsolatban feldobtál, már most is olyan hangyás a fejem....zzzzzzzzzzzzzzz... :)

Klarissza! Ha időd engedi, írogassál ide is, ne csak a másik topikba! OK? :wink:

No, lépek tentézni én is....tegnap este később aludt el Lilcsi, több tejet kapott, és aránylag jól telt az estém!!
Ildi! Te mennyi tejet, kakaót adsz Imikének?

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok én is csak nincs időm írni. Sokszor csak elolvaslak titeket, de már reagálni nem tudok. Sokat alszom, vagy a nagylányommal játszom. Főznöm nem kell, mert anyósom két napra valót főz nekünk. Nem áll másból a napom: szopiztatok, alszom, játszom, eszem, iszom… gondolom, most sokan irigykednek…:)
Kisfiam még egy kis tündér, és már huncut is. Evés után nagyon sírt. Azt hittem fáj valamilye. De nem. Felvettem és elhallgatott, elégedetten nézelődött. Dajkáltam kicsit, beszélgettem, sétáltunk egyet a szobában… azután leraktam. Megint nagyon sírt. Megint felvettem és…pár pillanat alatt elaludt a kezemben.:)

Tejcsi termelődéshez, csak annyit tudok hozzá szólni, hogy fejni-fejni-fejni-fejni minden szopi után. Nekem, csak ez vált be. Ettem gyógynövényes golyókat, ittam teát. Nekem nem jött be. Fejegetéssel, viszont végül, annyi tejem lett, hogy másik baba is kapott belőle. De, nem vagyunk egyformák, szervezetünk nem egyformán reagál a dolgokra. Kitartás és sok türelem. Ne add fel. (ugyanakkor ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha nem sikerül. Nem mindenkinek van elég teje, pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy legyen. Szerintem ez alkati dolog is. )

Üdv. az újonnan érkezőknek!
Klarissza!Én is Szolnokon szültem. Altorjaival terveztem, de végül a Zobokoinál kötöttem ki. Így alakult. Apás szüléshez, van csekk az Altorjai doktornál, amit előre be kell fizetni. Ez az egyszer használatos zsilip ruha ára (900Ft), amibe az apuka átöltöziuk, és abban mehet be a szülőszobába. Van 4-és 6 ágyas szoba is. Nincs mindegyikben zuhanyzó és WC. Én 4 ágyasban voltam, fürdő mellett még hűtőnk is volt a szobában. Az sincs mindegyikben. Osztályon a nővérek aranyosak voltak. 3éjszakát töltöttünk bent, az alatt 2 csecsemős nővérrel találkoztam. Az egyiknek elég érdekes stílusa volt. Felhívta a figyelmemet, hogy az első alkalommal ő rakja tisztába a kisbabámat, mert látnia kell az első székletet. Este 5 órakor vittem hozzá: „most nem érek rá, sok a dolgom, majd jön az éjszakás, majd ő tisztába rakja. Ugyis fürdetik 7-kor, majd akkor rendberakja.” Szerintem „szépen” nézhettem rá, mert rögtön magyarázkodásba kezdett, […] „vastagon be van kenve a popsija nem fogja kicsípni, ha meg rászárad, majd lemossák.” Szépséghibája a dolognak, hogy utána ráért a hozzátartozókkal csevegni. Este 9-kor fürdették meg. Na nem vártam meg, volt nálam pelus, popsitörlő, rendbe raktam kisbabámat a kakitól. Fürdetés futószalagon érzéketlenül, fertőtlenítővel történik, aminek számomra elég rossz illata volt.

De mindennek ellenére szerintem mindig jobbak a körülmények, mint a kméti kórházban. Szóval, ha lesz egyszer harmadik babánk, és Altorjai is lesz még, akkor ő vele is Szolnokra fogok menni.

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


BRIGI!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!


Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Sziasztok!

Klarissza!
Üdv köztünk! Aztán tényleg tessék ide is írkálni!

Ildi!
Köszi, már minden ok, ma voltunk kontrollon, és rendben van a füle.

Elin!
Örülök is Neked, meg sajnállak is. Én olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy nem kellett bölcsibe adnom Grétit, de a szívem meg is szakadt volna. Bár az ovis nyílt napon sz@rt a fejemre, aminek örültem is egyrészről, másrészről, meg fájt. De ez van. Egyszer el kell engedni őket! ha megy oviba, biztos bőgni fogok egy hétig!

Erika!
Briginek nagyon boldog szülinapot kívánunk! Majd képeket kérünk, ha lesz buli!

Ivett!
nagyon sajnállak, de biztosan nem lesz semmi probléma!

Szilbee!
nagyon klasszak a nevek, nekem mind tetszik, nagyon jó Dorka párosítása is! Nagyon irigyellek ám benneteket, hogy ilyen "jó" sógornők vagytok! Sajnos én az enyémmel nem vagyok egy hullámhosszon, bár köztünk több év is van. Pedig gyerekként arról álmodtam, hogy majd együtt megyünk mindenfele, együtt csinálunk mindent, szóval :twisted: :twisted: :twisted:

Kati!
többet is írhattál volna, mint egy telszámot! Kipihentétek már a nyaralást?


Talizni nem akar senki csak Kati?

Olga!
Mikor mentek végül is?

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Szilbee!

Olyan 4 és fél 5 közt szoktunk útra kelni , ha a hőmérséklet is engedi! Nektek az jó? Elmehetnénk mondjuk a t.parti játszóra!
MÁJK? Hmm, így az igazi! :) Peti büszke lenne!!

Fanna!
beba HA Start aktívot eszik Szabika, az van neked?? mert szívsen felvásárolom, legalább nem kellene receptért kuncsorognom a dokinkál!!
Nimi akkor igazi farkasétvágyú lehet, ha ennyitől nem ájul be, és sír még kajcsiért!! Most, hogy már hozzátáplálhatsz 4 hónaposan, tejcsit is kap? Nagyon cuki egyébként!! Kompakt kis baba!!! :)

Klarissza! Miért menekülnek K.métről a kismamik???

Erika! Még nem is gratuláltam kisfiad születéséhez!! Sok boldogságot kívánok!!!
No léptem, átveszem apától Szabit, nem akar aludni!! Mármint apa akar, de Szabika nem! :)
Jó éjt!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Tejcsihez ami még nagyon szükséges a nyugalom és a minnél több pihenés!!!

Mi jól vagyunk, Timi kobakja már csak kék színben játszik a szarva "letört". :wink: :D A taknyosság is teljesen megszűnt :D

Elin
Biztos nehéz dönteni, nem irigyellek...
Én nem is tudom mi lesz velem ha majd vissza kellene mennem melózni. Most szűnt meg a cég.. kutyagolhatok majd munka után,,

Márti
Mizújs? Mikor vizsgázol? Bírod még a pörgést?

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Szió Dorka!

Hát erre az van írva hg BEBA HA. ilyen startos izét nem látok.De gondolom nem hiszem hg olyan sok féle lenne ilyen nevű...? :D
Én a három dobozát szétvágtam ( a csomag nincs felbontva) azért hg összehasonlítsam az összetevőit és elvigyem a dr.nénihez...hg mi az benne ami miatt nem bírja Nimi......egyébként nem jutottunk semmire....ne beszélj már :mrgreen: szívesen odaadom ingyusz!!
Babcsi 4-szer eszik tejet, 1-szer gyümit + pár korty táp hg ne hányja ki.....(ezt én fejlesztettem ki..azok után hg sokat hányt...ezt akartam elkerülni...és működik!)

Ti hogy vagytok Szilbeevel ? Ki kinek a kije???? :roll:

Nóri!
Na legalább találtál pozitív intézményt is! Örülök! Annak nem hg mégy vissza dolgozni....mert így kevesebbet fogunk találkozni!

fanna3
 
 


Nóri!
Hát pont azért vagyunk, hogy kibeszélhesd nekünk azt ami foglalkoztat!! 8)

Erika!
Levente pont ugyanezt csinálta. Ha felvettem megnyugodott, ha letettem ordított. Ezért én is arra a következtetésre jutottam, hogy nem hasfájás, de éhség sem lehetett, mert nagyon szépen gyarapodott.

Fanna!
Dorka a férjem huga. No, így vagyunk sógornők! :)

Judit!
Hát nekem sógorokkal (pláne hogy csak 1 van) és sógornőkkel is szerencsém van. 8) :lol:

Hát nekem egyre jobban tetszik ez a "DÁVID ANDOR"... persze még változhat a dolog... de ez még Ádámnak is tetszett. Mondjuk akkor kérdeztem, mikor egyébként is totál kész volt már... de majd ha frissebb lesz, megint felvetem neki...
szilbee
 
 


Sziasztok!

Dorka! Félreértettél. Én voltam tápos, nem a fiam. Szerencsénkre volt/van elég tejem. 4 hónaposan azért elkezdtük a gyümölcsöt, csak a bébiüvegeset eszi meg. Majd így tovább. Mostmár 2 napja darabos bébiételeket eszik.

Judit! Én is mennék talira! :lol: Csak valami délutáni, vagy hétvégi időpont lenne nekem kényelmes, hogy apa el tudjon vinni minket. Na, majd kiforrja majd ez magát, ha a többiek is lázba jönnek.

Remélem Ivett ír majd pár sort. Annyira sajnálom.

Babóca ennyit bírt.

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Csongianya!
Érzek én mindent szopi közben,tegnap mi is óránként ettünk,de pótólni kellett,nem adom fel ilyen könnyen,visszafog ez jönni,csak még nem jöttem rá hogy!
Amúgy onnan tudom hogy már nem elég mert folyamatosan eszik még utána a szájával :D ,és idáig a napi tea adag 15-20ml volt most megiszik egy délután alatt 125ml.it is!!!
aludni nem aludt,szóval csak kevés,most még kipróbálom azt a teát amit Dorka mondott!
Habár itthon is olyan rossz a párom keresztanyja letámadott hogy mert nem eszek meg nem iszok,meg hogy mért nem iszom a laktoherbet,mire én mondtam neki hogy fáj a gyerek hasa tőle,erre azt mondta hogy az nem igaz!
A nyugtató szavak helyett csak teszik alám az ideget!

Kép

Kép
katlina
 
 


Katlina!
Pedig most pont az az amire nincs szükséged. Tudom, hogy nagyon nehéz figyelmen kívül hagyni, hogy mit mond párod keresztanyja, de azért próbáld meg.
Nekem azért volt rossz, mikor jöttek a kéretlen tanácsokkal, mert attól teljesen úgy éreztem, hogy csak én nem ismerem a saját gyerekem... ergo rossz anya vagyok. Pedig pont fordítva van. Egyedül te tudod, hogy mi jó és mi kell neki. :) 8)
szilbee
 
 


Sziasztok!

Tali ügyben jövő hét szombatra gondoltam, apukákkal együtt, hogy mi is tudjunk beszélgetni, ők is tudnak gyerkőc után rohangálni!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Lányok, elmentem nyaralni, 13-án jövök, egyenest a kórházból esem majd be...(UH).

Addig is üdv mindenkinek, írjatok sokat!

Pussz! :D

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Sziasztok!

Katlina, szopi, szopi, szopi ezerrel!!! Minél több inger éri a cicit, annál több lesz a tej! Várj 3 napot a pótlással, tea helyett is rakd cicire (a tejcsi eleje szomjoltó!) addigra javulásnak kell mutatkoznia! És ne idegeskedj, próbálj sokat pihenni, és kérlek bízz magadban. Szerintem pont most tartotok a fejlődési ugrásnál, kérlek ne add fel!!! Ha eddig ment hidd el, hogy ezután is menni fog, ne kételkedj magadban!

Esetleg hívd fel a szolnoki LLL-es csajt, akinek bemásoltam ide az elérhetőségeit, biztos tud tanácsot adni!

Nóri, igaza van Szilbeenek, hát minek vagyunk mi itt? Azért, hogy megosszuk örömeinket, kétségeinket! Írd ki nyugodtan magadból a tipródásaid, ha már leírod azzal is előrébb juthatsz a döntésben!

Jaimee, jó nyaralást kívánok, érezzétek jól magatokat!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Katlina!

Ezt találtam neked! Ebben le van írva a 6 hetes kor körüli fejlődési ugrás, hogy hogy lehet több tejet elérni.

http://www.lll.hu/node/4

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Sziasztok!

Ivett nincs gépközelben, úgyhogy megkért írjam le a fejleményeket. Szóval tegnap még beszélt az ultrahang után egy "genetikus"-sal, aki elég flegma volt. Azt mondta, a köldökzsinórban vékony bél van kitüremkedve. Ha megszüli, akkor azonnal műteni kell. A műtét meg vagy jól sikerül, vagy nem, ebben mindig kockázat van. Ad Ivettnek egy hetet, hogy eldöntse, hogy elveteti a babót, vagy megszüli. Ha megszüli mehet Pestre ott segítenek és egyből megcsinálják a műtétet is.
Szóval anélkül, hogy tanácsot adott volna, áttette a felelősséget a vállára, hogy döntse most így el, hogy mi legyen?!
Ma felhívta Mosonyit, aki azt mondta neki, hogy a köldök van "kilazulva" a bél egy zsákszerű valamiben van, de annyi az egész, hogy születés után visszateszik, összevarrják, és ennyi. Nehogy kukába dobjunk már egy egészséges gyereket, ez nem akkora probléma, hogy el kelljen 20 hetesen vetetnie.
Szóval Mosonyi valamilyen szinten megnyugtatta. Az biztos, hogy ezek után nála fog szülni, nem Jakabnál.
Lehet, hogy Ivettnek is Mosonyi lesz a király

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Évi!Az a baj ha nem jön neki belőle semmi anyira begorombul hogy utána olyan mohosan eszik hogy már tgnap is a hátát ütögettem,mert fuldoklott a tejtől meg a levegőtől!
De még nem adtam fel,igaz az előbb csak 20ml jött ki mindkettőből,és hát ez tudjuk hogy nem sok :cry: :cry: De azért köszi olyan jó hogy próbálsz megnyugtatni

Kép

Kép
katlina
 
 


Azon agyalok, hogy én Leventét anno egyáltalán nem is teáztattam. Csak akkor adtunk neki forralt és lehűtött vizet vagy teát, mikor már csőrös pohárból tudott inni. Legalábbis azt hiszem... cumisüvegben bizti nem kapott semmit (csak egy két alkalommal anyatejet). Aztán 5 és fél hósan kóstoltattuk először, addig meg csak anyatej volt és egy alkalommal tápi, mikor valamin felhergeltem magam és egy szoptatási időre elapadtam.

Nem mondom, hogy emiatt volt sokáig tejem, de akár ez is lehetett az egyik ok... Igazából gőzöm sincs, csak úgy felmerült bennem, ahogy Évi írta, hogy tea helyett is szopizni kellene.

BbJudit!
Ti teáztattatok az első hónapokban?

Most már tudományos alapon baromira érdekelne, hogy van e köze a tejtermeléshez a plussz folyadék bevitelnek.
szilbee
 
 


Évi: Ó. de rendes ez a genetikus...Hogy lehet emberileg ilyen valaki? :evil: Az biztos, hogy Mosonyi profi megnyugtató. :D Ha azt mondja, hogy meg lehet tartani, én bíznék benne... :wink:

Szilbee: A folyadék - tej összefüggésről azt olvastam, hogy kell a sok folyadék, (2,5 - 3 l) a túl sok (5 l) meg árt...Vagy valakinek nem...Szóval érted, Szilbee... :D

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Jaimee!
A babák teáztatására gondoltam, nem az enyémre... de tényleg nagyon hülyén fogalmaztam...

Szóval mégegyszer... :oops:

Most már tudományos alapon baromira érdekelne, hogy van e köze a tejtermeléshez a babák teáztatásának.
szilbee
 
 


Jaimee!
20 hetesek vagytok MA!!!! :shock: :D Hogy repül az idő!!! :shock: 8)
szilbee
 
 


Szilbee: Jaaa... :lol: :lol: :lol: :lol: Bocsi.

Ja. Bár az alsó vonalzóm a pontos, de így néztem ma reggel a vonalzómra: :shock: :shock:
Tényleg repül az idő, ha az ember nem hány lépten-nyomon. :D
Ma két hete hánytam utoljára.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Nem baj! Akkor majd holnap is rácsodálkozok. :lol:

Egyébként é voltam a süsü... nehogy te kérj már bocsánatot!!

Az Évi által belinkelt oldalon megtaláltam a kérdésemre a választ... bár ez csak EGY nézőpont...

Itt van... Kicsit kiollóztam a tápos részt belőle, mert most a folyadékbevitel érdekel engem.


[quote][ írta:i]A cumisüvegből való gyümölcslé vagy víz adása az első hetekben, még ha csak alkalomszerűen is, gyakran akadályozza az anyatej képződését.
szilbee
 
 


Szilbee!

LLL-nek sok tudományos kutatása volt/van, ha valakik, akkor ők körbejárták a szoptatás témáját és rengeteg gyakorlati tapasztalatuk van!

Az is benne van abban amit belinkeltem, hogy azért nem ajánlják a teát, mert telíti a babókat, és ezért kevesebbet szopiznak. Ha kevesebbet szopiznak, akkor meg nem éri annyi inger a cicit. Emellett arról sem felejtkezzünk el, hogy bár nem mindenkinél, de a cumisüveg igencsak bezavarhat azzal, hogy abból "ömlik" a folyadék a cicivel azért meg dolgozni kell!

Katlina, próbálj lenyugodni, és tényleg bízni magadban, meg Robikában! Én kipróbáltam ezt a 6 hetes, 3 hónapos ugrást, és tényleg 3 nap kellett ahhoz, hogy újra beálljon a rend. De közben semmi más nem volt, se cumi, se tea, se tápi, csak cici. 3 nap után el is felejtettem, hogy gond volt, minden ment a maga rendje szerint.
Nem akarom erőltetni (na ezért nehéz a dolga egy szoptatási tanácsadónak), de próbáld a sok cicizést, simogatást, tea helyett cicit adni. Minél inkább görcsölsz, annál inkább nehezebb és kevesebb lesz!
Nyugi, higyj nekem, menni fog!!!!!!!!!!!!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Helló

Timi se kapott teát, vizet semmit anyatejcsin kívül. A kánikulában próbáltam neki adni de nem kellett.

Katlina
[quote]D írta:e még nem adtam fel,igaz az előbb csak 20ml jött ki mindkettőből,és hát ez tudjuk hogy nem sok

Szopi után ennyit fejtél még le?
Próbálj megnyugodni és pihenni!!!! Ez is jó tejserkentő "gyógyszer"
[quote]o írta:lyan mohosan eszik hogy már tgnap is a hátát ütögettem,mert fuldoklott a tejtől meg a levegőtől!
akkor csak van ott tej :D :D :D
Nyűglődés ellen még nagyon jó a hordozó kendő is. Magadra kötöd Robikát és mehettek csinálhattok mindent együtt.
Nekem is volt/van.

JAimee
Hirtelen döntés volt ez a nyaralás? Nem emlékszem hogy írtad..

Szegény Ivett :cry:
Én még mindíg nem igazán értem, most ha a köldökzsinórban van a bél kitülemkedve akkor miért kell majd a babót műteni?
Mosonyi dokibá magyarázata szerint meg olyan mintha sérv lenne. Vagy rosszul értem :? :oops:
Ez utóbbi Timinek is van, majd 3 éves kora körül műtik. :cry:

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Évi
NAgyon jó szoptatási tanácsadó lennél!!! :D :D :D

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Petri, valahogy úgy mondta Mosonyi, hogy laza a köldök, ott kicsusszant egy kis bél, és azt a szülés után "visszateszik" és összevarrják. Hát nem tudom jobban leírni, valahogy így.

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Katlina!
Ezt a három napos CSAK szopit érdemes lenne kipróbálni... és ha beválik, akkor esetleg elhagyni a teáztatást egy időre. Bocsi hogy beledumálok a dologba... alapból nem szokásom, de most úgy érzem ez a dolog tényleg beválhat.

Bár még mindig érdekelne, hogy a többi csak anyatejesen szoptató anyuka, adott egy plusz folyadékot a csemetének az első időszakban. Lehet alátámasztja az elméletünket, a te esetedben vagy! cáfolja, de közelebb jutnánk talán az igazsághoz! :roll:

... mert ugye "Az igazsághoz a kétkedésen keresztül visz az út..."

Petri!
A hordozókendőn már én is gondolkodtam, hogy majd beszerzek egyet, mert két gyerekkel azért mégis csak macerásabb és így mobilisabb lennék.
Te honnan szerezted be és mennyiért?

Évi!
Én most már értem. :)
szilbee
 
 


Szilbee
A neten vettem.
https://www.r-med.com/index.php?prodid= ... ookie_loop

Én eladnám.. tesót meg még egy pár évig én nem szeretnék. Lehet később se.

a színe ugyan olyan mint a képen lévő.

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Küldök pü-t! :)
szilbee
 
 


Petri: Azt tudtuk, hogy megyünk valahová, csak arra vártunk, hogy egy kicsit jobban legyek. Pl. hogy tudjak enni viszonylag rengesen, elmúljanak a rosszullétek. Eredetileg a Havasokra mentünk volna, de az kb. 12 óra kocsival, úgyhogy maradt "csak" a Balaton.

Ez a hordozókendő nekem is tetszik. Kismama magazinokban sokfélét és változatos áron láttam.

Évi: Húú, ha gondom lesz a szoptatással, téged hívlak először. Forró lesz a vonal. :lol:

Az összes szakirodalom amit olvastam, azt írja, hogy az anyatej elég a babának, nem kell sem tea, sem víz, sem semmi. Még kánikulában sem. Háthogy így van e....

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Tényleg, lányok, van valakinek téli babája? Mert szívesen átvennék, megvennék téli kismama rucikat, ha valakinek áll otthon ilyen ruhanemű árván.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


katlina!
A sok-sok cicire tétel tényleg segít. Nekem legalábbis az vált be. Én is rengeteget aggódtam az elején, pláne ,hogy Emma be is volt sárgulva. A teát nem igen szerette , bár sima édeskömény tea volt cukor nélkül(amiatt kapta mert elég sírós volt, hátha hasa fáj). Aztán úgy voltam vele, amikor csak megkívánta kapott cicit. A vége az lett,hogy 6 hónapos koráig csak a cici volt, de még utána is 11 hónapos koráig a bébikajcsi mellett cicizgetett is. Sőt tovább is lett volna tej csak kijöttek a fogacskák és a harapás miatt én döntöttem úgy ,hogy ez nekem már fáj úgyhogy vége a cicizésnek.
A fejésről annyit,hogy én nem fejtem, csak akkorra amikor el kellett mennem otthonról,hogy apu tudjon neki mit adni. Mégis pont annyi tejcsi termelődött, ami Emmának kellett. (nem lustaságból nem fejtem,hanem mert nem volt egy normális hűtönk, és én olyan gyógyszert szedek,hogy más babának nem tudtam volna adni a tejből).

Kép

Kép

Kép
lizocska82
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a szives fogadtatást!

Dorka és a többiek ha tudnátok mi folyik ebben a kórházban szerintem áldanátok, hogy a ti kórházatok milyen csúcsszuper!

Szopis témához én is hozzászólnék: nagyobbik fiam iszonyúan hasfájós volt, két hetesen elkezdtem neki adni a szopi mellett a gyümilét is (imádta) és 2 nap alatt elmúlt a hasfájás. 8 hónapos koráig szopizott. Kisebbik fiam viszont 8 hónapig kizárólag anyatejet volt hajlandó meginni se vizet, se gyümilét semmit. (azért megsúgom 33 hónapos koráig szopizott). Ha úgy gondoltam ,hogy nem lakik jól vagy keveset eszik akkor minden második szopi előtt kifejtem egy kicsit (10-20 ml), hogy csak a sűrejéből kapjon.(át is aludta az éjszakát!)
Mindig ideges voltam, hogy elapad a tejem ezért azt a praktikát találtam ki, hogy amikor az egyik cicimből szopizott a másikból meg ugye csorgott akkor odatettem a gumis fejőlabdát és kifejtem. 3 óra múlva újra volt mind a kettőben tejcsi és napról napra egyre több. Ez által olyan sok plussz tejcsim lett, hogy eladtam. Ezt is ki lehet próbálni.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33
 
 


Hi! :D

A Nandu.hu-n van a hordozókendő szabásmintája és a megkötési leírások! Fölösleges 6-8 ezer forintot kiadni érte mikor fillérekből meg lehet csinálni. A flanell anyagot ajánlja mert strapabíró erre a célra.

fanna3
 
 


Klarissza: Hallottam a kecskeméti kórházról, csak rosszat eddig, ahogy hallom sok kecskeméti Szegeden, Pesten vagy Félegyen szül. (Ha van még Félegyen kórház....)

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee
 
 


Sziasztok!

Szilbee!
Nem, nem iszik sem teát, sem vizet. A 42 fokban megpróbáltam egy kis vizet, hiszen meleg volt, de talán 1-2 ml ment le az is nagy grimaszok közepette. Ha nem, hát nem. Én majd akkor fogok teát adni (a'la natur), ha már husis dolgot is eszik. Most a gyümik mellé nem gondolom, hogy kellene, mert nem kiváltottunk evést, hanem mellé eszünk, aztán szopi.
És én tényleg azt gondolom, hogy a plussz folyadék használ. Nálunk a családban anyai ágon senkinek nem volt teje, így én is azt gondoltam, hogy nekem sem lesz, hiszen azért valamennyire genetika, aztán a napi 3-4 lityi megtette a hatását, gondolom.

Jaimee!
Kellemes nyaralást nektek, aztán várunk vissza, új hírekkel, és persze képekkel! A hányás gondolom akkor már nem jön vissza, bár nemtom, én nem hánytam.
Én most adtam el a gatyómat, de a szomszédasszonyomnak van nagyon szupi együttese, meg kantárosak is, ha megnéznéd, küldök róla képet, aztán személyesen is megnézheted.
Nekünk babarucik, meg babakocsi lesz eladó.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Ja, elfelejettem
Szilbee!
a kezed rendbe jött már valamennyire?

Ja, és a sapkás link:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=195566

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Na szóval amíg rendesen volt tej,addig ő sem ivott teát napi 15-20ml de ez már a padlót verte!!!Mióta fogy és nem jöttem rá rögtön ügye azóta kaja után iszik teát!
A 20ml amit ő kitudott szopni és fejni nem tudok csak 1-2 cseppett!
Este mindíg megtudom etetni azért fulldoklott,és éjjel is van tej!


Ivettet sajnálom,biztos nem könnyű most neki,jól lerohanta a genetikus orvos!


Klarissza üdv itt!(még nem is köszöntem,pedig szoktam :oops: :oops: )

Kép

Kép
katlina
 
 


Na cső.
Először is Nóri Imke kb. 240-270ml-t iszik meg a kakóból este és reggel, bár már nem olyan rendszeresen, mint eddig.

Katlina, nálunk meg az a nyag yharci helyzet, hogy petike tegnap és ma is majdnem egész nap csak ordított, de ez a szó szoros értelmében értendő. Most is ordít. Én majom, ugye úgy gondolom, biztos éhes a kicsike és állandóan mellre tettem. Olyan mohón fogadta a cicit, mintha két hete nem evett volna semmit. Jön a tápis isdő, vagyis a kettő és fél három óra a két etetés között, akkkor is csak zabál a lelkem. Na ma eszembe jutottál, hogy lehet a teától fáj a hasija, mert most én is azt kezdtem inni, mert most telt le a bogyós időszak. Szóval ma már nem ittam teát, csak vizet. Na meg tegnap megint segíteni kellett neki a kikiban. ÉS MA IS.Nekem mondta a védőnő, hogy a hasfájós babák akkor is enni akarnak, ha nár nem fér beléjük. Peti most is szopizik. Ők így nygtatják meg magukat, utánna meg ordítanak. Remélem hamarosan kimegy a szervezetemből a hatása.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Judit!
Nem arra folyadékbevitelre gondoltam amit az anyukák isznak meg (rosszul fogalmaztam korábban), hanem amit a csemeték... de a hsz-od első részéből megtudtam amit akartam. :) 8)

Köszi! Már alakul, de a krémmel még mindig kennem kell, mert pillanatok alatt kiszárad, ha víz éri. :? De ez már semmiség... örülök, hogy a gyulladás és a hólyagok eltüntek. Most szedek közben Protexin - Candidát (7 féle probiotikumot tartalmaz), hogy ne is jöjjenek vissza egyhamar.
szilbee
 
 


8) Szóval azért tudok helyesen írni, igaz csak ritkán! :lol:

Azért az nagyon durva, amit Ivettnek mondott az orvos!Lehet, hogy ő úgy gondolja, hogy egy emberi élet olyan, mint a tej, ha már van egy kis bukéja dobjuk ki? Lehet, nem jó a hasonlat, de, ha van megoldás, akkor miért kellene megszülnie egy 20 hetes babát, aki amúgy meg nem maradna életben? Olvastam az egyik topikban, hogy az ilyen idős babákat, akik nem maradnak életben az anyukájuk hasában, azokat is természetes úton kell megszülni. Teljes vajúdás, kitolás stb...Ez borzasztó!
Én élet párti vagyok, ha egészségen fejlődik, márpedig így van és van lehetőség a születés utáni műtétre, akkor meg kell születnie annak a babának. :!: :P

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?