Új privát üzeneted érkezett!

Okr!

Johanna valamikor az utolsó trimeszterben fordult meg, mrá nem emlékszem hányadik héten, de nagyon későn. barátnőm kisfia szülés előtt egy héttel. már le volt neki zsírozva a csaszi.

Dimet drukk.

Johanna belázasodott ebben a melegben, valszeg a foga miatt, de a meleg rátett. most már semmi baja, pedig nem adtam neki semmit.

lányok aki még előtte van, cumisüvegből, csőrös pohárból csak vizet kínáljatok a babának. nehezebb lesz így rászoktatni, és megmutatni neki milyen jó inni, de ha egyszer megérzi, hogy ezekből az izékből édes lé is folyhat, soha többet nem lesz hajlandó vizet innni belőle. nekem Dominál is és Johannánál is bejött ez a módszer, csak vizet kaptak belőle, és isszák is a vizet rendesen.

gyümiléát csak kanálból adtam.

Kép

Kép
rejo
 
 


ja dimet tegnap apa így becézett az ágyban, gyere ide kis mimózám! :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


rejo: :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 

 
 

Dimet
Értettük ám,mi nincs a pisiben! :D Szuper!

Rejo
Szegény Johanna! :( Ebben a melegben láz szörnyű lehet.
A vízitatással egyetértek! :) Nálunk a cukormentes tea is bejött,úgy itta a kiscsaj,mint a legjobb gyümilvet. :D
Fordulást majd meglátjuk.Az az igazság most sem nagyon forog fejre,inkább lennt rúgkapál,de hát van még ideje. :wink:

Babancs
Én hallottam már anyukát azzal dicskedni,hogy 3 hónapos csemetéje milyen ügyesen issza a cumisüvegből a TÖKFŐZELÉKET :shock: :shock: ,amit az anyukája hagyomásnyosan rántással megfőz.Na lehidaltam.A védőnőd sem semmi.Miért pont krumplit akar adatni?? :?:

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok Lányok!

Olyan jó olvasni Benneteket!

Itt nálunk is iszonyú a kánikula és nehezen bírjuk, ráadásul a laksunk is írtó meleg, ezért aztán a nyarat nagyrészt otthon töltjük a szüleimnél. Ott van hűvös a házban és a kánikula is más egy gyümöcsfákkal teli nagy udvaron.
Az az egyetlen baj, hogy nincsen Internet gyáltalán, olyan eldugott hely ez, hogy pl. csak a ház előtt egy négyzetméternyi helyen tudok mobiltelefonálni, mert nem fog jelet a telefon...

De leszámítva ezeket a hiányosságokat, írtó jól telik, Tibike csak növekszik-növekszik, és értelmesedik. Nagyokat beszélget és mondja, hogy heeőőőhőőőhéeéeéő, nagyon édeske. És mosolyog mindenkinek aki a közelébe megy :))

A bal kezét rágja, de az egész öklét, nem csak egy ujjat. A cumiját be sem lehet tenni a szájába, mert kiköpi azon s percen, csak az öklét szereti. Remélem ebből nem lesz baj.

Nem vette még észre a kezét, úgyértem nem nézegeti és beszél vele, ahogy láttam más babákat, csak nem tudom, h ezt mikor kellene csinálnia? Nem tudjátok? És még nem fog meg semmit, nem nyúl semmiért. Vagyis a ruhámat szopizás közben, azt igen :)) szóval csak azt, ami véletlezül a kezébe kerül, de nem nyúlkál a játékjaiért, nem fogja meg, ha valamit oda akarok adni Neki. Ezt mikor kéne elkezdje szerintetek_ Ugye még nem késő?

Egyébként szeret énekelni :)) Ezt nagyon élvezem! Hogyha énekelek Neki, akkor rettenetesen vigyorog és tátogtat, mintha velem akarné fújni, néha hangot is kiad, a szokásos heőeő -t mondikálja :))

Na, küldök pár képet is, ezek tegnapiak, a 3 hónapos szülinapon készültek, pár barátnővel találkoztunk a parkban...

Csakegy: Te rendeled a teszteket? Tesóprojekt van Nálatok vagy mi a helyzet?

Egyébkény midnen gyerek nagyon édeseke, nem győzök csodálkozni a képeken... És hogy nőnek!!! Valami rettenetes!

Na puszik!
Kir

Kép
k.ir
 
 


Babancs!

Az igaz, h. a tápis babáknál korábban szokták elkezdeni a hozzátáplálást (4 hónaposan gyümölcslevekkel, gyümölcspépekkel), azt hiszem azért, mert náluk nagyobb az esély a vashiányra, de inkább a gyerekorvost kérdezd meg, a védőnő szava nem szentírás!
Édesítőszert ne adj neki, attól hasmenése lenne, meg nem is kell a mérgeket ilyen korán elkezdeni!
Mélyen egyetértek Rejoval, h. csak sima csapvíz a cumiba, mert, ha egyszer megitatod cumisüvegből gyümölcslével, onnantól nem fogja meginni a vizet!
Mi pont ezzel szívunk, már csak 20 ml gyümölcslevet teszek a 260 ml vízhez, de ennél lejjebb nem tudok menni, mert akkor nem issza meg. Ugyanakkor a csőrös pohárból anyám simán megitatja vízzel, mert abból azt szokta meg, h. víz jön.
Tudom, hagyjam el a cumisüveget, de ha egyszer csak úgy alszik el, ha szopi után még cumisüvegezik? Meg éjjel, ha felébred, akkor is inni akar!

Ja és cumisüvegből főzeléket még véletlenül sem!
Meglátod, pillanatok alatt megtanul kanálból enni, pláne, ha fel sem merül, h. kaphatná cumisüvegből is!

Bukás ellen nálunk Sinlacot írt a dokinéni, pár kávésanállal kellett bekeverni jó sűrűre! Kérdezz rá!

Kir!

De jó téged is itt látni! :D
Hát most elcserélném a netfüggőségemet egy gyümölcsfáktól árnyas udvarra és 60 centis falú régi kőházra(lehetőleg pincével!)! :lol:
Ha tudod még most szoktasd vissza a cumijára (bár nem tudom, h. lehet-e?), mert Gergő is hamar eldobta a cumit és rászokott a hüvelykujjára, de emiatt már most érdekesen állnak a tejfogai és állandóan ki van sebesedve az ujja töve a felázástól!
És én se tudok mit csinálni! :shock:

Nyúlkálást fejlesztheted, ha az ágya fölé lógatsz erős madzagon plüssállatkákat. Nálunk nagyon bevált. A másik topikon találsz képeket, ha visszaolvasol.
De szerintem még nem késő! Minden gyerek más ütemben fejlődik!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kir! tuti nem késtetek le semmiről. nem tudom, az enyém mikor kezdett nyulkálni, de nekünk a gyerekorvos 4 hónaposan azt mondta, még hasalni se tud, és sokkal lassabban fog fejlődni, mint a többi gyerek, most meg oda-vissza forog 5,5 hónaposan, és sznte egész nap hason van. minden gyereknek megvan a saját tempója.az anyém még most sem énekel, pl, de nem is ez a lényeg. kb 3 éves korára mindegyik tud mindent!

mi is a szüleimnél hűsölünk, de itt is elég meleg van. a panelban most tuti hőgutát kapnék. :twisted: részvétem a panellakóknak.

szerintem az ujszopás a természetes, a cumi az már egy mű valami. valaki egyébként a cumit is a rossz fognövés miatt ellenzi.
egyébként ez tuti gyerekfüggő. marci 3-4 hónapig cumizott, aztán egyik napról a másikra abbahagyta, és ujjacskát szopik. :D

Kép

Kép
csillagfény
 
 


k.ir: izé... még nincs tesóprojekt, azért kellenek az LH tesztek... (asszem)... de max. karácsonykor indítjuk, úgyhogy... :) lehet szurkolni :)

Iszonyú ez a meleg... Lillának vettünk egy minimedencét (1 méterest)... abban pancsol naponta többször :)
Kép
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Gyorsan írok magunkról pár szót, aztán olvasok vissza, ha hagy a pici. Szinte egy hónapja nem voltam a neten itt nálatok :shock: . Az a nagy helyzet, hogy nálunk szinte nincsen nappali alvás :( , vagy ha elalszik Vili akkor is 20-30 perc múlva felriad és sír. Nem tudom miért van ez. Voltunk neurológusnál, aki tovább küldött endokrinológushoz. Megnézik a vérében a pajzsmirigy holrmonokat, mert lehet, hogy a tejjel túl nagy adag pajzsmirigy hormon megy át neki. (én nem metet szedek, hanem pajzsmirigy gyógyszert. Szóval lehet, hogy ettől nyugtalan állandóan. Összesen kb 10-11 órát alszik, de rendkívül nyűgös. Hát ez van velünk. Amúgy szépen növekszik, sokat szopizik ( kezd kevés lenni az esti tej).

Az utolsó oldalt azért gyorsan átfutottam.
Kir, az én babaám is most múlt három hónapos és még nem nyúl tárgyakért, nem forog. Szóval szerintem telejesen redben vagytok.

Csakegy, Lilla iszonyat aranyos és nagyon nő.

Cumi téma érdekes..., Vili nem tud cumizni, de nagyon szeret. Ez azt jelenti, hogy nem tudja ez a szopogató mozgást, de imádja , ha a szájában van a cumi, így fél kézzel mindig azt kell fogni neki. Háááát nagyon fárasztó. Nemrég találta meg a kezét (öklét), teljes erővel nyomja a szájába, de nem nyugszik meg tőle annyira, mint a cumitól. Úgyhogy én nagyon várom, hogy megtalálja az ujját és tudja szopizni.

naaaaaaaa, már fel is ébredt megint, jövök még remélem minél előbb

Puszi
nóra1
 
 


Csakegy!

Lilla gyönyörű! :wink:

Rambóka!

Köszi a tanácsokat. Igazából azért merült fel az édesítőszer gondolata bennem, mert a cukros teától Domi nagyon szélgörcsös, cukor nélkül meg nem issza meg. A víz úgyszintén nem kell neki..csak a tápszer..amúgy meg baromira hízik a sok tápszertől.

Sinlac: azt kapja most is. Csak nem a leírt módon készítem el (kanállal pépként), hanem a Beba közé teszem cumisüvegbe tápszerként elkészítve. Nagy mennyiségben nem adom neki, mert székrekedést okoz. Így Beba-Sinlacot keverve kb. 4/6od-2/6-od arányban kapja.
főzelék: eszem ágába sincs még neki főzeléket adni. A védőnő tanácsai közül eddig szinte egyet sem hasznosítottam. :?
Azt tudom, hogy a fogak épségének megőrzése miatt nem javasolt cumisüvegből adni a főzeléket. Na mind1, ez a kérdés még abszolút nem aktuális nálunk. Neki még bőven elég a tápszer.
gyümölcslé: még nem is gondolkoztam rajta. Domi a korrigált életkora szerint kb. 2,5 hónaposnak felel meg. Szerintem a hozzátáplálást sem kéne még erőltetni. Végül is egy 4,5 kilós gyerekről van szó..

Kép
babancs
 
 


babancs! nem tudnád a tápit egy kicsit jobban higitani?akkor kevésbbé lenne tápláló,és több folyadékot kapna domi a hőségben.

cumisüvegből főzelék? az anyósom elmesélése szerint a férjem igy kapta, egyetlenegy rossz foga sincs!
mondjukén is inkább kanálból adnám majd, nekem az szimpibb, de szerintem nem lesz tőle nagyobb baja.

szerintem ne szoktasd rá cukros vízre, teára, mert egész életében csak a cukros löttyök kellenek majd neki.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Kép
Vendég
 


mekkora mááár a lilla :D nagyon szép baba!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Ezoterike!
Gratuláálok!!!!
Vöcsök

(Végre működik...)

Begépeltem egy hozzászólást múltkor és akkor eltűnt, pedig írtam Rambókának - köszi az Ergo oldalát, nagyon szimpi -, meg másoknak is...

Kép
vöcsök
 
 


Lilla gyönyörű!

Mi már 2 éjszaka nem alszunk. ilyen még nem is volt.... óránként-két óranként kelünk.
fogacskának semmi nyoma, csak nagyon nyálzik.
meg ma volt egy zöld kaki is.tegnap adtam nekiegy kis kertben termett almát, kb 3 kávéskanállal, de asszem még várok 2 hetet.
egyébként Marci kúszik, nagyon érdeklődik, óriásit változott a héten. remélem az éjszakaiváltozás nem maradandó.
könnyű mondani a suttogóéknak, hogy ne szopiztasd a gyereked, hanem vedd fel, tedd le. csak ez sokkal tovább tart, főleg ha az ember éjjel már kivan rendesen. remélem nem szoktatom issza az éjjeli szopira.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Kép
Kép
Kép
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Babancs!

Bukás ellen a Sinlac úgy jó, ha baromira sűrű, ezért kellett nálunk úgy adni, h. csak pár csepp vízzel kevertünk ki egy 2-3 kávéskanálnyit és azt kapta szopi előtt. Így a pocijában dúzzad me a Sinlac és sűríti be a lenyelt tejet (esetetekben tápi), így nem tud bukni.
Ha belekevered a híg tápiba, akkor nem éri el a hatását, csak plusz kalóriaként szerepel!
A folyadékpótlásra azt esetleg megpróbálhatnád, h. a nap folyamán egyszer-egyszer egészen híg, szinte csak vizet tartalmazó tápit keversz be neki, így tápi íze van, de mégis inkább víz! Mert lehet, h. azért gömbölyödik annyira, mert a szomját is tápival próbálja csillapítani.


Csakegy!

Ahogy elnézem ti sem unatkoztok Lilla mellett! :lol:
Rád ütött a gyerek? :wink:
Kb. hasonló kaliber lehet, mint Gergő!
Magabiztos egér- és billentyűzetkezelés! :lol:
Gyönyörű nagy szemei vannak!
Hogy vált be a borostyánlánc? Ugye az van a nyakán?


Csillag!

Az elmúlt hetek nálunk is némileg egy túlélőtáborra hasonlítottak!
A csúcspont a tegnap előtt éjjel volt, amikoris fél 12-től 2-ig nem aludt az egész lépcsőház! Semmi, de semmi nem használt, sehogy nem tudott megnyugodni, végül adtunk neki egy kis Panadol szirupot, hátha újabb fog készül, de így is még egy órát döglődött az ágyunkban (pedig megesküdtem, h. nem veszem be közénk, de szükség törvényt bont! :twisted: ) Végül a párom hajnal 3-kor tette vissza az ágyába, de 5-kor már megint ébren volt! :evil:
Ma volt az első éjszaka, amikor azt mondhatom, h. "átaludtuk" az éjszakát, mert csak 1-szer kellett kelni és egy korty víz után simán visszaaludt.
Én már a végkimerülés szélén voltam, de már a párom is!
Nem tudjuk mi lehet a baj! Vagy a meleg, v. a foga (már az őrlők! :shock: ), v. a tegnapi hidegfront, v. a fene tudja! :evil:

Ugyanakkor hihetetlen tempóban fejlődik, már teljesen egyedül oda-vissza rója a hosszokat a lakásban!
Sőt tegnap, miután nem hagytam h. X+1-edszer felkapaszkodjon a gatyám szárán a felálláshoz, rövid hiszti után úgy döntött, h. fel tud ő állni egyedül is! És tényleg! :D
De már semmit nem lehet elölhagyni, ami potenciálisan veszélyes lehet! Tegnap vhogy kirángatta a locsolókannát két vízzel teli (lefedett!) vödör közül és amíg kimentem a cumisüvegéért a konyhába sikerült vhogy olyan szerencsétlenül eltanyáznia vele, h. felsértette a száját. Volt vér rendesen! :shock:
Természetesen nem hagyta, h. megnézzem, kitamponálni meg pláne, úgyhogy ott kergettem a lakásban a vértől csöpögő szájú gyereket, aki rövid sírás után ment tovább, mint a mérgezett egér és nem értette, h. mit akarok tőle állandóan azzal a papírzsebkendővel! :twisted: De végül elállt a vérzés.


Rejo!

Hosszú fáradtságos munkával a héten eljutottunk oda, h. megissza a vizet!!!!! Úgyhogy mostantól csak azt kap inni! :D :D
Ebben a rohadt melegben rászokott a dinnyére. Minden délután össznépi dinnyezabálást rendeztünk a teraszon, a gyerek egy szál pelusban, mert annyira folyt a dinnyelé a könyökén, h. utána legegyszerűbb volt egyből betenni a medencébe fürödni!
Ezért is jó az IKEA-s etetőszék, mert csak lezuhanyozza az ember és már kész is!

Mikor jöttök?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok Csajok!

Nem bírtam ki.
Ma elmentem UHra.

Van egy pici dobogószívecskés babuci a pocakomban.

Puszika Mindenkinek!
Vendég
 


Kavicska gratula itt is!!!

Akkor van egy újabb topiktagunk!! :lol:

Norka rég írtál!!

Rambóka, gratula a víziváshoz! Az élet apró örömei!! Meg kis harcai! :lol:

Már rég ott kéne lennünk Pécsen, csak meghalr anyu férjének az anyukája, és amíg nem volt meg atemetés nem megyünk oda, mert Feca eléggé kivan. amúgy is hisztis, és nem tesz jót a két férfinak (lásd. feca és zsolti) hogy olyan kis helyre bezsufolódunk hatan, most még ingatag is a lelkiállapota. mi csak rontanánk a helyzeten. meg a 41-42 fokban nem akartam elindulni a két gyerekkel. úgy néz ki jövő héten fogunk menni. még beszélnem kell anyuval mi a helyzet náluk.

Képzeljétek nálunk meg nagy újság, hogy Johanna elkezdett beszélni pár napja. az "anyával" már nagyon régóta próbálkozik, mások is mondták már, azt mondta anya, egyik rteggel asszem tegnapelőtt meg apa ment ki a szobából és úgy sírt utána, mondtam kiabálj neki, apa erre ő: Aba!

ha valamit nem akar, pl. nem akarja hogy betegyem az etetőszékbe tisztán mondja és kis pukkancs módon hogy NEM! furi, én ehhez nem vagyok hozzászokva, mert Dominak nem volt dackorszaka sem, és soha ez a szó el nem hagyta a száját hogy nem, a másik szava, ha mondom Johannának hogy nem, vagy nem szabad, azt mondja mosolyogva: DE! meg kell zabálni! Viszont szót fogad, ülök a kanapén, mondom neki nem szabad hozzányúlni, mikor megy a dvd lejátzsó felé, vagy a tv-hez, és otthagyja, megfordul.
(Rambóka ne gurulj be nagyon! :lol: )

de a legtutibb tegnap barátnőmnél volt, ott voltunk náluk, most költöztek be afrrissen épült házukba, és Johanna ki szeretett volna menni a teraszra, csak még nincs korlát. mászott kifelé, mondtam neki nem szabad, ne menj ki, veszélyes, erre megállt az ajtóban, hátrafordult és tisztán azt mondta: "Anya gyere!"

Hát akkorát dobbant a zsívem, mondom barátnőmnek hallottad? Azt mondja igen, hallotta, anya gyere! :lol: Rohantam is oda a kiscsajhoz, és összepusziltam, meg kivittem a teraszra, ha már ilyen szépen kérte... :lol: :lol:

eddig mindent későn csinált a lányom, forgást, nyúlást, állást, mászást, a beszédet hamar, hiába nőből van! :lol: :lol:

CsakegyLilla édes, sztem lehet örökölni a netfüggőséget!! :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


KAvics!
De jó!

Rambóka, Rejó, Csakegy, Csillag: de jó olvasni-látni a ti gyerkőceiteket!

Vili is úgy változik, Álmi nem fogja megismerni, ha hazajön:
- azóta csak hason szeret fürödni - mindig megfordul a kádban :)
- megtanulta rázni a fejét (tagadólag) és sokszor gyakorolja, leginkább evés közben...
- rendszeresen nézegeti a kezét...
- egész nap azt mondogatja, hogy mamamamama-bababababa...
Érdeklődve várom, hogy mit szól a tesóhoz, ha az hazajön...

Egyébként - Rambóka - megvan a plezúr, sikerült hétfőn úgy elesnie, hogy megvágta a frissen kaszált "fű", anyuék elrohantak vele dokihoz, aki kitisztította, de nem eléggé, és nem varrta be. Harmadnapra, mikor megint a másik nagyihoz került, kiderült, hogy begennyesedett és begyulladt, de az újabb doki szerint már nem lehet bevarrni, viszont kitisztításkor úgy találta, hogy volt benne "valami"... Mondhatom: minden gondolatom ott jár nála... Még 2 nap, és megyek érte.

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Vöcsök!

Nyugi, ez akkor is megeshetett volna, ha mellette állsz!
Az első doki jogosan nem varrta be, ha mély volt a seb (valszeg emiatt marad benne az a vmi!), mert egyes bekerült bacik akkor sokkal nagyobb bajt okozhattak volna!
Ebcsont beforr!
Hidd el, tuti jól érezte magát!!!!!! :lol:
Majd rakj fel képet a két gyerkőcről!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Tudom, nem is hibáztatom anyuékat... Mennyi idő alatt gyógyul meg egy ilyen, kicsit mélyebb, pár centis seb?
Sírt a telefonban - és én nem ölelhettem át... :( :(
Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Hát ez sok mindentől függ, de általában egy hét alatt panaszmentes szokott lenni.

Rejo!

Nálunk most az EDE a menő! Minden EDE! A cica, a kutya a busz..... :lol: :lol: :lol:
És hihetetlen dumakavalkádot tud nyomni, ha jól érzi magát. Van abban minden, még "R" hangzó is, de ajakhangzók (mama, baba, papa) még mindig nem!
"Annyaannyaannya" akkor van, amikor nagyon sír utánam, de máskor hiába magyarázzuk neki, h. az "anya" az én vagyok! :twisted:
Talán a Picik és kicsikben írták, h. a gyerekek mozgásfejlődése két irányban indulhat el. Az egyik gyerek a nagymozgásokban fejlődik először, ül, kúszik, megy, a másik gyerek viszont a finommozgások terén fejlődik hamarabb. Azt írták, h. az utóbbi hamarabb kezd el beszélni, mert az agyban vhogy kötve van a beszéd és a finommozgások központja (Én vagyok az élő példa! :lol: :lol: :lol: ).
Kíváncsi vagyok, h. tényleg így lesz-e!
Anyu szerint én nagyon későn kezdtem el beszélni, de akkor teljes mondatokban. Egőnél is vmi ilyesmire számítok. :lol:

Tegnap volt lehetőségem megcsodálni egy 2 éves kezdő dackorszakost (sokszor emlegetett barátnőm lombikbabáját). Pillanatnyilag "az egyik fülén be, a másikon ki" és a "NEM" korszakát éli. Körvonalazódik, h. mire számítsak majd Egőnél! :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Na már megint én!

Csak eszembe jutott miközben hámoztam a szilvákat:

Azok, akiknek most még csak anyatejet eszik a babájuk, valszeg pont az őszi gyümölcsdömping lecsengése után fogják megkezdeni a hozzátáplálást! Érdemes most venni mindenféle gyümölcsöt, megpucolni, feldarabolni és lefagyasztani! Télen nagyon jól fog jönni!
Én mint egy hörcsög, úgy raktározok!
A Frutapura pohara pont jó, de érdemes kisebb adagokat jégkockatartóban fagyasztani, a tecsóban lehet venni olcsón szilikon-szerű világoskék jégkockatartót, viszonylag nagy és könnyen kinyomható belőle fagyás után a kocka!
Bepakolom egy nagyobb dobozba a kockákat, feliratozom, aztán be a mélyhűtőbe. Így a kisebb adagokat később egymással is lehet keverni!
Tettem már el meggyet, cseresznyét, barackot, most jön a szilva, körte. Dinnyét vajon lehet fagyasztani? Mert imádja!!!!

Ja még vmi!
Az elején a héjak hasfájást okozhatnak! Tipp a hámozáshoz:
(Én ma szilván próbáltam ki.) Kis lábasban vizet forraltam, bedobáltam a szilvákat, pár percig benne hagytam, majd hideg vízzel lehűtöttem. Nagyon könnyen lejött a héjuk! Állítólag barackkal is műxik.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kavicska: jipiiiiiiiiii :))))))))))))))))))))))
Vendég
 


rambóka te kis gondos nőszemély!!

hogy mi mindenre van időd!! nekünk ma még ebédünk sincs! :lol: Én ma egész délelőtt takarítottam, most szárad a padló.

tegnap újabb szó volt. elcsúszott egy papírlapon, és hirtelen mondtam neki Hoppá! erre ő tisztán hoppá. olyan édes volt! De még csak nagyon ritkán és spontán módon mond szavakat, ha kérem hogy mondja nem mondja, csak ha hirtelen kell valami miatt. felfokozott helyzetekben.

rambóka csak a héjlehúzás egy kész tortúra! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Takarítani? :oops: :oops: :oops:

Nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik, secperc alatt kész volt! :D

Ma sem aludtunk! :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Helyzetjelentés 2 mondatban:
- Álmi tenyere gyógyul már - a doki egész elégedett volt vele tegnap.
- Vilinek tegnap kijött minden "előzetes bejelentés" nélkül a 3. foga, és ma egész nap a 4-et "jelenti be"...
Vöcsök

(Rambóka - szeretnék én is olyan házias lenni, mint te...)

Kép
vöcsök
 
 


Helyzetjelentés 2 mondatban:
- Álmi tenyere gyógyul már - a doki egész elégedett volt vele tegnap.
- Vilinek tegnap kijött minden "előzetes bejelentés" nélkül a 3. foga, és ma egész nap a 4-et "jelenti be"...
Vöcsök

(Rambóka - szeretnék én is olyan házias lenni, mint te...)

Kép
vöcsök
 
 


Vöcsök!

Hehe!!!! Hát nem tudom, h. a párod mit szólna hozzá!!!! :lol:
Én ugyanis nem vagyok egy házitündér :oops: , nálunk apa a takarításmániás!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok Lányok!

Kérlek segítsetek.

II.sz. Női klinkán, vagy az István kórházban szült e valaki és mik a tapasztalatok?

Ha tudtok, szívesen várom a segítségeket.
Akár priviben is. :wink:

Puszika Mindenkinek!
Vendég
 


Kavics, én is, meg Csillagfény is ott szültünk, majd írok pár nap múlva.
Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Kavics!

István Kórházban szült egy pesti rokonom császárral 2 hete..elmondása szerint megalázó volt a műtét, még egy hálóinget sem adtak rá és kb. 20-an nézték.. :? , ja és a gyereknek sem adtak ruhát (?). Bár nem tudom mi igaz ebből, nem ő mesélte, hanem már az x.edik rokon..szóval..

más: képzeljétek Dominak az orvos tanácsára adtam frissen facsart baracklevet és nagyon ízlik neki! Csak úgy cupákolta ki a kanálból. Mondjuk nekem ez még eléggé új - a kanalas etetés - kicsit lassú - de olyan aranyos ahogy tátog neki. A dr.nő szerint lassan főzeléket is adhatnék neki.
Holnap viszem gyógytornászhoz (a nyaki és háti izmai tónustalanok), szerdán meg vért vesznek tőle, nem vérszegény-e.

Kép
babancs
 
 


Csajok!

Ide dobom fel a kérdést és légyszi' válaszoljatok rá őszintén!
Ha annó szól vki, h. problémáitok lehetnek a szopival a tej mennyisége miatt, akkor kevesebbet idegeskedtetek volna miatta?
Tehát, h. máshogy fogalmazzam meg a kérdést: ha előre tudtátok volna, h. kevés lesz a tejetek, akkor előre idegeskedtetek volna és ez méginkább a tejtermelés rovására ment volna, v. előre belenyugodtatok volna és örültetek volna minden cseppnek, ami egyáltalán van?
Kérek mindenkit, akit érint, h. mondja el az ezzel kapcsolatos véleményét, nagyon fontos lenne!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


kavics, barátnőm 2 hete szült az istvánban...hááát. nem volt szülésznője, így nem is erősködtek semmilyen alternatívval, 15 órát vajúdott, a dokijának csak az utsó órákban szóltak, és tényleg csak a gyerkőc megjelenése előtt 1,5 órával jelent meg, a baba nagy volt, állítólag a szülésznő sem gondolta volna.....a körülmények. hááát, a bajcsyba tuti jobb. szóval, nekem nem volt szimpi. ő nem panaszkodott, csak kicsit....de nekem szerintme nem mert így szülés előtt. pedig a szent istván honlapján elég jónak tűnik. ja, kisrucit,mindent tényleg nekik kellett bevinni. nincs beöntés, borotválás. ennyi.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Rambóka!

Nekem is fontosak a válaszok, mert igazság szerint az új PCOS oldalon már fent van az ezt taglaló cikk, végre lefordítva! :?

(Új PCOS oldal: még csak próbaüzem)

Az én válaszom: NEM! Én biztos voltam benne, hogy fogok tudni szoptatni! A média most annyira azt sugallja, hogy szoptatni jó, és kell, és természetes stb. stb. Fel sem merült bennem, hogy majd nekem pont nem fog menni, mert az akaraterőmet is tudom, hogy milyen. Csak sajnos, vannak dolgok, amiket igenis akarattal, megfeszülve sem lehet megváltoztatni és pont.
Anyám, anyósom sikertelensége túlságosan is egybevágott, a barátnőm anyja se tudott szoptatni, és azzal magyaráztam, hogy a 70-es években nem volt ez annyira fontos dolog, hogy minden áldozatot meghozzanak azért, hogy működjön a dolog. Lehet, hogy van is ebben némi igazság. De pont ezért volt bennem, hogy "na majd én megmutatom". Hát nem mutattam meg, de őszintén szólva, így utólag már azt mondom, hogy egy kicsit nevetséges hogy mennyire túlspiláztam én is a dolgot. Az egész azért annyit tényleg nem ér.
Vendég
 


Rambóka,
én úgy hiszem, nem idegeskedtem volna előre. Elvégre is ki tudja ezt előre biztosan megmondani?! Bíztam volna abban is, ha kevés is eleinte, idővel tudok rajta "javítani". Talán azért is vagyok biztos abban, hogy nem idegeskedtem volna, mert már a 20. héttől meszesedett a méhlepényem és azt mondták, jóval előbb kell megszületnie. Na, két héttel túlhordtam. Eleinte meg az volt a baj, hogy kisebb mint kellene. Erre megszületett 63 centivel és 4,30-val :shock: Meg az is igaz, hogy akkoriban 22 éves voltam, fiatal csirke :D mindent olyan nyugisan éltem meg (be szép is volt :lol: ).
A szülés után nem mutatták meg, hogy kell szoptatni, én meg honnan tudtam volna. Mozdulni is alig tudtam, mert akkora volt a babó feje, hogy kiegyenesedett a farcsontom. Másnapra már csillagokat láttam, amikor próbálkoztunk, úgy fájt. Szerencsére éjjel új nővérke jött és megmutatta a tutit. Otthon megint elcsesződött valahogy, és véresre harapdált a kölök. Emlékszem, hogy üvölteni tudtam volna, úgy fájt. Vettünk egy mellszívót, kb. 3 héten át fejtem éjjel-nappal; volt, hogy bealudtam közben - a mellszívó meg csak dolgozott :roll: és a tejet üvegből adtam neki. Aztán megint megpróbáltam, és semmi gond nélkül szoptattam 13 hónapos koráig.
Bocsi, hogy kicsit hosszú lettem :oops:
Megkérdezhetem, mihez kezdesz az infókkal? :D :roll:

Kép
wandrea
 
 


rambóka azért nem lehet erre válaszolni, mert kor-, helyzet-, férj-, babafüggő ez a dolog.

teljesen máshogy válaszoltam volna 24 évesen dominál, az akkori viszonyomban anyóssal sógornőmmel és férjemmel, meg a mostani fejemmel. máshogy válaszolsz ha első babád várod, vagy ha a másodikat. akkor is másként válaszolsz, ha az első babád simán szopott és nem volt gond, és ezt a második babánál mondják, és akkor is, ha ezt az első babánál mondják, és akkor is, ha a harmadiknál.

engem speciel a harmadik babánál (ha lesz, remélem) ha ilyet mondanának nem is érdekelne, max. nevetnék rajta egyet. ilyet nem lehet előre megmondani, vagy csak nagyon-nagyon ritka esetekben.

én úgy veszem észre első babánál - nálam is - valahogy kevesebb a tej, és nem csak azért, mert rutintalan az anyuka, hanem valahogy a tejcsatornák, vagy a hormonok vagy mittudomén nem úgy működnek. minthogy a második szülés is általában szignifikáns módon gyorsabb és könnyebb, a szopi is.

szóval ha első baba előtt, Domi előtt nekem ezt mondta volna valaki, hülyére idegeskedem magam, és baromira mérges lettem volna, honnan tudja az illető, és nekem biztos nem lesz kevés, mert csak akarni kell...de mindezt azért, mert bunkó anyósom és sógornőm mást se hajtogatott egész terhességem alatt:

Emőkének (sógornőm) mennyi teje volt, istenem!

napi egy litert lefejt még plusszba!

hát hiába, akinek sok teje van, az igen, az aztán az anya!

Ééééés folyik már az előtej? (20 hetes terhes koromban)(gúnyos vigyor) válaszom. nem. emőkének ilyenkor már melltartóbetétet kellett viselnie, úgy folyt az előteje...

hááát nem mindenki tud szoptatni...(és aki nem tud az egy utolsó senkiházi, nem is való anyának, az ugorjon kútba amint teheti)

ja, persze nemcsak sógornőm, anyósom is remekül szoptatta a lányát. (zsolti nem, de ez nem vont le az ő anyai értékéből semmit :twisted: )

na ezek után nem szopott a fiam. képzelhetitek. ha afene fenét eszik is, nekem meg kellett mutatnom parasztéknak, hogy nekem igenis van tejem, csak a fiam nem szívja ki.

ha van egy intelligens anyósom, sógornőm, és nincs ez a cirkusz, akkor lehet örültem volna, ha tudom előre mi lesz, és hideg fejjel tudtam volna racionálisan megszervezni dolgokat (pl. vettem volna anyatejet)

de ilyet nem lehet előre mondani. először nekem se jött fejéskor semmi, csak két csepp. igenis Norka elég inger a fejőgép, fent tudja tartani a tejtermelést, csak rá kell jönni, hogy kell fejni. a titka, hogy mikor ráteszi az ember a gépet a mellére (ja, ilyen esetben csak motoros fejő a jó, ha a tejtermelést akarom fejéssel beindítani), akkor nem jön 4-5 percig semmi, de nem szabad abbahagyni a fejést, ÉS inni kell egy jó nagy pohár vizet, ha nem szomjas az ember akkor is. és akkor lekezd folyni a tej. de két-három hét, mire feltornázza az ember a tejtermelést a 10 miliről a napi több száz milire.

szóval ezek után, amit domival megcsináltam (0 tejmennyiségről indultunk) azt mondom nincs ilyen hogy kevés tej. ha VAN tej, akkor az igenis növelhető.

(ha nem fogyózik az anya, eszik rendesen. én ha éheztem, nem jött a tej. norka sztem te túl hamar fogytál le, ez is gond lehetett a tejnél)

Kép

Kép
rejo
 
 


kavics istvánról csupa jót hallottam, kedvesek szülésnél, anyapártiak, női kilinikáról csak rosszat eddig.

Kép

Kép
rejo
 
 


nekem adokim az utolsó 15 percre jött be. minek jött volna be előbb? Dimt te szeretnéd ha végig ott lenne? :wink: :lol:

Norka milyen cikk ez? Hogy PCO-soknak lehet kevesebb a teje hormonális okokból? régen erről volt szó a másik topikban, nagyon régen.
Ez egy totál nagy hülyeség. Egy csomó PCO-snak rengeteg van. nekem dominál kevés volt, Johannánál rengeteg, és nem hiszem, hogy kigyógyultam volna a PCO-ból.

ilyet nem szabad előre mondani, egy PCO-s nőnek sem, feltenni a honlapra egy ilyen cikket!! nehogy feltedd! Ez etikátlan és felelőtlen és kegyetlen dolog!!!! mert nem feltétlen igaz!!

Kép

Kép
rejo
 
 


Rambóka, nagyon jó a kérdés, ezen már magam is elgondolkoztam. Én örültem volna, ha előre készülhetek rá. Nem hagytam volna abba a fejést az első pár hét után. Igy viszont naivan azt gondoltam, hogy beállt a tejmennyiség és sínen vagyok. Azóta is csak kergetem a napi tejigényt, mindig le vagyok maradva egy száz milivel. Persze lehet, hogy ha kezdetektől azon aggódom, hogy mikor fogy el, akkor ennyi sem lenne, de ezt igy utólag már nehéz megmondani. Sőt az is lehet, hogy ha tudom előre és fejek ezerrel, akkor is itt tartanék. Mindenesetre a következő babánál nagyon fogok figyelni.

Kép

Képurl]
espero
 
 


És az is lehet, hogy ha egyszer végre kialudnám magam, ahelyett, hogy itt molyolok éjszakánként, akkor legalább annyival több tejem lenne napközben, mint amennyit ilyenkor sikerül kifejnem. Csak éppen nem merem kipróbálni :lol:

Kép

Képurl]
espero
 
 


Sziasztok, én a másik topicba szoktam írni pár napja, de Rambóka kérésére jöttem ide válaszolni a kérdésére:

Szóval Rambóka:
Nekem érdekes volt a helyzetem a szopival, mert szerintem tejem ugyan lett volna, de a lányom egy érdekes anatómiai problémával született, a gégefedője nem volt jó alakú (azóta már rendeződött), ezért nem tudott szopni. Vagyis a technikájával nem lett volna gond, csak nem tudott egyszerre levegőt venni és szopni. Szóval kettőt szopott két levegőt vett..., na ugye így nem lehet szopni, mert nem indítja meg rendesen a tejet.
Kezdetektől úgy evett, hogy szopott, amíg tudott, általában 50-70 g-ott, aztán jött még a tápi üvegből.
Fejni nem tudtam, úgy nem jött semmi.
Na én is kaptam a kéretlen tanácsokat, hogy így meg úgy próbáljam, nem értették meg, hogy nem megy. Szerencsére védőnő nem csesztetett. Mondjuk nem vagyok az az ideges fajta, de volt, hogy sírtam miatta. Homeós bogyót kipróbáltam, attól nagyon sok tejem lett, de mindegy, mert nem tudta Lili kiszívni, csak magammal szúrtam ki. Egyszerűen tudja azt egy nő szervezete, mennyi kell a gyerekének, és ha valamiért nem megy, hát nem megy.
Következő gyerekemnél biztos nem fogom idegelni magam rajta. Végül is ha csak kajánként 50 g-ot, de akkor is kapott anyatejet.
Próbáltam úgy felfogni, hogy így, hogy van tápszer is, sokkal szabadabb vagyok, nem kell a szopik miatt hazarohanni, egy üveg tápszert bárhol oda tudtam adni a lányomnak. Amúgy amellett, hogy csak így ment a szopi, 5 hónapos korára reggel már tudott egy egész adagot szopni, ahogy alakult a gégéje, de 10 hónapos koráig szopott, és akkor szépen elválasztotta magát. Már 19 hónapos de még mindig van egy kis tejem.
Szóval, hogy összefoglaljam: biztos, hogy nyugodtabb leszek, készülök rá, hogy ez a probléma örökletes, lehet, hogy a következő babám is így tud majd csak szopni, de biztos, hogy szupi anya leszek, és nem a szopin fog múlni!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Rejo szívesen átküldöm a cikket, hogy lásd. Rambóka küldte, én lefordítottam. Nem sommáz, nem ítélkezik, összességében reményt adó. Tanácsokat is ad.

Az a helyzet hogy rengeteg PCO-snál látok tejcsigondot (nincs tej) odaát az NLC-n is. Nem tudom, hogy a nem PCO-soknál mi a helyzet.
A La Leche Liga már külön témaként foglalkozik vele, szóval lehet hogy a pcos.hu nem foglalkozik ezzel, de előbb-utóbb úgyis bekerül a köztudatba.
Vendég
 


Norka küld már át légyszi a cikket!! (címem tudod?)

nem PCO-soknál is sok tejcsigond van, de általában az első babaánál. nézz meg egy sima babás topikot. arányokat nem tudom hogy alakulnak, tehát PCOs-nál lehet nagyobb arányban, vagy még ez sem igaz, nem tudom, meg kéne nézni.

én főleg ezt látom, első babánál van gond, másodiknál nincs. Én is ugyanígy voltam mint Espero, hogy úúú már tudom mire kell figyelni a második babánál, jól oda fogok figyelni, fejni kell, hogy legyen tejem...erre Johanánnál egy csepp tejet nem fejtem, mert nem kellett, ömlött a tejem, pedig készültem a fejésre.

Espero sztem 6 hónapos már a babád, ne kínozdd magad légyszíves éjszakai fejéssel!!! Ez már túlzás. Dominál én 5 hónaposan hagytam abba fejést, 8 hónapos koráig még csócsált egy kis tejet magának.

Norka ki foglalkozik ezzel, úgy érted már LLLék honlapján is van szó a PCO-sok esetleges tejcsigondjairól?

Ki vagyok. elhúzta a sors a mézesmadzagot előttem és naaagyon szeretném, ha miénk lenne, babonából nem beszélek róla, nagyon szeretném, két napja nem alszom. apa kicsit behúzta a kéziféket, pedig neki is tetszik.

Kép

Kép
rejo
 
 


rejo, nem azért mondtam. én sem szeretném, ha ott lebzselne körülöttem a dokim. de a barátnőm lehet kevesebbet vajúdott volna, ha ránéznek. de ki tudja.....már túl van rajta, jól vannak. ez a lényeg:)

tej téma: nekem nincs előtejem, de nem is aggódok rajta. és remélem nem is fogok. ha lesz, lesz. ha nem nem. remélem lesz, és megfogok tenni mindent, de nem akarom túlparázni a dolgot. majd nyilatkozom utána.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!
Na akkor Én is hozzászólok.....
Szóval az Én esetemben teljesen másként indult a szopi dolog,mint nálatok....
Mire beindult a tejem,elvitték Natit másik kórházba....a csecsemősök,ez miatt (sok-sok sírás,nem evés)nagyon sokat foglalkoztak velem.Szigorúan mennem kellett fejőgépre(kórházi bazi nagy gép)megtanítottak maszírozni elötte....és kínoztak szó szerint "Anyuka mire oda kerül a sor,el megy a nemlétező teje is!".
Átkerültem Natihoz,közölték,hogy nem szophat....fejjek ezerrel,de öntsem ki a csapba!Itt már saját fejőmet használtam....és egyre nött a tej mennyisége,de ment a lefolyóba!
Volt egy nővérke,aki éjszakára jött a 8.nap,bezárta az osztályt és oda jött hozzám,közölte,hogy készüljek....szoptatni fogok!Pedig nem szabadott volna,mert infúziózták Natit....és láss csodát(remegtem mint a kocsonya,első szopi miatt)Nati nagyon sokat evett.....és tudott is!Végig aludta azt az éjszakát!
Másnap hajnalban még ez a nővér volt,5kor szopiztathattam még!Jött a váltás....majd a gonosz nővér közölte"megpróbálhatjuk a szopit vizit után,bár látja 9.napos Nati nem hinné,hogy lesz értelme"!Jött a vizit,főorvos rábolintott....szedjék ki az infúziókat,legyen próba szopi!-és minden okés volt!2 1/2-3óránként szoptathattam!Nati vissza is nyerte azt a pár dekát mire haza engedtek Minket!
Volt egy mélypontunk......mivel Nati 6hetes volt szilveszterkor....aznap a barátaink kitalálták,hogy csendesen,de nálunk buliznak.... :? Nati amúgy se szopizott,ha sok volt a nyüzsi mellette......na most aztán sztrájkba kezdett!nem evett,de jól elvolt!Elmentek a vendégek....és másnap se!Barátnőm átrohant a tápszerrel.....de megigértette Velem,amíg a gyerek jókedvű-pisil-teázik,addig nem adok tápot Neki,mert akkor végem van!Együtt sírtunk......minduntalan cicire tettem....barátnőm felhívatott a védőnőjével......az elmondta,nem hülye a baba,ha kap a szájába valamit....amiből jön valami......nem fog éhen halni!Tartották bennem a lelket(hisz volt tejem,meg egy makacs fiam)!-és láss csodát.....3.nap este a gyermekem ismét 2-3óránként evett,mintha nem is lett volna az elöző 3nap cirkusza!!!!
Még nem volt 9hónapos,amikor már ment,na ekkor bazira nem érdekelte a cicim....menekült előlem....csak hajnalban-éjjel evett 3napig,majd csak éjjel egy hétig.......de Én rendületlenül fejtem (Pesztonka mellszívóval!)Így leállt a szopizás,maradt a cumisüvegből ivás!11hónapos elmúlt,mikor elfogyott a fagyitej!Kapta a főziket,mert kipróbáltam ezer tápit,egyiket se itta meg.....jól jártak a kutyák....!ÉS kiderült,hogy Nati nem allergiás,de 4éves koráig,nem itta meg a bolti tejet :? !Gyerekorvosunk mindig azt mondta-"a babák ,nagyon okosak....tudják mi jó Nekik,hiába erőltetjük"!
Szóval az Én kálváriám ez volt!
Mindenki azt mondta,tuti nem fogok szoptatni....azért,mert az elején sokat sírtam,nem ettem és egy hokedlin ültem Nati ágya mellett 6napon keresztül!Na és azért is,mert kicsi a mellem!Na meg,13kg híztam terhessen és 10nap után 17kg-al voltam kevesebb!
Hihihi......jól megvicceltem mindenkit!!!!

Bocsi,hogy,ilyen hosszú voltam!Nem tudom....tanulságos volt?!-de leírtam Nektek!
:wink: pusza :wink:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


szia kandika!!!!! :lol: most csak ennyit tudok neked írni johanna itt alszik a kezemben

Kép

Kép
rejo
 
 


Szia Rejo!

Nálunk is elidult Gergőnél, amit Johanna a tali után csinált: Levakarhatatlan és ha otthagyom, ezerrel szirénázik. De inkább jön utánam és KÖZBEN szirénázik! :twisted:
Minden elindulásunk kész vesszőfutás. Rohangászok a két szoba közt, szedem össze a cuccokat, közben egy torreádor ügyességével hajolok el az engem kitartóan üldöző gyerek elő, aki mint a Frankensteinből a Teremtmény, kitárt karokkal jön és probálja elkapni a gatyám szárát.
Ha berakom az ágyába, akkor üvölt, de legalább garantáltan nem töri össze magát!
De még rosszabb, amikor a párom itthon van, mert ő a szedelőzködés legelején felveszi a gyereket, aztán csak áll, kezében a nyüglődő gyerekkel, h. vegyem már át, mert szeretné felvenni a cipőjét, elrakni a telefonját, töltsek vizet a gyereknek stb.........
Nem érti meg, h. így sosem készülünk el! Tegye le és segítsen pakolni! :evil:


Többiek!

Szopival kapcsolatban mindenkinek a véleményére kíváncsi vagyok!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?