Új privát üzeneted érkezett!

Ja, még azt akrtam, hogy ha egy mellből etet vki egy igeig, aakor fennáll a veszély, hogy a szipolyozás hiányától begyullad a mellőzött mell, nem? Merthogy pang a tej. :?:

KépKép
livus
 
 


Sziasztok!

Nekem sosem gyulladt még be a mellem, nem tudom, az milyen.

Én ált. letakarva szoptatok. De bárhol. Tényleg. Azért próbálok elvonulni, ha lehet, de nem erőltetem.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livus,

ahogy Szófia egyre idősebb lesz, én is egyre nagyobb köztiszteletnek örvendek a szopi miatt. Picit zavarban vagyok ettől, mert nekem ez így természetes, ebbe nőttem bele: édesanyám és nagymamám is sokáig szoptattak, anyu három gyereket, mamám tizet (!), s volt, hogy mindketten bevállaltak a saját mellé egy-egy másik babát is.

Savitri!

"bőtejű" - :lol: ez nagyon jó!!

Én egyszer megkaptam egy gyerekorvostól, hogy nem szoptathatok igény szerint, mert annyi a tejem, hogy Dunát lehet vele rekeszteni (szó szerint így mondta) :shock:
Szófia akkor volt két hónapos, és sajnos két hét erejéig hallgattam a dokira, mert úgy gondoltam, ő jobban tudja. Nagyon-nagyon-nagyon sajnálom azt a két hetet :(
Előtte is és azóta is igény szerinti szopi van.

Nekem egyszer valahol az eleje tájékán volt mellgyulladásom, és hiába gyötörtem a gyulladt cicit, nem használt sem a sok szopi, sem a sok fejés. Én nagyon be is lázasodtam, 39 fölött volt folyamatosan, és csak lázcsillapító injekció vitte lejjebb. Nagyon-nagyon nem vagyok gyógyszerpárti, de a háziorvosunk azt mondta, hogy tartós és/vagy magas láz elapaszthatja a tejet, én erre jól berezeltem, és hagytam csillapítani a lázamat.
Ja, és amíg 39 fölött volt, Szófia csak úgy fogadta el a cicit, ha előtte hidegvizes ruhával kicsit lehűtöttem. Ez számomra nagyon érdekes volt, soha nem gondoltam volna, hogy zavarhatja a magasabb hőmérséklet. Vagy a 39 már kellemetlenül soknak tűnhet a szájban? Nem tudom... :roll:

Viki
vamberyviki
 
 

 
 

Livi: Örülj neki! Rettenetesen tud fájni! Plusz irtó magas láz, iszonyú hidegrázás! Borzalmas!

Nekem 3x volt az első 4 hétben... Ezerrel ittam a szopis teát, egy-egy alkalommal két mellből szoptattam (ami szintén szaporítja a tejet), közben pedig nem igény szerint szoptattam, úgyhogy nem csoda, hogy ez lett belőle... Amúgy nekem a borogatás-pihi-masszázs mindig segített, antibiotikumig nem jutottam el soha. Ja, és mindig úgy fordítottam Bobót, hogy a gyulladt részt ürítse a legjobban: vagyis, hogy arrafele legyen az álla, ahol a gyulladás van.

4. alkalommal pedig egy olyan borzalmas vmiben volt részem, ami szerintem inkább tejcsatornaelzáródás lehetett, nem is mellgyulladás. Legalábbis erre jutottam a leírások alapján. Na, az úgy fájt, hogy mikor nemrég megkérdezték, mi volt a legerősebb fizikai fájdalom életemben, azt mondtam, hogy a szülés meg ez. Sírtam a fájdalomtól, miközben Bogi szívta! Tényleg nem éreztem hasonlót előtte! Meg remélem, nem fogok ezután se!

KépKép
livus
 
 


Jaj, ez iszonyúan haangzik!
Én most épp szomorú vagyok, mert egy barátnőm "jótanácsok hatására" már nem is teszi mellre a babát, csak fej, ezért persze fogy a tej, tehát táp megy mellé.
ok: aluszékony baba (cicin elalszik, így "hátha" nem kap eleget), kevés tej (csak 40-et tud lefejni....blabla), anyuka tanácsai: nekem sem volt tejem, kislányom!

mit lehet tenni? :?:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


nekem most rengeteg tejem van (a nagy is kap), nagyon örülök a bőtejűségnek-hozzáteszem, mindezt 70B-s melltartómérettel teszem!
szóval nem a méret a lényeg!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livi, gratula a sok bőtejűséghez, hogy csináltad, hogy Nórit is "visszaszoktattad"? Csak megkínáltad és elfogadta?
Az én Nándim 7-én volt 6 hónapos, eddig csak anyatejet kapott (meg egy kis uszodavizet ivott a babaúszáson :) ) és lassan kor szerint legalábbis kéne hozzátáplálni. Ti hogy csináltátok? Automatikusan mikor betöltötték a 6 hónapot?

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Ja még azt elfelejtettem, hogy nálunk is volt ez a cicin elalvás az elején, gyakorlatilag minden szopinál. Szerencsére nem volt mérlegünk, egyszer sem fejtem, így grammokkal meg mennyiségekkel nem tudtam (és nem is akartam) stresszelni magam. Esetleg javasolhatnád a barátnődnek Livi, hogy számolja a pisis/kakis pelenkákat (nem tudom mekkora baba) és ha az rendben van és amúgy kiegyensúlyozott a gyerkőc akkor szerintem tök mind1, hogy elalszik e a cicin vagy sem..

Eszter

Kép
esztercica
 
 


háát én valahogy úgy vagyok ezzel, hogyha elalszik a cicin a baba, akkor minden oké és tuti, hogy eleget evett. úgyis ordít ha üres a pocak. az elején ha nagyon aluszékony egy baba, érdemes ébresztgetni 3 óránként de alapvetően örülni kell ha alszik, hisz az jelenti azt hogy minden rendben

Livi, nem tudom mivel lehetne hatni a barátnődre, esetleg azzal, hogy elmeséled Nórival mennyit bénáztál és láőm most hogy már tudod, most hirtelen bőtejű lettél. Arról mondjuk mindenképp kéne olvasnia, hogy tejszaporításra a baba 10szer jobb a fejésnél. Na és ugye az élet is sokkal egyszerűbb.

fúú még belegondolni is fárasztó, hogy fejek és azt cumisüvegből odaadom. ha az ember lányának van teje, bármily kevés is, miért szivatja magát a fejéssel, adja oöda ciciből, aztán ha úgy látja kell pótlás, hát istenem tegye, bár én nem tenném amíg a gyerek nem üvölt
savitri
 
 


esztercica: Nóri néha szopizik csak (mikor Sári is, remek!), általában pohárba "rendeli", akkor fejek neki, úgy issza. :D
én megvártam a 6 hónapot Nórival, de most már lazább leszek, nem kapkodom el, ráérsz! :wink:

Savitri: HÁT EZ AZ! egyetértek, de hát tudjátok, az ember anyukája amennyit segít, annyit tud rontani is! Egyébként, azt hiszem, már döntött. Sajnos van a közelében egy másik anyuka, aki tápszerezik (van teje, de így döntött, mert "kell neki a szabadság" (sic!)) Na mindegy, nem megyek bele, de eléggé elszomorít a dolog.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Na, tessék! CSak emlegetni kellet a barátnőket!

Most hívott sírva a (magyar) barátnőm Frao.ból, hogy az egyhetese egyfolytában szopizni akar...
Annyira kétségbe van esve, hogy nagy lelkifurik közepette, de már tápszert is adott neki. És azt nem is kérdeztem, de jajj, biztos cumisüvegből!
Hívott két LLL-t is, de egyik se vette fel, így végül engem hívott. Szegényke annyira neki volt keseredve! Mondtam neki, hogy üdv a klubban, és kitartás! Kérdezte, hogy én is sírtam az elején - mondtam, hogy naná! Totál kikészültem a nonstop sírásvagyszopizástól, mire rájöttem, hogy a megoldás a nonstop szopizás...

Ráadásul Frao.ban nem divat ám a szoptatás! Mert attól "csúnya lesz a mell"! :twisted: Épp a múltkor mesélte, hogy vmelyik rokona újságolta, hogy VÉGRE sikerült leszoktatni a három hóst a szopiról. :cry: Gáz!

KépKép
livus
 
 


Nem vagyok benne százszázalékig biztos, de asszem mintha pont Franciaországban lett volna, hogy nem olyan régen feljelentettek egy nyilvános helyen szoptató mamát közszeméremsértésért...
vamberyviki
 
 


ó, jajj! :shock: Ilyet inkább nem is mondok neki! (Bár ez akár Mo.-on is lehetett volna, amilyen sztorik mostanában a Kismamában voltak....)

KépKép
livus
 
 


Jajj, és még azt akartam megosztani veletek, hogy képzeljétek, küldtem egy csomagot a barátnőm kislányának, de titokban! Meglepinek! És miután volt ez a sírós telefon, kábé fél óra múlva írt skype-on, hogy jött a postás a csomaggal! Nagyon örült neki! Úgy tűnik a postás (kivételesen) épp jól időzített! :lol:

KépKép
livus
 
 


Livus, de legalább téged hívott. Remélem ő megfogadja a tanácsod!

nekem olyan fura, hogy a szoptatás ennyire 2 táborra osztja az embereket :(

egyébként nekem olyan barátnőm is van aki nem tudta szoptatni a gyerekeit (jó tanácsoknak köszönhetően :evil: ) a melle viszont kb 4 !!! mérettel lett nagyobb.

szóval aki annyira félti a feszes idomait, az ne szüljön gyereket és balzsamoztassa magát 25 évesen! ez az én goromba véleményem az említett franciákról
savitri
 
 


:mrgreen:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok!

A kisfiamnak kibújt két fogacskája és a szoptatás végén erősen nekinyomja a mellbimbómnak, szóval megharapja. Igyekszem nem ordítani, de nagyon fáj. Olyan, mintha egy zsilett penge nyomódna mellbimbómhoz. Nem akarok sikítozni, nehogy megijesszem, még sokáig szeretném szoptatni. Most 9 hónapos. Kinek mi a tapasztalata ebben az esetben? Hogyan tudnám leszoktatni a harapásról? Bár úgy tűnik, a felső inyét dörzsöli azáltal, hogy jól ráharap, mert a felső fogai éppen most jönnek.

rifu
rifu
 
 


Szia Rifu!
hát valszeg nem ez a szakszerű megoldás, de bizony én felkiáltottam amikor a fiam valami hasonlót művelt. nem volt ez előre megfontolva, csakúgy jött. kb így: áááá neee Iván ez fááj!
és persze azonnal levettem a mellemről. Nos azóta nem csinálja. Viszont vígan szopik. gyakorlatilag csak szopik. Mindjárt 9 hónapos.
savitri
 
 


Rifu,

az én 9,5 hónaposom sokáig nem harapta (7 hónaposan már 6 foga bújt ki!) Volt egy idő, amikor elkezdett "vadulni", s akkor felkiáltottam, mer' fájt. Úgy volt, ahogy mondtad, megijedt, még a szája is lebiggyedt, úgyhogy végül még nekem kellett őt babusgatni és vígasztalni, viszont pár ilyen felkiáltás után felfogta, mit, akarok, illetve mit nem akarok, és azóta csak nagyon ritkán, véletlenül, figyelmetlenségből vagy kakpodásból "rárabol", vagy megcibálja. Így most figyelem az előjeleket, ha látom, hogy kapkod, akkor szólok neki, hogy óvatosan a cicivel, és nagyon lassan teszem a szájába, nem engedem, hogy nekiugorjon, és így minden O.K.
Szerintem nem baj, ha felkiáltasz. Ebből tudja, hogy valami nem O.K. Mert ha úgy teszel, mintha misem történt volna, akkor esetleg azt gondolhatja, hogy így ez jó, és "harapdál" tovább. Legalábbis én így gondolom.

Viki
vamberyviki
 
 


Én azt olvastam valamelyik szopis oldalon, hogy nem ajánlott felsikítani, felkiáltani, mert attól úgy megijedhet, hogy szopis sztrájkba kezdhet. :( Azt tanácsolták, hogy azonnal le kell venni a ciciről, és határozottan mondani, hogy "Nem! Nem szabad!"
Amúgy tényleg olvastam is egyszer egy ilyen eset a nlc tanácsadásán, hogy valakinek pont egy ilyen sikoly miatt nem akart utána szopizni a babája...
Szóval csak óvatosan! (Persze könnyen beszélek: engem még nem harapott meg. Illetve a cicimet nem, de ma az ujjamat igen, és iszonyú nagyot harapott! :shock: Szóval nehéz lesz tűrtőztetni magam, ha ezt a cicimmel is megteszi :roll:

KépKép
livus
 
 


Ajjaj! Szopisztrájk az durva! Nekem mondjuk a "Nem! Nem szabad!"-ra annyi volt a reakció, hogy elkezdett rám teli szájjal vigyorogni, mert azt hitte, hogy játszunk... Biztos nem néztem elég szigorúan :shock:

[size=7]Csak érdekességképpen (és véletlenül sem tanácsképpen!!!!) . Egy ismerősöm (idősebb anyuka) azt mesélte, hogy neki mindkét gyereke 7 hónaposan kezdte el harapni a cicit, és nem tudta velük megértetni sehogy sem, hogy azt nem szabad, ezért inkább megvonta tőlük, és abbahagyta a szoptatást. Mondjuk ez kb. 25 éve volt... Hát nem tudom.[/size]
vamberyviki
 
 


Livus,

amit hozzáfűztem fentebb a franciákhoz, azt még véletlenül sem azért, hogy elmondd a barátnődnek. Húú, dehogy! Csak rontana a képen! Csak ez jutott eszembe az írásodról.
Egyébként hogy áll most a szopival? Beszéltél vele azóta?

Viki
vamberyviki
 
 


Livus,

amit hozzáfűztem fentebb a franciákhoz, azt még véletlenül sem azért, hogy elmondd a barátnődnek. Húú, dehogy! Csak rontana a képen! Csak ez jutott eszembe az írásodról.
Egyébként hogy áll most a szopival? Beszéltél vele azóta?

Viki
vamberyviki
 
 


Viki: írok neki skype-on minden nap. Tegnap is egy jót "dumáltunk", amúgy tegnap már jobb napja volt a kislánynak. Belealudt a (ha jól emlékszem) kétórás :wink: szopiba, és utána még le is tudta tenni, úgyhogy jobb volt a kedve :)

Lányok két hülye kérdésem van megint, és egy normális.

Hülyeék:
-Ti hordtok otthon melltartót? :oops: Mert én régen mindig hordtm, de mióta szoptatok, nem. Néha két szopi között folyik a tej, és betétet meg nem szeretnék használni, mert elvileg az lenne a jó, ha szellőzne a cici... Szóval én csak akkor hordok, ha elmegyünk itthonról, de ez nem biztos, hogy jó taktika... A szalagok szempontjából biztos az lenne a jó, ha itthon is hordanék...
-Ha idővel elkezd majd átállni a normál kajára, és kevesebb tejet fog enni Bogi, akkor kisebb lesz a cickóm?

És végül a normális kérdés:
Milyen melltartómárkát használtok (mármint szopis melltartóból)? Mert én annyit felpróbáltam már C&A-ban, Brendonban, Triumphban... De eddig csak a Felina volt szuper, az meg 7000 Ft. :(

KépKép
livus
 
 


Livus: én nem hordok melltartót, nekem nincs is. Mondjuk, én nagyon kis mellű vagyok...ha kimegyek a lakásból, akkor van egy fehér és egy fekete top-om, az akkora, mint egy melltartó, azok valamelyikét veszem fel.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Én itthon olyan (korábban sportoláshoz használt) felsőt szoktam felvenni, amiben van olyan melltartószerű betét, de mégsem az. Valamennyit tart, de nem olyan kényelmetlen mint állandóan melltartóban lenni..Nekem jobb érzés így, különben van hogy fáj/húzódik

Melltartóból sajnos nekem az Anita jött be, ami szintén baromi drága :shock: , úgyhogy olcsó ötletem nincs :(

Nálunk harapdálásra bejött a "Nem, nem szabad" (eddig), én sem mertem nagyon kiabálni a szoptatás könyvben olvasottak hatására, de azonnal kivettem a szájából és igyekeztem nagyon határozottan rászólni 1-2x kellett csak, azóta nem csinálta.

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Most próbálgatom a "nem, nem szabad" dolgot és szépen mosolyog rám a kisfiam. Még csak két foga van (alul), ezért gondolom, hogy talán viszket a felső inye és csak köszörül rajta. Nagggyon fáj. Nem merek felkiáltani, nehogy abbahagyja a szopást. Koraszülött (34 hétre jött), ezért szoptatom, ameddig csak lehet. Valahogy akkor jön rá, amikor már eleget evett és akkor összeszorítja a fogát és az inyét és nyújtja a mellbimbómat. Eszement fájdalom. Volt olyan, hogy bejött a férjem, becsapta a szúnyoghálós ajtót és akkor harapott rá.
Tegnap találkoztam egy ismerős kismamával, aki el is választotta a lányát, mert annak már tele volt a szája fogakkal, amikor elkezdett csak úgy harapdálni. Igaz, ő "már" 11 hónapos volt.

rifu
rifu
 
 


Lányok, köszi a válaszokat a hülye kérdésre!
Ha vkinek van tapasztalata, azért érdekelne a második hülye kérdésre is a válasz... Az azért izgat, hogy még befektessek-e a mostani méretbe, vagy nem érdemes.

Rifu: nagyon rosszul hangzik, amit írsz! :(
Kitartás! Jó, hogy ilyen elszánt vagy! :)

KépKép
livus
 
 


Hali!

Livus,
én mindig hordok melltartót, anélkül nem kényelmes. Pár napja történt eme párbeszéd a majdnem négyéves lányommal: -Anya, te miért hordasz mindig melltartót? -Mert nekem így kényelmes, ha nem hordanék, a térdemig lógna a cicim. -Ááááá, nem is lógna a térdedig, maximum a hasadig! :lol: Nekem az is betett, hogy nagyon nagyot nőtt a terhesség és a szoptatás során, ráadásul nem hordtam melltartót az elsőm megszületése után két hónapig... Így szépen megereszkedett.
Nekem ahhoz képest nem lett kisebb a cicim, mint ami a terhesség előtt volt (csak máshogy helyezkedik el...), de a soktejes cicihez képest igen. De van barátnőm, akinek a terhesség előttinél is kisebb lett a szopi befejeztével.
Melltartó: egyik sem tökéletes, ami van, pedig drágák voltak...

Rifu,
ilyet mindkettő nagyom csinált (mármint szopi végén ráharap, és fejet hátraránt). Én, amikor észrevettem, hogy közeledik a szopi vége, jó erősen tartottam a karommal a gyerkőt, így nem tudott ilyesmit csinálni, és a kisujjam segítségével engedtem ki a cicit. Aztán amikor nagyobbak lettek, már nem haraptak.

Zsizsa
zsizsa
 
 


Livus,
miközben én itt fogalmazgattam a mondanivalómat, írtál. :) Nekem három méret kellett szopis melltartóból, egy a szülés utáni két-három hétben (direkt olcsó darabok, de a célnak megfeleltek ennyi időre), utána a következő pár hónapra (érdekes módon a másodikomnál nagyon hamar összement a cicim annak ellenére, hogy 14 hós koráig szinte kizárólag szopizott, de az elsőnél és most sokáig nagy...), aztán meg a már hozzátáplálós korszakra (és ekkor még mindig egy számmal nagyobb kellett a terhesség előttinél).
Zsizsa
zsizsa
 
 


Köszi, Zsizsa a tapasztalatokat! Akkor még várok kicsit, mielőtt újat vennék. :)

KépKép
livus
 
 


Rifu,

Elején nekem is vigyorgott a drága, mikor mondtam, hogy nem szabad, én meg igyekeztem megállni, hogy ne mosolyodjak el, olyan édes mikor vigyorog. Próbáltam nagyon komolyan nézni és mondtam, hogy ez most egyáltalán nem vicces, nekem ez fáj. Úgy tűnik hatott, de lekopogom :)

Livus,

Ciciméret ügyben nekem nincs tapasztalatom (első baba) és most is csak egy számmal hordok nagyobbat mint várandósság előtt. Ez így van a szoptatás kezdetétől, nekem nem volt olyan az elején sem, hogy "bedurrant" volna

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Livus, nekem naturana márkájú van. Ez volt az egyetlen fekete szopis melltartó a városban ami pamutból készül. Kényelmes, praktikus és csinos. Az se gond ha kivillan a dekoltázsból. A 2in1-ban vettem Budán. kb 5000 pénz volt. Van fehérben is.

én itthon nem hordok melltartót, mert így sokkal kényelmesebb. De ha elmegyek vagy vendégek jönnek akkor mindig veszek fel. Olyan ez nálam mint a smink.
pár napja motoszkál a fejemben, hogy egy számmal nagyobb kosarú melltartó kéne. és most énb is épp azon filózok vajon meddig lesz ekkora a mellem.
savitri
 
 


Köszi Savitri! Bár még várok a vásárlással, de merre van ez a 2in1? (amúgy feketét még soha nem is láttam!)

KépKép
livus
 
 


2in1

szerintetek az lehetséges, hogy én eszem a görögdinnyét és Iván lesz kiütéses? azt tudtam, hogy kisgyerekek gyakran bepöttyösödnek a dinnyétől, de vajon ez a szoptatott babákra is igaz?
savitri
 
 


Savitri,
teljesen lehetséges, az én lányom az általam fogyasztott epertől és cseresznyétől lett pöttyös, direkt kétszer is kipróbáltam, hogy biztosan attól-e. Ez van sajnos, de jövőre már valószínűleg ehetsz (ha ez vigasztal...). :)
Zsizsa
zsizsa
 
 


Köszönöm a hsz-kat lányok.
Egy napig nem volt harapdálás. Ma újra kezdte és ádáz mosollyal nézett, amikor mondogattam, hogy "nem", "nem szabad". Délután megjött a menzeszem. Lehet, hogy kevesebb a tej és a drága ezért harapdál? Egyébként az előfordulhat, hogy a napi 4-5 szoptatás ellenére kevesebb tejem lett? Délután 4.00 után 2 óránként kér szopit, pedig kap főzeléket ebédre, uzsonnára gyümölcsös joghurtot és emellett megszoptatom, megitatom vízzel.
Ebben a szakaszban (9 és fél hónapos) lehet tejmennyiséget növelni?

rofu
rifu
 
 


Rifu,

Az én drága majdnem 14 hónaposom ebben a melegben amint hozzámér elkezd vetkőztetni és cicit kér. ez kb naponta 6* ha nem többször (igény szerinti szopi még mindig :) és mondom majdnem 14 hónapos ezenkívűl nem viszi túlzásba az evést. szerintem tejmennyiség mindig növelhető.

De Savitri amire panaszkodtam (éjszakai szopi) mióta nappal rengeteget szopizik megint azóta békésebbek az éjszakák. még ébred és szopik is de valahogy mégis más.

Laura
tabajd
 
 


Savitri: az enyémnek pelenkakiütése van, ha veszek be C-vitamint! :D
(az aszkorbinsav sok lesz a tejben, és az ő vizeletében is!) Ja, és amikor nemrég halat ettem, másnap esküdni mertem volna, hogy halszagút pukizott és kakilt! :D (hülye vagyok, nem?!)

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Savitri: Akkor hol is van az a 2in1? :D

Én adtam Bobónak g.dinnyét. És pöttyös is. Úgyhogy épp ezen agyaltam hétvégén: ebben a trópusi időjárásban hogy a túróba kell eldönteni, hogy a gyerkőc a kajától vagy a melegtől pöttyös-e??? Aki tudja, árulja el, legyen szíves! (Talán a pöttyök helyéből???)

Livi: Ez a halszagú puki annyira muris!!!!!! :D :D :D És ha tényleg halszagú volt, akkor milyen íze lehetett a tejcinek? :shock: :D

KépKép
livus
 
 


Livus, a lövőház utcaiban vettem :D

a melegkiütés általában a hajlatokban van, a kajás meg ha jól tudom előbb a lábon és a karon jelentkezik. vidd le a dokihoz ha bizonytalan vagy.

Iván nem a dinnyevacsorámtól pöttyös. dokinéni szerint valami összecsípte szegényt.

Liv :D nálunk fordítva van, úgy érzem én is anyatejszagút kakilok :shock:

Rifu, szerintem is bármikor növelhető a tejmennyiség. Viszont nem biztos hogy nálatok ez a probléma, lehet csak egyszerűen kicsit több cicizgetésre vágyik.

KépKép
savitri
 
 


Savitri: hát ez jó! :D :D :D :D :D :D :D :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Rifu: szerintem a csimota épp azt csinálja a gyakoribb szopival: növeli a tejmennyiséget! :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Köszi az infókat, Savitri! :D

KépKép
livus
 
 


Tényleg, lehet, hogy növeli a baba a tejmennyiséget? Hogy ez nem jutott eszembe. Azt hittem, ez csak az elején van így, amikor az ember úgy érzi állandóan szoptat.

Ez a halszagú puki tényleg nagyon vicces. Amikor teszek egy gerezd foghagymát a kisfiam főzelékébe átható fokhagyma szag jön a kiságyból éjszaka.

Egyszer egy babának vér volt a kakijában és ezt azzal magyarázták, hogy a mama paradicsomot evett.
rifu
 
 


Rifu!

Ez mindig így lesz, amíg csak szoptatsz. Az én legkisebbem betegség esetén rendszeresen anyatej-diétát tart. Így például tavaly, mikor a tesói rota-vírussal a Lászlóban voltak, ő akkor 21 hónaposan a napi 3-4 szopizás helyett csak szopizott egész nap. Pár nap alatt jól feltornázta a mennyiséget. Aztán betegségnek vége, és visszaállt a napi 3-4 szopizásra. Az eredmény, hogy én utána két-három napig még feszülő mellekkel "feszíthettem". Röviden, bármikor a szoptatás során igaz a képlet: sok szoptatás --> több tej.
pzita
 
 


Szerintetek mennyire kell nyomatni a papit egy nyolchósnál?

Mert most már gyümit adok neki minden nap. Bár csak egyszer. De pl. husit nem kéne még kapnia???

KépKép
livus
 
 


livus, itt a babanet rendelőben olvastam, hogy egy 8 hónaposnak napi 5 dkg husira van szüksége a vas és az állati fehérje bevitel miatt. Lehet a főtt húst gyümölccsel keverni.
rifu
 
 


:shock: 5 dkg????
Ajjaj! Köszi! Akkor rá kell kapcsolnom a pempikézésre! Hűha, megyek is, és elkezdem kóstoltatni vele a husit! Köszi!!!!

KépKép
livus
 
 


Jajj, most nézem, hogy 5 dkg mennyi lehet: sztem kábé ennyi gyümit szokott összesen megenni. :roll:
Akkor adjak neki kétszer is naponta?

KépKép
livus
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?