Új privát üzeneted érkezett!

Csillag!
Örülök, hogy szép volt a keresztelő :) Marci hogy áll fogilag? Érzed már, hogy jön? Vilivel tegnap éjjel szenvedtünk egy sort, és csak reggel esett le a tantusz, hogy a foga miatt, amikor észrevettem, hogy alul az egyik 1-es kint van, még nem létszi, de kint van, érzem... És én még dühös voltam rá, hogy napok óta nem szopik rendesen. "Válogat" - közben az ínye fájt...

Rambóka!
Van egy szuper babakocsint, egyetlen hibával, hogy nem lehet átfordítani a karját, és visszafelé kell húznunk, ha belesüt a nap... :( Ez jutott eszembe, amikor olvastalak...

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


a gyed előtt van egy bizonyos idő, amit dolgoznod kellett. ha visszamész dolgozni, akkor ezt kezdik elölről. mindenesetre ki van ez találva, hogy akinek még lenne kedve gyereket vállalni, azt is lehetetlenné tegyék.

de asszem ha a 3. évben, tehát a gyes alatt is otthon vagy, és akkor szülsz, akkor kapod tovább a gyedet. ????
de ha egyszer visszamentél dolgozni, akkor kezdik elölről.
a gyes 26E FT, úgyhogy én valamilyen zsinten visszamegyek dolgoznil ha addig nem jön össze a baba, ha más nem 4 órában, vagy egy nyelviskolába.

ilyen intenzív szoptatás mellett sajnos kizártnak tartom, hogy terhes legyek. marci már 8 kiló ruhában, és csak szopik.
már lassan nem kapok rá ruhát, mert ekkora méretben - most már inkább nagy 86-t, vagy 92-t veszek, hogy még rá tudjam adni 2 hónap múlva is. - már alig lehet bébirucit, rugdalózót, hálózsákot, stb. kapni. de van egy 86-os hálózsákunk, két hete vettem, és kinőtte.
napközben inkább kisnadrág, póló. iszonyú édes bennük! kis vagány bébi!
dimet, klassz a babakocsitok!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


aham, átfordítható. és tényleg nagy a hátsó kereke, így starpabíróbb. a venezia egy kicsit továbbfejlesztett fajtája. újonnan vettünk. vagyis szüleim :)
de ebbe a pöttyösbe már régen beleszerettem :lol:

csillag, egyik ismerősünk 6 hetes gyerkőc mellett esett teherbe :) nem akarlak ijesztgetni :)
dimet
 
 

 
 

Dimet, szééééééééééééééép és elegáncsos egy kiscsajnak!!!!!
Lehetek indiszkrét????Mennyi volt??????
Vendég
 


Dimet!
Engem is érdekelne az ár, ha meg nem haragszol érte............. Csak, hogy tudjam, mennyire is kell spórolni majd....... :lol: :wink: :roll:
Vendég
 


Dimet!
Szép a kocsi :) Én is akartam írni.

Csillag!
Elképesztő nagy lehet Marci... minden elismerésem, hogy győzöd tejjel. :) Nincs képed róla?

Vili "csak" 7 kg (Marcihoz képest "csak", amúgy szerintem nem sovány...), és most dicskeszem egy kicsit: már ügyesen oldalra fordul, ha akar. Tegnap 2x megfordult a hátáról a hasára, ez még nem teljesen akaratlagos, de amikor oldalra fordul, néha túlpörög :)

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Kép Együtt jó...

Kép
vöcsök
 
 


a fényképező tönkrement sajna, 3-4 hét amíg megcsiálják. Most anyuéknél vagyok, itt nincs rátéve a képre a bluetooth, otthon meg nincs olyan program, amivel kicsinyiteni tudok.
de majd valahogy összehozok egyet, jó?
egyenlőre marci is csak oldalra forog, hasra még nem.

dimet, nekem pcom is van. :cry: most van az, hogy először igazán nagyon fáj. mielőtt gyerekünk lettcvolna, fel sem fogta, milyen is az, ha valakinek van egy ilyen kis édes rugkapálója. :D

tudjátok, azon sakkozok mi a fenét csináljak. ha elmegyek augban az endokrinológushoz, valszinű azt mondja, addig szóba se áll velem, amíg szoptatok, utána várjunk még fél évet, hátha spontán összejön, kivizsgálás, minde. szóval k 1,5-2 év a következő érdemi babaprojekthez.
másik variáció, hogy saját szakállamra elkezdem szedni a metforminz, mondjauk ha már nem szoptatok. legutóbb 2x1-et szedtem, ez használt, mst is szednék annyit. előőtte a doki nem csinált semmiféle vizsgálatot, tehát igy én is dönthetek a 2x1 mellett. nem?
mit szóltok? rambólka, orvosszakértői vélemény? :wink:

[/img]

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Hű, mennyit írtatok, alig győztem visszaolvasni.

Dimet!

Nagyon jó az UH-kép Zsuzsikáról.
És tök jó a babakocsi! :wink:

Mi nem tervezünk másik kocsit venni. Ehhez van napfénytetős sportrész, az jó lesz remélem. Esernyőkocsit sztem annak célszerű venni, aki sokat tömegközlekedik.

Csillagfény!

Nekem tetszenek a gyereknevelési módszereid. Szerintem is a természetesség a legfontosabb. Ahogy a dolgok adják magukat.
Van egy kolléganőm, aki nem hagyja a gyerekét egyedül játszani. Sőt..ki van akadva, ha a gyerek nélküle mer játszani. Könyörgöm, milyen felnőtt lesz abból a szegény gyerekből, akivel az anyja együtt akar hintalovacskázni, meg autózni? Nincs egy magányos perce szegénynek..
Biztos hogy fontos, hogy együtt játszunk a gyerekkel, de hagyni kell őt is érvényesülni - hogy felfedezze a környezetét. Mondjuk a negatív példákból meg tanulhatunk - hogy csak úgy ne..

Vöcsök!

Irtó jó ez a kép! Vili jó húsban van! A sógornőm meg totál el van kenődve. 1 éves múlt a kisfia, és még mindig csak 7 kiló..nem tudják miért nincs étvágya, miért nem hízik..

Rambóka!

Nagyon édes a gyerkőc a fotókon, ahogy felfedezi a lakást! Biztos nem kis munka biztonságossá tenni a számára elérhető területeket. :lol:

rólunk:

Voltak kakigondok Dominál..adtam neki a fagyasztott anyatejből - ami asszem előtej volt. Hát nem igazán jött be a dolog. Kb. 3napig kizárólag "sóskát" kakilt. Szerintem nem bírta a zsíros anyatejet megemészteni. Már majdnem kihívtam a dokit, hogy mi ez..mára már rendeződött szerencsére a helyzet. Anyetej továbbra is hanyagolva..nem hiába írják a könyvek, hogy az anyatej mindig a gyerek aktuális életkorának megfelelő minőségű. Na mármost a fagyasztott anyetej már rég elvesztette az aktualitását. Arról nem is beszélve, hogy Domi teljesen a tápszerre állt rá.

Ma itt volt a védőnő..az a mániája, hogy teáztassam Domit. Cukros teával. Mondom neki, nem kell neki a tea. De szerinte csak adjak neki. Én meg nem akarok neki teát adni. Már próbálkoztam vízzel, teával, mindegyiket löködte vissza. Melege nincs, elhízva sincs, szerintem elég a tápi.

gyed/gyes: hát elég hülye a rendszer az tény. Mintha időre kéne összehozni a köv. gyereket. Különben jön a kispénzes gyes, vagy lehet visszamenni melózni. Ahhoz hogy valaki gyedet kapjon 180 napon át kell biztosítottnak lennie. Vagyis annyi munkaviszony kell hozzá. Amúgy meg, aki itthon marad 2 éven belül szülnie kell a 2. gyereket, hogy utána is járjon a gyed..(?) Hogy is van ez?
Nem szeretném Domit bölcsibe adni, én csak azért filózok gyorsan a 2.-on..

És egy kép..kezd kicsi lenni a "kiságy" :D

Kép

Kép
babancs
 
 


Csillag ne csinald ezt!!! most ugy beszelsz mint egy 16 eves tudatlan kislany. "en nem lehetek terhes, mert csak most eloszor voltam meg fiuval es ilyenkor meg nem lehet teherbe esni" 8) 8) :lol:

te is tudod, siman lehetsz terhes attol ha szoptatsz ezerrel, es meg nem jott meg egyszer sem. ugyan mi vedene 100 %-osan? lehet elkaptatok az elso PE-t. Konkretan a legjobb baratnom esett igy teherbe a harmadik gyerekevel, eleg keson is vette eszre...mert meg nem jott meg neki szules utan egyszer sem....5 hos volt a masodik gyereke akkor.... a szoptatas nem ved 100%-osan.

Mostanaban kicsit sarkosan latod a dolgokat... :wink: miert lenne 1,5-2 ev a kovetkezo babaproject?? Johanna most 9 honapos, Tuu doki ket hete szemrebbenes nelkul felirta nekem a meforalt. pedig en meg soha nem is szedtem, tudod. pedig mondtam hogy szoptatok meg, visszakerdezett hogy szoptat? Mondtam hogy mar keveset, napi kettot.

ha elkezdesz melletaplalni, Marci is kevesebb tejet fog inni toled, meglasd. abba mar nyugodtan belefer a metformin, de tudod ramboka a teljes szopit is mettel csinalta. de mondom tuu igy is felirta nekem, hogy szoptatok. ja es radasul mi most meg nem is hajtunk babara, ews megis azt mondta felirja, es szednem KELL, nem a baba miatt, hanem a sajat egeszsegem miatt, szoval nem hiszem azt mondja az endokrinologus, probalkozzatok spontan, hatha osszejon, ha PCOs vagy!

A gyeddel kapcsolatban sem tudom mit irsz, mert ez nem igy van, nezz utana. Ha EGYSZER dolgoztal 6 honapig jogosult vagy a gyedre, barmikor, nem kezdik el ujra szamolni. nagyon sok ismerosom, kollegam, rokonom van, akik zsinorban szulik a gyerekeket, 2-3 ev korkulonbseggel, es kapjak a gyedet, en is igy tervezem most, 6 ev itthon, es masodik babara is lesz gyed. nem tudom hol olvastad ezt, vagy ki mondta.

ramboka is igy tervezi. baratnom aggodott a masodik gyereknel, hogy kevesebb lesz majd a gyed, mert nem dolgozott, es aaz elozo gyedbol szamoljak az ujat, de nem lett kevesebb, mert volt egy csomo szabi is, amit ugye nem vett ki gyed alatt, es az megdobta a jovedelmet, szoval ugyanannyi lett a gyed a masodik babanal is. (sot, a harmadiknal is! :wink: )

azert ennyire nincs am rossz vilag felenk! :wink: :lol:

Dimet ez egyszeruen szuper szep ez a kocsi!!! Engem is erdekel az ara. hmm. mondjuk pottyos nem lesz jo a kovetkezo babanak, ha kisfiu lesz! :wink: :lol:

nalunk nagy ujsag, Johannanak attort a masodik foga is, most lent van neki ket kis rece alul!

Es az osszes nemet neni megallitott a piacon, hogy Johanna milyen züsz! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


dehogynem. unisex a színe. direkt úgy vettük :D
egyébként 85.... :roll: (ne mondjatok semmit...tudom drága volt :lol: de nem volt kedvem elkezdeni boltokat járni....elbenzineztük volna a kedvezőbb árat :) ...)

vöcsök, gyönyőrűűű gyerkőceid vannak!!!!!!!!!!!!

babancs, domi meg nő,mint akit húznak :)
dimet
 
 


Dimet, Babancs!
Köszönöm :)
Domi is nagyon édes

Rejó!
Neked is köszönöm a fotót és az infót. :D

Csillag!
Ne ess kétségbe a gyógyszer miatt. Ha nem is mész endokrinológushoz, Ács dr. felírja, ha gyereket akarsz (nekem ezt mondta).

Vöcsök!

Kép
vöcsök
 
 


É egyébként hogy érzed, Dimet, magad? Minden rendben?

Kép
vöcsök
 
 


ja,ja. melegem van. de terhesség nélkül is melegem lenne. néha dagad az ujjam. és nem vagyok olyan fürge,mint egyébként. de ez még mindig meglep :)
egyébként még mindig vannak pillanatok,mikor elfelejtem,hogy terhes vagyok. :lol:
viszont érdekes, mert az elmúlt 1 hétben folyamatosan éhesebb voltam, és picit szurkált a hasam is. és ma figyeltem,hogy 1 hét alatt látványosan nőtt a hasam. de sokat!!! :D
várom/juk már a babát, de furi is lesz. a szüléstől is félek kicsit, de olyan egészségesen. amennyire kell. de elvagyok. :)
holnap kéne mennem fogorvoshoz, de lehet ebben a melegben nem indulok el. nincs messze, de sajna nincs nála légkondi, és eleve izzadok fogcsinálás közben......no, majd meglátom :)
dimet
 
 


sziasztok

gyors bejelentkezés...

a halálomon vagyok, azt hiszem mostanra lenullázódtak a tartalékaim... kb. 1 hónapja hullik a hajam, a napokban meg elkezdtem folyamatosan szédülni... szó szerint. 9 óra alvás után is (ma pl. Lilla 1/2 9-ig aludt tegnap este 1/2 9-től...)...

Úgyhogy most elkezdtem egy feroglobin nevű izét szedni hátha ér valamit... mert ez így nem állapot... (a gyerekvállalásra meg ilyen szervezettel nem is lehet gondolni)

Hát itt tartunk :))))

(a metformint még nem irattam fel, de kéne. Szerencsére az éhgyomri cukrom még nem magas - ma reggel 4.0-t mértem- de a kaja utáni igen... nemsokára meg is mérem. Hát ez van :)

Lillának meg ekcémás lett a lába :( (csak! a lába... máshol gyönyörű a bőre... és a lába is csak térden alul) Most kenegetjük és várjuk, hogy elmúljon. (a sima popsikenőcs nem vitte le csak rondább lett tőle, úgyhogy beutaltak vele a kórházi bőrgyógyászatra ahol asszem valami szteroidos xart írtak fel neki... írtózok a szteroidoktól de tényleg nem akart javulni úgyhogy nincs mese, ezzel kell kenegetni. Szerencsére nem fáj, nem viszket neki. Csak nagyon csúnya.
Vendég
 


7.2 lett a 60 perces és 5.4 a 90 perces... úgy döntöttem, nem pánikolok... (viszont ez kevés CH után volt így el se bízom magam... nem hiszem, hogy több lett volna 25-30-nál... fél pohár Ovomaltine-t ittam u.is + 6-7 korpovitot ettem hozzá vega felvágottal... )

(viszont: leszoktam a háztartási kekszről és ha keksz-ehetnékem van akkor korpovitot eszek... és sokszor kenyér helyett is... nem tudom milyen a glikémiás indexe de gondolom jobb mint a kenyéré...)

(fú skacok... ez egyébként tök gáz... régebben a korpovitot meg sem ettem volna mert tele van e-betűs szemetekkel és fehér liszt is van benne... de valamit azért csak kell ennem olyankor is amikor tele van a kezem gyerekkel + előző este véletlenül felzabáltatom a hangyákkal a másnapi zsömlét...)
Vendég
 


Csakegy!

Örülök, hogy jó letted a cukrod! A szédüléssel nem vagy egyedül..szerintem a meleg okozza. Bár nekem a vérnyomás is bejátszik. A pulzusom is mindig 100 fölött van reggel, valószínű ezért szédelgek.

Lilla ekcémáját sajnálom. Érdekes..mindenkinek szteroidot írnak rá? Több anyukától is hallottam, pl. koszmóra is azt írtak.
Dominak meg kiütéses az arca. Valószínű a melegtől. Olyan mintha apró pattanások lennének.

Étkezés: hát én meg fogyózok. Ebben a hónapban már 4 kg-ot sikerült leadnom. Nagyon rossz, hogy nem jönnek rám a nyári gatyáim. Teljes kollekciót meg nem akarok cserélni. Viszont nagyon jól megy a fogyókúra. Csak diétázok, nem koplalok. Száműztem a kenyeret, a cukros italokat, az édességeket..jó lenne legalább a szülés előtti súlyomat visszanyerni.

PCO: mekkora a valószínűsége, hogy visszajön, ha nekem a pm. túlműködés okozta? Utóbbit sikeresen kikezelték, remélem a pco sem jön vissza. Egyszer már mensiztem is, mint a niagara..most is számítok rá a napokban.

Domi: tegnap este óta már 3* hányt. A nagy melegre gyanaxom..alig győzöm a mosást, gyak. minden nap megy a mosógép. A bukás is igen gyakori - főleg az utóbbi időben, pedig már minden létező praktikát bevetettem ellene. Jövő héten jön a gyerekdoki, megkérem hogy írjon fel bukás elleni tápszert.
Tényleg, ti teáztatjátok a gyerkőcöt? Főleg hányás miatt gondolom most, hogy kéne neki adnom.

Kép
babancs
 
 


Babancs!

Ha Domi ennyit hányt, nem ártana, ha elvinnéd dokihoz v. az ügyeletre, mert a pici babáknak nagyon gyorsan felborul az ionháztartásuk és nagyon nagy baj is lehet belőle! :!:
Addigis teáztasd!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Babancs, ugyanezt akartam én is írni mint Rambóka! Vidd el Domikát orvoshoz, vagy hívd ki hozzá, mert csak a melegtől nem hányna!

És adjál neki teát! De cukor nélkül! Tápszer mellé egyébként is kell itatni is a babát! (cukros teát nekem akkor javasolták amikor Dorka szorulásos volt, azt mondták hogy az hajt)

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Csakegy!

Gergőnek is a térdhajlatában jött ki az ekcéma. Mindig estére lett borzalmas, emiatt a gyerekorvos, aki csak a délelőtti konszolidált állapotokat látta, nem foglalkozott vele, csak testápolót írt fel, meg, h. ne fürdessük, csak zuhanyozzuk! :evil:
De már az is elég volt, ha plüss rugit adtam rá, amint bemelegedett, iszonyat ronda lett!
Aztán a neten kutakodva én is azt olvastam, h. mindenkinek Elocomot írnak fel rá. Akkor rákérdeztem, h. szerinte nem árt-e. Azt mondta kenjem nyugodtan. Talán 4-5-ször kellett bekenni és elmúlt. Ha előbb mondja, h. ez ennyire hatásos, nem kenjük mindenféle cinktartalmú vacakkal (lásd Sudocream), amik semmit nem javítottak rajta. :evil:
Azóta talán 2X jött elő, de már az első piros folt megjelenésekor bekentük, így nem is kellett többször kenni!
Szerintem használd nyugodtan, mert biztos, h. Lillát is zavarja, hiszen viszket! Mi akkor néztünk hatásos kezelés után, amikor reggelre sebesre vakarta a gyerek!

Babancs!

Miből gondolod, h. a pajzsmirigyed rendben van????
A 100-as pulzus és a havi 4 kiló fogyásod pont az ellenkezőjére utal! :shock:
Nem ártana egy kontroll!

A pattik Domin lehetnek a melegtől is, de ha adtál neki az annó lefejt tejből, akkor az abban lévő anyai hormonoktól is lehet.


Csajok!

A koszmó megelőzésére nem kell semmi más praktika, mint mindennap hajatmosni a dedeknek! Az amúgy sem árt ilyen melegben!
Ha meg már előjött akkor (a szteroid helyett), fürdés előtt egy órával bekenni babaolajjal a fejét, ráhúzni egy kis pamut sapit, aztán fürdés előtt is, majd hajmosás után is kifésülni belőle a felpuhult koszmót. És ezt mindennap megcsinálni, amíg el nem múlik. Nálunk 3 nap alatt tökéletesen helyrejött!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Babancs: már írni is akartam, hogy tök jó, hogy Domi ilyen jól fejlődik :)))

Én Lillának sima vizet adok, nem akarom rászoktatni a teára. Pici még hozzá. A tiszta víz tökéletesen elég neki a tej (esetedben táp) mellé... szerintem. Viszont etetések között érdemes ebben a melegben itatni. Ha pedig sokszor hány akkor figyeld, hogy van-e elég pisis pelenka mert ha nincs akkor doki...

Ekcéma: ma jöttünk rá, hogy valszeg (99%) az autósülés okozta... úgyhogy ma kimosom az ülést és pelenkával használjuk csak... (a hajlataiban NINCS ekcéma... ez benne a fura... ) A koszmóját simán olajjal + baba hajkefével leszedtem neki. gyönyörűen lejött.

Ja... és ma vettünk egy babakocsit :) Használt volt, de még van rá 9 hónap garancia. 35e volt. Máris imádjuk :)))))) Kompatibilis a Römer Baby Safe hordozónkkal :)))) (Römer verve) (a sportrészt csak sokkal később használhatjuk pesze...) 6,7 kiló és tök picire összecsukható.
Kép Kép Kép
Vendég
 


Csakegy!

Nagyon jó a babakocsi!

Rambóka!

A legutóbbi kontroll szerint rendben van a pajzsmirigyem. A pulzusom pm.-től függetlenül régen is mindig magas volt. Akkor is mikor a pm. hormonjaim teljesen rendben voltak. Már kardiológus is nézett, a szívemnek sincs semmi baja.

hányás: már máskor is előfordult, de nem ilyen sűrűn. Szerintem nincs semmi gond. Délután már nem hányt. Adtam neki cukros kamilla teát, mivel kaki nem volt tegnap óta. Na meg a folyadékveszteség miatt is.
A hányás meg..sztem az a gond, hogy etetés után túl hamar pelenkáztam és nem bírta még a gyomra befogadni a tápit. Délután nagyon kis lyukú cumival etettem és jó sokáig tartottam karban, függőleges helyzetben és nem is volt hányás.

tea-víz: Dominak nem kell a víz. A teát is csak cukrosan issza meg.

pattanások: én is az anyatejre gyanakszom.

Holnap megyek anyuékhoz 3 napra, mert a férjem meg elmegy Tokajba bortúrára. Remélem sikerül összepakolnom és a kocsiba is beférek. Még az állványos fürdető-pelenkázót is viszem. :lol:

Kép
babancs
 
 


babancs: én kamilla helyett inkább mást adnék... anno a gyerekorvos valami olyat mondott, hogy allergizálhat :( A sima cukros víz nem hajtja meg? (A másik fórumon ahol lenni szoktam Laevolacot adnak a nem kakiló tápos babáknak néha, elvileg az is sima cukros szirup - esetleg kérdezd meg róla a gyerekdokit...)

Vannak még képeid Domiról? :)
Vendég
 


ÓÓÓ,de jók a képek!!!!!!Nagyon szépek a gyerkőcök!!!!!!

Nekünk ismét kislányunk lesz,és a genetikusok szt egészséges!!! :D :D Nem is kell menjünk hozzájuk többet.
:lol:

Egy kép Dorottyáról:Kép

Egy pedig a pocakosokról:
Kép


Igyekszem bekapcsolódni ,vissza is olvasgatok.Bár még az anatómia vizsgám jövő héten elég húzós lesz,de aztán Vakáció! :wink:

KépKép

KépKép
okr
 
 


okr: hatalmas gratula :))))))) Remélem Ada ruháit megőriztétek :)))))))))))

(maaarha jó a kép:))))))))))))))))
Vendég
 


Okr!

nagyon orulok nektek es a jo hireknek!! gratulalok az uj kislanyhoz, emlekszem meg az almodra...latom nem kerdes mi lesz a neve! :D

gyere minel elobb es irjal sokat megint!!

Kép

Kép
rejo
 
 


Okriszta!

Már aggódtam, csak nem mertem rákérdezni! :shock:
De most végre jöttél a jó hírrel!!!!!! Nagyon örülök!!!! :D :D :D
Szabad kérdezni, h. milyen álom volt?????
Drukk a vizsgára!!!!!

Rejo!

Hogy vagytok? Ott hűvösebb az idő, ugye?
Johanna hogy bírja? Gratula a fogacskákhoz! Nem harap?

Rólunk:
Gergő már simán sétál a pápamobilba kapaszkodva (járókeret :lol: ). Már nem jó, ha mindkét kezét fogjuk, az egyikkel addig csapkod, amíg el nem engedjük! :lol: Így 1 kézzel kapaszkodva gyalogol.
Időnként meg mindkettőt elengedi és próbál egyensúlyozni, de még huppan. Négykézláb már villámgyors, elég egy pillanatra félrenézni és már borulna le a franciaágy túlpartján.
Reggelente rendkívül aktívan próbál velünk játszani, amikor magunkhoz vesszük, de mivel mi hajnali fél 6-kor valamivel kevésbé vagyunk vidámak, ez eléggé egy oldalú! :twisted:
De ma reggel megtalálta apa orrát (nem volt nehéz :lol: ), majd rákérdezést követően meg tudta találni apa száját is (talán nem hiába mutogatom neki 2-3 hete időnként a testrészeket :D ).
Este anyuéknál a teraszon rendkívül jót szórakozott azon, h. a műanyag kerti garnitúra asztalának közepéből kivettük a napernyő tartó luk dugóját, majd apa alulról kidugta az ujját a lukon, míg a gyerek az asztalon ülve próbálta azt elkapni. Olyan jókat göcögött rajta! :lol:
Estére úgy kihal, mint a dinoszauruszok!Fürdés, szopi, cumisüveg, alvókutyus megragadása, hüvelykujj becupp, alvás! De sajnos, hajnalban legalább 3X kel inni pár kortyot. Bár már tényleg csak pár kortyot. Talán lassan leszokik róla. Remélem!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csakegy
Köszönjük! :D Természetesen minden egyes ruhadarab megvan még! :D Csak egy két plüss rugit kell vegyünk,mert Ada kánikulában volt újszülött. :wink:

Rejo
Neked is köszönjük!Úgy látszik én ilyen "álmodós" vagyok. :D Júliustól már aktívabb leszek.Még bölcsi is lesz,és már tanulnom sem kell(remélem).... :lol:

Rambóka
Köszönjük! :)
Igazából még a 16 héten csináltak 4 markeres tesztet,ami nagtív lett,így én kicsit nyugodtabb voltam a kimenetelt illetően,de azért izgul az ember... :wink:
Álom:Dec.20-án volt a vetélésem ,és 24-én -karácsony este- azt álmodtam következő karácsony van,és egy Adára nagyon hasonlító,duci baba fekszik a fa mellett,felette pedig ott áll az én Adám.A következő kép az volt,hogy egy őszes,szürkés hajú asszony áll mellettem,aki azt mondja "ez lesz az én kislányom,és csak annyit kér Dorottyának nevezzük el."
Egyébként a Dorottya név nemigen volt nálunk "versenyben",nem is tudom honnan jöhetett. :wink: A jelentése egyébként:Isten ajándéka (ezt tegnap néztem meg)

Gyerkőcöd már nagyon aktív! :lol: Ada is nagy mászós volt,őt viszont nem is érdekelte sokáig a járás.14 hónapos volt mire eljárt.Gergő 1 évesen már tuti szaladni fog! :D
Alvás miatt pedig ne aggódja,majd helyrejön!Én most azt mondom,inkább babaként legyen rosszabb alvó.Ada nagyon sokáig nem aludta végig az éjszakát,és sokat kínlódtunk vele napközben is,most meg magától elalszik.Sem mese,sem simi nem kell. :D

KépKép

KépKép
okr
 
 


Okriszta!

Ez egy nagyon szép álom volt (bár gondolom akkor sokat sírtál miatta :( ), így már értem a névválasztást! :D
PCO-s+endometriózisos+agyalapi mirigy adenómás, sokat emlegetett barátnőm 13-ai lombikból 9 hónap múlva pont 13-án született kislánya is Dorka. :D
Eddig nem ismertem a név jelentését, de gondolom náluk ez lehetett a választás oka!



Ma továbbfejlesztettük a kerti asztal-lukat egy ikeás ujjbábbal. Ez a világ legkisebb bábszínháza (minimalArt :lol: )!!!
Meg a világ legkisebb cápavadásza! :lol:
Kép Kép
Kép Kép

Ilyen melegben jól esne egy kis sör (majd 16 év múlva!)! :lol:
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka: höhö :))) Nagy huncut ez a Gergő, mit mondjak :))))) (uramatyám... 9 hónaposan már itt tartanak????)

Lilla meg ma legyet szelidített álmában :twisted:
Kép

(óóó de jó lenne kertes házban lakni... OK, a szüleim csak 5 percnyire laknak de akkor is iszonyú macera átcuccolni hozzájuk fél nap szieszta miatt... pedig annyival könnyebben kezelhető Lilla ha ott vagyunk... a friss levegő + a sok látnivaló annyira leköti, hogy alig kell vele foglalkozni:) )
Vendég
 


Csakegy!

Jó a legyetek! De a gyerek különösen! :lol:

Tévedések elkerülése végett: Mi panel IV/4.-en lakunk!!!!!
Anyuék lakásához van egy pici, szomszéddal közös udvar terasszal. Mi is odamenekülünk délutánonként a gyerekkel, mert itthon nem lehet megmaradni!
Vettünk oda egy utazóágyat és egy ikeás etetőszéket, vannak ott is játékai (pl. a pápamobil is). Meg persze ott van anyu és apu! :lol:
Imád ott lenni! Este 9 körül szoktunk csak hazajönni, olyan jó üldögélni a teraszon. Addigra a gyerek is kifárad, fürdés, szopi után nem nagyon kell altatni! :lol:
Ma vett neki anyu kagyló alakú homokozó- pancsolót, úgyhogy holnaptól pancsolás is lesz! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka
De édi Gergő!Szuper a játék is! :D :D Nagyon tettszik!
Névválasztás: :)

sakegy
Olyan édesen alszik Lilla!Ez a legyes kép egyszerűen szuper!!! :D :D Ada meglátta,és próbálta elhessegetni. Kép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Kriszticske, örülök Nektek! Megnéztem a Márton név jelentését.Van egy latin,és egy héber jelentése. Ha a héber eredetűt nézed, a Márton is Isten ajándéka.

Nagyon szép név a Dorottya sztem. :D

Érdekes, én mindig azt hottem, hogy aki sokáig lakik panelban az megszokja. Én nem tudtam. De ezek szerint nás se. És az azért durva, hogy a gyerekek se bírják.
Nálunk is sokkal nyugodtabb Marci a szüleimnél.
Mi októbertől újépítésű társasházban fogunk lakni.
Remélem azazért jobb lesz. Mondjuk némi szigetelés van, talán nem lesz 28 fok még légkondival együtt is. a szüleim 10 percre lesznek szintén.
nja, sziasztok!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Okr!
Gratulálok! (Nagyon szép és különös volt az álmod...)

Rambóka!
Édi az a cápás fotó :)

Csillagféy!
És bp.-i a társasház? Merre fogtok lakni?

Rólunk:
szombaton megvolt a keresztelő, minden szép és jó volt, Vili elaludt a kocsiban, mire odaértünk, és az atya benne hagyatta egészen a voltaképpeni keresztelésig. Olyan jó volt, hogy Álmira is figyelt (hívta, hogy fújja el a gyertyákat az oltáron, és neki is adott egy gyertyát, nemcsak Vilinek).

Vili megtanult megfordulni, és tegnap kijött a 2. foga lent. Most itt ül az ölemben.

Rejó!
Lehet, hogy igazadvan Álmi hangoskodásával (mármint, hogy ovis eredetű)...

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Csakegy!

Lilla csodaszép!

Vöcsök!

Örülök, hogy jól sikerült a keresztelő!

Rambóka!

Hű..panelban ilyen dög melegben..nem lehet könnyű!

Domi ma nagyon laza:

Kép

Kép

Kép
babancs
 
 


Gergő biztos naggyon fogja élvezni a pancsizást! mi is kivisszük marcit délutáninként a kiskádban, és az egész terasz tiszta víz, olyan locsipocsit csinál.
Pénteken indulunk a Balcsira. hát még akkor mi lesz! :-)

Domi nagyon édes! És milyen nagy fiú már! Mekkora? Naggyon fiús!

Lilla nagyon aranyos kislány. :-)

Vöcsök a 18. ker kispesti felén fogunk lakni. 21 lakásos társasház, 3 szintes, mi a másodikon. Viszonylag csendes, családi házas környék, 1 megálló a metró piros busszal. Elég nagy elvárásaim vannak, úgyhogy remélem nem csalódunk. Eddig egész jónak tűnik. Ti merre laktok?

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillag!
Laktunk egy évet Szentimrén. Arra, ahol mondod, úgy tudom, elég sok új lakás épül, biztosan szép - én kb. öt éve nem jártam arra. Mi most vagyunk költözőfélben Csillaghegyről Piliscsabára. :)
Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Komolyan mondom, ma kikészültem!

Apa 1 hét szabi után visszament dolgozni. A gyerek ennek örömére a reggeli piacozás alatt kialudta magát és otthon már nem volt hajlandó aludni. 11 óra óta nem aludt, csak nyünnyögött folyamatosan kisebb-nagyobb hisztikkel tarkítva!
30-32 fok van a lakásban, holnap hideg-, ma melegfront, nem csodálom, h. nem tudott elaludni! :(
2 órára odáig fajult a dolog, h. csak állt az ágyában és ordított, aludni nem volt hajlandó! De játszani sem akart, csak hisztizett folyamatosan! Hálistennek szólt anyu, h. eljön értünk!
Indulás előtt tisztába tettem, erre, amíg elővettem a tiszta pelust, úgy körbepisilte magát, h. kénytelen voltam beállítani a kádba és lezuhanyozni! Mindeközben persze úgy üvöltött és sikított, mintha nyúznám! :evil:
Anyuéknál csak 26 fok van. A gyerek egyből rákapaszkodott a pápamobilra és elkezdte róni a köröket a lakásban. Amikor elfáradt anyu megpróbálta letenni, de az eredmény ugyanaz volt, mint otthon: NYANNYANNYANNYA és üvöltés! :evil:
Erre 10 perc után kihozta, ott vigyorgott a kis szaros a kezében! :twisted:
Akkor elkezdtek menni kézenfogva, de persze ettől leszakad a dereka. Ha azonban megállt és megtámasztotta a gyereket a puffon, az egyből elkezdte magát felszívni, h. mi az, h. nem mennek! A végén már a szó szoros értelmében verte magát a földhöz! Szegény majd meghalt annyira fáradt volt, de pont emiatt nem tudott elaludni! A 3. kör után bevittem a kisszobába, énekeltem neki, megitattam és akkor végre sikerült neki elaludni! Mindez délután fél 4-kor!!!!!!!
Kíváncsi leszek meddig alszik!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csajok!

Gondolom nem csak nekem okoz gondot a gyereknek való főzés, úgyhogy akit érint v. érdekel:
http://www.idealmarketing.hu/index.htm
Szerintem az egyik legjobban összeszedett ilyen témájú oldal! :D

De, ha vki tud jó babarecepteket az szóljon! Minden érdekel, amiben nincs tej, tejföl, egész tojás, málna, eper, hal, dió, mogyoró! Mert ezeket még nem eheti.
(Sajnos pl. a Kismama magazinban találtam babakaját földimogyorókrémmel, holott a földimogyoró az egyik legerősebb ételallergén! :evil: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Babancs
Nagyon édes Domi! :D

Rambóka
Én ezt főztem sokáig Adának:
Csirkeleves-sómentes:
1 kg csirkemell
2 póréhagyma
3 hagyma
fél zellergumó 2 szál friss,v szárított kakukkfű
1 babérlevél
6-8 szem fekete bors
Habot leszedni,lassú tűzön két órán át főzni.
Ha kész le kell szűrni.A levét én bébiételes üvegekbe szedegettem,a husit ledaráltam,és a jégkockatartóban külön-külön még fóliaba becsomagolva lefagyasztottam.a levét ha lehűlt szintén.
Minden este kivettem egy üveget,és egy kis kupac husit,hogy a hűtőben engedjen ki.Másnap a lében megfőztem az aznapi zöldséget (pl. répa),a husit meg afőzés végén hozzádobtam.
Nagyon finom!Nekünk is tetszett!

A másik recept,a maradék csirkehúshoz.(nem fogy el,mire már nincs leves)
5 fej hagyma
1 kg sárgarépa
50 dkg póréhagyma
1 kisebb zellergumó
1 evk köménymag
2 babérlevél
2 szál friss kakukkfű,v. szárított 1 kk.
5 gerezd fokhagyma
1 órán át főzni,lassú tűzön.Utánna fagyasztás.

Ja,ha a gyerek lehellete utóbbi étel után acetonosnak tűnne,az nem betegség,hanem a hagyma :D
Én először egy fél napig szagolgattam. :oops:


U.I:Egész du fulladok.Nem bírom a hidegfrontot. :(

KépKép

KépKép
okr
 
 


Rambóka!
Meddig aludt???
Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


6-ig! Utána kaja, pancsolás a teraszon.
De otthon, annak ellenére, h. erősen szauna jellege volt a lakásnak, már (!) negyed 10-kor le tudtuk tenni!
Sajnos a hidegfront, a besütő hold, a vízerek v. a fene tudja mi miatt éjféltől szinte egyáltalán nem aludt, csak panírozta magát és döglődött! Én 2-kor feladtam (addigra lenyomott majdnem 200 milit, de nem tudott elaludni), a párom 2-4-ig küzdött vele a nappaliban, mire elaludt! :( Akkor visszahozta, így még tudott 1,5 órát aludni! A ded ugyanis fél 6-kor megint nekiállt ordítani, kapott cicit, de felettébb éber volt és nagyon nem óhajtott visszaaludni :twisted: , úgyhogy felkeltem és megetettem.
Ma kapott először tejterméket, túrót a fülibe, akarom mondani a barackjába! :lol: Remélem nem lesz pöttyös tőle! :shock:
Ha mégis, akkor legalább tudni fogjuk, h. miért nem alszik! :twisted:
Most 9-kor kidőlt, kíváncsi vagyok mikor fog felkelni! Én délre tippelek.
Lehet, h. most állítja át a napirendjét????? :shock:
Ma megyek függönyt venni az ablakra és az üvegajtóra, mert az ablakot muszáj teljesen kinyitni, h. járjon a levegő, de este 9-kor még teljesen világos van, így nem tudjuk időben lerakni. Lehet, h. attól ébred, h. fáradt! (ez az igazi gyerekparadoxon! :twisted: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


A gyerek pontosan 12-kor kelt.
Mivel a mosógép is akkor járt le, gondoltam kirakom.
Hogy Gergő ne unatkozzon, kibontottam neki a tegnap vett homokozós készletet.
Kb. 10 perc alatt végeztem.
Ő valszeg vmivel hamarabb, mert mire harmadszorra benéztem, már lelopta a dohányzóasztalról az ottfelejtett kölesgolyós zacsit és éppen boldogan tiporta bele a golyókat a szőnyegbe.
Még haragudni is elfelejtettem a röhögéstől! :twisted:
Íme:
Kép Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka :lol:
Ez a kissrác zabálnivaló :lol: és tudja mi a finom (én legalábbis imádom a kölesgolyót :wink:)

Babancs, hogy megnőtt Domi és milyen kis vasgyúró !

Olyan jó időnként benézni ide és meglesni a képeket :P

mniki
 
 


Most, hogy Vili megfordul, és ha kis mértékben is, de változtatja a helyét, kezdem érezni, mi vár ránk hamarosan (elég ránézni Gergőre...)

Norka!
Nincs képed Bogiról? Olyan régen láttuk... (Eszembe jutott múltkorjában, hogy szülinapja volt...)

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Hi!

Nagyon aranyosak a babák!!

Rambóka!
Ilyen ari kis pajkos babucira nem is lehet haragudni, még ha elrendezi a terepet akkor sem. :D Szerintem ezek után nagyon nehéz igazi komolysággal elmondani, h ezt nem szabad, azt nem szabad.
Neked is kellett szedned Magnesii Citrici-t? Ha igen: mikortól kezdted?

Kép
lara26
 
 


Lara!

Asszem látszik a buksin fején, h. mennyire élvezte! :lol:
Lassan rátette a kis pracliját és hallgatta, ahogy ropog!
Fene a pofáját a csirkefogónak! :twisted:

Én onnantól kezdtem szedni, h. elkezdett a pocim keményedni!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Hi,

Rambóka!
Nekem még nincs semmi keményedési panaszom.
Mostanában szerencsére nincs hányingerem. Jól érzem magam. :)

Kép
lara26
 
 


Gergő iszonyú édes kis pofa! Igazi kis huncut kópé! Én azért el tudom képzelni a cirkuszokat is... :wink:

mi pénteken megyünk a balcsira 1 hétre rokonokhoz. nagyon várom már!
csajok, kénytelen leszek diétázni, mert mostanában folyamatosan éhségrohamaim vannak, pedig igyekszem vigyázni. már olyan vagyok mint egy madár, egész nap csipegetek, figyelek a szénhidrátra is. asszem nagggyon sokat romlottam a szüllés óta. :( :( :(

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillag!

A minap anyu is ledöbbent, mert a ded náluk is lenyomott egy Mekkás hisztit, azt mondta, h. ha nem látja nem hiszi el!
(A Mekkás az, amikor a ded négykézlábra vágja magát, előre nyújtja a két kezét, majd a kettő közt veri a fejét a padlóba hisztizés közben. Pont úgy néz ki, mint amikor a mohamedánok imádkoznak, csak a ded még nincs tisztában vele, h. előbb Mekka felé kéne fordulni! :twisted: )
Tegnap, meg ma egyébként kisangyal volt. Valszeg az időjárás teszi, mégiscsak más a 25 fok, mint a 35! :twisted:

Csajok!

Ki jön Zsizsikék bulijára? Annyira szeretném megcsodálni a csöppjeiteket!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?