Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap 22:42-kor nagynéni lettem!!! Megszületett az öcsém kisfia, Olivér Zoltán. Sógornõm nagyon profin csinálta a dolgokat, összesen 40 percet volt a vajúdóban, aztán 15 perc kitolás után sajnos nagyon leestek a szívhangok, meg már a legelején kiderült, hogy fekete a magzatvíz (úgy látszik, ez családi vonás) baba se ki, se be, úgyhogy császár lett a vége. De mindketten jól vannak, a trónörökös dimenziói: 3400 g, 54 cm és /newurl{[url=http://www.extra.hu/picpoc/P1010013.jpg%2Citt" TARGET="_top]http://www.extra.hu/picpoc/P1010013.jpg,itt[/url] látható}. Hát nem gyönyörû? Kép Egyetlen szépséghibája, hogy nem a SOTE II-n született KépKép

Annamari
muter
 
 


Hát ezt a linket jól elszúrtam Kép
Tehát itt a trónörökös!!!
Nem hiába, korán van...
muter
 
 


Sziasztok!
A tanfolyam szerintem jó, talán nem minden elõadás egyformán, de elsõ babásoknak mindenképpen érdemes eljárni szerintem. A terhességgel és szüléssel kapcsolatos alapinfokat sok helyen be lehet szereni, de itt a klinikán szokásos gyakorlatról is beszélnek, igaz erre ez a fórum is nagyon jó Kép.
Jövõ héten szülõszoba látogatás lesz, ha jól értettem a régit és az újat is megnézhetjük.
Hát az átadással kapcsolatban nekem is vannak kétségeim ismervén az elõzményeket...

Szia Benõ!
Az anesztes nõ nevét nem tudom, a második elõadó Tahi doktor volt, legalábbis így rémlik.
Annamari, gratula a nagynéni szerephez!!
Panda és Shine drukk a következõ babóhoz, ugye jól értem, hogy "tervben" Kép vannak?

minden jót
sziasztok
Tutuja
tutuja
 
 

 
 

Annamari!

Gratula a családnak! Nagyon édes a kis trónörökösKép
Hol szült a sógornõd?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


sziasztok!

Tutuja! Köszi a drukkot, de részemrõl elsõ babáról lenne szó, aki remélem, még anyár folyamán beköltözik hozzámKépIlletve hozzánkKép


Annamari:gratulálok a testvéredéknek!Kép))


A tanfolyam eberi idõben van? mert nekem az a gyanúm, hoyg túl korán, és akkor majd nem mehetek a munka miatt.

Van valakinek tapasztalta pollenallergiával kapcsolatban? Ugyanis lehet, hoyg épp a pollenszezonban várok majd babát, ha összejön, viszont eddig szedtem rá gyógyszert. Akkor majd nem szeretnék, viszont mi lesz, ha nem kapok majd levegõt, és nagyon rosszul leszek?

shine
shine
 


Sziasztok!

Shine! E-mail el.

Picus és Pirus! Szeretnék gratulálni a szépségekhez és a sztárfotókhoz!
Solya és Annamari babás képeit már korábban megnéztem, az õ babájuk is tüneményesek!
Annamari! Gratula a nagynéniséghez! :-)

Picus! Andika nagyon hasonlít az apukájára. Alig hittem a szememnek, N.Z.-val 1,5 évig kollégák voltunk egy távközlésszolgáltató cégnél. Õ még az IT-n van? Én már nem dolgozok ott, átpártoltam csak az internetszolgáltatáshoz.
Ezúton nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!

Üdv: Benõ
beno
 
 


Shine! A tanfolyam sajnos nem emberi idõben van, ezért az én párom sem tud velem eljárni.
Minden hét keddjén (10 alkalom 12 hétig) fél3-tól 4-ig. Utána 5-ig terhestorna.

Pollenallergiával kapcsolatban nem tudok segíteni.

Benõ
beno
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulákat! Az Uzsokiban született a Pici.

Shine!
Nekem a terhesség idejére teljesen elmúlt az allergiám. Sajnos az allergia-ellenes szerek többségét nem ajánlják amúgy kismamáknak.

Annamari
muter
 
 


Benõ: akkor nem tudom, hogy tudok majd elmenniKép Vicces, hogy nem is várok babát, de már ezen agyalok! KépKépKép

Annamari: ez nagyon jó hír számomra. És nekem milyen fokú volt az allergiád? Én sem szívesen szednék semmilyen gyógyszert sem, csak ha nagyon gáz lesz.

shine
shine
 


Shine!

Hát túl vészes nem volt, csak nem kaptam levegõt a pollen-szezonban Kép

Annamari
muter
 
 


muter
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az Andival kapcsolatos gratulációkat.
Beno N.Z nem tud beazonosítani, segíts légyszi nekiKépKép

Köszi Picus
Picus
 


Sziasztok!
Benõ: köszönöm szépen a cikketKép)

Annamari: nagyon édes az unokaöcsiKép

Hát jó, ha nem kaõpok levegõt, nem kapok levegõt, ez van. De gyógyszereket akkor se szeretnék bevenni. Már ha kismama leszek akkora egyátalán.


sziasztok, shine
shine
 


Sziasztok!

Pirus!
Említetted, hogy bevittek a Lászlóba ezzel a hányós borzalommal. Meddig kellett bent lenned? Mikor múlt el teljesen? Mostmár jól vagy teljesen?
(Balázs már jobban van, tegnap evett is, de még nem az igazi.)

Shine!
Ki lehet bírni, de mondom, a terhesség alatt egyáltalán nem jöttek ki az allergiás dolgok, szóval nem kell aggódni!

Annamari
muter
 
 


Annamari!

Nagyon édes a pocakpetitek!Kép
Én 2001 decemberében voltam a Lászlóban. Már régebben írtam nektek róla, amikor az orvosi túlkapásokról beszéltünk. Azért vitt be a mentõ, mert annyit hánytam két óra alatt (és ment a hasam is), hogy elájultam és nem tudtak vénásan beadni semmit. Egész éjjel kaptam infúziót és reggelre már kutya bajom sem volt. Mondjuk már egy gramm semmi nem volt bennem. Aznap még koplaltam, egy nagyon kezés fõtt krumplit ettem. az érdekes az volt az egészben, hogy még hõemelkedésem sem volt, de rám jellemzõ, hogy nem szoktam lázas lenni. Szóval két nap után már jól voltam, de az ügyeletes doki nem engedett haza hétvégére, mint késõbb kiderült azért, ahogy õ mondta: 'töltsem vele az éjszakát'Kép Kép Ezért saját felelõsségemre elhagytam a kórházat.
Egyébkény pont tegnap volt a Jakupcsekben a zaklatásról szó. Fel akartam hívni õket és elmesélni az én történetemet. De persze nevet úgysem mondhattam volna, mert a végén engem állítanak elõ rágalmazásért. Kép Piszok világ ez!
Örülök, hogy Balázs már jobban van! Egyébként pár hete kezdett megint rajtam is elõjönni ez a borzalom, de gyorsan bevettem széntablettát, azt lehet szoptatás alatt is és B6 vitamint, 4-et, el is múlt a hányinger. Valszeg legyengült az immunrendszerem az elsõ hetekben a kialvatlanság és fáradtság miatt. Most újra elkezdtem szedni a maradék Elevitet és utána is fogok vitaminkészítményt szedni, mert érezhetõen fittebb vagyok. Mondjuk Zsombika is megtanult éjszaka aludniKépKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Kiakasztó ez a hóeseés, nem?Kép

Pirus: nagyon durva, amit mesélsz!!! Vlem is már történt hasonló: egyszer leszedettem egy anyajegyem, és bõrgyógász, mikor felssziszentem a fájdalomtól,megkérdezte: "Tudom, hoyg egy kicsit fáj, de azért az jó érzés nem, hogy hozzáér a kezem a melléhez!" Se köpni, se nyelni nem tudtam, és erre még egyszer megkérdezte, én meg scak mondtam, hogy "Nem, inkább fáj." Mondjuk én is hülye voltam, mert ki kellett volna osztanom rendesen! De mentségemre, még fiatalka voltam. Ha ma történne, ma kapna fejére, rendesen!

Annamari: örülök, hogy Balázs jobban van.
Remélem, nekem sem jön ki az allergiám a nyáron!

shine
shine
 


Pirus!
Ja igen, errõl meséltél Kép Láttam én is a Jakupcseket és én is gondolkodtam, hogy betelefonálok, fõnöki zaklatás ügyben, de aztán meggondoltam magam, mert beazonosítható lett volna már csaka történet alapján is.
Szülés utáni fáradtság tud érdekes dolgokat okozni... Én a terhesség alatt egyszer nem hánytam, viszont szülés után kergettem a rókákat, minden ok nélkül. Aztán a gyerekorvos mondta, hogy hát ez simán belefér a szülés utáni dolgokba.
Gratula az éjjeli alváshoz!

Shine!
Azért nem semmi, milyen pofátlanok tudnak lenni egyesek! Velem egyszer próbált kikezdeni orvos, de ez más téma, mert jóképû volt és nem volt kifogásom a bókjai ellen Kép Bár kicsit fura volt, hogy miközben az orrsövényemet véste-kalapálta-tépte, elkezdte ecsetelni, hogy milyen csinos vagyok Kép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Koszonom a dicsereteket, de azt szeretnem megjegyezni, hogy Balazs munkaneve volt PocakPeti, most az ujdonsult unokaocsit csak beraktam Balazs albumaba, de Oliver nem PocakPeti!!! KépKépKép

Annamari
muter
 
 


Annamari!

Ja! Azt hittem, hogy a pocakpeti az unokaöcsi munkaneve! Bocsi!Kép
No ez az orvos igazán nem volt jóképû, de még ha az is lett volna, akkor is micsoda dolog. Ráadásul nem is udvarolt, hanem egyszerûen és pofátlanul, minden bevezetés nélkül nekem szegezte a kérdést!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Pirus!

Hát igen, ronda pofátlan ember nem túl vonzó Kép
Az a doki az jófej volt nagyon, épp csak annyira volt pofátlan, amennyire kell KépKép
muter
 
 


Sziasztok!

Hiányolta valaki, hogy rólam igazán nincs fénykép Andi fotóalbumán, ezért betettem egy képet az esküvömrõl.
Picus
Picus
 


Picus!

Nagyon szepek vagytok! Tudtad, hogy 1 hettel elottetek eskudtunk mi is????? KépKép

Annamari
muter
 
 


Annamari:
Köszönöm. Az egy jó év voltKépKépKép
Nem tudtam, de a Te Balázskád hamarabb született akkor már pocis voltál?
Én még nem tudtam akkor ..bár a dr. bácsi jóval elõbbre tette Andi fogantatását - hiába mondtam, hogy az lehetetlen, csak ez lehet az elsõ idõpont KépKépKép, de nem gyõztem meg soha az igazamrólKép.
Picus
Picus
 


Öööö, hogy pocis voltam-e??
Izé... Kép
Kép
muter
 
 


Öööö, hogy pocis voltam-e??
Izé... Kép
Kép
muter
 
 


Na ezt az elõzõt egyáltalán nem tudom, hogy szúrtam be, csak a legalsót akartam Kép
muter
 
 


KépKépKép
Picus
 


Kép Annamari, még mindig nagyon szépek vagytok a képenKép
shine
shine
 


Sziasztok!

Annamari, szép pocid van a képenKép Én a hetedik hónapban voltam, amikor az esküvõnk volt, vagyis a második felvonás, a templomi, mert a polgárit már elõbb megtartottuk.

Lányok! Tegnap voltunk bent Zsombival a Klinikán babamasszázson! Nagyon jól éreztük magunkatKép Kép Zsombika annyira élvezte a dolgot, hogy még jókat kurjongatott is. Aztán eltõrt a mécses, mert megéhezett, de ott lehet szoptatni is, úgyhogy minden szuper volt. Ja és a jó idõ miatt még az én kedvem is a tetõfokra hágott, mert ugyebár tõlünk jó messze van a Klinika, még így kocsival is, de ha szépen süt a nap fel sem tûnik a távolság, ráadásul a forgalom is gyorsabb, mint esõben. Jövõ héten is megyünk. Lehet, hogy meglátogatjuk Margitot is és akkor rákérdezek az új szülõszobáraKép

Solya! Jársz még erre? Megnéztem a babáid albumát, hát tündéri egy társaság vagytok! Olyan jó pillanatokat kaptatok el a lurkókról! Már végleg kint fogtok élni?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Lányok! Egy rövid kérdésem lenne. Van valai köztetek, aki simeri Siklósi György professzort! Nekem most ajánlották és szeretnék róla egy kicsit több infót megtudni, mielõtt elmegyek hozzá. Segítségeteket elõre is nagyon köszöni: Kriszta
Névtelen
 


Sziasztok Csajok!

Raktam Zsombi albumába újabb fotókatKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

pirus, megnéztem, nagyon édesek a képek! Nem is tudtam, hogy a kórházban így lehet fényképezni.De tetszikKép)

Kriszta: sajnos nem ismerem, de próbálj rákeresni a nevére, hátha valaki írt már róla valamit!

Annamari: küldtem mailt.

shine
shine
 


Sziasztok!

Picus! Nagyon aranyos Andika a 4 hónapos képeken is!

Pirus! Ki tartja a babamasszázst? Hány órakkor kezdõdik és mennyi ideg tart a foglalkozás? Sokan vagytok?

Benõ
beno
 
 


Pirus van a Klinkan babamasszazs? Mikor? Kép

orsoly
orsoly
 


Sziasztok!

Orsoly: már itt is összefutunk? Kép

Anyuék a Petõfi ltp.-en laknak, az újon. Persze, szokatm kijárni hetente, kéthetente hétvégén.Attól függ, hogy hogy van idõm.

Te kinél szültél?

Nagyon szép napot kívánok mindenkinek!
shine
shine
 


Shine!

Köszi az elismerõ szavakatKép, a kórházi képeket apuka készítette. A szülésrõl nem csináltunk felvételeket, mert akkor jobb dolgunk is voltKép

Benõ, Orsoly!

A babamasszázst Némethné Gregor Judit tartja, aki kizárólagosan oktatja a védõnõket masszázsra az országban. Nagyon szimpi nõ. Hétfõn van a masszázs 12:30-14:00. Nem tudom mekkora a tanfolyam kapacitása, szerintem hívjátok fel (210-0290/3246) és érdeklõdjetek nála. Múltkor öten voltunk, de volt még szabad hely. Ott volt az a lány is, akivel együtt feküdtünk a kórteremben, ráadásul egymás mellett. Most láttam a babáját elõször, mert a PIC-en voltak. 1 hónapig voltak bent a Klinikán. Már nagyon szép és nagy a babája és végigaludta a masszázst Kép
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Köszönöm én is az elismerõ szavakat az Andiról. A baba masszázson én is voltam szerintem is jó, bár nekem azért még akkor Andika a Pic-en feküdt nem volt egy felemelõ érzés. Na mindegy ma már mosolygok és semmi de semmi bajunkKépKépKép De azt az egy órát amit voltam azt is hasznosítottam már az Andinál !!
Pirus: édi baba a Zsombor!!!!!!!!!!!
Picus
Picus
 


Picus: bocs, hogy ilyen alap dolgokat kérdezek, de mentségemre szolgáljon, nekem még nincs babám: mi az a PIC?

shine
shine
 
 


Szia Picus!

Köszönjük a bókotKép
Én még nem voltam Zsombival bababoltban, de nemsokára sort kerítünk rá csak elõbb megvárom amíg az elsõ oltásain túl lesz. Mi jót láttatok? Ez csak ruhás bolt vagy vannak más jellegû dolgok is?

Shine! Én sem tudom pontosan mi a PIC rövidítése, de ez leginkább egy koraszülött intenzív osztály, ahol a manócskák inkubátorban vannak, de nem csak koraszülöttek vannak itt, hanem, mint Picus babája is, akik valamilyen betegséget kaptak a születés során vagy utána.
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


PIC - perinatal intensive centre
Névtelen
 


Shine! En Radvanyi doktornonel szultem, jo szivvel ajanlom barkinek. Nagyon kedves kis no, plusz nekunk nehezen is jott ossze, tehat a problemas esetekben is otthon van. Vagy mar arra is gondoltam (sok babanetes problemas lanynak osszejott a baba par honapon belul, ahogy hozza kezdtek jarni), hogy valami olyan kisugarzasa van, ami babat eredmenyez.Kép Na summa summarum, nekem bejott, sot a ferjem is azt mondta a szules utan, hogy nala szuljuk a masodikat isKép

Pirus! Te jarni fogsz rendszeresen erre a masszazsra? Megprobalom en is ravenni a ferjemet, hogy vigyen el....Lackonak bizti tetszene.Kép

orsoly
orsoly
 


shine: névtelen már válaszolt. Magyarra fordítva intenzív osztály . Köszi névtelenKép))De mi nem voltunk inkubátorban mi csirkekeltetõben voltunkKép) tüdõgyuszi miatt. Meleg hõsugárzó alatt tartották Andit meg rengeteg csõ lógott belõleKép( megnézheted a nova.ahol.com/andi címen. www nem kell!!
Pirus: bababolt: igazándiból cipõt néztem Andinak mert most, hogy kengurúban sétálunk van a lábán egy zokni egy kötöt cipõ és egy plüss cipõ... akarok egy olyan rendeset de még fogalmam sincs, mekkora lába van a gyereknekKép))
Hétvégén a Párommal majd együtt megnézzük mégegyszer. Valamint szeretnék egy olyan füles cumisüveget mert az Andi már fogja a cumisüvegét de ennek nincs olyan füle így segíthetek Neki - könnyebb fogni. Meg néztem tavaszi kabátkát - tudod egy téli gyereknek még ilyen nincsKép)
Picus
Picus
 


Sziasztok! szép jó reggelt! és pénteket!
Én még dologzom, úgyohogy nekem a péntek mindig nagy örömKép

Picus, Névtelen, Pirus: köszönöm szépen a magyarázatot!

Picus: de a lényeg, hoyg meggyógyult!Kép) Szörnyû lehetett! Ha jól tudom, Annamari babája is tüdõgyulladással született. Gondolom, milyne érzés lehet, hoyg ott látod a babádat csomó csõvel a testében. Iszonyú lehetett! De remélejük, most már egész életében makk egészséges lesz!

Orsoly: én Vermes dokira gondoltam, mivel õ mûtött. De ha nehezen jön össze, akkor lehet, hoyg elmegyeka te dokinõdhöz is. Hátha, akkor hamarabb összejönKép Azért egyelõre még reménykedem! Azért az jó hír, hoyg a mûtét+ tabiszedés után rögtön isszaállta ciklusom, és elég szabályosan 26 napos. Meg a hõmérsékleti görbém is kétfázisú. Úgyhogy még reménykedem, hogy minden rendben lesz. Egyedül az aggaszt, hogy kicsi a méhem!

Lányok, megcsináltam a profilomat!Kép

Orsoly: egyszer talizhatnánk! Kép
Nagyon szép napot mindenkinek!
shine
shine
 
 


Orsoly!

Szerintem elõször mindenképpen hívd fel a Juditot, mert elõre kellett jelentkezni nála, de múltkor egy csomóan nem jöttek el. Igen szándékszunk végig járni, öt hetes a tanfolyam. Azért is jó, mert egy kicsit legalább kimozdulunkKép

Picus!
Tök jó, hogy Andikának már cipõ kell!Kép Mi még csak kocsicipõzünk, mert mi babakocsival szoktunk sétálni. Nekünk is kellene már valami tavaszi kocsikabát, mert bár reménytelennek tûnik, de egyszer csak kitavaszodik és akkor már jó lenne elraki a téli overált. Lehet, hogy én is viszem magammal Zsombócot, mert szörnyû, hogy ahány gyártó, annyi méretezés. Zsombi most 56-62-68-as ruhákat hord, attól függõen melyik cég gyártja.
Nekem az Avent varázsitató tetszikKép Ez egy átmenet a cumi és a pohár közöttKép És van füle isKép Nézd meg, hátha Andinak is tetszeneKép

Shine!

Megnéztem a profilodat. Nagyon helyesek vagytok! Drukkolok, hogy mielõbb megfoganjon a kisbabóca!!!! A május egy nagyon szép hónap (no nem azért, mert akkor születtemKép) az esküvõhöz. Én is 75-ös évjárat vagyokKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Pirus!
Ilyen bonyolult a masszazs, hogy 5 hetig tart? Es masfel oras?
Mindig ugyanaz, vagy mas?
Elvezi a baba?
Udv
Kakukkfu, Emma
kakukkfu
 
 


Szia Kakukkfû!

Téged is látni erre néha? Hogy vagytok Emmával?
Az 5 hét, 5 alkalom. Nincs egészen másfél óra, a masszázs maga csak kb. 45 perc. Beszélgetünk, pelenkázunk, szoptatunk. Másfél óra van összesen meinderre. Ezen a héten a láb és has maszírozását tanultuk, jövõ héten pedig már ezek lesznek+ valami más, és így továbbKép Tehát a végére lehet, hogy lesz akár egy óra is, mire végig masszírozzuk a babákat.
Úgy nézett ki, hogy élvezik a babákKép Én azóta minden nap itthon is masszírozom Zsombit és még nem panaszkodottKép
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

A mi gyönyörûségünk még a pocakomban van, de azért már gyûjtöm az infókat. A babamasszázsról sok jót hallottam, azért érdekel. Gondolom azért szükséges az 5 alkalom, mert ha az ember nem jól végzi a maszírozást, akkor többet árt a dolog, mint használ. Nem én vagyok ilyen okos, hanem szerdán hallottam a TV-ben. :-)))
Pirus! Köszi a segítséget.

Shine! Az esküvõhöz hajrá! Sok boldogságot Nektek! Én imádtam azt a napot.

Picus! A 2002.12.24-i kép nagyon édes. Gondolom Andi volt a legértékesebb ajándék a fa alatt! De ki adta és ki kapta? :-)))

Benõ
beno
 
 


Pirus: olyan csõrös poharunk már van de abból még nagyon gyorsan folyik a tea s néha az Andi mellé nyeli. Akkor köhög ezerrel úgyhogy azt még eltettem késõbbre. Ma kapott egy cumit aminek van füle. Na azt látni kellett volna ahogy limbáltaKép, s természetesen ami benne volt az folyt ide odaKép. Mert megfogja iszik s a másik percben amit ugye az ember elõre nem tud, már libi limbi vanKép
Beno: én adtam és kaptam is és a Párom is adta és kapta isKépKép
Masszázs: én nem értem azt, hogy lehet azt rosszul csinálni?????
Természetesen ha a szívét maszíroznám erõsen és össze vissza biztos nem tenne jó, de pl. egy lábat hogy lehet rosszul maszírozni? Hülye kérdéseim vannak? De érdekel.
Picus
Picus
 


Sziasztok!

Még mindig nincs kész az új szülõszoba??? Vagyis átadva...
Most úgy tûnik, aktuális lesz, hogy újra ide járjakKépKép
remélem....bár ez még abszolút megérzés, de kiderül a jövõ hét végénKép

Puszi: Kata
LadányiKata (ladán
 


Sziasztok!

Kata! Kép)KépKép De jó! Drukkolok!

Képzeljétek voltam dokinál. Nektek sem nézik meg a melleteket rákszûrésnél? Mert nekem nem nézte meg, pedig rá is kérdeztem, de csak legyintett, és elütötte egy viccel. Lehet, hogy hülyeség, csak nekem a volt orvosom mindig megnézte. Na mindegy.

Ja! Egyébként minden rendben, nem nõtt vissza a ciszta, úgyhogy már csak fél hónap, és hozzákezdhetünkKép))) Remélem, hamar összejön!


Ja, és köszönöm a gratulációkat, de mejd csak május végén lesz aktuálisKép)
shine
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?