Új privát üzeneted érkezett!

:)))

állítólag az elején minden gyerek az apjára hasonlít :))) A természet így biztosítja be, hogy az apa ne hagyja el az anyát :)))) (és ezzel van az is összefüggésben, hogy mindenki azt mondja reflexből, hogy az apjára hasonlít :))))))))))))

Na egy bónuszkép :))))))
Kép
Vendég
 


(mondjuk Lilla szerintem is a férjemre hasonlít... a szája szerencsére nem, de azért végig szurkoltam terhesség alatt... :) )
Vendég
 


babancs: azért ugye tudósítasz arról, hogy milyen új dolgokat tanul Domi napról napra? (néha döbbenet, mennyire gyorsan fejlődnek az elején...)
Vendég
 

 
 

Domira is azt mondják tiszta apja. Bár a pofiját (orr, száj) asszem tőlem örökölte. :)

Új dolgok? Hát rájött, hogy milyen jó anyu ágyában aludni..na oda már végképp nem viszem a légzésfigyelőt. :D Hajnalban is ott aludt, meg most is kénytelen voltam bebújni vele. Addíg kesergett, míg csak betettem az ágyamba. Pedig abszolút nem voltam az együttalvás híve.

Tegnap szemésznél voltunk. Hát mondanom sem kell, elég nagy trauma volt nekem is, a gyereknek is. Domi torkaszakadtából ordított. A dr.nő mosatlan kézzel nyúlkált a gyerek szemébe, nekem meg beszólogatott, hogy nem igaz hogy nem tudom lefogni a gyereket. Akkora erő van Domikában, majdnem leugrott az asztalról. Már a koraszülött intenzíven is mondták, hogy úgy tud vetődni, mint egy időre született 3 hónapos baba.
Aztán meg mikor meg mertem kérdezni, mi van a gyerekem szemével (miután múltkor sem mondtak semmit), arrogánsan közölte a vénasszony, hogy "anyuka, az Ön gyereke koraszülött, még jó hogy éretlen a szeme".
2 hetente kontrollra kell mennünk, de minek?..semmit sem csinál vele, csak sokkolja szegény gyereket. Végülis egy 9 hónapra született gyereknek sem nézegetik a szemét, főleg nem 2hetente..

Jövő héten is lesz egy csomó dolgunk. Hétfőn hozza az oltást a gyerekorvos (a Pneumococcus elleni is már itthon figyel a hűtőben :lol: ), mennünk kell agyi UH-ra, meg csípőszűrésre is..szóval lesz program. És még nem jártunk az audiológián meg az orthopédián sem..

Más: van egy halom fagyasztott anyatejem..szerintetek neki merjem adni Dominak tápszer közé? Simán nem merem, hátha nem enné meg utána a keserű tápszert önmagában..

Norka? Többiek? Merre vagytok?

Kép
babancs
 
 


Babancs, a gyerekek többségének izlik az a borzasztó izű tápi. Az enyémnek izlett legalábbis. először furi volt, de megitta. aztán a szopi is ment tovább.
gergő persze nagy lázadó, és inyenc, neki nem lehet adni akármit! :wink:
a múltkor tudtatok szopizni egy kicsit. szopiztok is még?

az enyém is az elején tiszta apja volt, most inkább én.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!

De szép Lilla és Domi! Meg Gergő is (nekem is támadófej tetszik a legjobban...)

Nálunk a gyerekek 1 hét alatt nagyjából meggyógyultak, most az én torkom fáj...

Vilinek jön a foga, megduzzadt az ínye, vagy inkább: látni alatta a fogakat, de még nem bújtak ki persze. Mindent rág, kapott is egy hűthető rágókát, de szerencsére éjjel még nem éreztetik a hatásukat a fogacskák. :)

Más újság nincs nagyon, édes, amikor hangosan kacarászik, és egyelőre ismeretleneket is megajándékoz a mosolyával. Szombaton lesz az utolsó vizsgám és még egy dolgozatot kell megírnom, aztán: pihenés... :)

Most, hogy nagyobb, eléri fekve is a miniciciket, és akkor szopik, amikor akr, én meg alszom közben.

Vöcsök :D

Kép
vöcsök
 
 


Babancs!

Nehogy odaadd a tejet Dominak! :shock:
Hiszen pont azért nem szoptathattad, mert bacik voltak benne!
Azok most is benne vannak, a fagyasztás nem öli meg őket!!!!!
Nem hiszem, h, jó lenne, neki, ha esetleg összeszedne egy jó kis fertőzést! A koraszülöttek immunrendszere még éretlen!

De ne aggódj nem vész kárba a tejed, majd, ha megkezded 4 hónaposan a hozzátáplálást (tápis babáknál akkor szokták) nagyon jó lesz a kaják pürésítéséhez! (Nekem pl. emiatt kell hipoallergén tápit vennem, mert tehéntejet nem lehet adni 1 éves korig!)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!

Felforralva gondoltam...a védőnő is így javasolta. A fehérje-és zsírtartalom forralva is benne marad és ugye nem mindegy hogy milyen eredetű az a fehérje. A hozzátáplálással meg az a gond, hogy mire ő 4 hónaposnak minősül (szeptember), a fagyasztott tejem már rég lejár. 6 hónapig tartható el nem?
A másik meg az, hogy adtam neki a friss tejemből, meg szoptattam is és nem lett tőle semmi baja. Pedig ugyanolyan minősítést kapott legutóbb is a tejem, mint a fagyasztóban lévő. Egyetlen baktérium tenyészett ki, ez az alfa-hemolizáló Streptococcus, ami normál szájflóránk része - igazából csak koraszülöttként lehet veszélyes.
Na meg nem akarom kidobni, ha már egyszer annyit dolgoztam vele. :twisted: Tele van egy egész fagyasztó rekesz anyatejjel..

Csillagfény!

Már nem szoptatom. Igazából már csak annyi tejem volt, mikor hazahoztuk Domit, hogy éppen csak ki tudtam próbálni, milyen szoptatni. De 5-10 ml-kel nem volt kedvem hallgatni, hogy üvölt a gyerek a tépszerért..na meg éjszaka se mindegy, hogy fél órát szopiztatom a semmin utána megint fél óra tápszeres etetés..
Szóval más, ha az ember szülés után azonnal el tud kezdeni szoptatni. Így már nem volt az igazi..
A kizárólagos tápszeres etetés sem leányálom. Bizonyos szempontból kényelmes, meg praktikus, hogy bárhova megyek, csak előkapom a termoszból a cumisüveget. Ugyanakkor egy nap vagy 4* sterilizálok. Csak steril üveget, cumit, kanalat használok fel Domi etetésénél. Ez elég sok mosogatással jár még mikrósterilizáló mellett is.

Kép
babancs
 
 


ja, ezek szerint a tápis etetés sem leányálom. az elején a szopi sem volt az, most már sokkal kényelmesebb.
szerintem mielőtt lejárna, add neki oda a tejcsit. akkor már talán fel sem kell forralni.
domi meddig számít még koraszülöttnek? hány kiló most?
ez érdekes, az én tejem et sose nézte senki, és hmmmmmmmm... a sterilizálást se viszem túlzásba.... :oops:
de nem is lehet, mert marci mindenkinek megnyalja a kezét, akivel találkozik, és rámosolyog. :D

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Domi most 3240 gramm. 2,5 kilóig számított koraszülöttnek.
A másik még a tejjel kapcsolatban..szedtem vérnyomáscsökkentőt, béta-blokkolót, sőt 10 napig antibiotikumot is. Ezeket ráírtam a dobozokra. Az antibiotikumosat asszem kár volt lefagyasztanom. :?

Kép
babancs
 
 


háááááááát, én a gyógyszereseket nem adnám oda. miért szedtél antibiotikumot?
figyelj csak!
az anyatejgyüjtő állomástól lehet igényelni anyatejet. idokolt esetben adnak. azt hiszem, a tiétek az lenne. mondjuk napi 2-3 deci biztos jót tenne domi immunrendszerének.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Babancs!

Hát én a gyógyszereseket sem biztos, h. adnám neki!
Mit szedtél (hatóanyag?)?
Ha megírod, megnézem, h. lehet-e adni neki!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Semicillint szedtem a Strepto miatt, ami a tejből tenyészett ki. Köszi Rambóka, hogy megnézed. Terhesen is szedtem, háziorvos mondta, hogy ezt lehet szedni.

Kép
babancs
 
 


Semicillin miatt elvileg nyugodtan adhatod.
Bár kérdés, h. az ugyan nem okoz gondot, ha az anya a szoptatás alatt pl. 10 napig antibiotikumot szed és közben szoptat, de az már más dolog, ha a lefejt tejjel a gyerek esetleg ennél jóval hosszabb időn keresztül kap kis dózisú antibiotikumot. Nem tudom, h. ez nem kedvez-e a rezisztens bacitörzsek elszaporodásának! Kérdezd meg a gyerekorvost, h. ő mit javasol!

Vérnyomáscsökkentőt, béta blokkolót mit szedtél?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Két hete erős késztetést éreztem, h. leírjam: Végre egyenesben vagyunk, a ded kb. átalussza az éjszakákat, plussz 11-14-ig és 17-18-ig is szundít egy kicsit! :D

De aztán elkezdett hajnal 4-kor ébredni és csak a cumisüveg 3/4-ének beszlapálását követően volt hajlandó visszaaludni! Nap közben ugyanakkor alig ivott valamit, hiába kínáltuk! Így viszont reggelre kilós pelenkákat produkált és sajnos többször a pelus is megadta magát! :shock:
Már kezdtem filózni azon, h. nem adok neki éjjel inni, hátha akkor átszokik a napközbeni ivásra, amikor elkezdte piszkálni a fülét. Kellett egy kis idő, amíg leesett a tantusz, h. nem fülészre van szüksége a dednek, hanem hosszabb kihagyást követően ismét fognövesztésbe kezdett! :twisted:
Most ott tartunk, h. túlvagyunk egy borzalmas éjszakán, amikor 2 óránként keltünk hozzá, és a zsibbasztó zselé sem segített, ill. pár kevésbé borzalmason, amikor "csak" hajnali 2-kor és 4-kor ébredt. Igaz 4 után már nem alszik vissza, de olyankor átveszi a párom -aki olyankor már szintén nem tud visszaaludni - és kiviszi a nappaliba, h. legalább a szomszédok és én aludhassunk.
Én addigra már használhatatlan vagyok.

Hálistennek azért napközben nem annyira elviselhetetlen a ded, mint az első fogai áttörésénél, csak kicsit nyűgösebb és kevésbé lelkesedik a kajáért. De a mindent rohamozó lelkesedése töretlen! :lol:
Újabban mindig hoz magával vmit, mint egy kutya! :lol: A bútorokra való fölkapaszkodást csak úgy lehet megvalósítani, ha az ember gyerektyinek legalább egy rágóka van a kezében, de a legjobb az Apollos kézi masszírozó (Talán ismeritek, sokgörgős holdjárószerűség, annó bevásárlókp.-okban támadták le vele az embert, mi is bedőltünk. De a gyerek imádja hurcolni és csapkodni vele a berendezést, mert könnyen gurul és zörög is! :lol: )
Ha netán vmi miatt elsőre nem sikerül a hurcolt tárggyal együtt felkapaszkodni a kinézett objektumra, akkor úgy is megoldható a dolog, h. utólag guggol le érte.
Szóval most áll minden mellett és a kezében lévő akármivel csapkodja a számára elérhető felületeket.
Tanulság:
Legjobb a plafonra szerelt plazmatévé! :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!
Írásaidat előkészületnek és tanulság képpen a párocskámnak is megszoktam mutatni....... Ez most a kedvence lett egy darabig! Jót vihogtunk rajta!
Neki még nincs gyerkőcéje, én viszont emlékszem erre az időszakra is, mondtam is neki, hogy a gatyát kösse fel....... Bár, amilyen alvókája van, szerintem biztos, hogy én leszek aki a gyerekhez felkel éjjel, még százhúszezredjére is! :roll: :? :shock: Ha egyszer végre sikerül.....
Vendég
 


Sziasztok!

Rambóka!

Vérnyomáscsökkentő: Dopegyt. Béta-blokkoló: Athenolol.

Hát nem irigyellek. Ez a fogzásos időszak nagyon nehéz lehet.

rólunk: 7végén strandolni voltunk Domival Lipóton. Nagyon jó volt, 4-5 órákat aludt egyhuzamban a babakocsiban.
2 hét múlva meg megyünk Hévízre egy pár napra apósomékkal a Hotel Európa Fit-be. Kérésünkre biztosítanak a szobába mikrót, fürdetőt és kiságyat. Nagyon szeretem azt a szállodát. Remélem jó idő lesz, mert akkor kint lehetek Domival egész nap az udvaron és én is strandolhatok. :lol:

Tegnap Domi kapott 2 oltást. Megkapta a pneumococcus ellenit is. Szerencsére nem lázasodott be, de megelőzésképpen este adni kellett neki lázcsillapító kúpot.

Kép
babancs
 
 


Ja, ez a megelőzéses lázcsillapítá nálunk is kellett. Szerintem felesleges volt, de én is beadtam. Féltem, hogy éjjel beázasodik, és nem veszem észre. Egyébként Marci másnap mindig szinte egész nap aludt,nyűgösködött az oltások után, de másnap estére a régi volt :D
Na sszem lesz nekünk is nemulass! Rambóka, egyszer összehozzuk Marcit Gergővel, jó? Képzeljétek, van egy kis könyve, amin meg lehet nyomni a gombokat, és állathangot ad. Ő erre rá is jött, és pofozgatja a könyvet. Ha nem sikerül a kivitelezés, nagyon dühös lesz, mérges hangokat ad, még jobban püföli, és ha végre sikerül, elneveti magát. Hihhhhhhhhhhhhhhetetlen édes!

Csajok! épp csokis jégrémet zabálok :oops: :oops: :oops: , és azon gondolkodom, hogy fogyni kéne. szerintetek elmenne a tejcsim, ha tornáznék egy kicsit (egyszer hallottam ilyet), vagy várjak még amíg marci 7-8 hónapos lesz?
lassna már szeretnék teherbe esni, de még semmit nem fogytam, és asszem ez veszélyes lenne a babára. nem?

Kép

Kép
csillagfény
 
 


lányok!
most készülünk főzőlapot + sütőt venni. szeretném a segítségeteket kérni, van-e tapasztalatotok.
egy bosch illetve egy lectrolux összeállítás közül választanánk, csont ugyanannyiba kerül a kettő, az electrolux sütője többet tud, szebb is, a főzőlap ua.
van tapasztalatotok ezekkel a márkákkal? mennyire vagytok elégedettek?
nekünk egy electrolux hűtőnk van, azzal elvagyunk. 2 éves, úgyhogy az lenne a csoda, ha valami baja lenne.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillagfény!

Tej: szerintem nyugodtan tornázz, az biztos nem árt a tejtermelésnek. Viszont nehogy fogyókúrázz. Volt akinek elment a teje, amikor elhagyta az édességet, meg kevesebbet evett.

Sütő: nekünk Edesa márkájú van. Elégedett vagyok vele. (anyósomé is Edesa, neki is bevált) A kerámialap érintésre működik. A sütő pedig programozható, az is szuper, akár el is mehetsz otthonról, ha beállítottad.
A Bosch-nál szerintem a márkát kell megfizetni, bár azt hallottam, hogy megbízható. Az Elektroluxot nem ismerem, de ha nektek bevált, akkor biztos jó az is - pláne ha többet tud mint a Bosch.
Mi akciósan vettük 2 éve 119e-ért az Edesát. Ezeket mennyiért árulják?

És néhány kép Domikáról:

Kép strandolok

Kép bújok

Kép valaki már felvehetne végre

Kép szeretek anyu ágyán feküdni

Kép tanár úr kérem!

Kép
babancs
 
 


domika hihetetlen aranyos!!!!!!!!!!!! :D

együtt 260, a főzőlap indukciós. tönkrement a tűzhelyünk, vettünk egy indukciós rezsót, és beleszerettem. :D
40%kal kevesebb villanyszámla, tiszta, nem melegít feleslegesen,csak ott és amíg az edény van. és az edényt melegíti, nem a főzőlapot. szóval szupcsi. :D

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillag!

Nem jöttök a talira?
Annyira jó lenne összehozni a kis csöppöket!

Tornázni szerintem nyugodtan tornázhatsz, de fogyózni ne fogyózz!

Nekünk a mosógép és a hűtő Bosch, nagyon jók, már 5-7 éve megvannak, és semmi gond nincs velük, de az Elektroluxról is jókat hallottam.
Szerintem nézd meg hátulján, h. melyiket hol gyártják! :wink:
Meg nézd meg, h. melyiknek könnyebben tisztítható a sütője, esetleg nagyobb v. több tepsi jár hozzá (nem vicc láttunk olyan sütőt, amihez össz. 1 ( azaz egy!!!!) tepsi járt ill. olyat is, ami a szabvány külső méretek mellett iszonyatosan kicsi belsővel bírt!), melyiknek tud többet a sütője ( alsó-felső külön állítható, légkeverés, esetleg grill/mikró)!

Indukcióssal nem lehet teflonban sütni ugye? Csak vastag fémtalpú edényekkel működik.

Babancs!

Domi csak a jobb oldalán szeret feküdni? Mert feltűnt, h. az összes képen ugyanúgy fekszik! :lol:
Látom kezd belenőni a ruháiba is! :D
A jelentkezős kép nagyon tetszik!!!!! :D :D :D

A Dopegyt elvileg biztonságos a külföldi honlap szerint, az Atenololt viszont 2-es kategóriába sorolja és nem ajánlja szopi alatt (0-s a biztonságos, 3-as a kifejezetten veszélyes!). Mindenképpen kérdezd meg a dokinénit!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


babancs, nagyon kismanó Domi! az utsó kép meg tuti :lol:

ha tudok leszedni képet a dvdről,akkor teszek fel kiszséről. de először le kell töltenem egy progit hozzá. remélem sikerül.

ma vonatozok jó sokat :? de egyedül nem merem már vállani a vezetést. nem hittem volna,hogy egyszer ide jutok, én a nagy sofőőőr :lol:

ma megyek a dokihoz. grrr. :)
dimet
 
 


Kép [/img]
dimet
 
 


Sziasztok!

Babancs! Nagyon aranyos a babátok, annyira örülök, hogy ilyen szépen fejlődik.

Rambóka! Hihetetlen energiád van, hogy mindenre mindig tudsz válaszolni, körültekintő, alapos és nagyon kedves vagy mindenkivel. Le a kalappal, olyan jó, hogy vagy ennek a topicnak :D

Rólunk: Vilike szépen növekszik, pont ma 9 hetes. Képzeljétek kb egy hete nagyjából végigalussza az éjszakát. Este 9-től reggel fél 6-ig nyomja a szunyát. Utána negyed óra szopi és még alszik 10-ig. Aztán persze egész nap fent van. De komolyan! Mondjuk ezen kicsit készen vagyok néha. Napközben maximum 2 órát alszik összesen, azt is fél órás bontásokban nyüglődve. Mintha nappal nem tudna mély álomba zuhanni. Sajnálom is, mert estére nagyon kimerült. Talán ezért alszik ennyit éjjel. Persz így internet közelbe elég keveset jutok.
Ma megyünk a két hónapos oltást megkapni, remélem nem fog belázasodni.
Képzeljétek tegnap kifakadt a BCG oltása. Húh hogy mi foly ki belőle az nem semmi. Jól megijedtem, aztán ragtapaszt tettünk rá, hagy jöjjön ki aminek ki kell jönnie. Mára szép heges, úgyhogy azt hiszem ezen is túlvagyunk.

Képeket kicsinyítek és teszek fel.

Puszi
nóra1
 
 


Rambóka, asszem lemaradtam.... milyen tali lesz???? mikor?????Az electroluxot is németoban gyártják, laglábbis ezt a főzőlapot.
az indukciósra valóban csak azok az edények jók, aminek az aljára tapad a mágnes.
teflonos is lehet köztük. a tefal nem jó.
nekünk van egy csomó edényünk,mert a sparban volt egy jó kis akció tavaly, és vettünk egy wmf sorozatot családi összefogással, és sok-sok kapott ponttal darabonként 3-4000ftért.

Marci nagyon sokat alszik. este fél 10- reggel 9-ig,közben egy fél 6-os szopival, aztán délelőtt 1-1,5 órát, 2-kor kb 1,5-2 órát, és még este van hogy egy fél órát lefekvés előtt. asszem alvásügyben az apjára ütött. :D
ha egyedül játszik, akkor kevésbé fárad el, mintha foglalkoztatom. ma délután könyvet mutogattam neki, meg zongoráztunk (le tudja ütni a billentyűket!), egy fél óra alatt kifáradt.
szerintetek mennyit játszon egyedül a baba, és mennyit játszunk mi vele? én próbálok ele minden nap kb 2 órát játszani (ez sok, mert alig van ébren) és kb ő is ennyit játszik magában.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Dimet, nagyon édes a babód! Hogy fogjátok hívni?

Kép

Kép
csillagfény
 
 


zsuzsinak:)
képzeljétek, tegnap voltam dokinál, és csak 1 kilót híztam 1 hónap alatt:) jó vagyok:))) pedig eszek azért rendesen!!! mondjuk nagyon sok zöldséget, joghurtot. mert azt kívánom. de persze durvább kaják is lecsúsznak. csak sosem rakom tele degeszre a hasamat, mert az nem jó érzés:)))))
dimet
 
 


hol vagytok? úgy látom, nekem van csak szájmenésem :-)
jó neked, dimet! én 10 kilót híztam, és nem moccan semerre.persze eszek is, de én valahogy mindent kívánok most, csaka gyümölcsöt, meg a salátát nem.
pedig le kéne fogyni a következő gyerkőc előtt....

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Dimet!

Igazi csajszis a kis pofija! :D
Gratula a kevés hízásért, én a végén eléggé a lovak közé dobtam a gyeplőt, nem kellett volna! :twisted:
Ez az utolsó 2-3 kiló most sem akar még lemenni! :(



Itt mindenkinek alszik a gyereke rendesen, csak az enyém nem????? :shock:
Ne tudjátok meg mi volt az elmúlt pár napban! :evil:
Volt olyan, h. 1,5 óránként keltünk éjjel, volt, h. apa hajnal 4-től 6-ig, volt, h. 2-től 4-ig nem aludt! :shock:
Utóbbi esetben 4-kor visszahozta a nappaliból tisztábatenni a dedet, mert a rengeteg éjszakai ivás miatt muszáj volt, és engem is felkeltett, mert az én egyetlen kicsi fiam, aki még soha életében nem aludt el hanyattfekve, simán bealudt a pelenkacsere közben, annyira kipurcant! :lol: Így hálistennek végül le lehetett tenni! :twisted:
De mi sem vagyunk teljesen fittek! A minap 1 órás kemény fektetési küzdelem, sírás-rívás, cipelés, éneklés, mesélés és végül ismételt esti szopi után esett le a tantusz, h. az esti kavarodásban elfelejtettük megvacsoráztatni a dedet! :oops:
Addigra már 2X kentük be zsibbasztó zselével és végül Panadol szirupot is kapott, mert azt hittük, h. a foga miatt nem képes elaludni! :twisted:
Így végül fél tízkor vacsizott, de így is 2X kellett kelni éjjel! :twisted:

Ma meg alig aludt délelőtt. Annyira meleg van, h. én is majd meg döglök, ő meg még pörög is ezerrel, vizesre tudja izzadni a kis bucka fejét. Ráadásul cirkusz érkezett a környékre és egész délelőtt a reklámját ordítozzák hangszórón. A gyerek meg folyton felsír v. felébred tőle! :evil:

Csillag!

Én szoktam hagyni egyedül randalírozni, szoktam vele konkrétan foglalkozni (labdázás, versolvasás, mozgásfejlesztés, tornázás) és van olyan, h. csak leülök/lefekszem a játszósszőnyegre és ha ő úgy gondolja, akkor odajön és megmász, ha meg egyedül akar játszani, akkor egyedül játszik!
Egyébként mostanában az megy leginkább, h. ha leülök a fotelban v. a gép elé, akkor odajön és nem játszik, csak ácsorog és fel akar jönni, ha viszont leülök mellé, akkor kályhának használ: el-el megy, játszik, de mindig visszajön ill. visszanéz, h. figyelek-e rá. :D
Azt nagyon bírom, h. ha olyat szándékozik csinálni, amit tudja, h. nem lenne szabad, akkor előtte mindig rámnéz, h. mit szólok hozzá! Ha rászólok, akkor megáll, visszafordul, de aztán mégis elindul, úgyhogy újból rá kell szólni ahhoz, h. tényleg feladja a szándékát! :twisted: Már most feszegeti a lehetősége határait, de egyenlőre szót fogad! Mondjuk többnyire csak az önveszélyes dolgoktól tiltom! Az apja sokkal jobban félti mindentől!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ja és az ominózus kézi masszírozó, amit mindennek neki kell csapkodni :lol: :

Kép

És a pápai mobil, némi áldásosztással:

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka, nagyon aranyos ez a gyerek, iszonyat milyen mimikája van!!!!!!!!!!!

Csajok, mikor kell elkezdenem csökkenteni a duphastont????
3 hete szedem, mert kicsit fájtam és dokim szerint nem ártott elkezdeni és 2*1-et.................
Vendég
 


Lafi!

Én 3X1 Utrót nyomattam. Azt úgy hagyatta abba velem a dokim, h:
- 12. hét+6 napig még 3X1
- 13. hét+6 napig 2X1
- 14. hét+3 napig 1X1
A 14. hétre biztosan átveszi a méhlepény a terhesség fenntartását.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka, sztem a meleg miatt nem alszik a gyerek. Én se tudok aludni a melegen, és ha el is alszom, akkor is rémálmaim vannak. Ha itthon vagyunk anyuéknél, sokkal nyugodtabb minden.
Egy panellakásban sokkal több a zaj is, az is zavarhatja. Én csak orvosi füldugóval tudok aludni a betonkaszniban. Budapest zajtérképén sötétvörösek vagyunk. Nálatok mekkora a zaj?

Egyébként nem kiabálok el semmit, mert ha jól emlékszem, Gergő amikor 4.5 hónapos volt, jobban aludt mint most. :?
Úgyhogy a fogacskákkal asszem nekünk is fel kel kelni újból.

Az enyém változó. Ha bepörög nem megy az alvás, egyébként 5-10 perc nyivákolás után ellszik. Viszont akkor kimondottan az az érzésem, hogy hagyjam békén, mert nyávog, szopizik egy textilpelust, és nyugtatgatja magát. Ha nem megy, akkor üvölt, toporzékol, dobálja magát, és egy fél óra szopi-ringatás váltogatva, bealvással.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok! Nyári pangás? :)

Holnap lesz Marci fiúnk keresztelőe. Csak gondoltam elújságolom.
Szép hétvégét!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Olvasgatlak itt benneteket, de ide is írni már nem nagyon van időm... arra felfigyeltem Rambóka, hogy írtad, hogy az apja sokkal jobban félti mindentől Gergőt.

Nos, ez nálunk is így van, de ez már rendszeres konfrontálódással jár. :shock: Ugyanis tény, hogy 1 éves a gyerek és még mindig él, sőt, jelentős sérüléseket sem szerzett, megvan mind a 10 ujja, lábujja stb. Ennek ellenére ha az apja itthon van, folyton megvádol azzal, hogy hagyom, hogy életveszélybe sodorja magát a gyerek és egyszer nagy baj lesz. Példának okáért, szerinte az ilyen, hogy a bedugott mobiltöltő másik vége ha üresen lóg, azt Bogi nyalogatja. Vagy turkál a macskakajában és nemcsak dobálja a száraz tápot, hanem meg is kóstolja. Vagy kimászik a nyitott franciaajtón keresztül a teraszra. stb.stb. Én már immunissá váltam Bogi randalírozásaira, persze azért minden idegszálammal figyelek közben, de nem loholok állandóan a sarkában, mert képtelenség. Van nekem is dolgom. A ház meg nagy. Miért van az, hogy az apák viszont rettegnek és állandóan azzal vannak ki, hogy "nem szabad!", "gyere ide!" , "az anyád ..... -it!" :roll: Mondtam már a páromnak, ha rajta múlna, biztos pórázt is kötne a gyerek nyakára. Borzalmas.
Vendég
 


Babancs!
Én is a jelentkezős képre szavazok - nagyon édes :)

Rambóka, Nóra!
Az én fiam sem egy álomszuszék. Álmi, emlékszem, legalább 3x aludt nagyot napközben és éjjel is rendesen, Vilinek egy biztos alvása van napközben: délelőtt alszik jó esetben 2 órát. Egyelőre annak örülök, hogy éjjel alszik... Főleg, hogy nagyon érzi az ínyét, jönnek a fogai. Reménykedem, hogy az éjjeli alvás megmarad.

És hogy álltok a szopival? Egyszer kérdezted, hogy meddig van rá szüksége egy gyereknek. Az én tapasztalatom: Álmos 8 hónaposan egyszerűen abbahagyta a szopit, és csak játéknak használta a cicit (vagyis rettentő komoly pofival átvert: "Most aztán 1 órán át fogok szopizni, anyuci!" - és amikor odahajolt, gyorsan lekapta a bimbóvédőt, és izgatottan nézegette, hogy mi a fene ez az átlátszó valami... 2 hét ilyen vergődés után feladtam, és teljesen átálltam a fejésre (bevallom, most lustább vagyok, ha abbahagyja Vili, akkor sem valószínű, hogy fejni fogok még hónapokat...) Szóval Álmi abbahagyta, és a cumisüvegről is leszoktattam 1 éves korában úgy, hogy akkor már nagy szeretettel szívószálazott, játszócumi helyett pedig az ujját használta. Az anyai szeretetre vágyás kifejezése máig az, ha beül a fészekbe (vagyis törökülésbe ülök, és ő az ölembe ül.)

Csúcs a pápamobil...

Csillag!
Tényleg teherbe szeretnél esni??? :) (Én szeptemberben szeretném elkezdeni a merckformint, és kb. Vili 1 éves születésnapja után teherbe esni...) Aztán majd meglátjuk... Álminál is hasonló volt a terv, remélem, most jobban bejön.

Egyébként Vili is egy teksztilpelust rágcsál...
De jó! - mármint a keresztelő - nálunk meg jövő szombaton lesz :)

Dimet!
Nagyon szép a kisbabád képe! Olyan jó látni...

Norka!
Én a MOM-parkban láttam pórázos gyerekeket - nem vicc!!! - kb. 3-5 éves gyerekeken volt. Leesett az állam, hogy ilyen is van. Számomra a mi kultúrkörünkben ez olyasminek tűnt, mint az állatidomítás (vagy állatkínzás...)

És nálatok Rambóka, mi a szigorúan tilos????

Nálunk egyébként fordítva van: én féltem jobban a gyereket, de 5 év alatt már megtanultam magam visszafogni pl. mikor Vilit a két bokájánál fogva pár másodpercre fejjel lefelé lógatja, hogy nincs-e refluxa... Aztán megállapítja, hogy a jelek szerint nincs. Vili meg fel sem veszi, meg se nyikkan.

Vöcsök
Kép Van egy szép rózsaszín virágom...

Kép Álmi első lovaglása

Kép
vöcsök
 
 


Sziasztok!

Norka!

A párom amikor itthon van, megy a gyerek után, mint egy kotlós és tartja a két kezét körülötte, h. ha a gyerek eldőlne, nehogy bevágja a fejét! :roll:
Remélem az előttünk álló 1 hét szabija alatt rájön, h. a gyerek az esetek 80%-kában a pelussal rendesen kipárnázott popójára huppan! :lol:
Egyébként az én megfigyelésem az, h. a gyerek mindig akkor szedi össze a kék foltjait, amikor a legközelebb állok hozzá! Ha kimegyek a konyhába, akkor békésen ücsörög és játszik, de ha ott állok mellette ugrásra készen, akkor tutira sikerül úgy borulnia, h. sérüljön. :twisted:
Ezzel nem azt mondom, h. nem kell rá felügyelni! Dehogynem, csak éppen, ha úgy esik, akkor hiába vagyok ott mellette, akkor is össze tudja törni a kis pofáját! :twisted:
A minap éppen az apja két óvó keze közt nyomott egy olyan piruettet, aminek alsó ajak elharapás és vérömleny lett a vége (pedig aztán, ha vki vigyáz rá.... :wink: )!

Hogy mi a szigorúan tilos?
- elektromos vezetékek rágása
- légzésfigyelő kijelzőjének letépése és felaprítása (már az ágy aljára van szerelve, úgyhogy csak kívülről éri el, de még mindig lelkesen szerelné, ha hagynám! :twisted: )
- akvárium üvegének csapkodása kemény tárgyakkal (nem szeretném leáztatni az alsó szomszédot!)
- számítógép házának amortizálása
- billentyűzet nyálazása (Bár erre igen ritkán van alkalma, többnyire akkor ülök a gép elé, ha alszik, ugyanis monitorfüggő! Ő a háttérkép és ez nagyon tetszik neki! :lol: )
- forgószék megmászása (ebből eddig még mindig lila folt lett!)
- utcai cipők rágása (azért néha sikerül neki, pláne, ha indulás előtt még elmegyek pisilni! :twisted: )
- növények és azok földjének elfogyasztása
- konyhai, bébikajákkal megrakott rácspolc rángatása (jövő héten kampókkal a falhoz rögzítem, onnantól az sem lesz veszélyes!)
Minden mást szabad.

Pillanatnyilag két kedvenc elfoglaltsága van:
- a konyhaajtó kitámasztó gumiéket szokta megrohamozni, kirángatni és boldogan rágcsálni (párom miután ma erre rádöbbent, villámgyorsan lesikálta és éppencsak nem fertőtlenítette le! :twisted: ), majd nekiáll az ezen okból becsukódó ajtó üvegét csapkodni.
- a fürdőben lévő kis műanyag hokedlivel szkreccsel (tologatja rángatva oda-vissza a kövön) az alsó szomszéd legnagyobb örömére! :oops:

Vöcsök!

Az a bébihám nem olyan hülye ötlet szerintem!
Rejo is mondta, h. kint Németo.-ban teljesen természetes a használata.
Én is vettem, egyenlőre az ikeás etetőszékhez biztonsági övnek, de ha Gergő elindul és annyira aktív lesz, mint most, akkor lehet, h. jó szolgálatot fog tenni a séták során! Pláne, ha esetleg netán nagy pocóval nem fogok tudni rohangászni utána! :roll:
Szerintem nekem sem ártott volna gyerekkoromban egy ilyen, talán kevesebb hinta ütötte heg lenne a homlokomon! :twisted:
Így volt, h. anyám csak elgáncsolni tudott az utolsó pillanatban, h. ne csapja szét a fejemet a hinta!

Én nem tudom mikor hagyjam abba a szopit. Mostmár csak este és reggel szopizik. Nem tudom, h. van-e még mit v. már csak megszokásból, de igen lelkesen! (néha úgy érzem, már horpad a hátam! :lol: )
Mindenesetre látnotok kellene! Amikor este fürdés után apa felöltözteti, miközben én levetkőzöm szopihoz, már megy a türelmetlen hiszti, majd amikor felemeli a dedet, h. odategye mellém, a ded olyan lelkes vigyorral vizitálja a cicimet, amilyet majd legközelebb 16 évesen fog villantani! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok csajok!!

Konyorgom ne fejlesszetek a gyerekeket kb. 3 eves korukig!!!Olvassatok sok Ranchburg Jenot, de barmely mas gyerekpszicho konyvet.

egyetlen ertelmes, TENYLEG fejleszto dolog egy babanak a suti-suti pogacsa, mamanak babanak, meg a hasonlo mondokak. ha kicsit nagyobb ez elment vadaszni, meg cirmos cica haj. Komolyan a tobbi inkabb art mint hasznal. mese ovodas gyereknek valo, es mindenfele egyeb fejlesztes. amig kicsi a legjobb "fejlesztes" ha sokat olelgeted, puszilgatod, viszed setalni, piacra...

Ramboka sztem ti nagyon tulporgitek Gergo korul a tennivalokat, azert nem alszik, ejszaka pl. tilos tisztaba tenni ujszulottkora ota a gyereket, hogy szokja akkor nincs mozgas, nincs semmi, kiveve ha nagy szar van. persze mostmar nehez hozzaszoktatni, hogy ejszaka csend van es alszunk, domival mi is ugyanigy elszurtuk, es ez paromnak volt koszonheto, mert o is mindent ugy tulreagalt, mint amit Norka irt. most Johannanal bekemenyitettem, elore szoltam neki, hogy kidobom a halobol, ha csak meg mer nyikkani, mit hogyan kene Johannaval csinalni ejszaka, es lam alszik a gyerek, mint a tej... :wink: :lol:

apropo alszik. kepzeljetek, ket napja 10 orakat alszik a lany ejszaka, es a parom is, ami meg nagyobb szo, :lol: , es o raadasul altato nelkul. Johanna meg se nyikkan, meg cumit se kell neki betenni. vagy nagyon lefarad napkozben, vagy a tengeri levego.

itt kb. 16 fok van mostanaban. ja, es ugy alszik 10 orakat, hogy ma tort at az elso foga, erre elkezd aludni a kiscsaj!!Fogzas alatt. mashogy smafu. :lol: es a slusszpoen, hogy en hogy vegre aludhatok 9-10 orat, faradtabb vagyok mint valaha, sztem most jon ki rajtam, amig 5-6 orakat aludtam, addig tul voltam porogve, es nem ereztem a faradtsagot.

Norka en ferjem is ilyen, ... volt, masodik gyereknel jobb lesz hidd el, nem lesz energiaja a gyerek minden rezduleset, lepeset nezni... :lol:

Vocsok en porazzal egy esetben ertek egyet, itt Nemetorszagban lattam meg regebben, valamilyen fesztival volt, talan oktoberfeszt, es iszonyu nagy tomeg volt, es ott volt ilyen ham a gyerek hatan, hogy el ne szaladjon, es el ne vesszen.

Vocsok, csillag keresztelohoz gratula!!!

ramboka azert nez vissza Gergo, mikor mondod hogy nem szabad, es o megis csinalja, megint mondod neki, megint csinalja, mert igy rogziti magaban, hogy mit nem szabad. igy teszi a belso szabalyrendszere reszeve. mert bar nagyon okos gyerek, tudom, de nem eleg egyszer hallani neki, es aztan egy eletre megjegyzi...ez is benne van a Bine- merei fejlodeslelektanban! :wink:

szoval hidd el, nem pajkossagbol, vagy rosszasagbol csinalja, hanem tanul, meg akarja tanulni, mit nem szabad!

Nalunk meg lassan vege a szopinak, mar mikor jottunk is csak napi ketto volt, reggel-este, most a sok utazas miatt napkozben mar nem tudok neki adni, este mar faradt, meg tele van vacsival, csak a reggeli maradt, de nem tudom az is mennyi lehet meg...en mar egyaltalan nem erzem a tej csorgasat. sztem mar csak megszokasbol szopizik Johanna.

Almodo mit van veletek, dolgozol???

Bolcsivel hogy alltok?

ekezetekert bocs csajok, apa nemet gepet hasznalom.

Csillag a talalka Zsizsiknel kerti parti, nezz at a masik topikba.

Kép

Kép
rejo
 
 


Hát igen... - bár csak a család férfitagjai közül más is úgy belelkesedne a mellemet látva, mint Vili... - :roll:

Egyébként ha ilyen ütemben folytatódik a testsúlyátrendeződésünk, akkor Vilit 9 hónaposan erősem korlátozni fogom a szopásban ama vágyam ellenére, hogy 12 hónapos koráig szoptassam... Ugyanis míg Vili 1 kg-ot hízik, én 1-et fogyok, és most 53/7-nél tartunk...

Jó-jó, igazad van, lehet, hogy jó az a póráz, de tőlem valahogy idegen... Amíg birom, a kezüket fogom inkább. (Bár itt legközelebb a "hiányzó" harmadik kéz problematikájába ütközöm.)

Megyek aludni :) :D

Kép
vöcsök
 
 


hello ramboka egyszerre kuldtuk, es csomo mindent ugyanazt irtunk! :wink: :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejó!
Németországban vagy? Látszik, hogy ritkán jutok gépközelbe (a másik topikba meg már régen nyitottam be...

A fiad nem féltékeny Johannára? Apám szerint azért beszél túl hangosan a fiam (már beszéltem fülorvossal is erről), mert magára akarja vonni a figyelmet - de a hangerő nem nagyon változott a szülés óta, már előtte is túl hangos volt Álmos. A férjemet nem nagyon aggasztja, de én - ha nem változik - bejelentem egy alapos hallásvizsgálatra ősszel.

Jó volt olvasni, amit írtál - ékezetek nélkül is...

Most már tényleg megyek aludni. :lol: :D - egy ásítósat akartam idetenni, de olyan nincs.

Kép
vöcsök
 
 


Vocsok akkor ezt most csak neked! :wink: :lol: (mert a masik topikba nem nezel be)

Kép

igen itt vagyunk Nemetorszagban, az Eszaki-tengernel, aztan megyunk meg Hamburgba egy hetet, apa dolgozni.

ne vidd Almit hallasvizsgalatra, Domi is allandoan uvolt, az ovoda miatt van, ott olyan hangerore kell kapcsolni, hogy ervenyesulni tudjon a gyerek, meg egyaltalan megertsek egymast, hogy nehez neki visszaallni. En mindig mondom neki, Domi nem az ovodaban vagy... :lol: ha sokat van itthon javul a dolog, foleg nyaron visszaall, majd figyeld meg nalatok is.

bar az ovatossag soha nem art, de sztem nincs semmi baj Almi fulenek.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Rambóka: nem semmi ez a Gergő... mutattam is a férjemnek a képeket :))))

Csillag: szurkolok a jó időért a keresztelőre!!!

Lillának múlt héten volt, az anyósom meg úgy kiakasztott, hogy azóta is ki vagyok rá akadva... és holnap kötelező hozzá menni mert szülinapja lesz... amit én szívem szerint magasról lexarnék... (ld. a keresztelőn a templomban végig fontoskodott... szegény Lilla jól megijedt a szertartás alatt -szűk volt a kápolna, ijesztő volt a banya aki a pap mellett állt, ijesztő volt az anyósom a félhomályban... szegény gyerek ott üvöltött a férjem kezében... Lement a szertartás, Lilla az életéért üvölt, teljesen ki van borulva, menekítem kifelé, hogy gyorsan megszoptatom a kocsiban, attól majd lenyugszik. Erre jön az anyósom, kikapja a kezemből Lillát, és a pap orra elé dugdossa, hogy áldja meg a gyereket (nooormális???) A pap is kiakadt, mondta is neki, hogy hagyja már azt a gyereket, adja vissza nekem. Az anyós meg nemhogy nem adta vissza, de ott rázogatta, hogy "majd a nagymami megvígasztal"... és nem volt hajlandó visszaadni nekem... nekem meg úgy kellett kirángatnom Lillát a karmai közül... Utána jó képet vágtam de ezt nem tudom neki soha a büdösben elfelejteni... Mondjuk a férjem ezt szerencsére jól meg is mondta neki. Ezek után jön a holnapi szülinapi ebéd. Én meg nem akarom, hogy hozzányúljon Lillához... hát ez van.)

Ja... Norka... kérdezni szerettem volna valamit: A borostyánkő nyaklánc működött nálatok? Mikortól adtad bogira? Nagyon filózok rajta. Lillának iszonyúan folyik a nyála, ki tudja mikor fog nála elkezdődni a fogzás... mert gondolom nem akkor kell majd ráadni amikor már bújnak elő a fogak... vagy igen? Köszi:)

Ja... Lilla asszem mintagyerek:) Este 9-kor elalszik, reggel 7-kor ébred, kaja, utána meg tovább alszik velem :) (na jó, a 7 óra utáni alvás opcionális...)

A tejem viszont már vagy egy hete folyamatosan apad... a keresztelő óta... jó... mi? (pedig marha nagyokat alszom, stresszes sem vagyok... asszem...)... igaz, Lilla sem strapálja túl magát és alig eszik... (éhezni legalábbis nem éhezik)... a hülye meleg tehet erről...
Vendég
 


Rejo!

Én a versolvasás alatt nem azt értem, h. Adyt v. József Attilát olvasok fel a gyereknek " vers mindenkinek" stílusban :lol: , hanem Tamkó Sirató Károly gyerekverseket. Azt is leginkább a ritmus miatt! Meg mondókákat. Egy darabig ül és figyeli, aztán megunja és megy tovább, mint a mérgezett egér! :lol:
Próbáljuk nem túlpörgetni, de ez nála nem olyan egyszerű! :?
Az éjszakai tisztábatétel pedig sajnos muszáj volt pár napig, mert a fogzása azzal indult, h. elkezdett végre inni, de csak és kizárólag este, lefekvés előtt. Akkor viszont egyben lenyomta mind a 260 ml-t! :twisted:
Namármost ezt semmilyen pelus nem bírná! Át is ázott rendesen! :evil:
Már azon gondolkodtunk, h. az első pelusra ráadunk egy második pelust :lol: , de aztán elkezdett kialakulni vmi fitymagyulladás-szerűség, amit nem volt célunk bedunsztolni a pisiben reggelig. Úgyhogy pár napig muszáj volt minden hajnalban tisztábatenni.
Mióta viszont rájött, h. nem csak este lehet inni, már nincs ilyen gond!
Egyébként 3 hónapos kora óta nem kellett éjjel tisztábatenni.

Hát akkor nagyon memorizál a gyerek! :twisted:
A számára nem fontos, "nem szabad" területeket tényleg nem rohamozza, de amit nagyon szeretne megkaparintani (pl. távkapcsoló), annál igen szelektívvé válik a hallása! :twisted:


Csakegy!

Anyóshoz részvétem! :evil:
Még jó, h. a párod kiállt melletted!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Keresztelő: köszi a gratulákat!
Csodás idő volt, nagyon szép keresztelő. Nagyon jó fej volt a papa, spontás, családias. Végig magyarázott, mi miért csinál, poénosan, mosolygósan, körbeadtuk a gyereket, hogy mindenki rajzoljon rá kis keresztet, olvastam is, meglepően szép volt.
Meg sem volt beszélve előtte, úgyhogy spontán lett ilyen.
Marci élvezte szinte az egészet, a keresztszülők meg néha cserélgették a 7,5 kilós csöpséget. :D
Akkor sem sírt amikor leöntötték, és a végén kezet akart fogni a pappal. :lol:

Fejlesztés:
Rejóka, én úgy fejlesztem a gyereket, hogy ingergazdag környezetet teremtek neki.
Én azt gondolom, persze ez nem biztos, hogy igy van, hogy egy gyereknek minden játék. Mindenkinek megmondom, hogyha ajándékot szeretne a gyereknek, kreatív játékokat vegyen, amivel viszonylag sokimindent lehet csinálni, és nem 1 tevékenységre korlátoz. Ha én játszom vele, akkor mondóka, képeskönyv, ének. A zongorához poénból ültem vele, de nagyon élvezte.
sokat hallgatunk zenét, de én egyébként is hallgatok.
És kapaszkodj meg! Mivel németet tanítottam,vannak színes képes szókártyáim. Az elején nem volt valami nagy fantáziám, mit csináljak vele, és elkezdtem mutogatni neki a képeket. Vannak olyan kártyák, amiken csak 1-1 betű van, ezektől teljesen transzba jött!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon tetszett neki.
Egyszer unatkozott, én meg cseresznyét ettem, mutogattam neki a cseresznyét, meg is nyalta, meg számoltunk, hogy 1 cseresznye, 2 cseresznye. nem szándékosan, igy jött ki, éppen nem tudtam miről beszélni neki.
Ha pl csinál valamit, megerősítem. Játékot mutatok, fogd meg, rázd meg, engedd el, nyomd meg, hol az elefánt, stb... ezeket mind érti.
Én azt gondolom ezekkel nem ártok neki semmit. Nem stresszelem, nem terhelem túl az agyát, egyszerűen az jött. Mindenesetre szerintem van annyira értelmes, mint az, ha valaki 5 percen keresztül gagyog neki érthetetlenül, és csak azt mondja, hogy jaj de édes vagy.
Kíváncsi vagyok egyébként a véleményedre. :)

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Úgy látszik, nekemszájmenésem van.
Már kb 1 hete folyamatosan fáj a hasam. vagy fáj, vagy hányigerem van, vagy éhes vagyok. Mondjuk annyira nem, hogy elmenjek orvoshoz, de szar.
Terhes nem lehetek, mert szoptatok ezerrel, és meg se jött még egyáltalán 1x se.

vöcsök, én is úgy tervezem, hogy marci még az idén szopizik. aug 5-én lesz 6 hónapos, akkoriban elkezdem hozzátáplálni, majd kb 1-1,5 hónap múlva kaja után lesz a szopi, és év végére már csak egy szopit szeretnék. januártól metformin. remélem találok olyat aki felírja. nagyon szeretnék babót, komolyan, minél előbb. ha 2 éven belül nem lesz, akkor vissza kell mennem dolgozni, és akkor ugye min 1,5 év, amig megint kaphatsz gyedet. én nem akarom a gyereket bölcsibe adni, mert katasztrofális dolgokat hallottam ismerősöktől, akik körülnéztek bölcsi terén.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


vettünk babakocsit.
peg perego uno revi black :)
dimet
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1182283321.67.jpg[/img] [/img]
dimet
 
 


Sziasztok!

Dimet!

Gratula!!!! :D
Ilyet még nem is láttam PP-éktől! Újonnan vettétek?
Ennek is átfordítható a tolókarja?
Érdekes a kereke és jó nagy bevásárlóháló van hozzá! :D

Rá kellett jönnöm, h. nem csak a gyerek utálja az esernyőkocsit, hanem én is! Nem átfordítható a tolókarja és nem tudom felém fordítani, ha szemből nagyon süti a gyereket a nap. Vettünk rá egy napernyőt, de elég macerás folyton állítgatni! Meg Gergő újabban szeret felénk fordítva ülni és dumálni v. csak vigyorogni. Majd kitekeredik abban a vacakban, h. ránk tudjon nézni! :evil:
A másik, h. az esernyőkocsi "bevásárlóhálójában" max a cumisüvegét tudom hurcolni, a piacon vett gyümölcs totál szétnyomódik benne mire hazaérünk!!!! :evil:
A hátizsákomat sem tudom hovatenni, a minap ráakasztottam a két tolókarra, erre ki kellett vennem a baromira hisztiző gyereket, csak éppen nem kalkuláltam bele a hátizsák súlyát, borult az egész kocsi! Én, kezemben a gyerekkel, fel sem tudtam állítani, úgy jöttek oda járókelők összevakarni a cuccokat meg a kocsit! :evil:
Maradok a PP Veneziánál, az mindkettőnknek kényelmesebb!

Csillag!

Attól, h. még nem menstruáltál, még lehetsz terhes, hiszen az első mensit megelőzi egy PÉ!!!! És, ha elkaptátok.......... :wink:

Miért min. 1,5 év, amíg megint kaphatsz GYED-et??? Én ilyenről nem tudok! :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?