Új privát üzeneted érkezett!

háááát, ja.
a leírtak alapjn én marcit nem nagyon féltem. már 7 kiló körül van, de nem kövér, hanem nagy gyerek. 9 hónaposoknak való ruhákat hordunk. :D
viszont neki a szülés után volt tüdőgyulladása a magzatvíztől. ha jól értettem, ez növeli a rizikót.
viszont azt gondolom, lehet, hogy ez hülyeség, hogyha időben elkapják a tüódőgyulladást, akkor nem alakul ki az pneumos agyhártyagyulladás sem.
én ennek ellenére nem nagyon oltatnám be asszem.
ti gergőnek adtatok?

júliusban megyünk a balcsira. 5-6 hónaposan már ugye bemehetünk vele a vízbe?

Kép

Kép
csillagfény
 
 


A bárányhimlőről itt megtaláltok mindent:

http://www.baranyhimlo.hu/hml/himlo/betegseg

Az oltás ára kb. 6-7000 Ft, és elég egyetlen oltás 9 hónapos kor fölött.



A kullancs elleni oltás 1 éves kor fölött adható.
De elég sok mellékhatása van és egy 3 oltásból álló sorozatot követően 3 évente emlékeztető oltás szükséges!
Csak a kullancs encephalitis ellen véd, a Lyme kór ellen nem, viszont míg a kullancs encephalitis ellen nincs gyógyszeres kezelés, a Lyme kór antibiotikummal kezelhető, ha idejében orvoshoz fordulunk (és már Monspart Sarolta is jól van :wink: ).
Ugyanakkor a kullancs encephalitis 90-95 %-ban nem okoz maradandó problémákat.
Tehát kérdés, h. mentek-e annyit kirándulni a gyerekkel, h. érdemes legyen beadatni?
Még egy adalék, állítólag a kullancs 4-5 órán belüli eltávolításával megelőzhető, h. a vírust a szervezetbe ürítse.
Mi a Bakonyban nőttünk fel, rengeteget kirándultunk, rengeteg kullancsunk volt, de mindig kiszedték anyuék. De lehet, h. csak mákunk volt!

ANTSZ szerint:

"A kullancs-encefalitisz vírusát a vadon élő állatokról az emberre a kullancs viszi át. A fertőzés jelentős része tünetmentesen, kisebb része pedig influenzára emlékeztető betegségtünetekkel, lázzal, fejfájással, rossz közérzettel zajlik le. Azonban egyes esetekben súlyos idegrendszeri tünetek is kialakulhatnak. Általában a betegség teljes gyógyulással végződik.

A betegség terjesztése szempontjából kizárólag azok a kullancsok veszélyesek, amelyek vírust hordoznak.
A térképről (sajnos nem tudom betenni, de a neten fellelhető!)kitűnik, hogy laboratórium vizsgálatokkal is igazolt természeti gócok az ország délnyugati, nyugati és északi területein találhatók, melyek a szomszédos orszá-gok (Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Horvátország) természeti gócaival összefüggésben vannak. Ezeken a helyeken is legfeljebb minden ezredik hordozza a megbetegítő vírust, egyéb területeken pedig 5-10000 kullancs közül csak egyben található kórokozó. Ebből következően a fertőzés, különösen a súlyos megbetegedés lehetősége rendkívül csekély.
Ezt támasztják alá az Országos Epidemiológiai Központban 1977-től vezetett adatok is. 1977 és 1997 között évente átlagosan 240, 1998-tól azonban - elsősorban a védőoltások egyre fokozódó mérvű elterjedésének eredményeként - évente csak 46-84 megbetegedés fordul elő. A betegek (akiknek több, mint 80 %-a 20 évesnél idősebb volt) 65 %-át Nógrád, Somogy, Vas, illetve Zala megyékben észlelték. A megbetegedés 50 %-a június-július hónapban jelentkezett, tehát a kullancsok előfordulási gyakoriságával szoros összefüggést mutat. Leginkább azok a középkorú felnőttek vannak kitéve fertőzésnek, akik munkájukból adódóan gyakran találkozhatnak kullanccsal (pl. erdészek, favágók, vadászok stb.)."

Az oltás egyébként
Encepur Junior és kb. 2300/1300 Ft(támogatással olcsóbb, de nem tudom, mi alapján jár támogatás) ill. FSME Immun Inject Junior kb. 2200/1600 Ft.
Télen célszerű elkezdeni a 3 oltásból álló sorozatot, h. tavaszra kialakuljon a védettség (2. oltást követő 14. naptól véd, ha jól emlékszem).

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csillagfény!

Hát nemtom mennyire tiszta a Balaton vize..
Én 5-6 hónaposan még nem vinném be a vízbe. Még uszodai vízbe sem biztos. A sógornőm kisfia az uszodában szedett össze egy csinos kis fertőzést..a Balaton tisztaságáról meg abszolút nem vagyok meggyőződve. Persze kell a természetes immunerősítés, de felesleges kockázatot szerintem kár vállalni.

A Pneumococcus-szal meg az a gond, hogy elsősorban csecsemők terjesztik, ők a hordozók. Ezért nem javallott a gyereket 3 éves koráig közösségbe vinni. Én szeretném a bölcsődét is megúszni..
A gyerekorvost is házhoz járatom, nehogy a rendelőben Domi összeszedjen valamit. Ma elkéne mennem vele a patikába, de még amiatt is aggódok. Elvégre nagyrészt betegek járnak oda..

Kép
babancs
 
 

 
 

Sziasztok! sokáig nem jártam erre - vizsgaidőszak van -, és ha minden jól megy 8-ból 6 meglesz. 2 már biztos, hogy nem, azok gyakorlatok voltak, és alig tudtam bejárni... Mivel még 3 hátravan, várhatóan addig - jó esetben - csak olvasni foglak benneteket. :)
Ma megkaptuk az engedélyt a védőnőtől az almára és körtére utána. Bár ellennénk a szopi-tápi kombinációval is, de Vili kinézi a szánkból a falatot, és iszonyú élvezettel nyalogatta az almaszeletet, amikor próbaképpen odanyújtottam neki.

Babancs!
De jól fejlődik Domi :) - mi még csak a duplázásnál tartunk :)

Ezt a hálapénz-témához írta, akit nem érdekel, átugorhatja...:
Rambóka!

Egyetértek azzal, amit leírtál az EÜ-átalakításról, de abban meg Csakeggyel értek egyet, hogy nem fizetne... (Én egyetlen egyszer fizettem, az első szülésem után...). Mind igaz, amir Rejó meg a többiek leírnak a felelősségről, ami az orvosok vállán nyugszik, de nagyon sok más munkahelyen is sok a felelősség... Pl. egy tanár is elcseszhet egy emberéletet, de fel is emelhet: máig a fülemben cseng a magyar tanárnőm mondata, ami végül is elindított a pályán...
Amúgy eddig még csupa pénz nélkül is felelősségteljes dokival hozott össze a sors Pl. a nagyobb fiamnak volt egy nagy műtétje, olyan, amit még sosem végzett a kórház osztályvezető sebészfőorvosa, neki lehet, hogy adtunk volna, ha lett volna miből, de akkor éppen nem volt. Ha pl. a műtét milliós árát ki kellett volna fizetnünk, akkor el kellettz volna adni a lakásunkat. Pár hónap múlva karácsonykor egy könyvet ajándékoztunk neki...

Egyébként dokinak nem fizetni szerintem nem büntetés - én kaptam szülés után egy papírt, amire le volt írva, hogy mennyibe került szülésem, azt valójában kifizetjük valamennyien a TB-vel... Én éppen azért mentem/maradtam a második baabával a magánrendelőjénél, hogy így kerüljem ki a hálapénzesdit... mert nemcsak a dokinak megalázó, hanem a betegnek is.

Rejó! Nekünk minden pénzünk a lakáskölcsönünkre megy el - autónk sincs -, és ezentúl is ez lesz a helyzet még vagy 15 évig, és még csak azt sem mondhatom, hogy szegények vagyunk, látva sok más embert...

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Babancs, az uszodában én is összeszedek szinte mindig valami fertőzést. érdekes, kivéve amikor terhes voltam, pedig 6 hónapig rendszeresen jártam usziba, és akkor nem.
Természetes vízben még sohasem kaptam.
Többiek, mit szóltok a dologhoz?

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Vöcsök drukk a vizsgákhoz!

Hátpersze, nekünk tanároknak is megemelhetnék a fizetésünket, az az összeg is megalázó a munka milyenségéhez képest, de átadom az első helyet az orvosoknak. Azért én sokkal lassabban és nehezebben tudok tönkretenni egy életet! :roll: :lol:

csilagg természetes vizek skkal sokkal biztonságosbbak mint uszoda. Ott nagy baj nem lehet, de azért dunába ne vidd pl pest vagy Dunaújváros alatt...

természetes vizek öntisztulnak, balatonba azért annyi sok szennyeződés nem megy...és pár éve a legkitűnőbb a Balaton vízminősége, mindenféle mendemondákkal ellentétben.

Kép

Kép
rejo
 
 


nanehogymár azért kelljen fizetni, nehogy tönkretegyék az életem... ez azért durva...

már bocsi, de az orvosok is emberek, akiknek ez a munkájuk... amit -már a munka jellege miatt is- de legjobb tudásuk szerint - tökéletesen kell végezniük... akkor is, ha nincs extra zsé.. (mi nem tehetünk arról, hogy ilyen megalázó fizuért dolgoznak... mi is megalázó fizuért dolgozunk... és nincs extra pénz... és mi is szeretnénk lakást, jó iskolába járatni a gyerekeinket, nyaralni, enni, élni...).

nekem most az ugrott be, amit az egyik barátunk mondogatott... miszerint azért KELL!!! pénzt adni a szülészorvosnak, mert különben megnyomja a gyerek fejét!!! (ez egy régi városi legenda... és szerintem már mindenki hallotta... de ez a barátunk speciel komolyan veszi... és FÉLELEMBŐL fizet... na mi ez ha nem durva?) Én akkor adok, ha úgy érzem, hogy az orvos megérdemli... akkor viszont tényleg örülök, hogy adhatok... ÉS én mindig olyan orvost keresek aki nem tartja a markát hanem örül, ha kap... eddig még működött a dolog... és én 100* jobban meg tudok bízni ezekben az orvosokban - mivel nálam emberileg is átmentek a rostán!
Vendég
 


Egyébként ma voltam a belgyógyászomnál... nem írta fel a metformint, aszonta, menjek el a diabetológiára, mert a cukrom komolyabb követést igényel...

Iszonyúan feszült volt, kb. 5 perc alatt annyit káromkodott a számítógépre mint egy átlag ember egy hét alatt... (a "tökön szúrom magam" még a legenyhébb kifejezés volt)... és a megszokott laborvizsgálatoknak jó ha a tizedét kérte... azt hiszem a Sotén is forró a hangulat mostanában :(

Mindenesetre kértem tőle egy cetlit arról, hogy metforminos kezelés alatt álltam IR miatt... azzal szépen elslattyogok a házidokimhoz és feliratom a metformint. A diabetológiát meg hanyagolom. Nincs kedvem/energiám napokat tölteni várótermekben. Akkor már inkább veszek egy doboz tesztcsíkot a vércukormérőmbe és néha csekkolom magam...

Viszont így, hogy Lillával mentem mindenki iszonyú barátságos volt velem a Sotén :) Vizitdíjat csak 300 Ft-ot kellett fizetnem pedig eredetileg 600-at kellett volna, de a felvételi pultnál úgy kavarták a dolgokat, hogy csak 300-at kelljen, a vérvételnél is odajöttek a nővérek Lillát nézni stb. A metrón egy öreg néni mindenáron át akarta adni a helyét (megjegyzem tök üres volt a metró, csak így talált egy jó indokot, hogy beszélgetést kezdeményezzen :) stb. stb.)

Lillát meg nem akarja beoltani a gyerekorvos mert szerinte még sárga... hát, ha ő mondja... előbb vagy utóbb csak beoltják... (a 2 hónapos oltása csúszik)... jövő héten is vissza kell menni aztán meglátjuk mi lesz... (mondjuk most nem bántam, hogy nem oltották be mert még egy kicsit náthás...)
Vendég
 


(egyébként olyan gáz, hogy ez a téma, hogy orvosok és hálapénz és miért is kell adni stb. egyáltalán felmerül... ez azért siralmas... normális esetben ennek fel se kellene merülnie...)
Vendég
 


Bocsi, nekem még nincs baba, csak néha átolvasok ide is.

csakegy: nem tudom, mi lehet a Sote-n, mert az én tündéri endokrines dokim is ideges volt legutóbb, még az is mondta, hogy feladja az egész pályáját. Azt mondta, hogy az igazgatóval van a baj. Remélem azért megoldódnak a dolgok, mert imádtam ezt a paasit. Te hová jársz? Én a I. belre Speer Gáborhoz.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


ét

Kép

Kép
rejo
 
 


klassz Johanna kitörölte amit írtam, lehert jobb is

Kép

Kép
rejo
 
 


:( megbetegedtek a gyerekek... A nagyobbnak a füle fáj és lázas - most vannak az apjával az orvosnál -, Vilinek meg a bal szeme nagyon csúnya, szinte beragad, és mostanra hőemelkedése van... Nagyon örülnék, ha az orrszívót elkerülnénk...

Jobbulást Lillának!

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Vöcsök!

Nem Vilinek volt könnycsatorna elzáródása?
Gyógyuljatok mihamarabb!!!!!!

Csakegy!

Nálatok nincs Gilbert kóros a családban?
Mert Gergő is sárgább a kelleténél, de ő sajnos ettől (anyósom átka! :evil: :evil: :evil: , ugyanis ő is az, meg a párom egyik tesója is). Ez egy öröklődő májenzim defektus, ártalmatlan, csak besárgul tőle az ember egy kicsit. Vérből tudják nézni, de mi nem szúratjuk mégegyszer feleslegesen a gyereket, úgyis sejtettük, h. ettől van!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rólunk:

Rengeteget fejlődött a gyerek az elmúl hetekben! Szinte robbanásszerűen!
Simán feláll-leül, ha vmibe kapaszkodhat (sőt már párszor anélkül is!). Bútorok mentén halad oldalazva. Felállás közben már csak egy kézzel kapaszkodik, a másikban többnyire hoz vmit :lol: .
Imád megkapaszkodni és állva rázni a kis seggét. :lol:
Ugyanezt fiók fogantyúba kapaszkodva is meg szokta próbálni, úgyhogy már megvettem a fiókzárakat, mielőtt magára rántja!
Már nem az ajtó felé néz, ha megkérdezzük tőle, h. hol az apa, hanem megkeresi apát a szobában. Ugyanez áll a labdára is.
Már tud egyszerre két dolgot fogni a két kezében.
Négykézláb villámgyors, bár a popója időnként mergpróbálja megelőzni a fejét, olyankor borul. :lol:
Ma kapott cseresznyét és ő szedte fel a negyedelt, kimagozott darabkákat az etetőszék tálcájáról és tette a szájába (mondjuk minden szép lila is volt a levétől, de sebaj :lol: ), ízlett neki!

Viszont az ivással gondok vannak!
Ha egy bizonyos arány alá csökkentem a gyümölcslevet a vízben (ez kb. 50 ml / 260 ml), akkor nem issza meg, akármennyire is szomjas. A minap inkább egész nap nem ivott, éjjel meg hisztizett, döglődött, de akkor sem itta meg. Végül adtunk neki kicsivel több gyümölcslevet a vízhez és arra rácuppant, beszlapálta, majd befordult és elaludt. :evil:
(Hülye fogorvos gyümölcslevet ad a gyerekének éjszakára! :twisted: Hadd rohadjon a foga! )

Meg időnként beleharap az emberbe, csak úgy! :twisted:
Végülis, foga van! Vmire kéne használni is! :twisted:

És olyan hisztiket nyom!
A minap a 3. "nem szabad" után (már nem tudom, mit nem szabadott, de csak számára veszélyes dolgokat tiltunk, egyébként hagyjuk, h. maga tapasztalja ki, h. mit bír), négykézláb verte a fejét a szőnyegbe, úgy hisztizett. Lesz még ebből földön fetrengés a boltban, ha nem kapja meg a toronyórát láncostul! :twisted: :twisted: :twisted:


"Támadó menyét fej":
Kép

Kukucska az etetőszék alól
Kép

Próbál felmászni
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


vicky: én Lakatos profhoz járok, ugyancsak Sote I. bel ... akkor tuti, hogy nagy a gáz arrafelé ha mindenki ennyire ideges...

vöcsök: Jobbulásta gyerkőcöknek!!! Szurkolok az orrszívó elkerüléséhez... (Lilla szegény nem kerüli el... naponta sokszor szívom az orrát, nagyon nem szereti... amikor jó mélyről is jön a cuccos úgy üvölt mint akit ölnek :( )

Rambóka: Gilbert kór? Nem tudok róla... a dokinőnk meg nem izgatja magát a sárgasága miatt, csak oltani nem akarja, de megszúrni sem... (a kórházban vettek tőle vért a sárgaság miatt de ott jó lett az eredmény, ezért nem is kellett kék fény alá tenni... csak elmúlni nem akar csak lassan... bár én már nem látom, hogy sárga lenne és a szeme is letisztult de adokinő szerint még az, úgyhogy az... )

A gyümölcslés dolog izgin hangzik :) Azt hiszem óvatosan kezelem majd ezt a témát Lillánál... szerinted meg lehet játszani, hogy nem kap sokhónapos koráig gyümölcslét csak vizet? Vagy a gyümölcslé fontos a vitaminok miatt? (ld. ha helyette mondjuk pépet kap az nem elég?)

Azért durva, hogy Gergő már ennyire menő-manó :)

(Lilla meg dumagép... ma még videóra is felvettük ahogy beszélni próbál hozzánk... vagy fél órán át beszélgettünk vele ... szó szerint :))))) Igaz, mi nem igazán értettük amit mondott, de keményen próbálkozott :))))
Vendég
 


Csakegy!

Mi a gyümölcslét a legelején kezdtük neki adni az ízekkel való ismerkedés részeként, még a gyümölcspépek bevezetése előtt. Aztán a vashiánya miatt javasolta a dokinéni a hozzátáplálás korábbi bevezetését, meg, h. gyümölcsökkel jobban felszívódik a vas.
Utána meg a vastól beszorult rettenetesen (már sírt amikor erőlködött :( ), úgyhogy azt elhagytuk, ugyanakkor többet kellett volna neki inni, de a sima vizet már akkor sem itta meg, így maradt a gyümölcslé.
Szerintem, ha nem muszáj, ne szoktassátok rá se a gyümölcslére, se a cukrozott teára!
Én most megpróbálok natúr, természetes, színezék és aroma mentes, feketeteát nem tartalmazó gyümölcsteát venni a dednek, hátha arra át lehet szoktatni.
De ha van vkinek ötlete, h. hogyan lehetne leszoktatni a dedet a gyümölcsléről az szóljon!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


rambóka, tuti jók a képek :lol:
dimet
 
 


rambóka: izé... sajna nem tudom hogyan lehetne leszoktatni... de szurkolok :)

(vass: ferrocomp forte? az almában oldott vas és még nálam sem okozott szorulást pedig nálam az összes vaskészítmény brutál módon szokott hatni...)
Vendég
 


Sziasztok!

Rambóka, a gyümiléről való leszoktatást szerintem fokozatosan próbáld meg! A tea jó ötlet, a csipkebogyó-hibiszkusz teában sincs feketetea, vagy a Pickwicknek van kifejezetten gyerekteája, bár azt most még ne add neki, mert egyrészt citromhéj is van benne, na meg aromák.
Én azt csinálnám, hogy a teába kevernék valami olyan gyümilét ami passzol hozzá és fokozatosan csökkenteném benne a gyümölcslé mennyiségét. Nálunk ez bevált amikor egyik tápszerről álltunk át a másikra (mindkettő Beba volt csak egyik HA a másik nem, ezért Dorka nem fogadta el csak így, fokozatosan)
Én vizet adtam neki inni a kezdetektől, így ilyen gondunk nem volt és a mai napig szívesen megissza, a gyümilé, üdítő inkább csak nasi neki...
Gergő baba hihetetlenül édes, a "támadó menyét fej" meg... :lol: :lol:

Csakegy, Dorkának én soha nem vettem gyümölcsléket, csak a lereszelt gyümölcsöket kapta. Amikor elkezdtem bevezetni, akkor inkább csak a levét, de védőnéni tanácsára rögtön próbáltam a pépesből is adni neki. (pedig mivel tápszeres volt, 4 hónaposan már kapta a hozzátáplálást)
Lillának jobbulást!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Hi!

Rambóka!
Gergő nagyon aranyos!!!
Látszik ki a főnök nálatok ilyen tekintettel. A második kép magyarázata az első képnek ártatlan szemekkel. :lol:

Kép
lara26
 
 


Már egy órája csak döglődött. Utána belekakál a kádba. Most meg nem akar aludni! :twisted:
Rázza a kis seggét és vigyorog, mint a vadalma! :lol:
Ha megtanul járni, veszek neki egy futópadot, h. legyen min lefáradnia! :lol:
Elcserélném az én sima alkálimat az ő duracelljére!
Nem elég, h. az anyák eleve defektesek, mert minimum 3 karral kellett volna születniük, de mégcsak nem is a dedekéhez mérhető az energiaellátásuk!
Ha nekem helyezne kilátásba vki minden nap délutáni alvást, én nem kéretném magam egy percig sem!!!!! :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Tegnap nagy buli volt! Kapott kimagozott cseresznyét.
Eleinte némileg tartózkodó volt, mert apa pár nappal korábban megkínálta meggy-gyel és attól nagyon fancsali pofákat vágott, de aztán pár szem péppé nyomkodása után rájött, h. a kezén folyó lé finom és onnantól lelkesen vetette rá magát az általam adagolt darabkákra. Persze néhány megjárta a padlót és a kimosakodás során találtam két darabot a bodyja alatt, de a java előbb utóbb eljutott a szájáig is. Nagyon élvezte!
Szerintem látszik is:
Kép Kép
Kép Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka Gergő zabálnivaló!!!! olyan jó kdvem lett a képeket nézegetve!

képzeld tegnap vettünk olyan utazó etetőszéket!

Kép

Kép
rejo
 
 


Rambóka!!!
Ez a Gergőbaba.................
Félelmetesen tündéri!!!!!!! A szeme nem áll jól, lesz neked nemulass nem sokára!!!! :):):):)

Babancs! Mi van veletek? Hogy vagytok? Domi?? Képek???
Vendég
 


Monácska!

Már van nemulass! :twisted:

Rejo!

Majd meséld el milyen a használat során, mert én még nem jutottam el a boltig, részben az idő, részben az esernyőkocsi miatt!
Gergő egyszerűen utálja, mert nem lehet benne hason feküdni! Olyan hisztiket nyom, h. zeng a környék. Pedig reméltem, h. ezzel esetleg majd tudunk buszozni, de úgy tűnik csak akkor, ha csak az esernyőkocsit viszem és a gyereket nem (Hm! Megfontolandó verzió! :twisted: )
Úgyhogy buszozáshoz marad az Ergo, azt szereti. Az esernyőkocsi meg megy a tárolóba!
Majd nézek a neten olyan esernyőre csukható csodát, amit le lehet vízszintezni és még könnyű is!

Ma néztem autósülést. Ti milyet vettetek? Gondolom Johanna is kinőtte már a PP hordozóját!
Olyat szeretnék, ami sokáig jó és a végén ülésmagasítóként is funkcionál. És persze ne legyen túl drága! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!

Nagyon jók ezek a képek! Főleg az előke tetszik! :wink:

Monácska!

Köszi az érdeklődést, jól vagyunk. A fürdetés utáni műsorozás változatlan, valahogy akkor élénkül fel a ded. :D
Most 3070 gramm Domi.

Kép

Kép
babancs
 
 


Elájulok a képektől! Meg tudnám zabálni őket!

Babancs, Domikáról a képet akár Anne Geddes is készíthette volna!
Nagyot nőtt a kissrác! Csak így tovább!

Kép
mamint
 
 


Babancs!!!

Nagyon formás ez a kislegény! Helyes pofija van! :):):):) De már a szemecskéjét is szívesen megkuksiznám......
A fürdetés utáni szülőfárasztó programra emlékszem a fiam idejéből, valahogy teljesen új napot kezd olyankor, pedig akkor már baromira aludni kellett volna neki is....
Vigyázzatok magatokra!
Vendég
 


Köszönöm Domika nevében a dícséretet!

Csakegy!

Tök jó, hogy itt voltatok nálunk! A férjemmel azóta is csak áradozunk Lilláról, hogy milyen csodaszép kisbaba! Büszkék lehettek rá! Remélem jól sikerül a 7végétek Héderváron.

És akkor egy kép, amin látszik Domi szeme is. :D

Kép

Kép
babancs
 
 


Gergő hihhhetetlen édes! Jó kis vagány gyerek lesz belőle! :D
Mi azt csináltuk az esernyőkocsival, hogy lehajtottuk teljesen, és beletettünk egy mózeskosarat. szerencsére pont beleillik, és színben is viszonylag passzol. Így vizszintes, és könnyű, lehet bkvzni. :D bevásárolni, meg ott a másik kocsi.
már csak a bekötést kell megoldani, de az is menni fog. :D

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Babancs!

Nagyon édes Domi a kis kantáros gatyójában! :D

Az előke Ikeás, csőrös pohárral és tapadókorongos tányérral együtt árulják fillérekért. Békás és nagyon tetszik a dednek. Az előkéből meg vissza lehet gyűjteni a lepotyogó dolgokat.

Lehet, célszerűbb lenne Domit délelőtt fürösztenetek (már, ha megoldható), legalábbis az egyik könyv szerint azoknál a gyerekeknél, akik a fürdéstől felélénkülnek, jobban beválik a délelőtti fürdetés.

Gergő hálistennek a lefáradós verzió, különben már nem élnénk! :twisted:
Ma már "úszott" is víz alatt a babaúszáson, meg fürdésnél hagyta, h. lezuhanyozzuk a fejét, úgyhogy jó úton halad a gyöngyhalászat felé! :lol:


Csillagfény!

Már most csirkefogó! :lol:

Épp az a gondom, h. az esernyőkocsink nem lehajtható, mert a két szár a háttámla mögött kereszteződik. De a minap láttam olyat, ami lehajtható, csak éppen 35 ezer volt! :evil:


Rejo!

Jöttök vmikor Pécsre?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka etetőszéket összeraktuk, úgy tűnik jó lesz, de csak szükségmegoldás, ha a tálcája is fent van, nem sokáig fog johanna beleférni. De tálca nélkül azért talán sokáig. Anyuékhoz nem fér be más. ha leviszem pécsre megmutizom.

Mi most vasárnap elutazunk 3 hétre nyaralni, és jul 1-én jövünk haza. Aztán zsizsik bulija, aztán egy másik buli, úgyhogy csak július második felében megyünk haza pécsre. Te előbb jösssz pestre, sztem Zsizsiknél találkozunk előbb. Tényleg ott is meg tudom majd mutatni a széket, mert hozni fogom.

Kép

Kép
rejo
 
 


Rambóka, sztem az én fiam is egy kis vagány gyerek lesz.
Én nem szoktam sírni hagyni, de ha nem tudom etetni azonnal, amint eszébe jut, hogy éhes, kitör a cirkusz.
Hogy fogunk velük bírni 10 év múlva????? É is asszem, lesz nekünk nemulass.... :D
É 20ért vettem lehajtható esernyőkocsit. egy diszkontban, pierre carden. Tudom, hogy nem a legpreferáltabb minőség, de én egyenlőre nagyon elégedett vagyok vele. jelenleg jobb szeretem mint a másikat, mindig ezzel megyünk. pedig amikor vettem, azt hittem, kb 2 hétben 1x fogom használni, ha bkvzok. viszont azóta bkvs programjaim vannak. :D befér a kocsiba is, bárhová megyünk, viszem.
a másik viszont jobb lesz ha elköltözök, mert ott terepen is kell menni. :D

Kép

Kép
csillagfény
 
 


rambóka láttad már? Gergőnek egy ilyen? :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Rambóka: ezektől a képektől azonnal vigyoroghatnékja támad az embernek :)))))))))Fú... alig várom, hogy Lilla is itt tartson már... (mazochizmus rulez :))))))

Babancs: Nagyon örülök, hogy személyesen is megismerhettem Domit :) Gyönyörű baba, a képeken nem is jön át, mennyire :) Azt hiszem nemsokára Ti is ott fogtok izgulni amikor a lányok ott sorakoznak majd az ajtótok előtt :))))) (remélem nem zavartunk... de mindenképp szerettem volna veled végre élőben is találkozni... annak, hogy Domit is láthattam meg pláne örülök :)

Hédervár meg eszméletlenül jó volt... Lilla 10 órákat aludt esténként :) (este 9-reggel 7-ig... a mellem meg majdnem szétment hajnalra... a végén már félálomban operáltam ki Lillát a mózesből, hogy egyen már le róla legalább egy kicsit :)))))) Volt ott egy étterem - Kont - hát ott olyan jókat kajáltunk, hogy én szerintem legalább 2 kilót felszedtem :)))))))) (fürdetés és etetés után az alvó Lillát beraktuk a mózesbe, azt rápattintottuk a babakocsialjra, elsétáltunk az étterembe, megkajáltunk, utána sétáltunk, utána meg felvittük a mózest a még mindig alvó Lillával... :)))) Nem is tudom mikor volt ilyen jó hétvégi kiruccanásunk eddig... (a szállás is eszméletlenül jó volt, az esküvőn pedig olyan tüzijáték volt, hogy csak lestünk) Ja... az esküvőn Lilla végig az Ergó kengurujában aludt... hajnali 2-ig... és a végén sorra jöttek hozzánk az emberek, hogy ebben a hátizsákszerű izében most tényleg egy gyerek van-e mert látni nem látták, hallani nem hallották... úgyhogy mindig meg kellett mutatnom, hogy igen, gyerek lakik benne és igen, keményen húzza a lóbőrt :))))) Az összes kisbabás anyuka fújt rám azt hiszem, mert nekik a leves után el kellett húzniuk a szállásukra a zaj miatt üvöltő gyerekekkel amíg Lilla halál nyugiban végigaludta amíg én kajáltam (néha leettem szegényt:) ) aztán a bűvész-showt is végigaludta + a tüzijátékot is végigaludta + a fénykép-mutogatósdit is végigaludta -igaz néha ugrott egyet a zajos részeknél de azonnal visszaaludt...

Masszív gyereket nevelünk Lillából azt hiszem... (bár szegényke a hosszú úttól nagyon kifáradt, miután hazaértünk megfürdettük, kaja és 10mp alatt bealudt... )

Viszont döbbenet mennyit fejlődött a hétvégén... és egyszerűen odavan az apjáért... állandóan őt lesi és rá vigyorog :)
Vendég
 


Ja... én ilyen kocsit szeretnék majd venni... vélemények? (mondjuk ez szerintem csak 1 éves kortól jó... de ezzel talán tömegközlekedni is lehet majd... addig meg úgyis az Ergót használjuk, nekem nagyon bejön... Lilla már 5 kiló és egyáltalán nem fáj a hátam akkor sem amikor mondjuk 6 órán át folyamatosan rajtam lóg...)

[url]
http://aruhaz.bababorze.hu/product_info ... ts_id/2111[/url]
Kép
Vendég
 


(kb. 50 centi összecsukva...)
Vendég
 


Csakegy!

Örülök, hogy ilyen jól sikerült a 7végétek! Hédervárt mi is imádjuk, gyakran megyünk oda sétálni. Domival is megyünk majd.
Egyáltalán nem zavartatok, sőt! Örülök, hogy megismerhettelek Benneteket és megtiszteltetek minket a látogatással.

kenguru: most kaptam a sógornőmtől hordozókendő-kenguru variációját (nagyterpeszben kell ülnie benne a gyermeknek). Csakegy, Neked van ilyen? Domit elvileg bele lehetne fektetni.
Mondjuk én még most is csodálkozom, hogy ennyit lóg rajtad Lilla. Én egyszerűen nem bírom Domikát hurcolni. Annyira nem is igényli. Egyedül fürdés után muszáj este dédelgetni, mert máshogy nem nyugszik meg.
Holnap mennem kéne boltba. Akkor is babakocsival megyek. A vázra rácuppantom a bébihordozót, a vázat a spar előtt összecsukom, a bevásárlókocsi aljára bedobom, a hordozót meg Domival ráteszem a bevásárlókocsi tetejére. De még kenguruval nem mernék kimerészkedni..

babakocsi: ehhez sajnos nem tudok hozzászólni. Szerintem mi nem veszünk esernyőre csukható kocsit. A mostani babakocsinknak van sportrésze is. Mi soha nem tömegközlekedünk, így a nehezebb sportkocsi sem gond.

Ma rendeltem Dominak pihenőszéket. Remélem szeretni fogja. Rezeg-zenél-fény-hangeffekteket bocsát ki.
Így néz ki:

Kép

Kép
babancs
 
 


Babancs: Hát Lilla tényleg iszonyú sokat van kézben... bár szerencsére egyre jobban elvan egyedül is, de szerintem a nap 90%-át vagy alvással vagy kézben tölti... a 10% meg akkor van ha jó napja van...

Sokak szerint mi simán elrontottuk Lillát :) (szerintem meg már úgyis tök mindegy... de így legalább nem üvölt állandóan, így én nem vagyok frusztrált, ő meg átalussza az éjszakát és mindenki szerint kiegyensúlyozott baba... kell ennél több?) Mondjuk ez szerintem eleve babafüggő... van olyan baba aki pl. kifejezetten rühelli, ha fogdossák... Lilla pedig iszonyúan igényli, hogy testközelben legyen... ha hajnalban a szoptatásnál magam mellé veszem akkro is fel szokott rám kenődni...

Tök jó ez a szék :)

Kenguru: nekem a Rambóka által ajánlott Ergo van, az nagyterpeszes... iújszülöttnek meg van hozzá valami betét azzal lehet oldalra fektetni... elvileg 4-5 hónapos kortól ajánlják szűkítő nélkül de én már 2 hete - tehát Lilla 2 hónapos kora óta- szűkítő nélkül, nagyterpeszben használom... olyan jókat alszik benne, hogy nem hiszem, hogy szükség lenne a szűkítőre... (nyáron bele se merném pakolni mert attól félnék, hogy hőgutát kap...)

Ilyen a Tiétek?
Kép
Vendég
 


Ja... babacuccok miatt még jó oldal az arzuhanas.com (asszem ez a címe)... én legutóbb egy szép nagy fa-papagájt rendeltem tőlük :) Nagyon aranyos :) (szerencsére volt személyes átvétel így nem kellett postaköltséggel számolni)
Vendég
 


Csakegy!

Örülök, h. bevált az Ergo!
Szerintem pont azért szereti Lilla, mert ebben is rád tud "kenődni" :lol: !
Egyetértek, h. minden baba más ilyen szempontból!
Én nagyon sokáig frusztrált voltam amiatt, h. Gergő mindig eltolt magától, amikor sírt, és ahelyett, h. megnyugodott volna, ha felvettük, méginkább rázendített. Sokszor úgy éreztem, h. nem akar engem a gyerek!
Aztán megkaptam Kisegértől a Picik és Kicsik című könyvet és abban írtak először arról, h. ilyen baba is van. és hogy az ilyen babákat kicsit máshogyan kell szeretgetni. Jobban szereti a szemkontaktust, azt, ha fölé hajolok, ha puszilom a talpát, csikizem. Pl. máig utálja, ha megpróbáljuk megpuszilni az arcát! Inkább elfordítja a fejét!
Ha viszont tornázok vele, és a felemelt, térdben behajlított lábamra fektetem pocival lefelé, és minifelüléseket csinálok, azt egyenesen fantasztikusnak találja és nagyokat örvendezik és sikongat! :D
(Az, h. közben kicsit csöpögteti a nyálát, idővel megszokható. Ha az ember elég rutinos, simán elhajol! :lol: :lol: :lol: )


Most úgy tűnik elkezdődik nálunk a dackorszak! :shock:
Nagyrészt szabadon garázdálkodhat, de vannak dolgok, amiket nem lehet (virágokat megtépni, virágföldet kiszedni, megkaparintani a kanalat az evés elején). Namármost pár napja az megy, h. kb. a 3. "NEM!" után elkezdi biggyeszteni a száját és pillanatok alatt kitör a hiszti!
Ma pl. kész hisztirohamot kapott, mert apa hirtelen rákiáltott a kádban, amikor a ded rá akart gyalogolni a férfiasságára!
Olyan hisztit nyomott, lefelé görbülő szájjal, panaszkodó sírással, h. be kellett mennem megvígasztalni. Nem bírtam ki röhögés nélkül, ahogy ott állt, elfordulva apától, felváltva nézve mindkettőnkre, újból és újból rá-rázendítve, épp csak ujjal nem mutogatott apára, h. "Ez a rohadék nem engedííííííí!!!!!". :twisted:
Amikor lehajoltam hozzá, odabújt hozzám és ki akart jönni! Vérig volt sértve!!! :twisted: De egy vizijátékkal meg lehetett vígasztalni! :lol:
Lesznek itt még kemény csaták!!!!! :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


ó, Lilla se mindig ilyan kenődős... otthon pl. nem mindegy neki, hogy hogy kenődhet rám... én ugyanis csak egy eszköz vagyok abban, hogy egész nap nézelődhessen... ő akkor nyugodt, ha mindent lát ami körülötte történik és üvölt, ha ébren van és vízszintesen kell feküdnie... Bevallom izgulok is a gerince miatt, mert lényegében megszületése óta amikor csak ébren volt (+ szoptatás alatt is) folyamatosan kézben kellett lennie...

Az Ergóban is üvöltött az elején mert nem látott ki belőle (ezért volt jobb a Premaxx... mert abból tökéletesen kilátott... de az szerintem max. 4-4,5 kilós gyerekig kényelmes)... aztán rájött, hogy az Ergóból is ki lehet ám nézni, igaz csak felfelé... viszont jókat lehet benne aludni cumival a szájában... Cumi nélkül nem... (cumit Lilla csak akkor kap ha úton vagyunk, otthon soha)

Nyálcsöpögtetés: Lilla már vagy egy hónapja csinálja... szerintem legalább egy liter kifolyik belőle naponta... nagyon durva :)
Vendég
 


Csakegy!

Nem ilyen a kengurunk. Inkább hordozókendő az anyaga (szövet) és kenguru a formája. Valahogy nekem nem nyerő..

gerincprobléma: én is most kezdtem el aggódni. Rájöttem, hogy Dominak ezerszer jobb a mózesben, mert megemelem a fekvőfelületet alatta és így sosem bukik. Nem is mocorog annyit, mint a kiságyban. Így viszont a feje frottír anyagú fejszűkítőben van, ami megakadályozza, hogy nagyon lebillenjen oldalra.
Éjszaka sem nagyon szeret a kiságyban, ma éjjel is mellettem tudott hajnalban visszaaludni. Iszonyatos szélgörcsei voltak, talán nem megfelelő már a latexos cumi (?).

Amúgy már Domika is felismerte, hogy milyen jó rajtam és a férjemen lógni.. :)

Tegnap kint voltunk vele a Holt-ágnál. Mi fürödtünk a férjemmel felváltva, ő meg a fák alatt hűsölt a babakocsiban.

Rambóka!

Szerencsére Domi értékeli a dédelgetést. Biztos nem lehetett jó érzés, hogy Gergő nem volt oda annyira a testi közelségért. Lehet, hogy csak önálóbb típus, vagy csak irritálja ha gyömöszölgetik.
Én Domit megpróbálom önállóságra szoktatni - amennyire lehet - bár a kórházban már kénytelen volt edződni. Ott szinte csak etetni vették fel. Valószínű ez okozza azt is, hogy egyedül kaja után lehet elaltatni. Ezt szokta meg.

Kép
babancs
 
 


Szerintem vannak babák, aki azt igénylik, hogy cipeljék őket. Én se hagynám ordítani egész nap, az tuti.
Domikát szerintem is megnevelték a kórházba. :D
Én is igyekszem önállóságra szoktatni marcit, ha sír felveszem, de ha megnyugodott leteszem. minden nap foglalkozozk vele, de hagyom egyedül is játszani, ha elvan. nagyon aranyos, barátságos baba. mindenkire mosolyog, fogja a kezét, beszélget. :D
Én egyszer felhívtam egy gyerekorvost, és azt mondta, hogy a babákat vizszintesen kell tartani, kemény fekhelyen, 6 hónapos korukig. autósülésben gerincvédelem szempontjából lehet, de csak ameddig muszáj. egyébként még rövid ideig hasra kötve, kenguruban, vagy kézben is o.k.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Babancs!
Olyan bájos Domika! Csodás bőre is van, még az is látszik a fotón.....
Gyönyörű gyerek! Szép szemű!
:) :lol: Gyönyörűséges!!!!
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Csakegy, Lilla gyönyörű!!!!!!!!! már a bölcsiben udvarolni fognak neki :D

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Juj de jó fotók Lilláról! Kis hercegnő. :D
Kire hasonlít vajon? Jól látom, hogy inkább apukájára? :)

Kép
babancs
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?