Új privát üzeneted érkezett!

Lujza es tobbiek!
Hat en igazandibol elso UH-ra kb. 5 hetesen mentem el, mert nagyon nem volt rendszeres menzeszem tehat fogalmam sem volt hogy hany hetes vagyok. Tehat akkor elmentem, es kiderult hogy kb 5 hetes. Akkor mar 2 latszott. De persze akkor meg teljesen 100%-ra nem mondtak hogy ketto van, mert meg nagyon korai volt, es meg az egyik "elnyomhatja" a masikat. Utana 8. heten voltam ismet. Akkor is azt mondta a dokim, hogy meg azert nem 100% hogy ketto lesz (gondolom biztos ami biztos ezt hozza kell tegye). De az UH akkor azt mutatta, hogy mindketto egyenletese fejlodik. Akkor volt az egyik 13mm a masik meg 14mm. Kis picurik. Akkor mar hallottuk is a szivveresuket. Hat megmondom oszinten, ferjemmel meg mindig egy kicsit a sokk hatasa alatt vagyunk. Egyszeruen nem egy konnyu dolog ezt felfogni. Eleg sokat gondolok az anyagi dolgokra is, hogy biztos nagyon nehez lesz. De hat ennel boldogabb nem nagyon lehetnek. Plane, hogy par het mulva vegre hazakoltozunk Irorszagbol, es ujra egyutt lesz az egesz csalad es baratok. Lujza, szerintem orulj nagyon az egy babocanak! Az is nagy dolog!
Mindenkinek puszi es vigyazzatok magatokra mindannyian!
Névtelen
 


Ja bocs, nem irtam ala az elozot, Babszi voltam.
Névtelen
 


Sziasztok!

coryKépKépKép szia itt is!!

Hát én pénteken megyek dokihoz...7hetes leszek akkor. Még vártam volna - harmadiknál már ráérõsen vagyokKép - de jövõhéten elutazunk és azért már kíváncsi vagyok.
Most végig olvastam az írásokat... én is mindig szerettem volna ikreket, de most talán elég lenne gy babóka isKép

mindenkinek szép pocakodást!!!
Hajni
hajnii
 
 

 
 

Sziasztok!
Természetesen kimondhatatlanul örülök az egy babócának is Kép
Sõt, mindenki örül, az egész családKépArra vágytam, hogy babám legyen és ez most remélem megadatik. Igazatok van, a második ráér késõbb is. Az a lényeg, hogy most minden rendben legyen.
Lujza
lujza
 
 


Babszi,
azért ne aggódj, biztosan lesz valahogy az ikrekkel isKép
Bár 1 babó sem olcsó, nemhogy 2.

Hajni,
majd írdd meg mi volt uh-n, és drukk, hogy minden ok legyenKép

Mi van Bigával???

Manócska
21+1
Manócska
 


Sziazstok!

Tegnap olvasgattalak Benneteket, és az ikreket.
Azt álmodtam hogy ikreim leszenk....fúúú:o))
Nem szeretném hogy bejöjjön:o)

Hajni
hajnii
 
 


Manócska,
ha jól tudom ma mész 3DUH-ra, írd meg, hogy mi volt!

Biga,
hová tûntél???

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Tényleg, Biga, merre vagy?Kép Remélem, minden oké!Kép

Viki
vikici
 
 


Sziasztok,

A 3D-rõlKépKépKépKépKépKépKép
végre kiderült a nagy talány:

Kép

szóval csatlakozom a lányos kismamák köréhezKép Olyan jó volt megnézni, ásítozott, meg össze vissza mozgott MinikénkKép az elõtte ivott tea megtette a hatását, az orvos alig bírta követniKép
Szóval a hattyúházat csak ajánlani tudom, ha valaki 3d-t tervezKép
azt mondta az orvos, hogy minden rendben van vele, és ez a legjobbKép Ja és kaptam a barcsinõmtõl egy ari rózsaszín rugit, ez az elsõ ruhánkKépKépKépKépKép

szóval ma madarat lehet velem fogatniKép

PUSZ:

Manócska
21+5
Manócska
 


Szia Manócska!

Gratula a kislányodhoz!Kép Végre megmutatta magát a kis manó!KépKép És az, hogy minden rendben van, egyenesen óriási!!! Neven már gondolkodtatok, vagy csak most kezditek el?

Szió:

Zsizsa
11+2

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Szia Zsizsa,

Már eldöntött tény a név: Lili Flóra lesz, apukája választotta, de nekem is tetszikKép
Mikor jössz már át a friss kismamikhoz?
Asszem azt írtad, csütin mész UH-ra, majd írdd meg mi volt, meg, ha tudod vetesd fel videóra, mert most még belefér a kismanó a monitor képébe. Így egyben úgysem látod majd többet, csak szülés utánKép

Bigával mi lett?

Hajni, mi volt uh-n?

Pusz:

Manócska
21+6
Manócska
 


Szia Manócska,

A név tényleg nagyon szép!

A friss kismamikhoz csütörtökön gondoltam átmenni, amikor az UH-n megnyugtatnak, hogy minden rendben van. Akkor már tényleg elhiszem, hogy szülni fogok. Már csak két nap van addig, alig várom, és nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen. Én is gondoltam a videóra, bár kicsit félek attól, hogy odamegyek, odaadom a kazit, hogy vegyük fel, erre meg rossz hírt mondanak. De erre gondolni sem szeretek, csak sajnos kicsit befészkelte magát az agyam sötét szegletébe. Biztos sokkal könnyebb már akkor, amikor érezni lehet a baba rugdosását, mert akkor tudja az ember, hogy minden oké. Na de félre pesszimizmus! Viszek kazit, és minden rendben lesz!!! Gyönyörû kisbabát fogok látni!!! Kép(Egyébként elgondolkodtam már azon, hogy csak én vagyok ilyen aggódós típus, vagy az elején sokan ilyenek? Kép)

Biga,
írj valamit!

Mindenkinek minden jót és szépet!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Lányok,
vadi új vagyok köztetek!
Kb. 5 hóanpja próbákozunk az elso babával, remelem ma este egy +teszem leszKép Mikor érdemes szerintetek elmenni dokihoz, hogy már tutira látszódjon valami??
Isa
Névtelen
 


Sziasztok Csajszikák!

Múlt héten voltam dokinál. MozgottKép, aktív szívhang, minden OK. Pénteken 11. hetes leszek. A friss kismamák topic-kal az a gondom, hogy nagyon sok a végefelé járó kismama, és valahogy nem az én problémáimról, gondjaimról irogatnak még. Lehet, hogy létre kéne hozni egy újabb topicot, pl. 10-20 hetes terhes vagyok címmel? Mit szóltok hozzá.
Jól vagytok, csajszik? Pociján látszik már valakinek valami? Nekem semmi!!Kép Kép remélem ez nem gáz.
viszont van egy kisebb gondom. Idõnként olyan hüvelygörcs, vagy hüvelynyilalás szerû dolgot érzek,ami nem a hasam, lehet, hogy a méhem valójában, csak én érzem úgy , hogy ez a hüvelyemen belül,mélyen van. Nem sokszor van, néhányszor egy nap során, aztán el is múlik.
Még egy kérdésem van: Ti egész nap szintúgy egy irodában gép elõtt ültök? Meddig tervezitek a munkát?

Írjatok:

Biga
Névtelen
 


Zsizsa,
én is aggódtam, hogy most mi is van Minimanóval, merthogy még csak fel voltam fújódva, és semmit nem éreztem, de, ha valami baja lenne, azt tutira megérezted volna már, így nincs ok aggodalomra.Amúgy teljesen természetes, hogy aggódsz, különben nem is lenne jó a dolog, nem?
Kazit vigyél okvetlen, és biztosan jókat fog mozgolódmi a manó a pocidbanKép
Csütin meg gyere át!!!!Kép

Isa,
szerintem kb 6-7 hetesen érdemes elmenni, addig max azt állapítja meg, hogy van egy kicsit nagyobb petezsák a képen.
Drukkolok a teszt miatt, aztán írdd meg, milyen lett!!!
Ja, és én 2 tesztet csináltam, mert, ha egy még nem jelzi ki, egy kicsit késõbb lehet, hogy a második már igen! Mondjuk nekem mind a kettõ + lett.
Szóval DRUKK!!!KépKépKépKép

Szia Biga,
Na végre megvagy! már azt hittem nem is írsz többet!
Nyugodtan átjöhetnél a friss kismamikhoz, mert most vannak 7, 14 hetesek is! és különben is, mindenre kapsz választ, attól függetlenül, hogy ott idõsebb terhesek is vannak!
Gyere át!!!!KépKépKépKép
Amúgy gratula a mozgolódó babóhoz! ugye milyen jó volt látni!Kép
Nekem csak a 12 hét után kezdett látszani a pocim, de ismertem 20 hetes terhest, akinek semmi nem látszódott, ez alkati kérdés!
Ja és szerintem a méh szalagjai nyúlnak, azért fáj néha odalent. Ez normális dolog!
Én is gép elõtt ülök, és már csak márc 31-ig melózokKép akkor lépek kb az utolsó harmadba.


Bocs, kicsit hosszú lettem

Manócska
22+0
Manócska
 


Szia Manócska!

TE is tagja vagy a friss kismamáknak? 6 hónapot gép elõtt ültél végig?

Biga
Névtelen
 


Manócska,
köszi a drukkot, aranyos vagy,a teszt + lett!!!
Számításaim szerint január 31-én fogant a bébi, valszeg jövö hét vége felé elnézek a dokihoz. Ha megtalálom addig a megfelelot...
Isa
isa
 
 


Sziasztok!

Manócska,
köszi a bíztatást, tényleg remélem, hogy minden rendben lesz. Az aggódás meg azért van, mert sokszor folyamatosan szurkál a méhem, van olyan, hogy pár másodpercenként nyilall több órán keresztül, igaz, hogy a doki azt mondta, hogy normálisak ilyenkor a különbözõ alhasi fájdalmak, mégis izgulok miatta. Amikor meg nincs semmi tünet, akkor meg az a bajom. Nem értem azokat, akik azt mondják, hogy a terhesség volt életük legszebb idõszaka, szerintem én csak akkor nyugszom meg, ha majd a kezemben tartom a babát.

Isa,
gratulálok a babádhoz!Kép Remélem találsz jó dokit!

Biga,
de jó, hogy jelentkeztél, már azt hittem, valami baj van. Nagyszerû, hogy minden rendben a babával.Kép Én itthon dolgozom (már amikor van munkaKép), és a gép elõtt. A gerincem már teljesen C betût formáz. A hasam meg csak felfújódik miután eszem, de akkor aztán nagyon, reggelre viszont lemegy, mintha nem is lakna benne senki. Alig várom a holnapi UH-t, hogy megmutassák, igenis van ott valaki!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!

Zsizsa: el kell hogy keserítselek. Akkor sem fogsz megnyugodni, mikor a kezedben tarthatod már. Akkor jönnek más aggódni valók. Én a 9 hónapot teljes nyugiban töltöttem. Nem stresszeltem magam semmin, de azóta... Az elsõ hónapokban állandóan azt néztem, vesz-e rendesen levegõt, aztán azt, hogy nem beteg-e...

Most a 7. hétben vagyok, dokihoz majd 2 hét múlva jutok el. Remélem, addig minden ok Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Halihó!

Most jöttem az UH-ról (ami mellesleg megint hüvelyi volt, és utána megint éreztem, sõt még most is egy kicsit, hogy a babus nem szerette). De minden oké!!!KépKépKép A babának mindene megvan, és már 6 cm, ami szerintem egy kicsit nagy is ahhoz képest, hogy még be sem töltöttem a 12-t, lehet, hogy az Elevittõl nõ ilyen gyorsan? A szíve ver, és mozog is. Manócska, megfogadtam a tanácsod, vittem videókazit, és nagyon szépen néz ki rajta. Kitaláltuk, hogy úgy fogjuk bejelenteni a családnak a hírt, hogy azt mondjuk, szeretnénk mutatni valamit, és betesszük a kazit. Lesz majd meglepetés!KépKép

Cory,
azt hiszem tényleg igazad van.Kép Biztos aggódom majd akkor is, fõleg, mivel én teljesen tapasztalatlan vagyok a csecsemõkkel, a környezetünkben sehol egy szál baba. A második gyerekkel azért már biztos könnyebb lesz, a többinél meg már minden magától megy majd.Kép Legalábbis remélem.KépKép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok,

Biga,
Sajna én is ülök a gép elõtt, és a 6 hónapot is végig ültemKép Azért, ha tehettem járkáltam kicsit, mert ez az ülés nem igazán tesz jót az ember vérkeringésének, fõleg ha babót vár.
Ha teheted, te is próbálj meg minél többet járkálni!
Amúgy a Friss-ben vagyok, és ott jó sokan vagyunk, úgyhogy aki tud, jöjjön átKépKép

Isa,
De jó hírKépKépKépKépKép
Nagy-nagy gratulaKép Aztán majd írd meg, mi volt a dokinál!Kép

Zsizsa,
már írtam a frissben is neked, de ott nem írtad a videót. Ugye milyen ari, jó hogy felvették, és szerintem szupi ötlet ez a bejelentésKép Biztosan meg lesz mindenki hatódvaKép
Majd írd meg a reakciókat, olyan jó lehet látni ilyenkor az arcokatKép

Na pusz:

Manócska
22+1
Manócska
 


Sziasztok !

En is a nagyon friss kismamik koze tartozom, de hogy pontosan mennyire friss, az meg kerdeses. Mivel mindenki napra pontosan megirja, mennyi idos, biztos tudtok nekem valaszolni, hogy tulkeppen mitol szamitjak (utolso mensi ?), es hany het a terhesseg (38/40 het).

Elore is koszi a segítseget.

Tonyo
tonyo (tonyo)
 


Szia Tonyo!

A terhesség az utolsó mensi elsõ napjától számított 40 hét. A kiírás dátumát úgy a legegyszerûbb kiszámolni, hogy az utolsó mensid elsõ napjához hozzáadsz 7 napot, majd levonsz 3 hónapot.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!
Új vagyok itt és nagyon elkeseredett. Január 24-én volt 3 napos embriótranszferem, amibõl egy babó megtapadt. Febr.14-én az elsõ UH-on lehetett látni egy kis petezsákot, 2 hét múlva, egészen pontosan ma reggel volt a következõ UH, ahol már a petezsákban látható volt az embrió, DE kissebb, mint kellene (7mm)és nincs még szívverése. Nagyon elkeseredtem, egész délelõtt bõgtem, mert az orvos se nem bíztatott, se nem keserített igazán. Elmondta a pozitív és a negatív verziót is, miszerint már 1cm körülinek kellene lennie és már szívverést kellene mutatni, de lehet, hogy csak lassan fejlõdik. Egy hét iszonyú gyötrõdés és jövõ hétfõn újra UH, ami mindent eldöntõ lesz. Nagyon el vagyok keseredve. Segítsetek!Volt már valaki ilyen helyzetben? Mi lett a kimenetele?
Lujza
lujza
 
 


Lujza,
ne legyél elkeseredve, ha pozitívan gondolkozol, biztosan nem lesz semmi baj!! Hallod?KépKépKépKép
Akkor az azt jelenti, hogy most 6 hetes terhes vagy?
én nem voltam hasonló helyzetben, de nekem 8 hetesen volt 0,85 cm magas a babóm. Ha 6-8 hetes körül vagy, szerintem még normális a mérete.
Szerintem még annyira picike, hogy semmi okod az elkeseredésre, különben is, az orvos azért nem mondott semmit, mert õ sem tudja, így feleslegesen idegesíted magad!
Ezermillióval drukkolok a hétfõi uh-raKépKépKépKépKép

Tonyo,
a babanet fõoldalon van egy szüléskalkulátor, ha oda beírod az utolsó mensi idõpontját, megkapod, hogy mikor is kéne szülnöd!
És nagy gratula a pocaklakódhozKépKépKépKép

Manócska
22+5
Manócska
 


Szia Lujza!

Szerintem se aggódj, mert az nem jó sem neked, sem a babának, inkább próbálj egész nap pozitív gondolatokat küldeni felé (én hiszek abban, hogy érzi, és reagál rá)! Az én barátnõmnél ilyen idõsen még szintén nem volt szívverése a babának, szóval szerintem elõre ne keseredj el! Szerintem 8 hetes terhesnek vagy mondható (már ha jól értettem, hogy 3 napos embriót ültettek be 24-én, ami azt jelenti, hogy ha normálisan fogantál volna, akkor a terhességed most lenne 8 hetes), és ha lassan is fejlõdik a baba, ez még megváltozhat. Fel a fejjel, drukkolok neked!

Tonyo,
én is gratulálok a babóhoz!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok lányok!
Na, itt vagyok újra, immáron túl az orvosi vizságlaton...Végül is a MÁV-ban találtam egy szimpi dokit, aki ma 11-kor meg is erösítette a hírt - és ha minden jól megy, október végére meg lesz az elsö picikém!
Köszi mindenkinek a drukkokat Kép
Isa
Névtelen
 


Isa,

ez nagyon jó hír, gratulálok!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Lányok,
a tegnapi dokilátogatás után nagyon boldog voltam, de azért azóta jár az agyamKép Felmerült bennem 1-2 kérdés, kiváncsi lennék a véleményetekre. Naszóval a doki nem igazán mondott semmi extrát, csak annyit, hogy 5-6 hetes vagyok, és 4 hét múlva menjek legközelebb, amikor megcsináljuk a labort. Akkor tehát 10 hetes leszek. Annyit mondott még, hogy a tegnapi eredményemmel már elmehetek a terhesgondozóba, de igazából ráérek akár a 12. hétig is. Ennyit beszéltünk, semmi többet. Nem adott tanácsokat, nem mondta milyen vitamint és hogy egyáltalán kell-e szednem...Én viszont elgondolkodtam, hogy mindenhol azt olvasom, hogy pl. a folsav nagyon fontos a terhesség elso 12 hetében. Meg gondolom más is van, amit nem árt szedni. De nekem a doki most semmit nem mondott ugye, legközelebb pedig 4 hét múlva kell mennem, a védonohoz meg majd csak a 12. hét után...ki fogja nekem megmondani, hogy mit szedjek, hogyan éljek az elso harmadban? Nálatok hogy volt ez?
Isa
isa1
 
 


Szia, Isa!

Engem a dokim (aki nem csinál terhesgondozást és szülést sem, egyszerû nõgyógyász) rögtön elküldött a terhesgondozóba, mikor megkaptuk az eredményt arról, hogy terhes vagyok, akkor voltam négy hetes, és azt mondta, hogy legkésõbb két héten belül menjek el. A terhesgondozó elküldött laborba rögtön, és hamar megvolt az eredmény, ami alapján vitamint írtak fel, de az az igazság, hogy én, amikor pozitív lett otthon a tesztem, rögtön vettem és elkezdtem szedni az Elevitet (van más magzatvédõ vitamin is, és ezeket valójában már akkor jó szedni, mikor babát szeretnél). A terhesgondozós asszisztens (aki jóval bõbeszédûbb, mint a doki, de ez még SZTK-s terhesgondozás) azt mondta, hogy a védõnõhöz is jó, ha elmegyek két héten belül, és a legtöbb tanácsot nekem a védõnõ adta az életmóddal kapcsolatban (egy kicsit szeret beszélni, de amúgy nagyon rendes), és az asszisztenstõl is lehetett kérdezni. Én csak azt nem értem, hogy akkor nem a dokid csinálja a terhesgondozást? Õ csak a szülészed lesz?

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Isa,
Nagy gratula a ManódhozKép remélem már skorpió lesz, én is az vagyokKépKép

A doki nálam se foglalkozott túl sokat a vitaminokkal. A védõnõ annál inkább. Én kaptam tõle táplálkozási összefoglaló táblázatot, ajánlott kálcim bogyókat, meg az Elevitet. Ha nem akarsz csak úgy elkezdeni szedni Elevitet vagy Maternát, akkor javaslom jelentkezz be a védõnõnél, õ majd segít ezekben a dolgokban.
Amúgy meg azt egyél, amit kívánsz, az a legjobbKépKép
Ha több tanács kéne, akkor a friss kismamák topikban biztosan lesz, aki ír majd neked, ott sokkal többen vagyunk, szóval oda is írhatszKép

Manócska
23+1
Manócska
 


Kedves Zsizsa,
hááát, én már semmit nem értek...
A dokihoz úgy mentem oda, hogy o lesz végig az orvosom. A tegnapi legelsö vizsgálaton megkérdeztem, hogy el tud-e vállalni, azt mondta, hogy igen. Végül is én föleg csak arra szeretnék választ kapni, hogy mennyire muszáj ezeket a vitaminokat szedni, vagy mekkora gond az, ha egyáltalán nem szedek semmit? Miután a dokimhoz majd csak 10 hetesen kell mennem másodjára (a laborvizsgálatokra), védönöhoz meg még ráérek, szerintem azt fogom csinálni, amit te: bemegyek egy gyógyszertárba és kérek egy Elevitet. Ugye simán kapható recept nélkül és nem árt, ha beszedem?
A szavaidból azt vettem ki, hogy a terhesgondozó és a védönö két külön téma. Ez tényleg így van??? Milyen néven találom meg öket a telefonkönyvben? És végül is hová érdemes elmenni elöször?
Úristen, mennyi hülye tennivaló...nem gondoltam volnaKép
Köszi hogy segítesz, Isa
isa1
 
 


Isa!

Olvastam, hogy a MÁV-ban fogsz szülni - én is, csak én június elején! Kép SZóval, ha van választott kórházi orvosod, akkor nem kell terhesrendelésre járnod az SZTK-ba, elég csak a saját dokidhoz a MÁV-ba vagy a magánrendelésére, ha van, ahogy megbeszélitek. A védõnõhöz mindenképp el kell menni legalább egyszer, mert õ adja a kiskönyvedet, de ha normális - és reméljük a legjobbakat - akkor kb. havonta-hathetente érdemes õt is felkeresni, hiszen a szülés után a babával úgyis jársz majd hozzá. Megtalálni legegyszerûbb úgy, hogy kikeresed a telefonkönyvbõl a kerületi gyerekrendelõt és megmondod, hogy a védõnõdet szeretnéd - cím alapján megmondják, helyileg hol találod. Tudom, hogy ilyenklor az ember nagyon izgatott, én legalábbis az voltam, de semmirõl nem késel le akkor sem, ha csak a 1012. heti UH eredményeddel keresed fel (én az elsõ babámmal a 14. hétre kaptam tõle idõpontot és teljesen kiakadtam, hogy miért nem hív azonnalra - hát, mindenre lesz még idõd Kép) Ha egészséges vagy és jól táplálkozol, akkor semmilyen vitamint nem szükséges szedned, de ha akarsz, ártani pld. az Elevit biztosan nem fog, szedheted nyugodtan. Szerintem annál több és naprakészebb infót egyik védõnõ sem (vagy csak nagyon kevés és nagyon tökéletes) ad, mint amiket itt a babaneten találhatsz! Átnézhetsz a "Friss kismamákhoz", a MÁV-os topikba - és szerintem mindenhol mindenki szívesen válaszol! Kép

Márti
márti
 
 


természetesen nem 1012. heti UH, hanem 10-12. heti! KépKépKép

Márti
márti
 
 


Lányok,
tényleg nagyon arik vagytok, hogy így segítségére siettek szegény "tudatlannak". Tényleg kezdek megnyugodni...
Ma hazafelé veszek is Elevitet, aztán ülök nyugodtan a fenekemen még egy hónapig. Akkor elmegyek Mészároshoz laborra, és ha meglesznek az eredmények felkeresem a védönöt.
Sok cuppantás mindenkinek,
Isa
isa1
 
 


Sziasztok Lányok !

Koszonom a gratuláciokat. Szerdán megint voltam dokinál - 2,5 hét után. Multkor en 4-5 hetesnek gondoltam, õ 8-at mondott ! Kicsit csodálkoztam, de az ultrahang állítolag átlag alapján, gondolom méretbol, kalkulal. 1,2 cm volt akkor, és az egész picur egyetlen szívként mozgott. Szerdán
3cm-t mért, azaz kb. 9 hetes, a végén még eljutunk ahhoz, hogy megis en sejtettem jol. Mindenesetre valami oktober elejei baba lehet, ha minden igaz.

Gratulálok neked Isa ! Szerintem kb. egyidõsek lehetünk, mármint a babák. Nekem több doki javasolta a 12-13. hétig az Elevitet, napi egyet. Szedem is, és eddig semmi plusz kilók vagy ilyesmi gondom nem volt, pedig szeretek enni. Csupa vitamin, egy-két ásványi anyag, a lényege a folsav és a vas. Elvileg még a kezdeti hányingeren is segít. Nem tudom emiatt e, de lekopogom, eddig alig érzek valamit negatívat abból, hogy babát várok, Kivéve az álmosság, de az is múlóban.
Kb. ott vagyok, mint te: keresnem kell a védõnõt a következõ 4 hétben, vérvétel, kiskönyv, adatfelvétel a kórházban. Remélem nem lesz túl macerás, és a védõnõvel szerencsém lesz.

Van köztetek Margitos "pár hetes" ? Van esetleg III. kerületi ?

Na elég belõlem.

Mindenkinek jó napot !

Sziasztok
tonyo (tonyo)
 


Halihó,

nem tudom nektek mit mondott a doki, de nekem az egész terhesség alatt ajánlotta az Elevitet. Leginkább a vas miatt, mert a végére általában mindenki jó vashiányos lesz, és azt mondja a doki, hogy, ha vastablettát szedet, akkor az felboríthatja az emésztést, mert székrekedést okoz. Így inkább azt javasolta, hogy az Elevitet szedjem.
Isa, az tuti, hogy bajod nem lesz tõleKép

Azért nem kell mindig elûnni, jöhetnétek ide akkor is, ha épp nem vizsgálat után vagytok.
Biga,
már megint eltûntél!!!!Kép

Tonyo,
a III. kerületbem max mamiboltot tudok mondani, ami egész olcsó. Ha annak kell a címe, szólj, bár még egy kicsit ráérsz, úgy pár hetetKép

Manócska
23+2
Manócska
 


Sziasztok!

Isa,
látom, már sok tanácsot kaptál, ezért nem is ismétlem a dolgokat. Az Elevithez annyit tennék hozzá, ártani nem árt, hiszen csak vitamin és ásványi anyag, és kifejezetten terhesek számára készítették, szóval biztos nincs benne túl sok ebbõl vagy abból. Nekem enyhe székrekedésem lett tõle (ez állítólag a vastól van, de azt muszáj szedni), de mióta sok rostosat eszem, azóta javult.
Nálam a terhesgondozós nem sokat ír a kiskönyvembe, a laborokat is a védõnõ írta be eddig, mikor mentem, és tényleg többet törõdik velem, a doki csak a vizsgálatok meglétére ügyel. Gondolom, ha van választott dokid, akkor õ azért alaposabb lesz.

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


SZiasztok!

Egyáltalán nem törvényszerû, hogy valamit "muszáj" szedni terhesség alatt! Az elsõ babámmal semmit sem szedtem, mégis tökéletes volt a vérképem, vasam, minden eredményem. A másodikat most várom, vele elkezdtem szedni az Elevitet, mert még szopik a nagyobbik - de kóros idõhiány, feléedékenység, stb Kép miatt eddig összesen fél dobozzal szedtem be - az eredményeim most is tökéletesek, holott már a hetedik hónapban vagyok és a nagy még mindig szopizik. SZóval, persze, biztosan nem árt, ha vki napi egy szemet beszed vmelyikbõl, de többet reklámozzák ezeket a szereket, mint amennyire valóban szükségvan rájuk. A gyógyszergyáraknak nagyon is érdekük, hogy ezek a drága, recept nélkül kapható szerek minél jobban fogyjanak - a terhesek meg "a baba érdekében" sok mindenre rávehetõk! Nem véletlen, hogy minden bébiüzletág virágzik (tápszer, ruha, játék)! Persze, senkit nem akarok lebeszélni, ha vki jobban érzi magát tablettákkal, szedje. Ha valakinek rossz a vérképe, természetesen valóban szükséges is. De én inkább költöm könyvre a pénzemet, mint feleslegesen egy gyógyszertárban! Kép

Márti
márti
 
 


Márti,

nekem is mondta a doki, hogy a vasam kicsit alacsony, de ha szedem az elevitet akkor nem ad mást. Csakhogy azt nem is mondtam neki, hogy már vagy 3 hónapja nem szedtem be egy szemet semKép szóval biztosan van abban is valami amit te írtál. Szerintem ha valakit megnyugtat, az nyugostam szedjeKép

Zsizsa,
na neked aztán van türelmed az emberekhez, hogy még külön terhesgondozóshoz is járszKép
Nekem a doki meg a védõnõ is untig elégKép

Manócs
23+2
Manócska
 


Hali!

Én azért szedek Elevitet, mert két hónapig vírusos hasmenésem volt az õsszel, ami szerintem eléggé kiürített minden szempontból, és egyébként is hajlamos vagyok a vérszegénységre gyerekkorom óta (a vérképem is ezt mutatta úgy, hogy közben már szedtem az Elevitet), szóval, ha nem szedném szerintem még rosszabb lenne az állapotom. A védõnõ szerint ha sok zöldséget-gyümölcsöt eszem, akkor az elég, bár késõbb õ is hümmögött a vérkép láttán.

Tudod, Manócska, az úgy van, hogy én orvoshoz nem járok még. Kép De már szereztem egy nevet, aki a Schöpfiben szülész és közel van a magánrendelõje, de még nem jutottam el hozzá.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Ja és azt még nem is írtam, hogy a védõnõ úgymond "rám parancsolt", hogy most már mindenképpen menjek el a háziorvosomhoz is.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok !

Több orvos véleménye szerint az Elevitet elég 12-13 hétig szedni, de baj biztos nem lesz abból, ha tovább szedi valaki, olyan, mint egy nagy adag vitamin.
Nekem semmi bajom, a háziorvos még meg is kérdezte minek szedem, de a doki ajánlotta, és rosszat tuti nem tesz. (A dobozán persze az van, hogy végig szedd, de fontosabbnak tûnik a terhesség elõtt elkezdeni a folsav miatt.)

Köszi Manócska a címet, egyelõre tényleg ráérek, de ha elküldöd, azt megköszönöm.

Szaisztok, Tonyo
tonyo (tonyo)
 


Zsizsa,
Ha már tudod ki az orvosod, írd meg!
amúgy én még nem is voltam a körzeti orvosomnál. talán ma elmegyek, csak attól tartok, hogy így influenzaszezonban nem túl jót tesz.
kb 3 éve jártam nála utoljára, de most már rá kell szánnom magamKép

Tonyo,
ez a bolt - ami szerintem a többihez képest tök olcsó - a Vörösvári úton van, asszem a 7-es szám aljában. Mindegy, megtalálod.( Vagy az 5-ben) ezek 10 emeletes házak, és az aljában van a bolt. Amúgy holnap megyek pont oda, hátha tudok valami rucit venni, mert már nincs egy rongyom semKép szóvan szerdára részletesebben tudok árakat mondani, meg a címet is pontosan leíromKép
Amúgy nem tudom nézegettetek-e már mamiruhát, de jól gondoljátok meg, hogy mit vesztek, mert iszonyú drága, és nem biztos, hogy ki fogjátok használni.
Pénteken benéztem a mamutban egy boltba, egy nadrág 15e tõl kezdõdik, a felsõk meg 12e-tõl. Ez rablás szerintem.
Na de remélem holnap jobb árak lesznek a Vörösvári útonKép

Bocsi, hosszú lettemKép

Manócska
23+5
Manócska
 


Csajszik,
a háziorvoshoz minek kell elmenni?
Egy másik kérdés: 6-7 hetesen nem tapasztaltátok, hogy néha belenyillalt a méhetek? Vagy amit most megfigyeltem, az inkább az, hogy estére megfájdul...fura az egész, pl. amikor hapcizok, mintha ott összpontosulna az egész nyomás...
Isa
isa1
 
 


Helló Manócska!

Mivel itt kérdeztél, ide írom, szóval képzeld, kiderült, hogy az SZTK-s doki, akihez járok a terhesgondozóba a Schöpfiben vezet le szüléseket, és ma ráadásul tök aranyos voltKép, szóval megint elkezdtem gondolkodni azon, hogy elmenjek-e ehhez a magánhoz, aki egyébként 4000 Ft egy alkalommal (igaz, hogy az SZTK-ban még nem sikerült 2 óránál kevesebbet várnom, de ingyen van). A magándokit egyébként Templom Józsefnek hívják, és itt a rendelõje a kerületben, ahol lakom, és van ultrahangja is, tehát ezért sem kéne bemenni a kórházba. A Schöpfis topicból Brokkoli dokija volt, tõle kértem el a címét.

Voltam ma terhesgondozáson (mint az fentebb kiderült), és õk is azt mondták, hogy azonnal menjek el a háziorvoshoz, tehát holnapra megvan a program. Van annak is elõnye, ha nincs munkája az embernek, bár azért sokkal több a hátrány.KépKép

A hétvégén anyóséknak is bemutattuk a kiskrampuszt a videón, hát teljesen meghatódtak, anyós még sírt is, és várakozásunkkal ellentétben nem kezdtek el rögtön bombázni azzal, hogy akkor most már tessék új munkát keresni és összeszedni magunkat stb., hanem örömükben hárman megittak két üveg pezsgõt (párom keresztapja is ott volt). Azért anyóspajtás nem állta meg, hogy legalább a bõrömre ne tegyen egy negatív megjegyzést, de szerencsére ennyi. Aztán az egész családot fel kellett hívni, és mindenki nagyon boldog volt. Szóval jó hétvége volt, fõleg, hogy nem Schumi nyerte meg a Forma1-et.Kép

Most már abbahagyom, csak jó kedvem van, és ettõl kissé eleredt a szavam.KépKép

Zsizsa
13+2

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Szia, Isa!

Pont akkor írtál, amikor én klimpíroztam!Kép

Fogalmam sincs, hogy miért kell a háziorvoshoz elmenni, talán azért, mert jó, ha egy belgyógyász is figyelemmel kíséri a kismamát. Mindenesetre holnap kiderül, aztán majd megírom, hogy mi volt.
Az én méhem 5-6 hetes koromtól (azaz a baba 5-6 hetes korátólKép) szinte állandóan nyilall, fel is vetettem ma a dokinak, és azt mondta, hogy ez mindenkinél más, de nincs vele semmi gond (már a múltkor is ezt mondta, de azért csak rákérdeztem megint), tüsszentéskor meg mintha ki akarna szakadni a méhem, ami azért rossz, mert mostanában állandóan tüsszentek. Van úgy (pl. most éjjel is), hogy felébredtem arra, hogy pár másodpercenként nyilall. Anyu azt mondta, hogy neki is ez volt, lehet, hogy ez családi vonás.Kép Azért ha úgy gondolod, kérdezz rá a dokidtól, mert fõ a biztonság. Nekem tüsszentésnél és köhögésnél bejött az, hogy nagyon összegörnyedek, és úgy csinálom, akkor nem fáj annyira.

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Zsizsa,
na de jó, hogy anyósodéknál is bejött a videóKép
Hála az égnek az én anyósomék tök arik, így nem kell ilyesmitõl tartaniKép Még arra felkészülhetsz, hogy tanácsokkal fog bombázni a babát illetõenKép

Én az ekg-t meg a belgyógyos vizsgálatot is a Shöpfiben csináltattam, így nem kellett emiatt a háziorvosom. Valszeg titeket azért küldött el a dokitok, hogy ezek a leletek is meglegyenek.

Amúgy Zsizsa,
nálunk a magánrendelõben is kell vagy 2 órát várni, úgyhogy nem veszítesz sokat, ha tényleg jó a dokiKép

Manócs
23+5
Manócska
 


Köszi Manócska, várom a további infókat. A bolt plakátját talán már én is láttam a Vörösvári úton, de még korai lenne felkeresnem.

Örülök, hogy a tüsszentés/köhögés téma felmerült, mert nekem is kb. az 5-6. hét óta vannak ilyen érzéseim, pl. köhögni a görnyedéses pozíciót kivéve szinte nem is tudok. Igazából ráadásul csak jobb oldalon szúr, ami megijesztett. A doki és a védõnõ is azt mondta, hogy ez normális.

A terheskönyv alapján a háziorvos tényleg a belgyógyászati vizsgálat miatt kell, oda írta be ma reggel a védõnõ a nevét. Gondolom ha más elvégzi kimaradhat.

Egyébként nem õ az, aki kiír, ha pl. nem vagy teljesen OK, és egy-két szabadnapot szeretnél a munkahelyrõl ?

Sziasztok, Tonyo
tonyo (tonyo)
 


Hali,

én most jöttem meg a háziorvostól, és nekem semmi belgyógyászati vizsgálat nem volt, összesen talán fél percet voltam bent, amíg beírta magát a kiskönyvembe, és azt mondta, hogy hozzá nem kell járnom, csak akkor menjek, ha beteg vagyok, vagy ha olyan rosszul érzem magam a terhességbõl kifolyólag, hogy nem tudok bemenni dolgozni, és akkor kiír táppénzre, és otthon maradhatok. Most már semmit sem értek a belgyogyó vizsgálatból!!! Mit kéne, hogy takarjon???!!!!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?