Új privát üzeneted érkezett!

Jajj és azt akartam még írni, hogy a Honvéd utca nekünk tökéletes, mert a szoszéd épületben dolgozik anyukám, de a jövő hetünk olyan zsúfolt, hogy akkor nem vállalkoznék rá és tulképpen az azután is foglalt már a 21. 23. 24.

ayse
 
 


Mindjárt reagálok is, de ezt le kell írnom...

Hát Csajok, én asszem nem tudok jót tenni... a tablón kiakadt az egyik ovónő, hogy mért azt a képet ragasztottam be, amit én készítettem, mikor ő megmondta, hogy majd hoz egyet. Hát lehet, hogy egyszer mondta, én nem emlékszem, mivel a szoptatós agy majdnem olyan, mint a terhes agy, ugyebár. Az viszont biztos, hogy én odaadtam cd-n az összes fotót, azkat is, amiken ők voltak, és kértem, hogy válasszák ki, amiket előhívassak. Nem tették, heteken át ültek rajta, aztán mondtam, hogy én viszont már megcsinálnám, mert mindjárt ballagnak és akkor mondták, hogy válasszam ki én. Az tuti, hogy akkor nem volt szó róla, hogy róluk, ne. És akkor se, amikor a múlt héten többször elmondtam, hogy ezen a hétvégén összeragasztom. Úgyhogy most mondtam, hogy én már nem tudok ezzel foglalkozni, mert adóbevallást kell készítenem, meg a Lili szülinapja van, sajnálom de nincs több időm. Oldják meg.
Most mondjátok meg, hogy lehet valaki ennyire mísz p.csa????? :evil: :evil: :evil:

És hozzá a mai uszodai élmények:
1. Az egyik kislány a buszban rosszul lett, de csak azért nem úszatták, mert mondtam, hogy szerintem nem kéne kipróbálni, hogy a többi gyerek is elkapja-e vajon a vírust (nem hányt még, de majdnem, tuti, hogy az lesz).
2. Az ovónők kiültek a sátoron kívülre napozni, az óra végére se jöttek be. Nekem kellett az összes gyereket összeszedni (nagyon sokan voltak az uszodában) és egy forgóajtón átzsilipelni, miközben a 4-5-6 éves gyerekek lelkére kötöttem, hogy a túloldalon mindenképpen várjanak meg. Az ajtót marha nehéz forgatni és veszélyes is, mindenképpen felnőttnek kell segíteni. Egyébként nem bonyolult eltalálni, mikor van vége az órának: 11-kor.
3. Hazafelé tökig lehúzták az ablakokat a buszon - szóltam, hogy sok lesz, de mondták, hogy nem. A gyerekek félig szárított hajjal ültek... (az elején még próbálkoztam, hogy jobban szárítsuk meg, de lehurrogtak). Persze Lilijét megszárítottam rendesen és egy kendőt is adtam rá....
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ tököm tele van :evil: :evil: :evil:

ayse
 
 


Csak egy gyors kérdés:
Ayse!
Te írtad az ősziben még hetekkel ezelőtt, hogy a Gyás-ról nem kaptál kimutatást. Sikerült valahogy elintézned? Mert nálam ue. a helyzet, és az utolsó pillanatra hagytam az egészet :evil:
Lehetséges, hogy holnap egy több órás sorbanállás vár rám a Teve u.-ban is?

KépKép
KépKép
oréka
 
 

 
 

Réka!
Múlt héten sürgősségivel feladtam egy levelet, amiben adatpótlásra kérem az oep-t, a telefont ugyanis nem vették fel, kábé ezerszer. :evil: :evil: :evil:
Válasz nem jött, őszintén szólva nem is bízom benne, hogy a héten még jön.
A következőt fogom tenni: most ceruzával kitöltöm a meglevő adatok alapján a bevallást és várok. Ha megjön, akkor átírom és oké. Ha nem elküldöm így, és ha megkapom az adatokat, akkor önrevízióval új adóbevallást készítek. A lényeg, hogy időben menjen el, és ne legyen tartozás, az összes többit később is lehet pótolni.

ayse
 
 


Ayse!
Köszi a választ! Nekem végül sikerült elérnem őket, azt mondta egy nő, hogy ki tudják postázni, de az már késő, és ha személyesen bemegyek taj kártyával és személyivel, akkor ott elintézik (vagy ha más megy helyettem meghatalmazással). Szóval holnap tényleg jó sokat kell majd várakoznom: délelőtt a Teve u.- ban, délután pedig az uh- ra. Remélem anyósom de. is tud vigyázni Ágostonra.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Réka!
És mindenkinek ugyanoda kell menni? És ha igen, hova?

ayse
 
 


Sziasztok!
Megvagyunk mi is. Nekem nincs hangom, megfáztam a légkondiban a kocsiban. :(

Csajok!
Miért kell Nektek külön feltüntetni a GYEDet meg a Tgyást? Ezt nem egyben kell beírni az adóbevallásba? Én még csak most kezdtem el nézegetni, kicsit be is pánikoltam tőle, de majd csak kitöltöm valahogy. De nekem a cégtől jött az egész éves kifizetésekről kimutatás, és mint munkaviszonyból származó jövedelem szerepel rajta az egész összeg.

És a másik kérdésem nekünk a családi adókedvezményes papírt ki kell tölteni?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Az első 168 napra járt a tgyás, azóta a gyed. Természetesen egy kockában kell bevallani ezek együttes összegét. De nekem csak a gyedről jött a kimutatás, 2006. 03.19.-től, az addigiakról nem. Szóval enélkül hibás lesz az adat. Ami amúgy nem érdekelne különösebbképpen, de visszaigényelem a havi 9 ezret és akkor azt addig nem fogják utalni, amíg a jó megoldás meg nem érkezik + 30 nap.

ayse
 
 


Csalási adókedvezmény csak azoknak jár, ahol az eltartottak száma legalább 3. Mivel ránk ez nem igaz, nem jár és nem kell kitölteni.

ayse
 
 


:lol: :lol: :lol: nem csalási, hanem csaláDi adókedvezmény :lol: :lol: :lol:
Bár, ha jobban belegondolok, ez egy olyan ország, ahol csalási adókedvezmény nagyon is létezik :wink:

ayse
 
 


Ayse!
Először én is csalásit írtam.. :lol: :lol:

Mi az a 9ezer amit visszaigényelhetsz? Én is visszaigényelhetem? Mármint az enyémet..nem a Tiédet.. :lol: :lol: :lol: abszolút bénával van dolgod..gondolom ez már kiderült. :lol: :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Szerintem visszaigényelhetjük! :D

ayse
 
 


És még sikerült annyit megtudnom, hogy a tgyás-t meg a gyed-et nem tudják egy oldalon kinyomtatni, hanem két lapot kell keresni. Nekem viszont tuti nincs másik :?

ayse
 
 


Jó reggelt!

De jó, hogy benéztem még!
Ayse! A Teve u.- ba kell menni, 1 emelet, ügyfélszolgálat, 36. ablak. Azt nem értettem, hogy mindenkinek oda kell e mennie. Arra gondoltál, hogy Neked is, Nagykovácsiból? Azt nem tudom.
A csalási adókedvezményt pedig azt hittem direkt írod.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Ayse!
Nekem nagyon tetszik az ovis tabló! Olyan vidám! A vörös hajú óvónéninek nem tetszett a képe?

Manka!
Tök jó a Jack videó! Olyan furcsa, nekm egyáltalán nem tűnik fel a hasonlóság Andris és Jack között.
Leteszteltétek a játszóteret?

Közös játszóterezésre mi is bármikor benevezünk szívesen.

Márti!
Bendegúz ma kapott valamiyen oltást, ha jól emlékszem. Hogy van?

Az Egészségbiztosítási Pénztárt nagyon gyorsan megjártam.Amikor a papíromat letéptem 23- an voltak előttem. Aztán kb. 10 perc várakozás után szóltak, hogy akinek valamilyen igazolás kell az adóbevalláshoz, az álljon a 37- es ablakhoz. Egy egész hosszú sor közepén álltam, és 10- 15 perc alatt végeztem. Mindenki bemutatta a taj kártyáját, és már nyomtatták is ki a hiányzó lapot.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Sziasztok!

Réka!
De jó, hogy ilyen hamar elintézted, és nem kellett várakozni.

Kullancsencephalitisz elleni oltást kapott Bendegúz, ordított szokás szerint, most meg aluszik. Remélem nem lesz lázas.

Manka!
Én is megnéztem Jackről a kisházas videót, tényleg annyira aranyos, és itt is milyen kis rendszerető, amit kinyit be is csukja szépen. :D
Ha már elkezdtem ezt nézni, megnéztem az etetős videót is, nem tudom mikor készült, annyira aranyos, ahogy etet Téged. És így láthatóan ő is nyelte az ő kis kajáját. Ez amúgy jó ötlet majd lehet hogy bevetem Bendegúznál, ha nagyon vészes lesz a helyzet. :)
Amúgy nekem sem tűnik fel a hasonlóság Andris és Jack között, érdekes.

Ayse!
Tabló tényleg klassz lett, óvónéniket meg tojd le magasról már ezek után.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Réka!
Tök jó, hogy ilyen gyorsan ment!
Honnan tudtad, hogy a vörös hajú az?
Különben nem is látta még se a képet, se a tablót, amikor már jött azzal, hogy dehát ő megmondta...

Márti!
Igen, úgy érzem magam, mint Forest Gump, amikor 3 év futás után azt mondta, hogy fáradt vagyok és mostmár hazamennék...
Kifele álla szekérrúd nagyon. Remélem, Andris majd másik csoportba kerül.
Te hogy vagy?

ayse
 
 


Bocsi, hogy untatlak Titeket ezzel a tablósztorival...

elvileg még le kell fotóznom a tablót, ha az óvodavezető is behozza a fényképét, mivel ezt kapnák a gyerekek a ballagótarisznyába. De én mostmár nem fogok tüsténkedni, csak ha nagyon szépen megkérnek...

Egyébként tegnap amikor kekeskedett velem az ovónő, a nyelvemen volt, hogy mondjam, hogy "hát ezek tényleg nem lettek valami jó képek rólad"... de hát mégse mondtam... :twisted: :twisted: :twisted:

ayse
 
 


Ayse!
Dehogy untatsz minket. Engem érdekelnek ezek az óvónéni-anyuka meccsek, csak sajnállak közben hogy ilyen rendes vagy velük, és ők meg közben taplók. :evil:

Köszi jól lennék, csak nem tudok beszélni, alig van hangom. De ezt biztos van aki nem bánja a családban.. :lol: :roll:

Te hogy csinálod a pizzatésztát? Mennyit kell keleszteni? Gondoltam estére csinálok, úgy megkívántam. Aztán persze lehet hogy elszáll közben a lelkesedésem.. :oops: :roll:

Itt már beborult és baromira fúj a szél, nem is mentünk el játszózni. Beszéltem anyuval, Keszthelyen már szakad az eső.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ayse!
Méér nem mondtad neki?? Nézhetted volna az arcát közben. :lol: :twisted:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Az elmúlt napokban valahogy annyira elfáradtam estére, h vagy csak olvastam, vagy be se kapcsoltuk a gépet.
Ez a délelött, délután játszótér nagyon kiveszi az energiámat.


Ayse, én ezt úgy utálom, h valaki elvállalj egy munkát
becsülettel, lelkiiismeretesen,dolgozik vele az ezer más teendője, gyerekei mellett, a többiek sz...rnak bele, de ha kész van, akkor közlik, h mi nem jó benne.Olyan bunkó dolog.
Már nem sokat kell kibírnod velük!!!!

Fanninak hajnal óta hőemelkedése van, levittem a dokinénéhez,
piros a torka, valami vírus, szokásos 3 napos betegségünk.
Szegénykém, onnantól kezdve, h meghallotta, h mondom a tesómnak a telefonba, h leviszem az orvoshoz, végig sírta az utat, a várakozást a vizsgálatot, csak az autóban nyugodott meg.Még pont hazaértünk a nagy zuhi elött.
Annyira retteg az orvostól, h az valami félelmetes, pedig kedves vele mindig mindenki.
A bölcsiben is a nyílt napon elkezdett sírni, mikor meglátta fehérbe a bölcsisnéniket.Mi lesz még itt..........

KépKép
tibicsoki75
 
 


Márti!
Egy csomag szárazélesztőhöz (dr. oetker) hozzáöntök úgy másfél deci langyos vizet, egy tk curot, összekeverem a dagasztóspirállal, teszek bele 3 ek. étolajat egy tk sót és annyi lisztet, hogy olyan lágy, de azért kenyértésztára emlékeztető állaga legyen (kb 40 deka). Addig kelesztem meleg helyen, amíg fel nem jöna tészta kb. kétszeresére. Kiolajozott tepsibe fektetem (én a széleit addig húzogatom a tepsiben, amíg eléri a kellő nagságot, így megspórolom a sodrófa és deszka mosogatásáT).

Timi!
Én is eléggé kifáradok a mindennapi kétszeri levegőzéstől. Pedig a cél az lenne, hogy ők fáradjanak ki :lol:
Fanninak jobbulást kívánok!

ayse
 
 


Sziasztok!

Timi!
Gyógypuszik mennek Fanninak!
Bendegúz is ordít ha meglátja a dokinénit, tegnap sem az oltás volt a fő baj, akkor már alig volt ereje sírni, addigra kifáradt amíg megvizsgálta.

Ayse!
Köszi a receptet, tegnap végül is egy 10 perc alatt összedobott carbonara spagetti lett a nagy tervekből. :lol:
Mára úgy tűnik visszatért a hangom, hurrá!
Tegnap rajtam is ólmos fáradtság volt, de sztem az időjárás miatt is. Este beváltottam egy masszázsjegyemet Lacinál :lol: , és utána úgy bealudtam mint akit agyonvágtak.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Hurrááá!! Kééész az adóbevallásom!!!!! :D :D :D :D :D
Már csak át kell vésnem papírra.

Megyek gyorsan bundikenyeret sütni a spenót mellé. :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Szerencsére F már jobban van, délután nem volt hőemelkedése, így gyorsan kimentünk egy eü sétára.Vacsorázott is, úgyhogy ez jó jel, de a fején látszik, h bágyadt még.Délelött beült a hintába 5 cinivel és leültetett maga elé mondta, hogy csüccs-teljesen tisztán és fel nem állhattam kb 40 percen keresztül, úgy kellett hintáztatnom.Ahogy megmozdultam, óriási sírás. :shock:
Úgyhogy köszönjük a jobbuláskívánságokat! :lol:
Megtanulta a maci szót és két napja ezt hajtogatja, ha éppen nem ő ül a hintában, akkor a macit lökdösi és közben hajtogatja, h maci mac

Márti, ügyes vagy, én neki se mertem állni egyedül-nekem ez magas.

Aye!Lili magától hagyta abba a szopit 25 hónapos korában?
Én úgy terveztem, h Fanni egy éves koráig szoptatok, aztán másfél, most azt mondom, h max kettő, de nem hiszem, h magától le fog szokni.


Megyek teregetni és még felmosni.........

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Timi!
De jó, hogy Fincs jobban van! Jó lehetett ez a hinta előtti ücsörgés, de nézzük a jó oldalát addig is ültél. :)
Azért én sem vagyok ám olyan profi (sőt az abszolút amatőr kategóriába tartozom ami az adóbevallást illeti, Ayse a megmondhatója.. :lol: ) Viszont leleményes voltam, és telefonos segítséget kértem a munkahelyemen az adóosztályról, és iszonyat aranyos volt a csaj, mint a hülyéknek elmagyarázott mindent, mit hova miért kell írjak. Így már nem volt annyira bonyolult, de nekem is hányingerem van az ilyen nyomtatványoktól.
Meg tegnap amúgy is olyan hányingeres, gyomorkavargós napom volt, pedig eddig nem panaszkodhattam. :)
Az egyetlen tünetem az hogy végre megint normál méretűek lettek a cicijeim. :lol: (nekem a szopi abbahagyása után kisebbek lettek mint az eredeti nagyság :shock: :roll: :oops: )

Ayse!
Nem zaklatlak már tovább ezzel a pizzatészta témával, csak még egy kérdés, nem szokztad azt csinálni vele, hogy megdagasztod, megkeleszted, és a cipót beteszed a hűtőbe, és csak akkor kapod elő, ha éhesek vagytok, és akkor gyorsan be a sütőbe? Nekem így sokkal kényelmesebb lenne, mint vacsi előtt másfél órával gyurkázni, annál is inkább, mert akkor mi a játszón vagyunk.. :lol:

Manka!
Megint úgy eltűntetek. :(

Réka!
Mi volt az UHon? Minden OK remélem. Megmutatta a kis huncut mi van a lábikója között?

Képzeljétek tegnap vettünk Bendegúznak motort, azt az alaptípust, és a legkisebbet, mert csak arról ér le a lába. Hát meg kellett zabálni olyan édes volt, ráült egy kis ezüstszürkére, és le se szállt többet, azzal jött ki a játékboltból, és végig az Árkádon, alig lehett elvenni alóla. Itthon is azzal közlekedik, sőt még az etetőszékbe is fel kellett tenni, majd mutatok fotót, hogy ment a vacsizás tegnap. :lol: reggel az első szava az volt, hol motor?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


No, vasalás előtt gyorsan a képek.

Vacsi a motor társaságában
Kép


Reggeli motorozás, fakanállal a kézben, és kicsit még álmosan..

Kép Kép Kép

És pár Bendegúz arc

Kép Kép Kép

Bocsi hogy ennyi lett, de ma olyan fotogén volt Bendegúz. :oops: :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti, én már alig várom, hogy visszamenjenek a cicik az eredeti méretükre.Speciel nem nagyon találok fürdőruhát, mert aminek a bugyija, jó na azoknak kicsi a melltartója, pedig még nem is olyan nagyok.Mindegy, ez legyen a legnagyobb bajom.

Bendegúz motorja nagyon szép,csakúgy mint ő maga a képeken. Nem csoda, h boldog volt!
Ha alkalomadtán Fanni meglátja, azonnal ráveti magát, ezt a típust kedveli. :lol: Meg a 4 kerekűt.
Itt a ház elött parkol 3 motor, reggel 6:40kor szokták beindítani-iszonyatos erre ébredni :evil: -, nem is ez a lényeg, hanem az, h ahogy felébred a kis hölgy, azonnal menni kell a teraszra, mert mondja, h moci moci .Ezt gondolom a maciból kombinálhatta.

Egyébként Bendegúz szépen megeszik mindent, ami ki van készítve a tálkájára?

A férjem üzeni, h a megkelt pizzatésztát folpackba tekerve simán betheted a mélyhűtőbe és akkor veszed elő, amikor szeretnéd, így nem kell bajlódni állandóan.
Nekem is van egy adag lefagyasztva, Stahl féle recept alapján.
Pizzaszószt is tettem el így.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi!

Ez az "ezt a típust kedveli" meg "ráveti magát" kicsit félreérthető volt :lol: :lol: :lol: , vajon a motor vagy Bendegúz jön be Fanninak?? :lol:

Cicik: az enyéim sajna elég siralmasan néztek ki :oops: :roll: , legalábbis szerintem. (Laci itt mellettem cáfol :lol: :lol: )

Köszi a fagyasztós tippet, és ha kiveszem a tésztát mikrózni kell, vagy hagyni kiengedni?

Motorok reggel, hát azt hiszem engem is az idegbaj kerülgetne. :evil:

Ja, és Bendegúz dehogy eszik meg mindent, én mindig szépen elrendezem neki a tányéron a sonkit, párizsit, sajtot, kiflikét, meg paradocsomot (amit most megint elkezdett zabálni szerencsére), ő meg oszlatja szét a tálcában, és azért persze eszeget is. De mindig marad, csak azt már nem nagyon hagyja hogy én etessem kivéve ha kiszedem az etetőszékből, és játék közben esetleg még nagy kegyesen beharap egy pár falatot a kezemből.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Nagy a pangás mostanában felénk. :(

Tegnap vettem Bendegúznak szandit, annyira aranyos volt ahogy este itt trappolt az új szandijában, kicsit nagy még neki, de a 20ast meg egy hónap alatt kinőtte volna, ezért aztán a 21est vettem meg. (Most nőtte ki a 19est, úgy látszik ő ilyen kislábú lesz).

Viszont lehet hogy valahol megfázattam, vagy tegnap délután vagy éjjel, mert ma tök nyűgösen ébredt és tüsszögött is párat, meg kicsit folyt az ormánya. Elkezdtem neki az oscillobigyót, meg cebiont adni, sőt echinacea bogyót is adtam, annyira nem szeretném ha megint elkezde itt taknyolni nekem. Most aluszkál, remélem jobbkedvűen ébred, bár délelőtt végül is ugyanolyan rosszcsont volt mint máskor, de nem vittem el a játszóra, csak hemperegtünk a szőnyegen.
Mostanában annyira jó vele hemperegni, élvezi nagyon ő is, és ha elfárad rámmászik, rámfekszik mint egy kismajom átkulcsol, bekapja az ujját, s odabújik, hát ez valami elmondhatatlanul jó érzés. :oops: :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Nagyon csinos Bendegúz is és a motor is :D:D:D Jól áll neki ez a világoskék :).

Jelentem én adóbevallok. Mindenféle trükköt kipróbáltam, hogy anyósom lehetőleg minél kevesebbet adózzon, de sajna az apeh zöldszámáról visszapattantam, úgyhogy az állam egy nekünk jelentős összeget fog zsebrevágni amiatt, hogy a nagymam házát eladták. A fene essen beléjük, egy élet munkájával építették fel, aztán abból az icipicike kis pénzből, amiből Bp-en egy negyed lakást se lehetne venni, még 25 %-ot le kell adózni. Jó, a nagyérékű ingatlanok adása-vétele az más, de ez tényleg egy kis vityilló volt, és nagyon sokat jelentett volna az a pénz, amit most beszipkáznak a semiire :evil: :evil: :evil:

A másik időtöltésem, hogy készülök Lili szülinapi partijára, sok játékkal, programmal, nyereménnyel, uzsonnával...hát ez nem kis szervezést igényel...ma megint uszodában voltunk, pótoltunk valami elmaradt órát...ez se egy kispályás meló....

A pizzatészta sztem olyan gyorsan megvan, pláne nyári melegben olyan gyorsan megkel, hogy eddig nem volt igényem arra, hogy előre elkészíthető legyen :roll:

ayse
 
 


Timi!
Lili úgy szokott le a szopiról, hogy mindig meggyőztem magam, hogy egy szopit most el fogunk hagyni, és akkor nehezen bár, de ő is elfogadta. Végül ott tartottunk, hogy az esti maradt, de azt hittem, ennek sose lesz vége. Aztán elkapot ő egy elég csúnya hányós-hasmenős vírust, aztán én is. Nagyan vacakul voltam, felkelni se bírtam. A szopi szóba se jött. Ezt el is fogadta, megértette, hogy most nincs. Aztán már nem adtam vissza neki, mondtam, hogy elfogyott és maradt az esti összebújás, mese, ének.
Mellékszál, hogy akkor ráadásul egyedül voltam 3 napig itthon, mert a férjem osztálykirándult és csak arra volt erőm, hogy főzzek virslit és akis asztalkájára kitegyem, amit odatettem az ágyam mellé. Fekve néztem, hogyan eszik. Össze is facsarodott a szívem és meg is nyugodtam, hogy van már annyi esze, hogy a maga kis szintjén "el tudja látni" magát. :( :)

ayse
 
 


Ayse!

OK. Alibi elfogadva. :) Tényleg nem unatkozhatsz. Hány gyerkőc lesz a szülinapon?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
12-en, +/- 2 gyerek, néhánynak a szülője is marad.

ayse
 
 


ÉÉÉÉÉÉs igeeeeeeeen, az oep elküldte az adatokat! Juhéjj, akkor el tudom küldeni jól az adóbevallásom!

ayse
 
 


Andris szopi közben/után közölte: elszogyott!

ayse
 
 


Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...


A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.



Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:


http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Manka!
Gyere, panaszkodj egy kicsit! :wink: :lol:

Két élményem is volt mostanában a pénz értékéről.

Az egyik, hogy a bevásárlás után azt mondja a pénztárosnő:
- Nem létezik, hogy annyi, újraszámolom!
Sajnos én sejtettem, hogy annyi az annyi. 3000 ft-ot fizettem a szatyor alján lötyögő kis cuccért. :? :?

Bementem a bioboltba. Bemennék én egy jó kis ruhaboltba is, de itt a faluban biobolt van. Úgyhogy a bioélelmiszereket térképezem fel időről időre. Már az is jó, hogy magamban vagyok és megszakítás nélkül bambulászhatok akár egy negyedórát is. Na szóval legújabb felfedezettjeim. 10 dekás bio fenyőmag, és egy 3 cm magas, 3 cm átmérőjű tégelyben helyetfoglaló bio burbon vanília, őrölt. Tippeljetek, mennyibe kerül? (az első kettőezerkettőszáz, az utóbbi ezerhétszáz) :shock: :shock: Na ki járt közel a valósághoz?

ayse
 
 


Márti, szerintem még a motorra van/lesz beindulva, bár van neki már itt a házban kedvenc pasija.Elkezdenek vigyorogni, ha meglátják egymást, mi meg jót mosolygunk rajta a a kisfiú anyukájával. :lol:

Ma reggel iszonyat köhögéssel ébredt a Fanni, és napközben is köhögött párszor.A gyógyszertárban adtak Rhinatiolt, nem tudom árt-e vagy használ, mindenesetre hurutos a köhögése, úgyhogy ezek szerint fel kellene jönnie valaminek.
Amúgy jól van, nem lázas, nem taknyos, kint is voltunk a játszón délután.Ez szerintem a végkifejlete a betegségének.
Pedig mentünk volna baba szülinapi zsúrra délután, de lemondtam.

A lefagyasztott tésztát vagy a levegőn, vagy a sima hűtőben lehet felolvasztani.

Cicik: a férjek mindig jobban tudják szerencsére!!!

Ayse!
Milyen játékokkal készülsz?

Szopi-hát talán így egyszerűbb volt , h Lili kénytelen volt elfogadni a helyzetet.
Fanni, most, hogy ilyen torokfájós, többször mondogatja, h cici, úgyhogy ilyenkor persze örülök, mert alaposan lefogyott ezalatt a hét alatt, remélem jövő hétre már rendbe jön.
Mézet persze nem hajlandó enni, a teában is észreveszi.Jelzem én is utáltam gyerekkoromban.De még mennyire.............. :lol:

Pénteken mi is voltunk bioboltban, merthogy a tesóm fia tej és tojás allergiás.Teljesen kiborultunk az áraktól.8000 Ft-ot fizettünk egy pár szója joghurtért, felvágottért, szójás kakaóporért, rizstejért, kölesgolyóért, almachipsért, tojáspotló porért, fasírtporért.


Ültettem a teraszra balkonparadicsomot kb két hete, már létszik a zöld hajtás, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz belőle.Ihgazából márciusban kellett volna elültetni, de csak nemrég találtam mega magokat.
Állítólag pici édes parik lesznek.
Hétfőn kovi ubit fogok gyártani.
Van valami tuti jó receptetek?

Manka! Pünkösd vasárnap lesz Fanninak meg az uncsitesójának a keresztelője.Pénteken megyünk ugyan megbeszélésre, de megírnád-akár priviben is-, hogy konkrétan hogy ment Nálatok?Katolikus szertartás lesz.Előre is köszi.

Réka? Kriszta? Panna?

KépKép
tibicsoki75
 
 


kimaradt az örülök után, h legalább az anyatejet elfogadja

KépKép
tibicsoki75
 
 


Gyors helyzetjelentés, Jackkel túlvagyunk egy hasmenéses víruson, szerencsére csak az egynapos fajtát sikerült bekapnunk, most meg a szüleimnél pihizünk. Hétfőn jövök bővebben, és nem fogok panaszkodni :wink: , legalább is remélem addigra nem történik semmi panaszkodnivalóra okot adó dolog :D .

Szelíd motoros Bendegúz szívdöglesztő :D!

Panna, Te merre jársz?

Timi, amit a szopiról abbahagyásának tervezéséről írtál, akár én is írhattam volna.
Inkább felhívlak telcsin, és megbeszéljük a keresztelőt.

Tényleg, új telefonom van, és elvesztek a régi telefonszámaim, megadjátok őket újra priviben vagy emilen?

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Jobbulást a kis betegeknek!

Szülinapi program:
gyülekezés alatt kézművesezés. Egy olyan nyulat fogunk gyártani papírhengerből, aminek rizs van a pocakjában (ritmushangszer :) ), illetve lesz arcfestés.

Uzsonna előtt mozgalmasabb játékok, úgymint lufipattogtatóverseny, szoborjáték, célbadobás, kacsavadászat (Kis sámlin ülnek egymásnak háttal, a sámlik között ugrálókötél, amit kacsafejjel díszítettem, tapsra futnak egy kört és elrántják a kötelet. Akinek sikerül, nyer), a játékból kiesők buborékot fújhatnak vagy trambulinizhatnak, valamint aktivity, amit sk gyártottam az óvodás színvonalnak megfelelően, és kishalhorgászat zsákbamacskáért. Uzsonna után társasozás.

ayse
 
 


sziasztok!

itt vagyok megvagyok en is :D
egy honap mulva mar koltozes, ugyhogy kicsit besurusodtek a bulik es vacsorak :) meg jo hoyg David elkezdte ataludni az ejszakat, az jofejseg tole, mashogy nem is birnam..

Ujabban ha megkerdezem Davidtol hogy ki vagy? vagy mi vagy? azt feleli hogy "angyalka" :D :D
szoktam neki mondani ezt is, de mast is, meg a nevet is, megis ugy gondolja, hogy a tobbi nem illik ra.

Ayse, jo lehet ez a nagy keszulodes, majd varjuk a kepeket esza beszamolot!

Manka, remlem mar teljesen meggyogyult Jack! Eleg durva lehetett ez a virus, annyian elkaptak!

Marti,
Bendeguz kepek szuperek! David is imadja a motorjat, annal mar csak a kutyat keresi tobbszor :)
es a laba is ugyanakkora mint Bendeguznak,s ot en meg 21-est nem is vettem, minden cipoje huszas most. (ket szandal egy zart)

Timi remelem jobban vagytok mar! neha kohogessel az az erzesem, hogy tokmindegy hogy mit adsz neki,egyszercsak elmulik. persze beadtam Davidnaken is a Rhinatiolt de nem lattam latvanyos javulast tole.. de ne legyen igazam! :)

Kép

Kép
ppanna
 
 


Ayse, nagyon klassz programok, el is mentem, h alkalomadtán csemegézzek belőlük!
:lol:
Kész a lúdláb, most lefotózom kívülről, aztán holnap ha felvágjuk akkor belülről.És majd jön a helyzetjelentés is.
Fincsi lett, bár én most ugyanazt a krémet kentem kívülre is.....mert lusta voltam új mázat csinálni.Pedig lüke vagyok, mert készítettem egy másik sütit is és arra mindenképp kell csokimáz.........a fenébe.Ez vagyok én.


Panna, nem tudom még milyen a Rhinatiol, nagy nehezen sikerül csak beadni neki.Nem is értem miért. :lol:


Kint voltam ma a BNV-n a Bababörzén, utolsó pillanatban találtam ki, persze..Ráadásul vinnem kellett Fannit is, de nem volt gond, jól viselkedett.
Vettempopsitörlőt, két csini fodros fehér zoknit a keresztelőre, egy vászoncipőt, meg egy sapit, meg pár gyümölcsös-joghurtos babakaját.99.- Ft volt a Humana joghurtos barackos maracujás mixe. F még szereti ezeket.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Márti, most olvastam az ősziben, h Téged is mennyire idegesítenek azok a gyereke, akik azonnal visítanak, ha bárki közeledik a játékaik felé.
Nálunk is ez a helyzet.
Fanni csak itthon nagylegény, a játszón nem igazán.
A motorokat persze folyamatosan csereberélik egymás között, ez nem gond.
De a homokozás az katasztrófa.Volt olyan, hogy csak odaállt nézni a nagyobb gyerekeket és az egyik azzal indított, h menjél innen és hozzá se nyúlhatsz a játékaimhoz. :shock: :Mondjuk ennek a gyereknek ultra gáz az anyukája, tipikusan az a fajta, aki ül a padon, 5-7-ig és azalatt max 1-szer szól rá a gyerekre.(Mások úgyis helyreteszik helyette.)
Úgyhogy én ilyenkor mondom Fanninak, h menjünk csúszdázni, hintázni, stb...és szerencsére jön.
Ő is meglepődik az ilyen irigy reakciókon.És tudod mi még a gáz?Az ilyen gyerekek anyukáin látszik, h örülnek annak, h a gyereke nem adja másnak oda a sz...ros lapátját.............

KépKép
tibicsoki75
 
 


Panna!
Azokat az arab vacsorákat de szívesen megszemlélném közelebbről is! :D
Kiflé áll már a szekérrúd akarom mondani a bőröndfogantyú nagyon?

Timi!
Tegnap nekem is megvolt a Lúdlábgyártás :D
Én mindig csodálkozom azokon az anyukákon, akik nagy nyugalommal leülnek a padra. Lilivel a mai napig beülök a homokozóba, odaállok a hintához, satöbbi. Ő ezt igényli. És én is.

És akkor a mi kis szülinapi partink képekben elbeszélve
(Nagyon jól érezték magukat a gyerekek és persze mi is. :P Kár, hogy levezető gyakorlatnak még be kellett vallanom az adómat - az oep pénteken már el is bírta küldeni a jó adatlapot - na de a végösszeg egy kisebb kárpótlásnak is felfogható :D :D )

Lili várja a vendégeket


Kép

Amíg szép sorban megérkeznek, rizzsel töltött nyulat készítünk. Ez nem a főfogás, hanem egy ritmushangszer :lol:

Kép

Aki kész lett, annak kifestettem az arcát

Kép

Szerencsére láttuk a gyerekeken, hogy nagyon aktívak, így az összes mozgásos, kerti játékot előrevettük, és milyen jól tettük, mert utána olyan monszuneső jött, mint idén még sohasem :shock: :P

Szoborjáték

Kép

Lufipattogtatás

Kép

Andris is intenzíven bekapcsolódott :P

Kép

Kacsavadászat

Kép

Kislabdadobás

Kép

Akinek sikerült, jöhetett kishalat horgászni

Kép

Majd megkereshette a fán a halon lévő jellel ellátott zsákbamacskát (családi segítségünk, unokatestvérem anyukája)

Kép

Aktivity

Kép

Hát ennyi. Volt még uzsonna és persze torta, utána meg társas, szerintem nekünk ma nem kell altatódalt dalolni....

ayse
 
 


Sziasztok!

Ayse!
Csak beugrottam, mielőtt megyek és bedőlök az ágyba, és milyen jó hogy bekukkantottam az őszibe is, szuper képeket láttam Lili szülinapi bulijáról! Nagyon jól érezhették magukat a gyerekek, látszik! Nagyon klassz dolgokat találtatok ki!

Aludj jól! :)

Timi!
Jobbulást Fanninak, nekem most múlik el a köhögésem, iszonyúan zavart éjszakánként, szegényke remélem hamar átvészeli. Bendegúznak meg lehetett magyarázni amikor anno beteg volt, hogy gyógyszer, és csak az első kettő alkalommal tiltakozott, aztán mondta hogy "dódszer", és szépen lenyelte a köptetőt. De émelyítően édes ízűek ezek, nem csodálom hogy Fanni utálja.

Igen, engem halálra idegesítenek az irigy gyerekek, nagyon remélem hogy sikerül Bendegúzt úgy nevelnem, hogy ne legyen ilyen. Egyenlőre egyáltalán nem irigy, de még kicsi is hozzá. Igen nálunk is vannak ilyen távolról "nevelő" anyukák, de a többség jó fej, és helyre is teszik a gyereküket. :lol:

Ppanna!
Izgalmas lehet most így költözés előtt Nektek.
Akkor hasonló alkatok lehetnek a gyerekeink. :)

Manka!
Várjuk a hosszabb helyzetjelentést. :)

Nekünk is jó kis hétvégénk volt, tegnap délben nem főztünk, hanem elmentünk pizzázni Bendegúzzal, imádta. Aztán elmentünk Tahitótfaluba epret venni, már tavaly is vettünk ott, most tele a hűtő, ma már annyiit ettem. Persze Bendegúz is. De hát enni kell, nehogy megromoljon.. :lol: Meg játszóztunk is sokat. Ma meg voltunk a mamánál és a dédinél (Laci anyukájánál), ahol Bendegúz igen közeli barátságba került megint a kutyával, és ott is ettünk egy csomó epret, csak sajnos az autóban elalvás után itthon felébredt Bendegúz és aztán már nem aludt így estére hamar beállt a drámai hisztérikus fáradtság állapota, úgyhogy ma már 9kor aludt, hurrá! És mintha megjött volna az étvágya, mert délben annyit evett mint aki még nem látott csirkecombot. Úgy örültem neki, és csak úgy tolta befelé a chipskrumplit amit frissen sütöttem. Meg persze az epret.. :lol: Ma olyan finomat csináltunk, igazából Laci kreálta, elneveztünk mediterrán csirkének, szuper egyszerű és fincsiii!

Na, ez mégis jó hosszú lett, de már megyek is.

Jóéjszakát!

Réka!
Merre vagy?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ayse :)

Huu hat ez jol sikerult! Nagyon ugyesek vagytok hogy ig ymeszerveztetek a gyerekek folyamatos szorakoztatasat, radasul csupa otletes dologgal. El is raltarozom az agyamban a jatekotleteket kesobbre :)

Igazabol mar nagyon de nagyon kifele all a szekerrud meg a fogantyu meg minden ami letezik :D
De a vacsi nem arab, inkabb nemzetkozi, mert kulfoldi az ismeroseink nagyresze: holland, francia, spanyol, nemet, lengyel, orosz, amerikai..

kepek.
Kép algiri-magyar konfliktus:) Kép francia-magyar baratsag Kép vicc

Kép

Kép
ppanna
 
 


Sziasztok!

Mindenkitől elnézést, hogy a múlt heti uh óta nem jelentkeztem. Babucival azt leszámítva, hogy az átlagosnál több magzatvizet találtak, rendben van minden. Nagyon nem izgulok miatta, mert Ágostonnal is ez volt, sőt a tesóm egyik gyerkőcével is, és a következő uh- on már átlagos volt a magzatvíz mennyisége. Pénteken emiatt voltam egy plusz vérvételen. A csütörtök délutánt is ott töltöttem, mert szerdán olyan későn volt az uh, hogy mire végeztem az orvosom már nem volt ott. Szóval a múlt hét nagy része a kórházban való várakozással telt. Legközelebb jún. 7- én megyek egy kontroll uh- ra.
És a lényeget nem is írtam! Kslány!!! :P

Panna!
De jó Dávidról az utolsó kép! Angyalka :lol:

Ayse!
Le a kalappal előtted! Nagyon jó kis gyerekzsúrt szerveztél! Én nagyon szeretem, ha vendégek jönnek hozzánk, de valahogy most úgy érzem, hogy nem tudnék ilyen sok mindent kitalálni és megcsinálni ennyi gyereknek. Biztos nagyon jól érezte magát mindenki.

Irigy gyerek téma: én azt vettem észre, hogy az ilyen korú gyerekek, mint a mieink még egyáltalán nem irigyek, sőt mindent nagyon szívesen odaadnak másnak, inkábba nagyobbakra jellemző, hogy féltik a játékaikat. És azt hiszem, hogy ezen minden gyerek át fog esni, bár lehet, hogy tévedek. Gondolom, ha a szülő helyesen irányítja ilyenkor, akkor a későbbiekben nem lesz gond.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Panna!
Édesen mosolyog Dávid nagyon! :P
Azért nagy váltás lesz ez a Tallinn - Algír tengely.


Márti!
Mediterrán csirkét megosztanád velünk?

Réka!
Éljen, éljen, hogy kislány! :P

Köszönjük a bulidícséreteket. Nagy meló volt, de megérte. És igazából mi készleten tartunk egy profit (férjem). :D

ayse
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?