Új privát üzeneted érkezett!

nemtom....hm.....

tudod, nekem az elvi dologgal, és amiket, ahogyan mondott azzal van/volt bajom.....

"mit nekem 20 ezer forint"...ha olcsóbb dokit találok.....
ja, és mikro mondtam,hogy a praxisba megyünk UHras, megjegyezte, hogy: az is pénzbe kerül....na, itt eléggé bepöccentem...ezt nem is mondtam férjemnek.

istván kórház szóba jött, egy barátnőm most oda jár, és itt van a közelben az is.
dimet
 
 


Jaj Dimet én nem is mondok semmit.

A kolléganőm 2 nappal később szült mint én, az Istvánban. Nagyon rosszak voltak a tapasztalatai. Ugyanarról a helyről a másik kolléganőmnek is. Végül egy idősebb, amolyan anyuka típusú közös kolléganőnk, akinek jó szeme van, mindannyiunkat látogatott, és azt mondta, hogy messze a Bajcsyban látta a legjobb körülményeket, főleg gondoskodásban.

László doki le van szarva, én se hozzá ragaszkodnék 2.szülésemkor (adná az ég hogy legyen még és lehet hogy akár nem is nála szülök), hanem Magdihoz és a helyhez, a csecsemősökhöz. Semmi rosszat nem tudnék mondani. Ez a csapat még azt is úgy segítette (saját szememmel láttam), akit egyébként a saját orvosa hagyott cserben. :roll: (Polgár) Ilyet nem tudom, hol látni.
Vendég
 


én sem ragaszkodok lászló dokihoz :) de sajna nincs az a lehetőség,hogy csak szülésznőt választok......

egyébként ki van a bajcsyba "bejárós" doki.
nemtom, nekem az istván kórházat dícsérték eddig, akiket ismerek.

de a bajcsyval semmi bajom, tényleg. de azt sme ismerem :) és a bajcsyról is hallottam rosszakat is, jókat is.

az a baj,hogy ilyen rendszerben élünk,hogy egy természetes folyamat miatt aggódni kell!!!!

lassan ott tartok,hogy szarom le az egészet, lesz ami lesz...... :)

csak rossz így szülni vkinél, hogy "rossz szájízzel" viszonyulok hozzá. én mindig is menekültem a pénzéhes dokiktól. mert abból sosem lett semmi jó. eddig egy dokim volt, aki nem a pénzre utazott, és ő jó doki volt. de ő szegeden van.

mégha rákérdeztem volna, hogy mennyi...neeeeeeeem....ennyi, ha nem fizetek, ne is gondoljak rá, sőttttt, ha meggondolnám magam, akkor sem fog ráérni.....na, jó. nem is mondok többet. biztosan jó orvos, a kórház is jó.....
dimet
 
 

 
 

Nem, ilyen előzmények után ne szülj nála. A szülés egy bizalmi dolog, rengeteget számít a psziché. Ha ideges vagy tőle, szorongsz, nem szimpi, úgy rossz élménnyé is fajulhat!

Keresd meg azt a dokit, akiben nem csalódsz előre.

Úgy tudom, Kardos Gábor bejárós orvos.

Lászlóval sokat találkozni nem fogsz ott, ezt sajna én is tudom... szóval nem hiszem hogy kellemetlenség érhet ez miatt.
Meg talán Magdi szülésznővel is beszélhetnél telefonon majd négyszemközt erről a helyzetről, HA eldöntötted, hogy otthagyod Lászlót. Ő hogyan látja, meg tudjátok-e így oldani.

Ez a hátralevő időszak szerintem egy minimális orvosi figyelmet érdemel csak, UHázni sem László UHz, Kardos szülésvezetéséről sem hallottam még rosszat. De mint mondtam szerintem a 75%-át Magdi csinálja...
Vendég
 


Norka, abban igazad van, hogy túl sokat nem fog találkozni László dokival, DE! ha átmegy máshoz, de ott a kórházban marad és Isten ne adja valami komplikáció lesz szülés közben és császározni kell akkor bizony bejön a képbe ő is! Ugyanis a Bajcsyban csakis az ő engedélyével császározhatnak, ha bent van akkor még ő is megvizsgál hogy tényleg úgy van-e... És kőkeményen felülbírál, még szakvéleményt is!

Ezt onnan tudom, hogy majdnem ott szültem, Polgárnál. Volt 2 egymástól független neurológustól szekvéleményem hogy csak császárral szülhetek egy iszonyú ritka izombetegség miatt. László doki viszont úgy gondolta, hogy szerinte én meg tudok szülni normálisan is nem tudtam volna "segítség" nélkül, a betegség pedig olyan ritka, hogy egy mo-nyi populációban kb. 20 ember szenved ebben a bajban, de ő persze ehhez is értett Más kérdés, hogy Polgár sem állt ki mellettem, de ezt a 38. hét végén mondta csak meg amikor már biztosak voltak benne hogy úgyis ott fogok szülni és oda fizetek. (és volt egy elejtett félmondata is Polgárnak, hogy menjek és "beszéljem meg" a dolgot László dokival... Ha fizetek, ment volna a csaszi...)

Kép

Kép
anyoooka
 
 


csajok, ez hánynivaló, már bocs. dimetke, én tuti faképnél hagyám a dokit.
az ilyen megérdemelné, hogy feljelentsék, vagy jól megfenyegesse egy 200 kilós birkozó. hogy nem kap egy fillért se, de ha netán tán bármi legkisebb probléma is akadna, vagy nem tudna bejönni a szülésre, jaj neki.
én ugyanabban a kórházban nem mennék másik dokihoz. na adja az ég, hogy netán a kezei közé kerülj, ha otthagyod.

már bocs csajok, de mit csinál az aki nem tud fizetni ennyit? nam, hogy nehezen tud, kinyögi, hanem nem tud? mert minimálbéres, munkanélküli, szegények, vagy egyszerűen csak több gyerek van, és nincs egy százas a szülésre????? én hallottam már olyat, hogy valaki nem volt hajlandó az sztks terhesgondozáson ingyen bepecsételni a könyvbe. :twisted:

az én dokim nagyon profi volt szüléslevezetésben. ács nándor. magánrendelése van, nekem a szülésre nem mondott semmit, annyit adsz, amenyit akarsz. én a következőt is nála szülném sote kettőn van, a szülésznőm éberling kati volt, szintén nem a pénzre utazott, nagyon kedves, jó fej nő.
a dokihoz szerintem még válthasz most is, ha nincs tele nagyon, biztos elvállal.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


jaj, istenem...mindenki mást mond :) :? :shock:
de már én magam sem tudom mi legyen. norkának is igaza van, és jó ötlet a magdi szülésznő. de anyoooo meg abban van igaza,hogyha gáz van bejön a képbe lászló doki. és finoman kifejtette,hogy a kisujját sem fogja mozdítani.

de egyébként meg mi van akkor ha szülök, nála. és a végén kap pl. 50et....hm. mit fog mondani?? hogy visszateszem a gyereket. vagy mit??? :evil:
dimet
 
 


Gyerekek minden kórházról lehet rosszat is, jót is mondani!! nem kórházat, hanem dokit és szülésznőt választ az ember!!

Két fájás között olyan mindegy milyen tapéta van a falon, abban azt hiszem egyetértünk. Én pl. Szent Imre mellett tudnék ilyen vehemensen kiállni, meg a faludi doki mellett, aki úgy bejött hozzám Dominál minden nap a kórházban hogy hogy vagyok 20 hetesen, hogy addig egy fillért nem kapott az ZSTK-s terhesgondozáson. Utána kapott jócskán. Egyik szüésem előtt sem ejtett egy szót sem soha pénzről. Sztem ha nem adtam voklna neki szülés után, akkor sem lett volna mérges. Ez a munkája, ezért van ott, ez a véleménye.

De hallottam olyan dokiról az imrében, aki ELŐRE (!!!) elkérte a pénzt a szülésért, és aztán cseszett bemenni a szüléskor!!! hallottatok már ilyet??? Fiatal doki...na asszem ennek se lesz pacientúrája mire öreg lesz...

Kép

Kép
rejo
 
 


Dimet, én 70-et adtam neki. Majdhogynem kezet is csókolt érte.

Nem igazán értem, mi történt vele. Rendben, hogy ő ott a tanár úr meg az atyaúristen és velem tényleg nagyon profi volt. Nem lehet, hogy valamivel felhúztad, Dimet? :wink: Vagy esetleg viccesen beszóltál neki valamit és megsértetted az önérzetét. Nem akarom, nem tudom védeni őt, de nekem nagyon nem ezt az arcát mutatta.
Vendég
 


Azért Norka Dimet Magdi szülésznőn kívül is vannak ám nagyon jó szülésznők! Azért egy jó szülésznőért kár ekkora rizikót meg egy ilyen hányinger dokit bevállalni, jó szülésznőből több van, mint jó dokiból.

Kép

Kép
rejo
 
 


Norka sztem egy ilyen agilis kis újságírócsajnak a lábát is megcsókolja egy ilyen öreg rutin doki!

Tudja mit kockáztat...egy-két cikk a női pletykalapokban, egy -két rövid interjú a Fókuszban meg itt-ott, aztán egy fillért se keres többet hátralévő életében! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Norka mingyá olvasom a privit, meg válaszolok.

Kép

Kép
rejo
 
 


dimet, ez nem tűnik egy túl lelkiismeretes dokinak. az meg fontos. hogy hivatása is legyen, ne csak pénzeszsákja. én egy ilyen beszólás után nem bíznék meg benne.
de az a lényeg, hogy NEKED kell bízni a dokiban. szülésznő meg nem csak magdi van, aki jó.
igazából a szülésznőben szerintem inkább az a lényeg, hogy bejöjjön neked a dtílusa, és szimpi legyen. nálam inkább beszélgetett velem, meg néha adott homeos bogyót, beültetett a zuhany alá, és bekötötte az infúziót. szerintem ezt nagyjából a 99% meg tudja csinálni. a lényeg, hogy neked szimpi legyen a stílusa.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Ez most jó kis terefere lesz... :wink:

Dimet esetén túl elvonatkoztatva. Nem igaz, hogy a szülésznőnek csak stílusa kell legyen.

Nálam pl. Magdi vette észre, hogy azért nem reagáltam az elején jól az oxitocinra (fájásgyengeség), mert visszacsúszott a buroksapka Bogi fejére, és újra repesztettek hogy még a maradék magzatvíz is elfolyjon, egy kevéske. Nem a doki vette észre.

Vagy pl. ott van Rejoka esete, fájásgyengesége alakult ki a kitolásnál, de mégis, ha jól rémlik, a szülésznője alkalmazta azt az ujjnyomásos technikát, amit a doki nem is ismert.

Egy barátnőmnél is a szülésznő mentette meg a helyzetet kitolás előtt, már készítették elő a császárra. Valahogy felhúzta ültébe a barátnőmet és mitudomén milyen fogással elérték, hogy a babafeje végre jól beilleszkedjen.

Vannak érdekes helyzetek, amit az állandóan ott levő szülésznő tud jól megítélni és megoldani, nem az óránként bekukkoló doki. :evil: Szívem szerint azt a sok pénzt a szülésznőknek adnám, marha igazságtalan ez a rendszer.
Vendég
 


Na csajok, ez aztán szép sztori!

Hát nem tom.

Én is bajban voltam, mert nekem semmit nem mondott az orvosom (gondolom, mert doki vagyok én is) és nem adódott alkalom, h. rákérdezhessek.
Végig hezitáltuk a 9 hónapot, h. mi legyen, aztán hallottunk egy fülest, h. a terhesgondozással együtt szokott egy 100-as lenni a szülés (lehet, h. nem igaz, máig nem tudom! Lara, nektek mondott már vmit?).
Kb. kiszámoltuk, h. szülés után adunk 60-at.
Erre a csöppöm bekavart, és így a dokim által leszervezett dokinál szültem.
Ott álltunk meglőve, h. most akkor mi legyen!
Végül a szülésznőmet kérdeztem meg, h. mit tegyünk, de ő sem tudott mit mondani, csak azt, h. a pótdokim kb. 40-et szokott kapni.

Így végül az, akinél szültem, kapott 40-et, a szülésznőm 20-at és a saját dokimnak is adtunk egy 20-ast.

Elég érdekes volt, mert mind a két doki igen segítőkész volt a gyerekágy alatt, mindketten látogattak, de a sajátom a boríték után is! :wink:
Mondjuk ő kifejezetten meglepődött, h. kapott. De neki mindenképpen akartam adni vmennyit, mert elég sok mindent köszönhetek neki (pótdoki leszervezése, különszoba, gyerekágyon való beajánlás és bemutatás stb.).

Aztán azóta is ezen gondolkodom, h. vajon jó volt-ez így?
Nem sértődött-e meg a szülész, mert esetleg többre számított.
Vajon megbeszélik-e egymás közt, h. ki mennyit kapott?
Ha igen, akkor nehogy a saját dokim esetleg rossz szájízzel fusson majd neki a következő szülésemnek (azt már tényleg nála szeretném), mert esetleg ő keveslené ezt az összeget.
Vagy esetleg, ha a másikhoz kerülök megint véletlenül és ő kevesellte, akkor mi lesz?

Szóval szerintem tisztább ügy, ha megmondják, h. mennyit kérnek, mert akkor tudod, h. mire számíts, max. ha nem akarod kifizetni azt az összeget, elmégy máshoz!
De a legtisztább ügy az lenne, ha nem zsebbe, hanem az intézetnek kellene fizetni, az ellátás szintjének megfelelően.
Az ellátás szintjén nem azt értem, h. a profnál v. a rezidensnél szülsz-e, hogy nem indikálnak császárt, mondván dögöljön meg, ha nem akar fizetni, hanem azt, h. ha extrákat akar az ember, az kerüljön többe (külön szoba, saját szülésznő, választott doki, De akkor tényleg kapd is meg, amit szeretnél! Tehát, ha pl. vízben szeretnél szülni, akkor a doki ne rángasson ki az utolsó pillanatban és kényszerítsen fel a szülőágyra, mert az neki kényelmesebb, hanem alkalmazkodjon hozzád!).
És ne legyen ilyen, h. ha nem adod meg a főorvos által elvárt összeget, akkor attól kelljen tartanod, h. betart neked szülésnél!

De az, h. a tarifát burkolt fenyegetéssel együtt mondják, azért az durva!!!! :evil:
Dimet, szerintem is keress másik szülészt!!!!!!
De másik intézetet is! A szülés maximálisan bizalmi dolog és jelentősen tudja hátráltatni a lefolyását, ha nem bízol a dokidban, v. tartassz a körülményektől!
És szerintem szülésznőt is válassz! Olyat aki szimpatikus és végig veled van.
Vagy dúlát! Már, ha a választott intézetben megengedik, h. a párodon kívül más is bemenjen szülésnél.
Egyébként a konkrét kórházi hozzáállásról szerintem a dúlákat kéne megkérdezni, mert nekik van összehasonlítási alapjuk, hiszen évente több száz szülésen vesznek részt és kívülállóként tudják figyelni a személyzet hozzáállását!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


norka, nem hinném,hogy vmivel felhúztam volna :) eléggé birka türelmű ember vagyok, és mindenhez mosolygok. most is totál mosolyogva váltunk el......

de nekem lányok, semmi bajom a bizalommal iránta. eddig is semleges volt. hiszen csak akkor mentem hozzá,mikor babás lettem, előtte nem is ismertem.

most azt döntöttük el férjemmel, hogy maradok nála. bonyolultabb és lehet idegölőbb elkezdeni vki mást keresni. és kap annyit, aennyit tudunk adni, és akarunk, a hálánk jeléül. azt nem hiszem,hogy ha így maradok nála másképpen állna hozzám. hiszen képzeljük el a helyzetet: megszülök, jön a hálálkodás. nincs a borítékban annyi amennyit akar. mit csinál velem???? feljelent???
és a szülésznő valóban sokkal többet jelent. anyósom is mindig ezt mondja, aki dolgozott szülésznőként évekig. ma már "csak" tanítja....tudja ő is belsősként,hogyan megy ez a doki dolog......
szóval, most ez van. igaz jó mérleg jegyű módjára percenként megváltoztatom a véleményemet :)

egyébként elég nagy rá az esély, hogy nyaral akkor...ki tudja :)
nekem az a lényeg hogy legyen egy jó szülésznőm, és egy doki, aki ha kell kéznél van. és ez nekem megér egy bizonyos összeget, amennyit ki tudunk fizetni. de amennyit szeretne, annyiért lassan magánkórházba is mehetnék. állítólag a magán schöpfibe 170 lesz egy szülés. na, ha utána számolunk..... :)

szóval, szakmailag semmi bajom nincs vele. nem mintha eddig bármi kiderült volna. de megbízom benne szakmailag.

de még gondolkozom. de már unom ezt az 1 napos agymenést..... :)

egyébként meg húzza csak majd a száját a kapott összegen. engem sem ejtettek a fejem lágyára.....

szomszéd csaj is mesélte, hogy neki is mondott összeget a dokija. aztán nem igazán úgy viselkedett a dokija, ahogyan elvárható lett volna és a fele pénzt kapta meg. és a 6 hetes kontrollra már máshoz ment.....

jaj, az a baj,hogy a dokik (tisztelet a kivételnek!!!!) annyira ki tudják használni az embereket. hiszen, ha baj van félsz, ha félsz kell egy "isten", aki segít, itt jönnek ők, tartva a markukat. s fizetsz, mint a pengős malac,hogy ne legyen baj......és ugyebár elméletileg egy orvos nem mondhatja meg,hogy ennyit meg ennyit fizess. de ha már ő megmondhatja, akkor te rábólinthatsz, és a végén nem adsz annyit. kinek jelent fel??? :) duzzog egyet és kész. basszus, az orvos legyen orvos, ne pénzéhes. hiszen ha jól dolgozik, akkor úgyis meghálálják.
pl. a boltosnak miért nem háláljuk meg, ha mosolyog. a pincér is megdolgozik a borravalóért. de nem mondja meg,hogy adjál 500 ft.ot neki. ....ah. tudom hiábavaló küzdelmet folytatok, de akk is bosszant :) ....
dimet
 
 


Norka írtam neked du. privit, de eltűnt, sztem nem kaptad meg, vagy igen?

Írtam most megint.

Kép

Kép
rejo
 
 


Húúúú, micsoda téma - ez nagyon durva történet. :twisted:

Nagyon gáz, hogy ilyenek vannak. És sajnos azt hiszem, hogy Dimet, nem vagy ezzel a történettel egyedül :twisted: .

Az István kórházról én is jókat hallottam, és a Sote II-ről is, ami szintén ott van közel. Ács Nándort (Sote II) én is ismerem, nekem is szimpatikus, és jókat hallottam róla én is.

Én azt hiszem, hogy keresgélnék, legalábbis találkoznék egy-két orvossal, hátha annyira szimpatikus, hogy utána bátran váltasz mégis. Jó szülésznők pedig minden kórházban vannak. De a bizalom a dokiban szerintem nagyon fontos, mert ha gond, van, akkor sok múlhat rajta.

Persze a váltás sem könnyű dolog, nyilván valami indokot kell mondani az új dokinak, hogy miért, kérdés, hogy érdemes-e az igazat elmondani, vagy ki kell találni valami mesét... Szóval nem egyszerű... De én azt hiszem, hogy amit leírtál, azután nem tudnék bízni már ebben az orvosban, hogy tényleg mindent meg fog tenni a gyermekemért és értem. Mert ha ez a pénztől függ nála ...

Kép
almodo
 
 


rambóka, az intézménynek fizetéssel az lesz a gond, hogy mi lesz azzal aki tényleg nem td fizetni???? azért vannak ilyen emberek is.
nja, meg ha lesznek a nagy várólisták, akkor jön csak igazán a hálapénz....
bocs, de én nem hiszem el, hogy rászorultsági alapon megy.

én most 60at adtam a dokinak, de legközelebb tuti nem adnék ennyit. csak besöpörte a borítékot, meg se nézte mennyi van benne. ezt már más dokinál is tapasztaltam. csak beteszi a fiókjába, és este otthon bontogatja. azt se tudja mennyit adtam neki.
na és mennyit kereshet egy nőgyógyász?
ha egy szülés 100, mondjuk Pesten inkább 150 terhegondozással együtt, és az illetőnek van két hetente egy szülése, mondjuk évi 25, akkor az majdnem 4 milla, persze adómentes jövedelem.
de szerintem a befutott dokiknak ennél több is, a csaszi többe kerül, stb...

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillag én dokim sem nézte meg, betette a zsebébe a borítékot, de megmondom szarul is éreztem volna magam, ha ott az orrom előtt elkezdi számolgatni... azért tudja sztem mennyit kapott tőlem, nem kap naponta 10 borítékot...

Faludinak sokszor napi 3-4 szülése van... :wink:

de nem sajnálom tőlük. undorítóan megalázóan keveset keresnek a dokik, pedig huszonévig tanulnak, és iszonyú felelősség van rajtuk.

Havi 3-4 millát keresnek nyugaton, és tized ennyit dolgoznak érte,örüljünk ha 20 év múlva lesz még nálunk doki aki itt akar gyógyítani, de meg fogja kapni ezt a pénzt 20 év múlva, muszáj lesz, ha nem akarunk meghalni. :?

kérdezd meg Kavicskát hányszor látja a párját egy héten! és hányszor ügyel ő, a normál munkaidő felett.

nem jól van ez. jó dokihoz kell menni, és jó érzéssel megfizetni. és még nekik kell kellemetlenül érezni magukat, hogy hálapénzt meg alamizsnát kapnak. mikor ez járna nekik alapból ez a pénz.

én azon vagyok kiakadva, hogy hülye seggfej emberek bankokban meg Molnál meg gyárakban mennyit keresnek...(saját ismerettségi körben) és nagy lószart nem nyújt érte a társadalomnak cserébe... :evil:

Kép

Kép
rejo
 
 


Hi!

Rambóka!
Még nem beszéltünk arról, h mennyibe kerül a szülés. 5.-én kell mennem magánrendelésre, akkor leszek 11 hetes.
100 E HUF az szerintem horror összeg. Tisztán ki kap manapság annyi "borravalót"?
50-60 az "elfogadható" összeg.
Még a babára is kell költeni, stb...
Laparoszkópiára 20- ast adtam és ugyan olyan lelkes maradt mint volt a legelején.

Kép
lara26
 
 


Én azt mondom, h. a szülészek helyzete az orvosi szakmán belül sajátságos, mert 24 órás készenlétet követel (bizony vannak olyan dokik, akik ausztriai síelésből, balatoni nyaralásból hazajöttek, mert szült a kismamájuk!). Szerintem az állami fizetésért ne várja el senki, h. hajnalok hajnalán kiverhesse az ágyából a nem ügyeletes dokiját!
Én azt mondom, h. meg kell fizetni. Ezért írtam azt, h. az ellátás szintjének megfelelően:
- ha vkinek mindegy, h. kinél szül (ilyen is van ám!!!!), az az alapellátás keretében szülhet az éppen ügyeletesnél, ez nem feltétlenül hátrány!
- ha vki extrákat szeretne, fizesse meg, de ez a pénz ne zsebbe menjen, hanem az intézet büdzséjébe és lehetőleg az is legyen tiszta, h. melyik dokinak "köszönhetően" folyt be az összeg és jutalomosztáskor ennek legyen szerepe!
Ezzel jelentősen megnőhetne az intézmények saját bevétele. Itt kiemelném a 'saját' szót, mert semmit nem ér az egész, ha közben államilag elvonják ezt a pénzt v. forráselvonással "büntetik" a "jólkereső" intézményeket.
Azzal, ha az immáron "legális hálapénzt" "kitermelő" doki vmilyen módon jutalmazva lenne a miatta befolyt összegek után (magasabb fizu, hóvégi jutalom) egyben ösztönzőleg is hathatna rá, ugyanakkor hamar kiszelektálódhatnának azok a dokik, akik emberileg v. szakmailag nem nyerik el a "fogyasztók" (mármint a szülő nők) szimpátiáját, mert őket nem "választaná" senki. Ennek következtében nem "termelnének".
A fogyasztói oldal árdifferenciálását is meg lehetne oldani azzal, ha a kül. szakképesítések következtében az árak eltérőek lennének egy sima szakorvos ill. adjunktus, tanársegéd stb. alapján.
Így az is választhatna orvost, aki csak kisebb összeget képes kifizetni, és a kezdő orvosok is találnának pacientúrát. (mivel az árak teljesen nyilvánosak lennének, a két fél egymásratalálása is megoldott lenne, nem kellene mendemondák alapján találgatni v. szemlesütve átadni a vékony borítékot.)
És ehhez még vmi: saját belső tapasztalat, h. nem feltétlenül a professzor a legügyesebb ember egy kórházon belül!!!!!!! És a kezdő szakorvos gyakran még lelkesebb, felkészültebb, és humánusabb, mint öregebb, kiégett kollégái! Tehát az olcsóbb orvos nem lenne feltétlenül rosszabb!( Mielőtt vki elkezdene tiltakozni, h. a szegények már megint rosszabbul járnak! :wink: )

Na megyek, mert már megint belelóg a kezem a bilibe....... :?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Dimet: ez nagyon durva! Én tutira orvost váltanék mert oda lenne a bizalmam...

Egyébként meg az én dokimnak még szakvizsgája sem volt viszont teljesen emberi volt, lehetett vele beszélgetni (! ), meg lehetett vele beszélni, hogy mikor mi történjen és tényleg odafigyelt rám. A szülésnél is korrekt volt, végig úgy viselkedett velem - és a férjemmel, hogy egyetlen rossz szavunk se lehet vele kapcsolatban, jó viszont annál több - és kiszolgáltatottnak sem éreztem magam pedig én erre nagyon érzékeny vagyok.

Pénzről soha nem beszéltünk, én speciel nem kérdeztem rá, ő meg nem mondott semmit... a 6 hetes kontrollra a 7. héten jelentkeztem be nála telefonon, és a telefonban hallottam a hangján, hogy megörült, hogy végre jelentkezem és minden rendben, a babáról kérdezgetett, hogy van-e tejem stb. (és tényleg azt éreztem a hangján, hogy érdekli, mi van velünk)

Hétfőn fogok hozzá menni ...

(pedig borítékot még nem kapott... most adom majd neki oda... és "csak" 40e lesz benne... nekünk most csak ennyire fussa... de nem hiszem, hogy megsértődne ezen... mások szerint elég vonakodva szokta a pénzt elfogadni)


Szóval szerintem az igazi jó doki itt kezdődik... csak félő, hogy őt is beszippantják a pénzéhes kollégái...
Vendég
 


Ja, és 29-én megyek Lakatos profhoz... (tegnap hívtam, az asszisztense hétfőre adott volna egy időpontot, de akkor megyek kontrollra és nem akartam, hogy Lilla egész nap kórházakban ücsörögjön velem, úgyhogy inkább kértem egy távolabbi időpontot... mondjuk meg is lepődtem mert általában 3 hónapra szoktak időpontot ajánlani)

Pont ideje lesz... támadnak a ragyák :((((
Vendég
 


A nyugodt reggelihez néha kell egy kék mérőedény! :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Hi!

Rambóka!
Teljesen igazad van a hálapénzt illetően. A dolgokat megközelíthetjük úgy is, h klimás autót vezetünk 35 fokban nagy forgalomban, vagy egy nem klimásban megyünk letekert ablakkal a dugóban. Nekünk most nem jó a klimánk (nem hűt rendesen, de már tudjuk a baját), azon vagyunk, h újra jó legyen!!! :lol:
Szóval a kényelmet, biztonságot meg kell fizetni!!!
Nekem a 2 laparon kívül nem volt más ügyem az életemben. Bele sem gondoltam még abba, h egy szülés nem csak nappal történik. Hát igen! Az ellátás színvonalát kell megfizetni, ahogy mondod. Ez minden szakmában így van, ha tiszta fejjel belegondolunk. Jut eszembe mi is megkapjuk a kis boritékunkat, bérkiegészítésként. De jobb lenne, ha nyoma lenne, mert ez a módszer csak jelen pillanatban örvendetes. Tetszik az ösztönző rendszered!!!

Dimet!
Az is mérvadó, h valakinek mennyit adjunk, h hogyan bánt velünk, mit tett értünk!!!.

Kép
lara26
 
 


Rambóka!
Én az orvosunknál akarok szülni. Itt biztonságban érzem magam és ez nem utolsó szempont a baba számára sem!!! A szülés pedig nem mindennapi esemény egy nő életében.

Kép
lara26
 
 


Lara én úgy érzem, ez nem borravaló a dokiknak. és nem csak az alacsony fizetés miatt, hanem amit rambóka mond.

van egy gyereksebész ismerősünk. 30 éves koráig tanult, tud egy spéci technikát combcsonttörésre.

éjjel-nappal műt. van hogy a saját gyereke szülinapi partijának a közepén feláll, és rohan műteni, mert jött a telefon. van hogy Ausztriai sielésből jön haza, család meg marad ott nélküle. de már olyan is volt, hogy sípályán törte a gyerek, ment az ottani kórházba műteni. nyaralásokat rendszeresen megszakít. állandóan ügyel, éjjel-nappal. egy megszállott. és 120 ezer forint a bruttója.
Hánynom kell tőle. (mármint a fizetésétől)

Abba kell belegondolni, ha netán az én gyerekem, vagy a te gyereked lenne bajban...ünnepkor, vagy éjszaka...hát undorítóan kevésnek találom a fizetését, és kicsi gyerekeket műt, óvódásokat, akik balesetesek. nem tudom remeg-e a keze műtét közben, de milyen felelősség kisgyereket műteni. Hát ha valami történik a szülő elé kell állni...

Kép

Kép
rejo
 
 


és igazatok van, nem arra az emberre vagyok mérges, aki maga is ilyen kevés pénzből él, és tényleg nme tud adni, vagy nem tud eleget adni, hanem az egész rendszerre, hogy nem jó helyre megy a pénz. olyan ismerősöm is van, aki 5 év tanulás után 23 évsen már milliókat keresett. havonta. és felelőssége nulla.

Dimet dokijával sem aza gondom, hogy pénzt akar, csak ne ilyen pofátlanul, és ha valaki nem tud adni, akkor mi az hogy nem mehet át másik orvoshoz, és legfőkképen mi az hogy ha baj lesz, nem fogja mozdítani kisujját sem??? NNa az ilyen nem orvos. Hippokratészi eskü meg ilyenek smafu. na ettől is hánynom kell! :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Erre mondom én azt, h. az Eü. fizetőssé tételével az ilyen dokik tutira kihalnának, mert miután kifizetted az ellátás költségeit, már nem nagyon lenne ingerenciád zsebbe fizetni az ilyeneknek!

És még vmi:
Én a hazamenetelkor adtam egy ajádékkosarat a csecsemősnővéreknek, mindenféle földi jóval. Hát sokkal jobban örültek neki, mint a szülész a borítéknak! Ők nincsenek hozzászokva!


Ja, meg vhol a neten olvastam hálapénz ügyben egy csaj hsz-ét, aki vmilyen műtét után adott X összeget a sebésznek, gondolván, h. az majd ad belőle az altatóorvosnak és a műtősnőnek! A kis naív! :twisted:

Ezért is lenne fontos, h. ne zsebbe menjen a zseton, mert akkor végre ezek az igencsak fontos emberek is részesülnének az eddig feketén elfolyó jövedelmekből!
Az én szülésznőm hétfőre virradó hajnal kettőkor, meglepődés nélkül fogadta a telefonhívásomat, mire beértem, már benn volt, intézte a papírokat, segített mindenben, fogta a kezemet, terelgette a páromat, és még a műtőbe is bejött (pedig oda elvileg nem jöhetett volna!) és azt is elintézte, h. láthassam a kis békámat mielőtt elviszik! Neki megköszöntem.
De nem tudtam megköszönni annak az ügyeletesnek, aki villámgyorsan bekötötte az EDA-t, mire a pótdokim beért, az anesztes orvosnak aki a gyógyszereket adagolta a műtét során, és megnyugtatott, amikor elkapott a rosszullét a vagusreflex miatt.
Nem tudtam megköszönni annak a csecsemősnővérnek, aki megtanított kimasszírozni és lefejni a tejet a bedurrant melleimből. Sem a gyerekorvosnak, aki felügyelte a gyerek antibiotikus kezelését.
Pedig ők is megérdemelték volna!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rejo!
Ettől amit most tudtam meg (120 a bruttója annak az orvosnak aki kiteszi a lelkét) felcseszte az agyamat!! Én abban a tudatban éltem, hogy azért ennél sokkal többet keresnek tisztán!!! Ők életeket mentenek meg. Azok akik a sorsunkról döntenek a nagy házban, igazságtalan összeget kapnak ezzel szemben!!

Kép
lara26
 
 


a gond igazából az, hogy az orvosok ezután a pénz után nem adóznak... pedig ez is kereset...

(na meg az is gond, hogy az EÜ SOHA nem volt ingyen, utánam szerintem 1 millkó fölött folyik be pénz évente a TB-be (a cég fizeti a fizum alapján a TB-nek... nem tudom ki a fene híreszteli hogy ingyen van az egészségügy... hiszen iszonyú sokat fizetünk érte !!!!!)... és ezért cserébe ha kell valami, akkor TB + adó levonás utáni maradék jövedelmemből kell mégegyszer!!! kifizetnem a beavatkozásokat... különben akár meg is dögölhetek... (bocsi, de tényleg)

Mondjuk én is úgy gondolom, hogy a választott szülész aki ha kell éjjel is bejön KELL, hogy extra pénzt kapjon... hiszen extra szolgáltatást nyújt... de mindezt legálisan kellene megkapnia... mondjuk a már előtte befizetett TB-mből... (és nem úgy, hogy én ezért a befizetett TB-n kívül a kórháznak leperkáljak max. 100e-t... amiből a doki jó, ha egy vállveregetést lát a főnökétől... és így marhára nincs motiválva, hogy éjjel is berohanjon...)

szóval úgy xar az egész ahogy van...

(skacok... a helyzet az, hogy én Lakatos profnak még soha egy büdös vasat sem adtam... és egy percig sem érzem, hogy ezért ne kapnám meg ugyanazt a maximális figyelmet mint a többi -valszeg fizetős- páciense... de én elvből nem fizetek dokinak - hacsak nem nyújt érte valami nagyon extra, pl. munkaidőn kívüli -pl. szüléslevezetés- szolgáltatást... )
Vendég
 


hali, látom jó kis téma kerekedett......

rejonak igaza van. keveset keresnek okés, de valóban stílussal volt a gondom......
és hol van az leírva, hogy doki nélkül nem választhatok szülésznőt???

szerintetek, mi a jobb??
A, kinézek ott egy másik dokit, és egyszerűen bemegyek hozzá, és elmondom,hogy nála akarm a terhességemet folytatni. (múltkor volt egy fiatalabb, több kedves doki bent....)
B, maradok ennél a dokinál, és kap kevesebbet.

olyan szar,hogy 28 hetes terhesen ezen kell gondolkoznom..... :? és ez a legszarabb benne :? :roll:
dimet
 
 


dimet: szerintem A... vagy egy másik kórház... Olyan dokinál nem szabad maradni akiben akár egy pillanatra is de megrendült a bizalmad... a kritikus pillanatban amikor egy másodperc alatt kell fontos döntést hoznod akkor bizalom nélkül nem megy...
Vendég
 


ja igen... engem a dokim igazából talán a 28-30. hét környékén vizsgált meg először... azelőtt csak kiírta a laborokat és kész (az UH-kat mindig más csinálta mert neki még nem volt meg hozzá a vizsgája...) ... úgyhogy én nem érzem olyan kritikusnak a 30. hét előtt a váltást...
Vendég
 


Ezt nem értem csakegy, hogy miért nem fizetsz elvből dokinak, mikor nem ő tehet arról, hogy szar a rendszer, máshová te már befizetted a TB-t. A jó dokit bünteted pedig nem is az ő hibája.

Akkor inkább a TB-t ne fizesd be, ne a dokitól vondd meg a pénzt!

lara azért ne idegesítsd fel magad!! kismama vagy! :lol: :lol:

Hát a netto 80 ezrére (kb. ennyi marad a brutto 120-ból) jön még egy kis ügyeleti díj, meg ilyen-olyan pótlék, ha ez megnyugtat, az nem tom mennyi, de kb. még 80 lehet talán.??

és erre jönnek a borítékok.

Hát adózzon csakegy persze, de keressen annyit mint Francia vagy németországban, havi 3-4 millát, és akkor adózzon belőle.

Kép

Kép
rejo
 
 


Dimet én sem maradnék semmiképpen ennél a dokinál.

És osztom Rambóka véleményét, SOHA nem mennék professzorhoz vagy főmuftihoz szülni.

Egy lelkes középkorú doki kéne.

Kép

Kép
rejo
 
 


rejo: azért nem adok mert nincs annyi... ilyen egyszerű... másra kell a pénz. Azért nincs annyi, mert a TB meg minden után nem marad annyi.

Bemegyek hozzá, kiírja a vérvételt, megírja a receptet. 5 perc. Mennyit is "illik" adni? 5e-t? OK. Ez akkor 60e Ft-os órabér... nem? (és én mennyit is dolgozok ezért?)

Nem azért mondom, de ha munkaidőben megyek egy orvoshoz és ő a munkáját végzi miért KELL adnom neki? Komolyan. Meg eleve. Ha ki tudnám fizetni, magánrendelésre mennék (mint ahogy fogorvoshoz is magánrendelésre kell, hogy menjek... mert az SZTK-ban csak húzni tudnak...).

A TB-fizetés és adózás meg sajna nem opcionális, az itthon kötelező...

Egyébként meg a megoldás nem az, hogy aki nem tud fizetni a doki zsebébe az dögöljön meg hanem -ahogy te is írod- az, hogy tényleg annyit keressenek, hogy ne szoruljanak rá... (és én is, hogy mondjuk egy jó nevű cégnél dolgozó közgazdászként megengedhessem magamnak, hogy magánorvoshoz menjek... mert ez per pillanat nem tűnik reálisnak... pedig "nyugaton" a melóhelyem ottani megfelelőjénél ugyanilyen beosztásban én is sokszor-sokszor ennyit keresnék)

Egyébként meg a jó doki tényleg ott kezdődik, hogy nem várja el a hálapénzt hanem örül, ha kap... (és kap... mert mindig vannak akik még akkor is adnak, ha cserébe hetekig csak kenyéren és vizen élnek...)

Nem sajnálom a pénzt az orvosoktól, dühítő, hogy menynire megalázza őket ez a hülye rendszer. Tudom, hogy sokan (a fiatalokra gondolok) csak akkor maradnak itt ha meg tudnak élni... de amit egyes orvosok művelnek az egyszerűen gusztustalan.
Vendég
 


Rejo!
Jó nem idegeskedek. :lol:

Egy lelkes középkorú doki mint az én esetemben is történt, sokkal több lehetőséget tárt elém mint az előző dokim, pedig annak magasabb a végzetsége és könyvhöz ragadtabb. Az csak Clostilbegytet tudott felírni nekem. Próbáltam nála elérni a merckformint, de ellenezte, mert az nekem nem kell, nem vagyok cukros, stb...

Kép
lara26
 
 


(egyébként ez a rendszer a betegeknek/pácienseknek is iszonyú megalázó, nem csak az orvosoknak.. sokan pont ezért fizetnek vagy mennek magánrendelésre, hogy ne tiporják őket a földbe, ne kezeljék őket úgy mint az utolsó hangyákat... mondjuk én már jó régóta arra tippelek, hogy azért van a mostani felhajtás is az EÜ körül, azért riogatnak a többiztosítós rendszerrel, vizitdíjjal, hogy aztán utána bedobják, hogy aki nem akar vizitdíjat fizetni, szabadon akar orvost / kórházat választani az néhány % extra TB befizetése után ismét jogosult lesz rá... )
Vendég
 


Csakegy ez két külön dolog!

ha azért nem adsz pénzt a dokinak, mert nincs, azzal egyetértek. De előtte azt írtad te "elvből" nem adsz a dokinak. Ezt nem értem.

Receptfelírásért soha nem adtam pénzt, nem is fogok, ez a doki munkája, munkaidőben csinálja, nincs rajta ilyenkor felelősség.itt nem erről van szó. hanem egy szülésről, vagy egy kisgyerek műtétjéről. Ami iszonyú felelősség. Arra kell adni sztem. mert ez a felelősség és munka nincs arányban a fizetésével. még ha munkaidőben csinálja akkor sem.

mellesleg nem kell nagyon "nyugatra" menni, szlovéniában vagy Horvátországban is jóval többet keres egy orvos vagy egy tanár, szóval egy közalkalmazott.

Politizálni nem akarok, de az eü-t rendbe kell tenni. Akármelyik párt csinálja.
nekem az elmúlt pár hónapban megváltozott a véleményem pl. a vizitdíjról.
érdekes, azóta nem egy hónapra előre kell időpontot kérnem faludi dokihoz, és lám bejutok a háziorvosomhoz is!! Azóta nem ott nyaral és szórakozik a rendelőben az egész gazdagréti lakótelep unatkozó nyugdíjascsapata. Mindig szóra bírtak engem is a váróban, hogy beszélgethessenek, és elmondták, azért vannak itt, mert 4 napja hasmenése volt, igaz már elmúlt, de azért néze csak meg a doktornő, hátha valami bajt jelzett...és most nem az öregeket akarom bántani, mert az se jó, ahogy ez a társadalom az öregjeivel bánik, de nem ez a magányukra a megoldás, hogy az eü rendszert terhelik le.

ja, és a kórházak 90 %-a olyan hmm etnikummal és emberekkel volt tele hetekig, akik egyszer dolgoztak 3 hónapig valahol, kaptak TB kártyát, 3 hónapig fizették a TB-t, aztán nem, de kártya megmaradt, és vígan éltek utána a terhére. hetekig kórház, tiszta ágynemű, kaja, meleg...azért most egy hét kórház 4-5 ezer fornit, azt inkább elissza.
és sajnálom a munkanélkülit, aki pedig évtizedekig fizette rendesen a TB-t, és most nincs pénze, és nem tudja kifizetni a kórházdíjat meg vizitdíjat, ezért kéne valahol egy rendes biztosítónál ezt számontartani. Szóval valamit csinálni kell, ezt mindenki érzi.

Kép

Kép
rejo
 
 


Topik-közlemény!

Tájékoztatok minden PCOS topikolvasót, hogy a minitali alkalmával felvetődött, kellene egy nem nyilvános, nem publikus táblicsku a köv adatokkal:
Nickname
Név
Email
Telószám

Aki szeretne ebbe bekerülni, írjon k i z á r ó l a g privit nekem!
Aki ír és megadja a fenti adatokat, csak annak lesz majd továbbítva a táblucsku. Természetesen aki nem akar bekerülni, megértjük, de azért jó lenne.............
Vendég
 


rejo: elvből nem adok, mert nem futja rá (mert a fizum kevés pl. a sok levont TB miatt)... ha meg futná... valszeg akkor sem adnék a hivatalos rendelésen hanem magánrendelésre mennék...

Az én házidokimnál nem szoktak nyugdíjasok várakozni... viszont mostanában kétszer akkora mázli kell, hogy SOS időpontot kapjon hozzá az ember... a rohadt adminisztráció miatt "kissé" túlterheltek... pedig egy fiatal és lelkes / lelkiismeretes dokinőről van szó...
Vendég
 


Na, h. azért a csemetékről is essen pár szó:

A minap majdnem agyoncsaptam, de aztán hazajött apa és megmentette. Nem sokon múlt! Bolyhosra cincálta az idegeimet!
Ez van, ha a szülő és a gyerek is hidegfrontos! :evil:

Egyébként édes pofa, ma végigkurjongatta a sétát és vigyorgott teleszájjal! :lol:
Már nem jó, ha fogjuk mindkét kezét. Lerázza a kezünket és egyedül akarja lengetni a szabad kezét. És közben rázza a kis seggét!
A napokban felállt teljesen egyedül, kapaszkodás nélkül, guggolásból, majd maga is annyira meglepődött, h. eldőlt, mint a zsák.
Ma mindezt 3X megismételte, de mostmár le tud huppanni a popsijára. :D Maholnap elindul. :shock:
És elkezdte kidobálni a dolgokat a járókából (előre látom sanyarú sorsomat! :twisted: )!
Ja, és van egy spec. grimasza, öcsém elnevezte "támadó menyétarc"-nak, majd, ha végre otthonról netezek, felrakom a képét. Naggggyon gonoszmanós! :lol: Ezzel rohamoz minden nagyon rohamozandó dolgot. :lol:

A szopival viszont baj van. :cry:
Az alap hibát ott követtük el, h. 2 hónapja vettünk egy kis úti cumisüveget, egy kis olcsó vackot. :evil:
Mindaddig nem tudtam, h. mire jó az Avent szelepes megoldása.
Hát mostmár tudom!
A kis sz.r cumisüvegen nics ilyesmi, ezért ahogy nő a vákuum az üvegben, a cumi lapul össze és egy idő után nem jön belőle a folyadék. Ekkor a ded megunván a dolgot, felengedi a cumit, levegő be a cumin keresztül, nedű újra folyik.
Ez még nem is lenne baj, de sajnos a ded borotvaéles logikával elvonatkoztatott:
Cummog a cicin, nem jön eléggé :arrow: hirtelen felenged, bimbó összeugrik, majd ráharap és hirtelen visszaszív!
Én meg csillagokat látok! :evil:
De, ha ez még nem lenne elég, közben dagaszt, mint egy kölyökmacska! Mellbimbó a szájban, pracli meg nyújtja a mellemet a bimbóudvartól. Olyan erővel tud kitámasztani, h. majd letépi a mellbimbómat! :evil:
És, ha még ez sem lenne elegendő a tejleadó reflex kioltásához, mindeközben kétlábbal rugdossa a csaszim hegét! :evil:
Reggel 5 perc küzdelem után kivágtam az ágyból és inkább gyümölcslevet kapott!
Nem tudom így meddig lesz szopi! :cry: Pedig látszik, h. szeretne szopizni, de lassan már nincs mit, ha pedig csak cincálja, nem is lesz mitől termelődjön! Én már nem fogok nekiállni fejegetni, a reggeli-esti szopi miatt!
Vajon mennyire szükséglete egy 8 hónaposnak a szopi??????
Ma este simán le tudtam tenni szopi nélkül! :(
De vajon a lelkének mennyit számít? :shock:

(Szóval óvatosan az olcsó (és nem szelepes!) cumisüvegekkel! Úgy tűnik cumizavar később is kialakulhat! :evil: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


csajok. senki nem mondta, hogy a dokik nem érdemelnének több pénzt.
de tartok attól, hogy iogy sem fognak többet kapni, hiszen a kórháznak adott pénz, a kórháznál marad, a dokiknak meg nem fognak tudni többet adni. legalábbis a nagy átlag nem.
tény, hogy iszonyú nagy a felelősségük, ez tuti, és az is, hogy nagyon keveset keresnek.
de magyarországon mindenki keveset keres. tutkó van egy pár olyan, aki huszonévesen millákat keres. én spec egyet sem ismerek, de az utcán látok egy párat mercikben, de azért nem ez az átlag. nekünk se megy valami nagyon jól, de ha megnézem a lakótelepünkön a lerogyolódott, csoró embereket, akkor megállapítom, hogy majdhogynem gazdag vagyok hozzájuk képest.
kevesebb a hely, várólisták a műtétekre. szerintetek egy kevésbbé becsületes doki kit fog előre venni? nyilván aki többet fizet, nem? és ez nem az orvostársadalom elítélése, ők is rá vannak szorulva, hiszen nyikván nem tudnak megélni a fizetésükből.
ahogy más is elég szűkösen.
és igenis, aki jobban keres az elmegy majd magánorvoshoz, ami rendben is van, a gond az, hogy az állami eü, amiért szintén fizetni kell, most még csak 300, nemsokára meg a többszöröse, egyre alacsonyabb szinvonalú, nincs pénz a dokikra, a műszerekre, semmire.
valakinek meg még ez is sok.
édesapám egy vérvételért háromszor fizet. egyszer, amikor a doki kiírja, amikor a nővér leveszi, és amikor bemegy a leletért, és gyógyszert kap. mindezt úgy, hogy cukorbeteg. tök mindegy, hogy törvénytelen, az orvos rá van szorulva, és elkéri.
többféle betegsége van, minegyikkel kell kontroll, kezelés különböző helyeken, mindenütt fizetni. 10 és 20 között havonta, gyógyszerekkel.
emellett persze a legtöbb dokinak kell hálapénzt is adni. aki jó, attól az ember nem is sajnálja, csak van ugye egy kereted, ameddig elmehetsz.
add hozzá a rezsit, és kajára nem is marad a nyugdíjból. még szerencse, hogy van egy egészséges felesége.
mindezt persze úgy, hogy rengeteg tbt fizetett.

bocs, nem akartam senkit ugrasztani, és nem sajnálom egy dokitól se a pénzt. megérdemelnék. a kezdő fizetésnek legalább 500ezer nettónak kéne lenni.
de nem csak nekik, mindenkinek olyan fizetés kellene, hogy ne keljen ezen gondolkoznod, hogy egy szülésért 40 vagy 60at tudsz-e adni. egyszerűen azért mert nem kellene minden fillért annyira megnézni, na és persze, ha ilyen helyzet lenne, a dokiknak se kéne, és el sem fogadnák.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


csillagfény: tiéd a pont :))))

Rambóka: tényleg gázul hangzik :(

Lilla is dagaszt egyébként szoptatás közben és én is hülyét kapok ettől... (mondjuk ő akkor dagaszt ha kevés a tejem...)

Ja... megvettük az Ergo kengurut :))))))))

Kipróbáltam az újszülött betétet is hozzá, hogy majd azzal hurcolászom Lillát... hát iszonyú :( Nyáron nem merném belerakni mert megfullad + hőgutát kap... Egyébként meg mutassanak egy olyan gyereket aki nem lesz benne klausztrofóbiás... nem véletlen, hogy az instrukciós videóban egy alvó újszülöttel mutogatják a használatát... egy mocorgó, akaratos 2 hónapossal lehetetlen...

Úgyhogy most nem tudom hogy fogom használni... Lillának kicsit nagy a kenguru, de utánagondoltam és végülis olyan nagy baj nem lehet belőle, ha bazi nagy terpeszben van a lába folyamatosan... nem? A fejét meg már profi módon tartja...
Vendég
 


szerintem is az állmanak kéne kifizetni nekik a jó fizut, és em a betegeknek.....
na, gyötrődtem napikig, és biztos a terhesség teszi, de kezdtem mér kikattanni. férjem már hót pipa volt rám,hogy ne túráztassam az agyam, mert én nem ilyen vagyok.....no, de lesz ami lesz :)

megtaláltuk 'A' babakocsit. minden feltételnek megfelel, már csak a nagyszülőknek kell szólni :) ők veszik.....de még a megatoysnál az outletbe megnézzük,hátha van olcsóbban.
peg perego pramette. brnedonban van olyan szürkés, tök jó színű. de a kikában a zöld egy 10essel olcsóbb. hátha lesz máshol olcsóbb. viszont babahordozót kéne venni. vagy használtan, vagy olcsóbbat. arra már nem lesz lóvénk. istenem mennyibe kerül a gyerek :D de férjemet alig tudtam lefogni a brendonban, meg ne vegyek felesleges dolgokat. mert neki KELL vmit venni a lányunknak :) már látom a vesztét..... :)

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =3&whid=25
dimet
 
 


ja, itt az van,hogy nem vízszintesig dönthető. de dönhető addig. nemtom miért írták azt. mert megnéztük. mert ez fontos szempont volt.
dimet
 
 


csakegy akkor értelmezési problémák vannak köztünk, máshogy értelmezem az általad leírt szavakat az "elvi" dolgokról! nálam az elvből nem adok nem azt jelenti hogy nem telik rá, hanem nem akarok adni bizonyos elképzeléseim miatt.. de mindegy, nem ilyen fontos ez a téma! :D

Csillag ugye tudod, hogy évi 6000 ft. a maximum a vizitdíjnál?? ha jól emlékszem. ha elérte egy évben, nem kell több vizitdíjat fizetni.

De mint cukorbeteg kell neki egyáltalán fizetni?? Hogy hogy törbénytelen és a doki mégis elkéri? Dehát nem is a doki pénze?? :shock: vagy igen?

rambóka bocsi hogy offolom a topikot, de nagyon a begyemben van ez a téma.

Csillag én is úgy érzem nézőpont kérdése, hol húzzuk meg a szegény-gazdag választóvonalat.

Én egy olyan embert nem érzek szegénynek, aki pl. autót tud venni és fenntartani. mindegy milyen márkájut. (pl. gondoljátok át kinek van autója vagy saját autója közülünk... csak azt próbálom érzékeltetni, arra telik, amire fontosnak tartjuk elkölteni a pénzt.)

Szinte mindenkinél olvastam már olyan dolgot amit vett, ami luxuskategória...pár embert kivéve.

Csillag a merci luxiskategória, de sztem egy egyszerűbb márkájú másik autó is...és olyanból elég sok futkos a magyar utakon...

Szóval ne essünk a tipikus magyar hibába, hogy akkor is panaszkodunk, mikor nincs rá okunk...

na eldugulok, bocsi mindenkitől a sok offért. :roll:

hogy írjak a gyerekről is, beteg. hány, lázas, folyik orra, köhög.
tegnap én is 3X öltöztem át mert lehányt, meg ő is. :cry:

Kép

Kép
rejo
 
 


ÚÚÚ Dimet bocsi még nem küldtem a képet, csak nem volt időm a sok átöltözés miatt! :lol:

Pramette nem dönthető vízszintesig, de bele lehet tenni valami betétet, ahogy szemből tolod a babakocsot akkor valami párna miatt egyenes lesz az alja, később meg tuti sportkocsi, nem kell majd sportkocsit vennetek! Mi is néztük annak idején ezt a kocsit, sztem jól jársz vele, nekünk Domitól maradt sportkocsink, csak ezért vettünk Veneziát.

Hordozót inkább vegyetek jó minőségűt de használtat, nem lehet lehasználni, ha anyuka nem abban etette a gyerkőcöt.

Dominak eddig minden autósülése, hordozója használt volt, nem volt velük gond.

Kép

Kép
rejo
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?