Új privát üzeneted érkezett!

Babancs, úgy örülök, hogy végre hazavihettétek a kisfickót. Látom Domika már belakta a kis birodalmát. :)

Kép

Képurl]
espero
 
 


Szilvi!!!!!!!!!!Ez annyira jóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Babancs! Annyira örülök, hogy végre hazamehettetek. Innentől már biztosan könnyebb lesz minden.

Rambóka! Szerencsére van légzésfigyelőnk, így a hason altatás gondolom biztonságosabb. Én is olvastam egy csomó rossz dolgot a hason altatásról, de egyszerűen nálunk csak ez válik be. Remélem nem lesz gond, bár anyu azt mondja engem és a bátyámat csak hason altattak, akkoriban még ez volt a "divat".
Magánvéleményem szerint mindenki úgy alszik, ahogy tud és ez már gyerekkorban is így van valahogy.

Noraka! Gondolom, hogy a második babánál már nagy tapasztalattal indulunk :) , tényleg megkíméljük magunkat egy csomó aggódástól és tapasztalatunk is lesz elég, hogy hamar rájöjjunk ha valamit másképp kell csinálni.

Betöltöttük a 4. hetet, úgy érzem kezdenek alakulni a dolgok. Órát lehetne állítani Vilikéhez éjjszaka. Kb fél 10-től 3-ig utána 4-től fél 7-ig alszik. Így már azért lehet mellette pihenni egy kicsit. A délelőttjeink elég nyűgösek, van, hogy fél 7-től du 1-ig egyáltalán nem alszik. Ezzel nem tudom mit lehetne csinálni. Egyfolytában keres, ha cicire rakom akkor megnyugszik, de nem eszik. Szóval nálunk a cumi nagyon bejött. Ha ébren van Vili folyamatosan kell, hogy valami a szájában legyen különben kalimpál és nyűgösködik. Remélem majd leszokik róla idővel :roll:, de hát még olyan picike. Tejci az egy érdekes téma, néha úgy érzem nagyon sok, néha úgy, hogy nagyon kevés. Méregetni már nem mérem mennyit eszik, mert teljesen kiborít. Van, hogy csak 40-et van, hogy 130-at megeszik. Nagyon változó az étvágya, még napok között is óriási különbség van. Remélem a mellem le tudja követni az étkezési igényeit :shock: .

Puszi mindenkinek.
nóra1
 
 

 
 

Nóra ha eszik 130-akat, azt BÁRMIKOR le tudja szívni, ha éhes, úgyhogy ilyen esetben ne idegeld magad a mérleggel! meglátod mennyivel könnyebb lesz!

Mérleg akkor kell, ha egy baba bizonyítottan nem hízik, és nem tud ilyen szép adagokat soha leszívni, vagy koraszülötteknél, mint Babancs Domikája.

örülök hogy otthon vagytok babbancs!

Csakegy Lilla nagyon szép kislány!

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!


Almodo!

Gratulálok a fogakhoz! :D
Azért az archarapdálást ne hagyd!
A mászásba majd belejön, aztán majd futhatsz utána! :lol:
Gergő is mindig kitörő örömmel fogadja az apját, de érdekes h. bejön, amit a Gyermeklélektanban írtak, h. ha bármikor megkérdezed tőle, h. "Hol az apa?", akkor nem néz az apjára, hiába ül ott tőle 1 méterre, hanem nézi a bejárati ajtót! :lol: Nem apát keresi, hanem a szituációt!

Csakegy!

Azt nem próbáltam. Sajnos a neten is hiába kerestem, mert a Hauck saját honlapján is csak az az egyetlen kép van fenn.
Ami fontos az Ergonál:
- A többi kengurutól eltérően nem a derékon van a súly, hanem a csípőn! Nagyon nem mindegy, majd 7-8 kilósan, pláne a te súlyod mellett!!!!!
- Direkt nem hordoz kifelé fordítva!
Még a hordozókendős honlapokon is ellenjavalják a kifelé hordozást! Egyszerűen nem használ a baba gerincének. És hidd el, Gergő is szeret nézelődni, de simán elvan az Ergoban befelé fordítva. Ha vmi nagyon tetszik neki, akkor úgyis arra fordítja a fejét, én meg utánafordulok, h. jól meg tudja nézni.
A másik ok, amivel indokolják az inkább befelé hordozást, h. kifelé fordítva nem tud elmenekülni a fölösleges ingerek elől. Ezt én régebben nem vettem komolyan, de már többször megfigyeltük, h. ha túl sok az inger körülötte, a gyerek inkább befúrja a fejét a mellkasomba az Ergoban, minthogy kifelé nézelődne! Szóval lehet, h. van benne vmi!
- A Hauck állítható lábköze éppen azért van, h. kifelé is lehessen hordozni. Egyébként az ortopédusok szerint sokkal előnyösebb a terpesztartás, ami a hordozókendőknél és az Ergonál simán megvan.
Az Ergo lényegében rendelkezik a hordozókendők minden előnyével, de nem rendelkezik a hátrányukkal (lelógó kendőfelesleg, nehéz kötözgetni, nehéz egyedül felvenni a gyereket, összegyűrődve vág)
Szerintem az Ergot egy apuka csinálta, aki unta már a feleség kendőjét kötözgetni magára, de lelkes túrázó volt. Ötvözte a túrahátizsákot a kendővel. Nagyon jól sikerült! Szerintem (és a sóher párom szerint is, pedig nagyon húzta a száját, amikor megrendeltem az Ergo-t! :twisted: ) megéri az árát!
És mondom, simán elküldik kipróbálásra, ha nem válik be, csak a postaköltséget bukod!
(Nem, sajnos nem kapok jutalékot a kereskedéstől, h. reklámozzam! :lol: De akkor is tuti!)

Babancs!

Örülök, h. már otthon vagytok! :D
Nagyon szép a kis bababirodalom! :D
Én nem vagyok biztos benne, h. innentől már minden könnyebb, mert azért az első hetek nehezek, de sok sikert és kitartást az összecsiszolódáshoz!

Nóra!

Jó, h. már sínen vagytok! :D
És, h. azért hagy titeket aludni is a ded.
A cumi nem egy hülye találmány! :wink:
Szerintem se méregesd, anyának és babának is stressz!
Úgyis viszed rendszeresen tanácsadásra, hidd el, szólnak, ha nem gyarapszik megfelelően!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csakegy! Rejó! Almodó!
Köszi Vili nevében is. Lilla is nagyon édes. Sárát nem birtam megnézni, mert most iszonyú lassú a netünk... :(

Csillag!
Ma ittam először a teából, egyelőre nem érzek semmit, de nem is vártam, hogy 2-3 óra alatt hat, éjjelre meg nem mertem és nincs is rá szükség, majd reggel délelőtt és délután iszom a kecskerutát. Egyébként nekem sem jött még meg, de ezen nem csodálkozom, az első szülés után 8 hónappal mestruáltam, amikor Álmi abbahagyta a szopást (és én áttértem fejésre, ami azért nem ugyanaz az inger...)

Babancs!
De jó hír! Veled örülünk mi is... :)

Nóra!
Jó, hogy hagy már aludni a baba... Nincs róla fényképed?

Rambóka!
Hát szerintem is elég macerás a kendő, megvettem 2 hónapja és nincs kedvem felkötni... Tűnődöm, miket vettem meg hiába, hát az egyik az avent mellbimbókiemelője. Egyszerűen fájdalmas, és Vili szerencsére sokkal jobban kiemeli. Amúgy meg nem hiszem el, hogy az a kütyü képes tartósan - vagyis örökre, ahogy az útmutatóban iírta - kiemelni a mellbimbót. Vili teljesen kiemeli szoptatás közben, de a következő szopiig megint "lelapul". De ez őt nem zavarja, bármilyen testrészemből képes mellbimbót kiemelni, legalábbis lelkesen megpróbálja, ha alkalma nyílik rá :)

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Normális, hogy totál tünetmentes vagyok most már kiv. cickóbimbók érzékenyésge???????
Eddig fájt a poci, inkább szúrt, most meg semmi már....
bár anyukám azt mondta, ő sohasem volt rosszul amikor várt hármunkat egyszer sem.....
Vendég
 


Kedves Lafead!

Emlékszem, a terhességem elején néha olyan volt, mintha nem is lennék terhes, és féltem, hogy nem is vagyok az, mert nem érzek semmit. Nincs még nagy pocakom, nem hányok stb. Ha valami ilyesmit érzel te is, próbálj meg lazítani, számold a napokat az ultrahangig vagy a vizsgálatig, ami következik - és ami meggyőz megint, hogy igenis ott van Hunor vagy Lelle :)

Olyan furcsa, hogy végig tudunk találni valamit, ami miatt izgulhatunk, közben ezek a valamik olyanok, amikre nem tudunk hatni, mert amire tudunk (táplálkozás, mozgás, vitaminok, dohányzás abbahagyása stb.), az úgyis megtesszük, nem?

És mégis: lehet, hogy egy következő várandósság alatt ennek ellenére én is izgulnék mindenfélén, habár azt remélem, hogy nem annyira, mint eddig...

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Babancs: jajj de jóóóó :)) Hatalmas gratula a hazatéréshez :)) Végre otthon :)) Légyszi pakolj majd fel képeket :)))))) Minden mennyiségben :))))

Rambóka: köszi :) Egyenlőre még az Ergó a nyerő... de azért csak körülnéz az ember :) (de 3 hónapos koráig még a Premaxx-ban cipelem, az Ergót is csak valahogy onnan ajánlják... nem? bár Lilla már most is szépen tartja a fejét, ha ülésből felhúzom...)

Lafead: ha ez megnyugtat: én úgy mentem a 12 hetes UH-ra, hogy azon izgultam, tényleg bent lakik-e még a baba annyira nem éreztem semmit... (nekem ráadásul még hányingerem se volt ... se semmi más... hála a jó égnek:))

(nem kell valakinek egy tejgyűjtő izé? Medela... Ma délután vettem de nekem csak az egyik kell, hogy a hajnali szoptatásnál ne vesszen el az a néhány csepp tej ami a másik mellemből csöpög... 2490Ft volt az egy pár, egy ezresért odadom az egyiket... így akinek ugyancsak egy darab kell az szerintem jól jár vele... Bp. XVI. ker. )
Vendég
 


Csatolok pár képet Vilikéről :D Kép Kép Kép
nóra1
 
 


Rambóka!

elfelejtettem megnézni a hordozódat a talin (ha ott volt egyáltalán), úgy sajnáltam, pedig nagyon kíváncsi vagyok rá... :cry:

És hol lehet úgy megrendelni az Ergo-t, hogy ha nem tetszik, visszaküldöd? Én is nagyon gondolkodom rajta, bár azt hiszem nekünk inkább túrázáshoz, kiránduláshoz lenne főleg hasznos, hétközben szerintem nem hordoznám így Márkot. Bár aztán ki tudja, lehet, hogy annyira megszeretnénk? :?: Nem izzadtok egyébként nagyon össze ? és mi lesz nyáron a kánikulában, bírni fogja Gergő a meleget? Tényleg, és szerinted kb. mekkora súlyig, illetve korig lehet benne hordani a gyerkőcöt? (emlékszem, hogy a leírás szerint elég soká, de a véleményedre lennék kíváncsi, a hordozó ismeretében...)

Babancs, hurrá-hurrá-hurrá :!: :!: :!: Aztán kitartást az első hetekhez :lol: !

Nóra1!
Vilike nagyon szép baba, gratulálok! És jó, hogy már kezdenek kialakulni a napjaitok, így azért sokkal könnyebb. Még pár hét, és a rendszeres délelőtti nyűglődések is megszűnnek majd, meglátod!

Kép
almodo
 
 


Sziasztok!

Itt még nem jártam!! :D
Visszanéztem a babák fotóit!! Nagyon szépek!!!!

Babancs!
Örülök, h már otthon vagytok!! :D

Lafi!
Folyamatosan olvasom soraidat, hogyan alakulnak az érzéseid!
Még jó, h van egy társam, akivel együtt tudok haladni!
Van egy jól bevált szöveg: minden terhesség más. Én ezzel nyugtatgatom magam. :) Nekem még mindig nem feszül a mellem (mint tavaly), de viszont érzékeny. Émelygés van és mindig álmos vagyok.

Anyukák!
Szopipárna ügyben szeretnék segítséget kérni:
egyik barinőmnek kell készítenem és nem tudom a méreteit. Én saccra lerajzoltam egy részét: (32cm a szélessége és 150cm a teljes hossza - ez lenne 2* kiszabva). Ha valakinek van ilyen párnácskája megmérné nekem?

Kép

Kép
lara26
 
 


Napközben találtam egy oldalt, ahol kimondottan ezzel foglalkoznak. :lol:
http://www.szopiparna.hu/arak.html

Kép
lara26
 
 


Sziasztok!

Lara!
Bár én még csak nyáron leszek anyuka,de erről az oldalról rendeltem szopipárnát,fenn is vannak a méretek,most mértem meg Neked, a szélessége 40 cm készen, a hossza 140 az enyémnek.A szélesség mindenképp legyen 40 cm, mert ha kitömöd, a tömőanyag elég sokat felvesz.
Én már ezzel alszom (férjem helyett), irigykedik is rá nagyon, szeretne ő is szopispárna lenni :lol:
ezoterike
 
 


Most olvasom,Babancs, de jó, hogy már otthon van a pici fiad :D Boldog babázást kívánok!!

Nóra1!
Vilike nagyon aranyos!!

Rambóka!
Elolvastam amit az Ergo hordozóról írtál.Nemrég vettem egy nevesincs márkát olcsón(mindig veszek valamit, nem bírom megállni, így már elég sok minden megvan), de most belegondoltam, hogy akkor lehet, hogy majd leszakad a derekam :(
ezoterike
 
 


Szoptatóspárna szabásminta (az NLC-ről):
1179086406.92.pdf
1179087025.21.pdf
Leírás:
1179086423.74.doc

(megjegyzem én soha nem használom szoptatáshoz mert ezzel olyan bonyolult szoptatni... vagyis nehézkes... de az egyik barátunk 3 éves kislánya lelkesen gyilkolászta amikor itt jártak, úgyhogy egyszer majd még nagy hasznát vesszük:)))))

Lilla 1/2 9-kor bealudt :))))) (tegnap 1/2 10-kor, tegnapelőtt 9-kor... és lelkiismeretesen végigalussza a maga 8 óráját... aztán kajál... és tovább alszik mellettem... ma pl. reggel 10-ig :)))))))) Nem, nem akarom senkivel sem elcserélni :))))))) (azért remélem, hogy ez a mai korai bealvás nem csak egy sima délutáni szunya nála...)
Vendég
 


(na jó... cserébe viszont nap közben folyamatosan kézben kell, hogy legyen, különben üvölt... játszani max. 20 percig bír egyfolytában, utána üvölt... de a dézsában fürdést legalább már imádja:)
Vendég
 


még alszik :)
Vendég
 


Sziasztok!
Mindig beleolvasok, de mivel a fiam már elég nagy kölyök, ezért tanácsot nem nagyon tudok adni!
Viszont most..... Vöcsök! Az én mellbimbóm is befeléforduló volt lánykoromban. Terhességem alatt viseltem a mellbimbó kiemelőt a melltartó alatt, naponta több órát is akár, és után már se a szoptatással, se a visszalapulással nem volt többet gondom. Már nem fordul be (legalábbis nekem!!! ) soha többet! A lényeg! Terhesség alatt kellene viselni ezt a kis szerkezetet, nem pedig a szoptatásnál!

Babancs!!! Csodálatos szép kisfiad van, és remekül mutat az otthoni kiságyában! Gratulálok! Légy továbbra is nagyon erős!
Vendég
 


Sziasztok!

Domi nagyon jó gyerek. Jó alvó, jó evő, szépen hízik. Most 2270 gramm.
Néhány fotó:

Kép utolsó nap a kórházban

Kép itthon apu ölében

Kép első fürdés

Kép a popóm is helyes ám!

Kép
babancs
 
 


babancs: jajj de szép formás baba lett belőle :)))) A kicsi babák meg eleve gyorsan összekapják magukat és eszement tempóban tudnak hízni :)

Most hogyan/mivel etetitek? Anyatej mehet már? Cumisüveg?
Vendég
 


Babancs, nagyon szép a fiad!Örülök, hogy ilyen szépen fejlődött!!!!
Vendég
 


Nincs már tejem, csak tápszert kap Domi cumisüvegből.
A fagyasztott anyatejet majd megkapja ha nagyobb lesz.
Jó, hogy itthon van a férjem apasági szabin a héten. Váltogatva éjszakázunk mellette. A férjem is profin eteti, pelenkázza, öltözteti. :D

Kép
babancs
 
 


Harapnivaló Domi popója........ :) :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


babancs: és éjjel mennyit tudtok aludni? Bírjátok a tempót?
Vendég
 


Szia Mohácska!

Milyen kiemelőt viseltél?
Az enyém nem befelé borduló, "csak" lapos (bár nem igazán tudom a különbség lényegét). Már csak 1-2 hónapom volt hátra a szülésig, amikor rátaláltam a kiemelőre, és az állt a leírásban, hogy ilyenkor már nem szabad használni, hanem majd szoptatások előtt. De Vili anélkül is tudott szopni. Így történt, hogy lényegében hiába vettem meg...

Azért érdekel, hogy nálad hogy is volt, mert ha esetleg a harmadikat tervezzük majd, akkor lehet, hogy kipróbálom előbb, ha már megvettem :) :) :)

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Hűűűűűűűűűűűű
13 éves a kölköm..... :oops: :oops:. A nevére már nem emlékszem, de azt tudom, hogy finom puha latex szerű anyagból volt, és vákuumot képzett a melegtől, ahogy hordtad. Ezt lehetett később is használni, mikor szoptattál, de nem volt értelme, teljesen jól megedzette a bimbóimat, és kiemelkedtek, remekül tudott szopizni a gyerekem.
Vendég
 


Csakegy!

Szerencsére végigalussza az éjszakát. A kórházban igencsak rendre lett szoktatva. :D
11-kor, 2kor és 5kor eszik éjjel. Az etetés büfivel kb. 30-40 perc, utána alszunk tovább.

Kép
babancs
 
 


Hi!

Csakegy!
Köszi a segítséget! :D

Babancs!
Domi nagyon ügyi baba és szép is!!

Kép
lara26
 
 


Domi egy zabagép...kapott 5kor 60 ml-t, negyed 8kor már megint befalt 60 ml-t, fürdetés után még 15 ml-t, majd a cicim is kellett neki (csak próbaképp tettem rá, mert hisztizett, erre úgy szopta hogy simán megindult a tejem..). Na és 10 órakor megint bevágott 60 ml-t.. így hamar bepótolja a súlylemaradását. :D

Kép
babancs
 
 


Hajrá Domi!!! :)

Kép
vöcsök
 
 


állítólag a koraszülött babák sokkal gyorsabban nőnek mint a társaik. úgyhogymeglátod, lehet, hogy még egy csomag pelust se tudsz elhasználni egy kategóriában! :lol:
nálunk is volt antibiotikum dögivel, sok visszafogyi, most meg már 6,25kiló marcikám. én eddig egy - másfél csomag pelust használtam egy kategóriában. már kezdjük kiinőni a 4-9 kiósakat is. nem tudom hogy méretezik őket. viszont napi 3-4 pelust adok átlag. most a meleg miatt négyet.

tök jó, hogy van tejcsid! tedd minden etetés előtt mellre, és hagyd rajta jó sokáig, csak szívja, lehet, hogy pár nap, és nem kell tápi se!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Nem akarom elkiabálni, de 3 napja, amióta iszom a kecskerutát, szinte mindig hagy Vili a megszopott tápszeradagból, tegnap este egyáltalán nem kért... Ezért mától 30%-kal csökkentem a tápszert, megnézem, így mi lesz... Igaz, éppen 3 napja - amióta ilyen kánikula van - kap vizet is, megiszik kb. 1-1,5 decit naponta. Lehet, hogy az is befolyásolja... 3x iszok teát egy 2,5 decis bögrével - reggel, délben és délután.

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


megszopott = megszokott :)

Kép
vöcsök
 
 


nekem is van szopipárnám, de nem a hosszú kiflialakú, hanem a hagyományos. 66*34 cm, dundi kifli, a vastagsága 9-10 cm, a kifli csücskeinél 52 cm, itt van egy szalag, aminél a derekadra kötheted. aludni nem lehet rajta, de imádom. nagyon kényelmes szoptatni, a gyerek ha nyügi nagyon jól fekszik rajta, ezen tanult meg hasalni, és ha fáradt vagy, akkor a hátad mögé teszed, és neki is támaszkohatsz. mi akkor sem fogjuk kidobni, ha már szopipárnaként nem funkcionál. :-)

vöcsök, szerintem biztos több a tejed. én legalábbis próbáltam az elején átverni marcit vízzel, de nem ment. :lol:

én egyenlőre még nem adok neki vizet.bár ha túl sokat fog szopizni,akkor lehet, hogy kap, hogy el ne hízzon nagyon. de egyenlőre reménykedem benne, hogy a szervezetem tudja, hogy most nagyon híg tejcsit kell termelnie.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillagfény!

Mellre tettem. Fél óráig bírtam (bírtuk). Megmértem, 2 ml-t szopott ki :( ..aztán megetettem tápszerrel, mert üvöltött az éhségtől. Ma már 70-80 ml-ket is megevett az eddigi 60 ml helyett.
Ja és kifejtem a tejet (kb. 20 ml jött).

Pelus: eddig még newborn pelust használtunk mindig. A kórházban a Libero mini is volt már rajta (1 kg-os gyereken elég hülyén nézett ki), de azt ingyen kapta a kórház, így spóroltak az általunk bevitt peluson.
Az azonos méretű pelenkák között is van különbség, márkára válogatja. A DM-es pelus tök nagy bugyor, de sok cucc belefér. Neki a Libero newborn a legjobb méretű, meg talán a Pampers. Huggies is van itthon, azt még nem nyitottam ki. Na meg anyósom is vett, de az lehet már tényleg sok lesz...elvileg 4 kg-ig használható a newborn. Domi most 2340 gramm. (megduplázta a születési súlyát :D ).

Ma volt itt a gyerekorvos, tök jó fej. Szakmailag is dícsérik.
Az első oltást kicsit korainak találom, május végén akarja neki beadni a doktornő. Domi május 19-én született volna, ő most 0 hónaposnak számít. Szerintetek nem lesz korai az oltás??
(a bcg-t már megkapta a kórházban)

Kép
babancs
 
 


Babancs!

Ezt neked gyűjtöttem, de csak így tudom felrakni:
1179263191.99.doc

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Babancs: Domi gyönyörűen gyarapodik :)))) Én azért a helyedben továbbra is mellre tenném még ha csak 10 percre is - lelkileg lehet, hogy jót tesz neki :) Maximum cumizik egyet... (Lilla is szokott... igaz, jól szétrágja a mellem, de hagy örüljön egy kicsit:)

Nekünk egyébként a gyerekorvos csak 2,5 hónaposan fogja beadni a 2 hónapos oltást (valszeg) mert ő 5 kilónál kisebb gyereknek nem adja be... (+ sárgának sem és Lilla még mindig sárga egy picit... de szerencsére már múlik úgyhogy nem kell külön vért venni tőle emiatt)

Lilla most talán 4,6 kiló lehet (az elmúlt 2 hétben lelassult a hízása... ennyire fogyóban a tejem?)...
Vendég
 


babancs, én is mellre tenném, minden szopi előtt. lehet, hgy még gyenge. ha 20 milit le tudtál fejni, akkor ő azt ki tudta volna szopizni, és még kb 30 milit hozzá. lehet, hogy még gyenguska hozzá. marci az első héten semmit se tudott szopnim, utána meg még egy hátig felesben tápit kapott. utána meg napi 100 milit, és az esték folyamatos szopik voltak. azért 6 hét után már jobb volt a helyzet. most meg akkora már mint egy sózsák, tegnap 6,9 volt ruhában. :lol:

nekem az lllesek egyébként nagyon sokat segítettek. (rami, bocs!)
voltam sarlai dokinál, és a mai napig levelezek egy tanácsadóval. nagyon kedvesek, mindig válaszol 1 héten belül, és ügyes, életszerű tanácsokat ad. szemben pl a védőnővel, meg a gyerekorvossal, akik arra buzdítanmak, hogy hadd sírjon a gyerek....

csakegy, azért lilla nem kicsi. nekem a védőnő azt mondta, marci mindig túleszi magát, és havi 4-500 gramm a normál.
bár én senkit nem ismerek, akinek ennyit hízna a gyereke....

Kép

Kép
csillagfény
 
 


csillagfény: fura, hogy arra bíztatnak, hogy hagyd sírni a gyereket... nekem a védőnő mindig a lelkemre kötötte, hogy igény szerinti szoptatás, ne nézzem az órát csak ha már 3 órája nem evett akkor...

(Lilla eddig hetente kb. 250 grammot hízott, ez csökkent le kb. 150-re... már 2 mellből etetek alkalmanként...)

Tényleg: ha a reggel lefejt tejet egyszer felmelegítette az ember -este- de mégsem kellett és visszament a frigóba (Lilla bealudt még mielőtt a szájába tettem volna a cumisüveget pedig meg mertem volna esküdni rá, hogy még éhes) akkor azt másnap még fel lehet használni vagy lefolyó?
Vendég
 


mondjuk az azért elgondolkoztató, hogy Lilla kb. 7 hét alatt 8 centit nőtt... (47-ről 55 lett múlt szerdára)... ez nem tudom, hogy sok-e... a védőnő mondjuk meglepődött ezen...
Vendég
 


Nóra1, nagyon vagány Vilike a kantáros nacijában. Tök jó, hogy már nincs depid. Nekem is volt kb. 3 rossz napom, amikor 2 hónapos lett Sára. Sokat sírtam, mindenféle nyomasztó gondolataim voltak és a tejcsim is akkor lett kevesebb.

Norka, jelentem, visszatértünk a Habermann-ra. Kicsit macerásabb a melegités (azt pl. még mindig nem tudom, hogy hogyan nézzem meg, hogy elég meleg-e már, mert ha belepumpálom a tartályba és utána kiderül, hogy még nem jó, akkor nem tudom visszapumpálni az üvegbe, hogy tovább melegítsem. De azért már egyre profibb vagyok :-) Nem tudom, hogy ügyesebbl lesz-e tőle szopizás terén, mert ugyebár mi bimbóvédőt használunk, amiről azóta sem tudtam leszoktatni. Amikor nagyon el van foglalva a környezettel, néha be tudom csapni, de pár perc után rájön, hogy átvertem és nem hajandó folytatni, amig fel nem rakom a műmellbimbót.

Babancs, tényleg helyes Domika popója :-) Kérdeztél a MoreMilkről, egy hete találkoztam valakivel, aki használja és neki segit. Csak éppenséggel piszok drága. Egyébként szerintem is tedd sokszor cicire Domikát, én úgy láttam, hogy nálunk a sérvműtét után sokat segitett Saci lelki felépülésében a sok cicizés.

Csakegy, Lilla nagyon komolyan veszi a fürdést. :-) Csinálj tickert, hogy tudjuk mennyi idős a kiscsaj. Jól látom, hogy fürcsivödrötök van? Mi végül nem vettünk, mert arra jutottam, hogy abban két kéz kell, hogy tartsam és nincs több kezem, hogy mosdassam is. Ti hogy csináljátok?? Ja és én nagyon irigylem Lilla súlyát. Sára most lett 4.5 kiló 3 és fél hónaposan, 2,7-tel hoztuk haza. (Csillagfény védőnője szerint ez még belefér :-)))

Vöcsök, Vilinek nagyon huncut mosolya van. A hordozókendőt mi is megvettük, de nem használjuk. Igazából Sára nem igazán szeret kézben lenni, csak akkor, ha körbehordozom a lakásban és mindent megnézhet (kedvencei a hűtőmágnesek). Legjobban a hátán szeret feküdni a játszószőnyegén vagy a pelenkázón, igy aztán otthon nem használom a kendőt, utcára meg mindig babakocsival megyünk.

Egyébként nekem is több a tejem, amióta iszom a kecskerutát. Volt pár nap, hogy még tápi sem kellett, de minden csoda csak 3 napig tart :-) Találtam egy receptet a neten, ami szintén tejszaporító hatású, ki fogom próbálni, mihelyst sikerül zablisztet meg árpalisztet beszereznem, de addig is megosztom veletek:

Tejszaporító csemege (indiai recept)

Hozzávalók:
25 dkg teljes õrlésû búzaliszt
15 dkg árpaliszt
10 dkg zabliszt
1 maréknyi kesudió
15 dkg vaj
15 dkg barna cukor
víz

A liszteket (lehetõleg frissen õröltek legyenek, de ha nem, az sem nagy baj) és az õrölt kesudiót addig pirítjuk, amíg aranybarna lesz, és illatozni kezd. Aztán hozzátesszük a vajat, amíg felolvad, kevergetjük, majd utána a cukrot, amivel 15 másodpecig kevergetjük, pirítjuk. Ezután 2-3 ek. vizet adunk hozzá (vagy amennyit felvesz), és 2,5-3 cm átmérõjû golyócskákat formázunk belõlük, mindezt amilyen melegen csak tudjuk! (Késõbb nem áll össze.) Ezt az adagot három napra osztva eszegetjük.

Kép

Képurl]
espero
 
 


espero: akkor Lilla tényleg jól hízik, őt 2,54 kilóval hoztuk haza (asszem)... (neki viszont nem volt műtétje - így könnyű...)

a tejszaporító izét már 3 napja eszem... nem tudom használ-e, viszont finom :) (az én receptemben 10 deka kesudió van... bár az kb. egy maréknyi lehet..) mondjuk én rosszul csináltam mert nem állt össze sajna...

fürdetővödör: 2 kéz kell, de van, hogy 1 kéz is elég (ha az ember a babát az állánál fogva tartja)... mondjuk én csak a hajlatait szoktam megmosni, ráadásul fürdetőkrémet is csak hetente egyszer használok nála... egyébként sima vízben pancsol (mostmár imádja:)...
Vendég
 


Most hogy itt van párom anyukája, ráérek képet is felrakni, azok kedvéért, akik nem tudták megnézni a linket.
Kép Vigyorgok anyucira Kép Ez pedig a játszó Sára amikor lerakjuk a játszósára :-)

Kép

Képurl]
espero
 
 


babancs, domi annyir szép és formás baba lett!!!! mesélj, hogy telnek a napjaitok!!!!!

espero, hajas babád van neked is!!!! :) gyönyörűűűűű!!!!

csajok jövök ide is panaszkodni, tanácsot kérni......

megjártam a dokit.....mondjam azt,hogy szétrobbanok???

tarifa: 80-120. inkább 100....de 80 is elég....ezt így.....
ügyeletes orvosnál szülés: akkor nem választhatok szülésznőt
átmenni másik dokihoz: körvonalazva kifejtette,hogy úgysem vállal senki, és kb. a többiek is 60 körül vannak, mit szarakodok 20 ezren

EZ A MAGYAR EGÉSZSGÉÜGY!!! VAGY MEGPRÓBÁLJUK KIFIZETNI A 80AT A DOKINAK+SZÜLÉSZNŐ, VAGY LESZARNAK!!!!!!!!!!GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR......

nemtom mit tegyek. etikátlan amit csinált. de nemtom merjek-e átmenni másik orvoshoz, hiszen mindnekinek ő a főnöke. vajon melyik doki az, aki így bevállal ennek tudatában?????

szóval ez van.
vagy váltok kórházat, dokit, satöbbi.....vagy kicsengetjük a pénzt (azért ez elég sok.......)
vagy szülök ügyeletes orvosnál-szülésznőnél.

tudom, Norka,mit mondtál tegnap, de én akkor is etikátlannak tartom ezt tőle, amiket mondott. máskülönben meg semmi bajom vele, és megbízok benne.
de tudom, úgyis az lesz a vége, hogy maradok a seggemen nála. de fájdalmas 100at leperkálni......férjem italálta,hogy menjünk haza gyulára szülni :D jó a kórház, ismerünk dokikat. :) lehet igaza van....
dimet
 
 


Sziasztok!

Babancs, gratulálok hogy hazavittétek Domikát! :lol: Nagyon gyorsan fejlődik! És nagyon édes!

Espero, Sára kis tündéri hajasbaba! :lol:

Dimet, ez nagyon gáz... Mondtam Neked hogy ez a pasas Istenebbnek képzeli magát a többi fehér köpenyesnél! És ezek szerint tartanak is tőle a beosztottai rendesen... (egyébként 2 és fél éve volt a Bajcsyban 50 egy szülés :evil: )
De én már csakazértsem maradnék nála! 28 hetesen annyira azért még nem gáz váltani! (azért ne kövesd a példámat, 38 hetesen már nagyon kemény volt...) Lehet hogy férjednek van igaza és Gyulán jobban járnál! :wink:

Lányok, Dorkán teljesen kiakadtam tegnap! Autóval mentünk volna valahová erre közölte hogy "ne menjünk anya mert balesetünk lesz!" Soha nem hallott tőlünk ilyet, sőt a baleset szót sem nagyon... Persze nem mertem elindulni... :P
Máskor is csinált már olyat elég sokszor, hogy gondoltam valamit és ő kimondta... De olyan dolgokat, amiknek köze nem volt ahhoz amivel éppen foglalkoztunk! (pl játszottunk és valamiért eszembe jutott a szomszédasszonyunk és abban a pillanatban ő is elkezdte emlegetni) Nagyobb gyerkőcösök, Ti csemetétek is csinált már ilyet?! :shock:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


nemtom mit tegyünk :? :cry: :cry:
dimet
 
 


Espero el vagyok ájulva Sárikától, komolyan mondom hasonlít Johannára! Legalábbis a haja! :lol:

Dimet gyulán szülni csak azért gáz, mert szülés előtt kb. egy héttel nem ártana lemenni, de honnan tudod, mikor vagy szülés előtt egy héttel? :shock:

Azért nyitott méhszájjal nem túl jó utazgatni, ha hirtelen indul a szülés már úgysem értek le (azért nem a szomszédban van...) és utána mikor jöttök fel? Gátsebbel meg újszülöttel sem túl jó utazgatni a nagy kánikulában órákig.... Amíg gyulán vagytok, ottani védőnő, ottani gyerekorvos jön, és az eleje nagyon nehéz, akkor nem árt, ha a végleges orvos nézi, de a mi jó lenne, ott lenne anyukád, ami nagy segítség. De akkor gyulán is kell minden egy újszülött fogadásához, kiskád, pelenkázó, kiságy, ruhák, fejő,tejtartó tasak, az összes gönc, ami nem kis mennyiség....

Mi is szívtunk anno domival pécs és Pest között, nem volt jó, tapasztalatból beszélek. Pécsi barátnőm meg a hülye, 36. héten lement Pécsre, mikor tudta, hogy pestebn akar szülni. megindult Pécsen a szülés. Autóba ültek, az úz persze 2-3 óra, fájásokkal iszonyú szar utazni, le is állt a szülése útközben pszichésen (gondolom nem akart a 6-os úton szülni), Pesten lett végül belőle egy durva oxitocinos 24 órás szülés, zöld magzatvízzel...Remélem nem értesz félre, nem riogatni akarlak, de sztem jobban jársz, ha maradsz pesten. Akkor inkább válts kórházat, nem a világ.

Anyóka dorka kis boszi? :D

Kép

Kép
rejo
 
 


persze, nem is akarok gyulára menni.....eszetlen dolog lenne :)
de itt pesten hova menjek???
dimet
 
 


1 sort mert rohanok. Dimet mi van, ha átmész Bajcsys külsős vállalkozó dokihoz (úgy tudom van egy pár) és felkéred mellé Magdit. Akkor meg vagy mentve!

Azért sajnálom hogy így jártál Lászlóval, tavaly nekem nem tűnt ennyire pénzéhesnek, vagy csak nem akartam észrevenni?
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?