Új privát üzeneted érkezett!

Manka :)
jok a kepek, Jack nagyon jofiu :D

Marti, mi sima so-lisztbol csinaltuk a gyurmat, sztem ebben a korban es a celnak tokeletesen megfelel :wink:

Kép

Kép
ppanna
 
 


kozben elolvastam az elozo oldalt..

Marti, remelem gyorsan elmulik a taknyi!
latom azert akartal specko :) gyurmat, hogy hatha az jobban lefoglalja Bendeguzt..
de szerintem a simaval es ki lehet talalni ilyesmit, adsz neki egy kupakot, amivel karikakat tud csinalni, vagy ilyesmi, nem?

Kép

Kép
ppanna
 
 


Márti, remélem hamar rendbejön Bendegúz.Amúgy a pár héttel ezelötti siófoki hétvégénk ugyanilyen volt, akkor kezdett el éjszaka taknyolni Fanni, és én nem vittem magammal orrszívót, mivel semmi előjele nem volt, meg csak 1 napra mentünk.
Másnap reggel már 7kor a tescoban voltunk orrszívóért, viszont egész jól megtanulta zsepibe fújni az orrát, annak az éjszakának köszönhetően.
Én másnap elig álltam a lábamon, de a gyerek is hulla fáradt volt.Kétszer aludt napközben.

Jack kisasztala szuper, mi sajna kerek asztalt és széket választottunk annak idején.

KépKép
tibicsoki75
 
 

 
 

Köszönjük a jobbuláskívánásokat!

Ppanna!
Tudod én is ki akartam próbálni a gyurmát, és azért volt csalódás, mert már teljesen ráhangolódtam.. :lol: :wink:

Bendegúz még mindig alszik, olyan cuki volt, mondja már hogy álmos, ma is mondta és odaállt a kiságya mellé délben. :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ez a Jack fiú! Igazi hamvasbarack az arca, főleg az első képen!!! :P :P :P
Manka, szerintem azért a sors valamennyire igazságosan osztogat, mert nagyon szépen elfoglalja magát Jack. Andris csak szaladgálni szeret, motorozni, meg autót tologatni, se a rajzolás, se a gyurma, se az építés nem köti le max. egy-két percig.

Valamilyen terület minden anyukának jár, ahol kipihenhetik magukat a megtépázott idegrostok. :wink: Szegény Lili, amikor anno azzal próbálkozott, hogy más ruhát akar felvenni, mint amilyet én adtam, akkor mondtam neki, hogy a nem evéssel, a dacoskodással, akaratoskodással kimerítette a készleteket, az öltözködésbe nincs beleszólás. Elfogadta. :lol:

Réka!
Én is villányi vörös rajongó vagyok, a cabernet sauvignon már itt figyel a kamrában, az esti szopiután egy icike-picike nekem is jár! :wink:

Márti!
Jobbulást Nektek! Panna ötlete tök jó, a só-lisztből is lehet formákat kiszúrogatni!

Anyós:
én már egyáltalán nem bánom meg, ha sarkosabban fogalmazok - sőt sokszor az sem segít - ráadásul a férjem maga is tisztában van vele, hogy mivel/kivel állunk szemben. És hát drága anyósom már 17 éve teszi próbára a türelmemet. :roll:

Ma nagyon hatékony voltam: a vásárlás utáni kipakolással és a főzéssel (spenót, egybesült fasírt, előételnek kapros-olivás túrókrém) másfél óra alatt végeztem. Mondjuk a horoszkópos sorsjegy, amit a vásárlás közben vettem, is megmondta, hogy ma hihetetlen energiák dúlnak bennem (azért biztos ami tuti, rátöltöttem egy másfél órai alvás keretében). :wink: :lol:

Timi!
Mindját írom a receptet!

ayse
 
 


Lúdláb

Egy kerek, kakaós piskóta alapra krémet kenek (tortaformától függően 3-4 tojásból. Én úgy szoktam, hogy ahány tojássárgája, annyi ek porcukor és liszt, némi kakaó és a fehérje habbá verve.)

A krém rém egyszerű (és nagyon finom):
5 evőkanál lisztet összekeverek (kézi habverővel) 3 deci tejjel, 20 deka kristálycukorral. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett felforralom és besűrítem. Közben belerakok még 2 evőkanál nem cukrozott kakaóport és étcsokit ízlés szerint (min. 5 deka). Akkor jó, ha a fakanállal el tudom húzni úgy, hogy a lábos alja látszik és valamennyire egyben marad a krém. (nem tom, ez érthető-e, ki kell kísérletezni, nagyban megkönnyíti a dolgot a vastagaljú acéllábos). Ha kihűlt, összekeverem 20 deka margarinnal és némi rumba áztatott mazsolával, a rumból is öntök a krémhez egy egész kicsit.

A rum többi részével meglocsolom a kakós piskótalapot, erre rákenem a krémet, a tetejére meg csokimázat kenek, ami étcsoki és margarin összeolvasztott elegye. Ha olyan kedvem van, akkor meggybefőttet is teszek a krémbe, sőt a tetejére is dísznek, amikor a csokimáz még lágy.

ayse
 
 


Manka, azért ültem vissza a géphez, h megírjam ugyanazt, amit Ayse írt.
Jack kitartása nemcsak az ételeknél mutatkozik meg, hanem az önálló játéknál is és ez nagyon jó.
A tesóm egyik barátnője meséli, h a nagyobbik fia sajtos tésztán nőtt fel-6 éves most-mást nem volt hajlandó enni.

Azt se eszi meg, amit régen főztél neki, az őszibarackos pulykás fini kajákat?Vagy a pépeset egyáltalán nem kedveli?


Ayse, nagyon köszönöm, nyomtatom is ki, anyukámnak is nagyon tetszik a recept!
Fanni is rohangál, motorozik, csak és általában akkor köti le valami sokáig ha ott ülök vele.
A pénztárcám kipakolása és a Thomasos perselybe való pénzbedobálás még jó, de ezeket nem csinálhatja egyedül.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi!
Szívesen!
Sztem tarts egy főpróbát, mielőtt jön a nővéred :wink:

Úgy látszik ma írásgörcs van rajtam :oops: :oops:

Lili:
- Apu elmesélte, hogy hogyan találkoztatok.
- Igen? És, hogy volt, meséld el! - kérem.
- Egy iskolában volt. Bemutatkoztatok egymásnak:

- Fehér Imre.
- Fehérné Vizvári Emese. :lol:
(biztos meglepődött volna :wink: )

Andris imádja a markolókat. A sarkon dolgozik egy, megnéztük. Aztán megéheztünk, jöttünk haza. Andris azonban nehezen választott:
- Matojó - hami -matojó - hami...mondogatta és hol erre indult, hol arra :lol:

Mint amikor a Jóbarátokban megkérdezték Joey-t, hogy melyiket szereti jobban a kaját vagy a szexet. A kaja, nem inkább a szex, inkább a ....

ayse
 
 


Sziasztok!

Jack elaludt, én meg bekapcsoltam a Viasat 3-mat, éppen egy olyan műsor van benne, ami olyan családokról szól, ahol veréssel fegyelmezik a gyerekeket. Úgy látom nem igazán működik ez a módszer.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Na el is kapcsoltam, sok ez az én érzékeny lelkemnek.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Márti, tényleg nagyon jó ez az Ikeás kisasztal-kisszék, az is aranyos, ami fából van, de a műanyagot jól le lehet mosni, Ciffel a zsírkréta is lejön róla, és ez egy igen fontos szempont :) .

A só-liszt gyurma tényleg jó ötlet, ha nem gyurmáztok minden nap, de mivel Jacknek most ez az egyik kedvenc elfoglaltsága (biztosan ráun majd idővel), elég macerás lenne napi 3-4-szer újat készíteni.
Én először Tescos gyurmát vettem, 3 szín volt összecsomagolva, abból a kék már eleve ki volt száradva, a zöld idővel úgy meglágyult, hogy ragadt az egész, ezeket ki is dobtam, a piros viszont még mindig jó állagú.
Azóta beszereztem még egy garnitúra (szintén 3 szín összecsomagolva) Play-Doh-t, az nagyon jól bírja a napi többszöri gyúrogatást.
Ja és van egy MORE nevezetű bolt (olyan mint a 100Ft-os boltok, csak egy kicsit színvonalasabb kivitelben), ott vettem egy olyan műanyag készletet, amiben van nyújtófa, derelyeszaggató, kanál, nyomdaszerű dolgok, amiket bele lehet nyomni a gyurmába, szaggató formák, és egy mintás nyújtófa.

Ha 3-4 éve valaki azt mondja nekem, hogy kisregényt fogok írni a gyurmáról, kiröhögöm :lol:

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Képzeljétek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nemrég értünk haza a vásárlásból, amíg én pakolásztam, Fanni kiszedett egy tiszta pelenkát, jön hozzám és mondogatja, hogy bi bi bi.... és mutogat a bilire.
Kérdezem tőle:
- Bilibe szeretnél pisilni?
Nem válaszolt, de azért levettem róla a pelusát, meg a gatyát, ráültettem a bilire és 2 percen belül belepisilt a bilibe :lol: :lol: :lol:

Biztos csak véletlen volt és még sokáig kell várni ilyenekre, de úgy örültem.Nekem ez az anyák napi ajándékom.


Manka, én is belenéztem a verekedős műsorba.Az egyik kisfiú már most ritka agresszív, ennek a remek módszernek köszönhetően.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Ayse, Timi, tényleg igazatok van, én is filozofálgattam már ezen.
Jack a legóval is nagyon jól eljátszik, ja és azt imádom benne, ha elővesz valamit, legyen az puzzle vagy építőjáték, mindig szépen elpakolja miután befejezte a játékot :D.
Persze vannak jó kis rosszcsont megmozdulásai is, ma amíg én ebédet kreáltam, ő felállt a popsitörlős dobozra (máshogy nem éri el a kilincset), kinyitotta a WCajtót, felhajtotta a fedelet és jót pancsolt a WCkagylóban :evil: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Timi, de jóóóóó! Nagyon ügyes Fanni!!!
Én is beszereztem már egy bilit, mert Jack is szeret peluson kívül pisilni, volt egy idő, hogy pelenkázás közben rendre elszaladt, és direkt odapisilt valahová, boldog csatakiáltások közepette. azután meg nagy büszkén mutatta nekem a tócsát :D . Szívesen rá is ül a bilire nagy széles vigyorral, de még nem érti ezt a belepisilős dolgot.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ayse, nagyon tetszik a neved, a mi giminkben Te lettél volna az utolsó az iskolanaplóban :D .
Liliszáj és Andrisszáj :lol: :lol: Hami vagy matojo - micsoda dilemma :lol:

Nekem is írásgörcsöm van :lol: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ayse, igen kéne főpróba, de nálam valahogy úgy szokott ez működni, h elsőre tökéletesen sikerül, másodszorra kevésbé.Azért remélem egy csokikrémet nem fogok nagyon elrontani.Vastagaljú lábosunk van!
Kakaós piskótát majd süt a Tamás.


Manka, eddig Fanni se nagyon ült rá a bilire, nem tudom mi történt vele.Viszont Jack szerintem előrébb tarthat szobatisztaság ügyben, ha szeret peluson kívül pisilni. :lol:


Ma vettem a Sugárban egy cipőt Fincsnek, rózsaszín(még nem volt neki ilyen színű eddig) olyan tavaszi-őszi átmeneti, ilyen időjáráshoz való mint a mai, csak mondjuk eső nélkül.Nyitott szandálja van(tavaly a nyaraláson vettük leárazva, és pont most lett jó).Átmentünk még az Árkádba is, de nem találtam sehol olyat, amilyet kerestem, így megnyugodva vettem meg a rózsaszínt.
Úgy fel tud bosszantani, ha máshol látok szebbet, jobbat olcsóbbat. :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Hát este már nem volt erőm jönni, bár az elalvás simán ment, de ma éjjel meg a sok ivás miatt ki kellett bányászni Bendegúzt a pisis pizsiből, amitől totál megijedt, és fel is ébredt, bazi nehezen aludt vissza. Így mi is. Ma is elég zombi fejem van, de még bírom.
Amúgy szegénykémből dől a taknyi, ma kicsit bibisebbnek néz ki, mint tegnap, ráadásul délután ki kell mennünk anyósékhoz, mert már nagyon régen voltunk. :roll: De ha nyügi lesz, nagyon hamar hazajövünk.

Timi!
De ügyi volt Fanni a bilivel! Bendegúz minden este a kádban állva belepisil a kis vödrébe, de lehet hogy ezt le kellene cserélni lassan a bilire, és akkor megszokná már azt.
Micsoda?? Fanninak nem volt még rózsaszííín cipője!!??? :roll: :wink: :lol:

Ayse!
Döntésképtelen Andris aranyos lehetett. Képzeld el ha kap rágcsálni egy kiflicsücsköt, megoldódik a dilemma, és van hami is meg matojó is, lehet hogy még egy órát ott tölthettetek volna.. :lol:

Lúdlábreceptet én is elmentem. :)

Manka!
Pont tegnap beszéltünk erről Lacival, hogy milyen különbözők a gyerekeink, mindegyikük valami másban fejlődik gyorsabban. Például, hogy Jack ilyen kis aprólékos dolgokkal már most ilyen jól eljátszik. Már régebben is látszott ez, amilyen türelmesen épített, a híresnevezetes "pénzevős" videjón. :lol: De tényleg Bendegúznak nincsen még ilyenekhez türelme, ő nem pakolgat így ki be, maximum ki. :lol: Legókat ő is összerak, de ha nem sikerül, úgy odavágja mérgében csak úgy puffan.
Hol van ilyen MORE nevű bolt? Rá vagyok kattanva a gyurmatémára. :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Csak gyors bekukk, és megyek alukálni.

Én is nemrég vettem olyan szandál és cipő közötti átmenetet Jacknek, ott a Magyar utcában, amiről már Márti írt egyszer.
Remélem jövő héten megcsodálhatom Fancs első rózsaszínű cipőjét :D .

Márti, a MORE ezeken a helyeken van:
http://www.more-shops.com/2.html

Ha gondolod tudok Nektek venni olyan formákat, hozzánk nagyon közel van a Vámház körúti üzlet.

Jó éjt!
Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Lili két találós kérdése (nem annak szánta):

1. Mikor megyünk már el oda, ahol széppé teszik az arcodat?
(mit ne mondjak, ezt én is várom :twisted: :twisted: :twisted: )

2. Amikor elmentünk megnézni a Hófehérkét (az oviból az amerikai iskolába vitte őket egy szülő, én nem is tudtam, hogy szgk-val mennek), akkor volt olyan gyerek, aki a csomagtartóban utazott, de nem olyan sötétben, hanem világosban! :shock:

Megann!
Jobbulást!
Anyós hogy van?

Mi ma állatkerteztünk, íme néhány kép. Az állatok valahogy lemaradtak :oops: , mivel engem legjobban ez a két kis makimajom érdekelt :lol: , most már egy kicsit bánom, mert Andris biztos örömmel fedezte volna fel a zsiráfot, ami nagyon mély bnyomást tett rá, meg a majmot, akinek vagy százszor odakiáltotta, hogy manyon, manyon (nagyon tetszett neki)! :P

Két kacsa odajött hozzánk, talán megsejtették, hogy Lili nem szereti megenni a kenyérhéjat :wink:

Kép

Fut, robog a kicsi kocsi

Kép

Itt valami érdekes van?

Kép

Apa és kisfia, a háttérben Lili

Kép

ayse
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek mit kapott Bendegúz a névnapjára (merthogy ma nem csak Gizella van, hanem Bendegúz is :) ). IKEÁ-s kisasztalt kisszékkel, és annyira tetszik neki. Este vettük és gyorsan össze is raktuk neki, tényleg nem annyira kicsi, de ma amíg aludt (fél10-ig :shock: ), likvidáltam a járókát, és próbáltam igazságot tenni a játékok között, így elfér a kisasztal és civilizáltan néz ki a nappalink. Viszonylag. :lol: Viszont neki van egy tök jó kis sarka (ami nem is sarok) a kisasztallal, és mellette a dobozba be nem fért játékokkal.
És ma már gyurmáztunk is, nagyon leleményesen műanyag sütiszaggatókat vetettem be, van maci, elefánt, viziló, csillag és szív alakú még a karácsonyi mézessütéshez vettem, és nagyon tetszett neki. Bár ő még nem bánik kesztyűs kézzel a formákkal, úgyhogy azok hamar összegyúrásra kerültek. :lol: Persze előbb leszámolta őket, tettő maci, tettő vizipaci, csillag méég. :D
Este kicsit lázas lett Bendegúz, és ma éjjel is voltak ébredések, de ma már talán a dáthahelyzet kezd alakulni, nem dől a takony minden tüsszentéskor, mint tegnap. Nekem viszont kezd fájni a torkom, basszus, ez most nem hiányzik. :roll: :evil:
Szóval nem tudom mi mikorra gyógyulunk meg úgy, hogy el merjem vinni játszóterezni gyerekek közé, talán csütörtökre.. :roll: :?:

Manka!
Tök aranyos vagy, de megnéztem a honlapjukat és hozzánk meg az Istvánmezei úti van közel trolival sztem elugrunk valamelyik nap, és veszünk. De azért köszi! :)

Ayse!
De jó képek! Aranyosak a gyerkőcök nagyon, és az apa-fia kép is olyan helyes! Jópofák ezek a kiskocsik, én is néztem a múltkor, hogy két gyerekkel ez milyen praktikus. Persze nem tudom milyen nehéz órákig húzni. :lol: :roll:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!

Vuduzok, hogy elkerüljön a kórság!!!!

Nem tudom, fiúknak illik-e virágot "küldeni", ezért mi ezzel kívánunk Bendegúznak Boldog Névnapot (igaz ez is rózsaszín :lol: , de Lili fotózta!

Kép

ayse
 
 


Lilit felvették Tyúkanyó Klárinéni osztályába, a barátnőivel együtt. :P

ayse
 
 


Sziasztok!

Ma úgy volt, hogy elmegyek oda "ahol széppé teszik az arcomat" :lol: :lol: , de úgy megkívántam az állatkertezést az Ayse képeit látva, hogy végül ott kötöttünk ki a fiúkkal.
Olyan jóóóóó volt!!! Gyönyörű idő, kevesen voltak, Jacknek nagyon tetszettek az állatok, meg az egész terep, jól kifutkározta magát, és még játszótereztünk is egyet :D .

Jaj de jó, drukkoltam, hogy Tyúkanyó tanítónénihez kerüljön Lili. Kis elsősként nekem is tyúkanyótanítónénim volt, és nemrég írták a Nők Lapjában, hogy az ilyenek a jók, mert megszerettetik a gyerekekkel a tanulást.

Márti, még a narancslével kapcsolatban, leszűrve próbáltad már? Jack is csak úgy issza meg, nem szereti, ha benne vannak a "szöszmötök".

Éljen a kisasztal és kisszék :D :D !
Ma azért benéztem a MORE-ba, és képzeld, a miénkben már nincs is az a gyurmabigyó, de állítólag rendeltek még. Remélem az Istvánmezei útiban még lesz.

Akkor jelöljük ki a csütörtököt??? Többiek? És hol?

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


És persze :D :

Nagyon sok Boldog Névnapot kívánok Bendedúznak :D !Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
Éljen az állatkert!

Lili a kórusfesztiválon rájött, hogy van olyan, hogy kánon, és azóta az "Egy boszorka van..." kezdetű nótát próbáljuk kánonban énekelni. Ma összejött (azért fellépésre még nem vállalkoznék), Lili szerint azért, mert jól tudott "koncentrálni". AMúgy a végkimerülésig gyakoroltatná velem. Szerencsére ismeri az a szót, hogy utolsó - igaz azt is, hogy legutolsó, és legeslegutolsó :lol: .

ayse
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a névnapi jókívánságokat! A rózsaszínű kutyát különösen. :lol:

Manka!
Akkor megpróbálom leszűrve, és megpróbálok még annyit cselezni, hogy mivel hétvégén anyóséknál a happy dayes ananászlét megitta, azzal fogom keverni, mert úgy talán nem édesebb. Amúgy az az ananászlé nekem is nagyon ízlett, tényleg baromi finom, igaz jó édes. :roll:

Nem tudom, én nem sok játszóteret ismerek, a Károlyi kert az közlekedés szempontjából ideális lenne nekünk is, de a múltkor ott eléggé emberiszonyom votl, hihetetlen mennyien voltak, és bazira kellett figyelnem Bendegúzra, mert ő aztán rohangál mint a csík, főleg ha új terepre kerül.. :lol: Úgyhogy ha tudsz valami kisebb, meghittebb játszóteret mi arra is vevők vagyunk.

Amúgy tegnap délután úgy döntöttem ebben a szép időben nem fosztom meg Bendegúzt a játszóterezéstől, jól kiporszívóztam, és elmentünk. Már teljesen jól volt, élvezte nagyon.

Ayse!
Meghallgathatjuk maaajd a kánooont ugyeee?!! :lol: (az én hallásommal nem járna jól Lili ami a kánont illeti)

Ma éjjel csak egy ébredés volt 5kor, és most ébred Bendegúz, hurrá.
Az én torkom még fáj, de talán az oscillobigyó győzedelmeskedik ismét.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ayse!
Éljen a Tyúkanyótanítónéni!! :D Nekem is ilyen típusú volt az első tanítónénim, iszonyú kedves, halkszavú, és nekem akkor öregnek tűnt nagyon, pedig nem is volt az. :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ezt a fatális véletlent!!!! Működik a babanet!!!
Elvonókúrának nem volt rossz! :wink:

Dobok pár képet...

Lili az anyák napján

Kép

Ez egy kicsit homályos, de a szívem csücske :)

Kép

A kisfiú nem jó helyre állt a jelenet alatt. Lili "észrevétlenül" helyretette. :twisted:

Kép

Andris figyeli az eseményeket

Kép

Délután plázáztunk egyet. Kivételesen én is élveztem. ANdris hatalmasakat kacagott a mozgólépcsőn, és a cunda-ban kapott egy pulóvert, ami annyira cuki volt, hogy nem bírtam otthagyni, de jó lesz még ősszel is.


Rájöttem, hogy ANdris negatív vámpír: nincs szemfoga és tejet szív. :lol:

ayse
 
 


Ayse!
Hát maszkimum elvonónak volt jó.. :twisted: :twisted:

Negatív vámpír.. :lol: :lol:
Lili is ilyen sokáig szopizott?

Képek nagyon cukik, Lili aranyos nagyon még homályosan is. A helyretevős képen meg olyan jót rötyögtem. Elég határozott mozdulatnak tűnik. :lol:

Ma mi is plázáztunk, csak mi a nagypapának vettünk ajándékot.

Timi!
Köszönjük a névnapi emailt! :)

Manka!
Tegnap délután vettünk gyurmakészletet (kaptunk az Istvánmezei útiban) és ki is próbáltuk ma, tényleg szuper, kár hogy egyenlőre én jobban élvezem mint Bendegúz. :lol: Még komolyodnia kell hozzá..Viszont amit vettünk vödrös gyurmákat, nagyon klasszul lehet gurigázni a kis vödröket a szobában.. :lol: Meg akkor már bekúszott egy nagy kék kutya is, meg egy pár új homokozójáték is. Lassan nyithanánk egy játszóházat, néha olyan érzésem van.

Mi legyen holnap?

Már ha egyáltalán még valaki megkísérli ma a babanetezést a topikból..

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Lili 25 hós koráig szopizott...szerintem Andris tovább fog....
Igen az a jó ebben a képben, hogy olyan angyali az ábrázatja, miközben vasmarokkal lendíti a helyére a renitenskedőt.

Én már elkönyveltem, hogy nem lesz játszó, mivel betegeskedtetek :(. Hogy vagytok?

ayse
 
 


Van egy régi-új dilemmám...

Nekünk azt vezette fel a védőnő megint, hogy nulla tolerancia a tejfehérjékkel kapcsolatban. De basszus ezt hogy oldjam meg, amikor a másik gyerekem két pofára falja a sajtot-tejfölt-joghurtot-pudingot? Hogy a túrórudiról (a családi vriágnyelvben TR), csokiról már ne is beszéljek. Ráadásul nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez jó így. Mert a mérleg egyik serpenyőjében ott van, hogy száraz a bőre, kenegetjük, időnként viszket neki. A másikban meg, hogy nem jut egy nagyon fontos alapélelmiszerhez, ami szereoet játszik abban is, hogy a számára genetikailag adott magasságot megnőhesse. Nem tudom, hogy a fennt említett negatívumon kívül van-e még valami. Ami lehetőleg bizonyított és nem feltételezéseken alapul.
Brrrrrrrrrrrrrrrr

ayse
 
 


Sziasztok!

Ayse!
Hát nem egyszerű a helyzeted. Elég fontos kérdés, hogy mennyire romlik Andris bőre, ha adsz neki tejterméket. Mikor próbáltad?
De baromi nehéz lehet így etetni, meg főzni az biztos.

Mi már jól vagyunk, rajtam nem tört ki a dolog szerencsére, Bendegúz sem náthás már, van még kis maradványtaknyi, reggel-este még kiporszívózom. De ettől mi még mennénk, csak most nálunk tök borús van, és úgy néz ki, hogy esni fog az eső. :(

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Akkor jó, ha jobban vagytok! :P
A többiek nem jelentkeztek, én meg elvittem már Lilit az oviba és a néptánc 1/2 5-ig tart. Bekukkantanál az őszibe a tejfehérje-allergiás további elmélkedésemre? te tudsz erről valami konkrétabbat? Nagyon megköszönném a véleményed, de ha nem, nem baj.

ayse
 
 


Fú most látom csak az új vonalzódat! :P :P :P
Akkor a halknál egy kicsit nagyobb mértékben - mondjuk suttogva - gratulálok! :P :P :P

ayse
 
 


Sziasztok!

Kicsit megkésve, de szívből kívánok boldog névnapt Bendegúznak!

:evil: :evil: :evil: Az előbb írtam már egy csomót, aztán valamit megnyomtam és elszállt az egész! :evil:

Viszont addig született egy nyulacskás vonalzó is! (Vagy csak az előbb figyelmetlen voltam.)

Manka!
A Sote1- re járok. Legközelebb kedden megyek (Uh- ra, hurrá!!!), de szerintem nem járnátok jól, ha elkísérnétek, mert igaz, hogy időpontra megyek, de még így is kiszámíthatatlan, hogy mikor kerülök be. Inkább egyszer, ha vérvételre megyek reggel, akkor viszem magammal Ágostont is és utána összefuthatunk, ha van kedvetek.

Márti!
A gyurmát én is élvezném, Ágostont még szintén nem köti le. Kipróbáltuk a só- liszt gyurmát és csak enni akarta.

Ayse!
Nagyon nehéz lehet tejmentesen etetni Andrist.
Az anyáknapi ünnepség gondolom nagyon megható lehetett. Nekem a húgom nagyobbik fia mondott anyáknapi verset (olyan édes: mert Ágoston még nem tud :) ) és könnyekig hatódtam. Mi lesz itt később?

Gondolom a mai játszóterezés elmarad a borús idő miatt. Sajnos mi úgysem csatlakoztunk volna, mert Ágoston tiszta takony és még köhög is. Viszont ma megtanulta kifújni az orrát. Még azért nem tökéletes, mert nem fújja elég erősen, de alakul. Azért még nekem is kell szívni.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Igen kihasználom az alvásidőt ilyen fontos dolgokra, mint vonalzógyártás, és nagyon nehezen tudtam dönteni a nyuszikás, és egy halacskás verzió között a babafalván, úgyhogy elképzelhető hogy még változik. :lol:

Réka!
Ágostonnak jobbulást!
Bendegúznak ez a nátha egyébként nagyon brutál mennyiségű takonnyal járt (bocsi), és mi is megtanultunk orrot fújni, már egész jól megy, de azért mi is szívjuk leginkább alvás előtt.
UHhoz durkkolok, de jó Neked én csak 3 hét múlva megyek!!

Ayse!
Halkan köszi! :)
Ja, a mai közös programról már én is letettem, de a jövő hétről nem!! Talán addigra az idő is megint megjavul.
Mi elmerészkedtünk délelőtt játszózni, de végig a felhőket kémleltem, hogy mikor kell spurizni hazafele. :roll: :lol:

Elolvastam amit az ősziben írtál. Sajnos sok plussz információval nem szolgálhatok ezzel kapcsolatban, de az biztos hogy azt tartják, ha jól betartja az ember a diétát nagyobb az esély, hogy elmúlik a dolog 3-4 éves korra. Akkor meg már megéri, ha azt nézed hogy utána normális életet élhet. De biztos nagyon megnehezíti a hétköznapokat. Viszont ugye az atópiás bőrbetegség egy hajlam is, hogy úgy alapból nagyobb az immunrendszer aktivitása, és nagyobb a hajlam mindenféle allergiára, irritáló anyagra, fürdetőre, stb. De ezt Te is írtad, hogy sok mindentől romlik, ami megbolygatja az immunrendzserét. Ha nem észlelsz egyértelmű romlást a tejterheléskor a bőrtünetekben, azért minden mást is végig kell venni, hogy még mitől lehet, pláne ha nincsenek hasmenéses-hányásos tünetei.
Amúgy mi voltunk a héten annál a bőrgyógyásznál, és sajna Bendegúzon is kis ekcéma jelent meg, nem vészes, csak egy-két szárazabb kis piros foltocska. De le lettünk tiltva a Johnsonról, fürdetőkrémet javasolt, írt fel gyógykrémet meg gyógyszertári hidratálót, és a Linola termékeket ajánlotta. Mivel én a fürdetőkrémet alapból utálom inkább vettünk ilyen Linola olajos fürdetőt, meg Linola sampont, annak legalább van illata.
Amúgy sztem Bendegúznak nem viszket, mert soha nem vakarja.
Nem akarom beképzelni, de tegnap este meg ma reggel kentem be neki, és már szebb a bőre, és nem olyan száraz.

Szóval sok okosságot meg újdonságot nem tudok írni sajna.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Jack ébredezik, csak gyors bekukk. Én is aludtam vele, azért nem írtam :oops: .

Itt még mindig váltakozik a napos és a borult idő, úgyhogy szerintem is toljuk el a játszózást. Én nem is tudok olyan játszóteret, ahol jó lenne találkozni, a Károlyi kert túl nagy, és a kapukat sem zárják rendesen, ezer felé szaladnának a gyerkőceink, és két szót sem tudnánk beszélgetni.
A szigeten milyen a játszótér? Erre a célra megfelelő? Vagy a ligetben?
Állítólag holnap már majdnem 30 fok lesz, és a jövő héten is jó meleg lesz. Juhééééé!
Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


A babanet órája teljesen meghülyült. :roll:

Az előbb majdnem sikítottam, mikor megláttam hogy szétmostam egy papírzsepit a gépben, csak az tartott vissza, hogy Bendegúz alszik. Így csak halkan csendben szitkozódtam.. :oops: :twisted: .

Manka!
Amennyire emlékszem a szigeten egyáltalán nincs körbekerítve a játszó, én ott folyamatosan üldöztem Bendegúzt. A Városligetit nem tudom milyen, ott nem voltunk, de ott is nagy lesz a tömeg az biztos. A mienket ahova járunk csak azért nem ajánlom, mert nagyon kevés a játék, és kicsi. Ha jó az idő ez is nagyon zsufi.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Hát ez a gyerek visszaaludt :shock: :D.

Ayse, nagyon jó a "helyretevős" kép, olyan vicces, ahogy megrmarkolja Lili az öszzevisszaálló kisfiú ingét :lol:

A Johnsonstól Jacknek is lettek pöttyei, sőt a nem "sensitive" öblítőtől is, akkor az is ekcéma volt?

Ayse, én is utánaolvastam egy kicsit a tejallergiának az angol irodalomban, és ott azt írják, hogy a kálciummal dúsított szója és rízs alapú termékekben (tej, sajt, joghurt), megvannak ugyanazok a proteinek és ásványi anyagok, mit a tejben, szóval táplálkozásbiológiailag nem szenvedne hiányt Andris.
Az viszont elég kivitelezhetetlennek tűnik, hogy Andris és Lili teljesen másképpen étkezzenek, nem tudom Andris mennyire tolerálná, hogy nem azt kapja amit a nővérkéje.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Márti, szerintem jó, hogy a "nyukiszás" vonalzó mellett döntöttél :D .

Akkor várjuk a többiek javaslatait játszótér ügyben :D . Állítólag a Honvéd utcában van még egy, a védőnő és egy másik anyuka a Károlyi kertben dícsérték, lehet, hogy holnap megnézzük Johnnal és Jackkel.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
Jó! Teszteljétek le. De hol van az a Honvéd utca? :roll: :lol:

Bendegúzon nem pöttyök lettek, hanem száraz és dorozsmás tapintatú lett a bőre, és aztán megjelent a térdhajlatában, meg a felkarján egy-két kicsit pirosas lencsenagyságú, meg kicsit nagyobb folt, ami aztán halványult, és olyan furcsa volt a felülete. Én nagyon megijedtem, mert emlékeim szerint a gomba is ilyesformán néz ki, igaz annak vörösebbnek és viszketőnek kellett volna lennie. Az az érdekes, hogy Bendegúz már egészen kicsi korától a levendulás Johnsonban fürdött, és ez csak most jött ki. Lehet hogy azzal "rásegítettem" még a dologra, hogy elkezdtem kenni Nivea testápolóval, és attól mintha egyre szárazabb lett volna. Szerencsére a helyzet nem vészes, remélhetőleg idejében el lett kapva a dolog, mostantól majd csak oda kell figyelni rá, hogy kicsit érzékenyebb a bőre. Azért volt feltűnő, mert neki mindig olyan szép volt a bőre, soha semmi pirosság vagy folt nem volt rajta.

Bendegúz is durmol még. :D

Amúgy én szívesen bevállalok egy benti talit is, itt jobban tudunk dumálni, csak tudom a gyerekeket már egyre nehezebb bent lekötni. De játék az van bőven!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Csak beugrok, pakolok, megyünk Keszthelyre délután. :D
Remélem a hétvégére most már marad ez a szép idő!

Meg eszembe jutott, hogy nekünk jövő héten a kedd nem ideális talizni, mert akkor kapja Bendegúz az első kullancsoltást.

Réka!
Hogy van Ágoston?

Manka!
Képzeld el Bendegúz néha amikor hülyéskedik és halandzsázik azt mondogatja, hogy gagyligagyligagyli. :lol: Rögtön eszembe jutott, hogy Jack szokta ezt mondani. :)

Ha nem jönnék már jó hétvégét Nektek!
De azért még úgyis bekukkantok. :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Egy kis néznivaló ebben a csúnya időben :)

http://s52.photobucket.com/albums/g24/m ... V04001.flv

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
Aranyos nagyon, olyan kis puszilgatnivaló :) és még mindig hasonlítanak ANdrissal :)

ayse
 
 


Íme a tabló.
A koncepció az volt, hogy mindenki a saját jelében van elhelyezkedve, az ovónénik pedig az óvodaablakból néznek ki. Az óvodavezető még nincs a képen, mert még nem adott.

Kép

ayse
 
 


Ezt nem ide szántam, bocsi... :oops:

ayse
 
 


Íme a tabló.
A koncepció az volt, hogy mindenki a saját jelében van elhelyezkedve, az ovónénik pedig az óvodaablakból néznek ki. Az óvodavezető még nincs a képen, mert még nem adott.

Kép

ayse
 
 


És megint :oops: :oops: :oops:

ayse
 
 


Ayse :D , én örülök, hogy ide sikerült felraknod a tablót (nem mintha a másikban nem nézegettem volna meg :D ). Nagyon ügyes vagy, olyan jó kis vidám, aranyos lett, gondolom az óvónénik is el lesznek tőle ájulva.

Tényleg még mindig hasonlítanak a gyerkőceink egymásra, én is meg-megjegyzem magamban, amikor teszel fel képet, van egy "nézésük", ami ugyanolyan.

Tegnap is meg ma is olyan jót csavarogtunk Jackkel, játszótérről játszótérre jártunk, éppen, hogy hazaértünk fürdésidőre. Olyan kis aranyos volt egész nap, jókedélyű, pedig kínozzák a szemfogai, újra ömlik a nyál, és egyész nap kotor a szájában.

A legújabb kedvenc játék az, hogy Jack ül az asztalánál, nekem meg mondogatnaom kell meghatározatlan sorrendben azt, hogy "pont", "vonal", "irkafirka", ő meg lerajzolja őket, majd ha tele van az oldal pontokkal, vonalakkal, irkafirkákkal, akkor lapoz, elővesz egy másik filztollat, és kezdjük elölről amíg el nem fogynak a színek. Jó kis izgi játék :roll: :lol: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
Az jó, nálunk a hiszti ment egész nap!
Jó kis türelmes fiú Jack, hogy ilyen szépen elrajzolgat! :D

A szomszédok megint alakítottak tegnap. Egyszer csak dörömbölnek az ajtón és a két kislány volt az. Kérték, hogy hadd jöjjenek be pisilni, mert az anyukájuk az utca végén van, és nekik már nagyon kell. Persze tudtam, hogy honnan fúj a szél és mondtam nekik, hogy oké, de mi most nem fogunk kimenni játszani. Közben térültem-fordultam és arra lettem figyelmes, hogy a kislány átordít az utca túloldalán levő anyjának, aki közben ideért, hogy akkor itt maradhatnak-e? :shock: Erre mondtam neki, hogy mi most nem fogunk kimenni, ezt az előbb is világosan megmondtam. A végére ideért az anyuka is, elég kellemetlen volt :evil: :oops: . Ne higyjétek, hogy nem szeretem, ha együtt játszanak, meg ha itt vannak, de azt nem hagyom, hogy hülyére vegyenek és azt sem, hogy rám bármikor rám lehet törni az ajtót és akkor álljak rendelkezésre. Mert az anyuka nem jön át, igaz, ő úgy gondolja, hogy legyenek kinnt a gyerekek egyedül, ő órákra kicsapja őket, sőt az ötéves kislányt múltkor az utca végéről vakartam össze, mert kapujuk egyelőre nekik sincs. Szóval én nem engedem, hogy egyedül legyenek kinnt és 4 gyerekre vigyázni meg fogok akkor, amikor nekik ilyen gondolatuk támad. Az hiszem, megérett a helyzet, hogy beszéljek a szülőkkel :? :? :?

Másik kínos helyzet: Lili elkezdte kérdezgetni, hogy hogyan lesz a kisbaba. Először mondtam, hogy úgy, hogy az apuka meg az anyuka nagyon szeretik egymást és nagyon szeretnének kisbabát és akkor születik is. De ez persze nem volt kielégítő válasz, úgyhogy azt mondtam, hogy még egy kicsit tovább mondom, de itt megállunk egyelőre. Szóval annyit mondtam még, hogy az apukának és anyukának találkozik egy sejtje és abból keletkezik a kisbaba az anyuka pocakjában. Erre Lili megkérdezte:
- És hogy, úgy, hogy összeteszik a pocakjukat? :lol: :lol:
- Igen, az is benne van. - mondtam, miközben a férjem majdnem lenyelte a kanalat. Ebédeltünk éppen.

Na most itt állok a pácban, szerintem még korai ez a téma és reméltem is, hogy csak később kell erről beszélgetni. :roll: De nem sok időm van, hogy összeszedjem magam, végül is ezt a szülőknek kell elmagyarázni, nem akarom, hogy mástól tudja meg. Jajj de kínos.... :oops: :oops:

Vélemények, tapasztalatok?????

ayse
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?