Új privát üzeneted érkezett!

:) Köszi Rambóka! :) imádlak benneteket
Vendég
 


Rambóka, Espero nagyon köszönöm!

Espero, Sára manó szép nagyon végignéztem na persze ahelyett, hogy el kezdtem volna dolgozni.... :wink: !!!
Vendég
 


Kép

Kép

Kép
babancs
 
 

 
 

babancs, domika rohamtempóban fejlődik. nagyon édes. :D
mekkora már?

lafi, én nem vagyok doki, de szerintem minél kevesebb gyógyszert. főleg az első három hónapban, akkor inkább semmitse. állítólag a 12. hétre már megvan mindene. :D
tudjátok, néhamegfordul a fejemben, hogy ha a 12. hétig megvan szinte mindene egy babának, akkor lehet, hogy a tudomány fejlődésével egyszer már a 4-5 hónapos magzatokat is életben tudják majd tartani. végülis nem kizárt.

gergő egy nagy fazon, az tuti! éjszakák?

Kép

Kép
csillagfény
 
 


lafi egyébként nagyon nagyon nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Babancs, gyönyörű!Szépen fejlődik, gratulálok!

Csillagfény,köszi!Amúgfy azt hallottam, hogy egyre jobban kitolódik a koraszülések ideje, pont amit írtál!
Vendég
 


tudnátok valamit ajánlani a terhességi csíkokra? egy nagy zebra a hasam. :oops:
a terhesség alatt végig kentem valami olajjal, de nem ért semmit.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Babancs! Nagyon szépen fejlődik a babád! Ezt annyira jó látni! Mikor vihetitek haza?

Lafi! Óriási gratuláció, nagyon örülök neked!

Csilla! Sajnos úgy tudom a kialakult csíkokra már nem igazán jó semmi. Nekem sok csíkom van még tizenéves koromból. Idővel elhalványulnak és kevésbé fognak látszani. Szerintem adottság, hogy valaki csíkos vagy sem,bármivel kenegethetted volna magad, ha hajlamos vagy csíkosodásra, akkor előjön sajnos. Egyébként talán a kamillás babakrém az, amit úgy látom egy kicsit halványítja és regenerálja a csíkokat.

Rólam: Vilmos baba 3 hetes múlt, rohan az idő. Az alvási gondokat egy pofon egyszerű dolog oldotta meg. Azt hiszem talán írtam, hogy álmában is feszeng a baba és a kezével kalimpál. Ezzel állandóan felébresztette magát, nagyon nyűgösen aludt, ha egyáltalán aludt. Összeadtam egy napi alvás mennyiségét és 11 óránál kevesebbett aludt a 24-ből. Ez nagyon kevés volt. Egy barátnőm javasolta, hogy hason altassam, mert így nem tud kalimpálni. Képzeljétek úgy bejött, hogy a következő éjjel már 5,5 órát aludt egyben. Mára virradóra meg 6 órát aludt egyben. Szóval végre kezdek én is egyenesbe jönni, mert már óriási alváshiányom volt. Előtte óránként kért cicit még éjjel is. Na hát nem akarom elkiabálni, de talán haladunk a felé, hogy már csak 1*2* kelljen éjjel kelni hozzá. Most olyan 16-18 ótát alszik egy nap, ami azért már tűrhető.
A depim tényleg sokkal jobb, ritkán fog el a kétségbeesés. Inkább jobb a kedvem, mint rossz. Azt hiszem túl vagyok rajta :) .
nóra1
 
 


Sziasztok,

túlvagyok egy közepes depin (szerintem fáradtság), ma már jobb... :)

Annyira szép gyereketeitek vannak, tudjátok-e?? Az a sok törődés, értelem mind tükröződik rajtuk, sokat foglalkoznak velük, látszik rajtuk. Domira rá sem ismertem az új kis hacukájában, és már nagyon kikupálódott. :shock: Babancs, szerinted mikor mehet haza? Már hamarosan, nem?

Nóra, örülök hogy jobban vagy, szerintem az eszméletlen kialvatlanságtól kerültél olyan állapotba. Mi is kb. 4 hetes korától altattuk hason Bogit, addig ugyanez ment. nem baj, az ember tanul, második gyereknél már könnyebb lesz. :wink:

Bogi kimondta az első szót tegnap. :lol: Borzasztóan meglepődtem, nem is akartam elhinni, mondtam, ezt tuti hogy elképzeltem. Mégpedig a drágalátos makkát tisztelte meg evvel. :evil: Nem az apját (már 4 hós kora óta tanítja neki, hogy aaaapppa), nem engem, hanem a büdös makkát. A makka állandóan lefekszik elé, már meséltem, hogy Bogi rendszeresen kopasztja őt (szőr száll mindenfele), amit kitüntetésnek vesz (a kutya stílusához van szokva), én meg mindig mondtam közben, hogy "cica, szereted a cicát? itt a cica látod". Tegnap Bogi pedig: "szisza!" persze nem tisztán. De aztán megismételte, és este az apjának újra: "hol a cica, Bogi?" erre ő: "szisza!"

:lol:

Ezen is túlvagyunk, az első szavakon... jönnek az első lépések... első szülinapi torta... és ennyi is volt a babakorszak? :(

brühühü
Vendég
 


Norka, gratulálok!!!!!!!!!!Bogi nagyon ügyes csaj!
Kaptam emailt dietetikus ügyben!
Vendég
 


Espero!

Sárát hol lehet megnézni???
Hogy vagytok?


Babancs!

Domi nagyon sokat fejlődött! :D
Mikor vihetitek haza?


Csillag!

Csík ellen sajnos nincs mit tenni. Állítólag idővel elhalványul. Szerintem ne dőlj be mindenféle csodakencének, ha mindenképpen kenni akarsz rá vmit, inkább körömvirág krémet kenj rá!


Nóra!

Örülök, h. már jobb a kedved.
Aludj, amennyit csak tudsz, ugyanis a dedek alvásideje idővel csökken, ugyanakkor a felügyelet igényük exponenciálisan nő.
A szentem ma 2,5 órát aludt, de mindezt lerendezte a délelőtti séta alatt, azóta tartja magát benne a duracell keményen. Most éppen az apját amortizálja. :lol:
Mi ugyanezért altattuk hason (meg mert a párom attól félt, h. háton megfullad a gyerek a saját bukásától), de a gyerekorvos és a védőnő is a háton altatást favorizálja a hirtelen csecsemőhalál miatt. Mi mindenesetre a biztonság kedvéértbeszereztünk egy légzésfigyelőt.
(Ez az egész egy érdekes probléma, mert a statisztikák szerint a hirtelen csecsemőhalál jelentősen lecsökkent azokban az skandináv országokban, ahol áttértek a háton altatásra. Ugyanakkor egy másik vélemény szerint ez nem önmagában a hárton altatásnak köszönhető, hanem a légzésfigyelők széleskörű elterjedésének. :? A "téves riasztások" egy részéről ugyanis azt feltételezik, h. a csecsemő a riasztó hangjára felébredve ismét elkezdett lélegezni.)


Norka!

Gratula az első szavatokhoz! :D
Miért mire számítottál? :wink: A macska végülis legalább egy élőlény. :lol: Nálunk szerintem a 'busz' lesz az első szó! :twisted:
Azért még ne temesd a babakorszakot, most jönnek majd a jó dumák és az aranyos megnyilvánulások.
Mostantól viszont minden szót meg kell gondolni otthon, nehogy az anyós a gyerek szájából hallja vissza a véleményedet! :twisted:


Vöcsök! Almodo! Tünde!

Ti hogy vagytok??


Itt a ded áhítattal hallgatja, ahogy apa énekli az "Ó, ha rózsabimbó lehetnék" című halhatatlan opuszt. (A vájtabb fülü denevérek ugyan potyognának a padlásról, de panel révén nincs esélyük) :lol:
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


jó ez a csíkos ruci :D

nem bíííííííííííírok már ülniiiiiiiiiiiiiii.....nem akarok ülni és tanulniiiiiiiiii..............pedig még nagyon sokat kell tanulnom.
dimet
 
 


Sziasztok!

Domika most 1750 gramm. Már csak azt várjuk, hogy elérje a 2 kg-ot. Időpontot nem tudunk még, hogy mikor hozhatjuk. (1-2 hét). Gyorsan nő.

Rambóka!

A légzésfigyelő nagyon jó! A kórházban Angel Care van, itthonra is azt vettem. Még a szobahőmérsékletet is kijelzi, nagyon profi. Megnyugtató hallani a tickelést, ahogy Domika lélegzik (lehet itthon majd megőrülök tőle :lol: ). Néha tényleg úgy be tud aludni, hogy megfogdosom, hogy lélegzik-e - mikor ölben tartom.

Ma 2* is megetettem, szépen becupákolta a 40-45 ml-ket. Nagyon jó evő szerencsére.

Jó éjt!

Kép
babancs
 
 


Babancs, Domika nagyon gyorsan nő! És nagyon csini! :lol: Az Angel Care légzésfigyelő tényleg nagyon jó, nekünk is olyan volt. És a tickelést le tudod kapcsolni rajta, akkor csak villog. a tickelés engem is kikészített. amikor merül majd az elem akkor hiába van kikapcsolva rajta, akkor is tickel majd, onnan fogod tudni hogy cserélni kell - ez nálunk kb. fél év után volt...

Rambóka, Gergő is nagyon édes! Kis sokfogú! :lol: :lol:

Norka, gratulálok Bogi első szavához! Kis ügyes!

Csakegy, Lilla is tüneményes! Dorkának is volt ilyen "virágja" és imádta!

Igaz hogy Dorka már nem ded, de én is mutatok róla pár új képet ha nem baj!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Anyókám, Dorka még mindig nagyon szép!Azért nyugi, akkor is van benne belőled valami!!!!

Babancs, de jó, hogy szépen alakul minden, örülök, nagyon szorítottam!
Vendég
 


A gyerek ma megint üres cicin cuppogott reggel :cry: , úgyhogy holnap meg fog jönni!
Csak tudnám, h. mi a fene köze van a progeszteron szint leesésének a prolaktintermeléshez!(Ha csak az nem, h. mindkettő "pro"-val kezdődik! :evil: )
Na megyek is.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


dorka gyönyörű!

babancs, örülök, hogy rendbejött a tejcsi, és szopizik.
most már nem annyira érzékeny, vagy sterliebb lett a tejcsi?

rambóka, érdekes, én sose érzem, hogy mennyit eszik, illetve, hogy van-e még tejem.

néha hallom, hogty nyel, de nem mindig. de volt olyan is, hogy tejfejés után még kortyolt egy párat.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Babancs!

Akkor ezek szerint már a tápszonda is kikerült és már szopizik? :D
Még csak cumisüvegből tápszert v. már anyatejcsit, esetleg már mellről?
Akkor már csak 250 g van vissza a hazavitelig! :D
Család már készül nagyon, gondolom!

Anyoooka!

Dehogy baj!
Sőt jöhetsz a napi történésekkel és tanácsokkal is!
Gondolom, te már túl vagy azokon a problémákon, amikkel mi még csak most szembesülünk.
Dorka nagyon aranyos. Már ilyen ügyesen bánik a tollasütővel? :D

Csillag!

Te is hallanád, mert Gergő csak cummog-cummog, de nem nyel (máskor átlag minden 3. cumm után nyelni szokott!). Dolgozik egy darabig keményen, de aztán feladja. :(

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Az igazság az, hogy olvasgatlak Titeket, csak írni nem nagyon van erőm. Lett a mi kis topikunknak is egy babás "melléklete", ezért most oda írok gyakrabban, de azért az "okos" kérdéseimmel majd jövök ám.

Mióta nem írtam, Réka két fogat is növesztett, 1 nap különbséggel. Tegnap voltunk dokinéninél szemcsipásodás ügyben, ahol mindjért rá is kérdeztem, hogy nem lehet-e, hogy a leányzó azért szopizik naponta legalább 8szor, mert kevés a tejem. No, meg éjjel is kel még mindig vagy 3szor. :( Erre kaptunk tápi receptet. Tegnap a Sinlac-ot próbáltuk. Ízlett is neki, megevett egy fél adagnyit, de éjjel ugyanúgy kelt. Ma majdnem egy egészet sikerült megennie. Kíváncsi vagyok, mi lesz. Bár, szerintem nem az éhség miatt kel fel.

Rambóka :)
Nekem Réka szinte észre sem veszi, ha megjön. Én bezzeg!!
Csak ámulok, Gergő milyen ügyes már! Réka még mászni sem mászik, bár Apa ma már mászásra utaló jeleket vélt felfedezni a gyerek mozgásában. Hát hajrá!
Kajálás: nem egy evőgép a lelkem; már annak is örülök, ha délután megeszik egy egész Frutapura-t. Tízóraira max. egy harmadnyi fogy. Ebéd változó. A krumplival már megbarátkozott, ebbe keverem az egyéb dolgokat, de mégis, egyik nap megeszi az összeset, másnap meg max. 10 kanálnyit. Ja, és kész akrobata mutatvány megetetni őkelmét, mert nem bír megülni 2 percig sem egy helyben. Szóval irigy-irigy!
Ja, és dokinéni kisebbnek nézte, mint 8 hónapos. :? Mondjuk nem egy szálfa termet, de már születésekor sem volt az.

Babancs :)
Domi egyre pofásabb! Remélem, mihamarabb hazamehettek! Nagyon erős csajszi vagy, hogy ilyen jól viseled.

Rejo :)
Johanna már hintázik?! Megáll az eszem! :) Nem is tudtam, hogy itthon lesztek. Mi meg jövő hét végén elpályázunk Debrecenbe.

Íme egy kép a leányzóról, ide még úgysem raktam föl róla eddig:
Kép
gtünde
 
 


Tünde!

Réka nagyon helyes!

Rambóka!

Igen, a tápszonda is kikerült már a hét elején. Azóta cumisüveggel kap tápszert. Anyatejet nem kaphat, mert Streptocccus tenyészett ki belőle. Most fogom befejezni a 10 napos antibiotikum-kúrát, utána lehet csinálnak még egy tenyésztést. Mondjuk a tejem egyre kevesebb, meg már se időm, se kedvem nincs nagyon a kézi fejővel fejni..
Hallottatok a "More milk" tablettáról? Egy másik fórumon esküsznek rá, hogy annyira megnöveli a tejci mennyiségét.

A cumisüvegekkel viszont gondban vagyok..pontosabban a cumifejjel. Az aventos igencsak nem vált be. Túl kemény a szilikon, igen pici a lyuk is a cumin. A gyerek meg nem szopja, csak nyelni akarja a tejet. Úgyhogy a bevitt aventos cumisüvegből meg sem tudtam etetni, áttöltettem a kórházi üvegbe. Na annak aztán van ám nagy puha, latexos cumija..2 perc alatt bepakolja belőle Domi a tápit. :D
Most vettem Nuk-os üveget itthonra, latexos fejjel és vágtam rá jó nagy lyukat. Az egésznek az a hátulütője, ha nem tanul megszopni, a cicivel sem tud nagyon majd nagyon mit kezdeni..
Mindenesetre megnyugtató, hogy Domika az osztály legjobb evője. :D

Képzeljétek! Tegnap beázott a koraszülött-intenzív osztály..be sem engedtek minket egész nap. :shock: Jó lenne, ha ma legalább anyák napjára tekintettel beengednének. :lol:

Boldog anyák napját csajok!

Kép
babancs
 
 


Anyukák!!!!Boldog Anyáknapját!!!!

Kép
Vendég
 


Ezen a napon annyi mindent kell
megköszönnöm neked:
azt, hogy életet adtál, azt hogy felneveltél,
megköszönöm azt a sok jót amit értem tettél.
Megköszönöm, hogy megszidtál,
hisz csak azért tetted,
mert aggódtál értem,
s tudtad ha most fáj is,
később majd megértem,
s eltöprengek a miérten.
Neveltél a jóra, s féltettél a rossztól,
mindig tiszta szívvel ótál a gonosztól,
s ha mégis baj ért te mellettem álltál,
hogyha bánat ért mindig vigasztaltál.
Ápoltál, ha beteg voltam, s ha szomorú
ború borult rám, te voltál az,
ki megnevettettél
ANYU.

Boldog anyák napját minden anyukának!

Kép

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok!

Norka!
Gratulálok az első szóhoz! :) Nálunk Álmos első szava a NEM!!! volt. :)

Csillag és más kecskerutaivók!
Tudtok mondani egy helyet Bp.-en, ahol kapni? Már jópár gyógyszertárban és bioboltban kérdeztem, de sehol nincs...

Rambóka!
Hogy ez a Gergő milyen ügyes!!! (Mindig méregetem, hogy kb. mit is csinál majd Vili 3 hónap múlva.... Ő most kezdi néha pár másodpercre kiemelni a popóját, ha az ölemben tartom.)
Én elég keveset fektettem Vilit hason, a hirtelen csecsemőhalál miatt, meg mert leszoktunk róla, amikor szájpenésze volt (és én attól féltem, hogy a lepedőről visszafertőződhet). Most kezdtük megint, mert a védőnő szerint akkor gyorsabb a mozgásfejlődése, illetve, azért kell, hogy erősödjön a nyaka és a hátizmai. Nem rajong érte, csak akkor viseli el, ha mindenféle érdekes, színes játékokat rakunk elé, akkor azokat elnézegeti 5-10 percig alkalmanként...

Nóra!
Örülök, hogy végre kialudtad magad! Nálunk is Vili már minden második éjszakát átalussza, habár engem az sem zavar, ha 1x felkel éjszaka, mert akkor nem feszül a mellem reggelre annyira. Változatlanul 2 dl tápszert kap (meg kb. 6-6,5 dl anyatejet), mostanában 3 alkalomra elosztva, és a védőnő azt javasolta, hogy ha ez így megy, akkor várjunk 6 hónapos koráig a hozzátáplálással.

Babancs!
De jó!!! Akkor hamarosan otthon lesztek :) Ne aggódj a szoptatáson, elsődleges szempont, hogy megerősödjön Domi.

Anyooka! Tünde!
Nagyon édesek a kislányaitok!

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Vöcsök, én az örs vezér téri sztkban vettem, egy gyógynövényboltban. szerintem bármelyik gyógynövényboltban lehet kapni (nem = biobolt!)

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Köszönöm, Csillag!
Akkor keresek egy gyógynövényboltot (egyébként a Herbária üzletekben sincs - tudom, az sem csak gyógynövénybolt... :( )
És még mindig érzed a hatását? Most mennyit iszol belőle?
Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Babancs!

Hát jobban tetted volna, ha nem vágod ki, mert félő, h. így sosem fog megtanulni ciciről szopizni.

Beszélj Norkával, ő is rengeteget küzdött a cumizavarral Boginál.

Az Aventnek van ún. háromállású cumija, ami abból áll, h. lapos a rés a cumin és ha függőlegesen teszed a szájába, akkor jobban szétnyílik és könnyebben folyik, ha átlósan, akkor kevésbé, ha vízszintesen, akkor alig. Eredetileg fordított sorrendben javasolják, abból a célból, h. a csőrös pohárra átnevelhető legyen a gyerek, de szerintem nálatok inkább a gyors kifolyásról kéne a nehezen kiszívható felé terelni a dedet.

Norka Habermann etetőt használt annakidején, az valszeg sokkal jobb! Nézd meg a neten, h. nálatok hol kapható!


Vöcsök!

Nem minden gyerek szeret hason lenni, sőt van, amelyik kifejezetten utál, de, ha körberakod mindenféle érdekes dologgal, akkor lehet, h. meg fogja szeretni.
Gergőhöz nem szabad viszonyítani, mert ő vhogy eleve türelmetlennek született (már a születése is olyan volt!), és mindent kicsit korábban csinál, mint más gyerekek. Egy sajtkukac!
Ma grillpartyzott és élvezte! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Babancs, Vöcsök
Köszi :)

Vöcsök
Réka is háton aludt/alszik. Én is próbáltam hasra fektetni, amikor még nem forgott, de utálta. Aztán, mikor már magától fordult, nem volt gond. Most már tök sokat fekszik hason, meg már próbálkozik a mászással is. Nem siet el semmit. :) Úgyhogy, nem lesz nálatok sem gond. Szerintem az 5-10 perc elég is, hogy kicsit erősödjön.
gtünde
 
 


Tündi én meg azt hittem győrben vagytok! :cry: Jó lett volna talizni, ha becsatlakozol te is.

Debrecenből hazajöttök azért majd Pécsre, ugye?

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo
Pedig múltkor már írtam, hogy január vége óta itthon vagyunk. De nem gond. :) Persze, jövünk majd haza, de nem túl sűrűn, mert baromi messze van, és egy tank benzin elmegy egy oda-vissza útra.
gtünde
 
 


Sziasztok csajok!

Jöttem kérdezni, és megcsodálni a babákat, naggyon gyönyörűek.

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy 26. hétben vagyok, és tegnap este vettem észre előszőr, hogy a bokáim hatalmasra duzzadtak, olyan vagyok mint egy elefánt(bár amúgy is :lol: )
Utánanéztem a neten,hogy mit lehet ez ellen csinálni, van ahol azt írták ,nem szabad sok folyadékot inni, van ahol meg az ellenkezőjét.
Most mit csináljak??Nektek volt ilyen(mert én ezt egy picit korainak érzem, de nem tudom, nem voltam még terhes)
ezoterike
 
 


Na, Lafi lebuktatott, hogy olvasó üzemmódban be-benézek és priviben azért reagálok, ha tudok segíteni. :)
A home topicban viszont hetek óta nem jártam, szégyellem is, de nem tudom, hogy kivel mi van odaát :oops:

A múltkor sajnos elkiabáltam, hogy Sára hízásnak indult és hogy van elég tejcsi. Ha meggebedek se tudok 520-530 ml-nél több tejet termelni, pedig most már minimum 600-ra lenne szükség. Ciciből csak 400-at eszik a csaj, a többit üvegből adom hozzá, amíg van lefejt tej, azt kapja, aztán este már tápi jön. A mérleg körül forog az életünk, mindenki azt mondja, hogy felejtsem el a mérleget, persze nem az ő gyerekük fogyózik, hanem az enyém :-) Minden egyes grammért küzdelmet folytatunk.
És az még hagyján, hogy keveset eszik ciciből, de még sokáig is tart (1 evés rátöltésestől min. 1 óra). Nem mintha nem érnék rá, de akkor több időnk jutna játékra, sétára, magamra, páromra, netezésre stb. Néha annyira idegesít a helyzet, hogy sírnom kell. A múltkor szopizás közben kapott el a bőgés, Saci felnézett rám a ciciról a kis gombszemeivel és mintha csak azt mondta volna, hogy "mi a baj anyuci, ne haragudj, hogy ilyen rosszevő vagyok". Annyira édes pofa, nagyon szeretem. Mégis nagyon nehezen emésztem meg a helyzetet. A legjobban az zavar, hogy hiába van a legkisebb lyukú aventes etetőcumink, olyan gyorsan jön belőle, hogy megfájdul tőle a pocija, és aztán jön az üvöltés pár percig, végül pedig egy hatalmas böfi szárazon vagy nedvesen. Aki cumisüvegből etet, hogy csinálja? Nincs valami tuti trükk?
Közben persze eszembe jut az is, hogy csak azért csinálok ebből ekkora problémát, mert túl jó dolgom van, ráérek ezen filózgatni.

Pár napja bejelzett a légzésfigyelőnk hajnali 4-kor. A pulzusom az egekbe szökött, nagyon megijedtem. Sára fel sem ébredt a szirénázásra, csak akkor, amikor megsimogattam az arcát. Felnézett, hogy most akkor mi a nyavalya van, aztán aludt tovább. Én nagyon nehezen aludtam el újra, azon gondolkoztam, hogy képes lettem volna-e csinálni, amit kell, ha tényleg baj van. Nektek jelzett már be?

Priviben küldöm a linket, ahová a képeinket töltjük. Akit véletlenül kihagytam és kiváncsi rá, szóljon!

Kép

Képurl]
espero
 
 


Elég nagy hülyeség, hogy nem lehet több embernek egyszerre privit küldeni. Na mindegy, akkor a nagyvilág elé tárom a képeinket, jó szórakozást:

http://kep.tar.hu/svp

Kép

Képurl]
espero
 
 


Lányok!

Én nem értem, mi kell ahhoz, hogy meggyőzzelek benneteket arról, hogy érdemes megvenni ezt a Haberman etetőt??? :shock:

Miért szenvedtek feleslegesen??

Nem jön belőle gyorsan semmi, erősíti a szopireflexet, ugyanúgy kell szívni mint a mellbimbót, teljesen felszámolja a cumizavart és NINCS BENNE LEVEGŐ!! Szelepes!

www.medela.hu innen lehet megnézni, hol kapható. Sok helyen, de ha nem, meg kell rendelni. A Suttogó titkaiban is írnak róla!!
Vendég
 


Espero!

Hallgass norkára!! Tényleg szuper az a cucc, mi megvettük, de csak kabalából, még egyszer sem használtuk.

Tudod Dominál egy etetés másfél óra volt, még öt hónapos korában is, a medelás kulacsból, és napi hétszer fejtem, ugyanígy éreztem mint te most, és írtóra dühös voltam, miért pont velem, velünk történik mindez, mikor én annyira-de annyira akartam szoptatni...és szoptatttam is minden áron, de közben dühös voltam mindenre és mindenkire, az egész világra, néha még Domira is.

Most már azt mondom, nem éri meg, tényleg kár az elfecsérelt idő, amit mellen tölt az nem elfecsérelt, de a sok fejés, pluszban cumiztatás, fertőtlenítsé, mosogatás stb.

Mai eszemmel tápit adnék neki és kész, attól ugyanolyan jó anya vagy, sőt, még jobb leszel jelen helyzetben, mert nyugodtabb és türelmesebb és pihentebb leszel.

Figyelitek első gyerekkel mennyivel nehezebb a szopi? Sztem tuti hogy elsőre nincsenek még bejáratva a tejcsatornák, ne aggódjatok, nálunk szarabb szopihelyzetet még nem olvastam itt, mint domi produkált (másfél óra alatt segédeszköz nélkül 30 mili volt a teljesítménye!! :shock: :shock: ) és lám Johannánál mégis dőlt a tej, úgyhogy van remény csajok!

Szóval espero ne készítsd ki magad!!!!!!!!

Kép

Kép
rejo
 
 


Már van Haberman etetőnk és úgyanúgy jártam vele mint egyébként. Még csak egyszer próbáltuk, de lehet, hogy adok neki még egy esélyt :D
A legfőbb problémám az volt vele, hogy amikor egyedül vagyok, úgy szoktam intézni a tejci vagy tápimelegítést, hogy Sárát közben böfiztetem vagy még cicin van. A habermanhoz meg két kéz kell, mert bele kell pumpálni a felső részébe a cuccot.

Rejo, köszi a bátorító szavakat. Párom is elolvasta, amit írtál, és azt mondta, hogy fogadjam meg a tanácsot, mert tök igazad van.

Kép

Képurl]
espero
 
 


Micsoda? :shock:

Ezt nem értem. Miért kell két kéz a Habermanhoz? Nem kell pumpálni semmit. Nem lehet, hogy rosszul raktad össze? :lol:

Espero, talán emlékszel az augusztusi taliról, ott etettem vele Bogit a kávézóban.

De lehet hogy én értem teljesen félre, amit írsz. Én annak idején mikor Bogi szopizott, már előre elővettem az előzetesen kikevert tápszert (nyugodtan meg lehet csinálni előre akár fél napra is a hűtőbe), gyorsan zsupsz bele az etetőbe, és míg szopott Bogi, a teletöltött etetőt beleállítottam egy mikróban felforralt vizes csészébe, hogy langyosra átmelegedjen. Ez kb. 2 perces hadművelet volt, aztán leültem szoptatni. Aztán amikor Bogi már a második cicimről fordult le, és még éhes volt, akkor benyomtam a Habermant a legkisebb fokozaton és minden ment tovább. Olyannyira nem vette észre a különbséget, hogy amikor egyszercsak elrepedt a műanyag vége, és Aventtal próbálkoztunk tovább, egyszerűen nem tudott belőle inni. :shock: Kb. 2-3 hétbe telt, mire megtanulta. Na, onnantól fogva rohamosan egyre kevesebbet szopizott a gyerek. :(
Vendég
 


Na várjunk csak. Úgy érted, hogy a szelep fölötti kistartályba belepumpálsz az adagból? De az teljesen felesleges.
Vendég
 


Azt irják a papirján, hogy préseljük ki a szelep fölötti részből a levegőt úgy hogy felfelé áll az üveg, aztán fordítsuk lefelé és engedjük bele a folyadékot, majd ismételjük a műveletet addig, amig meg nem telik a tartály.
Gondolod, hogy ez felesleges??

Arra emlékszem, hogy etetted Bogit a Camponában, de nem néztem, hogy miből....

Kép

Képurl]
espero
 
 


Ja, az egy marha nagy pepecs. Én soha nem csináltam, ez lenne a levegőtlenítés, de az levegő benne annyira minimális mennyiség, hogy Boginak sose volt baja tőle (pedig benyelte, mert utána jött a tápi).
A Haberman etető leírását elolvastam, és úgy éreztem, mintha egy hi-fi szerkezettel állnék szemben. Pedig dehogyis, nem kell vele foglalkozni. :lol:
Vendég
 


espero, nálunk azóta megy rendben a szopi, maióta kinőttük a mérleget. érdekes, hogy néha az az érzésem, szinte egész nap alig evett valamit, aztán van 4 kaki, és nő mint akit húznak.
előtte folyton méricskéltem, volt, hogy szopi közben is, szerintem stresszelte a gyereket is.
szerintem addig éri meg fejni, amig beindul a tejcsi. én most éjjel szoktam fejni 1x, azt oddaadom este, és leglább nem feszül úgy a mellem. aventtal 10-15 perc.

én viszont azt mondom, megéri küszködni a szopival. mi nagyon szépen belejöttünk, pedig 6 hetesen legszivesebben átálltam volna a tápira. most kimondottan élvezet a szopi.

a légzésfigyelőtől asszem én is idegbajt kapnék. nekem nincs, remélem nem lesz semmi baj.

vöcsök, mot nem iszom kecskerutát, ha kevesebb a tejcsi, napközben 1-2 csészével. nem vagyok valami nagy rendszeres.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Gergőnél meg pont most kezd előjönni a szeparációs szorongás és legszívesebben egész nap rajtam lógna!
Valszeg ez az átköltözés sem használ a lelkivilágának, mert egész nap a szájában van az ujja, de próbálok rengeteget foglalkozni vele és jól lefárasztani, akkor könnyebb letenni, így nekem is több időm jut tanulni.

Az elmúlt héten megtanult a bútorokba kapaszkodva állva közlekedni és már tökéletes a négykézlábas technikája is.
De persze esik-kel és nagy cirkuszok vannak, a lila foltjai gyarapszanak rendesen.
A minap reggel az affekta liba a Csak csajokban azon agonizált, h. mit kell csinálni ha a gyerek beveri a fejét. Ezúton üzenem, h. le kell porolni és nagyon megdícsérni, h. milyen ügyes volt, mert akkor hamarabb abbahagyja az üvöltést! :twisted: (Rájöttem, h. ezek a reggeli műsorok nulla információtartalommal bírnak, pedig régen, amíg suliba jártam v. dolgoztam, mindig evett a penész, ha vmi érdekes hangzott el a beharangozóban, de az elmúlt 2 napban kiderült, h. a riportalanyok nagy része teljesen feleslegesen kel fel és megy be a stúdióba! :evil: Még, ha lenne is vmi mondanivalója, a két hülye tyúk tökéletesen elb.ssza a rendelkezésre álló 2-5 percet a hülye poénkodással! :evil: )

Újabb feladat elé állítottam a gyereket. Fizika óra, Newton, gravitáció, ill. erő-ellenerő törvénye a gyakorlatban. Mindez valójában annyi, h. anyuéknál lejt a kert és a gyerek elég érdekeseket brékel a pokrócon, miután megborul, de lelkesen rohamozza a pokróc túlsó végén pihenni vágyó kutyát, aki végül feladja és elmenekül. Ezek után a ded érdekesebb tevékenység után néz és hozzáfog a fű tépéséhez, de egyrészt ilyen vékony dolgokat megfogni még nem igazán tud, másrészt, ha sikerül, akkor meg inkább saját magát húzza oda a fűhöz, mert a fű ül stabilabban! :lol: Amikor aztán végül a fű enged, a ded dob egy hátast. :lol:
Ilyenkor gyorsan meg kell mászni anyát, lehetőleg a mellbimbójába kapaszkodva (hamár kiáll! :twisted: ) v. a poló dekoltázsát nyújtva köldökig! :twisted:

A kajálással viszont gondok vannak, mert minden kanál kaja után rácuppan az ujjára és a kaja fele lecsorog az alkarján, de ha lefogom a kezét, akkor nekiáll hisztizni és csak romlik a helyzet, mert végül már nem is hajlandó elcserélni az ujját a kajára. :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csillag!
Megvan a kecskeruta - a közeli bioboltos megrendelte, már csak el kell mennem érte :)

Rambóka!
Olyan élvezetesen írod le, hogy miket csinál Gergő, hogy legszívesebben elolvasnám még egyszer, csakhogy Vili már nagyon lesi, hogy mi az, ami érdekesebb nekem, mint ő... (most kelt fel - persze már másodszor, ha az éjszakait nem számoljuk :))
Egyébként ma 4 hónapos a kis Villám :)

(NApok óta szédülök, szerintem alacsony a vérnyomásom, a férjem viszont azt kérdezte, hogy nem estem-e "véletlenül" teherbe... Egy röpke percre elgondolkodtam rajta, milyen lenne 2007-ben még egyszer szülni... A vége az lesz, hogy veszek egy tesztet, hogy ne ezen járjon az eszem...)

Vöcsök
Kép 4 hónapos vagyok!
Kép És állandóan mondom a magamét, csak senki sem érti...

Kép
vöcsök
 
 


Vöcsök, én bevállalnék egy szülést 2007-re! :D
nekem meg se jött még. :cry:
augban megyek endokrin dokihoz. kivizsgáltatom magam végre.

engem viszont ma jól leszúrt a doki. marci utál hasin lenni, viszont így nem tudja magát kitámasztani. ugyhogy most azt találtam ki, hogy óránként hasra fordítom 1-2 percre, annyit kibír.
1,2 kilót hízott 1 hónap alatt. asszem behoztuk a lemaradást. :)
most 602 kiló. a doki szerint ez már túl sok.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Espero megnéztem Sárát, cuki pofa és gyönyörűűűű!

Csillag ha ennyire intenzíven szoptatsz, a magas prolaktin miatt általában egészséges nőknek is szülés után 5-6 hónappal szokott megjönni, szóval még nincs itt az ideje nálad ezen aggódni.

Azért a szopiért való küszködésnek is van ám határa! Így megérte neked, hogy a gyerek három hónapos korára beálltak a dolgok, de ha még három hónapig az első hathetes menteket kéne csinálnod? Azt tényleg nme éri meg, hidd el.

Kép

Kép
rejo
 
 


Vili is nagyon okosan tud nézni!!! Édes kisfiú! :D

Kép

Kép
rejo
 
 


Kép
Kép
Vendég
 


Espero: végignéztem a képtáratokat :) Sára nagyon nagyon szép:))))

Vöcsök: Vili pedig nagyon jóképű :)))))
Vendég
 


Sziasztok!

Bocs, hogy nem írok gyakrabban, sajnos elég sok dolgom van mostanság a munkával... :cry:
De azért amikor tudlak, olvaslak ám benneteket, és gyönyörködöm a babákban :lol: .

Babbancs! Domi már nem is olyan pöttöm :lol: , legalábbis a képen nem. Remélem, mostmár tényleg hamar otthon lesztek, hármasban :lol: .

Vöcsök! Nagyon cuki a kis Vilike, kis huncut :lol: .

Csakegy! Lilla tényleg nagyon szép baba, és látod, már kezd mosolyogni :lol: :lol: . nem teszel fel egy vonalzót, hogy tudjuk követni a korát? (bár én épp emlékszem, hogy márc. 15, mert öcsém is aznap született, csak jópár évvel korábban :lol:)

Rambóka! Gergő még mindig egy zabálni való kis csibész :lol: ! Mit szól a gyerekdalokhoz?

Mi jól vagyunk, Márk aranyos nagyon, általában jókedvű, dumál, kiabál, sikongat, és vigyorog, mint a vadalma. (a mai délután kivétel volt :cry: , szegénykém nagyon nyűgi volt, délután nem aludta ki magát, próbálom erre fogni.) Múlt héten növesztettünk újabb 2 fogacskát, így már 2-2 van alul-felül :lol: , de szerencsére nem viselte meg ez sem, csak nagyon sokat rág, mindent, a kedvenc az arcom, és az állam. Kétoldalt elkapja a hajamat, magához húzza a fejem, és egy pillanat alatt ráharap. Szó szerint a csillagokat látom azalatt a pár másodperc alatt, míg sikerül a hajamat kiszabadítani, majd az arcomat. :twisted: Mászás még nem megy, pedig rettenetesen próbálkozik, négykézlábra áll, billeg előre-hátra, de aztán mindig csak kicsúszik maga alól a lábacskája. Nagyon fel tudja magát mérgelni rajta :twisted: .
És ahogy az apjának örül esténként... A kezemből majd kiugrik, az egész pofikája egy hatalmas vigyor :lol: . És persze sikongat, huncutkodik közben... Persze azért nekem is szokott örülni, szóval annyira nem vagyok irígy :lol: ...

puszi mindenkinek, és jó éjt!

Kép
almodo
 
 


Rambóka: help me please... a Hauck 3 way kengururól tudsz valamit? Azt is kipróbáltad?
Vendég
 


Sziasztok!

Itthon vagyunk. :D

Kép

Kép

Kép
babancs
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?