Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

elmúlt az ünnep, hál'istennek nem voltak locsolóink. Én nem kedvelem ezt a szokást, úgyhogy kifejezetten örültem, hogy nyugiban voltunk itthon. Elmenni bárhová tiszta gáz, hisz mindenki menekül otthonról és az utak bedugulnak.
Délután Lellével kimentünk Berekaljára keresztszüleimhez, de a Kiliántól állt a sor. Visszafelé ugyan ez.

A kislányunk neve egy régi magyar név. Igen, elég ritka, de nem emiatt adtuk neki ezt. Engem leginkább a jelentése és a csilingelő hangzása fogott meg. A jelentése egyébként lélek. Olyan szép.

Nah, hát leírom nektek a szüléstörténetem, de hosszú lesz, mindegy, úgyis pang kicsit most ez a topik.

Szőval, mi Gödöllőn laktunk és nem rég költöztünk vissza Miskolcra. Azt, hogy kisbabánk lesz április 23-án tudtuk meg. Nagyon nagy boldogság volt, olyan izgatottak voltunk mindvégig.
Júniusban voltunk először az orvosomnál, akkor volt a mi kis drágánk 8 hetes. Ahogy kijöttünk az orvostól annyira nem tudtuk, hogy mi van, hogy rossz hévre szálltunk fel és végig kellett menni a végállomásig meg vissza meg átszállni, szóval nem is a földön jártunk.
Minden rendben volt, olvastam megannyi cikket, könyvet, hallgattam mindenki tanácsát...stb. Az AFP vizsgálat nagyon alacsony lett. A védőnő úgy hívott fel, mintha egy gnómot hordanék a szívem alatt, hogy ez milyen borzasztóan alacsony, nem tudja mi lesz. Sírva hívtam a férjem és az orvosom is, aki azonnal berendelt genetikai ultrahangra, de mindent rendben talált, nem volt semmi eltérés. Kértünk egy új vérvétel. Az is alacsony lett. Teljesen magam alatt voltam, a férjem is, csak ő nem mutatta, bátorított, hogy nincs semmi baj. Az orvosom a második alacsony eredmény után elküldött a Schöpf-Méreibe genetikai tanácsadásra. Ott is vérvétel, azonnali eredménnyel, minden rendben volt, kezdtem megnyugodni. Ezt a kis "balhét" leszámítva nagyon jó volt minden. Gyönyörű időszak volt várandósnak lenni.
A 16. héttől minden héten jártam kismama tornára és ha tehettem elmentem szülésfelkészítőre.
Az orvosom nagyon jó fej, nem az a bratyizós típus, de nem is baj, hanem olyan nagyon rendes, egyenes, nem kertelős, türelmes, minden kérdésemre válaszolt és várta is őket.
December 29-re a férjem szülinapjára voltunk kiírva. A 36. héttől izomlázszerűt éreytem a fenekemnél és a combtövemben, azt hittük hamarabb meglesz Lelle és karácsonyi babánk lesz, de nem. Majd jött 29-e, akkor sem. Talán egy szilveszteri kislány lesz, hát az sem. Minden nap jártunk CTG-re, semmi fájást nem mutatott. A baba nagyon jól volt. 8 nappal hordtam túl. Az orvosom befektetett egy csütörtöki napon, korán reggel kellett menni, hogy még akkor felteszi a zselét, ami majd segít. Épp front volt és a szülészet és a csecsemős részleg is dugig volt, így mondta, hogy csak holnap reggel, mert nem tudja, hogy hol szüljünk, ha szülünk.
A Flór Ferenc kórházban Kistarcsán, ahol szültünk 3 szülőszoba és egy vajúdó szoba van. Mindegyik nagyon gyönyörű és jól felszerelt. Minden szülőszobában van sarokkád, vagy éppen egy pezsgő fürdő, nagyon modern szülőágy, szülőszék, labda, minden alternatív dolog. Semmi kórházi jellege nincs, nagyok, színesek, otthonosak. Ha tudok, teszek fel képet is majd.
Nah, bent voltam a kórházban, amit nagyon nem akartam. Kérleltem a kislányunkat, hogy jöjjön már ki, ne engedje, hogy holmi zselével indítsák meg a szülést. Sokáig nem is váratott magára. Este 11 óra után lettem figyelmes fájásokra, 7 perces fájások voltak. A takaró alatt írtam sms-t a férjemnek, hogy nekem lehet olyan fájásaim vannak. Mondta, hogy azonnal szóljak a nővérkének. Szóltam a nővérkének, de mondta, hogy feküdjek csak le, hogy ha holnap netán szülnék, legyen erőm. Éjfél után elfolyt a magzatvíz. Félig feküdtem az ágyon és egy pukkanásszerűt éreztem, felálltam, aztán elöntött a magzatvíz. Gyors zuhany, pizsi csere, szóltam megint a nővérnek, hogy hoppácska elfolyt a magzatvíz. Szóltam megint a férjemnek, aki nagyon türelmetlenül várta az sms-eimet és hívásomat, de a nővér csinált CTG-t és közölte, hogy kevés fájás és magzatvíz elfolyás után kössem fel a gatyámat, mert hosszú és nehéz szülésem lesz. De mondta, hogy pakoljam a cuccom és irány a szülőszoba.
A szülészeten az ügyeletes orvos megvizsgált, közölte, hogy több mint két ujjnyira nyitva vagyok, azonnal értesítette az orvosomat én pedig végre valahára hívhattam aggódó férjem. Indult is, de olyan sokkos állapotban volt, hogy még vissza fordult, mert azt hitte elütött valakit…. J
Az orvosom is megérkezett hamarabb, mint a férjem, mert ő csak 50-nel mert jönni, nehogy valami gond legyen, azt sem tudta, hogy mi van, fiú-e vagy lány. De megérkezett ő is.
A szülőszobán megvizsgált az orvosom, a szülésznő megnézte Lelle szívhangját, mindent rendben találtak. A doki mondta, hogy szóljunk neki, ha bármi kérdésünk, kérésünk lenne, nem háborgat minket. A szülésznő is néha, ha kellett jött. Ketten voltunk, majdnem hárman. Olyan jó volt, hogy a férjem ott volt és csakis rá számíthattam. Mi minden lehetséges módón vajúdtunk. Labdán, szülőszéken, ez nagyon jó volt. Vízzel teli kádban, ez is isteni volt, csak amikor 3 perces fájásaim voltak, a vízben lelassult, így inkább kicsit kijöttem. Tovább folytatódott a szülőszéken, ágyon, labdán. Majd amikor 1-2 perces fájásaim voltak, vissza a vízbe, itt megtaláltam a legmegfelelőbb pózt, nagyon jó volt. Néha persze hujjujjjujoztam, meg fel-fel szisszentettem, a férjem pedig folyamatosan segített, hol masszírozott, hol biztatott, hogy velem együtt fájt mindene.
A vízben éreztem, hogy nagyon közeli a szülés, már volt egy-két tolófájásom, nah, úgy ahogy voltam (csupaszon) ki a vízből, ágyra fel. A férjem szaladt a dokiért és szülésznőért, már ki-ki kandikált Lelle kobakja. Az dokim megmutatta, hogyan fogjam meg a lábam, a férjemnek is elmondta, hogy miben tud itt segíteni és nyomtunk, két fájás között volt gátmetszés, szerencsére nem éreztem jóformán abból semmit, és volt még két tolófájás és megszületett 04:16-kor a mi csodálatos kislányunk Lelle Hanna, 3520 gramm és 55 centi volt. A férjem kiabált, hogy itt a mi kislányunk. A köldökzsinór a kis nyakán volt, de azonnal felsírt, rátették a hasamra és olyan gyönyörű volt. Egyszerre sírtunk-nevettünk-örültünk. Majd megfürdették és elvitték, de kisvártatva felöltöztetve vissza is hozták. Az apukájánál volt, mert engem épp a dokim stoppolgatott. A méhlepény elég nehezen jött ki, azt kicsit kitolták belőlem. De miután mindennek vége volt, még két órát töltöttünk megfigyelésen a szülőszobán, addig Lelle természetesen ott volt velünk.
Majd a két óra letelte után bevittek a szobába, Lellét pedig megmelengették egy kicsit, de már 9 órakor a karjaimban tarthattam ismét. Onnantól kezdve el sem engedtem. Pénteken szültem és hétfőn már otthon voltunk. A kórházban töltött napok sem voltak vészesek, sokat tanultam.
Nagyon jó és szép kórház. A férjem, a családom ha tehették, velünk voltak. Az orvosom is gyakran benézett hozzánk, hogy hogy vagyunk.
Nagyon jó volt kismamának lenni, szülni és anyává válni. Egyik nap még csak házaspár, rá pár napra családként tértünk haza Apa, Anya és a csöpp Lelle.
A szülésem olyan volt amilyenről álmodoztam és titkon kívántam. Nagyon jó volt.

Remélem nem untattam senkit, de ez olyan szép és feledhetetlen élmény, amit bármikor bárkivel szívesen megosztok.

Találtam pár képet, de ez nem mind, mert most az én gépem rossz, de van egy cikk is, ha érdekel olvassátok el:
1168357200.47.pdf


Szép napot kívánok hát mindenkinek!!!

Kép Kép Kép ez a vajúdó szoba, ha valakinek épp kedve támad egy kis tévézéshez

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok,

még gyorsan kérdeznék egyet-kettőt. Az egyik az lenne, hogy Miskolcon hol van babaúszás és ha több helyen is van, akkor melyikről mi a véleményetek.
A másik pedig babamasszázst keresek Miskolcon, ha van, hol és mikor.

Köszi

pimpoka

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


pimpoka
Szép szülésed volt és tök jó kórház. Nem hasonlit a miskolciakra az biztos.
Lelle nagyon szép kislány és különleges név.
Babamasszázst a védőnők szoktak körzetileg csinálni tőle kellene megkérdezned.
B abaúszás a barlangfürdőben volt most nem tudom van e meg még van valahol Panka biztos tudja ha benéz majd megirja. Ő mindenre tud válaszolni.
Lányok merre vagytok?
Zsuzsa!
Irtam neked emailt megkaptad? Kérdezted a Meseovit.
Davallia!
Várunk titeket ma délután!

Kép

KépKép
búzaszem
 
 

 
 

Sziasztok!

Már régen voltam.... Remélem mindenki jól van?! Pocakbabák növekednek, erősödnek? Kinti babók is remélem!

Gyönyörű a fenti szülészet!

Hogy teltek az ünnepek?

Puszi mindenkinek!♥

anicsn
 
 


Sziasztok!

Pimpoka, tényleg nagyon különleges név a Lelle, és bájos a kislányod, illik hozzá:)
Babaúszás a barlangfürdőben volt, de úgy tudom, mostanában nincs.

Babamasszázs: nekem 2-3 alkalommal megmutatta a védőnő, és megtanultam tőle néhány fogást. De ha óvatosan dögönyözöd, azt is nagyon élvezik ám:))
Nem ördöngős, néhány fogást most is csinálok a lányomon, és nagyon szereti:)

üdv, fény
fény
 
 


Pimpoka!

Csak gyors info: babaúszás: Futó u. 70. tel: 20/9383424, 20/3879750, 20/4997660, első két szám szervezi, harmadik oktat. Egy éve járunk, nagyon szeretjük. Ha tudok részletekkel segíteni, küldj privit.

Amarla
amarla
 
 


Sziasztok.

Pimpoka.

Üdv itt!! :D :D

Babamasszázs:
www.dudolo.hu

23-án nyit a központ és ott lesz babamasszázs is!! :D

ancsi26
 
 


Hahó Mindenki!
Hogy vagytok?
Régen nem írtam!

Üdv az újaknak!

Remélem jól teltek az ünnepek!
Nálunk elteltek!

Pusza mindenkinek!

bkriszta13
 
 


Sziasztok!

Látom már napok óta senki sincs itt. Na mindegy hátha valaki olvassa és tud segiteni. Van közületek valaki akinek van babakötvénye? Hova melyik bankba érdemes tenni és milyen iratokat kell magunkkal vinni ha Start számlát szeretnénk nyitni?
bkriszta!
Sajnos nekem nem jó délelőtt 10ig semmiképp sem, mert 9kor kel fel a gyerek utána szopik meg fejek. Ja és magammal kellene hozzam mert nincs aki vigyázzon rá. A bérletből mégcsak 3mat jártunk le nem tudom, hogy mi lesz a többivel ha nem lesz délutáni csoport. Nagyon sajnálnám mert Hanna nagyon szereti. A múltkor is csak mi voltunk meg egy másik kislány ezért maradt el
Kép

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Voltunk Doriánnal a korán. Szegénykét felakasztották a szögre mert mellkasröntgent csináltak. Vártunk az eredményre fél órát amiko r mondták hogy kell egy oldalirányú is mert látnak rajta valamit. Megint levetkőztetni, beleszenvedtetni abba a hideg csőbe, a fejéhez tették a két kezét és jól beszijazták. Mondták hogy húzzam meg a csipőjénél hogy jókl kifeszüljön a gyerek majd a hasánál megkötötték egy madzaggal és a fejét odaszijazták. Annyira sajánáltam szegénykét úgy látni felakasztva. OTt kellett maradnom amig készitettek a röntgent mert tartani kellett hogy ne mozduljon el. ÉS mindezt kétszer. Jó hogy egy 3hós gyereknek már 4röntgent csináltak eddigés fél év múlva megint kell menjünk.Végül kiderült hogy a tüdejével nincs semmi de a szivénél az egyik aorta előredomborodik de már javulóban van. Csináltak ekgt neg lett, nincs szivzöreje sem, de jövő kedden vissza kell menni szivultrahangra. Nagyon örülök neki most már járhatunk a kardiológiára is ellenőrzésre mert ezzel nincs semmi teendő de állandó ellenőrzésre van szükség. Akarnak hallásvizsgálatot is csinálni de nem tudom hogy engedjem e mert el akarják altatni hozzá. Meg később valamilyen nyelésu ultrahangot amit nem tudok hogy mit jelent.

ápr24 szivuh Dorián

máj3 3hós oltás Dorián

kullancs elleni Hanna

máj16 csipővizsgálat Dorián

jún eleje 4hós oltás Dorián

jún7 korára menni kontrollra Dorián

jún28 pulmonológiára Hanna

jó mi? Csak hogy ne unatkozzak két kicsi mellett

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Sziasztok!!!

Hú,jó régen voltam már megint ,de szinte mindig kint vagyunk...olyan csodás az idő!!! Kivéve ma.. :evil:

Tegnap voltam genetikai uh-on...irtó nagyot csalódtam!! :(
Egy olyan doki csinálta aki szinte dobálta az embereket kifelé,semmit nem mondott,nem mutatott meg,csak diktálta az adatokat....kb.3 perc volt az egész!!! :evil: :evil:
Nagyon-nagyon mérges voltam!!
Gyorsan megkerestem a dokimat(egyébként ő szokott uh-ozni,csak a genetikait nem csinálhatja.De nála mindig több ideig voltam bent,mint most!! ) és képzeljétek rögtön azt kérdezte,hogy megvoltam-e elégedve,láttam-e mindent?? :shock:
Én meg mondtam neki,hogy egyáltalán nem erre rögtön mondta,hogy akkor jövőhétre intéz a másik genetikushoz időpontot és alaposan átnézünk mindent!!! :D
Annyira rendes!! :D

Na pussz!!

ancsi26
 
 


Kösz Edina felirtam hogy mik kellenek az intézéshez.
Többiek merre vagytok?

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Ancsi!
Hogy telik az idő? Mindjárt félidős vagy. ÉS lehet már tudni a baba nemét? Tényleg rendes a dokid. Amúgy most már mindenütt ez lesz egymillió ember mindenütt pár perc jut rád ha csak nincs protekciód.

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Búzaszem.

Most már jól vagyok!!
Az eleje elég rossz volt!! :(
Hát azt hittem tegnap megtudom,hogy mi lesz... :? :evil:
Na majd talán jövőhéten!! :D
Nagyon rossz volt,hogy semmit nem magyarázott a doki!! :evil:

És neked milyenek a kétgyerekes napok,éjszakák?? :D :D

ancsi26
 
 


Sziasztok

Most jöttünk haza a fertőzőről! Új járvány van a csecsemő- és kiskorú gyermekek körében és a levegőben terjed. (vagyis nem tudom mennyire új, de én erről eddig nem hallottam).
ROTA VÍRUS. Láz, hasmenés (ömlik a gyerkekeből a kaki, szó szerint, még ha nem is eszik semmit akkkor is), hányás minden egyes folyadékbevitel után, mert kaját egyáltalán enm fogadnak el, és láz.
Nálunk csütörtökről péntekre virradó éjszaka kezdődött. Elkezdett Bogi hányni, lázas volt. Pénteken dokihoz vittem, helyettesítés volt, Ospamoxot írt fel, amit a mi domkink torokgyulladás, köhögés esetén ad. Szombaton is egyfolytában hányt levert volt, mondtam Apának nem várunk, irány az ügyelet. Ügyeleten már puffadt volt a hasa, a kutacsa beesett. Azonnal irány a fertőző. Megjegyzem tele volt az ügyelet kisbabákkal.
Fertőzőn doktornő lecseszett, mert miért került a gyerek ilyen későn hozzájuk, ugyanis keringési problémák léptek fel, a bőre teljesen tarjagos volt. Orszonda, gyomorszonda, kínzás, nincs véna, bronür beültetés. 3 liter infúzió. És szenvedés, szenvedés, szenvedés. Bennt is folyt a kaki, hányt a teától, a Smecta nevű hasfogótól, úgyhogy abbahygatuk. Normaflore-t adok neki, más gyógyszer nincs erre a betegségre.

Tegnap jöttünk haza, mert tele van a fertőző, a doktornő azt mondta, hogy most már hazaad, mert javul a gyerek állapota, és rengeteg gyerek jön, nincs hely, ha baj lesz jöjjünk vissza.

Még jövök bocsi, de éhes a gyerek.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa
 
 


Szia Zsuzsa!
Nem semmi amin a kis Bogi keresztülment. Ez a Rota virus nagyon erős virus főleg csecsemők körében ezért is örülhetnek azok akik már beadathatják ellene az oltást. eGy gond van vele 30akárhány ezerbe kerül és csak 6hós korig adható be szájon át. Igy sajna Dorci sem fogja megkapni. Dominik sokszor volt ilyen virussal kórházban. Ilyenkor képesek több kilót is ledobni magukról. Neked Bogi mennyit fogyott? Mondjuk neki volt miből talán ilyenkor jó ha duci a baba, legalább azért nem izgulsz hogy elfogy a gyerek. Bent maradhattál vele? Éjszaka is? Domi meg a pulmón van bent már3napja tüdő és arcüreg gyulladással.
És most már hogy van Bogika? Beni nem kapta el?
GYógyulást kivánok nektek!
ancsi!
Hát nem könnyű két kicsivel. De ezt tudják azok az anyukák akiknek szintén két pici van. Nem nagyon van segitségem a 80éves nagyim jön néha de neki 8fekély van a lábán nem akarom mindig rángatni. IGy is húzza maga után a kerekes szatyrot mert ő veszi a piacon a zöldséget gyümölcsöt mert itt jóval drágább.
Nálunk nagyon előjött a testvérféltékenység. 2hónapig nem nagyon most 1hónapja bolondult meg Hanna. Mindig bántja a tesót, húzza a haját, birizgálja, csókolatja a kezét, hiába mondom neki hogy mit nem szabad, ő is tudja mert mondja és csak azértis csinálja. Amúgy nagyon szereti sőt tulságosan is. Erősen bánik vele szerintem azt hiszi hogy játékbaba. VAgy nem is tudom. Remélem hamar elmúlik ez a korszak vagy Dorci legyen már nagyobb vagy nem is tudom. Kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond.
Na mindegy nem panaszkodom. Januártól fog menni oviba talán akkor könnyebb lesz.
Itthon már bilizünk ha nincs rajta pelus szól ha pisilni meg kakilni kell de érdekes ha rajta van a pelenka képes a kakában ülni.
jó lenne a nyáron megszabadulni tőle. Anyagilag is sok két gyereknek a pelenka több mint 10ezerbe kerül.

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


NZsuzsa!
Jaj, szegény Bogi! Remélem már jobban van! Ha van egy kis időd, írjál, hogy mi újság. Mondjuk a gyerekorvost (aki helyetesített) meg száműzni kellene Szibériába.

Búzaszem!
Nagyon kicsi a korkülömbség közöttük, ez később biztos jó lesz nekik, de most tuti, hogy neked gáz.
Sok kitartást!
Mimég minig pelusozunk éjszaka. Pedig már igen jó lenne elhagyni, de sokat iszik Ádi, és mindig tele van a pelus. Már majdnem négy éves. :cry:

Üdv: Emese
mse173
 
 


mse173
A nővérem ksifia szeptemberben lesz 4éves és neki is van még éjszakára pelus. Azt mondják a nagyokosok hogy a nappali szobatisztaságot ha eléri a gyerek onnan még min 1év hogy éjjel is az legyen.
Hanna nappal már nem használ pelust, de ha rajtahagyom akkor képes még belekakilni is. Ha leveszem akkor szól ha kell pisilni kakilni, de ugye ha lemegyünk mivel még nincs jóidő ezért odalent is van pelus.
Az is érdekesl hogy amikor nincs rajta pelus szinte negyed óránként pisil.
Dorci bébi továbbra is mintababa most is nyomja a szunyát. Éjszaka még 2x kel pdig már 28án 3hónapos lesz.

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Sziasztok!!

Hú de nagy a pangás!!

Azt szeretném kérdezni,hogy valaki nem tudna ajánlani egy jó asztalost,aki viszonylag normális áron dolgozik???

Köszi!!

ancsi26
 
 


Sziasztok!

Végre itt lehetek megint :lol:
Elromlott a modemünk.Felhívom az ügyfélszolit, mondják, 2 hete lejárt a garancia, meg kell vennünk az újat.:evil: :evil:Különben is, ha a power led nem világít, nem kell nagy ész, hogy kiderítsük, hogy az már nem jó.Szépen megválaszoltam az intelligens ügyfélszolis csávónak. Tegnap megvette a párom, 6000-be fájt. :x
Erre!10 perce csupa véletlen ránéztem, látom, hogy világít mind3 led.Rápróbáltam és tényleg jó!Itt vagyok :lol: Még jó, hogy megvettük :twisted:

Zsuzsa!
Ismi a betegség, sajna :x Remélem, már jobban van a kis druszánk :lol:

Búzaszem!
Nem semmi amin keresztülmegy Dorci :x
A kullancs oltást mi is be akarjuk adatni Boginak.Mennyibe került nektek?

Na és most írom, az óriási újságot :!: :!: :!:

Képzeljétek, Bogi már éjjel is pelus nélkül alszik :lol: :lol: Tegnap volt pont 1 hete, hogy nincs már se éjjel, se nappal pelus.Borzasztóan boldog vagyok ettől :lol:

Így még biztosabb vagyok benne, hogy gond nélkül veszi majd szeptembertől az ovit :lol:

Mindenkinek szép estét!

Sziasztok!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


gani
a kullancs elleni oltás 1700ftba kerük de 3x kell megvenni. beadástól számitva 1hónap múlva kapja a következőt majd 1 év múlva mégegyet. Bogi nagyon ügyi szobatisztaság terén. Mióta nincs pelusa? Hanna is annyi idős de mi mégcsak most járunk ott hogy otthon nincs nappal pelus. Ha viszont du alvás után elfelejtem levenni róla akkor simán belekakál. Neked beveszik szeptembertől az oviba? Nekem Hanna februári igy januártól mehet csak. Viszont ott is aludhat mert van olyan ovi ha gyesen van az anyuka ebéd után haza kell vigye.

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Búzaszem!
A du.i alvást először február 11.én próbáltuk meg pelus nélkül.Akkor még volt 1 hó és 11 nap a 2.szülinapig :lol:
Azóta nincs nappal pelus.De végig a telet nappal pelus nélkül húztuk ki, csak alváshoz kellett, meg ha mentünk valahová.Februártól már a boltba menet és az autóban,útközben sem használtunk pelust.

Bogi márciusi, így szeptemberben kb.2,5 éves lesz, így kérvényeznem kell majd, hogy jöhessen oviba, én meg meloba.Jelenleg a szobatisztaság az egyetlen kritérium, hogy jöhessen velem szeptembertől.Márcsak azt remélem, hogy nem 1 csopiba kerülünk.szerintem könnyebb lenne külön "beszokni"

Szia!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Sziasztok!!

Edina!!

Köszi,de hálistennek megoldódott az asztalos ügy!!! :D
Jajj,de jó képek!!
Kezdek hasonlóságokat felfedezni a két csajon!!
Nagyon édesek!! :D :D

Tegnap voltam uh-on!!
Olyan jó volt,mert a dokim csinálta és vagy 10percig csodálhattam a bébit!!
Ésssssss....100%-ra megerősitette,hogy KISLÁNY!!!!! :P :P :P :P
Nagyon örültem neki!! :P :P

ancsi26
 
 


Sziasztok!
Új vagyok itt! Egy kis bemutatkozás: Van két gyermekem Szabolcs nyáron lesz négy éves, Réka lányom pedig két hónapos!
Szeretném Réka a füllét kilövettetni és ehhez kérek segítséget!
Ha tudja valaki, hogy hol csinálják és kb. mennnyibe kerül az irja már meg!
A választ előre is köszönöm!

Judit
k.judit
 
 


Sziasztok

Judit
Üdv közöttünk! Bogi kislányunk fülét a körzeti dokinő lyukasztotta ki 6 hetes korában. Minél korábban kell megcsináltatni, annál jobb, ha nagyobb a gyerkőc gyakrabban piszkálja. Alkoholba kellett áztatni a fülbevalót egy éjszakán át és másnap megcsinálta. Kamilláztam, bepanthennel kenegetttem neki, egy hét múlva semmi sem látszott.
A volt Domus Áruházzal átlósan van egy fodrász kellékeket árusító bolt. Ott belövik, fülbevalót is lehet választani. Egy éve 1500 Ft volt, ha jól emlékszem.

Davallia
Gyönyörűek a lányok. Köszönöm kérdésed, most már jobban van Bogi, megnyugodott, már étvágya is a régi, de a fehér köppeny látványától rögtön sír. Azt hiszem ez egy darabig még megmarad benne.

Búzaszem
Neked is gyönyörűek a gyermekeid. Szoktam ám villámgyorsan bekukkantani, de már írni nincs időm. Várom a mail-ed.
Az oltásokkal kapcsolatban: bárnyhimlő ellen hány éves kortól lehet a gyereket beoltatni? Amit írtál, hogy drága oltás, az nem a felsőlégúti megbetegedések ellen véd? Tudod annak a nevét?

Ancsi
Gratula a kisasszonyhoz!! Hogy fogják hívni?

Tudnátok abban segíteni, hogy Miskolcon hol van gyermekfogászat? Vagy van valakinek egy tuti gyerekbarát fogorvosa?

Koda
Hogy vagytok???? Nagyon készülök hozzátok is, de még Búzaszemhez sem jutottam el, pedig már három hónapos lesz Dorián!

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa
 
 


Davallia!
Irtam mailt de mostanában olyan rossz a freemail hogy Zsuzsának is irtam éjszaka egymás után kétszer is egy csomót és magától kilépett még mielőtt elküldtem volna. Akkor most már megnyugodtam, hogy tényleg a tejcsim a jó mert mindkét gyermekem jól hizott hizik tőle és most már a kis Eszter is beállhat a sorba. A mi dokink soha nem szúrt le hogy Hanna mennyit hizott egy hó alatt. Alkat kérdése is nálunk ha az én alkatomat örökölte akkor sajna sosem lesz nádszálkarcsú
Telcsim nem tudom mikor lesz feltöltve mert februártól nem kaptam még pénzt már lassan 3hónappal fog tartozni a tb.
Zsuzsa!
Készülök irni neked mailt is. Bárányhimlő ellen akkor oltasd be Bogit ha megy a bölcsibe. Ha egyáltalán be akarod, én ezt kihagyom.
AZ oltás nevét nem tudom de a neten biztos utána lehet nézni.
Ancsi!
Mégegy kislány! Én is igy szerettem volna de Dorci annyira tündéri kisfiú hogy egyáltalán nem bánom hogy nem lány lett.
Hanna tiszta anyja Dorián tiszta apja
Judit!
Üdv közöttünk!
Hannának 6hetesen szúrták ki a fülét. Azt mondják hogy minnél fiatalabb annál kevésbé fáj nekik mert még nincs porc a fülükben. Azért sirnak inkább mert lefogják őket. Hannának a kezét egy pelusba kötötték be, az egyik védőnő megfogta a fejét(itt már orditott) a másik szúrta nekem a lábát kellett tartanom. Persze ha nem akartam volna bent maradni nem kellett volna.
Nagyon eltűnt mindenki!
Lesz majd Miskolcon SZületés hete rendezvény ott láttam Mazsola Muzsikát és Esztenás táncházat is.
Bkriszta!Sajnos ez a diósgyőri csoport nem akar működni. Már kétszer úgy mentünk el Mazsola Muzsikára hogy rajtunk kivül csak Veráék voltak. Hannát alig lehetett felkölteni, de amikor mondtam hogy hova megyünk egyből kipattant az ágyból. Ott meg sajna nem volt senki igy csalódottan jött el.
Vettem bérletet és mégcsak 3mat jártunk le. Én délelőtt nem tudok menni mert a kicsire nincs ki vigyázzon meg 9kor kel fel utána még szopizik meg a tejtesónak fejek. Nem tudom igy mi lesz a le nem járt bérlettel? Sajnálom hogy nincs mert Hanna nagyon szerette.
Panka Koda többiek merre jártok?
Jön a hosszú hétvége mindenkinek kellemes időtöltést kivánok!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Szia Davallia!

Igazán megdobhattál volna minket is a csajszik sztárfotóival!

Kép
Lilypie Maternity tickers
omnia28
 
 


Sziasztok!

Már régen jártam felétek, és ezért bocsássatok meg, hogy meg sem próbálkozom visszaolvasni!

Davallia, Búzaszem
gyönyörűek a gyerkős képek!

Ancsi
, gratula a csajszihoz!

Lenne egy kérdésem:
Tudnátok ajánlani valami baba-mama klub félét? Szeretném Zalán hasonló korú babák közé hordani.

Ha esetleg valaki tud írjon már privit lécccciiii!

Köszönöm előre is!

anicsn
 
 


Sziasztok!!

Sajnos nagyon rossz hirrel jövök!!
Meghalt anyósom!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Anicsn:www.dudolo.hu

ancsi26
 
 


Ancsi, fogadd őszinte részvétem!!! A linket köszönöm szépen!

anicsn
 
 



Panka!

A gyerekeknek nagyon sok boldog születésnapot kívávunk :D

Szép vasárnapot mindenkinek!

Sziasztok!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Anita!
Köszi :)
Csak a Mollié volt most a Benié még márciusban, csak még nem volt időm új vonalzót készíteni :oops:

panka
 
 



Június 17én 9-14óráig babaruha börze lesz a Szent Anna Templom mellett a Kolping Házban!

Kép

KépKép
búzaszem
 
 



Most is volt árultam is de ez a következő időpont. Elvállaltam hogy itt Diósgyőrben ki fogom plakátolni amerre csak tudom, hogy többen jöjjenek.

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, ismeritek-e az alábbi webáruházat?!
www.cipoexpress.hu/

Én már rég szemezek vele, de most rendeltem tőlük 1 pár Siesta szandit, Boginak.
Nos, sajnálom, hogy még csak most próbáltam ki.Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Nagyon olcsó!Mondjuk, a felnőtt cipők nem éppen, de a Siesta termékek mindenképpen!Mi most 6800 ft.ért vettük a szandit :!: Pedig mindenhol 10e. :cry:

Ha gondoljátok, nézzetek körül ott!
Nálunk biztos bejáratos lesz a futárjuk! :lol:

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Halihó!!!!

Nem jár erre senki?

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Ja, a lényeget meg elfelejtem :oops:

Tegnap megkapta Bogink a kullancs által okozott agyh.gyull.elleni védőoltást(nincs ennek valami rövidebb elnevezése? :lol: )
kb.5 hét múlva megyünk a 2.adagért.
Egész jól tűrte Cica a szurit, csak a beszúrás pillanatában sírt egy picit.Utána bejelentette, hogy "Bogi abbahagyta a sírást!Tudod?" :lol: :lol: :lol:

Kellemes napot mindenkinek!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Sziasztok megmaradt lánykák!
Igen eltűnt ebben a jó időben a társaság. Lányok ne hagyjátok elveszni ezt a topikot. Nem kellene mert itt mindenki olyan sok jó dolgot tud meg amit ha ez a topik nem lenne nem is tudott volna.
Davallia!
Nagyon ügyi a kis Eszter hogy már forog. Dorci bébi kis lusta nem hajlandó forogni. De ami késik nem múlik. Nemsokára azt vesszük észre hogy futni fognak.
Ha valakit érdekel szivesen küldök meghivót ha szeretne naponta 30smst ingyen elküldeni. Ez olyasmi mint az iwiw rendszere csak van ingyen smsezési lehetőség
Dorián már 7200g továbbra is jó baba de már egyre kevesebbet alszik napközben. Ha fent van nagyon jól eljátszik a játékaival és Hannával is. Éjszaka még mindig kelünk két óra körül meg reggel 6kor de utána még 9ig visszaalszik.
Nzsuzsa!
Sajnálom hogy olyan hamar el kellett mennetek vagyis csak nekem tűnt hamarnak mert mi érkeztünk későn. FÉl 12kor mi is mentünk mert Dorián úgy elkezdett visitani, hogy nem ismertem rá. Egész hazáig orditott a villamoson kicsit csendben volt .
Nekünk a csipővizsgálaton minden ok volt még terpeszpelust sem kell hordanunk. Látszik hogy fiú azok könnyebben megússzák mint a kislányok.

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Sziasztok!

Én egy másik topicba szoktam írni, de most egy kis segítséget szeretnék kérni. Én is miskolci voltam és szeretnék valami jó nőgyógyászt találni a barátnőmnek, aki esetleg meddőségis. Akit én ajánlhatnék neki, ahhoz jár, de már nekem sem jött be.

Köszi mindenkinek
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna
johanna1975
 
 


Sziasztok:)

Mi is megvagyunk, be-benézek olvasni, de írni alig van időm. Találtam egy jó bébiszittert, így heti egyszer 3 órát tudok dolgozni, illetve most tanulásra használom ki, mert ismét itt a vizsgaidőszakom :(

Ráadásul május elejétől tanítok egy nyelviskolában is péntek délután meg szombat délelőtt, ilyenkor meg Apa vigyáz Hannára.

Szóval lassan kezdek visszarázódni a társadalomba:)) Hanna márciusban kezdi az ovit, végül is a Katowiceibe megy, mert ott vegyes csoportok vannak, és nem kell megvárni, míg betölti napra pontosan a 3 évet. Tetszett neki, már csak a bilizésre kéne rávenni, egyelőre csak játsza, hogy belepisil:) De még van időnk szobatisztának lenni.

Edina, a férjed remélem jobban van már!
És Panda nagyon kis ügyes csajszi:)

Csípőficam: nekünk minden oké volt, de azt mondta a doki, hogy azért tegyem rá a terpeszpelust a biztonság kedvéért....ki érti ezt?

Előtte hordta, a vizsgálat után viszont azt mondtam, hogy ha minden rendben van, akkor minek kínozzam vele...már őt is kezdte zavarni a forgolódásban akkor. De szerencsére tényleg szépen fejlődött.

Kellemes napot!

fény

KépKép
fény
 
 


Tényleg pang ez a topic mostanában...pedig most az idő sem túl jó :(

Na mindegy, étvágygerjesztőnek itt van Hanna tortája, amit a szülinapjára csináltattunk. Szép lett, finom is volt, csak hát ezek a műanyag figurák baromi drágák:( De megmentetem őket, és egy cserépbe megcsinálom neki a Pagonyt:)



Fény

KépKép Kép
fény
 
 


Tényleg pang ez a topic mostanában...pedig most az idő sem túl jó :(

Na mindegy, étvágygerjesztőnek itt van Hanna tortája, amit a szülinapjára csináltattunk. Szép lett, finom is volt, csak hát ezek a műanyag figurák baromi drágák:( De megmentetem őket, és egy cserépbe megcsinálom neki a Pagonyt:)



Fény

KépKép Kép
fény
 
 


Na és akkor egy kis frissítés :)

KépKép
fény
 
 


Nagyon sok boldog születésnapot kivánok a kis Hannának!

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Köszi lányok a jókívánságokat!:)

fény

KépKép
fény
 
 


Sziasztok!

Latom nem nagy itt a tolongas :(
en is beneztem, bar sajna nagyon keves idom jut a forumozasra. Atkoltoztunk egy nagyobb lakasba, a tennivalo is joval tobb.

Remelem mindenki jol van, Hannanak Boldog szulinapot :)
Szep lett a torta, jopofak a figurak!

A szobatisztasaggal mar nappal nagyon rendben vagyunk, minden teren , kopkop. Az ovival meg sehogyse.

Na udvozlet Nektek, mindenkinek!!

delice
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?