Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt,

húú csajok, jó sokat írtatok este. Én kb kilenckor mérgesen kikapcsoltam a gépet, hogy egész nap senki sem írt, akkor én is megyek tévézni :cry:

Szirom, remélem hamar túlestek ezen a betegségen, szegény Miksa nem néz ki túl jól a képeken :cry: :cry: :cry: .
Bár nem tudom, melyik a jobb, a fosós hányós cucc, vagy a skarlát. Szerintem neked jobb, ha egyiket sem kapod el, de azért ártani biztos nem árthata babának, hiszen szedhetsz penicillint, ha kell.
Pihenjetek jó sokat, meg tea, esetleg leveske, aztán írj azonnal, hogy mit mondott a doktor, jó??

Nevek jók, mondjuk nekem a fiúneveitek egy kicsit extrák, talán még a Miksához is. A lánynevek nagyon szépek!
Mi maradunk asszem az Áronnál, ha fiú lesz, ha lány, akkor az Eszter meg az Emma vannak versenyben. Bár tegnap épp megtetszett a Fiona meg a Fabiènne is. De szerintem maradunk az elsö kettönél.

Ildi, nálunk is van ilyen, hogy apa morcos kedvében van, akkor nem tecc neki semmi. De sajnos néha meg ö jön úgy haza, hogy legszívesebben azonnal menne is vissza dolgozni, mert kiállhatatlan vagyok. A terhesség alatt ez sokkal jobban ki is jött :twisted: :twisted:
Mi baja van Leventének? Remélem nálatok sincs semmi komoly. Elviszed dokihoz?
Csak a másik két poronyt ne nyelje be...
Túrós nagyon jól hangzik, lehet, hogy még én is megcsinálom, bár nálunk csak én szeretem a sütit, azért meg minek?

Mira, én sem értem, hogy mit kell ennyit várni egy bontási engedélyre, de remélem hamar megkapjátok. Nincs is annál szebb érzés, mint a saját házadban élni! Mondom én, aki bérlö :cry: :cry:
De talán majd egyszer. Mondjuk biztosan otthon fogunk építkezni, nem itt, mert azért majd otthon tervezzük a távolabbi jövönket, bár ugye semmi nem biztos...

Akkor ez nagyon jó, hogy Márti egyik oldalon tuti jó lett, indulhat a babaprojekt!!! Egy-két hónap lemaradással azért még babázhatunk, nem? :wink:

Mennem kell, mert Ábel egyedül garázdálkodik ilyenkor a lakásban és ez nem vezet semmi jóra...
Na meg lelkifurdim is van, ha itt ülök, ö meg egyedül játszik!

Pussz, azért ma írjatok többet, mint tegnap!!!

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Motiot, nem volt morcos kedvében az uram, hú, szerintem az egészet úgy írtam le, hogy nagyon féltre lehetett érteni.
Csak b*szogatott folyton, úgy dumált velem, mint a legutólsó hülyével.Persze ő poénosra vette, és végig röhögött.Én meg ezen húztam fel magam, hogy mi a f**t röhög ez rajtam mikor én már sík ideg vagyok :roll:
na, mindegy, elmúlt, 2 percig tartott kb.

mi az, hogy ma többet írjun, mint tegnap??? :roll:
Éjjel teleírtunk jó fél oldalt :wink: :wink: :wink: :D :D :D


nyugi, én is itt gépezek, a három csöppöm meg elvan magában, ketten tv-t néznek , a legminibb meg eszetlenkedik.Éppen az állólámpát ráncigálja :shock:
vas
 
 


szépek a ti neveitek is.Emma aranyos.Esetleg EMILI????(amit én is akartam)
az úgyis olyan kis németes :wink:
vas
 
 

 
 

Jó reggelt!

Hú, Szirom szegény Miksa tényleg nem néz ki túl jól!! :( :( Jobbulást Neki!! Írjál, hogy mit mondott a doki.
Te is kóma lehetsz az éjszaka után...

Ildi, Leventét viszed dokihoz? Pöttyei vannak? Remélhetőleg nincsennek!!

Gabi, én is szívesen mennék a talira, csak előbb túlesünk egy költözésen 2 hét múlva. Ha addig taliztok, akkor mennék a következőre. :D

Motiot, nekem az Emma nagyon tetszik!
mira80
 
 


Hahó!

Most nem lázas a kölyök, de csak ül vagy fekszik és bámulja a tévét vagy azt se. Mondjuk eddig az ölemben volt, mert annyira elesett szegénykém. Mindjárt kapja krumpliját meg a répáját és aztán megyünk is.

Ildi! Nyelve lepedékes szegénykémnek.

Motiot! Ezek nem a neveink, hanem csak azok, amiket én választottam ki :wink: Az Artúr benne van a listában, mert magam bólintottam rá, hogy nekem má mindegy, legyen Artúr, csak legyen :wink: . Illetve hát a két régi, együtt választott lánynév van még benne a listában. De ez nem isvégleges az én részemről sem, az uram meg még hatvanszor megvétózza majd.

Az Emma nekem tecc. Európia névstatisztika, érdekel? Az Emili benne van az első ízben nálatok:
http://www.nevnaptar.eu/europai_nevek_stat.php

Az izlandi fiúlista a kedvencem :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom, nem is írtam, hogy a fruktózt a cukros polc végén találod. Jó szélre rakják, legalábbis a tescoban...
Nevek közül nekem a Zénó meg a Léna teccik. :D
mira80
 
 


Sziasztok Csajócák!

Végre itthon. Ledobáltam a ruháimat és irány a fürdőkád. Aztán ettem egy kis mogyikrémes kenyeret mert annyira kívántam. Biztos kicsit le eshetett a vércukrom (legalábbis fogjuk rá, oké). Nem nagyon tudok üni úgy hogy csak egy kicsit írok.

Mint Szirom tegnap már megírta a bal oldalon pk-pak feloldotta az elzáródást a dokim, de a jobb oldallal semmit sem tudott kezdeni. Azt mondta, hogy a vakbélműtét utáni csonkkal teljesen össz nőtt a jobb petefészkem. Még látótérbe sem tudta hozni annyira körbe ölelik egymást. Egy petefészekkel is lehet szép eredményeket elérni. Kaptam megint stimulálót, meg Duphastont, ami elnyújtja a ciklusomat, mert nekem ugye elég gyakoriak.

Most ennyi röviden, megyek és eldölök, majd benézegetek napközben.

Márti
mártus
 
 


Sziasztok!

Rövid leszek :)

Márti, örülök, hogy itt vagy, és annak is, hgoy sikerült feloldani az elzáródást! Pihenj sokat, egyél-igyál :) Aztán hajrá!

Szirom, szegény Miksa, elég vacakul néz ki :( Sok gyógypuszit küldünk! Igen, tudom, kiről írtál :) Majd rákérdezek nála is! Skarlátot még én sem láttam, de írták, hogy lyen :(

Akkor a hétfő sztornózva!!! Várjunk egy picit, gyógyuljon meg mindenki :)

Jövök később bővebben :D

pgaboka
 
 


Márti, örülök, hogy újra itthon!!!
Pihengess sokat!!!
Aztán gyúrjatok az egy petefészekre!!! :wink:
Izgultam én is érted tegnap. :wink:

Mira, dokihoz nem viszem, ameddig nem lesz semmi komoly baja(ami egyenlőre nem úgy néz ki)
Csak a fejét fájlalta.
Ha semmi baj hétvégén, akkor ezt a napot igazolom én, ha gond lesz(pöttyök, miegymás), akkor úgyis kell doki.
vas
 
 


Jó sokat írtatok tegnap, pedig én is úgy voltam, mint Motiot, hogy ha nem ír senki, akkor megyek aludni.
Ma Simon elég nyűgi, de most kicsit hagyom. Lehet, hogy apja kapatta el, mert állandóan a kezén cipeli, akár kéne, akár nem. (Nem teljesen értünk egyet vele, ő inkább cipeli, ahelyett, hogy hanyattfektetné és úgy szórakoztatná, vagy a babaülésben (könnyű neki, nem órákig kell ezt csinálnia, de nekem szükségem lenne időre napközben), de én természetszerűleg nem szeretném naphosszat cipelni kézen, ha ébren van (azt még mindig utálja, ha felénk fordulva hordozzuk, viszont így nem lehet vele hordozókendőzni, mert ott még csak azok a pózok jöhetnek szóba, kifelé fordított hordozások nem), viszont hanyatt meg elunja és ordít.)
Na elaludt, csak a többiek föl ne ébresszék...

Márti!

Először is nekd: hurrá, hogy siekrült! Egy petefészek sokmindere elég, lhet, hogy nem írtam, de nem lehetetlen, hogy nekem is annyi van (UH-s vizsgálattal nekem többször sem találta a volt dokim az egyiket, pedig nem egy kezdő UH-s, igaz laparoszkópia, amivel teljesen biztosra meg lehetne állapítani, nem volt) és van 4 gyerkőcöm.

Szirom!

Én sem ismerem a skarlátot, de nem túl jól néz ki Miksa. :(
A lánynevek érdekesek, szerintem én ismertem olyat, akinek Ajsának hívták a lányát.

Rita!

Nem semmi a buszos sztori!

Na megyek (pedig akartam még írni), nem tudom mi van velem. Fáradt vagyok és mérges vagyok. A gyerekeim nem bírnak magukkal, ha véletlenül valamit kérek, akkor dübörögnek, csapkodnak, nyekeregnek (direkt olyanokat, amiről tudják, hogy Simont ébresztik vagy engem idegesítenek vele, mert már ezerszer kértem, hogy ne tegyék).
Most kiraktam Nátánt az ajtó elé, mert már elegem volt belőle (még mindig jobb, mintha kikap, mert most nagyon közel volt hozzá.)
Megyek, hidegvíz alá teszem a fejemet... :D

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok,

Márti, örülök, hogy jól vagy és otthon! Pihizz sokat, aztán meg hajráááá!!! Várunk ám téged Szirommal :wink: !
Egyébként anyukámnak is csak egy petefészke van :wink:

Szirom, írj, hogy mi volt a dokinál!! Remélem azért nem skarlát!

Beszti, hát szegényke, nem irigyellek. Nekem is vannak ilyen harapósabb napjaim, sajnos még egy gyerekkel is, mi lesz, ha már kettö lesz? :?
Azért pihizz egy kicsit, hagyd a bandát dühöngeni, egyszer megteheted!
Ma én is jól leteremtettem Ábelt kétszer, de még mindig jobb, mint a keményebb szankciók. Rosszalkodik ö is, ahol csak tud. :lol: :lol:

Most beszéltem a sógornömmel, neki is tüszös mandulagyuszija van, 39-es lázzal meg miegyébbel. Szegény. Remélem a rajkók nem kapják el,mert márc. 15-én jönni akarnak hozzánk egy hosszú hétvégére. Ja, és velük együtt kedves anyós is :cry: :evil: Se a sógoromnak nem tecc, se a sógornömnek, de nem tudják lebeszélni. Én sem repesek, de ha így lesz, akkor jól megjárja, mert vigyázhat esténként a 3 jómadárra, legalább mi el tudunk menni négyesben valahová :wink: :lol:
Gondolom enneknem fog örülni, de hát mi sem örülünk, hogy jön.
Jöjjenek külön a papával, nem igaz? Nem a fiatalokkal!

Na mentem egy kicsit pihizni, mert jól bekajáltam. Tintahalat ettem paradicsomos-kecskesajtos mártásban, natúron egy kis zsemlegombóccal. Tudom, hogy az nem megy hozzá túlságosan, de nem volt itthon más köret :oops: .
Ábel meg krokettet evett csirkemellel :)

Na megyek tényleg, szusszanok, míg a kölök alszik.
Majd még benézek!

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Na visszajöttem.
Nátán egész hamar lenyugodott, és érdekes módon azóta bír magával.
Viszont Hanna majdnem felébresztette Simont, de mikor felvittem a játékát, akkor meg elkzdett sírni hangosan, hogy "Anya, nem direkt volt!" :shock:. Hogy honnan vette? Viszont az értelmét nem értette, mert egy idő múlva véletlenül kifelejtette a "nem" szót, és azt mondogatta, hogy "Anya, direkt volt!" :D:D
Aztán ettek.
Nátán segített neki mindenben, most meg fent játszanak teljesen normálisan. Miért kell az én idegeimet húzni?

Rita!

Kérdezted a salit. Ne gondolj valami bonyolultra. Mondjuk én nagyon szeretem a jégsalit, meg a keverékeket is (csak friss legyen), egyedül a fejessalit nem.
Ez az alap, aztán ezt variálgatom. Van, hogy csak paprika, apadicsom, uborka megy hozzá, de hétfőn gomba volt, kedden meg fagyasztott zöldségkeveréket is pároltam egy kicsit hozzá.
De lehet egy csomó mindennel szórakozni hozzá (pl. cukkini, padlizsán is picit párolva), szeretem a sima görögsalit, annak az alkotóelemei is mehetnek bele (pl. olivabogyó).
Aztán időnként kap mozzarellagolyókat, de ha nincs, akkor trappistakockát, fetasajtot.
És a teteje meg ami van. Most tettem el a fagyasztóba egyszemélyes adagokban csirkemellet, csirkemájat és fasírtot (már kikeverve, fűszerezve (kenyér nincs benne)). Ezeket sütöm ki hozzá.
Így mindig oylat eszek, amihez épp kedvem van, de nem tart óránként elkészíteni.
A gyereke meg rendelt hamit kapnak.

Szirom!

Jobbulást Miksának. De rossz már megint ezt kívánni (mármint nem kívánni rossz, hanem az, hogy beteg), remélem hamar meggyógyul és egyhamar nem is lesz beteg. Persze ő is az oviból hozza haza?

Motiot!

Anyós! :D Használjátok ám ki!! :D:D
Sógornődnek jobbulást
Tintahal?? Mi tengeri herkentyűkből a halakon túl nem jutottunk...

Mira!

Jól hangzik a ház, csak készüljön is hamar el! :):)

Édesítő: én nem szeretnék enni a szopi miatt. Meg ha már édes, akkor cukor legyen!! Na jó, azt inkább a reggeli teámba.
Ma kipróbálok egy banános, mandulás bucit! Remélem jó lesz, de én este nem fogok enni belőle, ill. lehet, hogy csak reggelre készítem el.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Hahó!

Mondtam én, hogy skarlát :roll: A doktor nem gondolkodott rajta semennyit sem, amikor meglátta. Zinnat szuszpenzió 5 napon át - nem mondom, hogy könnyen be tudtam adni, de az első adagot végül bevette a kölyök. Nem úgy a kikevert kólában oldott széntablettát, aminek a felét rámköpte... :? A doki szerint a Smectával még kisebb az esélyünk, ezért javasolta a széntablettát. Természetesen ezt a hányós-fosós miatt, nem a skarlát miatt. Hányás különben azóta sem volt, de fosti igen. Adom még a Normaflort is, mondjuk az az antibigyó miatt egyébként is kéne.
Láz még mindig van, alig megy 38 alá... A doktor szerint a láz kb. 2 napig tart.
Zárójelben még megjegyzem, hogy nyitok be az elkülönítőbe, aztán nem fértünk be. A másik oldalról épp a doktor jön, és mondja, hogy mi ne ide jöjjünk, ezek bárányhimlősök :shock: Szóval szólok, hogy most az is van. Bár mi be vagyunk oltva.

na, most ezt elküldöm, folyt. köv.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


hú, hát tényleg skarlát, bakker, igazad lett :(

csak nehogy nekem is az legyen bárányhimlő ügyben.Mert akkor viszont végigsöpör mind a hármon.
Viszont akkot talán prágáig túlesnek rajt (de nincs sok szerencsém mostanában az előre tervezett programokkal) :roll:


Aludtam :wink:

És ma már háromszor szaladtam wc-re :oops: :roll:

mi is kínlódtunk egy csomót múltkor az antib.-vel(Fromalid volt, kérdezted, csak elfelejtettem válaszolni)

puszsz, javulást :D
vas
 
 


Nagyon nyugtalanul alszik, többször fölsírt szegénykém, föl is rohantam azonnal. Meleg, de 38-asnál nem több. Őrület, hogy már kézzel hogy meg tudom állapítani.

Márti! Örülök, hogy otthon vagy! Pihi-szuszi-nyuszi :wink:

Beszti! Gondolom, hogy Miksa is az oviból hozza haza, de úgy vagyok vele, hogy ha nem idén, akkor jövőre lenne ugyanez. Meg például az apja nem jár oviba, aztán mégis influenzás lett... Azért nem semmi, hogy most 3 napot járt csak szegény kölyök, és megint itt a krach. Pedig tényleg annyira élvezi. És meggyógyult a kedvenc dadusa is, oda volt meg vissza kedden az örömtől.

Nálatok működik ez, hogy kiteszed a gyereket vagy beküldöd másik szobába és hasonlók? Nálunk nagyon nem :oops: Többször próbáltam pedig, de nem tudom megoldani. Csinált Miksa valami oltári nagy hülyeséget, és beküldtem, hogy menjen be a szobába, mert most nem akarom őt látni, ez annyira butaság volt, gondolod, hogy bemegy? Duplán veszítek :roll:

Motiot! És úgy egyébként rá lehet bízni a kölkeket az anyósra? Most lehet, hogy megharagszol, de remélem, nem, naszóval én úgy vagyok vele, hogy ha valakit nem bírok, akkor arra nem hagynám Miksát. Vagy nem erről van szó, csak épp rosszkor jön?

Megnézted a német névlistát? :wink:

Mira! Én is a Zénót választanám asszem :wink: Lányban még nem tudom. Annak idején a Léna Jázmint diktáltam be csaszi előtt, de a Jázmin kiesett a pikszisből, mert nagyon-nagyon népszerű lett.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Te Ildi, és megnézted, hogy a bárányhimlő milyen tünetekkel kezdődik? Hogy van Levente?

Nemár te is benyald ezt a Miksa-féle szaladós vírust. Úgy egyébként nem fáj semmid? Neki morgott a pocija, arra panaszkodott.

A kép alapján azért azt lehetett sejteni, hogy ez nem a hányástól van... :cry: Hülye skarlát.

Ezt a Fromalidot nem ismerem. De az tuti, hogy a Zinnat nem ízlki neki, mondta is a doki, hogy nem fog, de ezt kén enni, mert erre ez a legjobb. Majcsak valahogy...

Rita! Annyira eltűntél, minden rendben? jelentkezz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Hahó,

Szirom, hát akkor jól bekaptatok mindent egyszerre. Te azért vigyáz magadra, nehogy te is benyald öket! Meg szerintem hívd fel a dokidat, hogy mi van ilyenkor. Jó, tudom, nem tudsz mit tenni, de azért megnyugvásképpen. :wink:
Remélem hamar jobban lesz a kismuki!

Névlistát megnéztem, tényleg ilyen nevü gyerköcök rohangálnak itt.... :?
Az izlandi tényleg jó, de a litván se kutya :lol: :lol: :lol:

Anyósról csak anyit, hogy nagyon ünneprontó a lelkem, állandóan mindent leszól, beleszól, lefitymál stb. szóval nem a legkellemesebb vendég. Soha semmi nem elég jó neki, meg különben is mi négyen akartunk lenni a gyerekekkel, nem pedig még öt is pátyolgatni. Egyébként nehezen, de azért néha rábíztam már Ábelt, persze túl sokszor ez nem fordul elö, már csak a távolság miatt sem :lol: :lol: :lol: , de azért tud bánni a gyerekekkel, hiszen ott a másik két unoka is, ikrek, fiúk, azért van tapasztalata anyóspajtásnak, csak hát mégiscsak anyós, ha érted, mire gondolok :wink:
De alapjában véve nem gáz, volt már rosszabb is vele. Most tényleg jól kijövünk.
Csak ne most jönne!
Sógorom azt mondta, hogy ö akkr nem jön, ha anyós is jön, ebböl pedig az következik, hogy akkor senki sem jön, mert autóval jönnek, sógornöm meg nem tud vezetni.... :?

Ildi, mi van Leventével? Azért én a helyedben elvinném dokihoz, pláne, hogy pont ilyen skarlát-bárányhimlö-fosti-bacik röpködnek a levegöben.

Rita, tényleg eltüntél!`Írtad, hogy suli lesz a héten, de azért jelentkezz, remélem minden rendben van!

Szirom, ez a szobába zavarós, vagy ajtó elé tevös dolog nálunk is müködik, Ábel bevonul sírva, ha rosszat csinált, de azért rendesen és komolyan, tréfát nem ismerö hangon kell rámordulni. Aztán hisztizik a szobájában, amikor rájön, hogy akkor öt most tényleg becsukták oda, aztán magától kijön és közli könnyes szemekkel, hogy "nincs semmi baj", aztán már jön is ölelésre. Hát ennek meg ki tud ellenállni? :) Persze aztán szépen megbeszéljük, hogy mit csinált rosszul vagy mi volt a baj. :wink: De azért a legdurvább esetekben nálunk is a zuhany a nyerö. :lol: :lol: Igaz, még soha nem vittem a zuhany alá, elég csak bevinnem a fürdöbe, megnyitni a zuhanyt és feléje vinni. Na akkor aztán mindent megbán, amit tett!!! :lol: :lol: :lol:
Néha kicsit lelkifurdim van, de valahogy hatni kell rá, éreztetni vele, hogy nem ö az úr, na persze én sem, egyenrangúak vagyunk, de azért akkor is én vagyok a felnött és a butaságainak vannak következményei :?

Na megyek, mert megint litániát írtam.

Holnaptól a 12. hét kezdödik :wink: Meg lassan 200 nap alá megyek :wink:

puszi mindenkinek, betegeknek gyógyulást!!

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Motiot!

Mordulhatok én akárhogy, akkor bőgve fetreng a lábamnál és kapaszkodik szinte a talajba, ahonnét el akarjuk küldeni :wink:

Anyóst értem akkor. Húzok vissza játszani memóriajátékot.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Megvagyok, élek, csak iszonyúan elfáradtam, kicsit a hasam is feszül, úgyhogy majd később vagy holnap jövök, jó?

Addig mindenkinek csók-pussz!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Na aludtam egy jót délután, aztán ettem egy kis Anyós féle főzeléket (finom volt). Aztán haz jött András az oviból, folyamatos játék, most ezt, most azt. Hiányoztam neki (állítólag).

Bele gondolok, hogy ezt a hónapot is már élesbe kéne csinálni akkor az jut eszembe róla, hogy alul fulladok, felül szédülök, oldalról meg nem látom a tévét. Jövő hét pénteken szedik ki a varratokat, na az nekem a 14 nap lesz. Szerintem varrattal a hasamban elég érdekeset alakítanék. Na, bocs a részletezésért de most tényleg ez foglalkoztat. Ötlet?
Nekem, csak annyi jut most eszembe, hogy esetleg 1 nappal előbb kivetetném a varratot.

Szirom!

Jajj, de sajnállak benneteket. Okvetlenül beszélj az orvosoddal, nem kell túl lihegni a dolgot, de azért legyél biztos a dolgodban.
Nagyon rosszul néz ki Miksa a képeken, annyira kis szongyolodott.

Ildikó!

Ti meg bárányhimlő? Ha behozza vmelyik, gyerkőc akkor tuttira végig söpör rajtuk. Ti már voltatok a Férjeddel?

Motiot!

Anyós pajti jön? Emlékszem nagyon nagy a szerelem köztetek. Mennyi időre jön(nek)?

Beszti!

Nálunk sem működik ez ki/be zárósdi. Akkora sírást vág le akkor, hogy zeng a ház tőle. Talán 3-4 alkalommal csináltam, de annyira sajnáltam. Ő kifele sírt én meg befele. Aztán persze megengedtem, hogy ki jőjjön és az ölembe ülve megbeszéltük a helyzetet. Persze minden szépet jót megígért. De ez csak addig tartott amíg ezt leírtam.

Rita!

Gyere majd mesélni.

Mira!

És Te? András jól van?


Majd jövök: Márti
mártus
 
 


Sziasztok,

Márti, pihizzél is csak sokat!! A varratra én nem tudom, mit csinálnék :oops: :lol: Lehet, hogy tényleg egy nappal elöbb kivetetném, vagy talán vennék ovulációs tesztet, azzal biztosra tudod, mikor van pé. :wink:

Rita, te is pihizz, nehogy Petike rossz néven vegye, hogy állandóan pörögsz! Azért majd gyere kicsit!

Szirom, hogy van Miksa? Gyógyszert sikerült beadnod neki? Én a Nurofen-hez való fecskendövel szoktam neki mindent beadni, azzal beveszi valahogy.

Mi meg kapunk ma este egy kutyát meg egy 7 éves kislányt megörzésre vasárnap reggelig. Úgyhogy lesz mit csinálni a hétvégén. Magyar ö is, a szülei mennek holnap Münchenbe tüntetni, öt nem akarják elvinni, mert esö lesz meg hideg van. Kutyi is aranyos, csak eléggé hisztis, remélem nem ébreszt minket fél hétkor, mert akkor kirakom :twisted: .
Amúgy harci kutya, de irtó aranyos és jámbor. Persze nem is adunk neki esélyt se alkalmat, hogy ne az legyen, föleg Ábellel!

Na megyek, mert el kell rendeznem Ábelt, mert most itt fog aludni velünk, mert a kislány alszik az ö ágyában. Együtt meg szerintem Ábel túl kicsi még hozzá :wink:

Puszi mindenkinek

KépKép
KépKép
motiot
 
 


haliihó!!
mi volt Miksával éjjel???

Leventének semmi baja nem volt, hipohonder 8) :lol:

Oli ordít, muszáj mennem :wink:
(az előbb még Natasa nyikogott, szörnyű :lol: )

na, majd jövök még délelőtt, ha hagynak
vas
 
 


Jóóó reggelt!!!

Mi volt Miksával az éjjel???
Szirom, te jól vagy?

Mi elég rosszul aludtunk, Ábel csak forgolódott, nem nagyon bírta velünk az egész éjszakát, a saját ágya azért jobb. Szóval forgolódott, meg nyüsszögött, hajnal négykor már fel akart kelni, a kutya nappaliban nyüszített, amúgy is nagyon hisztis kutyus, meg ugye új helyen volt, azán úgy gondolta, hogy akkor ö most sír. Aztán reggel hétkor végleg ébresztett minket, mert le kellett vinni egy pisire :cry:
Szóval nem volt túl jó éjszakánt. Nem tudom, hogy ennek tudható-e be, de már éjjel is éreztem, most meg nagyon fáj a fejem. Vettem be egy algopyrint, remélem nem lesz olyan rossza helyzet, mint a múltkor, mert akkor délután már fel sem fogok tudni kelni. :cry: :cry: Szóval remélem azért elmúlik. Mindjuk itt az idö is nagyon rossz, esik, meg nagyon fúj a szél.

Rita, ígérted, hogy jössz te is kicsit :wink:

na megyek, mert ebédet kell föznöm. ( paradicsomleves, hurka, krumpli, túrógombóc )

pussz

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Sziasztok!

Tök jó fejek vagytok, hogy aggódtok, bocsi, hogy nem jöttem. Rendben lesz most már minden, az éjszaka nem ment föl már Miksa láza, és a pirossága is múlóban. 37,5 volt reggel, most 37,2, ez már irtó jó. És élénk, amilyen szokott lenni :wink: Mondjuk éjjel így is négyszer voltam nála, háromszor inni kért, egyszer meg magánszorgalomból mentem megtapizni, de nem volt meleg. Hurrá :lol:

Én meg délelőtt elmentem vásárolni EGYEDÜL, mert most kicsit sok volt nekem is. A papa bevállalta Miksát, és nagyon jól elvoltak. Igaz, csak a faluba mentem, de jártam vegyesboltban, zöldségesnél, italosnál, meg a rokonunknál is, mert rendeltem tőle néhány avonos cuccot. Aztán hazafelé fölvettem az étteremben a kaját, amit az uram rendelt, szóval jó délelőttöm volt :wink: És ha ehhez még hozzáteszem, hogy ebéd után aludtam is egyet :D

Motiot! Nem irigyellek a kutya miatt :roll: És mi ellen tüntetnek a gazdái?
Gyógyszert elég nehezen veszi be Miksa, de csak az íze miatt, mert egyébként nagyon sokat javult ebből a szempontból. Mi is sokat próbálkoztunk a nurofenes fecskendővel, mert a Nurofen simán megy azzal és a panadol is, de az antibiót inkább egy kis felespohárhoz hasonlóval veszi be a legjobban, úgy mondjuk, hogy stampedli, és igazi szép mozdulattal lelöki mint a páleszt :lol: De mondom, ez a Zinnat elég vacak. A széntablettának meg a színétől borzad el.

Márti! Jobban vagy? Szerintem nem gáz, ha egy-két nappal előbb kiszedik a varratokat. Persze, ha okés a seb.

Ildi! Levente is csak addig volt rosszul, amíg mentél volna ikkejázni, mi? :lol:
Ajánlok neked egy oldalt, szerintem bírni fogod:
http://www.gulliver.hu/
Még nem használtam, csak regisztráltam.

Rita! örülök, hogy jelentkeztél, majd gyere, ha tudsz!

Megyek, most már csinálok is valamit, pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Motiot! Még akartam írni, hogy hívtam még pénteken a dokimat, aki ugyanazt mondta, mint a gyerekorvos, hogy nem fogom elkapni, nyugi. Ha elkapnám, akkor mehet a penicillin. És hogy az én régi skarlátom szerinte ad védettséget.
De tényleg nem fogom elkapni, úgy döntöttem.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
örülök, hogy javulóban van Miksa! Írtó sok most a skarlátos gyerek, az unokatesóm kisfia is az volt, ezért nem is tudnak jönni hozzánk látogatóba :(
Jó lehetett az egyedül töltött délelőtt.

Ildi,
de jó, hogy Levente jobban van :)

Nem igaz, mennem kell... Itt nyüszög mindkettő :(

pgaboka
 
 


Sziasztok!

Szirom!

Én is örülök, hogy Miksa már jobban van. Hát, egy gyerek tényleg csak addig beteg amíg láza van. (legalábbis külsőleg) Tegnap nagyon rosszul nézett ki szegényke a képeken. De a gondos anyai ápolás meg hozza az eredményt, ugye?

Ildikó!

Levente is mint olvasom hála jobban van. Akkor nem bárányhimlő? De, tulképpen. miből gondoltad, hogy az lesz?
Akkor a faxolás sikerült végül is? És mikor akarod felfedni a kis titkodat?

Gabi!

Jó rövidre sikerültél, azért majd lesz folytatás?

Rita, Mira!

Ma Ti voltatok a legrövidebbek.

Motiot!

Kutya? Pótgyerek? Idegrendszered? Ábel?

Köszönöm az érdeklődést, ma már jobban vagyok. Nem görcsöl már a hasam, de a heg elég rendesen húzódik meg ég. A gáztól amivel feltöltötték a hasamat meg olyan vagyok mint egy min. 3 hónapos. De. főzögettem meg rakodtam, du. meg persze majd szét akart szakadni bellüröl, le is kellett feküdnöm.

Na megyek Csajok egy kis vacsit készíteni a fiú részlegnek.
Holnap is jövök, de Ti is.

Márti
mártus
 
 


Sziasztok!

Szirom, örülök, hogy Miksa javulgat!!

Most csak olvasni tudok, mert itt van a hugom és kihasználjuk az időt és tracspartizunk. :lol: A párom, meg vhol sörözik...

Szép hétvégét Nektek!!
mira80
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok :)

Márti,
örülök, hogy jobban vagy! Pihenj azért még, főleg, ha ennyire feszül a pocakod.

Szirom,
azt akartam még írni, hogy ez olyan érdekes, de amikor mi voltunk gyerekek, én nem is emlékszem, hogy valaha láttam volna skarlátos megbetegedést. Tudom, hogy Te voltál, de én komolyan azt hittem, hogy ez csak valami régi betegség, ami ellen ma már van védőoltás, vagy mittudomén...
Most meg egy csomószor hallom, rokonoktól is, ismerősöktől is, mindenhonnan.

Motiot,
elhiszem, hogy rosszul aludt Ábel! Szerintem most már Zsoltika sem viselné jól az együttalvást, annyit tud mocorogni :) Sajnálom, hogy fáj a fejed :( Ma nekem is fájt, sőt, az uramnak is, bizti valami front volt, én már követni sem tudom őket. Végül délutánra elmúlt?
Kutyu nem semmi :D A szomszédunknak is van egy aranyos miniagár, kölyök, és már többször beszaladt hozzánk is körülnézni egy kicsit :D
Tényleg, milyen tüntetés van Münchenben??? Nekik vajon mi bajuk?

Beszti,
miért utálja Simon a felétek való hordozást? Úgy tényleg nehéz kendőzni, mármint más póz egyenlőre nem jöhet szóba... Én mostanában rakom csípőre Lacust, mert úgy jobban tud nézelődni. De akkor meg az egyik kezem foglalt... Hátra is szeretném kötözni, de még nem mertem kipróbálni :D
Én nem is tudom, hogy előre kötni jó-e a gyereket, mármint hogy előre nézzen. A hordozókendő-tanfolyamon azt mondták, hogy kezdetben ugye felénk, vagy fektetve legyen, ha meg már nagyobb és nézelődni akar, akkor csípőn vagy háton, mert ha háttal van a mellkasra kötve, akkor az nem jó a gerincének.
Ennek ellenére rengeteg anyukán látok előre felkötött bébit...
Te mit tudsz erről?

Rita,
jó pihenést, és jelentkezz, ha van időd!

Ildi,
hogy vagy? Család? Hasmenés?

Mira,
sörözgetés :) De jó, hogy neked van társaságod :)

Ma én is kitettem magamért: fincsi husilevest készítettem, meg rántott csirkemellet sült krumplival, sőt, reggel még pudingot is Zsoltikának, mert azt kívánt :D Rég nemt tudtam ennyire normális kaját összeütni a családnak! Jól is esett a sok finomság :)

Aztán meg el szerettünk volna menni farmert venni, gondoltuk, Zsoltikát rábízzuk Apukámra, mert ők együtt remekül el tudnak játszani. Már itt volt apukám, Zsoltika a cipőhúzásnál találta ki, hogy ő mégsem akar vele maradni, vigyük őt is magunkkal :evil: Annyira zokogott, hogy cseréltünk: Lacus maradt itthon apukámmal, szuper nagyot sétáltak, Zsoltikát vittük. Igen ám, de vele nem lehet vásárolni, ezt már kitapasztaltuk. Egyszerűen unja, ami érthető, nyavalygott, elfáradt, cipeltette magát...

Voltunk néhány üzletben, de katasztrófa :( Nem tudja valaki, hol lehet normális áron normális, hagyományos férfi farmert kapni??? Gombosat!!! Mert a c&a-ban volt viszonylag jó, de csak cipzáros, ami meg gombos volt, az totál koptatott-szaggatott volt, valahogy elnyűtt benyomást keltett. De az legalább megfizethető, mert azért 39e ft-ot sem akarunk kiadni egy naciért...

Megyek most már aludni :)

pgaboka
 
 


És ezt nézzétek:

Kép

Lacuska pár napja nagyon ügyesen halad, hátrafelé, mint a rák :D Nagyon kitartóan próbál haladni, és egy perc alatt nem kis távolságot tesz meg így :):):)

Behátrál valahová, aztán meg kiabál, hogy vegyük ki :D

Nagyon mozgékony ő is, pedig nehezebb 1 kilóval, mint Zsoltika volt ugyanennyi idősen.

pgaboka
 
 


Hahó!

Tyű Gabi, nem semmi, hogy milyen korán mozgolódik Lacus! :shock: Irtó aranyos a képen! Már látom magam előtt, ahogy kiér a padlóra és csúszik tovább :lol:

Férjfarmer: klasszikus gombos Wrangler farmer klasszikus színben, szabásban a Hervisben. Tizenegy-kétezer froncsi. Én uram is ilyesmit hord farmerből. Más gatyából meg Camel, de az elég húzós. Viszont sok évig ugyanolyan szép, mint újkorában.

Skarlát: én se ismertem olyat, akinek még volt - a szomszéd lányt kivéve, aki velem együtt kapta el. Ott van a bacija valszeg a levegőben (ugyanaz, mint a tüszős manduláé), de nem betegít meg sok mindenkit. Úgy tűnik, hogy ez nem egy "végigsöprős" betegség. Miksáéknál a csoportból még három kislány kapta el, de régebben, két hete nem volt új beteg, csak most az én fiam. Arra gyanakszom, hogy az ő szervezete most a takikór után le volt gyöngülve, azért betegítette meg a baci. Hisz karácsony óta benne volt az oviban a levegőben, és akkor nem lett beteg a kölyök, csak most.

Mira! Jó is egy traccsparti :wink: . Húgodnak is van csemetéje?

Márti! Azért csak pihenj még! A fiúk kímélnek egy kicsit? Fölfújódás múlik?

Képzeljétek, tegnap Miksa még fél 12-kor sem aludt! :shock: :roll: Állandóan fölhívott, kereste azt a kis szöszt, amit tegnapelőtt talált és magával vitt az ágyba, meg dumált, kacarászott, őrület. Aztán kieszeltük, hogy biztos a holdfogyatkozás miatt ilyen a kölök. Most meg jött ez a szél, úgyhogy ez is benne volt gondolom. Meg a fejfájásotokban is!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Jó reggelt!

Megpróbálok kicsit visszaolvasni is, bár minden este olvastam, csak írni nem volt erőm.
Most csak a legvégére:

Szirom, nálunk is van skarlát az oviban (vagy volt), de itt sem tarolt. Valószínűleg tényleg más ez most, mint a mi gyerekkorunkban, emlékszem, amikor az unokatesóm megkapta nagy izgalomban volt a család, hogy ne legyen szövődménye. Most enyhébbenk tűnik, nem?
Mira húga most ment férjhez, szerintem még nincs gyereke! :wink:

Gabi, a férjem tegnap vett farmert magának (úgy látszik ez egy ilyen nap volt... :) ), igaz, nem gombosat, de normál kinézetű, nagyon jó szürkéskék színű gatyát a Duna Plazában a Reverse-ben. 6000.- ért, most ott minden farmer annyi. Szerintem nagyon jól néz ki.
Na, akkor mesélek megint egy hajmeresztőt... A gyerekeket meghívták egy születésnapi zsúrba, én meg voltam olyan pofátlan :) , hogy tényleg ott is hagytam mind a hármat. Negyed öttől háromnegyed hatig kettesben voltunk a férjemmel, ezalatt mentünk el a Duna Plazába. Odafelé menet (bogárral voltunk) egy Suzukis meg akart előzni minket, de lehetett érezni, hogy nem fog neki menni, mellettünk volt már, amikor a szembejövő sávban szabályosan jövő autó is egészen közel volt. A suzukis minket kilökött a járdára, a szembejövő is félrerántotta a kormányt, abba is beleszaladt az utána haladó autó, ez a rohadék meg MENT TOVÁBB!!!! :evil: :evil: :evil:
Én iszonyúan elkezdtem bőgni (ebben azért asszem az egész múlt hét minden fáradtsága is benne volt), Zsolt kiszállt, megnézte az autót meg a másik kettőt, és csak hüledeztek a többi autóssal, hogy mekkora szemetek vannak a világon... :( :( .
Szerencsére nem lett semmi baj, a bogárnak a küszöbe görbült csak el egy kicsit, de ijesztő volt, csattant azért. Szerencse, hogy ez azért jó kis masszív autó. De az uram többször mondta már, hogy egészen máshogy állnak hozzá, ha a bogárban ül, mint a mikor a családi nagy Peugeot-ban... :? Pedig a KRESZ asszem ugyanaz minden autóra, nem? :shock: Na, ez volt tegnap. Aztán viszont nagyon jó volt egy kicsit kettesben lenni, kicserélődtem teljesen, mire visszaértünk a gyerekekért. :)

Beszti, a fáradtságot teljesen megértem, nekem még csak három és fél van, de ki tudok nyúlni rendesen. És olyan ördögi ez a kör, ha fáradt vagyok, a gyerekek is idétlenebbek, nem azért, mert direkt bosszantani akarnak, hanem egyrészt érzik a feszültségemet gondolom, másrészt meg én is mindenre felcsattanok, tehát talán én is hamarabb felkapom a vizet, mint normál állapotomban. Tegnap már Zsolt is többször rámszólt, hogy hagyjam békén a Maját, ne reagáljak mindenre túl érzékenyen. :oops: :(
Sajnos nem lehet mindig akkor pihenni, mikor szükség lenne rá. Éreztem is, hogy ez az elmúlt hét már sok volt, nem is a figyelem az iskolában, hanem az, hogy állandóan azon jár az eszem, ki van a gyerekekkel, minden rendben megy-e, meg hogy hogyan fogok vizsgázni a nyolcadik hónapban, ebből a rengeteg tárgyból. nem akarok túl sokat halasztani sem, könnyebb nem lesz azt hiszem... :shock:

Ildi, te kérdezted még régebben, mik a terveim a jövő évre... Háááát, én tervezgetek, aztán majd kiderül. Szeretném folytatni az iskolát, a csoporttársaim biztos segítenének is, de azért vannak órák, amikre muszáj bejárni. Van egy csop.társam, akinek októberben három hónapos volt a babája, és minden előadáson ott volt, én ezt biztos nem tudnám. Szóval majd az élet megoldja. Sokszor nagyon szívesen lennék csak itthon, készülnék a babára és legfőképp lennék kiegyensúlyozott a családommal, de ilyenkor mindig eszembe jut, hogy három év múlva azért jó lenne, ha be tudnék szállni a négy gyerek nevelésének a költségeibe, muszáj csinálni az iskolát. Azeredeti diplomámmal nem dolgoztam, meg nem is akarok, így csak ez marad. Ha sikerül. :shock: Ha kapok munkát. :shock: De majd lesz valahogy remélem. :)

Márti, szerintem is szedesd ki a varratokat egy nappal hamarabb, aztán meg csak lassan, óvatosan! :)

Motiot, le a kalappal!!! kutya, gyerek... Te aztán bevállalós vagy!!!

Most látom, már velem lesz tele az oldal, és megint csak magunkról szövegeltem... Borzasztó... :oops:

Még igyeszem jönni. (ez jó hír vagy rossz?? :) :) )

Szép vasárnapot!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok, Jó reggelt!


Gabi!

Hú, tényleg milyen nagy Lacus. Édesek amikor ezt a rák mozgást csinálják. Nagyon aktiv, valszeg. a többi dolog is hamarabb fog nála kialakulni.

Szirom!

Örülök, hogy ilyen gyorsan javul Miksa. A képek láttán nem gondoltam volna. Csak ápolgasd.

Ildikó!

Nálatok, mi újság? Törpcsapat, hogy van?

Most igy reggel megint jól érzem magamat. A puffadás szerintem kissebb mint tegnap volt, habár estére nagyon felpuffadtam. Feszítette a sebemet eléggé. Meg azon gondolkodtam, hogy hova csudába távozik majd ez a gáz, mert ugyebár ez nem a bélben van hanem a kismedencében. Annak meg nincs semmilyen kivezető nyílása.
Na mindegy az okosok biztosan tudják, ha be merték fújni belém.

A Fiúk segítenek persze. András már elég jól érti, hogy nem tudom cipelni, meg ne másszon rám ha ledőlök. Du. elvitte a Férjem játszóházba, meg utána bemennek a Sparba. Erre mi lett belőle? 10 perc múlva kopogás az ajtón és hozza haza a Gyereket a vállán, teljesen KO volt. Lefektettük, a Férjem vissza szaladt a Sparba. Mikor felébredt meg majdnem szét vetette a düh, hogy Ő miért aludt el, meg vigyük vissza a játszóházba. Erre kitalálta a Férjem, hogy ő elvitte de zártkörű rendezvény volt, úgysem mehettek volna be. Én meg megígértem Neki, hogy a jövő héten du. elviszem cserébe. Na, ez elég megnyugtatólag hatott rá.

Lassan megyek főzöcskézni, csak lightos ebéd lesz. Édes-savanyú csirke mellfilé, rizs, meg borsó leves.
Du. pihenés.

Majd jövök.

Sziasztok: Márti
mártus
 
 


Rita! Basszus, eszméletlen!!! :evil: És merre volt ez? Még jó, hogy nem lett semmi bajotok, egye meg a fene az ilyen barmokat! Be voltatok kötve? Rendszámot nem láttátok?

Közlekedés: én emiatt adtam el a Seicentómat. Úgy csináltak az autósok, mintha semmi nem lenne ott az úton. Pedig jó kis kocsi volt, de életveszélyben voltunk benne. Az uram is azt mondta, hogy fél vele menni, mert letolják az útról. Kétszer jöttek nekem úgy, hogy mindig nekem volt elsőbbségem. Lányok, nem szabad nagyon kis autóval járni! Én ezt akkor hittem el az uramnak, amikor először átültem a Mercijébe vezetni, később meg lett a Passat. Csak lesek, hogy mindig tudok sávot váltani, méghozzá simán, és nem is jön ki elém soha senki.

Márti! Ez lájtos? Nálunk rántotta lesz :lol: :lol: :lol: Jó, délután vendégek jönnek, ezer adag pizzát sütök, meg a pasi meg akarja tanulni, úgyhogy lesz kuktám is.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok,

Gabi, Lacuska nagyon ügyes! Tényleg milyen korán kezd el mozgolódni! Aztán majd rohanhatsz a két sajtkukac után :lol: :lol:
Aha, én is úgy szeretem, ha tényleg jó kis kajcsit sikerül összeütnöm a családnak! Majd két gyerekkel biztos sokkal nehezebb lesz!

Marti, pihizz sokat, vigyázz magadra!! Hol van a `hasadon a vágás? Miért kellett a gáz a kismedencébe?
Én csak a császár utáni sebröl tudom, hogy nekem 6 nap után vették ki a varratokat, mielött hazamentünk a kórházból.
Kis lájtos kaja! Nálunk ma semmi nincs, van tegnapi maradék, meg délután kimegyünk a kertbe grillezni, annyira szép idö van.

Szirom, örülök, hogy jobban van Miksa! Azért csak ápolgasd öt! Te meg akkor tényleg ne kapd el a skarlátot! :wink:
Akkor kedden mész dokihoz? Már várom, hogy mit mond. Én is kedden megyek, remélem nálunk is minden oké a kismanóval.

Rita, nem semmi, amin keresztülmentetek! Én nem tudom mit csináltam volna helyedben, de tuties is kiborultam volna. Tényleg, nem láttátok a rendszámot? Fene az ilyen barmokba!!!
A gyerköcökkel kapcsolatban meg megértelek, sajnos néha én is ugrok mindenre, aztán meg Ábel issza meg a levét :wink:

Ildi, merre jársz?

Mira, élveztétek a traccspartit? Férjed mikor és föleg józanul jött haza? :lol: :lol: :lol:
Akkor nektek is lassan beindula költözködés meg miegymás. Tényleg, hol is fogtok addig lakni? Írtad, hogy a szomszéd telken, de nem egészen értettem, hogy az most kié, vagy hogy is van ez?
Andris alszik éjjel? Szoptatsz?

Mi ma éjjel már jól aludtunk, mert este idöben hazaértek Münchenböl a barátaink és vitték is haza a gyereket is meg a kutyát is. Nem volt végül is nay gond, de azért jó volt megint egyedül lenni, ahogy megszoktuk :wink: Ábel is jól aludt, fél kilencig, nem akart négykor felkelni megint :wink:
Ja, kérdeztétek, hogy mi ellen tüntettek? Hát a magyar politikai helyzet ellen, a müncheni magyar konzulátus elött! Petíciót írtak a fökonzulnak, meg beszédeket mondogattak meg ilyenek. Én nem vállatam be az utat pocakosan, meg kisgyerekkel, ök is inkább itthon hagyták a kislányukat. Meg is kapták rendesen az idöt, szél, jégesö, esö, hideg. Szóval inkább jobb volt így. :wink:

Ma meg elmentek a fiúk délelött focizni, mert szép idö van, én meg olyan fittnek és tettrekésznek éreztem magam, hogy ennek örömére kitakarítottam a fürdöt, a konyhát, az Ottót, levittem a szemetet, mosogattam, mostam egy adagot, porszívóztam, felmostam, kitakarítottam a lépcsöházat és mire végeztem pont hazaértek a fiúk is. Legalább megvan minden, nem kell a takarítással foglalkoznom egy darabig.

Most meg mindjárt pácolok egy kis husit a grillezéshez, aztán szerintem megyünk is, míg jó idö van. Ábel nem nagyon akar aludni, itt kiabál meg énekel az ágyában, úgyhigy asszem megyek mindjárt éskihozom. Nincs értelme, úgysem alszik. Mondjuk ne is csodálom, mert fönt megint megy a zombulás, hozzá meg jókt kurjantgatnak a gyerekek, zeng a ház. :twisted:

Na megyek, mert Ábel kiabál.

Szép vasárnapot mindenkinek!!

puszi

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Szirom!

Skarlát :(. Szóval így néz ki.
Persze, sokmindent hazahozthatnak az oviból, de ezzel az immunrendszerük is edződik.
Mondjuk Beni nem hozott haza semmit (aminek nagyon örültem, mert akkor Nátán is elkaphatta volna sorra), és nem is lett beteg ő sem, amikor 5 évesen oviba ment, lehet, hogy azért addigra edződött.
Lehet, hogy szerencsénk van, hogy egyáltalán nem betegesek, igaziból a legnagyobb "gond" :D nálunk, hogy állandóan mezítláb járkálnak a hideg kövön, és emiatt náthásak időnként. Ha már minket is elkap valami, az elég erőteljes vírus vagy baci lehet. (Ilyen volt tavaly május végén a hányós-hasmenős, meg most a torokgyulladásos.)
Nálunk edig működött a kiteszem, beküldöm dolog. De elsősorban Nátánnál alkalmazom, Hannánál nincs még értelme. Nátán viszont a múltkori után olyan lett, mint a kisangyal. Bár ő már túljutott a hisztizős, földhözverős időszakán, csak inkább "kamaszos" :D:D vonásokat mutat (ajtócsapkodás). Meg egyébként (most ha jobban belegondolok :D), nem is nehezen kezelhető gyerek.
Viszont Hannával kicsit gondba vagyok. Most jutottunk el abba korba, amikor már gond a délutáni alvás. Ha alszik, akkor este nem lehet lefektetni, ha nem alszik, akkor meg valamikor úgy túlpörög, hogy iszonyú hisztibe tud kezdeni (borzasztóan tud visítani :shock:), aztán végül valahogy elalszik. Nem tudom, mi a jobb... Az se jó, ha hisztizik, de az se, ha este 10-11-ig fent van, mert későn ébred. Nekünk is kellene együttöltött idő.

Motiot!

Sikerült kiheverni a gyereket és a kutyát? :D:D
Hogy sikerült a grillezés?

Gabi!

Nem tudom, miért utálja. De nem csak a hordozást, az már csak következmény. Valahogy a magunk fel fordított helyzetet sem szereti, kendő nélkül sem és gyakorlatilag a születése óta. Most már talán kicsit jobban viseli. Korábban állandóan feszített hátra. Pedig én szívesen altatnám vállamra fektetve, de nem lehet.
Szerintem se jó az előre kifelé fordított helyzet, nagyon természetellenes pózban van olyankor, pedig én is sok gyereket látok úgy, de én nem vinném úgy az enyémeket. Én eddig legjobban a háti hordozást szerettem, azt is Ergoval, bár a csípőn kendővel is kényelmes, de akkor tényleg foglalt az ember egyik keze (oldala) (szerintem Lacus még kicsi a háti hordozáshoz, nem?).
Nagyon-nagyon ügyes Lacus!!

Rita!

Ez az autós dolog nagyon borzasztóan hangzik!! :(:(
De tényleg igaz, hogy kicsi autókkal nem törődnek annyira, én az Espace-szal pont ezért megyek szívesen. Meg azért is, mert olyan erős, hogy egy hasonló helyzetben valószínű elég, ha jobban rálépek a gázra, és előre tudok menekülni.
Nem, egyébként nem a fáradságtól voltam érzékenyebb a gyerekekre. Mondjuk az belejátszhatott a kérdésbe, hogy iszonyú mérges voltam a pelekagyrátókra és a mosóporgyártókra :D:D, akik oylan pofátlanok, hogy elkérnek egy csomó pénzt a termékeikért, amik aztán semmit sem érnek. Simonnak a héten 3-szor folyt ki a méretének megfelelő méretű pelusból (márkás, nem noname) a kaki, de úgy, hogy derékig. Legutóbb úgy, hogy hallottam, hogy kakil, és amikor végzett már cseréltem is, de addigra nyakig olyan volt. Na, ez se OK, de utána meg hiába próbálom a friss kakit is kimosni szintén márkás mosóporral, már nem lehet. A beszáradtat meg se próbálja az ember, de itt gyakorlatilag levettem róla, lemostam a gyereket, tisztába tettem, letettem és már mostam is volna a rucit. Esélytelen... :(:( És bosszantó...
Én elvileg számszerűleg eleget alszom, csak az a gond, hogy ugye Simon lehet, hogy épp mélyalvásos fázisban ébreszt, és úgy azért nem lehet tökéletesen kialudni magunkat.
Iskola: hát nem egyszerű. De hogy fogsz te négy gyerek mellett dolgozni?? Én úgy látom, nekem ez még jónéhány évig esélytelen, és nem lesz könnyebb a sulival sem, hisz akkor meg mindenfelé lehet őket hordozni.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Jó reggelt!

Miksa tök jól van, nem hittem volna, hogy ennyi idő alatt kimászik ebből. Ma megyünk vissza a doktorhoz. Azt mondta, hogy hétfőn vagy kedden, de holnap meg nekem kell menni uh-ra, két helyen meg nem bírok lenni egyszerre. És még lapzártám is van :?

Ildi! Rendben odaértetek? megtaláltátok a kompot? Úgy sajnálom, hogy nem tudtatok bejönni, meg hogy az uram nem bírt magába életet lehelni, tényleg bocs :oops: . Ég a pofám miatta.

Motiot! Milyen lett a grill? Te mikor mész holnap uh-ra?

Megyek, keltem Miksát, mert nem érünk oda rendelési időben. Büdös kölyök mostanában megint nem alszik el este időben... :roll:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Beszti! Meg akartam kérdezni, hogy akkor az új lakásban lesz padlófűtés gondolom :wink: Tényleg, nézted azokat a cégeket, amiket a múltkor belinkeltem?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom, megtaláltuk a kompot simán, de mire odaértünk ,megint esett az eső, így nem is mentünk be a skanzenba. :(
Jöttünk haza Pest fele, aztán még bementünk a Dechatlonba, meg Fótra a barátainkhoz.

Viszont:
Az a szöveged, hogy MINDENKI PIÁL a Vasmacskába, és így mennek a kompra, meg NINCSENEK rendőrök , az nem jött be. :lol: :lol: :wink:
Ahogy felértünk a gátra, megállítottak a rendőrök minket, igazoltatás, SZONDÁZÁS :roll: :roll:
Hát, bakker, még jó, hogy aludt az urad, és nem mentünk be.
Mert az enyém simán ivott volna, aztán frankó lett volna a szondázás. :roll: :lol:

Miután elmentek a rendőrök, (útba is igazítottak minket),
jót röhögtünk, meg áldottuk az urad, hogy aludt :wink: :D


most csak ennyi, mert sietek.
Meg az uram elviszi holnap a számítógépet, pár napos generálra, így a héten nem tudom meddig nem leszek.De ma még jövök, aztán írok mindenre, amit írtatok, de most rohanok :D
vas
 
 


Ildi! Rendőrök :shock: :shock: Nem semmi :roll:

Olvastam a tavalyi statisztikát, tavaly két vagy három embert büntettek meg ittas vezetés miatt az egész faluban. Kettőt tudok, hogy ki volt :wink:

De nem azt mondtam, hogy mindenki piál és úgy megy a kompra, hanem lejön, piál a Macskában és úgy megy haza :lol:

Tetszett a környék különben? És a kiskomp? :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


ja, mi fordtíva értettük, pia, aztán komp.
Szóval akkor komp, és pia :lol: :lol: :lol:
Ja, mi lettünk volna a harmadik, akit ismertél volna, akit megbüntetnek :lol: :roll:

Szép a sziget, de ha zöldek a fák, gondolom mégszebb.
Van egy hangulata, amit meg kell szokni.
Kicsit olyan 80-as évekbeki Balatoni feeling-je volt számomra. :wink:
Kis üdülőházak, pici kertek, némelyik ház öszedől.....
Szóval tök jó.
:P Béke,nyugalom...........
Kuyták....macskák..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nekem a kompozás kicsit fura,
bár gondolom megszokja az ember.
Nekem ez már túl nyugi lenne, nem biztos, hogy kibírnám.
Itt is kikészülök néha, hogy nincs kihez szólni, nemhogy még ott.
Viszont tényleg jó. :P

Pizzasütés oktatás megvolt????? :wink:
vas
 
 


Megvolt, megvolt :wink:

Igen, ha kizöldülnek a fák, akkor tényleg sokkal-sokkal szebb. Bár a mi részünkön sok a fenyő, itt azért most is van zöld. A nyugi miatt az uram is féltett, de én szeretem. Meg végülis nyáron nagyon sokan vannak kint. És sok Miksa-korú is van, a zenebölcsiben jöttünk rá, meg most még az oviban is találkoztunk olyanokkal, akik csak három utcával laknak arrébb :wink:

Most viszont húzok, mert etetem a kölket meg mennünk kell a doktorhoz.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok,

Grillezés megvolt, jól sikerült, nagyon szép idö volt, de azért a végére délután 6-körül már megint hideg volt Ez még sajnos ilyen. De talán most már megjött a tavasz.
Csináltam egy pár képet, a kertröl, meg ahogy állítottuk fel a pavilont, meg a gyerekekröl, majd felteszem.
Magamról persze nincs, de szerintem egy darabig még nem is lesz. Épp egnap este röhögtük szét magunkat apával, hogy ö is fodrásznál volt, na meg én is nemrég és ha nincs beszárítva, bezselézve a fejünk, akkor úgy nézünk ki, mint két idióta. Mint tegnap este a fürdés és csak sza´rítás után :lol: :lol: :lol: `Hát ne tudjátok meg!!

a megyek délután a barátnömmel egy kicsit Stuttgartba vásárolgatni, vagyis én csak nézelödni, ö vásárol, én kiköltekeztem egy idöre múlt szombaton. Vettem magamnak kismamanacit meg egy fölsöt, meg egy pamut kismamanemtommit, amit a derékra vagyis a pocira kell tenni, hogy ne látszódjon az esetleg kigombolt nadrág. Tudjátok, olyan szélesebb anyag, mint egy "öv". Szóval egy idöre ennyi elég lesz. Ja, meg egy édes szandit is vettem magamnak.

Beszti, a mezítlábaskodás nekem is a halálom, Ábel mondjuk csak zokniban szokott járni, de olyan hideg szegénykének a lába sokszor, hogy majd le fagy és persze nem szólna. A mamuszt meg ö veszi le mindig. Én is mindig félek, hogy megfázik. Most is kicsit nehezen veszi a levegöt éjjel, de nappal semmi baja nincs. Remélem megússzuk.
Pelusok tényleg tudnak ilyeneket, bár én szerintem megúsztam összesen kb. 3-4 alkalommal, de azért akkor sem kellemes. A kakit meg tényleg nem nagyon lehet kimostni :( Mindegy, mivel próbálod.
Képek Simonról???

Szirom, nagyon örülök, hogy Miksa jól van! Remélem a doki is ugyanezt mondja! Akkor ezek szerint ez most valami könnyebb vírus? Én is úgy emlékszem gyerekkoromból, hogy jaj, csak el ne kapjuk, mert az nagyon nem jó betegség!

Én holnap este negyed hétre megyek dokihoz, ami azt jelenti, hogy kb nyolckor sorra is kerülök, tehát fél kilenc-kilenc körül jövök meg, de azért jelentkezek még! Gondolom te elöbb mész, na meg ha mész is, biztos nem tart ilyen sokáig. Az én dokimhoz rengetegen járnak, mert nagyon jó híre van, mondta legutóbb, hogy jelen pillanatban 180 terhes kismamája van és ugye ehhez jönnek még a "normál" páciensek :lol: :lol: :lol: Na meg mindig hagy idöt mindenre, nem siet, úgyhogy sajnos ki kell várni a soromat. :(

Ildikém, azért ma gyere és mondd meg apának, hogy gyorsan hozza vissza a gépedet!!!
Szóval akkor mégsem volt ivás a Vasmacskában? :lol: :lol: :lol: Enyém apa biztosan nem hagyta volna ki :lol: :lol: :lol:

Én is vettem a picinek egy Baby Björn hordozót, amiben újszülött kortól lehet a piciket vinni, igaz használtan, de nem akartam újat venni, hiszen van szép új és nagy kendöm is. Majd variálom öket.
Ábel szerette nagyon a kendöt, mindig jókat szunyált benne még fözés közben is.
Ö meg nagyon mellkason alvós volt, de csak nálam, apján nem szeretett aludni. Ö még majd másfél éves korában is úgy aludt el este, hogy mikor altattam, rámmászott és és elaludt :lol: .

Na mennem kell, mert teregetnem kéne,meg egy újabb adagot mosni, meg el kéne menni gyorsan boltba mert nincs itthon krumpli meg tej és az ebédhez krumplit akarok csinálni, meg natúr sült husiszeleteket. Vagy lehet, hogy beteszem a rómaitálba rétegesen, azzal nincs gond. Meg akkor az nem is zsíros.
Nekem lassan talán elmúlóban van a hányingeres idöszak, úgyhogy lassan visszatérhetek az egészséges ételekhez, nem csak szénhidrátot tömök majd magamba. Egyébként ma reggel mértem magam, kb fél kiló jött fel, de szerintem az is azért, mert mostanában inkább szorulásom van és még nem voltam wc-n :oops: Holnapra lemegy remélem.

Na most már tényleg megyek, majd késöbb bekukk!

puszi mindenkinek

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Megőrülök, írtam egy jó hosszút és elszállt! :evil: :evil: :evil:
Adél itt dumál mellettem, ezt is nehezen hoztam össze, kezdhetem előlről... :x

Na szóval: Motiot, ügyes vagy a súlyoddal, nekem ez a kezdeti szénhidrát-kúra 4 kilót hozott, de ezt már mondtam. :)
Meg nagyon energikus is vagy, ez a tegnapi takarításod bámulatos!!
Ma nekem is szép napom lesz, szétválogattam a ruhákat, mára is van 45 darab vasalnivaló! :shock:
Hordozót én is szeretnék, ezt néztem ki:
Kép
Szerintem nem vészes, 9000 Ft körül van az ára az ebayen, szállítással együtt...
Zsolt tegnap megkérdezte, hogy ez minek kell, miért nem az ágyában fog feküdni a baba... :shock: Ilyen régen volt Adél kisbaba??? :D (Én még emlékszem, hogy Adél egyszer nagyon-nagyon ordított, nem tudtam elaltatni, a többi gyerek is itthon volt persze, én meg úgy bőgtem a telefonba, hogy Zs megijedt és hazajött a munkahelyéről...)
De tegnap nagyon rugalmas volt az uram. :) Délelőtt elmentünk sétálni, én közben azzal nyaggattam, hogy milyen szűken vagyunk, el kéne költözni, satöbbi. Aztán kitaláltam, hogy csak rendezzük át a lakást. :) Ki is találtam, hogy hogyan, eleinte hallani sem akart róla, aztán délután mégis nekiláttunk. :) A gyerekek az anyukáméknál töltöttek két órát, ezalatt át is rámoltunk. :) Ruhásszekrényt, kanapét, polcokat kellett egyik szobából a másikba vinni, szegény uram jól megdolgozott a kedvemért! :)
Kicsit bánt a lelkiismeret, mert a kisszoba valóban jóval sötétebb (Zsolt ezért nem akarta), eddig a gyerekek a nappaliban voltak napközben, a kisszoba csak gyerekháló volt. Az igaz, hogy kicsit luxus 67 nm helytt kb 50-ben élni, tehát jogos, ha azt a szobát is ki akarjuk használni, de sötét. :(
Majd meglátjuk, hogy válik be. Már volt persze így is, akkor még csak két gyerek volt, és azért alakítottuk át, mert ott tényleg szinte folyton ég a lámpa, a nappaliba meg besüt a nap sok ablakon.
De talán Petikének is egyszerűbb lesz, ha a nappaliban garázdálkodhat, a gyerekszobába meg csak felügyelettel engedjük be eleinte.
Na, ezt jól körbejártam, ne haragudjatok, csak még én is bizonytalan vagyok, hogy jó-e ez így...

Beszti, a fáradtságot nem akartam ám rád tukmálni! :) Bár az is igaz, hogy az alvásban a folyamatosság is számít, nem csak az órák száma.
A mosópor tényleg bosszantó! Mit használsz? Én most ariel kidet vettem (((vagy persil???))), elég jó, de messze nem tökéletes. Múltkor halászléfoltokat ötszöri mosással-Vanishezéssel sikerült többé-kevésbé eltűntetni... :?
Iskola-munka: a logopédiát azért választottam, mert bízom benne, hogy ezt lehet ügyesen csinálni a gyerekek mellett. Hetente néhányszor, lehetőleg akkor, mikor ők nincsenek itthon, így a délután az övék - meg a háztartásé - lehet. Szívesen maradnék itthon évekig, nem nyomasztana az itthonlét egyáltalán :) , ha nem érezném azt (most éppen), hogy azért a négy gyerek nevelése mellett az anyagiakra is szükség van. Egyelőre nincsenek nagy igényeik, meg nem is gondolom, hogy mindent teljesíteni kell, de azt sem szeretném, ha túl sokszor kéne nekik nemet mondanom. Az anyukám a húgom iskoláskoráig otthon volt velünk, utána is félállásban vállalt munkát a munkahelyén, és ez nekünk elmondhatatlanul jó volt. De ők olyan ügyesen csinálták, hogy nem éreztük ennek az anyagi vonzatait. Én nem vagyok ilyen ügyes, vagy drágább az élet, nem tudom, de most úgy érzem, nem lesz rossz, ha a kiadásokhoz hozzájárulok. (Ugyanakkor, ezt már az iskola miatt is érzem, hogy nem tudok olyan kiegyensúlyozott lenni a gyerekekkel, ha sok a dolgom, ezért nem tudom, lenne-e elég türelmem hozzájuk akármilyen kicsi munka mellett. Másrészt viszont, ha az ember mást is csinál, megsokszorozódik az energiája, ez is igaz...)
Na, nagyon elmélkedős hangulatban vagyok ma, bocsánat... :oops:
Egészség: mi is mázlisták vagyunk, nagyon keveset betegek a gyerekek. Már arra is gondoltam, hogy esetleg azért, mert olyan béna vagyok gyógyszerelés-ügyben, hogy legtöbbször maguktól gyógyulnak meg, lehet, hogy ettől is izmosodott az immunrendszerük. :)
Lehet, hogy ez hülyeség, mázli az egész... :D
Hanna alvása: hasonló cipőben járunk Adéllal, mostanában inkább ott maradok mellette, míg el nem alszik, így kicsit - talán - gyorsabb. Igénye van rá, ha elalszik aludna másfél-két órát is, de akkor este nem tud elaludni. Így legtöbbször felébresztem háromkor, akkor meg nyűgös egy darabig. Nem könnyű! :roll:

Gabi, Lackóra nem is mondtam, hogy milyen ügyes!!!
Elképesztően korán kezdi a mászást, pedig a súlya is derekas, nagyon stramm kis fickó!

Ildi, gyere amíg tudsz!!! Megértem, ha nekünk mesélsz az utazásról, valakinek muszáj!!! :D Látod, én is ezt teszem!

Lányok, úgy be vagyok rezelve a repüléstől, biztassatok egy kicsit! Nem baj, hogy ezt kérem?

Asszem sikerült összeszednem, amit az előbb írtam...
Adélnak beraktam a Futrinka utcát, hogy ide tudjak figyelni egy kicsit... :oops:

Még jövök!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Szirom, NAGYON örülök, hogy Miksa már jól van!!!

Lányok nem szeretnék eltűnni, de mivel jövő héten elköltözünk anyuéktól, ha Andris alszik pakolgatnom kell. Azért esténként, meg ha jól haladok igyekszem jönni.

Motiot, ha jól emlékszem kérdezted, hogy hova költözünk: A 15. ker-ben ahol építkezni fogunk annak a teleknek a hátsó szomszédját megvette az egyik barátunk befektetésnek, meg késöbb a nagyiját odavenné. Viszont amíg felépül a házunk addig felajánlotta, hogy lakjunk ott. Így minden nap látjuk majd hogyan halad az építkezés. A ház nem nagy egy előszoba, fürdő, wc, konyha, meg egy szoba. És persze a kert ami nyáron jó lesz. Viszont nagyon nehezen szokom meg a kis helyet a 3szobás lakásunk után... Csomó bútorunk meg dobozunk marad anyuéknál a garázsban.

Rita olvastam az autós történetet. Nagyon gáz lehetett!! Egyre jobban elmegy a kedvem, pedig mostanában vennénk nekem kocsit... :(
A hordozó amit kinéztél nekem tetszik.
A lakás átrendezősdi izgi lehetett! Hanyadik emeleten laktok?

Gabi, Lacika nagyon édes lehet. Tényleg jó korán kezdi!

Abban tudnátok segíteni, hogy mivel Andris már lassan 1éves (jövő pénteken :D ) mi az amit ehet és mit nem?? A védőnő iszonyú extrém dolgokat mondott. Pl.: váltsam ki a reggeli szopit kakaóra vagy tejeskávéra. :shock: :shock:
mira80
 
 


Sziasztok!

Miksa csütörtökön mehet oviba :lol: Már tök jól van, csak még végig kell szednünk a gyógyszert.

Rita! Mikor is mentek? És még mindig sejtésed sincs, hogy hová? :wink: Fürdőruhát is kell vinned?
Nem baj ám, ha elmélkedsz :wink: Én is gondolkodtam már annyit ezen a munka dolgon, de sose jutottam semmire. Mostanában már ott tartottam, hogy visszamegyek, ha nem sikerül a kistesó, de ez a betegségek miatt kivitelezhetetlennek látszott. Nincs olyan főnök (és kolléga), aki ezt benyeli.
Ezenkívül nem az zavar, hogy dolgozni kell, hanem hogy a készülődés, utazás egy halom időt elvesz az életünkből (a kölyöktől), meg hogy hogy érek vissza időben Miksáért az oviba, meg hogy munka közben is valszeg az jár majd a fejemben, hogy vele mi van :wink:
Nem olyan rég kitaláltam valamit, amit az olvasószerkesztésen kívül még itthonról csinálhatnék, de csak fél gőzzel kezdtem el, mert olyan rossz passzban voltam, hogy alkalmatlan voltam rá. De most indul a mandula :lol: Itt most nem mondom el, mert jó ötlet :lol:

Még a hordozóhoz akartam mondani, hogy irtó jó, mi nagyon szerettük, de Miksa így fekve nem nagyon bírta. Mondhatni néhányszor használtuk csak így. Oldalt ülve viszont nagyon-nagyon sokáig vittem benne, meg itthon is lógott rajtam.
De lehet, hogy ha én ügyesebb vagyok, akkor ment volna fekve is. Lehet, hogy a rengeteg oldalt hordozás után most már fektetve is bele tudnám úgy tenni, hogy jó legyen neki. Miksát különben az zavarta a legjobban (ami a képen a babát nem), hogy nem látott ki, mert oldalt a szeme vonala fölé ért a hordozó széle.

Ezeket a képeket bizti mutattam már:

Kép

Ekkor kaptuk, próbálgattuk, talán először volt benne. Itt Miksa 2 hónapos.

Kép Kép
Így már imádta.


Motiot! Igen, állítólag sokat szelídült a skarlát (ami nem vírus, hanem baktérium :lol: ). Nemcsak a betegség lefolyása miatt szoktak aggódni, hanem a szövődmények miatt, ami szívizomgyulladás lehet vagy vesegondok. Remélem, megússzuk, nagyon-nagyon ritka a szövődmény az antibigyós kezelés mellett.

Tényleg tegyél képeket! A kertről is, meg rólatok is, meg a göncökről is, jó?

Ildi! De még jössz azért, vagy nem? Képzeld, ma is találkoztam a rendőrökkel! :shock: Aztán egyszer csak jön az egyik kompos srác GYALOG :shock: Azt mondja, minden nap kinéznek mostanában, ezért is gyalogol ő inkább :wink: Mondjuk nem baj egyáltalán.

Lányok, nem írtuk le, de úgy volt ez velünk tegnap, hogy Ildiék mentek Szentendrére, és azt választották, hogy keresztül a szigeten. És a kikötőből hívott, örültem nagyon, csak sajnos bejönni nem tudtak Miksa skarlátja miatt, meg az ő autóban alvó csöppjeik miatt. Úgyhogy Ildi épp csak berohant, dumáltunk egy kicsit a kapu előtt és már mentek is. Legközelebb hosszabb időre várom őket, és titeket is, jó?

Hú, még egy nagy kérdés, nagy dilemma:

Holnap ugye megyek a doktoromhoz, és remélem, hogy minden rendben lesz. De egy halom mindent meg kell vele beszélnem, ilyen például a genetikai vizsgálat. 38. életévembe léptem :oops: Korionbiopszia vagy magzatvízvizsgálat? Az előbbinél egy kicsit magasabb a kockázat, de sokkal korábban meg lehet csinálni. Van még kombinált vérvizsgálat, ami drága, szintén késői eredményt hoz, és csak valami 80% körül. Én a korionbiopszia felé hajlok, ha az orvosom nem mondja azt, hogy nekem valamiért nem ajánlja, de igazából nem döntöttem. Szeretném a doktor véleményét hallani, mert az nagyon nagy súllyal esik a latba, de a tiéteket is szeretném hallani, főleg, ha valaki gyakorlati dolgokról is be tud szémolni. Az uram azt mondta, hogy ő is annak ismeretében merengene el ezen, ha tudjuk, mit mondott a doki, de nekem persze előre jár az agyam.
A másik, hogy egy ismerőstől most azt hallottam, hogy egy szakmabéli szerint jól megszűnik az újpesti szülőotthon. Eddig úgy volt, hogy csak átköltöztetik máshová, és rendes új helyet alakítanak ki neki, de most állítólag nem. Ezt is meg kell kérdeznem, hogy most akkor mi van/lesz. Kicsit homályosak a dolgok :?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Mira! Ezt ismered? Nagyon megbízható, nagyon óvatos, nagyon jó táblázat:

http://otlettar.try.hu/articles/0/26/sz ... lek-1.html

És úgy egyébként is jó oldal.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


hazaértem ikejjából Pestről!!!!!!! :D :D

majd jövök lassan írok is valamit, de Natus felébredt ebédetetni kéne, vissza is olvasok, aztán majd ma még tudok jönni :D
vas
 
 


Szirom, a kórház miatt abszolút megértelek, mondtam asszem, hogy a Margitban is megszűnik a szülészet... :cry: (Erről is van véleményem, abszurd az egész helyzet, de asszem írtam is, meg sajnos tökmindegy, mit gondolok... :( ).
Szóval itt vagyok én is nagy hassal, és nem tudom, hol fog megszületni ez a kis béka. :( Elég rossz érzés...

Genetikai vizsgálatra nem tudok mit mondani. Illetve de, csak nem biztos, hogy egyetértesz: Én nem csináltatnék semmilyet. Nekem is lebegett egy kicsit a fejem felett az alacsony afp miatt (talán emlékszel, ezt is írtam, mindig csak magamat ismétlem... :) ), de semmiképpen nem vetetném el, úgyhogy felesleges. Bár lehet, hogy könnyen beszéleg, az afp elég esetleges eredményt ad. Persze izgulok én is, így, hogy egy csomót tanultam a fejlődési rendellenességekről még inkább, de ezekben a vizsgálatokban is van bizonytalanság, kár kockáztatni. Szerintem. kíváncsi vagyok, mit mondanak a többiek.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita! Tudom, hogy ebben nem egyezik a véleményünk, de mi úgy gondoljuk, hogy ha nagy baj lenne a babával, akkor nem tartanánk meg. Tudom, hogy bizonyos nézőpontból ez kegyetlenség, de nagyon átrágtuk, és mindketten így gondoljuk az urammal. Én egyébként sajnos láttam ilyet közelről, azt kell mondjam, hogy megváltoztatta, végtelenül megkeserítette az egész család életét a helyzet. És ha mi egyszer elmegyünk, akkor itt kell hagynom őt a testvérére, és ez iszonyatos teher mindenkinek. Szóval mi így látjuk.
De tudom, hogy aki komolyan hívő, az máshogy dönt. Remélem, hogy felesleges izgulsz, és az az alacsony AFP nem jelent az égadta világon semmit.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?