Új privát üzeneted érkezett!

Igen Szirom, Te is bent vagy telefonomban, csak arra gondoltam, hogy 1 vkinkek. írok és Ő majd leadja az infót a többieknek. De neked is jelzek majd.

Puszi: Márti
mártus
 
 


Ildi! Nem jött privi! Sz.r volt tegnap az egész rendszer.

Oksi Márti, értem én! Még egy nagy drukk++++!!!! :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Ildi! Mégis megvan a privi, oviból hazafelé feldobom a két DVD-t! A sima callaneticset és a jógásat irattam meg az urammal.

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

 
 

Szirom, ezt most küldtem :wink:

a tegnapi nekem se szerepel sehol(jól eltűntették :? )
vas
 
 


Márti, mennek a drukkok!!! :D
Hú, szegénykém, biztos alig aludtál éjjel.
Majd írj, vagy csörögj, vagy valami :wink:

Izgulunk érted :) :)


Szóval úgy lett a Corto, hogy íratm a csajnak még 5 címet, ezek már főleg nagyon belvárosiak volt, csak panziók ugyanennyiért (3 csillagos áron), ez is jó sok lesz.El is kell mennem ma átutalni. :?
Aztán ebből kettőben volt szabad, az egyik a corto, a másik meg már nem is tudom.
De az feleannyi lóvé lett volna.De szimpibb volt ez.
Hát aparkolást nem tudom hogy fogjuk megoldani, kib***tt drága a parkolóház.
Utcán meg max. 6 órát lehet(ami olcsóbb persze), na ez még ráér.
Most az a lényeg, hogy ma utalnom kell, aztán faxolnom(na, hogy azt honnan, azt nem tudom.Szomi csaj elment síelni, az uramnak csak nem adhatom oda :lol:

Postán lehet faxolni szerintetek?
És mennyiért?
Horror összegért nem akarok ám :wink:

Aha, Márti, nyuszis ünnep. :D
De az előtte lévő napok, nem is a vasárnap-hétfő.
De majd úgyis előtte megírom privibe, mikor nem leszek.


Semmi extra nem volt tegnap, Pesten voltam a barátnőmmel az ex-munkahelyemen, mert a barátnőm is kozmetikus, és akar nyitni kozmetikát, és mivel ahol én dolgoztam, ott vannak bútorok, gépek, krémek, szóval komplett kozmetikai szalonberendezés, ott voltunk árajánlatokat kérni.
Aztán Fóton voltunk, aztán hazahozott minket.

Holnap ha nem köhögnek a lurkóim meg ikea lesz a tavaszi csajokkal.(de eléggé köhögnek :? )
Szóval jövő hét Gabiéknál???
Nekem oksi.(remélem odatalálok :wink: )
nekem mindegyik nap jó.
Viszont jövő hét ünnepi hét:
8.-a nőnap
9.-e Olivér 3 éves
10.-e Ildikó névnap
:D :D :D :D
de attól még minden megy a megszokott mederben :wink:


Rita, barom nő a buszon :evil: :evil:
Kalács , csoki :D :D :D , éljen-éljen!!!!

Motiot, te már jól vagy, elmúltak az émelygések,???? :wink:
Szirom, mizu???
Na, urad most már remélem elhiszi :wink: .És örül, mi???? :wink:


kakka van, csá
vas
 
 


Hahó!

Föladtam neked a lemezeket, Ildi!

Ritát is fölülmúltam ma délelőtt :lol: Fordulok be az utcába hazafelé az oviból, nincs meg a kulcsom. Még jó, hogy az uram itthon volt még, különben be sem tudtam volna jönni. Arra emlékeztem, hogy Miksa nyitotta-csukta a kaput, de arra nem, hogy visszaadta-e a kulcsot, mint máskor. A kocsit föltúrtam Miksa ülésének a környékén, még az ülést is kivettem, de nem találtam. A férjem ideadta a kulcsait, mert csak holnap jön, én meg visszamentem a faluba. Azt hittem, hogy a kölyök ölében volt, és amikor kiszállt, egyszerűen kisodorta. De a földön nem volt, a bótban nem volt, az oviban nem volt, aztán végül mondja az én emberem, hogy a kocsiban MINDENHOL nézzem meg. Na, az én ülésem alatt volt... :roll: :oops:

Igazából azért paráztam, mert ha valaki látta, melyik kocsiból essett ki a kulcscsomó, akkor simán megtalál minket. És rajtavolt minden, kapunyitó, meg minden kulcsom.

Lányok, már akartam kérdezni, hogy ti mit ittatok babásan? Mármint folyadékot, nem piára gondolok :lol: A vizet én sokszor úgy unom, de az uram kedvence (ami mindig van itthon), a jeges tea az meg nagyon hizlal. A light-ok tele vannak édesítővel, és ha én csinálok teát, az is tele lesz, mert nem szeretem anélkül. Limonádé? Abba is kell :roll: Reggel mondjuk mindig iszom frissen centrifugázott gyümölcslét, de azért azt egész nap nem lehet bírni anyagilag.

Ildi! Elhiszi, elhiszi, de azért mindketten az uh-t várjuk :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok,

Elöször is Màrtinak egy nagy kalappal!!!!! Megy a drukk++++++++

Ildi, biztosan tök jó lesz Prága! Hogy egy kicsit én is húzzalak benneteket, mi meg nagypéntektöl húsvét hétföig Ausztriába megyünk, Salzburg mellé, az Attersee-hez, gyönyörü környék! Még nem tudom, hogy pontosan hova, vagyis azt igen, hogy melyik faluba, mert ott vannak az ismerösök, meg a környéken, de még nem néztem szállást. Nem tudom, hogy ismeröshöz menjünk-e, vagy sem. Ha ismeröshöz megyünk, akiknek van panziójuk, akkor vagy kevesebbet kell fizetni, vagy semmit, viszont ott nem tudok úgy mozogni, mint mondjuk egy apartmanban, ami kimondottan kisgyerekes hely. Én egy "Bauernhof-ra" gondoltam, az amolyan parasztház, vagy házak, ahol dolgoznak meg állatot tartanak és mindenbe be lehet kapcso´lódni a gyereknek. Bocit etetni, talicskázni, mehet a gazdával a traktoron meg olyat gondoltam, ami kimondottan kisgyerekeknek való, tehát szerintem az lenne a tuti. Majd még meglátjuk. Keresgélek egy kicsit, aztán feldobom nektek, hogy mit szóltok hozzá.

Ildi, most megint lekopogom, talán valamelyest jobb a hányinger, de azért van még, én a fejfájástól félek nagyon, mert itt megint nagyon változékony, szeles idö van, ilyenkor szokott elöjönni, ami a terhesség óta migrénes, szörnyü. Pont egy hete rókáztam ki töle még a lelkemet is. Hát ez ne jöjjön többet. Remélem, hogy a 12. hét után minden enyhül majd.
Pocim még mindig nem látható, tehát nem tudok képet sem feltenni róla, majd ha érdemes lesz.

Szirom,nem semmi vagy te is hallod ezzel a kulccsal! Te is ilyen kis balkezes terheske leszel, mint Rita?? :lol: :lol: :lol:
Egyébként én is kedden megyek dokihoz, majd egyeztetünk utánna, jó? Remélem csinál uh-t, akkor fel is teszem nektek az én kis picúromat.

Többiek?

Megyek, mert Ábel nagyon csöndben van, nemtom mit csinál éppen, de tuti nem jót :lol:

puszika

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Megnéztem, Ábel ül a tv elött és a hupikék törpikéket bámulja.
Valahogy bekapcsolva maradt a tv....
Na mindegy, ezt kihasználva akkor még írok egy kicsit.

Szirom, a piára a válaszom: vörösbor, sör, egy kis rövid is lecsúszik néha :lol: :lol: :lol:
Na a viccet félratéve én mostanában veszek valamilyen 100%-os gyümilevet, most épp szüretlen alma van itthon, ami amúgy sem olyan cukros, inkább savanykás és ezt iszom vízzel higítva. Mint a málnaszörpöt. Mégsincs víz íze a cuccnak, hanem kicsit gyümölcsös, friss. Nekem eddig ez bejött. Mondjuk én szeretme a gyümölcsteát is, minden nélkül. Az szerintem amúgy is kicsit savanykás-édes. :wink:

Na mentem, mert Ábel höbörög, hogy nézzem meg a nyuszikát a könyvében :lol:

puszi

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Sziasztok!

Motiot, ez a "Bauernhof"-os dolog nagyon jól hangzik. Énnagyon szeretem Ausztriát, olyan szép helyek vannak arrafelé. Régebben én is voltam még a szüleimmel gyerkőckoromban. Azóta sajnos nem jutottunk el. Dobjál fel képet, hogy mit néztél ki. Kiváncsi vagyok!

Szirom, mikor mész Uhra?? Komolyan Ti is építkezni fogtok? Olyan izgi!
Mi most úgy terveztettük meg, hogy alul 70 n.méter amibe belefér egy jó nagy nappali Hatalmas ablakokkal, teraszra néző, konyha.
Folyt. köv, de most felébredt Andris...
mira80
 
 


Sziasztok!

Gyerkőcök alszanak, hurrá! :) Ma is mászkálós napunk volt: délelőtt ortopédia, délután barátnőzés. Nem is lett volna rossz, csak nagyon fájt a fejem egész nap :( Mostanra javult már egy kicsit.

Mártinak én is nagyon drukkoltam, sokat gondoltam rá, hogy vajon mi lehet most vele...

Szirom. én főként vizet ittam, néha gyümilevet, néha Apentát :D Próbáld ki a gyümölcscukrot teába, turmixba! Én mindig azzal iszom a teámat, kakaót, limonádét, és nagyon finom, kevesebb kell belőle, mint a cukorból és teljesen természetes!

Motiot, remélem hogy nem lesz fejfájásod, én ma nagyon szenvedtem! Örülök, hogy javult a hányinger :) Akkor majd később kérjük a pocakos képet, most már hamarosan biztos elkezd gömbölyödni :)

Ildi, gőzöm sincs, mennyiért faxolnak... Sikerült végül elintézni?

Rita, ez a buszos sztori rettenetes! Mi a napokban rengeteget bkv-ztunk, és csak jó tapasztalataim vannak, szerencsére :) Különben én simán felállítom a buszon pl. azt, aki a babakocsis helyen ül, menjen csak arrébb, nehogymár én egyensúlyozzak a gyerekekkel! És ez különösen igaz kellene hogy legyen a kismamákra is!

Csajok, akkor tehát TALI nálunk! :):):)

Én a hétfőt javasolnám, legyen mihamarabb! Kérdés: mit ennétek? Az én javaslatom: husis-zöldséges ragu rizzsel / tésztával. Ez szerintem nagyon finom, remélem, a gyerkőcök is szeretik. A következőképpen készítem: hagymát pirítok, rá a darált husi, fehéredésig pirítom, só, pici bors, vizet alá, párolom, aztán ráöntök egy csomó mirelit vegyeszöldséget (srépa, zborsó, kukorica), pici majoránna, készre párolom. Nagggyon jó lesz, elhihetitek :) Ez egyszerű, és nagy adagot tudok belőle gyártani. De ha van más kérés, ötlet, akkor írjátok meg!!!

És jelentkezzetek, hgoy jó-e a hétfő! Remélem, mindenkinek jó! :)

Címet mindenkinek priviben küldök majd!

Lehet jönni mondjuk 10-től és lehet maradni bármeddig :)

És egy javaslat: a babakocsis babák hozzák el a babakocsit is, ha lehetséges, mert ha jó idő lesz, esetleg délután sétálhatnánk is itt a környéken. Csak hogy ne legyünk 4 fal között olyan sokat... De ezt majd meglátjuk.

Most megyek is pihenni, bárcsak elmúlna már a fejfájás!

Puszi!

pgaboka
 
 


Ma nem jött senki? :(
Hol vagytok?

Azért leírom amit szerettem volna még délelött befejezni. Ott tartottam, hogy az alsó szintre szeretnénk még idén beköltözni. Alul lesz egy kis háló, egy nagyobb gyerekszoba, egy kis zuhanyzós fürdő, (fentre terveztünk egy nagyobb sarokkádas világos fürdőt) külön wc, nappali és konyha. Jó nagy terasz sok virággal, már alig várom, hogy készen legyen.
Sajnos a bontási engedély még mindig nem jött meg. A telken van egy romos ház amit le kell bontani. Erre várunk már lassan 2 hónapja... Ha le van bontva akkor megkapjuk az építési enyedélyt. Bár lehet, hogy az hamarabb meglesz. Szóval most itt tartunk, várunk...
Meg persze 2 hét múlva elköltözünk a szüleimtől, lassan pakolás meg ami vele jár...

Ildi, sikerült véglegesen lefoglalni a szállást? Nem semmi, hogy kibírod a titkolózást! Nagyon izgi lehet!! :D

Gabi, pár napja írtad, hogy a Te gyerkőceid sincsennek el egyedül és írtad, hogy majd kifejted. Kiváncsi vagyok. Bár most kedd óta felültem egy fotelba, Andris meg egész jól eljátszik a földön, ha nagyon nyűgös hoz egy könyvet és nyöszörög, hogy nézegessük együtt. Nagyon édes! Napról napra többet ért. Olyan jó érzés ezt átélni!!

Rita, szörnyű a buszos történet! :( Te merre jártál ma?

Márti?
mira80
 
 


Jó estét!

Bszéltem Mártival, puszil mindenkit! Még a kórházban tölti az estét, kicsit küzd az altatás mellékhatásaival, kicsit fáj a pocija, de alapvetően jól van. Az egyik oldalon simán oldani tudták az elzáródást, úgyhogy az teljesen rendben van, a másikkal viszont nem tudott mit kezdeni az orvos, mert egy régi vakbélműtét után elég erőteljes összenövés alakult ki. Szóval lehet kezdeni a projektet :wink:

Az ígérte, ír az ura néhány sort. Remélem, nem vettem el a kenyerét :oops:

Nálunk annyi, hogy Miksa megint benyalt valami vírust basszus, 38,2-vel ébredt délután, bágyadt, de aranyos. Estére megint visszament neki 38,7-ig, de most már lefelé tart a Panadoltól. Belenéztem a torkába, szerintem ronda, pöttyöket is láttam. Lehet, hogy ez a tüszős mandula, legalábbis ilyennek gondolom. Kicsit tartok a skarláttól, mert az is lázzal és torokfájással és lepedékes nyelvvel kezdődik, bár ez annyi betegségre igaz persze... Azonkívül újabb parám is átfutott az agyamon, mert harmadszor vitette ki magt pisilni rövid időn belül, és ebből csak egyszer kellett neki. Remélem, nem fölfázás, vagy neadjisten húgyúti izé, ami egyévesen volt egyszer.
Persze ilyenkor vagyunk egyedül, valahogy mindig ilyen bénán jön ki. Holnap szerintem megyünk a doktorhoz, mert ez a nyavalya szerintem nem múlik el magától, és hétvége előtt jobb, ha látja őt. Délutános. Alvásidőben :roll: Mindegy, odamegyünk az elejére vagy a végére, meglátom, hogy alakul a kölyök holnap.

Most ennyi, a többit holnap, pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


látom, senki se unatkozott délután :lol:

mi délelőtt bankban voltunk(utalni)
faxolni viszont nem tudtam,és amásik szomszédnak adtam oda, aki holnap elviszi, és remélem sikerülni fog neki.Csak tudja majd titokba tartani.Most legjobban ettől félek. :?
nehogymá elszólja magát az uram előtt. :wink:

Motiot, szupi lesz Ausztriában is!!
én is tök szeretem azt a részt. :D
Ábel is élvezni fogja az állatosdit biztos.

Szirom, mit csináltál ma???
Köszike mégegyszer a dvd-ket, lehet holnap meg is kapom :D
aztán neki is kéne állnom.
És felhigított gyümölcsleveket ittam.
De amit múltkor ittatok nálam a 100%-os almalé, az is felhigítva szerintem mehet bármikor.
Én ittam édesítős cuccokat is terhesség alatt. :?

Kulcsos sztori is frankó lehetett.
Én ma Olivér harisnyáit kerestem egész délelőtt.

Nem tudok írni, mert az uram itt zaklat.Azt mondja b*szogatós kedve van, itt pofázik baromságokat, megyek is.Már fogadni akar velem, hogy 5 perc múlva sértődötten felvonulok, és lefekszek
vas
 
 


ja, be is jött neki, úgy söpörtem le ordítva mindnet az asztalról, csoda, hogy nem törött össze semmi :roll:


ez most akkor jó hír, hogy Márti egyik oldal farnkó lett?

Miksának jobbulást, reméljük semmi komoly
vas
 
 


Szirom, jobbulást Miksának!!!
mira80
 
 


No, közben mennyien összeszaladtunk :wink:

Persze, jó hír, hisz eddig mindkét oldal el volt záródva.

Mit csináltam délután? Lefeküdtem, amikor Miksa aludt, mert fájdogált a pocim. Használt is. Aztán betegen ébredt, úgyhogy onnéttól vele foglalkoztam.

Gabi! Hát, tali csak akkor jó, ha nem valami fertőző izét szedett össze Miksa.

Mira! Jól hangzik az építkezés, csak mi a fenét ülnek annyit egy bontási engedélyen :roll:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Ildi, küldesz vmikor Rákóczi túrós receptet? Olyan finin nézett ki...
mira80
 
 


Köszi csajok, és köszi az italötleteket is. Tényleg Motiot, most vicceltél vagy komoly? :lol: Egy fél pohár vörösbort én is szoktam inni, ha ezt szokásnak lehet nevezni, hogy kétszer már ittam :wink: Miksával is időnként, ritkán. A sörtől nála rosszul voltam, pedig szeretem. A szagával a világból ki lehetett volna üldözni.

Ugat a szembe szomszéd kutyája, és ezt úgy utálom, ilyenkor mindig attól tartok, hogy mászkál erre valaki. Az öreg persze nem jön ki, de most itt a lánya, legalább az szólhatna. Bazi nagy német juhász-dog keverék, képzeljétek milyen hangja van.... :roll:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Te Ildi, nehogy fölordítsd a gyerekeket :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom, én is 100%os gyümi leveket ittam higítva, meg ásványvizet.
Csak nem mászkál arra senki. Lehet, hogy cicára vadászik. :wink:
mira80
 
 


Persze, Mira, az előbb eszembe is volt.
Én ezt szoktam csinálni.


Rákóczi túrós


Hozzávalók 10 személyre: A tésztához: 25 dkg liszt + a tepsihez, 12 dkg vaj + a tepsihez, 5 ek. CANDEREL édesítőpor, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl (12%), 1 cs. sütőpor, 1 mk. reszelt citromhéj
A krémhez: 5 dkg mazsola, 3 tojás, 5 ek. CANDEREL édesítőpor, 50 dkg zsírszegény túró, 3 ek. zsemlemorzsa
A tetejére: 2 tojásfehérje, CANDEREL édesítőpor a szóráshoz

Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat.

A tésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, a CANDEREL édesítőporral, a tojássárgájával, a tejföllel, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben kb. fél órát pihentetjük. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk (kb. 1 cm vastagra), és a tepsibe terítjük. Villával megszurkáljuk, és a sütőben félig, rózsaszínűre megsütjük. Közben a krémhez a mazsolát vízbe áztatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a CANDEREL édesítőporral habosra keverjük. A túrót áttörjük, és a krémhez adjuk. A mazsolát lecsepegtetjük, és azt is a krémbe keverjük. A tészta tetejét meghintjük a zsemlemorzsával, rásimítjuk a tölteléket, visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. A díszítéshez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. Annyi időre visszatesszük a sütőbe, hogy a tojáshab kis színt kapjon. Kivesszük, kihűtjük, és vízbe mártott késsel kockákra vágva tálaljuk. Megszórjuk CANDEREL édesítőporral.

Munka: kb. 45 perc






Annyi különbséggel csinálom, hogy teszek a tészta meg a túrótöltelék közé baracklekvárt is.
És az enyém most enm canderellel volt, henem sima cukorral.Abból egy kicsit több kell,mint a canderel adag.
Jó édes, de baromi finom :D :wink:

most lehet, hogy hülye vagyok, de az előbb észre se vettem Gabi, És Mira első hozzászólását.
Na, most elolvasom, aztán még itt vagyok.

vas
 
 


Ildi, KÖSZI!!! :D Szupi vagy, hogy ezt mind begépelted nekem!
mira80
 
 


Aha, észrevettem, hogy nem vetted észre :wink:

Gabi! Hol kell keresni a gyümölcscukrot és milyen csomagolásban? És mennyiér? :wink:

Mira! Cica az itt van bőven, kicsit túl sok is. Ha mindenkinek csak egy lenne, mint nekünk, az lenne az igazi, de a tizenvalamennyit túlzásnak tartom :roll: Meg van mókus, nyest és hasonlók is.
De akkor se ugasson a Johnny, mert nem vagyok nagyon félős, de azért az uram nélkül óvatos vagyok :oops: :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom, nem ordítottam fel őket :wink:

Most jut eszembe, hogy van egy édesítőszer:
Just Like Sugar.
Jó drága, 2000 körül van, de állítólag ez iható simán terhesség alatt.
Dm-ben is láttam, meg nálunk van a gyógynövényes boltban is.


Gabi, már rögtön hétfő??? :wink:
Végülis jó.De ha Miksa beteg lesz(vagy Levente, aki ma este nyikogott, hogy fáj a feje, meg a torka), akkor stornó.

És pipihusiból csinálod ezt a kajót?
Mert én csak azt szeretm :wink: :roll:


Szirom, nincs ott senki, biztos, nyugi :wink:
Urad nincs itthon??

Gabi, othopédián mit csináltatok?Lacussal voltál?
Kontroll?


Aha, Mira, most már minden sinen van, már csak faxolni kell a szomszédnak, aztán megerősitik a foglalást, küldik a vouchert, aztán mehetünk :D
De nagyon rossz titokban tartani, elhiheted.Úgyhogy ha sokat pofázok róla, nyugodtan lőjjetek agyon,de muszáj valakiknek dumálmom róla. :roll:
vas
 
 


Szirom, gyümölcscukrot tescoban meg Auchanban lehet kapni. Papírdobozos csomagolásban van, legalábbis én ilyet vettem. Nem olcsó, de tényleg természetes.
mira80
 
 


Mira, nem gépeltem be :wink:
(hú, arra most nem lettem volna képes)
Csak bemásoltam máshonnan.
a http://www.canderel.hu/recipes.php -n van egy csomó recept, szerintem tök jók, ezt is onnan szedtem, elmentettem, most meg bemásoltam neked is. :D
vas
 
 


itt van e :lol: :lol: :lol:



A Just Like Sugar cukormentes édesítő kiváló természetes választási lehetőség cukorbetegségben szenvedő embereknek, és nagyon hasznos olyan szigorú diétás programok esetében is, ahol a cukor fogyasztása egyáltalán nem engedélyezett, pl. candida esetében.

A Just Like Sugar cukormentes édesítő cikóriagyökérből származó természetes élelmi rostból készül, amely része kellene, hogy legyen minden ember alapvető táplálkozásának. Összetétele a következő: tökéletes minőségű kristályos cikória maltodextrin, cikóriagyökérből származó élelmi rost, C-vitamin, kalcium, valamint narancshéjból készült természetes aroma.

A Just Like Sugar cukormentes édesítő asztali édesítő változata granulátum formában kapható; azonnal oldódik minden fajta hideg és meleg italban egyaránt.
A Just Like Sugar Baking sütőtermék pedig nagyon jól használható sütéshez, főzéshez.

Tápértékei 100 grammra vonatkozóan a következők: 0% kalória, 0 g cukor, 0 g zsír, 0 g koleszterin, 0 g nátrium, 96,5 g szénhidrát, 0 g fehérje. Nem tartalmaz szóját, élesztőt, semmiféle állati eredetű anyagot, illetve tartósítószert, és nem tartalmaz ízfokozókat sem. Nem finomított, és nem károsítja a fogakat. Szénhidráttartalma, lévén rostanyag, nem szívódik fel a szervezetben.

A Just Like Sugar cukormentes édesítő jelenleg 165 g töltősúlyú flakonos kiszerelésben kapható. Egy gramm Just Like Sugar édesítő hatása egy gramm hagyományos cukorénak felel meg.



ezt írják róla, és így néz ki:
Kép





vas
 
 


Ildi, a túróshoz teljes kiörlésü liszt kell vagy jó a sima is? Mert ha már Canderel, akkor gondolom azzal kéne, ugye?
mira80
 
 


Mira! De a cukroknál vagy az édesítőknél nézzem? :oops:

Ildi! Nincs itthon, elég gyakori, tudod. És most még a teraszvilágítás is kiégett :roll: .

És ez a just like miből van? :wink: Aranyból, mi? :lol:

Elhiszem, hogy nehéz titokban tartani Prágát, én nem is tudom, hogy bírnám. Mi tényleg mindent megdumálunk. Azonnal, ahogy megtörtént. 5 mp-en belül :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


bemásoltam neked az előbb, de lehet, hogy arany is van benne :lol: :lol: :wink: :wink:

Mira, sima lisztből csináltam, ha teljesből csinálod, akkor inkább felesbe csináld, csak tk. liszttel szerintem nagyon tömény lenne.
vas
 
 


Aha, köszi! De azt nem írják, hogy lehet babásan enni. Mondjuk mér ne lehetne...

Mira! Én majdnem mindent sima liszt és süteményliszt (fogós liszt, Cerbona) keverékével sütök. Elég jól bejött.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom, jajj de sajnálom! Szegény Miksa! Remélem, gyorsan meggyógyul!

Nos, akkor a talit halaszthatjuk is! Hú, pedig azért is gondoltam egy ilyen közeli napot, mert pont mindenki egészséges... :roll: D ehátha nem fertőz Miksa :)

Köszönjük a híreket Mártiról! Örülök, hogy sikerült a műtét :) Este már hazaengedik?

Ildi, mi történt nálatok? Miért van ilyen rossz kedve az uradnak?

Mira, Zsoltikám már egész jól el tud játszadozni, legózik, autózik, rajzolgat, épít... Lacus persze sokkal több törődést igényel. Oké, elvan hason, egy darabig nézelődik, de aztán kiabál, kéne neki a társaság :D Az ölemből szeret nézelődni a leginkább. Igen ám, de tennivaló is sok van itthon. No és itt lép be a képbe Zsoltika: egész nap a figyelmemet követeli: ezt vagy azt nézzem meg, keressem meg a játékait, játsszunk együtt társasjátékot, fogjam meg, adjam oda... Pont azért ilyen ő, mert látja, hogy a testvérével foglalkozom. Etetni és öltöztetni kell, pisiltetni, holott ezekből már sokmindent teljesen egyedül is meg tudna csinálni. Egyik gyerektől a másikig rohangálok egész nap :D De hát ez egy ilyen korszak, pár hónap, és eljátszanak (meg veszekednek) majd együtt :D

De azért Lacus nyugisabb gyerkőc, mint Zsoltika volt. Biztosan azért is, mert egész nap van itthon neki "műsor" :D Zsoltika is egész jól elszórakoztatja már néha. Bohóckodik neki, nevetteti, dumál hozzá, Lacus meg vigyorog :D Ilyenkor nagyon aranyosak :D

De most már tényleg megyek, leragadtam ugyanis az iwiw-nél, mert a férjemnek már sokkal több az ismerőse, mint nekem :D Próbálom utolérni :D

pgaboka
 
 


Képzeljétk, átnéztem ma az utónévkönyvet. Nem is korai, áááá :oops:

Versenybe állítom az Artúrral a Zénót és a Brúnót :lol: Az az igazság, hogy alig találtam valamit, ami tecc.
Lányneveknél megmaradt a Léna és a Zorka, mellé sorakoztattam még a Lídiát, a Violát, az Ajsát és a Rózát. Miksa közölte, hogy neki ezekből kizárólag az Artút tetszik, sőt, ő szeretne Artúr lenni :lol:

Az uram majd úgyis csak a harmadik harmadban mond valamit... :roll: :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Lassan kidőlök. Jó éjt!
Sajnos nálunk még van éjszakai műszak... :(
mira80
 
 


itt is írnak róla:

http://www.norbiupdate.hu/index.php?act ... rmekleiras


én se vettem még, nincs tapasztalatom, kicsit soknak találtam a két rongyot érte :roll:


mi az, hogy fogós liszt??? :wink:
vas
 
 


Gabi! Márti ma még bent alszik, most beszéltem vele nemrég, amikor írtam.

Mira! Jó éjt! Kevés ébredéssel :wink:

Ildi! A fogós az kicsit durvábbra van őrölve, mint a sima liszt, de azért nem annyira, mint a rétesliszt. Vegyél egyet, a halvány színű cerbonás sorozatban lehet kapni. Amiben van kenyérliszt is.

Köszi, megnézem ezt a linket azért. Végülis a canderel is drága.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom, bocsi! Elfelejtettem a gyümölcscukrot (más néven fruktóz). Én mindig herbáriában vettem, és celofánzacsis kiszerelésben, egy fél kilós csomag 6-700 ft. Nem olcsó, de tényleg kevesebb kell belőle :)

Ildi, a kaja csirkehusiból lesz, de jó hogy szóltál, mert mi sertéshusiból szoktuk készíteni :D Remélem, nem lesz Lev beteg! És Miksa sem, és senki sem!

Az ortopédiára Zsoltikát vittem, mert a lábfejét befelé fordítva jár. Nem csámpásan, nem is x-ben van a lába, egyszerűen nagyon telitalppal lép. Nomármost én nem tudom, hogy egy 3 és fél éves gyereknek hogyan kéne tartania a lábát... És a dokink sem tudta, ezért beutalt bennünket.

Lúdtalpa van, kaptunk szilikonos sarokemelőt, amit minden cipőben hordania kell.

Nyavalygott is, hogy kényelmetlen :D De aztán megfeledkezett róla.

Sok gyereknek van ilyen, 6 éves korig simán kinőhetik, de mi van ha nem? Szóval jobb ez így :)

Kontroll fél év múlva lesz. Ha hordjuk a sarokemelőt, akkor kb. 1 év múlva már jobb lesz a járása.

Különben mostanában nagyon fáradékony is volt Zsoltika, pedig vitamint is kap, de az is lehet, hogy tényleg rosszul járt, hamarabb kidőlt.

Mira, ti tudnátok jönni a talira? Legalább megismernénk személyesen :)

Rita???

pgaboka
 
 


Gabi, nincs semmi baja, rossz kedve sincs, csak elő tört belőle a "szivassuk a másikat" énje,
És én lettem az áldozat. :roll:
De most már nyugodtan ül,és szép csendbe nézi a tv-t :wink:
Ide se mer nézni :wink:


Szirom, szép nevek, Ajsa kicsit fura, nem is hallottam még, a többi jó :D

Gabi, jó iwiw-ezést, Mira, jó éjszakát :D
vas
 
 


Ildi! Az Ajsa vagy régi magyar név, vagy arab eredetű török név. De nem ezért akadt meg rajta a szemem, hanem azért, mert rímel szépen a Miksára :wink:

Gabi! Ilyen picit befelé forduló járása van szerintem H. kisfiának (M-nak) a zárt topikotokból. Megvan? Nem akarok neveket írni, mert nem hatalmaztak fel rá :wink:
De a sarokemelő tutira használ és szépen meg fogja szokni Zsoltika.
Köszi a gyümölcscukrot is :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Gabi, pipihusiért örök hála :D :wink:

Levente is hordott sarokemelős cipőt kb egy évig, de most semmi baja sincs már.
Szikionost még nem is hallottam, nekünk még cipész csinálta.

Igen, Mira gyertek ti is!!! :D

hát, igen a canderel is drága, de én azt szeretem(hiába aszpartam-os, és tiltják :roll: )

múltkor vettem norbisat, na az tök sz*r volt, nem forró folyadékba alig akart elolvadni, és úszkált a tetején.Tök gusztustalan volt.

vas
 
 


Ajsa, Miksa :D :D

aha, szép együtt :D
vas
 
 


na, az uram megtalálta a hozzá illő tv műsort:
Eészséges erotika a Filmmúzeumon.
Ismeritek??
Jó film :wink: :lol:
vas
 
 


Azt én is utálom, ha nem olvad föl. Iszom a kávét és az alján egyszercsak a számba csúszik egy félig felolvadt bogyó. Brrrr.... :roll: A Canderellel ilyen gond nincs, bár én is tudom, hogy nem nagyon ajánlják, de szeretem. Csak a múltkor beleejtettem a mosogatóba, onnan meg ugye ment a kukába. Tán jelzés volt :lol:

Elköszönök most már csajok, mert lehet, hogy nem lesz sima éjszakánk. Reggel jövök, pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


A joghurtos? :lol: :lol: :roll: :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Tejföl, vagy kefír :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó éjszakát :D :D :D :D

Kép
vas
 
 


Hahó!

Nem semmi éjszakánk volt: hányós-fosós vírust nyalt be Miksa, egész éjjel lázas volt, alig tudtam lázmentes időszakokat csinálni, mert olyan agresszíven ment vissza a hője. Velem aludt (nem aludtunk szinte semmit). Lázcsili, hűtőfürdő, hányás, fosti, átöltözés, fölmosás váltogatták egymást. A villanyt se hagyta lekapcsolni, úgyhogy még a nyugis időszakban se nagyon aludtunk... A doktor mondta, hogy masszívan itt van a környéken ez a vírus. Megbeszéltük, hogy mi van, letettem a telefont, ránézek a gyerekre, tök vörös a feje, a testén is vannak nagy piros foltok, a torka se szép, naszóval benne van a skarlát vagy valami más nyavalya lehetősége is. Úgyhogy mégiscsak megyünk hozzá délután (az elkülönítőbe, mer isten tudj mit viszünk).

Most megyek vissza ápolgatni. Még annyit, hogy a hányós-fosós úgy alakul a doki tapasztalatai szerint, hogy kb. 12 óra a hányásos rész, 24 a lázas. Ha valakinek segít az info :? Én tegnap örültem volna, ha tudom.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Azt a k..... :roll: :roll:
Szegények!!!! :? :? Ez elég csúnyának hangzik
Tudom, szokásos duma, de jobbulást szegénynek!! :)

Ha, vígasztal, bejött a jóslatom, és Levente sem ment suliba.
Persze ma ikeáztam volna a tavaszi csajokkal.
De most megint lemaradtam erről is.
Így gondolom a hétfői napot is stornózzuk Gabinál :(

Majd még kiderül mi baja Leventének is.Végülis a bárányhimlőssel kb. 10 napja utazott együtt (4 napig)
Tehát pöttyöket is nézünk :roll:


Jobbulást :!: :!:

Kép
vas
 
 


Köszi Ildi! És a torka fáj Leventének? Vagy más is?

A skarláttal én azért állok hadilábon, mert emlékeim szerint én irtóra szarul voltam tőle. A doktorunk szerint nem akkora truváj, a tüszős mandulagyulladás egy változata, és kezeléssel nem fog gondot okozni. Azt mondja, nem érti, az oviban mér csinálnak ebből ekkora gondot. Tényleg van felhajtás, sokan nem is hordják a gyereket hetek óta, és nagy betűkkel kint van a bejárati ajtón, hogy skarlát fordult elő az oviban, és mindenki jelentse be, ha skarlátos a gyereke, és hangsúlyozzák, hogy a kismamákra nagyon veszélyes. Az egyik csajnak a dokija is azt mondta (nőgyogyi), hogy vetélést okozhat. Én kérdeztem a gyerekdokit, szerinte szó sincs ilyenről, és a penicillint kismamák is szedhetik, ha elkapná az ember. De a felnőttek nem szokták, nem fogom elkapni, azt mondta. Ha egyáltalán az, mert van más is ilyen tünetekkel. Bizisten alig várom, hogy lássa. Ha tényleg skarlátos Miksa, akkor hívom a nőgyogyimat is, de amíg nem tudjuk, hogy mi van, addig nem akarom.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szerintetek?

Kép

Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


hú, hát nem néz ki valami jól :(

én még skarlátot nem láttam, úgyhogy nem is tudom :?

nyelve milyen??
vas
 
 

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?