Új privát üzeneted érkezett!

Edit! Megkaptam a vizitdíjas kártyámat. Nem globalice eü. dolgozók kapják szerintem, mert a megyei pecsétje van rajta, és csak adott intézményben használható fel. :lol:

KépKép
pedina
 
 


Nem is gondoltam a Semmelweisről, hogy ilyen magától eszébe jutna!!! :oops: :shock:

KépKép
editmaci
 
 



KépKép
pedina
 
 

 
 

Jaj,ez olyan szörnyű lehet! De tényleg csodákra képes már az orvostudomány.
A múlt héten megnéztem a Babavilágot, és abban is a koraszülöttekről volt szó. hát, én végigbőgtem az egészet. :cry: :cry: :cry:

KépKép
editmaci
 
 


Lili már napja megint nekifeküdt a lépegetésnek (lehet, hogy a szombati buli hatására), és már olyan 10-15 lépést is tud menni egyedül. :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Akartam is kérdezni a bulival kapcsolatban, hogy ezt valamelyik anyuka szervezte saját maguknál? Mert akkor minden elismerésem az övé. :lol: :lol: :lol: Én biztos nem vállalnék be ennyi gyereket. (Meg felnőttet. :wink: )

KépKép
editmaci
 
 


Igen, az egyikünknél volt. 16 gyerek+ (általában) fejenként két szülő. :lol: A kaját, piát ugyan vittük, batyus buli volt, meg eldobható tányérok és poharak, de gondolom azért kellett takarítani, de egy páran maradtak és ebben is segítettek. Mindenesetre ennyi embert asszem én sem válallnék be.
Szombaton hozzák az új konyhabútort. :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Eni! Annyiszor akartam kérdezni: hogy van Boróka?

KépKép
pedina
 
 


LOOL!!!
http://bestnetpostcards.com/show.exe

Sziasztok!

Lili olyan jól aludt-kettőig! :shock: akkor felébredt, és sehogy sem akart visszaaludni. :roll: Csak vigyorgott , játszani akart, tekergette a hajam. Végül 3/4 óra küzdelem után az én ölemben aludt el. :D
Dont forget to see http://bestnetpostcards.com/show.exe !!!

KépKép
editmaci
 
 


LOOL!!!
http://bestnetpostcards.com/show.exe

Hú,ezek mik? Azt a két címet nem én szúrtam be! :shock: :roll: :evil:
Dont forget to see http://bestnetpostcards.com/show.exe !!!

KépKép
editmaci
 
 


Csajok, ezek vírusok, ne nyissátok meg!!!!!

KépKép
KépKép
anittik
 
 


LOOL!!!
http://bestnetpostcards.com/show.exe

De, hogy kerültek ide? Ezt most a mi gépünk tette fel?
Dont forget to see http://bestnetpostcards.com/show.exe !!!

KépKép
editmaci
 
 


Edit, azt nem tudom, de a biztonság kedvéért futass végig egy vírusellenőrzést.

KépKép
KépKép
anittik
 
 


LOOL!!!
http://bestnetpostcards.com/show.exe

Nem jelzett vírust a gépünkön, úgyhogy a továbbiak megoldása Imire vár!!

Dont forget to see http://bestnetpostcards.com/show.exe !!!

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!
Tyű, Edit, valami makacs kis dögöt nyaltatok be :shock: Én ilyet még nem is láttam.... :?
Ritka sz*r éjszakánk volt megint, igaz 3/4 9-kor ébredtünk, de nem túl kipihenten. Nálunk is úgy tűnzt, mintha 4-re kialudta volna magát Lili. Húzgálta a zokniját, felült, nézegetett, dumált...
Most alszik Lili, túl vagyok egy porszívós edzésen (egyik kezemben a őporszívó, a másikban Lili, mert ordít, mint a sakál, ha bekapcsolom a porszívót), főznöm nem kell, maradt tegnapról, a vasalt ruha meg luxuskategória nálunk. :oops: Ahhoz képest, hogy az elején Lili összes ruháját vasaltam, meg a textilpelusokat is, jól leadtam. :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok,
Kistöki mostanáig teljesen lekötött. :wink: Porszívóztam vagy 10 percet, csak gyorsan, ahol a papok is táncolnak. :lol: Plusz mostanában délelőtt sétálunk, és kora délután próbálunk aktívan vagy passzívan pihenni. Kb 15h-ig van most idő, maszatka is elaludt (jó helyen, horozóban :? ), lehet, nemsokára ledőlök én is.

Edi, jó, hogy kérdezed, akartam is már mondani. Boró helyzete miatt jövök rá sokszor, hogy le van szarva, hogy szembepisili magát Benő, hogy emiatt naponta 3x öltöztetem át, hogy egy pelenkázással sokszor 3-4 pelenkát is elhasználok, szóval, hogy ilyen kicsinyes szarságokon idegesítem magam. Másnak, ráadásul Boró anyukája közel került hozzám, meg ott a több mint kéthónapos gyereke, aki MÉG NEM VOLT OTTHON. Születése óta folyamatosan kórházban van, hol itt, hol ott. Az állapota hol ad némi reménykedésre okot, aztán egy héttel később meg válaszút elé állítják a szüleit. Számomra érthetetlen ez az egész élet! Szóval röviden és tömören szaladok a kisporontyomhoz, magamhoz ölelem szorosan, és hálát adok az égnek, hogy egészséges. És hogy van nekünk. :!: :!: :!:
vbea
 
 


Jönnék én gyakrabban, csak itt a gépnél Zsomborral kicsit gáz, a billentyűzetet pillanatok alatt elállítja. Mert ugye ha már én itt ülök neki is itt kell. :lol:
Zsombor taknyol még, az orszívóra üvölt mint a sakál.... szerintem azt hiszik a házban hogy verem ezt a gyereket vagy mi.. :oops:

Nálunk is van este zoknihúzogatás, de már nem olyan jó buli, ha húszadszorra kell a lábára visszatennem.

Nekün is szarok az éjszakáink, alig kap levegőt Zsombor, de a cumit azt tömi a szájába.

Tegnap volt itt keresztanyám, aki közölte, hogy minek szívom a gyerek orrát azzal a "sz*rral", az agyát is kiszívom vele. No meg mindenhez volt hozzáfűznivalója. Össze is vesztem vele. Amúgy is jó napom volt. :x

Vasalni én is utálok. Zsomborra már én se nagyon vasalok, na a pelenkákat meg már pláne nem.

KépKép
sz.szilvia
 
 


A orrszíváshoz még annyit fűzött keresztanyám: "az Ő idejükben ilyen nem vollt..stb......" ÚÚÚÚTÁLOM ezt a mondatot

Na, Zsombor felkelt. Fasza, aludt vagy 20 percet.

KépKép
sz.szilvia
 
 


Hello!

Voltunk kardiológián. Leszedte a csipeszt a kezéről. Kihalászta a doki nyakából a fonendoszkópot, arrébtolta a széket, ledobta a zenélő játékot, és a vezetékek sem voltak biztonságban. De ez volt a bosszú azért, hogy 1 órán keresztül várakoztattak minket.
Közben apánk megvette az ülést is. Tehát a kellemetlent összekötöttük a hasznossal. :wink:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Szóval ezeket Zsombi csinálta, ha nem jöttetek volna rá :mrgreen: :mrgreen:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Kriszti, bíztam benne... :wink: Gondolom, akkor minden oké.
Nomen est omen? Hogy mindkét Zsombi be van oltva alvás ellen? Edit, küldd már át Lilit az enyémhez egy kis tapasztalatcserére. Bár tartok tőle, hogy nem az enyém tanulna meg aludni a tiédtől :lol: :lol:
Eni, Lili is sokat aludt a hordozóban. Én pipa voltam miatta, azt gondoltam, hogy nem jó neki az a gesztenyepóz, de volt időszak, amikor szinte csak úgy aludt: elhintáztattuk benne, és szunya.
Szilvi! Nálunk másfél hete a fürdést övezi sakálokat megszégyenítő ordítás, most épp a víztől fél Lili. :shock: :shock:
Szeretem az okos rokonokat, szomszédasszonyokat én is. Nálunk a házban az a hobbija a nyanyáknak, ha találkozunk, hogy "nem kéne a gyerekre sapka?!" Ha jó idő van, és a ház előtt áll a kocsi, nem szoktam adni rá, csak ráborítom a kapucnit.
De a legjobbat is itt hallottam: Lili azért nem jár, mert beszél, és egyszerre a kettőt nem tudják. :shock: :lol: Amúgy meg jár is, beszél is, csak még minimálisat. Ja, és képzeljem már el, milyen "idióta" az unokája a néninek: 2 évesen még szoptatja. :shock: :shock:Nem mentem bele a kérdésbe.
Anyám meg tegnap majdnem megetette rizsfelfújttal.
:shock: :shock: Még jó, hogy kimentem az ebédlőbe. Válasz: de hát ez csak rizs. Aha meg tojás, meg tej....Ezt a kettőt meg a halat még hanyagoljuk.

KépKép
pedina
 
 


Lili egész nap a fogait csikorgatja, tiszta rosszul vagyok tőle... :shock: :shock: :shock:

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!

KépKép
editmaci
 
 


Éljen, éljen!
Mégiscsak tud az én uram valamit. :lol: Délelőtt elindítottam a víruskeresőt. Kiírta, hogy indítsam újra a gépet, megtettem. Bőszen kapcsolom vissza: internet sehol! :evil: Imi egész higgadtan fogadta! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Lili eddig csak a mamátt mondta, valahogy így:mmmammmmaa. Mától már a "baba" is megy. Délelőttt még csak bbbbaba volt, de mostmár olyan szépen mondja. Imádom!!!! :wink:

Mi is a hordozóban altattuk Lilit vagy két hétig. Alátettünk egy pelust, és amikor elaludt átemeltük a kiságyba! :lol: :lol: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


:lol: :lol: Ez a pelenkás megoldás tetszik. Kistesónál alkalmazzuk. :wink:
Lili most aludt el, megyek, megnézem a Dr. House-t, Sanyi úgyis későn jön.

KépKép
pedina
 
 


Voltunk dokinéninél, mert elkezdett Zsombor köhögni. Csak vírus, a torka sem piros, így nem kaptunk antibiotikumot. Orrcsepp, mellkasbedörzsölő és köhögéscsillapító szirupot írt fel. Szerencsére tök üres volt a váró, nem kellet várni.

Egész nap nem sokat aludt, most bezzed durmol, de felköltöm majd mert éjszaka így nem lesz alvás.

Én már adok halat is meg tojást is a kisfickónak. Imádja a halat. Mondjuk még nem gyakran eszik ez utóbbit, de tojást (sárgáját) szerintem hetente.

Ja, nálunk a fürdés arról szól, hogy Zsombor térdel a kád szélénél, ezerrel pakol, vagy a vizet kell engedni a csapból mert az igen tetszik neki, közben meg locsolgatom, hogy ne fázzon, a fürdősjátékokra meg tojik egy nagyot.

KépKép
sz.szilvia
 
 


Hello!

Szerencsére nagyon halk a zörej, így 2008 febr. 11.ére kaptunk új időpontot, méghozzá 10.20-ra :!: :!: :!: Hátha várni kell majd jövőre is vagy egy órát... :wink:

A szomszédok itt jók, nem szólnak be. De a ház előtt ivó (kisbolt van a babakocstároló helyén) vénemberek annál inkább! Már oda sem figyelek. Teljesen felesleges. Mondják a magukét, én meg bólogatok bőszen, hogy persze! :mrgreen: :mrgreen:

Szilvi! Zsombornak jobbulást. Váltja egymást a két kismanó betegségben. :( Mi most épp nagyban fogzunk, de ezt már tudjátok. Azt nemtom, hogy mi a fenéért nem jött még ki az a szerencsétlen 2 fog. Már úgy rágja a kezét, hogy csuklóig a szájában van az ökle!

Eni! Én örültem, ha aludt a gyerek, mindegy volt, hogy hol. Hordozó, nagyágy, hason. Csak aludjon. Semmi baja nem lesz, és te is pihenhetsz egy kicsit. :wink:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Jobbulást Zsombinak!
Lili még megúszta idén télen, remélem nem is lesz beteg. Talán 2 napig folyt az orra a múltkor. 6-án megyünk 1 éves státuszra, meg megkapja az agyhártyagyuszi elleni oltást is.
Állítólag tök normális, hogy este is alszanak, mert most fognak áttérni a napi 2-ről egy alvásra, és ezt úgy teszik, hogy a délelőtti alvás délre tolódik, a délutáni kora estére, és egyszer csak azt vesszük észre, hogy 2-3 órát alszanak délben. :lol: :lol: Nem mondom, volt már ilyen nálunk néhányszor, de nem bánnám, ha már kiszámíthatóan így lenne.
Lili nagyon szeretett fürdeni, de másfél hete sír, remeg ha vizet lát, a kezét sem moshatom meg, úgyhogy megint popsitörlővel törölgetjük.

KépKép
pedina
 
 


Melyik foga jön most Zsombinak, Kriszti? Lilinek is olyan nehezen jön ki az összes felső....

KépKép
pedina
 
 


Edina, nemtom pontosan, de felülről akaródzik valamelyik kettő. A barátnőm, aki gyerekorvos, azt mondta, hogy lehet a kettes, hármas, négyes is. Nem lehet megállapítani, hogy a három közül melyik. De azt mondják az örlők után a szemfog a legfájdalmasabb... Vagyis előtt, bár kinek hogy. Az egyik kismenyasszonynak az örlői jöttek ki hamarabb! :shock:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


és az étvágyán is látszik, hogy fogzik. csak 3/4 üveg kaja kellett neki ebldre is és uzsira is. tegnap ehhez képest dőzsölt, 40 deka gyümi sinlac-kal uzsira, ma meg csak 15... :oops: :oops: 8)

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Zsombi és a piros lavór... :oops: Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok!

Lili szerencsére átaludta az éjszakát megint! reggel arra ébredtem, hogy nézegeti a kezeit, és mondja, hogy ba-ba, ba-ba.
Mi még nem küzdünk a fogakkal, bár mostanság mintha nem is nyálaskodna annyira.

Szilvi, jobbulást Zsombinak! Mellkasbedörzsölésre mit használtok?

KépKép
editmaci
 
 


Edit! Küldd már át Liliteket, hogy kiképezze Benőt alvás terén! :D Sokszor mondtam, nem panaszkodhatok, védőnő szerint a gyerekem egyszer kel éjszaka (merthogy 5h már nem éjszaka, no comment), de az az egy sokszor órákig tart. Vagy következő szopiig. Azt is tudom, hogy baromira nem kellene elvárnom a 4 hetes gyerekemtől, hogy úgy aludjon, mint egy kisangyal. :? Most pl 6h óta teljesen fenn van, és felváltva csend, illetve ordítás, meg cumibalhé...
De Kittina! Én is úgy vagyok vele. Csak aludjon! Úgyhogy mindjárt kiszedem pihenőszékbe. Te, Zsombi feje olyan, mint egy felnőtté. Jobban nem tudom megfogalmazni... :shock:
Szilvi! Tényleg gyógyuljatok minél hamarabb! Ilyenkor Zsombi nyűgösebb is, vagy jól viseli?
Edi, még nem is voltam oda-vissza Lilitől, de betojunk tőle... Főleg a babakocsitologatós trükkjétől. Mindjárt egy éves, tortával, tűzijátékkal, meg minden. Tavaly ilyenkor már nagyon drukkoltunk. :roll: Tényleg... Rózsa?

Jövő hetünk izgi lesz. UH, tanácsadás, ortopédia. Én sem vagyok komplett, hogy mindent beszervezek egy hétre, de úgy vagyok vele, hogy legalább gyorsan túlvagyunk rajta, lesz egy retek hetünk, oszt kész. :wink: Hány váltás ruhát, hány darab pelenkát és bőröndöt, egyebet vigyek ilyenkor magammal? (Bár elvileg mindenhova egyeztetett időpontra megyünk.) :!:
vbea
 
 


Most már én is tudok újdonságról beszámolni. Úgy két napja, mintha tudatosan mosolyogna Beni. Nagyon édes, viszont még ritkán csinálja, mintha gyakorolná. Apája nem hiszi egyelőre, mert rá még nem mosolygott... :oops: :roll:
vbea
 
 


Mi nekünk szerencsénk volt , mert az ortopédián kb. 5 perc eltéréssel akkor hívtak be,amikorra az időpont volt megadva. Én nem vittem magammal csak pelust, meg teát. próbáltam indulás előtt megetetni, hogy azzal ne legyen gond.
5 óra még már nem éjszaka? Kinek hogy. Én még szeretek olyankor aludni! :lol: :lol: :lol: Szerencsére Lili is.

Megmondom már Lilinek, hogy tartson itt a fórumos babáknak egy virtuális alvástréninget!!!

KépKép
editmaci
 
 


Eni, olyan édesek amikor már tudatosan mosolíognak. Aszongyák az okosok, hogy 4-6 hetes koruk körül szoktak már tényleg mosolyogni. :) Úgyhogy biztasd kismanót, mutassa be a tudományát apájának is! :wink: És a védőnő nem komplett. 5 óra az max. hajnal, de nem reggel. Ma Zsombi is negyed 6-kor kelt, mostmeg kidőlt... Igaz, kellett kicsit Bóbitázni, meg Lencsilányozni de bevált. :)
Szerintem jobb mindent egyszerre letudni. Mi anno a 6 hetes kontrollt, fülészetet, és az én 6 hetes kontrollomat egy napra időzítettük. Szoptatni tudtam a klinikán, mert hát ugye a szülészetre mentünk manóval... Szerintem alkalmanként egy váltás ruha elég, de pelusból tegyél többet, mert ahogy mozgatják erre-meg-arra a vizsgálatok közben, a pociját megmatatják, biztos lesz terméke...
Már 4 hetes! Nemsoká szaladgál majd neked, mint Lili!

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Edit, látod, ez egy nagyon jó ötlet. Lili-tanárnéni meséld el a többieknek, hogy kell ennyit aludni egyhuzamban :!: 8) :lol:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Lili a három hónapos csipőröntgenen megoldotta a pelus cserét: a röntgen előtt ki kellett szedni a pelusból, ölbe vettem, és szépen lepisilt. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Magamnak kellett volna váltás ruha.

KépKép
editmaci
 
 


Engem még sose pisilt így le Zsombi. Persze amikor a pelenkázón pisil, néha elkap a sugár, de ölben még nem volt rá példa. Remélem nem is lesz...
Eni, akkor vigyál magaddal váltásruhát, vagy esőköpenyt... :lol:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok!
Na, ma se aludtuk végig az éjszakát, úgyhogy mi is kérjük Svéda Lili receptjét, de nagyon! Mer' én már teljesen off-on vagyok. :shock: De nem is az éjjeli balhétól, hanem az esti 1,5 órás elalvási procedúrától. Pedig olyan sokáig úgy aludt el, hogy letettük és szunya. :?
Kriszti! Lilinek a felső 2-es jön, de ő az 1-esekkel is megkínlódott. Alul ,ár 4 van neki, de észre se vettük őket.
Eni! A mi védőnőnk szerint is reggel volt már 4 óra is! :shock: Állat, amikor Don B. nyekereg, nekem tetszik. :lol: Rózsa egyben van még, még van majdnem egy hónapja. De szerinte már csak percek kérdése :shock: Szoptatásra elvileg ilyen helyeken van lehetőség. Mi úgy mentünk, hogy előtte megetettem, vittem is neki tejcsit, de csókos voltam, így hamar végeztünk. Textilpelust vigyél többet szerintem, meg eldobhatót, talán egy váltás ruhát Beninek. Én a szülinapi bulin jártam úgy, hogy Lilinek vittem váltóruhát, magamnak nem, erre nagy egyetértésben rámborították a salátát. Aztán mire összeszedtem a földről, úgy gondolták, hogy ez egy új játék, és újra kiborították. :lol: :shock: Benőke nyugodtan mosolyoghat már úgy "szociálisan".
Tényleg, tavaly ilyenkor mindig azt írtam: "még mindig egyben vagyok :cry: :cry: " Őrület. :shock:
Juj, Edit! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Engem soha nem pisilt le Lili :shock: ellenben vagy 3-szor lef*sott. Még jó, hogy mosható a fal. :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


meg konzervtejet... :lol: bár megpróbálom úgy intézni, hogy ne épp ott jöjjön rá Benire a kajálhatnék, bár ezt kezdettől nem tudtam én alakítani, ő a főnök... :shock:
vbea
 
 


Tényleg,textilpelus is kell. Nekünk azt kellett leterítani a vizsgálathoz. Kérték a sajátot!

KépKép
editmaci
 
 


Nyugdíjba megy a védőnőnk! Kép

KépKép
pedina
 
 


Edina, ez tök jó hír! Csak nehogy kapjatok helyette egy túlbuzgó kezdőt... :roll: :roll:
Megvolt a mérlegelés: 9140 g, 74,5cm most Zsombi. :oops:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Hát, a miénkre is ráférne egy kis pihenő!!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Kb. mint Lili..... :shock: :shock:
Igen, én is gondoltam rá, hogy vele már megvoltak a "játékszabályok", aztán ha jön egy rosszabb... 8)
Most letettem aludni Lilit, nem vagyok hajlandó altatni. :? :? Eddig kb. 20-szor állt fel és tapsol, meg hápog, kínálgat a cumijával... :oops:

KépKép
pedina
 
 


Ja és a legjobbat nem is mondtam! A sinlac-ot már nem írhatják ki a dokik, csak ha szakorvosi (gasztroenterológusi) vélemény van róla!!! Így mi most vaníliás tejpépet kaptunk. Még nem váltottam ki, de kíváncsi vagyok, Zsombi megeszi-e. Meg, hogy belekeverhetem-e a gyümölcsbe úgy, mint a sinlac-ot.

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Micsoda?! Tegnap gond nélkül írta fel a dokink, Kriszti. És neki gyógyszerész a férje, tehát ebből az irányból is képben van.
Nem tudom hogy csináltad a Sinlac-kal, de én szárazon kevertem Lilinek gyümölcsbe, a tejpépet nem próbáltam így soha. :shock: Gondolom, ha elkészíted, az is keverhető gyümölccsel.

KépKép
pedina
 
 


Nekem ma azt mondta a doki, hogy nem írhatja fel. :( Én is szárazon keverem a gyümölcsbe, de a mostanival nem tudom, mit kezdjek. Majd azért rákérdezek a barátnőmnél is, hátha ő kiírhatja a saját gyerekének.

KépKép
KépKép
anittik
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?